Mot Aten

Idag åker vi till Aten och kommer hem på lördag kväll. Vet inte om jag kommer kunna blogga under tiden. Tycker appen är sådär. Annars kan ni hålla koll på Instagram (emmah87).
 

Packar

På onsdag morgon åker jag till Aten i några dagar. Just nu håller jag på att se över packningen. Vad behöver jag ha med mig egentligen? Det är över 20 grader i Aten och det blåser knappast nordanvind som hemma. Något varmare ombyte borde jag nog ändå ha med mig. Vilka skor ska jag ha osv?
 
Kan iallafall säga att det lätta är klart, dvs necessären. Men hur svårt kan det vara? Kommer ta med mig några ombyten ändå, har ju möjlighet att ha en lite större väska men frågan är om man vågar bikini? Troligtvis inte, känner mig inte direkt i bikiniform om jag säger så hahaha. Men nån klänning, shorts, t-shirt och nå linne åker väl i. Lär åka i varma kläder då vädret skvallrar om inte allt för varmt här i Sverige direkt.
 
Lite komiskt att det typ är svensk sommar i Aten och jag vet inte vad jag ska packa. Tänk om det ändå är kallt?
 
Tänkte ladda in lite serier i surfplattan så jag har något att göra på planet samt ta med mig en bok. Alltid skönt att läsa lite innan det är dags att sova.

Bra födelsedag

Då är dagen förbi. Den har varit riktigt trevlig och större delen av släkten har varit på besök. Det var fullt hus men väldigt trevligt. Fick även lite fina presenter och presentkort.
 

Grattis till mig!

 

Soffan är på plats

Satte ihop soffan igår. Älskar den!

Får jag fixa allt runtomkring kommer det bli så jäkla bra. Vill ha ett nytt bord, en annan matta (såklart), sen ska jag skaffa ny tv-bänk och sätta upp lite saker på väggarna.

Nackdelen just nu är att soffan luktar. Det kan iofs vara det soffan var inpackad i också eftersom det står i hallen. Luktar möbelaffär just nu iallafall.



Hur snygg?

Fick mail från H&M, fastnade för denna. Hur snygg? Sen kan det iofs vara en annan femma när den sitter på kroppen. Kanske vara värt att kolla upp iaf. Mysig att dra på sig i sommar om man känner sig lite fryssen (ja vi säger så i Uppsala, frusen om ni så vill)
 
 

Grrrr

Hatar när inlägg man skrivit på länge bara försvinner. Aja var väl inget viktigt. Väntar på nya soffan.

Älskar ledigheten

Jag kanske inte sova så länge på morgonen men jag får på något sätt ändå sova ut. Idag tredje sovmorgonen och det känns helt underbart faktiskt. Kände mig lite trött och seg imorse men drog till gymmet och efter det har jag varit riktigt pigg. Passade på att utnyttja solens strålar på balkongen på eftermiddagen med Emelie. Så nu har jag fått lite färg på armar och i ansiktet. Återstår att se om det syns något på mina bleka ben ;-).
 
Snart ska jag upp till mamma och käka. Mamma, mormor och jag ska spela Bingolotto och vinna massa pengar ;-). Återstår att se hur det blir med den saken. Blir säkert mysigt ändå. Hinner kanske hem lagom till matchen mellan Boston och Detroit.
 
Hur skönt är det inte med ledighet en dag till? =D

Träning och godis

Avslutade arbetsdagen igår med att gå till frissan och körde ett killepass på gymmet på 25 min. Det känns idag vill jag lova. Trivs mycket bättre på Fitness24sevens gym än jag någonsin gjort på Friskis. Kanske därför jag får ut lite mer att gymträningen. Gillar fortfarande att gå på pass på friskis. Har börjat använda mig att gymboll och medicinboll i mina övningar.
 
Tänkte även dra till gymmet på dagen idag men av någon anledning kom jag inte iväg. Satte därför upp mina träningsgrejer som legat i garderoben 1 år och samlat damm. Helt ärligt var både mattan, bollen och hantlarna oöppnade. Men nu så är de använda. Körde ett pass på 30 minuter iallafall. Sen har jag ätit godis ;-).
 
Ska på bio med Emilia så lär cykla dit haha. Har gett mig själv friheten att äta så mycket godis jag orkar idag och imorgon för på söndag är det andra bullar som gäller. Detox och soppor, heeela veckan. Igår åt jag 10 godisar innan jag mådde illa så vi får se hur det blir.
 

Helvete!!

Saker jag inte vill se när jag kommer ner till tvättstugan och ska tvätta. Ännu en gång är det där jävla torkskåpet ur funktion! Arghh...



Lite ledighet

Tiden går så sjukt fort just nu. Det känns som att jag inte riktigt hinner med. Halva april har passerat, snart är det maj, snart är det midsommar, snart är det sommarsemester och sen är det nästa jul. Ni förstår vad jag menar.
 
