Sommartid

Är det inte sjukt hur mycket en timmes förändring av tiden kan påverka ens vardag.
 
På kontoret har kollegorna pratat om hur mycket barnen påverkats av detta. Att de inte kunnat sova i tid, inte velat gå upp på morgonen, allmänt kaos och försovningar.
 
Påverkas vi så mycket av tiden?
Det handlar om 1 timme!
 
Jag kan erkänna att jag känner mig extra trött idag men har svårt att skylla det på klockan. Jag låg vaken ganska länge igår, tankarna snurrade kring det som hänt i Helsingborg, vad som kommer att hända. Det har såklart gjort att jag fått för få timmars sömn inatt och naturligtvis är jag också trött.
 
Igår var det dock ännu värre. Då gick jag och la mig rätt tidigt med alarmet ställt på halv 9 eftersom jag skulle lämna bilen till pappa. Egentligen var klockan halv 8 men vad spelade det för roll när jag ändå somnade före midnatt. Jag hade ändå fått nästa 8 timmars sömn, ändå var jag seg hela dagen.
 
Funderar på om det är svårare att ställa in sig på sommartid är vintertid. Nu förlorade vi en timme istället för att få en timme extra. Å andra sidan talar barnfamiljer om morgonkaos vid båda tidsomställningarna så jag vet inte.
 
Vi kan ju kalla det kollektiv jetlag iallafall.
Vi vanemänniskor går bananas då allt tid är något hela livet kretsar kring.

Sluta hata!

Om ni läser nyheter, tittar på tv eller lyssnar på radio, följer div sociala medier, har ni inte missat det tråkiga som hänt idag. En 43-årig, fyrabarnsfar och fotbollssupporter har fått ge sitt liv för att han hejade på "fel" lag och råkade ut för "fel" personer.
 
Jag vet inte om jag förstår... eller vill förstå. Hur kan man vilja göra någon illa, som man inte känner och troligtvis inte kommer att träffa igen, bara för han/hon inte håller på samma lag? Det är väl ett fritt land, det finns väl olika lag av en anledning? Du ska kunna välja det som du gillar... utan att behöva sätta livet på spel för att åka på match.
 
Detta våld mellan supportrar har blivit synonymt med fotbollsallsvenskan, tyvärr. Varför är det så? Hur blev det så? Vems fel är det? Är det någons fel? Vad ska VI göra åt det? För det är VI, lag och supportrar som måste lösa det här. Vi måste sätta ner foten tillsammans och inte acceptera att det här händer. Supporterkulturen borde vara stark nog för att kunna hålla huliganer borta...
 
Jag vet inte varför det är så extremt inom fotbollen när det inte verkar förekomma lika mycket inom ishockeyn. Där det senast uppmärksammades var väl nu i kvalserien, när derbymatcherna mellan DIF och AIK skulle spelas. Av säkerhetsskäl bestämdes att bara supportrar till hemmalaget fick vara på plats, de andra fick kolla någon annanstans... Så vill vi väl ändå inte ha det? Matcher utan bortalag känns ju jättetråkigt!
 
Jag skriver kanske just det här stycket pga att jag hejar på ett lag (som jag upplever) inte fokuserar på motståndarna utan hejar hellre fram det egna laget. Visst finns det "rötägg" som vill mucka gräl också men det har inte blivit någon stor sak. Har vi några hatramsor om motståndarlag, har jag missat dem. Har dock inte missat att vissa lag kör hat-ramsor mot oss. Inget jag tar på så stor allvar iofs.
 
Just nu tänker jag mest på mannens fyra barn. Hur säger man till sina barn att pappa aldrig kommer hem igen? Hur lång tid kommer det inte ta för barnen att gå vidare. Jag tänker även på hans fru, hans närmaste anhöriga, hans vänner och bekanta. De som måste bära minnet av hans tragiska bortgång föralltid...
 
När allt kommer omkring, hur mycket är ett lag värt jämfört med ett liv?
 
Vi är ni.
Vi är olika, men ändå lika.
 
Vila i frid.
 

Lugn lördag?

Svaret är NEJ!
 
Vaknade tidigt, in i duschen, frukost framför tvn till ett Formel 1-kval som var försenat pga regna. Flyttade ut mitt olivträd på balkongen (borde kanske hämta in det för natten nu). Eftersom jag har haft problem med ryggen hela veckan så var jag tvungen att dammsuga, såg förjävligt ut! Städade undan lite grejer, när jag var klar var klockan inte ens 11.
 
