Viktväktarna

Kan inte fatta att det är fredag igen imorgon. Det är konstant måndag, fredag, måndag, fredag, måndag och fredag. Det är mars redan! Vart tar dethär året vägen? Galen känsla!
 
Annars då... Jo idag var jag till Friskis och fixade nytt träningskort. Som jag längtat!! Så ska bli underbart att träna framöver. Får se om jag kommer iväg på ett pass imorgon annars ska jag med Emilia på Zumba på lördag. Har fått en fri vecka på SATS av henne och har velat testa Zumba. Det kan bli jävligt intressant! Haha typ noll kondition eller koordination.
 
Efter jag gjort det så gick vi till Ticket och bokade resan till Rhodos i sommar. Längtar redan men som sagt, tiden går ju så fort så snart är det sommar och vinter igen typ. Ska bli mysigt att komma iväg med tjejerna iallafall. Har massor att ta igen detta år känns det som. Efter det långa period av att inte kunna göra någonting pga den ekonomiska situationen men förra året var det ju ännu mer pga ryggen. Jag skulle just nu vilja göra allt på en gång men får ta det lite piano.
 
Kvällen avslutades på Viktväktar-möte. Det känns som att jag kan ha hittat mitt sätt att äta det jag vill i måttliga mängder och i kombination med lite mer motion går jag ner i vikt. Inte jättesnabbt men tror att det är rätt sätt för att se långsiktigt på det. Har nu på 2 veckor gått ner 1 kilo. Helt okej! Fortsätter det såhär så har jag nått min målvikt till sommaren. Med regelbunden träning på det med så kommer det att bli toppen.
 
Såhär ser det förresten ut när min kollega vill skydda sig från solen på eftermiddagarna. Kreativt värre, hahaha.

Lön och lägenhetsvisning

Igår fick jag första lönen, kändes så jäkla underbart. Eller jag fattade nog inte riktigt när jag kollade på mitt konto och det var så mycket pengar där. Tror aldrig det har hänt på en och samma gång förrut. Har ju levt på studiebidrag eller annat minimum tills nu. Och ja jag ska sluta tjata om det nu faktiskt men känns skönt att ha några tusen mer kvar efter alla räkningar är betalda än jag haft totalt per månad hittills.
 
Var på lägenhetsvisning igår. Jättemysigt lägenhet i bra läge och inte långt från jobbet heller. Eller inte långt ifrån någonting men ändå på sånt avstånd att hyran inte drar iväg. Damen som bodde där var supertrevlig och hon hade jättefint stora Norska skogskatter. Pappa lekte en sväng med en av dem. Typiskt nog är att två före mig i kön också tackat jag på den men men. Det kanske går ändå, vi får se! =)
 
Idag bokar vi resan till sommaren. Känns hur bra som helst. Man behöver något att se fram emot i livet och vi längtar massor på sol, bad och värme. Sen blir det till att skaffa sig ett pass och ny resväska också.
 
Ska även ta tag i det här med träningskort. Om jag orkar och hinner så fixar jag det efter jobbet också.

Fatta vad det betyder!!

Var precis in i internetbanken och kollade lite. Såg detta. Fatta vad detta betyder för mig efter så lång tid som arbetslös! Första lönen, som jag längtat. Det är inte ens en full lön och det är ändå det dubbla mot vad jag levt på hittills.

Vika bröd

Deta talas väldigt väl om detta bröd på jobbet. Det är typ panik över att det ska sluta tillverkas för att det inte går runt(?). Inga uppgifter jag hittar någonstanns men det har jag fått berättat för mig. Så bara för det var jag tvungen att köpa och testa. Känns bra om jag också gillar det lika mycket och så kommer det inte gå att köpa =).
 
Måste hålla med, god smak, knaprigt och sådär lagom.

Byggt möbler

Igår fick vi en stor leverans till kontoret från IKEA. Det var mitt skrivbord och 3 fåtöljer som kom. Så idag har jag och en kollega roat oss med att bygga ihop det. Fåtöljerna var ingen utmaning direkt så det bara var tre delar som skulle sättas ihop. Skrivbordet var lite mer avancerat men det gick det också. Så nu har jag ett höj- och sänkbart skrivbord. Det är toppen för då kan man jobba både sittandes och stående. Kan vara skönt med variation ibland.

Måndag...

Kul för de som får lön idag. Själv får jag vänta tills på onsdag. Jäkla typiskt alltså. Men det är ju fler som måste det så ska väl inte gnälla.

Tänkte gå upp tidigare imorse och duscha meeen som alla andra måndagar är det segt upp ur sängen så blir till att sätta upp håret i toffs istället. Idag kommer mitt nya skrivbord till jobbet och har jag tur har även SIMkortet kommit. Byebye Nokian...

Aja upp ur sängen och göra sig iordning.

