Tänk om...

... glasspaketen var såhär stora? Nogger är skitgod, dock lite trevsam till päronspliten. Den riktiga glassen är godare pga isglassen över vaniljen.

God förmiddag

Sitter här och filosoferar lite. Tänkte kolla om det finns några roliga jobb att söka men det är ju sånna jäkla krav på de jobb som ploppat upp efter årsskiftet. Det är nästan så man undrar om de söker superman. Hoppas fortfarande på jobbet jag var på intervju på förra veckan. Det VILL jag ha =)

Kalaset igår var trevligt. Blev inte så mycket fika för min del men liten bit tårta iallafall och nå kaka som mamma bakat. Måste ju hålla nere på sötsakerna om jag ska bli av med detta jäkla småätande så jag får brottas med varje kväll. Nu har jag ju inget hemma direkt att småäta på förutom grapefrukt.

Senare blir det träning. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra, alltså pass eller gym. Tycker inte att gym är så roligt längre, det är en sådan period. Så får se om det finns ett roligt pass idag som jag helst vill gå till innan det blir snorkallt igen hahaha.


Nu jäklar är det kallt!


Vad jag är bra

En 50 minuters powerwalk imorse följt av lite jobbsök. Sen har jag städat hela lägenheten. Lite disk kvar men annars är jag i stort sätt klar. Känns riktigt bra. Måste ju säga att det var underbart att vara ute och gå i solen. Det behövdes verkligen för både kropp och själ.

Om ett tag blir det väl ut på lite ärenden åt mamma och senare kalas hos syster som fyller år imorgon.


Nu jäklar

Börjat dagen med en halv röd grapefrukt och ska nu ut på en promenad. Pga dagens tighta schema så blir det både tidig lunch och tidig middag istället. Fika hos syster ikväll då hon fyller år imorgon. Och jag har sån träningsvärk i rumpmusklerna från igår så kan inte gå på 11 passet. Så blir en promenad istället. Bättre än ingenting right? ;)

Sen ska jag städa och söka jobb i brist på annat. Kolla på en dator till mig brors polare också. Så lika bra att sätta fart med dagen kanske? =)

Fixat min facebooksida

Tydligen kan man ha en ny "timeline" på facebook. Eller jag har sett att andra har haft den länge men jag har inte pallat att sätta mig in i den. Men nu jäklar, nu vill jag inte vara efter längre hahaha. Så uppdaterade min sida. Tycker den nya är finare än den gamla när man går in på folk. Lite mer personlig liksom. Klart skulle Tingeling får vara med, vem annars. Tycker den bilden på henne är så fin.


Jahapp det var den dagen

Passet jag och Gabi var på idag var hur bra som helst. Det var tufft och jobbigt men man orkade liksom pressa igenom det. Det var lite nyare nyanser av gamla övningar och det är alltid uppskattat. Tippar att jag kommer dras med en förjävla träningsvärk imorgon. Typiska var att hon såklart var vikarie och håller i vanliga fall till på Ultuna. Minns inte vad hon hette heller så kan inte kolla upp henne men det går nog att få reda på i receptionen.

Efter det hade jag en jättetrevlig och god lunch på Unico med Gabi och Emilia. Som vanligt när vi gör något så spårar det rätt rejält. Men man behöver ju inte vara seriös jämt. Har hittat ett par blåa jeans som jag verkligen vill ha inne på Kappahl, då menar jag blå, inte deminblå. Skulle nog köpa ett par svarta också eftersom de bara kostar 199 kr styck. Det är billigt för jeans tycker jag. Meen det får vänta lite tills jag fått lite större överblick över finanserna haha. Dumt att kasta bort alla de få slantar jag har direkt. Köpte dock trosor då det börjar bli kris, lite trött på att det hänger eller inte sitter bra.

Sen blev det City Gross med mamma och Gabi. Gabi fick storhandla och jag och mamma lullade mest runt. Fick 4 st frysta laxfiléer för 35 kr. Det är billigt det. Så nu jäklar har jag mat så det räcker hela månaden. Ska snart iväg och käka middag med pappa, vet inte riktigt vad det blir än men en sak är klar iallafall. Ingen snabbmat i form av pizza, hamburgare eller kebab blir det.

Blev taggad i en bild från Gabis och Emelies fest. Jag och Marris! =)

Söndag =)

Solen skiner och det känns som en underbar söndag. Jag ska straxt pallra mig iväg till friskis och träna lite. Efter det blir det lunch med Emilia och kanske Gabi hänger på.

Dagens låt: Dev & Enrique Iglesias - Naked

När akuten

Heeela eftermiddagen har spenderats på När akuten med mamma. Hon har haft ont i foten och det blev bara värre så vi åkte. Så blev mycket sittande i väntrummet. Till slut kom vi hem iallafall. Mamma med diagnosen Rosenfeber så hon ska äta antibiotika i 10 dagar.

Gjorde jättegod Torsk idag. Citronsås och så in i ugnen med lite purjolök. Blir att göra igen!

Gabi kom hit och hade lite lördagsmys framför Scream 4 som sög. Tyckte aldrig att föregångarna var bra men denna tog priset alltså. Så satt vi och dregglade framför Gladiatorerna sen. Så nu har jag kört hem henne i samma veva som jag hämtade pappa. Erm hämtade pappas grejer och körde hem dem snarare. Han har åkt eckerö och skulle vidare till stan.

Nu ska jag krypa ner i sängen och se Prince of Persia. Har hört att den är dålig men kan ju inte vara sämre än Scream 4 så jag tar risken hahaha.


Gårdagskvällen spenderades på landet

Början av gårdagen kändes lite stressad. Var och handlade mat men som vanligt vet jag inte vad jag är sugen på så känns som om jag mest gick runt och lullade men fick ihop 2 kassar till slut iallafall. Sen var det snabbt hem med varorna innan jag skulle hämta mamma för hon ville upp på Kappahl och kolla då hon hade lapp för att handla halva reapriset. Jag lyckades hitta ett par shorts som kostade 50 kr. Mer än så är ingen idé att handla än så länge. Får jag jobbet däremot så får jag väl låna pengar av någon så jag har kläder.

Det blev en sen lunch på IKEA innan vi åkte ut på landet. Fick börja med att hjälpa till att fånga in en busig liten häst som hellre galopperade fram och tillbaka över gården än att låta sig bli infångad och förd till hagen haha. Men klart att alla har en svag punkt så vi lyckades lura honom med lite morötter haha. Sen blev det lite mockning i stallet och utfodring av hönor och ankor. Rastade även världens snällaste gris haha. Så jäkla söt är hon!


Sänghäng


Jag fattar ingenting

Okej jag ska vara helt ärlig jag har aldrig varit speciellt modeintresserad. Visst att vissa plagg per säsong som räknas som årets mode snappar jag väl på men annars så går jag gärna i det jag känner mig bekväm i och det jag tycker är snyggt.

Något jag dock reagerade på var denna tjejs outfit på Guldbaggegalan. Jag har ingen aning om vem hon är och jag har ingen aning om vad sjutton har på sig. Alltså gick hon sådär på Guldbaggegalan? Vem är hennes stylist? Jäg tycker det var rent av osmakligt på flera än ett sätt.

Vad tycker ni?

God förmiddag

Hann inte blogga igår. Det var fullt upp hela dagen.

Intervjun då? Jodå den gick bra. Jag tyckte det kändes väldigt bra och jag kunde ge väldigt bra exempel till vi vilka situationen jag agerar på ett visst sätt. Och det känns som de fick en bra bild av vem jag är då ena administratören som var med gjorde en snabb sammanfattning av vad hon uppfattat och det lät bra, det lät som jag. De var jättetrevliga så jag skulle verkligen kunna tänka mig att jobba där om jag blir vald. Tjänsten är som HR-admin till ett projekt som går av stapeln senare nästa månad, hela psykiatrins verksamhet ska ju byta lokaler och det är mycket administration som krävs innan dess och även arbetsrätt. Så de vet inte riktigt hur lång anställningen kommer att vara, 1 år men kan även bli 1 och ett halft. Hursomhelst är det ett jobb och viktig erfarenhet.

