Tänkte tvätta

Jag tänkte tvätta idag. Det tyckte inte Tingeling som ockuperade "tvättsäcken" när jag ville lägga i smutstvätten. Visade sig att hon hade rätt då jag tydligen hade tid imorgon och inte idag!

Vi är tillbaka!

Det är allt jag kan säga just nu. Håller på att smälta gårdagen för fullt och håller på och kolla igenom alla bilder som togs. Herre vilken jävla dag och kväll framförallt. Kom ifrån arenan vid 23-tiden. Var hemma efter 01 men somnade efter 03. Bästa kicken!

Glad Påsk

Nu ska fixas och trixas på morgonen med det sista. Sen far vi upp till Leksand. För att vara riktigt säker på att pappa är ute i tid idag så åker vi med "min" bil till honom vid en bestämd tidpunkt. Ibland får jag till det! ;-)
 
Jag är så jäkla laddad att jag nästan är överladdad. Kommer sova bra inatt känns det som. Detta kommer bli den bästa lördagen på länge. Känner mig som ett barn på julafton, kan inte riktigt tro att vi ska åka.
 
Hoppas ni andra får en underbar påskafton!

Krigare!!

Insåg att jag inte lagt upp en enda bild från matchen mellan Västerås IK och Leksands IF förra lördagen. Shame on me. Så här kommer en jäkla massa bilder. Många blev från uppvärmningen av den anledningen att jag var för nervös för att knäppa kort hahaha. Enjoy!!

Laddar iför morgondagen

Taggad som tusan inför matchen imorgon. Drickan står i kylen, provianten är inhandlad, kameran är tömd och sitter på laddning. Fattar egentligen inte att det är imorgon när jag tänker efter, har ju längtat i så många dagar nu att det känns som att dagen aldrig skulle komma, nu efter världens längsta fredag är det äntligen dags.
 
Sitter även och klurar på diverse sätt att muta pappa att vara kvar i Leksand så länge som möjligt imorgonkväll. Vill ju kunna njuta precis som efter Daladerbyt då jag och Gabi i stort sätt satt och kollade på varandra. Att även ha Tommy Salo bakom ryggen hela matchen då var smått traumatiskt hahaha.
 
På tal om det, att pappa ens utsätter sig för att umgås med mig och Gabi en hel dag.
Vi sparar som sagt inte in på krutet och det kan gå ganska vilt till emellanåt. Kör därför en favorit i repris med min partner in crime!! Love ya sistah! Tills döden skiljer oss åt typ...

Only love survives

Min favorit i Eurovision tillsammans med Norge, Danmark och Tyskland. Irland kommer med något väldigt modernt och bra för en gångsskull! Älskar visserligen Spanien med men det är mest för att jag faktiskt lyssnat på det bandet sen 2005 kanske. Lite svårt att få tag på deras skivor men Spotify finns ju nu =).
 

Lite påskledigt

Då är det äntligen lite påskledigt. Kompade ut halvdag igår och inte blev det lugnt för det. I slutändan hann jag till min moster och fixade naglarna, en shoppingrunda på stan, handlade mat, körde ut systers crosstrainer till Järlåsa och blev kvar på fika innan vi åkte tillbaka till stan på bio. Så Oz the great and powerful. Det var väl sådär, hade förväntat mig lite mer faktiskt. Tankarna var kanske någon annanstans också eftersom det pågick hockey samtidigt. Jag och Gabi satt och lyssnade på radion i in det sista innan filmen började. Resultatet på matchen blev sedan 3-8 och jag har en härlig känsla inför imorgon då vi drar upp till Leksand för att fira på plats. Nu återstår att hitta på en bra muta till pappa för att få honom att inte springa ut från Tegera i samma veva som slutsignalen går. Jag vill kunna njuta, eventuellt gråta om det är så utan att behöva stressa hem. Detta händer inte varje dag eller ens varje år. Vågar fortfarande inte skriva det men det kommer...
 
Dagen idag känns som en transportsträcka faktiskt. Ska till morbror på påsklunch på eftermiddagen men annars så är allt fokus på morgondagen. Det ska packas lite färdkost samt fixas bra musik.

Hos frissan

Nu ska barret fixas till en gång för alla. Har inte klippt mig sen i augusti. Det känns dessutom som att jag har 100 nyanser av brunt, blont och rött just nu. Med ombren kändes det som att det var bäst att betala mer på salong än hemmafix för bästa resultat. Får se vad det blir ;-).



