Respekt

Min städvecka i korridoren. Det finns numera inte en yta i vårat kök som inte fått en omgång med Mr. Muscle och inte en lite del golv i hela korridoren som inte blivit våttorkat med Ajax-luktagott. Jävlar vilket tempo jag fick upp alltså, härliga tiden. Ska det göras så ska det göras ordenligt. Passade även på att dammsuga och torka mitt egna rum.

Tror dessutom folket i korridoren fått en viss respekt för mig. Ena palestiniern satte direkt igång och diska sin disk när han såg att jag satt igång och städat, jag såg faktiskt att han tom tog bort matresterna i slasken och torkade av diskbänken efter sig. När jag moppade golvet kom även kinesen in i köket och skulle slänga sin mjölktetra, varpå han kollar på mig, sköljer ur och viker den fint och slänger på rätt ställe.

Dock är jag så skönt sociologiskt skadad att jag redan började tänka på någon form av makt-samspel och det här när man blir observerad. Mena i vanliga fall kanske man är lite slarvig och skiter i det men bara för att jag stod där så gjordes det ordentligt. Jag vet inte, det var lite kul iaf och ja jag antar att jag är skadad på riktigt.
Men jag har faktiskt märkt hur de undviker att kolla mig i ögonen när jag håller på i köket. Vem är herren på täppan här liksom? Jag är väl redan utsedd till Hitler med alla lappar och jag antar att de fattat vinken.

Nu en välförtjänt dusch, sen bädda nytt i sängen =D

Bästa låten just nu!

Har aldrig varit ett fan av Take that förr men nya låten är grym, kanske för att Robbie is back!

Slut på sommartiden

Det är en aning förvirrande men jag antar att jag är rätt i tiden då jag litar på att texttv stämmer. Det är nämligen så att alla mina tekniska prylar (DVD-spelare, dator, mobil och t.o.m ipod) har ställt om sig själva. Så just nu råder det förvirring angående vad klockan är egentligen. Det är väl bra i sig att grejerna ställer om sig själva men kanske mindre bra om man verkligen har en tid att passa.

Jaja det löser sig, men det är med andra ord dags för frukost och sen ska jag sätta mig och plugga. Jag känner mig riktigt inspirerad. Det är nästan roligare att plugga till resttentan än seminariet på tisdag.

Fotobomb: Halloween 2010

Såhär såg då jag ut =)




Lady Gag (Gabi), Diana Ross (Emelie) och jag



Lumiere, heter han så? (Marias klockrena hemmagjorda klädnad)


Polisen (Evelina) skrev gärna böter till folk



Diana Ross (Emelie) och Elisabeth Swan (Catarina)


Piraten (Malin) och ja Tomtens älskarinna? haha (Malin)


Halloweenfest 2010

Kommer jag minnas som den första stora festen som jag genomgått helt spiknykter. Det var jag och min Mer-flaska igår asså. Men oj vad jag hade roligt!! Den som påstår att det blir roligare med alkohol ljuger, det blir vad man gör det till. Sen kanske vissa behöver alkohol för att slappna av, släppa loss och köra. Inte jag iom att jag inte klarar så mycket alkohol i vilket fall som helst.

Men är det inte grymt kul när alla klär ut sig? Det är fan skitkul att klä ut sig lite, tycker jag iaf även om jag faktiskt velat vara lite mer seriös men men...

Håller på fixar med gårdagens bilder så kommer väl en fotobomb inom kort annars kommer mycket finnas på facebook för er som kan se. Är ju inte alla som har tillgång till mina bilder längre!

Men kort och gott vi som började igår innan vi gick vidare till Nille och sen kåren:
Evelina (polis), Malin (Pirat), Jag (svart ängel), Gabi (Lady Gaga), Narin (ängel), Catarina (Elisabeth Swan) och Emelie (Diana Ross) Vilket gäng så säg?!

På bibblan

Detta är alltså helgpremiär på universitetsbibblan. Har aldrig suttit och pluggar här på en helg förut så det är verkligen något nytt. Varför kan man kanske undra? Jag sitter inte på bibblan och pluggar i vanliga fall heller eftersom jag först av allt stör mig på alla brudar som går med högklackat på parkettgolvet sen så är folk knappast tysta eller försöker vara tysta så klart man sitter och tjyvlyssnar när de snackar om annat och så kan jag inte rå för att det är så jädra kul att sitta och studera människor. Är det bara jag som tycker det?

Sitter iaf och gör instuderingsfrågor till Bauman. Det går ganska lätt faktiskt eftersom jag egentligen kan det mesta bara det att jag måste dubbelkolla med litteraturen så denna författare inte tycker något helt olika. Sociologins irony kanske? Varför måste olika författare och forskare alltid ha olika betydelser för samma sak? Om inte kommer de på något helt nytt att tillägga som kanske kan ses som något liknande något annat.

Sak samma, jag gör Baumans frågor idag, kanske några på Gilje sen går jag hem och har lite lördagsmys!

God jädra morgon

Känns som att jag söp skallen av mig igår. Jag är trött, seg och har lätt huvudvärk. Känns med andra ord som att jag är bakis vilket är intressant eftersom jag inte drack en droppe alkohol igår. Gick runt i stort sätt hela kvällen med en flaska vatten men folk brydde sig inte eftersom jag satt med, dansade och hade skitkul faktiskt. Att gå ut nykter är underskattat! Dessutom så slipper jag ångesten så kommit krypande senaste gångerna med alkohol i kroppen, de gånger jag sovit själv iaf. Dela säng med Anna i Cypern och i Linköping hade en positiv verkan haha. Ironiskt nog, kanske måste ta med folk hem till mig när jag festat?

Aja sak samma. Back to business. Ska gå till bibblan och sätta mig. Plugga på lite instuderingsuppgifter och ja sitta nån timme iaf. Så jag får något gjort nu under helgen iaf.

Lägger upp bilder från igår senare!

Stress!!

Känner mig ganska puckad just nu men jag trodde verkligen att vi började kl 15 men det var kl 13 så fick stressa som faan till universitetet. Tur Kajsa smsa och undra vart jag var någonstanns. Annars hade jag kommit flera timmar sent. Tur jag fixat med allt jag skulle hinna med hemma så det bara är att sätta igång med tillfixandet när jag kommer hem.


En liten ändring

Blir en ändring i mig outfit för kvällen. Blir lockigt hår lite uppsatt och inget diadem med fjäder. Man ska inte blanda något från två världar. Istället hittade jag ett par svarta handskar som går till armbågen, detta blir kanon. Det innebär också att jag inte behöver måla naglarna. Så nu hänger allt på att jag får dit de där jädra lösfransarna annars blir det katastrof!

Nu in i duschen sen plugga, käka och dra till universitetet. Ciao!

Ärligt talat

Finns det något värre än att behöva vänta en hel jävla dag på att gå till universitetet för att vara där mindre än 2 timmar? Har wokshop idag med NVIVO kl 15.15 till 17. Efter det måste jag stressa hem, fixa till mig (smink, kläder osv) för Halloweenfest hos Nille, eller vi ska förfesta där iaf och sen till Kåren. Och nej jag kommer inte dricka ett dugg så vi får se hur det här går hehe. Äsch jag känner de flesta som ska det så det ska inte vara några problem, jobbiga blir kanske att återigen förklara varför man inte dricker eller äter haha.

Så nu under dagen ska jag roa mig med att plugga lite, sen prova kläder eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska ha på mig men har en idé. Sen får man fixa sånt där smågrejs som kan bli knöligt sen, typ hår och naglar. Lösfransarna får nog vänta till sen, jag vill inte verka fjortis och gå till universitetet med dem på hahaha. Och ja jag anser att man bara ska använda lösfransar när man ska göra något speciellt!

Här en en bild på mig när jag testade delar av min outfit tills igår, Fjädern på skallen vet jag inte riktigt varför men jag har ju inget gloria liksom och har ingen som kan göra en snygg uppsättning på håret, men vingarna är väl det centrala. Jag har tänkt vara en svart ängel, ska ha handskar och mörkt smink men ja fanns inga svarta vingar =)

Undrar om man borde platta håret kanske? Eller orka!!!

På tal om cool video...

... denna är nog coolare faktiskt. The Killers sångare med sin egen låt Only the young är kärlek!

Darin, Darin, Darin, du kan ju

Troligtvis hans bästa låt men framförallt hans coolaste video någonsin. Tjejen i videon är dessutom skitlik Angelina Jolie men det är inte hon utan hon heter Dani och tävlar för Sverige i Miss Universum.

Nu ska vi se

Igår stod jag och putsade på spisen i korridoren för att den såg så äckligt skitig ut och att det är min städvecka så tog en sväng med trasan. I vanliga fall blir det skitigt direkt för att våra utbytesstudenter skiter i att torka efter sig, helst diskar de inte heller och bygger berg på diskbänken. Så nu får vi se hur lång tid det tar innan det är skit där igen.

Igår fick även Markus nog och byggde en konstverk av disken istället.



Pluggdags

Urval är det som gäller. En sammanfattning av ett kapitel, reflektion och problematisera. Yeeehaaa
Efter det måste jag sätta mig in i NVIVO så jag inte kommer som ett frågetecken till workshopen imorgon, känns som att detta program är lite mer komplicerat än SPSS..

SKÅL!

Efterfesten

Jag är lite upprörd såhär på morgonen. Kanske är för att jag blev otroligt störd i min sömn tidigt imorse. Grannen vägg-i-vägg som inte tillhör min korridor bestämde sig för att nångång före 05 på morgonen dra igång världens efterfest. Ska jag vara ärlig så kändes det som att jag fick vara med på den mot min vilja när jag kunde sjunga med i alla låtar som spelades och höra precis vad de sa eftersom de skrek.

Så idag ska jag vara en surfitta och gå sätta lapp på dörren deras. Orkade inte ringa jouren den här gången men nästa då jävlar. Eftersom samma person drog igång en efterfest förra veckan också men då började den halv 7.

