Biodags

Nu drar jag iväg till Dragon Palace och sen bio. Ingen aning om när jag kommer hem men är inte helt säkert att jag kommer blogga mer ikväll iaf. Kommer bli så att jag går och lägger mig ganska tidigt eftersom resten av hushållet ska till skola och annat imorron. Med det sagt vill jag påstå att de inte är tysta direkt men å andra sidan så ligger jag i vardagsrummet. Kanske blir shopping på Thuns imorron. I like!

Trött och uttråkad!

Skulle ärligt talat kunna lägga mig och sova nu. Men det blir inge bra eftersom jag skulle vända helt på mitt dygn. Så jag får helt enkelt hålla mig vaken. Kanske ska gå och ta ett varmt bad? Låter väldigt lockande just nu tycker jag. Kan ligga och läsa eller nått. Bara filosofera kanske? Senare ikväll ska jag på kina resturang med syster och hennes pojkvän. Ska med dom på bio också. Känner mig inte alls som tredje hjulet he he. Nerå det är ju faktiskt självvalt och det ska bli kul. Vi ska se Percy Jackson och kampen om åskviggen. Vill se den och ingen annan verkar vilja det så får man gå med de som ska.

Jävla bra utgång

Ja jag säger då det. För en gångsskull hade vi det skit kul ute på krogen. Vi dansade som dårar, sprang runt runt typ för killarna var ju som galna. Haha satte tom en lapp på en killes keps med mitt väsknummer i garderoben. Så skulle han hämta ut den till mig så fick säga att jag redan hade den men att han fick lappen så sa han: "åh ni tjejer bara luras".. awww stackarn! Vi shotade massa pigelin också! Skit gott! Så blev det en tequila och en drink.. muahahaha jag var on fire igår. På jätte bra humör och hade verkligen skit kul. Blev dock bara jag och Sandra i slutändan men ingen skada skedd vi hade roligt iaf.

Idag mår jag faktiskt väldigt bra. Över förväntan helt klart. Kvällen avslutades visserligen på Donken. Inte okej med snabbmat två kvällar i rad men vaffan vi var hungriga. Sen rumlade vi alla hemåt. Så idag blir det herbalife för hela slanten!

Tecken på en bra utekväll: det låter som jag kommit i målbrottet!

Kalas

Farmor fyllde år igår som om en liten stund ska jag på kalas. Blir nog inte så mycke tårta för min del dock har lite ont i magen men antar att det är från hamburgaren så sent igår. Jag blir alltid konstig i magen efter det nu för tiden vet inte vad det är, för fett? Aja ska bli trevligt iaf.

Men först måste jag upp till systemet så jag har något att dricka ikväll för då blir det utgång.

Skillnaden mellan buss och tåg

Jag har upptäckte en stor skillnad mellan att åka tåg eller buss till Uppsala. den stora skillnaden kanske är tiden. Buss tar 4 timmar medan tåg bara tar lite mer än 2 timmar. Men kan inte påstå att jag blev lidande av tiden. Satt och kollade på film på datorn och så snackade jag skit med folk på msn. Så tiden gick ganska fort iaf.

Men det som jag reagerade på är, hur jävla mycket folk det sitter på en buss och trångt är det. Mena även fast det är fullt på tåget så känns det inte lika trångt. Kvinnan som satte sig bredvid mig kändes som hon nästan satt i mitt knä. Det var skit trångt och jag kunde knappt röra på mig.

Sen har vi det här med komforten. Det är bra mycket skönare att sitta en längre tid på ett tåg. Inte bara för att stolarna är skönare utan för att man har lite mer benutrymme också. och sen vet jag inte. Ryggstöden på bussen igår va inte speciellt skön. Tycker att bussen till Enköping är bättre? Hur kan det vara så egentligen? Borde de inte ha bättre komfort i en buss man åker längre med?

Jag tycker faktiskt att det är mysigare att åka tåg än buss.

Så slutsatsen med detta är att ja i fortsättningen åker jag nog tåg. Buss i nödfall men ska nog inte vara några problem när jag ska tillbaka till Örebro.

On the road

Nu har vi precis lämnat Örebro station. Ska för första gången i mitt liv åka buss hel vägen till Uppsala. Blir troligtvis den sista också, fan vad med folm asså! obekvämta som satan. På tåget finns det iaf lite svängrum. Aja bara att le och se glad ut. Kommer hem förr eller senare..

Taskigt!!

Msn konversation mellan mig och min far...

Nu blir jag iaf sjukt nyfiken. Tänkte gissa på en bil men det är inte en liten present. Kanske om det är en liten bil? =P

Michael Michailoff

Måste säga att han är en av många svenska artister som är mycket underskattad. Han var med i Fame factory för evigheter sen och efter det körde han en låt i melodifestivalen 2008. Gillade inte direkt honom förr eftersom jag tyckte han var lite divig och vägrade göra som han blev tillsagd. Men som låtskrivare och artist var han väl ändå bra han körde sin egen stil redan från början. Ramlade över hans skiva på spotify nyss och den är bra faktiskt. Sådär skön att bara sitta och gunga med till. Riktigt bra faktiskt. I like!

Girlfriend


Så jävla trött

Asså nu är jag riktigt jävla trött på all denna snö. Snöade ju hur mycket som helst igår/inatt igen. Vilket uppenbarligen skapat ännu mer kaos dagen till ära. Fick ett sms av Gabi angående att bussen vi vanligtvis tar in till stan står fast i Brickebacken. Med andra ord är det problem, problem och mer problem. Jag överväger nu seriöst att ta taxin ner till stationen senare annars kommer jag väl aldrig ner till min buss? ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH Blir så jävla trött på det här!! Känner mig som nå jävla PMS-kärring men jag blir seriöst lack varje gång nån antyder att det är kul med snö. Det är inte kul längre och det kostar bara samhället en jävla massa pengar som VI blir tvugna att kompensera eller lida för i slutändan. Det var kul med snö första veckorna, första månaden men nu är det finito. I can´t take it anymore!! AAAAAAAAAAAAAH...


Fy, fy, dubbel fy

Snacka mörk hockeydag för Sverige. Först herrarna imorse och nu damerna. Visserligen blev damerna 4a det blev inte herrarna. Känner mig lite tom och besviken. Hade förväntat mig mer av herrarna. Vad hände egentligen? Tror inte att jag fattat det än? Aja det går inte att ändra i vilket fall som helst, bara att acceptera antar jag.

För att tänka positivt. Det kan inte bli sämre nästa OS. Synd bara att man måste vänta 4 år.


Vilken dag

Har spenderat dagen med att sova länge efter ishockeyn. När jag väl klev upp blev det en sväng till ICA för att lägga några brev i postlådan och hämta ut ett paket. Sen blev det lite tvättning gjort. Hade inte mycket men tänkte att det inte är så roligt att ta med sig smutstvätt hem till Uppsala. Jag har också städat rummet. Påbörjade med dammtorkning och lite fix med nya saker igår men nu blev det dammsugning och torkning på allvar. Badrummet är nu skinande rent. Passade också på att göra en liten kladdkaka som jag ska ha med mig till Evelina om en liten stund. Vi ska bara umgås lite med "tybblemaffian" och se CSI.

Lämnar packningen till imorron och så ska jag greja lite till. Imorron ska jag också ansvara för Bulten eftersom Nina ska jobba. Hoppas inte det är snöstorm bara. Har jag tur kommer jag hem med 18 bussen.

Då var det slut

Sverige förlorade mot Slovakien imorse. Det innebär naturligvis att de åkte ur OS. Fan, jälva skit oc typ åt det håller. Vad ska jag nu roa mig med i OS-väg? Mena det är ju skit kul att sitta uppe hela natten eller gå upp kl 06. Okej det där var ironi, man gör det för att stötta Sverige liksom. Hur trött jag än varit så har jag suttit där och kollat. Ska jag nu behöva hålla på Finland för att det ska bli roligare att följa resten av ishockeyn eller kanske Kanada? Där är det fullt ös, medvetslös från början till slut. Jag är iaf lite kluven, ska jag kolla eller inte.

Ishockey är inte helt nyttig heller när det finns grabbar att kolla in. Big no no.. Men vill inte ha nån hårig gubbe här är det nästan lamkött haha.


Vinter OS - Just nu

Sverige har tagit Guld i staffetten!! Nice!! Ställningen just nu för oss svenskar..
4 guld, 2 silver och 2 brons = 8a i totalen!


Bilden tagen från aftonbladet/sportbladet.se


Läker tiden ALLA sår?