Borde ha blivit kock istället

Tog en promenad till mormor på eftermiddagen för att se hur hon mådde efter operationen och allt. Hon bjöd på fruktsallad med keso och valnötter. Sjukt gott! (yes jag vet att det är ett hårstrå med i bilden men jag åt inte upp det ;-))
 
Sen på kvällen så gjorde jag Moussaka efter Viktväktarrecept. Det blev sjukt god. Jag kan ju som vanligt inte hålla mig riktigt till receptet men gjorde så gott jag kunde för att hålla mig så nära som möjligt. Pointsen blev det ingen skillnad i iallafall. Igår gjorde jag pasta och tonfisksås enligt VV och förra helgen en jättegod Broccoli och kasslergratäng. Borde kanske ha blivt kock istället för personalvetare? xD

Tvättdag

När jag ändå storstädat och rensat hela dagen kunde jag lika gärna avsluta det hela med att tvätta massa kläder. Någonstanns tog jag fel på tiden och gick ner i tvättstugan för tidigt och det var bara att sitta ner och vänta på att maskinerna stannat.
 
Av någon mystisk anledning så hade Tingelings IKEA-mys hamnat bland tvätten.

Calling a friend

Ni kanske kommer ihåg A friend in London som uppträdde i Eurovision för Danmark förra året? Jag älskade deras låt "A new tomorrow" från första gången jag hörde den. Nu har de till min stora glädje släppt ett album. Denna låt; "Calling a friend" är en av mina favoriter på skiva tillsammans med "The light".

Skitsöndag!

Ledsen eller upprörd. Kanske inte riktigt tolka mina egna känslor just nu. Egentligen är det väl lite både och skulle jag tro. Jag blir så ledsen på folk ibland. Känns som man bli utnyttjad när det passar andra emellanåt. Det är då man duger annars får man vara. Varför ägnar jag folk jag trivs med så mycket tid och tanke när de inte verkar lägga ner hälften på mig. Hur länge ska man sitta och ta det? Jag är väldigt glad åt mitt jobb som JAG kämpat mig till och tänker visa vad jag är värd och jag trivs jättebra. Samtidigt verkar jag hamna utanför någon annanstanns istället. Börjar bli rysligt van att få sitt själv på fredags och lördagskvällar medan andra roar sig och hittar på saker. Bjuda med eller bjuda in, även fast det är en sån liten sak som att se Melodifestivalen, vad är det? Svara på sms, vad är det?
 
Helt ärligt skulle jag väl inte höra av mig om jag inte vill umgås men det verkar inte som att någon någonsin räknar med mig i sina planer utan hör av sig om de inte har något annat för sig. Så ja jag är ledsen över just det just nu. Besviken även på att personerna i säga inte verkar kännas vid mina ord utan typ ignorerar faktum istället för att kanske be om ursäkt jag har inte tänkt så och ska försöka bättra mig.
 
Kan ju inte låta bli att undra om det är JAG som gjort något fel som gjort att det blivit såhär? Jo jag var arbetslös och kunde inte göra någonting till att nu fått jobb och visst har inte råd att göra mycket denna månaden men jag ser ju positivt på livet igen. Jag ser ljuset i tunneln. Jag känner att jag hittat tillbaka till den personen jag var innan, den som är just glad och positiv istället för konstant typ deprimerad. Jag är ärlig, varför kan bara inte folk vara det tillbaka istället för att låtsas om att inget är fel och så känner man att det är något. När det gäller personer som man känt så länge så börjar man ju reagera när något helt plötsligt är konstigt eller annorlunda. Visst ser inte livet ut på samma sätt hela tiden men då kan man säga något. Stå upp och säg som det är!

Godaste soppan!


Isracing VM

Snart är det dags igen. Det årliga eventet som jag och pappa alltid går på. Förr var det Isracing SM på Studenternas IP men det har blivit flyttat så det är någon annanstanns. Förra året var det i Västerås, i ABB Arena och det blev väl kaos, de kanske insåg att det behövs lite mer plats för att minska skador. Jag tror att de planerar att ha det i Friends Arena nu men jag är inte helt säker, de har ju sagt något liknande om Bandy finalen som alltid spelats på Studenternas IP. Sen två år tillbaka så har de iallafall kört VM på Studenternas och det tror jag många har uppskattat. Första året hade vi VIP och hängde mycket i öltältet även om jag var nykter så jag körde. Förra året kanske inte var en positiv upplevelse med tanke på att jag var i konstant smärta och fick käka piller för att försöka minska den, utan större resultat dock. Men jag gjorde det iallafall för att jag ville.
 
Iår tar vi nya tag!

Mina hårprodukter har kommit!

Blir så glad när jag får hämta paket på posten när det är något jag verkligen längtar efter. Beställde ju produkter ur Macadamia Natural Oil-serien tidigare i veckan och idag kom de. Passade perfekt när jag var med pappa och fikade. Nu återstår att testa om de passar mitt hår men det borde inte vara något problem då mitt hår har en tendens att bli torrt och inte fett. Har hört att de luktar sjukt gott också. Hoppas att de är bra iallafall med tanke på vad de kostar =P.
 
Såhär ser det egentligen ut när jag försöker fota saker och ting. Ett stycke nyfiken katt vill också vara med. Min lilla sötnöt är så gosig när jag kommer hem på kvällarna. Idag var inget undantag! =)

Mer snö, WTF?!


Lägenhetsvisning på tisdag

Fick ju beskedet att jag bara kan bo kvar in den här lägenheten till slutet av maj, början av juni. Så jag har börjat söka nya lägenheter. Finns inte jättemånga man vill ha ute just nu men lyckades hitta en iallafall. Fick mail idag om visningstid på den, det ska bli kul. Det är visserligen korttidskontrakt på den med men då påverkas inte mina köpoäng så jag kanske kan få något jag tycker om bättre längre fram i tiden. Just nu får det vara så. Blir väl att undersöka hur planen för renoveringen ser ut i det området. Ingen idé kanske att bara bo 3 månader och flytta igen.

