Busy busy

Svårt att blogga när man spenderar största delen av tiden på kontoret för att sedan vara ute och fara. Okej nu är jag inte ute och far varje dag. Kan väl kort sammanfatta veckan utanför kontorstid enligt följande.
- Måndag - shopping till lägenheten
- Tisdag - Enhetsdag med middag ute
- Onsdag - middag hos mamma följt av "plastparty" som inte blev av i Lindsbro
- Idag - mer shopping till lägenheten
 
Så snabbt har även veckan gått. Sjukt att det är fredag imorgon. Jag har alltså nästan bott i lägenheten en vecka redan. Det är långt ifrån hemtrevligt kan jag säga men det är iallafall ett hem. Idag lämnade jag även in nyckeln till nya lägenheten så nu är den delen av mitt liv avslutat. Känns jättebra i denna lägenhet men en sak i taget så kommer det att bli som jag vill ha det. Har inte riktigt resurserna att ordna allt på en gång faktiskt.
 
Sammanfattar de andra dagarna med bilder och allt när jag får lite tid över. Förhoppningsvis i helgen då jag tänkt ta det ganska lugnt faktiskt. Förkylningen håller i sig än men kanske inte så lätt att bli frisk när man aldrig tar det lugnt. Blir till att kurera i helgen!

Rom byggdes inte på en dag

Donar för fullt i lägenheten och shoppa till lägenheten framförallt. Man vill göra allt på en gång och helst ska det vara klart imorgon. Men inte ens Rom byggdes på en dag så får väl ta lite tid med lägenheten för att det ska bli bra också. Idag har jag köpt lite smått och gott till lägenheten samt att jag köpte balkonmöbler. Tanken va även att vi skulle köpa matta och trall till balkongen men verkar inte som att jag är den enda att tänka samma sak. Det var nämligen tvärslut på de ställen som hade de saker jag ville ha!

Brandövning och första hjälpen

Idag har jag haft kurs hela dagen på jobbet. På förmiddagen hade vi brandutbildning med brandövning efter. På eftermiddagen var det första hjälpen samt hjärt- och lungräddning så vi fick hångla med gosdockorna xD.

Jobbigt att flytta

Största förändringen har väl påverkat Tingeling iom flytten. Det verkar dock som att hon hanterat det ganska bra. Tror hon finns trygghet i att jag varit här hela tiden och att det är hennes saker, dvs hennes doft. Men man märker av att hon är lite osäker. Hon springer efter mig i stort sätt vart jag än går och emellanåt är magen nästan i golvet när hon smyger fram. Det blir nog bra.
 
Just nu gör hon såhär:

Då var flytten gjord

Igår gick flyttlasset till nya lögenheten och jag kan inte vara annat än nöjd. Superfin lägenhet som när det blir helt klart kommer att vara skitmysig. Är verkligen jätteglad över att jag fick den. Balkongen är stor och det är bara möbler som saknas. Förkylningen vägrar ge med sig för övrigt. Just nu känns det som den gått in i fas 3 med nästäppa och slemhosta. Kanske beror på att jag haft fullt upp och inte sovit så jäkla mycket pga Afterworken i fredags, återkommer om den i annat inlägg.
 
Lägger in bilder från när jag och bror bar de första sakerna till lägenheten.

Gubbar gubbar

Taggar till denna just nu medan jag packar och packar. Snart har jag inte en pryl kvar i skåp och lådor!

Typsikt svenskt


Dålig uppdatering

Mitt i flyttkaoset. Det känns som att det enda jag gör är å sova, äta, jobba och packa. Till råga på det vaknade jag upp igår med världens halsont så under gårdagens var jag allmänt trött och hängig. Det resulterade i att jag i stort sätt endast gjorde det som jag var tvungen att göra för att ligga i fas inför flytten. Gick och la mig supertidigt och då vart det inte mycket tid över till annat.
 
Idag mår jag bättre, har känts bättre och bättre ju längre dagen gått. Just nu känner jag mig ganska pigg. Käkar middag just nu sen ska jag ta tag i nästa del i flyttpackandet.
 
Imorgon är det Blodomloppet. Ska inte springa men jag tänker gå det. Kommer alltså vara hemma ganska sent. Torsdag blir det till att röja det sista här hemma och packa. På fredag får jag hämta nycklarna till nya lägenheten, blir lite shopping på IKEA sen AW med jobbet.
 
Så gissar att jag inte kommer att ha tid att blogga resten av veckan... Hörs igen när datorn är inkopplad i nya placet! =)

Borrmaskin

Kan nog påstå att det inte är många tjejer i min ålder som äger en borrmaskin. Det gör jag iallafall. Fick den i examenspresent av farfar. Kommer till användning till helgen.