Ser just nu på efterlyst på tv3. För 12 år sedan blev en liten pojke dödad av två andra så pojkar. Mormor till pojken frågar sig "lever jag verkligen ett liv?" "Vad är det för liv". Hon förklarar också hur hon tänker och gråter mycket mer. Och att hon fortfarande 12 år efter det som hände tänker på pojken varje dag.

Det fick faktiskt mig att reagera mer än jag trott. Jag tror inte att tiden läker alla sår. När man förlorar någon man älskar kommer denne fortfarande vara saknad. Det kommer aldrig försvinna. Man kanske bearbetar det och gå vidare men saknaden försvinner aldrig. Det kommer och går i perioder.  Personen kommer aldrig tillbaka hur mycket man än skulle vilja det så man håller fast vid de minnen man har... Spåren av den personen blir man aldrig av med. Minnen, känslor och upplevelser kan inte läkas av tiden. Det hjärtat är redan skadat.

Morfar du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta...


900

Detta är mitt niohundrade inlägg här i bloggen. Jag har inte ens haft den ett år så det är ju en helt del om man räknar på det. Palla räkna haha. En tanke har slagit mig. Min blogg fyller 1 år i början av april, tror ni jag hinner med 1000 inlägg innan dess? =D


Geografi och sport

Geografi och sport heter kursen jag tänkte söka till sommaren. Kan inte påstå att det finns så stort utbud att välja på speciellt inte eftersom jag åker till Cypern i slutet av sommaren. Men kände att denna kurs var väldigt intressant. Så lägger in en liten beskrivining av den hämtad från Uppsala universitets hemsida.

Sport och idrottsutövande på alla nivåer har en geografisk (rumslig) dimension. Allt ifrån de stora världsevenemangen (OS, VM m fl) till lokalderbyt i någon lagsport. I denna kurs studeras ”the world of sports” utifrån geografiska (särskilt samhällsgeografiska) utgångspunkter. Några frågor som särskilt belyses är: - Hur kan man förklara spridningen av olika sporter över världen? - Varför är vissa sporter särskilt populära på vissa platser och i vissa regioner? - Vilken roll spelar idrotten och faciliteterna runt denna (arenor, mötesplatser etc) för platsers och regioners ekonomiska utveckling? - Vilken påverkan har immigration på olika sporter och vilken påverkan har olika sporter på immigranter? - På vilket sätt bidrar idrottslag till att bygga upp och stärka platsidentitet? - Vilka beröringspunkter finns mellan nationalism, nationalstaten och sport? - Vilken påverkan har idrottsarenor och andra sportfaciliteter på kulturlandskapet? - Varför är fotboll världens största sport? Kursen har en bred ansats och vänder sig därför till många olika kategorier av studerande och intresserade.

Känns nästan som klippt och skuren för en sportintresserad, eller?

Föreläsning inställd igen!

Tur i oturen kanske. Jag tycker att det är jävligt tråkigt när det blir såhär faktiskt. Hade velat gå på dagens föreläsning. Den skulle ha handlat om det svåra samtalet dvs när man måste säga upp folk på arbetsplatsen. Hade faktiskt varit väldigt intressant! Men men nu är det bara att roa sig med något annat idag. Tror jag ska ta mig till Marieberg idag igen faktiskt i brist på annat. Jag är i behova av nya Bhar och igår var vi bara på elektronikbutikerna.

Men först ska jag upp till Nina och ta ut Bulten. Stackarn ligger ju i magsjuka!

Isbit!!

Kom precis hem efter ca 7 timmar i Marieberg. Helt sjukt! Visst tar i vanliga fall lång tid att åka dit men idag tog det extra lång tid. Nästan 2 timmar faktiskt. Det är också helt sjukt man kan ju undra vad vi gjorde på vägen? Ja vi missade bussen i stan så vi tog en snabb fika och åkte med nästa buss 40 min senare. Såklart tog den världens omväg också! Sen när vi väl kom fram så var vi först på Elgiganten och konstaterade att deras utbud på små laptops sög och ännu värre var med med laptops med XP i. Så vi gick vidare till ONOFF. Självklart är det så mycket snö att man får gå runt halva Marieberg och tillbaka för att komma runt. De borde skaffa tunnlar! Väl där tog det sin lilla tid. Med personal som hellre snackade skit med varandra än hjälpte oss och för att marknadsföra en laptop som uppenbarligen inte fanns i lager. Så kollade vi lite till och kunde tänka oss nån annan så var det problem med den och så kom en kund emellan. Slutade med att det blev visningsexet av ena laptopen men det var tydligen ganska ny för den hade plast och lite sånt kvar på sig. Efter det bar det av runt halva Marieberg och tillbaka igen till IKEA där vi köpte lite grejer och massa ljus eftersom nu när det är kallt igen är det naturligtvis inte varmt i mitt rum. Slutligen hamnade vi på MAX där vi fick sitta i nästan en timme för att bussarna gick så sällan. Så blev lite vänta, åka lång bussfärd och sen vänta igen för att komma hem från stan och sen gå från bussen hem. Ja jag känner mig just nu som en isbit! Lite varm mjölk kanske sen ska jag sova!


Henrik Lundqvist



Håller vi med?


If we ever meet again

Tyckte denna låt av lite skön sådär. Kanske inte helt tippat eller otippat att dessa skulle göra en låt ihop. Ena gör ju musik med alla tydligen =)

Timbaland feat. Katy Perry - If we ever meet again


This is how we party


Föreläsning inställd

I vanliga fall kanske man ska vara glad när detta händer men icke. Inte den här kursen eftersom de alltid finner ett tillfälle då man inte vill gå, så lägger de in den igen. Tex om man planerat att åka hem och vara hemma några dagar extra, nej då sätter de in föreläsnngen där! Idag känns det också extra surt eftersom jag blev väckte så tidigt och kom precis ur duschen när jag fick reda på att det egentligen inte varit någon idé att gå upp över huvudtaget. Väldigt trevligt måste jag säga. Å kan inte gå och lägga mig nu heller eftersom håret är blött och jag har haft grejs i det. Bara att le och lägga sig och kolla på en film. Efter klockan 15 ska iaf jag och Emelie till Marieberg och kolla på en laptop till henne. Kan lika gärna göra det idag istället för imorron.

Varför ringer man 7 på morron?

Vaknade 07 imorse av att någon ringde på min andra mobil dvs det nummer som varit mitt i evigheter men som jag nu bytt ifrån även fast abonemanget inte går ut än. Iaf så var det ett nummer som jag inte alls kände igen. Så jag svarade naturligtvis inte, jag var ju inte ens vaken. Så går tillbaka till sängen. Några minuter senare ringer det igen och den här gången blir jag irriterad eftersom det är så tidigt och jag har 45 min kvar att sova innan jag måste upp. Så jag svarar normalt typ "Emma" lite halft sömnig. Är en kille på andra sidan som säger "Hej erm vem är Emma då?, Jag letar efter Birgitta". Jag var säkert otrevlig när jag sa att det var mitt nummer och inte någon Birgittas nummer. Så han ursäktade sig för att ha ringt så tidigt. Det är några olika nummer som alltid ringer till mig och frågar efter en Birgitta, jag börjar bli lite trött nu. Men det tog priset att personen ringde så tidigt och inte mitt på dan eller eftermiddan som annars.

Hur ska jag komma hem?

Jag ställer mig nu frågan hur jag ska komma hem till Uppsala på fredag. Tror inte att någon har missat att SJ har allvarliga problem men försenade tåg och allt vad det nu är. Mena i vanliga fall brukar det typ alltid vara strul med tågen bara den lilla biten från Uppsala till Enköping liksom och det är ca 1 och 15 minuters restid. Jag vägrar att stå i Enköping och frysa häcken av mig igen för att tåget är försenat och sen bussen också. Grejen är också det att nu är det ännu värre än då, nu drar de tom in tågen så att de inte går alls. Det är ju jätte roligt måste jag säga. Finns dock ett annat alternativ, det går att ta buss direkt från Örebro till Uppsala. Grejen med det är dock att den tar lite mer än 4 timmar. Orka sitta så länge på en buss? Men å andra sidan så tog det över 3 timmar för mig att komma hem med buss och tåg sist så. Kanske är lika bra att man tar bussen? Mena då slipper jag gå ut på hela resan, det finns inga spärrljus som inte funkar, inget fruset spår eller andra bortförklaringar som SJ kommer med. Det som skulle kunna hända är att det är halt på vägen, kanske händer en bilolycka men känns som att man förr eller senare kommer fram om man puttrar på liksom. Aja ibland önskar jag att jag hade bil iaf. Bara att slänga in packningen och köra! Får klura på det lite till så får vi se...