Snart påskledighet

Känner mig helt död idag. Det är fullmåne och jag sover både konstigt och oroligt. Gör alltid det men natten tog nog priset. Får tänka positivt och ändå se det som att det bara är idag och halvdag imorgon sen får vi några dagars ledighet. Ska bli skönt! Men känns ändå som att jag kommer ha fullt upp. Det är dock skönt att ha fullt upp hellre än att sitta och stampa. Jag klagar inte! =)

Påskägg

Idag fick jag ett påskägg av chefen. Riktigt kul, och fint var det också. Något annat än ett ägg i papp bara. Denna höna var i porslin så kan man spara till nästa år haha. Det enda påskiga som kommer upp i min lägenhet.

Våffeldagen

Har haft pappa och Gabi här på soppa och lite våfflor. Sjukt mätt just nu. Matkoma är en läskigt äcklig känsla som jag inte alls gillar längre. Föredrar att vara nöjd bara eller till och med hungrig. Men idag var det lite extra gott med glass till så tog nog en för mycket. Det är å andra sidan bara Våffeldagen en gång om året, tack och lov.

Vi är bröder

Underbar hockeymatch igår mellan Västerås och Leksand. Bra och spännande första period som slutade med 1-1. Följt av en andra period som inte var så lysande från Leksands sida men den slutade iallafall med 1-2. Isen var tydligen i väldigt dåligt skick pga att det var så mycket folk i arenan. Kan tycka att man borde förutse hur isen beter sig om man bygger en arena som tar ca 5000 pers och att det emellanåt kommer att vara lapp på luckan. Västerås kom ut riktigt agressiva i tredje perioden och Leksand fick verkligen visa vilket grymt försvarsspel de har och vilken grym målis Alsenfeldt är. Jagf stod typ och hoppade, sjöng och jag vet inte vad. Fick onda blickar från en hel hjord VIK-supportrar. Kände mig dock ganska trygg med pappa som livvakt hahaha. Tror inte många av grabbarna ville ge sig på honom på 2 meter och 130-140 pannor.
 
Men jag är chockad över vilken hetsjakt som bedrevs på ståläktaren på folk som utåt visade minsta tecken på att hålla på Leksand. Vi stod ju inte på hemmastå direkt. Visst deras regler är att folk med supporterklädsel inte ska komma upp på ståläktaren men vart går gränsen. Tröja och halsduk fick man tydligen inte ha men såg flera med mössor eller kepsar med leksandsmärket på. Stod verkligen 5 unga killar, vilka visade sig vara klackledarna för VIK också och hetsade vakterna på en leksing som stod bredvid mig. Han hade en halsduk som knappt syntes så han fick ta av den eller gå därifrån. Han valde då själv att lämna läktaren pga hetsen från de runt honom. När han gick ner står folk och applåderar, visslar och skriker. Det är tyvärr en sida av sportsupporters som jag HATAR, det äcklar mig så jäkla mycket. Fokus borde ligga på att heja på det egna laget osv men många lägger så mycket tid på att smutskasta andras supportrar. Då blir det personligt på ett helt annat sätt tycker jag. Jag vet inte, det är inte riktigt min grej men varken VIK eller DIFs supportrar ligger inte högt på min lista just nu pga just detta beteende. Nu ska jag inte dra alla över en kant, absolut inte, känner supportrar till de lagen som inte är så. På toa igår tex. var det en jättegullig tjej som verkligen var VIK-supporter som endå delade ut näsdukar då toapappret på damtoa var slut.
 
Tillbaka till det jag älskar med att vara supporter och alla känslor det ger. Både glädje och sorg visserligen men känns verkligen som att det är LIFs år iår. Går det inte nu, med det här laget, när ska det då gå? Det är många matcher kvar men det ser bra ut. Vi ger aldrig upp "Vi är bröder och ingen annan är som oss"!
 
Tog för övrigt en hel del bra bilder under uppvärmningen då jag stod precis bakom Leksands mål men pappa skulle ladda kameran inför dagens bravader så har inte kunna lägga in dem i datorn eller lägga upp dem. Så får återkomma. Tillsvidare får jag väl ta den jag tog och la upp på instagram.

Gameday!!

