Mitt 2013

Mitt 2013 har varit riktigt bra med tanke på hur mitt 2012 var. Det går definitivt framåt.
 
När jag skriver detta sitter nog de flesta på någon fest eller middag någonstans i vårt avlånga land. Själv sitter jag hemma med katterna. Har varit ut och käkat med mamma en sväng men sen åkte jag hem igen. Familj på olika håll och vänner som även iår valt att fira nyår på andra håll resulterade i att jag nu sitter hemma. Ville heller inte tränga mig på folk när man inte fått frågan.
 
Tänkte köra en snabb sammanfattning av de bra sakerna som hände mig 2013. Det som inte var så bra behöver vi inte älta tänkte jag. Så kör en kortis i punktform.
 
- Jag fick jobb, heltidsjobb med det jag utbildat mig som och trivs riktigt bra.
- Jag fick förstahandskontrakt på en nyrenoverad lägenhet.
- Leksand gick upp i Elitserien (bytte namn till SHL i somras).
- Jag blev moster till en riktig busunge!
- Var på Daladerbyt mellan Leksand och Mora i Globen.
- Sverige vann VM-guld på hemmaplan (ishockey)
- Chicago Blackhawks vann Stanley Cup (ishockey)
- Resultatet av ryggoperationen blev lyckad.
- Det har gått riktigt bra för Leksand i SHL (plats 6)
- Varit utomlands två gånger, Rhodos och Marocko.
- Jag fick Meeko!
 
Men framförallt...
Både jag och mina katter plus mina nära och kära har fått vara friska hela året.
 
Med tanke på att jag troligtvis kommer vara rätt uttråkad kommer jag troligtvis även lägga upp lite bilder från Marocko. God fortsättning...
 

En årslista

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Gjorde och gjorde... Jag har aldrig haft ett heltidsjobb förutom det räknas? Jag var till Göteborg för första gången i mitt liv. Konstigt att jag aldrig varit där men ja så är det. Vi bodde på All inclusive hotell när vi var på Rhodos, har jag aldrig gjort förr. Första gången jag var i Tegera Arena var i påskas och det blev rätt bra ändå :-)


Genomdrev du någon stor förändring?
Knepigt ställd fråga men det har blivit ganska många förändringar iår. Att gå arbetslös och få skramla för att gå runt varje månad till att få en anställning men väldrig bra lön. Att kunna göra saker som jag aldrig kunnat göra förut är en frihet man inte ska ta för given. Fick förstahandskontrakt på en nyrenoverad lägenhet, vilket innebar en jäkla trygghet framförallt.

Professionellt håller jag fortfarande på att lära mig saker och ju längre tiden går känner jag att jag vill ta för mig och förändra saker. Få se vad nästa år för med sig.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Det är en del vänner som blivit föräldrar och en del som blivit gravida, lär bli babyboom nästa år igen ;-)

Blev även moster i maj så nu har man en liten systerson att lära allt man kan! hahaha

 

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Först och främst kommer jag minnas 24:e januari eftersom det var då min chef ringde och berättade att jag fått jobbet. Jag var så lycklig att jag ringde mamma och grät. Sån glädje kommer man ihåg!

30:e mars såklart! Första beöket i Tegera Arena och vi gick upp i Elitserien som under sommaren bytte namn till SHL. Galen stämning, galen fest. Ren lycka från alla på plats!

 

Vilka länder besökte du?
Rhodos och nu i jul åkte vi till Marocko!

Din största framgång på det privata planet?
Jadu, jobb och lägenhet har jag tjatat om redan. Fast anställning och ekonomisk trygghet. Det här med kärlek blir inte lättare bland alla nötter man träffar men även folk som är trevliga men inte ett dugg intressanta på det sättet. Nästa år då jävlar, då ska raggas på allvar hahaha.

Vad spenderade du mest pengar på?
Vill nog säga hockey (biljetter och resor). Jag vet knappt när jag shoppade tex. kläder senast. (Nu fick jag visserligen hem ett paket med kläder häromdagen)

Största misstaget?
Jag vet inte om jag gjort något större misstag som jag kommer ihåg. Ingen är perfekt och gör fel ibland men jag vill inte minnas några större saker som jag kan säga "det här" till.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Våra hockeyroadies gör mig alltid glad. Att uppskatta även de små sakerna gör mig glad. Tycker att vi tar mycket för givet och inser inte vad vi hade förrän det är borta.

Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014?
Mindre intriger bland nära och kära, har varit lite mycket av det iår. Som familj måste man hålla ihop! Det känns som att min börjar falla isär lite och därav firar jag jul utomlands.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Hänger upp mig på saker jag ändå inte kan påverka.

Bästa boken du läste i år?
Femtio nyanser...-serien.

