Imorgon är det fredag

Ska bli skönt med helg snart. Imorgon jobbar jag lagom länge. Låter inte som att det är jättemycket på agendan heller. På kvällen är det isracing på schemat med pappa. Ska bli riktigt roligt. Har sett fram emot det hela året faktiskt. Detta år är det däremot inte SM på studenternas utan det är något internationellt så det blir säkert bra. Jag tror att det kan bli minst lika bra som SM om inte lite bättre kanske? Det återstår att se. Men tror jag mest längtar efter sovmorgon på lördag och söndag hahaha.


Möten, möten och mer möten

Trodde inte man kunde bli så trött av att sitta med på massa möten dagarna i ända. Men man blir helt slut. Huvudet känns som en ballong och jag orkar inte tänka mer så snart blir det att softa framför tvn. Improviserade just ihop en kycklingwok och den blev hur god som helst. Synd jag inte minns hur jag gjorde! Jaja ska ner och hämta ut min nya converse skor nu =)

Asså våren vart tog du vägen?

Det ryktas om att det ska komma värme under helgen. Jasså var kul!! Men vaffan att det ska bli 15-17 grader har jag svårt att tro på iom att det för tillfället fortfarande är -3 grader. Visst det blir varmare under dagarna men igår var det soligt och fint, men SVINKALLT. Det återstår att se helt enkelt. Nu ska jag ut och åka brrr.

Äntligen Torsdag

Snart är denna arbetsvecka slut! Förlåt om jag säger det, även om VFUn är skitkul så är jag skittrött. Jag behöver få sova ut nu. Jag känner att jag dras med trötthet en vecka bakåt i tiden eftersom jag inte sov så jäkla bra sista veckan då jag hade så mycket för mig och helgen med formel 1 tidigt morgon och så utgång på det. Har liksom inte hunnit återhämta mig. Känns som jag blir mer och mer zombie och jag hinner inte med något annat. Kommer hem efter 16 kanske och jag käkar, duschar och så sitter jag framför tvn. Jag orkar inte annat för att jag är så slut i huvudet. Finns flera saker jag borde och vill göra men det blir inte gjort. Därbland blogga på en F1 blogg. det är ordnat så jag kan i stort sätt börja när som helst men ska man skriva ska man ha en poäng i det man skriver kanske och det saknas just nu. Visst jag skulle kunna snacka massa skit men det kanske ska vara lite seriöst också.

Idag ska jag ut och åka. Ska till administrativt centrum som landstinget har valt att placera utanför stan. Dessutom måste man förbi en vakt och grejer för att ens komma in på området. Vet inte varför men det är jag faktiskt lite nervös för, varför vet jag inte. Dels för att jag måste förbi vakten kanske och dels för att jag inte alls hittar. Jaja det löser sig alltid. Nu får jag sitta och glo i ca 30 minuter för jag hade ställt larmet på fel tid. Hade kunnat sova lite längre så var synd. Sen vakande jag ganska tidigt av ljud jag hoppats att jag inte skulle behöva uppleva igen men tydligen så är det bara jag som ska visa respekt på det här stället! =/


Klantigt polisen, klantigt!

Hur kan man lämna en person som är misstänkt för mord ensam i en träningslokal? Det spelar väl ingen roll hur kort stund man lämnar honom grejen är att man gjorde det. Dessutom så fanns stark bevisning för att han var skyldig. Då skulle kanske jag också ta självmord om jag fick chansen. Eller nej men det är ju för att jag inte är psykiskt störd så skulle varken döda någon annan eller mig själv.

Så nu kommer inte mordet på Eva att bli löst även om det fanns bevis. Man kan ju inte väcka åtal mot en person som är död. Grattis polisen, hoppas ni lyckas bättre med våldtäktsmannen. Han ska få lida säger jag bara. Han ska få tillbaka för det han gjort mot alla kvinnor i Örebro under en lång tid! Men det är ju svennebanan Sverige så han kommer nog ut snart igen.

Det märks att man inte är van vid heldagar

Jag är helt slut. Jobbade till 20 i 5 idag eftersom vi hade lönebildningsutbildning med kommunal och sen var vi in vid avslutet av kursen för chefer. Asså jag älskar att vara "praktikanten" det låter så jäkla fult faktiskt haha. Alla är iaf supertrevliga och jätteglada att man är där så jag trivs som fisken i vattnet. Men det är mycket möten måste jag säga. Tror vi suttit i möten hela dagen faktiskt. Men men det är intressant för mig och de vill verkligen ha mina synpunkter. Kanske lite svårt precis när man är ny men har kommit med lite respons de tyckt varit bra iaf.

Just nu leker jag väl hemmafru. Håller på att laga mat till min bror. Han har beställt våfflor så det är det vi ska äta. så nu är det typ rökdimma i hela lägenheten men det är en annan femma haha. Nämnde jag att jag är så trött att jag skulle kunna somna sittandes? Men måste hålla mig vaken några timmar till. Hur ska detta gå?

Dag 2

Min spontana känsla just nu är att jag helst legat kvar i sängen ett tag till men icke. Jag är uppe, jag är fixad och jag har käkat frukost. Men jag ser nog fortfarande inte levande ut men det är en annan femma, jag brukar piggna till när jag kommer igång lite. Vilket nu blir på vägen till "jobbet". Idag står det ATP möte på schemat på förmiddagen sen planering inför imorgon och på eftermiddagen ska jag vara med på ett löneförhandlingsmöte med kommunal och så kolla på lönebildningssystem. Med andra ord kommer det vara mycket att ta in idag också men det ska bli väldigt intressant.

Nej jag är nog inte helt vaken än om man ser till sig själv i webcam hahaha.

Det är mycket nu

Ojoj den här dagen har varit fullspäckad. Eller rättare sagt det har varit en hel del att ta in, massor av information och massor av nya ansikten att hålla koll på. Men det är nog snarare de som får hålla koll på mig "Praktikanten" som jag numera kallas haha. Men annars är alla supertrevligt verkligen och jag känner mig som en i gänget på bara en dag. Blev bjuden på lunch av HR-direktören för landstinget också. Var jag inte beredd på kan jag säga. Härligt gäng. Kan säga att man kan se en tydlig skillnad mellan ekonomer och personalare på avdelningen iaf. Det är personalarna som hörs lång väg. Fick även inviga mitt nya kontor som jag kommer ha nu några veckor framöver. Det är en skum känsla faktiskt men men man får väl vänja sig. Bara för att skryta lite så kommer lite bilder ;)



Utsikt från kontorsrummet...


Första dagen på VFUn

Yes äntligen börjar det på riktigt. En vecka av att lära mig organisationen och hur den fungerar. Ska iväg om en liten stund och träffa landstingets biträdande förhandlingschef. Ska bli intressant. Tror jag ska hänga med henne hela dagen. Kommer även få ta del av mitt kontor som jag kommer ha i 2 månader framöver. Shit liksom, 2 månader är ingenting känns det som. Tiden kommer gå så jäkla fort så jag ska passa på att njuta av allt jag får ta del av samtidigt som jag tänker göra ett ruskigt bra arbete för dem. Ingen aning när jag slutar idag ens.


Ibland är det bra skönt

Idag har jag bara tagit det lugnt. Jag har inte stressat eller haft bråttom att göra saker och ting. Jag har suttit i lugn och ro och läst in mig på min VFU organisation. Det var väldigt intressant läsning måste jag säga. Men samtidigt tycker jag det är svårt att bara använda sig av en hemsida för att hitta saker och ting. Det är lite krångligt att hitta vissa saker på nätet faktiskt. Har varit ute en sväng och åkt med mormor också. Vi var på röda korset och kollade på lite möbler. Det var så fint väder med, lite blåsigt fortfarande kanske.

Idag fick jag även bekräftat att jag fått lägenheten så det är inte bara något jag inbillat mig. Så får se när det blir dags att skriva kontrakt för den. Så med andra ord så måste jag kolla upp en massa saker inom en snart framtid för att förbereda inför flytt.


Idag börjar VFUn

Som jag har längtat efter att VFUn ska börja. Jag ska ju som sagt vara på akademinska sjukhusets personalavdelningar och allt som hör till. Jag ska göra en utvärdering av deras rekryteringsrutiner och komma med förslag på förbättringar och vad de ska göra det lättare att ha samma för olika avdelningar där de idag har egna rutiner också.

Detta innebär för mig en väg in i vuxenlivet. Jag måste ta en helt del mer ansvar än vad jag måste som student. Jag är väldigt motiverad att göra ett bra jobb så det sätter lite extra press på mig själv helt enkelt. Idag är det som tur är hemarbete för min del. Eftersom de har möten, semester eller annat just idag. Men dagen ska tillbringas med att planera genomförandet men jag ska även sätta mig in i organisationens delar så kommer läsa in mig ordentligt på hemsidan. Dock suger det att jag inte har skrivare så blir att anteckna det viktiga för hand.

Seg dag

Idag har jag inte gjort mycket alls. I stort sätt bara suttit i soffan och kollat på tv, mer specifikt Top Gear som typ går 24/7 på BBC knowledge. Har varit väldigt trött idag och inte fått mycket gjort även om jag inte mått dåligt. Har snurrat i huvudet när jag böjt mig ner och rört mig för mkt så det har varit väldigt stillasittande kan jag säga. Jaja hade skitkul igår men känns ju lite onödigt det här med helröret. Asså 500 spänn var typ.