Dags för 5:e omgången av kvalserien till Elitserien. Västerås tar emot Leksand. Jag och pappa kommer naturligtvis vara på plats idag. Fick lite tag på biljetter tillslut. Visserligen, på ståläktaren. Tydlig policy i ABB arena är att supporters med lagkläder får hålla sig på vardera ståläktare. Står till och med att de inte släpps upp på läktaren. Västerås´ supporters kanske inte heller kan bete sig som folk eller vad är anledningen?
 
Jag är iallafall supertaggad, med eller utan supporterkläder. Kan ju inte neka mig för att jag har blåa byxor och ljus tröja direkt xD. Isf vore det helt sjukt. Kan heja fram sitt lag utan i vilket fall som helst. Jag kommer att hurra, klacka händer och sjunga. Punkt slut.

Sjukt snygga klänningar

Typiskt nog är de väldigt dyra också.

Dåligt med tid

Behöver några timmar till varje dygn för att hinna med. Skulle jag göra ett försök nu skulle jag behöva stressa och det är onödigt. Så får lägga in ett snabbt inlägg med bild från gårdagens sminkning. Det är nämligen periodpaus i hockeyn.
 
Annars blev jag väldigt glad över berömmet jag fick idag. Personer som ringt till oss och kommit till mig först för att bli vidarebefodrade har uttryckt sin uppskattning till områdeschefen, vilket hon delade med sig av idag till både mig, VDn och min chef. Känns kul! Som sagt, jag känner mig uppskattad och att jag tar mycket ansvar på kort tid och det märks utåt. Känns som att jag hamnat rätt.

Mary Kay

Har varit och provat Mary Kay produkter idag. Fått massa information om produkter, dvs rengöring och smink. Fick även prova massa smink. Trodde först att jag skulle bli sminkad, eller jag vet inte egentligen vad jag trott. Det som hände var iallafall att jag fick prova på mig själv. Så vi tog före och efterbilder. Testade en grönaktig ögonskugga, vilket jag aldrig gjort förut och det blir inte så illa. Den var ju inte illgrön direkt.
 
Visar lite bilder när jag fått dem. Tog lite egna på toan efteråt också innan jag åkte hem haha. Kunde inte låta bli. Lägger upp några imorgon, nu ska jag hoppa i säng. Natti natti!

Dålig uppdatering igen

Dagarna rusar förbi och jag har helt glömt bort att blogga. Händer inget spännande direkt heller så. Har fått någon sträckning i muskeln ovanför höger armbåge som bråkar just nu. Gör skitont i vissa sträckningar. Så idag har jag varit till läkaren efter jobbet. Han konstaterade iallafall att det var en muskelbristning och att den kommer läka på 2-3 veckor. Jäkla typiskt när man äntligen hade kommit igång och tränat igen. Att det blev en bristning kunde han dock inte svara på utan det händer ibland och har ingen eg förklaring. Denna gång kände jag att jag ville kolla upp det ASAP istället för gå omvägar så nu vet jag iallafall. Bara att acceptera läget och försöka göra det jag kan för att inte stäcka och anstränga muskeln i onödan.
 
Annars börjar jag bli så sjukt trött på det här vädret alltså. Ge oss lite vår och värme så skulle jag bli glad. Tycker inte om att frysa!!

Dagens lunch

Fläskfilé med rostade rotsaker i ugn med senapssås.

Bröder

Orginalet är sjukt bra men den akustiska versionen är magisk!

Soffor och sängar

Idag har jag och pappa haft en heldagsshopping. Eller tanken är väl shopping i framtiden iallafall. Båda är väl på jakt efter nya soffor samt en ordentlig säng. Känner att jag faktiskt vill investera i något av hög kvalitet denna gång istället för en billigare säng jag köpt på Jysk som är för mjuk för mig. Jag tänker faktiskt köpa mig en kontinentalsäng och det behöver väl pappa också som behöver lite mer stöd. Så vi har varit runt hela eftermiddagen på olika sängbutiker och provat olika sängar. Favoriterna till ett bra pris hittade vi nog på Godnatt sängkompaniet. Så blir att fundera över för framtiden iallafall.
Vi var även runt och kollade på soffor. Soffan jag har är en gammal (väldigt gammal) tvåsits soffa som jag ärvt av min faster, den är även gul och rödrutig. Inte så flashig kanske men det har fyllt sin funktion väl i detta hem under 2-års tid nu. Det är alltså dags för något nytt. Samma för pappa som har en gammal hörnsoffan han köpt av någon eller ärvt kanske t.o.m. Vi båda är intresserad av Divansoffor, surprise? Kanske inte, det är väl lika inne som att alla ska ha panelgardiner (något som jag för övrigt inte gillar). Men divan tycker jag är mysigt. Hittade bra kandidater till bra pris på både EM möbler och MIO möbler.