Flyttpackar

Det är sjukt hur mycket saker man kan ha. Kommer att dröja innan jag flyttar nästa gång kan jag säga. Trodde inte jag hade så mycket böcker men har fyllt 3 papperskassar och då är det inte alla. Har väl fått ner större delar av köket i kartonger. Sista får göras på torsdag em och kväll (som allt annat haha). Som sagt, mycket kan packas i kassar och säckar, det som inte är ömtåligt. Det är skönt att jag bara flyttar tvärs över gården, två hus upp. Som sagt, säckar och påsar is the shit!
 
Kan meddela att Tingeling inte var till så stor hjälp. Hon har lagt sig i de flesta kartonger jag ställt upp. Hon tyckte det var roligare att sitta och ligga i kartongerna. Helt oförstående!

VM-final

Vårt kära Tre kronor har varit sågade vid fotknölarna under gruppspelet, med all rätt säger jag. Speler var inte bra och det var för mycket slarv. Sen kom Sedinarna (och Edler men han har inte bidragit så mycket mer än matchstraff) och fick laget att vakna upp ur sin dvala. När det sen verkligen gällde i torsdags i kvarten så storspelade Enroth i mål och resten gjorde det som krävdes för att vinna. Det var VMs bästa match med hästlängder (av de jag sett iaf). Sen idag, semi mot Finland och det kändes som att Tre kronor med en bra defensiv kontrollerade finnarna och gick på offensiven när det krävdes, vilket resulterade i 2 mål av Loui Eriksson och 1 mål i öppen kasse av Henrik Sedin. Att slå ur underläge verkar vara Tre kronors grej. Alltför ofta har man tänkt hur ska detta gå och så tar laget sig till final eller vinner hela skiten. Jag har en bra känsla inför finalen imorgon.
 
Till och med Tingeling hejade på Tre kronor ;-).
 
Jag inne på Allstars damtoalett. De har verkligen rustat upp stället.

Slut som människa

Var helt slut som människa igår när jag kom hem från jobbet. Somnade en sväng på sängen innan jag begav mig till Gabi för lite tacomys med henne och Emelie. Blev inget långvarigt då alla var trötta och hade saker att göra idag typ. Emelie flyttar och jag ska ta tag i mitt flyttande.
 
Med det sagt så har jag iallafall börjat. Mesta köksgrejerna åker ner i kartonger nu faktiskt. Får hålla det snålt under veckan med både matlådor och porslin, diska ofta med andra ord. På tal om att diska så har jag precis tagit hand om berget med frukostgrejer och matlådor från veckan. Lite i taget.
 
Annars var jag på bästa och jobbigaste passet imorse. Emellanåt kändes det som att jag var nära att kräkas men kämpade på ändå. Vädret är så jäkla kvavt och varmt också så det hjälper inte. Vill helst sitta i en kass ishall just nu så jag kan andas.
 
Ett litet ryck till nu då för om en timme blir det till att göra sig iordning och dra ner på stan för att se semifinalen mellan Sverige och Finland på Allstars. Hoppas bannemej att det går vägen idag också.

Ibland är man trött

Stoppade ner multivitamintabletten i vattenglaset imorse istället för i munnen. Ibland är man lite trött alltså. Eller hela denna vecka ha det varit sjukt jobbigt att komma ur sängen. Det är inte bra med långledigt! Men snart är det helg igen så jag får sova lite. Eller inte. I helgen MÅSTE jag packa lägenheten i kartonger och kassar. I stort sätt allt måste vara klart så jag bara har småplock i veckan.
 
Käkade jättegod indisk mat med pappa igår! Gränby Centrums food court is the grej :-)

Loka likes old school

Har testade Chocolate shake och Strawberry ice cream och tyckte de var riktigt goda. Jordgubbsglassen blev en favorit direkt även om jag inte gillar jordgubbsglass. Chokladshaken var lite skum först, känns ju konstigt med något som smakar choklad men är genomskinligt med bubbel.
 
Lemonpie smakar tydligen som penicillinen man fick dricka som barn, har jag hört. Tänker därför inte ens testa den, vill inte minnas den äckliga smaken.

Ny kontorsstol!