Nu ska jag greja med lite praktiska saker, käka frukost och sen sätta mig och plugga inför seminariet nästa vecka och jag vet inte om det finns något man bör kolla på till workshopen imorgon.

Cambridgekuren: dag 23

Jag tuffar på med min diet, jag tycker fortfarande att det går jättebra. Det känns nästan som att jag får mer och mer energi även fast jag är trött och seg vissa dagar men det har knappast med det att göra och snarare pga vädret. Just nu har jag gått ner 7,9 kilo och det känns bra!

Idag har jag också köpt ett 6 månaders träningskort på friskis. Är invigning av nya friskis som ligger nära mig på lördag så nu jävlar ska börjas tränas. Ska bli kul faktiskt.

Kompletteringen avklarad

Idag har jag suttit med kompletteringen till hemtentan som jag inte klarade. Men nu är det helt klar och jag känner att den blev mycket bättre och mer igenomtänkt än den var första gången. Då kan man jag tycka att det inte kan bli sämre iaf eller? Det känns iallafall bra att ha det gjort även fast den inte behöver vara klar innan 19 november. Så förhoppningsvis får jag papper och grejer så jag kan lämna in den så snart som möjligt så jag får poäng för den, det känns som att det är vad som räknas just nu.

Angående resttentan så känns det lite lättare. Alla OH och powerpoints som jag fått tillgång till är så mycket bättre än de var när vi läste kursen samt att de fått ut instuderingsuppgifter vilket är toppen att göra för att lära sig det man läser. Känns verkligen att man backar tillbaka två steg från C till A-nivå. Så har jag kommit såhär långt ska jag fan kunna klara det där!

Tog även en sväng till stan och köpte vingar till min outfit tills på fredag. Jag hade inte planerat att "festa" men vaffan jag pluggar inte en fredagkväll iaf och eftersom jag är nykter riskerar jag inte att vara bakis och illamående på lördan så jag kan plugga då. I vilket fall som helst har jag inte fått böckerna till resttentan, har jag tur får jag tillgång till dem på fredag annars måndag. Imorgon ska jag syssla med texten till nästa seminarium på tisdag så är jag i fas att köra sociologiska teorier sen.


Musicquiz

Evelina hade musicquiz hemma hos sig igår. Minns inte hur många vi var men det var en del och kul var det. Evelina hade satt ihop ett jättebra quiz inte för lätt men inte för svårt, det var helt enkelt lagom och varierande. Och vem vann då? Jo "Skinny Bitches" dvs Jag och Emelie gjorde det, tror mest för att vi väger upp varandra, samtidigt som vi kan samma saker. Vi fick iaf 50 poäng av 62 tycker det var bra jobbat.

Nu ska jag ta tag i mitt liv. Käka frukost sen fixa till kompletteringen på tentan nu när jag fick låna en annan bok av Nina ♥ och fick lite andra tips. Så det ska jag sitta med idag, sen till bibblan och hämta lite böcker och lämna lite böcker faktiskt. Beroende på vad jag hinner idag ska jag väl försöka skriva ut lite OH till resttentan. Varför har de som läser nu mycket bättre OH för att inte tala om så har de instuderingsuppgifter! I like =D

........


Verkligheten är inte en dans på rosor direkt

Nu har jag lugnat ner mig och fått lite perspektiv på vad som hänt idag. För det första har dagen varit lång och kanske lite påfrestade. Sen fick vi resultatet på förra hemtentan, eftersom jag fick knåpa ihop fråga 3 i 39 graders feber hade jag väntat mig att jag skulle få göra om den. Vad jag inte väntat mig var att jag hade slarvat som in i helvete med småsaker på fråga 1 att jag skulle få komplettera den också. Tur att det är komplettering iaf och att jag inte behöver göra om hela.

Sen som pricken på i slog nästa bomb ner med ett mail från våran utbildningsansvarig som i stort sätt löd att man inte får fortsätta utbildningen i vår om man inte har alla poäng. Då jag släpar efter med en tenta som var den allra första på hela utbildningen och pga strul med lärarbyten och icke anpassad tenta så har det gått åt helvete. Så nu är sista chansen att lyckas klara tentan den 10/11 och klarar jag den inte vet jag inte vad jag ska göra. Tala med studievägledare blev jag tipsad om men vad hjälper det?

Så nu har jag 2 veckor av råplugga att se fram emot då jag parallellt har andra uppgifter till denna delkurs. Uppsatsarbetet får läggas på is ett tag och så får jag jobba in det sen. That´s life! Jobbigaste är väl att jag får tentan för denna delkurs den 8/11 så under samma vecka som jag har en tenta att skriva på ska jag också skriva en annan. Det är den tuffa verkligheten. Jag vill inte behöva prioritera dessa två tentor så måste försöka med båda. Positiva är att den ena är hemtenta som ska göras på 5 dagar och den andra i skrivsal på nån timme så kommer ha tid om jag jobbar effektivt. Men känns som att mitt fokus kommer ligga på salstentan. Kuggar jag på hemtentan har jag en chans till även fast det är mitt i uppsatsskrivandet. Men så ska man inte tänka för jag ska fan klara båda!

Jag behövde verkligen få ur mig detta. När allt kom på en gång kändes det som att min värld rasade under mina fötter. Det enda jag såg var svart, dött, ensamt. Jag ville grina fast det kom inga tårar. Jag ville skriva av ilska och besvikelse. Men nu är min verklighet såhär och jag kan bara göra det bästa av den och jag ska kämpa, jag ska verkligen kämpa! Det kommer vara skitjobbigt och jag kommer få ge upp massa kul som jag planerat men jag har själv satt mig i skiten så jag måste ta mig ur den också!


Ord är överflödiga just nu...



... återkommer när jag lugnat ner mig, torkat tårarna och slutat känna mig som en jävla inkompetent loser!

Heldag på universitetet

Tidsinställd inlägg...

Eftersom jag inte känner att jag kommer ha tid att blogga när jag måste upp så tidigt så har jag tänkt testa blogg.se´s nya funktion med tidinställt inlägg.

Kommer ha en heldag på universitetet med diskursanalys så kommer inte ha tid med att blogga under dagen. Känns väl sådär att gå upp tidigt som satan. Skumt det där, kan gå upp mitt i natten för formel 1 men gå upp kl 7 för att gå till universitetet är jobbigt. Man får tänka positivt det är en gruppuppgift iaf och ingenting jag ska sitta med själv. Undrar dock om man får välja sin grupp eller om man blir indelad? Inte för att det spelar någon roll egentligen men det är ju roligare att spendera en hel dag och jobba med de man känner.

Jaja hörs när jag kommer hem!

Så detta är alltså ett tidsinställt inlägg vilket ni troligtvis kommer läsa när jag sitter på universitetet!

Halloween i helgen

Som jag förstått det så är det Halloweenfest i helgen och inte helgen efter då det är Alla helgona. Och jag vet fortfarande inte vad jag vill göra. Det är lite frustrerande, samtidigt som jag inte vet vad folk har tänkt göra. Vad ska alla göra? Har blivit bjuden på Halloweenfest på Kåren på lördag (?) om jag inte minns fel iaf. Eller jag hoppas det eftersom jag har workshop med något dataprogram på fredag 15-17, på tal om det vilka pucko sätter något så sent på en fredag?

Men vad ska jag ha på mig? Fungerar på att köra på "dark angel". Finns en prylaffär nere på stan med passa pyssel och sånt, om jag inte minns helt fel så har jag sett att man kan köpa vingar där. Blir ju skitbra, har massa svarta kläder så det lär ju bli mitt minsta problem. Har faktiskt ingen lust att lägga pengar på en blond peruk. Sen kommer jag inte dricka heller så då kan jag lika gärna köra på något jag redan har.

Tänkte bjuda på en skön låt också. Den har växt på mig iaf.

Niki & the Dove - DJ, ease my mind

Pluggandets ironi

I texten jag läser till delen tidigare forskning till uppsatsen har författarna använt sig av kritisk diskursanalys och förklarar även hur de gjort. Nu förstår jag faktiskt lite mer av vad det innebär eftersom jag fick det i sammanhang med ett exempel jag förstå!


Känns lite bättre

Just nu känns det lite bättre med allting. Har lyckats klara av diskursläsnigen, kan det inte på långa vägar men vad ska jag göra? Fattar man inte så fattar man inte. Kanske bli mer klart på seminariet imorgon som är mer som en workshop dvs vi får övningen på morgonen att sitta med under dagen tillsammans och arbete fram ett resultat att presentera på eftermiddagen. Känns lite som arbetsrätten och rättsfallen, man fatta inte lagarna förrän man fick dem i praktiken i ett fall.

Har också hittat en hel del användbart till uppsaten i gamla böcker som jag inte lyckats sälja, något positivt där. Fler böcker och artiklar för tidigare forskning. Tror jag börjar få mig en ny bild av vad jag vill göra, hur jag ska analysera skiten. Det är ju det jag fått fungera på eftersom ämnet varit ganska bestämt sen långt tillbaka.

Har förresten kommit fram till att nya högtalare får vänta till senare, ser inte bra ut om man för av med 1800 spänn på högtalare och träningskort precis när man fått pengar. Blir lätt ångest över hur man ska klara resten av månaden, så kör på träningskortet till att börja med sen så får jag se hur ekonomin utvecklar sig om jag kanske köper högtalarna om nån vecka istället.

Sånt är livet

Jag har insett att jag bara har en period där jag känner mig lite låg just nu. Vet inte vad anledningen är men sånt kommer krypande ibland och man vet inte riktigt vad problemet är, PMS kanske? Äsch jag vet inte. Det ända jag vet är att det mesta känns skit och omotiverat just nu och det är inte kul alls när jag har en del saker att ta tag i för min egen skull. Aja nu har jag fått ur mig det iaf då.

Förresten så har jag nu fått tid för cellprov på gyn. Ser inte fram emot det, men det är ett måste.