State of Drama - Fighter

Skivan släpptes för ett tag sen men jag har inte riktigt haft tid att lyssna på den så det är vad jag roat mig med att göra nu på morgonen. Kan säga såhär, jag gillar den starkt. Skön musik att lyssna på, dansa eller bara ha på i bakgrunden. För mig så är den perfekt. Älskade ju deras melodifestivallåt Falling som såklart är med på skriva den också. Denna är en given skiva i min samling framöver, en av de få skivor jag faktiskt köper nu när man lever på spotify.
 
Låtlistan:
1. Can't Find You Anywhere
2. While The Heavens Fall
3. Falling
4. Fighter
5. Love 4 Money
6. Legendary
7. Are We Still Ok
8. Rain
9. Go
10. Maybe
11. All Of My Life

Canvastavlor

Det är verkligen inne att ha canvastavlor. Jag har av något anledning till att börja med varit väldigt skreptisk pga materialet och att jag tänkt "är det verkligen så snyggt". Har dock fått ändra uppfattning på den punkten. Nu är väl inte jag någon konstnisse på lång väg. Tavlor är mer ett nödvändigt ont för att det inte ska bli så jäkla tomt på väggarna, ska påpekas att jag tänker ungefär samma när det kommer till mattor och gardiner haha. Men på senare tid har jag sett massor av snygga canvastavlor men framförallt möjligheten att göra sitt eget motiv på dem. Varför inte?
 
Så trillade detta erbjudande ner i min inkorg från Grupon om canvastavlor. Jag var såklart tvungen att kolla. Hemsidan som säljer är engelsk och det är jorden som karta på olika sätt, brittiska öarna eller London. Sistnämnda två var inte så intressanta men jordkartan hade de flera fina och kreativa modeller av. Nu finns tavlan i två storlekar: Medium dvs 50x76 cm eller Large, 76x101 cm. Erbjudandet kan hittas här.
 
I och med att det är helt vitt, vitt och mer vitt i nya lägenheten så tänkte jag att det vore snyggt med en större tavla med lite färg ovanför soffan i vardagsrummet och fastnade för några olika motiv. Mest den översta!

Då var det fredag igen

Har jag inte sagt det förr så säger jag det igen... veckorna flyger fram. Känns som att jag inte hinner med någonting vid sidan om jobbet och hockey dvs. Men jag ska väl inte klaga, har haft det sämre kan jag lova.
 
Framöver händer massa roligt! Nästa helg åker vi till Västerås för att kolla på hockey, på söndagen är det isracing på studenternas. Helgen efter det, dvs påsk, då smäller det på riktigt. Säger bara Leksand here we come.
 
Annars har jag sköna nyheter kring flytten. Fick besked idag om att jag får tillträde till lägenheten redan den 24/5, en veckan tidigare. Det känns skönt för då slipper jag verkligen stressa. Blev lite körigt med tanke på att pappa skulle på 50 års fest samma helg som jag skulle flytta. Inte så bra det kanske. Men nu får jag göra det helgen innan. Ska jag vara ärlig så har jag lite ångest över att behöva packa ihop alla mina saker för att sedan packa upp dem igen hahaha. Skulle helst vilja teleportera allt som det är bara så får jag möblera... men så funkar det ju inte riktigt. Så framöver får jag väl börja rensa bort saker som jag inte ska ha med mig. Ypperligt tillfälle att städa bort skit. Tyvärr verkar jag ha en del saker kvar hos både mamma, pappa och farmor som jag helt glömt bort. Det löser sig!
 
Lugn fredagskväll idag. Sitter och ser på repriserna av F1 träningarna imorgon. Kvalet är väl kl 7 imorgonbitti så lär gå och lägga mig i tid. Tänkte lägga mig och se en film om en stund. Måste dela med mig av informationen att salt lakrits och påskmust inte är någon god kombo.

Förstahandskontrakt

Igår hände det grejer vill jag lova. Nu har all ångest släppt inför framtiden. Nu ska jag bara hänga med och njuta av tiden som kommer.
 
Igår fick jag nämligen beskedet att jag fått en nyrenoverad 2:a på förstahandskontrakt. Lägenheten är dessutom lite längre upp på gatan där jag redan bor. Jag får alltså bo kvar i mina hoods.
 