Annars var Elin på besök igår och vi satt och snacka en massa skit i några timmar. Det var riktigt kul och trevligt. Efter det drog jag och tränade. Var inte så sugen innan men väl på passet så var det bara att köra och det var skönt efteråt. Börjar fundera på om det är enklare om jag flyttar in på friskis så ofta som jag är där hahaha. Å andra sidan så är det det enda stället jag checkar in på typ haha.

Sen var det tvhäng för hela slanten. Snart ska jag iväg och handla med mamma. Först måste jag kolla vad jag behöver köpa samt betala räkningarna så jag vet vad jag har att röra mig med denna månad.

Kunde inte sova igårkväll igen så roade mig med lite fulbilder hahaha men med risk att de skulle skicka mig till psyket så kanske jag ska hålla mig till de normala ;)


Har sovit skit

Konstigt nog blev jag pigg när det var dags att stänga av tvn igårkväll. Så ja jag har ingen aning om när jag somnade men klockan var efter 01 iallafall så blev jag väckt vid 07 av Tingeling. Känner mig skittrött men det är bara att försöka vakna till. Behöver ju bara prestera under 45 minuter. Det ska jag väl klara?

Intervju imorgon då

Då är det intervjudags imorgon. Jag är exalterad, jag ser fram emot den. Är det konstigt att jag inte är nervös? Jag har inte varit nervös inför någon av mina intervjuer faktiskt. Jag har ju gått in med tanken om att jag bara kan göra det bästa, visa vem jag är och vad jag kan och sen hoppats på att det är tillräckligt. Det gör jag även imorgon, skillnaden är att jag känner att jag har ett mycket bättre utgångsläge. Jag känner till organiationen och jag har en del kontakter inom landstinget samt att jag tagit del av tjänstens arbetsuppgifter tidigare på en annan division.

Samma problem som förra gången. Vaffan ska jag ha på mig?!?! De kläderna som är lite finare är ju för stora. Jaja det får bli som det blir. =)

Sorterar tvätt och Tingeling hjälper till

Har tid i tvättstugan om en stund så håller på och sorterar tvätt. Tingeling vill också hjälpa till men gör det på sitt eget sätt dvs sitta i ikeasäcken som jag ska stoppa kläderna i.


Sömnbrist eller?

Ibland funderar jag över varför jag har perioder när jag sover och sover. Tror alltid jag haft det faktiskt. De kommer iallafall med jämna mellanrum. Kanske kommer när jag har lite att göra och blir för avslappnad. För just nu känner jag mig väldigt lugn. Men som sagt, man har perioder då allt är bra så kommer perioder då allt är skit så kanske ska njuta av att allt känns bra just nu. Känns nästan som att jag accepterat läget, typ jag får väl sitta hemma själv då när andra göra roligheter. Kan ju inte undgå mitt eget begär att göra saker, att hitta på saker men det får vänta helt enkelt.

Igår somnade jag straxt efter Ghost whisperer, riktigt bra serie, vilken slutade lite i 23. Normalt då skulle ju jag vakna runt 07. Då är det 8 timmars sömn. Icke jag vaknade lite i 10 med en konstig dröm som jag knappt minns nu. Hade jag inte drömt hade jag kanske sovit längre. Nej tror jag får börja ställa larmet. Samtidigt känns det värdelöst att rusa upp i sängen när man inte har så mycket att göra.

Idag ska jag roa mig med att förbereda mig inför intervjun imorgon, vilken jag också grubblat lite fram och tillbaka på. Eller jag har snarare kartlagt i mitt huvud vilka personer jag arbetade med och vad jag faktiskt gjorde under min VFU i landstinget.

Det var den dagen

Hade en lagom lång sovmorgon sen kom mostrarna hit. De är ju inte så tekniska så jag får hjälpa dem med hemsidan och sånt. Idag stod även fixa av hyreskontrakt på schemat. Men det är kul att hjälpa till, går ganska fort oftast. Roliga är att de har så mycket idéer och avslutar med "kan man göra så?". Det är väl lite mer som ska grejas med.

Sen var jag till sjukgymnasten igen. 3e gången på loppet av mindre än 2 veckor. Men nu dröjer det lite till nästa gång och jag har tid på mig att jobba igenom övningarna jag fått. Sen kollade jag på en film i brist på annat. Finns en del dötid varje dag och gissa om jag kollat på film hahaha.

Kom nyss hem från lite träning på Friskis med Gabi. Blev ett lagom långt pass. Nu håller jag på och värmer en bit pizza så ska jag se på tv.

Att inte känna igen sig

När jag var på vårdcentralen förra veckan så stod jag och kollade på kommunens planering för "nya" Salabacke och jag kände inte igen mig. Jag och en gubbe stod och försökte lokalisera oss på bilden men det gick bara inte. Vi blev rejält lurade av att det var en fontän i rondellen och vad jag vet finns det ingen rondell som har fontän i sig. Men till slut insåg jag att det skulle föreställa den vid Gränby centrum. När jag sedan började kolla så inser jag ju faktiskt att de satt ut hus i vitt som den planerat att bygga och inte som redan finns där. Så jag förklarar det för gubben. Varpå han utbrister att "ja det är där de ska ta bort alla elledningar". Han har rätt på en punkt men måste ju göra honom besviken eftersom elledningarna försvann för något år sedan. Så knasigt det kan bli. Roliga är iallafall att jag kan se mitt hus på bilden haha (inringat på bilden).

Goda nyheter

Fick precis ett samtal. Ett samtal som det känns som om jag väntat ett tag på. Jag ska iallafall på anställningsintervju på torsdag. Det för tjänsten HR-administratör på psykiatridivisionen på Akademiska sjukhuset. Ska jag vara helt ärlig så trivdes jag hur bra som helst i landstinget och akademiska som organisation. Det var en hemtrevlig miljö på något sätt även fast det är tuffa tider. Det är som att alla förstod att saker och ting måste göras tillsammans och de stöttade varandra när det behövdes. På så sätt blev det ett härligt gäng.

Så jag ser verkligen fram emot intervjun och jag ska göra mitt bästa. Jag vill ja det här jobbet, tjänsten är precis vad jag vill jobba med och förutom den ekonomiska krisen för akademiska så tror jag att det kommer bli bra. Inte illa pinkat heller att få arbeta i nya psykiatrins hus när det blir klart haha.

Firar detta med denna braiga låt! =) Så håller vi tummarna för att det går vägen.

Måndag igen

Dagen till ära har jag träningsvärk i rygg och mage istället för ben och rumpa. Omväxling förnöjer har jag hört. Kan vara att jag fokuserade mer på det igår när jag tränade eftersom det var mycket fokus på ben på passet i lördags.

Sitter nu också ska göra mig iordning för att gå ner på stan, till Arbetsförmedlingen rättare sagt. Deras nya påfund är tydligen att vi måste gå ner och typ "anmäla" oss igen efter denna 2 veckor av introdution till praktiken som jag har haft. Varför får man inte ringa liksom? Skit tycker jag men en promenad har väl ingen dött av, lite tidsfördriv sådär. Kan ju ändå inte göra så mycket idag när jag har typ 0 kr på kontot. Kommer vara 3 riktigt sega dagar tills pengarna kommer in på onsdag eftermiddag.

Fick precis ringa runt för att mamma inte har någon el hemma. Vattenfall ville inte hjälpa utan att man kontaktat hyresvärden och Uppsalahem svarar inte utan verkar ringa upp när de har fikat klart. Jäkla bra system det där! Nä nu ska jag röra på mig.