Idag kom min nya kontorsstol som jag var på Kinnarps och beställde för flera veckor sedan. Får roa mig med att ställa in den imorgon. Hade inte tålamod till det idag ;-)

Bettan tappar bildelar

Märks att Bettan börjar bli gammal. Häromdagen slutade passagerardörren att låsa och öppna sig med resten av bilen så numera får man låsa manuellt och öppna från insidan. På vägen mot Stockholm igår tappade hon lite fler delar, hur det nu gick till. Så nu blir det till att skaffa ny blinders! ;-)
 
Skickade ett sms till pappa med denna bilden för att se hur han reagerade. Jag och Gabi skrattade gott när vi upptäckte det i Globengaraget. Pappa skrattade också och tyckte att jag behöver väl inte tappa fler delar på vägen hem.

Sista matchen i Globen

Jag och Gabi har nog varit stammisar i Globen det senaste året men nu tror jag att vi var på vår sista hockeymatch där på ett tag. För det första så blir inte nästa hockey-vm i Globen och för det andra så kommer nog Sverige åka ut imorgon. Tråkigt nog, om inte ett mirakel sker. Visst allt kan hända i hockey men känns inte så ljust just nu.
 
Matchen igår kändes som att vi kastat pengarna i sjön... de två första perioderna iallafall. Sen hände något. Det kändes som att grabbarna kom ut som ett helt nytt lag i sista. Vad som än sades verkade fungera. Konstigt att det inte gjort det förut. Sedinarna och Edler har kanske bidragit med att gå igång laget. Visst var de bra och jag tror det smittade av sig på laget i sista. Negativa var den jobbiga, fulla brynäsaren som vi hamnade bredvid. Han la inga fingrar emellan att kritisera och pika angående Leksand. Tröttsamt! Å andra sidan träffade vi på en del, varav en funktionär som var leksing som vi pratade massor med. Leksand är helt klart ett lag som många har åsikter om men det är också mycket kärlek.


Katter och fåglar

Tog Tingeling på bar gärning imorse när hon gapade på fåglar i trädet utanför köksfönstret. Ser lite smått galen ut faktiskt hahaha. Att katter är så galna i fåglar alltså.

Blodgivning

Var förbi blodcentralen och lämnade lite blod efter jobbet. Detta fick man som gåva idag. Toppen!

Vegetarisk lasagne

Gör lite middag så att jag får matlådor i veckan. Improviserade ihop min egen vegetariska lasagne. Just nu står den i ugnen, tror det blir supergott. Återkommer med receptet om den blir lyckad. Annars kanske jag måste fixa till receptet lite ;-). Brukar dock vara gott att ha keso istället för vitsås i.
 
Ingredienserna. Krossade tomater och kryddor saknas bara.

Armbandsuren

Synd att jag inte är en person som har klockor på mig. Har fått några jättefina av farmor genom åren men jag tycker inte om att ha dem på mig. Kan va för att jag inte är van och tycker den är ivägen. Efter det att jag kunde använda klockan i mobilen (läs: sexan) så har jag inte haft någon klocka på armen. Har inte ens armband liksom. Som sagt, det är synd att ha så fina klockor liggandes i en byrålåda. Antar jag får fråga farmor om hon vill ha någon av dem annars får jag väl sälja dem, tror inte på att jag kommer börja använda en bara sådär.

Tingelings kikhål

Tingeling tyckte uppenbarligen inte att nät var tillräckligt roligt längre så hon fixade sig själv ett titthål. Eller egentligen så hade hela skiten lossnat så halva katten var utanför fönstret och det gick sönder när det skulle fixas till men som sagt, vi bor bara kvar i 2 veckor så man får hålla lite extra koll bara ;-).

Rensar lådor

Flyttar om två veckor så nu måste jag ta tag i lägenheten. Börjat gå igenom de sista lådorna innan det är dags att faktiskt packa ner allt. Hittade lite roliga grejer. Snacka om att jag blev sugen på att gå på maskerad!

En dag på landet

Tillbringade större delen av dagen igår på Lindsbro gård. Det blev diverse små uppdrag till att stängsla i hästhagen, eller ja vi fick fixa till stängslet efter vintern. Så vi bytte fästen, spände banden och bankade ner stolpar osv. Har noll koll på tiden men det bidrog till en fin bondbränna hahaha. Men vad gör man inte. Blev även en sväng runt gården med fegis-Olga. Det var lite kinkigt att gå ur det trygga boxen och hon gick hellre efter än att gå själv men sen så. Gosade även med lite kycklingar. Några var helt nykläckta under dagen.

Karma


En lista

Vad gjorde du för 15 min sedan: Började kolla på F1 träningen.

Hur många kuddar sover du med: Två

Det senaste någon sa till dig: Var väl instruktören på friskis som gapade =P

När tränade du senast: För 30 minuter sedan.

Vad har du druckit idag: Detoxdryck, Celsius och vatten.

Vad var det senaste du köpte: Frukt till fruktsallad.

