31a augusti

Sista kalenderdagen i augusti månad. Vart har detta år tagit vägen undrar jag. Dagen till ära har det varit riktigt höstrusk och det var inte roligt alls att cykla till jobbet imorse i full regnmundering. Känner sig sexig värre i skiten och så får man ingen luft. Tänkte dra några paralleller men låter bli ;).
Tänkte redovisa lite från Lady Gaga igår men jag hinner inte. Tror dessutom att jag måste smälta upplevelsen litegrann så imorgon så ska jag försöka lägga upp lite bilder och så. Kan iallafall säga att WOW vilken showartist hon är!! Det jag gillar med henne är även det konstanta budskapet om att vi duger som vi är, vilket borde vara självklart men så är ju inte fallet i dagens samhälle.
 
Köpte iallafall denna coola t-shirt med turnédatumen på ryggen.

Alejandro


30e augusti

Dagen kan väl sammanfattas på ett sätt: Lady Gaga
 
Ikväll kommer hon till Globen och jag är redo. Är jag, Gabi och Emilia som ska gå. Det kommer bli så jävla coolt. Jag har läst en recension från när hon var i Hartwall Arena, Helsingfors. Så jag har lite koll på låtarna och så. Men hon är en sjukt bra showartist så det kommer säkert bli en speciell och oförglömlig upplevelse.
 
Gårdagen. Drog med mamma på seans igen. Fick väl ett budskap även om jag inte förstod att det var till mig. Mediet ville ge det till mig men eftersom jag inte kunde kännas vid någon vid namn Jimmy på andra sidan så sket det sig och han gav det istället till någon annan. Sen hade dock mamma reagerat på att det visst var till mig/oss då ett barn som hon förlorade kallades Timmy. Och en del av det han sa till den andra tjejen stämde bättre in på mamma dessutom. Men men så kan det gå, tycker det är lite intressant faktiskt.
 
Dagen kommer annars att bestå av: förhandling inför nytt samverkansavtal, yttrande till överklagan av tjänst och enhetsmöte. Har jag tid så klämmer jag in lite jobbsök också.

29 augusti

Årets första höjdpunkt infaller imorgon. Lady Gaga i Globen, som jag längtat sen i april så vi köpte biljetterna och nu är det alltså dags.

Annars är jag dagen till ära trött som en sengångare. Vaknade till vid 02 inatt av att grannen diggade musik. Har ingen aning om när han slutade men det tog ett tag innan jag somnade om iallafall. Meeen sånt är livet ibland. Det är bara att ta sig i kragen och jobba på. Hatar att jag känner mig omotiverad att gå och jobba de få dagarna som är kvar nu. Blir väl 8 stycken med idag. Och det finns fortfarande en del jobb kvar att göra, dvs förberedelser inför både introduktionsutbildningen för nyanställda och personaldagen.

Italiensk glass

Willys har extrapris på nå italiensk glass den här veckan. Har varit sjukt sugen på glass i några dagar samt att det är najs för halsen som fortsätter bråka. Valde en med smak av choklad med chokladsås och hasselnötter. Satan vad god den var, nästan i klass med Ben & Jerry chocolate brownie!

Spenderbyxorna på

Tog mig en liten shoppingrunda efter jobbet idag och tycker jag fick ganska mycket för nästan ingenting alls. Totalt gick det väl på 340 kr. Och då fick jag, 2 par linnen, leggings, 3 par trosor från Vero moda och en lampa.

28e augusti

Termometern visar 7 grader ute. Det är inte helt okej. Trodde vi skulle få en mild höst efter denna skitsommar med ca 4 dagar med högsommarvärme. Var är det för skämt?! Om det ska vara så tar jag hellre en svinkall vinter med massa snö bara jag får en varm härlig sommar. Har för mig att det var ganska skönt ända in i oktober när jag pluggade i Örebro. Först året när vi nollades var vi ute ganska mycket och jag har för mig att det inte alls var kallt. Men nu är det kallt redan i augusti, hur det detta bli.

