Linnea var namnet

Linnea som var med i förra omgången av Idol har släppt sin debutsingel. Och BRA är den. Älskade henne i Idol, speciell och skön röst. Tror det kommer gå bra för henne. Jag är inget fan av svensk musik på svenska direkt men detta är något nytt. En jazz/pop blandning på något sätt.

Lyssna och njut... Linnea Henriksson - Väldigt kär/Obegripligt ensam

Denna dag blir ju bara bättre

Eller inte. De ringde från någon timme sen från Proffice och meddelade mig att "kunden" valt någon med mer erfarenhet av HR-arbete. Dock försäkrade hon att det inte hade något med mig att göra. Jag förstår precis att folk söker för mer erfarenhet, det säger sig självt. Kan dock inte låta bli att bli lite ledsen över det. Mena hur ska man få erfarenhet om man inte får chansen? Det var ändå väntat att det var det beskedet jag skulle få även om jag såklart hoppades på ett positivt besked.

Bara att gå vidare och fortsätta söka jobb. Hålla modet uppe, nån gång måste det ju släppa? Med det ska jag nog gå till mormor nu och vattna hennes träd på balkongen. Promenad är kanske det jag behöver just nu så tar vi nya tag imorgon! Då jag för övrigt inte kommer stressa ur sängen!

Jobbig natt

Natten har varit skitjobbigt kan jag säga. Tingeling har nog nått max nu i löpet. Hon har suttit och vrålat heela natten i stort sätt. Vaknade vid halv 4 kanske av att det var ett jäkla liv. Sen har jag ju tvingat henne och ligga i sängen för då har hon varit tyst och bara kurrat lite. Men så fort man släppt iväg henne har hon satt sig vid ytterdörren eller i köket. Nej kastrering får bli väldigt snart. Om inte före nästa löp som kan komma inom kort tid igen eftersom hon är innekatt.

Annars har jag precis varit ute på en långpromenad. Det var väldigt skönt. Nästan lite varmt också när solen tittade fram efter ett tag. Vår och höst asså. Varmt med solen framme annars är det typ kallt, kvällen är kall!


Snart kommer Emelie och fikar...

 


Tingeling löper!!!

De som har talat om honkatter som löper skämtar inte! Det är ett jävla liv här hemma... På dagen har hon till stor del sovit men nu på kvällen har hon fört liv för flera veckor framöver. Jäklar alltså! Hoppas det passerar snart! Sen blir det kastrering pronto innan nästa gång.

Har haft hankatter hittills och det har inte varit några problem! Iofs är det inget problem det är bara störande. Men enligt fakta så kanske det håller i sig 1 vecka, förhoppningsvis nån dag.

Dagens jag

DAGENS VILL HA: Jobb (forfarande)
DAGENS KLÄDSEL: Mjukisbyxor och t-shirt
DAGENS SMINK: Ingenting
DAGENS FRISYR: Utsläppt med diadem

DAGENS HÄNDELSE: Tingeling löper (fakta)
DAGENS LÅT: Linnea Henriksson - Väldigt kär/Obeskrivligt ensam
DAGENS PLANER: Väntar samtal om jobb
DAGENS SAKNAD: Vet inte

DAGENS DUMMASTE: Ont i huve
DAGENS DROG: Bubbelvatten xD
DAGENS ROLIGASTE: Tingeling som ligger och rullar på golvet när man pratar med henne
DAGENS FAVORIT: ipoden
DAGENS KÖP: Ett paket mjölk

DAGENS GODIS: Lite Choklad
DAGENS HUMÖR: Nervös och uttråkad
DAGENS ORD: Knäpp


Spridda skurar

Så känns mitt humör och mina känslor just nu. Ena sekunden sitter jag och skrattar och diggar med till en bra låt i min spellista på Spotify och nästa låt kan jag gå ner i en svacka för att nästa igen skutta runt. Har en konstig känsla i magen, troligtvis nervositet över det samtal som kommer men vet inte när och det gör mig galen, kan inte förbereda mig direkt. Försöka se det positiva i att det värsta jag kan få är ett nej och sen fortsätta söka jobb.

Sen har vi huvudvärken och rastlösheten. Vart kom den ifrån. Kanske ska städa lägenheten när jag ändå håller på? Det hade jag inte tänkt göra förrän på torsdag, eftersom Gabi och Catarina kommer då. Å andra sidan kommer jag få städa på söndag iaf har jag en känsla av. Tycker inte om att städa men det har blivit ett tidsfördriv när jag inte pallar sitta vid datorn och söka jobb eller bara strösurfa eller ens ha Buffy-maraton som jag inte haft på några dagar.

Som sagt... mina känslor och humör kommer i spridda skurar. Upp och ner, ner och upp! Kanske ska gå en promenad. Annars har jag börjat läsa på denna bok... Elva minuter av Paulo Coelho. Har läst Alkemisten tidigare och den tyckte jag var bra, lärorik också. Det gav en tankeställare faktiskt. Men Paulo är en klok man och det vet jag för att jag följer honom på twitter.. (haha).


Elva minuter bygger på en sann historia och berättar om Maria, en ung och vacker kvinna från en bergsby i Brasilien. Hennes första möte med kärleken slutar olyckligt och hon övertygar sig själv om att hon aldrig vill älska någon igen. Ödet för henne till Genève, där hon drömmer om rikedom och berömmelse, men slutar som prostituerad. Med sin enkla bakgrund och lilla livserfarenhet har Maria inte mycket att sätta emot i detta hårda möte med verkligheten. Hon drivs ständigt längre bort från drömmen om kärlek och tillbringar tiden med att försöka utröna vad hennes kunder tänker och känner. Det visar sig att de flesta är ensamma och saknar se - med någon de älskar. En dag dyker konstnären Ralf upp och deras möte blir en vändpunkt för dem båda.


Kan vara bästa jobbannonsen jag sett

Jag och Emilia fikade som sagt på Waynes Coffee igår. Där hittade jag även en av de bästa jobbannonser jag sett. Detta på ett underlägg.


Annonser i sig är väl ok, lite humor sådär men sidan man ska gå in på för att söka är rolig dvs "jobba under usla förhållanden.se" xD

 


Minsta brownie jag sett!

Drog ner på stan på eftermiddagen och fikade med Emilia på Waynes Coffee. Hos Waynes i S:T Per Gallerian har de den gooodaste "Is chai latte" i hela stan, tom bättre än de andra Waynes på stan. Tänkte bara för att ta en liten brownie eftersom jag inte var hungrig men lite sugen. Asså skämta med mig, den var så liten att jag lovar jag hade säkert kunna få in hela i munnen på en gång. Dessutom kostade den lilla biten 12 kr. Vilket den inte var värd. En chokladboll på ICA hade varit bättre, billigare OCH godare. Jaja har testat och inte igen. Storken har bästa fikabrödet tycker jag som inte är sånt stort fan av just fikabröd.


Känns lite konstigt

Idag börjar det flesta kurser på universitet och högskolor igen efter sommaren. Måste erkänna att det känns lite konsigt att inte vara en av dem som ska gå. Samtidigt känns det skönt. Jag pallar inte plugga mer, 18 år av mitt liv räcker känner jag lite sådär då.

