Träd inomhus

Nu har olivträdet åkt in för vintern. Undrar om katten kommer lämna det i fred?
 

Det var ett jäkla shoppande

Jag har nog brist av det mesta just nu så det känns som om jag inte gör något annat än å shoppar. Fick hem ny jacka å tröjor förra veckan och nu var det dags att köpa lite byxkor. Hittade helt underbart sköna jeans på Kappahl för 199 kr styck, sen var det 25 % rabatt på alla byxor. Då passade jag på att köpa 4 par i olika färger. Så 4 par jeans för 600 spänn. Skitbra! Sen köpte jag nya träningskläder igår, det behövdes verkligen med tanke på att jag tränar som jag gör. Jobbigt att gå runt på ett par byxor och 2 linnen. Så nu köpte jag ett par byxor till å två nya linnen. Jäkla tur man fick löneförhöjning samt semesterlönen denna månad!
 

Air Wick Black edition

Buzzar just nu om Air Wick Black edition doftljus. Har testat den med doft av "Apple & cinnamon" i en vecka nu. I början tyckte jag att det luktade lite starkt men när det fått brinna några timmar så luktade det lagom. De har en brinntid på upp till 30 timmar och ett batteri med ljus i botten gör att den skiftar färg när den är tänd. Hur mysigt som helst nu när det är mörkt på kvällarna. Fint mönster har de också! De som varit hemma hos mig har frågat direkt vad det är för något och det är kul att 3 st buzztrack-kort blivit använda av de som fått.
 
Nu har jag tänkt prova den som doftar "Purple blackberry fig". För er som är intresserade av att köpa så finns de i de flesta dagvarubutiker, ex ICA och Coop. De kostar ca 60 kr.
 

Igår kom matchtröjan

Efter att ha varit ute i vårt avlänga land och snurrat lite väl länge låg äntligen min matchtröja i brevlådan när jag kom hem. Hade planerat lite AW igår men det blev inte av då grabbarna skulle köra nationsrunda och jag har inget kårleg just nu. Så handlade lite med pappa, nya träningskläder å så. Att även matchtröjan kom lagom till matchen igår var lite flyt. Tog såklart nummer 13, samma nummer jag hade när jag spelade fotboll men även mitt turnummer. Sen att det blev lite symboliskt med att vi gick upp 2013 av alla år gör ju ingenting heller. Den är lite stor även om det är S/M men det får man leva med, finns ingen mindre storlek liksom =).
 

Supporterkulturen engagerar

Att jag alltid tyckt människor är det mest intressanta som finns är ingen hemlighet direkt. När jag var liten fick jag lära mig att den som inte frågar får inget veta. Detta resulterade i den ständiga frågan till mina föräldrar "varför då?", "varför gör han/hon så?", "kan man göra så?" osv osv. Jag tror ni förstår. Tro inte att mina föräldrar alltid hade bra svar på mina frågor utan försökte väl vara lite politiskt korrekta eller köra med samma vita lögner alla föräldrar någon gång drar för sina barn. Jag tror ni vet vad jag pratar om...
 
Att jag valde inriktningen sociologi och socialpsykologi på universitetet var ingen konstighet. Människors tankar och varför de gör på ett visst sätt är ju vad det hela handlar om. Jag älskar fortfarande att ställa dumma frågor till folk för att se vad de svarar. Diskussioner är en favorit helt klart. Ibland är försök till provokation ännu bättre för att avsluta med att man bara ville se hur långt man kunde pusha personen i fråga varpå de snabbt lugnar sig. Sociala medier är i dagens samhälle det bästa sättet att de hur folk uttrycker sig på ett eller annat sätt.
 
Just nu är supporterkulturen något som jag följer lite extra. Olika lag engagerar människor, det spelar ingen roll om det är tex. Liverpool, Leksand, Sirius, Piraterna osv osv. På samma sätt som olika lag verkar provocera andra till döds. Ibland kan jag tycka att tänk om ni kunde lägga ner lika mycket tid på ert eget lag så skulle de ha den bästa supportergruppen. Exempelvis alla som går inte på Leksands IFs facebooksida endast för att smutskasta, varför? Vad driver vissa människor? Jag skulle aldrig gå inte på ett lags sida som jag uppenbarligen hatar för att skriva massa dumma saker. Det en ena sidan.
 
