Myten om kvicksand

Sitter just nu och kollar på Mumien. Det krashade precis mitt ute i öknen med sitt flygplan. Strax efter sjunker planet och försvinner ner i sanden och försvinner, varpå ena killen skriker: Kvicksand, se upp!

Då var jag helt enkelt tvungen att googla Kvicksand.

Wikipedia säger följande: "Myten om att en människa helt kan sjunka ned och försvinna i kvicksanden är inte sann, däremot kan man fastna i kvicksanden och det kan krävas stora krafter för att komma loss."

Alltså kan man egentligen inte fastna och försvinna helt. Något som alltid verkar hända på både film och tecknade serier för barn när man var liten. Men det ska väl vara lite mystiskt och skrämmande. Kanske är det det som gör filmerna så bra.

Men alltså om man läser vidare på länken ovan så är det mer ett naturfenomen som skapas av sand och vatten då densitetet blir låg kan man sjunka igenom den. Inte illa, men det låter coolare om man kan sjunka igenom!

Lady Gaga - One of a kind

Det kan man väl ändå säga?

Jag har aldrig sett på maken till stil. Måste säga att jag älskar hennes musik det är ingen fel på den alls men vad har hon för kläder på sig egentligen? Förra veckan dök hon upp upp i tysk tv med en grodklädnad. Men hallå det borde väl finnas gränser?

Jag har också kollat på hennes musikvideor och det är helt klart speciella de också. Men det är lite roligt samtidigt att nån står ut. Och så klart om man är kvinna ska man köra det lättklätt och jaa Sex sells heter det väl?

Jävla virus

Min laptop typ krashade igår kväll när jag satt och surfa runt lite. Den startade om av sig själv sen var den helt pucko. Vad är det med mina datorer den här sommaren? Ena felet efter det andra jag blir galen!

Lyckligtvis kunde jag starta om den i felsäkert läge, göra virus sökning och köra en systemåterställning. Så nu är den sitt gamla vanliga tröga jag.

Men stackarn är gammal och har gått på halvfart i sådär 2 år nu. Väntar på att han ska ge upp när som helst men jag försöker ge honom så mycket kärlek som möjligt så han klarar sommaren iaf för jag har tänkt köpa en ny liten i höst. Har kollat på flera och har med största sannolikhet bestämt vilken jag ska ha.

Det enda som kvävs för att det ska bli verklighet är att jag får mina pengar för uthyrning av lägenhet samt att jag lyckas sälja min gamla kurslitteratur. Som efter igår såg lite ljusare ut när jag läste att Bettans kompis ska läsa PA i höst. PERFEKT!! Om hon inte redan skaffat böckerna.

Så hoppas hoppas och hoppas att hon är intresserad! =)


Grannfejden

Kollar nu på grannfejden på tv3.

Måste säga att det är oerhört sjukt program egentligen. Asså konceptet är väl bra men jag blir så förvånad över vilka småsaker folk bråkar om.

Det är inte konstigt att det är krig i världen när grannar bråkar om sådana småsaker som plogning av vägar och att man har sina hästar i en hage som ligger bredvid ena tomten, som fanns där från början samt stolpar som satts upp för parkering. Jag mena kan man inte hålla sams om sånna små grejer hur ska man får fred i hela värden?

Visste ni att...

Om man en gång tänkt en tanke så ökar sannolikheten för att den tanken återkommer.
 

För tusan!

Ska det här kallas sommar?

Nu är jag trött på alla moln och detta gråa trista skit väder. Visst kanske inte är konstant regn men vart är solen.
Det kanske inte är kallt men det är heller inte varmt.

Kommer ju inte ens märkas att man varit ledig. Solbrännan man fick i juni har ju gått bort snart..
Nee nu är jag trött på det här.

Sol tack!


Verkar inte vara bättre väder i Örebro heller, så ingen tröst.

smhi.se

3 gånger kvar

Peppa peppa.

3 gånger kvar av jobbcenter. Min handläggare fattade inte att jag inte har något att göra över huvudtaget på det där stället längre än att kolla på film och försöka smita därifrån. Men men är bara att bita ihop, lite film idag igen kanske?

Frulle på G också. Känner att jag är extra nyttig idag =)

Banan, Körsbär, Jordgubbar och dryck yoghurt.

Lättroad eller lättroad

Jag har nu tänk att visa vad jag gjort under ännu en av mina lediga dagar. Det har nu gått så långt att jag kan sysselsätta mig med nästan vad som helst tydligen. Hittade denna länk Easyhairstyler.com i min kompis Annie´s blogg. Man kan ladda upp en bild på sig själv och testa olika frisyrer och färger. Man måste registrera sig för att göra detta. Tyvärr måste man skaffa premium för att ha tillgång till alla frisyrer men jag tyckte man fick tillgång till en hel den iaf. Tillräckligt för att sysselsätta mig i några timmar haha.

Här är några bilder på mig i den frisyr jag gillade bäst i några olika färger.


Såklart var jag tvungen att testa några galna färger också!


Hann också med att testa en massa olika frisyrer, här är ett smakprov:


Avslutningsvis testade jag 3 kändisars frisyrer, kan inte påstå att de passar mig haha.


Billie Joe Armstrong, Christina Aguilera och Victoria Beckham

Årets säsong är den konstigaste någonsin

Det är förstås Formel 1 jag pratar om igen. Men det är för att det händer så mycket just nu att man blir helt knäpp. Tror dock att det mesta är dåligt för sporten eller individerna i den. Det kan jag säga för jag har nog sett F1 sen jag var 4 år, även fast jag kanske inte hade hundra koll på läget då.

Denna säsongen är den konstigaste jag varit med om. Detta ständiga krig mellan motortillverkare och FIA, regler och annat för kommande säsonger. Jag vill lägga till Felipe Massas olycka också då det egentligen inte var en krash, han blev ju träffad i huve av en fjäder. Och med det kommer tydligen Michael Schumacher att ersätta honom i Ferrari. Aftonbladet.se Har dock ingen koll på om det innebär Valencia eller hela säsongen.

Jag har inget emot Schumacher. Han är en enastående förare och det kan all statistik påvisa. Han är den de flesta tänker på om man nämner formel 1. Jag kan ändå inte låta bli att förundras över detta beslut. Jag trodde och hoppades faktiskt på Ferrari skulle prova med en yngre förare. Även fast Alonso ryktades att bli inköpt för iaf Valencia tvivlade jag på det. Mena hallå försöka sno Briatores förare, lycka till.

Kommer bli jävligt intressat att se hur Schumacher står sig på marknaden nu när han får chansen igen!
Flipp eller flopp? Jag vet inte...

Money, money, money

Äntligen pengar på kontot!! Inte fel måste jag säga... Så nu är räkningarna betalda också.

Finns inte mkt att blogga om idag eftersom inget verkar hända.. Har roat mig med att byta frisyr på mig själv hela dan. Kanske visar lite av det sen nu ska jag lägga mig i ett skönt varmt bad!

