Återblick februari och mars 2012

Kalla promenader
Häng på Lindsbro gård!
 
Lilla Hedlund kom! =)
 
Shoppar loss med Gabi på IKEA.
 
Fick rosor med häftigaste färgen av mormor.
 
Skaffade Instagram och började ta bilder till det ;-).

Regn och slask

Finns det inget mellanting i det här landet när det kommer till väder? Allt annat ska ju vara lagom och mittemellan. Nejdå antingen är det snorkallt eller så är det regn och slask. Tror nog att vädret som det är nu är värst. Allt blir blött och allt blir kladdigt och skitigt! Ge mig vår nu så jag slipper det här!
 
För övrigt är jag sjukt trött och seg idag. Kanske inte konstigt med tanke på 3:e detoxdagen. Kroppen bränner av den sista energin som finns lagrad och det börjar ju ta slut. Sovit skit har jag också. Kommer bli en rolig dag detta. Turligt nog så behöver jag inte göra någonting alls. Möjligtvis dammsuga men det går snabbt.
 
Erbjudit min kusin att ta över min sköldis som strandat hos pappa sen några år tillbaka. Jag vill inte ha henne och pappa börjar tröttna så det är väl bra ;-). Gammal bild.

Detox

Har precis påbörjat 2-3 veckors detox. Innebär bara shakes och vatten under dagarna. Det innebär att jag blir lite trött och orkeslös första dagarna men på torsdag kommer det bli bättre. Det kommer även vara bra att rensa ut allt skit som ligger. Det kommer göra att jag känner mig piggare och har bättre förutsättningar att knapra bort de sista kilona till min målvikt.

Grönt ljus!

Bettan fick (såklart) grönt ljus på ombesiktningen idag då det vart ombesiktning för skitsaker. Så det var inte helt oväntat att hon skulle gå igenom faktiskt men känns skönt att ha det på papper. Så nu är det bara att betala skatten och köra ett år till. Pärlan blir ju 18 år nu i vår och så har hon ju kört över 49-tusen min såklart har hon skavanker men även solen har fläckar liksom. Få se om jag tar över henne helt av pappa framöver eller om han helt enkelt får sälja henne. Jag är fortfarande lite i valet och kvalet om jag verkligen behöver ha en bil. Möjligheten att få hjälp att handla eller låna en bil finns ändå och att ha en bil kanske blir mer en utgift än vad hon används när jag jobbar i stan. På tal om det så måste jag införskaffa ett busskort så jag kan komma till och från jobbet nästa vecka och en månad framöver lär det vara samma väder som nu och då vill jag inte tvingas gå eller cykla.

Palme

Sitter och ser dokumentären om Olof Palme som Svt har visat. Tycker den är väldigt intressant. Kan inte påstå att jag haft så mycket koll på Palme då han skjöts innan jag ens var fött men det är en del av Sveriges historia och allmänbildande att ha koll på den som ändå påverkat mycket av hur Sverige utvecklats.
 
Alla delar kan ses på SVTplay tills på torsdag. Dokumentären om Palme

Spegel, spegel på väggen där...

Har alldeles för dåligt med speglar i mitt hem. Den som installerade den i badrummet måste ha varit man och helt oförstående inför placering och ljus. Köpte en liten att ha på väggen som student och den har nu fått följa med men det är lite svårt att använda den och så är det dåligt ljus på den enda plats den kan sitta. Så till mitt nästa hem, vilket blir inom en snar framtid, behöver jag en ordenligt. Hittade en ganska snygg hon Jysk men köpa en nu känns ju lite sådär men vad ska man göra?

The Nexus


Rockade leopardbrallor igår

Är ganska nöjd med mitt köpa av leopardmönstrade byxor ändå. Jag kände mig ganska osäker på om jag skulle "våga" använda dem men i slutändan var det väl inget konstigt. Fick ganska mycket komplimanger för dem också.
 
Sen att någon väldigt omogen person gick in på min blogg igår och skrev en kommentar som löd som följer "Hoppas det går åt helvete för dig på jobbet, din feta och lata samhällsparasit". Kan inte påstå att jag bryr mig, känner inte personen och lat är jag knappast då jag jobbat hårt för att få det här jobbet och det vet typ alla i min närhet. Är ju inte så att jag valt att gå hemma och göra ingenting, det kräks jag av. Sen om att jag är fet... NEJ det är jag inte. Visst jag kanske inte är en Victoria secret modell heller men det strävar jag inte efter. Det är 5-6 kilo tills jag enligt BMI ligger på normalvikt, även om jag vill ner mer och jobbar på det, så är jag definitivt inte fet. Jag är kvinna och jag har former DEAL WITH IT! Någon annan som vill ta ut sina aggressioner eller dåliga humör på mig, fine! De kommentarerna rinner ändå av mig som vatten på en gås...
 
Så tillbaka till poängen med inlägget, mina byxor och att jag försökte ta en bättre bild på min Ombré, jag är nöjd. Det är väl huvudsaken ;-).