Hittade tre bilder på mobilen från kvällen... Det var innan det gick utför ;)



Vilken jävla kväll

Om jag säger så. Det blir inte utgång resten av månaden iaf med tanke på vad vi gjorde av med igår. Vi köpte nämligen ett helrör på 3 personer. Och jaa vi var jävligt onyktra. Och jaa jag har ingen aning om hur jag kom hem. Inte heller varför jag sov i en handduk men jag gissar från bilden av badrummet att det var krångligt att få av strumpbyxorna igår så jag tog av allt istället. För att inte gå helt naken så drog jag en handduk om mig och somna på soffan. Sen så sminkade jag tydligen av ena halvan av ansiktet så vaknade med smink på ena ögat men inte det andra. Det går bra nu. Asså jag är nog inte nykter fortfarande och mår jävligt bra faktiskt förutom att ett helrör på 1400 spänn var jävligt onödigt även om jag har pengar. Jaja det var jävligt roligt iaf och alla kom hem och jag är inte mest bakis av oss så det är jävligt bra även om jag är jävligt trött. Kanske ska passa på att sova nu när pappa åkt iväg och ska skjuta med gevär. Men först måste jag äta för det kurrar i magen.

Datafri dag

Har inte suttit vid datorn. Har varit upptagen. Ikväll blir det utgång med Anna och Emilia. Så nu ska jag käka hemmagjord pizza med pappa och göra mig iordning.. Ciao

Nyvaken

Formel 1 helg och man får sova i perioder. Var helt slut igår när jag kom hem till Uppsala efter en intensiv dag från tidig morgon. Tror klockan var ca 21 när vi var hemma. Lastade in grejer i pappas källare sen stupade jag nästan direkt efter. Eller ja vid 10 iaf var tvungen att få något i magen först. Sen sov jag till kl 04 då det var F1 träning 3 sen tillbaka till sängen i ca 2 timmar innan det var dags att gå upp igen för att kolla på kvalet. Efter det efter 08 hoppade jag ner i sängen igen och sov till typ nyss.. Sjukt skönt efter en intensiv vecka.

Att jag sovit bra syns om inte annat på frisyren, håret står åt alla håll haha


Unnar mig en paus

Tar en paus i packandet. Nu ser jag verkligen slutet i tunneln. Det är inte alls mycket kvar nu. Allt är gjort utom jaa kläderna jag ska ha med mig till Uppsala, Tvn och så datorn då. Sen ska saker och ting samlas ihop såklart i påsar och annat men i det stora hela så känner jag "No stress" nu äntligen. Sist men inte minst ska jag dammsuga och städa lite i badrummet innan jag åker. Det är blir kanon tror jag. Dock är jag lite trött i skallen men får väl skylla mig själv när jag offrar skönhetssömn för F1 såhär mitt i flytten men men. Får sova i bilen sen eller nått.

Så ska nog ta mig lite lunch sen blir det ner till ÖBOs kontor och säga upp rummet. Känns lite läskigt faktiskt men ja nu är jag här. Det är kanske med lite sorg i hjärtat men det är dags.


Vad gör man inte?

Sitter just nu och kollar på först Formel 1 träningen. Jisses som jag längtat efter detta!! Helt galet underbart är det med motorljud och action i TV. Dock är jag inte lika lycklig över tiden. Har varit vaken i över 1 timme nu. Träningen håller på 15 minuter till innan jag får sova någon timme och måste upp halv 7 igen tror jag bestämt. Men vad gör man inte? Det är kärlek, det är passion! På riktigt!

Kommer sova skit inatt

Jag har insett att jag är sjukt bortskämd. Då menar jag med att jag alltid haft så sjukt skön säng att jag när jag ligger i en sämre knappt kan sova. Men så är det. Har precis byggt ihop ÖBOs säng som hör till studentrummet. Provade att ligga i den när jag var klar och fyfaaan det är ju stenhårt! Är nästa så jag känner för att ligga i göstsängen för den är skönare kan jag lova. Jag är dessutom helt slut, har hållit igång hela dagen. Kånkat sängar och prylar hit och dit. Skönt är dock att jag inta har mycket kvar att göra imorgon.



Kommer inte behöva träna ikväll

Men det tänker jag göra iaf bara för att det är kul. Har hållit på och burit massa grejer upp och ner från källarförrådet. Där bland ÖBOs säng som inte är en fjäderviktare direkt utan den är riktigt jävla tung och otymplig. Dessutom sitter jag och väntar på att Jysk ska komma och hämta sängen, men ingen har hört av sig än. Palla ringa dem igen liksom. Men verkar som att man kanske får göra det om de inte hört av sig innan kl 15. Är sjukt trött i hela kroppen just nu. Det här med att flytta det är ingen "barnlek". Så jag ska väl ta tag i å packa CD-skivor och DVD-filmer nu då så det är köksgrejer och småsaker kvar sen. Dessutom måste jag packa kläder och annat som jag faktiskt har tänkt använda under de veckor jag bor hos mamma. ÅÅÅÅH ge mig några dagar till eller kanske är lika bra med tidspress. Sägs ju att man jobbar bättre då?!

2000 inlägg = Ny design!!

Nu är den nya designen uppe!! Känner att den är väldigt mycket jag om jag ska vara ärlig. Och 2000 inlägg i bloggen på mindre än två år, Crazy...

Vad tycker ni?

Nu säger vi hejdå till den gamla! ;)


Slutspurt

Nu är vi inne på slutspurten i packandet. Fick ganska mycket gjort igår kväll medan jag kollade på tv. Det är typ så jag brukar göra. Tvn är på i bakgrunden medan jag sysslar med annat. Nu är det inte lika mycket att göra idag även om det finns lite att göra så jag kommer vara busy hela dagen. Sen har jag tänkt att dra och träna senare så ska försöka ta med mig grejer till myrornas kontainer på en gång. Nu kör vi!

Frukost först såklart ;)

Hoppas...

... de hämtar min säng imorgon. Det känns faktiskt som att jag kommit så långt i packandet att det skulle underlätta om de kommer från jysk imorgon och hämtar sängen. Blir troligtvis lagning på den, leverantören ville ha in den och kika. Just nu mitt rum KAOS med stora bokstäver. Det ser faktiskt inte klokt ut men men det är så man får bo emellanåt.

Lite bilder på hur det ser ut just nu...


Förresten... imorgon kommer min nya design upp.. Spännande =D


Jag har fått lägenheten!!

Asså jag är sååå jävla glad!! Det går inte att beskriva!! Det är sååååå jävla skönt... Verkligen en sten som släppte från mitt bröst samtidigt fick jag sju miljoner andra grejer att göra istället! Men det är det fan värt alltså. Dock tänker jag vänta med det till på måndag då jag slipper ringa från mobilen!

AAAAH Nu blir det party!!!
Let´s go BANANAS!! Såhär glad och galen är jag typ nu.. Lite mindre onykter kanske ;)

Helt värdelöst

Jag kunde ha spenderat dagen med mycket viktigare saker känner jag. Timmen som var "seminarium" var ett skämt även om det är bra att utbildningsansvarige vill ha våra synpunkter för att förbättra utbildningen men att lägga upp obligatorisk närvaro på det är töntigt! Föreläsningen sen var ännu värre. Om jag säger såhär, vad sas egentligen. Nästan så jag skulle gjort som Nina som satt och halvsov. Fick putta till henne två gånger då det lät som hon skulle börja snarka högt hahaha. Tur det finns internet i mobilen säger jag hehe. Sen fick jag säga hej då till Malin, vem vet när man träffar henne igen då jag flyttar från Örebro på fredag även om det inte är officiellt än när flytten blir till nya lägenheten. Men jag kommer ju försöka bjuda henne och Simon till Uppsala när jag kan. Sen hade jag och Lina sista lunchen i Teknikhuset och åt pastabuffé.

Det känns jävligt konstigt faktiskt att släppa den här delen av livet. Kommer i stort sätt bara tillbaka för redovisning av VFU rapporten 31 maj - 1 juni, sen är det examens middag den 1 juni och avslutningsceremoni 3 juni. Nästan så jag blir sentemental. Dock känns det inte lika illa den här gången med tanke på vilken separationsångest jag hade när socionomgänget skulle splittras. Jag känner att det inte finns mycket för mig kvar här nere nu så det ska bli skönt att komma hem.

Sen hade vi handledning angående VFU. Varpå det första handledaren säger är att han inte tänkte säga så mycket med än att fråga hur vi vill ha handledning och ifall vi hade några frågor. Finns inte så mycket frågor innan man börjat eller? Jaja nu har jag ett hem att ta tag i! fortfarande inget besked från Uppsalahem. Kanske ska ta och ringa idioterna.

Dagens i-landsproblem

God morgon. Sista dagen på universitetet är här. I allafall om man ser till undervisning. Vi har ett seminarium på 1 timme först där vi ska diskutera vad vi lärt oss och vad vi kommer att få användning av, ja i mitt tycke har väl personalarbetes kursen gett mest kött på benen angående vad man faktiskt jobbar med och vad man måste ta hänsyn till, sen arbetsrätten. Efter det är det 1 timmes "föreläsning" eller vad läraren nu vill kalla det. Sista tillfället då alla vi som gått tillsammans i tre år träffas. Det är lite sjukt egentligen. Och efter det är det handledarträff inför VFUn som börjar på måndag. Vilket jag ser fram emot så jäkla mycket.