Annars då, jag funderar mer och mer på att köra Cambrigde igen. Genom sig själv känner man andra, brukar folk säga. Jag säger, från tidigare erfarenheter känner jag mig själv. Ska jag bli sysslolös och bara sitta hemma från 10 september måste jag göra något. Sist satt jag hemma och åt massa skit i tristess. Dieten jag kört nu där jag dragit ner på kalorierna i veckorna men ändå unnat mig lite på helgen har inte gjort någon skillnad alls. Ytterst lite kanske men inte mycket. Jag vill tillbaka dit jag var innan jag fick diskbråcket, jag trivs inte med hur det är nu något kilo upp där allt såklart satt sig på rumpa, mage och bröst.
Så får det bli...

Red head


Måndag 27 augusti

Ja hur sammanfattar man den här dagen egentligen?
 
Kan ju börja med att säga att jag försov mig imorse för första gången på typ 6 månader på jobbet. Det är bra, eller? Måste ha sovit som en stock, hörde inte alarmet eller någonting. Så vaknade 9.20, det var bara å rusa. 9.45 var jag på jobbet haha.
 
Fick besked om att jag fått fel information ang när det är dags att flytta ur det här hemmet. Förra veckan sa de vid denna tidpunkt nästa år jag skeptisker som jag är (eller) var jag tvungen att fråga hur detta kom sig. Mycket riktigt så var informationen inte korrekt och det kommer att ske inom en snar framtid så den stressen blir jag inte av med än.
 
Fick även besked om att jag inte kan bli kvar på Länsstyrelsen där jag haft trainee nu i snart 6 månader. Vilket är tråkigt då jag trivts jättebra men jag kommer söka mig tillbaka när tillfälle ges. Får se det från den ljusa sidan att jag lärt mig väldigt mycket personligt samt yrkesmässigt. Bra och aktuella referenser har jag också.
 
Angående diskbråcket så är det väl varken bu eller bä. Det blir inte bättre, så mycket kan jag säga. Imorgon tänker jag ringa vårdgarantienheten och se vad som kan göras åt mitt lilla problem. Den finns det 2 bud på hur tiden räknas. Jag har för mig att det är 90 dagar från det att man söker vård hos en specialist, vilket skulle vara nu men ekonomichefen tror det är efter att remissen har blivt bedömd. Den blev bedömd 9 juli så räkna själva. Det skulle innebära 9 oktober. Så länge vägrar jag att vänta alltså. Om jag så ska ringa en gång i veckan och klaga. Just nu är jag, som min faster uttryckte det, funktionshindrad. Jag kan inte söka vilka jobb jag vill, som jag skulle kunna utföra eftersom jag inte kan göra något med den här pensionärsryggen.
 
Aja nog klagat på det. Ser iallafall fram emot torsdagen, då blir det Lady gaga i Stockholm, Globen!! =D

I am my own shadow


Bli en buzzador!

Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är TheEmzi):

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Jag har på kort tid blivit inbjuden till flera kampanjer men har tackat ja till 3 stycken som jag tyckt passat mig bättre än de andra. Jag har även valt att endast tacka ja till det som är gratis men kommer i framtiden satsa på de där man får köpa produkten mycket billigare och sedan testa.
 
Kampanjerna jag deltagit i är: Lovefilm.se, Storytel och nu Pantene Pro-v
 
Så registrera dig redan idag och se vilka erbjudanden du kan ta del av!

Pantene Pro-V produkter

Vill påminna om att jag buzzar om Panetene Pro-Vs hårdvårdsserie. Det var några dagar sedan jag skrev om det precis när jag fått hem paketet. Nu har jag tvättat håret med deras schampoo och balsam för normalt/tjockt hår några gånger. Jag gillar den här produkten, jag känner att mitt hår känns annorlunda. Eftersom jag har lockigt hår känner man direkt skillnaden mellan bra och dåliga (sämre) produkter.
 
Tänkte passa på att ge lite mer information om produkterna innan jag delar med mig av de produkter jag fått hem.Eftersom jag inte orkar skriva ut all text så tog jag bilder på allt material. Jag hoppas att texten syns!
 
Vilken hårtyp har du?
 
Här kan du läsa mer om de tre olika serierna som Pantene Pro-v erbjuder.
 
Vilken skulle du välja?