Trist

Ibland har man bara såååå sjukt tråkigt. Detta är ännu en av de dagarna. I helgen var jag däckad så då hade jag en ursäkt till att jag kunde ligga och dega och bara sova bort dagen. Det har jag inte haft idag. Var visserligen uppe tidigt, lite dötid mellan ishockeyn och uni, men uppgiften gick ganska snabbt å vi var klara runt 12. Sen dess har jag suttit på min bakdel och rullat tummarna. Pratade med mamma ett tag på telefon men that´s it.

Det är flera minus ute också så är kanske inte att gå ut som man är sugen på även fast jag skulle vilja röra på mig. Nej man vill helt enkelt inte gå ut. Jag behöver lite aktivering nu så får hitta på något men inte så kul själv.

Mindre än 5 timmars sömn

Så blir det ibland. Hade filmkväll hos mig igår med massa folk och chips, dipp, gurka, morot å nå brasiliansk bärglass som Gabi bjöd på. Riktigt trevligt och vi såg 10 orsaker att hata dig. Seriöst det är en klassiker som man inte kan låta bli att älska. Folk började väl dra sig hem runt 22 utom Maria och Emelie. Så vi spelade lite 20 frågor, kanske inte som det skulle spelas men det var kul. Sen hängde Andreas på och hängde med oss ett tag. Maria gick väl hem runt 00 och då skulle Emelie skriva ut lite papper. Tror jag kom i säng lite i 01.

Var uppe före tuppen imorse kan jag säga. Sverige - Finland stod på schemat klockan 06. Det är självplågeri att gå upp vid den tiden kan jag säga. Gabi orkade inte ta sig hit, Andreas orkade inte ur sängen och ingen skymt av Markus så blev bara jag och Janne haha. Men det var kul och ja Sverige vann!! =D 3-0 riktigt bra spelat, finnarna hade inte en chans.

Kommer troligtvis vara trött och seg senare idag men förhoppningsvis har jag hunnit hem tills dess. Just nu är det lugnt så nu ska det skrivas rättsfalls referat och analys. Tar förhoppningsvis inte hela dagen!

Snacka om snö!

Såhär ser det ut i Örebro just nu. Massor av snö!! Både i meterhöga drivor och över gräsmattor. Kan uppskatta att det är över knähöjd på mig om jag skulle gå ut och ställa mig. Vilket jag inte vill eftersom jag blir blöt, kall och får massa snö i skorna =).


Helomvändning

Har legat däckad i två dagar. Men idag mår jag hur bra som helst. Har hunnit med en vända ner på stan och shoppat. Köpte ett par lackleggins, en t-shirt, ett linne, en kofta och strumpor. Allt detta för mindre än 500 spänn, hur bra som helst. Kommer inte behöva shoppa på länge. Det kommer inte vara någon idé att shoppa iaf eftersom jag planerar att gå ner några storlekar tills dess. Nu jävlar är det pepp pepp som gäller. Tog det beslutet igår kväll och jag är väldigt nöjd. Tror inte jag var riktigt redo sist jag sa det men nu får det vara nog.

Så idag mår jag underbart! Imorron blir det en helomvändning i min vardag. Bring it on!

Miss skogsmulle

Det är såhär man traskar i skogen! hahahaha


Helt emot mina principer

Darin var bäst i melodifestivalen ikväll. I know vad är det för fel på mig? Men har aldrig varit och kommer aldrig bli ett Darin fan. Tror dock att hans låt skulle funka i Eurovision.

Timoteij var en frisk fläkt måste jag säga. Tyckte det var väldigt fin och glad. Jag blev iaf glad när jag lyssnade på den.

Alcazar lät precis som Alcazar ska låta dvs nästa precis lika som alla deras andra låtar och bidrag i melodifestivalen. Tråkigt

Elin Lanto förstår jag mig fortfarande inte på. Hon ändra musikstil hela tiden och jag anser fortfarande att hon inte är någon speciellt bra sångerska. Hennes röst är så tunn.

Crucified Barbara, coola tjejer säger jag bara. Låten var lagom hård för mig. Saknade dock lite attityd!

Erik Linder
? Vem är han? Det var lite mycket för söt pojke över honom tycker jag. Lite för mycket gull gull men absolut Ted Gärdestad över det hela men inte konstigt när det var hans bror som skrivit låten.

Getty Domein - Asså vill jag höra afrikansk folkmusik åker jag till Afrika. Förstår man ju själv att det inte går att skicka till Oslo som ska representera oss i Europa. Vi är Sverige och inget annat!

Johannes Bah Kuhnke - Asså tror jag skulle dö av sången. Tror det är det falskaste jag någonsin hört i melodifestivalen. Gud så pinsamt och han verkar uppenvarligen tro att han är en bra sångare. Bert säg till honom!

Tror på Darin och skräll från Timoteij! Alcazar och Elin till andra chansen??

Uppdatering: Timoteij har gått vidare!! =D
Uppdatering 2: Nu gick Darin vidare också!! =D

Suger!

Det verkar inte bli bättre ju längre dagen går, snarare sämre. Jag ligger och halvsover framför tvn och det suger måste jag säga. Har orkat pallra mig upp till datorn nu för att finslipa lite på mitt CV och skicka in till några nya jobb som jag upptäckt. Blir nog ingen fest för mig ikväll tyvärr. Känner mig inte det minsta social och känner inte alls för att träffa folk. Tror jag ska gå och lägga mig på sängen och kolla på en till film sen ge mig på ett mail till CSN angående hur många poäng man måste läsa som sommarkurs för att få pengar och hur mycket man får. Usch jag hatar att vara hängig och orkaslös!


Förkylning light?

Vaknade imorse av ont i halsen, täppt näsa och ont i huve. Gud såååå mysigt! Precis vad jag känner för just nu. Eller inte, jag har varken tid eller ork att bli sjuk. Men tanke på att jag har en killer vecka att ta hand om nästa vecka, dvs skriva rättsanalys på månda, föreläsning och förhandlingsövning på tisdag och sen det svåra samtalet på onsda (hur man gör när man sparkar folk och sånt). Sen är jag visserligen ledig från torsdag till tisdag 1,5 vecka senare så japp det blir lite sportlov för mig. Undra vad jag ska göra då? Juste ska hem till Uppsala några dar, tandläkarn bläää!

Iaf så får jag se hur jag mår ju mer denna dag går. Är bjuden på inflyttningsfest ikväll men det är ingen idé att gå om man är trött och hängig. Som det är just nu har jag inte lust att ens ta mig utanför dörren.

Nu ska jag försöka få något i magen, inte sugen alls men ibland måste man tvinga sig själv!

Den där Tony

Det är lite skumt. Och varken jag eller Karin i min korridor kan släppa det för vi är så nyfikna. Det skulle ha flyttat in en tjej i våran korridor men det har inte kommit någon. Sen så från ingenstanns gick det förbi en kille i korridoren med vad vi tror vara hans mamma och pappa. Men sen har vi inte hört eller sett ett dugg. Det har kommit ett nytt namn på brevlådan men ingenting finns i kylskåpet eller skåpen i köket. Mena vart har personen sin mat? Sen så hejade jag på någon i korridoren här om dagen med det var bara snabbt. Sen igår så såg jag att en Tony som skrivit upp sitt mobilnummer på lappen på våran frys.

Så nu är frågan. Vem är denna Tony? Varför gömmer han sig? Och vart har han alla sina grejer och sin mat?

Rockn'Roll möter Green Day

Det här är helt underbart, jag är helt lyrisk. Det är inget nytt att jag älskar Green Day och deras låtar men jag älskar också The Baseballs och deras sätt att göra rockn'roll dvs glad musik av populära och kända låtar. Jagf har hört flera av låtarna de spelat nu men tror ändå att denna fick mig att reagera mest. De har nämligen gjort en version av Green Day's Basket case! Den är fortfarande inte bättre än orginalet men satan vad det svänger!!


Hmm sjuk?

Jag vet inte vad det är för fel på mig. Eller de två senaste dagarna. Har varit jätte hängig och trött, ja tills jag skulle sova igår då. Kände mig inte så trött och hänging imorse på föreläsningen, där var jag bara uttråkad och gick tidigare och åt lunch med Lina. Jätte trevligt och det var hur långt som helst innan stormen kom liksom! Men när jag kom hem så var det typ dunk ner i säng och jag har sovit i 2,5 timme. Jag har inte hört Emelies sms eller nått. Bra där.. Tror jag håller på bli sjuk eller nått! Känns konsigt i halsen...