KSM

Har precis upptäckt detta nya band. KSM är deras namn och består av 5 unga tjejer från Los Angeles i USA. Kan man beskriva deras stil som lite punk/pop? Jag fastna för dem, kanske för att de är väldigt i tiden för vad jag lyssnar på just nu. Tycker också att de har en härlig attityd!
Läs mer här: Hemsidan och Myspace.com.


Musikvideon för deras cover av "I want you to want me" (Tio orsaker att hata dig)
 

Lite fler låtar:

Don´t rain on my parade


Hero in you


Saturdays & Sundays


Read between the lines

Vilken seg dag

Dagen har gått sååå långsamt.. Det har känts som jag gått i en bubbla hela dan och man kan snacka om slowmo.

Nu ligger jag och kollar på allsång på skansen och sen blir det Morden i Midsomer. Finns det något bättre än morden i midsomer? Vet inte hur många säsonger dett gått men jag har nog i stort sett alla. Förra veckans avsnitt vad inte så bra dock.


Måste också säga att H.E.A.T.s trummis är mumma hahah

Håller med Anna

Tisdagar ÄR värsta dagen i veckan!

Inte bara kanske det att jag fått sova 4 timmar inatt eller att jag måste gå på jobbcenter när jag inte har något att göra där. Idag var vi typ 10 st varav 4 satt och kollade på film och resten satt och pratade. Så jag stack lite i 11 varför ska jag sitta där? Skickade även ett mail till min handläggare, kanske kan slippa nästa vecka som också är den sista.

Det är för övrigt piss väder och jag vet inte vad jag ska hitta på. bläää för den också...

Efter regn kommer solsken?? Yeah right när då??

Ny familjemedlem

Jag välkomnar lilla Sandra till livet. Även fast hon föddes för en månad sen och folk lyckas hålla saker hemligt. Men här är hon iaf lilla sötnosen. Tuppkam har hon också haha.

Visserligen är hon min syssling men vi är väldigt tighta i min släkt så vi träffas väldigt ofta så jag skulle inte vilja påstå att vi är mer avlägsna släktingar =)
Ska ta mig tid och åka och hälsa på någon dag.

Panik attack

Min personliga "psykolog" och jag pratade idag och vi kom fram till att det var en panik attack som jag hade imorse. Jag vet av vilken anledning men av personliga själ kan jag inte skriva detta i bloggen. Det har iaf att göra med Osamas kompis från Skottland. Man kan säga att jag känner mig obekväm i mitt eget hem för tillfället.

Vill bara påpeka att det inte hade något med alkohol att göra för jag drack ingenting efter 23 och jag kom hem 04.

Har haft ont i magen och tarmarna hela dan, bara lite ont i bröstet så det är skönt. Men finns inget värre än magont. Man skulle behöva fisa lite men det kan man ju inte göra bland folk haha.

Fick också denna choklad av Osamas kompis när jag hämtade dem efter kryssningen. Dyr choklad så det skriker om det eller? Inte konstigt man får ångest under omständigheterna.

Fyfaan vilken natt

Min natt eller tidig morgon höll på att sluta på akuten. Tror aldrig att jag varit så rädd i hela mitt liv och klart var man ensam hemma också. Ringde i panik till min pappa som inte fattade någonting. Mena han blev väckte 6 på morron av mig hysteriskt grinande, vad skulle jag själv gjort?

Kvällen igår var skit kul och oj så vi dansade. Kom hem lite i 4 och gick och la mig. Vid halv 6 vaknar jag av att jag har en konstig smärta i brösten, pulsen är skyhög och jag mår illa. Jag har aldrig varit med om fenomenet förut och blev såklart livrädd. Låg först och försökte lugna ner mig och tänkte att det var en inbillning eller nått. Men ju längre jag låg och tankarna snurrade desto mer rädd blev jag och ringde till sist i panik till pappa.

Mitt i samtalet får jag fram jag måste spy och lägger på luren. Efter ett tag ringer pappa upp.

Som tur var kände jag mig lite bättre efter jag hade spytt och kroppen verkade slappna av och pulsen gick ner. Hade fortfarande ont men jag insåg att det kanske inte var livshotande iaf. Pappa lugna ner mig ytterligare och vi kom fram till att det nog var okej och att jag kanske sträckt mig när jag dansat eller nått utan att märka det.
Då vi la på och sa vi skulle höras senare eller om det blev värre skulle jag ringa.

Jag somnade nästan direkt. Helt utmattad...

Idag har jag fortfarande ont men känner mig lugn, nu när jag tänker klart inser jag nog att det mer handlar om en muskelsträckning eller nått. Mena som jag dansade och vevade med armarna.

Ännu en otäck racing olycka

Det när Felipe Massa verkar blivit träffad i huvudet av en fjäder som lossnat från Barrichellos bil. Var ingen rolig syn måste jag säga. Första rapporterna säger dock att han är okej, han var vid medvetande iaf och har pratat med några av de andra förarna. Han har nu först till sjukhus för nogrann koll. Får se om han kommer kunna köra imorron.

2 liknande olyckor på kort tid. Man kan ju undra om någon tycker att det varit allt för få skador på sistone.

Hoppas iaf att Massa är okej och att han kan köra imorron. Är bara att invänta vidare information.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering: Aftonbladet.se har nu uppdaterat uppgifter om Massas tillstånd och han verkar vara okej under de omständigheter som råder. Han har blivit opererad och resultatet var bra. I artikeln här står det att han kämpar för livet men inget sådant är officiellt från Ferraris håll så vet inte vart uppgifterna kommer ifrån.

 Han får dock stanna på sjukhus under dagen och kommer kanske inte köra på nån eller några tävligar. Vem vet han kanske är ute resten av säsongen.

Otäcka bilder måste jag säga...

Galet vad ett litet föremål i hög hastighet kan åstadkomma. Nu ser man verkligen vikten av att spänna fast packning i bilen också. Som de sa på riskutbildningen när jag skulle ta körkortet. Bara en liten mobiltelefon skulle kunna orsaka mycket skada i en krock i 50 km/h, men hur många binder fast eller säkrar mobil och ev. nycklar?

Storleken spelar ingen roll

Man skulle helt klart kunna säga det när man tala om planeten Jupiter. Enligt en artikel på aftonlandet.se ska denna jätte ha blivit träffad av en liten komet eller asteroid.

Tycker det är så roligt när de kallar folk hobbyastronomer, mena det finns många som gillar att stjärnskåda ect. Men det är iaf en sådan som hittade fläcken på Jupiter.

Jag tycker det är coolt att man kan se sånna saker. Jag har alltid varit fascinerad av rymden och alla gåtor men är nog inte tillräckligt smart för att söka reda på alla svaren. För att inte tala om alla uträkningar de håller på med. Jag hade som sagt fullt upp med Matte B men klarade mig. Okej jag fick VG men iaf. Skulle aldrig fortsätta med C. Därför nöjer jag mig ganska bra med att låta andra sköta det åt mig och ägnar mig åt att läsa fakta och rapporter istället.

Fortfarande lite upprörd över att de inte tycker Pluto är en planet längre måste jag säga.