I samma veva fick vi tag i biljetter till kvalserien i ishockey. Så på Påskafton åker jag, Gabi och pappa upp till Leksand för att heja på laget och hoppas det går hela vägen till Elitserien.
 
Det går bra nu!! =)

Stora lönedagen

Idag blir det en heldag på UKK (Uppsala konsert & kongress) för att delta i Stora lönedagen. Det är en dag organiserad av Tholin&Larsson som konsulterar löne och personalfrågor. Vi har deras Lönepärm på jobbet så idag ska jag på lite kurs. Lite nytt och lite gammalt hoppas jag på. Det börjar 9.30 och håller på till 15.30. Kommer troligtvis vara slut i huvudet när dagen är över.
 
Tråkigaste med det hela blir nog att jag går helt själv utan någon kollega. Men lär finnas gott om folk att samtala med iallafall så får se. Vem vet, kanske ploppar upp någon bekant person.
 
Hoppas nu att vädret blir lite mildare igen. Hatar att frysa sen blir det varmt som sjutton på dagen när solen är uppe. Visst är sol bättre än moln men kylan kom igen. Mitt ansikte är kaos pga det här vädret just nu, torrt och irriterat. Idag började det typ flaga också så kan inte ha smink på mig. Får se ut som jag ser ut helt enkelt.

Påskpynt på kontoret

Blev påskpynt ansvarig på jobbet. Så i fredags var jag till IKEA, snubblade över de söta kycklingarna på Ö&B samt ljusstakar på Willys. Vem kunde ana? Nu saknas det bara gula tulpaner så är hela jobbet avklarat. Jag känner mig mycket nöjd faktiskt. Kul att få in lite annan färg är vitt och svart på kontoret ;-). Så nu kan jag säga att jag fått ur mig viljan att påskpynta mitt hem, skulle inte funka ändå pga en mycket nyfiken katt. Om jag inte vill hänga upp allt i taket då förståss så hon inte kommer åt det!

Spontan utgång

Jag och Gabi käkade igår och skulle de Melodifestivalen tillsammans. Slutade med att vi hade det på i bakgrunden medan vi följde "Ett dygn för LIF" på datorn. Vi höll på att dö när våra frågor började trilla in i sändning. Roligast var väl frågan jag ställde till Jacob de la Rose om det här med Tone (Damli), har han nämligen varit lite tjatig på twitter angående henne senaste tiden så kunde ju inte hålla mig. Så jag frågade helt enkelt vad han skulle göra om han fick en dejt med henne. Reaktionen blir i stora hela som jag väntat mig, massa kratt och nästan rött ansikte där. Sen blev han pikad om det en del resten av sändningen där de var med och en del kommentarer på twitter också.
 
Flera av mina frågor till olika personer, personal och spelare kom med och det var lite roligt att få sändningstid ;-). Skämt å sido, man måste ju passa på. Sen blev det ju bra sändning av det hela. Hoppas kunna se videon av det hela senare ikväll då jag missade vad som hände under natt och tidig morgon.
 
Någonstanns mellan vin, mer vin och lite mer vin samt Sean Banan-dansande så blev det utgång för oss iallafall. För övrigt så dansar ingen så bra till Sean Banan som vi hahaha. Kanske är det nya efter "Waka waka" och "Gangnam style". Väl ute så var det kul, dansade massor och träffade folk som jag inte sätt sen jag vet inte när. Dock var jag rätt trött på vägen hem sen, hade jag inte haft Gabi och Emelie med mig på bussen hade jag nog somnat. Kanske inte konstigt när man vaknade 7, drog och tränade tidigt och sen varit fullt upp. Men men, kul vart det iallafall och det är huvudsaken. Kaffedrinken jag fick någon gång runt midnatt kommer jag drömma mardrömmar om ett tag framöver. Sååååå äcklig var den, men kanske inte konstigt då jag inte dricker kaffe ens. En fireball shot slank ner snabbt dock ;-)

Grattis Tingeling 3 år

Idag säger vi grattis till min lilla buse Tingeling som fyller 3 år. Jag har snart haft henne i 2 år så hon var inte så gammal när hon kom till mig. Världens gosigaste katt men också den knäppaste jag någonsin haft eller kommit i kontakt med. Går inte att beskriva riktigt men hon är en helt egen karaktär om man säger så. Emellanåt driver hon en till vansinne precis som en barn men i slutändan så är det massor av kärlek man får.
 