Tiden springer iväg

Dagen har spenderats i gymmet och efter det raka vägen ut på landet. Där vart det först utfodring av djuren. Sen en hel del skitsnack som vanligt samt god middag. Mellan middag och efterrätten var vi ut i stallet och mockade. Tycker det är mysigt att greja lite emellanåt. Jag tycker det är trevligt att åka ut på landet och arbeta litegrann emellanåt.

Nu är jag ganska trött, känner hur träningsvärken kommer krypandes på insidan av låren men det blir morgondagens problem. Nu ska jag krypa ner i sängen och se på Mamma Mia.

God morgon igen då

Har sovit underbart gott inatt. Trots att jag kom isäng ganska sent så har jag sovit som en stock. Det var dessutom skönt att ligga kvar i sängen och dra sig i över 1 timme. Har ju inte bråttom till något så varför hoppa ur sängen =)

Har tänkt dra till gymmet snart och köra ett pass. Känns bättre så. Sen har jag skramlat ihop mina sista kontanter så jag kan ta mig ut på landet en sväng. Jag pallar inte att sitta inne i lägenheten en hel dag till då går jag bokstavligen i taket kan jag lova! Å andra sidan behöver jag inte pengar till något förrän på tisdag iallafall när jag ska till sjukgymnasten igen, och då får jag väl ta från mitt lilla sparkonto eftersom jag får tillbaka pengarna så det blir inget minus.

Är hon inte söt

Tingeling älskar plastpåsar som sagt och jag brukar få gömma dem så fort jag har nya. Men nu hade jag slängt en på golvet eftersom jag provade kläder som jag skickat efter och var gör hon. Jo börjar leka med den. Anna och jag skrattade så vi grät när hon hoppade in i påsen med ansiktet första och höll på och greja där inne ett bra tag. Ett tag blev jag lite orolig för syret men hon kan ju inte vara så dum? Sen vände hon sig bara i påsen för att tvätta sig. Så jäkla knasig är hon!

Ingen smartphone?


Rastlös lördag trots träning

Var på friskis och tränade imorse. Körde ett medelpass bara för att jag faktiskt tycker det är kul. Halv 10 är lite i tidigaste laget annars. Men kändes skönt att komma iväg. Annars lär det bli en slappardag idag. Har nada dinero att röra mig med så är bara att sitta hemma. Hade kunna åka ut på landet men har inte råd att tanka bilen.

Så vettesjutton vad jag ska hitta på att roa mig själv med. Känner mig rastlöst, nästan så att jag skulle kunna åka ner till ännu ett träningspass men behöver ju inte överdriva. Känner mig inte så jäkla road av att dega framför tvn heller. Skulle ha kunnat ta en promenad om inte termometern hade visat -8 grader. Lite kallt för min smak faktiskt.

Får roa mig med att försöka hitta vilken film denna animation kommer ifrån. Upplys mig gärna om ni vet =)

Fredag igen

Huh det var ju precis helg? Vart har denna vecka tagit vägen kan man ju fråga sig. Helt galet. Men det bästa med det är att det blir en heeeelt lugn helg för en gångsskull. Kan inte minnas när det hände senast. Alla helger har varit fullbokade, eller ja nästan då man festat ena dagen och legat bakis den andra. Det blir lite vita veckor framöver, pallar inte.

Dagen till ära, börjar hos sjukgymnasten kl 9 för att sedan dra ner till Academicum för avslutning kl 10-12. Sedan lämna in massa papper på soc. Kvällen bjuder annars på fredagsmys. Jag och Anna ska käka lite tacos och så blir det nog lite snacks till en sträckis senare. Lagom fredag helt enkelt.

Vad har ni för planer? =)

Då är allt klart

Har skrivit upp ca 10 potentiella praktikplatser nu och det känns bra faktiskt. Jag har valt att lyfta möjligheten till erfarenhet istället för att faktiskt få jobb på arbetsplatsen. Kommer såklart jobba mot det men erfarenheten kommer vara den största vinsten i slutändan. Så hoppas jag även på att min agent och Academicum kanske har några förslag inom min bransch, det har ju jag ingen aning om än så länge.

Har även fixat med alla papper till soc som ska lämnas in imorgon. Hade tänkt göra det på måndag men så tänkte jag att de kanske behöver lite mer tid nu när jag har ett nytt dokument för bostadsbidrag. Sen ska jag ju ändå ner på stan imorgon så why not liksom. Känns lite bättre nu och jag har fått lite saker gjorda. Dock fortfarande inga jobb att söka, har inte kommit ut ett enda på arbetsförmedlingens hemsida idag.


Frusterad

Ännu en underbar känsla i min kropp. Helt ärligt kan inte denna vecka bara ta slut? Speciellt när det ännu en gång ramlar in email som säger att "vi har gått vidare med en annan sökande, lycka till med fortsatt arbetssökande". Släpper det aldrig?

Där till min frustration. Sitter och googlar runt i jakt på företag eller myndigheter jag kan tänkas ha praktik på. Alltså det hade varit sååå mycket lättare om jag visste exakt vart jag vill vara. Nu vet jag bara ungefär vad jag vill lära mig baserat på vad jag skulle vilja arbeta med. Helst vill jag arbeta brett och administrativt med HR-frågor, jag vill egentligen inte till någon bemanningsfirma men lär ju vara där man hamnar. Och det finns ju hur många som helst, dock har man samlat på sig en lista över de som man inte vill ha någon kontakt med.

Roliga med det hela är att man ska välja ut 5 stycken, kan väl ha en lista med flera om man vill men minst 5. Till dessa ska man skriva en motivering till varför man vill ha praktik där. Alltså jag är i ett stadie där det känns som om jag inte kan vara så jäkla kräsen. Alltså, ge mig en arbetsplats bara där jag kan få erfarenheten som saknas för att ge mig ett jobb. Okej för de som har arbetar förut och har lite erfarenhet av saker kanske motiveringen är annorlunda men i mitt fall så är ju ALL erfarenhet guld. Jag behöver lära mig allt jag kan. Vart känns kanske inte så viktigt bara det ger något i slutändan.

Jag har även funderat över det här med att söka sig till företag man vet det finns möjlighet till att få vara kvar på. Men hur ska jag veta det? Den möjligheten finns väl överallt? Möjligvis landstinget i denna stad. Där håller de hårt i pengarna och personalen ryker på löpande band. Men tanke på den situationen så kanske det inte är ett optimalt ställe för praktik heller med tanke på att de har händerna fulla iallfall.

Det finns så jäkla mycket att vara frustrerad över just nu. Jag försöker släppa det men vad sjutton, jag är bara människa i slutändan. En människa som sliter med näbbar och klor, gör allt hon kan för att göra något åt sin situation men ja. När man inser att det knappt går att göra någonting blir man frustrerad och sen skiter man i allt och tänker jaja, kanske råkar snubbla över ett jobb imorgon?!

Apati

Apati (från grekiska απάθεια, apatheia, ungefär "ingen sinnesrörelse") innebär en frihet från sinnesrörelse (affekt), en likgiltighet och känslolöshet. Inom psykologin är apati en benämning för när en individ ställer sig likgiltig inför aspekter av det emotionella, fysiska eller sociala livet. Klinisk apati anses vara en upphöjd nivå, en medelnivå kan ses som depression och en extrem nivå som en typ av dissociativ störning. Apati kan vara objektspecifik, mot en person, ett objekt eller en omgivning." / Wikipedia

Ja det är ungefär så jag känner idag. Jag vill åka och träna, jag BEHÖVER åka och träna efter gårdagen, därav dagens ångest kanske? Var bortbjuden på mat i Oxsätra. Det blev hemmagjord kinamat kan man säga. Friterad kyckling med ris och sötsur sås och till efterrätt friterad banan, glass och sirap. Yes ångesten har ett namn. Så jag behöver verkligen åka iväg och träna för att kanske lindra den en aning. Har inte tränat på hela veckan pga att jag inte haft tid eller så har jag inte kunnat pga mitt lilla problem, jag vet inte ens vart jag har ont egentligen. Det jag vet är att jag har ont och jag blir hindrad i mina normala rörelser. Jag tycker emellanåt att övningarna jag fått att göra varje dag funkar men sen kan jag få rysligt ont helt plötsligt utan att göra någonting.

