Då var Blodomloppet avklarat

Trots diskbråck så genomförde jag Blodomloppet. Gick 5 km istället för att jogga eller springa som jag hade tänkt när vi anmälde oss. Det har varit en riktigt trevlig kväll och matkassen vi fick från ICA efteråt var lagom. Blev dock massor över som vi får gotta i oss imorgon på jobbet!

Nummerskylt och medalj!

Artikeln i UNT

Kärlekskranka bin flyttade in


Uppdatering om bina

Skickade in bilderna och berättelsen till UNT lite på skoj och för att det inte händer varje dag. Fick precis ett samtal ifrån dem och de vill lägga upp det på webben. Det hade jag inte räknat med! Så det är ju lite roligt =)

Vilken jävla dag!!

Vart ska jag börja, det har varit en galen och händelserik dag minst sagt.

Imorse började det med att jag och mina kollegor blev fast på Stockholmståget i Märsta pga det elfelet som hände precis då. Så vi fick sida där och fundera över vad vi skulle göra i ca 1,5 timme innan det kom ett tåg som körde folk tillbaka till Uppsala iallafall. Det var den konferensen det! Nu lär det bli så att den blir av den 12e istället.

Sen så ringde min läkare och konstaterade att, Ja jag har diskbråck i L5-S1, vilket orsakar den smärta som jag nu gått med i ca 5 månader. Så han ska nu skicka en remiss till ortopeden så blir det väl en operation framöver. Orkar inte riktigt bry mig om det just nu även om jag kanske är lite nervös, har inte opererats förr. Men vad jag läst så ska det inte vara något större ingrepp iallafall. Men att gå såhär tills det läker vilket kan ta några år om man har otur känns inte som ett alternativ faktiskt. Jag har nämligen noll livskvalitet just nu.

Och så till dagens hjöjdpunkt. Eftersom vi skulle till Stockholm och vara där hela dagen ville jag inte ställa cykeln precis på stationen så jag ställer den en bit ifrån bakom Vaksalaskolan. Det skulle jag ju få ångra kan jag säga. När jag kommer dit efter jobbet för att hämta cykeln ser jag att det sitter något konstigt på den. När jag kommer närmare ser jag att det är en heeel hög med bin. Men för i helvete liksom, lägg av!! Vad gör man?? Jag ringer Anticimex som säger att de inget kan göra eftersom det inte är en bostad. Jag får tips av en mamma som stannars bredvid att ringa kommunen. Där har de som sköter sånt här gått för dagen och jag får prata med en djurvårdare som tycker jag ska spraya ihjäl dem. Så på jakt efter en sprayburk i huset mitt emot där de som bor försöker hjälpa mig. Där bor även en man som kan lite om bin och definitivt inte tycker att jag ska spraya på dem. Han ringer nån biodlare som inte har tid att komma och står och pratar om att jag ska lämna cykeln där så kör han mig hem för de kommer att flytta på sig snart eftersom de svärmar. Medan han är inne och ringer en annan biodlare så kommer två målare fram. Den ena börjar greja lite för att hjälpa mig med cykeln. Han sprayar något som bin inte gillar på cykeln och efter mycket om och men så får han bort cykeln från alla bin.

Ja vad ska man säga?!!?

Konferens i Stockholm

Håller på å gör mig iordning för att åka på konferens i Stockholm med jobbet. Det ska handla om BESTA-vägen, dvs ett kodningssystem för arbetsgrupper inom statlig verksamhet. Jag tycker det ska bli sjukt intressant men även kul att träffa annat folk. Möjligheten att skapa kontakter är guld!

Blir därför borta hela dagen. Hoppas även att min läkare ringer nu vid 8 och talar om vad det är för fel på mig och vad vi ska göra åt det ;). Allt går nog inte att fixa om man säger så men vore trevligt att bli av med ryggonten hahaha.

A new day has come

Sjukt fin låt av Celine Dion.A new day...
A new day....