Min moderna jobbtelefon

Inväntar mikroSIMet till jobbet så jag kan börja använda min nya jobbtelefon istället. Just nu har jag en gammal Nokia som jag knappt kan smsa ifrån. Satt och tryckte runt innan jag fick till ett sms, jag har helt glömt hur man använder en gammal telefon hahaha.

Fullt upp

Hejhååå... Fullt upp i livet. Måste bli bättre på att komma ifrån jobbet i tid. Efter lite kaos igår med att hitta ett apotek som hade mina p-piller. Helt sjukt att sånt inte finns i lager på vissa apotek utan man måste beställa. Aja drog hem till mig, jag och Gabi. Vi åt torsk med dillsås till hockeyn.

Tröttmössa

Sjukt trött just nu. Har sovit skitdåligt inatt och till det så har det varit fullt upp hela dagen. Det känns som att telefonen har ringt i ett. Har spenderat en del tid med att rensa och strukturera upp mitt kontor. Det är helt sjukt hur mycket skit de som suttit där innan mig samlat på sig. Det var en del udda saker i skåpen. Men nu har jag fått lite struktur på det.
 
Min nya jobbtelefon kom idag också. Min kollega hade dock missat att beställa ett microSIM till den så kan inte använda den än. Typsikt haha. Den gamla Nokian jag fått använda nu hör man knappt någonting i och det är jättesvårt att förstå vad folk säger på andra sidan. Vet knappt hur man använder den heller, är så van med touch.
 
Imorgon blir det roadtrip till Västerås för att träffa personalen på enheter som företaget köpt upp. Ska tydligen presentera våra rapporter och andra blanketter för utlägg osv. Jag som knappt själv vet hur de ska fyllas i, än mindre läsas av hahaha. Det blir säkert bra, jag är ju ändå ny så chefen får väl rycka in om jag glömmer något. Ska åka med "Herr morgontrött" (skämtåsido) men han brukar rulla in på kontoret vid 9 och imorgon måste vi åka före 8 =). Det blir kul detta. Kan vara bra att se något annat än kontoret för omväxlingsskull.

Macadamia Natural Oil

Har beställt hem nya hårdvårdsprodukter. Har alltid velat testa Macadamia Natural Oil-produkterna så nu slog jag till. Så shampoo, balsam, hårinpackning och creme för lockigt hår. Så nu hoppar jag att de passar mitt hår och att det blir jättefint. Fick hem ett prov av hårinpackningen tidigare och den luktade supergott och gjorde håret väldigt mjukt.

Efterrätt

Sjukt goda jordgubbar jag hittade på Willys!

Hej hopp alla glada

Dagarna går sjukt fort!! Känns som jag inte hinner med någonting, eller jag gör mycket men vill ändå göra mer. Ibland önskar jag att jag kunde dela på mig men man ska väl lära sig att prioritera och att man inte kan göra allt varje vecka eller varje helg.
 
Det går iallafall bra på jobbet. Alla verkar nöjda och glada. Ser fram emot att få mer att göra. Just nu sitter jag mest och strukturerar upp saker, rensar och fixar. Det behövs såklart och någon måste göra det. Är ett bra sätt för mig att lära mig programmen och hitta saker.
 
Har världens mest irriterande blåsa på tungan för övrigt. Det är lite störande.

Let your tears fall


State of Drama

State of Drama var helt klart bäst i dagens omgång av Melodifestivalen 2013. Förutom Yohio är de mina favoriter till segern. Tycker dock att större delen av startfältet har varit sämre än vanligt. Hittade iallafall en låt med State of Drama som jag inte har hört, eller rättare sagt, jag förstår inte hur jag missat den. "Can´t find you anywhere" heter den. Såg förresten att de släpper album i början av mars, längtar.

Snygg klänning!

Älskar klänningen Avril Lavigne har på sig i videon till låten "Alice". Skulle köpa den om det gick hahaha.

Tiden går för fort

Jag måste klaga lite här. Tiden går så jäklar fort nuförtiden. Det känns som att jag inte hinner med någonting. Men i verkligheten gör jag massor. Det är konstigt det där, för det är ju klart att man inte sitter på jobbet och gör ingenting. Tiden där går så fort eftersom jag trivs så sjukt jäkla bra. Jag vet jag har sagt det redan men det tåls att upprepas flera gånger. Mina kollegor är guld och det verkar som att de uppskattar att jag är där också. I fredags fick jag iallafall höra att de var glada att jag var där.
 
Måste även mer seriöst försöka söka en ny bostad nu också. Uppsalahem satte upp en lapp i trappen i veckan om att det är dags för renovering. Eftersom jag bor på korttidskontrakt får jag ingen tillfällig bostad. Så maj/juni är det dags att dra vidare. Så om någon vet någon som hyr ut en lägenhet i Uppsala, LET ME KNOW!!