Egentligen är jag inte sugen på mat heller. Men inser att jag måste äta iallafall. Det hjälper inte riktigt att kompensera gårdagen med att gå hungrig idag och försöka göra något produktivt. Egentligen har jag inte jättemycket att göra idag, kanske det som är problemet? Jag måste söka vidare efter potentiella praktikplatser. Men kanske ska slänga i mig lite pasta med något till iallafall. Sedan dra till gymmet, få se hur länge jag blir kvar där. Skulle vilja se på Sveriges mästekock från igår också. Kanske kan göra det medan jag lunchar för kan inte skicka till gymmet direkt för det går inte alls det!

Nej snart ger jag mig själv en örfil alltså. Såhär kan jag inte hålla på!


Nu är det fixat

Efter ca 2 veckor av att finslipa på CV, reflektion över anställningsintervju, personlighetstest och lite annat har jag fått ihop massa bra dokument. Jag tror att det kommer bli bra och jag känner mig trygg över att lämna dessa till min agent nästa vecka. Jag tycker även att jag fått flera ord att sätta på mig själv. Jag har i stort sätt suttit och tänkt igenom varje arbete, varje praktik och allt jag har gjort de senaste 13 åren typ. Jag har öppnat mina ögon för hela andra detaljer än tidigare, jag har blivit ännu lite mer medveten om mig själv.

Nu ska jag göra mig iordning för att dra ut på landet en sväng.

God morgon

I know all är relativt. Jag hade faktiskt inte planerat att sova till 10 men det var uppenbarligen vad jag och min kropp behövde. Mena tiden för alla sovmornar börjar ju rinna ut. På ett bra sätt för jag vill ju komma iväg och ha praktik mer än något annat. Helst ett jobb på en gång men det verkar inte ske just nu.

Dagen ska spenderas med att skriva ihop en kortare presentation av mig själv, dvs vad jag gjort och vad jag kan samt vad jag vill. Ska även fortsätta reflektera och fylla i papper från veckan inför mötet med agenten nästa vecka. Tycker iallafall att mitt CV nu ser mycket bättre ut. Egentligen samma innehåll men annan layout. Sen är väl tanken att jag och mamma ska ta oss ut på landet. Få se om jag hinner hänga med lite djur idag iallafall. Annars brukar vi komma iväg så sent att det är kolsvart när vi är där. Inte kul att vara ute i ladugården då direkt haha. Först en liten frukost, måste trots allt äta lunch om någon timme iallafall.

En lista

Hitta en lista hos http://egoinas.se/ som jag tyckte var lite rolig och jag hade inget bättre för mig så kände för att svara på den också. 

Hur gammal är du om fem år?
Men fyfaan 29 år (jag har ju inte fyllt än iår haha)

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Tingeling

Hur lång är du?
1,75 cm

Vilken är den senaste filmen du sett?
Old dogs med John Travolta och Robin Williams

Vem ringde du senast?
Mamma

Vem ringde dig senast?
Pappa

Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Men det var en jävel till att vara ihärdig!!"

Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Det beror på, oftast smsar jag först men ibland måste man ringa istället ;)

Är dina föräldrar gifta eller skilda?
De har aldrig varit gifta.

När såg du senast din mamma?
Idag.

När vaknade du i dag?
Vid halv 9 när Tingeling väckte mig.

Var tror du att du befinner dig om tio år?
Hmm... Jobb förhoppningsvis, skulle vara fint att ha en egen lägenhet. Förhoppningsvis kanske man och barn också? hahaha

Vad fick dig verkligen att skratta senast?
En artikel om en dvärg som "ollade" bilar i Stockholm. Ni hör ju själva!! hahaha

Hur stor är din säng?
Det är en 120 säng. Perfekt just nu haha.

Sover du med eller utan kläder på dig?
En stor t-shirt räcker =)

Vilka städer har du bott i?
Uppsala och Örebro.

Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota är skönast.

Är du social?
Det tycker jag! =)

Tycker du om kaffe?
Nej fy tusan.

Vad dricker du till frukost?
Oftast vatten bara men ibland te eller juice.

Sover du på någon särskild sida?
På mage faktiskt med armar och ben åt alla håll.

Kan du spela poker?
Nja, inte så bra tror jag. Skulle nog inte vinna mycket pengar.

Tycker du om att mysa/kela?
Vem gör inte?!?!

Är du en beroendemänniska?
Det tror jag, jag är beroende av kontakt med andra människor.

Känner du någon med samma födelsedag som din?
Känner och känner kanske är att ta i men en kompis kompis som jag träffat några gånger.

Vill du ha barn?
Ja =)

Har du någonsin åkt ambulans?
Nej inte vad jag kan minnas.

Vad spenderar du helst pengar på?
Just nu har jag inte mycket pengar att spendera men annars läggs nog mycket på shopping!

Sover du med gosedjur?
Nee, jag har ju Tingeling =)

Flirtar du mycket?
Jagt vet inte, ibland kanske... omedvetet?? ;)

Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej, men det är väl en tidsfråga. Jäklar vad det är svårt att hålla 50 km/h på vissa vägar och i mormors bil. Det går av bara farten. Tror den kör av sig själv, tror inte polisen skulle acceptera den förklaringen dock hahaha.

Vilken var den senaste boken du läste?
Jag började faktiskt läsa Zlatans biografi men han inte klart eftersom jag var tvungen att lämna tillbaka den på bibblan. Var väl sån stor efterfrågan som gjorde att man bara fick låna den i några dagar.


Trevligt att vänner skickar sånna här bilder

En vän från England skickade denna till mig via msn tidigare idag hahaha.

Fernando Torres


Nu är det dags att tvätta... trååååk!


Inte lätt att jobba hemma ibland

Ibland är det inte lätt att sitta hemma och greja med "pappersarbeten". Speciellt inte när man har en liten sak som heter Tingeling och hon vill gärna vara med på ett hörn. Det innefattar inte att hjälpa till att räkna på ekonomin eller något sånt utan mer i stil med att ligga över alla papper så att man inte ser någonting eller så vill hon leka med pennan man försöker skriva med. Ibland väljer hon helt enkelt fel tillfällen för att gosa ;) hahaha

Mammas busfrö ♥ haha



Hos sjukgymnasten igår

Dåligt med bloggande igår men jag hann knappt vara hemma någonting mer än att göra middag typ, förutom att sova då vilket jag gjorde direkt när jag kom hem från Gabi. Zzzzzz...

Var som sagt hos sjukgymnasten. Fick en chock när han ville att jag skulle ta av mig typ alla kläder (utom underkläder och strumpor) då syster och Gabi sagt att man bara behövde ta av sig tröjan. Asså WTF, så ja jag började min vecka med att kasta kläderna för en främmande man. Jäkla tur att jag bytte till mitt sista par finare trosor, kanske omedvetet förstod att möjligheten att behöva ta av sig kläderna fanns haha. Det var ett jäkla kännande, tryckande och dragande iallafall. Hade ju sån jäkla träningsvärk fortfarande så var inte så jäkla trevligt måste jag säga. Han var lite impad över mina muskler dock, vilket han påpekade att problemet var lätt att orda eftersom jag redan hade musklerna för det. Problemet ligger tydligen i att mina inre muskler i magen inte riktigt samarbetar med de i ryggen och övre magmusklerna. Så nu ska jag träna dessa och sträcka ut några gånger om dagen (om jag kan) men minst morgon och kväll. Är lite knepiga med tanke på att man med huve typ måste fokusera och spänna endast de inre musklerna så fokus krävs.