Helt sjukt egentligen när man tänker på det. Jag har pluggat 18 år av mitt liv! Och nu återstår ca 46 år plus 2 kanske om man räknar på pension vid 67 år? Hinner hända massor tills dess antar jag så är ju inte säkert att min generation kan gå i pension vid 65 år. Sen är det bara att njuta något år så dör man? Haha okej jag planerar kanske inte att dö vid 70 men man vet aldrig. Kanske innan dess t.o.m. Det är väl det som är spännande.

Jag saknar mina studieår på ett sätt, definitivt inte studierna i sig. Gymnasiet pga att man hade inte lika många måsten i livet. Man visst ju knappt vad man ville bli när man blev stor. Jag levde för nuet, just då, kompisar, fest osv. Sen kom universitetåren, vägen till vuxenlivet då jag fick lära mig försörja mig själv från "löning" till "löning". Jag växte och mognade mycket första året, men även resten av åren på olika sätt. Jag är inte samma person som jag var innan Örebro, okej vi ska inte överdriva, till stor del är det väl fortfarande jag bara en hel del erfarenheter rikare. Kanske klokare, kanske en bättre människa vad vet jag.

Jag saknar mina vänner som nu är utspridda över hela Sverige känns det som. Vissa kommer jag ha mer kontakt än andra men alla har de ju en del i mig resa under åren. Därför är det extra kul att Gabi kommer i helgen och kanske Catarina också! =)


Tack UNT!

Skrev ju om mitt lilla UNT problem tidigare efter att en försäljare ringt mig tidigt på morgonen. Nu har jag precis ringt UNTs kundservice efter mycket om och men att hitta ett nummer dit eftersom jag inte haft något faktura och hemsidan var inte den lättaste att hitta det på.

Jag förklarade läget och hon jag pratade med förstod direkt. Ställde inte massa frågor utan sa bara okej jag avslutar din prenumeration tills den 30/8 (imorgon).

Toppen!

Och skönt att det kunde lösas så snabbt och smidigt... det var lite oväntat.

Inväntar domen

Någon gång under dagen (hoppas jag) ringer Proffice och meddelar om jag fått jobbet på universitetet där jag var på intervju i måndags. Hade hoppats att de skulle ha ringt i fredags men icke. Så får hoppas att de ringer idag, helst så tidigt som möjligt. Isf börjar jag jobba på torsdag. Inte mig emot nu när jag i vilket fall som helst tvingar mig själv att vrida tillbaka dygnet lite.

Thai Village

Pappa och jag var och käkade middag på Thai Village inne i stan idag. Blev ganska besviken på maten måste jag säga. Trodde thaimat skulle smaka lite? Det smakade typ ingenting. Jordnötssåsen smakade lite iaf. Vi testade nå Dim Sum som är någon form av asiatisk matkonst. Asså DET var RIKTIGT ÄCKLIGT!!!

Annars så har jag spenderat dagen i sängen, soffan eller halvliggandes framför datorn. Asså jag har sån ryslig mensvärk så jag vet inte vad. Såhär har det inte varit på år. Snacka födselvärkar. Jaja nog bättre imorgon.


Säger bara: Ulrik Munther

Har lyssnat på de få låtar från hans kommande album som släppts på Spotify redan (5 st + 2 singlar). Tycker de är skitbra. Sån musik som alltid går att lyssna på. Vet inte hur jag ska beskriva det bäst. Lite gitarr poprock liksom. Härlig lirare än han iaf. Så ska införskaffa hans album så fort som möljigt! (edit: det släpptes tydligen i onsdags men det finns inte i Spotify än)


Lyssna i Spotify: Ulrik Munther – Ulrik Munther


Skärpning

Gud vad jag är dålig på att blogga just nu. Blir dagens blogg om gårdagen och så kan vi ju inte ha det. Lördagen var typ lika lugn som fredagen. Asså jag gjorde inte mycket alls på dagen. Var ut en sväng och kollade då det var Sala backe dagen med massa jippon på tårget bredvid och massa folk som gick tipsrunda på min gård. Men var ju så jäkla varmt att jag höll på smälla av. Finns det inget mellanläge? Svinkallt och så kokhett så tillbaka till svinkallt igen. Mena idag är det ju skitväder så inte duga.

Hade planerat minigolf med Emilia men har ju regnat hela morgonen så det blir en annan dag. Så blir till att ligga inne och se på motorsport hela dagen. Jag klagar inte iofs men hade varit kul med lite golf. En annan dag helt enkelt. Måste väl ta hand om disken som jag inte alls orkat ta reda på senaste dagarna.

Hade filmkväll med Anna igår. Vi såg baksmällan då jag inte hade sett den. Sjukt kul asså och helt sjuk!

Blev en lugn fredagskväll

Igår gjorde jag inte så jättemycket. Hade som sagt konstant molande huvudvärk så var lite störande. Blev därför i säng ganska tidigt. Idag har jag också huvudvärk men den är lite bättre.

Blev iaf lite shopping och biltvätt med pappa på kvällen.


Var på nya djuraffären de öppnat i gamla draget. Grizzly zoo, tyckte de var jättebra, bättre än Arken zoo. De hade bättre utbud och personalen var jättetrevlig och hjälpsam. Det resulterade i ett smakprov av nytt torrfoder till Tingeling som tydligen ska vara bäst i test. Tingeling verkar inte helt förtjust i det dock, få se. Sen fick hon en ny kattlåda av pappa. Hennes som hon hade var för liten då den eg är till kattungar och mindre katter. Visst är hon liten men inte så liten =). Hon blev så glad så!

Vi var på Jysk också, skulle kolla på en skohylla men den var slut. Antar alla ville ha en eftersom den bara kostade 70 kr denna vecka. Jaja har ju klarat mig utan hittills så klarar mig väl lite till. Sen var vi in på Biltema eftersom pappa skulle shoppa lite där (ni vet, alla mäns favoaffär typ haha). Efter det blev det IKEA, jag skulle ha lampor till rums och köksfönstret som jag kunde sätta lågenergilampor i. Då gör det inget om de lyser även om jag inte är hemma så Tingeling får lite ljus. Köpte även lite värmeljus då det är dags att tända lite ljus nu, blir så fuktigt inne om kvällarna! Sen lite smått och gott bara men blev inte alls dyrt! Det hela avslutades med en mycket billig middag för 2 = 60 spänn!

Uppenbarligen känslig

Jag är uppenbarligen ganska känslig för förändringar i lufttrycket. Jag brukar sällan ha huvudvärk men från igår har den varit konstant. Inte jätteont eller så men tillräckligt för att vara irriterande. Det beror inte på att jag druckit förlite heller då jag nästan fått i min 1,5 liter vatten. I vanliga fall kommer det senare på hösten men kommer tidigt i år. Kanske pga att sommaren tog tvärslut över en natt och det blev skitväder. Men nu känns det dock som en annan våg med annorlunda väder är på väg in.

Är någon annan också känslig för detta?

Tingeling verkar halft utslagen också. Nog för att jag tycker att hon såsar om dagarna men nu är hon extra slapp haha. Men hon äter som hon ska och inga andra tecken på sjukdom så är nog bara så det är. Varför skulle inte de påverkas?
En annorlunda bioupplevelse

Jag och Emilia var och såg Apornas planet (r)evolution. Två gånger under filmen slutade maskinen att visa filmen så de fick sätta igång den igen. Det är första gången jag varit med om detta och då har jag gått på massor av bio i mina dagar. Det gjorde väl inte mig så mycket eftersom vi ändå fick se hela filmen. Som kompensation fick alla en gratis biobiljett att använda inom 3 månader. Tyckte jag var helt okej!