Vi har firat detta med att ligga kvar extra länge i sängen och myst. Hon har fått lite godis och förra helgen fick hon nya leksaker. Ikväll får hon väl sin favorit i matväg. Tonfisk och så får hon väl lite majs också för husfriden haha.
 
Lite maraton i bilder.

Melodifestival finalen

Ikväll är det dags för finalen i Melodifestivalen 2013. Detta år tycker jag har varit under all kritik. Visst har det kommit fram några helt okej låtar men de som deltar ikväll kommer inte att vinna Eurovision. Det kan jag sätta min katt i pant för. De håller inte måttet.
 
Många tippar YOHIO som vinnare, inte mig emot egentligen. Jag gillar det som vågar stå ut och vara eget. Frågan är bara hur det skulle tas emot i Europa. Visst är säkert hans genre större än jag tror men jag känner mig osäker.
 
Min stora favorit ikväll är State of Drama. Har älskat deras låt sedan jag hörde den första gången. Skulle de vinna så tror jag heller inte att de skulle vinna Eurovision. Varför, den sticker inte ut tillräckligt mycket. Tror med 20+ olika nummer så kommer den inte att sticka ut. Känns lite som när alla älskade The Ark och tänkte nu vinner vi och Europa fattade inte alls och de kom nästa sist eller något sånt.
 
Gillar också Ulrik Munther, även om denna låt inte känns som han utan mer Andreas Johnson.
 
Här är startfältet för övrigt:
1. Tell the world I´m here - Ulrik Munther
2. Skyline - David Lindgren
3. Falling - State of drama
4. Begging - Anton Ewald
5. Only the dead fish follow the stream - Louise Hoffsten
6. Bed on fire - Ralf Gyllenhammar
7. Copacabanana - Sean Banan
8. You - Robin Stjernberg
9. En riktig jävla schlager - Ravaillacz
10. Heartbreak Hotel - YOHIO
 
Skyline, Begging och You är helt okej låtar men det känns som att de är väldigt lika och blir på så sätt tråkiga. Louise Hoffsten kommer jag inte ens ihåg hur låten går? Ralf Gyllenhammar tycker jag har en bra låt och ett häftigt nummer, jag håller den som the black horse. Gubbarna i Ravaillacz säger jag tack och hej till även om de är lite charmiga. Sean Banan, behöver jag säga mer? Helt klart är han barnens favorit ikväll. Tror dock inte han vinner hela skiten hahaha.
 
Men ska jag tippa en vinnare kanske. Skulle inte bli förvånad om YOHIO vinner.
 

Hansel & Gretel Witch hunters

Jag och Gabi var på bio igårkväll. Eftersom jag är lite småkär i Jeremy Renner så enades vi om att gå och se Hansel & Gretel. Måste säga att jag tyckte den var bra och en såndär okomplicerad film där man inte måste tänka så mycket för att hänga med. Perfekt för en fredagskväll. Filmmusiken var också väldigt bra.
 
Handlingen i sig var väl inte så konstig. Tyckte dock det var roligt att Hansel blev sockersjuk av att tvingats äta massa godis hos häxan de hölls fångna hos när de var små. Rolig detalj men inget som påverkade handlingen direkt. De har lyckats jäkla bra med kostymerna iallafall för häxorna var riktigt fula och emellanåt riktigt äckliga. Tyckte trollet vid namn Edward var jättesöt, snäll var han också.
 
Bara för att lite. Jag vet att han tekniskt sätt är gubbe (? född -72) men vad gör väl det om hundra år? Okej hon som spelar Gretel är också snygg tycker jag ;-).

Lönekörning

Är i full gång med de 2 veckor som tillbringas varje månad för lönekörning på företaget. Månads/tidsrapporter ska in, granskans, läggas in i löneprogrammet, kontrolleras, attesteras, godkännas och avräknas. Detta på 3 företag blir det, våret är "moderbolaget" med två mindre. Så ja de är lite folk och allt ska bli rätt. Ingen tycker det är kul att få fel lön. Sen så ska andra saker runtomkring göras. Folk ringer och vill ha intyg, det är andra intyg som kommer in. Folk ringer och undrar saker eller söker folk så man kan inte bara stänga in sig och köra utan man måste emellanåt avbryta. Sen tillkommer även delar som rapportering till olika myndigheter när folk fått lön eller bidrag för att allt ska bli rätt. Så ja det är fullt upp men jag gillar det. Dagarna går sjukt fort och jag skulle inget hellre göra. Dagarna då jag degade hemma är förbi.
 