Efter det hade jag som sagt workshops om styrkor och personlighet på Academicum hela dagen. Var inte så givande då jag redan vet vilken personlighetstyp jag är. Jag är dessutom väl medveten om mina styrkor och svagheter by now. Kanske lärt mig att uttrycka hur jag är lite bättre än innan. Sen tog jag en promenad hem till mamma och snackade skit med syster ett tag innan jag gick hem för att käka. Efter det åkte jag till Gabi för att vara moraliskt stöd när tanten som hon hyr lägenhet av skulle komma förbi. Och så blev jag kvar där nån timme.


Detta kommer att bli en lång måndag

Ska alldeles straxt iväg till sjukgymnasten och kolla upp mitt ryggproblem så får se vad som kan göras åt saken. Dagen till ära så har jag även massiv träningsvärk, bättre än igår man ja det är fortfarande mycket jobbigt att röra på sig. Efter sjukgymnasten väntar en heldag på Academicum. Vi ska försöka tänka över våra starka sidor, vi ska ha motivationsövningar och greja med nå presentation samt att vi ska fundera över traineeplatser. Får se om jag orkar vara kvar hela dagen. Känns ju inte så jäkla givande men man vet ju aldrig. Men just idag känner jag mig inte så peppad faktiskt, vill hellre hem och sova efter besöket till sjukgymnasten.

Sjukt bra låt

Den är ledmotivet till Hamilton: i nationens intresse som går på bio nu (?). Tror den hade premiär i fredags men jag är inte helt säker. Tycker iallafall att den är bra. Är inget stort Takida-fan kanske även om jag gillar några låtar så har inget med sångaren att göra ;)

Robert Pettersson & Helena Josefsson - My own worst enemy

Inflyttningsfest och 25-årsfest

Det sägs att man mår som man förtjänar dagen efter. Då måste jag ha gjort något jävligt bra med tanke på att jag mår prima. Det känns inte alls som om jag var ut igår alls. Det är skönt!

Igår hade iaf Gabi inflyttningsfest och Emelie 25-årsfest. Det blev en kombo av det hela. Var kul att träffa vänner igen som jag inte träffat sedan jag flyttade från Örebro. Var även kul att träffa nya människor.

Men kan ju säga att det blir vita dagar resten av månaden för min del iallafall. Det har varit lite mycket nu med jul, nyår, bröllop och annan fest.








Lite bilder från bröllopet






Fredagsmys med pappa

Hade fredagsmys med pappa igår. Ville inte sitta hemma själv så bjöd in mig hehe. Så vi käkade lite lax och blomkålsmos med grönaärtor. Vi kollade även på film. Vi såg Jägarna 2, minns ärligt talat inte om jag sett ettan ens men det gick bra iallafall. Synd bara att jag visste vem som var skurken från början. Det blir lite jobbigt när en viss skådis alltid spelar The bad guy i svenska filmer. Iofs gör han väl det i internationella också. Säger inte mer än så till dem som inte sett den ;)


Nu ska jag dra till friskis och träna!

Börjar bli trött på detta

Min kran började läcka för några veckor sedan. Från början var det inte så allvarligt om jag har inte orkat felanmäla det. Men sedan gick Tingeling in i någon period då hon tappar massor av hår. Vet inte varför då jag inte ändrat något i hennes mat eller något. Jaja är väl en sådan period helt enkelt. Problemet är att hon tydligen tycker om att det droppar vatten på henne. Så hennes favorittillhåll nuförtiden är i handfatet. Har jag inte sett henne på ett tag så ligger hon med största sannolikhet i handfatet och trycker. Så det resulterar i att mitt handfat konstant är fyllt med katthår. Tröttnade på det igår och ringde till Uppsalahem. Nu får vi se när de kommer och åtgärdar det hela.


Fredag den 13e

Har inte ens tänkt på att det är fredag den 13e idag. Jag hade ingen aning om att det var fredag heller iofs och har inte tänkt alls på datumet. Jag tar dagarna lite som de kommer. Har inte blivit någon träning än men siktar på ett pass lite senare. Ska med mamma till jysk och plantagen om ett tag. Ska kolla på en blomma till Gabi. Hon är i behov av lite grönt i fönstret hemma ;)

På tal om blomma. Min blomma såg så förjävlig ut och stod åt alla håll och kanter så det var dags att klippa av en stjälk på den och låta den stå i vatten och få rötter. Gjorde det med den andra likadana och bebben från den står i köksfönstret så det bli nog bra med denna med såsmåningom!


Orkar inte tvätta!

Ska egentligen tvätta kl 12 men är inte så jäkla sugen. Har inte så mycket tvätt heller så funderar på att skippa det. Kan ju kolla om det finns någon tid på söndag istället eller annars i veckan. Just nu känns det ganska drygt. Vill hellre dra och träna faktiskt. Nu när min höft känns bättre. Eller så vilar jag den också idag så jag kan dra på ett morgonpass imorgon istället. Eller njaa eftersom det inte känns som om jag fått ut så mycket av veckans två pass så vill jag nog köra idag iallafall. Men jag är ju taggad idag och de var jag inte igår, då gick jag hem från stan istället så var ju något. Har gått hem från stan 2 ggr denna vecka. Tar kanske 20-30 min.

Ska kolla tvättstugan iallafall.

Älskar DEV

Tycker att hennes musik är helt underbar. Den är ganska annorlunda mot vad jag brukar lyssna på faktiskt. Det en ny genre som jag upptäckt med henne tror jag. Men I like it. Det är huvudsaken =D Längtar redan efter hennes nästa album, hoppas det kommer snart!






Lite reashopping

Var nere på stan och träffade Anna ett tag. Passade på att kolla slutrean lite snabbt. Men som de andra gångerna var det inte mycket som tilltalade mig. Men köpte 2 baslinnen i ljusblått och korall samt strumpbyxor för totalt 68 kr. Sen köpte jag även lite vin tills på lördag. Dock börjar pengarna sina nu. Detta är en dyr månad!

Tidig morgon hos tandläkaren

Morgonen har spenderats hos tandläkaren. Eller egentligen hos tandhygenisten faktiskt som putsat mina tänder ordentligt kan man säga. Så nu jäklar börjar ett nytt år och jag ska bli bättre på att använda tandtråd även om jag tycker det är äckligt. Dock tycker jag det är taskigt att hon inte torkade bort klet hon sett till att placera på min kind, vilket jag upptäcker när jag står i kassan på ICA. Tack, tack så mycket.

Annars har jag en tid hos sjukgymnasten på måndagmorgon. Så få se vad som kan göras åt mitt lilla problem haha. I vilket fall som helst så går jag och kollar upp problemet. Nu ska jag ringa till Uppsalahem och klaga på att de fortfarande inte fixat porttelefonen, så jag måste gå ner och öppna porten eller kasta ner nycklar. Och mina nycklar mår inte så bra just nu pga det.

Laters...

Middag och möbelbygge

Kom precis hem från min vän Gabi. Har varit hos henne och käkat lite, hon bjöd på grönsakslasagne och jag hjälpte henne bygga möbler. Jäklar vad effektiva vi har varit. Jag älskar ju som sagt att bygga IKEAmöbler så jag är nöjd. Men nu får det nog vara bra med bygge på ett tag tycker jag hahaha.

Nu ska jag väl hoppa isäng. Ska upp tidigt till tandläkarn imorgon och så kommer sjukgymnasten ringa efter 08. Då är det lika bra att jag är klar med allt annars så jag kan gå till vårdcentralen samtidigt.

Tittut!