Så får se vilken film man kan gå på. Just nu går det bara skit på bio känns det som. Eg. ville jag inte se den filmen vi gick och såg heller men blev övertalad, den var helt ok och jag betalade ju ingenting eftersom jag hade en biljett jag fick när jag gav blod. Så helt ok att då få en biljett tillbaka! =)


Mellan sömn och vakenhet...

... gick jag med på att få UNT i 3 månader till. Typsikt! Inte för att tidningen är dålig men heller inte bra (?). Jag läser den typ aldrig. Jag blir emellanåt väckt vid 04 när det kommer i brevlådan, hämtar den på morgonen och lägger direkt i pappersinsamlingen. Att jag hade dåligt med pengar och är arbetslös verkade inte fungera. Vad är det för stil att ringa folk före kl 08? haha

Jaja efter det är det iaf nej. Jag tänker inte betala massa pengar för en tidning i pappersform då jag ändå läser allt på hemsidan. Jag är helt enkelt inte en tidningsperson. Dessutom kommer den troligtvis finnas i personalrummet om jag får jobb i Uppsala.


Kanske får svar idag, eller imorgon eller på måndag. Helst denna vecka =)

Invigning av Gränby Centrums nya del

Kom precis hem efter att ha varit på invigning av den nya delen av Gränby Centrum med Elin. Lite nya butiker, gamla som flyttat ner för de ville kanske ha större lokal vad vet jag och lite så. Sen har svenska kyrkan öppnat nå café som det lät och så finns det nån databutik och spa högst upp.

Men Jisses vad med folk det var. För att inte tala om en sak: folk som köar är otrevliga. Jag och Elin blev typ hotade av en kvinna bakom i barnvagn och sen troligtvis hennes systers pojkvän/man som stod framför oss. Vad skulle han göra mig till? Jo ett fråga tecke. Detta pga att hon med barnvagnen kör på Elin och hon puttat bak den. Så hon öppnar munnen och börjar tjaffsa då syrrans pojkvän lägger sig i. Grejen var ju att hon sa att Elin sparkat på vagnen vilket hon inte gjorde. Hon fortsatte dessutom köra på och mamman med kundvagn och barn bakom min körde också på mig flera gånger så vi uttryckte hur jobbigt vi tyckte det var.

Ja men då var det ju vårat fel. Varför stod vi där då liksom? Men ursäkta vi har lika mycket rätt att stå där som dem och de har lika mycket rätt att stå där som vi. Sure, men de behöver ju inte knuffa till en med vagnar hela tiden. De har vagnen, de får väl kontrollera den om de nu måste tränga sig in med vagn och allt bland massa folk.

Jag blev mycket irriterad på att det var vi som typ fick skit av dem. Jaja skit samma! ;)

Lill-lördag

Sjukt hur fort dagar och veckor flyger förbi. För mig är typ alla dagar det samma. Söka jobb och göra något för att fördriva resten av tiden som dygnet innehåller. Idag har jag varit hos min moster och fixat naglarna, blev franskt denna gång då jag har färg så många gånger nu.

Just nu håller jag på och tvättar. Tänkte passa på att ta både sängkläder och alla handdukar denna gång plus Tingelings mysfilt och mattan. Ger mig något att tänka på ett tag iaf.

En fundering: Varför kommer det upp massa deltid, student eller 75% jobb??
Jag behöver heltid tack!


Trevlig kväll

Har haft en riktigt trevlig helg. Elin och Emelie kom hit och fikade. Sen snackade vi MASSOR av skit vilket gjorde att tiden flög förbi. Så blev att vi käkade och såg på True Talent. Vet inte vad jag tyckte om det om jag ska vara ärlig. Det var lite tråkigt faktiskt.

Nu sitter jag och fixar lite nya skivor till mina mostrars salong. Efter det blir det väl ett avsnitt av buffy innan jag ska sova. Ska vara och fixa naglarna klockan 08.30 imorgon. Uscha så tidigt! haha

23e Augusti

Inget speciellt med denna dag egentligen. Hade bara ingen bättre rubrik just nu.

Intervjun igår gick bra. Det var ju en 2a intervju. Det handlar om en assistenttjänst till HR-strategen som gått ner på 50 % då hon nu ska vara enhetschef på 50% på en annan avdelning. Därför behöver hon hjälp. Känns även som om vi klickade ganska bra. Men få se, de ska ju intervjua några till under veckan. Jag kan ju hoppas på att de anser att jag kan göra jobbet även om jag inte har någon erfarenhet. Så i slutet av veckan lär jag ha besked eller kanske på måndag. Får jag jobbet så börjar jag den 1 September. Vilket skulle vara perfekt faktiskt.

Sen var pappa här igårkväll och käkade. Gjorde godaste katarellsåsen! Första gången jag gjorde egen och det blev ju kanon. Tror pappa var lite impad iaf. Eller ja han har ju inte sagt att något jag lagat hittills varit äckligt så.

Idag händer inte mycket vad jag vet. Har precis städat lägenheten, dammsugit och lite sånt. Ska fixa med skivor till mina mostrars salong dit jag ska imorgon.

Så himla söta

Sötaste reklamen på TV just nu hahaha.


Detta ser man inte varje dag

Måste varit en katt som tagit den och sedan lekt. Skulle en katt äta upp köttet med? Kanske är insekter som tagit hand om det, men då har det gått väldigt fort. Gick samma väg igår och såg den inte. Jaja en fågel mindre för inte mig någonting ;)


Intervjudags

Att det ska vara så svårt att välja kläder inför en intervju? Mena inte för uppklätt men inte för alldagligt. Nu är jag iallafall nöjd. Hoppas dock inte att det är varmt i rummet där intervjun kommer hållas för då blir det svettigt. Tur jag sminkat mig med solpuder så jag inte blir röd i fejjan iaf.

Intervjun är kl 15 så dags att dra. Hellre där för tidigt än för sent eller hur? =)

Wish me luck!


Okej jag är uppe

Kan ju inte påstå att jag sovit så bra inatt. Det har varit oroligt samt att Tingeling bestämde sig för att leva rövare just inatt av alla nätter. Väldigt trevligt av henne måste jag säga. Så tror jag faktiskt att jag är lite nervös inför intervjun ändå. På något sätt så känns det som att det är min chans och att jag gärna vill ha det. Mot alla odds. Kanske därför det känns lite extra i kroppen.

Jaja borde inte sitta och blogga då jag måste ta mig till boländerna och lämna in mormors bil på nå ställe där de ska lacka om hennes baklucka då de fuskade sist. Hon åkte till norrland inatt så då får alla andra göra det åt henne. Så blir det buss därifrån sen, hem, duscha och fixa mig inför intervjun som såklart är kl 15. Man kan ju undra varför så sent men men.

Ps. Behöver jag säga att SMHIs väderprognos aldrig stämmer? Det ska inte regna förrän kanske vid 15 tiden idag men det började precis regna... lucky me!

