Ett hav av ljus

Traditioner är till för att hållas eller?
 
Jag och pappa har varit till Minneslunden vid Vaksala kyrka och tänt lite ljus. I vanlig ordning hade massor av folk gjort samma sak. Nu brukar vi åka på allahelgona men eftersom vi inte kommer ha tid imorgon så gjorde vi det nu.
 
Tycker det är så himla fint med alla tända ljus. Sen är det något med Minneslunden som gör att känslorna går bananas. Pappa började grina bakom min rygg och även jag fick kämpa emot tårarna. Det måste vara all energier som samlas på samma ställe. Alla går dit av en anledning och det är klart den stämningen ligger kvar.
 
Passade på att ta en del bilder. Dessa är tagen med min mobil, vid sådana tillfällen överväger jag att skaffa en systemkamera men vet ju själv att jag inte kommer att släpa runt den.

Soligt och kallt

Nu börjar temperaturen (äntligen) krypa neråt. Missförstå mig rätt, jag gillar inte kyla egentligen men någon minusgrad ger torrare luft och stadigare väder. Ni kan väl hålla med om att gråmulet väder med regn och rusk, dag efter dag, inte är så roligt?

Till något roligare. Jobbar halvdag idag, avslutas med lite massage. Anledningen är att jag ska kunna varva ner och lägga mig tidigt ikväll. Imorgon vid 04 drar jag och två tjejkompisar ner till Ullared. Lite skräckblandad förtjusning kan jag tycka. Första gången för mig, blir en upplevelse.

Nya gardiner

Klickade hem lite nya gardiner från Jotex igår. En del fint. Jag har ju inga och vill inte ha för mycket färg. Två av dem är tänkta i sovrum och kök. Sen julgardiner till vardagsrummet. Vill inte ha för mycket rött. Nån gräns får det vara ;-).
 

Sovmorgon

Planen var att träna vid halv 11 men eftersom jag slog upp ögonen ca 10 så blev det lite stressigt. Låg istället kvar i sängen till strax efter 11 och lyssnade på Ed Sheeran. Kanske inte nämnt det tidigare men älskar hans album "X". Man vill bara mysa i soffan med lite tända ljus och te. Med tanke på vädret idag är det ganska lockande dessutom.

Fredagsmys på kontoret


Kändis? ;-)

Börjar bli en del klackbilder i samlingen nu. Kan nu hitta mig? ;-)
 

Få bukt med tröttheten

Den här väderleken med regn och rusk tar kål på mig. Det är konstant mörkt och all glädje håller på att sugas ut. Ja så känns det faktiskt! Jag tar hellre snö alla dagar i veckan än detta. Då räknar jag med allt kaos som kommer med snön också, samma sak varje år. Det är lite roligt.
 
Så nu har jag köpt D-vitamin och Berocca boost. Kan inte gå runt som en zombie på förmiddagarna länge till. Gissa vem som inte är trött sen på kvällen när det är dags att sova? Det är värt en chansning iallafall, lär knappast bli sämre.
 
Köper mina produkter på Topformula.se. Tycker de är bäst, bra utbud, bra kvalitet, bra priser och snabb leverans.
 
 

Sist i tabellen, vi slår er ändå

Smälter fortfarande intrycken från Lördagens hockeyresa ner till Örebro. Vi var 17 stycken som åkte med bussen ner, Uppsala leksingar arrangerar ju en del resor varje säsong. Örebro leksingar hade arrangerat förfest i ett stort tält utanför bortastå, det bjöds på mat och lite dryck. Maten var väl sådär, Kycklingspett med nudlar. Men kan ju inte falla alla i smaken. Det blev mycket snack med gamla bekantskaper men även en hel del nya.
 
Resultatet i matchen blev 3-5. Glädjen bland alla Leksingar vid varje mål går inte att beskriva om man inte var på plats och hejar på Leksand. Rent, jävla glädjerus. Tror nog alla skrek och slet tag i närmaste person och gav denne en stor kram. Själv fick jag även massage i periodpaus hahaha. Kommer leva på denna match länge även om jag tror och hoppas på vinst imorgon mot HV71.
 
På vägen hem tog vi en sväng upp till rondellen vid studentområdet där jag pluggade en gång i tiden. Som de har byggt, ser inte sig likt ut alls. Jaja, det var en härlig tid. Studentlivet är ju som det är.
 
Men tack ÖHK. Sist i tabellen, vi slår er ändå. x2
 
Jag och Gabi fick en bild med Viktor Mårtensson, som är avstängd. Vi ser alla rätt nöjda ut. Gillar Viktor, riktigt trevlig och jordnära, en person som kan driva med sig själv.
 
Lite fler bilder från dagen.
 

Skaldjursbuffé

Vi hade planeringdag på jobbet i fredags. Det hela avslutades med skaldjursbuffé på Hyllan. Jäklar så gott! Älskar skaldjur. Testade ostron för första gången. Det var inte lika gott.

