En tanke om cancer

Jag vet inte vad som händer eller om det bara uppmärksammas mer nu, men det känns som att alla drabbas av någon form av cancer just nu. Kanske är det jag som inbillar mig att det blivit vanligare att folk somnar in för tidigt av just den anledningen.
 
Förut har jag hört av folk på håll, en bekants bekant som drabbas och har gått bort men nu känns det som att det kryper närmare. Det förekommer numera bland folk rätt nära mig, mina föräldrars bekanta men även egna bekanta. Det blev väldigt tydligt för någon vecka sedan när jag fick reda på att en barndomsväns pappa drabbats och att det inte gick att bota. För någon dag sen somnade han in.
 
Sjukdomen kommer alltså krypande när man minst anar det. Och det kryper närmare in i mitt liv. Det känns som att mina egna mor- och farföräldrar är i just den åldern men det kan lika gärna drabba mina föräldrar. Det har även visat sig att yngre personer drabbas i större utsträckning, alla kan inte botas.
 
Kommer vi någonsin kunna besegra denna sjukdom? Om vi gör det, vad kommer efteråt. Sjukdomar är lika naturlig del av livet som att leva, hittar vi botemedel mot en sak som kommer det säkert något nytt. Är det vad som kallas naturens egen gång? Går Moder natur att besegra? Det är frågan.
 
Just nu säger jag bara: Fuck cancer!
 

Julklappstips

Jag känner ibland att jag försöker hitta en julklapp till någon bara för att man måste ge varandra julklappar på julen. Jag vet flera gånger då jag själv fått saker som jag inte velat ha eller som jag inte har haft användning för. För den goda stämningen så tackar man ändå glatt för sig. Sedan ligger det man fått i någon låda eller liknande och skräpar tills man en dag rensar och det åker med eller så slutar det med att man ger bort den till någon annan.
 
Varför köpa något bara för att? Jag är personligen väldigt trött på julklappshetsen!
 
Ärligt nu, hur roligt är det att få ett kuvert med Trisslotter varje år? Hur mycket brukar ni vinna? Jag vinner typ aldrig någonting på någon lott och om jag vinner så är det typ en ny lott. Köper jag en ny lott för de pengarna så vinner jag sällan något mer. Något år kanske någon i familjen vinner 100 kr pga 50 kr X2. Inga miljonärer direkt!
 
Därför tänker jag såhär, en Triss kostar kanske 50-100 kr under julen. Men tanke på hur mycket de flesta vinner på dem så blir det inga pengar att skryta om. Därför tänkte jag tipsa om något annat.
 
 
UNICEFs Gåvoshop!
Köp vätskeersättning, vattenreningstabletter, vaccin eller dyrare produkter och ge bort till någon. Som tack får du ett gåvobevis. Känns inte det lite bättre än att köpa något personen inte vill ha, få något du inte vill ha eller en trisslott du ändå inte vinner på?
 
Exempelvis får du 110 påsar vätskeersättning för 67 kr. Ett vaccinationspaket med 30 doser mot mässling och polio för 92 kr. Vatten -och hygienpaket för 87 kr. 2-pack myggnät för 54 kr.
 
Ni förstår poängen, det är exempel på gåvor som kostar ungefär lika mycket som om du bara skulle ge bort en trisslott men även om du vill köpa något dyrare finns flera gåvor att välja på. Jag övervägde personligen en chokladask och en trislott till folk för att det kändes så fjuttigt men vaffan vi äter nog ändå under julen!
 
Gå in på: http://unicef.se/gavoshop
 
Det är iallafall mitt tips!

Tidig morgon

Har äntligen placerat mig i min kontorsstol, efter en morgon som började för tidigt för min smak. kl 07 var det dags att ta sig till tandläkaren, något jag hatar. Ångest är bara förnamnet!
 
Efter att ha avbokat tiden minst en gång fick jag ta mig i kragen, skulle bara till tandhygenisten och ta bort lite tandsten och kontrollera efter att visdomstandet dragit ut för nån månad sedan.
 
Det blev en timmes krampaktiga handtag i stolen och försök att gapa samtidigt... men nu är det klart! Typiskt för min del så har inflammationen och utdragningen av visdomstanden gjort att jag fått en ficka vid tanden som jag nu måste borsta noga för att den ska läka. Återbesök om ett halvår för kontroll, fan också!
 
Förlåt att jag säger detta men vem vill vara tandhygenist/tandläkare? Nu vill jag inte vara många yrken...
 

Allt är relativt

Sitter på kontoret i vanlig ordning och magen kurrar utan dess like, kanske är dags att käka snart men den får helt enkelt vänta lite medan jag slänger in ett inlägg.
 