Det är också en omröstning under artikeln huruvida man är oroligt över att en komet eller asteroid ska träffa jorden? Är vi det frågar jag mig?
Visst det kan ju hända men vad är oddsen? Tror vi hinner bidra till vår egen död innan vi blir träffade. Vi lever som sagt med risker runt omkring oss hela tiden. Om vi blir träffade är det något som vi inte kan rå för iaf. Kanske skulle det ge världen en nystart? eller så blåser det bort helt. Är inte direkt så att vi skulle känna det, vi dör nog ganska fort om vi drabbas. Och jag är säker på att nån smart på NASA har hunnit komma på ett sätta att spränga den innan den träffar oss. Vaddå sett Armageddon för många gånger? Det är inte den enda filmen för övrigt med samma senario.

Men frågar mig fortfarande, Är vi oroliga för att bli träffade?
Vi kanske blir smått oroliga när vi tvingas tänka på vad som skulle hända när vi hör frågan?

Kan Jupiter träffas kan väl vi, fast Jupiter är större så är mer att träffa och enligt fakta har Jupiter störst magnet fält också. Han får skylla sig själv haha


Deg seg

Det är lite så jag känner mig just nu. Hungrig är jag också men finns inget att äta här hemma. Är inte det lite konstigt? Kyl och frys är fulla men inget att äta om man inte känner för ett storkok till lunch och det kan jag säga att jag inte gör. Jag skulle vilja ha något lätt lagat som passar till lunch. Aja kanske får köpa en macka eller nått när jag kör mamma till stationen.

Ikväll är det FF hos mig så vi har tänkt äta tacos och förfesta här innan vi går ut på Platina. Sweeeeeeet! =)

Känns dock inte lika spännande med FF nu som det gjorde när man var yngre men men sånt är livet. Nu kanske jag ska klä på mig?!

Barnvakt i helgen

Eller det kan man väl säga?

Ska ha hand om min mosters två katter över helgen. Vilka är supergosiga och de är mina små bebisar också.

Santos
   

Ramos
   

Passade på att gosa och leka lite med dem när jag var där och gav dem mat nu på kvällen. Blev därför lite bilder också. Man vet aldrig när man kommer behöva dem i framtiden. Jag saknar att jag inte har nå bilder på Knutte, katten som jag och pappa hade. Honom var vi tyvärr tvugna att avliva pga njursten som kom tillbaka och det var bäst för honom.

Armani Code Summer

Är en ny parfym som kommit ut iår tydligen som jag älskar. Mamma fick en flaska av Osamas kompis Mario, han visst inte att jag skulle vara här så hade tyvärr inte köpt med sig någon till mig men sa att han skulle fixa det när han kom hem igen. Jag sa det var lugnt men han insisterad. Så okej då, sånt är livet =)

Anledningen till att jag gillar den är att den inte luktar alltför starkt. Det funkar inte för mig. Eller som jag brukar kalla det "kärringparfym" dvs parfym som luktar starkt inte nödvändigtvis kärringar som använder ;) Ofta en anledning till att min syrra blir sur för hon har bara parfym som luktar starkt.

Rekommenderar parfymen iaf så får du möjlighet kolla upp hur den luktar på dig.

Förbjud godis?

Haha hittade precis den här artikeln på aftonbladet.se kunde inte låta bli att skratta.

Ungen skrev till Reinfeldt och undra om han kunde förbjuda godis för att han ville spara sina pengar till ett armband och magiska tärningar.

Typiskt småbarn att tänka sådär. På ett sätt är det gulligt men det förstår man ju att det inte funkar i längden. Kanske hans föräldrar ska förklara det lite för honom eller kanske ha hand om hans ekonomi?

Hur ska man tolka Reinfeldts svar som då? Klart han också vill ha godis och han har väl råd med annat också. haha

Fri vilja som sagt även om det är svårt att inte ge in för frestelser eller så är man efterklok.

Man tager vad man hager

Det kan man verkligen säga om min sysselsättning för tillfället.

Köpte som sagt en ny t-shirt på GinaT här om dan och det var verkligen superskön.. tänkte därför ha den på mig ikväll när vi ska på bio. Mena man vill ju ha lite mys på sig även fast man kanske inte går i mjukisar.

Men så smart som jag var går jag och får en fläck på den. Var bara att handtvätta och då vi inte har tvättmaskin eller torktumlare inne fanns det inget mer att göra än att ta fram hårtorken. Yes ni hörde helt rätt så det jag gör just nu är att torka min t-shirt med min hårtork.

Jag kan ju säga att det tar tid och tålamod. Ingen idé att hänga ut t-shirten på balkongen då det regnar.
  

Ikväll blir det för övrigt Brüno på bio, har hört att det är galet rolig. Om man har sjuk humor kanske? men jag älskar Borat så det här kan ju inte vara sämre!

Jag undrar...

Har ni någonsin tänkt på det här med olika kulturer och hur man hälsar på varandra?? Skaka hand, krama, pussar och annat?

Jag gjorde det igår när Mammas kille Osama's (sorry jag kan inte säga styvpappa till honom han är 8 år äldre än mig bara) kompis kom på besök från Skottland. När han hälsar på mig så vill han ni vet "luft pussa" som jag kallar det, på vardera sida. Å jag är inte alls van vid det så först tvekar jag å tänkte näää så gör vi inte här, men bestämmer mig för att okej då är kanske inte snällt att börja med att rådissa honom så jag göra det. Samtidigt tänker jag faan vad töntigt så jag låter bli att "smacka" (asså det känns ju änu töntigare haha). Så tänker jag inte mer på det förens mamma börjar snacka om det där och jag förklarar att det är olika från var man kommer tex vi kramas, i de finare kretsarna kanske man fått för sig att man ska "pussas" men för det mesta inte. Och i Holland tex där gör man det tre gånger. Då fattar Mario (kompisen) vad vi snackar om så han tar upp mitt beteende. (Lite pinsamt) men okej jag förklarade läget för honom så han bara skrattade och förstod hur jag menade haha) Han tog faktiskt inte illa upp men han undrade lite varför jag ryggade tillbaka..

Det fick mig att tänka på en annan sak som hände mig med en av mina holländska killkompisar när jag var där i oktober förra året. De körde mig till Flygplatsen när jag skulle åka hem och jag tänkte att ja en kram kan det ju vara värt eftersom vi antagligen inte kommer se varandra på ett tag. Så jag tänker krama honom och vad gör han då? Juste som jag skrev ovan han försöker pussa på vardera sida 3 gånger men jag ryggar ju tillbaka innan andra så blev lite pinsamt. Sa dock igen mer någon av oss och så gick vi åt vardera håll.

Det har gjort mig medveten om skillnader på ett annat sätt. Egentligen borde jag inte tycka att det var pinsamt kanske och bara sagt oj vi gör inte sådär i Sverige eller nått men ok. Vi kör igen haha. Tror det var överraskningsmomentet och gjorde att jag ryggade bort.

Vi har fortfarande inte talat om hänselsen men lär visa sig nästa gång vi ses.. haha
Någon annan som reagerat på det här??