Men vad är det här?

Lovar att jag gick och la mig straxt efter 21 igår för att jag var så trött. Vad händer? Ja inte kunde jag sova! Det är nästan som att minuterna innan jag ska lägga huvudet på kudden så piggnar jag till. Piggare än jag varit hela dagen faktiskt. Är inte det jävligt konstigt? Sen fick jag ligga där och snurra, försöka hitta rätt position att somna i osv. Men icke nån timme senare kanske, efter 00. Har ingen aning om vad klockan var iaf men det kändes som att det var ganska sent.

Så ja nu är jag en zombie idag likförbannat! Men aja det kunde ha varit värre eller? Ja tills jag kollade ut genom fönstret. Det har ju snöat som bara den under natten och det snöar som bara den fortfarande. Kommer vi någonsin får se grönt gräs igen?

Kan man vara mer trött

Jag har iaf insett att jag inte klarar av en hel dag om jag inte sover 8 timmar. Sov 5 inatt och jag har varit förstörd hela dagen. Det enda jag orkat med är att tvätta. Sen har jag legat och småsovit till och från på sängen. Mena vad är det här?! Jädra tur att jag varit ledig idag alltså annars hade det aldrig gått! Tom Markus påpekade att jag såg oehört trött ut. Hade ingen aning om att det syntes. Försöker iaf hålla ut till efter Vampire diaries kl 20. Sen blir det sova!


Underbart, jävla skönt

Igår kväll satt jag och kollade på OS från 20-04. Först var det lite repriser på curlingen, sen blev det Ishockey herrer Finland- Vitryssland, ishockey damer Sverige-Kanade och till sist ishockey herrar Sverige-Tyskland. Där emellan såg jag lite på svenska herrarna när de körde curling mot tyskland och vann. Men iaf så var höjdpunkten igår herrarnas hockeymatch. Och det var underbar att se, hur mycket energi, hur mycket de jobbade och hittade varandra på isen redan första matchen. Jag var lite orolig att Sverige skulle börja dåligt som alla andra år men ned det var lysande och Tyskland bjöd faktiskt upp till dans. Det var roligt att se och det var tempo och egergi hela matchen igenom från båda lagen. Kanske inte blev massa mål men chanserna fanns där men kemin i laget stämmer så det kommer. Jag är riktigt positivt överraskad faktiskt. T.o.m. min granne Janne fick erkänna att Sverige matchen var bättre än Finlands. Han satt för övrigt mest och klagade på finnarna och hur han kunde träna dem bättre men det var kul.

Ser fram emot Sverige-Finland på fredag natt. Det kan blir riktigt bra! Krig mellan mig och Janne? Nja han är ganska fair även fast vi inte hejar på samma lag haha.

Hur ska det här gå?

Min mission för dagen är att jag måste hålla mig vaken till 01:30 sen lär jag behöva hålla mig vaken i ca 2 timmar till efter det. Varför? Jo för att för mig börjar OS på allvar inatt det är Tre kronor som möter Tyskland i första matchen. Det är typiskt att det är sån tidsskillnad mellan Sverige och Vancouver. Allt kommer ju att vara mitt i nätterna. Vem har tid att sitta uppe varje natt? Inte jag iaf så är väl tur att jag inte följer allt.

Angående matchen då... ska bli riktigt kul att se hur det svenska laget spelar. Alla stora stjärnor är ju typ med eller många stora namn är det ju så det borde gå vägen. Mot Tyskland iaf som kanske inte är det bästa laget även om det låter som de är bättre än tidigare år. Men det ska inte vara något problem för svenskarna anser jag.


Daggmask

Seriöst är det någon som kommer ihåg den här låten? Ja man kan ju undra vad de tänkte på när de döpte den men Daggmask heter den iaf. Älskade den när jag var yngre. Har lite nostalgi genomgång av musiken på datorn just nu och ramlade över denna.

Dreamnation - Daggmask

Mmm Marabou..

Måste säga att det finns inget som slår marabou choklad. Igår köpte jag Sensation Toffe walnut när jag var och handlade. Tycker att det är jätte god men det blev lite väl sött. Så man kan ju inte ta mer än typ nån ruta. Den är helt klart godkänd men lite för söt så är kanske inte den första man köper om man är chokladsugen.


Guldmedlem

Fick just ett meddelande från SF där det stod något i stil med "Grattis du är nu guldmedlem. Du har varit flitig med att gå på bio i år och det firar vi med att ge dig guldstatus i ett år. Ditt nya guldkort kommer med posten inom några dagar!". Hur roligt är inte det liksom?

Ni kanske undrar vad det innebär att vara guldmedlem? Ja för det första får man boka biljetter till storfilmer långt före alla andra, man får gå på förhandsvisningar och man får 30% rabatt på allt man handlar i kiosken. Det är säker bara en del av vad man får, kommer bara på dessa. Men jag tycket det är skit roligt iaf.

Säger det till ALLA, bli medlem i bioklubben och få poäng på allt dvs biljetter och snacks. Tjäna ihop till gratis menyer, biobiljetter och guldmedlem (med förmåner som ovanstående).

Jag går mycket på bio och det är helt enkelt för att "Film är bäst på bio"!


Ett stort rött kuvert

Ja ni vet nog alla vad jag pratar om. Det röda kuvert som man får i sin brevlåda är det en gång om året eller varannat år? Aja det kommer men det kommer inte alltför ofta. Pension är inget jag tänker på redan men samtidigt är det väl viktigt att ha i baktanken? Ingen har väl missat reklamen på tv? haha Iaf så är jag glad att jag inte ska gå i pension nu eftersom med de pengar jag sparat ihop hittills bara skulle räcka typ 1 termin mätt i student/CSN mått. Så jaa några år att jobba tills dess så är det nog lugnt, eller?

Har iaf fått min semla nu. Gabi bjöd över mig på en nyss. Riktigt gott! Tack Gabi! =)

Nu tror jag faktiskt att jag ska hoppa i säng. Kan ju inte sova bort hela dagen imorron eller? Ledig IGEN så vet inte vad jag ska pyssla med faktiskt. Tvätta och kanske städa? Det är morgondagens problem i vilket fall som helst. God natt på er!


Nej jag har inte dött

Jag får ursäkta min dåliga uppdatering här i bloggen idag. Jag glömde helt enkelt bort att blogga innan jag gick till universitetet imorse. Sen hade jag glömt ladda batterierna i laptopen så fick roa mig med att spela spel på mobilen i några timmar då jag inte tycker att föreläsningen var speciellt bra. Jag hade faktiskt kunnat läsa precis allt i boken hemma. Men är ju trevligt att gå och träffa folk iaf. Efter åkte jag och Nina till Marieberg, vi skulle kolla på nya skor och handla. Jag hittade ingenting *snyft*. När jag kom hem var jag så hungrig att jag skakade så kunde inte göra något innan jag fått mat i magen.

Trot eller ej men precis när jag käkat klart ringde syster dyster haha. Hennes mobil har pajat eller håller på att paja så hon behövde min hjälp att hitta en bra och inte för dyr. Fick dock avbryta vårat lilla samtal efter 45 minuter då hon höll på bli galen på sin egen dator eftersom hon inte kom in på msn. Kan behövas om man ska skicka över bilder och annat. Få se när hon ringer upp igen.

Nu ska jag kolla på Legend of the Seeker tror jag, finns bara skit på tv.

Farsan

Kom precis hem från stan efter bio med tjejerna och Simon. Vi var och såg på farsan. Den var väl okej enligt mitt tycke. Jag har som sagt svårt för svenska filmer. Den hade sina ljusa stunder och man skrattade som bara den men tyvärr skulle jag nog inte sätta mig och kolla på den igen. Jag vet inte varför den inte var bättre den var bara inte det.

Ska snart gå och sova då det är dags för första föreläsningen på typ 1 vecka. Då måste man vara klar i skallen!

Green Day kommer till Ullevi!!

Efter mycket om och men har det visat sig att ryktet stämmer. Green Day kommer till Ullevi i sommar! 5:e Juni för att vara exakt. Det känns ju helt underbart att de kommer tillbaka till Sverige igen med mindre än 1 års mellanrum! Helt jävla galet är det om ni frågar mig.

Biljetterna släpps den 22:a Februari, någon som vill med?


Jahapp vad gör man idag då?