Nu ska jag käka lite, betala räkningar och så plugga får se om det blir något åka iväg och köpa högtalare idag eller imorgon efter diskursseminariet.

Nu kör vi. Heja!

Söndagsångest?

Kan man ha söndagsångest av att inte ha gjort något? Det är ju knappast så att jag varit ute och druckit i helgen eller nått. Men känner mig låg och rastlös, känner att jag hellre gått och lagt mig och dragit något över mig. Bara denna dagen kunde ta slut. Men är inte tillräckligt trött så skulle inte somna iaf. Så nu sitter jag här utan att någonting duger. Kan det vara bristen på socialt umgänge kanske? Jag vet inte men något känns inte helt rätt.

Tråksöndag

Skulle man kanske kunna beskriva det som. Det händer verkligen ingenting. Morgonen spenderades framför tvn och formel 1 som återigen var försenat pga regn och hal bana. Det pga att den är helt ny och ny asfalt blir hal när det är brött.

Sen har jag väl pluggat en del diskursanalys, diskursteori och kritik mot den. Blir diskurspsykologi imorgon. Jag kan fortfarande inte säga att jag förstår vad det handlar om riktigt men ja vad kan man göra. Det är sjukt krångligt.

Sen hade jag ett lite träningspass i mitt eget rum. Lite push-ups, sit-ups och andra övrningar samt gummiband. Det är lite iaf även fast det inte blir värsta hårdträningen.

Så nu har jag precis kommit ur duschen, sitter och kommar på "vad blir det för mat" med Per Moberg. Tycker han är hur härlig som helst. Men tycker faktiskt att det är i grymmaste laget att man faktiskt slänger ner levande kräftor i kokande vatten.

Tror för övrigt att se på massa matprogram är en bieffekt av att gå på diet och inte äta riktigt mat. Har blivit en del på senaste tiden haha. För att inte tala om att man kollar massa recept på internet och drömmer konstigt.


Nya datorhögtalare

När vi får pengar på måndag har jag tänkt åka och införskaffa ett par nya högtalare till min dator. De jag har är hur gamla som helst och de har börjat krångla lite dessutom, sprakar emellanåt och så vill inte den ena högtalaren vara med ibland så man får slå till den. Men det har varit en lång och trogen tjänst så de förtjänar väl att gå i pension hehe.

Sen tycker jag faktiskt att jag förtjänar att köpa mig nya högtalare eftersom jag varit så duktig och kommit halvvägs på mig rena Cambridgekur. Sen blir det upptrappning och stabilisering som gäller plus träning på allvar.

Dessa har jag iaf tänkt köpa, blev lite dyrare än jag tänkt kanske men de som jag ville ha först har tydligen gått ur sortimentet, typsikt.


Lördag

Vad kan jag säga egentligen? Idag har det inte hänt mycket alls. F1 hela morgonen blandat med sömn, låg kvar länge i sängen sen. Tog mig upp, åkte med Emelie till stan för att vara moraliskt stöd i hennes jakt på en vinterjacka. Så lite andra ärenden. Eftersom Cubus bytt lokaler nu så har de 30 % på allt så där fick man ju gå in, köpte bara sånna där stora sockor med lurv i. Varmt och mysigt för vintern, har velat ha sånna i evigheter. Sen hem och ja vad har jag gjort de 2 timmarna sen dess egentligen? Läst nyheter, skvaller och lite annat.

Börjar jag bli tjejig på riktigt?

Många som känt mig länge skulle nog säga att jag inte alltid varit så tjejig iaf. Jag ska dela med mig av mitt resonemang. Enda sen jag varit liten kanske man kan säga att jag inte haft typiska tjejgrejer för mig. Om man tänker på de leksaker jag lekte med, så var det mest typ smådjur, bilar och annat. Visst lekte jag med barbie och ponys också, men tror jag mest lekte med barbies för att jag hade en bil till som de kunde köra och den hade massa coola ljud. Lego var också väldigt populärt under min uppväxt samt diverse disneykaraktärer. I vilket fall som helst använde jag aldrig klänning eller kjol. Det var mest nån tröja, t-shirt och byxor/dåtidens leggings (?) haha

Hade nog mest grabbiga intressen också. Kanske därav jag blivit pappas lilla flicka, kommer troligtvis alltid att vara också. Motorsport kommer aldrig försvinna ur mitt liv så är det bara.

I vilket fall som helst så har det tagit jättelång tid för mig att ens klä mig tjejigare. Mena när jag gick ut när jag fyllt 18 år var det alltid jeans och linne. Iroliskt nog började jag inte använda jeans förrän slutet av högstadiet heller då jag hade råd med mitt eget mode. Tror det var någon gång på gymnasiet som jag köpte mina första högklackade stövlar (tack vara Emilia skulle jag vilja säga).

Har aldrig varit intresserad av smink, mode och sånt. Men det har väl förbättrats med åren, det är fortfarande inte jag att ha massa smink på mig en vanlig dag, mascara räcker gott och väl, ibland lite eyeliner. Är fortfarande inte intresserad av mode men kläder har fått en helt annan betydelse för mig på senare tid, samma sak med skor.

Tänker jag efter så är det nog de 3 senaste åren som detta har utvecklats mer och mer. Fick kommentar förra sommaren tror jag det var av Anna som sa något i stil med "Oj Emma har du klänning på dig". Ja det sker en förändring, känns som att jag mer och mer börjar inse att jag faktiskt är kvinna (haha). Och det verkar inte bli bättre eftersom jag känner mig mer feminin (?).

Sådär det är lite storyn bakom reaktionen på mina nya vantar jag köpte på HM. De har nämligen rosetter på sig och är väldigt söta tycker jag. Då fick jag faktiskt höra "Men Emma vad tjejig du börjar bli!".

Mer tjejig kanske? Men jag kommer nog fortfarande alltid vara som en kompis till pappa uttryckte det en gång "Pappa din har fått både en son och dotter i en dotters kropp". Tjej, tjejig, kvinna, mer feminin men fortfarande med mer manliga intressen? Måste säga att jag älskar mäns reaktion när mitt största intresse är motorsport. Otippat?

Här är förresten vantarna jag köpte ;) (vilka uppenbarligen är anledningen till detta långa inlägg)

Digga mitt sugrör haha

Hittade det här i en av mina lådor igår. Fick för mig att det var roligare att pimpla vatten med ett sugrör. Eller så kanske det var sugröret i sig som gjorde det lite roligt? I vilket fall som helst så var det jobbigare att dricka vatten och det hade jag inte planerat. Men visst är sugröret fint? hahaha

Första snön är här!

Har man glömt ut hur snö ser ut eller vad? Man fick sig en överraskning när man vinklade upp persiennerna när man vaknat. Inte varje dag där är snö på mark och tak. Är det officiellt vinter nu eller? I vilket fall så innebär snö att jag nu kan ta på mig vinterjackan så den andra är lite för kall för bara några få plusgrader.


En av världens bästa låtar


Ooops!

Skulle ha gått på föreläsning för sisådär 20 minuter sedan. Vi kan väl säga att jag "glömde" bort det. Sanningen är faktiskt att jag sket i den eftersom jag inte fick ut så mycket utöver de "text överfulla" powerpoints som vår lärare hade. Så jag och diskursboken alltså. Inte goda vänner men vi håller iaf på att bekanta oss med varandra.

Förresten så körde jag en liten operation på mig själv imorse. Eller egentligen påbörjades det väl redan förra veckan. Har haft en fläck, som en utstående leverfläck fast vettefan vad det är för en prick egentligen, under kupan på BHn. Har varit jävligt störande kan jag säga. Så jag fick höra av min "pappa tvås" sambo att man kunde knyta en tråd runt den för att strypa blodtillförseln så att man sen kan ta bort den. Så jag knöt tråden som jag dragit åt litegrann varje dag å idag var det jättelite kvar tills den skulle ramla bort så jag klippte helt enkelt bort det lilla som var kvar. No more störande fläck alltså. Kanske inget ingrepp jag skulle rekommendera om man har låg smärttröskel för det känns och svider lite. Men funkat på mig och funkar på min "pappa två" och hans prickar på ryggen. Och nej jag tog faktigt inga bilder på det eftersom det är ganska äckligt och blödde lite ;)

Nu ska jag förbereda mig på att gå ut på promenad med Gabi! Är inte så varmt och skönt ute längre kan jag säga.

Cambridgekuren: dag 16

Vägning idag hos konsulten. - 5,6 kilo!! Mena det bästa är ju att väga med hans våg även om jag tycker det är skillnad när på dygnet man väger sig. Hans reaktion var iaf "Herregud vad har du haft för dig?" (min första tanke var, Oj har jag gått ner för lite, tror han att jag fuskat?) Varpå han la till "har du sprungt maraton?". Med andra ord var han imponerad av vad jag gått ner mina 2 första veckor. Så med andra ord ser det jävligt bra ut. Jag gör ett jävligt bra jobb och jag är motiverad som satan att köra några kilo till, och några till.

För att belöna mig själv köpte jag en skjorta på Gina som jag kollat in i flera månadet. Var skitkul att komma i storlek 42 kan inte minnas när jag gjorde det sist. Och den kommer sitta ännu bättre när jag går ner mer.

Lite kul sådär


Diskursanalys suger!

Eller det är svårt och krångligt. Ju mer vår föreläsare pratar desto mer förvirrad blir jag. Om jag har tur kanske jag får mer klarhet i det när jag läst boken som vi har. Just nu är det snurrigt och vi har inte ens kommit igenom halva föreläsningen. Tror jag blir ännu mer förvirrad av alla som försöker göra sig egen teori om hur det är eller försöker förstå med egna ord och det fungerar inte alls för mig. Blir inte bättre av att jag inte alls är sugen på det här. Hade hellre legat kvar i min varma sköna säng eller varför inte varit någon helst annanstans?