Ringde Inger, eftersom vi skulle till IKEA och handla lite. Behövde nytt lakan eftersom jag slitit ut det gamla tydligen ;-), köpte nya sittdynor till köksstolarna och lite annat smått. Vi åkte hem till mig efter och sydda klart gardinerna i vardagsrum och kök.
 
Gabi kom strax efter 16, då provade vi massa kläder som vi skickat efter och höll på att skratta ihjäl oss. Kläderna satt inte bra alltså. Ingen aning om vad för fel det är på min kropp men var det inte brösten som var för stora, så var plaggen för stora eller för korta. Jaja, blir billigare så ;-). Sen upptäckte vi att klockan var rätt mycket och att vi var tvugna att dra på bio.
 
Captain America var riktigt bra, bättre än första och det verkar komma en uppföljare, I like. Körde hem Gabi efter det och vidare till Gränby centrum för att handla. Tror jag shoppade loss på 10 min eftersom jag skulle hämta upp pappa efter att han åka Eckeröbåten. Så körde hem honom och nu sitter jag här och pustar ut. Sjukt sugen på att festa... men nej. Sjukt sugen på att träna... men nej, träningsförbud hela veckan pga ryggen, även om den känts bra idag. Jag vill inte ha bakslag så nej, ingen träning.
 
Fick två vinflaskor av pappa. Denna är intressant, hoppas den är god annars blir jag besviken! Blir någon dag när det är varmt och solen steker på balkongen (när jag hunnit städa möblerna).
 

Resa bokad

Sista april åker jag och Emilia en weekend till Aten. Ska bli mysigt att komma iväg! Älskar grekisk mat och jag gillar verkligen grekisk mytologi så ska bli kul att åka dit.
 

Ryggskott, naglar och våfflor

Insåg att jag faktiskt inte uppdaterat något om min rygg. Ringde ju till Företagets privata sjukvårdsförsäkring i måndags för att få prata med en sjuksyster och i värsta fall fått en tid till läkaren. Fick dock beskedet att det lät som ett klassiskt ryggskott. Musklerna hade väl fått nog av allt stillasittande hela dagarna och sedan hårda pass på gymmet. Så veckan ut ska jag äta smärtstillande, försöka röra på mig så gott det går, smörja in med liniment och Reparil N gel samt ha Voltacareplåster på ryggen. Så ska det göra susen. Blir det inte bättre måste jag återkomma nästa vecka.
 
Bra skit!
 
Kan säga att redan nu har det blivit mycket bättre än det var i helgen. Det är nog jobbigast mitt på dagen eftersom jag sitter stilla så mycket på kontoret. Då blir det stelt och känns mer när jag måste röra på mig. Har i alla fall massage inbokad imorgon efter jobbet. Tror min rygg behöver det. Är dock jävligt jobbigt att inte kunna göra av med energi om dagarna, rastlös deluxe på kontoret.
 
Var även och fixade naglarna igår. Nu ska man tydligen ha runda naglar och massa färg. Så jag fick testa en färg som jag kanske inte valt själv men det blev rätt najs ändå. Brukar få fila ner mina naglar rätt mycket eftersom de växer så fort, så just nu känns de väldigt korta.

Kvällen bjöd på våfflor med Gabi och hockey. Började med Stockholmsderbyt mellan DIF - AIK men det var mindre känslor och action än jag hoppats på så vi kollade på Örebro - Rögle istället. Helt annan kvalitet på matchen.
 
Längtar tills imorgon... (cliffhanger ;-))

Lite vår och sommarkläder

Känner mig lite som en shoppoholic just nu när jag skickat efter massor med vår och sommarkläder. Men till saken hör att jag har NADA att använda när det börjar bli varmt. Försökte hitta en kombination mellan fritidskläder, festkläder och kläder jag kan ha på jobbet. Så jag klickade hem en del grejer. Nu vet jag på förhand att jag inte kommer att behålla allt jag skickat efter men så är det alltid. Har även hittat lite söta plagg i butik som jag vill kolla på. Det hör verkligen inte till vanligheten att jag hittar kläder överhuvudtaget. Förstår mig inte riktigt på modet. Eller jag kanske är kvar i det här med att det ska vara så stor skillnad mellan fest och vardagskläder att jag tycker att mycket är för fint för att jobba i. Dags att släppa det kanske.
 
Ett urval av det jag skickat efter! ;-)
 
 

Är huvudet dumt...

... får kroppen lida heter det väl.
 
Jag blir så trött på mig själv och min höga smärttröskel ibland. Lyssna på kroppen... ja, snart lite smärta har ingen dött av.
 
