Städ och solsemesterplanering

Idag tog jag en rejäl sovmorgon. Eller jag sov inte så länge men klev inte ur sängen förrän vid 10. Har sedan städat lägenheten. Det behövdes verkligen. Vår och Tingeling börjar tappa massa pälsa. Körde en omgång med dammsugaren i soffan också. Hallelujah!

Emilia var här på eftermiddagen. Vi har semesterplanerat igen. Men nu har vi verkligen spikat resemål. Blir en grekö. Vi har kollat 2 hotell på Korfu och 2 hotell på Karpathos. Nu ska vi gemensamt bestämma vilket hotell. Förhoppningsvis boka på fredag. Längtar till sol, värme och ett stort turkosblått hav. Återkommer om det😊

Kniven mot strupen, Leksand

Den här hockeysäsongen börjar bli riktigt tröttsam. Höga toppar men mest djupa dalar. Det märks även på de mest inbitna Leksandsfansen. Tålamodet börjar ta slut och tron sviker lite grann.
 
Vi ska kunna ställa krav på laget men att håna de som just nu redan ligger är i mina ögon att gå lite långt. Vill ändå be alla besvikna Leksandsfans där ute att inte ge upp nu, inte än. Om vi ger upp, hur kan vi då ställa kravet på vårt lag att inte göra det?
 
För övrigt. Hur mycket oflyt har det inte varit? Hur många självmål kan man göra på en säsong? Känns som vi måste passera något form av rekord snart? Sen den här tredje perioden. Nog om det.
 
Det är 7 omgångar kvar, 21 poäng att spela om. Det som på förhand såg ut som en fight mellan Leksand, Brynäs och Djurgården, kan efter senaste omgångarna räkna in Modo också. Nedan har jag listat hur säsongens sista grundserieomgångar ser ut för respektive lag samt vilka av dessa som är hemmamatcher.
 
Leksand möter:
Örebro (H)
Växjö
Skellefteå AIK (H)
Djurgården
Frölunda (H)
HV71 (H)
Linköping
 
Modo möter:
Linköping
Luleå (H)
HV71 (H)
Frölunda (H)
Färjestad
Örebro (H)
Brynäs
 
Brynäs möter:
Luleå
Färjestad (H)
Örebro (H)
HV71
Växjö (H)
Djurgården
Modo (H)
 
Djurgården möter:
Växjö (H)
Skellefteå
Luleå
Leksand (H)
Linköping
Brynäs (H)
Örebro
 
Kan konstatera att Örebro möter alla lag som krigar för sin överlevnad i SHL under denna period. Med en snabb koll så känns det som att Djurgården har lite tuffare läge än de andra, med en hemmamatch mindre dessutom. Inte för att någon match i SHL är enkel men kanske Brynäs med sitt lag har det lite lättare.
 
Jag brukar inte tippa utgången, speciellt nu känns det som att det kan gå hur som helst, men om jag skulle det så önskar jag detta i de bästa av världar. Modo är inte tillräckligt bra för att ta 5 poäng mer än oss. Djurgårdens matcher är aningen tuffare än våra vilket kan göra att vi (med lite flyt) kan klämma oss förbi. Ja vi måste vinna 3 mer än DIF, varav en kan vara i OT. Tror Brynäs drar det längsta strået i detta. De har det bästa laget av dessa fyra men har inte fått det att stämma. Det är ju inte så att jag skulle protestera om vi passerar Brynäs direkt på fredag och håller oss där.
 
Med tanke på läget lagen emellan, med 48 omgångar i bagaget, så kommer det bli en kamp ända in i slutet. Kniven mot strupen. Vad som än händer så kommer Leksands IF ha mitt fulla stöd. Må bästa lag slippa kvalspel.
 
 
Kan passa på att göra lite reklam för Uppsalaleksingars kommande resa 28/2. Läs mer på hemsidan: Uppsalaleksingar.se

Frisk

Efter att ha varit krasslig hela förra veckan mår jag äntligen helt ok. Lite nästäppa och ont i huvudet men helt klart ett fall framåt. Det är ett under att jag klarade mig undan sjukdagar. Eftersom det fanns så mycket jobb att göra fick jag jobba hemma en dag och knapra piller resterande. Fick tom höra att jag inte såg frisk ut men hade inte möjlighet att gå hem.

Lämnar nu den veckan bakom mig. Tanken är att jag idag ska iväg och träna efter jobbet. Som jag har längtat!😆

Nytt te

Köpte nytt te igår. Någon som har testat?

En vintersolspromenad

Var så fint väder när jag klev ur sängen så åt frukost och begav mig ut på en promenad i solen. Så härligt! Ibland önskar jag att jag hade en systemkamera när fotograferingslusten tränger på. Ser motiv att fota överallt som skulle bli så mycket bättre med en riktig kamera istället för mobilen. Aja det är vad jag har så det är vad ni får ;-).
 

Jupiter ascending

Istället för att se Melodifestivalen igår gick jag på bio. Var och såg Jupiter ascending, sci-fi action med Milan Kunis och Channing Tatum i huvudrollerna. Har längtat efter denna sedan i somras när jag såg trailern första gången. Blev inte besviken, det var i stort sätt action från början till slut. Milan som skådis är emellanåt lite too much för min smak men helt okej. Behöver inte säga så mycket om Channing tror jag. Blir imponerad av varje film han gör numera, vilken utveckling från Step up. En annan som förtjänar mycket lovord är Eddie Redmayne som spelar Balem. Jäklar vilken insats! Han spelar även Marius i Les Miserables och Stephen Hawking i The theory of everything, en annan film jag vill se. En skådis att hålla koll på framöver.
 

Körde lite aw igår

Körde aw med två tjejkompisar igår. En öl sen var det nog. Haha. Allt som behövs en fredagkväll efter en jobbig arbetsvecka.

Ingen inspiration

Har varken tid eller inspiration att blogga nuförtiden. Dels för att jag jobbar mycket, när jag kommer hem jobbar jag ändå lite till och så försöker jag hinna med ett träningspass. När väl maten är intagen efter allt detta ligger jag på soffan och ser Sons of Anarchy. Sen på bollen kanske, men är på säsong 6 nu. I love it!
 
Så ja tror inte ni vill höra detta varje dag så blir något inlägg då och då. Ibland hinner jag inte ens blogga på helgen då jag ska hinna med det jag inte hinner annars i veckorna. Så ser mitt liv ut just nu.
 
Försöker verkligen få till något inlägg per vecka men då ska det vara något kul att skiva om också. Ett inlägg som gör att man kan komma loss lite från vardagen iallafall.
 
Jaja, idag är det iallafall fredag. Denna helg blir rätt lugn.
 

RSS 2.0