I was waiting for so long

For a miracle to come
Everyone told me to be strong
Hold on and don't shed a tear

Through the darkness and good times

I knew I'd make it through
And the world thought I had it all
But I was waiting for you

Hush, love


I see a light in the sky

Oh, its almost blinding me
I can't believe
I've been touched by an angel with love

Let the rain come down and wash away my tears

Let it fill my soul and drown my fears
Let it shatter the walls for a new sun...

A new day has... come


Where it was dark now there's light

Where there was pain now there's joy
Where there was weakness, I found my strength
All in the eyes of a boy

Hush, love


I see a light in the sky

Oh, its almost blinding me
I can't belive
I've been touched by an angel with love

Let the rain come down and wash away my tears

Let it fill my soul and drown my fears
Let it shatter the walls for a new sun...

A new day has...


Let the rain come down and wash away my tears

Let it fill my soul and drown my fears
Let it shatter the walls for a new sun...

A new day has....come


Ohhh, a light


Hush, now


I see a light in your eyes

All in the eyes of a boy

I can't believe

I've been touched by an angel with love

I can't believe

I've been touched by an angel with love

Hush, now


Hush, now

Bra Loreen!!

Jag satt igår och hade känslan om att det skulle gå men favorittippade bidrag har ju fallit förr liksom. Var egentligen inte alls nervör heller när poängutdelningen började utan tänkte går det vägen så går det vägen.

Men skitkul att vi vann, jävligt bra jobbat Loreen. Nu svävar Christer Björkman på moln. Undra vad Danny säger nu egentligen?? Jag ska helt klart på Eurovision i Friends Arena nästa år. Om jag så ska prostituera mig för att ha råd med det. Närmare än såhär kommer det inte!

Lär för övrigt få flytta till Globen och Friends arena nästa år i Maj då. Både ishockey-vm och Eurovision. Det blir grejer det. Känns ju som att jag är stammis där redan nu efter 2 ishockey matcher och så Lady Gaga i sommar.


Klickat hem ny klänning

Denna klänning klickade jag hem idag från Nelly.com. Det är väl planerat att ha den till min systers studentfest samt midsommar om jag inte hittar något annat tills dess. Jag tycker den var superfin, fastnade verkligen för den direkt och då är det väl ett bra tecken? Det var inte så speciellt dyr heller, 379 kr. Hoppas att den är lika fin på!


Värme i Sverige

Såklart. När värmen kommer till Sverige försvinner allt vad matlust heter i mitt liv. Jag glömmer att äta och får tvinga i mig mat på bestämda tider för att jag måste. Lovely! Meeen jag ska inte klaga för hellre varmt än kallt!

Dagen har spenderats med syster. Kul har vi haft! =) Det blev färgning av hår, klänningsshopping, annan onödig shopping med mamma och lite runtkörande i bil. Ska visa bild på klänningen när jag hittar den igen ;)

Ikväll verkar det bli Eurovision och smågodis i soffan. Hade ingen lust alls att gå ut på krogen och festa när planerna blev ändrade från att vi skulle till "Markus hårig". Han är ganska hårig och därav smeknamnet vi gett honom hahaha.


Enhetsdag

Idag har vi haft enhetsdag på jobbet. Så efter lunch drog hela verksamhetsstöd till Fjällnora. Väl där blev det fika, lekar, solning, grillning och lite prisutdelning. Det var en väl organiserad dag och alla verkar vara nöjda och glada. Var mycket roligt för mig att få lära känna de som jobbar på min enhet lite mera och umgås utanför jobbet. Så känns som om man har lite mer energi efter denna dag samt bättre solbränna ;).

Och som vanligt får ni instagrambilder, de blir lite finare med sina effekter... Punkt!


Våra t-shirts har kommit

På onsdag nästa vecka är det dags för Blodomloppet i Uppsala. Som jag sagt tidigare är jag ju lagledare för ett gäng som jag jobbar med på Länsstyrelsen. Idag kom våra tröjor som vi ska ha på oss när vi "springer", blir ju inte mycket av den vara för min del men ska iallafall gå 5 km. Det kommer vara en bedrift i sig. Bara att ta smärtstillande och bita ihop ;)

Röd är inte riktigt min färg men det är som det är =)

Tror ni jag fick besked?