Humör just nu: Glad och harmonisk.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag vill göra det men det har ju inte funkat hittills ;-)

Vad står det i ditt senaste sms: "Oki men bio kanske då?" (försök till att styra upp kvällen)

Kläder just nu: Mjukisbyxor och ett linne.


Far ut på landet

Blir så rastlös av att sitta inne i stan så har bjudit ut migsjälv till Lindsbro för lite jobb. Finns alltid något att göra på en gård och jag är mer än redo för att hjälpa till nu när ryggen är fixad och allt. Jag må vara stadsbo men det bor en lite lantis och skogsmulle i mig. Jag tycker det är harmoniskt som bara den att åka ut och köra lite kroppsarbete som involverar djur och natur.
 
Kör en gammal bild från när jag hade långt hår. Nu blir det till att spara, att klippa kort var det dummaste jag gjort!

Har ingen lust

Tur att det är en ledig dag när man verkar vara på dåligt humör. Eller egentligen inte dåligt humör men jag har inte lust med någonting. Har suttit och kollat på nedladdade avsnitt av Sailor moon men nu är de slut, bara att vänta på att nästa omgång ska komma upp. Det är ju nostalgi om något. Satt som fastklistrad varje morgon innan skolan när jag var yngre. Men annars får jag inte något gjort. Tänkte gå och träna men hade ingen lust alls. Vill fortfarande gå och träna men har ingen lust och då kanske det är lika bra att göra det imorgon istället. Det verkar inte vara en kotte hemma heller att umgås med och då blir man inte på bättre humör kan jag säga.
 
Det verkar gå jävligt trögt med flyttpackandet också. Hur svårt kan det vara egentligen att packa ihop sina saker, eller börja iallafall. Känns som att jag mest kollar på alla grejer och suckar. Visst jag har hela denna helgen på mig och nästa sen börjar tiden att rinna ut. Förstår samtidigt inte hur jag kan ha så mycket skit i denna lilla lägenhet? Vill jag ens veta vad jag kommer att fylla min nya med som är större?
 
Nej får försöka rycka upp mig lite helt enkelt. Går inte att sitta här och sura!

Nya adidas

När det kommer till sneakers är jag evigt trogen Adidas kan jag säga. Ut med de gamla och in med nya. Gabi tog med mina gamla och slängde i sitt soprum. Taskigt! =P

Bebisgos!!

Syster var uppe hos mamma så drog dit och gosade lite med Loke. Har inte skrivit att jag gjorde det redan i lördags men så är det iallafall. Det lilla skitungen, riktig bajs blev det tydligen idag. Mamma (syster) var överlycklig, jag var nog mer skeptisk hahaha. Bajs och snor är jag väl inte överförtjust i men får väl vänja mig hahaha.
 
Lillplutten! <3

Tre kronor mot Vitryssland

Blir inte mycket bloggande när man inte är hemma. Som mormor sa igår "du är alltid ute och flänger, hittar på saker hela tiden". Ja det heter att ta igen förlorad kvalitetstid för att jag kan! Då betyder inte det att bara för att jag hittar på massa saker så gör jag av med alla pengar jag tjänar. Lite men långt ifrån allt. På två hela löner och lite till har jag sparat ihop så att jag har till Rhodos i sommar, vilket är skönt.
 
Till poängen med inlägget iallafall, jag var i Globen igårkväll med Gabi (vem annars?), pappa och Pelle. Måste säga att jag är riktigt besviken över Sveriges spel såhär långt. Det är väldigt mycket pucktapp på fel ställen, för komplicerat och det är inte mycket till tempo. Powerplay kanske vi inte ens behöver diskutera. Det blir väl bättre men långt kvar om vi vill vinna guld. Förstår mig inte på Mårts heller, vill inbilla mig att jag tror på honom men snart orkar jag inte försöka länge. Lite känslor och passion om jag får be!

Ute i solen

Var ner i källaren en sväng för att se över vad jag har och inte har. Passade även på att lägga ner saker i kartonger som legat löst. Har haft mina julsaker i olika påsar men nu la jag allt i en kartong. Hade även en del skräp att slänga. Operation rensa inför flytten har påbörjats. Körde köket och bokhyllan för nån vecka sedan, nu källaren och ska väl fortsätta med byråer och garderober idag.
 
Passade på att sätta mig ute i solen en stund också. Gav det hela ett försök till färg på benen men det blåste en helt del. Det är anledningen till att jag fick sätta på mig strumpor och skor igen haha. Blev kvar ute i nästan en timme iallafall innan magen började kurra.

Hur kör folk?