I väntan på att lönen trillar in på mitt konto sådär vid midnatt gick jag igårkväll igenom alla mina räknningar. Asså det är fan inte roligt när halva lönen försvinner i samma sekund som den trillar in. Varför jobbar jag egentligen?
 
Jo för att jag skulle klättra på väggarna om jag inte hade något att sysselsätta mig med på dagarna. Detta skulle gälla även om jag vann storkovan och inte behövde jobba en timme till i hela mitt liv. Skulle då tvinga mig mig på folk att jag kunde jobba gratis bara för att ha något att göra.
 
Men ärligt nu, när pengarna går till tråkiga måsteräkningar som hyra, telefoner, tv, CSN osv osv, är det inte jättekul. Vill dock påstå att pengarna jag har över efter alla räkningar är mer än vad jag fick totalt när jag levde på just CSN-pengar så ska inte klaga. Sen med tanke på folk som inte har något alls...
 
Idag har jag fått betala företagets sista fakturor för månaden och jag kan säga att summan landade på i runda svängar 2 mille och lite till men vi säger det.
 
Allt är relativt!
 

God morgon världen

Sitter just nu på kontoret och försöker tina efter cykelfärden till jobbet. Inte nog med att det börjar bli snorkallt men växeln på cykeln hade frusit så fick cykla hela vägen på ettans växel. Ni kan ju tänka er i vilket tempo det gick. Känns som att man trampade mer än man kom framåt, rysligt dåligt drag alltså.
 
Som tur är får man lön på onsdag, hade inte klagat om vi fått idag. Tydligen så har något tyckt att vi som bolag inom vård och omsorg även om det är privat ska ha samma lönedag som andra inom vården. Men det är bara två dagar så jag får väl stå ut, har jag lite flyt kanske cykeln hinner tina under dagen.
 
Annars har jag haft en skitrolig helg som vanligt och man bortser från några moment. Hockey ska ses live och det är då det är roligast. Kan dock inte förstå vilka tråkmånsar jag och Gabi hamnar bredvid varje gång. Pappa hade fått biljetter på B5, vi brukar sitta på A12. Men vi körde på och var helt slut efteråt, det tar på krafterna att hålla igång en hel dag på väg upp för att sedan nå klimax under matchen. Att den sedan avgörs på straffar är inte bra för hjärtat, speciellt inte efter 8 omgångar (?), jag räknade inte så noga.
 
Nästa gång vi åker upp är ståplats givet. Nu är jag trött på det tråkiga och tystlåtna gäng vi hamnar bredvid. Blev visserligen lite drag efter Emil drog igång arenan före straffar, då verkade även de där vi satt vakna ur dvalan.
 
Annars är det väl bara att kämpa vidare, det är en månad till julafton och mindre än 4 veckor till den välförtjänta ledigheten. Ska bli underbart skönt med semester från 20:e dec till 7:e jan. Tråkigt dock att nästa hockeymatch inte verkar bli förrän mot Färjestad 11/1. Eventuellt Luleå 28/12 men det beror lite på om vi är hemma från Kanarieöarna...
 
Några bilder från Instagram kan jag bjuda på så länge, annars fick jag en del bra med kameran. Dags att jobba nu kanske ;-).

Roadie, mot Leksand

Höres längs vägen kanske. Annars via twitter (Theemzi) eller Instagram (emmah87).
 

Snusk är allt jag säger

Gårdagen blev väl rätt trevlig om man ser på helheten men avslutningen kan sammanfattas med ett ord: SNUSK!
 
Efter jobbet drog vi upp till Gränby centrum, nu är jag stolt ägare av en ny mobil, Samsung galaxy S4. Jag har älskat min S2:a sen sekunden jag började använda den så min S4:a har lite att leva upp till men jag tror det klarar det. Gabi blev dessutom ägare till en Samsung Tab 3 i samma veva. Tror jag kan ha något med det att göra ;-).
 
Det sedvanliga besöket till systembolaget resulterade i kanske aningen för mycket att dricka men vi behöver väl inte dricka allt ;-). (Har för mig att vi sa något liknande sist också, dagen är lång).
 
Blev lite hårfärgning också. Gabi blev av med sina gråa hår och jag köra nyansen mer guldbrun är de koppriga nyanser jag haft ett tag. Blir bra detta. Tror jag är nöjd, kommer iallafall aldrig gå tillbaka till jättemörkt igen. Förstår inte riktigt hur jag tänkte där!
 
