Mot Leksand!

Snart styr kosan upp till Leksand, packar det sista för några dagars semester i dalarna. Sist jag var där på Påskafton var en oförglömlig upplevelse. Därför delar jag med mig av lite smått och gott. Kommer inte att blogga tills jag kommer hem igen. Nu ska nya kameran testas dessutom! =)

Plankan

Åkte Eckerölinjen med pappa, farmor, farbror och Gabi i lördags. Efter lite drinkar och annat blir ju jag och Gabi som vi blir. Så vi fick för oss att köra plankan på diverse ställen runt båten. Vissa försök mer lyckade än andra om man säger så. Se och njut hahahaha.

Börjar semestern med att...

... storstäda lägenheten. Det var dessutom inte en dag försent! Så mycket katthår och skräp överallt så man kan bli tokig. Ska även passa på att köra en rejäl rengöring av kök och badrum, hejja. Dock är det så varmt och kladdigt att svetten rinner. Jisses! Känns inte som att man valde rätt dag för detta men är ju inge sol så inge stekande.
 
Ska iväg på ärenden och handla lite om ett tag. Blir nog bra. Sen är det monsterpasset på Friskis ikväll som gäller. Bara att ladda ordentligt med både mat och vatten innan...

Här ska testas

Jag brukar köra med samma solskyddsfaktor över hela kroppen, vilket inte är så nice eftersom ansiktet inte riktigt gillar det. Hur kul är det att vara alldeles kladdig och glansig i nyllet liksom? Dessutom är vanlig lotion lite för fet vilket kan resultera i finnar och annat. Nu har jag inte haft det problemet. Har dock alltid Niveas lypsyl med solskydd på läpparna samt Hawaiian tropics läppglans.
 
Nu ska jag testa denna från Eucerin. En lätt solskyddsfaktor för ansiktet som inte blir kladdig och ger en matt yta. Den har fått bra rekommendationer i tidningar. Bara att köra med andra ord idag när vi ska åka båt.
 

Nya leksaker ;-)

Var och hämtade nya kameran i veckan. Fick även en liten fotoskrivare med för 1 kr. Få se när jag använder den då =P. Så nu blir det att prova kameran som sjutton innan vi åker till Rhodos!
 

SEMESTER!!!

Nu säger jag hejdå till kontoret för iallafall 9 dagar framöver! Detta firas iallafall med fast anställning. Då förtjänar man väl Yoghurtglass med gott gott på? =D
 

Snart semester!!

Snart är det dags. Håller på att avsluta det sista på kontoret. Kontrollerar att allt klaffar tills folk kommer tillbaka om lite över en vecka och det ser bra ut. Känns som att jag kan njuta av min semester och koppla bort jobbet. Trots mycket dötid denna vecka har jag varit jävligt effektiv. Skrivit en hel del på Personalhandboken, skrivit en policy gällande sociala medier osv osv. Därav har jag fått tillåtelse att gå efter lunch. Hallelujah!
 
Då ska jag möta upp Gabi, ska introducera henne för Yoghurtglassbaren, shoppa lite, träna och så blire bio ikväll. Imorgon blir det en tur till Eckerö. Glory glory. Nästa vecka tänkte jag bjuda ut mig själv som sovgäst i Lindsbro ;-). Lite kroppsarbete är precis vad jag behöver men även härligt sköna människor!

Äntligen, imorgon

Snart, snart är det dags. Imorgon går jag på semester. Områdeschefen som jobbar samtidigt kommer inte in imorgon och tycker att även jag ska ta halvdag. Det finns inte så mycket att göra, och hon tar telefonen. Få se hur jag gör, huvudsaken är att alla måsten är klara och att det blir en bra överlämning av rutiner och annat till de som är kvar... sen kan jag gå på semester. Även om det bara blir 9 dagar innan jag måste in och jobba 2,5 dag för att sedan gå igen i 2,5 vecka.
 
Idag tänkte jag göra en jäkla massa etiketter till våra pärmar. Eftersom det inte funnits ordentliga mallar så har många gjorts för hand och det ser inte så snyggt och enhetligt ut. Framförallt funkar det inte så bra ur arkiveringsperspektiv, kan vara svårt att uttyda om några år. Sååå finns hur mycket ekonomipärmar som helst att göra etiketter till och 4 olika företag dessutom. Lite pyssel men är något att göra iallafall. Sen ska jag väl snickra vidare på någon policy och gå igenom rutiner för posthantering med de som ska göra det under semestern.
 
