All about that bass

Klockren text på denna. Svänger gör den också! =D

Fotobomb: Harry Potter i Norrköping

Kommentarer är överflödiga om ni sett filmerna... om inte, gör det!

Sabaton

I torsdags spelade Amarathe, D.A.D och Sabaton på Vaksala torg. Kan vara en av de bättre konserter jag varit på. Rockkonserter slår dessvärre Avicii med hästlängder. Tråkigt dock att Amaranthe bara fick köra ca 30 min. D.A.D var bättre än jag trott eftersom jag aldrig lyssnat på dem men Sabaton var bäst. Riktigt grym spelning och jag vill nog dra det så långt att kalla dem Sveriges bästa liveband just nu.

Amaranthe började.

D.A.D värmde upp publiken.

Sabaton öste järnet!

Tiden rusar på

Hade tänkt hinna med två inlägg med bilder från Harry Potter och konserten i torsdags. Dock kommer jag inte att hinna det idag. Kusin fyller 20 så är fest i Rosenhill. Bussen går kl 12. Innan dess ska jag hinna fixa mig iordning, springa in på systemet och lämna tillbaka bilen till pappa.
 
Känner mig för övrigt höggravid i alla kläder jag äger just nu. Jävligt roligt!
 
Imorgon lägger jag upp två bildbomber. Lovar.
 
Ha en bra lördag!
 

Oops

Har inte haft tid att lägga upp bilder från Harry Potter. Det kommer. Imorgon ska jag på Sabaton på Vaksalatorg men ledig på fredag så då laddar jag upp några.

Harry Potter: The exhibition

Imorgon drar vi på roadie. Kl 06.40 avgår bussen från Uppsala centralstation till Norrköping. Jag och några kompisar ska åka ner och gå på Harry Potter: The exhibition.
www.harrypottertheexhibition.se
 
Såhär står det på hemsidan:
"I samarbete med Warner Bros Consumer Products har Global Experience Specialists (GES) skapat den 1400 kvadratmeter stora utställningen, Harry Potter: The Exhibition.  Besökare får uppleva scener och scendekorer som har fått inspiration av den kända filmserien. Kostymer och rekvisita visas i autentiska miljöer från Hogwarts™ skola för häxkonster och trolldom, inklusive Gryffindors™ allrum, Hagrids stuga och Stora salen."
 
Hur coolt låter inte det? Ska blir riktigt kul!

Vi är tillbaka i stan någon gång vid midnatt skulle jag tro och då är det bara hem och sova.

Lite nytt

Rean i butik är ju under all kritik, tog en sväng på H&M igår och det var inte roligt. Så kollade på datorn när jag kom hem istället. Klickade hem lite nytt. Eminem t-shirten var ju för häftig för att motstå, var ju ett stort fan i min ungdom (haha lät gammal). Sen blev det lite basgrejer också. Även om sommaren är slut så är det bra att ha till nästa ;-).
 

Gardiner

Bara jag som tycker det är skitsvårt att hitta snygga gardiner? Fick mail från Cellbes och hittade dessa av en slump. Tyckte första var hur snygg som helst med toffsarna såklart och den andra kändes lite mer höstig. Behöver nya till vardagsrummet i första hand. Det är där jag hänger mest och där vi hänger mest.
 
Råkade såklart även se och bli lite kär i outfiten hon med leopardmönstrade jeans har. Jackan, skorna och byxorna passade fint ihop. Sen men inte köpa? ;-)
 

Till min kropp

Jag har kört detox, ätit nyttig mat och tränat i 2 veckor. Reslutatet på vågen, ingen skillnad alls. Vad hände där liksom? Vad är problemet?
 
Såhär känner jag för min kropp just nu och tänker minsann köpa lite smågodis till bion ikväll.
 

Dregglar lite

Hittade en skitsnygg klänning i tre olika färger på Nelly.com. Alla färger var skitsnygga och just nu 60 % så den kostar 200 kr. Det är som hittat. Har dock lite svårt att välja vilken färg. Vit eller sandbeiga. Sen är frågan om jag kommer använda den sånt komplex jag har för mina lår... hjälp. Dilemma!
 
Stone/Black
 
 
Svart/Nude
 
Vit/Svart
 

RIP Robin Williams

Världen har förlorat en stjärna. Tack för alla skratt! R.I.P.

Cut your teeth


Kroppshets och åsikter

Ni kanske inte har missat att Molly Sandén släppt en ny låt, med tillhörande musikvideo där hon helt enkelt kastar kläderna och visar att jag accepterar mig själv som jag är, gör det ni också. Att hon haft dåligt självförtroende pga att folk sagt elaka saker om henne men nu fick det vara nog.
 
Jag har precis som många andra bildat mig en uppfattning om detta och börjat funderar lite. Det är bra att hon gör detta för att sätta ner foten mot den kroppshets som finns, att alla ska se likadana ut, dvs smala. Media och den industrin pressar ner det i våra halsar hela tiden. Är du inte snygg och smal duger du inget till. Samtidigt tycker jag inte att det ska behövas! Varför är vi så elaka mot varandra? Varför ska det ena vara bättre än det andra?
 