Andra sidan är de egna supportrarna. Jag måste dessvärre utgå ifrån det lag som ligger mig närmast, dvs Leksand, utan att peka ut någon för det är inte det jag vill göra. Jag ser bara tendenser i kommentarer och beteende, utifrån ett sociologiskt och socialpsykologiskt perspektiv. Att diverse experter sågat laget vid fotknölarna innan säsongen började är ingen nyhet direkt, något som många tänkt "okej whatever, vi ska visa er". Men vid förlust börjar det röra upp känslor hos folk som resulterar i intressanta uttryck i diverse medier. Igår förlorade vi mot Linköping, med all rätt, laget hängde inte med, det var jobbigt att se men det var fakta. Kritiken som haglade var inte nådig. Ta det lugnt nu! Vi är så vana vid den eufori som vinst gav förra säsongen att vi grottar ner oss helt vid EN förlust. Ändå sitter alla och säger "vi är nykomlingar, vi ska lära, målsättningen är slutspel men att hålla oss ifrån kvalserien." När det kommer till kritan så låter det på ett helt annat sätt.
 
Jag har funderat lite på hur det kommer sig. Jag tror att många leksingar, har varit med om så många känslomässiga nederlag, misslyckande återtåg osv under de senaste åren att de vid förlust blir livrädda att det ska fortsätta såhär. Speciellt när matchen igår förlorades på ett sådant sätt, vi var utspelade. Därför tror jag att många kastar ur sig sina känslor utan att eg känna efter, känslor är väldigt irrationella. Vid nästa vinst eller krigarinsats kommer vi låta mer optimistiska igen. Klart det är roligare att vinna men ibland måste man se vinsten i en förlust också. För att dra till med en välanvänd klyscha, efter regn kommer solsken.
 
Jag tycker det är tråkigt att det inte krigades på isen igår, glöden saknades men tror ändå att varje förlust är en vinst erfarenhetsmässigt och känslomässigt. Vi kommer ut starkare nästa match. Kan dock inte låta bli att tycka att vi verkar ha det lättare att kriga på bortaplan iår än på hemmaplan (bortsett från Modomatchen), blåa matchställen kanske inte är nån favorit?
 
En uppsats senare, kan jag bara säga: Det sista som lämnar människan är hoppet. Än är det många matcher kvar och att förlora mot SAIK, Luleå, Linköping kanske inte gör så mycket ändå. Inte iår!

Nu kommer kylan

När jag kollade på termometerna i köksfönstret imorse visade den 4 grader. Jag läser på facebook om folk som fått skrapa den första frosten från bilrutorna. Jag tvingades till och med ha halsduk och vantar när jag cyklade till jobbet. Kan säga att det ändå inte var speciellt skönt ute. Kanske borde börja klura på vart jag ska ställa olivträdet som min faster gav mig. Källaren hade kunnat vara ett alternativ men såklart måste den ha ljus också. Vart ställer jag ett träd inomhus i en lägenhet? Kommer inte se riktigt klokt ut. Detta måste jag helt enkelt klura lite på. Gäller även att hitta ett bra ställe där katten inte leker med den. Kul att dammsuga jord också, räcker med kattsand i halva badrummet! Det ska nog lösas sig. Ska fixa nya gardiner också, de jag har ser ju inte kloka ut så hoppas farmor kan hjälpa till att sy nya.
 
Har även beställd byrån till hallen, blir till att handla lite lampor och sånt på fredag sen är det bara till att sätta upp allt. Behöver lite ljus i hallen om man säger så, blir fint nu när semesterlönen kommer. Vi får i efterskott.
 

Man ska tydligen inte...

... bli medlem i Hyresgästföreningen!
 
Kom en kille därifrån och ringde på min dörr för kanske 1 timme sedan och pratade lite om dem. Jag var skittrött men orkade inte vara otrevlig så tänkte att "jaja kan väl bli medlem" (har nämligen upptäckt en del fel och brister i min lägenhet och den är precis nyrenoverad i maj iår). Måste jag ta en fight med Uppsalahem om det så kanske det är bra att ha Hyresgästföreningen i ryggen.
 
