Trött och sliten

Hur lång tid är det kvar till semestern egentligen? Någon skrev på twitter att det var 142 dagar kvar till midsommar. Lär kunna lägga till iallafall 10-15 dagar tills det är semester. Iår tänker jag kräva 4 veckor i rad, snark. Så i runda slängar 160 dagar till semester. Vad kul!
 
Egentligen så skulle jag väl behöva en fredag med lugn och ro, inte hålla på åka iväg och greja, vara borta och komma hem sent. Skulle vilja komma hem, pusta ut och slänga mig i soffan för att hänga där hela kvällen, helst själv. När hände det senast? Troligtvis därför helgerna känns så korta...
 
Imorgon blir det nästan, nästan så iallafall. Syster fyller år så åker ut och hälsar på, käkar med dem och sen åker jag nog hem och degar i soffan. Det behöver jag! Ibland får man kompromissa. Denna månaden har varit rena döden! Har knappt varit hemma...
 
Förhoppningsvis lättar det lite framöver!
 

Vad hände?

De diskuterade boybands på radion häromdagen. Det gjorde såklart att jag var tvungen att fundera över alla boybands som fanns när jag var yngre. Känns som att de riktiga "boybanden" hör 90-talet till och jag tycker kanske inte riktigt det är samma sak idag.
 
Tydligen kommer Backstreet boys till Stockholm i mars, vi skämtade om att gå. Då lär målgruppen vara lite äldre än de som springer efter tex One Direction. De var ju knappt födda när BSB var som störst liksom hahahaha. (nu kände jag mig gammal).
 
 
I vilket fall så började jag och min kompis kolla lite på hur våra favoriter från respektiva band såg ut idag. Den vi fastnade mest för var väl Scott i FIVE. Jäkla snygg man tyckte han var!!
 
Verkligheten, ca 15 år senare är inte den samma. Vad hände??
 

Effektiv söndag

Ett bra sätt att hålla söndagsångesten borta är att vara konstant sysselsatt på söndagar. Dagen till ära blev det ordning och reda i hemmet. Började med att rensa 3 kartonger jag hämtade hos farmor igår. I den fanns en gammal servis som jag fått ärva av gammelfarmor och gammelfarfar. Riktigt snygg också (bild kommer nedan).
 
Sen städade jag undan i lägenheten, var några vändor nere i källarförrådet och rensade skit. Fick ner julpyntet och var ut och slängde massa skräp. Sen blev det att diska hela diskberget, rengöring av kök för att sedan gå vidare till badrummet. Det hela kompletterades med tid i tvättstugan. Avslutningsvis dammsögs hela lägenheten och moppades i två omgångar.
 
Kröp sedan ner i soffan och såg film med Gabi, rysare såklart; Mama. Asså alla filmer med barn är skitläskiga, så även denna. Efter har vi suttit och kollat på diverse hockeyklipp från min inspelningsbara DVD-spelare och även lite av Röglematchen från förra påsken, gåshud.
 
Nu måste jag väl hoppa i säng, fortfarande lite ångest att helgen är slut. Men det går inte att fly från det som är jobbigt så ska söka möte med min chef i veckan. Som det verkar just nu med situationen på jobbet så måste denna information ut innan jag går i taket...
 
God natt!
 

Lördag, vad gör jag?

Det är lördag IGEN. Det tackar vi för eftersom jag haft en helvetes vecka. Jag orkar inte ens skriva om det, eller jag kan inte skriva om det då det är jobbrelaterat. Tystnadsplikt ni vet. Kan väl säga att humöret inte varit på topp och det finns många som onödigt bidrar till irritation genom att inte lyssna på vad man säger eller läsa lönespec. osv innan de är otrevliga. I min värld går allt att lösa, jag tycker inte att man behöver vara otrevlig. I vanliga fall tar jag inte åt mig så mycket men denna vecka har det varit kaka på kaka med andra saker också som irriterat mig.
 
Så skönt med helg. Hade tänkt åka och träna typ nu men har ett knä som spökat hela veckan och då är det nog bättre att vila så det inte blir värre. Förhoppningsvis kanske jag kan träna ordentligt på måndag istället.
 