Men nu är frågan vad ska jag ta på mig för kläder idag? Allt känns så tråkigt nu när det verkligen känns som att våran tittade fram på allvar under gårdagen. Jag vill liksom ha färger, massor av färger! Men jag har inte så mycket färg att klä på mig om jag inte vill gå och se ut som en kyckling! Jaja får klura på den en stund till över frukost!

Det tar tid helt enkelt

Nu har jag hållit på och grejat i min rum heeela dagen. Känns inte som att det blir så mycket gjort även om mycket blir gjort. Hänger ni med? Ifall ni inte gör så får ni en liten genomgång ;). Nu har jag gått igenom alla lådor, skåp och vrår i min "lägenhet". Jag har kastat saker (just nu uppe i 3 sopsäckar, 2 plastpåsar och lite till) sen har jag flyttat om saker eftersom allt inte kan tar med på fredag. Så jag försöker ändå fixa så att när jag kommer ner i april och ska hämta ALLA grejer så är det så lätt som möjligt att bara slänga ner allt i kassar eller whatever och dra. Detta är faktiskt ett stort jobb som tar massor av tid och energi. Jag det blir mycket pauser men bara att kämpa på. Men jag har ändå fått ihop en hel flyttlåda med sängkläder, handdukar och andra filtar, jag har även fyllt en sopsäck med saker som bäst packas i en säck istället för en kartong, sen är det även två pappkassar med elektronikprylar alltså köksprylar som mixer, elvisp, våffeljärn och annat. Suck! kan det inte bara packa sig själv?

Något som jag faktiskt gjort idag är att få ihop en heeel sopsäck med kläder. Ja de är förstora helt enkelt och orkar inte kånka på skiten den här gången. Så antingen om jag orkar ska jag ta mig till Myrornas kontainer eller så får jag gå och kasta det, det vore dock synd för det är inget fel på kläderna förutom att de inte passar mig länge.

Usch känns som om jag har massor kvar att göra och jag har mindre än 3 dagar på mig. Jaja nu är det i stort sätt bara att packa allt i lådor, kassar osv kvar. All rensning är gjord och jag antar att det är den som tar mest tid. Kämpa på säger jag bara!



Nu ska jag laga lite middag, lax med något. Sen ska jag nog gå till ICA och köpa smågodis, har jag förtjänat.


Ge mig sommar! =)


Bästa låten just nu!

Katy Perry feat. Kanye West - E.T.
Detta var helt otippat från Katy Perrys sida måste jag säga. Sjukt bra!


Never say never...

Igår hade Justin Bieber filmen premiär tydligen. Jag fattar ingenting. Varför gör de en film om honom och låter den gå på bio dessutom? Det är en sak om de gör det med Michael Jackson men WTF Justin Bieber. Vad har han gjort för världen exakt? Men är att ge fjortisarna en ny idol att böla efter. Är han så speciell? Nej detta är ett fenomen som jag inte förstår mig på, mena han är inte ens söt?! Förlåt mig men nej jag förstår inte alls. INTE ALLS! Men ja det är USA i ett nötskal känns det som, de och sina jädra barnstjärnor!! Nej Eric Saade ska det vara! HAHA nee inte det heller fyfaaan... NEJ Nej nej!! Bläää jag tror jag har fått en allergisk reaktion!


Nu kör vi!!

Idag ska kläder sorteras men också saker i skåpen i hallen. Ingen aning om vilket skräp som finns där uppe ens men antar det är jackor, skor och annat. Sen ska jag börja tömma bokhyllan också. Det är mycket på en gång om man säger så. Jag har bestämt mig att vara produktiv idag så man kommer någon vart. Visst rummet ser konstigt ut när det inte är så mycket saker men det får jag överleva i några dagar!

...


Det går bra nu

Det går framåt. Saker och ting faller på plats. Även om jag inte fått något fullständigt besked om lägenheten så känner jag att ja den är min så är det bara. Idag har jag inte hunnit med att packa så mycket som jag hoppats men har varit mycket annat i form av samtal, jag t.o.m. missade min tvätt-tid. Typiskt säger jag om det. Jysk har iaf hört av sig om sängen och de kommer och hämtar den på onsdag eller torsdag. Så blir 1 eller 2 nätter i extrasängen eller i ÖBO sängen. Jag vet inte vilket som är värst om jag ska vara ärlig haha. Men min extrasäng har jag sovit i förr och den är inte så illa för att vara just en extra säng.

Det var även en tjej här och kollade på rummet. Hon har ju tänkte hyra det under de två månader som jag är i Uppsala. Det var en försiktig utländsk tjej som jag känner mig ändå trygg att hon inte kommer vandalisera stället. Så hon kommer hit på fredag igen och skriver på papper över vad vi kommit överrens om samt att hon får min extranyckel.

Nu ber jag för att uppsalahem hör av sig imorgon och ger mig besked om lägenheten.

Kliar i mina fingrar

Nya bloggdesignen är klar. Men jag bestämde mig lite för att den kommer upp för att fira inlägg nummer 2000 i bloggen och det är om 13 inlägg eller något sånt. Men jag är väldigt nöjd med den så det kliar i fingrarna. Vill gärna lägga upp den redan nu men nej nej det går inte. Då blir det liksom ingen speciellt.

Nu ska jag ner i tvättstugan mellan samtalen till mina VFU-personer. Ska börja på ledningskontoret på tisdag och onsdag där jag även kommer få ett litet kontor att "boa in mig" i som bit. förhandlingschefen sa när jag talade med henne. Jag ser fram emot det här väldigt mycket. Alla är så trevliga när man ringer och pratar med dem, de är liksom spontant glada för att det kommer in någon ny. Tycker inte att det är ett skitgöra som jag fått i uppdrag heller utan det än viktigt för dem. Jaja nog pladdrat, tvättstugan och så hämta lite grejer i förrådet så får jag ta tag i nästa samtal till administrativt centrum där jag ska vara torsdag-fredag. Känns bra att jag får lära känna organisationen och så innan de kastar ut mig på de olika områdena.

Bye bye Hollywood hills forever

Mitt nya favoband asså. Sunrise Avenue! Deras nya singel Hollywood hills är skitbra!

Mycket att tänka på

Då är jag i mycket-att-tänka-på-stadiet igen då. Även om saker och ting faller på plats så kommer nästa funderare dvs hur allt ska genomföras, hur grejerna ska packas osv. Hur jag ska fixa flyttlådor, är ju lite krångligt när man är själv och inte har nån bil. Allt från hur jag ska gå igenom rum och utrymmen med tjejen som ska hyra det. Helt sjukt att jag tom tänker på vad jag kan göra med pengarna jag får från hyran, fan de ska sparas såklart! Sen har återigen tankarna börjat snurra angående en katt men nu som jourhem igen och inte en egen katt än.

Måste säga att det är lite klurigt att duscha när man inte har så bra lyse i badrummet. Hoppas de kommer och byter min lampa innan jag måste sminka mig för det kan bli en riktig utmaning haha.

Varför spar man så mycket skit?!

Har rensat och grejat i rummet hela dagen idag. Jag har fått ihop två fulla sopsäckar med skräp och då är jag inte klar än. Hur mycket skit samlar man på sig egentligen? Men nu åker allt som jag inte använt det senaste året, även sånt som jag tänkt slänga hur länge som helst. Det är ingen idé att spara skiten. Behöver jag det får jag väl köpa nytt i framtiden. Nej så viktiga saker har jag inte. Lite exempel på sånt jag hittade:

Tre stycken mobilskal till en Nokia 3310, speciellt när jag bytte in min 3310 2008 när jag köpte en ny mobil.


Sen hittade jag även dessa sugrör som man kanske inte behöver spara på. Jag antar att vi har festat med dem någon gång, tvättat dem och så har jag spart på dem för att de är roliga.


Sen hittade jag massa klockor som jag ALDRIG använder. Dessa två plus en till som jag hittade sen. Det är farmor som gett mig massa klockor men jag använder dem inte. Dock känns det fel att bara slänga dem så man kanske ska testa att sälja dem på tradera eller skänka till Röda Korset?

Nu ser jag

Tog sisådär 1 och ett halft dygn innan jag kom på denna snilleblixt men bättre sent än aldrig brukar det ju heta. Så nu har jag lite ljus i badrummet och ser vad jag håller på med. Något som jag i stort sätt inte gjort sen i fredagskväll. Tänk er att behöva göra allt i mörker, lite ljus från rummet men inte mycket. På dagen har det varit okej men hade ju inte varit en tanke på att sminka sig för det hade varit kört. Lite tveksam till att det går med denna lampan också men men. Man tar det man har.


Ibland blir man förvånad

Sökte CSN för sommarkurser i fredagskväll, ganska sent dessutom. För en stund sen när jag kollade mailen har jag fått beslut. Sommarkurs och CSN är en ansolut nödlösning ifall jag inte får jobb efter examen men tror inte det ska vara något problem. Landstinget i Uppsala har platser som blir lediga så vikariat under sommaren ska väl inte vara så svårt till att börja med. Men jag behöver en plan b och c för att hålla mig lugn. Nu verkar dessutom som om jag får mitt rum uthyrt under VFU och det känns great om man säger så. Mena det är ju 2500 kr ner i fickan under 2 månader. Hemma behöver jag inte betala för hyran men hjälper till med matkostnader och sånt.