Personlig almanacka

Äntligen har jag skickat efter den!! Kommer väl på posten om någon dag. Förhoppningsvis precis tills jag börjar jobba så jag har koll på livet. Skulle visserligen kunnat ta en kalender på jobbet bara men kan vara skönt att ha koll på en privat också. Som sagt, jag gillar att strukturera upp mitt liv.

Ombré

Gjorde Ombré igår när jag var ute på landet. Bilderna gör väl inte det hela rättvisa och eftersom det är blonderingsmedel så måste det lägga sig lite. Får se om jag kan få lite bättre bilder på det. Tror det blev coolt iallafall. Känns det åt helvete får jag väl göra något åt det innan jag börjar jobba.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaah

Dagen jag väntar på sååååååååååååååååå länge är äntligen här. Fick samtalet imorse och det var så overkligt att jag var tvungen att gråta av glädje. Sedan dess har tiden bara rusat iväg och jag har fortfarande inte lyckats smälta det hela.
 
JAG HAR FÅTT JOBB!!!!

Löne -och HR administratör på SRK Konsultation AB. Låter fint det! Börjar Måndagen den 4:e februari.
 
Ville bara säga det. Nu ska jag återgå till mitt Onepiecemys...

Blogglistan

HAR DU NÅGONSIN:

Dejtat två personer åt gången: Ja
Varit kär: Ja
Förlorat någon speciell person: Ja, tyvärr
Varit deprimerad: Ja, tror jag de flesta arbetslösa varit
Varit så trött att du somnat sittandes: Har somnat i pappas fåtölj några gånger
Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Faktiskt inte
Brutit ett ben? Nej
Gjort nått du ångrar? Ja
Hoppat Bungee Jump? Nej, tror inte att jag skulle våga
Ljugit för någon du tycker om? Ja
Ätit en hel tårta? Usch nej, tårta är ingen favorit
Gjort bort dig offentligt? Vet inte

 

IÅR HAR DU:

Lärt känna en ny vän: Ja vi säger det, eg slutet av förra året
Fått ditt hjärta krossat: Inte än
Hur många barn vill du ha i framtiden: 2 kanske
Har du några husdjur?: En katt, Tingeling
Vill du ändra ditt namn: Nej jag är nog ganska nöjd
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Bjöd på fika och hade fest
Vilken tid vaknade du idag: Vid 08
Vad gjorde du igår runt midnatt: Låg och lyssnade på musik
Någonting som du längtar till: Sommaren och att få ett jobb
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Min livssituation
Vad lyssnar du på just nu: Monsters of men - Little talks
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Ja

 

OM DIG:

Vad är ditt fullständiga namn: Emma Sofia (Efternamnet är inte offentligt)
Stjärntecken: Oxen
Kille eller tjej: Tjej
Grundskola: Brantan
Gymnasie: Jälla
Högskola/universitet: Uppsala universitet och Örebro universitet
Hårfärg: Mörkblond
Långt eller kort hår: Mellan
Längd: 175 cm
Piercings: bara örhängen
Tattoos: Ödla och musikhjärta
Höger eller vänster: Höger
Operation: Ryggen
Sporten du spelar: Gym? haha

 

JUST NU:

Äter du: Inget
Dricker du: Vatten
Är du på väg att: bra fråga?

 

DIN FRAMTID:

Vill du ha barn: Ja
Vill du gifta dig: Osäker
Karriär i åtanke: Definitivt!

 

TROR DU PÅ:

Dig själv: Oftast
Mirakel: Man vill ju tro men börjar ge upp
Kärlek vid första ögonkastet: Nej men attraktion
Himlen: Njaaa...
Änglar: Kanske, morfar är ju en ängel ;-)


Högklackat badkar

Hittade ett jättehäftigt badkar när jag googlade runt lite. Ett badkar som är format som en stor högklackad damsko. Badkaret är designat av det italienska företaget SICIS och är täckt med mosaik utav glas placerat i stiliga mönster.
 
Hur coolt vore det inte att ha ett sånt i badrummet?

Intervju nr 2

Ska snart iväg på intervju nr 2 där jag var förra veckan. De ringde igår eftermiddag och undrare om jag fortfarande ville ha tjänsten och om jag ville komma idag och träffa VDn. Det känns som om det går lite bättre nu faktiskt. Gäller bara att charma henne med alltså.
 
Jobbiga är att jag vaknade och mådde sjukt illa. Vet inte vad det är frågan om. Jag har inte tid med att må illa så sitter nu och kämpar i min lite käk. Kan inte påstå att jag har mycket hemma att äta precis. Nervös vill jag inte påstå att jag är iallafall men kanske mitt undermedvetna tycker att det är på allvar nu. Att få komma på en andra intervju känns ju som att de ändå tror på mig och har värderat mig lite högre än andra. Sak samma.
 
Wish me luck!

Blir trött på mig själv

Ibland undrar jag hur jag kan vara så korkad. Insåg för en stund sedan att jag måste ha glömt min Galazy-klänning i tvättstugan eftersom det var handtvätt på den. Såklart är det är sjukt fin klänning och någon har såklart också tagit den där denne fann den i tvättstugan. I och med att det inte är årstiden då klänning används så mycket så har jag inte tänkt på det. Men av någon anledning så tänkte jag på den nu när jag tänkt tvätta den för jag kom uppenbarligen inte ihåg att jag gjort det men sen så slog det mig att jag faktiskt hade den med mig ner och la in i handtvätt men var stressad när jag sprang ner så tog bara tvätten i torktumlaren och gick.
 