La upp detta på min facebook och kritiken började direkt att hagla.
 
Tydligen så har jag fel uppfattning om Hyresgästföreningen eller ja jag har aldrig haft med dem att göra, då detta är mitt första egna boende. Anser dock att de som är äldre än jag och har lite koll vet bättre. Har jag lärt mig något i livet hittills så är det väl att lyssna på folk jag känner i frågor jag inte kan så mycket om. Definitivt när majoriteten är kritiska. Jag kommer med andra ord redan ikväll att skicka ett mail och säga att jag ångrar mig. Jag tänker ju inte betala för något som lägger pengar på fel saker. Tror ju inte min hyra kommer bli lägre direkt så länge jag bor i en lägenhet hos Uppsalahem. Blir till att köpa sen istället!

Igår var en bra dag

Inte bara att vi körde över Färjestad som äcklar mig. Behöver inte gå in på hur det återigen fick massa utvisningar med sig men vi åkte på skit... sak samma. Vi får anpassa oss. Boxplay var iallafall riktigt bra. Att Micke Johansson får sänka sitt gamla lag var ju som det skulle vara... Okej nu lämnar vi hockeyn för ett tag.
 
Eller nästan. Skickade efter en matchtröja igår. Hagberg med nr 13 på. Detta är för att 13 är mitt turnummer, jag vet inte hur det kommer sig men mamma har någon teori om att det kan vara för att hon är född fredag den 13:e. Det har iallafall aldrig hänt mig något dåligt på fredag den 13:e, så borde räknas. Hade även nr 13 på tröjan när jag spelade fotboll i mina unga dagar. Dessutom kändes det jävligt symboliskt för detta år. Såklart det är år -13 som saker och ting ska hända. Orkar inte tjata om allt bra som faktiskt hänt mig detta år efter 50 sorger och 70 bedrövelser efter examen.
 
Okej, NU lämnar vi all hockey.
Jag och Gabi var och såg The Conjuring igårkväll. Herre min skapare vilken läskig film. Höll på att göra ner mig och funderade gång på gång varför jag utsätter mig för skräckfilm på bio. Det är illa nog hemma, men då kan man iallafall gömma sig bakom något eller kura ihop sig under något. Snubben bredvid hoppa nog fem meter bara pga mig emellanåt. Se den!
 

Nu kör vi över Färjestad!

Go Leksand go, 3 pinnar!! Jag är laddad!
 

Om 6 veckor

Om 6 veckor kommer du hem till mig. Längtar så min lilla hårboll för du är så jävla go och busig! Tingeling kommer ha fullt upp, satan vad kul det ska bli att se dem föras ihop. Haha
 
Charmtrollet!

Hemma från Göteborg

Arbetsresan till Göteborg vart en riktigt lyckad och trevlig tillställning måste jag påstå. Träffade en jäkla massa härliga människor och lyssnade på roliga och inspirerande föreläsningar, vissa var lite väl basic men det gick. Maten var helt underbar på Ullevi och kan helt klart rekommendera mitt hotell till andra, mysiga rum och bra frukostbuffé. Hotell Spar Gårda. Insåg hur mycket som kretsar kring kaffepauserna dessutom, äta och äta lite till. Dock gick jag mot strömmen när jag ändå gjorde det när jag inte dricker kaffe. Bästa var helt klart popcornmaskinen. Älskade även att det fanns Wifi på planet och typ överallt man gick... framtiden!
 
Litet urval bilder från dagarna...
 