Sitter just nu och har skit tråkigt. Tiden går ju så långsamt att jag håller på att bli galen. Ingen aning vad jag ska roa mig med idag. Skulle kunna sitta och kolla på Legend of the seeker, vilken jag körde mataton på igår också men då har jag ju definitivt pajat allt när det går på tv på fredagar här. Okej avsnitt 3 gick i fredags och jag är på avsnitt 8 tac kvare internet så då kan jag lika gärna fortsätta. Men känns på något sätt som att jag hellre gör något mer produktivt än så idag. Har visserligen städat men that´s it.

Blir eventuellt Farsan på bio ikväll iaf. Ska bli kul!

Matdags =)

Säger bara mums =D


Alla hjärtans dag

= Årets absolut töntigaste dag! Det är iaf vad jag tycker. Det har inte med om man har eller inte har något att dela den med. Jag förstår att de som inte har kanske tycker att den suger men för mig har det inget med saken att göra. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om detta ämne känner jag.

Mena hela saker har bara blivit ett konversiellt jippo. Affärena tjänar ju massor av pengar på alla stackare som hysteriskt måste köpa diverse nallar, kort och blommor. Varför har det blivit en sån stor grej egentligen? Mena är det inte mer speciellt och gulligt om man vilken dag som helst skulle få en gullig björn, en ros eller kanske en chokladask? Nej nej alla ska göra det och typ måste på alla hjärtans dag för det är så det ska vara! Och gör man inte det så är man konstig eller så tycker folk synd om en för att man inte har något att dela denna väldigt speciella dag med. Jag har tom varit med om folk som blivit sura för att deras partner inte kommit hem med någon liten present. Men hallå! Skärpning så illa är det inte. Betyder faktiskt inte att personen älskar en mindre.

Så dagen kommer jag spendera framför datorn, troligtvis ha ett Legend of the Seeker maraton, kolla lite på tv eller nån bra film. Eventuellt kanske jag kan vänta tills senare då Emelie har pluggat klart så kan vi se en film tillsammans men that´s it.

Skulle jag ge en ros till någon idag skulle jag gå till minneslunden och ge den till min morfar.

Glad alla hjärtans dag allihopa. Hoppas ni gör något ni vill och inget annat en dag som denna =)


Idioter!

Igår hade korridoren vägg-i-vägg fest. Och det var inte lite fest heller det dallrade i våra väggar och det kändes som att man var med på festen när man satt i vårat allrum som är längst bort. Gissa om det lät i mitt rum då som verkligen är vägg-i-vägg med den korridoren. Reglerna säger att det ska vara tyst efter 22:30 men okej det var lördag så jag och Janne tänkte att vi skulle ge dem till 01 annars ringer vi jouren. Mena oftast så slutar korridorsfester när folk drar sig därifrån vid 00-01 men icke. Inte denna fest och jag lovar de hade värsta stereoanläggningen nånstanns för sånt där ljud kan inte en ensam person i en korridor framkalla.

Så jag spenderade min kväll och halva natten med Janne känns det som, vi kollade på OS i brist på annat med allt dunkande i bakgrunden. När klockan var 01 ringde vi iaf jouren eftersom musiken då gick över från RnB och Hiphop till Techno. Inte okej! Jouren skulle ringa upp om ca 30 min men 1,5 timme senare fick vi ringa igen. Nån gång efter 03 blev det iaf tyst, dödstyst och jag däckade av utmattning. Så så kul var min lördagskväll.

Det är helt otroligt att man först aldrig ringt någon jour, jag är faktiskt inte den som blir störd så lätt och brukar kunna sova med ljud. Då tybblelokalen är på min sida av huset och de har fest där ibland. Men nu har det blivit jouren 2 lördagar i rad! Hoppas grannarna fattar nu då. Vi har iaf kommit överrens i våran korridor att vi inte kommer vara snälla mot dem eftersom de inte respekterar oss. Så jag tror det kommer bli att ringa jouren flera gången.

We Are The World 25 For Haiti

Den här låten kommer alltid innebära en stark känsla och ha ett fint budskap. Nu omgjord för att representera Haiti.


Tack Emelie!

Sandra skrev för nån dag sen i sin blogg att hon var fjortis för att hon lyssnade på Tokio Hotel. Jag kontrade då med att det var ännu större fjortisvarning på Erik (Grönwall). Nu måste jag säga att jag tack vare Emelie tagit det steget lite längre och detta ÄR fjortisvarning så det skriker om det.

Vad sägs om Eric Saade och hans låt Sleepless?


Snacka träningsvärk!

Har precis vaknat. Var otrologt skönt att sova. Känner mig piggare än jag gjort på flera dagar så tror inflammationen och allt gått över. För den här gången. Vem vet när huvudvärken och allt kommer tillbaka? Men jag mår iaf förvånansvärt bra efter igår. Det enda jag känner av är träningsvärk i benen efter dansandet igår. Lite konstigt eftersom vi inte var ute så jätte länge. Vi var kanske inne på kåren en timme. Sen tröttnade vi alla och skulle gå och äta korv. Av någon konstig anledning blev jag illamående och gick hem istället. När jag kom hem var det dock lugnt så var lite synd. Men dansa blev det och det var kul.

Är ganska hungrig nu så kanske ska göra något åt det.

Partydags

Nu är jag färdigfixad och ska dra mig till Emelie där vi ska ha förfest. Var lite trött och seg för ett tag sen men nu är jag hur redo som helst. Riktigt sugen på att dansa är jag! 
Kvällens dresscode: Svart med en touch av guld =)


Akon - Oh Africa

Tycker faktiskt att denna låt är lite skön sådär och sitta och gunga i takt till. Lite tveksam dock till om det kommer bli en megahit. Musikvideon till den tycker jag är cool med mycket färg. För att inte tala om att Fernando Torres är med i den!! Wohoo


Fredag

Det är redan fredag!! Just nu sitter jag lite smått uttråkad och stirrar på skärmen framför mig. Mitt försök att sova länge idag lyckades inte så bra eftersom jag vaknade kl 08.30 och kunde inte somna om även fast jag låg kvar i sängen nästan 1 timme. Det är inte mycket på schemat alls idag.

Ska bara in i duschen senare i god tid inför kvällen. Blir kåren faktiskt, har inte varit där på evigheter och jag känner för att komma ut och dansa. Jag måste välja kläder också, ingen aning om vad jag vill ha på mig. Och så har jag tänkt att fixa till mig i lugn och ro, ingen stress med andra ord.

Annars då? Jo det är Formel 1 test för fullt som jag följer samtidigt som svenska rallyt började idag sen börjar Vinter OS också. Det är mest ishockeyn jag är intresserad av faktiskt, den tycker jag det är lite kul med konståkning. Jag vet visst är jag cool? haha

Men nu känns det som att det är dags för lite frunch! ciao

Underbart väder

Kom hem för ett tag sen efter mitt äventyr på Eurostop. Var inget speciellt med stället. Eller jag var ju bara på Maxi och systemet haha. Men ICA Maxi är större än det i Uppsala det kan jag säga och jag tror det tog över 1 timme för mig att gå igenom, vet inte riktigt vad jag höll på med? Men det var väl trevligt, nästan igen folk eller köer. Men det som var bäst med dagen var nog när jag stod och vänta på bussen hem. Solen värmet underbart skönt redan! Det kanske är lite knas men jag kände mig oerhört lycklig för den lilla värme som det ändå gav. Lite energi till mig, jippie!

Torsdag redan

Det är sjukt hur fort dagarna och veckorna går just nu. Tycker att de går lite långsammare nu när jag är ledig men det går fortfarande väldigt fort.

Dagen till ära måste jag säga att jag inte har lika mycket huvudvärk och den lilla inflammationen jag hade börjar försvinna den med. Vilket är skönt, vill inte tvingas söka upp tandläkare i helgen.

Gårdagen som jag inte hann eller orkade blogga om var trevlig. Kom hem runt halv 1. Var hos Emelie och käkade tårta som sagt eftersom Evelina fyllt år. Sen kollade vi på film (På smällen) och åt lite chips och dipp. Ja jag fick inte så mycket då Evelina är väldigt förtjust i lökdippen haha. Men det var väl lika bra eftersom jag i efterhand insåg att jag inte ätit någon middag.

Idag har jag tänkt att ta mig en sightseen till andra sidan Örebro och Euro stop. Varför kanske man kan undra. Jo jag har varit nyfiken på ICA Maxi som ligger där länge och det är en anledning att komma ut och göra något istället för att sitta framför datorn eller tvn hela dagen. Det låter väl roligt? hehe Finns ett systembolag där ute också så kan jag fixa inför imorron på en gång.