Mitt nya liv

Första dagen med viktväktarna. Det har både varit enkelt och kaos kan jag säga. Först ska man lära sig hur man använder hemsida och appen sen ska man få in pointstänket. Började morgonen med panik över hur jag skulle få ihop tillräckligt med points. Efter det fick jag handla mellanmål på Pressbyrån och jag lovar, stod och räknade ut pointsvärden på saker i butiken. Sen var det bara att äta det jag planerat och räkna pointsen. Kaos kom sedan när pappa skulle bjuda på middag. Rökt lax, blomkålsmos med en fisksås gjord på creme fraiche, majonnäs och lite hjortronsylt kanske inte låter komplicerat men det blev det. Pappa höll på att gå i taket samtidigt. Fick till det tillslut. Såhär ser det ut just nu.



Firmafest?

Eller bara en helt vanlig torsdag? En helt okej Alla hjärtans dag med trevliga människor iallafall.
 
Idag hade VD:n fixat till det. Kontoret var fullt av tända ljus, hon hade fixat tårta och "bubbel", både med och utan alkohol. Kan tyckas hon var aningen generös med både ät- och drickbart. Vi var tre stycken tappra kvar till slut. Det är definitivt ett effektivt sätt att lära känna sina kollegor haha. Tydligen ska det bli rutin på att fira uppköp i företaget. Hoppas dock inte att det blir alltför ofta. Verkar som att många är inne på att ha firmafest, vi får se hur och när det blir av.
 
Med det har jag från idag gått med i Viktväktarna med mormor. Gabi är med sedan tidigare så får ge det en chans så får vi jobba ihop. Mitt mål med det är väl en långsiktig hälsosam livsstil och att gå ner lite i taget med bra mat och träning. Måste ge det en chans iallafall.
 
Annars kommer jag från imorgon jobba själv. Det ser jag fram emot, behöver lite tid att sätta mig in i min roll och lära mig hitta i de dataprogrammen som jag ska jobba i samt massa papper och annat på kontoret. Damen jag jobbat parallellt med hittills kommer tillbaka i början av mars för att då stötta mig när jag gör lönehanteringen för första gången. Sen kommer hon väl även att göra det i april och maj. Jag uppskattar verkligen att min nya arbetsgivare tycker att det är värt att jag ska få läras upp. Har även sett till att jag kommer att få en ny jobbtelefon, en Nexus 4. Helt okej tycker jag.

Ny programvara

I förrgår ville min mobil uppdatera programvaran, vilket jag såklart gjorde. Det är alltid bra att ha det senaste. Efter det ser det helt annorlunda ut. Alla appar var ett organiserat kaos och massa olika funktionet har tillkommit. Det känns som att jag fått en ny mobil att leka med. Jag klagar inte! Telefonen jobbar snabbare nu känns det som.





Braun Silk-épil 7 SkinSpa

Jag har funderar på om jag ska skaffa mig en epilator i något märke som är bra och inget skit. Ibland är det så jäkla tröttsamt att sitta och raka sig eller gå till salong och vaxa benen. Vore skönare om man kunde göra det hemma i lugn och ro. Någon som har tips på en bra som inte kostar alltför mycket?

 

Annars fick jag mail idag från eleven.se om denna och då är det epilator och peeler i ett. Det som är negativt med hela kittet är att man får pröjsa 1699 kr för det. Lite för mycket tycker jag med tanke på att jag är osäker på hur mycket jag skulle använda peelingfunktionen.

 

-----------------------------------------------------

Allt du behöver för len och hårfri hy - Braun Silk-épil 7 SkinSpa Epilation & Sonic Exfoliation System för ben, kropp och ansikte, ett kit där du får med 5 funktioner för epilering och peeling!

Epilering

Nära-grepp-teknologi med 40 pincetter tar bort hår som till och med är så kort som 0,5 mm, och med ett högfrekvent massagesystem som aktivt stimulerar din hy hjälper dig att få en extra mild epilering. Med ett vridbart huvud som smidigt anpassar sig efter din kropps konturer och SmartLight som visar även de finaste hårstråna gör din epilering enkel och smidig.

Peeling

Peeling-borsten har mer än 3000 mikrovibrationer per minut så din hy exfolieras 4 gånger så effektivt jämfört med en manuell behandling. 10.000 fina borststrån tar varsamt bort döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen i hudens yta - förfina din hy med denna fantastiska peeling.

Detta finns i kitet:
  • Exfolieringsborsthuvud (inkl. skyddskåpa)
  • Silk-épil 7 SkinSpa 7951 Epilation.
  • Rakhuvud, låter dig använda din epilator som en fullfjädrad torr rakapparat.
  • Epileringshuvud för känsliga områden.
  • Trimmer-huvud för att trimma håret på känsliga områden.
  • Ansiktskåpa, för att ta bort hår i ansiktet.
  • Uppladdningsbar - laddningsställ medföljer.
  • Nära-grepp-teknologi med 40 pincetter.
  • Högfrekvent massagesystem.
  • Vridbart huvud.
  • SmartLight.
  • Vattentät & tvättbar - så du kan använda den i duschen & badet, samt enkelt tvätta den direkt under kranen.
  • Använd sladdlös i upp till 40 minuter efter full-laddning.
  • Förvaringspåse medföljer.
  • Rengöringsborste.
  • Nätsladd.
  • 2 hastigheter.
  • 2 års garanti.