Så nu ska jag försöka få tillbaka den. Tror ändå det bästa om folk men vi får se. Annars är det jävligt surt kan jag säga. Turligt nog så har vi digitalt bokningssystem och det går att kontakta Uppsalahem om det inte löses. Men har skrivit ett fint litet brev att sätta upp utanför tvättstugan. (Nu stämmer kanske inte det att jag fått den i present utan köpt den själv för 350 kr men kanske väcker lite medlidande från personen i fråga.)

Personalomsättning

Fick en samtal imorse som fick mig att reagera lite. Jag skäms inte för min situation då jag blivit fast i systemet eftersom arbetsmarknaden ser ut som den är. Vad kan jag göra mer än det jag kan styra över? Så jag får klara mig med 50/50 från FK och Soc, jobbar dock varje dag för att ändra den situationen. Man får en helt annan uppskattning för omvärlden kan man säga. Prioriteringarna blir definitivt annorlunda och man uppskattar de allra minsta sakerna. Så visst har jag lärt mig mycket.
 
Till poängen, det var nämligen en handläggare från Soc som ringde mig. Tydligen ska han som jag har haft sluta och denna personen skulle bli min nya handläggare så han hade lite frågor och ville presentera sig. Det uppskattar jag faktiskt att de gör så man vet vad som händer och sker. Tycker däremot att det är tråkigt att hela socialtjänsten verkar ha en väldig personalomsättning. Detta är min 4:e handläggare på 1,5 år. Med tanke på vad det kostar att rekrytera ny personal både i tid och pengar kan det även finnas en anledning att det inte finns medel i budgeten för högre löner. Visst tycker jag väl att de förtjänar mer men det gör även sjuksköterskor om man ska dra den parallellen och då väderar jag iallafall sistnämnda lite högre. Känns dock som att något måste göras åt anledningen till att folk kommer och går inom soc. Klart att det stundvis är ett tufft yrke men så är det väl med många andra också? Vad hade ni som utbildar er till det tänkt? Ni borde väl ha vetat att det är tufft mentalt att jobba med människor för hur det än är så blir man illa berörd. Jag vet ju själv vad jag kommer stå inför i min yrkesroll. Då menar jag sjuka människor (rehab/alkoholproblem osv), de som man måste ge nej tack till vid jobbsökan men även att vara den som meddelar uppsägning. Sen är det även detta med konkurrensen, jag tror inte att det är endast ett Uppsalafenomen att omsättningen på socialsekreterare och handläggare är högre här (har inga siffror på det som spånar mest). Frågan är om det är jobbet i sig, lönen eller konkurrensen. Det mesta talar väl för en kombo av alla tre och det blir ju en ond cirkel pga att så många slutar och nytt folk måste rekryteras hela tiden.
 
Det är mina tankar om det hela iallafall. Har ju visserligen fått byta arbetsförmedlare 3 gånger under samma period också för att inte tala om 3 olika jobbcoacher inom en period av 3 månader istället. Men det var av andra anledningar än att de skulle sluta.

Now

Paramore har idag släppt en ny singel, "Now" heter den. Jag har längtat i evigheter på något nytt på dem så jag tror jag satt för höga förväntningar eller nått? Nu när jag lyssnar på låten så känner jag mig lite besviken, eller kanske inte besviken men jag hade förväntat mig mer. Var har hänt med Hayley? Emellanåt kan man tro att det är Gwen Stefani eller No doubt man lyssnar på. Låten är inte dålig men tror det krävs fler lyssningar.

Rattmuff är grejen!

Pappa protestera lite mot min vilja att ha en rattmuff i Bettan. Efter lite övertalning så fick jag ha en svart. Ville helst ha en jättelurvig rosa men denna är bättre än inget. Hittade en jättefin rosa med leopardmönster på Biltema dock haha.

Nattlig roadtrip

Ungefär vid midnatt hoppade jag och mamma i bilen och styrde kosan mot Stockholm central. Det var dags att hämta upp Osama efter att han varit hemma i Libyen i några månader. Mamma agerade som en nyförälskad tonåring så det var ingen annat att göra än att släppa lös henne på stationsområdet och leta efter honom. Det var faktiskt lättare att ta sig dit än vad jag trott men det var skönt så jag slapp irra runt i Stockholm hela natten. Så vi var snabbt på väg hem igen. Ett litet pitstop på Donken i Väsby annars var det raka vägen som gällde. Var väl hemma vid 03 igen och hann se sista peioden hockey innan jag somnade. Mitt dygn är helknas nu alltså. Kan väl tacka för att jag inte sover bort halva dagen ändå. Vaknade ganska pigg kl 9. Låg dock kvar i sängen någon timme bara för att jag kunde.
 