Det är nog debatten som väckts i det här som gör mig lite mörkrädd. Läste några kommentarer under bilden där Molly sitter naken med speldosan i händerna (Molly Sandén World på Facebook). Vad håller ni på med? Hur många kommentarer kommer det inte från män om att "sådär ska en riktig kvinna se ut". Ni har ju helt missat poängen och jag förstår att smala tjejer sparkar bakut bland kommentarerna.
 
Jag säger såhär, alla har vi våra preferenser för vad vi tycker är snyggt och attraktivt. Det är helt okej, vi är olika och tycker olika. För hur skulle det vara om alla gillade samma? Kris kanske. Att sitta och säga bland kommentarer att "mulliga" tjejer är finare är ju att hacka ner på en smal tjej att du är inte tillräckligt snygg. Vissa bryr sig inte för att de inte bryr sig om vad en främling säger medan andra tar väldigt illa vid sig. På samma sätt som det finns tjejer som inte kan bli "smala" så finns det smala tjejer som kämpar med att lägga på sig vikt. Det är ju det här som gör att vi hela tiden jämför oss med andra och många mår inte bättre.
 
Jag har alltid tyckt att Molly varit en fin tjej, och nu blivit en fin kvinna. Jag fattade först inte varför folk gett sig på henne men så kom jag på min egen barndom, mina skolår och det blev logiskt. Vi hackar på andra för att vi är avundsjuka och mår dåligt själva och det ger en tillfällig tillfredsställelse. Mår man bra i sig själv behöver man inte bry sig om hur andra ser ut. Tro mig, jag älskar att sitta och kolla på folk på stan men jag skulle aldrig hacka ner på någon för deras utseende. Jag är mest intresserad av tanken bakom klädval, hårfärger osv. Men det är jag.
 
Jag har själv kämpat med min självbild hela mitt liv. Jag har accepterat att jag aldrig kommer att bli jättesmal hur jag än kämpar med min vikt. Den pendlar lite upp och ner. Jag vill hitta en vikt eller kropp som JAG är nöjd med sen får andra säga vad de vill. Just nu mår jag väl aningen sämre eftersom jag slappnade av med mat, träning och alkoholen flödade under semestern. allt verkar ha satt sig runt mage och midja. Inte kul, bara att jobba på nu. Påverka det du kan och låt andra göra vad de vill. Vi är olika och har olika förutsättningar. Tror det är viktigast att försöka vara hälsosam, på vilken sida om skalan man än befinner sig.
 
Var snälla mot varandra. Tänk på vad ni skriver, i vilken kontext (situation) ni skriver det. Vilket värde ligger i det vi skriver. Personligen så gillar jag inte ytliga komplimanger, speciellt inte från folk jag inte känner. Det blir väldigt opersonligt. Men jag säger som Stampen pappa: "om du inte kan säga något rart, så säg ingenting alls".

Svaret är rödbetor

Fick lite smått panik igår när jag var på toa på eftermiddagen och jag lade märket till att mitt kiss (I know, jag kollade) inte såg ut som det skulle. För att beskriva det som lite rött. Direkt tänkte jag, blod i urinen, OH NO!! Tänkte på det halva eftermiddagen och sen på kvällen hivade jag i mig massa vatten eftersom jag tänkte att jag druckit för lite.
 
Nån gång vid lunch trillade paletten ner när jag värmde på mig matlåda med rödbetor. För tusan, klart det är rödbetorna som gjort att kissen var väldigt mörkt. Så jäkla dum man kände sig! Det borde man faktiskt ha koll på att rödbetor missfärgar både urin och avföring...
 
Behövde alltså inte ringa vårdcentralen och säga att "jag tror jag är döende, hjälp mig!". Tokigt.
 
Var därför tvungen att undersöka saken och hittade detta om rödbetor: "Rödbetor innehåller kalcium, vitamin C, järn, magnesium, fosfor och mangan. Rödbetor hjälper till att avgifta levern, rena tarmarna och hjälpa njurarna."
 
De glömde bara en liten detalj. Annars verkar rödbetor vara rätt bra. Kanske borde börja äta efter varje utekväll hahahaha. Skämt å sido. Kör ju detox nu så är ju perfekt! Och gott!
 
 
För övrigt så är det ett bra sätt att se om man druckit tillräckligt. Kisset ska inte vara för ljust eller för mörkt, hellre ljust dock. Är det mörkt bör man dricka mer vatten. Så det så!
 

Ädelostkyckling

Gårdagens middag. Hittade ett recept på viktväktarna som jag var tvungen att testa. Ädelostkyckling med päron och rödbeta som tillbehör. Kan säga att det var helt klart värt att göra. Kommer göras igen, kan lägga upp ett recept senare om någon är intresserad. Jag tycker att det är svårt att göra något gott av kycklingfiléer så detta var bra för mig, smalmat ;-).