Lite uppdatering

Just nu känns det som att jag vaknar, går upp, åker och jobbar, fixar lunch till nästa dag, ser lite på tv och går och lägger mig. Jag klagar absolut inte på att dagarna går så fort men jag hinner inte med att blogga direkt. Denna veckan känns det som att jag får lite mer att göra eller rättare sagt jag ser till att få göra saker. Idag har jag sett till att jag ska få ett höj- och sänkbart skrivbord, en ny jobbtelefon och egen nyckel. Har dessutom kontrollerat förrådet med kontorssaker och gjort en lista på vad som behövs beställas samt ett nytt säkerhetsklassat dokumentskåp. Eftersom vi precis upphandlat ett företag och kommer säkert i framtiden så behöver vi plats för mer personaldokumentering.
 
Förutom det så har jag gått igenom pensionsförsäkringar som jag från och med nästa vecka kommer ha huvudansvar för. Känns bra att jag äntligen får börja sätta mig in min roll, eller ja en av mina roller. Personaldelen har hittills varit lite hängande i luften om det inte varit något som är både och. På något sätt hör det väl ihop om jag tänker efter. Jag har iallafall börjat känna mig tillräckligt bekväm för att börja visa framfötterna. Nu får jag hoppas att mitt bankID trillar ner i brevlådan imorgon så att det finns om jag behöver.
 
Jag fick också godkännande av chefen att delta i Tholin&Larssons Stora Lönedagen som hålls på UKK den 12:e mars. Det ser jag fram emot väldigt mycket. Dags att lära lite nytt men också uppdatera sånt som jag troligtvis kan men behöver fräscha upp eftersom det var ett tag sen jag tog examen.
 
Kort och gott. Jag jobbar på, det är skitkul och jag trivs så jäkla bra!

Fler bilder av kontoret

Här inne sitter jag!
 
Köket och liten koll på övervåningen där vi har konferensrum, VDns kontor och Ekonomichefen.

Lite shopping...

Fick mail från H&M tidigare idag om att de hade 50% på utvalda varor. Blev att jag spontant skickade efter en ny handväska och en kofta för 200 kr totalt.

Fick gräva ut bilen i fredags

Bettan står numera på parkeringen hemma hos pappa under veckorna när jag jobba. Är jobbigt att behöva flytta runt bilen när man inte använder den varje dag. Dock tillkommer problemet i dessa tider att det på några dagar hinner samlas ganska mycket snö på bilen när det inte åker någonstanns. När jag skulle ha den i fredags fick jag nästan gräva fram den. I och med att parkeringarna är så jäkla smala valde jag att borsta sidorutan och en liten lucka i framrutan så jag kunde backa ut bilen och köra fram en bit vid sidan och ta bort all snö.
 
Typ såhär mycket såg jag!

Vi firar!

Fick detta mail av vår VD tidigare idag. Känns helt okej. Trivs väldigt bra på mitt nya jobb vill jag tillägga, inte pga detta utan för att folket jag jobbar med är toppen och arbetsuppgifterna ser jag fram emot att få jobba med själv. Det kommer såklart det också, tålamod är inte riktigt min grej men får jobba på det nu ;-). (Fick för övrigt min lönespec. idag, känns bra inför slutet av månaden.)

Näthat mot kvinnor

Har precis sett Uppdrag gransknings repotage om Näthat mot kvinnor. Jag vet egentligen inte hur jag vill reagera. Jag blir nästan chockad över kommentarerna som dessa utsatta kvinnor tvingas stå ut med. Sen en sa: "man vänjer sig". Jag tycker det är sjukt att man ska behöva vänja sig vid att bli hotad till livet eller att bli våldtagen.
 
I repotaget är det en kvinna som skrivit sin åsikt om att H&M säljer en tröja med Tupac på. Och hon får sedan diverse kommentarer om hur korkad hon är osv osv. Skällsord i form av könsord är väldigt vanligt även oralt när folk är förbannade med att slänga ur sig saker som att de önskar att hon blir dödad eller våldtagen förstår jag inte. Det är hennes åsikt om den här tröjan som hon ställer till H&M, varför ska alla andra lägga sig i? Tupac må ha gjort bra saker för människor som kan relatera till honom, han är gudaförklarad för många men samtidigt har han faktiskt begått brott. Säjer absolut inte att det är fel av H&M att sälja hans ansikte på en tröja med tanke på att det är många som gillade honom men folk har väl ändå rätt att fråga hur H&M tänkte när de valde att sälja tröjan trots hans "kriminella" bakgrund.
 
Jag tycker det är bra att folk har olika åsikter om saker och ting men tycker det är sorgligt när det alltför ofta inte går att föra en debatt om saker och ting utan att det blir personangrepp istället för att hålla sig till sakfrågan. Varför är det så svårt att låta andra ha en annan åsikt än en själv och nöja sig med att försöka förstå varför personen inte håller med och acceptera att man inte tycker lika. Men just det här att önska någon död eller våldtagen pga att man inte har samma åsikt tycker jag är hemskt. Det är ingenting man skämtar om. Våldtäkter har förstört och påverkat många liv, samma sak gäller mord då det påverkar hela familjen och vänkretsar.
 