Så vad ska jag göra istället?

Skulle behöva rensa i källaren, har tänkt åka till farmor och mamma för att samla in kartonger med tillhörigheter. De tycker tydligen att det är dags att jag hämtar mina saker ;-). Då behöver jag göra lite plats, just nu tar cykeln hela förrådet då vi inte har något cykelrum. Hur dumt är inte det egentligen? Det finns ett i grannhuset men där får vi inte komma in. Kartongen med julsaker kanske ska ställas ner nu också. Jag har haft så mycket att göra, hela veckorna och helgerna att även om jag tog ner julsakerna för flera veckor sen, står kartongen kvar...
 
Få se om jag kan få pappa och åka och kolla på soffa igen. Jag har ju bestämt mig, det är bara till att beställa den och få den hemkörd. Bara att langa upp pengarna på disken och vara glad. Men jag behöver en soffa, typ nyss!
 
Kl 16, är det match mot Frölunda. Kl 21 ska jag och Emilia gå och se The wolf of wall street.
 
Nu ska jag sätta igång och göra något vettigt!
 

Utan barn i arbetslivet

Detta är en reflektion över arbetssituationen för många med eller utan barn med exempel utifrån mig själv, skriven 2014-01-19)
 
Finns en del saker som jag inte är helt nöjd med på jobbet just nu. Jag vet inte riktigt vad folk tycker och tänker men det känns just nu som att jag har fått från personalvetare till lönetant och allt-i-allo.
 
Detta har jag diskuterat med många jag känner och vi kommer fram till i stort sätt samma sak. Det känns just nu för mig som för många andra i min sits, att bara för att jag inte har barn så underförstått kan jag jobba längre, ta på mig fler arbetsuppgifter osv osv. Det finns en gräns för hur mycket jag kan ta på mig också även om jag inte behöver hämta eller lämna på dagis/skola eller vabba emellanåt. Nu skyller jag inte på någon att typ "det är ditt fel att du skaffat barn" men samtidigt tycker jag inte att jag ska bli lidande för att jag inte har heller.
 
Det är klart att man ska hjälpas åt på en arbetsplats om man kan, jag är inte den som är den, speciellt när vi är få som ska göra mycket. Men när kollegor går ner i tid och måste släppa över uppgifter och det uttrycks uppifrån att "du har ju så mycket tid när du inte gör lön". Sen uttrycks det även att vi "borde" jobba efter arbetsbördan istället för kontorstider. Eeeh, ja inte lämnar jag kontoret om jag har en deadline och massor att göra. Då sitter jag många timmar en period för att hinna, men när ska jag hinna ta ut den tid som jag egentligen borde få ledigt om det hela tiden förväntas att jag ska ta andra arbetsuppgifter också?
 
Det som gjort mig mest irriterad är väl att det uttryckts att jag har så mycket tid när jag inte gör löner. Men STOPP, har någon frågat mig vad jag gör? Har någon kollat min månadsrapport och kontrollerat hur ofta jag hinner ta ut "övertid/komp"?  Det känns inte så med ett sånt påstående, hur hade jag möjlighet att ta ut 3 dagar semester med komp över jul och nyår? Jo för att jag inte hunnit ta ut några timmar alls under okt, nov och dec. Men ja, jag har massor av tid. Jag planerar dessutom ALLT som inte har med arbetet att göra före eller efter arbetstid, då pratar jag om sånt som tandläkar/läkarbesök, massage, naglar ect,
 
Att inte ha barn, gör en flexibel men det är inte lika med "du har ingen tid att passa, du har masor av tid". Vad hände med dialogen och kommunikationen? Vad förväntas egentligen? Jag är väl medveten om att budget styr men med tanke på att vi i dagsläget är 2 personer på kontoret som ska göra typ allt känns det som ibland, går det inte bara att utgå ifrån att den andra har "massor" av tid. Det är nog just det jag hänger upp mig på mest, inte arbetsuppgifterna eller dela bördan, utan "du har MASSOR av tid". Med vissa nya arbetsuppgifter blir konsekvensen dessutom att jag är osäker och inte kan, måste fråga hela tiden eller det går långsamt, DET tar massor av tid.
 