Vad var din största framgång på jobbet 2013?
Oj, jag vet inte. Troligtvis att jag känner att jag har chefernas förtroende även om jag är rätt ny i arbetslivet efter examen. De har gett mig chansen och jag har tagit dn, visat vad jag går för.

Något du önskade dig och fick?
Jobb och lägenhet. Det har visserligen inget med tex födelsedag eller jul att göra. Jag önskade mig ingenting när jag fyllde år och jag har inte önskat mig något i julklapp heller.

Något du önskade dig och inte fick?
Hänvisar till föregående fråga. Men jag vill och behöver ha en ny soffa och säng men det är något jag måste fixa själv.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Min BFF bjöd mig på "Hockeymatchen" I Globen. Ni kanske inte har koll på det men var ju ett gäng kändisar som skulle spela match mot OS-laget från -94 för att inviga Hockey-VM. Annars gjorde jag ingenting faktiskt. Kan jag få sluta fylla år nu?

Vad fick dig att må bra?
Jag behöver aktivera mig i olika sammanhang, jag måste få träffa folk därför får mitt jobb mig att må bra men även att gå och träna. Det är även sjuk skönt att kunna dra utomlands en vecka då och då. Men som sagt, jag mår bra att att mina nära och kära fortfarande får vara friska.

Vem saknade du?
Den jag alltid saknar, morfar.

De bästa nya människorna du träffade?
Det måste vara min chef, som nu ska sluta samt mina närmaste kollegor.

Mest stolt över?
Jag är mest stolt över att jag visat att det var rätt av mitt företag att anställa mig. Jag får ofta mycket lovord även om jag också har saker att utveckla och tänka på. Jag har själv skapat mina förutsättningar.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag måste bli mycket bättre på att inte kasta pengar omkring mig. Det känns som att jag lite för spontant ibland hittar på massor som kostar pengar. Det går inte att göra hur mycket som helst varje månad.

 

God Jul Emma

Min dammsugare suger... dåligt. Så nu fick jag nog och skickade efter en ny! En riktigt bra en ska det vara också har jag hört och läst. Så nu jäklar kanske det blir mindre grus efter katterna i hela lägenheten.
 

Borta bra men hemma bäst

Efter lite flygstrul igår så är jag äntligen hemma.
 
Tänkte skriva lite mer och lägga upp lite bilder men hinner inte det nu. Tänkte mest säga att jag lever och att det är skönt att vara hemma igen. Det var en mysig vecka men kan säga att jag inte kommer åka tillbaka till ett arabland inom snar framtid. Känns som om man inte fått vara ifred på hela veckan... men men, den var mysig på sitt sätt ändå. Det var skönt att komma iväg. Nu ska jag avnjuta ännu en veckas semester på hemmaplan.

Värsta burgaren

Ikväll åt vi värsta burgaren och drack sangria. Skitgott! Semester när den är som bäst! 😊



Roadie till Essaouira

Igår tog vi en trip till Essaouira "the windy city of Africa". Vi var förbi en fabrik där kvinnor gör produkter av Arganträdet, alltså aragan oil. Köpte en liten flaska för håret.

Staden i sig var väl mysig. Typisk gammal fiskeby.

På vägen fick vi se getter i träden ;-).



Lunch vid stranden






God Jul

Kunde inte få iväg ett inlägg igår så...

GOD JUL i efterhand!



Hallå från Agadir

Har äntligen tagit mig tid att testa internet på hotellet. Vi anlände igår vid 15.30 skulle jag tro. Har hunnit med ganska mycket så kör en snabb redovisning.

- vi började med en promenad till stadens största Supermarket, Marjane. På vägen dit mötte vi Muhammed som såg till att vi kom fram i ett stycke. Marjane var ungefär som en kombo av ICA Maxi, Elgiganten och IKEA utan möbler.

-Kvällen spenderades i soffan framför "So you think you can dance" och "Blood diamond". Vi var helt slut så blev gourmetmiddag hemma.

- Natten var en upplevelse i sig. Discot i byggnaden höll på länge och spårade nog ut. Vid halv 4 väcktes jag med ett ryck och massa glas som splittrades. Trodde allvarligt att någon attackerade hotellet så fort på med kläderna... men det var inget sånt så vi la oss och sov vidare.

- Konstaterar att det inte är varmt vatten vi får duscha i!

- efter lite frukost begav vi oss till Sauk el Had, vilket är en stor söndagsmarknad med ALLT. Även idag hade vi tur att möta en man på vägen som jobbade där. Vi blev inbjudna i hans butik och blev bjudna på te av hans bror. Vi fick även tillfälle att pruta för det vi ville ha. Vi blev även bjudna in i en annan butik där vi mötte Dominik från Irland, en fotograf som åkt hit själv i 2 veckor.