ExpoHR

Har varit på konferens med föreläsningar i Stockholm hela dagen idag. Det blev en del arbetsrätt, arbetsmiljö och att hitta framtidens kompetens. Riktigt bra dag. Känner mig inspirerad!

Alla borde ha såhär sköna stolar, förutsättningen är dock att föreläsningen är intressant😉

Hogia bjöd på minificklampa. Kanske behöcs i Behrn arena på lördag.

Sparkade spelare och nyförvärv

Jag vill fortfarande inte ta vid ordet "kris" när det gäller Leksands IF men att läget är allt annat än optimalt är väl ingen som har missat. Just nu får spelare gå på löpande band, känns det som, och nya kommer in. Detta har såklart väckt lite funderingar hos mig. Jag gillar Salo, men lagbygget såhär långt har väl inte varit lysande.
 
För att sammanfatta läget:
UT:
Pär Edblom
Joel Gistedt
Robin Jacobsson
Jack Connelly
Chris Connelly
Eric Himelfarb
(Brian Connelly hänger nog löst också)
 
IN:
Joakim Lundström
Linus Hultström
Daniel Josefsson
Mattias Ritola
(Finns några rykten men har lovat att hålla tyst)
 
Att Pär Edblom fick gå var nog mest baserat på att han inte höll samma klass förra säsongen som tidigare, så han kanske inte kan räknas in i årets lagbygge. Att Joel Gistedt fick gå förklarades som att Alsenfelt inte längre fick den konkurrens från honom som behövs och att tränarna inte ville spela honom. Fine, jag är inte tränare eller expert så jag får köpa det svaret.
 
******************************************
Tankar om de sparkade spelarna. Personligen förstod jag inte värvningarna av Himelfarb eller Connollys från första början. Kändes mer som "hej, här är spelare med potential, hoppas de blommar ut i Leksand". Har ni hört den förr, jo så lät det förra säsongen om vissa spelare också. Många brynäsare jag känner ställde sig frågande till vad vi skulle med Jacobsson till, han var knappast någon stjärna hos dem heller. Spontant känns det inte som att Leksand har råd att ta in spelare baserat på deras potential och "hoppas" att de får ut den hos oss.
 
*****************************************
Nyförvärven då. Lundström tycker jag stod för en stabil insats mot Örebro, baserat på det som kan ses på tv. Har hört andra uppfattningar av folk på plats. Den kan det ha varit pga att han inte spelat någon match innan och var lite ringrostig. Linus Hultström, ja målet i första matchen var jävligt snyggt, han har offensive kvalitetet som jag tror Leksand får stor nytta av när vi får lite mer harmoni i laget. Josefsson tycker jag har varit stabil från första början, stundtals vår bästa back. Ritola lär spela på torsdag och det är en spelare jag gillar och det är kul att han kommer hem igen. Lär ta Himelfarbs plats med Ryno och Brunnström.
 
Min fundering är egentligen hur det kommer sig att de senaste nyförvärven inte scoutades från början? Påbörjades en vända till när det som fanns inte leverarar? Eller fanns de ändå i tanken på förhand men längre ner på listan? Kan även vara spelaren som nu inser att det inte funkar där den är och tänker "i Leksand får jag speltid och en utmaning". Nu har jag noll insikt i hur Salo eller inblandade jobbar i frågan. Skulle gärna ta en lunchdejt med Salo och diskutera mellan 4 ögon, av intresse. Räkna med många frågor.
 
*****************************************
Övriga tankar såhär långt den här säsongen. Hur tungt väger det där "C:t" på Rynos bröst egentligen? Han är inte sig själv. Har tänkt flera gånger på att han passar i lägen där det finns möjlighet för ett riktigt "Ryno-mål", eller så slarvas det med pucken. Pappa punktmarkerade tydligen Ryno under matchen mot Skellefteå (länge sedan men ändå) och kritiken var inte nådig. Nu ser vi inte alltid på matcher på samma sätt men alla har rätt till sin åsikt och analys. Flera åsikter om samma sak är ju vad gör saker intressant.
 
Kapstad, vad har hänt? Finns säkerligen flera aspekter som spelar in. Kanske lite osäkerhet och lite överarbete. Jag hoppas på fler direktskott i PP. När vi värvade Frögren trodde jag nog att vi fick en annan spelare, han har dragit på sig en del onödiga utvisningar, förra matchens matchstraff är det ingen idé att diskutera, fel fel fel. Tror ändå att dessa tre herrar kommer komma igen snart.
 
*****************************************
Jag gillar de finska nyförvärven. Även om även de haft sämre perioder så har de över lag levererat. Har googlat lite på dem och sett videor på youtube, de kan bättre. Samtidigt kan de inte dra lasset för hela laget. Älskar vår krigarkedja med Forsberg, Händemark och Mårtensson. De kanske inte gör så många mål men de försöker ge energi till laget och är allmänt jobbiga att möta.
 