Jag tog upp detta på mitt medarbetarsamtal också, så (mamma) var inte orolig om du läser detta. Jag har efterfrågat en tydligare beskrivning av yrkesrollerna i företaget, vad jag förväntas göra. Det gäller både dagliga rutiner och om det är något extra. Jag kanske måste börja med att punkta upp vad jag faktiskt gör under en månad och vad som faktiskt tar tid. Jag sitter knappast sysslolön under dagarna. Kanske därför tiden sen jag började jobba har gått så fort. Det är sällan jag sitter och rullar tummarna liksom, det finns ALLTID något, och har jag haft mer tid över än jag räknat med har jag alltid försökt hjälpa till någon annanstans.
 
Poängen med detta inlägg är egentligen inte att hänga ut någon. Utan en allmän reflektion öven hur många yngre på arbetsplatser pratar om det här med att inte ha barn. Att det förväntas att man ska ha tid, tid att stå till förfogande för andra med barn som inte hinner. Det är samma när det kommer till ledigheter och semester. Det är väldigt vanligt med föräldrar som vill ha ledigt på lov, personligen gör det mig ingenting. Problemet är väl när det gäller högtider och vissa uttrycker att "du har inga barn, du kan jobba julveckan".
 
Detta måste lösas på en högre nivå, de som har barn ska inte belastas för det. De kanske mer behöver förstå att de inte kan använda barn som en anledning att ha mer rätt till saker än de utan barn. Vid någon form av frånvaro pga barn kan det inte förväntas att folk ska lägga sina åtaganden åt sidan för att avlasta. Det är inte helt lätt från någon håll och jag vet inte om jag har någon bra lösning heller. Jag tror att kommunikation och öppenhet kan vara lösningen, tydlig arbetsfördelning och mål.
 
Till denna text kan jag lägga att jag är väl medveten om att barn tar och kräver tid. Det är ibland så jag jag med sträckblandad förtjusning ser fram emot att bli mamma men inte frånvarotimmarna från jobbet som det kommer att innebära. Men det är något som ligger för framtiden, nu är det situationen för anställda på arbetsplater som måste ses över för att säkerställa att verksamheten inte pressas i onödan pga att anställda har barn.
 
Förhoppningsvis kommer det att lösa sig själv inom den nämaste framtiden eller så får jag ta tag i saken i egna händer. Samtidigt är gräset kanske inte grönare på andra sidan...
 

Glädjebeskedet

Idag blev det klart att Marcus Ericsson kör i Formel 1, 2014. Visserligen i Caterham som var sämst förra säsongen men iår börjar ju alla från noll med nytt reglement. Tror inte det missgynnar iallafall.
 
I vilket fall som helst är det första svensk i F1 sedan "Lill-Lövis" slutade -91. Det är alltså 23 år sedan. Det var verkligen på tiden.
 
GRATTIS Marcus! Nu har alla svenska F1-intresserade någon att hålla på på riktigt detta år. Längtar tills första racet i mars redan nu. Kan bli en nystart för mitt F1-intresse som har fått lämna plats åt hockeyn på sistone.
 

Dagens

Idag lät jag barnasinnet ta över nån timme mitt på dagen. Emilia kom hit och hade med sig två stjärtlappar. Så vi gick helt enkelt ut i backen och åkte lite. Kul som bara den är det! Vi fick hela backen för oss själva dessutom. Vad gör barn idag när det är snö ute? De verkade inte vara i backen iallafall. På min tid var vi jämt där och lekte (jag älskar att säga "på min tid", kan tro det är jättelänge sen ;-))
 
Vi har även hunnit med att kolla resor till Istanbul i vår, hotell och så. Blir nog 30/4 till 3/5 vi åker.
 
Kom precis hem efter att ha varit ut till Lindsbro och fixat naglarna igen. Vet inte vad som hände i onsdags när Sandra fixade dem men gelén började släppa redan dagen efter så hon gjorde om det idag. Körde dock vitt istället för svart och det blev snyggare. Asså vitt och blått är en jävligt snygg kombo!
 