Blir även träning efter jobbet. Har gått två dagar med krånglande rygg, varför vet jag inte riktigt men har känt mig som Agda 95. Nu är det bra och jag är sugen att köra järnet. Sista rycket för Beach13, hahaha. Dock sjukt uppsvullen just nu men det brukar lösa sig med tiden...
 

Rätt eller fel?

Känns ju som att jag har valt rätt eller fel vecka att arbete, det beror ju helt på hur man ser på det. Så varför inte köra en liten argumentation ;-).
 
Rätt?
Vi är två stycken som sitter på kontoret just nu, jag och ena områdeschefen. Telefonen ringer inte alls. Jag har inga måsten att göra mest småpyssel som gör att man blir överlycklig när det kommer något konkret att jobba med i posten på morgonen. Såhär när lunchen kommer finns det inte mycket att syssla med på eftermiddagen. Med andra ord, det är jävligt lugnt på kontoret just nu och jag håller på att gå i taket. Det bokstavligen kryper i mig. Visst jag har en Personalhandbok och diverse policys att snickra vidare på men det finns en gräns för hur mycket som kan produceras i text under en dag, var även så på universitetet. Tid att strukturera upp kontoret.
 
Fel?
Känns som att allt jag gör går i slowmotion. Det jag ska göra, gör jag så långsamt att det ska räcka hela dagen. Känner mig jäkligt ineffektiv och undrar varför jag får lön för att jobba så lite överhuvudtaget. Visst kanske tycker det är skitsoft att få betalt för att göra ingenting men det tycker inte jag. Dagarna blir så sjuuuukt lååååååånga. Rastlösheten är ett faktum redan från det att man kommer in på kontoret och upptäcker att det är lika tomt som när man lämnade det. Med det görs en hel del pauser för att motivera nästa drag. Får roa mig med att göra etiketter till pärmar.
 
Snart så... men jag går hellre till jobbet, jobbar häcken av mig i 8 timmar för att sedan gå hem och känna att jag gjort mitt bästa denna dag också. Herre, hur ska jag klara 3,5 veckas semester med enda inplanerade resa är Rhodos... Grattis!

Sista jobbveckan

Nu är det sist jobbveckan innan semestern. Det är ganska lugnt på kontoret så ingen stress direkt. Finns lite småpyssel att roa sig med men annars är det lugnt från alla håll och kanter. Hade å andra sidan inte suttit här om det var fullt upp!
 
Det är för övrigt mindre än 2 veckor kvar tills jag är fast anställd. Vart har tiden tagit vägen? Framförallt känner jag, hallå trygghet. Med det ska jag även ha lönesamtal med min chef i början av augusti. Jag måste tyvärr avbryta semestern för att gå in och lägga in alla löner men så är det ibland. Får se till att planeringen blir bättre nästa år helt enkelt.
 
Känner mig fortfarande väldigt förvirrade när det kommer till löneanspråk. Det är typiskt mig när det kommer till pengar, jag blir rysligt obekväm även om jag vet vad jag är värd. Det är som att jag inte vill vara jobbig och begära för mycket men samtidigt vaffan. De har ju redan bestämt att de vill ja kvar mig och det handlar ju om att förhandla. Eftersom jag gick in med lägre lön vid anställningen än vad jag eg. ville för att visa vad jag går för med löftet om ny lön efter provanställningen var slut. Så vad är jag rätt för? Tar jag inte i ordentligt nu så kommer jag alltid bli lidande, hur det än är så ger lönerevisionen varje år bara några hundra i löneökning t.ex. iår får de här 2.3 %. Då borde jag väl ändå kunna klämma i något som är högre än det jag kan tänka mig...
 