En sådan dag idag

Idag är en dag då jag inte har lust med någonting. Känner mig typ trött på livet men försöker ryck upp mig och tänka att det finns de som har värre problem. Asså vem försöker jag lura. För mig är mina problem skitjobbiga och andras problem känns kanske som en fis i rymden för mig men är jobbiga för dem?!  Men skitsamma, svält är väl iallafall värre än mitt problem, krig är väl det också samt de kvinnor i Kongo som blir våldtagna och sedan typ kastas ut av sina familjer pga skammen. Asså är det någon som känner skam är det väl hon som blivit våldtagen och hon kan inte ens få stöd av sin familj. Blir irriterad.

I vilket fall som helst inser jag att det kan ta tid med praktik iallafall. Det kan ta 3-8 veckor sen ska jag ha 2 veckors jävla teoriutbildning med tenta på uppsala universitet. Asså vad med att jag är så fucking jävla trött på att plugga är svårt att förstå?! Komma min utbildning, jag har redan läst det som vi ska läsa igen, skona mig! Nej nej förfaaan.

Sen så hatar jag socialtjänsten. Har jag nämnt det förr? Antar att det kräver upprepning om någon glömt eller missat det. Vad har de för jäkla regler egentligen. Jag har problem med vad som troligtvis är "fejkad ischias" något som en kiropraktor kan åtgärda. Men betalar soc för det? NEJ, de tycker att jag ska gå till en sjukgymnast istället. Jo visst, men nu är det så att jag pratat med en sjukgymnast och de tycker att det är bäst att gå till en kiropraktor direkt om möjligheten finns. Visst jag ska bara hosta upp 450 kr först. Så jag får väl gå till en sjukgymnast först för det betalar soc. Asså sjukvård som sjukvård. Ska jag klandra dem sedan när jag är begränsad med att kunna sitta framför en datorn flera timmar i sträck eller får kronisk värk när jag rör på mig. Visst kan jag leva med smärtan, den dödar mig inte direkt men ska man behöva gå runt och ha ont?

Sverige är inte ett sånt jävla bra land som vi vill tro. De som sätter upp alla regler och förordningar har ingen aning om vad de sysslar med för de har aldrig varit i den situation de ska bestämma om själva. Tror de sitter och röker på och hallucinerar ihop olika saker och så det ser bra ut.

Och jobb, de finns 2 jobb att söka, eller ja det ena vill jag inte ens söka för att jag inte gillar företaget. Vad är det för fel? Slimmade organisationer är mitt nya hatobjekt dessutom. Ge folk chansen för fan!

Nej jag är inte bitter! Nu går jag ut en sväng då solen ändå skiner...

Tävling...

Jag är med och tävlar om en lyxig goodie-bag värde 9000 kr på:
http://hotgossips.se.

Var med och tävla du också!

Fan vad jag är bra

Nu har jag avklarat en dag av CV skrivande till att börja med. Jag ändrade inte mycke innehåll i mitt CV bara lite layout för att få det mer lättöverskådligt. Fick jättebra feedback på den så jag är glad. Fick även hjälpa några av de andra, tycker det är konstigt att de kommit så långt och inte ens kan skriva CV. Men men, jag ställde upp iallafall. Utbildarna var helt klart imponerade av mina CVkunskaper.

Sen handlade det om intervju. Både om hur man ska lyfta luren och ringa till en arbetsgivare före eller efter man skrickar/skickat in CV. Det var intressant och något jag inte riktigt tänkt på. Och allra sist hade vi inför anställningsintervjun och där var jag i mitt esse igen. Jag fick dessutom en hel del frågor från de andra i gruppen. Kändes skitbra att för en gångsskull vara lite i centrum hahahaha. Ingen jag gillar annars.

Så imorgon ska jag kolla över det vi gjort idag samt en annan uppgift vi fått. Mena annars är jag ju ledig. SOVMORGON!!! Tror jag ligger i sängen hela dagen förresten hehe.

Snark

Då var det dags igen. Att gå upp runt 07 är inget jag älskar direkt. Kanske är för att jag av någon anledning nu också har skitsvårt att somna före 00 på nätterna. Jag är ganska känslig för få sovtimmar, det är sjukt. Trodde man behövde sova mindre med åldern? För mig är det oförändrat. 8 timmar tack! Annars dröjer det ett tag på morgonen innan jag är vaken. Skulle det behövas så är jag såklart inte handlingsförlamad eller något sånt även om jag ser ut som en zombie hahaha.

Men men, idag är det en heldag på Academicum som gäller. Det ska diskuteras CV och så kommer någon som är retoriker och ska ha intervjuträning. Peppad? Nja, jag skulle helst skippa denna dagen helt men som det är nu måste jag gå. Kanske kan komma på en riktigt bra anledning till att jag måste iväg tidigare.

Full rulle igen då

Dagens information inför introduktionen till praktiken var väl sådär. Det är jag och så är det 5 andra i medelåldern. Eller ja ena är nog strax över 30 men de andra är över 40 och lite till. Men men jag är ju inte där för att hänga med dem direkt. Så dagen gav väl inte så jättemycket. Imorgon så ska vi ha Workshop med CV och så intervju"träning". CV okej, men intervjuträning njaaa. Tycker inte att man kan träna inför en intervju på det sättet men men.

Efter det blev det iallafall en sväng till willys med mamma. Efter det gasade jag till Friskis och tränade lite. Sen var det att hämta mamma och köra henne så hon kunde köpa kebab. Direkt hem efter det och slänga in tvätten i maskinerna. Samtidigt så passade jag på att köra ett varv med dammsugaren och lagade mat så nu har jag matlåda tills imorgon. Kan inte minnas när jag hade matlåda sist hahaha.


Bilbrand på parkeringen

Igår kom det larm och att en bil på parkeringen vid mig stod i lågor så brandbilen och polisen var där. Jag bilen ser inte så jäkla fin ut längre och bilen bredvid är inte så fräsch längre den heller. Turligt nog stod min bil på andra sidan av denna parkering, så det var iallafall inte den som stod i lågor. Lovar det är killgänget som hänger på torget som gjort det. Det är nämligen ett gäng killa med (tyvärr) utlänskt påbrå som stökar i området. Under nyår så road de sig med att sätta småraketer och tända på i låset på min port. Är ganska glad att man behöver tagg för att komma in eller så måste man ringa i porttelefonen. Tråkigt att detta kommit hit nu, annars hör bilbränder hemma i Gottsunda aka Brottsunda.


Usch tidig morgon

Har suttit uppe i ca 40 minuter nu och försöker vakna till. Varför är det så skönt att sova på morgonen för? Har iallafall duschat så det är klart. Idag är det första dagen på Academicums introduktion till praktiken. Idag är det väl lugnt då det bara är 2 timmars information mellan 10 och 12. Jobbigaste är att jag måste cykla ner på stan... brr brr brr, har inte vågat kolla på termometerna än. Imorgon blir det nog lite jobbigare då det är en heldag med att greja med CV på morgonen och sen "intervjuträning" på eftermiddagen. Inget av dem har varit mitt problem hittills så det suger men jaja, får väl gå och se glad ut då jag inte får några pengar annnars ;)

Längtar redan till helgen... snark!

Bild på mig och syster från i lördags =)


Mår rätt bra idag!

Ska nu ta en promenad med mamma till Årstahallen. Har även städat ur julen ur mitt hus nu och det känns skönt. Missade dock min tvättid imorgon kl 10. Visserligen var det en chansning att jag skulle vakna i tid. Eller jag hade det om jag inte ställt larmet fel. Men men har väl kläder så jag kan se anständig ut på introduktionen imorgon iallafall.

Är nog mössaväder idag(?)

Nu är jag klar!