Hemma igen

Hemma igen från Kista Centrum. Sköööönt för jag är verkligen dödstrött nu. Det har varit en lång dag måste jag säga, men också kul. Shoppade lite också, eller rättare sagt 2 toppar på Gina 49 kr st. Inte farligt alls så jag är väldigt nöjd med mig själv.

Hur kommer det sig förresten att energin när man närmar sig Stockholm är mer stressad på något sätt. Jag blir alltid lätt stressad i trafiken på väg dit och när man är där känns det som alla försöker springa över en och man är tydligen konstant i vägen. Ser folk REA skyltar med ska man inte stå ivägen för då hoppar de på en. Vaddå kolla i lugn och ro? Där gäller det att roffa åt sig först sen kolla storlekar och lägga tillbaka det man inte vill ha. Har aldrig sett så mycket kläder på golvet i någon butik i Uppsala. Kanske nån gång när Gina har rea men that´s it.

Kände direkt när man körde hem och började närma sig Uppsala att stressen försvann och man blev avslappnad. Nej hua jag skulle aldrig trivas att bo i Stockholm på heltid. Förresten fanns det nån svensk för huvudtaget i Kista? Var min mamma som sa det och jag hade inte tänkt på det alls förens hon sa det. Kanske...

Nu är jag iaf hemma. Vi har hämtat Osamas kompis Mario som kom med flyget från England.. Få se hur det blir den kommande veckan med honom här. Han verkar iaf trevlig och jag har inget problem att prata med honom iaf.

Då far jag till Fjollträsk igen

Om nån timme ska jag och mamma åka till Kista. Vet inte vad hon ska där och göra med så är det iaf. Osama jobbar där men har jobbar till 21 så mamma har fått för sig att vi ska dit och shoppa. (För vilka pengar då undrar jag) Visst fick lite pengar igår men köpte en ny kontorsstol på Jysk för lite av det. Min jag har i Örebro har ju krashat ihop, den va inte så stadig på slutet måste jag säga haha. så nu har jag en ny. Se här!

Sen kommer Osamas kompis från England ikväll. Jag ser nog inte fram emot det så mycket måste jag säga. Karln har redan frågat om mig, men hallå ligger jag på nån jävla marknad liksom?!?! Han ska vara här en vecka vilken Osama ska jobba! Fattar ingenting. Jag ska iaf inte roa honom det kan jag säga så om nån vill hitta på nått resten av veckan. Jag är ledig!

Aja fixa håret kanske och lite smink... ciao

Ny bok att läsa

Igår köpte jag en ny pocket bok på Willy´s för 15 kr inte illa. Den verkar lite spännande och efter nån veckas läspaus känner jag att jag ville läsa något igen.

Boken heter Dåtidens Skuggor av Elizabeth Thornton.


Den handlar i stora drag om en ung kvinna som hittas medvetslös och svårt skadad utanför ett kloster. När hon vaknar minns hon inte vem hon är eller vad som har hänt. Samtidigt verkar en man som är kär i henne söka överallt för att finna henne efter att hennes pappa mördats. En dag känner en patient på klostret igen henne och hon får reda på sin identitet och återvänder sedan hem för att avslöja faderns mördare.

Som sagt får se var det leder. Hoppas den är bra!

Muahahahaha

I smell Victory!!

Jag har vunnit över soc. Där fick de så de teg! Sno mina pengar va?!

Såg precis att de satt in pengar på mitt konto.. Sweeeet

Nu är det dags för jobbcenter och mitt humör steg genast även fast jag kommer smita därifrån så snabbt jag kan!

Muahahahahaha

Jag i ett nötskal

Min vana trogen så kan jag inte hålla mig till samma layout en längre tid och idag när jag surfade runt hittade jag denna snygga. Värsta wow känslan över det hela. Vill ju ha lite färg på tillvaron. Ska försöka ändra om rosa till lila också så smånging om. När jag har kollat runt bland andra bloggar har jag ju märkt vilket typ av personer som har rosa, tror inte jag behöver säga något. Och jag vill definitivt inte tolkas som en av dem.

Som sagt tycker bra om den nya bakgrunden även fast den är färgglad, är ju inte så att den lyser så ögonen ploppar ur skallen =D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Åhhh angående Eko-läsken så var colan helt ok men det var ju inte coca cola direkt. Smakade ungefär som Smält Calippo cola med lite kolsyra i. Fruktsodan var inte heller så äcklig men ändå inte god, kan inte komma fram till vad den smakar men det var mer sprite smak över den. Undra då hur citron smakar hmm.

Aja ni dör inte om ni testar iaf och iskalla kan en vara riktigt god om det är varmt ute ;)

Eko-läsk

När jag var på Willy´s med mamma idag så hittade jag dessa. EKO heter de och ska vara ekologisk läskedryck. KRAV märkta är de också! Har aldrig sett något liknande. Det var 3 för 10 kr så jag valde att testa. Få se om jag dör på kuppen haha. Nejdå skämt och sido är de inte goda är det bara att slänga eller hur? Eller min bror tar vad som helst så kanske funkar på honom istället om jag inte säger att den är "bättre" än vanlig läsk.

När jag säger "bättre" menar jag att den är gjord på ekologiskt sockerrör och det finns inget koffein i colan. Vilket får mig att gå vidare till nästa punkt. Den finns i 4 smaker cola, fruktsoda, apelsin och citron. Jag valde att testa cola och fruktsoda, jag tänkte så att är colan äcklig får min bror eller kanske mamma ta den som annars dricker skit cola då den är billigare men kanske inte får samma effekt eftersom de allihopa är koffein-beroende. Och eftersom jag inte kan dricka vanlig citron/lima baserad läsk utan att bli slemmig i halsen och jag tycker inte om vanlig fanta så jag skippade apelsin och citron.

Måste faktiskt säga att jag tycker att flaskorna är ganska fina också. Det är plast istället för glas också. Är det bättre eller sämre för miljön??

Återkommer när jag testat med resultatet!

Only the good die young!

Som i inlägget nedan läste jag redan igår om Henry´s olycka på Brands Hatch ->Länk<-. Vilket inträffade under det andra racet. Igår kom även det chockartade beskedet om att han inte klarat sig. Jag har träffat både John Surtees och Henry själv när jag var på Zandvoort för att se A1gp 2008. Båda väldigt trevliga men de är ju engelsmän eller hur? ;)

Till saken hör iaf den att aftonbladet ändrat lite av sanningen i sin artikel: Aftonbladet.se

Han dog inte i en våldsam krash, han fick ett däck i huvudet, hur skulle du tycka att det kändes om du kom körande i ca 200 km/h? (jag kan bekräfta att dessa däck inte är som 1 paket mjölk direkt, men även en mobiltelefon kan ju döda en i krash i vanlig vägtrafik). I och med att han var medvetslös så gasade han inte upp för backen direkt heller och in i barriären. Även fast han hamnade där.

Det har varit många spekulationer i huruvida Brands Hatch är en lämplig bana att köra på, med säkerhet och annat. Jag skulle vilja påstå att denna olycka inte har något med banans säkerhet att göra. Det var mer en såndär "på fel plats vid fel tillfälle" ögonblick. Hade han varit nån sekund snabbare eller långsammare hade däcket missat honom. Galen sport, 1 sekund kan vara skillnad mellan liv och död, eller ja skada iaf).