Vaddå PMS liksom

Inga känslosvall eller så, snarare apatisk. Men man märker att det är veckan innan. Kroppen fyller alltid på med massa vatten så man känner sig fet som en jag vet inte vad. Det är inte roligt iaf. Håller på provar kläder inför imorgon och ja kunde jag få gå i en one piece eller liknande skulle jag gladeligen ta alternativet. Helt klart den tiden i månaden. ARGH!! Får rådgöra lite med Emilia när hon kommer hit. Fått för mig att de nya byxorna jag köpte för att ha till att gå på intervjuer och liknande ser ut som mjukisbrallor. Även om mormor tyckte de såg ut som finare byxor.

Ja ingenting är bra just nu. Känner mig inte på dåligt humör eller så... allt är bara fel och så har jag väldigt tråkigt! Eller är det söndagsmode?? Söndagar brukar av någon anledning vara extra tråkiga även om varje dag är det samma för mig nu för tiden. Är nästan så att veckorna känns bäst iaf så man kan söka jobb och liknande. Under helgerna är man bara.

Dessutom är jag konstant sugen på något även om jag är långt ifrån hungrig. Tycker att det räknas som symtom på PMS hahaha. Tror dock inte jag är sugen på något speciellt utan bara att äta på något för att ha något att göra kanske?

Jaja om jag ska ta mig ner och mecka lite med min cykel kanske?

Tiden går väldigt långsamt!

Sitter mest och försöker få tiden att gå. Är grymt uttråkad. Har sett kanske 2-3 avsnitt av S2 Buffy. Tröttnade eftersom jag och Emilia ska kolla lite senare också.

Vad gör man när det inte finns något att göra? Asså hur överlever folk som är arbetslösa och springer hemma hel dagar. Jag håller på att ruttna. Det är inte kul längre. Jag vill jobba, tjäna pengar så jag kan komma iväg och resa lite.

Åhhh jag vill resa, sol, bad och värme. Miljöombyte vore helt underbart!

Bulgarien 2006Egypten 2008Cypern 2010Längta kan man ju alltid göra!

Tråkigaste dagen på länge!

Gårdagen var ju så tråkig att man nästan kunde ruttna. Var ingen idé att kliva utanför dörren ens då blev man väldigt blöt ändå fick jag göra det 2 gånger för att hänga med mormor och hämta ut kort och sen hänga med mamma och mormor till Willys.

Vi stanna på donken också för mamma och mormor ville ha glass. Inte vad man kanske är sugen på när regnet öser ner enligt mig ;) Där träffade vi iaf min gamla lågstadielärare Eva. Hon har haft både min syster och bror efter mig så vi har ändå träffats genom åren. Och nu har vi inte setts på länge. Hon hade tydligen träffat mamma på affären nån vecka tidigare och pratat om mig. Tydligen har hon ett troll jag gjort till henne kvar i bokhyllan. Hon är nu rektor istället vilket jag tycker hon förtjänar! Hon var iaf jätteglad om mina nyheter om en universitetsexamen. Hon sa att hon alltid vetat att jag skulle göra bra ifrån mig.

Iaf åkte jag hem sen. På kvällen gick jag till mamma så hon fick hjälpa mig färga utväxten så nu är jag redo för min intervju imorgon. Eller som proffice uttrycker det, presentation. Enda som stör mig lite är naglarna då de växt ut så mkt och ska åtgärdas på torsdag men de går ju iaf att gömma haha.

Nee nu ska jag hitta på något roligt att roa mig med idag. Undra vad bara...


Regn, regn och mer regn

Det har regnat sen igårkväll. Det regnar fortfarande och det ser ut att fortsätta regna hela dagen. Helst vill jag inte gå utanför dörren men ska åka med mormor till Gränby och hämta ut hennes bilder som hon lämnat in på Fuji. Sen blir det ev. lite fika!
Nu är det höst

Det känns som det iaf. Det är riktigt kallt. Har bäddat ner mig i soffan men en varm filt och ser på ice age 2. Har sett den förr men iallafall. I brist på annat så är det så jag får göra. Få se när jag tar mig hem senare. Blir ju inte till att gå pga det här skitvädret.

Provar ny Ramlösa

Har inte alls hängt med när det kommer till alla nya smaker. Så testade Svarta vinbär. Till att börja med var den väl god men sen så smakade den typ ingenting. Det var en liten besvikelse. Kan ha varit för att den var iskall men det ska den väl vara? Man vill ju ha kallt vatten och inte lite bara? Ljummet är värdelöst och varmt vill man inte ha!


Väntar...

Väntar på att Uppsalahems folk ska dyka upp. Har fått papper om att de ska kontrollera sina ritningar inför renoveringen nästa år. Så nu sitter jag här också är skittrött för att jag drog mig ur sängen halv 9. Det för att jag varit med om att jag sovit och så har jag vaknat av att konstigt folk kommit in i mitt rum (studentrum i Örebro). Det är inte så roligt vill jag lova hahaha.

I brist på annat fortsätter jag kolla lite veterinärer. Det är iaf något men det är svårt då inte alla har prisuppgifter och sånt på sina hemsidor. De små klinikerna har men inte de större. Taskigt dock att det skiljer över 400 kr mellan kastrering av hankatt och honkatt. Kan iofs ha med att det är ett större ingrepp när en honkatt kastreras ;)

Annars så har jag fått tag i en till referens så Proffice är glada. De ville helst ha 2 för anställning om intervjun på måndag går vägen =)

Hmm nu låter det som att det händer saker i trapphuset!

Letar veterinär

Någon som vet en veterinär i Uppsala som är bra? Litar inte alls på Ulltuna efter problem med vår förra katt för länge sen samt att jag har hört en del dåliga saker efter kastrering av honkatter. Det är liksom skillnad på de som kör suturer som går bort av sig själva hela vägen eller se som har stygn i huden som man måste åka och ta bort sen. Ekeby har jag hört dåliga saker om också.

För den som kanske funderar så undersöker jag om vart det är bäst att kastrera Tingeling. Känns som det är bäst innan hösten då hon löper igen. För hennes skulle mest men också för min skull. Löpande honkatter är inte roligt ;)

En än så länge väldigt nöjd misse =)


Oväder

När jag äntligen lyckades ta mig ur sängen så drog såklart ett oväder in över mig. Eller ja mitt hus iallafall... eller inte bara mitt hus hela stadsdelen faktiskt. Eftersom jag sitter på mobilt internet endast så vill jag inte surfa när det åskar och så. Ja jag är otroligt rädd att något ska hända med min dator då skulle jag få panik!

Så det var bara att lägga sig ner och läsa lite. Fick nya Må Bra tidningen här om dagen men har inte hunnit läsa den så var väl en bra tidpunkt kanske.


Nu ska jag väl sminka mig lite och dra till Willys och handla. Sen kommer Anna förbi på fika, fick sms av henne för ett tag sen så blir trevligt. Kan dessutom glädja mig lite extra åt min byxor nu eftersom Soc ringde precis och jag får full utbetalning av dem. Det innebär att jag ungefär har lika mkt pengar som jag levt på som student. Det innebär att jag klarar mig plus att jag har lite pengar att röra mig med. Alla bitar faller på plats känns det som... nu hållar vi tummarna för att jag får jobbet jag ska på intervju för på måndag =)

Har syndat igen

Jo jag har shoppat igen. Till mitt försvar även denna gång så var det på rean. Dessutom halva reapriset. Ett par svarta chinos för 125 kr. Det tycker jag är ett kap! Dessutom tycker jag att jag förtjänar dem hahaha. Det var mormor som skulle shoppa eg. jag skulle bara med som moraliskt stöd men jag shoppade också.