Årets bästa köp helt klart

Tror iår är fösta året på alla mina år på universitetet som jag verkligen tagit tag i mitt liv och köpt en riktig, framförallt riktigt bra kalender. För att inte tala om att det är snygg också. Annars har jag haft lite lappar här och där eller nå gratiskalender som jag knappt haft med mig för att den är lite otymplig.

Men denna är helt klart värt de 129 kr den kostade. Tröttnar man kan man alltid byta ut fram och baksida också men gillar blommorna.


Såhär ser typ min vecka ut =P (pluggar dock lediga tiden med fast ej uppskrivet dah)

Vill skrika av glädje!

Jag skiter i vad jag väger egentligen bara jag är nöjd med mig själv. Å det är jag kanske på väg att bli? Jag vet inte men det ser bra ut just nu. Känns som att jag just idag passerade den första målstolpen i min jakt på att väga mindre. För idag eller nyss rättare sagt testade jag ett par jeans som jag älskade men pga studentlivet inte kunnat komma i på 2 år. Är inte det otroligt så säg? Det är egentligen mer glädje för mig än att ställa mig på vågen och se att jag gått ner något kilo.

Jag vill SE och KÄNNA skillnaden inte MÄTA den!

Jag känner att det här kommer bli en förträfflig dag =)


Cambridgekuren: dag 14

Dag 14 avklarad. Det känns sjukt att det gått så många dagar redan, eller mer kanske att tiden gått väldigt fort? Trodde det skulle vara mer påfrestande än det har varit. Jag har liksom känt mig pigg och orkat göra det jag velat. På onsdag är det den officiella vägningen hos konsulten, jag är väldigt nyfiken då jag inte vägt mig sen jag skaffade vågen.

Det som dock börjar slå till nu är saknaden av riktig mat. Nästan så man drömmer om mat. På något sätt inte massa onyttigt som man kanske kan tänka sig. Vart skitsugen på ananas här på eftermiddagen. När man inte äter mat som innehåller så mycket smak varseblir man dofter på ett helt annat sätt. Allt luktar typ gott.

Som sagt; mitt mål var 1 månad å förhoppningsvis några kilo lättare. Vilket skulle innebära halvtid. Men får se när jag väl är där får man ta 1 vecka i taget. Jag är ändå stolt att jag lyckats göra detta så länge och jag vill inte ge upp än.

Blir irriterad

Känner mig lite irriterad över att det numera regelbundet är strul med bloggen. Då menar jag att jag skriver ett inlägg, publicerar men det syns inte i bloggen. Ska jag behöver kolla min egen blogg efter varje inlägg för att vara säker på att det verkligen visas? Lagom kul när man upptäcker nån timme senare att ens inlägg inte ens syns.

Vad är då poängen?

Bara jag som har dessa problem? Det är ju inte så att det händer varje inlägg eller varje dag men lite då och då.

Försöka att säga till mig att jag snackar för mycket skit kanske? haha

Random frågor

Minns inte vart jag hittade dessa frågor, på random blogg iaf (förlåt att jag inte minns). Lättare med färdiga frågor än att försöka tänka själv. Räcker ju att man behöver tänka över svaren! =)

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
4 st. Hemmanyckel Örebro, hemmanyckel Uppsala, cykelnyckel och till postfacket.
Vilken svordom använder du mest?
Tror det är 50/50 mellan fan och helvete.
Äger du en iPod?
Ja, en blå nano.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Som student behöver jag inte ställa klockan men när jag gör det så mellan 08-09.
Hur många resväskor äger du?
3 tror jag, en i varje storlek (liten, mellan, stor)
Var köper du dina matvaror ifrån?
Willys
Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Jag är linslus! =D
Vilken var den senaste filmen du såg?
Nya Robin Hood igår kväll även fast vi inte fick se slutet, skivan hacka.

Har någon av dina vänner barn?
Ja
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Är prylnörd så tror det skulle vara något tekniskt. Tv, systemkamera ect
Har någon någonsin kallat dig lat?
Nej inte som person mer kanske i ett visst sammanhang vid ett visst tillfälle.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Lyssnar inte på CD längre, är mer Spotify så cd-spelaren är tom.
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Vanlig kall mjölk är godast!
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja faktiskt...
Använder du huvtröjor?
Ibland men försöker hålla dem endast hemma ;)
Kan kan du vissla ?
Nej, har försökt lära mig men det går inte!
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej inte vad jag minns, men har fastnat mitt i en i Madrid haha.
Vem var den senaste som ringde dig?
Tror det var pappa faktiskt
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Det tror jag, känns som att alla gör det (pratar bakom ryggen på andra)
Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja, jag gick t.o.m upp skittidigt för att titta.
Hur många syskon har du?
En bror och en syster
Vilken film kan du alla replikerna till?
Oj, tror inte jag kan alla men många i Sagan om ringen-filmerna.
Äger du några band-t-shirts?
Green Day

När flög du senast?
I somras till Cypern.
Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Har inget köksbord ens.
Läser du för skojs skull?
Allt utom kurslitteratur läser jag för skojs skull antar jag.
Pratar du några andra språk?
Engelska, lite spanska, lite tyska och lite holländska
Diskar du din egen disk?
Ja vem diskar annars min disk?
Har du gråtit offentligt?
Det har jag säkert på fyllan. Annars inte.
Har du en stationär dator eller en laptop?
Jag har både en stationär och två laptops liten och stor, men stora har pappa.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Man lär sig alltid nya saker varesig man vill eller inte. Men är ju kul att lära sig nya saker man har nytta av.
Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Ja.
Har du några tatueringar eller piercingar?
Hål i öronen räknas väl? Så har jag två tatueringar men vill ha fler.

Kan du kasta macka?
Kan kan man väl men man lyckas inte alltid.
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Kanske inte hur mycket tatueringar som helst men några är okej.
Har du en blogg?
Dah!
Vilken är din favoritfrukt?
Vattenmelon tror jag.
Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
Ooohh det vill ni allt veta va? 24 faktiskt, helt okej!
Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Våldtäktsmannen, eller våldtäktsmännen i Örebro
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Det vet jag faktiskt inte.
Gillar du senap?
Johnnys Senap är skitgod!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Skulle vilja, frågan är om jag skulle våga.
Sover du på sida, mage eller rygg?
Mage.
Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej.
Tycker du om att krama folk?
Kramar är mysigt!

Skulle du säga att du är trendig?
Nja, jag kör på det som jag tycker är snyggt och bekvämt. Är det trendigt så är det trendigt.
Har du en digitalkamera?
Japp.
Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Var det någon jag skulle kunna bli intresserad av eller gillar som person skulle jag nog gå ändå. Är ju inte så att man måste planera bröllop för att man går på en dejt?
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Obi-Wan tror jag i nya iaf. Gamla är det nog Luke.
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Ingen aning, men fällde nog en tår när jag läste sista sidan av Sagan om ringen-trilogin för att det var slut.
Vad är du allergisk mot?
Våld.
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej, jag kan inte tänka mig mitt liv utan kött samtidigt som jag förstår dem som inte äter.
Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
Oj, hmm jag är nog lite inne på Benjamin och Melissa faktiskt.
Vad var den senaste musik du lyssnade på?
Volbeat - Fallen
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Är inte manisk kanske men bryr mig mer och mer. Sen att man vet vilka saker det inte är någon idé att kolla på är en annan femma.

Guld!

Måste säga att min handledare till uppsatsen är underbar. Tror jag spenderade över 1,5 timme hos henne nu på förmiddagen och diskuterade, ritade upp lite idéer. Blev också letande av tidigare forskning tillsammans och så lite utskrifter på det. Hon förstår mina tankar precis som om de vore mina egna. Hon har precis som jag en känsla av att det kommer bli jävligt bra bara man hittar rätt infallsvinkel. Tidigare idén om syfte är borta, fick massa bra tips på teorier och annat.

Så just nu känner jag lycka och lättnad. Hon ansåg också att jag var väldigt insatt i ämnet och att det märktes att jag verkligen var intresserad. Känns bra nu!


Back to business

Påväg till universitetet nu där jag ska möta Ann och Kajsa för att göra seminarieuppgiften tills imorgon. De tyckte vi skulle ses 8 men i ärlighetens namn skulle jag vara oanvändbar så mitt huvud inte fungerar för 9 så. Därför är jag påväg nu, får äta frukost där eftersom mina mattidet förstörs annars.

Sen kl 11 har jag möte med min handledare. Hon kanske kan dra ner mig på jorden igen angående alla mina idéer. Om inte annat ge lite tips och stöd. Jag blir ju som sagt lite nojjig ju fler uppsatser jag läser hur jag ska få ihop det även fast jag vet att det inte är omöjligt.

Köksinstruktioner for dummies

Alltså folket i vår korridor nu för tiden är hopplösa så idag fick jag och Markus nu. Så det blev att sätta lappar överallt eftersom de inte fattar annars. Vi vill inte bo med Sveriges skitigaste kök liksom. Tråkigt att det ska behövas göras men vad gör man? Så nu har vi verkligen skrivit lappar som kan kännas dumförklarande men jävlar om man inte kan följa dom.

Nöjd med mig nya jacka!

Fick min jacka som jag skicka efter från HM i fredags men man måste ju känna in sig lite och jag gillar den verkligen. För en gångsskull är det inte svart heller. Mamma undra vad jag köpte då? ja en grå. Hon bara skrattade. Mena vaddå kan ju inte köpa en röd jacka bara för att när jag inte alls passar i rött, eller en vit jacka för då får man ju tvätta den hela tiden. Tycker från svart till grått är ett stort steg haha.


Såhär kan ett rum se ut när man fått för sig att storstäda skåpen när det är säsongsbyte

I jakt på min vinterjacka var jag tvungen att gå igenom alla skåpen i "hallen". Det resulterade i att jag lika gärna kunde fixa lite struktur i skåpen där jag slängt inte allt som varit ivägen hittills. Men nu jävlar är där fint och strukturerar. Tycker jag iaf. Men finns fortfarande lite att göra men orkar inte bara jga får bort skiten som jag inte använder så ofta så är jag nöjd hehe.