- Tog oss ner till Stranden och promenadslingan där. En kille max 17 år frågade om vi ville träffa honom imorgon så han kunde bjuda oss på disco, haha. Eller nej tack.

- Åt god paella på en resturang med svensk/marokansk ägare.

Måste säga att karlar här inte har någon hyffs. Det glos, tutas, flirtas, stånkas, smackas och ropas efter oss när vi passerar. Skärpning! Inte så sugen på att visa hud direkt. Poolen lockar inte men ett dopp i havet är ett måste innan vi åker hem.

Tack så länge!







Jay Fu´s

Har haft så mycket att göra att jag inte hunnit skriva om tisdagen då vi var ut och käkade med min chef som ska sluta. Det blev bestämt att vi skulle gå till Jay Fu´s i Saluhallen. Jag har aldrig varit där så det var trevligt.
 
Vi började med lite bubbel på kontoret innan vi gick. Vi lämnade en present till LG så att han inte glömmer oss. Eller ja det blev en t-shirt med ett bildtryck med oss på samt en mugg med tryck. Liten rolig intern grej.
 
Kan säga att maten på Jay Fu´s var jättegod. Åt nån tempurafriterad ekologisk kungsräka och grönsaker med dip. Till huvudrätt åt jag grillad hjortsfilé med macadamiannötter. Såååå jäkla gott!!
 
De hade nå jättecool bildshow när man satt på toa....
 

Har jag sovit inatt?

Egentligen har jag sovit som en stock hela natten men det känns inte som så. De sista tuffa veckorna har definitivt satt sina spår. Det är riktigt skönt att ha lite semester nu, det behöver jag.
 
Igår var jag hos mamma och käkade. Vi hade lite "julfirande" eftersom jag åker imorgon. Bror fyller på julafton så han fick presenter nu istället. Även Loke fick paket. Papper förstår han sig inte på än men verkar som att leksakerna gick hem iallafall, goda att tugga på ;-).
 
Gick hem i regnet och la mig direkt.
 
Just nu håller jag på och röjer lite här hemma, städar kök och badrum samt tvättar. Har betalat räkningar och biljetter till Sthlm Fields (Metallica) så det är klart. Syster skulle titta upp en sväng och kolla på nya lägenheten.. Sen måste jag packa, har inte gjort ett dugg och vi åker imorgonbitti!

Slutspurten

Nu är det verkligen inne på slutspurten. 1 arbetstimme kvar av det här året. Jag har lite att pyssla med för att bli klar sen ska jag försöka avlasta en kollega en liten stund innan jag går. Det kräver dock lite underskrifter uppifrån i leden för att göra. Annars är det som det är.
 
Ska bli otroligt skönt med ledighet nu, de två senaste månaderna har det varit fullt upp hela tiden. Känner mig lite sliten faktiskt. På lördag åker vi till Agadir, bästa sättet att släppa allt.
 

Att vänta

Typiskt mig att inte ha koll på saker just nu. Sitter just nu i ett väntrum på en barnmorskemottagning med säkert 20 andra. Fler än jag som i sista minuten insett att pillren börjar ta slut. Det här med planering vaddå?!

Så här sitter vi nu i julstressen.

Bara imorgon kvar nu att jobba sen tar jag semester. Packat har jag inte gjort än! Får kasta i lite saker i resväskan ikväll när jag tvättar...

Svårt att hinna med

Efter min kaosfredag har jag legat lågt minst sagt. Helgen passerade alltför fort som vanligt. Denna vecka är det en hel del som ska hinnas med. Känner mig smått stressad över att hinna med allt jobb, familj och mig själv tills jag åker på lördag. Sen att fredagens upptäckt gav mig ännu en sak att hinna med gör det inte bättre.
 
Kanske är lika bra, då vet jag någon som kommer sova större delen av resan ner till Marocko dvs jag ;-). Skippade därför träningen idag så jag hinner med lite här hemma. Så har varit nere och hämtat mina resväskor, vet ju inte riktigt vad jag behöver med mig. Helt klart är ju att det inte är Rhodosvärme vi pratar om här så enbart linnen och shorts är inte aktuellt. Dessutom finns möjligheterna till att gymma på hotellet då kanske träningskläder/skor är något att packa ner. Jag vill ju gärna spela tennis!
 
Såå jag måste blanda min packning helt enkelt och då kanske det behövs en större väska. Jag vet det är bara en vecka men ni vet hur vi kvinnor är ;-). Samtidigt använde jag inte allt jag packade ner till Rhodos eftersom vi inte festade på det sättet, lär inte bli i Marocko heller, dessutom lär man respektera att det är ett muslimskt land och inte ha alltför kort och urringat på sig.
 