Därav blir bloggen extra mycket lidande denna tid i månaden. Denna vecka har jag kommit hem ganska sent också av olika anledningen. Det har bland annat visats sig på mitt diskberg i köket. Jag har inte hunnit med. Kommer hem, duschar, käkar, ser lite på tv och går och lägger mig. Men som sagt, nu har jag kommit igång med träningen också så livet leker kan man säga. Intresseanmäler på massa lägenheter och ska på ännu en visning på måndag. Det gäller att ligga i!

Tv-kändis?

Blev upplys att flera personer på kvällen både via sms och på facebook om att jag var med på tv. Till och med folk som jag inte hört något ifrån på jättelänge hörde av sig. Började ju undra.
 
Jag skrev om det i höstas att vi blev filmade när vi var på Strömsholms smådjursklinik. Trodde faktiskt att de skulle höra av sig iallafall när vi skulle vara med i tv med icke. Det sågs av en slump av flera och några som var med på plats. Lite kul...
 
Om någon är jätteintresserad av att se så finns avsnittet på TV3play.
 
Kan konstatera att jag troligtvis inte kommer ställa upp på att vara med i tv igen haha. Var iallafall nöjd med att jag inte såg fet ut eller något sånt men det var ju lite pinsamt. Sen skulle de ha en hel del tagningar och inga av oss är skådisar direkt hahaha. Aja pinsamt är bara förnamnet men gjort är gjort. Kan bocka av det på min lista ;-)

Väx tillsammans - Event

Igår var jag borta heeela helgen eftersom jag och Tina var på ett Väx tillsammans event. I stora hela var det 6 damer som tröttnat på att jobba med det "vanliga" och har på olika sätt startat egna företag med eller utan backning av något bakom sig. Ett företag hade en egen idé för försäljning av glasögon, en heminredning för homepartys en hade med hudföryngring och kosttillskott. En säljare för Mary Kay var där samt en tjej som fixat egna hårgrejer och smarta ballerinaskor att kunna vika ihop och ha med sig i handväskan tex på krogen. Poängen med hela eventet var väl egentligen att hitta nya vägar och få inspiration om man vill starta eget eller gå ihop med någon av de där.
 
För mig slutade det med att jag blev erbjuden att agera ansiktsmodell för Mary Kays Make-up. Så ska till hennes studio i slutet av månaden för att bli sminkad med före- och efterbilder. Hon har väl tänkt ha dem i undervisning. Tyckte det var lite kul. Fruktblomman var också med och sponsrade lite fruktblomster, denna kreation samt jordgubbar doppade i mörk choklad.
 
I slutet av kvällen hade de en utlottning av priser från varje företagare som hade deltagit. Tina vann det pris hon ville ha och det gjorde jag också faktiskt. Det var lite roligt måste jag säga för jag vinner ALDRIG saker. Så på vägen hem köpte jag och Tina en varsin trisslott. Tina vann 30 kr och jag ingenting faktiskt men jag vann ju inredningsgrejen; glaskapell, kan man kalla det så?

Moraliskt stöd

Har varit moraliskt stöd till Gabi nu på kvällen då hon varit och kollat på två lägenheter. Båda i Slavsta, ena en etta och andra en tvåa. Personligen tyckte jag att ettan var mysig, den kändes hemtrevlig medan tvåan kändes väldigt steril och tråkig. Hon som bodde där hade visserligen bara vitt, vitt och vitt på ALLT! Han som bodde i ettan hade typ ställt möblerna där de hamnade såg det ut som. Vi var även lite vilse för att Gabi tog fel på gatunummer.
 
Själv fick jag idag besked av uppsalahem att jag är aktuell för att hyra 4 stycken lägenheter som jag intresseanmält på. Alla dessa ligger på min gatan, snett längre upp på gården. De håller på att färdigställas med renoveringen just nu så kruxet med det innebär att man inte kan gå till de lägenheterna och kolla. Det löstes med att vi får gå och kolla på en annan lägenhet, lite längre upp i samma kvarter. Tyckte jag var väldigt intressant faktiskt. Nu har jag varit i en längre upp och kollat förra året och Gabi bor i en sån lägenhet just nu så vet hur de ser ut. Behöver därför inte offra arbetstid för att se på lägenheter. Är bara å ta det lite chill och tacka ja nästa vecka.

Here I am... will you send me an Angel?