Tjänsteresa

Diskussion på jobbet idag handlade om det här med tjänsteresa. Vad ska företaget stå för och vad ska man själv stå för. Nu är det så lägligt att jag åker iväg på Personalvetardagarna i Göteborg precis. Åker imorgonkväll och kommer hem sent på torsdagkväll.
I vilket fall som helst i mitt fall så betalar företaget själva konferensen där lunch och sånt ingår samt två hotellnätter där frukost ingår i priset. De betalar även resan bil/taxi/buss/flyg ect.. Såhär långt är det väl inget krångligt. Konferensen betalas, resan samt övernattning.
Det som kan diskuteras är det här med middagen. Vem ska stå för den? När jag läst om det hela handlar det mycket om traktamente och vad som är avdragsgiltigt gällande skatt osv. Det går även att diskutera om detta medför merkostnad för den anställde som ska iväg. I mitt fall så blir det uppenbaligen dyrare att köpa mat/äta ute två dagar nere i göteborg istället för att äta mat hemma. Ett argument som kom upp gällde när dagen slutade så fick man göra vad man ville, kan jämföras med att arbetsdagen är slut. Därför borde man betala för sin egen mat. Ett annat argument är också att man inte har så mycket val att äta ute när man är på konferens/utbildning flera tiotal mil hemifrån. Så det kan väl diskuteras mer.

I mitt fall så kommer företaget att betala för alla mina utlägg i samband med resan mot kvittoredovisning när jag kommer hem igen. De har aldrig använt sig av traktamente. Det känns ju rätt schysst. Nu är det inte så att jag tänker gå på värsta finresturangen för det. Keep inte simple. Även om det är företagets pengar så är jag en del av företagets ekonomi.

Lite tankar iallafall. :-)

Lite shopping

Var en sväng med mamma och shoppade på eftermiddagen. Det resulterade i en ny tröja och ett par svarta jeans. Shoppade även en höstjacka och två skitsnygga tröjor på Cellbes. Få se när de kommer!
 
 

Förlust i premiären

Gårdagen känns som en känslomässig jävla urladdning. Känner mig nästan som en zombie idag. Jag orkar inte tänka, jag orkar inte känns. Till det så har jag en förjävla träningsvärk och är härligt seg i kroppen. Efter två mördarpass med en dags mellanrum känner jag att veckans träning gjort sitt.
 
Tillbaka till gårdagens match. Ska försöka sätta lite känslor på det hela även om det är svårt idag. Känslorna precis innan match och det tifo som visades gjorde mig varm i hjärtat. Jag hade gåshud. Första perioden satt jag som på nålar och det kändes riktigt bra, så kom första målet och jag kände bara "YES!". Att Oscar sedan var magisk i målet till mitten av andra perioden då han inte kunde stå emot längre och kvitteringen kom kände jag bara fan, men det är mycket match kvar... eller borde ha varit. Från det målet så kändes det som att det var fortsatt spel mot ett mål resten av matchen. Jag trodde att det skulle bli tufft men jag var nog inte redo för detta. Det kändes förjävligt.
 
Då har jag ändå suttit och intalat mig själv att vi är nykomlingar, vi ska kämpa och vi ska lära. Det är vad det kommer att handla om några matcher framöver, hitta tempo, hitta spelet och lagmedlemmarna men framförallt minimera misstaget och ta vara på chanserna som ges och göra mål.
 
Att experter mfl. redan dömt ut oss till kvalserien skiter jag i. Och att folk placerar oss där efter en match, det skiter jag egentligen också i. Det som stör mig är när leksingar inte kan inse att det är andra tider nu. Vi kommer inte att vinna lika mycket som vi gjorde i AS, för detta är inte AS längre. Det går inte att jämföra, vi har sett prov på hur hårt misstag straffar ett lag i SHL jämfört med AS. Klart som fan att det gör ont att inse att vi inte längre är bäst eller iallafall bättre än motståndarna. Grabbarna blev iallafall en erfarenhet rikare idag och jag tror de är väl medvetna om att det krävs ännu hårdare arbete för att slå de andra. Ta Jens Bergenström som exempel, har tog med sig matchen hem på DVD så han kunde studera den igen. Laget har inte gett upp även om de kanske är besvikna efter igår men det är en ny match på tisdag och de kommer att kriga som aldrig förr.
 
Så leksingar... en match avklarad, många återstår. Det är inte över förrän det är över. Det går bara att göra det bästa av de medel som finns tillgängliga. Hoppas dock att Salo vaskar fram lite spets till laget, det kommer att behövas.
 

Gamedag!!