Ringde om ryggen både i fredags, måndags och igår. I måndags sa de att svaren var på g och att jag kunde ringa dagen därpå (alltså igår) om jag var nyfiken. När jag ringde igår så fick jag inte reda på något svar iallafall utan jag fick en telefontid med min läkare nästa vecka istället. Ja varför inte, jag har haft ont i 5 månader nu utan att veta varför så en vecka till gör väl inget =P

Ulva kvarn

Hamnade på Ulva kvarn med pappa igårkväll. Vi käkade paj till middag, fikade och kollade på lite bilar som samlades där. Var skönt till att börja med men sen började jag frysa, tycker inte om när det är så stor skillnad mellan dag och morgon/kväll i temp.


Vi försöker igen

Har ringt till VC tre dagar nu känns det som men jag har fortfarande inget svar. Igår så blev sjuksyrran tom förbannad för att Enköping inte skickat något svar. Så hon kollade upp det och så skulle det skickas igår så jag hoppas det finns när de ringer upp mig idag. Såklart är min läkare ledig också så har ingen telefontid med honom förrän den 31a maj. Men hallå!

Mycket piggare idag

Känner mig mycket piggare idag än hela förra veckan trots att jag bara sov lite över 5 timmar inatt. Hade rysligt svårt att somna men inte så konsigt kanske med tanke på hur mycket jag sovit under en veckas tid. Så nu blir det skärpning för tusan haha. Kommer säkerligen vara trött senare idag men så är det. Har ju blivit van men powernaps på eftermiddagen ;). Ska bli kul att komma iväg och jobba!

Rött hår?

Funderar på att färga håret rött. Känner att jag skulle vilja ha en förändring men vågar jag verkligen det? Tänkte jag kunde ju lägga i en toning som går ur efter några tvättar?? Jobbiga är ju om det ser åt helvete ut och det inte går ur så snabbt som jag önskar.

Hmm måste nog fundera lite till... men vad tror ni??

VM final idag

Idag spelas VM-finalen i ishockey mellan Ryssland och Slovakien. Jag tror faktiskt på Ryssland men Slovakien har ju överraskat. Dock mycket tråkigt att Sverige inte kom längre än kvarten. Skandal eller inte, det skiter jag i. Man var ju orolig efter alla förluster redan innan VM. Meeen i vilket fall som helst var jag och pappa på plats i Globen. Jag är mycket glad för det, såg hellre matchen på plats trots resultatet.

I know, mer Instagrambilder... mer jag verkar inte ta annat... eller? ;-)

Tyvärr gick det ju inte som vi ville =(


Fårklippning

Var ute på landet igår och klippte lite får och åt god mat. Tanken vad väl att vi skulle inviga mitt "med andra ord" men det hann vi inte. Tiden gick rysligt fort, helgen har gått rysligt fort! På tal om att klippa får och min rygg kanske någon undrar om det är så smart. Jag anser att det inte var någon fara, har gått med konstant samma i smärta i snart 5 månader och det blir INGEN skillnad. Det kan vara lite sämre någon dag när det är skitväder men annars så spelar det ingen roll om jag ligger still som en död fisk eller gör saker. Skillnaden ligger mest i vilket humör jag är på och hur jag hanterar smärtan den dagen.

Hoppas dock att jag får svar imorgon!

Fina Hedlund =)

Mobilapp NU

Tycker det är dags att blogg.se skaffar sig en app till Andriod så vi kan blogga. Just nu är det helt värdelöst. Kan inte ladda upp bilder eller någonting från mobilen. Därav frånvaron under helgen. Ville blogga igår när vi var på landet men det funka inte att lägga upp bilder så jag sket i det helt enkelt.