Proppad lördag

Ingen rast ingen ro kan tyckas men sov väl som en gud. Drog och tränade, gjorde mig iordning för att jag och pappa skulle ut och kolla på möbler. Hämtade upp Gabi, handlade med mamma, färgade hår, gjorde tacos och såg på hockey. Det var min lördag. Kan säga att träningen känns idag, hell yeah!
 
Vi hamnade på Storvreta möbler och pappa provade continentalsängar, började prata om sängaktiviteter med säljaren, man får ju skämmas ibland ;-). Blev inget där iallafall. Kan konstatera att det blir en kontinentalsäng för mig framöver.
 
Jag hade ju kollat ut min soffa på MIO redan, höll på och måtta hur stor den skulle bli i mitt vardagsrum. Gjorde det med Tingelings leksaker, på egen risk med andra ord ;-).
 
Såhär ser iallafall soffan jag troligtvis kommer köpa och beställa nästa helg.
 

Dags att göra mitt hem

Nu är jag inne i en fas då jag verkligen vill fixa till mitt hem som jag vill ha det. Efter att ha bott hemma och flyttat till en studentkorridor till att ha bott i en 1:a på korttidskontrakt flyttade jag in i en 2:a med förstahandskontrakt i somras.
 
Ni kan tänka er samlingen av diverse möbler som inte hör ihop för fem öre, de har helt enkelt hängt med eller så har man fått dem längs vägen. Har ju redan beskrivit soffan som under all kritik, det ska åtgärdas inom kort.
 
Nu vill jag även göra något åt resten av lägenheten.
 
Jag har länge funderat på det här med "väggtexter", det verkar ju vara jävligt populärt.
 

Planerar soffa

Det är egentligen både en soffa och en säng som jag är i stort behov av nytt. Behovet av en ny soffa är väl större så på lördag ska jag och pappa åka ut och kolla. Jag har visserligen redan i stora hela bestämt mig.
 
Kollade på denna på MIO redan förra våren men då var det inte lika aktuellt. Nu är läget lite mer akut och min nuvarande soffa har i stora hela gjort sitt. Funderade även på en ny taklampa, svårt att bedömma bilden och verkligheten men tyckte den var lite häftig. På rean och värd att kolla upp iallafall.
 

Alltid vara nyanställd?

Jag och en kollega satt och spånade lite. När jag anställdes i feb förra året så var det löner, försäkringar och personalfrågor jag skulle ha ansvar för. Då pratar jag om hela löneprocessen, frågor kring våra försäkringar i företaget och personalrelaterade frågor som kommer upp samt skapandet av Personalhandboken.
 
Jag upplever att första 6 månaderna som anställd, dvs nyanställd hade jag gott om tid att sitta med Personalhandboken och det blev ganska mycket gjort fram tills dess att jag gick på semester. Efter det har jag knappt hunnit med att öppna dokumentet, ibland bara för att korrigera eller lägga till något litet som kommit upp.
 
Har delat dokumentet med chefer men inte ens de har tid att ge feedback eller ta det på ett möte. De har mycket att göra och jag har fått mycket att göra. Jag har fått ta på mig att hjälpa till med att lägga in och betala leverantörsfakturor. Någonstans ska jag även hinna med att arkivera dokument och framförallt anställningsuppgifter.
 
Det jag egentligen vill säga, för egentligen klagar jag inte på min arbetssituation då jag vet många som har det värre, men det blir nog naturligt att ju längre man är anställd desto mer ansvar och arbetsuppgifter tar man på sig eller får tilldelade.
 
Jag känner inte att jag går under av mina arbetsuppgifter men ska det bli mera så behöver både jag och min kollega avlastning på kontoret för det är inte rätt om kvalitetssäkring av verksamheten påverkas av att 2 personer inte hinner med allt som de anses ska göra. Vissa chefer tror även att vi är deras assistenter, vilket är långt ifrån verkligenheten.
 