Den dagen, den sorgen typ. Känner att jag måste ta tag i det iallafall om jag ska hinna. Resfeber är väl bara förnamnet. Vet inte varför jag blir såhär. Antar jag vill ha koll på läget...
 

I see fire

Insåg precis att Ed Sheeran gör ledmotivet till nya The Hobbit. Jag har faktiskt inte lyssnat på honom så mycket men han har en mysig röst och rätt bra låtar att gunga med till. Kommer bli mer Ed i mitt hus framöver.
 
I see fire heter låten och den gav mig gåshus från första lyssning. Satan så bra, så fin och stämningsfull. Ååååh sånt älskar jag. Längtar verkligen efter att se filmen imorgon!

Fredag den jävla 13:e

Med handen på hjärtat kan jag säga att det ALDRIG brukar hända mig saker när det är Fredag den 13:e. Idag har det dock varit åt helvete. Känns som alla andra dagar kom tillbaka dubbelt upp.
 
Dagen på jobbet har flytit på utan problem. Lite nätverksproblem men det kommer emellanåt och är inget att hänga upp sig på.
 
Tog mig hem utan några problem där heller. In i lägenheter och lämnar grejerna och tar mig sedan ner till bilen. Där ser jag detta!
 
Va i helvete?! En stor jäkla buckla på motorhuven. Jag har då inte använt bilen sedan i lördags när jag och mamma var ut och handlade lite julklappar och bokade/betalade Marockoresan. Till grejen hör att ett byggfirma håller på att renoverar huset några meter framför min parkering. Bucklan har ju inte uppstått av sig själv och har något hamnat där som hör bygget till då gör man väl något åt det? Är ju inte så att skadan inte märks! Någon pappa känner tyckte det såg ut som att någon hade skallat motorhuven, de får tydligen inte sånt på Upplandsmotor. Hur friskt är det?
 
Pratade lite med pappa och fotade ifall det behövs till försäkringsbolaget, polisen eller Uppsalahem då det är de som är ansvariga för parkeringen och byggfirman.
 
Hämtade sedan mamma, åkte till Gränby C och handlade lite julklappar sen vidare och handlade mat på Willys. På Vaksalagatan innan rödljuset dör biljäveln och vill inte starta. Vid det här laget är jag rätt trött, hungrig och grinig. Hittar inte varningsblinkersknappen och blir typ galen. Ringer pappa i panik! Som tur är står vi precis intill macken så mamma får springa in och fixa så vi kan tanka lite om det är problemet. Medan försöker jag få igång bilen, rotar i baklucka och grejar under motorhuven. Polisen stannar även bakom och undrar vad som har hänt, oroliga att jag krockat. Men nej, bilen har bara dött. De tacka för sig och hoppas att det löser sig. Flera män stannade faktiskt till och undrade om jag ville ha hjälp men pappa var ju på väg så fick snällt tacka ändå. Hur pinsamt är det inte att stå där? Alla tror ju att man krockat! Men en motorhuv som ser ut som man landat en älg så... När pappa väl kommer grejar vi lite under motorhuven, jag fyller på kylarvattnet som spårlöst försvunnit. Försöker starta men icke. Pappa kopplar ihop bilarna för att bogsera. Går lite bananas på växellådan (auto) och testar att starta. Biljäveln går igång!!
 
Så efter det ena och det andra är jag helt slut men hemma. Jag har fått mat i magen och tänker snart hoppa i säng. Hade planerat soffhäng till någon film men orkar inte.
 
Hoppas ni haft en bättre Fredag den 13:e. Jag hoppas att nästa dröjer ett tag!

Lucia

Imorse blev jag väckt av myskissen som villa gosa (och förstöra frisyren). Okej, frisyren såg ut som kaos på förhand så jag måste ha sovit gott. Eller nej, jag har vaknat till några gånger och drömt konstigt. Jobbrelaterade saker brukar tala för viss underliggande stress. Gick iaf igenom alla steg för årsskifterutinen och semesterberäkningen inför nästa vecka och januari. Eventuella diffar som kan dyka upp pga att högsta cheferna har förmånsbil.
 
Just nu sitter jag på kontoret själv och myser. Körde lite luciafika i min ensamhet då jag inte hade någon frukost hemma. Måste handla efter jobbet idag. Har ingen aning om hur många som kommer tn till kontoret idag. Eftersom det är fredag gissar jag att det blir rätt tomt faktiskt. Bara att sätta igång och jobba då. Har två arbetsgivarintyg att fila på, en extra lönekörning att göra inför julen samt leverantursfakturor att betala in. Glory glory!
 