Det känns så mycket bättre nu!

Jag har blivit lurad

Nyheterna gick ut med att det skulle vara en "supermåne" inatt. Det för att månen passerade så nära jorden, typ närmare än den någonsin gjort. Så jag satt uppe igår och väntade på att månen skulle komma fram på min sida av huset för jag hade inte alls något lust att gå ut för att kolla på den. Efter 01.30 kom den fram. Och oj som jag blev besviken. Den kanske var större än den brukar vara men jag hade faktiskt trott att det verkligen skulle vara stor. Men antagligen befinner jag mig på fel breddgrader för att den skulle vara så stor som forskarna sagt. Så ja jag känner mig lite lurad när de skriver en sån sak eftersom jag tycker det är coolt.

Detta är typ vad jag fick se!

Don´t give up...


Så jävla dumt

Sitter och grejar med nya bloggdesignen. Vill såklart gärna göra den skitsnygg men har insett att jag inte kan göra som jag vill eftersom något hos bloggplattformen (kan jag gissa) gör att jag bara kan använda mig att typsnitt som andra har för annars ser de ändå inte det snygga. De skulle se det ännu fulare än vad det är från början eftersom man ställer in storlekt och sånt efter den fonten som är snygg. Alltså dagens i-landsproblem ja. Så ja jag har fått ge upp den delen av designen helt enkelt. Det får vara enkelt och tråkigt. Jaja i vilket fall som helst är designen klar snart och jag är glad. Har typ inte gjort något annat idag. Är sjukt seg faktiskt. Bläääää Börja dessutom kurra i magen nu så kanske ska äta något?

Svenskt väder alltså

Ibland undrar man över väder. Det är inte helt logiskt emellanåt. Från att vara varmt, soligt och nästan inge snö på torsdag, till att snön vräker ner på fredagen och sen idag lördag är det fint igen och snön smälter bort.

Igår såg det ut såhär i Örebro (bild av Stortorget)


Idag ser det ut såhär (från mitt fönster).


Huvuddunk och inget lyse

Måste säga att det känns som att jag är uppe onödigt tidigt idag men ja hade ingen ro i kroppen att ligga kvar i sängen faktiskt. Har ont i huvudet också, inte konstigt kanske efter gårdagens vin. Blir helt annorlunda om man dricker vin och går ut och dansar, då har jag aldrig ont i huvudet dagen efter. Inte när jag vaknar iaf då kommer det senare under dagen. Men nu är det som det är. Idag ska jag roa mig med att rensa grejer i rummet och försöka packa ner i nån kartong. Har ju fixat så jag kan få hem grejer till Uppsala på fredag så det är kanon. Nu är bara problemet vad ska jag packa ner? Då tycket nisäkert "er med all skit du har du ska ändå inte vara där på 2 månader." Och ja det stämmer faktiskt, så borde jag tänka men känner jag mig själv rätt kommer det ändå bli den här behöver jag kanske, eller den här. NEJ allt ska ner nu helst så jag slipper åka tillbaka en annan helg och göra det. Vilket jag troligtvis kommer få göra ändå!

Annars så slutade min lampa i badrummet att fungera igårkväll. Så toan lär få leva i mörker under helgen. Antar inte att ÖBO kommer och fixar det förrän på måndag. Tänker inte ringa jouren heller eftersom det inte är så akut och jag känner inte för att betala pengar för det. Kanske ska hoppa ner i sängen igen?


Sökt CSN

Nu har jag sökt CSN för eventuella sommerkurser. Det är en inkomst under sommaren iaf om jag mot förmodan inte får ett jobb. Känner ändå att jag kan ha bra chans hos Landstinget i Uppsala där jag ska ha min VFU men Uppsala vill nog ha lite backup för att ge mig lägenheten. Det är allt mitt fokus just nu om jag ska vara ärlig. Lägenheten och att flytta ifrån den här jävla korridoren. Är så fucking jävla trött på alla människor i den att jag inte ens orkar vara trevlig längre. Nej nu blir det tuffa tag alltså!

Fredagsmys

Sitter med min bag in box som måste drickas upp innan den blir dålig. Är inte så mycket kvar men det är något för en kväll som denna. Till det så blir det underhållning i form av Så ska det låta! Kan det bli bättre?




Red One is the MAN

Han har inte bara typ gjort Lady Gaga till den stjärna hon är. Han har även gett artister som Nicole Scherzinger (the pussycat dolls) och nu Jennifer Lopez karriärer en nytändning. Nicoles nya låt "Don´t hold your breath" är hur bra som helst vilken är en bra uppföljare till "Poison". Nu kommer även J Lo's andra låt "Invading my mind". En värdig efterföljare till "On the floor". Är Red One bra eller är han bra?

Nicole Scherzinger - Poison


Nicole Scherzinger - Don´t hold your breath


Jennifer Lopez feat Pitbull - On the floor


Jennifer Lopez - Invading my mind

En sushi-oskuld tagen!

Idag har jag varit nere på stan och lunchat med Lina på Bambo. Det var jättegott!! Dessutom var det första gången Lina åt sushi! Och roligt var det, höll på skratta ihjäl mig... Men vi kan ju konstatera att sushi inte är något för oss, den enda som är god är ju den med avokado. Rå fisk ect är inte riktigt min grej heller så. Ännu roligare var det att tjejen i resutangen kollade på oss samtidigt som vi skulle prova och man kan ju inte sitta och göra grimaser då så vi gapskrattade bara. Nej sushi är INTE gott!


Jag har dessutom hunnit med några ärenden så det känns skönt att kunna bocka av lite saker från listan ändå!

 


Stör mig på att...

... bloggreklamen pajar det näst nyaste inlägget om man läser en blogg som är från blogg.se. Kanske kan fixas vore snällt för hur kul är det att läsa en blogg då man inte ens ser vart inläggen börjar. Ser ju inte klokt ut faktiskt!

Skärpning!!

Det snöar!! Varför snöar det undrar jag?? Varför måste det vara fint, soligt och varmt i flera dagar så kommer vinder "hehe nu blir det snö" efter. Asså fatta vad jag är trött på snö, inte lite heller. Bort med skiten, jag orkar inte ta på mig massa kläder för att gå utanför dörren. Jag orkar inte med massa krångel och förseningar med lokaltrafiken!! Är det för mycket begärt? Det är slutet av mars och nu vill jag ha vår. Inte med snö, vår och blommor. Men det är kanske för mycket att be om?

Idag ska massa ärenden utföras. Böcker ska lämnas tillbaka på bibblan, väskan ska hämtas på Accent, intyg ska hämtas hos ÖBO, sopsäckar och flyttlådor ska fixas (troligtvis på Ö&B) sen jaa lite samtal ska göras, eventuellt även till ÖBO student och hämta dammsugarpåsar om det inte går att göra på huvudkontoret.

Snart kommer en ny layout

Håller på och jobbar för fullt på en ny layout till bloggen. Det är nästan så att jag glömt hur roligt det är. Än så länge har jag dock bara grejat med koder och gjort en header. Allt ska ju passa ihop också men jag tror det blir skitbra. Så det är inte omöjligt att den kommer upp nån gång under helgen eller så väntar jag till inlägg 2000 och lägger upp den då. Det är exakt 30 inlägg tills det händer. Så få se om jag kan hålla mig tills dess eller om den kommer upp tidigare hehe. =)

En annan bild av verkligheten


Det går segt men det går framåt

Skriver på examinationsuppgiften nu. Kan säga att det går i vågor beroende på motivationen. Förstår inte att det ska vara så svårt, speciellt nu när det verkligen är den sista uppgiften vi gör förutom VFU rapporten då. Men jag har iaf skrivit över två sidor nu och det tar sig. Känner att jag snart skrivit in det jag vill få in för att knyta ihop säcken. Ser ingen poäng i att skriva 3,5 sida bara för att det är max. Min är 2 så har jag nästan tre sidor så blir det perfekt för man vill ju inte bara köra på minst antal sidor heller.

Konstigt nog är jag intresserad av allt annat än att plugga just nu. Jag är lite sugen på att fixa en ny design till bloggen. Känns som jag haft denna i evigheter nu. Få se vad som händer med det framöver =)

Funderare

Jag tror jag är en sån som ibland behöver sova på saken för att fatta vad jag håller på med. Det händer ganska ofta faktiskt att jag under dagen gör ett förarbete till det som ska göras. Just då har jag ingen bild över hur jag ska genoföra det hela och emellanåt är jag frustrerad för att jag inte får något gjort. Sen sover jag på saken och det är nästan så att jag vaknar med en lampa över huvudet att jag fått en idé medan jag sovit. Så känns det som det var med denna examinationsuppgift. Igår satt jag och grejade och fattade fan inte hur jag skulle få ihop det men nu har det faktiskt lossnat och jag ska sätta igång på riktigt om en liten stund. Ibland krävs en god natts sömn för att man ska komma på saker och ting. Lite som innan jag skulle köra upp, drömde om bilkörning och olika situationer man kunde hamna i och vad man skulle göra då hela natten innan. Kanske är det som gjorde att jag körde felfritt och klarade mig på första? Antar jag aldrig får svar på det men det verkade ju fungera!