Vi är en servicefunktion, det betyder att för att de ska kunna få det de vill ha, behöver vi det vi måste ha för att kunna ge bästa servicen till verksamheten. Jag upplever iallafall att jag har stort förtroende uppifrån, att jag ofta får bra feedback, konstruktiv kritik och beröm. Jag känner även förtroende för att det jag säger tas på allvar, vilket leder till att det blir lättare att utföra det jag måste. Ibland blir det övertid men sånt är livet, så länge det inte blir massa timmar, varje vecka, som aldrig kan utnyttjas och så är det inte... än.
 
Jag har hellre att göra hela dagen än att det blir "dötid", dagarna går snabbare. Önskar dock ibland att det fanns mer tid för de små sakerna som är minst lika viktiga. Jag vill ha struktur dessutom. Vem vill vara nyanställd hela tiden? Frihet under ansvar är att föredra!

Nyfixade naglar

Idag gjorde Sandra mina naglar. Lite nytt, lite annorlunda.2014

 

GLAD!!

Fick precis besked om att vi fått biljetter till Brynäsmatchen nästa torsdag. Trodde det var helt kört till den och att jag var tvungen att njuta länge av lördagens match, som inte blev mycket spelmässigt att njuta av men upplevelsen. Men nu blir det match på torsdagen också. Dessutom lite närmare hemma med Gävle även om deras vägar runt arenan är sådär planerade...
 
Då har jag något att se fram emot. Behövs alltid! =D
 

Helg?

Vart tog helgen vägen?
 
Det här med att åka iväg, hela helgen går. Ska dock inte säga att det inte var värt det, trots förlust, åker jag lätt iväg igen. 
 
Konstaterar att jag tappat ett halvkilo förra veckan, det av att egentligen bara dra ner på portionerna, skippa onyttigheter och tränat som vanligt. Man behöver egentligen inte försöka så mycket. Tänkte viktväktarna en jag sitter inte och maniskt räknar points men jag har använt deras filosofi.
 
Denna vecka blir förhoppningsvis lite lugnare än förra. Framförallt uppskattar jag att jag inte behöver hinna med lika mycket på en dag mindre.
 
Min gamla chef är på kontoret idag. Kom in med ett stort smile och en bamsekram. Blir tårögd!
 
Sitter och inväntar de sista löneattesterna så jag kan slutföra lönerna för januari. Kan säga att det är en jäkla tur för vattenfall och deras fakturastrul att jag får en bra lön. Annars är inte en elräkning på 1300 kr det roligaste att betala!
 
För övrigt, gött med snö, mindre gött med -10 grader! Var ute och slirade med bilen igår. Jäklar så roligt det är. Passa på så länge man har en bil att köra med, 25/1 är det besiktning och efter det finns risk att den är såld.
 

Ingen vinst...

... men roligt och trevligt hade vi. Några nya bekantskaper skaffade vi oss också. Två åkte vi med till arenan så vi slapp ta bussen. Sen var det både gamla och nya vänner i klacken.

Vill dock tillägga att jag tycker det är mer okej att stå på sidan i sin hemmaklack om man inte vill härja och sjunga... MEN åker man på bortamatch med klackbiljett ska man fan engagera sig. Många gjorde INTE det idag. Tack för mig!On the road again

Jag orkar inte ens prata om hur trött jag är. På en vecka men en dag mindre har jag nog ändå gjort nästan 40 timmar. Om det har varit en händelserik vecka dessutom, tandjäveln, datastrul och lönekörning.
 
Meeen nu är det bara 40 minuter kvar innan jag drar. Drar ända ner till värmland dessutom. Jag och Gabi bestämde väl oss för att vi ville besöka en ny arena i landet och valde därför Leksands match mot Färjestad imorgon. Så Karlstad here we come, men först åker vi ner till Kristinehamn ikväll, hos Gabis mamma. Hon verkar orolig ifall jag äter överhuvudtaget. Hon har frågat några gånger om det finns mat jag inte äter och var jag äter till frukost, så gullig.
 