Jag tänker mer på hur däcket från Jack Clarke´s bil kunde lossna så lätt när det egentligen inte ska vara möjligt då det sägs att de har sk. "wheel tethers" som ska hindra däcket från att lossna från bilen vid en krash.

Mina tankar går återigen till hans familj, John och Jane Surtees. Måste vara hemskt att mista sin enda son.
R.I.P. Henry!


R.I.P Henry Surtees

Henry dog idag väldigt tragiskt efter att han fått Jack Clarke´s däck i huvudet under ena racet på Brands Hatch i eftermiddags. Han slogs direkt medvetslös och fortsatte in i däcksbarriären.

Engelska medier bekräftar här det alla fruktat. -->Read more<--

Henry Blev 18 år gammal! R.I.P (F)

Video från olyckan där man ser Dan Clark crasha och hans däck flyger ut på banan och träffar Henry i den blågula bilen.

3 bra låtar

Jag har hittat 3 nya låtar som jag absolut älskar och vill dela med mig av! Enjoy!

Jordin Sparks - Battlefield


Kellie Pickler - Best days of your life


Honor Society - Where are you now

Fjollträsk here I come

Snart kommer pappa och hämtar mig. Vi ska åka till Ramsö där min fasters mans föräldrar har ett hus. Det lät krångligt det där men så är det. Farmor ska väl också med och jag antar att min farbror ska hänga på. Förstår bara inte varför det ska vara så tidigt. Jag känner mig död efter att ha somnat ca 02:30. Inge vidare väder är det heller suck. Men packar nog badkläder iaf man vet ju aldrig med väder? eller? Tur som är så är det inte kallt iaf så kanske överlever dagen med klänning ;)

Nej nu kanske jag ska käka, packa och fixa till mig lite =)

Bakis som faaan

Var nog länge sen jag var såhär bakis på ett bra sätt. Är faktiskt bara sjukt trött och inte illamående,, aaah just like the old day!!
Sov som en gris och tror jag kom ur sängen halv 2. Men nu är jag tillbaka sköööönt!

Blev dock irriterad igår kväll. Asså hur många vakter missbrukar inte makten de har? Jag tycker att han gjorde det igår iaf. Emelie fick inte komma in på BJ med som vakten sa "hon är för full, hon vinglade". Vaffan!! Vi kom alla fram till att jag var fullare än vad hon var. Jag sa det tom till vakten och han bara kolla på mig. Blev inte utsläng eller nått haha.

Så jag stack också från BJ även fast Emelie ville att vi skulle stanna. No way säger jag. Vi håller ihop så vi gick till MAX och käkade istället!

Nu sitter jag och äter glass i brist på annat. Carte D´or Temptation for cookie mums mums

Roligaste musikvideon

Seriöst här är en av de roligast musikvideor jag sätt.. Gör dock inget att det är I want ot break free av Queen!

Mini PC på G

Har idag igen börjat fundera igen på det här med att skaffa en lite laptop. Det vore verkligen jätte skönt om jag kunde skaffa en när terminen börjar. Först att jag kan skriva direkt på föreläsningarna men också att det är lättare när jag åker hem till Uppsala. Är lite jobbigt att släpa min stora laptop varje gång.

Jag har därför spenderat eftermiddan på diverse datasidor på internet och det finns en dator som jag fastnat för. Det är Acer aspire one D250 Specifikation kan hittas här. Den kostar runt 4000 kr och det är vad jag kommer få extra när jag börjar i höst. Det pga att jag får pengar för att jag hyrt ut mitt rum samt att jag idag fick mail från en tjej som vill köpa min kurslitteratur för första terminen. Nice!

Men jag har en problem. Vet inte riktigt vilken färg jag vill ha.. Något förslag?

Finns i svart, röd, vit och blå...

Harry Potter och halvblodsprinsen

Premiär igår!! Och den var såååå bra!!

Jag ville hålla mig från att diskutera vad som skilde sig från boken, vad de la till, tog bort ect. Men det går ju inte! Mena vad är poängen annars, är kul att diskutera osv. Jag försöker iaf att inte hänga upp mig allt för mycket på det. Samma som med Sagan om ringen. Även fast de är baserade på böcker försöker jag att inte hänga upp mig allt för mycket på detaljer. Böckerna är super och filmerna likaså. Gesh kommer nog aldrig växa upp haha.

Sen blir jag inbjuden till Uppsalas Slug club när vi gick ut från bion. Här är inbjudan haha.

Väntar och längtar

Sitter här och väntar på att tiden ska gå. Längtar så otroligt tills det blir kväller. Idag ska jag nämligen gå på Harry Potter och Halvblodsprinsen men Emelie och Katarina. Som jag har längtat efter den är dagen. Synd bara att inte Elin kunde hänga på eftersom hon måste jobba. Lite tråkigt!

Så nu sitter jag bara här och chillar, väntar på mat och är ingen idé att direkt klä på sig än. Emelie kommer runt 20.

Håret är plattat och jag är näst intill redo! =)

No more Blondin!

Haha det kanske är svårt att tro men jag har en gång varit ganska blond en gång i tiden eller guldblond iaf och det borde väl räknas som något?? haha

Efter Egypten var jag visserligen också väldigt ljushårig! Tror mitt hår ofrivilligt blivit ljusare så jag måste nu färga det för att jag föredrar det mörkare brunt. Även fast jag kört blåsvart de senaste gångerna, men har märkt att den färgen inte håller lika länge som det bruna.

Så här är iaf lite bilder från min "blonda" tid.
 
Har nog aldrig känt mig så fin som jag gjorde den här dagen! (Tärna på fasters bröllop 2007)


På racing i Holland 2007

Dagens goda gärning

Det anser jag iaf.

Det är såhär att det hur länge som helst bott en blind kille tvärs över min gatan. Den stackarn har blivit påbackad av taxibilar och annat flera gånger stackarn. Men det är inte poängen här.

Poängen är att de senaste veckorna har de grävt och gjort om på andra sidan gatan men gångarna utanför portar, parkeringsplatser och sophantering. (Det är inte uppsalahem som har hand om de 3 husen så de har råd att göra om grrr.)
Iaf så har den blinda killen uppenbarliga problem att oriendera sig runt det nya just nu innan han lärt sig. Tror allt är näst intill klart nu. Så när jag såg honom virra runt, fram och tillbaka, upp på gräset och tillbaka på parkeringen längst ner gick jag fram och frågade om han ville ha hjälp.
Stackarn skulle till busshållplatsen lite längre bort men kommit fel så han bad mig hjälpa honom till vägen så kunde han gå därifrån. Så jag gjorde det och han tackade så mycket.

Kändes bra faktiskt!

Skönlitteratur

Skulle man kanske kunna säga då jag läst en hel del hittills i sommar i brist på annat att göra. Orka ligga dagarna i ända och kolla på film liksom. Om jag bara hade nå bra dokumentärer. Nej som sagt får roa mig med att läsa och måla mandalas.