Lite bättre

Det går framåt med min "smärta". Har faktiskt inte tagit någon ipren idag eftersom jag tog 2 igår och det är på tog för mycket för att vara jag. Just nu känns inflammationsområdet mycket bättre, fick flourtabletter av Nina också så det här ska nog bli bra i slutändan utan att jag behöver åka till tandläkarn. Dock känner jag mig kanske inte sådär jätte mycket piggare så jag ska nog lägga mig en stund. Huvudet värker fortfarande men det är väl bara att leva med det.

Ska iaf över till Emelie senare och äta tårta. Blir nog inte jätte mycket tårta för min del eftersom jag knappt är hungrig eller sugen på att äta över huvudtaget. Men kan ju vara trevligt att träffa lite folk.

Visdomständer = satans påfund

Varför har inte evolutionen tagit bort våra visdomständer än? Mena när använder vi dom? De ÄR bara problemtänder, speciellt för mig iaf som inte skulle ha fått några för att den inte fanns plats i min käke. Vad hände jo Emma fick en i underkäket först som resulterade i att jag fick en satans inflammation som fick gå ganska långt innan jag vågade ta mig till tandläkaren. Ja jag kunde inte ens svälja eller stänga munnen. Den fick jag åka till farbror käkkirurgen och ta ut. Vad händer sen då? Jo jäveln på andra sidan i underkäken börjar också växa fram men den hann jag faktiskt ta bort innan det hände något. Asså fyfan vad kalas man blir av lugnande på sjukhuset! Minns ingenting av när de tog ut tänderna vilket är bra, båda gångerna fick farmor komma och hämta hem mig.

Efter detta tog de verkligen en skann av hela skallen för att försäkra sig om att det inte skulle ploppa upp några visdomständer i överkäken också och de sa att de inte kunde se något så du lär inte få några. Yeah right!

Vad hände Emma straxt efter nyår? Jo en visdomstandshelvete håller på att växa ut. Det är den som skapat spänningshuvudvärken jag haft. Ipren hjälper knappt på det så man blir bara av med det värsta med inte allt. Idag när jag vaknade lever den jäveln rövare också. Har fått en liten inflammation i tandköttet runt där visdomstanden håller på växa ut. Mysigt! Plus att körteln som sitter under hakan uppenbarligen reagerat på detta då den är lite svullen och öm.

Satan vad mysigt att börja min lediga vecka med detta. Inte vad jag hade planerat. Så dagen kommer bestå av att knapra ipren, gnida i munnen tills det blöder med tandtråd och borste samt skölja som fan med flour och listerine! Wish me luck ;)

R.I.P. Grodan

Å då undrar ni säkert vem sjutton är Grodan? Det kan jag säga er att det är erm var Anna bil. Den var liten och grön och såg ut som en groda, alltså Grodan. Det är väl inte så svårt? =) Nu är iaf Grodan i bilhimlen (om det finns någon sådan). Han blev nämnligen skrotad men han har haft ett fint liv. R.I.P. Grodan!

Lång dag

Det här kan vara den längsta och kanske den mest värdelösa dagen på väldigt länge. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag större delen av dagen spelar harpan, hjärter och spindelharpan på datorn UNDER föreläsningen. Man tittade liksom upp nån gång ibland när man uppmärksammade att hon sa nått viktigt och antecknade det så spelade man lite till. Var bara lite i slutet när vi fick gå igenom hennes uppgift som man fick ut lite av dagen men annars så var den inge vidare, hon gick verkligen igenom vad MBL handlade om och massa som vi redan gått igenom. Henne hade vi kunnat ha första lektionen på introduktionen istället. Mena hon kunde ju det hon pratade om man den var så mycket upprepning av det vi redan gjort.

Efter det hade vi förhandlingsövning som AG mot ATO. Gick väl bra till att börja med men sen åt helvete. Men man lär sig mer och mer om hur det funkar iaf och det är bra.

Nu är man helt bananas i skallen och så är jag så hungrig att jag inte vet om jag ska orka laga mat över huvudtaget! Kan ju säga att jag inte tänker gå många meter till ikväll...

Hahahaha

Lite kul eftersom vi läser arbetsrätt just nu med fackföreningar och annat.

Källa: aftonbladet.se

Fy bubblan

Fy bubblan vad det är kallt. När jag skulle upp imorse var det nästa så att om man stack en kroppsdel utanför täcket förfrös den. Inte roligt med andra ord! Jag vaknade också föra klockan idag, är det bra eller dåligt? Ont i huve har jag så det ska jag kurera på en gång, har inte lust att ha ont hela dan idag igen. Tror att jag sovit ganska bra iaf och känner mig pepp inför förhandlingsövningen i eftermiddag. Känns som att jag kommit på lite idéer istället för att vara helt blank förra veckan då jag inte ens fattade uppgiften.

Så nu blir det frulle, packa väska och fixa till det sista sen är det dags att dra till universitetet. Ses ikväll!

Dagens middag

Vart har denna dag tagit vägen egentligen? Känns som att det nyss var lunch och så poff flera timmar tidigare och vad har jag gjort? Jo jag har faktiskt sett på formel 1 repriser. De två bästa racen från förra året, sen har jag uppenbarligen suttit och dagdrömt och tiden försvunnit.

Dagens middag iaf är lax, med en quinoa/röda kidneyböneröra, grönsallad och en sås på lätt creme fraiche och sweet chili sås. Riktigt gott måste jag säga!


Dagens lunch

Dagens lunch blev omelett på iranskt vis dvs med spenat och persilja samt en majskolv. Hade också lite vitlökspeppar i omeletten och det blev supergott. Ser kanske lite skumt ut men är en lätt lunch och smakar bra.


John Mayer - Battle studies

Detta är en skiva som jag varmt rekommenderar. Hur skön som helst att lyssna på. Den har ju gått som reklam på tv ett tag och jag har varit lite skeptisk men å andra sidan visste jag redan att han var en bra gitarrist. Visste dock inte att han kunde sjunga haha. Så nyfiket sökte jag iaf upp hans skiva på spotify och den är bara mys! Så vill man ha nått att bara softa till så är denna skiva utmärkt.

Har du spotify lyssna här!


Måndag igen

Veckorna går så fort att man nästan blir knäpp. Mena det är redan andra veckan i februari. Vad ska man göra idag då tro? Är ledig och har inte mycket att förbereda inför imorron som det ser ut just nu. Ska läsa lite om kollektivavtal inför förhandligen imorron eftermiddag så är det avklarat sen. Efter det är vi lediga typ 1 vecka. Jag har bestämt mig för att inte åka hem. Varför? Jag känner bara inte för det, ska införskaffa nån billig DVD-spelare så ska jag inte göra något annat än att se på film. Min är som sagt fortfarande på lagning, de har inte fått nå reservdelar än.

Förresten drar Formel 1 testandet igång på riktigt för min del på onsdag och håller på tills på söndag så därför kan jag lika gärna följa det på plats här i Örebro. Så för mig är det ingen fara på taket, kanske blir skönt? Är ju inte direkt nån semester när jag kommer hem, man har saker att göra hela tiden.

Tror jag ska röja lite i mitt rum idag, har inte pallat i helgen och det ligger grejer överallt.

Var fint väder idag

Det var länge sen vi hade så fint väder måste jag säga. Passade på att ta lite bilder från mitt fönster mitt på dan. Inte ett moln var det på himlen!

Ser ni snön som sticker fram ovanför mitt fönster?

All denna snö var inte där igår. Det har alltså blivit så varmt när det var plusgrader igår och så sol att det glidit ner. Kommer säkert att rasa när som helst...


Då är denna söndag snart slut

Trodde faktiskt att jag skulle få sitta på min bakdel idag och inte göra ett dugg. Men vilken tur jag hade att Emelie bestämde sig för att flytta ner till Örebro. Så jag tvättade vid lunch samtidigt som jag började hjälpa henne och hennes familj att packa upp alla grejer. Sen var det möbleringsdags och det var inte det lättaste. Tybblerum är inte gjorde för att man ska ha sina egna möbler helt enkelt. Men till slut fick vi in allt iaf, sen är det ett annat problem att få allt att funka. Blev nån sväng ner i förråden och upp igen. Vi var till ÖoB där Emelie shoppade städsaker och jag passade på att köpa nytt tvättmedel och sköljmedel. Det är underbart att en 1,8 kilos förpackning tvättmedel räcker hur länge som helst för mig. Sen blev det mat på Ciao Ciao, kebabtallrik och det enda jag ätit idag förutom 2 äpplen. Med det så tycker jag inte att det gjorde allt för mycket med tanke på att jag sprungit en hel del upp för trappor och konkat grejer. Var också gulligt att Emelies familj bjöd mig för att jag hjälpte till, hade jag inte alls tänkt eftersom jag erbjöd mig frivilligt.