Kvällen avslutades på värsta tänkbara sätt. Vid slutet av Idol började en viss liten kisse att kräkas. Bara det är ganska äckligt. Vid torkningen av 4:e kanske 5:e spyan vaknade den föredetta veterinärstudenten i mig. Det var något som såg jäkligt konstigt ut i spyan. Det såg i stora hela ut som om katten ätit smalt skuren purjo som var lite ihoprullad. Petade lite på skiten med pappret och det rörde på sig. SÅ JÄKLA ÄCKLIGT! Lillen har alltså sprungit runt i mitt hem i snart 3 veckor med Spolmask! Nu är det bara till att dra till apoteket så fort det öppnar och fixa avmaskningsmedel till båda två. Inte riktigt vad jag ville lägga pengar på såhär några dagar innan löning men det är ingen diskussion om saken. Deras hälsa är prioriterad ganska högt på min lista! Kan säga att jag ogärna hade någon av dem i sängen under natten men är svårt att kontrollera kanske...

Ny mobil och hårfärgning?

Nu har jag tröttnat på min mobil och den har nog tröttnat på mig också, därav protesten. Kameran vägrar numera att fokusera och gör det det blir bilden ändå grötig. Det är bara "selfie" kameran som funkar just nu (tack och lov ;-)).
 
Så efter jobbet ska jag upp till Telenor och fixa mig en ny. Planerat en S4, och en S4 lär det bli. Kommer aldrig att väla iPhone så försök inte. Så är det, punkt och slut på diskussion. Det enda som eventuellt sätter käppar i hjulet för denna plan är att det inte finns någon telefon i lager. Får väl överleva helgen ändå isåfall med Digitalkameran och massa "selfies". Blir ändå bäst matchbilder från digitalkameran så det ska med ändå.
 
 
På tal om det så är listan lång över vad som ska hinnas med innan bilen rullar upp till Leksand imorgon.
1. Hämta ut biobiljetter till söndagskvällens biomys.
2. Fixa telefon.
3. Proviant på systemet.
4. Hårfärg, Gabi vill bli av med sin utväxt som råkar innehålla gråa hår.
5. Proviant i form av något ätbart till resan (läs: smågodis och LOKA, har lovat pappa varannan vatten denna gång haha)
6. Mat, till ikväll och något i frukostväg tills på söndag. (Vi sover kvar i Leksand hos Pär aka brynäsaren utklädd till leksing)
7. Packa, sovsäck, kudde, kläder. Ja det som kan behövas
8. Vill träna men hinner nog inte...
 
Angående punkt 4.
Jag vill också färga håret. Tänkte iofs mest på någon form av toning. Är så trött på barret nu att jag känner för att göra något nytt. Känner inte för den här sedvanliga "färga mörkt på hösten"-trenden. Blond färgade jag ju dessutom nyligen ifrån efter sommaren. Lite sugen på detta men vet inte om jag vågar eller kan bära upp den?!
 

Tre nya poäng

Detta twittrade jag för några dagar sedan.
 
Vill påpeka att det fortfarande gäller. Kan jag räkna rätt så har vi spelat in 15 poäng under november månad, hittills. Det är 75 kr i potten som kommer att doneras till Leksands IF / Leksands Superstars Movemberinsamling; Donera här. Vi har 6 poäng / 30 kr till att spela för.
-------------------------------------------------------------------
 
Behöver jag ens kommentera matchen igår. Första perioden satt jag och njöt och funderade om jag hört domaren blåsa av en enda gång. Men tanke på antalet tekningar så var det inte många. Vilken fart, vilket flyt i passningsspelet. Tycker även att det var helt rätt att ändra om i kedjorna, igen.
 
Hersley, vad kan man säga... Jag hann inte se målet, bara reaktionen och förstod vem som stod för det skottet. Han är galet bra den mannen! Måtte han stanna i Leksand. Oscar var en mur som vanligt även om det inte kändes som att SAIK hade så många bra chanser. Sista minutrarna med uddamålsskillnad är alltid en nagelbitare, sista 30 sekunderna vågade jag knappt kolla...
 
Att Boork igår tog ut kvällens tre bästa och att tre av dem var i Leksand är kors i taket. Ni förstår säkert varför. Nr 2 på listan var Hersley, hur kunde han inte vara på listan? Nr 1 var Andreas Appelgren, som enligt Boork gjort mirakel med ett lag som på pappret inte håller i SHL. (När ska du ge dig och erkänna att du hade fel?)
 
Nu tänker jag hålla kvar fötterna på jorden, det är långt kvar av den här säsongen. Allt kan hända men det känns som att vi har ett skönt flow i laget. Som Äpplet sa efter match; "vi kan inte vinna varje match". Vill dock erkänna att det ser bättre ut just nu är jag vågat drömma om när säsongen började.
 
Vill bara lägga in bästa bilden från matchen som jag hittade på dt.se. Jag älskar Lashoff, han är så jäkla elak i egen zon och I love it! Passa er ;-).