Nu till dagens att göra. Emilia kommer hit snart och då ska väl vi sätta oss ner och söka lite jobb är tanken. Hoppas att det kommit ut några roliga att söka annars får jag väl ta och söka några tråkiga. Minst 3 jobb vill jag söka idag iallafall. Ska även kolla om CVL har nå kurs som jag kan gå för att komplettera min utbildning. Går ju ur ungdomsgarantin nästa måndag och i "vanliga" gruppen arbetslösa får man tydligen inte bara sitta hemma och söka jobben själv utan måste göra något annat. Det är även så töntigt att jag inte får maila in jobben längre utan måste ta mig ner till AF. Dit hör att de flyttat verksamheten till ett sånt dumt ställe att det inte är nära för fem öre att ta sig dit. Trodde AF hade en viss skyldighet att vara lättillgängliga också? Nej nej placeringen i stan ska vara på så sätt att det är så bökigt och komplicerat som möjligt att ta sig dit. Kan spy galla på dem länge kan jag säga. Men positiva verkar vara att min arbetsförmedlare själv är personalvetare och förstår min situation. Med det ska jag kartlägga företag som jag kan tänka mig ha praktik på för att öka mina chanser till anställning.
 
Hoppas även att de ringer från företaget jag var på intervju hos i tisdags och ger mig besked om att de vill ha in mig på en intervju med VD:n i veckan. Det är nämligen nästa steg. Fick en bra bild av dem, känner att det fanns bra grund för samarbete även privat, då vi hade liknande intressen och så.

Titta en fattig!

Har ni 15 minuter över tycker jag ni ska lyssna på denna video och ta en stund till att fundera. Det är helt klart värt att göra. Den beskriver väldigt bra hur samhället ser ut idag för de som fastnar i systemet.

Idag blev det basket

Efter en hel natts hockey så har man fått göra det bästa av dagen. Uppsala basket bjöd på gratismatch så vi tog oss dit. Gabi hade aldrig sett basket live så var en upplevelse för henne. Pappa och jag gick ganska ofta när jag var yngre men nu var det ett bra tag sen. Kan säga att jag inte har någon koll på reglerna iallafall och både jag och Gabi såg ut som frågetecken och konstaterade i kör att "hockey är grejen". Det var ju så sjukt varmt där inne så man längtade till en ishall kan jag lova.
 
Efter det har pappa och jag jobbat med att få igång Bettan. Gammal bil som fått stå några dagar i extrem kyla, hjälper väl inte direkt att batteriet är lite dåligt heller. Till slut gick hon igång och jag fick ta en sväng runt staden för att ladda upp henne lite. Ska ju nämligen till Stockholm inatt och hämta Osama som kommer hem från Libyen.

Ser inte klok ut

Ibland ser man helt enkelt inte riktigt klok ut. Men ska man ut på promenad i kylan så får man gilla läget hahaha. Det bjuder jag på idag. Nu ska jag försöka få igång gamla Bettan som strejkar i kylan. Har en massa läsk som ska köras ut. Sen blir det biomys för 3e gången denna vecka. Django Unchained.

Trotsade kylan

Jag och Gabi trotsade kylan en stund iallafall. Vi fick halvera våran promenadsträcka med 1/3 kanske. Det var skönt att komma ut och röra på sig och få lite värme av solen men det var ändå så kylan bet i kroppen stundtals. Nu blir jag ändå ganska varm snabbt när jag kommer upp i tempo och fick ta av både mössa och vantar. Känns iallafall mycket skönt.
 
Har fått hjälp att slänga i lite hårfärg, var tvungen att göra något åt utväxten. Käkat lite och nu är frågan om man ska slänga sig på sängen och sen en film. Blir bio senare ikväll och NHL så länge vi orkar hålla oss vakna inatt. Jävla typiskt att vi lyckades pricka in att gå på bio den tid Blackhawks spelar men vi kommer hem lagom till NY Rangers match sen Blues mot Redwings. Underbart att det är igång igen!! Så ja även om Gabi bor på samma gatan så blir hon kvar på soffan inatt hahaha.

Kallt!

Termometern på bilen.



Dags för fredagsmys

Behöver kanske inte nämna att jag och mamma varit runt och shoppat hela dagen. Åkte innan 12 och kom hem lite i 16. Helt slut är jag, behöver kanske inte nämna att jag är helt jävla värdelös på att äta numera. Tror jag behöver skaffa en karl som lagar mat till mig... NOT. Men har gått runt heeela dagen och det enda jag fått i mig är havregrynsgröten innan jag åkte, fick slänga i mig en shake när jag kom hem. Det är verkligen hög tid att styra upp detta med lite diet känner jag. Då bara ett tag, rena kroppen och få tillbaka suget efter mat.
 
Kvällen kommer spenderas hemma. Gabi kommer snart hit, hon ska hjälpa mig slänga i lite färg i håret. Sen ska vi göra tacopaj och mysa framför Leksand - Malmö med grönskaper och dipp. Känns som vi blivit nyttiga klubben här sista tiden. Förut moffade vi som bara den hahaha. Får se hur länge det håller!
 
Såhär road såg jag ut när jag satt i bilen och väntade på mamma. Hon skulle ju bara in på Coop och köpa toapapper men det tog tid vill jag lova. Hann ju kolla facebook, twitter, instagram och mailen med marginal.
 
Ibland är det bra fint ute...