Nu ska jag käka lite sen sätta mig och fortsätta mitt Buffy-maraton ;)

Lady Gaga - Yoü and I

Lady Gagas nya musikvideo har släppts och den är till låten Yoü and I. Hennes videor är alltid intressanta men måste säga att låten är väldigt dålig. Tror inte att jag lyssnat på den på hennes album ens (kanske en gång då jag lyssnade igenom hela) och det säger en del. Men men tycker hon den är bra så... många andra tycker kanske det också men inte jag =)


Ännu en intervju inbokad

Min kontaktperson på Proffice ringde precis att en av deras kunder blivit mycket intresserade av att träffa mig efter att ha kollat på mitt CV. Roliga är att hon inte pratat med personen själv utan det var en kollega till henne som gjort det.

Så på måndag ska jag på intervju på en personalavdelning på Uppsala universitet. Vilket låter hur skoj som helst faktiskt. Än så länge vet jag inte riktigt vad det är för något jag kommer att arbeta med och så. Det visste inte min kontaktperson heller än eller hur länge och så. Antar jag får vänta och se. Riktigt spännande! Mena HR som HR, just nu är allt intressant faktiskt. I ärlighetens namn så vill jag ju mest få erfarenhet. Just nu kan jag inte säga om något är roligare än något annat eftersom jag inte jobbat med något än. Makes sence?

Min dag kunde inte bli bättre. Nu håller vi tummarna. Enda som kanske kan fälla mig är referenser då jag inte har så många att använda. Min tur är antingen är de inte i livet, kan inte tala om hur jag jobbade för de såg bara att jobbet blev gjort eller så är de helt enkelt för gamla och jag förstår då om de inte kommer ihåg en efter 3 år. Den referensen de fått och pratat med tyckte de på Proffice var jättebra iaf men skulle behöva en till. Får sätta mitt hopp till henne som jag gick med mycket på OTM under VFUn. Kan man ha sin C-uppsatshandledare som referens?

Det hänger väl inte endast på det även om de helst vill ha 2 referenser.

Ewww

Hittade det här äcklet på väggen i badrummet!!


Måste erkänna...

... att jag är jävligt dålig på att blogga på eftermiddag och kväll. Kanske för att när jag varit iväg och gjort saker så sätter jag mig och kollar på kanske 3 avsnitt av Buffy sen går jag och lägger mig. Ska jag blogga om att jag kör Buffy-maraton varje kväll blir det lite tjatigt men ja det är faktiskt det jag gör.

Igår var jag ner och lämnade in nya hyran och elräkningen på SOC, fortfarande inget svar från dem men det måste ju komma snart tycker jag. 10 dagar är väl antagligen 10 arbetsdagar så på måndag kanske? Så får man se hur de bedömer hela situationen. De lär ju betala min hyra, el och hemförsäkring iaf. Sen blir det kanske mer krångligt att få ihop först ca 1100 kr för resterande räkningar samt till mat och annat. Men det löser sig!

Träffade Emilia och drack en is-chai på Barista inne i stan och snackade massa skit. Vi spånar på olika idéer som kan ge oss lite pengar. Just nu är vi inne på att antingen prostituera oss (skämt å sido) eller bli försökskaniner. Hittade en gammal annons för det när man skulle få 1000 kr för att dricka yoghurt. Ni ser poängen antar jag, inte så farligt men ändå lite pengar.

Sen var jag med pappa till Ulva och kollade på lite bilar samt fikade. Trevligt! Såg största regnbåden när vi var utanför Gränby centrum också...

Idag tvättar jag just nu ser ska jag väl handla lite grönsaker, juice och så skulle jag behöva hårfärg. Utväxen är inte rolig nu!

Söka jobb

Kan ju inte påstå att det stressas med att få upp nya annonser och tjänster nu precis när de flesta kommmit tillbaka efter semestern. Det är ganska dött än så länge denna vecka och det stör mig lite när jag de senaste kunnat söka flera per vecka. Kanske kommer men känns ju bättre när man faktiskt kan försöka göra något åt saken. Ska se om jag kanske kan hitta något på de antal jobblänkar som finns på www.ams.se.


Tisdag

Blev inte mycket bloggande igårkväll av den anledningen att jag var hos mamma. Käkade middag där och så kom mormor och vi spelade Fia. Jag vann två gånger wihoo. Sen efter 21 nån gång gick jag hem och la mig i soffan och fortsatte mitt Buffy-maraton till halv 1 kanske. Hade lite svårt att sova men till slut så.

Idag var väl tanken att vi skulle spela minigolf. Men det är inge vidare väder för det om jag ska vara ärlig. Det är grått, trist och mulet. Känns nästan som höst faktiskt. Har hört att det ska fortsätta såhär hela veckan så lär väl inte bli bättre men man kan ju hoppas till helgen iaf. Skulle vilja komma iväg och bada en gång till innan det blir för kallt. =)

Så idag ska jag väl ta hand om min tvätt som jag inte gjorde igår. Hoppas det finns en tid iaf. Annars blir det till att söka jobb och lite mer Buffy kan jag tänka mig.

Rivsår

Såhär kan man se ut efter en omgång med Tingeling. Skämtade bara hon är hur snäll som helst och det är mitt eget fel. Nyklippta klor och så skulle jag lyfta upp henne. Eftersom hon inte fick fäste då som sprattla hon såklart.Mamma tyckte att jag skulle skriva att det gick hett till mellan mig och min "älskare" så jag skriver väl både och hahaha. Men ja det är inte sanningen denna gång ;)


Ojdå

Glömde visst blogga igår. Okej en gång iaf. Det hände bara inte så mkt att blogga om och jag hade nog inte mkt i tanken. Jag var glad, lyssnade på massa musik och donade. Var upp till mamma och fixade lite fler Buffy avsnitt. Hade Buffy-maraton med Emilia på kvällen och sen gick jag och la mig.

Idag känns det inte som att mycket blir gjort heller. Skitväder och ingen lust alls att gå ut faktiskt. Måste eventuellt ta mig till Willys och handla lite. Mitt smör tog slut och så har jag ingen juice. Eller nått. Sista jag är sugen på just nu är mat faktiskt. Trött på mat orkar inte laga mat. Japp sån är min inspiration just nu.

Ska ner och kolla i tvättstugan om jag kan göra något åt mitt berg tvätt idag. Vilket skulle vara perfekt!


Värsta natten på länge

Har mått illa hela natten. De som känner mig vet att jag har lite lätt kräkfobi så får ju lite extra panik när jag mår illa så sprang typ fram och tillbaka mellan säng och toa inatt. Låg ihopkrupen i fosterställning på toagolvet och liknande. Ja sånt är jag när ingen kan lugna ner mig. Lite lätt panik alltså. De höll på hela jäkla natten, från att jag gick och la mig till jag somnade sista gången vid 6 tiden kanske. Slumrade väl till några gånger men jaa inte mkt sömn.

Nu känns det bra och ska försöka få i mig lite mat i magen iallafall!

Buffymaraton

Spenderar min lördagskväll med att se på Buffy. Älskade Buffy när jag var yngre och erkänn vem är hetare än David Bonearaz aka Angel i serien?? Har nästan kollat klart på säsong 1 nu. Det går inte att sluta! Det innebär att jag imorgon måste upp till mamma och fixa säsong 2 kanske även säsong 3 på en gång!