Har laddat plattan men två disneyfilmer och första avsnitten av Vikings. Fick ju veta att våran resa kommer ta ca 60 min längre än beräknat pga att vi måste åka runt. Det spårade ju ur ett godståg tidigare i veckan som sabbade spåret, det går alltså inte att köra den vägen och tågen leds om i bästa mån. Bara att gilla läget alltså!
 
Jäkligt peppad inför matchen imorgon iallafall, inte bara för att vi möter FBK och har slagit dem alla matcher hittills utan för att vi slog Brynäs igår. Det kändes jävligt gött, så bara att fortsätta på samma spår.
 
Ses i Karlstad, leksingar!
 

In i hetluften direkt

Sa innan semestern att denna vecka kunde bli årets värsta redan på förhand, denna månad kommer nog vara mest stressig 2014, eventuellt innan jul igen då men är ju ett tag dit.
 
Den har levt upp till förväntningarna i högsta grad. Satt på kontoret till 20.30 igår. Ett arbetspass på 12 timmar, känna som jag kom hem och la mig. Känns som att jag inte har sovit heller för den delen och nu är jag här igen. Har läst mail och lite sånt innan jag kan sätta igång igen.
 
Visdomstanden har lämnat en liten förkylning efter sig, lite nästäppa iallafall. Har nog varit mer öm i munnen efter utdragningen av denna tand än av förra, då kände jag ingenting. Men hon som gjorde i somras var ju expert också, nu fick jag nöja mig med en annan dam, hon har säkert dragit ut en del tänder också i sina dar.
 
Har tänkt träna efter jobbet. Med stor sorg är det Mannes sista pass på friskis där jag går. Han ska ha intensivpass på en annan anläggning i stan men svårt att ta sig dit. Får hoppas att hon som tar över passet efter är riktigt bra också. Känner att jag behöver 3 säkra pass i veckan att gå till, vill man lägga in något extra är det bara en bonus. Annars finns risk att jag byter och tränar någon annanstans. Kan inte Friskis & svettis leverera pass som är värda att gå till tänker jag heller inte betala för det. Det ska vara jobbigt men framförallt jävligt kul att träna. Detta har Mannes pass gett mig! Så får sörja ordentligt i eftermiddag!
 
Jaja nu tillbaka till verkligheten och lönekörning. Blir inte glad om det ska hålla på och strula idag också!
 

Hejdå visdomstand

Då var den sista visdomstanden utdragen. Hade jävligt ont imorse samt att det spridit sig till halsen. Fick nog och ringde, fick turligt nog en tid nån timme senare.

Så nu lär jag inte ha samma problem ;-)

Känner mig tom

Efter finalförlusten igår känner jag mig alldeles tom i huvudet. Jag orkar inte riktigt tänka men ändå snurrar huvudet i isammanhängande tankar. Tror dock inte att matchen är det hela avgörande faktiskt utan att denna månad över lag är rätt tuff. Men om jag ska försöka samla mina tankar i tre punkter kanske.
 
1. Utgång i lördags
Kanske inte var den bästa utgången, hade vi tänkt efter lite så hade vi kanske insett att det efter både juldagsfester och nyår någon dag innan skulle vara rätt dåligt med folk. Ja, det var just det, det var så dåligt med folk att de inte öppnade dansgolvet ordentligt. Kändes dessutom att grabbarna (läs: gubbarna) på plats var mer desperata än vanligt. Jag ville bara dansa och ha kul, nej nej.
 
2. Finalförlusten igår
Vad ska jag säga egentligen? Minns hur det var att förlora viktiga matchen är jag spelade fotboll och tomheten som infann sig efteråt. Då hade vi inte ens massa media att stå till svars inför. Tycker juniorerna har gjort det riktigt bra. Det jag älskar men samtidigt kanske hatar men sport ibland är att det emotionellt engagerar. Beroende på hur det går är man så involverad att man känslomässigt har svårt att koppla bort. Lika nedstämd som jag känner mig idag efter förlust, lika glad och full av energi hade jag varit vid vinst. Skumt det där.
 
Blir irriterad på dem som satt innan match och sa att Finland blir lätt. En final är ALDRIG lätt, vi visste ju på förhand att deras målis var grym, även igår. Sport är inte rättvist, jag tycker att Sverige var det bättre aget, grabbarna har gjort en grym turnering men det räckte inte och det är jävligt surt!
 