Till det ska tilläggas att det finns en del brister i detta företag, personalmässigt, som måste fixas till. Då menar jag att det saknar underlag, rutiner och uppföljning av sånt som har med personal att göra. Kanske inte konstigt att det kommit i skymundan med tanke på att det under funnits någon "personalare" på plats sedan 2011. Jag är jävligt motiverad att styra upp detta. Jag har idéer och vill vara delaktig, frågan är nu bara hur mycket delaktig jag kan få vara? Hur mycket kan jag få påverka min egen tjänst? Jag kommer funkta upp vad jag gjort och vad jag vill till lönesamtalet om 14 dagar, fundera över vad jag är vard, hur lågt kan jag tänka mig gå samt fråga hur mycket de tycker att jag är värd. Jag har iallafall lite tid att fundera. Det är iallafall en början...
 

Helg i gamla släktingars tecken

Känns som om jag inte gjort annat än besöka gamla släktingar i helgen.
 
Lördagen spenderades hos farfar och Inger i Almunge. Blev en tur till Thun´s där jag hittade en jättesnygg kofta (får lägga upp bild sen), lite underkläder och ett träningsarmband för mobilen. Vi fixade även till massa kläder jag hade som behövdes sys in eller korrigeras på något sätt. Så nu har jag en ny sommargarderob. Några plagg iallafall som jag inte använt på länge för att de varit för stora. Gjorde även om en klänning till kjol. På kvällen grillade vi revbenssjäll med rabarberpaj som efterrätt. Hur gott är det inte?
 
På söndagen blev det en sväng till Tärnsjö för att gratta farmors syster. Vet inte om det är så roande för mig dock att fortsätta följa med dit. Det var en hel del snack om den gamla goda tiden, massa minnen och prat om vilka som hade dött. Är det så man blir när man passerar 70? Känns ju lite vemodigt faktiskt. Med det så kan jag inte påstå att jag hade mycket att bidra med till konversationen och satt mest tyst. På kvällen kom Emilia och Gabi över på lite fika samtidigt som vi gjorde beställningar i Taxfreekatalogen till resan. Bara 3 veckor kvar nu! =)

Ut till landet

Känner att jag behöver miljöombyte och därför drar jag ut till farfars land i Almunge och kommer hem imorgon. Det är ju inga problem att sova borta en natt så Tingeling klarar sig ändå. Inger ska hjälpa mig sy in lite kläder och fixa till andra som jag hade lite idéer för. Kanske även blir en sväng till Thuns! Så lär inte blogga förrän jag kommer hem imorgon...
 
Ha en trevlig helg!

Hey there

Köpte digitalkamera igår men eftersom modellen som jag bestämde mig för inte hade en blå så fick det bli en svart. Kanske är neutralt och bra i slutändan. Känner mig just nu till freds med mitt köp. Får se när jag kan hämta ut den, kanske redan på måndag. Vore toppen! Fick dessutom med en liten fotoskrivare för 1 kr. Ingen aning vad jag ska ha den till...
 
Canon IXUS 255 HS
 

Trött.se

Så jäkla trött jag är just nu. Känner verkligen att jag behöver semester, dock 1 arbetsvecka kvar tills dess. Av någon konstigt anledning är jag rastlös och kommer inte alls till ro på kvällen men på morgonen är jag död. Ser säkerligen ut som en zombie större delen av dagen på kontoret men det är kanske sak samma när det nästan inte är någon här. Börjar verkligen få förståelse för det här med heltidsarbete och hur viktig semestern är. Den är fan helig alltså. Nästa år tar jag semester tidigare det kan jag lova. Ska det fortsätta såhär lär jag plocka ut dagar över jul och nyår!
 
Tänk om man vore katt!
 

Kamerajakt

Är på jakt efter en bra kompakt digitalkamera som inte är för dyr. Just nu är jag lite insnöad på två av Canons modeller dvs IXUS 255 och IXUS 500. Dock kostar de 1500-2000 kr. Men det kanske är vad man får lägga på en kamera med lite mer finesser, mycket optisk zoom och lagom med Mp. Jag ville ju ha en systemkamera men har kommit till insikt att jag troligtvis inte kommer att släpa med den lika ofta på saker och ting som en mindre kamera. Alltså kanske det är bättre att investera i en mindre som ändå har många kvaliteter som en systemkamera har?
 
Hur snyggt är inte en blå kamera för övrigt? Eller rosa? Troligtvis kommer jag nog ändå välja svart eller silver... kanske inte bara för att jag är som jag är ;-).
 