Ska ha en silverglittrig bolero över så blir inte helt svart ;)

Dags att fixa sig

Idag är det bröllop för hela slanten. Måste erkänna att jag känner mig lite krasslig och är inte jättetaggad inför att fixa till mig och sticka iväg. Just nu väntar jag på Gabi som ska fixa mitt hår. Så ni får kanske se resultatet sen om jag hinner ;)


Almtuna mot Leksand

Första två perioderna var sätt sega. Det hände inte så jättemycket, det fanns några småchanser men det var det så efter period 2 stod det fortfarande 0-0. I tredje hände det dock grejer, Almtuna fick ett mål ganska tidigt. Sen gjorde de ett till och då tänkte jag att de kanske kunde vinna denna gång då. Men Leksand gjorde ett mål och det dröjde inte länge innan det stod 2-2. Så slutade tredje perioden och det blev förlängning om extra poängen. Det blev inget mål i förlängningen och så blev det straffar. Båda satte de första, sen tog det evigheter innan något gjorde mål igen och det var Leksand, varpå Almtuna missade så, matchen blev oavgjord men Leksand fick den extra poängen.

Lite bilder...




Mandown... blidde lite blod också



Nog med ishockey på ett tag kanske?

Man kunde tro att jag fått nog av ishockey efter nattens/morgonens VM-final men icke. Var i Gränby ishall med pappa och Gabi idag och såg Almtuna möta leksand. Kan ju säga att vi fick valuta för pengarna iallafall i och med att det blev förlängning och så massa straffar. Lägger upp lite bilder imorgon, vi hade bra platser i mitt tyckte. Aldrig suttit så nära hahaha.

Nu ska jag hoppa i säng. Blir upp tidigt imorgon för att fixa mig inför bröllopet. Scheisse! Det är redan här liksom, hur gick det till? God natter!

Bästa köpet 2011?

Köpte mig en ny OBH Nordica plattång i mellandagarna för bara 200 spänn. Jag kan säga att det är ett av mina bästa köpt förra året. Så jäkla nöjd är jag. Snabbt och smidigt gick det och jag behövde inte ens ta i som jag behövde med min gamla! Hur bra som helst!

Såhär ser mitt hår ut naturligt när det fått torka utan någon produkt i. Med andra ord självlockigt som satan. Det gör ingen egentligen, jag älskar mitt hår som det är, jag har accepterat att det är lockigt. Tackar även för att det är lättstylat så går att göra det mesta.


Kanske 30 minuter senare när jag har plattat det. Som sagt lättstylat. Dock tycker jag inte att webcameran i min lilla mobil gör håret rättvisa eftersom bilderna är pixliga. Så det ser ganska risigt ut?


Är det bara jag eller ser jag jäkla ljushårig ut på bilderna? Ljusa slingor kanske gav resultat ändå, lite mer än jag planerat med döma av bilderna =) Sen är det konsigt ljus från fönstret.

Konversation med Magnus Uggla

Hade en intressant konversation med Magnus Uggla igår på twitter. Asså är han kung eller är han kung. Jag tycker han är superhärlig och humor har han också. Gjorde en printscreen över konversationen så ni kan se själva ;)




Jäklar vilken natt!

Hann nog sova ca 1 timme mellan 01 och 02 inatt bara för att jag var för trött för att hålla ögonen öppna efter att ha byggt ihop ikeamöbler. Sen var det ishockey för hela slanten. Vilken jäkla match det var från början till slut. En riktig jäkla nagelbitare. Kan säga att jag var måttligt nervös i tredjeperioden när det ännu inte blivit något mål på alla skott. Satt upp i sängen och nästan hoppade. Men sen i förlängningen kom målet för Små kronorna. Den glädjen var helt underbar, jag satt och grinade, så glad var jag. Asså sport är förjävlig ibland! Att man orkar kolla hahahaha. Släckte tvn och lyckades varva ner lite efter 05.30. Så ja jag har inte sovit så mycket, blir till att lägga sig tidigt ikväll istället, typ. Men det var värt den sömnlösa natten, så mycket kan jag säga.

Hela VM har bjudit på underbar ishockey, massa mål och skön inställning från grabbarna. Nu längtar jag till stora ishockey VM i maj. Eftersom det spelas i Sverige och Finland kanske man åker och ser en match! Nu sitter jag och laddar lite då jag tänkt ta mig till friskis och träna lite. Har sjuk träningsvärk efter igår men WTF.


Fullspäckad dag idag också!

Sådär ja. Då är ännu en dag nästan till ända. Den har varit innehållsrik vill jag lova och än är det inte över. Först var jag på ett lunchpass på friskis. Hur härligt var inte det?! Jättebra pass med skitbra musik och omväxlande men samtidigt lagom tuffa övningar. Kalla mig äcklig men så är det. Har insett att jag svettas mer och mer ju mer vältränad jag blivit. Har visserligen hört att så är fallet. Men men det är väl smällar man får ta, man ska svettas ut all skit när man tränar eller?

Efter det blev det IKEA-möbelshopping år Gabi. Bilden visar när hon och pappa lite smått förvirrat letar efter rätt Billybohylla bland alla Billyhyllor. Asså det var inte logiskt och det var inte rätt någonstanns så inte konstigt att man inte hittade rätt. Men till slut så gick det.


Sen åkte jag och pappa till Gränby C där vi åt lite kycklingwok, röd curry är faaan skitgott. Men jäklar så mätt man är, portionerna är gigantiska så man behöver ju inte gråta när man lämnar massor. Passade även på att shoppa lite på rean. En boleroliknande kofta i grått och silver som jag kollat på innan jul. Upptäckte ju häromdagen att det var på rean för halva priset. Blir bra över klänningen på bröllopet så får jag ju lite färg på mig också! =)


Nu ska jag iväg till Gabi och hjälpa henne bygga ihop möblerna. Jag verkar vara den enda som tycker att det är skitkul (?). Sen blir det hem för att kolla på ishockey, är ju både bronsmatch och final inatt. Heja Tre kronor!

Robin versus Amanda (idol)

Jag började kolla på 2011-års upplaga av idol. Oftast ser jag bara auditions sen orkar jag inte se mer och kollar kanske på finalen om jag inte har något bättre för mig. Iår började jag kolla på fredagsfinalerna eftersom jag ändå inte gjorde mycket annat pga att jag inte orkade och hade lust pga dieten. Efter ett tag tröttnade jag dock, då det i mitt tycke inte höll lika hög standard som jag trodde med tanke på hur lovande auditionsen var. Hade dock en uppfattning och det var att jag tyckte Amanda förstörde ALLA låtar hon tog sig för, även om hon gjorde dem till sin stil och det ska hon väl ha lite cred för iallafall. Robin hade inte visat sin fulla potential när jag slutade kolla, utan blev mest mobbad av Bard tyckte jag. När jag senare såg vilka finalisterna var, var jag förvånad även om jag var mer team Robin än Amanda. Jag var heltklart nyfiken på vinnarlåten och det var kanske därför jag kollade på näst sista avsnittet. Nej jag såg inte på finalen heller utan fick reda på vinnaren via aftonbladet eller nått sånt dagen efter. I mitt tycke vann Amanda för att hon gjorde vinnarlåten bättre och att Robin verkade en aning nervös av stundens allvar.

Nu då, Amanda släppte sitt album före jul. Jag står fast vid att hon förstört alla låtarna och jag förstår inte alls vad som var så bra med henne. Så får väl hoppas på hennes riktiga album, hon kanske kan vinna mig över. Jag njuter iallafall inte av att lyssna på hennes skiva, så bra är den inte. Robin släppte sin skiva igår, jag har lyssnat igenom den några gånger på spotify. Inte den heller kanske den bästa skivan men den är skön att lyssna på, vet inte om det är hans röst som är harmoniskt på ett annat sätt eller vad det är. Så jag gillar den bättre.

Men för att summera det hela så skulle jag inte lägga pengar på några av skivorna! Men jag föredrar Robins skiva framför Amandas. Så får se fram emot vad de gör i framtiden, med eget material... Ska väl inte hoppas för mycket då jag inte köpt någon idoldeltagares skiva.