Tärnsjö och Mongolisk BBQ

Idag blev det en sväng till Tärnsjö eller nästan, Hebron som ligger precis bredvid. Fika med lite släktingar på pappas sida som man inte träffar alltför ofta och de är ju inte direkt unga längre så man får ju offra sig. Kan konstatera att jag är ett antal myggbett rikare efter denna tripp. På vägen hem stannade vi på Java och åt mongolisk bbq buffé å lite sushi på det. Mongolisk bbq är så jäkla gott alltså! Är toppen när man får välja sina egna råvaror som de sedan steker på.
 
Älskar verkligen min nya hårfärg måste jag tillägga! Ungefär såhär road såg jag ut över alla mygg, insekter och sol i ögonen just när bilden togs ;) hahaha
 

Lördag 25 augusti

Ibland måste man prova något nytt! =)

Ingen återvändo

Färgen är i, få se hur resultatet blir...

Dagens middag


Fredag 24 augusti

Jag är på banan. Hell yeah!!!
 
Vet inte vad jag drabbades av för 2-dagarsförkylning. Igår mådde jag skit när jag vaknade och blev mycket bättre under dagen. Så bra att jag åkte med pappa till Hallstavik för att kolla på speedway. Rospiggarna mot något lag jag inte minns namnet på (men det går väl att kolla upp). Gnistorna. Idag mår jag mycket bättre, som om jag aldrig varit dålig. Så drag att dra till jobbet strax för veckans sista arbetsdag sen är det helg!! =D

Torsdag 23 augusti

Kan någon ta mitt liv??
 
Okej sånt ska man inte skämta om men just så bra mår jag just nu. Igår morse började halsonten komma smygande, blev trött, seg och kände mig varm under dagen. På kvällen var det definitivt ett faktum och jag hade ganska ont och var irriterad. Har svettats och frysit om vartannat inatt. Tempen visade 37,4 efter att jag tagit mig ur sängen. Inte tillräckligt för att kalla det feber om jag inte ändrat om min kroppstemp som vanligtvis är ganska hög.
 
Har dock en del saker att ta hand om på jobbet så jag vill inte vara hemma egentligen. Vet inte varför jag får dåligt samvete av att vara hemma när jag inte ens är anställd egentligen. Men jag vill helt enkelt göra rätt för mig ändå. Flera kollegor sa igår att de hoppades att jag skulle få förlängning där, eller ja alltså bli anställd. I vilket fall så vill de att jag ska få vara kvar efter att min praktikperiod tagit slut. Därför känns det surt att vi sjuk igen på så kort tid. Hade ju 2-3 dagar precis efter midsommar. Å andra sidan, innan dess var det evigheter sen jag var sjuk men det var pre la diskbråck som verkar paja hela kroppen. (Hallelujah på tisdag får jag ringa vårdgarantienheten). Råkar dock veta att de som jag hängde med i helgen också ligger hemma med samma sak som jag och att jag sett tendensen från flera andra via facebook.
 
Såååå jag tänker faan kämpa mig till jobbet och mår jag sämre under dagen får jag väl gå hem, det är inte mer med det. Vill ju inte sitta där som värsta bakterieklumpen heller.

Pantene Pro-V

Jag har blivit utvald att Buzza om Pantene pro-v hårvårdsserie för vackert och välmående hår. Så jag kommer få testa deras produkter för normalt/tjockt hår samt dela ut 2 schampo, 2 balsam för normalt/tjockt hår, 1 schampo för färgat hår. Så om någon är intresserad av att testa, let me know. Jag kommer såklart uppdatera hur det går först.
 
Jag har precis varit och hämtat ut paketet som kom idag och ser verkligen fram emot att testa. Kommer att blogga om det igen framöver när jag har testat. Ska även läsa in mig på materialet så jag kan berätta mer.
 

Onsdag 22 augusti

Längtar sjukt mycket till "löning" på fredag. Just nu är det knapert alltså. Dagen till ära ska jag på lägenhetsvisning. Inte för att jag tror att jag får den då jag är plats 8 av 10 men alltid kul att gå och kolla. Mormor följer med mig så blir bra. Annars är det väl bara att jobba på som vanligt.
 