Slår inga världsrekord idag precis

Har suttit i över 1 timme och filat naglarna och jag är inte klar än. Kan ju undra vad det är som tar sån tid. Tro mig jag har undrat över varför det tar sån lång tid. Kanske för att jag grejar på youtube, facebook och pratar med Gabi samtidigt. Jag vet inte men med denna takt kanske jag är klar imorgon xD

Vilken morgon

Vaknade bokstavligen med ett leende på läpparna. Så jäkla skönt. Hade så himla roligt igårkväll. Tänk vad ite vin, sällskapsspel och trevligt sällskap kan göra. Har en aning ont i mina magmuskler. Är det härligt att skratta eller? Där kan man snacka om att lätta på alla tryck som finns (eller? ;)).

Sen har jag tagit tag i lägenheten. Har skurat, dammsugit och moppat samt att badrummet nu är skinande rent och köket likaså. Det var dags helt enkelt. Så en dusch nu så är man själv på banan också.

I FEEL GOOD! nanananana


Jag har syndat

Pga att jag har lite pengar att leva på denna veckan så är shopping Big nono. Men jag har syndat iallafall. Köpte två koftor på Cubus nu när jag var inne i stan. En enkel, längre grå och så en stickad beige. Vill till mitt försvar iaf säga att de kostade 79 kr styck och jag kommer behöva dem när det blir lite kyligare för jag har inga koftor kvar typ. Tror något äter mina kläder. Iaf så blev det bara 158 kr för dem istället för 698 kr så jag tycker det är ett bra köp. Passa på liksom innan det är slut på rean. Kul dock att det tas fram kläder från förra året in på rean såhär i slutet. Perfekt!


You are loved (Don´t give up)


God morgon alla

Idag känner jag mig faktiskt lite bättre. Kanske beror på att värken i kroppen nästan försvunnit? Har dessutom försovit mig för mig själv. Hade tänkte gå upp 9 för att hinna söka lite jobb sen göra mig klar för att åka ner på stan och luncha med Emilia.

Gillar det pepp jag får hemma btw. Ja jag är deppad för att jag ännu inte fått något jobb vilket innebär oerhört lite pengar som i sin tur gör att jag inte kan göra ett jävla dugg mer än att sitta på mitt arsle framför den här skärmen och försöka.

Det man får då är "men du har ju ingen anledning att vara deppad, du har ju preci blivit arbetslös!"

Det har väl inget med saker att göra vem som har varit arbetslös längst? Eller har jag missat något? Det är min spontana reaktion på situationen. Klart jag försöker rycka upp mig och göra något åt den. Jag gör det jag kan för att jag ska må lite bättre och inte bara sitta och göra ingenting för det hade gett mig mer ångest.

Okej det var ett försök att läxa upp mig själv lite. Jag vet att jag borde rycka upp mig, det kommer jobb. Sommaren är nästan slut och sen kommer det fler jobb att söka. Men just nu i inväntan av ett beslut från Soc dödar mig. Jag har ju ingen aning om vad jag har för tillgångar senare denna månad.

Jaja lätt frulle så man får något i magen, kolla jobbutbudet och sen cykla ner på stan.

Allt jag vill ha är frihet men just nu känner jag mig instängd i mörkret utan återvändo


Zombieland

Känner mig som en zombie idag men kanske blir bättre när man kommer igång ordentligt. Ska ner på stan och äta lunch med mamma, mormor och Ingalill om en stund så håller på och försöker planera vad jag ska ha på mig. Eller ja det är ju sol ute men det är inte varmt, sisådär 18 grader. Trodde det var sommar öööh.

Gårdagskvällen/natten var trevlig. Det är skönt att komma iväg med pappa och prata och bara vara. Sen blev det lite sent kanske man man kan inte kontrollera allt så tror klockan var 05.15 när jag klev innanför dörren och så skulle man greja med allt innan sängdags så kl var säkert efter halv 6 innan jag kom isäng. Vaknade halv 9 första svängen och nja då ville jag sova lite till sen ringde mormor på min mobil lite i 10.

Men men hellre zombiedag är deppdag. Känns lite bättre på den fronten idag iallafall.

Intressant läsning


Jobba

I brist på annat åker jag med pappa och jobbar inatt. Han ska jobba extra även fast han har semester. Han är lite deppig som jag idag så är skönt att komma iväg en sväng kanske. Tror det blir ner till Linköping och tillbaka så är väl hemma inatt någon gång. Ha en trevlig kväll!

Tingelings plastpåsfetish haha

Har nog aldrig sett på maken till knäppare katt. Då menar jag att katten jag och pappa hade "knutte" var skitknäpp, farmors både katter Sune och Sixten har varit helknasiga de med. Min mosters katter Santos och Ramos är inte helt normalt funtade och för att inte tala om Simba min andra mosters fettokatt haha.

Tingeling slår de alla med hästlängder även om hon är en underbar katt på så många sätt. Ja eg. förutom när hon vill leka med sin boll som skramlar på nätterna när jag vill sova ;). Jag tror hon har en pastpåsfetish nämligen. Kan inte ha plastpåsar ligga framme för då slickar och biter hon på dem. Det finns även tendenser på plastfickor och annat. Hon har tuggat på plastförpackningen till mina avsminkningsservetter med!

Knäpp katt alltså? Vet ni någon med liknande beteende?

Ohoh busted!! (se normal ut)

Värk

Det värker i hela kroppen idag. Bokstavligen. Å andra sidan är värken som jag hade i höften vilket gjorde att jag inte kunde dansa loss på båten borta. ÄR det karma? Mitt hem ser dessutom förjävligt ut. Trodde att jag städat nyligen men det ser inte så ut. Eller det var väl i lördags jag dammsög bara innan jag skulle få besök.

Funderar på att slänga mig i soffan och titta på någon film eller nått sånt. Känner inte för att göra ett dugg om jag ska vara helt ärlig med mig själv. Bläää idag är en sån dag. Typiskt!

Hemma från kryssningen

Kom hem för 2 timmar sen typ men behövde handla lite, fixa käk samt andas ut lite.

Resan var jättetrevlig! Båten var gigantisk och tror helt ärligt att jag inte varit på alla barer och ställen i den under natten. Vi åt middag A la carte och jag vet inte vad jag ska säga det var nå rom, sill och räkröra till förrätt, oxfile med rödvinsås, purjolöksgrejs samt nå potatisbulle till huvudrätt och jordgubbsmoousse med choklad och färska jordgubbar till. Visst låter det gott? Men det var det inte. Något saknades. Det godaste var potatisbullen faktiskt. Vart riktigt besviken. Det var helt enkelt något som saknades och jag gillar inte fejkade jordgubbar så moussen gick inte hem hos mig. Buffén hade nog passat bättre men det var ju en upplevelse iallafall.

Något som dock gick hem var drinkarna ombord. Känns som om man fick passa på och dricka goda drinkar när de kostade ca 50 kr styck. Så drack Strawberry Daiquiry, Mojito, Pina Colada (skit goda var de), Cosmopolitan och nån annan okänd. Blev dessutom uppraggad av gubbar på styrdansgolvet hela tiden inte kul. Min kommentar var att "Nej tack jag är en stark, självständig kvinna som inte kan bli styrd av en man" Haha men det är sant det går inte. Jag vill ju styra och bestämma! Var visserligen en kille som kanske var 30 år som inte kunde tala klarspråk att han ville bjuda upp mig då fick det vara. Mena ska jag fatta hinten när han pratar om nå håll i hatten osv osv. Helt obegripligt faktiskt haha.