Som jag längtat till denna dag! Känns som det var evigheter sen det var Påskafton. Nu är vi tillbaka och det är hur kul som helst. Jag är laddad till tusen. Hur det än går så hoppas jag på en bra match. Det är faktiskt en lärosträcka för laget de kommande matcherna. Alla vinster är välkomna men kommer nog inte vara lika överlägsna som emellanåt i Allsvenskan. Nu är nu. Ett steg i taget.
 
Leksingar, nu visar vi SHL att vi är landets bästa fans!
 

Snaaart fredag

Sååå rysligt trött just nu. Fullt upp hela tiden. Uppgifterna ligger lite på hög på jobbet just nu med lönekörningen. Kan förhoppningsvis förja beta av den idag. Imorgon har jag blivit tillsagd av VDn att sluta tidigt för all övertid så det ska jag göra! Bara att åka och jobba nu alltså :-).

Hockeybubblan

Nu är det snart dags. Sen påskafton har jag längtat efter att en ny hockeysäsong ska dra igång. Visst har man fått överleva på hockey som VM och Stanley Cup-slutspelet under tiden men senaste månaderna har varit väldigt hockeyfattiga. Om man inte räknar antalet timmar som spenderats framför diverse klipp på Youtube. Men nu så är det bara några dagar kvar, på lördag smäller det när Leksand tar emot Brynäs. Något måste allvarligt ha planerat det så i första rundan...
 
Så istället för att söka på solresor, söker jag nu efter vilka matcher denna säsong jag kan och vill åka på. Min trogna vapendragare Gabi vid min sida såklart. Även om hon åker till Kina en vecka och jag ska på konferens i Göteborg två dagar nästa vecka. Har för övrigt aldrig varit i Göteborg så det ska bli jättekul. Har för övrigt inte varit i Karlstad heller som är en av städerna vi tänker åka till, mest pga Gabis FBK hat tror jag hahaha. Men hon är ju uppvuxen i Kristinehamn så...
 
Laddad till tusen är jag iallafall. Är bara matchtröjan som saknas. Gör ingen big deal av att jag hittills inte haft råd med en och nu när jag har så finns de inte i shoppen än. Har haft problem med vad jag vill ha skrivet på den, mitt eget efternamn eller en spelares. Har väl kommit fram till att jag vill ha mitt eget efternamn och nummer 13 på. I SHL är tydligen de blåa tröjorna hemmafärger, tycker de är sjukt snygga. Så kan man köpa blå överväger jag skarpt att köpa en blå istället för vit. Hinner nog klura på det ett tag till ;-).
 
Såå tillbaka till hockeybubblan. Efter två inför säsongen tidningar från Expressen och Aftonbladet så har jag lite sysselsättning fram tills på lördag iallafall! =)
 

Eminem är tillbaka

Älskar nya låten som släppts. Blir så jäkla glad. Eminem är en barndomsidol.

Vilse i skogen

Igår packade jag en lite ryggsäck och åkte ut till Vendelskogen. Det är den skog jag känner till rätt så bra pga att min mormor och morfar bodde precis bredvid när jag var liten. Så har sprungit mycket i den skogen. Efter en vecka med mycket övertid kände jag att jag behövde ut och ladda batterierna. Och om det var välbehövligt! Borde göras oftare. Gick där och strosade nån timme. Finns en hel del blåbär och lingon för de som är intresserade av det. Hittade två gula kantareller som jag råkade gå förbi, annars är det dåligt med svamp just nu.
 

Mischää




Är det helg snart?

Helt slut som människa är bara förnamnet. Orkar inte ens räkna alla övertidstimmar denna vecka, alla i slutet av veckan. Misstänker att de knappt ryms på två händer, eller precis. Problem med server och kapacitet på servern gör att det tar evigheter att få någonting gjort. Perfekt timing mitt i lönekörningen. Finns ju inget annat jag kan göra än att jobba på i den takt det går, superslowmo med andra ord. Igårkväll kom jag hem kvart i 9 på kvällen. Med detta inlägg ser ni ju var klockan är just nu... inte riktigt så länge man vill jobba en fredag.
 