Kommentarerna från de som skrivit dessa kommentarer än i efterhand att "jag menade inte det så" eller "jag blev så förbannad bara" osv osv. Det är väl inte okej iallafall? En person sa till och med att han inte skulle ha sagt samma sak om det varit till den fysiska personen bakom inlägget. Vad är skillnaden? Blir det mindre verkligt bara för att det är på internet? Det är precis samma sak, då det är den fysiska personen bakom inlägget som reagerar på hotfulla ord, så reagerar vi människor. Visst face-to-face kan man se att personen som säger "jag ska döda dig" skrattar, har glimten i ögat eller ett kroppsspråk som talar för att "jag skämtar" på ett helt annat sätt. Detta går inte att se på internet, och vi kan inte utgå ifrån att den som uttrycker hotfulla saker inte menar det. Vi människor socialt reagerar väldigt mycket på kroppsspråk och ansiktsuttryck, även om vi använder smileys så kan saker och ting misstolkas eller vara svårtolkat när vi läser det. Speciellt när det kommer till hot då det faktiskt är fight or flight mekanismen i kroppen som reagerar först och logiken senare.
 
Jag tycker det är synd att så lite kan provocera så många. Det händer faktiskt överallt. Varesig det är ofrivilligt eller att man faktiskt spelar på att sätta igång en reaktion hos folk så kommer kommentarerna om det sker inom ett forum där många kan se det som är skrivet. Sen tycker jag att det är konstigt att det tog sån tid för H&M att faktiskt ta bort alla kommentarer, visst de tog bort massor (jag utgår ifrån att de talar sanning) men de hade kunnat ta bort grundinlägget till personen och skrivit ett svar angående tröjan till denne via meddelande istället och då hade alla kommentarer försvunnit på en gång. Sen att polisen inte verkar se så allvarligt på sådana saker förstår jag inte om förundersökningen lades ner dagen efter polisanmälan. Jag är inte insatt i varesig polisarbete eller civilrätt så jag säger inget mer. Jag hoppas bara att folk får en förståelse för att saker på nätet nästan är som att säga det till den fysiska personen idag förutom att den inte kan tolka dina signaler.
 
Ni som inte sett repotaget rekommenderar jag att göra det: SVTPLAY

Jahapp söndag redan

Tröttnade lite på "livet" igår så slutade detoxen 1 dag tidigare än planerat men det lär inte göra så stor skillnad ändå. Har känt sista dagen att energin inte riktigt räcker till och då orkar jag ju inte ens gå hem från jobbet och det känns värdelöst att fortsätta. Så nästa steg kommer att vara tillbaka till matrutiner samt att jag får invänta första löning så jag kan köpa mitt efterlängtade träningskort. Kryper i kroppen för att få komma igång. Kan ju tänka er vilket helvete förra året var. Jag ville träna och göra saker men ryggen hindrade mig. Sen blev det operation och ordentlig rehab till mitten av januari, jag är nämligen livrädd att diskbråcket ska komma tillbaka så har tänkt en gång till när jag lyft tungt osv. Men nu måste jag komma tillbaka i flås och styrka. Har inte tränat ett dugg på ett år så kommer ta någon vecka att få fjutt på kroppen, räknar jag med. Om jag har tur så tar det inte så lång tid.
 
Jag jobbar fortfarande för att nå min drömkropp som jag är nöjd med, struntar egentligen i vad alla andra tycker. Jag vet att folk säger att jag inte är tjock, för det är jag inte och alla mina värden är bra. Var hos gyn häromveckan och de kan vara jäkligt petiga på övervikt men hon var nöjd och glad, bara 4 kilo ner till normalt BMI. Problemet för mig är att bli av med "hänget". Iom att jag tappat mycket vikt på kort tid så har inte delar av magen men speciellt lår och rumpa hängt med och det lär jag med rätt kost och träning rätta till. Enklast hade varit en fettsugning eller något men vem har råd med det? Sen är det roligare att träna och skönare. Såååå ingen latmask här inte. Tänkte nog ta en promenad nu när snön verkar göra ett uppehåll.
 
Till poängen med att det är söndag. Visst fick man på något vis dagarna att gå rätt fort ändå när man gick hemma och var arbetslös men veckorna går ännu snabbare nu när man jobbar. För att inte tala om hur snabbt helgen passerar. Känner mig väl rätt utvilad men skulle inte tacka nej till en sovmorgon imorgon också ;-).

Säg hej till reseledaren

Nu när jag äntligen fått ett jobb blir det solsemester i sommar, det är ett som är säkert. Har suttit idag och kollat på olika resmål. Kom fram till en grekö och till slut hamnade slutvalet på Rhodos. I stora hela är väl hotell också valt, det står mellan två stycken just nu. Priset skiljer inte så mycket och inte avstånden heller. Den ena är 50 m från stranden och typ 100 m från centrum och den andra 150 m till stranden och 0 m till centrum. Skillnaden ligger mest i detaljerna, det ena är ganska stort och modernt med hur mycket grejer som helst medan det andra är aningen mindre och med i klassisk stil. Jag tycker väl att sista verkar mysigare även om poolen är mindre men jag föredrar ju havet ändå så ;-). Båda all inclusive, denna resa slår vi på stort! Resan kommer nog ske v. 32 eller v. 33.
 
Fatta vad jag läntat efter en solsemester sen Cypern 2010. Får lite lätt abstinens alltså!

Katter


Lite bilder från kontoret

Tänkte inte riktigt på att ta från alla vinkar dock men köket är kanske inte så intressant? Det är iallafall här vi hänger när vi inte sitter på våra kontor. Stilrent i typiska svart och vitt. Lägg märket till att våra tavlor inte sitter på väggen haha.