Trots att denna resan var väldigt trevlig så kände jag mig lite utanför faktiskt. Mena vi var ett gäng på några 60+ och några 40+ samt jag och under 18 år. Jag kände mig lite mitt emellan faktiskt och kunde inte riktigt utnyttja partybåten känner jag.

Dessutom så har denna resa lämnat mig med skuldkänslor och lite mer ångest för framtiden. Skuldkänslor för att pappa fick betala saker till mig som vanligt. 2 drinkar, lite pengar att roa mig med samt lunch idag. Fick veta om resan så jäkla sent så kunde inte spara till den samt att jag redan lever under SOC norm denna månad och det säger en del. Känner att hade jag vetat att vi inte skulle äta buffé där dricka ingick från början hade jag nog vänligt tackat nej och sagt att jag har inte ett öre. Nu blev det ju så att pappa fick betala en del och det mår jag dåligt över även om jag är tacksam som fan. Jaja kommer bjuda honom som sjutton på mat ute när jag får jobb och mer pengar att röra mig med.

Hmm detta blev ju ett långt inlägg nu. Lägger in några bilder också ;)
Birka kryssning

Tidsinställt inlägg!!

Snart drar vi iväg så antar jag är i full fart med att köra oss till bussen när ni läser detta. Kände ett tidsinställt var lika bra denna gång. Som sagt kryssning var det. Har aldrig åkt på en sådan kryssning så det ska bli skitkul. Och nej det är ingenting jag har råd med egentligen men... Farfar bjuder så jag är glad. Det är nämligen så att han och Inger iår varit tillsammans i 30 år. Klart det ska firas eller? Då bestämde sig därför att bjuda barn och barnbarn med respektive på kryssning. Hytt, buffé och frukost ingår så lär inte gå nöd på mig. Sen får man se vad som händer under kvällen och natten, morgonen och dagen haha.

Så jag kommer inte blogga förrän eventuellt imorgon kväll när jag kommer hem igen!

källa: www.birka.se


Måndag igen

Jag har nästan glömt hur ett alarm på morgonen låter. Fy tusan att jag faktiskt behövt ställa det imorse men ska man iväg senare och har en del att fixa med så finns inga andra val. Hatar att behöva skriva det men vad sk jag göra, jag är bara ärlig.

Tvingas söka soc i slutet av månaden så har hållit på att samla ihop alla papper som de vill ha. Det sista ska samlas in från skatteverket och de öppnar kl 10. Sen så ska grejerna lämnas in i receptionen hos soc. Jag borde inte skämmas egentligen eftersom jag TVINGAS dit och inte av egen vilja eftersom jag gärna vill överleva utan kronofogden över mig. Alltså måste man emellanåt släppa stoltheten för en stund.

MEN det är bara tillfälligt kan jag lova. Inte mer än nödvändigt! Där med basta... punkt slut.

Sen är det kryssningsdags =)


Be happy


Shit 2 dagar bakis??

Det känns så iaf men svaret är nog att jag sovit för många timmar. Max är 8 sen går det inte mer då blir jag helt konstig i skallen. Känns med andra ord som att jag är bakis idag också! Ajajajaj. Har precis käkat lite så kanske löser sig. Passade på att koka lite morötter faktiskt. De hade blivit dåliga annars eftersom jag åker iväg imorgon eftermiddag. Vilket påminner mig om att jag kanske har tvätt-tid i eftermiddag hmm. Jaja det löser sig nog ska vi se. Annars har jag lite att pyssla med idag men det blir senare eftersom jag inte har papper i skrivaren hu hu. Så ska käka hos pappa ikväll sen så pappersfix.


Faster ringde precis och tänkte passa på och titta förbi innan de åker tillbaka till Sthlm. De har varit på kräftskiva igår så de har sovit hos farmor. Blir trevligt. Så får de se lägenheten också =)

Segt värre

Ingen aning om när jag kom hem inatt men det var säkerligen någon gång mellan 04-05. Men kul som satan var det alltså. Som vanligt när släkten samlas och festar. Vi är nog lite egna på så sätt. Vet inte hur många vi var denna gången men det var full rulle.

Idag är jag ganska seg men jag mår bra. Ska försöka röja i lägenheten hade jag tänkt. Usch vad mycket katthår det är överallt just nu. Eller så tar jag det imorgon då jag har en heldag med packning, pappersfixande och grejande.

Bild på mig och syster från igår =)

Kräftskiva

Tänkte hinna blogga en snabbis innan jag drar iväg. Kan ju som sagt bara blogga med bilder via mobiler eftersom jag inte har någon iphone eller annan android ;).

Iaf så ska jag iväg på kräftskiva men släkt och vänner. Ska bli riktigt kul! Så resan ut mot byhålan startar snart hahaha. Kanske ska klä på mig så när Thomas slutar kl 15. Vilket innebär att jag har 15 minuter på mig WOW.

I vilket fall som helst! Ha en trevlig fredagskväll allihop! =)

De var det fredag... igen

Sjukt vad veckorna rusar förbi!!

Har börjat morgonen med att göra tacopaj tills ikväll. Alla ska ju ha med sig en paj och kräftor eftersom det ska vara någon form av knyt och så tar man med sig sin egen dricka. Det är ju hur bra som helst så jag och min syster har gått ihop om en paj, även om det är jag som gjort den hummm... Blir billigare för oss båda iaf eftersom vi inte är spec. rika atm. haha

Trevligt att Anna ploppade förbi på fika igår. Det händer inte ofta men det var trevligt. Har snart ingen katt kvar heller men bra att veta att det finns kattvakt om det behövs hehe.

Dessutom kul med badfrillan igår. Blir ju superlockigt så håret blir skitkort när det får självtorka i solen. Fint men lite trassligt hehehe. Sen man inte väldigt ung ut utan smink?


Gravid??

Jag älskar mammas fotograferingsskills asså... Är det bara jag eller ser jag typ ganska gravid ut på bilden?? Höll på skratta ihjäl mig, för sån mage har jag INTE även om jag har lite mage... HAHA Så hon måste ju ha fångat rörelsen då jag vände mig om men det kan ju också ha blåst eftersom varken jacka eller tröja var knäppta. Jag bjuder på det!


Stackarn

Nawww stackarn däckar på golvet i värmen. Är väl svalare där kanske? Hade kanske jag också gjort om jag haft massa päls, vem vet? Är ju inte så att hon kan däcka på beachen som en annan.


Sol och bad

Nu drar jag iväg för en heldag på beachen. Väskan är packade med sallad och lite annat så nu är jag redo. Kanske ska satsa på att se ut som en kräfta till på fredag. Då är det ju kräftskiva/fest med släkten =)


Mätt och belåten

Idag har det inte hänt ett dugg! Eller inget förutom att jag tvättat och handlat lite till släktfesten på fredag. Så nu kan jag ta det lugnt. Har precis käkat middag. Tacofylld aubergine och massa sallad. Det är underskattat kan jag säga. Tänkte åka och ta ett dopp men är inte så kul ensam.