Buskarna utanför mammas hus. Här har det tydligen kört in en bil häromdagen. Tydligen en kvinna som körde också. Vaffan måste ni hålla på så alla kvinnor dras över samma kant när det kommer till bilkörning! Måste ju fråga hur fan någon lyckas köra upp för en trottoarkant och in i buskarna i full fart? Borde egentligen inte bli förvånad men...

Såhär sover vi

Varsitt hörn i sängen fungerar inte riktigt för mig och Tingeling. Det är kringelkrok och kors & tvärs. Helst kroppsdelar i riktigt osköna positioner när man vaknar, över och under. Tyckte det såg så roligt ut inatt att jag var tvungen att ta en bild av det jag kom åt med tanke på att hon låg både under min arm och på min hand. Så jäkla tålig min kisse alltså!

Detoxveckan påbörjas nu

Köpte Methodrain Detox express i veckan som jag hämtade på posten igår. Det går såklart att köpa på vanliga hälsokost men var billigare på nätet. Så tänkte köra en veckas detoxkur från och med idag. Känns som att det behövs efter skiten man tryckt i sig under födelsedagenfirande och Valborg framförallt.
 
Detta rör ska alltså blandas ut i ett stort glas vatten varje morgon. Kaffe och annat som stör reningsprocessen får inte förtäras, så ingen alkohol eller sånt heller. Kan säga att det ser inte så jäkla najs ut när man blandat ut det och smakar skit gör det också. Ska vara smak av granatäpple och passionsfrukt men det vill jag inte påstå. Smakar mer som typ tesump med lite fruktsmak till. Fyyyyyy. Men vad gör man inte för att få igång kroppens naturliga förbränning igen? Vill man bli fin får man lida pin...

Dags att säga hejdå

Nu har jag haft dessa skor sedan våren 2004. Köpte nya igår, så antar att det är dags att göra sig av med dem. Av någon anledning så känns det lite jobbigt faktiskt haha. Borde det vara så svårt egentligen? De håller på att spricka sönder, sulan läcker och den är rysligt nötta inuti så jag får ont i fötterna om jag får längre sträckor. Gabi sa att hon skulle ta dem och slänga åt mig, får se om hon kommer ihåg dem idag för det gjorde hon inte igår, tihii.

I don´t want to party without you

Sommarens partylåt kan jag lova (nästan iallafall).

Välkommen till världen Loke

Igår blev jag moster till denna lilla knodd.
 
Intressanta i det hela var ju att jag under natten drömde att det var på G. Alltså att min syster åkt in på BB och fött och när jag vaknade av alarmet på morgonen kändes det som det mest naturliga i världen att ha ett sms från syster eller hennes karl att Loke fått se dagens ljus. Helt sjukt egentligen.
 
Ser fram emot att se detta (som det ser ut) blonda yrväder växa upp. Nästan så jag i samma veva skulle vilja bli mamma själv men en sak i taget. Måste å andra sidan fixa en karl som jag faktiskt vill ha barn med också. Det växer dessvärre inte på träd ;-).

Känns som måndag

Helt sjukt hur det kan kännas som måndag idag igen. Men antar att det är reslutatet av två lediga dagar. Nu är det bara å jobba imorgon sen är det ledigt igen. Kommer jobba mån-ons nästa vecka tydligen, fick veta idag att vi på kontoret har klämdag på fredag vilket är nice. Långhelg är aldrig fel. Blir lite bortskämt med lediga dagar på våren tycker jag hahaha. Ska väl inte klaga. Har tänkt ägna större delen av den helgen till att flyttpacka och rensa grejer iallafall. Känns som att det är hög tid att börja göra något åt livet när det är mindre än 3 veckor kvar till flytt. Jag må bo i en etta, en stor etta ska tilläggas och det känns som jag har hur mycket grejer som helst. Helst skulle jag vilja ställa fram en kartong bara och slänga ner skiten. Då skulle det vara klart på en dag. Nu känner jag dock att jag måste rensa grejer. Så det får ta längre tid.
 
Imorgon börjar hockey-VM. Taggad!! Tror Sverige kan ha en bra chans faktiskt. Det känns som att de år som vi varit bra har vi haft ett bra lag men någon storstjärna men som förra året hade vi massor av dem men det gick sådär. Okej det var mycket olyckliga skador i laget med och det stör såklart. Känns som att det kan gå riktigt bra. Medalj måste det bli iallafall tycker jag!

Min valborg

Sammanfattar den i några instagrambilder så kan ni dömma själva. Sovit 4 timmar max men nu ska jag ut på promenad och suchilunch med en vän.

RSS 2.0