Har i alla fall tre sköna veckor framför mig. Inte nog med att de av sig själva innehåller röda dagar som ger lite ledighet, jag har även unnat mig själv lite extra ledigt. Denna vecka är det 3,5 arbetsdag, nästa vecka blir det 3 dagar och veckan efter det bara 2 eftersom jag åker till Aten på onsdagen.
 
Kollade på vädret igår och det är runt 20-25 grader dagtid i Aten, ca 12-15 på natten. Hur härligt låter inte det. Eftersom det är 2 veckor tills vi åker hinner läget stabilisera sig lite till. Det kommer dock bli lite svårt att packa, nästan som till Marocko i vintras. En blandning mellan vår/höst och sommar. Måste med andra ord se över garderoben igen.
 
Ett glädjande besked är att min soffan levereras på tisdag, äntligen! Köpte den när jag fick januarilönen så det var ett tag sedan. Visserligen så har jag fått en hel del rabatt nu eftersom den blivit försenad. Behöver inte folk sitta på golvet nästa söndag när jag fyller år. Det är alltid något.
 
Ta tag i sista arbetsdagen för denna vecka nu då kanske. Kom en jäkla massa fakturor som jag måste lägga in i systemet. SCB vill ha en massa statistik och så har jag en strulig personal som inbillar sig att hen ska få massa pengar när hen slutade för två dagar sedan och inte jobbade pga VAB hela mars. Good luck!
 
På tal om det tog jag mina första referensintervjuer igår. Sedan jag kom till det här företaget i alla fall. Riktigt kul. Nästa vecka har jag 7 avgångsintervjuer att mala igenom. Får göra det när jag sitter hemma och inväntar soffleveransen.
 
Ser inte min katt lite ut som Sid i Ice age? hahaha
 

Humörsvängningar

Kan med handen på hjärtat säga att jag sällan har humörsvängningar men ibland har även jag mina dagar. Tror jag upplevde en dipp i både humör och energi som det var länge sen jag upplevde. Ingen annan har kommit till skada iallafall :-P.
 
Jag var på jättebra humör igår när jag vaknade. Kände mig pigg och solen sken. Åkte och tränade, handlade och lämnade tillbaka bilen till farmor. Kollade på Vikings nån timme på eftermiddagen.
 
Sen kom olusten och det dåliga humöret krypande i samma takt som molnen fyllde himlen. Det är inte ovanligt i och för sig. Hade bestämt middagsdejt med Emilia på Basilico (jättebra italiensk resturang i stan) men hade inte lust alls att hoppa ur mjukisbyxorna och åka ner till stan. Men var bara att bita ihop, piffa till sig lite och ta sig till bussen. Höll på att missa bussen med eftersom jag satt i mina egna tankar men snäll som chauffören ändå var stannade han en bit efter hållplatsen.
 
Middagsdejten i sig var rätt trevlig ändå, ångrar inte att jag gick men ville mest åka hem. Vi planerade iallafall lite för Atenresan sista april. Frågetecknet som kvarstår är egentligen vem som kör oss till Arlanda till kl 05... inte så lockande haha. Slängde mig i soffan direkt när jag kom hem, Gladiatorerna och en snutt på Harry Potter tills jag tröttnade på all reklam och gick och la mig.
 
Vaknade ungefär med samma känsla som jag gick och la mig med plus ont i magen och världens träningsvärk. Ville inte gå upp överhuvudtaget men gick och la mig i soffan och satta igång gårdagens Harry Potter-film på DVD istället. Var dödsrelikerna del 1 så kollade även på del 2. Efter det blev det även 47 Ronin med Keanu Reeves, rekommenderar.
 
Humöret nu är bättre, magvärken lär hålla i sig nån dag så är bara att gilla läget. Men jag tänker mig de som skämtar om PMS och liknande. Med tanke på att de finns de som alltid känner såhär och ännu värre så borde det inte vara något att skämta om. Å andra sidan kan väl vem som helst bli irriterad på en kropp som en gång i månaden bestämmer sig för att samla på sig en jäkla massa vätska. Ställde mig på vågen imorse och det var + 1,6 kg sen i fredagsmorse. Inte konstigt man känner sig som en flodhäst ;-).
Jaja, nu har det passerat, tänkte ta en promenad nu när solen återvänt sen får jag väl slänga mig i soffan och se ännu en film.
 
Tingeling tar nog priset i segligan idag, hon har inte lämnat fåtöljen mer än den tid hon legat på min mage i soffan. Hell yeah för levande värmepåse ;-).
 

Testpilot Smartson

Är en av 3.000 personer som blivit utvald att testa Carte d'Ors nya glass. Har testat Amaretto vanilla & chocolate.
 
Hur god som helst, vaniljglass med smak av mandel med chokladsås och några mandelbiskvier på toppen. Jag älskar ju glass, kan äta det året om. Blev inte besviken kan jag säga!
 