Glad Lucia på er! Vi bortser från att det är Fredag den 13:e idag...

Förlust igen

Man ska inte blogga om sina känslor efter ännu är jobbig förslut.
 
 
jag
 
skriver
 
bara...
 
 
 
SKIIIIIIIIIIIIIIT OCKSÅÅÅÅ!!!!
 
 
 
 
 
Godnatt krigare!

Nyårsklänning?

Inte för att jag har så mycket planerat för nyår men ändå. Blir säkert något roligt innan året är slut. Kommer ju hem från utlandet den 28/12 så hinner nog planera lite iallafall. Kanske hittar lite kläder utomlands dessutom som är billiga och bra. Ååååh vad jag längtar till ledigheten!
 
Hittade iallafall denna på nell.com. Snygg, enkel och min favofärg, kan det bli bättre? ;-)
 

Utbildningsdag i Stockholm

Har spenderat hela dagen i huvudstaden idag. 07.20 gick bussen från stationen. Jag tycker det är skönare att skumpa på en buss är klämma in mig på ett tåg med alla stressade pendlare. Hinner dessutom vakna och sitta och filosofera i lugn och ro.
 
Utbildningen idag var bättre och mer användbar än den jag var på för en månad sen. Kan säga såhär att jag lär ha lite att göra i löneprogrammet innan jag går på semester, styra upp programuppdatering medan jag är borta för att kunna göra årsskifte och semesterberäkning när jag kommer tillbaka, innan lönekörningen börjar. Herre, allt som ska in till FORA, Skatteverket osv innan sista januari. Hejdå livet!
 
Med andra ord ska jag njuta av ledigheten medan jag kan om ca eller för att vara exakt 6 arbetsdagar!
 
Hur kommer det sig att det alltid serveras fisk när jag är på utbildning förresten? Sist var det lax, i Gbg var det torsk och idag bjöds det på röding. Visst är det gott med fisk men vad sjutton, nu får de bjuda på något annat!
 
Blev middag på Vapiano med Emilia och Jonas innan jag åkte hem. Riktigt god pasta åt jag där. Kommer garanterat tillbaka dit! Nu tror jag att jag ska krypa ner i sängen och läsa lite.
 
 

STHLM Fields

Ibland är det fan bäst att göra det man vill i sitt liv.
 
Imorse fick vi biljetter till STHLM Fields där Metallica spelar! Hur länge har jag inte velat se dem live då? Kan lova att inte ens sjukdom kan stoppa mig från att gå på den festivalen i maj.
 
Behöver jag nämna att man alltid behöver något att se fram emot?
 
Närmast Agadir, sen Färjestad - Leksand, Brynäs - Leksand, Avicci i februari och Metallica i maj. Blir säkerligen fler matcher under våren, speciellt om vi tar oss till slutspel men så långt är det inte planerat alls.
 
Denna tisdag blev genast sååå mycket bättre! Julmusik på radion också. Hell yeah!
 

Räknar ner till semestern

Måndag igen, måndag har passerat. Här sitter jag ensam på kontoret och har gjort sedan länge känns det som. Det rasslade till och så var det tomt. Men det är skönt att sitta och jobba själv, ringa lite känsliga samtal.
 
Hade möte på eftermiddagen med en säljare för Fitness 24/7. Jättetrevlig kille, är väl sånna som säljer ;-)- Det handlade iallafall om avtal för våra anställda. Här talar vi friskvård för alla anställda i företaget. De öppnar iallafall en plusanläggning precis nedanför på gatan och ville därför åka runt till företag i området. Det uppskattas iallafall från oss på kontoret som har nära. Tror vi kan få till ett bra samarbete!
 
Annars har jag suttit med semesterskuldsberäkningar och lyssnat på Niva och Klingas podcast. Brukar alltid göra det när det är "tråkiga" arbetsuppgifter. Gör det hela lite lättare! För övrigt fattar jag inte att det här med Debet och Kredit inte går in i huvudet. Jag måste startas igång varenda månad sen är det lugnt.
 
Jaja, avsluta nu kanske. Snart ska jag dra iväg och träna! Hann inte på hela förra veckan så ska bli skönt att komma igång igen.
 

Måste göra något åt designen

Känner att det börjar bli dags att göra något åt designen på bloggen. Vet dock inte vad jag ska göra...
 
Trivs med grunden jag har men är väl headern som ska ändras och lite andra saker. Tror att allt ska breddas lite. Har noterat när jag sitter vid jobbdatorn som har stor skärm att det ser lite litet ut emellanåt.
 
Har dock inte tid med det just nu, om 2 veckor har jag semester. Kanske kan försöka fota lite roligt i Agadir. Någon jävla bild ska man väl kunna få till att ha som header tycker jag. Visst har jag många bilder att välja på men orkar inte. Vill ha något stilrent men ändå jag.
 