Den onda cirkeln

Var på massage igår. Och det var riktigt jävla skönt. Jag tror att man borde unna sig det mer än man gör. Eller jag har iallafall inte prioriterat det. Eftersom jag nu är riktigt stel i ryggen och vissa muskler har nog fått slita mer än andra. Det kanske är dags att inse att träning inte är det enda som behövs för ett stillasittande jobb.
 
Nu är träning och motion bra för oss vilket yrke vi än har men jag tänker såhär. Det finns en anledning till att många med kontorsjobb får problem med olika delar av ryggen, det finns musarm osv. Träning är bra för att stärka upp de muskler som under långa dagar måste hålla upp oss i en bra position framför skrivbord/dator. Men någon gång måste även de musklerna få slappna av. Massage är då ett bra sätt att knåda ut dem och låta dem vila efteråt.
 
Nu kanske inte alla har en lika värdelös säng som jag har (det är en annan historia, lång historia). Kort och gott, jag fick en säng som är för mjuk, det var något leverantören i Örebro gjorde när jag hämtade ut dem som gör att jag inte kan byta den och betala mellanskillnaden i Uppsala. Det går liksom inte att bevisa att det inte är jag sov skruvat fel och grejer.
 
Hursomhelst. En bra säng är också A och O för att ryggen ska kunna slappna av och återhämta sig på natten. Det kan ju inte riktigt min göra. Så stel ländrygg och typ axlar får jag leva med. Eller så går jag helt enkelt och tar en ryggmassage lite då och då. Nu är det ju faktiskt så att det är min moster som har salong, så borde inte finnas någon ursäkt till att inte göra det.
 
Tror detta är bra i ett långsiktigt perspektiv. För en friskare rygg, varesig du har ett aktivt eller stillasittande jobb, varva träning med en massage lite så och då för att slippa den onda cirkeln. Det är faktiskt inte skönt att ha ont i ryggen. Trust me, I know. Snart 1 år sedan jag opererade diskbråcket efter att ha gått i 11 månader men konstant smärta. Maxdos Citodon är inte att rekommendera faktiskt!
 
Meeko får titta in i detta inlägg. Motsatsen till grumpy cat ;-).
 

Bitchslap a la Lady Luck

Jaja jag såg matchen igår iallafall. Eller såg och såg. Jag och Gabi låg väl mest och suckade över att det hände så lite under första halvlek (höll på att skriva perioden, fel sport för det). Allt vi sa använde vi "det är ju inte hockey direkt" efter. Fotboll för mig kommer alltid vara en sport som är roligare att spela än att kolla på. Jag kan liksom inte hålla mig fokuserad i 45 min i streck, speciellt när det inte händer så mycket.
 
Alltså herregud vad alla kastar sig åt höger och vänster i fotboll. Det hade jag nästan glömt. Förlåt mig, Ronaldo är en världsstjärna men det här med att kasta sig och få ont av att ingen rör en är lite... lite... mesigt? Vet inte hur många gånger han haltade runt igår för att sedan kuta iväg i full fart. Så ont gjorde det alltså inte.
 
Matchen i sig, förutom att första halvlek var riktigt trist så började det iallafall hända saker i andra. Att det skulle bli Zlatan mot Ronaldo visste vi och inget konstigt att de gjorde matchens alla mål. Att Ronaldo var snäppet vassare är inte heller konsigt.
 
Allvarligt nu, hur många trodde egentligen att vi skulle vinna det här?
 
För mig kändes det som att Lady Luck hånflinade och gav och en rejäl bitchslap redan när Portugal drogs som motståndare. Med andra ord, detta kommer ALDRIG att gå vägen. Jag ska erkänna att jag för Sveriges skull ändå hoppades, jag är ju ändå svensk. Det är även kul att se Ronaldo grina (inget skämt). Hans ego är emellanåt lite för stort för hans eget bästa. Att han sedan kanske är världens bästa fotbollsspelare är en helt annan sak.
 
Såhär dagen efter känner jag följande:
- Zlatan ÄR den bästa spelaren Sverige någonsin haft, synd bara att han inte blir yngre. Jag hoppas verkligen att han fortsätter och satsar på nästa VM.
- Svensson, Elmander, Isaksson plus någon annan är tveksamma till fortsatt spel i blågult, de är inte direkt unga och fräscha. Inget konstigt med andra ord. Nu kanske jag är en av få som blir orolig varje gång bollen kommer i närheten av Isaksson, har vi ingen annan?
- Källström ska INTE sluta nu. Du har många landskamper kvar i kroppen. Kör bara!
- Hamrén har gjort det bästa han kunnat av det lag han haft. Avgå? Skulle inte tro det. Han är en karaktär och bra för svensk fotboll (om bara Per Mårts haft samma karisma).
 