Dessa böcker har jag lyckats ta mig igenom:
JK Rowling - Harry Potter och halvblodsprinsen
JK Rowling - Harry Potter och dödsrelikerna
Stephanie Meyer - Om jag kunde drömma
Christina Wahldén - Eskort
Christina Wahldén - Kort Kjol
Christina Wahldén - Cell grön
Candace Bushnel - Sex and the city

Nu måste jag lyckas få tag på nån ny bok att läsa då jag läste ut kort kjol igår. Har varit på bibblan 2 gånger och de böcker jag vill läsa är redan utlånade. Nån som har en bra bok att erbjuda? Eller tips på en bra bok?
Kunde inte ha med hela min bokhylla till Uppsala direkt och i det här hemmet läser ingen böcker. suck!

Skulle vilja läsa fortsättningen på Twilightserien och Mari Ljungsteds böcker är bra!

Dum fråga kanske men.. Varför går det inte såhär snabbt att läsa kurslitteratur? Kanske för att kurslitteratur känns påtvingat och man inte får välja samt att måste ;)

Tristess!!

Asså jag håller på avlider. Bokstavligen!

Har varit på jobbcenter idag vilket iaf är lite aktivitet men jag får inget utav det längre. Mena hittills har jag kollat på film eftersom jag inte tyckt något annat varit så roligt och aktuellt. Och i väntan på att jag kanske skulle slippa gå. Men icke så jag har fortsatt och 2 filmer är avklarade, en gång var jag också "sjuk". Idag gjorde jag ett personlighetstest vilket kunde hjälpa till när man skrev personligt brev samt Vägledning. Vilket är ett test som visar lite hur lämpade man är för ett visst arbete. Okej det borde man egentligen kanske göra innan man bestämmer sig för vad man vill plugga? Mitt yrke fanns inte ens med men liknande. Kort och gott 3 yrken som passade mig arbetsterapeut, barnskötare ohc personlig assisten. Men nu vet jag inte vad jag ska göra de resterande 7 gångerna. Okej på torsdag ska vi ha lite föreläsning och filmtittande om svartjobb och sånt.

Men jag får inte ut något av det! Jag tycker att mitt CV +personligt brev är bra och de har kollat på det och tycker också att det är ok. Formulerade mig väl lite annorlunda i brevet efter personlighets testet men that´s it.

Det har också slutat med att jag gått hem tidigare. Ingen idé att bara sitta där och hänga liksom.

Ingen som ska storstäda förråd, måla, greja med något som behöver hjälp? Jag stället upp! Bara jag får nått at göra hahaha.

Älska mig för den jag är

En av de vackraste låtarna jag vet är Ainbusks låt Älska mig för den jag är. Och det är helt sant det som låten vill frambringa. Man ska kunna bli älskar för den man är, utan att behöva ändra på sig. Alltså ska man också älska andra för de de är. Tänk på det!

Ainbusk - Älska mig för den jag är


Se mig för här är jag.
Låt mig få komma nära till era hjärtan så som den jag är.
Den jag försöker vara.
Ge mig min morgondag.

Min enda önskan nu och här:
Älska mig för den jag är.

Se fjärilns vingeslag i alla himlar fara.
Se alla ögon blinka stjärneljus.
Låt livet komma nära.
Se mig för här är jag.

Min enda längtan nu och här:
Älska mig för den jag är.

Låt livet komma nära.
Se mig för här är jag.
Min enda längtan nu och här:
Älska mig för den jag är.

Se fjärilns vingeslag i alla himlar fara.
Se alla ögon blinka stjärneljus.
Låt livet komma nära.
Se mig för här är jag.

x2 Min enda längtan nu och här:
Älska mig för den jag är. x2

Heineken

Rotade runt bland gamla bilder jag tagit och hittade denna tillsammans med en quote.

The STAR is an ancient brewer´s symbol.
The five points represent the elements
water, earth, air, fire and...
the unknown.

Shame on me

Har varit väldigt dålig på att blogga under helgen. Har helt enkelt varit antingen för uttråkad eller upptagen för att skriva något. Helgen har visserlgen gått ganska fort, men jag är fortfarande trött på all ledighet. Den ena dagen är den andra lik nu för tiden och alla jobbar så kan ju inte dela med mig av mitt trevliga sällskap hahaha.

Men en liten kortis om vad jag haft för mig under helgen.

Fredag
Var till Nina i Up. Väsby en sväng och snackade skit och träffade lilla Bulten. Helt underbar är han måste jag säga. Redan kär! haha minns lite hur det var när jag/vi (pappa och jag) hade Knutte (vår katt). Men det är länge sen nu. Det känns hårt, jag som älskar djur och helst av allt skulle vilja ha dem runt omkring mig hela tiden men familjemedlemmars allergi gör det inte lätt. Var iaf jätte trevligt att äntligen hälsa på.

Sen hämtade jag pappa på jobbet och åkte med honom och bytte däck på bilen. ÅÅÅh GESH va snygg däckkillen var. Kunde inte rå för att jag stod och stirrade hahaha. HOLY M** säger jag bara! haha
Åkte med pappa hem och käkade på en gång i brist på annat, kollade på tv, sov lite framför tvn till Ghost busters, såg Crocodile dundee och åt jordgubbar och grädde samt ost och kex. Fin fin fredag...

Lördag
Dagen gick segt fram tills vi tvingade oss på hem till Anna.. haha, ja Emelie tvingade typ in oss så Anna inte fick sova! Men hon gick att övertala så vi åkte dit och kollade på film och dippa chips.. Såg the mirrors, helt ok måste jag säga. Läskig här och där, rekommenderas...

Fick sedan dela säng med min bror eftersom Osama hade kompisar som skulle sova över. Jaa det var en dubbelsäng men jag säger bara det, ALDRIG igen. Ungen tränar faan karate på nätterna, smackar och gnisslar tänderna!

Söndag
Började också segt men åkte sen ner på stan för att fika och snacka skit med gänget. En trevlig eftermiddag vilken för mig kändes bra då jag fick träffa folk istället för att sitta hemma framför datorn eller läsa.
Sen bjöd pappa på kebab på Rixos.. mumms 
Läste för övrigt ut Twilight igår samt att jag läste ut Eskort av Christina Wahldén.

Nu ligger jag och lyssnar på 50-tals musik på Spotify i väntan på Hemsökta hus på 4plus.

Steve Rushton - Ready to rock

Idag släpptes musik videon till Steve's nya låt "Ready to rock". Haha tror inte jag har garvat så mycket på länge. Sa det också till honom. Riktigt shysst kille!

Jag längtar iaf till hans debutalbum släpps i augusti efter 4 låtar som jag tycker är superbra. Först Emergency som finns på "Race to witch mountain" sountracket och sen "Everything I want" och "Game over" från Hannah Montana the movie soundtracket. Har självklart hört massa låtar på youtube eftersom han ny uppträder i Disney Land varje kväll hoppas att några av dem kommer på albumet. Låter lovande iaf.

Okej här är iaf videon! Enjoy! =)

Debutsingel äntligen säger jag

Jag vet att den släpptes för ett tag sen men har bara inte kommit mig för att blogga om det.