Får klura på saken... ny header blir det iallafall =)

Lagmaskinens IF?

Experter envisas fortfarande om att säga att vårt lag inte är tillräckligt bra, vi har tur, flyt ect. Till viss del kan jag kanske hålla med men det är inte så enkelt. Allt är väl inte svart eller vitt, gråzon finns och det kan bli vad som helst.
 
Jag tänker såhär. Jag håller med baserat på vilka uttalade talanger eller stjärnor många lag har. Lär ju inte behöva dra namnen på dem fler gånger än alla experter redan gör. Känner dock att de missar några saker. Dessa individer kanske har förmågan att göra skillnaden men de kan inte dra lasset för ett helt lag. Se bara hur det går för Sverige i fotboll. Zlatan kan göra skillnanden men inte dra lasset för hela laget över hela planen...
 
Nyckelorden är laget, laget före jaget även. DET är vad Leksands IF har. Flera uttryckte "Lagmaskinens IF" på twitter igår, även om @NiklasNiva troligtvis var först, jag säger inte emot. Vi kanske inte har de här uttalade stjärnorna i vårt lag men vi har lik förbannat riktigt bra hockeyspelare som tar sitt ansvar match efter match.
 
Jag läste en intervju med Jon Knuts efter matchen igår där han sa att han är nöjd med den roll han fått i laget och går all in varje match. Att hålla emot som grabbarna gjorde i säkert 2-3 minuter igår utan att pucken går in ska kanske inte gå. Men alla offrade sig för laget.
 
Jag skrev på twitter igår att jag är imponerad över positionsspelet i försvarszon. De ytor som oftast lämnas är de där Oscar tar pucken om det kommer ett skott. Våran målvakt är så jävla bra, vårt boxplay är jävligt starkt och offensiven tar sig mer och mer. Jacke B, Ryno och Micke har sett jävligt pigga ut, lika så Jakobs och de la Rose. Jag vill inte ta något ifrån Brunnström, Fornataro eller Russell, för de försöker verkligen och har lägen men det lossnar bara inte.
 
Vi ligger TREA i tabellen, snart är det juluppehåll. Kan alla såkallade experter bara sluta och såga vårat lag hela tiden. Kan ni inte bara erkänna att ni hade fel som sågade ALLA vid fotknölarna innan säsongen ens börjat. Kolla bara på Hersley, i Cmorestudion gick de bananas igårkväll. Det är flera laget som växt in i SHL-kostymen som många sågade efter de inledande matcherna, behöver jag nämna Linder och Rönnberg som exempel?
 
Underskatta inte det lag som vågar och vill kämpa mot alla odds.
 

Agadir here we come

Gran Canaria var planen men idag vid lunchtid insåg jag att alla de resor vi kollat på försvunnit och ersatts av några lax dyrare resor. Jag gick alltså in och kollade plan B, Agadir i Marocko. Jättefint lägenhetshotell, mysig stad. Ringer min partner i crime för att höra vad hon tycker om ändrade planer. Svaret blir ungenför samma som jag känner just då, "att komma iväg är viktigare än destinationen", då att vi inte måste till kanarieöarna som alla andra svenssons.
 
Sagt och gjort. Jag ringer ett snabbt samtal till Ticket, snabbt samtal tillbaka till Gabi. Tar bilen upp till Gränby centrum, bokar och betalar på plats. Så den 21/12 sitter vi på planet ner till Marocko. Ska bli sjukt skönt att komma iväg, samtidigt som känslan av att fira julafton på den Marockanska sandstranden känns annorlunda. I like it!
 
Som sagt lägenhetshotell, två rum, 68 kvadrat, balkong/terass, stor jävla pool, gym. 300 meter till stranden, 1 km till centrum. Kommer bli mysigt!
 
Lägger in lite bilder, lånade från apollo.se.

Jag orkar inte mer...

Idag är en sån dag som jag helst skulle sova igenom. Trött som ett as, känns som att det blir mellan säng och soffa jag kommer gå idag, eventuellt på toa också. Inte speciellt hungrig. Då är det illa! ;-)
 
Dock riktigt tråkigt då det var planerat ett besök till Stockholm idag men jag orkar inte. Det får bli en annan gång. Är definitivt inte upplagd för utgång och att träffa en massa folk idag. Tanken på lokaltrafikstrul (är det ens ett ord?) får mig på dåligt humör direkt...
 
Så det blir till att pyssla hemma i egen takt. Har veckans diskberg att ta hand om. Så blir det när det enda man gör är att komma hem och sova samt äta frukost innan man går till jobbet. Sen är det match igen kl 16.
 