Segsöndag

Sitter och läser in mig på metoddelen i 3 uppsatser som ska behandlas på seminariet på tisdag. Skittråkigt måste jag säga men samtidigit intressant för att de är så olika uppbyggda. Det visar ju på att det finns en grund för hur man ska bygga upp en uppsats eller avhandling men att man har lite olika upplägg och variationer inom respektive punkt. Med andra ord så känns det inte lika "såhär ska man göra". Jag förstår dock inte riktigt hur det ska leda till en diskussion.

I vilket fall så har jag nu läst 2 av 3. Sista känner jag bara ångest av att kolla på eftersom metoddelen i den är skitlång och innehåller hur mycket olika saker som helst. Jag förundrar dessa personer för att ha kunnat sätta ihop all information och fakta till en text. Så känner jag lite för min egen uppsats, hur sjutton ska jag strukturera allt material jag har?

Har visserligen möte med min handledare imorgon så får nog lite klarhet i det. Framförallt lite åsikter från någon som vet vad det är frågan om, det har inte jag liksom. Känns lite som man redan förträngt hur vi gick tillväga på b-uppsatsen.

När jag kommit igenom 3e metoddelen så ska jag fortsätta kolla på mitt material till uppsatsen och så lägga upp lite punkter att diskutera med min handledare imorgon.

Håkan Hellström?

Emelie och jag var ner på stan, eller rättare sagt stationen för ett tag sen för att hämta Elin. Elins tåg var förståss försenat så vi hade inte bråttom. Kommer gående vid stationsbyggnaden när jag ser en kille som påminner om någon. Sen slår det mig att han ser ut som Håkan Hellström, så jag glor ännu en gång. Men kan ju inte tro att det är helt sant så glor lite till och visst är det Håkan. Varpå jag knuffar till Emelie och säger att faan det är ju Håkan Hellström som gick förbi. Emelie litar inte riktigt på mitt kändissinne uppenbarligen och börjar gå efter honom en bra bit. Stannar och glor även hon även fast hon försökte göra det diskret genom en tidning. Kommer tillbaka och säger att jag hade rätt det är Håkan som väntar på tåget till Göteborg.

Så nu är frågan, vad gjorde Håkan i Örebro?

Men kan säga att han inte ser mycket ut för världen. Han känns helt enkelt som vilken svennebanan som helst liksom. Inget fan av Håkan men det var ändå lite roligt och oväntat om inte annat.

Just nu saknar jag...

Jag får emellanåt den här känslar av att jag verkligen saknar något att gosa med. Men det är mest en tex hund eller katt jag saknar för de vill uppenbart gosa med mig också och inget annat. Okej oftast. Å när jag är i en sån fas så kan jag sitta och drömma mig bort till den dagen då jag flyttar till min egen lägenhet och skaffar katt. Visst vill jag ha hund och massa andra djur men anser att katt är det som känns mest aktuellt till att börja med. Under tiden får jag passa på att gosa med andras.

Santos (mosters katt)


Ramos (mosters katt)


Loca (fasters katt)


Sune (farmors katt) finns numera inte med oss min lilla gosis


Jag hade också 2 jourkatter för något år sen, Chanessa och Nimrod


Sen hade vi ju hittekatter här i korridoren några dagar...


Fredagsmys

Ikväll blir det fredagsmys hos Emelie framför idol. Evelina kommer också. Känns som det är vad som behövs på fredagar, man behöver inte supa skallen av sig. Men måste erkänna att jag är lite sugen på att gå ut och dansa. Nästa helg kanske om inte mamma och mormor dyker upp?

Iaf ska jag ikväll belöna mig själv med en flaska bubbelvatten.. oooooh hahah. Man får glädjas åt det lilla nu när jag kämpat på. Så ska snart över till Emelie och fortsätta vara "dataingenjör" och fixa ett tillfälligt virusprogram till datorn, vi formaterade om den tidigare idag.

Dagens sköna låt!


Höstpromenad

Varit ute på en lång och skön promenad i höstvädret. Det är lite kyligt samtidigt som solen värmen. Underbart att få upp lite flås också. Känns i rumpan om inte annat. Är det inte roligt att man ska promenera och spänna skinkorna samtidigt? Känns ju list som att man går som man bajsat på sig emellanåt haha. I vilket fall så var det skitskönt så nu kan jag sätta mig och läsa världens tråkigast bok och ha mindre överskottsenergi.


Fredag igen

Går veckorna sjukt fort eller är det bara jag? Nu är det fredag igen och jag har absolut nada planerat för mig. Eller jo föreläsning nu kl 10 men det är inte så jobbigt faktiskt och så ska jag väl försöka få lite plugg gjort under dagen innan jag tar helg. Jag tror jag ska ta en lång skön promenad i skogen också om jag får någon med mig för dit går jag inte själv längre. Just nu känner man sig lite dum som gick där helt själv i våras, men mitt på dagen borde man väl vara säker? Jag har lärt mig att det inte finns några garantier alls.

Iaf så är det sol och det är minusgrader, min termometer visar att det varit -2 grader under natten. Inte skönt! Hoppas min jacka kommer snart för min vinterjacka är en aning för varmt alltså. Den kräver minst -10 och det är jag inte redo för än faktiskt.

Snart blir det vinter


Cambridgekuren: dag 11

Jag känner ju hur det händer grejer med min kropp. Jag skulle nästan vilja påstå att min hals blivit mindre fet. Ja av någon anledning kan jag sitta och dra mig själv i halsen när jag har tråkigt. Nya beteendet efter att ha slutat bita på naglarna kanske?? hehe eller så är det kanske att om jag får för mig en sak så fortsätter jag till jag har något annat.

I vilket fall som helst så har jag införskaffat mig en våg idag. Jag står dock fast vid att det mest exakta vikten ger ju den vågen som man började väga sig på, alltså den hos min Cambridekonsult, dit jag ska på onsdag.

Det tog dock en bra tag innan jag vågade ställa mig på vågen. Rädslan av att det inte ska ha fungerat och att jag inte har gått ner någonting. Den rädslan är faktiskt ganska stor eftersom man offrar en del nu när man går på diet och händer ingenting så känns allt meningslöst.

I vilket fall som helst klev jag upp på vågen, blundade lite innan jag kollade ner och...

FYFAAAN Jag har gått ner 5,2 kilo på 11 dagar!!
Nu jävlar känner jag att jag kan greja detta. Jag orkar nog kämpa på ett tag till. Eller egentligen så tycker jag inte att jag får kämpa. Det känns precis som vanligt, som att jag äter vanlig mat, jag kan göra alla saker jag gjorde innan. Okej en viss trötthet i kroppen infinner sig såklart efter ett tag. Det känns dock skönt att ha blivit av med det här småätandet på kvällarna!

Snart vågar man inte gå ut

Då menar jag inte ens till universitetet när det är mörkt, elelr halvmörkt. Imorse blev en kvinna påhoppad vid Tybble Vårdcentral, vilket är i stort sätt precis där jag bor. Jag har liksom inte gått och känt mig så orolig innan även om jag inte sprungit ute bara sådär i onödan när det blivit mörkt. Men nu är det inte roligt.
http://na.se/nyheter/2.2503/1.980729-nytt-valdtaktsforsok-i-tybble-pa-morgonen

Visst ska de ha tagit mannen som är anklagad för minst 5 försöka eller fullbordade våldtäkter men finns ju fortfarande fler där ute. Det är som att alla äckel träder fram nu när det är så aktuellt i media och allt. För jag blir äcklad, vad tror ni om oss kvinnor egentligen? Förtjänar vi ingen respekt överhuvudtaget? Är vi bara nå jävla köttstycken som ni tror ni kan göra vadfan ni vill med när lusten faller på? Vi är fan personer med viljor och känslor också!

Jag är så trött på det här nu. Jag vill inte behöva gå runt och vara rädd. Jag vill inte behöva vara fånge i mitt eget hem. Jag vill definitivt inte bli paranoid, tanken "att det händer inte mig" finns inte längre. Det kan hända vem som helst i den här jävla staden och dessutom när som helst uppenbarligen. Säger bara att jag är samtidigt så förbannad att skulle någon jävel ens tänka tanken att hoppa på mig kan han räkna med att det kommer göra jävligt ont!

Nu ska jag och Emelie till Ö6B medan solen lyser!

Farmor sponsrar

Farmor sponsrar så jag kan köpa mig en våg. Då kan man ju inte köpa vilken skitvåg som helst eller? Nej nej måste vara lite stil på den tycker jag. Så har varit in på lite olika sidor och kollat. Hittade dessa 3 som var lite fräsiga tycker jag. Ena från Clas Ohlson och de andra två från elgiganten men finns också på netonnet.

Sverige - Holland

Var förresten på Kåren igår med massa helsköna människor och såg matchen. Hade kanske förväntat mig mer av Sverige men Holland är grymt bra. Hela första halvlek var vi lost, det finns ingen bättre förklaring för det faktiskt. I andra halvlek ryckte vi upp oss och fick 1 mål samt massor av bra chanser. Kan kanske höra ihop med att Holland mer i detta skede vill hålla tätt och anföll inte lika mycket som innan även om de fick 2 mål till. De är giftiga alltså.

Tycker återigen dock att Holland spelar ett fult spel. Visst det har utvecklat det här med att hålla i bollen, runt runt i laget med tom deras egna fans buar liksom. Men utöver det tycker jag att de spelar lite fult, faller väldigt lätt och har några spelare som bara springer runt och irriterar. Det är inget nytt Spanien det kan jag säga, visst faller dem men inte i samma utsträckning.

I vilket fall som helst var det kul. Fotboll ska man se med andra så är det bara!