Morgontrött

Värsta vad jag blivit morgontrött på senare tid. Är det för att kroppen inser att det snart är slut med att ha sovmorgon varje dag? Nästa vecka börjar introduktionskursen på två veckor inför praktiken som inte är bestämt än eftersom vi får en agent efter dessa två veckor. Det är visserligen bara 3 tidiga mornar och 1 heldag nästa vecka men det kan vara tillräckligt haha. Efter att ha haft Gabis dygnsrytm ett tag nu så har jag gått tillbaka till min egen även om jag försöker gå och lägga mig i tid. Sen har väl jul och nyår hjälpt till att rubba litegrann.

Har skitsvårt att ta mig upp även om jag sovit alla timmar. Nu sitter jag och försöker piggna till medan jag ser en dokumentär om hur de byggde upp allt från landet till folket i Grekland på antiken. Intressanta grejer såhär på förmiddagen. Har iallafall fått frukost i magen nu.


Slipper tandhygenisten imorgon

Skulle egentligen till tandhygenisten imorgon men hon är tydligen hemma med sjukt barn. Attans stackars mig, jag som verkligen ville gå dit... NOT. Men fick en ny tid nästa vecka. Så får ha lite ångest då istället. Så nu kan jag sova hur länge jag vill imorgon eller snarare så länge Tingeling tillåter då hon börjar jama i tid och otid.

Ska försöka få upp en bild på hur håret ser ut imorgon =)


Nu kör vi

Snygg? =P


Här ska slingas hår

Anna är på väg hit och ska hjälpa mig slinga håret. Jag är inte riktigt berädd att färga håret i en ljusare, blond nyans än den jag har eftersom den nu är guldig vilket jag gillar. Vill inte att det ska bli blekt eller gråaktigt eller någon annan nyans heller för den delen. Så blir att ljusa upp det hela med lite slingor =)

Att umgås

Såhär hänger jag och Tingeling om kvällarna. Jag framför datorn med tvn igång på sidan. Hon tycker tydligen att det är skitmysigt att klämma in sig bakom dataskärmen. Hon håller dessutom på att riva ner alla grejer varje gång hon ska upp.

Ny parfym

Insåg att min parfym höll på att ta slut så fick ju slå slag i saken och köpa en ny. Helt perfekt med det presentkort jag fått på Åhléns. Hade lite flyt också att jag hittade en parfym jag ville ha på rean. Blev en Donna Karan New York - Fresh blossom. Har kikat på den förr men det har inte blivit att jag köpt den då. Men nu kände jag att jag var redo att byta märke hahahaha. Luktade sjukt gott på!


Fixat naglarna

Ville verkligen INTE ur sängen imorse. Låt vaken alltför länge och kollade på ishockey. Det var riktigt bra matcher under natten. Sjukt egentligen att grabbar under 20 år kan spela så bra, nästan som man efterfrågar när Tre kronor spelar. Jäkla massa mål är det iallafall i U20 VM i ishockey.

Tog mig ur sängen efter mycket om och men. Har dragits med jobbig huvudvärk hela dagen så det är lite jobbigt. Men var ner till min moster och fixade naglarna så nu är de fina till bröllopet på lördag. Helt sjukt att det redan är här. Känns som det var igår jag fick inbjudan.

Massa shopping...

... men inte för mig idag. Körde Gabi till IKEA där hon shoppade lite smått och gott. Blev inte mycket till möbler idag då byrån inte fanns och så hade vi tänkt ta resten på torsdag då köksbordet kommer in då det också är slut nu. Asså det verkar inte vara rätt tid att flytta runt jul och nyår haha. Allt verkar ta slut.

Vi fixade även en TV och en mikro. Så nu jäklar börjar det bli ett hushåll av det hela. Fick även se hennes lägenhet och det blir nog toppenbra när det är klart. Är ju alltid rörigt i början när man flyttar. Jag fick iordning allt inom någon dag för jag hatar oreda men jobbar man så jobbar man hela dagen =).

Var och tränade också. Körde ett lätt pass idag men det var ändå väldigt skönt att komma iväg!

Hade nästan glömt

Hade nästan glömt hur tråkigt det var att spendera det mesta av sin tid helt själv. Har ju varit ute och farit, träffat folk osv hela tiden sedan Gabi flyttade så har inte riktigt kommit tillbaka i mina vanor igen. Kan ju säga fy tusan vad tråkigt det är att göra allt själv. Jaja inte så långt upp till mamma om jag vill ha sällskap ;)

Är sjukt rastlös iallafall så har bestämt mig att dra till friskis om en stund och springa av mig lite. Tänkte ta ett lätt pass i gymmet eftersom jag inte är helt bra med förkylningen men att ta en vanlig promenad hjälper inte. Har försökt och ja just nu behöver jag komma igång lite mera.

Efter det är det IKEA som gäller. Ska åka dit med Gabi eftersom hon måste handla grejer till sin lägenhet. Tanken är väl att vi ska hitta en tv också. Men känns ju som att det är Elgiganten eller Media Markt man bör åka till. De har de bästa priserna faktiskt. Visst finns Siba eller Expert men inte alls lika bra tycker jag. Kan åka till netonnet också men njaaa där är ingen rea ;)

En fixar dag

Idag börjar mitt nya liv! Säger vi iallafall. Just nu syns inga förändringar men nästa vecka börjar introduktionen till praktiken. Så idag blir det till att fixa och fundera över lite saker till nästa vecka. Dessutom har jag rensat pärmen med räkningar och andra viktiga papper så att den är aktuell nu med nya räkningar och bostadsbidrag och liknande. Sitter även i telefonkö just nu till Tre för att säga upp mitt mobila internet hos dem. Det ligger bara och kostar pengar just nu. Tänkte även sätta mig ner och söka lite jobb efter. De fåtal jobb jag såg kommit upp under jul och nyår har jag inte kunnat söka iallafall pga kraven men ska göra ett mer helhjärtat försök idag.

Strukturera upp min kalender vore också bra. Måste även få koll på allt som ska fixas inför bröllopet på lördag. Det är lite praktiska detaljer som måste fungera. Måste fixa en bättre kamera också.

Sen blir det minimalt med mat och massa träning denna vecka. Det har varit alltför slappt mellan jul och nyår. Har dessutom tvingats vila fler dagar en planerat pga förkylningen som satt sig i luftvägarna. Men det är mycket bättre nu så ska börja träna försiktigt. Tror jag ska ta en sväng till friskis senare också.

Bjuder på två bilder från en av de trevliga kvällarna vi haft. Mitt nyårslöfte får nog bli att bli bättre på att ha med mig kameran när vi gör saker. Blir trots allt bättre bilder med en riktig kamera än mer mobilen.



Tingeling vidgar sina vyer


1 Januari 2012

Ja då var det ett nytt år igen. Jag måste alltså återigen lära min skriva 2012 på alla papper jag ska skriva på. Det där kan ta tid ibland. Å andra sidan så vill jag lägga 2011 bakom mig nu och styra kosan mot nya utmaningar.

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade planerat. Tänkte bara köra lugnt hemma med julmust även om jag köpt Chapel Hill vin. Men ju längre kvällen gick desto piggare blev jag, sugen på att dansa och lite sådär. Så på något höger och vänster så blev det Flustret med Gabi och Emelie iallafall. Men det var riktigt kul trots alla äckel på dansgolvet. Fick höra Waka waka så jag är glad. Men vettesjutton annars, musikutbudet var inte det bästa. På golvet där det vanligtvis är schlager, körde de typ gamla godingar från 60-talet. På dansgolvet där det oftast är bra musik blev det en mix av det och vad som brukar vara på övre dansgolvet, typ dunk dunk mest. Nu låter jag som värsta experten här men har bara varit på Flustret 3 gånger med igår så hahaha.


Idag firar jag det nya året med att förkylningen känns bättre samt mensvärk. Undra om jag ska ta mig till ica eller kanske willys (för att få en liten promenad) och köpa lite dipp och morötter? God fortsättning!

RSS 2.0