Och där sitter jag nu med ont i ryggen, att ta sig från sittande till stående och komma igår framåt eller från gående till sittande, gör jävligt ont. Hade en släng av ångest inatt att jag dragit upp mitt diskbråck som jag opererade 2012. Efter lite rörelse och kännande insåg jag ganska snabbt att problemet denna gång sitter nere i svanskotan och leden som involverar höften.
 
Hur hamnade jag här kanske ni undrar...
 
Jo, igår var det mitt favoritpass på Friskis, trots att jag haft lite knas med knät bestämde jag mig för att gå på passet (redan där borde jag kanske ha gjort något annat). Så körde igång och kanske halvvägs började jag få ont i ryggen, bara sådär. En normal person kanske hade känt efter och inte slutfört passet... det gjorde jag ändå.
 
Såhär i efterhand var det inte så jäkla smart, nu kommer jag med största sannolikhet inte kunna träna ett dugg på hela veckan istället. Tänker dessutom inte vänta med att kontaktar en läkare denna gång.
 
Med diskbråcket väntade jag nog för länge med att kontakta någon, då sjukgymnast. Dit gick jag och började knapra piller efter 1 månads smärta, sen hängde jag där en gång i veckan i nästan 2 månader innan jag tog tag i det hela och gick till en läkare. Mer smärtstillande i väntan på röntgen som ägde rum 1,5 månad efter det. 2 veckors väntan för besked. 5 månader till läkartid efter det och sen 1 månads väntan för operation. Svensk vård i ett nötskal. Tur vi har privat på jobbet!
 
Kämpar vidare med min rygg idag. Tänker ändå försöka ta mig ut på en liten promenad i solen. Det är viktigt att inte bli liggande eller sittande bara för att det gör ont.
 

Det här med snö

Igår var det totalt snökaos i Uppsala. Bussar fastnade i backar och kom inte upp, de hamnade helt fel i trafiken, körde sönder refuger osv. Detta slutade med att den sista bussen gick lagom tills jag tränat klart och kom till Vaksalatorg, för att missa den med typ 3 meter kanske. Väntade sedan i kanske 30-40 minuter innan beskedet om att ingen busstrafik skulle gå resten av kvällen. Så trött efter gymmet och hungrig som jag vet inte vad fick jag gå hem. Nu är det väl tur att det inte är så långt hem till mig från stan, irritationen gjorde att jag spurtade på mindre än 20 min. När jag kom hem var jag dock dyngblöd och iskall med tanke på att jag hade converse (inte så bra planerat i efterhand kanske) och inga vantar (inte heller så smart). Att jag hade Converse beror mest på mitt knä som håller på och dummar sig. Vet inte vad problemet är egentligen, ingen skarp smärta men känns att något inte är helt okej. Fortsätter det kanske jag måste kolla upp det och se vad det är frågan om.
 
Idag verkar det fortsätta snöa, även om det inte är lika mycket och att skiten slaskar snabbare än den kommer ner. Såg på vädret idag att det imorgon ska bli upp emot 10 plusgrader. Det betyder MER slask!
 
Var det nödvändigt att komma massa snö då? Svar: NEJ.

Kikar nya träningskläder

Lite urval av linnen, tights, sport-BH:ar och skor som jag kollat på ;-).
 
 
 
 

Helgen i kort

Slutade tidigt i fredag och drog ut på landet. Tacomys och chokladpudding på det. Mumsigt!
 
Lördag blev det till att handla medan jag hade bil. Hade ingenting hemma så vart City gross, Ö&B samt Willys. Eftermiddagen spenderades på Studenternas IP och isracing.
 
Idag har jag pysslat lite, kollat på formel 1 premiären, kollat på begagnade möbler, tränat och njutit av solen på balkongen.
 

Svar ang. fuskbygget

Pratade med garantiansvarig på Uppsalahem igår och fick svar på några av mina punkter för kritik.
 
1. Sprickorna i väggarna kommer att ske under ca 2 år tills väggarna "sätter sig" efter renoveringen. De kommer därför ha en kontroll efter 2 år. Sedan kommer de att åtgärda sprickorna. Ingen idé för mig att engagera mig i eventuell fondvägg än alltså!
 
2. "Hålet" under toaletten ska tydligen vara där för att det ska märkas om något händer med vattenbehållaren till toaletten, läcker det vatten där är det inte bra. Innanför är det ett utrymme som är fuktsäkrat så det är inget konstigt.
 
3. Angående handfatet ska det inte vara så. Svaret var att det är lätt att skruva det där extra halva varvet när handfatet fästes. Det gör att plastfästena spricker snabbare och går sönder. Det har han felanmält, så ska fixas.
 