Snygga tavlor

Funderar ju på vad jag vill ha för tavla bakom min soffa i vardagsrummet (som jag ska köpa framöver). Vill ju ha en med lite färg men samtidigt inte too much. Fick erbjudande via members idag och hittade dessa. Skitsnygga tycker jag. Få se dock om jag tycker de är varda 431 kr (ord. pris: 1079 kr) från Inspire. Fanns många fler men dessa fastnade jag för som inte vill ha ett motiv av något specifikt.
 

Detoxveckan är påbörjad

Från och med idag blir det detox vill jag lova. Köpt Detox express som ska drickas och under tiden blir det minimalt med onyttigheter och mer vatten och träning. Sjukt pepp på att få igång kroppen ordentligt efter fotskador och annat. Det är med andra ord ett sista ryck för att fila på beachformen innan Rhodos. I can do it!
 
Just nu har jag världens jäkla träningsvärk från gårdagen men laddar inför ännu ett träningspass efter jobbet. Kroppen ska jävlar anamma få känna att den lever och jag också ;-).

Börjar jag få resfeber redan?

Drömde skitkonstigt inatt. Typ att jag skulle ut och resa, vet inte vart men vi åkte till Arlanda. Av någon anledning hade jag bara en ryggsäck med packning med mig, hur jag tänkte där kan diskuteras. Av någon anledning fick vi kliva på ett litet plan som skulle ta oss till Gränby Centrum för lite shopping innan. Eftersom det var ont om tid så fick vi flyga dit. Väl på GC kollar jag i min ryggsäck och där finns en necessär, ett linne och ett par trosor och en bikini. Då får jag lite panik. Tror inte jag hade några pengar heller att handla så jag tänkte, tar ju bara 10 min att springa hem till mig och packa en riktig väska. Det är tiden flyget ska gå från Gränby, så jag springer hem och slänger ihop en väska. Då är det 40 min tills det riktiga planet ska gå från Arlanda så kastar mig in i bilen och gasar dit, tar kanske 20 min om man kör enligt hastigheten men kör snabbare än så för att hinna.
 
Var som händer sen har jag ingen aning om, för då vaknade jag med ett ryck av alarmet på mobilen. Nästan så jag börjar tro att jag har resfeber inför Rhodos redan. Är det kanske för att jag känner att jag inte har tillräckligt med bra kläder att packa med mig? Det är ju trots allt 4 månader tills vi åker... Roliga är ju hur vi flög till Gränby centrum, där finns ingen landningsbana! Hahaha. Fantasi är bra va?
 

Nu får det vara nog!

Igår låg jag igen med världens bakfylla. Vi behöver inte tala om fyllan natten innan då jag och Gabi vägde boxen vi köpt för att kontrollera hur mycket vi druckit. Kan ju konstatera att det inte ens var en liten vin kvar i den, vilket är helt jävla galet. Dessutom drack vi sangria på det som jag gjort. Med andra ord vart det en rejäl fylla och jag minns inte speciellt mycket av natten såhär i efterhand. Med det sagt så får det nu vara nog med alkohol ett tag framöver. Veckorna som kommer innan vi drar utomlands kommer att börja med en detox med start imorgon, det kommer bli flitiga besök till gymmet också. Lite bättre mat ska även fixas, minimal ohälsosam livsstil helt enkelt. Kroppen behöver rensas på skit och få lite lugn och ro.
 
Med det bjuder jag på några bilder från hamnade på instagram.

Mot beachen!

Idag drar jag och Gabi ut till Skaris och solar. Kommer troligtvis vara svinkallt i vattnet men vad gör man inte xD. Någon gång måste bli årets första. Det kommer aldrig bli medelhavsvarmt i dessa vatten.
 
 
 

Life

 

Converse converse

Faster ska till New York på måndag och jag har såklart lagt in en beställning på Converse. Visst finns de i Sverige också men är lite roligare med skor från USA. Dessutom kostar ett par halva priset där mot vad det gör hemma i Sverige. Är lite snål när det kommer till att köpa dem här. Tänk er den dagen jag åker till USA, kommer ha övervikt på bagaget med Converse bara.
 
Har lagt in en beställning på dessa. Eller helst den översta som heter Beach grass, såååå snygg. Den andra Deep Ultramarine är också snygg men backup ifall det inte finns. Har väl sagt att alla färger utom grön är okej när det kommer till kritan, eller tråkiga färger. Har ett par vita (föredetta vita) och vinröda som jag sällan använder.
 