Nu kommer kylan

Jippie! Eller kanske inte eftersom jag fortfarande inte har någon jacka som är tillräckligt varm eller tillräckligt sval. Jag syftar på att jag har en tunn sommar jacka och en supervarm vinterjacka och så kallt är det inte även fast det inte är ett dugg skönt ute det kan jag säga på en gång. Så ikväll blir det iaf ett jackbyte i min lägenhet. Sommarkläder ner i källaren och vinterkläder upp.

I vilket fall som helst så beställde jag en ny jacka igår hos HM eftersom den inte fanns i min storlek i butik. När jag provade den tidigare i höst iaf, nu har jag ju gått ner så har noll koll på storlek så passade på att ta 2 olika, så får jag skicka tillbaka en eller båda om jag har otur.


Sen lite kul när farmor ringde igår. Fråga om jag var ute och sprang när det var en våldtäcktsman ute i farten. Å jag sa nej jag går inte många meter utanför där jag bor så det är lugnt men det verkar ju inte riktigt stoppa honom. Men mitt i ett studentområde borde inte vara så smart. I vilket fall som helst så fråga hon om min "bantning" och så. Vi kom fram till att jag inte hade någon våg hemma så hon sponsrar till att köpa en, trevligt. Jag som inte velat haft någon pga det här att få det som en "tvångstanke" att behöva väga sig hela tiden. Men samtidigt nu så kan det vara kul när jag går ner och sen efter att hålla vikten.

Tur inte alla är lika

När jag var nere på stan idag var jag även inne på Clas Ohlson och köpte först en termometer eftersom min aldrig har fungerat. Sen fick jag gå tillbaka och köpa batterier för insåg att jag hade ju inga AAA-betterier hemma. Det här händer alltså när jag står i kö för att betala och en man blir tillfrågad om han vill köpa ett rosa band.

Man i kassan: Du vill inte ha ett rosa band?
Andra mannen: Nää vad ska jag med det till?
Man i kassan: Men det är ju för att samla in pengar i kampen mot bröstcancer.
Andra mannen: Jag har inga bröst (tar sina saker och går iväg)

Alltså så kan man vän inte tänka? Han borde väl tänka på sin fru eller han kanske inte hade nån? Samtidigt hur skulle det vara om alla tänkte på samma sätt? Tänk om jag skulle tänka varför ska jag hjälpa till i kampen mot prostatacancer?

Jag har iaf gett mitt stöd till Rosa bandet med att köpa några på facebook och gett bort, samt att jag idag köpte försvarets hudsalva som ger pengar till rosa bandet. Varför inte liksom? Så jag inte tycker årets rosa band är så snyggt vill jag faktiskt inte gå med ett på mig men jag har gjort min del anser jag.

Bjuder på Digster Premium i 6 månader

Har nu möjligheten att bjudan in mina vänner... eller ah egentligen alla som vill till att testa Digster premium i 6 månader.

Vad är Digster?
Digster är en tjänst för spellistor som du just nu kan använda i Spotify och iTunes. Spellistorna sätts samman av en redaktion med gedigen musikbakgrund och erfarenhet av att sätta ihop en samling så att den funkar att lyssna på. Alla Digsters samlingar är märkta med ikoner som visar vilka situationer vi tycker att de passar till. Om du sen ändå vill ha partymusik som avkoppling är det såklart helt upp till dig!

Dessutom finns det flera kändisar, artister och band som lagt upp sina favoritlistor med musik som du också kan ta del av och lyssna på.

Kostar musiken något?
Digster är en tjänst som ger dig den bästa musiken i form av samlingar på Spotify och iTunes. På Spotify sker detta i formen av spellistor som i sig inte kostar något. Alla som har Spotify kan lyssna på musik gratis i en annons-finansierad del. Vill du däremot lyssna utan reklam tillkommer en månadsavgift.

För iTunes levererar Digster vad som kallas iMixes. Detta är samma samling som finns för Spotify, men du kan bara lyssna på 30 sekunder av varje låt. Gillar du våra samlingar kan du däremot handla all, eller delar av musiken med ett fåtal klick. Priset sätts av iTunes och är helt enkelt summan av de ingående låtarna. Musiken du köper från iTunes äger du och kan kopiera till ex en iPod eller bränna på en skiva.


Låter detta bra? Testa i 6 månader helt gratis genom att klicka på länken nedanför!

Klicka på länken och följ instruktionerna: http://www.digster.se/se/registrera.aspx?c=KTdc33ih

Hoppas ni blir lika nöjda som jag är...

Några av mina favoritlistor: Digster Förfest, Digster Bubblare, Digster Träning, Digster by Volbeat och Digster by Darin

Cambridgekuren: dag 9

Nu kan jag säga att det börjar hända grejer. Kroppen håller sakta med säkert på tappa ut allt det vatten jag samlade på mig förra veckan, vi kvinnor alltså åååh. Och det märks, jag har tyckt min magen sett mindre ut men man kan ju aldrig vara säker när man ser det från sitt eget perspektiv. Jag har också tyckt att rumpan börjar se lite mindre ut samt lite på låren.

Så idag när jag ändå var nere på stan. Var på jobbmässa på Conventum och kollade lite bara för att liksom. Så passade jag på att ta en sväng in på Gina och kolla på kläder. Jag vill fortfarande inte köpa något så jag valde att bara prova litegrann. Har provat en jättefin längre skjorta där förr men den satt konstigt även i den största storleken som fanns. Nu provade jag den och största var stor, den satt inte snyggt alls så provade en storlek mindre. Den satt skitbra på kroppen men var lite tight över axlar och runt armarna så ville ändå inte köpa den. Sen provade jag en svart lite kortare klänning i M å den satt hur bra som helst. Hade köpt den om jag inte upptäckt att där var hål i den, förklarar kanske varför den var på rean? Men iaf M har jag inte kunnat ha på jag vet inte hur länge.

Detta har gett mitt självförtroende en rejäl boost vill jag påstå. Jag vill fortfarande tappa massor, massor och det går ju skitbra just nu så ja. Det är medvind just nu och jag mår bra!

Otroligt hur ett...

Otroligt hur ett uttalande tvärt kan få en att ändra uppfattning om en person...


Att det ska vara så svårt?!

När man går in genom dörren hemma så hamnar man hos de flesta i hallen. Hemma hos mig, även om den är jävligt liten, har jag också en hall. Men jag vill ju påstå att jag tror jag glömt bort hur den ska användas. Någon som kan tala om det för mig kanske? Skorna ställer jag av mig men jackan hamnar alltid, då menar jag 9 av 10 gånger iaf i mitt rum dvs på mitt golv, i fåtöljen eller på stolsryggen till skrivbordsstolen. Jag är ju medveten om det men ändå gör jag det. Jag tror faktiskt alltid jag gjort så, hemma i Uppsala med.

Emelie och jag pratade om det här och hon är t.o.m värre än jag för hon går in med skor. Inte hos mig men hos sig själv. Tror inte hon gått in med skor här iaf, så länge de inte varit i sängen så har jag inte reagerat.

Ska man behöva ha post it lappar för sig själv där det står: Kom ihåg! Jackan!!!
Jag blir inte klok på det här, ju mer jag tänker på det desto dummare blir det. Nu är det såklart bara jag som lider, om jag lider. Lider jag? Nej inte direkt eftersom det automatiskt blir att jag hänger ut jacka om den är i vägen eller när jag städar.

Se här; dunväst i fåtöljen och jackan på golvet...

God morgon

För vissa är det väl det. Själv har jag snart varit uppe i över 3 timmar. Varför kan frågas? Föreläsning 8-10 är svaret. Jag fick en hel del inspiration från denna föreläsning så det är bra. Så därför ska jag tillbringa dagen med att greja med uppsatsen. Verkligen ta tag i att leta fram guldklimpar i texten, rita mindmaps om jag ska så behöva och ja allmän planering. Känns som att det verkligen är dags nu och jag är motiverad. Skitkul rentutav!

Någon annan som märker att jag är på bra humör idag? Få se hur länge det håller i sig haha. Nu är det dags för frukost och sen ska jag ner i tvättstugan. Det är inte klokt vad mycket tvätt man kan få till under en vecka av sjukdom.

Halloween 2010

Jag vet att det är ett tag kvar till Halloween men det är väl alltid ett problem med att hitta vad man vill ha på sig. Iår är inget undantag för mig del, tänker har roligt på Halloween även fast jag inte kommer dricka men jag var inte speciellt onykter förra året så det ska nog vara okej. Dock är det svårt att köpa kläder som det är just nu. Så jag slogs av en annan idé. Jag skulle vilja testa att vara blond så varför inte köpa en peruk? Blev lite sugen på denna? Får jag testa hur det är att ha lugg på en och samma gång. Så får man fixa nå roligare kläder.


A happy song


Cambridgekuren: dag 7

Det känns kul nu. Känner mig pigg och har massor av energi. Nu när jag är frisk och kan tillåta mig själv testa lite vad jag orkar. Än så länge har jag inte funnit några hinder alls faktiskt. Frågan jag mer ställer mig nu är har jag gått ner något? Jag har ju ingen våg så kan inte se efter, så jag får vänta till 20e oktober då det är dags för nästa invägning och matköp. Däremot märker jag skillnad. Satte på mig ett gammalt långt linne som jag inte haft på ett bra tag då det suttit konsigt pga magen och känts lite kort pga rumpan. Nu är det skillnad, det sitter mycket lösare. Så problemet om jag verkligen kommer gå ner de kilon jag vill ner så lär det vara skillnad i klädstorlekar och jag behöver en ny garderob. Kul samtidigt som det kommer bli lite dyrt.

Fasen alltså

Måste göra något för att lätta upp stämningen i bloggen alltså. Börjar kännas lite ensidigt, typ ååh jag är så sjuk eller Cambridge. Frågan är kanske vad eftersom det inte händer mycket just nu. Alla man känner verkar ha dragit hem eller gör annat idag.