Jag talar iaf om Alice och hennes debut singel Lady luck. Och jag diggar den starkt!!

Fel dygnsrytm

Det är precis vad jag skapat mig de senaste dagarna. Vill helst inte gå ur sängen före 10 och idag måste jag upp 8. Gissa hur jag känner mig?

Jag känner mig som en zombie och jag skämtar inte. Haha Jag drar mig för att hoppa in i duschen som om det skulle låta mig slippa. Nej jag ska ju åka om ca 1 timme så man kanske får ta sig i kragen.

Ska ju trots allt hälsa på Nina och få träffa lilla Bultis.. Äntligen! =D
Peppa peppa vill ju inte skrämma slag på dem båda hahahha.

Landet

Var ute på landet igår därav anledningen till att jag inte bloggat.

Jag och hälsade på farfar eftersom han fyllde år. Åkte tidigt med min farbror sen hem sent  med pappa. Blev massa fika och mat. Riktigt trevligt då jag nästan aldrig träffar dem.

Blev en sväng till Thuns där jag bara köpte ett långt vitt linne eftersom jag har lite begränsat med cash just nu.

Det regnade och åskade som bara den också. Vi kunde inte sitta ute på altanen även fast den har tak och glasväggar. Haglade gjorde det också och på vissa ställen låg det kvar som snö på marken så blev ett snabbt snöbollskrig haha

Michael Jacksons dag

Det kan man helt klart säga när både tv4 och MTV visar diverse grejer i hans ära. För mig känns det fortfarande sjukt overkligt. Ungefär som en dröm... Man vet inte riktigt vad man ska tro...

Just nu följer jag minnesceremonin på tv4 och jag kan säga att jag är djupt rörd. Så mycket kärlek och ändå kände han sig som den mest ensamma mannen någonsin. Det är sorgligt att det skulle sluta som det gjorde men nu är han på ett bättre ställe. Som någon sa under ceremonin, "Vi behöver honom mycket men gud behövde honom mer". Nu är jag inte speciellt religös och tror inte på gud men det var otroligt fint sagt.

Jag kommer gråta det vet jag. Men det gör inget, Empati är vackert och jag tycker man ska visa sina känslor. Hellre emotionell än känslokall. Amen!

Just nu en av MJs vackraste låtar sjungen av Jennifer Hudson, Will you be there! <3

Här är 2 av hans (enligt min mening) bästa låtar:

Earth song


Will you be there

Vaken

Jag vaknade iaf, helt slut i skallen men blir troligtvis bara film idag iaf så kanske överlever? Eller inte hahaha!

Regn och rusk är det ute så blir nog bussen. och tro inte att de går bra tider. Antingen kommer man för sen eller i jävligt god tid.

That´s life!


Humor halv 2 på natten

Såhär låg är min humor just nu förresten hahahahaha

Ja är nog ett litet pervo emellanåt iaf ;)

Radio Disney

Där är där jag håller till just nu för att lyssna på intervju med Steve Rushton men det verkar ta hela natten.

Kommer vara död imorron när jag ska till jobbcenter. 5 timmars sömn, kanske?

Vad kostar det egentligen?

Jag blev lite inspirerad av min kompis Emilia när hon i sin blogg räknade lite på vad saker och ting kostar varje månad och kände att jag ville göra det samma. Vi räknar nu på en normal månad då jag har ca 7800 kr från CSN att leva på. I vanliga fall har jag också ca 2400 kr i hyra samt räkningar på minst 500 kr (mobil, digitaltv och tandläkarförsäkring) ibland får jag andra räkningar också men det tar vi inte hänsyn till nu. Mat är väl ca 1000 kr också. Sen kommer kurslitteraturen och den är inte billig för det mesta.

I alla fall. Saker som jag vet att jag behöver varje månad är dessa:
Schampo och Balsam: 30-45 kr (har sån tur att mitt schampo och balsam finns billigt på Ö&B)
Sminkborttagning: 30-60 kr (köper H&Ms avsminkningsservetter och de är kanon 20-pack för 29 kr)
Tamponger: ca 30 kr
Deo: 20 kr
Mascara: 160 kr (är inte säker på om jag använder 1 varje månad eller om jag köper varannan)

Sen tillkommer det som är varannan eller var tredje månad:
Duschcreme: 20 kr (också på Ö&B eller Rusta och den är kanon palmolive cherry blossom, väldigt dryg)
Hudcreme: 20 kr (LdB är bra och billig på Ö&B samt att jag inte behöver använda så mycket)
Hårgrejs för lockigt hår: 25 kr (sunsilks för lockigt och frissigt hår är kanon men verkar inte finnas i Örebro)
Rakhyvlar: 50 kr (använder engångshyvlar från gilette för att de är bra men de räcker ju iaf 1 vecka per hyvel)
Tvål: 20 kr (använder palmolives cherry blossom som är billigt på Rusta, finns både i dusch och vanlig tvål)

Saker som köps mer sällan 3-6 månader eller mer:
Hårfärg: 60-120 kr (Kör H&Ms egna hårfärg då den funkar bra för mig)
Tandkräm: 30 kr (tandborstar slipper jag köpa eftersom jag fick ett helt gäng från mitt jobb)
Dental: ca 100 kr (munskölj, räcker 3 månader om man använder 2 ggr varje dag)
Annat smink: 200-300 kr (jag förbrukar inte så mycket smink på vardagarna så behöver inte köpa allt för ofta men H&Ms eget smink typ puder, rouge och annat funkar bra för mig)
Parfym: 300-600 kr (beroende på vilken jag känner för, vilket inte är billigt)

Nu kan man kanske fråga sig hur mycket klokare jag blev av detta? Inte mycket egentligen... Kom fram till att jag köper ganska mycket men att jag har hittat ställen för bra saker för mindre pengar. Även fast det blir lite krångligt ibland när man ska handla på flera affärer. Handlar tvättmedel och sånt på Ö&B också så brukar löna sig iaf.

Så om man ska sammanfatta så lägger jag nog ner mest pengar på mat och kurslitteratur, men också på nöje och shopping antar jag! Men inte den här månaden eller sommaren heller för den delen.

Aktivitetsdag

Hade vi i rasbo igår. Det var tänkt att vi skulle spela brännboll, kubb och singstar samt grilla. Jag förstår dock inte varför det inte vill fungera när vi ska grilla, antingen har vi inte tålamod eller så funkar ingenting. Så var det igår också, tror vi satt ca 1 timme och försökte tända grillen, det slutade med att Emelies pappa fick sköta det åt oss. Så 3 timmar senare var vi mätta och belåtna. Under tiden hade vi hunnit med lite kubb och boule, samt beachball och lite annat.

Varför kretsar våra liv runt mat?

Sen blev det iaf äntligen dags för brännboll och gissa om det var länge sen. Och så man fick springa när man bara var 3 pers i varje lag. Kul var det iaf.

Det visade mig också att jag varit allt för stillasittande de senaste månaden pga min fot. Jag har sån träningsverk i diverse muskler idag som jag nästan glömt att jag hade.
Blev inte mycket singstar igår men tycker att eftermiddan/kvällen blev riktigt lyckad iaf. Det får vi helt klart göra om!