Folk som uttryckt på facebook eller twitter att detta är det sämsta landslag vi haft, framförallt backlinjen har fått sig en känga ett par gånger. Men vad tror ni, Mellberg och Majstorovic går inte riktigt att ersätta. Jag tänker även på framtiden, hur kommer det bli utan Zlatan, Svensson, Källström mfl. Vi är inne i ett generationsskifte. Håll i hatten! Hursomhelst, jag ser inte Sverige som en fotbollsnation. Vi ska vara glada om vi tar oss till EM och att ta oss till VM krävs ännu mera. Sen att i mina ögon en del "skitlag" tar sig till VM suger men de lär åka ut direkt. Nu kan jag hålla på Spanien och Holland med gott samvete iallafall... om jag en kommer att engagera mig i VM (troligtvis kommer jag ändå göra det men knappast på samma sätt som om Sverige tagit en plats).
 
Tack Sverige för att ni försökte. Ni har inget att skämmas för!
 
Bilder lånade från Aftonbladet.se
 

Träningsvärk

Om jag har träningsvärk idag! Gaaaah...
 
Rumpa och lår känns som de tillhör någon annan, tyckte inte alls att jag körde på så hårt igår. Har ju varit lite knas med ryggen så undvek alla typer av hopp och högre belastning. Så ryggen känns bättre idag även om den fortfarande är aningen stel men det blir bättre. Har massage inbokad imorgon em.
 
Dock skönaste som finns när träningen känns!
 
 
Ikväll är det fotboll. Får väl dra mig till att kolla lite för en gångsskull. Kan erkänna att jag varit rätt dålig på att följa Sveriges matcher den senaste tiden. Ingen aning varför. Ser jag fotboll så är det landskamper, annars är jag inte så jätteintresserad. Fotboll är en sport för mig som är roligare att spela än att kolla på. Även om jag valde bort den för många år sen. Först pga ett pervo till tränare men också för att jag inte var beredd att satsa så hårt som det kanske krävdes.
 
Sak samma. Kvällens match lär man se. Ingen aning om hur det går om jag ska vara ärlig. Klart jag hoppas på att vi får en plats i VM. Zlatan är bra, men är han bättre än Ronaldo? För mig får Ronaldo gärna sitta på gräset i Friends ikväll och grina...

Måndag och gameday

Den helgen passerade för fort som vanligt. Tiden i allmänhet passerar för fort! Isåg precis att det är 5 veckor kvar till julledigheten. Kommer att ha semester mellan 20/12 till 6/1 och det ska bli helt jävla underbart. Att det dessutom planeras en vecka i solen är inte fy skam.
 
Idag är det massa löner som ska rapporteras in till olika myndigheter inför nästa år. Jag vet inte riktigt hur det görs enklast. Hoppas att det inte behöver göras manuellt då vi har fyra olika bolag som ska rapporteras, varav stora bolaget har ganska många löner. Så förhoppningsvis går det att skicka på fil, annars har jag att göra idag!
 
Alla morgonmöten är avklarade så antar att det är hög tid att sparka igång veckan. Ikväll är det match igen och innan det ska jag hinna med ett pass på gymmet. Ha en trevlig dag!

Träningsskor

Sjukt nöjd. Nu är det bara att inviga dem =D

Fjärde plats!

Gjorde något riktigt galet på träningen i torsdags och har dagits med en jobbig rygg hela helgen. Eller det var värst i fredags och Micke gav mig en ryggmassage deluxe, han satt säkert och gned i över en timme men med lite whiskey och skitsnack så hahaha... är en underbar andrafamilj man har fått! Få se om man kan få frissan att sluta strejka också ;-) hahaha.
 
Kan ju gissa hur min rygg kändes igår efter massagen så blev ingen träning. Istället blev det lite julklappsshopping med mamma. Jag köpte mig själv en tidig julklapp i form av nya träningsskor. Har varit på jakt efter ett par i flera månader men man vill ju inte lägga ner en förmögenhet liksom. Hittade nu ett par som jag kollat på och nu var nedsatta sen fick jag lite mer rabatt eftersom jag 20% på valfri vara efter att jag blev medlem på Stadium. (Hittade ingen bra bild på nätet så får fota och lägga upp, sjukt snygga!).
 
Sen var det såklart match. Känslan innan match var att vi växt och blivit det bättre laget. Sen var det inte oväntat att Örebro skulle tuta och köra redan från start, med 10 raka förluster i ryggen så hade de väl inget att förlora egentligen.
 