Sitter just nu och kollar på Simpsons i brist på annat och försöker att INTE analysera sönder allting. Att det ska vara så svårt? Varför ska man bli skadad bara för att man blir Akademiker som det så fint heter? Går det inte att stänga av?

Sen sitter jag och stör mig som fan på att jag har nån jävla slemklump i halsen som vägrar försvinna. I vanliga fall kan man ta en hårdbrödbit men i mitt fall nej.

En fråga.. Hur kommer det sig att munnen känns torr som en öken när det enda jag gör är att dricka vatten?

Kan jag få lite action?

Lördag

Började tidigt med formel 1 imorse men det regnar ju så in i helvete i Japan att de knappt kunde köra och kvalet blev inställt. Det betyder att jag måste upp kl 03 inatt igen för att se det. Ja det är ett måste, tror fler hade offrat saker för sitt största intresse. Bara det att många inte förstår mitt, har alltid varit och kommer alltid vara så ingen idé att säga något. Ibland känns det som att alla andra intressen än mitt är okej, förståeligt.



I vilket fall som helst så känns idag åter som en liten svacka. Halsonten kom tillbaka igårkväll. Inte lika illa som när jag hade feber men tillräckligt för att jag ska vara tjock i hela halsen och att det är irriterande. Känner mig lite trött och seg också men känns inte så roligt att försöka sova när man vaknar i en blöt säng. Okej inatt var det ändå bättre än två föregående nätter men jag kan inte låta bli att undra varför jag svettas så. Kombination av sjukdom och Cambridge kanske? Andra får dålig andedräkt å så jag svettas? Just nu smakar det inte alls gott i min mun men det är det bara jag som lider av antar jag.

Jädra underbart!

Feberfri och halsonten är så gott som borta, känner av den litegrann men det är inte så farligt mot vad det varit. Detta firade jag med en underbart skön dusch, peeling på hela kroppen, hårinpackning, ansiktsmask you name it. Känns helt jävla underbart måste jag säga. Från att nästan vilja dö till att må underbar på ett dygn det är bra det!


Mellan drömmar och våta lakan

Jag börjar bli sjukt trött på att vara sjuk. Det är inte alls roligt. Speciellt inte under rådande omständigheter. Vaknade inatt igen av att det var blött i min säng. Jag var blöt, sängkläderna var blöta. Jag ni förstår vad jag menar och ja jag måste dela med mig av detta. Kan trösta mig med att det är ren svett så det luktar inget... än. Men det är inte kul mena det är ju ingen idé att byta sängkläder och somna om för det kommer vara lika blött när jag vaknar igen. Och jag kan säga att det inte alls är kul att försöka somna om när allt är blött, det bästa jag kunnat göra är att vända på täcke och kudde samt försöka flytta mig lite i sidled, tur man har stor säng.

Drömde också konstigt inatt. Jag stod i köket och lagade hemmagjorde köttbullar. Vilket i sig är lite roligt för jag har ingen aning om hur man gör och jag kan inte minnas att jag sett mormor göra sina, från början till slut alltså. Konstigaste var kanske att jag inte verkade laga till mig själv för i köket satt massor av folk och väntade på köttbullar, människor med ansikten jag inte kunde se. Undra vad det betyder?

Det här är illa!

Och nej det är inte jag! men jag skulle verkligen förstå varför man borde gå på diet haha


Cambridgekuren: dag 4

Svårt att förstå att det redan är dag 4. Eller egentligen inte eftersom dagarna går ganska snabbt i vanliga fall också. Största förändringen är väl att jag kommit in i rytmen med "ätandet". Jag vill påstå att jag känner mig piggare och har mer energi. Dock måste jag räkna med att jag är sjuk men jag känner att jag har mer ork. Det enda negativa med dagen är att jag varit torr eller slemmig i munnen samt att det börjat smaka illa. Tror jag borstat tänderna 3 gånger under dagen. Som jag förstår det så kommer det bli värre också, så med andra ord kommer jag få införskaffa munskölj.

Annars måste jag säga att maten man kan välja på är underbar. Det är nästan så att jag blir lyrisk över det jag ska äta, känns inte alls som att gå på diet. Idag körde jag grönsakssoppa till middag och den var kanske ännu lite godare än svampsoppan som jag åt igår. Tror det här med gröt på morgon, kall shake på dagen och soppa på kvällen är ett vinnande koncept för mig. Det känns som att jag äter mat på riktigt. Dessutom har jag lyckats få i min över 4 liter vatten idag vilket är kanon. Det är sant som de säger, man mår nog bättre när man får i sig mycket vatten.

Grattis till mig själv

Gjorde klart fråga 3 på hemtentan för ett tag sen. Men satt nog och stirrade ett bra tag innan jag fattade vad som krävdes av mig. Minst lika länge bläddrade jag i boken i jakt på texter och rationalitet och sen tog det ännu lite mer tid innan jag fick ner det jag ville skriva i text. Med andra ord, det gick framåt men inte speciellt fort. Men nu är jag iaf klar och kan gå och lämna in fanskapet imorgon. Dock kan jag inte garantera att den sista frågan är helt godkänd men det blir nästa problem, jag har iaf gjort mitt bästa under rådande omständigheter.

Jag har dock inte fattat det här med att sova när jag är sjukt. Jag är för orkeslös för att göra massa saker men samtidigt för rastlös för att ligga still i sängen och sova. Är det inte otroligt så säg? Finns det aldrig något mittemellan?


Konstigaste febern någonsin

Alltså jag får feber en gång och året typ, ofta på hösten när alla andra är sjuka också. Sist var nog när socionomerna åkte till Peru så jag har koll på det. Men alltså jag har haft feber förr men det har aldrig varit såhär. Två nätter i rad har jag nu vaknat med att sägen varit sjöblöt, jag är blöt och allt annat än typ blött. Nu sitter jag här och gör ingenting men det känns som jag typ är i Cypern, där rann svetten konstant. Gissa om jag känner mig fräsch eller!? Duscha några gånger om dagen, ja tack!

Inte nog med det så har jag så ont i halsen att jag skulle vilja kapa av den för jag får ju inte äta halstabletter ens nu när jag går på dieten. Positiva dock är att jag känner mig relativt pigg på förmiddagen och mitt på dan så ska passa på att göra sista frågan på hemtentan nu.

Cambrigdekuren: dag 3

Erm det är lite svårt att säga om jag mår dåligt och är orkeslös pga att jag är sjuk eller om det är pga kuren. Kanske en kombination. Positiva är väl att jag inte är hungrig i vilket fall som helst. Blev med andra ord inte optimalt.

Tråkigt är då att jag typ gått upp allt jag gått ner efter i måndags men som han förklarade, vi kvinnor har ju våran cykel så jaa mensdags å kroppen suger vätska som en svamp. Dock tror jag att jag håller på gå in i ketosen för det börjar smaka skit i min mun såhär på kvällskvisten, typ acetonliknande kanske? Inte nice.

Efter att ha varit däckad större delen av eftermiddagen har jag nu piggnat till lite. Känns som jag inte gör något annat än att pimpla vatten och springer på toa. Det kanske är för att man under dieten måste dricka minst 4 liter på en dag och nu när jag har feber känns det som att jag svettas ut en massa och måste dricka mer.

Nyhet för dagen är att jag äntligen testade gröten imorse och den var faktiskt god, har köpt upp mig nu så jag har gröt på morgonen, kall shake på dagen och soppa på kvällen. Variation är bra! Ikväll om ca 10-20 minuter blir det Svampsoppa.

Om någon undrar försöker jag sprida ut måltiderna med 5 timmars mellanrum, lite mer om jag kan om jag som i morse vaknade tidigt. Så för tillfället äter jag kl 10, kl 15 och kl 20.

Feber

Kul jag har feber. Jag förstod nästan det när jag satt och frös hela resan hem igår. Nu är det bekräftat iaf termometer står på 38,6. Det är visserligen inte mycket feber för att vara jag men tillräckligt för att man ska bli påverkad. Då är det inte konstigt att man känner sig överkörd av en långtradare.

Var iaf iväg på seminariet, var inte så jobbigt mot vad det hade varit att få restuppgift. Men det var inte kul att sitta still när kroppen värker, huvudet dunkar och värmen flödar. Nu ska jag nog lägga mig och sova 1 timme innan jag börjar läsa in mig lite på sista hemtentafrågan. Tur jag gjort 2 annars är det väl inte akut, ska vara inne kl 14 på fredag men vore skönt att få det avklarat så jag kan slappa ordentligt.

Har haft bättre dagar

Har ont i kroppen, ont i huvudet och halsen. Är allmänt orkeslös. Tänkt dig då hur det känns ännu värre när jag knappt får i mig någon mat. Fick krypa ut i köket för att fixa min frukost. Tur det är en kort dag sen får jag gå hem och vila.

Men känner jag läraren rätt lär det här seminariet vara lika dåligt som det förra. Bara att bita ihop alltså!

På tåget

Sitter just nu på tåget hem till Örebro, huve är bananas efter ännu en tråkig tentauppgift. Som för övrigt är klar så nu har jag bara fråga 3 kvar att göra imorgon eller på torsdag. Ingen stress i vilket fall som helst.

Sitter och läser tidningen Kupé som är SJs egen antar jag. Där var det stadsguide till Örebro, intressant läsning måste jag säga. Jag har förstått nu efter över 2 år i staden att jag bor på östra sidan, bra då har jag koll på det. Något som chockade mig var att det tydligen går 14.000 studenter på Örebro universitet, vart är alla dom? Eller ja man märker nog av dem på lunchen. Det mest intressanta var nog ändå att Örebro universitet tydligen blivit utsett till Sveriges bästa läsåret 2010/2011. Den statistiken kommer nog inte från socionomprogrammet iaf haha. Skämt å sido, känns bra att universitetet börjar få lite status lagom tills man är klar.