Ska få upp något under dagen! Nu frukost ;)

Mot Globen

Nu drar vi till Globen, jag och pappa alltså. Blir ett stopp på vägen i form av middag men annars så. Svenska flaggan är med, ansikte och hår är fixat. Jag är redo. Nu jävlar måste Sverige vinna också annars blir jag förbannad! hahaha Nej förresten det är inte roligt det är helt sant. Därför ska jag tvinga pappa att vifta med svenska flaggan för glatta livet ;). Diverse medicin jag kan behöva för att orka hela kvällen är också med hahaha. Så om någon ser mig och känner att de behöver något säg till ;)


God morgon

Herregud så jag har sovit. Gick och la mig efter 23, somnade ganska snabbt och vaknade nu vid 10. Så har fått in en del timmar inatt om man säger så. Det är sååå skönt att sova. Det bästa är också att det bara är torsdag idag.

Förkylningen känns väl lite bättre, tog en powernap på eftermiddagen igår också faktiskt. Få se om det blir idag med innan vi åker till Stockholm. Kan inte fatta att jag ska se kvartsfinalen i Globen, jag är lite nervös faktiskt. Vill absolut inte att Sverige ska åka ut nu men det har ju varit lite si och så men spelet och tjeckerna har spelat ihop sig bra sen vi mötte dem första gången i gruppspelet.

Annars börjar jag morgonen såhär. En jävla massa piller känns det som! Men det är mot förkylningen, lite smärtstillande, vitaminer och faktiskt betakaroten aka brunpiller. Jag har de senaste åren börjat äta dessa ca 1,5 månad innan sommarmånaderna börjar, det har gett mig ett bättre skydd mot solen samt att jag blir mer brun ;). Men när man lägger fram alla piller i en hög så känner mig sig som värsta pillerknapraren haha. Bortsätt från smärtstillande så är det inget märkvärdigt iofs.


Sveriges framtida sedlar

Sveriges sedlar från 2015 om allt går som det ska. Jag tycker de är skitsnygga! Det känns som en resa i Sverige. Ställer mig dock lite frågande till varför vi ska ha en 200 kr sedel för?Förkyld

Känner mig väldigt förkyld och hängig idag. Började få ont i halsen i fredags och idag har det varit riktigt tungt. Känns som jag kämpat mig igenom dagen på jobbet. Meeen nu är det långledigt tills på måndag så tills dess hoppas jag att jag blivit frisk iallafall. (Ja min chef tyckte jag skulle vara hemma imorgon då det ändå är halvdag.) Har varit på apoteket och köpt massa smått och gott. Hejja immunförsvaret ;)

Hmm som sagt lite hängig ;)


Fina klänningar, fina färger


Seg söndag

Just nu är det formel 1 på tv, känner mig väl sisådär fokuserad faktiskt. Är helt inne i min ishockeybubbla. Men måste släppa den lite kanske, det är ju inte ishockey för svensk del förrän tisdag. Dock är Barcelona en sjukt tråkig bana att se racing från.

Jag ska tvätta senare. Hade tur att få en tid ikväll eftersom jag hade glömt bort att boka en så fick gå ner och göra det i fredags efter jobbet. Har en stor hög kläder som måste tvättas. Har inte så mycket kläder att välja på nu för tiden haha. Kan ju inte ta vadsomhelst när man jobbar på kontor.

Är även skitglad över att jag har fått biljetter till Sveriges kvartsfinal på torsdag. Den blir troligtvis mot Tjeckien. Men det ska bli sjukt skoj! Är ledig på fredagen med så blir nog bra.

Måste passa på att visa denna bild på Fredrik Wikingsson som jag hittade på aftonbladet. Han och Filip var i Globen för att ta bilder inför sin show. Förslåt men du ser lite gay ut alltså! hahaha

Sådär ja, nu är jag på banan

Har inte bloggat på nån dag och det beror mycket på att jag jobbar hela dagarna och har åkt direkt från jobbet på olika aktiviteter och sedan kommit hem sent. Det har varit roliga dagar iallafall. Ska försöka göra en kort sammanfatting av det hela iallafall.