Mr. Saxobeat

Min nya favoritlåt tack vare Emelie..

Lägenheten

Nu håller vi verkligen tummarna här att jag får lägenheten. Imorgon är det sista dagen att lämna sitt svar till Uppsalahem om jag vill ha den eller inte. Jag tänker såklart tacka ja, eftersom det bara är en kort tid, eller ja några månader tills jag har en stadig ekonomi har jag tänkt. Dessutom har mitt soff-problem löst sig, min faster hade en soffa jag kunde få. Sen verkade det som att pappa hade ett köksbord med stolar i sin källare. Jag vet att jag spridit ut massa grejer i allas förråd. Eller de har sparat till mig så jag har det mesta om jag flyttar utom småsaker. Så får jag lägenheten blir det till att inventera vad jag har och inte har. Men som det ser ut nu så vet jag att jag inte har ett skrivbord till min dator så ska hålla utkik efter en billig som inte är så stor heller. Ev. kan jag behöva ett soffbord men det löser sig alltid. Så idag har jag roat mig med att kolla upp bostadsbidrag, försäkring, elavtal och lite sånna saker så jag har lite koll tills det är dags. Känner mig väldigt vuxen helt plötsligt. Nu återstår det att kolla med comhem om en ev. flytt av abonnemanget.

Här är förresten ritningen över lägenheten...


Varför tar det sån tid?

Just nu sitter jag och är lite irriterad över att Jysk fortfarande inte kommit fram till något angående min säng. Ringde dem om den första gången för över två veckor sedan, då se sa att de skulle höra av sig under veckan. Det gjorde de inte så i onsdags fick jag ringa upp dem igen med problemet och de visste ingenting. Då mailade jag även bild till butiken om problemet och de sa att de skulle återkomma. Nu sådär 2,5 vecka senare så vet jag fortfarande ingenting med tanke på att jag i stort sätt flyttar om 1 vecka så vill jag gärna veta om jag måste lämna in den på lagning eller om jag får en ny.

Såhär ser det som är trasigt ut och ja det blir knappast bättre ju fler nätter jag sover på den eftersom även om jag vinklar benet rakt när jag går och lägger mig så är det snett igen när jag vaknar.

Sådär ja

Ingen blogglust alls igårkväll men så är det ibland. Idag är det andra bullar, tror jag. Dock är jag skittrött, hade kanske hoppats på en sovmorgon men icke vi har tidigt seminarium. Seminarium om mångfald som troligtvis inte kommer vara så jäkla avancerat som se senaste gångerna. Det är lite Hakuna Matata under våra seminarier tycker jag. Sen har jag lite ärenden att ta hand om i eftermiddag, samtidigt som jag ska påbörja examinationsuppgiften och även börja packa lite grejer här i lägenheten.

Tröttsamt!!

Irriterad... Vissa saker kan man inte påverka...


Ej morgonmänniska

Är det något jag verkligen ogillar så är det att gå upp tidigt. Före 08 är jag inte människa, egentligen inte före 08 heller men det går. Och nu måte jag iväg och åka till Örebro också. Måste försöka plugga lite på tåget idag men det brukar vara lite 50/50 vid den här tiden. Fungerade inte alls i söndags kan jag säga. Nu ska jag väl försöka få i mig lite frukost innan jag ska iväg, det är ju en utmaning i sig vid den här tiden på dygnet men det måste in.

Angående lägenheten så kändes den bra. Det var ett stort rum, köket var också väldigt stort. Kanske inte så fina skåpsluckor och sånt men det ska ju renoveras i området såsmoningom och jag är inte så jäkla petig om jag ska bo där under sommaren bara. Badrummet är väl lite litet men det får man leva med, har ju varit bortskämd i Tybble med stort badrum. Jag får tänka på att det inte är resten av livet utan bara ett tag tills jag får ett jobb. Det ifall att jag får den, jag är no. 4 i kö, två framför mig har tackat nej.

Aja frukost nu innan jag ska ta mig till buss, buss och tåg hem till Örebro för de sista dagarna av plugg där dvs seminarium imorgon och nå samling nästa onsdag, en examinationsuppgift ska in också.

Visst är den söt?!

Hittade minsta stekpannan jag sett på Åhléns!! Hur söt som hels, den fanns i tre färger, grön, rosa och lila.

Panik!!

Denna morgon började med panik. Mormor ringde och sa hon hade ont i bröstet så ja jag kastade i mig två mackor och på med kläder fort som bara den innan jag sprang till henne. Jag var då i salabackar och mormor bor i slavsta. Det är en bra bit emellan. Men jag sprang till henne på 20 minuter och kom till henne före ambulanspersonalen hade kommit t.o.m. Det är vad jag kallar dagens träningspass. Men men vad gör man inte? I vilket fall som helst är det lugnt nu, var inget allvarligt men kanske en förvarning om att hon ska gå och kolla upp det. Men säger WOW tror jag ska ringa ambulansen oftare, asså ni ska ha sett grabbarna som klev in, och charmiga var de också! Sen har jag gjort lite ärenden medan mormor vilade. Nu är vi hemma hos oss och spelar lite Fia med knuff och äter nyttig mat! Tror jag ska hårdköra med mamma och mormor när jag flyttar hem.

Har inte kollat på lägenheten än. Killen har ju varit sjuk men det blir senare eftersom jag fick meddelande då han sa han skulle vara hemma hela kvällen och att jag kunde höra av mig. Ringde Uppsalahem också, tydligen har två stycken före mig i kö sagt nej till lägenheten. Så det är en till innan mig som inte svarat är. Det är bra! Nu håller vi tummarna för jag tror faktiskt att jag vill ha lägenheten iaf. Fick info om att hallen gjordes om 2004, köket fick nya luckor och sånt 2005 samt att kyl och frys byttes ut 2007. Jag kunde även måla lite på väggarna själv om det var något. Men jag har ju inte tänkt bo där hela mitt liv heller utan bara nån månad!


Åhhh varför är det så jädra jobbigt?

Idag ska jag kolla på lägenheten. Jag känner fortfarande inte att jag har någon direkt klarhet i hur jag vill göra och det gör att jag inte riktigt kan fokusera på andra saker. Det är lite jobbigt. Egentligen känns det inte ens som om jag fick med klarhet i det hela av att en kille mailade och var intresserad av att hyra mitt rum en period. Ja då kom nästa våg av ångest över mig, var sjutton gör jag av mina egna grejer om han ska hyra rummet även om jag vill hyra ut det. Kanske får sätta i en växel och packa det allt som jag inte behöver? Men vart ska jag göra av alla saker? Skulle jag få den här lägenheten så får jag den från som tidigast 7e maj.

Nej det här med flytt är jobbiga grejer måste jag säga.

Det borde ge karma!

Om man nu tror på karma dvs. Nu är jag hemma i Uppsala och det blev ju inte direkt lugnt. Först på vägen hem så vart det signalfel mellan Dingtuna och Västerås så tåget var försenat. Vilket resulterade i att jag missade bussen i Enköping med 2 minuter. Då tycker man att bussen borde kunna vänta lite om det inte är mer än så men icke. Så jag hade 30 minuter att döda innan nästa buss skulle gå så passade på att gå på toa på stationen. När jag kommer ut från toa står där en liten söt tant och ber mig vakta dörren medan hon går på toa eftersom hon var rädd att bli inlåst och det gjorde jag. Sen när hon kom ut så pratade hon och pratade. Tills sist kollade jag på klockan och oj vi måste springa till bussen, vi hinner precis ut från stationshuset när bussen går. Shit jag har missat ännu en buss och fick sen stå i 30 minuter till. Tanten bad om ursäkt säkert 100 gånger för att hon gjort så att jag missat bussen men jag sa att det var lugnt då jag inte hade någon tid att passa. Men klart man vill ju komma hem någon gång. Om inte så måste det ju ge lite karma att jag hjälpte henne även om jag missade bussen och jag var inte arg över det. Sen kom jag iaf hem och blev hämtad av mormor på stationen. Vi åkte och käkade lunch innan jag fick assistera henne i provrummet på Kappahl.

Blev inget kolla på lägenheten idag eftersom han som bor där nu ligger i feber så ska komma förbi en snabbis imorgon istället. Det blir säkert bra. Efter att ha pratat med mamma och mormor känns det lite bättre angående lägenheten men ändå inte helt bra. Ja jag vet fortfarande inte vad jag ska göra samtidigt som jag inte vill bo hemma i över två månader. Det går bara inte! Har man flyttat hemifrån går det inte att flytta hem igen.

Och angående melodifestivalen igår så antar jag väl att det var rätt låt som vann. Fortfarande inte min favorit men den kanske funkar i Europa. Nu ska jag lägga mig och vila innan jag ska gå till pappa och käka!

Dags för final!!