4. Isoleringen. Kunde ju inte låta bli att ta upp den dåliga isoleringen i mailet till kvartersvärden. Får helt enkelt skriva en liten snäll anonym lapp till grannarna att de inte behöver vråla så pass när de ligger med varandra, vem vet de kanske inte är medvetna om hur bra det hörs? Tydligen har de iallafall isolerat mer än det var förut så kanske ska vara glad att jag inte bodde där innan ;-).
 
5. Vattenproblemet. Att man på morgonen behöver spola lite längre för att få kallt vatten är inget konstigt eftersom vattnet i rören ligger i huset. Mitt problem har väl varit att det blir lite kallt för att övergå till varmt vatten som jag nästan skulle kunna diska i. Nu har det varit bättre men händer det igen ska jag ta temperaturen på vattnet, är det över 25 grader måste jag höra av mig.
 
 
Sååå jag får helt enkelt leva med att det är på detta sättet. Kan dock tycka att vissa saker borde de informerat bättre om.

Vill vara ute!

Våren är på besök på riktigt just nu och jag känner inte ett dugg för att sitta instängd på kontoret. Det finns tillfällen då jag önskar jag hade ett mer fysiskt jobb och fick vara utomhus, å andra sidan är det många gånger jag är glad åt att vara inne. Kan glädja mig åt att jag sitter på ett kontor som är stort, luftigt och ljust.
 
Men helst vill jag sitta ute och steka i solen. Rykten säger att vintern kommer slå tillbaka i helgen.

Hejdå Swedbank

Gjort är gjort! Nu har jag officiellt bytt bank och lämnar Swedbank och deras dåliga service bakom mig. Slipper dessutom betala för minsta lilla tjänst. Tack och hej!
 
 

Hej fuskbygge!

Min lägenhet är nyrenoverad för mindre än 1 år sedan. Det var precis klart när jag flyttade in 1/6. Kan säga att jag har börjat uppmärksamma att saker inte står helt rätt till. Det började för ett tag sen när jag började se sprickor i hörnen på väggarna och uppe i hörnen i taket. Det är så i alla rum.
 
Sen insåg jag att de fuskat i badrummet och missat och täta en bit av kaklet under toastolen. Bra om fukten får fäste där liksom! Men jag har inte orkat (eller haft tid) att klaga till hyresvärden. Klagar massor på dem ändå om vattnet och tvättstuga, med all rätt eftersom jag måste betala för skiten utöver hyran, då SKA det funka.
 
När vi ändå är inne på det här med hyran. Där har de höjt som tusan efter renoveringen, så FUSKAS det! Känns som att de använt det billigaste material de kunnat hitta, de har definitivt inte prioritera att ljudisolera mellan lägenheterna och då tänker jag speciellt mellan sovrummen. Jag är lika lite intresserad av att höra grannarnas sexliv som de är av att höra på mitt. Vi skulle lika gärna kunna hålla till i samma sovrum.
 
Nyss rann bägaren över när jag tyckte att handfatet rörde sig och en plastbit landade på golvet. Vart kom den ifrån liksom? Jo, fästena som håller handfatet på plats, på ena sidan har de spruckit sönder helt och på andra sidan är de på gång. Det är INTE OKEJ!!
 
Blir ett mail till kvartersvärden med bildbevis! Kan ju knappast bara vara jag som har detta problem...
 

Var med i tv igår ;-)

Hann inte mer än ut ur arenan innan sms ramlade in om att jag varit på tv. Fick dessutom bilder skickade till mig via twitter och hittade en bild på dt.se. Ja vad ska man säga? Bara att vänja er =P
 

Äntligen fredag

Äntligen fredag! Denna vecka har känts extra dryg på något sätt. Jag vet inte om det var den jobbiga förlusten i måndags som spökat så länge. Kan definitivt ha påverkat humöret en aning. Har dock kämpat på ändå.
 
Lämnade blod igår och fick så jäkla ont i armet. Syrran hade lite strul att hitta rätt om man säger så. Vi lämnar det där, blev iallafall inte blå efteråt. Idag känns det bättre även om jag är öm.
 
Imorgon åker vi upp till Leksand igen. Kan bli den sista matchen den här säsongen som jag kan åka på. Hoppas inte det!
 
Sitter fortfarande och klurar på vilken av tavlorna i föregående inlägg jag ska välja. Den som är lite mer mig eller den som är lite mer färg. Lite mer färg i vardagsrummet skulle visserligen inte skada. Meeen ååh det är så svårt. Varför ska det vara så svårt? Med tanke på att nya soffan är grå borde det inte vara så svårt... eller nu säger jag sådär igen för att antingen blir det för tråkigt då ena tavaln är väldigt grå samtidigt kan det bli riktigt bra!
 