United states of America

Fyndade en ny dörrmatta idag. Så från och med nu när man kommer hem till mig hamnar man automatiskt i United states of America. Behöver inte längre bekymra mig över att inte ha råd att åka utomlands ;-). Dessutom möts man i dörren av min... erm... vaktkatt!

Playing with fire


Klocka och OnePiece

Just nu är det utförsäljning med halva priset på Arge Kaj´s outlet här i stan. De ska tydligen dra vidare till annan ord. Jag visste att de varit på andra orter förr men inte att de stack vidare så snabbt. De har varit här i kanske 2,5 månad och det är inte mycket alls. Köpte mina Canada-mjukisbyxor där tidigare men idag slog jag till på stort. Eller inte, eftersom det var halva priset så slog jag till på en OnePiece och en klocka att ha på väggen i köket. Har kollat på klockor flera gången men inte hittat någon som jag gillat. Denna tyckte jag var snygg och perfekt att ha på väggen där det ändå inte går att sätta upp något annat. Ingen idé att engagera sig heller, bor inte kvar så länge.

Ny design

Fick lite tråkigt när det inte fanns några intressanta jobb att söka så gjorde om hela designen på bloggen helt enkelt. Kanske var dags efter ha haft den andra i stort sätt hela förra året. Känner att det blir varannat lila varannat blått även om det var mycket vitt i den förra. Få se hur länge denna får hänga med!

Smaklöst

Värsta med förkylningar är när man inte känner smaken av någonting. Dessutom känner man inga dofter vilket verkar göra så man blir noll sugen på saker och ting. Mina matvanor denna veckan har varit sådär. Visst har jag fått i mig mat men verkligen inget man kan hänga upp sig på. Kaloriintaget är kanske hälften av vad jag borde äta men men. Så länge jag inte mår dåligt över det är det väl okej... just nu iallafall.






Orkar inte...

Allvarligt. Vad är problemet med er karlar den här veckan?

Les Miserables

Igår var jag och Emilia på förhandsvisning av Les Miserables. Kan säga att de i filmen inte hade det alltför lätt iallafall. Därav titeln också. Filmen/musikalen var väl helt okej men emellanåt lite pinsam. Jag har lite svårt när kända, vanligtvis riktigt bra skådisar helt plötsligt ska ge sig på att sjunga. Det är lite som Pierce Brosnan i Mamma Mia, skämskudde fram. Igår vad det Russell Crowe som stod för skämskudden. Hur tänkte han när han ställde upp egentligen? Var iofs flera vars sånginsatser i det hela kan diskuteras. Grymt imponerad av Anne Hathaway! Hon spelade sin roll så jäkla bra , grym röst. Eddie Redmayne!!
Listan över skådisar var det inget fel på egentligen; Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Helena Boham Carter och Sacha Baron Cohen.
 
Så filmen får bara 3 av 5.

Återblick Januari 2012

Året började med sol och prommenader.
 
Någon fick för sig att elda en bil på min gata.
 
Pappa Thomas gick och gifte sig.
Jag å syster.
 
Gabi och Emelie hade lite Inflyttning/25-årsfest.
 
Såklart var vi och såg Almtuna - Leksand också.

Intervjudags!

Nu drar jag snart. Ska se efter så sminket sitter där det ska, kläderna ska på och sen packa de papper som måste med. Just nu känner jag mig inte så nervös men jag kanske är det med tanke på att jag rabblat intervjufrågor och svar halva natten hahaha. Wish me luck!

Min assistent suger

Har suttit idag och förberett mig inför imorgon. Har analyserat annonsen, läst på om företaget och gått igenom lite intervjufrågor eller tänkt igenom dem iallafall. Tingeling vill såklart vara med på ett hörn så hon fick vara assistent men det var hon inte speciellt bra på. Slutade med att hon somnade mitt på bordet.

Man ska vara förberedd

Sitter och förbereder mig inför morgondagens intervju. Känns bra faktiskt. Har bra koll på företaget och vad de sysslar med. Jag känner att jag har bra koll på mig själv, vad jag kan och hur jag jobbar efter månaderna på Lst samt att jag känner mig väldigt säker på mina referenser. Referenserna har verkligen varit orosmoln tidigare men nu vet jag att de är riktigt bra och att jag har flera personer att tillgå om jag skulle behöva.
 
Hade tänkt gå ut på promenad på förmiddagen men det blev inte av. Efter två dagar med 60-70 minuters promenader är benen ganska sega faktiskt. Kan inte gå ut lagom men tänkte nog ta 10-15 minuter på crosstrainern iallafall för att få lite flås och bränna av lite kalorier idag också. Kanske ska klura ut någon bra lunch att äta också.
 
Ska försöka få upp en liten återblick på mitt 2012 också. Blir väl en månad i taget eller nått. Känns som att det inte hände mycket men det är alltid kul att se tillbaka. Nu har jag ju lärt mig att sortera mina bilder lite bättre så jag har koll på när saker hände. Kollade även runt bland massa gammalt. Snacka om att jag har förändrats, speciellt utseendemässigt, mognare och smalare. Smalare ska jag bli detta år med, har lite kvar till min målvikt men iår får det väl ta lite längre tid. Lite mer blod, svett och tårar typ haha. Sett att några av mina kompisar inte förändrats mycket alls, vad det beror på är svårt att säga...