Sol, vind och... is

Jisses! Snacka om att jag har träningsvärk idag. Pallar knappt att lyfta något med armarna. Skratta får jag låta bli för det gör skitont i magen men man kan ju inte låta bli ibland. Dessutom har jag värk i röven och låren så vaggar runt som en anka känns det som. Iallafall tills kroppen kommer igång. Så efter att ha suttit ett tag så går det lite trögt. Har planerat att jag ska dammsuga och moppa. Får se hur det går med det. Dammsuga måste jag göra iallafall för Tingeling har spridit kattsand vida omkring i hela lägenheten den här veckan.
 
Tog mig ut på en 40 minuters promenad i solen åtminstone trots min träningsvärk. Blåser som sjutton gör det på och sina ställen var det snorhalt pga all is men jag är ändå glad. Så nu har man laddat batterierna litegrann. Blir ju inte mycket av med det under dagarna då jag sitter på kontoret hela tiden.
 
Tror någon haft för mycket fritid! Men det var rätt häftigt ändå, amitiöst!

Underbar start på dagen

Var iväg på ett medelpass på Friskis kl 9.30. Jag trodde jag skulle vara helt lost med tanke på att jag inte tränat på nästan 14 månader. Det är helt sjukt egentligen! Då räknar jag in den månaden när jag försökte träna men hade ont. Sen gick det inte alls längre eftersom jag inte kunde gå utan skarp smärta. Efter operationen i slutet av november har jag fokuserat på rehabiliteringen. Vill INTE att det ska kolla tillbaka. Men nu 3 månader senare genomförde jag mitt första pass och det kändes AWESOME!! Snacka om att jag verkar ha behållit grundkondition och styrka ändå. Nu har jag visserligen byggt upp det lite med att gå hem från jobbet nästan varje dag. Men GAAAAAAH så skönt det var att hänga med och att orka genomföra hela passet. Blev lite trött inför de sista 2 låtarna men det kanske inte är konsigt?
 
Är härligt skön känsla i hela kroppen nu. Sådär härligt mör liksom. Underbart, underbart, underbart. Detta har jag längtat efter såååå länge. Gäller dock att inte gå ut för hårt nu direkt utan ta det lite piano. Lyssna på kroppen! Det är faktiskt lika viktigt som att träna, fick ju lära mig den läxan den hårda vägen tyvärr. Men nu blickar vi framåt. Pallar jag blir det ett pass på måndag och Zumba på onsdag iallafall.
 
Nu måste jag göra mig iordning. Ska iväg och shoppa lite med pappa och vara moraliskt stöd när han provar sängar. Efter det är det kalas hos farmor. Får se vad som händer senare ikväll. Om jag bli hemma eller kanske ser andra chansen hos någon. Eventuellt kanske jag drar ut till Järlåsa och hälsar på eller vem vet, Lindsbro, det var alltför länge sen.
 
Ha en bra lördag!

Fredag!!

Fredag igen då mina vänner. Hoppas ni gör något roligare än vad jag gör. Har varit ute på en promenad för att hämta ett rekommenderat brev. Har varit skitnojjig då det var från Uppsala kommun. Blir ju lite orolig när man får hem en lapp om att hämta ett rekommenderat brev man inte har en aning om att man ens väntade på. Hade lite ont i magen igårkväll eftersom jag inte hann hämta det då men var inte så farligt ändå. Det var nämligen ännu en kopia på uppsägning av lägenheten från Uppsalahem. Antar de har som rutin att skicka det med rekommenderad post också för att vara säkra på att man får beskedet. Var skönt med en promenad iallafall så var inte helt onödigt ändå.
 
Sen har jag ätit lite Linssoppa och sitter nu och ser på Gladiatorerna med lite godis och pepsi max. Har ont i huvudet så kommer nog hoppa isäng ganska tidigt. Blir väl att se en film eller något om jag orkar. Annars så får jag ladda inför imorgon. Blir blir det premiär på gymmet. Var över 1 år sedan jag tränade. Skulle på Zumba med Emilia men hon bangade för hon tyckte kl 10 var tidigt. Jag vaknar ju så tidigt ändå eftersom jag är så van att gå upp så jag tänker gå och träna iallafall. Men blir inte Zumba imorgon för att slösa gratisveckan på SATS, blir på onsdag istället. Så imorgon går jag till Friskis och kör ett Medelpass med Thomas. Jag gillar honom! Passet börjar 9.30. Lagom tidigt!

RSS 2.0