I onsdags var jag och Gabi i Globen och såg Tre kronor spela mot Tyskland. Riktigt kul, lite onödigt insläppta mål men stämningen var underbar. Shit så kul det var, snacka om att jag kommer fixa biljetter nästa år om jag så måste sälja massa saker för att ha råd med det! hahaha (bilder kommer sist i inlägget)

I torsdags var jag på Enköpingslasarett och gjorde en magnetröntgen. Det var inte så jobbigt som jag föreställde mig. Men jag förstår att folk som inte gillar trånga utrymmen tycker det är jobbigt. Jag låg och blundade, höll nästan på och somna, hittade min happy place. Så det gick ganska fort.

Igår var det ishockey igen men på tv denna gång. Innan var jag och pappa och handlade lite. Behövdes fyllas på i skåpen om jag säger så! Sen hade jag och Gabi moffakväll framför ishockeyn. Tyvärr förlorade ju Tre kronor. Matchen var väl bra men hände massa tråkigheter.

Lyckades få ett mål på bild =P


Loui Eriksson nr 21 ;)


Ishockey

ÄR som sagt i min ishockeybubbla. Igår var jag och Gabi på Sverige vs Tyskland matchen. Uppdatering med bilder får komma imorgon då jag kommer hem sent ikväll pga röntgen i Enköping.

Ha en bra dag! =)

Huvudvärk

Hade sån huvudvärk när jag kom hem igår. Gjorde inte mycket mer än å duscha, kolla på ishockey och greja vid datorn tills jag insåg att det inte skulle spela någon roll vad jag gjorde värken skulle inte gå över.  Så några timmars sömn senare så ja, jag har väl den lilla huvudvärken där i bakhuve nånstanns men jag hoppas den ger med sig när jag kommer igång. Blir till att dricka bättre idag på jobbet.

Sen direkt hem från jobbet och iväg på ishockey!

Så fort allting går

Insåg igår att anledningen till att jag kände mig helt däckad i helgen måste ha varit pollen. Efter två svängar regn har det bara sagt poff. Jag är inte allergisk eller någonting men kan bli påverkad nån dag då allt slår ut på en gång, blir som en vägg. Har hört att det är flera som känner så, vill inte ens tänka på hur allergiker känner sig i dessa tider. Anledningen till att jag tänkte på det är att jag stod i mitt köksfönster igår och kollade in en igelkott som sprang på den lilla gräsplätten omgiven av små häckar. Den var väldigt söt men då insåg jag att den häcken inte var där med blad och allt innan helgen. Så ja det går skitfort nu. Väntar nu på träden som jag kommer att dokumentera noga ;)

Men nu är det dags för frulle och sen ta sig till jobbet. Vet inte riktigt vad denna dag har att erbjuda än mer än att jag ska fortsätta med det arbete jag gjorde igår, ha några möten och äntligen ha lite uppföljning med chefen. Känns som om jag lagt arbeten på hög som jag inte kan fortsätta med utan att hon kollar på det.

Loui Eriksson


Only the horses


Måndag morgon

Officiellt känner jag mig helt död. Vettesjutton vad som hänt med min energinivå på senaste? Trött, ont i huve och helt omotiverad att göra någonting. Såklart biter jag ihop och jobbar på på jobbet men efter det är jag helt död. Tycker att jag fick sova ut i helgen men det känns inte. Börjar bli riktigt trött på denna smärta om inte annat men på torsdag är det dags för röntgen. Det ska bli en intressant upplevelse.

Annars har jag lite business att ta hand om idag. Kan inte sitta och vänta längre på besked så får man försöka söka besked själv. Tiden går...

The woman in black

Var på bio igår och såg The woman in black. Huvudperson i filmen är Mr Harry Potter himself. Men ja han gjorde det riktigt bra faktiskt. Tror jag underskattat hans skådespelartalang iom just Harry Potter. Tycker inte direkt att han är lysande i någon av filmerna.