På jakt!

Bor du i Uppsala-området och har en Benno CD/DVD-hylla i björkfanér att sälja för billig peng, skriv till mig! Jag är nämligen på jakt efter en till. Har insett att det inte håller att ha hälften av mina DVD-filmer i bokhyllan och att ha Sveriges fulaste gamla CD-ställ stående på golvet.

På tal om jobb

Har inte sagt något tidigare men snuddade lite vid det vid tidigare inlägg. Jag har nämligen en intervju på tisdag. Känns awesome faktiskt. Det är ett privatägt aktiebolag så känns som att chanserna kan vara goda. Tänker dock inte ropa hej men det kan bli intressant. Är ett intressant företag. Kan skriva mer sen efter intervjun vad det handlar om. Ligger centralt nere på stan iallafall, något som är toppen.
 
Började förbereda mig redan i torsdags, ska väl fortsätta imorgon.

Hockey is back

Säger bara: ÄNTLIGEN NHL!! Jag som tänkte vända tillbaka min dygnsrytm. Kanske ska låta bli det tills jag vet hur det blir med jobb...

Trött på förkylningen

Det verkar vara en envis jävel som inte vill släppa taget! Äntligen i förrgår när jag trodde yes nu är det över, jag kan lämna blod som planerat och jag kan börja använda mitt hemmagym (bilder kommer när det är fixat) men icke. Igår kom halsont och huvudvärk som ett brev på posten. Tur jag hade tabletter hemma så bara att försöka kurera innan det blommar ut liksom. Så just nu har jag inte ont men är förbannat tjock i systemet. Skulle behöva lite Sinova men skiten kostar typ 90 spänn. Bra men dyrt just nu. Så därför ska jag ut på prommis med Gabi nu och göra något åt det hela. Tänker inte ge med mig!

Hur dum tror ni jag är?

Fått flera sånna mail de senaste veckorna.

Nya kläder beställda

Nu när jag köpt massa nya byxor så har jag insett att jag har väldigt dåligt med tröjor. Skickade därför efter 2 stycken i våriga färger från H&M samt ett par snygga leopardmönstrade byxor. Måste ju testa något nytt kände jag. Så får se hur de ser ut på.

Öronljus

Var ute i Lindsbro igår (igen). Det hade beställts hem massa öronljus och det var ju bara att testa. Tyckte det kändes skitläskigt först att man skulle ha något i örat och tända eld på. Skulle väl inte påstå att det var skönt men det var inte obehagligt heller. Det knastrade lite i örat under tiden. Grejen med ljusen är väl att de drar ut skiten i örat som man inte kommer åt med tops och liknande. Det är väl värmen som grejar och så suger det ut, jag vet inte riktigt hur det går till egentligen. Så nu kanske jag hör bättre en tid framöver, vet inte om jag hörde illa innan men men...
 
Efter var jag och Malin ute och gick med hundarna 1 timme. Det var skönt! Hostan börjar ju släppa nu så då går det bra att vara lite mer aktiv igen. Höll ju på och hosta ihjäl mig så fort man fick lite puls i kroppen tidigare.
 
Eftersom jag hade lite svårt att ta bild på mig själv med ljuset i örat fick Malin demonstrera ;)

Besiktningen

Besiktningen av Bettan gick sådär. Fick anmärkning på att han "trodde" att slangen vid bränslefiltret som vi bytte 2 dagar innan läckte. Jag såg då ingen läckage men det var ju fuktigt där och luktade bensin sa han. Så om pappa inte satt fast slangen ordentligt eller om han var väldigt petig med tanke på att det kanske inte är ett läckage bara resultat av att den precis var bytt och vi inte spolade av efter. Därav bensinlukt och glansiga slangar. Tyvärr ombesiktning på det, känns lite surt men bara att kolla upp. Gör om, gör rätt typ. Annars fråga han om motorn läckte olja för att det var så kladdigt under. Vilket jag bara skulle kolla upp men inte fick anmärkning på. Så blir väl till att torka bort kladdet till ombesiktningen för läcker olja gör hon inte. Eller ja papp sa lite men det ska inte vara något. Annars fick jag höra att hon var i prima skicka för att vara så gammal och kört så långt. Stabil bil är hon Bettan, bara förslitningssaker som på alla bilar.
 
Pappa ska väl kolla på det ikväll, städa av lite så får vi köra ombesiktning efter löning. Skral månad detta.

Onsdag redan

Hur fort går inte veckorna egentligen? Insåg precis att jag måste skaffa mig en ny kalender då jag inte får plats med så mycket mer i den jag har. Jävligt sugen på att göra mig en egen via personligalmanacka.se men det går nog vänta till slutet av månaden. Sjukt vad dyrt det är med en kalender egentligen? Aja det måste införskaffas iallafall. Eller så kanske jag får åka till Ö&B och fixa en likadan som jag haft de senaste åren. I like!
 