Sitta på lådan

Min katt kan det här med att sitta på lådan, i dubbel bemärkelse. ;-)

Har fått min almanacka

Skickade efter en almanacka från Personlig almanacka för några dagar sedan och idag kom den med posten. Är verkligen supernöjd. Nu kan jag ha koll på allt och ingenting resten av året hahaha. Sjukt snygg blev den.
 
Framsidan utan plasten för det blänkte så mycket.
 
Uppslagen.
 
Tyckte det var skitsött att Fettisdagen fick en semla haha.
 
Bara att skriva in träning och arbetstimmar ;-). Och att göra.
 
Överblick över detta år och nästa finns!

Hoppas på ändring

Det har nu gått två dagar på jobbet. Jag känner mig sjukligt rastlös. Tror inte jag är gjord för att sitta och se på när någon annan gör saker som jag ska lära mig att göra. Helst skulle jag få "testa" med en handledare annars känns det lite som slöseri med tid. Nu har jag suttit med i två dagar och jag känner att jag har fått en bra bild över löne och personalprogrammet Hogia. Meeeen jag får fortfarande bara sitta bredvid. Imorgon ska vi köra månadens lönekörning så jag hoppas jag kan få vara med och knappa lite med feedback på sidan. Känner att jag vill lära mig mer om rutinerna runtomkring och då vill jag hålla i tyglarna. Det är lite frustrerande.
 
Har iallafall jobbats lite med friskvårdspolicyn och hur den ska läggas upp samt dokumentering av dem som tagit ut årets friskvård. Det går tydligen inte att lägga in i Hogia utan måste göras manuellt. Jag tycker att det av kvalitetssäkringsskäl borde dokumenteras. På kontoret har vi lite flex/komp. som vi själva får hålla koll på och det registreras inte. Fast som sagt, vi är bara 4 stycken just nu och sen kommer vi att vara 3 så man håller koll på att alla är där när de ska ändå. Frihet under ansvar gillar jag så klagar inte. 8-17 är hursomhelst bra arbetstid och vill man jobba in lite i veckan för att sluta tidigare på fredagen så kan man göra det.
 
Jag trivs så jäkla bra! Det kommer att bli så jäkla bra när jag får lite utrymme att arbeta själv. Just nu får jag ha tålamod så kommer det att lösa sig.

Så kan det gå

Upptäckte att påsen i dammsugaren gått sönder så var ju bara att hälla ut det som hamnat på sidan å borsta bort det som satt för motorn. Så nu går den toppenbra igen. Allt har sin förklaring.



Så är det allt


Första arbetsdagen avklarad

Då har man blivit korvstoppad med information under dagen och så har man fått träffa massa nytt folk. Kommer garanterat inte komma ihåg namnen på dem men de flesta jag hejat på idag är ju folk ute i verksamheterna som inte brukar vara på kontoret men var det just idag och hade utbildning. Mina närmaste kollegor kommer vara 3 personer och de är supertrevliga, kommer nog bli bundis hela bunten haha. Damen som jag går parallellt med just nu, då hon ska lära upp mig i lönearbetet som jag inte jobbat med alls innan är supermysig, hon är som en mormor eller farmor liksom. Så kommer arbete med henne iallafall månaden ut och sen kommer hon ha möjligheten att komma in på tim. Det känns verkligen som att de är villiga att satsa på mig och hela gänget känns lite som en familj men är nog lätt när vi inte är så många. Föreståndarna för de olika delarna i verksamheten har också kontor hos oss men de är inte alltid där, bara ibland så i stora hela är vid 5 stycken.
 
Jag känner iallafall efter dag 1 att jag verkligen kommer att trivas. Toppenfolk och jag kommer ha roliga och varierande arbetsuppgifter. Kommer även börja med lite kompetensutveckling inom lön och personal den 12 mars då Tholin&Larsson ska ha utbildningsdag på UKK. Det får jag gå på om jag vill och jag tror att det är nyttigt för mig att jag gör det. Det enda jag kanske kan klaga på är att det för min del inte känns som att jag gör så mycket när jag får sitta på sidan och kolla på eller hjälpa till med småsaker. Det är dock jag i ett nötskal men det är en del av processen.
 
Just nu känner jag mig superlycklig!

Så jäkla onödigt

Sånt här tycker inte jag är helt okej faktiskt. Jag har ingen aning om det är något skämt eller inte. Även om det är ett skämt är det inte okej att klottra eller skriva det som de har gjort. Är det på riktigt så är det åt helvete fel. Jag har iallafall ringt Uppsalahem om detta. Får se hur lång tid det tar innan de tar bort det. Sitter precis på väggen mitt emot min port så vill inte behöva se det varje dag!

Imorgon är det dags

Det kanske är förståeligt att bloggen kommer lida lite i veckorna från imorgon. Då börjar jag äntligen att jobba och kommer inte kunna blogga under dagarna. Kanske något kan komma upp via mobilen men annars får det helt enkelt vänta tills jag kommer hem. Blir även naturligt att det inte finns mycket att blogga om under veckorna då jag tänker lämna mitt jobb utanför det hela. Visst arbetsrelaterade frågor kommer komma upp men inte detaljer kring mitt jobb osv.
 