I vilket fall som helst var filmen skitläskig. Varför utsätter jag mig för sånt? Speciellt på bio, förstår inte att jag blivit så lättskrämd med åren. Rekommenderar verkligen att ni går och ser den!

Händer inte mycket

Konstigt nog händer det inte mycket på den fronten jag skulle behöva besked från. Men vet ni vad, på något sätt orkar jag inte bry mig. Blir visserligen irriterad på folk när de säger de ska höra av sig en viss dag men hör inte av sig på hela veckan. Ska det vara så svårt att ringa tillbaka även om man kanske inte har besked. Det känns även lite surt att det nu, när jag inte kan göra intresseanmälan, kommit upp en del lägenheter på Uppsalahems hemsida.

Så jag önskar mig att de kan snabba på lite. Får jag lägenheten och allt är grönt med att jag får hjälp med hela hyran så måste jag ju säga upp denna lägenhet 1 juni annars får jag dubbel hyra i juli. Det vill väl de liksom jag undvika om det går?!

Det är väl mina tankar just nu. Annars fokuserar jag på att göra ett bra jobb på Länsstyrelsen för att öka mina chanser att vara kvar men framförallt få bra referenser efteråt.

Ishockey-VM

Ingen som missat ishockey.vm vare sig man gillar´t eller inte. Jag tycker det är något av årets höjdpunkt. VM och OS ishockey är alltid bäst. Därför blir jag glad över att jag och Gabi lyckats få biljetter till Sverige - Tyskland på onsdag. Jäkla tur de sänkte biljettpriserna ;)


Filip och Fredrik

Filip och Fredrik hade ju föreställning i Uppsala igår på UKK. Självklart var man där. De är så jävla bra tillsammans, har svårt att se dem framför mig en och en liksom. Showen var skitkul, hade verkligen kramp i hela ansiktet efteråt. Dock lite chockad av att få se lite mer av Filip Hammar än vad jag hade tänkt mig, när han imiterade Näcken på centralstationen. Men de är helt underbara. Tycker dock kanske som flera andra att största fokus under föreställningen inte var Uppsala i sig utan något som de kör vid varje tillfälle. Alltså hur de träffades och sina egna hålor till hemorter typ. Meeen det är helt okej, hur ska de kunna skämta om Uppsala i 90 minuter. Jag är helt klart nöjd!

Uppsala kommun kanske också fått sig en ny slogan hahaBlodomloppet

Trodde inte att jag skulle göra det men nu blir det av iallafall. Vi ska som lag från jobbet gå eller springa blodomloppet, jag är lagledaren. Meeen eftersom jag har det problem jag har med ryggen ska jag bara gå, det kommer ju vara ansträngande nog. 5 km går man, de som springer kan välja på 5 km eller 10 kr. Har hört att man som blodgivare från present, ska bli intressant att se vad man få =)

Varje lag får dessutom en ICA-kasse med mat som man kan picknicka på efteråt med sitt lag. Tog en bild på vad det skulle vara i kassen, helt ok!

Vardagssmink vs festsmink


Godaste tårtan

Farmor fixade godaste tårtan till kalaset i söndags. Det var chokladkross i grädden. Satan så gott alltså. Icke att underskatta alls ;).


Lite efter i bloggen

Vad ska jag säga. Det blev en lugn Valborg för min del. Satt väl i ecoparken under dagen, flyttade sen ner till en brygga vid fyrisån och vid 17-tiden åkte jag hem. Låg och kollade på film hela kvällen och det var superskönt verkligen. Mena vad är vitsen med att springa runt på stan och ha konstant ont och bara göra av med pengar. Nix. Men fick iallafall årets första bränna så det heter duga! Röd i fejjan fortfarande.
Men nu tillbaka till verkligheten och jobb. Var helt död på förmiddagen men nu började piggna till efter lunch så har fått en hel del gjort iallafall. Har i stora drag gjort klart Rekryteringsdokumentet samt Policyn för skadligt bruk och beroende. Hell yeah ;).

RSS 2.0