OEL of Sweden

Idag fick jag hem mina trosor från OEL of Sweden. För er som inte vet vad det är så är det en svensk hockeyspelare som heter Oliver Ekman Larsson som skapat ett litet företag på sidan om hockeyn där han säljer lite underkläder, kepsar och t-shirts, än så länge. Nya Börje Salming typ. Har i vilket fall kollat på underkläder där och nu var det rea. Har hört att de ska vara jättesköna i alla fall. Kikat på både Salming och Björn borg några gånger men känt mig lite för snål. Hoppas OEL of Sweden kommer i lite fler färger framöver.

Premiär på gymmet

Premiär på gymmet efter semestern. Det blev en svettig historia vill jag lova. Herre vad det rann både här och där. Jäklar så fräsch man är i värmen alltså. Nu en dusch sen får jag väl hänga i soffan och läsa lite så det inte kommit ut något nytt avsnitt av vare sig True Blood eller Witches of East End... bitter.
 

Back to business

Tillbaka till allvaret idag då. Semestern är slut och det är dags att samla ihop alla saker och dra till kontoret. Lär bli en lugn start annars kommer jag nog avlida i den tropiska värmen. Även dags att ta tag i träning och mat. Jäklar var med frukt och grönt jag dragit med till jobbet. Kör bara kör.
 
Detox, botten upp!

Tonårsdygnet

Hittade denna på Facebook och tyckte den var rätt rolig. Stämmer rätt bra in på min lillebror som är just tonåring. Tror inte jag är ensam om att ha någon i min omgivning där de flesta punkter stämmer in. Några stämmer nog även in på mig själv som tonåring.
 

Att analysera tonåringarna är ett heltidsjobb….här kommer lite detaljer.

Tonårsdygnet:
06-12 Natt
12-18 tidig morgon
18-24 dag...
24-06 eftermiddag.

 

För att spara energi använd endast fåstaviga ord när du pratar. Typ…. kbry, wtf, lol, ba, a, ä, å

 

Låt alltid allt du har på dig ramla av i en hög där du står. Har du redan placerat tallrikar, glas, rester, sopor där så betyder det att du är strukturerad. Det är även lättare för den föräldern som jobbar i hemmet att plocka upp efter dig när allt ligger på samma plats.

 

Om toarullen tar slut så släng den på golvet och sätt inte dit någon ny. Det är roligt att veta att nästa person måste förflytta sig 2 meter i prekär ställning.

 

Ha alltid din Iphone/smartphone på ljudlöst. Det finns tydligen folk som tror att man ska prata i dom och försöker nå en i dom hmmmm.

 

All kommunikation sker via skype/facebook/instagram.

 

Hygien: Antingen duschar man 20 sekunder i veckan eller 20 minuter i timmen. Vid alternativ 1 använd ½ flaska parfym dagligen.

 

Alla måltider intas mellan 18-03….gärna en gång i timmen.

 

Använd aldrig samma glas!

 

När du ska torka upp efter dig med trasa se till att den är rejält blöt innan….bry dig inte att torka efter….lite vatten har ingen dött av.

 

Ät endast saker med mycket socker i.

 

Dina småsyskon lyssnar mycket bättre på dig om du slår dom samtidigt som du förmedlar ditt budskap.

 

Slå aldrig av TVn när du lämnar rummet så slipper du det jobbiga jobbet att slå på den igen när du kommer in igen 3 timmar senare.

 

Det är alltid din förälders fel att du har tråkigt.


72-årsdagen

Igår hade min morfar fyllt 72 år om han fått vara kvar hos mig. Tände ett ljus för honom.
 

Sommaralkis hej hej

Min tidigare vältränade kropp har helt tappat formen. Har druckit mer alkohol denna semester än jag gjort tidigare detta år. Nu får det vara nog. Går nu in i en fas med detox, nyttig mat och träning. Ingen alkohol kommer att konsumeras förrän tidigast 21/8 då Sabaton och Amaranthe ska spela på Vaksalatorg. Kan vara gott med ett glas eller två till maten innan. Och efter det tidigast 13/9 då vi drar till Gävle och hejar fram Leksand till vinst. Är trött på att se mig i spegeln och allt jag ser är en degig mage och en midja som sakta men säkert börjar försvinna. Det är INTE så jag vill ha det. Eller hela jag ser uppsvälld ut förresten, 2 kilo upp på 5 veckor gör väl en del. Nu är det nog. Alkohol är verkligen döden för formen. Det är min största bov i alla fall.
 
Igår drack jag upp det sista som var kvar i vinboxen jag köpte hem från Turkiet. Perfekt timing med andra ord. Ska tilläggas att jag inte druckit upp den själv. Men har druckit rätt mycket av den. Vi grillade och snackade en jäkla massa skit. En lugn och härlig fredagskväll med andra ord. No stress needed.
 
På måndag börjar jag jobba igen. Vi ska inte tala om ångesten som smyger på. Jag vill vara mer ledig!

Åka båt

Tog en sväng till Eckerö häromdagen. Var ju ändå regn och åska hemma så var perfekt. Billiga drinkar var det dessutom ;-).
 

RSS 2.0