Hade tänkt dra iväg till vänner ikväll men jag orkar helt enkelt inte. Jag är helt slut. Skulle behöva en lugn kväll hemma för mig själv. Krypa ner i min Onepiece och bara gosa i soffan med Tingeling framför en säng. Jag är inte ett dugg sugen på att umgås med folk... kan ju inte tvinga mig själv att göra något mot min vilja för att andra vill heller. Å andra sidan kan jag dricka vin, umgås med folk någon annan fredag och helg.
 
Helst vill jag bara dra iväg...
 

Hej surfplatta

Igår kom den äntligen. Den 19:e augusti beställde jag en Galaxy tab3 10.1 från Telia. I stora hela var det en belöning för att jag med extrem tandläkarskräck drog ut en tand utan förberedelse. Ett jag hade lite småpanik ochvtårarna rann behöver vi väl inte prata om. Kul var det inte men är u en visdomstand aka problemtand mindre. En kvar sen kanske jag kan slippa ha ont med jämna mellanrum.

Nu kan jag iallafall vara som alla andra. Hälften av de jag känner har haft en platta länge. Framförallt blir det praktiskt när jag ska på konferens om ca 2 veckor. Lite panik över att min chef tyckte att jag skulle flyga istället för att åka tåg men får göra det. Han är oftast förstående när det gäller andra saker. Mena han kortade ner måndagsmötet för att jag på arbetstid skulle kunna fixa hockeybiljetter. Tråkigt att han ska sluta. Vi har varit ett härligt team.

Dags att åka till jobbet nu. Lönekörningsdags!

Besviken?

Nej inte alls!
 
Eller okej, det är lite tråkigt att vi inte fick biljetter till seriepremiären om ca 2 veckor men det kommer flera matcher. Har idag fixat biljetter till både Leksand - SAIK och Brynäs - Leksand. Så jag kommer allt få gå på matcher iallafall. Det är väl inte kontigt att trycket är så stort hemma när man äntligen är tillbaka i Eli... erhmm SHL menar jag såklart. Dröjer nog innan jag kommer ta SHL fastnar, så jag säger fortfarande Elitserien... ett tag till.
 
Tycker dock att det är lite tråkigt att så många säsongskort släppt till försäljning istället för att det finns begränsat antal så flera styckbiljetter per match kan säljas. Jag vet många som köpt säsongskort som, precis som jag, bor flera tiotal mil från Leksand och med jobb som man inte bara kan springa ifrån, i stora hela bara kan gå på helmatcherna. Jag hoppas inte detta gör att det blir tomt i många stolar på matcherna och att de hittar ett system för hur de kanske kan användas en andra gång. Emil Nilsén, fd anställd hos Leksand, delade en bra idé med mig på twitter tidigare idag, på ett system där den med säsongskort kan låta sälja sin plats när denne inte kan gå på matchen. Att då Leksand skulle få halva kostnaden och kortägaren få resterande halvan att köpa annat för.
Gillar du Leksands IF så tycker jag du ska kolla in hans blogg här.
 
Tror för övrigt inte jag varit såhär laddad inför en hockeysäsong ever. Efter den vår jag hade... Känns som våren gick helt min väg med 3 av mina önskningar, eller egentligen 5 av mina stora önskningar för våren gick i uppfyllelse. För att dra dem lite snabbt, Leksand gick upp (äntligen), Tre kronor vann VM-guldet, Chicago Blackhawks vann Stanley cup. Jag fick jobb, numera fast anställd och jag fick förstahandskontrakt på en nyrenoverad 2:a i de område jag helst ville bo kvar i. Sak samma, tillbaka till hockeyn. Anledningen till att jag är så taggad är väl inte direkt att jag tror Leksand går in och baaam tar SM-guld direkt men jag tror och hoppas med Salos lagbygge att vi kan hålla oss kvar och i bästa fall även gå till slutspel. Vision 2019 är det sagt... Resan börjar den 14e september och jag är redo (även om jag får se matchen hemma framför tvn).
 

Ett guldkorn

Har inte lyssnat på Ellie Goulding förut. Kan ju såhär i efterhand undra varför. Hennes musik tilltalar mig en hel del. Blir till att lyssna igenom hennes skivor nu. Denna heter Burn. Underbar röst! Är väldigt beroende av glad musik just nu eller musik som kan hjälpa mig att bearbeta det jag går igenom just nu.

RSS 2.0