Smakade lite igår och hate frysta hallon till för att få det här lite syrliga också.
 

Läget

Just nu är det jobba, jobba, jobba som gäller. Nästa vecka är det påsk och många är lediga. Det innebär att lönekörning och allt måste vara klart imorgon. Med många kontakter på vägen blir det ofta stopp längs vägen. Men tänkte unna mig att gå hem tidigt imorgon (om jag kan) samt ansökt om ledigt 25/4 (har massa komp att ta ut).
 
Hur härligt blir det inte med långledigt över påsken, jobba 3 dagar, långhelg, jobba 2 dagar och semester i Aten! I lööööv it!
 
Det händer annars inte mycket spännande i livet. Helgen var full rulle, helt slut men nu är jag på banan. Eller nej, det är fredag imorgon så är sliten efter veckan men vem bryr sig? Kämpa!
 
Syster tog körkort igår. Perfekt jag som behöver chaffis 05 på morgonen till Arlande sista april ;-).
 
Game of Thrones säsong 4 började i veckan. Såg första avsnittet och kände mig besviken. Det hände ju ingenting... ingen direkt spänning inför nästa vecka. Aja, får fortsätta med Vikings och The Following.
 
På återseende!
 

Underbara lördag

Behöver jag nämna att veckan gått sjukligt fort? Som vanligt med andra ord...
 
Vi hade lite After work på kontoret igår, rättare sagt, vi lite yngre hade. Därefter gick vi vidare till Flustret som serverade tacotallrik och efter det var där Salsa. Lite kurs och lite dans. Kvällen började väl lite sådär men slutade på topp tycker jag. Vi avslutade den hos min kollegas sambos kompis (hängde ni med?). Han bor iallafall mitt inne i stan i ett av de gamla husen. Där bjöds det på lite dricka och palt. Första gången jag testade palt och kan förstå vart "paltkoma" kommer ifrån. Jäklar så mättande! Det var helt okej med lite smör och lingonsylt.
 
Efter en vända till kontoret för att hämta träningsväska, cyklade jag hem. Klockan var strax efter midnatt när jag kröp ner i sängen.
 
Morgonen bjöd på en långpromenad i solen. Snart iväg till Huddinge på kalas. Ikväll väntar festligheter och utgång med tjejgänget. Jag är glad och jag är taggad. Ska blir riktigt kul, var sjukt länge sedan!
 

Emmas linssoppa

Det här med att följa recept har aldrig varit min grej, jag brukar höfta ihop mina maträtter eller använda grunden från ett recept och göra min egen grej av det. Dagen till ära slängde jag ihop en linssoppa och den blev UNDERBART GOD, så jag tänkte dela med mig "receptet". Men som sagt, jag höftar så en del ingredienser har jag inga mått på ;-).
 
Du behöver:
4-5 dl gröna linser
1-1,5 msk grönsaksbuljong
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
Frysta grönsaker (jag använde Herrgårdsgrönsker, en näve haricort verts och lite gröna ärtor)
vispgrädde
tomatpuré
 
Såhär gjorde jag:
Blötlägg linserna i ca 30 min. Häll upp vatten i en kastrull, ha hellre lite mindre vatten tills det har kokat upp och du haft i alla ingredienser, då kan du fylla på mer. När vattnet kokat ha i buljongen, pressa i vitlök och ha i linserna. Låt koka ca 5 min innan du har i gula löken och grönsakerna. Låt koka 5-10 min till. Häll i en liten skvätt grädde (jag hade vispgrädde för smaken och eftersom jag hade lite hemma), men tänk på att det inte ska vara någon "gräddig" soppa. Ha sedan i tomatpuré efter tycke och smak. Låt koka en stund och smaka av. Du känner om det behövs lite mer buljong, vitlök eller tomatpuré samt om linserna är tillräckligt mjuka.
 
Jag ville att min soppa skulle vara lite mer "fast" och mer linser än grönsaker men det gör man som man vill. Kommer ändå få addera vatten nästa gång du ska äta soppan.
 
TA DAAA!
Kanske inte ser så roligt ut (linssoppor brukar inte se roliga ut) men jäklar så god det var! Både mättande och nyttigt. Självklart lite Vika bröd till!
 

Cykelpremiär

Tror det är när man tar ut cykeln för första gången för året som man känner sig ruskigt jäkla otränad. Har precis cyklat till jobbet och JISSES, jag är helt slut. Konstant motsvind och dåligt pumpade däck gjorde ju att jag trampade mer än vad jag rörde mig framåt. Har nog inte kommit ner i puls än och då har jag suttit på kontoret i säkert 20 minuter. Lägg även till att jag inte har tränat sedan förra lördagen pga ont i ryggen. Kan konstatera att jag nu inte har problem med ryggen nu och det är dags att trappa upp träningen. Dags att komma i form på riktigt alltså.

RSS 2.0