Dock chockad hur många chanser de hade i första perioden som de inte lyckades förvalta. I många av lägena var det i stort sätt öppet mål efter retur. Det tackar vi visserligen för. Att Kåberg är en tönt visste vi sen HA, att Weinstock har attitydproblem var heller inget nytt. Ser gärna att ni byter plats med Karlskrona nästa år, eller Almtuna om jag får drömma lite (haha).
 
Måste säga att Lashoff växer på mig mer och mer. Jäklar vad tuff och elak han kan vara i vissa lägen, jag älskar't. Då menar jag såklart inte att han åker runt och gör fulheter och mejar folk, men han är tuff i närkamperna! Man märker att det tar lite tid för Kapstad att komma in i det igen, inte för att han är dålig på något sätt. Rönnbergs flin när örebroaren (vet inte vem det var) står och matar slag efter slag, iskallt.
 
Hersley var säger man om karln. Jo 1. jag skulle inte vilja vara målvakt när han skjuter, skulle flytta på mig frivilligt! 2. Han är glödhet, passa och det säger PANG, hann knappt reagera på mål ett men konstaterade att ett sånt skott kan bara komma från en person. 3. Är han inte given i Tre Kronor nu anser jag att Mårts borde avgå. Sen om det räcker till OS... ja jag håller både en och två tummar!
 
Fyfan, vi ligger nu efter 22 omgångar på plats 4:a i tabellen, på samma poäng som Modo. Hade jag trott det innan säsongen startade? Nej! Detta är helt jävla galet! Energin den glädjen ger hjälper mig att klara en just nu lite tuffare vardag. Tack krigare!

Jag i ett nötskal

Ja jag sitter till och med och skrattar inombords när jag ser denna att jag blir tårögd. Hallelujah för att vara lättroad. Ni borde absolut testa!
 

Äntligen fredag

Vet inte vad det är men jag har varit sjukt trött denna vecka. Speciellt på morgonen, har nog inte kommit ur sängen förrän halv 8. Förutom i tisdags då när jag skulle till Stockholm på utbildning och alarmet ringde 06. Kanske är det som spökar. Känner mig som en riktig rutinmänniska gällande sovtider ibland. Sen hjälper det kanske inte att det är konstant mörkt numera. Så när kommer snön?
 
Måste bara säga det... Igår gick vi om Brynäs i tabellen. GÖTT!! Synd dock att det är fredag och brynäsarnas på kontoret lyser med sin frånvaro ;-).
 
Den 23/11 åker vi upp till Tegera igen, som jag längtat!!
 
Nu kanske jag ska fortsätta jobba!

Victoria secret workout

Det verkar ha varit Victoria secret fashionshow eller något sånt inatt att dömma av vissa bilder på min Instagram som andra lagt upp eller gillat. Visst, visst snygga brudar, framförallt ofta snygga underkläder (beroende på vart fokus ligger ;-))
 
Så nu kan vi ju alla träna till oss den där VS kroppen ;-). Jag ställde mig på vägen imorse och den visade minus ett halvkilo sen förra veckan. Lite striktare kost och nya rutiner ger resultat ganska snabbt.
 

Tre poäng för Forsberg

Jag vet inte varför jag inte riktigt kan släppa det som hände igår. Mina känslor är lite delade faktiskt. Kalla mig nörd men ibland får jag känslan att jag måste spela in en match, så jag gör det och det händer ofta något. Senast jag spelade in matchen var den mot HV71 när Kapstad blev skadad och den innan det mot AIK när Forsberg (igen) blev skadad. (Okej jag har spelat in matchen där det inte händer mycket, men ibland har jag en känsla i magen innan match som jag inte kan ta på).
 
När jag nu går vidare vill jag inte påstå på något sätt att jag är någon hockeyexpert, jag vill påstå att jag oftast är partisk och subjektiv faktiskt. Men det jag vet är att jag kan acceptera andras åsikter utan att hålla med och jag kan se saker från flera vinkar i ett sammanhang.
 
Tacklingar - kommer alltid finnas i hockeyn och de ska finnas där. Respekt precis som Wennerholm säger är nyckeln till det hela.
 
Skador - kommer att uppstå varesig den som tacklar går in fult eller att resultatet blir värre än det var tänkt eller smällen i sig. Det går inte alltid att kontrollera tillfälligheter kring situationerna.
 