Idag ska jag besikta Bettan 13:40, sen fixa grejer till mitt hemmagym och efter det fixa biljetter till förhandsvisning av EGO på SF på måndag. Gratis är bra! Är man guldmedlem så ska man utnyttja det också. Imorgon kan man hämta ut biljetter till förhandsvisning av Les miserables. Den vill jag ju se så blir till att fixa det med.
 
Nu blir det intag av lunch först sen göra sig iordning. Sjukt egentligen att man kan sova så dåligt och vara så orolig över att besikta bilen. Har snurrat en hel del inatt men summan av det hela är iallafall att den går igenom utan problem.
 
Mysigaste kissen, även om hon gör mig galen emellanåt på morgon när jag vill sova.

På önskelistan

Går det bra på besiktningen av bilen imorgon så ska jag belöna mig själv med grejer till mitt hemmagym. Har crosstrainer och fitness tubes. Blir till att skaffa en matta, hantlar och en gymboll. Kan får hela kittet för 250 spänn. Har dock inte bestämt mig vart jag ska köpa dem men XXL sport och Stadium känns som lite bättre kvalitet än Rusta. Bollarna finns på förstnämnda butiker och det är kanske kvaliteten på dem som är viktigast annars är det väl matta som matta och hantlar som hantlar i den prisklassen.

Irriterande

Blir lite irriterad när man hittar en låt man gillar men att det inte funkar att dela den via youtube. Denna gång finns den uppladdad men inget ljud kommer. Finns korta 30 sekunders snuttar men det är ju värdelöst.
 
Så ja, har ni spotify kan ni väl lyssna på Lenas låt (tyska tjejen som var Eurovision för något år sedan) som hon gör med svenska Miss Li. ASAP heter låten.

På universitetet

Jag och Emilia sitter just nu på Uppsala universitet och "söker jobb". Finns inte mycket och söka men vi snackar nog mer skit som vanligt än får saker gjort. Det är så vi brukar jobba hahaha. Så får se hur många timmar vi blir här.
 
Igår var jag typ död. Därför jag inte bloggade alls. Sov skit, tvingades upp på nå infomöte på AF för att sedan ha ett värdelöst personligt samtal. Eftermiddagen spenderades meckandes med Bettan, bränslefilter byttes då en lampa började lysa i fredags och felkoden sa lågt bränsletyck. Hoppas att det hjälpte, lampan har iallafall inte börjat lysa igen.
 
Nu ska vi väl fortsätta att inte göra någonting!

Daladerby i Globen

Detta kan vara det sjukaste, häftiga och mest underbara event jag varit på någonsin. Stämningen var magisk och är svår att sätta ord på faktiskt. Tror alla som var närvarande fick ett minne för livet varesig den höll på Leksand, Mora eller var neutral. Det var svårt att inte suga i sig av allt. Kom på mig själv att sitta och le som ett fån i samtliga 60 minuter som matchen spelades. Om jag har träningsvärk i käken idag!
 
Vill påstå att vi fick kanonbra platser också för att få tag på dem för en vecka sedan. Mitt på rödlinjen, långt upp men ändå inte högst upp. Trodde först jag skulle dö av svindel och en säkerhetslina saknade jag men när man väl fick anpassa sig så vågade både jag och Gabi stå upp och hoppa. Djurgården anser sig har hockeysveriges bästa klack, njaaa jag vill påstå att Leksand har det! Folk reste i busslass från hela landet för den här matchen. Som Pelle (pappas kompis) sa över en fika: "Att vara leksing är en svensk folksjukdom". Instämmer helt! På ett bra sätt. Jag kanske har blivit frälst? hahaha. Dessutom har jag märkt stor skillnad i attityden på fansen. Här var det god stämning bland alla även om "drakarna" inte var överlyckliga men bjöd på sig själva ändå. En Morasupporter kom fram till oss och pratade på Donken och han var glad ändå även om de förlorade och kramade om alla leksingar han såg typ. När "Järnkaminerna" är i farten är det krig och jag har då inte träffat nå grisigare och tjurskalligare supporters som de som gästade Almtuna. Tråkigt att det ska vara så även om man brinner för sitt lag. (Nu ska inte alla dras över en kant, känner mycket trevliga djurgårdare).
 
Behöver jag nämna att jag blev aningen starstrucked när jag insåg att jag satt kanske 5 meter ifrån Tommy Salo himself? Han var min hjälte en gång i tiden!
 
Detta kommer nog toppa det mesta 2013 och då har året bara börjat. Det kommer bli ett bra år, jag tror det är ett tecken. Började minst lika bra idag då det blev officiellt att NHL lockouten är över och det snart blir spel på andra sidan pölen.
 
När går nästa stora Daladerby? Och vart? Friends Arena kanske?

Vaccinering och hockey

Drog som sagt ut till Lindsbro igår. Det resulterade i chansen att hänga med Malin och vaccinera massa kalvar. Vi körde bra teamwork och jag fick tillbaka min Jällafeeling kan jag säga. Saknar det ibland att jobba med djur. Men det är väl inte för sent att byta tillbaka nån gång i livet. Vet inte hur många kalvar vi vaccinerade egentligen men det var säkert 50-60 stycken. Vi var 3 stycken som sammarbetade så gick ganska fort. Hur söta är inte kalvar förresten? Griskultingar är jävligt söta de också iofs men luktar mer ;-).
 