Som sagt, i väldigt få sammanhang vinner man silver. Man vinner ett brons eller guld, allt annat är resultatet av att ha förlora något av dem. Men dags att släppa detta nu. OS står för dörren om typ 1 månad och så är inte grundomgångarna i SHL slut än, hoppas på slutspel för Leksand såklart.
 
3. Jobbångest
Missförstå mig rätt här. Jag gillar verkligen mitt jobb och de jag jobbar med. Men det är jävligt skönt med semester, det tänker jag inte sticka under stolen med. Tanken på att det är minst 6 månader till nästa semester och att januari månad för mig kommer vara jävligt tuff, det är massa deadlines till myndigheter som jag inte bestämmer över osv. Denna vecka kommer det bli mycket övertid.
 
Nu ska jag provköra min nya dammsugare, sen gå och träna. Nu är det slut på moffandet och onyttigheter vill jag lova!
 

Visdomstandshelvete!!

Ibland undrar jag varför någon smart (läs: osmart) person valde att kalla dem visdomständer. Inte fan ger de mig visdom, mest smärta och problem. Tog ut tredje av fyra i somras, akut efter att knappt ha kunnat öppna munnen eller svälja under halva Rhodosveckan.
 
Under hösten och vintern har kvarvarande visdomstand gjort vad den kunnat för att jävlas med jämna mellanrum. Blir satan så trött på den. Att försöka få en tid för att dra ut den, då hade jag fått vänta flera gånger. Det enda jag kan göra är att invänta en riktig infektion så jag måste söka en akuttid för att ta ut den. Alltså Sverige, Uppsala, vad är fel på tandvården. Om det går så pass snabbt att dra ut den kan ni fan göra det nu.
 
Så bara hoppas att det bryter ut på riktigt så jag kan åka och dra ut skiten. Nu är jag less!
 

Måste man hålla koll på allt?

Har insett att jag inte fått någon elräkning sen augusti. Så var ju bara att ringa Vattenfall för att ta reda på vad som händer, eller inte händer. Något har uppenbarligen blivit fel efter att jag ringt i november och bett om räkningen varje månad istället för var tredje. När jag flyttade fick jag tydligen var tredje månad eftersom den som bodde i lägenheten innan hade det, logiken? Jag hade ju varje månad innan så är ju det som borde följa med...
 
Så nu har jag en saftig elräkning på 1300 kr att se fram emot i januari samtidigt som jag ska kastrera lillen.
 
---------------------------------------------------------------------------------
 
Talade även med en kvinna idag på Länsförsäkringar bank, så nu blir det nog bankbyta framöver också. Är så jäkla trött på att Swedbank ska ha betalt för allt och servicen är under all kritik för oss "mindre" kunder. Så nu tröttnade jag och tog saken i egna händer. Tror LF kommer att passa mig bra!

Semi!!

 

Hej 2014

Blev lite bubbel hemma framför datorn igår. Körde igång min egen fest hahaha. Blev rejält festsugen faktiskt. Blir dock till att hålla i slantarna resten av månaden. Hade tänkt utgång på lördag men får nog ligga lågt med det med tanke på att resan till Karlstad nästa helg kostar en del. Tågbiljetterna är fixade, själva biljetten till matchen är inte så dyr men lär ju käka med. Januari är ju som sagt den värsta månaden på året. Jag har dessutom använt en del fickpengar på redan, betalat biljetten till Sthlm fields och storhandlat. Börjar sina på kontot redan nu med andra ord.
 
Orkar dock inte bekymra mig om det just nu. Överlever gör man väl alltid. Lär ha så fullt upp med att jobba så lär inte finnas mycket tid till att roa sig och kommer troligtvis vara helt slut på helgerna.
 
Synd att klaga. 2014 kommer nog att bli ett bra år det med men jag vet på förhand att januari blir tuff med tanke på alla deadlines på jobbet. Men... det problemet skjuter vi upp tills på tisdag då semestern är slut.
 

RSS 2.0