Tollefsen har kanske inget "clean record" när det gäller tacklingar i karriären men jag vill påstå att tacklingen egentligen inte var ful i sig. Såhär tänker jag, Tobbe är på väg in i slottet och skjuter på mål, tittar neråt nån sekund kanske precis när han skjutit, i samma veva som Tollefsen kommer farande. Händerna kanske är lite onödigt högt och hårt, plus att han har ingen klubba. Forsberg faller ja, Hersley är där mitt i allt också tillsammans med någons klubba. Om något där gör att Tobbe inte kan ta emot sig och slår huvudet i isen. Ur vinkeln när man ser att han slår huvudet i isen ser det värre ut är tacklingen var och det är inte konstigt om det knockar honom. Känslorna som sköljer över en där och då är inte roliga. Frågar du min käre vän Gabi så var det ett jäkla tjat om att "snälla rör på dig", "gör något" osv osv. Jag har inte sett många matcher då ambulansen kör in på isen och den klumpen i magen är inte kul alltså.
 
Utvisningen och reaktionen efteråt orkar jag inte argumentera för eller emot. Jag är inte domare, jag har inte koll på reglerna men i mitt tycke var det inte jättefult. Reaktionen sedan när någon ligger skadad kanske inte är passande, vem det än riktas mot... att Tollefsen och Wallin precis efter argumenterar och puttar på Linder är direkt osmakligt.
Se länk: TV4play.se
 
Det kommer aldrig att bli kul att se en spelare bli skadad, faktiskt. Jag skulle iallafall inte stå och skratta eller ens säga "rätt åt dig/er" om detta hänt någon av FBKs spelare även om jag inte tål många av dem, lägg till Jämtin på den listan osv. Nej det kommer inte vara okej, eller roligt vem det än drabbar.
 
Det känns förjävligt när en av våra spelare drabbas, det kommer alltid att kännas, kännas värst. Nu känner jag inte Forsberg men i mitt Leksands IF kommer han alltid vara en sann krigare. Därmed även ha en plats i mitt hockeyhjärta som många andra.
 
Tre poäng för Tobias Forsberg var inte mer än rätt igår.
Färjestad ni kan grina vidare!
Bild lånad av dt.se

Imagine

 

Avenged Sevenfold på Hovet

I fredags spelade Avenged Sevenfold på Hovet. Riktigt bra konsert. Kan vara en av de bästa jag varit på någonsin. Tror dock fortfarande att Green Day är bättre men det kanske hör med att göra att jag kan deras låtar och inte har lyssnat mycket på Sevenfold men det blir det ändring på nu ;-). Förband var Avatar och Five finger death punch. Helt ok.
 
Här kommer bilder från kvällen!
 

Det var den helgen

Jäklar vad denna helg passerade fort. Jag vill inte påstå att jag gjort en massa saker heller. Ändå är det måndag och jag är aptrött. Känns som att jag inte sovit på en vecka, visserligen har jag bara sovit 5-6 timmar inatt. Både mitt eget fel pga att jag var hos mamma ganska länge igår och lekte med systersonen som är en riktig nattuggla men också för att jag låg och läste en stund samt har bråkat med lillkatten halva natten. En sån natt då han velat ligga precis överallt och jag tyckt han varit i vägen. Sova tidigt ikväll med andra ord.
 
I fredags var jag på konsert på Hovet, Avenged Sevenfold. Riktigt jävla bra faktiskt. Har tänkte lägga upp bilder men av någon anledning har jag glömt bort bloggen fast jag gjort nada. Så i lördags var jag i stort sätt död hela dygnet kändes det som. Avslutades med väldigt mysko tysk film.
 
Söndag blev det tvätt och städning samt lunch hos farfar. Emilia var förbi en sväng och vi satt och snackade massa skit i några timmar. Som sagt, poff sa det så var helgen borta.
 
Idag blir det till att jobba på, är på kurs i Stockholm hela dagen imorgon.

Dame reggaeton

Denna låt gör mig så jäkla glad. Vi kör den på Zumban! =)

Träning idag äntligen

Nu har jag inte kunnat träna på två veckor pga den där jäkla förkylningen. Men nu jäklar idag är det dags. Såklart blir det ingen lättstart då jag tänkt gå på Mannes medelpass på friskis, det är helt klart bäst. Vågar inte tänka på träningsvärken jag kommer att ha imorgon hahaha.
 
Dock är det helt underbart att träna, det bästa som finns här i livet efter sova och kanske äta. Eller så sova, träna och äta. Hur som haver. Känner enorm lycka inför detta haha.
 

Gävle-Daladerby

Äntligen har jag fått lite tid över till att faktiskt skriva lite om matchen i söndags och lägga in lite bilder.
 
Jag, pappa och Gabi åker oftast på match tillsammans, denna gång hade vi med min kusin som råkar vara brynäsare. Ja ni kan ju gissa lite hur turerna gick innan vi skulle åka hemifrån hahaha. Väl på plats tycker jag väl att det var en trevlig arena även om planeringen av vägar dit var sådär. Det första vi möts av är ju de oerhört mogna brynäsarna med anti-Leksand t-shirts. Det verkar dessutom vara de som var värst, de som innan matchen börjat stod i klacken och tände något som troddes vara bengalen men var i själva verket nå rökelseliknande bara. Men ändå, det var ju deras målvakt som inte såg något. Bra planerat där. Min kusin fick förtydliga deras ramsor för trots att vi satt så nära kunde vi inte höra vad de själv, lät gjorde de visserligen.
 