Måste uttrycka hur glad jag blir på Tingeling. Det är ju så varmt ute och det blir varmt inne när det inte riktigt blåser igenom med fönstren på samma sida av huset. Jag har ju satt nät på alla fönster för att hon inte ska ta sig ut. Men nu har jag ju ett toa fönster och vinden ligger helt rätt för att det ska komma svalka in. Har behövt passa det förr eftersom Tingeling försökt hoppa ut och sätta sig direkt. Men inte idag! Hon la sig på golvet precis utanför badrummet en stund men mest har hon bara gått förbi och struntat i det.

Det är varmt!!

Håller på och tvättar mitt berg med tvätt. Blir så när tvättstugan tycker att man bokat för många pass och inte får tillträde. Så jag har inte tvättat på ca 3 veckor. Det gör sitt kan jag säga. Gisses 6 maskiner är jag uppe i nu, 1 kvar. Borde tillägga också att jag passar på att tvätta sängkläder, Tingelings filt och massa handdukar + alla kläder då. Skulle behöva tvätta gardinerna men orka!?!

Snart ska jag väl köra pappa och Mia till sin buss. De ska åka en sväng till Tallin. Jag tyckte ju att de kunde parkera bilen hos mig så kommer jag ner och hämtar nyckeln så kan de gå. Det tar ca 5-10 minuter från mig till Willys där bussen går ifrån. Men nej. Pappa är rädd för att bli svettig tror jag haha.

På tal om svettig så är det någon man konstant är men ska inte klaga. Hellre värme än kyla men lite mer vind skulle inte skada =D Tror det blir ett kvällsdopp senare men ser ut att bli solo.

Tingeling möblerar om

Tingeling tyckte tydligen inte att mattan passade där den låg tidigare idag så det slutade med att den var en enda knöl. Hon kämpade bra! (eg. lekte hon med en skruvkork)Sen var hon mycket nöjd och gick och la sig i sin nya transportbur.

Nu är det dags

Mätt ochg belåten. Har gått igenom lite intervjufrågor till mig själv (sånna som kan vara lite svårare). Packat väskan med intyg och andra papper. Klädvalet är klart. Nu finns ingen återvändo, måste ju vara jag liksom så kan ju inte komma där som värsta kostymnissen liksom. Jag vet inte om jag är nervös eller om jag är nervös. Känns bra som om hon och jag klickade lite redan på telefon och så.

Som sagt det är ingen ledig tjänst just nu utan för att de ska ha kandidater när de kommer för att processen då ska gå snabbare så det är iaf en fot in som konsult för Proffice. Men det är bättre än ingenting alls eller? Känns bra! Kan som sagt bara vara mig själv och vara ärlig!

Önska mig lycka till iallafall =)

Kaffe eller inte kaffe

De som känner mig vet att jag är långt ifrån en kaffedrickare. Det luktar gott men kan inte med smaken. Jag tycker alltid att det är jobbigt på intervju eller möten av något slag då det första de frågar när man hälsat är om man vill ha kaffe... eller te men det dricker jag inte heller direkt, nån tesort sådär men oftast inte det som erbjuds iaf haha. Är kanske bara jag som tycker det är jobbigt att svara nej tack på den allra första frågan man får? Visst det ska inte vara något problem för det men ska man börja förklara sig varför? Är det inte ganska vanligt idag att man inte dricker kaffe?

Idag kan jag iaf glatt säga att det är för varmt för kaffe hahaha. Eller nått...


Min hemliga kärlek

Jo jag har faktiskt varit tyst om den ganska länge men nu blev jag så lycklig när jag idag insåg att personen släppt ett soloalbum i år och att bandet han är sångare i jobbar med sin nya skiva. Här kommer det, jag står för det.

Jag har varit småkär i The Rasmus sångare Lauri Ylönen sen de slog igenom typ. Kan inte dölja det längre haha. Nu är det sagt!! Make fun of me if you want to ;) Måste erkänna att han börjar bli lite gubbe men det är man väl vid en ålder av 32 år eller? haha

Hans album då iaf är så inte The Rasmus men jag älskar det. Blir sååå jäkla lycklig!


Här är de låtarna jag tycker är bäst från skivan!

Lauri - In the city


Lauri - Heavy

A friend in London

Asså denna låt växer på mig som faan. De tävlade för Danmark i Eurovision song contest i våras. Då gilla jag den inte alls och tyckte det enbart var ett dåligt plagiat! Men nu nån månad senare så gillar jag den starkt och skiter i om det är ett plagiat för det känns det som att större delen av dagens musik är iaf. Då menar jag att man hör andra låtar i nya låtar osv.

På något sätt känns även denna låt jäkla peppande i min annars lite tråkiga vardag. Eller vänta nu vad har jag egentligen förutom en underbar familj, kanon släkt och vänner, en lägenhet som ska renoveras nästa år (så jag blir utkastad), en katt och ja juste det här med examen som jag trodde skulle lösa allt men det går lite sisådär faktiskt men men...

Kan ju bara hålla med låttexten!

Wake up, slow down do nothing right now
Breathe in, breathe out did we forget how
To live, to dream and what it all means
It’s like we don’t care

Who’s hot, who’s not who’s got the right upside down
Tonight, tomorrow you’re out of time
Upstyle, you are back in the line
A race to nowhere

Come on boys, come on girls
In this crazy, crazy world
You’re the diamonds, you’re the pearls
Let’s make a new tomorrow
Come on girls, come on boys
It’s your future, it’s your choice
And your weapon is your voice
Let’s make a new tomorrow
Today

A friend in London - New tomorrow
 

Anställningsintervju imorgon!!!

AAH genast blev jag på mycket bättre humör!! Det är dessutom ett jobb som jag verkligen verkligen vill ha så jäklar vad jag kommer att vara taggad. Men inte övertaggad kanske för då blir det inge brao alls. Så nu ska jag väl sätta mig ner och gå igenom lite intyg och papper som jag ska ha med mig imorgon. Samt förbereda mig lite på arbetsplatsen och kanske mig själv så jag inte sitter där och typ öööhm ja vad tycker jag egentligen om saker och ting haha.

Bästa av allt är att det är här i stan. Typ 10 min på cykel. Perfa så man slipper kollektivtrafik höhöö.


Jobbsök och ångest

Sitter här och försöker göra något åt min tillvaro. Söker massor av jobb, även sådana jag egentligen inte vill ha men får tänka att det är för erfarenheten skull, pengarnas skull och min överlevnads skull... Jippie positiva klubben ;)

Nej men skämt å sido. Känns dock inte som det hjälper då mailen ramlar in med svar som: "vi har valt att gå vidare med andra sökande" och "Tyvärr har vi valt en annan kandidat, lycka till med fortsatt arbetssökande".

Ännu roligare känns det när man blir tokdissad och sen får "söka gärna jobb hos oss i framtiden". Men tack!

Nej nej jag är inte bitter. Hade känts lite bättre om jag visste att jag hade någon form av inkomst men icke. Från nu har jag nada inkomst. Vilket leder till nästa väldigt ångestfyllda handling. Jag har ringt socialtjänsten idag och de kommer skicka papper till mig så att allt är klart till slutet av månaden. Ja vad gör man. Även om jag får ett jobb nu så börjar det säkerligen 1 Sept å då behöver jag försörjningsstöd innan första lönen.

That´s life!
Ska söka lite mer jobb sen drar jag ut i solen och tänker inte röra på mig förrän jag är kräftröd!

RSS 2.0