Är väl det enda alla pratar om just nu känns det som. Ja finalen i Melodifestivalen såklart! Iår orkar jag knappt bry mig om vem som vinner egentligen. Mena det året ingen fattade hur hon vann (Marlena) gick det skit för Sverige, förra året kändes det som att jury och tittare var eniga och Anna vann men inte funkade det heller i Eurovision. Därför anser jag att vi fan ska skita i att rösta på bäst låt och rösta på den som faktiskt har en chans i Tyskland om det är nu Eurovision vi vill vinna eller om SVT nu bara vill tjäna massa pengar på hemmaplan. Så men andra ord borde vi skicka Eric Saade på en gång, varför ska vi ha 4 delfinalen, andra chansen och en final för? Frågan är om Juryn och Svenska folket kommer vara eniga i vilket fall som helst. Jag har gett upp, känns inte som att det är så viktigt vem som vinner egentligen, alla bra låtar borde egentligen inte skickas till Eurovision eftersom de är bra, de är föör bra för Eurovision. De hör liksom inte dit, men jag ska ändå göra en personlig utvärdering av kvällens låtar.

Brolle: Jag tycker att låten är bra och den är glad. Jag gillar att lyssna på den men frågan är, kan den vinna?
Sara Varga: Asså låten är jättefin, den har en kärna och en innebörd som berör men vaffan vi kan väl inte skicka ut en sån låt i Europa där många länders kulturer anser att det är okej om mannen slår till sin fru om hon inte lyder!
Eric Saade: Jaa fjortisarna lär ju skrika av glädje, då menar jag hela Europas fjortisar dessutom. Har gick ju igenom rutan bara av att lämna poäng förra året. Låten är töntig och cheesy kanske men det är en bra gymlåt om inte annat.
Sanna Nielsen: Jag har verkligen försökt och försökt men vad är det som är bra med låten. Den är liksom mellanmjölk. Här kan vi tala om någon som gått till final ENBART på sitt namn vilket är synd så Sanna är mycket bättre än denna låt.
The Playtones: Asså jag är jävligt svag för rockabilly asså. Denna låt är ren glädje för mig och jaa jag skulle mer än gärna skicka den till Eurovision. Mena Baseballs har ju fungerat utmärkt i Europa!
The moniker: Jag får inte riktigt grepp om denna låt om jag ska vara helt ärlig. Från början gillade jag den inte alls men med andra chansen och lite alkohol så fungerade den utmärkt. Dessutom verkar den segertippad om jag kollar omröstningen på Aftonbladet.
Linda Bengtzing: Ja denna kan vi förfaan inte skicka!! Nej det kanske är bra fart i den men nej nej nej. Sverige måste inse att sån schlager inte går hem längre. Vi har försökt tillräckligt. Kommer gå varm på friskis kan jag säga redan nu.
Danny: Låten är väl okej. Lite enformig kanske men den kommer absolut bli en het danslåt på krogen i sommar. Men är det en vinnare? hmm
Nicke Borg: Jag diggar verkligen denna snubbe och låten men... Den kommer nog dessvärre inte gå långt i Europa. Tror inte de fattar sånhär musik.
Swingfly: Är faktiskt min favorit och jag tror den skulle fungera ganska bra i Europa också. Det är en känsla jag har. Hur det blir med det får vi väl se senare.


När ni läser detta är jag troligtvis hos Malin och Simon där finalen ska ses ikväll med god mat och snacks!


Gymmar bort ångesten

Det är sant. Känns som jag kommit till ångest-inför-framtiden-stadiet nu. Här har jag gått och sagt till alla andra att det ordnar sig och så har jag ångest själv. Det är väl så vi är skapta av naturen. Mena jag vet att allt kommer ordna sig på ett eller annat sätt men hade ju varit jävligt skönt att veta i förväg innan jag ska ta ett större beslut. Det tycker jag att ta en riktigt lägenhet är med tanke på att som det är nu, har jag inget jobb när jag tar examen i vår. Det skrämmer mig lite dessutom. Att plugga är en sådan enorm trygghet faktiskt. I stort sätt vet man hela tiden vad som komma skall, man får sin inkomst från CSN om man sköter sig. Jag tror fast och fullt på att vi människor är vanedjur som kräver trygghet och vill på längre sikt se vad som händer. Men nu är jag i den fasen i livet där det är dags att välja nästa steg. På något sätt känns detta steg större än något annat. Ett steg som kommer innebära att jag verkligen blivit vuxen på riktigt och måste kunna hantera precis allt. Samtidigt som jag längtar så är jag oerhört rädd för vad som kommer att hända framöver. Men som med allt annat kommer det att lösa sig.

Idag är jag produktiv

Vaknade tidigt som vanligt. Tror det börjar bli en dålig vana =P samtidigt är det skönt att komma upp i tid. Det är underbart väder och man kan inte bli annat än på bra humör. Håller på och tvättar för tillfället så det är väl klart att hämta när som helst. Under tiden har jag även hunnit med att städa hela korridoren så nu är det bara alla sopor som ska ut sen är det helt klart. Städade idag eftersom jag åker hem till Uppsala imorgonbitti för att kolla på lägenhet. Det var med andra ord min allra sista städvecka i den här äckliga korridoren! Känns jävligt skönt faktiskt!

Detta belönades med lite glass med hemmagjord chokladsås. Om en stund ska jag packa ihop mina grejer och dra till gymmet!

Zzzzz

Sjukt trött. Körde jävlar järnet på friskis idag. Först 30 min på medelpasset innan jag tröttnade och gick till gymmet där jag köpte stenhårt på crosstrainerna (-250 kalorier) för att sedan köra 10 minuter styrka. Kan säga att jag vinglade hem efter det. Helt jädra slut!! På det blev det skitsnack i köket med Palestinierna medan jag fixade käk. Bestämde mig dagen till ära att testa tonfisk i olja och så lite broccoli och sås till det. Måste väl ses som ganska nyttigt med tanke på att lunchen bestod av ägg, bacon och brysselkål. Hade tänkt tvätta men orkar faan inte. Satsar på att bädda sängen istället. Av lathet orkade jag inte igårkväll så sov utan sängkläder inatt.

Gissa vem som kommer somna framför TVn ikväll?

Oj då

Har glömt blogga idag som det ser ut. Det finns ju en del samtalsämnen att ta upp. Det solklara är kanske Tsunamin i Japan till följd av en jordbävning på havsbotten, vilket mättes till 8,9 det är hur mycket som helst. Det är tydligen den 6e största någonsin genom tiderna och det säger en del. Mer skumt är att jag nyss fick reda på att det skede 06.46 imorse svensk tid. 06.40 vaknade jag med ett ryck efter att ha drömt att jag stod på en ö någonstanns och helt plötsligt kommer en stor våg mot mig och jag har ingenstans att ta vägen. Läskigt eller? Har en annan kompis som tydligen också drömt om tsunamis imorse. Hmmm Moder jord är inte i balans just nu den saken är klar.

Förutom det så var jag på bio igår med Malin och Simon, vi såg ritualen. Det var faktiskt ganska äcklig! Måste säga att Anthony Hopkins är en grym skådis, han är så jävla bra i sina äckliga rollen. Höjden av lathet var att jag inte orkade bädda sängen igår så sov utan sängkläder. Men men... Annars var jag på en skittråkig föreläsning. Men nu är det helg och jag tänker inte göra mycket mer idag. Ska väl träna om nån timme och sen måste jag tvätta!

Sådär nu är jag lite gladare! =)

Klar med examinationsuppgiften. Poäng för uppsatsen är inne. Ätit godaste salladen till lunch. Träning om 2 timmar. Bio ikväll. Och fick sms av bästaste Sandra i Holland. Hon har köpt sååå fina födelsedagspresenter till mig i förskott. Antar de bara är fint för oss som är motorsportsdårar hahaha. Men jag blev jätteglad av att höra det iaf. Dessutom så längtar jag efter att få träffa henne igen nu när jag åker till Amsterdam, hon har lovat att hon ska åka ner om hon har tid. Alltför länge sen vi sågs nu men blir ju så när man bor i olika länder.





Enda minuset just nu är det här skitvädret som jag måste ut i två gånger till idag innan jag kan hoppas om bättre väder imorgon men det tror jag inte att det kommer vara!

Håller på och ruttnar

Sitter på stadsbibblan och pluggar. Det går framåt sakta med säkert. Håller på med sista delen av examinationsuppgiften nu och jag har ca 1 sida kvar så det är inte alls mycket. Men man ruttnar ju att att sitta framför ett fönster och det är grått och trist utanför. Blev inte bättre med att det är snöblandat regn. Jag vill inte ha regn!! Jag vill ha sol och vår! Börjar dessutom att bli hungrig, vad ska jag göra åt saken? Kanske göra klar det sista på examinationsuppgifter och gå och äta? Smaaaart jaooo... Men ja motivationen är inte så hög just nu men jag kämpar på och gör mitt bästa. Så har jag tur så får jag åka hem väldigt snart.


Ny dag, nya möjligheter... eller?

Jag ska faktiskt ner till stadsbibblan och plugga idag. Lite miljöombyte kan bara vara bra, eller? Jag måste ner i vilket fall och hämta ena boken som behövs till examinationsuppgiften och då kan jag lika gärna sitta kvar där nere och plugga kände jag. Så det blir nog bra. Har ju ändå kommit ganska långt, är mest fakta och refar som ska in till mitt fall. Så det känns väldigt bra. Så blir klar idag och kan lämna in det imorgon. Wihoo!

Nu har jag äntligen fått poäng för uppsatsen. Check!

Hur funkar det här?

Hur kan det vara -1 lägenhet ledig??