Dagens i-landsproblem!
 
Nu tillbaka till leverantörsfakturor och lönekörning. Nedräkning tills jag får gå hem med andra ord...
 
 
 

Vilken?

 

Tröttare än tröttast

Inte nog med att jag just nu är så jäkla trött, jag känner mig smågrinig också. Eller egentligen inte grinig, det gäller bara brynäsare som vill hålla och jävlas angående diverse hockeyresultat de senaste dagarna. Trust me, måndagens match gjorde ont i hockeyhjärtat ändå utan att höra era åsikter. Jag vägrar dock att ge upp, fan vad jag ska kriga på Norra på lördag för att göra det jag kan så krigarna på isen kan göra sitt.
 
Och tröttheten, ja det känns som att jag inte sovit fast jag har sovit. Inatt har jag dessutom drömt väldigt knasigt och vaknat flera gånger. Den drömmen jag kommer ihåg att jag drömt är att vår IT-kille skällt på mig för att jag råkat paja en jobbtelefon. Inte så farligt egentligen och inte direkt Sasha-style.
 
Idag är det även dags för lönekörning igen, det innebär några fler timmar på kontoret framöver. Lär inte behöva stressa häcken av mig längre iallafall.
 
Tänka positivt iallafall, det är onsdag, resterande dagar av den här veckan kommer att gå skitfort!
 

Oral B Floss action

Sådär nu har jag testat borsthuvudet Floss action.
 
Nu ska jag erkänna att jag själv har köpt och använt denna tidigare eftersom jag har lite svårt för tandtråd. Får lite lätt kväljningar när man ska in och gnida mellan tänderna. Upplever dock inte att denna borste helt tar bort behovet av att använda tandtråd. Den kommer inte ner så långt mellan tänderna men den tar nog mer än en vanlig. Gillar även att borsthuvudet är lite större än den traditionella runda eltandborsthuvudet som följer med.
 
För att sammanfatta alla tre borstar: Läs separata utvärderingar: Trizone och 3D White.
 
Jag gillar Trizone bäst. För mig känns det som att den sliter minst på mitt känsliga tandkött och blir därför lättare att använda. Däremot kan jag tänka mig att emellanåt komplettera med de andra borstarna. 3D White kan vara bra om man ätit massa godis och druckit läsk (dricker ju inte te och kaffe). Floss action kan även den ha tillfällen då man behöver få lite extra rent mellan tänderna.
 
Nu är det dags att slutrapportera till Buzzador!

Avicii i Tele2 Arena

Hur sammanfattar man en kväll som vart både galen och totalt spårad. Kan säga att vissa detaljer för stanna mellan de som var inblandade och några tankar kommer jag att dela med mig av.
 
Ett konstaterade är att jag kom hem i ett stycke men i stora hela blåslagen. Lyckades med bedriften att ramla ut från en bajamaja. Hur, är aningen oklart. Jag och Gabi var tillsammans, så när hon satt på toa lutade jag mig på dörren och ramlade ut. I det hela rök två naglar, fick diverse stora blåmärken. Gabi fick se sig själv uppleva det hela medan hon gjorde sina behov. Jag skulle vela sett händelsen utifrån. Chocken och smärtan i upplevelsen visade sig i diverse känsloutbrott en stund efteråt tills jag lugnade ner mig...
 
Kom bort från de andra någonstans i början av Aviciis spelning. Hängde med någon kille som hävdade att han kände Avicii och kunde ta mig backstage, någonstans precis nedanför scenen ångrar jag mig och försöker ta mig tillbaka till de andra. Lite svårt att hitta 3 relativt korta personer på ett arenagolv som säkert hade plats för 20.000 pers om hela Arenan tog 35-40.000 pers. Hittade på ett gäng helt underbara bögar iallafall. Riktigt kul hade jag i slutändan!
 
Till spelningen. Klart Avicii är grym, hans låtar är skitbra. Ljusshowen var ju i en klass för sig men på något sätt fick inte jag samma W O W-känsla som när Swedish house mafia spelade på Friends Arena för lite över 1 år sedan. Det var bra, helt klart men för mig var SHM bättre.
 
Hela arrangemanget på Friends var bättre än i Tele2. Över en timmes kö till barerna och minst lite mycket till toaletterna, håller inte när det är så mycket folk.
 
I stora hela var det en oförglömlig kväll!
 
Dagen efter även om bilden inte gör min arm rättvisa ;-)
 

RSS 2.0