Vill skaka rumpa!!

På lördag blire och troligtvis även till denna låt. Den som inte får lust att dansa måste rycka upp sig! =D

Kliar i shoppingfingrarna

Försöker hålla mig från att shoppa denna månad eftersom jag vill lägga undan så mycket pengar som möjligt inför semestern så att inte hela semesterlönen går åt på nöjen. Det går sådär vill jag lova. Igår klickade jag hem hela "Femtion nyanser...-serien" eftersom de sänkt priset på böckerna äntligen. Det är inte så kul att tvingas stressläsa böckerna på 14 dagar när man lånar dem på bibblan. Idag shoppade jag nya träningskläder på rean, shorts och ett linne samt låga strumpor.
 
Igår klickade jag hem dessa fina klänningar från Club L via Members. De kostade bara 87 kr/styck (ord. 249 kr) så var bara tvungen. Vill du också shoppa märkeskläder billigare hos Members, dela din email så bjuder jag in dig. Jag har inte varit missnöjd med mina köp därifrån iallafall.
 

Jag och Gabi

 

Soffhäng och F1
Njuter av tillvaron

Äntligen är det varmt och skönt ute. Som om jag njuter i fulla drag. Det är såhär svensk sommar ska vara. Något som saknades helt förra sommaren som var kall och regnig. 3 veckor kvar till semester för min del. Längtar som tusan av att kunna flyta runt och njuta av tillvaron. Trodde jag hade uppgjorda planer men som vanligt finns det en person som snackar mycket och sen gör sina egna planer. Räknar med andra ord inte med att mycket blir gjort. Men ska till Rhodos en vecka och njuta så det kanske inte spelar någon roll i slutändan. Händer det så händer det, om inte blir det billigare för plånboken ;-).

Nu ska jag fortsätta njuta av solen och värmen. Måste lära mig att dricka ordentligt med nu när man svettas mer.How animals eat their food

Skrattar så jag gråter! Jävla dårar!!

Varför har jag skohylla?

Ibland undrar jag varför jag envisades om att köpa den där skohyllan... eller just ja, tvingade ju mamma att ge mig den i julklapp. Har dessutom tänkt måla om den för att den ska bli lite snyggare. Det spelar väl ingen roll om den ändå inte används eller? Alla skor ligger på golvet framför!
 

Sommar i P1 från 29:e Juni

Sitter just nu och lyssnar på Kristian Gidlunds sommarprat från i söndags. Kan ju inte lyssna på dem live när jag jobbar för något kommer alltid emellan och jag missar massor. Så lyssnar i efterhand när jag kan pausa.
 
Hans berättelse om hur han fick cancer i magen, hur det inte blir bättre och väntar på döden... för den kommer, har berört mig på ett sätt som jag inte hade väntat mig. Jag har lyssnat på berättelser om en ung tjej som fick AIDS, våldtäkter och hemsk händelser i folks liv men detta är något utöver det vanliga. Vissa är helt enkelt bättre än andra på att berätta en historia och förmedla en känsla som berör. Jonas Gardell har haft samma påverkan men inte på samma hjärtskärande sätt. När Kristian "läste" upp sitt brev till det barn han aldrig kommer att få började tårarna ofrivilligt att rinna...
 
Ska du lyssna på endast ett sommar i P1 i sommar, eller lyssna på något överhuvudtaget så tycker jag att du ska lyssna på Kristians berättelse. Det har nog öppnat mina ögon för andra perspektiv i livet. Inte rädslan för döden, snarare viljan att leva och att göra det nu... livet kan vara för kort för att oroa sig och må dåligt över småsaker.
 
Lyssna: Sommar i P1 med Kristian Gidlund 20130630 13:00

Skitsnacksveckan

Almedalsveckan har startat. Har varit Sverigedemokraternas dag. En hel del skitsnack från Jimmie Åkesson såklart. Alltså det finns inget som är värre än politik. En jäkla massa löften och skitsnack men de håller fan ingenting. Jag kräks på det. Orkar inte ens engagera mig eftersom jag bara blir irriterad och förbannad. Av någon anledning har jag ändå svårt att avskärma mig helt från det som sägs. Vill ju trots allt veta vad de hittar på iår.
 

RSS 2.0