Första perioden behöver jag väl inte säga så mycket om egentligen. Jag ger aldrig upp hoppen men tänkte nog att detta kan bli svårt. Nå snillen bakom oss i kön till kiosken spekulerade vilt, svårt att tro att de hejade på någon av lagen. När vi skulle tillbaka till våra platser på läktaren fick jag spydiga kommentarer från en gubbe typ "hur ska ni hämta upp detta underläge? 3-0 är ändå mycket". Jag sa bara att ingenting är omöjligt! Orkade inte lägga energi på honom.
 
Som så många gånger förut så reser vi oss och gör mål, skitmål kanske men vi tar ikapp och matchen går till straffar. Pappa var nog mest kritisk till när vi diskuterade förlängningen men så är det. Chanser ges och chanser tas.
 
Två saker jag tar med mig är iallafall, precis som så många andra diskuterat redan; båda klackarna på samma sida... nej, Nej, NEJ! Och Micke Johansson vad höll du på med? Alla kan ha en dålig dag, i söndags var det Mickes dåliga dag.
 
Vi tar dem nästa gång! ;-)

Övertid, övertid och övertid

Dålig uppdatering här i bloggen, jag vet. Men just nu upptar mitt jobb större delen av mina dygn. Igår åkte jag hem vid 20 på kvällenm lite tidigare i måndags.
 
Kom dessutom hem väldigt sent i söndags då vi var på hockey i Gävle. Derby mellan Brynäs och Leksand. Jag har tänkt skriva något om det, framförallt lägga upp lite bilder som jag tog men som sagt jag har inte hunnit.
 
För övrigt suger det att det inte är någon hockey denna vecka. Ja okej, det är landslagshockey vem hur många bryr sig egentligen? De hör cuperna under året är väl oftast inte så intressanta. 
 
Kan ge en liten uppdatering angående katterna. Nu verkar det gå lite bättre, de har spenderat morgonen från det att jag tände lampan tills jag lämnade lägenheten och lekte för fullt. De stod även och åt ur samma matskål en stund. Det går med andra ord framåt. Var lite orolig först att lämna dem många timmar eftersom jag visste att jag skulle ha massa övertid denna vecka, men det verkar gå bra. Hade nog varit värre om jag skaffat kattunge och den inte hade något sällskap alls.
 
Som sagt, ska försöka komma ihåg bloggen lite mer framöver. Känner att jag har en del tankar och åsikter som måste ut och twitter räcker inte till det. Där jag för övrigt passerade 24 000 tweets i söndags ;-).

Kattunge i huset

Igår levererades Meeko hem till mig. Tingelings reaktion var kanske precis som jag väntat mig när ändå så reagerade jag väldigt starkt. Just då var det väl lugnt men inatt bröt jag ihop totalt med tanke på att båda katterna reste ragg bara när de såg varandra, följt av morranden och fräsanden om någon kom för nära. Tror det mest jobbiga var Tingelings reaktion och att jag knappt kände igen den katt som jag haft i över 2 år. När hon sedan i panik sitter och kräks i hallen var det inte så kul. Just nu kände jag att hon kanske inte är en katt som behöver sällskap utan helst vill vara själv men jag som trott att hon är ensam för mycket fäst mig vid Meeko. Det skapade en känsla liknande panikångest inatt. Jag hade väldigt svårt att sova, tårarna rann i över 2 timmar och jag mådde illa. Hur kan det bli så starka reaktioner.
 
Nu på morgonen känns det lite bättre. Lillpojken har legat i sängen med mig hela natten förutom en sväng då jag tog med honom till lådan i badrummet så fick han ta sig därifrån själv. Glädje när han väl hittade tillbaka till mig går inte att beskriva. Att en katt kan spinna så högt, han åmade sig i mitt ansikte och slickade mig på kinden. Även på morgonen har Tingeling visat framsteg. Hon har lekt med bollen utanför sovrummet och då och då kikat in. Hon har även varit in några gånger och gått fram till sängen för att kika till och med. Tror den värsta stormen har lagt sig. Men har matskålar och kattlådor på två ställen i lägenheten bara för att nu.
 
Den värsta stormen har nog lagt sig. Båda har ätit och druckit samt varit på lådan. De verkar inte heller vara lika stressade i varandras närvaro. Tingeling är nog mer nyfiken nu.
 

RSS 2.0