That´s the truth


Morgonen började ju bra

Har inte skrattat så sen i helgen då typ allt gick över styr. Men iaf i stort sätt direkt när jag loggar in börjar en kille skriva till mig. Jag tänker inte ta upp mer om honom just nu för det är lite privat än och jag vet inte vart det leder. En sak är iaf säker han ser bra ut! haha.

Jaja till poängen. Min visningsbild på msn är för tillfället en bild från avslutningsfesten med socionomerna när jag och Gabi pussas litegrann. Så var lite kul att få kommentaren. "Är det din kille eller?" HAHAHA Neeejeee!! Sen när ser Gabi ut som en man undrar jag? Det var lite roligt iaf. Bilden åkte nämnligen upp igår för att främja Internationella kvinnodagen, vi får faan göra precis vad vi vill, när och om vi vill så det så!

Sen så säger han att han önskade att det var han och att jag är söt.. Så lite på skämt säger jag: Tack tror jag om det nu är söt man vill vara när man snart fyller 24. Varpå han ändrar sig och säger att jag är sexig istället...

Vad kan jag säga? Fortsättning följer...

Gratis reklam dårååå

Jag skrev förut om mitt problem med att jag tycker att mina händer fortfarande luktar lök även om jag tvättar mig hur mycket som helst. Som sagt jag vet inte hur många som har samma problem eller ens har reagerat på det. Nu har jag iaf hittat lösningen. Den är egentligen inte ens ny men jag har inte vetat om den. Anti-lukt tvålen är min räddning. Hittade på den på Lagerhaus i lördags å tänkte att jag skulle prova. Jag rekommenderar verkligen alla att införskaffa den. Finns på nätet men på Lagerhaus kostar den 29 kr och det är den värd eftersom den aldrig tar slut heller. Det är vad jag kallar investering så nu slipper jag lukta blä om händerna i flera dagar efter jag skurit lök eller vitlök. Den ska dessutom fungera på fisk och skaldjurslukt men har inte testat än.


Ingen semla

Bestämde mig för att det inte blir någon semla hos mig. Känner inte att det är värt det, dessutom så kan man bara köpa två-pack. Och jag tänker inte äta två och jag vill inte betala 35 spänn för att slänga ena heller. Jag vet, dagens i-landsproblem!



Nu måste jag dessutom ta tag i dagens motivationsproblem. Har ingen lust all att skriva på examinationsuppgiften. Varför är det så jädra svårt? Det är den näst sista uppgiften jag måste skriva (förhoppningsvis) någonsin! Men nej då har motivationen helt försvunnit. Kanske är för att jag fortfarande är trött efter helgens bravader?

Fettisdagen

Idag är det alltså meningen att man ska äta semlor. Men jag är inte så jädra förtjust i dem eftersom det alltid är så mycket grädde på och jag får sjukt ont i magen. Funderar ändå på om jag ska köpa en eller inte. Så därför drar jag iväg till gymmet och funderar lite till innan jag gör något åt saken. Om inte annat så känns det bättre om jag träna innan jag ev. äter en semla haha.

Sen ska jag sätta mig och ta tag i veckans examinationsuppgift om jag nu måste åka till Uppsala på söndag för lägenhetsvisning.


Dilemma

Varför är det så svårt och jobbigt ibland. Fick idag besked om att jag är en av de 10 som får komma och kolla på en lägenhet i Uppsala. Jag är nummer 4 i kö på den och om jag får den kan jag flytta in redan 7e maj. Det vore jävligt skönt att bara behöva bo hos mamma nån vecka innan man får sitt eget. Samtidigt så är jag inte speciellt sugen på dubbla hyror i maj. Det pga att jag inte kan säga upp mitt studentrum då jag behöver det 1 vecka i juni för att ha redovisning av VFU rapporten, examensfesten och examensceremonin.

Ska försöka kolla intresse om någon kanske vill hyra rummet. Då kommer dock en annan känsla upp till ytan. Vill egentligen inte hyra ut rummet till en okänd person då det till att börja med kommer vara mina möbler i rummet. Men sen kommer det vara ÖBOs möbler om/efter jag fått tillgång till andra lägenheten.

Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Det löser sig väl men just nu är det lite jobbigt.

Äntligen!!

Imorgon kommer min C-uppsats rapporteras in. Betyg betyg betyg!!! Vilket också innebär 15 hp till på kontot! Skönt med en sådan bekräftelse, nu är det bara att köra. Två examinationsuppgifter ska göras sen är det VFU i två månader vilket avslutas med en rapport/examensarbete å så EXAMEN!!! den 3e Juni!

Förresten så är lägenheten under behandling, jag är 4a av över 400 pers. Så lär ju få gå och kolla på den iaf. Den jag valt ut är en 1a men den har kök och den är på 38 kvadrat så den är ju rymlig!

ÅÅÅhhhh

Är ärligt talat med död idag än jag varit hela helgen. Ingen motivation till någon ting om jag ska vara ärlig. Inget att äta har jag heller så fick äta lite rester till frukost så får gå och handla lite när jag ska träna ikväll. Något som jag måste men verkligen inte ser fram emot eftersom jag har ont i hela kroppen. Jag har blåmärken lite här och där, så jag undrar var jag gjort egentligen. Hela mitt ansikte är typ svullet också eftersom jag bitit mig i kinden och fått en blåsa sen har jag fått förkylningsblåsor på insidan av underläppen. Kort och gott, jag känner mig jävligt snygg! haha. Men vi har iaf bara ett seminarium i eftermiddag, det brukar vara helt ok. Inte så svårt att ta sig igenom om man säger så!

Kolla mitt feta blåmärke på knät!!


Köpte nya väska

Jag har behövt en väska som jag kan hänga över axeln ganska länge. Det är smidigare och lättare ibland. Tänker speciellt inför amsterdam då man vill kunna ha koll på väskan när man är ute på stan. Där man kan få plats med vattenflaska och annat. Lärde mig efter Madrid att aldrig ha ryggsäck iaf. Även om man tycker att man hjälps åt att hålla koll på väskan så ser man inte allt. Hade det inte varit för att snäll tjej som blev spottade i ansiktet hade någon snott Lottas kamera och annat.

I vilket fall som helst så är jag petig men med denna väska var det kärlek vid första ögonkastet och hela butiken hade 100 kr rabatt på alla handväskor så jag betalade bara 199 kr. Sååå värt det!

Galnaste jävla helgen på länge!!

Varning för låååångt inlägg!! men allt måste med och så måste jag ju kompensera för 2 dagars frånvaro! hahaha men det finns lite bilder också!

Fredag:
Först var jag hos Lina på morgonen och grejade med seminarieuppgiften tills imorgon. Efter det hämtade jag Anna på stationen och så käkade vi lunch medan vi väntade på Emilia, tog en sväng på HM där jag köpte ett par jättefina leggings som var mer nätiga med blommor. Har inte vågat ha sånna förr men nu har jag mer självförtroende för det. Så hämtade vi Emilia, drog till systemet och sen hem för att packa upp, fixa och käka. Förfesten var så rolig som en förfest kan vara med vårat eget "ölspel". Vid 11 tiden drog vi till Kåren, där var inte mycke folk kan jag säga så var väldigt trist men vi var där ett tag, drack cider och sen gick vi till Maria som hade folk på besök. På vägen dit fimpade jag Emilias cigg i hennes kaffe som hon fick utanför Kåren, det var inte meningen jag lovar! Så gick vi till Maria och det är ju en bit dit men tänkte spela roll det är ändå inge kul på Kåren så vi kunde lika gärna möta upp dem och hänga med till Kåren. Kan ju säga att vi inte var hos Maria speciellt länge men under den korta tiden hann vi se väldigt mycket manligt könsorgan utan att vi ens bad om det haha. Så gick vi till Publicum men vi var inte där så länge eftersom Emilia och Anna frös. Men som sagt det var en kul kväll och kl var efter 03 när vi väl hoppade i säng.




Lördag:
Vi vaknade faktiskt hyfsat tidigt och mådde förvånansvärt bra. Vi käkade frukost och drog sen till Marieberg och shoppade. Det var hårt kan jag säga, även om vi inte var speciellt bakis så var vi sega och trötta så det gick inte fort direkt. Men det blev lite shopping. Jag köpte en ny väska, leggings och en tvål som tar bort lukten av tex lök från händerna (berättar mer senare). Emilia och Anna småshoppade lite också. Bla dessa oerhört fula (haha) tofflor bara för att de var billiga.


Sen åkte vi hem, en sväng förbi willys för groggvirke sen blev det lite vila, dusch, fixa och ja mat till Andra chansen (skriver mer om den senare). Sen började festandet igen. Vi började med att köra vårat "ölspel" för att komma igång. Lite med vårat ölspel är att vi hade andra regler, tex fick man ett esse skulle man ta ett roligt kort med alla tre samtidigt. Ja vi och kameror, blev inte så många bilder under helgen faktiskt. Sen blev jag uppringd av han som visat snoppen ett ex antal gånger kvällen innan och ville att vi skulle komma till Maria och förfesta med dem. Så vi drack lite till innan vi drog dit. Skämtar inte om vi nu fått se så mycket snopp att "snopp-mätaren" är full ett bra tag framöver. Skönt kille som verkligen inte drog sig från att visa upp sina tillgångar till Emilias stora skräck hahaha. Det var kul som bara den och jaaa galet. Vi körde lite mer ölspel där innan vi alla drog ner på stan till Strömpis där vi blev kvar till stängning. Och vi fick sen gå hela vägen hem. Klockan var säkert halv 5 innan vi kom isäng.