Dagen idag kommer bestå av hockey, hockey och hockey. Ser JVMs bronsmatch just nu mellan Kanada och Ryssland. Riktigt bra match även om jag inte kan fokusera till 100 % då en del ska hinnas med innan finalen. Finalen spelas mellan Sverige och USA. Det kommer bli en nagelbitare med tårar. Hoppas det blir glädjetårar som förra året. Det var helt galet, att man kan känna så mycket känslor för ett landslag? Får gråten i halsen varje gång de visar reprisen av förra årets avgörande. Efter den matchen är det bara för mig och Gabi att kasta oss i bilen och gasa till Globen för Daladerby mellan Leksand och Mora. Som ni ser, det kommer vara en hektisk dag. Där emellan måste vi hinna handla lite och tanka bilen.
Bilderna är lånade från Tre kronors facebook.

Säger bara: Filip Forsberg!


Årets första fredag

Julhelgen är passerad. Nyår är passerad. Nytt år och den första fredagen. Vad gör jag? Tar en rejäl sovmorgon och nu står storstädning på schemat. Ser rättutsagt förjävligt ut här hemma. Efter att ha varit sjuk i nästan 2 veckor har inte mycket blivit gjort. Men nu är hostan nästan borta och nästäppan kan behandlas med nässpray så nu finns ingen återvändo. Perfekt dag för att städa dessutom. Inget annat planerat. Synd bara att det är soligt ute. Skulle vilja hinna med en promenad innan solen försvinner men är jag riktigt snabb så ska det lösa sig. Kan glädja mig åt att jag hann ta grovstädet av kök och badrum innan jag blev sjuk så största jobbet idag är att dammsuga och moppa.
 
Bara att köra med andra ord...

Zoul Fiskspa

Eftersom jag blev sjuk i samma veva som jag och Emilia var på fiskspa så har jag inte uppdaterat något om det. Vi var iallafall på Zoul som ligger nere i källaren på Hotell Linné. Lokalerna var jättemysiga och hon som servade oss var jättetrevlig.
 
När vi kom dit fick vi först sitta i fotbad och blev tvättade så fick vi jättegod granatäpplejuice och nå frukt från Fruktblomman. Som jag förstod det så är det ett företag som gör små kreationer av frukt. Vi fick små formar av choklad som innehöll jordgubbar doppade i choklad och kokos samt ananas formad som en blomma å physalis. Bra antioxidantbost där. Sen var det bara att doppa ner fötterna bland fiskarna som började jobba direkt. Det kittlades lite men annars var det okej. Satt väl där i ca 25 minuter. Efter det fick jag sätta mig i en härlig stol som hängde i taket medan jag fick lite fotmassage. Gillar vanligvis inte när folk håller på med mina fötter men det kändes helt okej faktiskt. Där fick vi sitta och slappa ett tag innan det var klart.
 
Över lag tyckte jag det var en härlig upplevelse. Kommer göra det igen i framtiden helt klart. Fötterna blev riktigt lena och fina efteråt. Nu har inte jag så mycket förhårdnader och sånt heller. Rekommenderas att prova!

Lite shopping

Fick presentkort från Åhléns i julklapp. I vanliga fall brukar jag köpa parfym för de pengarna med nu tog den slut tidigare iår och jag skickade efter. Då fick jag köpa lite annat istället. Tycker denna ansiktscreme från Olay är jättebra, för mig iallafall. Sen har mina naglar varit kaos sen desinfektionsduscharna inför operationen. De är mjuka, går av eller skivar sig. Så nu blir det till att kurera dem i 2 veckor och sen underhålla. TRIND ska tydligen vara riktigt bra för att få hårda och fina naglar igen.

Köpt en ny kudde

Har köpt en ny kudde på Jysk idag. Den ska tydligen vara jävligt bra. Kommer med andra ord att sova som en prinsessa framöver. Hade jag haft lite mer pengar hade jag nog köpt en till men jag sover ändå bara på en kudde i taget så tror det ska gå bra.

Vänstertrafik?

Vanliga trafikregler gäller inte i Sverige när det kommer snö. Att parkeringen på Gränby C eller Willys får nya parkeringar närmare entrén är inte ovanligt eller att bilar står lite här och där längs gatorna men denna var ny. Härmed är det okej att parkera enligt vänstertrafik på vintern också!

Gott Nytt År

Gårdagen var jävligt lugn för min del. Låg hemma hos mamma och kurerade förkylningen. Åt lite mat, ost och kex som inte smakade mycket (skit också) samt ananas. Sååå nu jäklar har jag fått i mig massa vitaminer iallafall. Vid midnatt tog vi oss ut i parken och kollade på fyrverkerierna. Träffade på en gammal klasskompis dessutom och vi stod ute och pratade i nästan 2 timmar. Så vid 2 någon gång började jag pallra mig hemmåt. Det var mysigt på sitt sätt. Hade kanske varit roligt att hitta på något men jag hade inte pallat i mitt tillstånd ändå så får lägga dubbelt krut på nästa nyår istället.

RSS 2.0