****************************************
Innan detta inlägg blir längre än min C-uppsats vill jag bara få en sak sagt. Jag tror på vårt lag, på papper är det ett grymt lag. Jag hoppas innerligt att de får utdelning för allt slit snart, för utan mål så vinner man inga matcher, hur bra laget än är på papper eller på isen. Jag ser fram emot resan till Örebro på lördag. Vi kanske ses där?
Kan ju inte annat än att älska denna bild, tagen av Simon Hastegård / Bildbyrån

Fordhumor


Wake me up

Riktigt fin cover av Avicii's "Wake me up". Tjejen, Beth, gör väldigt många covers och har en fin och skönt röst att lyssna på tycker jag. Sök upp hennes cover på "Don´t you worry Child", såå bra.

Fredagsmys


Purina ONE Adult

Jag är en av 500 personer som just nu testar Purina ONE Adult via Smartson. Det är en 3-veckorsutmaning där det är tänkt att man ska se en positiv skillnad på sin katt. Under dessa 3 veckor är det alltså bara torrfoder som gäller.

 
Vi har fått ett "hälsokort" där vi gör en bedömning av katten när vi börjar och så efter 3 veckor som en utvärdering. Hälsokortet består av 8 stycken frågor har ringat in mina svar.
 
 
Jag har nu gett min katt bara torrfoder denna vecka. I vanliga fall får hon även lite burkmat på kvällen men torrfodret har alltid varit huvudfodret, har tidigare köpt Perfect fit in-home. Första dagarna ville hon fortfarande ha blötfoder på kvällen men nu har hon "accepterat" läget. Bara att köra vidare.

Fredag

Här har det varit väldigt dåligt med uppdateringar på sistone. Jag har helt enkelt inte hunnit. Mitt liv består just nu till stor del av jobb, träning och hockey. Däremellan försöker jag sova lite och hinna med vänner. Så är det ibland. Jag har därför inte haft något vare sig roligt eller intressant att rapportera om. Ja möjligtvis borde jag lagt in något om Lady gaga konserten, får göra ett försök senare då jag laddat in alla bilder i datorn iallafall.
 
Ikväll blir det bio med Emilia. Dracula untold. Vi ville egentligen se As above as below, en skräckis som utspelar sig i katakomberna i Paris. Men icke, det speglar väl hur länge vi försökt få ihop en biokväll, filmen har slutat gå.
 
Försöker även klura ut vad jag ska göra eller vad jag ska köpa till mamma när hon fyller 50 här om en månad. Ingen idéer alls just nu, samt att jag inte själv kan lägga hur mycket pengar och energi på det som helst.
Någon som har en idé?
 

Styrelseledamot

Hej bloggen,
 
Sitter och småkollar lite på idol. Är inte så jätteintressant faktiskt men vad ska man annars göra?
 
Tänkte släppa lite info om saker som jag pysslat med den sista tiden för det har hänt lite. Ni har ju inte missat att jag är ganska engagerad i hockey och Leksands IF. Leksands supporterorganisation Leksands Superstars har några grupperingar ute i Sverige. En av dem är Uppsala leksingar. En lokal grupp i Uppsala helt enkelt.
 
Till att börja med började jag twittra för Uppsala leksingar och sköta hemsidan. I söndags fick jag även frågan om jag ville ingå i styrelsen. Jag tackade naturligtvis ja. Det var kul och smickrande att bli tillfrågad. Kände mig även lite stolt. Det ska bli riktigt kul att se vart detta leder. Jag kommer att jobba för att inkludera alla i gemenskapen samt föregå med gott exempel bland våra supportrar.
 
Gå in på hemsidan om ni gillar Leksand och vill åka med på resor med oss.
 

Att hjälpa andra

Att hjälpa andra borde vara en självklarhet, utan att man ska behöva något åter.

I onsdags hittade jag en plånbok på marken, jag tog såklart upp den. Min första tanke var att kolla vem den tillhörde så jag kunde ringa. Vissa hade kanske först kollat värdet i den men jag kunde inte bry mig mindre om det.

Som tur var hade mannen som tappat den även en kalender där namn och telefonnummer stod. Jag ringde ett samtal och han bodde som tur var i närheten. Han tackade flera gånger att det fanns ärliga människor som hörde av sig.

För mig var det en självklarhet eftersom jag önskar och hoppas att någon gör samma sak för mig om och när jag tappar något.

Som tack fick jag två biobiljetter. Det hade inte behövts men mannen var så glad att han absolut ville ge bort det. Så tack Dan och jag hoppas du stoppar ner plånboken ordentligt i fickan nästa gång. :-)

RSS 2.0