Ha en trevlig lördag!

Trött som ett as

Herre vad trött jag är. Efter en vecka med typ övertid varje dag och julfest på det är jag slut som människa. Det var länge sen jag var såhär trött kan jag säga.

Det var en jävla tur att dagens match mot Modo var en riktig nagelbitare. Kickstarten i första och halva andra var vad vi behövde för att vinna. Sen var Oscar kung som vanligt i tredje när vi inte riktigt orkade framåt. Vem vad annars, all energi fick läggas på att inte släppa in något.

Nu skiter jag i idolfinalen också hoppar i säng. Jag har typ inte sett resten av säsongen så varför börja nu. Bara det här med att Kevin är i final säger allt. Han har varit mellanmjölk varje gång jag tvingats lyssna. Det skulle inte förvåna mig om han vinner hela skiten!

God natt!



Wallmans julshow

Julfest med jobbet igår. Det bjöds på Wallmans julshow på Hyllan i Saluhallen. Maten var hur jävla god som helst, vet inte hur jag ska beskriva den riktigt men gott var det. Sill med pepparrot och bacon var nog kvällens höjdpunkt eller kan det vara desserterna, hmmm. Det fanns hur mycket som helst att välja på.
 
Dricka fanns det så det räckte och blev över. Var kul att en del var berusade redan innan de kom och så fortsatte de ösa på hela kvällen. Jag drack nog lite för mycket än jag borde med tanke på att jag va tvungen att börja kl 08 som vanligt. Dålig planering med julfest mitt i lönekörningen! Det var riktigt kul att träffa kollegor som man annars bara pratar med på telefon, eller i mitt fall så gör jag allas löner så jäklar vad jag har koll på namn och personnummer men ibland är det kul att ha ett ansikte också.
 
Blev en riktigt trevlig kväll. Den avslutades på Terrassen och jag var nog hemma vid 01. Vaknade 06 så inte mycket sömn. Mådde inte så jäkla bra heller när jag vaknade men bara å ta sig till kontoret. Har suttit och maratonkört in löneuppgifter i systemet, lämnade jobbet ca 19.30.
 
Wallmans julshow då, riktigt bra show tycker jag. De körde lite ABBA, Magnus Uggla, 80-tal och andra nya och gamla godingar. Hur jävla snygg var inte en av sångarna då?!?! Mmmm... Riktigt bra blev det och jag är jävligt nöjd med kvällen. Mysa lite till i soffan sen blir det sängen!
 

Tålamod

Är det något som jag saknar ibland så är det tålamod. Ja jag erkänner!
 
I söndags skulle jag hänga upp min julstjärna i vardagsrumsfönstret. Jag tänkte att det var bättre att hänga upp något i det fönstret istället för ljusstake. Katterna har en förmåga att hänga där nämligen och risk för ras var överhängande.
 
Problemet. Stjärnhelvete ville inte hänga rakt. Det spelade ingen roll hur mycket jag försökte så blev det inte bra. Det blev snarare värre. Efter 15 min pyssel, då hela jag var full av glitter, troligtvis golvet också, övervägde jag starkt att knögla ihop fanskapet och slänga i närmaste papperskorg.
 
Istället fick jag bita mig i läppen och roa mig med något annat en stund.
 
När jag sedan satt upp gardiner och allt så satt den där stjärnan rätt rakt ändå. Jag vet inte hur det gick till men det var en jävla tur. Den kanske visste vilket öde den gick till mötes om det inte blev som jag ville ;-).
 
Mysigt blev det. Kissen fick ställa upp på bild i köket.
 

Det går bra nu

Medarbetar/utvecklingssamtal igår. Jag tycker det gick bra, ingenting som kändes jobbigt eller så. Jag har faktiskt en bra bild av vad jag vill och vad som behövs. Dock var det 1 timme inplanerat möte det tog nästan 2 timmar.
 
På något höger glömde jag alla nyklar på kontoret. Detta inser jag såklart på bussen när jag är nästan hemma. Försöker ringa min chef för att se om han är kvar på kontoret. Inget svar. Fick jaga efter pappa istället som har min extranyckel. Tror nog att jag måste göra några kopior av hemmanyckeln och sprida ut. Det var mycket i huvudet igår helt enkelt.
 
Blev dessutom mat på Donken innan jag var tvungen att handla mat. Hade tänkt fixa matlådor igår men hann inte. Fick leta fram ut frysen så jag klarar mig denna vecka iaf. Lär bli en monstervecka utan dess like! Jag är redan trött...
 
Ska bli intervjuad för företagets tidning också. Det är mediagruppen på Daglig verksamhet som startat en. DV har öppet hus efter lunch i sina nya lokaler så vi ska dit och kolla lite. Ikväll är det Julfest, Wallmans julshop på Hyllan i Saluhallen. Låter fint det! =)
 

Sa någon tisdag?