Ja tofflorna är ett internskämt från och med nu hahahaha



Söndag:
Vi vaknade även idag i bra tid, inte speciellt bakis. Känns lite som att YES vi är inte för gamla för två dagar av fullt ös... men ack så fel vi har hahaha. Trötta som fan, det värker i hela kroppen och man är hes och låter som jag vet inte vad. Men vi har haft så jävla roligt och helgen har varit GULD. Även om den varit väldigt intensiv och innehållsrik kan man säga. Jag har iaf blåmärken lite här och där, ramade såklar på vägen hem då det var väldigt halt men det är smällar man får ta helt enkelt. Så sista festhelgen i Örebro är avklarad. Jag är troligtvis bara kvar i några veckor till om allt går som det ska. Life goes on, Peace!

Freeeedag!!

Ska snart iväg till Lina och skriva seminarieuppgiften klar. Eller ja ganska klar iaf man kan inte förutse allt när det gäller våra seminarier. Efter det blir det att hämta Anna och Emilia på stationen. Kommer bli en sjukt kul helg. Är taggad till tusen!!! AAAH Så roligt har jag nog inte haft på länge, eller vänta har jag gjort något på helgerna förutom att plugga på länge? Näää just! Ses i dimman!

Pewwww

Äntligen klar med allt jag ska ha gjort idag. Blev väldigt stressigt i slutet men nu så kan jag sova i lugn och ro. Efter mycket om och men ska jag och Lina göra seminarieuppgiften imorgon innan jag hämtar tjejerna på stationen. Sen kommer det blir fullt ös medvetslös hela helgen hahaha. Sååå det kommer inte bli så mycket uppdateringar under helgen om det ens blir någon alls. Men nån liten måste jag hinna med. Lite bilder osv. =)

Nu ska jag hoppa i säng! Natti

Vart tog tiden vägen, nu igen?

Har suttit och läst och grejat lite med seminarieuppgiften idag. Lini har ju varit lite upptagen idag så vi ska försöka slänga ihop något på förmiddan imorgon innan jag möter upp Anna och Emilia på stationen. Måste sortera min tvätt nu så den är helt klar. Min planering för dagen är lite som ett organiserat kaos. Jag undrar lite hur jag tänkte med tvätt-tid kl 19 när jag har träning till 18.15 och måste handla efter det. Jaja har ju en liste över det som måste handlas så det borde inte ta så jädra lång tid. Sen måste jag duscha och ha mig så jag kan platta håret imorronbitti innan det blir kaos det också. Det är bäst om det hinner självtorka innan man börjar platta det. Dessutom borde jag röja hemma om jag ska ha folk här imorgon! Så dags att sätta fart kanske?

Att söka jobb och lägenhet

Igår skrev jag ihop mitt CV och har lagt upp det på lite diverse sidor nu på morgonen. Känns bra att göra någonting faktiskt. Men ska jag vara ärligt så hoppas jag på en plats där jag har VFU men man kan ju inte förlita sig blint på det. Så igår sökte jag även några sommarkurser och sökte jobb hos securitas som flygplatskontrollant i sommar. Bara jag får ett jobb till att börja med så känner jag att jag är nöjd. Det behövs för mitt andra projekt, dvs lägenhetsletandet. Har nu sökt två lägenheter i Uppsala så får vi se hur det blir. Den ena har lite högre hyra än jag har nu med den har eget kök OCH min kötid kommer inte att påverkas då det endast är en lägenhet för korttidsuthyrning vilket fungerar för mig.

Nu måste jag upp till Campusbokhandeln och hämta en bok jag lämnat in. Kanske inte det smartaste jag gjort att lägga upp böckerna på blocket, kurslitt.se och studenttorget när jag lämnat in dem på campusbokhandeln haha.


Jag är kär...

... i mina Converse!! Asså jag har fått Converse på hjärnan det går inte att släppa. Jag vill ha fleeeeer. Jag har t.o.m. börjat undersöka vad det kostar att köpa fler par. Och som det ser ut som är det allra billigast om man vinner ett par på Tradera eller går ihop med någon och beställer från converse.com. Eller hade jag haft mer pengar hade jag köpt två par skor på en gång och då är frakten gratis haha. Då får man typ två par för mindre än det pris man får ett par för i Sverige. Inköpet av mina först Converse kommer kosta mig dyrt! hahaha

Hello nya CV

Idag har jag roat mig med att lyssna på massor av musik. Då menar jag massor och om och om igen. Har även haft lite bloggabstinens då blogg.se inte fungerar under större delen av dagen. Sålde en bok till en personalvetare som ska skriva b-uppsats nu. De hade massor av frågor, typ vad de ska tänka på och så. Frågade om praktiken och allt möjligt så det var roligt. Sen har jag suttit och skrivit på mitt nya CV då det gamla till å börja med var puts väck. Men fick till det och nu ser det riktigt snyggt ut faktiskt. När jag nästan var klar hittade jag ett gammalt CV i mailen och jag satt och skrattade så jag grinade. Asssååå guuuuud vad pinsamt att jag skickat iväg det!


Bye bye c-uppsats!

Nu är den inskickad och helt klar med de kompletteringar jag fick. Jag är väldigt nöjd med den nu måste jag säga! Samtidigt som det är så jävla skönt att släppa ifrån sig den nu. Jag vet att jag inte kan göra så mycket mer med den nu. Så ja jag är jävligt stolt, jag har gjort den helt själv. Roligt är dock att det är bara Örebro universitet som tycker att det är meriterande att göra uppsatsen med någon annan. Även yrkesverksamma med examen som jag pratat med tycker det är konstigt så är najs att jag fått medhåll utanför universitetets dörrar. Så nu säger jag hejdå till detta 35 sidor långa monstret! haha

It takes a fool to remain sane

Måste vara en av de bästa låt-titlarna ever? Eller ja jag tycker om den iaf. Kanske inte riktigt är poängen med mitt blogginlägg heller man jaa skit samma. No stress liksom, vet inte riktigt vad jag ska roa mig med idag. Börja kolla på examinationsuppgiften på lärande i organisationer kanske eller seminarieuppgiften först då jag är upptagen hela helgen och seminariet är på måndag. Ska även sälja en bok senare, lite mer cash i fickan är inte fel om man säger så!

Idag har jag lärt mig att...

... om man ska använda sig av texter från ämnesområden man inte vet något om bör man läsa på mera. Använde mig av en juridisk studie i min tidigare forskning i uppsatsen och det fanns två förkortningar där som jag inte kände för att reflektera kring då juridik inte är min grej direkt. Så skrev av förkortningarna rakt av i min text utan att riktigt veta vad de stod för. Självklart tyckte min handledare att jag skulle förklara vad de stod för. Mindre kul för mig eftersom jag inte hade något aning. Så fick sätta mig och googla på RF och EKMR. Kanske är bara jag som inte vet vad de står för? I vilket fall som helst står RF för regeringsformen vilken är Sveriges främsta grundlag tydligen och EKMR kan man fan inte ens gissa sig till. Det står nämligen för "Lagen om den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna". Rabbla det i sömnen om ni kan.

Så nu känner jag mig lite smartare iaf och har lärt mig att inte ge mig in på sånt jag inte förstår mig på!


Längtar till helgen!

Då kommer Anna och Emilia hit. Har börjat handla redan och det är svårt att handla för en hel helg faktiskt. Även om vi i stort sätt har en lista över mat som ska köpas så känns det som att det är hur mycket som helst samtidigt som det känns som om det inte är något alls. Skumt det där måste jag säga. Det är ju ändå 3 dagar och 3 personer som ska ha mat iaf middag på fredag och frukost - middag på lördag samt frukost och ev lunch på söndag samt lite snacks till förfestandet. Tänkte fixa lite annat onyttigt men det får nog räcka med chips och popcorn. Kan ju inte stoppa i oss hur mycket som helst heller haha. Jag funderar liksom över när ska vi hinna äta allt haha. Det löser sig, vi är ju tre som dela på allt, känns ju värre när man handlar och lägger ut alla pengar och känner att man handlar lika mycket för en helg som jag gör på en hel månad haha.

Nu ska jag läsa igenom min c-uppsats en sista gång innan den ska skickas in. Nu känner jag att det är dags att släppa taget om den och inkassera mina 15 hp istället. Jag kan inte göra så mycket mer med den nu. Några smågrejer i meningar som jag fick tillbaka av min handledare men annars så finito. Sen ska jag göra lite mat! Efter det blir det TV-mode resten av kvällen!

Att det ska vara så svårt!

Jag har suttit och kollat lägenheter med jämna mellanrum på uppsalahems hemsida sedan i somras. Hela höstan fanns det hur mycket lägenheter som helst men nu bara för att jag behöver en på riktigt så finns det inte. Det kommer väl upp någon lite då och då men det är för korttidsuthyrning och det är jag inte direkt intresserad av kan jag säga. Jag vill ha en lägenhet där jag inte tvingas flytta om någon månad igen. Andra hand verkar inte finnas så många av heller just nu och det är trist men jag ger inte upp!

Föreläsning kl 13.15. Tycker det är drygt att sitta och vänta halva dagen för 2 timmars föreläsning!


RSS 2.0