Annars så var det en jättetrevlig konduktör på tåget. Han skämtade om att; "vilket tur du har hamnat på rätt tåg". Varpå han fråga om jag tycker det är bra att tåget går direkt till Örebro från Uppsala. Klart jag tycker det är bra även fast det tar 45 minuter längre tid är det gör i vanliga fall med byte i Enköping. Sen sa han något om att några hade klagat på att det inte fanns 1a klass. Äsch bara jag får en sittplats är jag mer än nöjd!

I brist på annat...

... får jag fokusera på plugget idag. Eftersom jag var uppe så tidigt orkar jag inte sitta och glo tills jag ska åka hem. Eller jag ska ner till min moster och fixa benen. Känner mig som en varulv nästan, hårigare ben får man leta efter och det är inte roligt kan jag säga. Ja det är överdrivet men tillräckligt med hår för att ta bort det okej.

Så lite plugg får det bli. Orkar ju inte sitta och känna efter hur jag mår heller. Vad är poängen med det? Men måste säga att jag känner mig lite mörbultad. Inte hungrig eller så men känns som jag blivit överkörd av ett tåg typ. Kan det vara lite träningsvärk efter gårdagen? Huvudet känns tungt och är tjock i halsen. Fan om jag blir sjuk igen alltså!


Cambridgekuren: dag 2

Gårdagen gick hur bra som helst. Vi var som sagt i Gävle och shoppade loss, tror vi åkte hemifrån strax efter halv 9 och jag skämtar inte när jag säger att vi var hemma halv 7 på kvällen. Först var vi på något ställe med massa småplock och annat sen åkte vi vill Valboköpcentrum där de även har IKEA. På IKEA blev det lunch men inte för mig då. Konstigt nog blev jag inte frestad över att de andra åt mat, visst hade jag velat ha en pommes men nej. Jag är 110 % motiverad att genomföra det här att inget ska få komma ivägen. Fick tom utstå att min bror åt popcorn igår när jag skulle få lite ryggmassage.

Hur mår ju idag då? Än så länge har jag inte ätit så kan vara anledningen till att jag känner mig som deg i skallen eller så kanske det här ihop med att jag tror jag vaknade av ett migränanfall inatt. Jag vaknade och trodde huvudet skulle sprängas i samma veva så kände jag mig skitkonstig. Nästan så jag var övertygad om att somnade jag om nu skulle jag inte vakna. Varför? Fixidé antar jag efter att endast fått i mig ca 490 kalorier igår och varit på benen hela dagen.

Något som är roligare dock är att jag stod på vägen för en stund sen. Jag har ju ingen våg i Örebro så ville kolla bara. Tro det eller ej så var det minus 4,2 kilo på en dag. Jag vet att mycket är vätska men det kan väl inte vara sååå mycket vätska? Sen litar jag kanske inte fullt ut på den vågen, får ta det med en nypa salt.

Så nu är det bara att köra. Juste måste säga att smaken "kakao och mint" inte var någon höjdare. Alltså det var god de första klunkarna, typ som att dricka after eight men sen så mådde jag illa. Asså jag mådde säkert illa i 1 timme, kunde inte dricka vatten eller nått för jag var övertygad om att det skulle komma upp igen.


Ganska död

Har varit en dag med full rulle och en del mindre kalorier än jag brukar få i mig. Det har varit ganska lugnt faktiskt men nu är jag helt slut. Skulle kunna gå och lägga mig och sova nu. Dagen har iaf varit trevlig, blev inte så mycket shopping för min del.

Finns inte så mycket mer att säga just nu. Imorgon åker jag hem till Örebro.

Cambridgekuren: Dag 1

Sitter här och äter erm dricker min allra första Cambridgeshake, blev vanilj till att börja med. Måste säga att jag är positivt överraskad av hur krämig den är. Inte rinnig och blaskig som många andra. Tror det blir bra det här.

Annars så har jag sovit skit, sängen har varit hård, kudden har inte velat vara som jag velat ha den, täcket har varit varmt och bråkigt. Ja jag gillar inte dun om man säger så.

I vilket fall som helst så ska jag snart dra till Gävle med mamma och mormor så mer uppdatering angående dieten blir ikväll eller imorgon.

Imorgon är det dags

Imorgon kör jag igång med Cambridgekuren. Tror jag mentalt förberett mig i lite över en vecka nu så det är dags. Eller kan man någonsin bli förberedd? Ska bli intressant att se slutresultatet. Framförallt ska det bli intressant för mig själv att se hur jag mår. Några som läser har frågat om jag kommer köra någon form av "dagbok" under tiden och ja det har jag väl tänkt. Ungefär som sömndagboken jag körde under psykologin. Så det får bli min dagbok till min drömvikt ungefär som vissa skriver om sin graviditet. Lär bli mer att skriva första veckan än när allt stabiliserat sig om ni förstår hur jag menar.


Nu ska jag iaf hoppa i säng, är så trött att jag kan grina men har fått tvinga mig själv att vara vaken. Det kommer att bli en lång dag imorgon. Blir upp tidigt och vid halv 9 drar vi till Gävle.

Sitter och myser...

Sitter och myser i min brors duntofflor? dunstövlar? Vad kallas det egentligen? Aja det är sjukt kallt på golvet här hemma och jag har inte riktigt kommit in i det här att det inte är sommar än. Att det ska vara så svårt att förstå? Så jag har bara tunna strumpor så fryser ju tårna av mig. Hittade inga på marknaden heller, vill inte lägga över 300 spänn på ett par fårskinnstofflor.

Ny plånbok

Kom precis hem från Mickelsmäss, dvs en stor marknad i Örsundsbro. Trevligt, massor av folk och fint väder för en gångsskull. Det enda jag fick med mig hem var en ny plånbok, kände att det var dags att köpa en fin och mer vuxen plånbok än den jag haft nu med blommor. Jag är nöjd!

Promenad såhär på en söndagsmorgon

Vaknade tidigt och kunde inte somna om så tänkte att jag kunde gå en promenad bara sådär. Fint väder även om det är lite kyligt faktiskt. När ska man fatta att det inte är sommar längre? Visst är det varmt och skönt på dagen men på morgon och kväll är det inte.


Sista lördagsgodiset

Vi köpte ju godis i Hummelsta på vägen hem. Det blev en del som jag inte vill äta upp. Som tur är så är folket här hemma glada i sötsaker och för en gångsskull har jag inget emot att ge bort det. Men det blir några karameller för mig idag iaf, det är ju ändå lördag. När andra är ute och festar sitter jag hemma hos pappa och myser.

Då var det lördag igen

Var riktigt trevligt hos anna igår. Tacos och massor av skitsnack. Emelie och Anna drog ut på BJ efter och jag åkte hem. På stan träffade jag farfar med kompisar som varit på "herrklubb" som de så fint kallar det. Det är inte så illa som det låter, deras typ pensionärsgäng hyr en lokal 1 gång i månaden då gubbarna hittar på något tanterna deras gör något. Så de hade varit i Tunabacka och ätit mat, lekt lekar och lite sånt. Sen kolla jag på nå konsigt film med mamma och gick och la mig. Sov som en gris återigen, verkar som systemet lugnat ner sig.

Skulle plugga idag men har hittills inte varit så produktiv. Känns dock ganska lugnt, har flera dagar på mig men man vill försöka göra lite om dagen. Istället så har jag roat mig med videokonversation med min syster på msn, första gången jag testade faktiskt och det var lite roligt sådär så lär ju bli fler gånger mellan oss. Är faktiskt lite roligare att prata när man ser varandra! Så kanske ska fixa webcam till datorn hemma och koppla in mikrofonen jag köpte för länge sen.

Produktiv fredag!

Tror detta är en av de mest produktiva fredagarna på flera veckor. Dagen startade väldigt tidigt vid halv 9 då jag klädde på mig, käkade och drog till Engelska parken för att leta litteratur och sätta igång med ena av seminarieuppgifterna och hemtentan. Satt till lite över 11 då jag åkte och hämtade mamma och mormor. Blev sushi på Dragon Palace sen vidare på jakt efter dataskärm åt min bror och så var vi och kollade på huset och området i Slavsta där mormor anmält intresse på en lägenhet.

Efter det blev det hem och så har jag suttit och pluggat. Är för tillfället stationerad i min brors rum då han är hos sin pappa i helgen. Vilket är perfekt eftersom han har skrivbord men plats där jag kan breda ut mig när jag pluggar. Så detta kommer vara min arbetsyta under helgen.


Snart ska jag iväg till Anna. Blir lite tacos, skitsnack och vindrickande (inge alkohol för min del dock ska upp och plugga imorgon), sen låter det som Anna och Emelie ska ut.

Plugg i Engelska parken

Sitter just nu på Engelska parken, som är en del av Uppsala universitet. Det är lite av en nostalgikänsla att vara tillbaka här faktiskt. Så mycket minnen, så mycket ångest haha. Känns bra det där. Är iaf kul att vara tillbaka efter att inte ha satt foten här på över 2 år nu. Ekonomikum var inte alls lika nostalgiskt i somras eftersom jag inte trivdes där men jag trivs här! Plugg var det ja =)


Hemma i Uppsala

Åkte som sagt hem till Uppsala igår. Passade på att åka med Emelie och hennes syster när hon ändå hade bil. Hur skönt som helst faktiskt. På vägen hem stannade vi i Hummelsta, vilket kanske blir sista gången eftersom de byggt en motorväg nu som kommer gå runt. För den som inte vet är Hummelsta i stort sätt ett café, en mack poch ett godisvaruhus. Ni kan ju gissa vart vi var in ;)

När jag kom hem sen på kvällen gick allt superfort tycker jag, tiden bara rusade iväg. Blev övertalad av mamma och mormor att vara med och meditera eller få healing kanske det kallas. Det började med att jag och mormor satt och gapskrattade i 15 minuter och sen så somnade jag. Mycket skönt haha.

Efter det käka jag och mormor räkor och aioli, sen blev det fia med knuff in på småtimmarna. Det är alltså skönt att komma hem emellanåt.

RSS 2.0