Dagen avslutades vid 18 då jag började få ont i magen, jädra mensvärk, men då var det inte mycket kvar att göra innan de skulle dra tillbaka till Uppsala. Kom precis ur en varm härlig dusch. Underbart var det och blev både ansiktsmask och hårinpackning. Det behövs ibland, så nu är jag ren och fin haha.

Salem al Fakir

Asså jag säger bara det, vi behöver inte ha nån mer deltävling i melodifestivalen! Tycker vi ska skcika Salem al Fakir direkt till Oslo!! Helt såld även fast jag var skit skeptiskt från början. Men jaa sånt händer och nu vill jag inte höra nå mer. Mena nu har svenska folket bara Salem och Ola att rösta på och jag mena man ska ju inte skicka Ola. Det säger ju sig självt! Å jag tar inte någon hänsyn till Darin heller (sorry Emelie haha). Salem or ingen alls! Punkt slut!

Övriga kommentarer från gårdagen, hmm. Ja jag gillade faktiskt Linda Pritchard, men hon kändes lite som Sveriges lite mindre sexiga version av Ukrainas Ani Loral som kom 2a i Eurovision 2008.

Jag gillade Anders Ekborg men det är kanske mer musikal. Tycker att han sjunger jätte bra men han passar kanske inte i Melodifestivalen. Han var för övrigt den som gjorde Tribute to Queen konserten som jag var på 2008.

Frispråkarn, Jenny Silver (vad sjutton hade hon på sig?) och Pain of Salvation sög! Så är det bara! Vet inte riktigt vad jag ska tycka om Jessica Andersson. Låter var väl erm fint (?) men jag gillar inte henne.

Okej man kan ändra sig

Jag har suttit hela melodifestivalen och i brist på annat twittrat om allt. Då menar jag bilder och hela skiten haha. Gjorde en hel del print screens från svt:s hemsida där de samtidigt som det visades på tv hade en livestream. Jag kan helt enkelt inte kolla på melodifestivalen utan att ha någon att diskutera med. Men är så trött i fingrarna efter allt skrivande att jag inte orkar blogga om det idag.

Men kort och gott kan jag säga att det blev bättre än jag förväntat mig!

Melodifestivalen

Jag ingen har väl missat att melodifestivalen drar igång ikväll? Det är ju överallt i tidningar, på tv, på nätet, ja överallt. För mig är både melodifestivalen och eurovision tradition så jag kommer självklart kolla. Dock vet jag inte vad jag tycker om årets programledare, såhär på förhand är jag lite skeptisk men de kanske gör bra ifrån sig ikväll. Det är alltid svårt att veta. Artisterna då? Ska jag vara ärlig så tycker jag inte att någon av kvällens bidrag är speciellt bra. Lyssnade på alla låtar på SVT:s hemsida, visserligen bara 1 minut på vardera låt men det ska bara krävas 1 minunt för att en bra låt ska fastna eller att man känner att ja den här är okej men jag fick ingen wow-känsla alls. Så jag är mycket besviken. Få hoppas att de blir bättre och känns bättre efter/under kvällens program. Ibland krävs det att låtarna framförs i sitt sammanhang för att det ska funka. Men just nu säger jag bara nixpix.


Varför ta en i taget...

... när man kan ta fler på en gång?? haha


Första gången för allt..

Ja vad har jag hållit på med nu då tro? Jag blev allvarligt less på min granne igår i 108. Vi bor vägg-i-vägg men det inte inte samma trapp om man säger så. Det resulterade i att jag för första gången i mitt liv ringde till ÖBO jouren. Jag vet jag brukar faktiskt inte reagera så mycket och jag kan sova fast det är ljud och rörelser. Men inatt var det inte lite rörelse. Kl 02:35 kommer antagligen grannen hem med en hel hjord folk och ska ha efterfest. Det innebar självklart musik på högsta nivå och sen skulle de såklart gapa och skrika för att prata med varandra och överrösta den musik de hade på. Asså jag lovar jag hörde precis vad de sa till varandra, jag kunde urskilja 3-4 olika mansröster och 2-3 kvinnoröster. För att inte överdriva så lät det verkligen som om jag var med på festen bara att jag var på toa eller något sånt. Mena jaghörde tom den fördömda spotify reklamen som jag själv blivit av med och det känns underbart! Iaf så prick 03 rinde jag jouren för då tyckte jag att jag gett dem gott om tid att lugna ner sig, oftast gör de det efter ett tag men nej inte denna granne.

Så jag ringer jouren och de undrar vad det gäller, jag talar om läget och de ber om mitt telefonnummer. Det för att de ska skicka vidare ärendet till den som är ute och kör, som för övrigt skulle ringa upp mig. Sisådär 03:30 ringer det en snubbe från jouren för att dubbelkolla vilket hus, våning och vad det riktigt gäller. Vid den här tiden håller de fortfarande på festar på högsta volym. Så säger han att de ska åka dit och prata med dem och så säger han god natt haha. Kan iaf säga att jouren inte är vidare snabb den var säkert 04 innan det blev tyst eller jag somnade iaf efter att ha begravt mig själv under alla mina kuddar.

Så ja det var min natt och första gången jag ringt jouren och klagat. Hade det varit i mitt hus hade jag ju kunnat gå ut eller ner och säga till men nu var det ju på andra sidan.

Tack för den

Har sovit som en stock, gick och la mig tidigt igår och vaknade 08 och var skit pigg. Tänkte därför bara sträcka på mig och sega bort nån timme till men icke. Världens sendrag resulterade det i. Tack för den!

Aja nu drar jag iaf, see you later (kanske)...

Dagens låt: Alice - I wanna live (spotify)

Vart går gränsen?

För att spamma sin egen blogg? När ingen orkar läsa att skit som man skriver kanske?

Jag har iaf skit tråkigt just nu, det är inget på tv, har ingen lust att laga mat, ingen lust att tvätta och för en gångs skull ingen lust att lyssna på musik. Jag vet inte vad jag vill lyssna på helt enkelt. Kan inte bestämma mig i vilken sinnesstämning jag vill vara i. Samtidigt är det snorkallt i mitt rum (igen) så kanske måste hoppa igång värmen med något men hoppa runt till en ballad liksom hur kul är det?

Nej jag vill bara att den här dagen ska ta slut, dra ett streck över hela skiten och börja om på ny kula imorron.

Förresten en bild från Egypten 2008. Det fanns alltså en tid då jag vara smalare och lite brunare. Snälla ta bort snön och kylan nu jag pallar inte mer! Mer sol åt svenska folket!


Ibland undrar man...

... hur något litet kan bli något så stort? Som ringar på vattnet ungefär... som fortsätter i oändlighet. När tar det stopp? Kan man verkligen säga att något är oändligt? Allt som har en början borde väl också ha ett slut? När märker man att det är slut? Vem bestämmer att det är slut? Slut för mig kanske inte är slut för dig? Om det en gång är slut, kan det då börja om? Frågorna kan fortsätta tills något sätter stopp och det gör jag här =).


1 timme senare...

Nu känner jag mig mycket bättre och piggare. Har faktiskt inte sovit något, jag försökte inte ens utan jag drack lite saft och gjorde mig en majskolv. Kittla dödsskönt i kistan måste jag säga. Vet inte riktigt vad det var som saknades men uppenbarligen var det nånting.

Men som sagt nu känns det bättre och nu går vi vidare...


En av de dagarna...

Då allt blir fel och inget blir som det ska. Saker misstolkas och man blir irriterad. Jag skyller det dock inte på någon, vi var nog lika bra kålsupare hela bunten idag och vi är alla envisa som satan. Har iaf talat ut om problemet och det känns lugnt, ibland reagerar man innan man hinner tänka och ibland känner man sig uppgiven och blir irriterad. Just nu är jag helt slut, huvudvärken vägrar ge med sig.

Jag har en uppgift som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa eftersom jag inte får säga något till någon (inte ens min grupp eftersom de har sin egen uppgift de inte får berätta för mig). Det är inför ännu en förhandlingsövning och yes med helt andra förutsättningar än vi haft förr. Men det ska väl inte vara lätt? Måste läsa på lite om kollektivavtal känner jag.