Jag känner mig riktigt taggad inför imorgon och ganska förberedd också. Eller ja jag har ganska mycket frågor som jag skulle vilja ha svar på men det kommer. Framförallt vill jag komma igång, få in rutiner och tjäna lite pengar så jag kan börja leva mitt liv. Senaste 1,5 åren har varit den värsta tiden hittills och då har mitt liv inte varit lätt på lång väg.
 
Imorgon börjar resten av mitt nya liv. Eller vi kallar det ett nytt kapitel i livet för det kommer det att vara. Det är dags att visa vad jag går för nu när de verkar tro på mig men framförallt lära sånt som jag inte kan. Det kommer att bli toppen!

Håller lådan

Tingeling hittar de mest konstiga ställena att sova på!

Bror shoppar dator

Såhär ser det ut när bror engagerar sig i att köpa en ny dator eller ja här har han iallafall valt vilken han vill ha, bara det är en process i sig. Liknar situationen i vintras när vi skulle köpa vinterskor, engagemanget är totalt. Riktig shoppaholic den där... NOT!

Godmorgon

Sista lediga dagen innan jag börjar jobba. Har varit vaken sen halv 7, säger att detox är bra skit! Idag är dag 7 av 14. Känner mig riktigt pigg och full av energi redan. Sjukt egentligen att vi verkar samla på oss så mycket skit som gör oss trötta och sega samt som i mitt fall minskar förbränningen.
 
Men på tal om imorgon längtar jag som tusan. Detta har jag ju sett fram emot sen examen, eller ja lite tidigare än det till och med för i ärlighetens namn så är det inte alltid jättekul att studera. Dessvärre är det ett nödvändigt "ont".
 
Jag ska snart ner i tvättstugan och tvätta upp lite kläder. Känns inte som att jag använt så mycket sen förra helgen men blev en liten hög ändå. Känns bra att tvätta en gång i veckan hur som helst, tror inte jag har underkläder att klara mig två veckor på ens så då måste jag ju göra det varje vecka.
 
När jag tvättat klart måste jag upp till bror och installera hans ny dator som vi köpte igår. Har varken ork eller lust att göra det igårkväll så han har fått vänta helt enkelt. Det beror visserligen på om han städat sitt rum som mamma sagt till honom att göra. Återstår att se.
 
På tal om vad jag sysslade med igår så tycker jag det är sjukt intressant att se vad jämförelsen av två bilder med olika frisyr och hårfärg. Ser ut som att jag har en tvilling ;-)

Taaz.com

Idag har jag suttit i stort sätt hela dagen på sidan www.taaz.com. Där kan man ladda upp en bild på sig själv för att sedan testa olika sminkningar, hårstilar osv. Det kan definitivt vara bra om man vill kolla vilka färger man passar i när det gäller smink men även färg och stil när det kommer till hår. Man kan även ändra ögonfärg om man så vill för att testa hur det skulle se ut med färgade linser.
 
Jag har alltid varit lite besatt av tanken att jag skulle passa rysligt bra i någon frisyr med lugg, jag har väl har en ungefärlig nyans på hårfärg jag vill ha men kan vara svårt att köpa och färga i själv. Dessutom var det sjukt kul att testa hur jag passade i tex. blåa ögon, nu är jag väldigt nöjd med min egen ögonfärg så jag lät det vara när jag provade frisyrer iallafall. Tycker det är intressant hur man kan se så annorlunda ut beroende på frisyr och hårfärg. Kan konstatera också att blont inte passar mig, jag ska antingar ha mörkare blont eller någon ljusare nyans av brun.
 
 
Tänkte visa några, eller ett gäng, kunde inte välja ut några. Klicka på bilderna för större.
 
Provade även Hayley Willams från Paramores hårfärg. Fail på mig.

Vart är Tingeling?

Ibland försvinner katten bara och man fattar inte vart hon kan ha tagit vägen. Sen hittar man en kroppsdel som sticker ut någonstanns. Dagen till ära gömde hon sig i IKEA-säcken.

Animal


Storstädning

Idag kör jag storstädning hemma. Är så jäkla skitigt och finns risk att jag inte kommer orka med någon storstädning nästa helg efter första jobbveckan. Då kan det vara skönt att mest dammsuga bort allt katthår. Tingeling hårar som bara den just nu och det är lite jobbigt. Från att inte behöva dammsuga så ofta till att vara ett måste minst 1 gång i veckan. Så är det väl när man har djur så inget att klaga på egentligen. Har dessutom ingen annat att göra idag. Tror jag vänt rätt dygnet rätt så bra iallafall, somnar före midnatt och vaknar väl vid 7-8 relativt pigg. Eller ja egentligen har jag ju sovit tillräckligt men är så jäkla morgontrött alltså. Blir ju inte bättre av att jag vet att jag inte har något att gå upp till men måste jag det är det inga problem efter att ha snoozat en stund hahaha. Men det räknar jag alltid in.
 
Längtar obeskrivligt mycket tills på måndag. Vill bara att denna helg ska passera så jag kan få börja jobba. Framförallt få svar på alla frågor som ploppat upp under den här veckan, kanske ska tacka dem för den dåliga nattsömnen som gjort att jag lyckats vända tillbaka dygnet? Förut grubblade man på saker man inte kunde kontrollera men nu ser man framåt.
 
Ger några bilder på den håriga latmasken i familjen ;-)

RSS 2.0