Jag känner mig som innan kaffe och med tanke på att jag inte dricker kaffe så lär jag se ut så resten av dagen...
 
Nu kör vi! Uppdatering av alla löner efter lönerevisionen ska in till Skandia pronto sen har jag utvecklingssamtal. Känns lugnt, det är mitt första riktiga jobb efter examen och jag jobbar med många saker jag aldrig kommit i kontakt med tidigare, det görs misstag men de går att rätta till. Det blir bra att få lite feedback så man har koll på vad jag behöver tänka på eller bli bättre på. Ingen är perfekt! =)

Mardrömsveckan

Just nu orkar jag inte tänkta på antalet övertidstimmar som kommer att rassla in på kontot lagom till julledigheten.
 
Detta måste vara årets monsterarbetsvecka. Vem planerade in allt denna vecka? Inte var det jag! Det är det enda jag kan säga och gällande de flesta inbokade saker så har jag inte haft mycket att säga till om. (Nästa vecka är ingen höjdare heller!).
 
Jag har suttit hela dagen idag och laddat in löneuppgifter för massa anställda till Collectum. För er som inte vet vad det är så har det med tjänstepension att göra. Vi har inte haft tillgång till dessa konton för våra mindre företag, ås var bara att mata in allt inför årsskiftet.
 
Har tydligen medarbetar/utvecklingssamtal imorgon. Har inte hunnit läsa underlaget. Dock är jag väl rätt medveten om vad jag gör och inte kan göra i företaget samt vad jag tycker jag gör bra och inte gör så bra efter förutsättningarna som finns. Så lär finnas intressanta saker att diskutera. Måste även skriva om ALLA löner på nyanställda och löneändringar under året till Skandia eftersom det blivit fel...
 
Onsdag, bokföringsorder semesterlöneskuld och arbetsgivardeklaration. Öppet hus på vår enhet för daglig verksamhet. Brukarna har gjort olika saker som de säljer, har även gått med på att bli intervjuad för tidningen de har. Efter det ramlar alla löneunderlag in som jag ska sortera. På kvällen är det julfest! (Vi vet ju alla vad det betyder ;-))
 
Torsdag, ingen sovmorgon här inte. Lönekörning från morgon till kväll. Samma på fredag. Ni kan ju kolla om jag fortfarande lever på lördag morgon eller något. Kanske får lägga in lite inlägg ikväll som postas under veckan. Bilderna från Leksand - Luleå kanske kunde vara något?

Första advent!

Får väl börja med att be om ursäkt för den usla uppdateringen under helgen. Jag har helt enkelt haft fullt upp och inte varit hemma.
 
Lördagen började tidigt. Skulle med ut och jaga lite rådjur. Vi grillade lite korv och sprang runt i skogen. På vägen ut på landet var det massa dovhjortar som sprang på sidan av vägen, sen på den mindre vägen fick jag stanna 3 gånger för att rådjur skulle passera. Hur många tror ni vi hittade på i skogen när vi letade efter dem?
 
Nada, precis. Inte ett jävla djur såg vi. Jag föreslog därför att vi skulle ta bilen och köra fram och tillbaka längs vägen istället. Jag kör och Malin laddar bössan. Vi struntade i det och åkte och fikade istället.
 
Jag var helt slut efter all friskluft så tänkte att jag skulle åka hem tidigt. Men nej i vanlig ordning blev jag kvar, fick håret klippt så nu är det fräscht igen och så gjorde vi varma mackor för ett helt kompani. Mysigt var det iallafall.
 
Söndagen började lite senare. Blev en sovmorgon till 09 iallafall innan jag pallrade mig upp. Sen var det fullt ös. Städade hela lägenheten, så menar jag att jag plockade undan massa skit som låg och skräpade. Dammsög, moppade och julpyntade heela dagen. Hann med en shoppingsväng med mamma också. Fick åka till Stadium och byta mina träningsskor så sulan började släppa efter 4 träningspass.
 
Kvällen avslutades med en kebabtallrik, hockey och glögg. Gabi hade med sig starkglögg och den var inte god men onykter blev man. Matchen orkar jag inte ens kommentera. Har två saker att säga, Linköping är ingen favoritmotståndare, det går bara inte. Kul att Tobias Forsberg var tillbaka. Det blev även rätt tjejigt i soffan när Jon Knuts intervjuades efter första perioden. Vad ska man göra? ;-)
 
Over and out. Dags för lunch! Mördarveckan fortsätter sedan!
 
Bjuder avslutningsvis på några bilder från lördagen.
 

RSS 2.0