Men nu är det helg för min del så det blir ett senare problem. Var menat att jag skulle tvätta men har inte alls lust med det. Lägga mig och dö ett tag kanske? Så blir jag förhoppningsvis av med huvudvärken. Tror det är den som påverkar mig mest just nu. Inte på humör alls och det är väl bara skit på tv ikväll också?


Otroligt

Kan ju säga att gå upp 07 är inte riktigt "my cup of tea" om man säger så. Usch usch och usch men uppe är jag, återstår dock att se hur levande jag är i slutet av dagen. Jag känner att det blir i säng tidigt idag. Av någon konstigt anlednig var det dock lättare att ta sig ur sängen idag än igår och då var jag ledig, för att inte tala om dan innan den var hemsk!

Arbetsrätt i form av förhandling står på schemat idag. Vi ska också redovisa våra fall som vi fick att referera. Det ska vi göra på 5 minuter, jag frågar mig var är poängen?

Nytt och fräscht

Nu kör jag på en ny look i bloggen igen. Men ni känner väl mig jag tröttnar ganska snabbt men nu har jag faktiskt suttit och gjort den helt själv (nästan, blommallen la jag till i Photoshop). Tycker det blev fint, lite färg och form men ändå stilrent liksom. Lila är verkligen min färg för tillfället, älskar lila. Inte så att jag tycker det är kanske min färg att ha på kläder, så ska det vara riktigt mörklila men det är en nice färg.

Nu tror jag att det är dags att laga mat. Magen börjar kurra när som helst!

Längtar och längtar lite till

Jag vet att det här är helt oförståerligt för många av er som läser min blogg men jag längtar tills nya Formel 1 säsongen drar igång. Anledningen till att jag inte skrev så mycket om det förra året var helt enkelt att jag hade en racing svacka (om man nu kan ha det). Alla andra år har jag suttit som klistrad från start till mål, från första race till sista, har det kommit något emellan har jag fått panik. Men inte förra året, jag såg knappt hälften av racen och jag kollade inte från start till mål heller och jag brydde mig inte om jag missade ett race eller halva ens.

Men nu ska det blir ändringar på detta. Skärpning i mitt racing sinne! Det kommer bli mer racing i min blogg under race helgerna och så är det bara! Jag längtar så mycket att jag håller på spricka här i min ensamhet. Försäsongs testerna började nu i måndags, så det har varit 3 dagar den här veckan och så är det några dagar nästa. För att inte tala om att alla team nu börjar presentera sina bilar. Måste säga att det är en blandning av skräck och förtjusning. Men det gör ingenting, det team och den förare jag håller på ska presentera sin bil på onsdag nästa vecka. Hoppas att de presenterar en "killer" annars blir jag besviken haha.

Säsongen börjar den 12e Mars i Bahrain... ÅÅÅÅÅÅH Jag kan knappt bärga mig!! Låt denna månad gå fort...


1 år!!

Idag, just idag har jag haft mitt körkort i 1 år!! Det är helt sjukt, det känns som om det var igår jag tog det. Det här året har med andra ord gått jävligt fort, man fattar det inte förrän året gått. Var har jag då gjort under mitt körkortsår? Ja inga missöden har hänt iaf, inga krockar, sneda stolpar eller någonting. Jag har för det mesta (utom på E4an) hållit mig till hastighetsbegränsningen. Tror inte heller att jag förosakat mina passagerare men för livet heller. Det jag dock hunnit med, på gott eller ont, är att jag blivit stannad av polisen och fått blåsa. Snacka om att jag var nervös, fattar inte att man är nervös när man vet att man inte druckit något på flera dar. Så sammanfattningsvis så älskar jag att ha körkort, det är en sån befrielse. Även fast jag inte har bil så finns det alltid någon man kan låna. Nu är det bara 1 år kvar tills prövotiden går ut tjihoo!!

Så nu är det bara en bil som fattas! (man kan väl få drömma?) Audi A4 sedan eller en Audi R8 tack =D



Vad roligt

Det är tydligen snöstorm på schemat idag. Snöar som in i helvete ute. Hade tänkt ta mig till willys och handla lite men jag tror inte att det blir något av med det idag. Får roa mig med att tvätta istället, då behöver jag inte gå så långt. Förstår inte heller varför jag helt plötsligt är så himla trött och seg. Det är jätte svårt att komma ur sängen även fast jag sovit mina 7-8 timmar. Är väl en sån period, hoppas den går över snart iaf för såhär kan jag inte ha det. Tar minst 1 timme i vaket tillstånd innan man blir människa och det är inte alltid man har tid med det heller!

Nu ska jag äta frunch eller om det nu är sen frukost, ännu senare lunch och då lär middagen bli lite senare ikväll också. Hur som helst spelar det ingen roll!

Good girls like bad boys

Hittade precis denna låt och måste säga att jag gillar den. Men vad annars när Flo Rida är inblandad? Har verkar samarbeta med de flesta artister, kända som okända. Denna sångerska är för mig helt okänd iaf.

Jadyn Maria feat. Flo Rida - Good girls like bad boys

Dagen klar

Då är jag äntligen klar för dagen. Rättsfallsreferatet är skrivet och nu är det bara att läsa igenom det tills på torsdag så vi kan presentera det för klassen. Måste säga att det är skit svårt att läsa rättsfall. Det är helt olikt från texterna vi är vana att läsa. 

Rymden uppgiften är också klar och tycker att förhandlingen blev bra och vi kunde kompromissa på några punkter. Ska bli roligt att se vad läraren säger om dem.

Tog en sväng på campusmässan och samlade in massa papper och information om inte annat. Massa gratisgrejer får man ju alltid så det var inte någon skillnad nu.

Resten av kvällen ska jag nog bara softa, är skit trött! Vet inte om det hör ihop med för lite sömn, att jag glömde ta berocca imorse eller att det helt enkelt varit en del att ta in idag. Emelie kommer väl hit och käkar vid halv 6 iaf. Så tills dess får jag roa mig med något annat. Det är iaf House ikväll så jag har något att kolla på.

Jag vill sova!!

Asså fy fan vad det var jobbigt att ta sig ur sängen. Man kan ju tro att det är måndag idag men nej det är faktiskt tisdag. Hur som helst hade jag hellre legat kvar i min säng. Vet inte om jag håller på bli förkyld eller nått, alla hemma hade börjat bli det och tydligen har flera här i korridoren legat sjuka. Låter ju ypperligt roligt. Eller? Nej jag vill inte och har INTE tid att bli sjuk. Räcker med att man redan har sömnbrist efter helgen. Kanske är därför man känner sig som man gör.

Det känns också som att det är kallt ute. Av någon anledning är det extra kallt i mitt rum när det är kallt ute. Det brukar inte slå fel men samtidigt har jag inte varit hemma på typ en vecka så värmen har väl inte riktigt kommit igång. Brukar ta några dagar uppenbarligen.

Om ca en timme måste jag dra mig till universitetet och träffa min grupp. Vi ska referera ett rättsfall. Just nu känns det lite surt eftersom de andra gruppernas rättsfall är max 10 sidor långt vårat är hela 27 sidor. Kan säga att det inte är vad jag är pepp på just nu men det är bara att bita ihop som vanligt.

För en gångs skull

När jag åkte från Uppsala idag gick bussen hur fort som helst, var i Enköping tidigare än jag skulle vara. När jag kommer till perrongen visar det sig att tåget som skulle gå 09.48 var försenat och skulle gå 12.45 istället. Det vill säga den tid mitt tåg skulle gå som också var 45 minuter försenat. Så jag körde faktiskt en "fuling" om man kan säga så. Jag tog det tåget som var försenat och kom till Örebro bara 10 min senare än jag skulle. Så tur i oturen kanske? Hade blivit galen om jag fått väntat på tåget.

Men nu är jag iaf hemma. Har läst igenom ett 27 sidor långt dokument inför imorron, vet dock inte om jag kommer ihåg så mycket. Kollar på paragraf 18 och 19 i MBL så jag har lite hum om vad jag ska ha koll på men ja jag kommer inte ihåg allt i detalj iaf.

Nu ska jag motivera varför jag valt att ta med en ****** ut i rymden. Jag berättar imorron annars blir det inget nytt haha. Sen ska jag äta något men matlådan står och tinar just nu så det får vänta lite.

Dags att röra på sig

Nu är det dags att dra mig tillbaka till Örebro. Bussen går om ca 1 timme och det känns skönt. Känner mig bara rastlös här just nu. Men som alla andra gånger så är bytet i Enköping värst. Förhoppningsvis blir det inga förseningar idag då blir jag galen!

Så see you in Örebrewwww...

RSS 2.0