Idag kommer min dag bestå i att tvätta plus att jag nu fått svar från soc på vad jag ska göra för att få lite mer pengar iaf. Eller försöka är inte säkert att jag får något för det. Men som jag nämnde förut så har de räknat fel på sådär 1500 kr vilket just nu är mycket pengar. Så därför ska jag ragga upp diverse papper.

Blir nog att fortsätta läsa också. Vill inte släppa boken så bra. Hoppas jag kan låna bok 2 av Sandra eller att bibblan är öppen!

Deglördag

Kan man helt klart säga. Vaknade 20 över 6 av det mest underbara dröm jag haft på senare tid.. DOh varför kunde jag inte få sova lite till? eller drömma? låg vaken 1 timme och funderade över min dröm (som jag inte vågar ta i detalj här) men det handlade om dig *mys*. Sen somnade jag om för att bli väckt av pappa 20 över 9. Han ville bara kolla så jag var vaken eftersom han skulle komma med bilen. Han kom väl med den till 10 och sen kunde jag inte somna om trots att jag var dötrött och hade ont i huve. Tanken var iaf att jag skulle hämta honom nu på kvällen för han har varit i Västerås på nå raggarbils grejs. Men han ringde nu på kvällen lite i 22 och sa att jag inte behövde för han fick skjuts hem.

Under dagen har jag läst en massa, första twilight boken och kan inte släppa den ifrån mig men har varit tvungen att göra det några gången under dagen. Tog bilen till Emilia också för att äntligen kolla in hur hon bor. Typiskt att det ska ta sån tid?? Vi köpte oss en varsin cola och sen vattenmelon, sen såg vi på några avsnitt av Sex and the city. Tv-serien är helt klart bättre än boken som jag gett upp.

Blev lite räkor och aioli med mormor innan hon åkte hem också. Gott!

Körde ner mamma, Osama och Achraf på stan så de kunde gå ut och festa. Sedan åkte jag hem igen och sov en timme på min brors säng (hans är mkt skönare än min systers, vilken jag nu får sova i eftersom hon är i Kroatien i en månad). Sen läste jag lite till i väntan på att mamma skulle ringa och ville hem.

Nu har jag precis hämtat dem på stan och det blev en sväng på MAX också. Nu är jag så trött att jag håller på somna sittandes så kanske är dags att stänga ner.

ÅÅhh ja just ja, har hittat en gammal barndomsvän på facebook och det känns jävligt kul. Vi har inte haft någon kontakt på över 10 år tror jag då hon flyttade till Falun. Kul, kul och skit kul...

Mysig dag i Marma

Idag åkte jag mot min vilja med till Marma i Älvkaleby med min mormor, mamma och Osama. Mormor tyckte att det kunde vara bra för mig att komma iväg hemifrån för att slippa tänka på allt skit som får mig att må så jävla dåligt just nu. Tänkte faktiskt ligga hemma och deppa först men vad hjälper det? Så jag hängde med och det visade sig bli riktigt mysigt. Var så trött också att jag höll på somna.

Här är lite bilder från dagen:
  
Först lite naturbilder =)
  
Mormor alltid lika glad och JA jag är lite speciell haha, mamma och Osama vet jag inte riktigt va de höll på med =D
  
Självklart måste man posa lite också, 3e bilden är tagen med den dåliga kameran på framsidan av mobilen för videosamtal men det blev en häftig effekt! =)

Fysiskt och emotionellt Utmattad

Det är sjukt hur trött man blir av att ligga på playan en hel dag. Är helt utmattad och huvudetvärker. För att inte tala om att jag är ett emotionellt vrak just nu. Fick beskedet från soc när jag kom hem och jag får 578 kr. Kan nån säga mig hur ska jag kunna överleva en hel månad på dessa pengar?! Jag hade iaf ett sammanbrott här på kvällen och kan ju säga att jag nästan inte ville leva. Ja det var så illa, svälta eller hänga sig liksom. prostitution var inget jag föredrog heller.

Mamma och jag har nu kollat igenom de papper jag fick av soc och det visar sig att de gjort 3 väldigt konstiga uträkningar. Då de räknat 2 överföringar från en kompis som en inkomst fast det bara var lånade pengar som jag fick tillbaka. Sen har vi en insättning från min faster som det lär bli massa diskussioner kring men vi får se vad som händer.

Har lugnat ner mig och är helt utmattad som sagt. Orkar helt enkelt inte göra mer just nu, skickade ett mail till min handläggare så får se om hon ringer imorron.

Förlåt alla socionomer, jag vet att många av er är bra personer men vaffan har ni valt för yrke?? Usch det har hamnat på mitt top 5 över mest hatade yrkesgruppen. Inget personligt men så är det just nu.

Jobbcenter sen till beachen

Så ser min dag ut idag. Först jobbcenter där jag inte vet riktigt vad jag ska göra idag då jag inte lyckats få ut mitt CV så jag kan ta med det.

Sen kommer Emelie och hämtar mig så drar vi till beachen. Ska bli otroligt skönt efter 3 dar av hetta.

Skit trött är jag också då jag typ sov mindre än 6 timmar inatt. Först kunde jag inte somna sen så sover jag inge vidare i min systers säng. Förstår inte vad det beror på.

Fixat

Nu har jag hämtat min stationära dator som behövde lagas. Ny hårddisk och backup gjord. Blev totalt 522 kr. Inte så illa fick ju studentrabatt på nästan 200 kr!

Sen blev det ny sladd till min laptop som kostade 424 kr där fick jag bara 13 kr studentrabatt men det var iaf något.

Det är iaf bra at det inte kostade mig en förmögenhet och pappa hjälpte till tack och lov.

Nu ska jag se om det finns något roligt att se på tv.


Arghh

Just nu är jag så trött på livet!

Igår bestämde sig min laptop att det skulle bli glapp i strömsladden och idag funderar den inte alls. Varför går allt sönder när man inte har pengar, varför går saker sönder när man är beroende av det? Eftersom jag minst 5 gånger om dagen går in på diverse jobbsökar sidor, läser mail och annat som jag måste göra för att ev. få pengar av soc.

En ny sladd till min dator går på mellan 400-600 kr. Jag som redan måste betala 700 kr för min datorn som redan är inlämnad. Jag frågar mig lite därför om det är värt det? Men jag har ju ingen annan dator att använda då familjens är konstant ockuperad av en bror som spelar CS eller Osama som kollar på arabiska nyheter eller sitter och kollar på filmklipp you youtube.

Insåg igår att om jag säljer min kurslitteratur så får jag in ca 4200 kr. Skulle man ha tur och sälja allt till paketpris på en gång som jag satt det ut på annons för 4000 kr (3500 kr vid snabb affär) skulle jag kunna köpa mig en ny laptop när studierna sätter igång igen. Men med min tur så lär det inte bli så! Min annons - Kurslitteratur för personalvetare!

Aja får klura på det här. Just nu ägen jag mindre än 1000 kr och jag har ingen aning om när jag får pengar av soc. Så just nu känns det skit rent utav.

RSS 2.0