Känner mig dock lite sliten, vet inte riktigt varför. Jag har haft ont i huvudet nästa från start från i måndags och imorse började jag få känningar i halsen. Orka bli sjuk nu?! Aja har tagit en halstablett så får vi se.

Skulle köpa täcke och kudde...

... men fick det här för 40 spänn! haha

Tisdag 21 augusti

"Vi delar på att i den här församlingen" citerat Pullan och Lisa på festen i lördags. Hahaha kanske är lite av en sekt ändå. Frågan är bara vad vi skulle kalla oss?
 
Dags att jobba idag igen då. Känner mig ganska seg i skallen men det är nog pga det här jäkla skitvädret. Hoppas bara att jag hinner cykla till jobbet innan det börjar ösa ner. Det hänger liksom i luften. Sitter just nu och dricker dagens morgonshake, Belgisk choklad. Den är faktiskt rätt god ändå. Var lite skum från början eftersom det är nå fibrer i den. Inte kul med klumpar i såsen om ni förstår vad jag menar ;) hahaha.
 
Jysk har förresten ett sjukt billigt erbjudande på täcke och kudde, 200 kr. Tror jag ska åka och kolla efter jobbet. Det vore ju så sjukt skönt med nytt täcke och kudde för en gångsskull!

Bortamatch

Blev bortamatch i lördags. Var på Malins inflyttningsfest/kräftskiva med ett gäng sköna typer. Tycker att ett gäng nya vänner på fejjan säger det mesta ;) hahaha. Drog även med mig Emilia ut på vischan hahaha. Nämnde inte förrän vi var på väg ut, och passerade Bälinge, att det endast fanns utedass där vi skulle vara hahaha. Men det gick bra ändå. Sjukt kul kväll, det blev dans till Markoolio och Dr Bombay, kan säga att det inte var igår jag lyssnade på sån musik! Tanken var att vi skulle sova i Lindsbro men vi blev kvar då Emilia somnade och jag inte orkade väcka henne och gå de kilometrarna från Oxsätra centrum (haha). Det resulterade i att jag blev tvångsskedad av Emilia hela natten. Men men vad gör man inte hahaha. Men helt klart en superkul kväll, tack alla. (behöver nog inte nämna att jag inte mådde så bra dagen efter, det verkar vara standard numera).
 
Här kommer en bildbomb!
 
Grillmästar Malin!
 
Kan konstatera att Emil var en jävel på att kunna Dr Bombay-texter! haha
 
Emilia gav utedasset 5 Stjärnor! hahaha
 
Kräftor ska avnjutas ordentligt, så är det bara!
 
Emilia dansa loss till Markoolio - Vi drar till fjällen (haha)
 
Upside down...
 
 
Paulina somnade trots allt ståhej!

Don´t you worry child


Måndag 20 augusti

Alltså hur blev det 20e augusti redan? Gaaaaah!

Jag lever iallafall efter en förjävligt rolig och trevlig helg.

Nu påbörjas nedräkningen på jobbet, bara 3 veckor kvar! =/

Kräftskiva

Nu drar jag iväg på inflyttningsfest/kräftskiva i Oxsätra. Drar med mig Emilia i brist på annat. Kommer inte hem förrän imorgon då massa bilder från kvällen utlovas. Tror det kommer bli riktigt kul och galet. Har inte riktigt koll på folket men det är väl skit samma? hahaha. Roliga är att jag inte talat om för Emilia (den ultimata stadsbon) att det är utedass där vi ska vara! Hahahaha jag är så jävla elak I know! Eller? Kommer bli intressant!
 
Nu måste jag packa de sista grejerna sen utnyttja min kära bror för att få in skiten i bilen. Tror han hade polarna med också så har jag tur behöver jag inte bära någonting ;). Ciao!

Middag, massage och dimma

Blev bjuden på middag och lite efterrätt hos mormor igår efter att pappa varit här och fixat nätet i mitt köksfönster. Har ju nät pga att Tingeling inte ska gå ut på fönsterbrädan (och ramla ner). Sen bar det av till Svista där jag går på massage hos en tjej som är jätteduktig! Märktes stor skillnad i hur kroppen hade reagerat efter förra gången, var inte alls lika stel i musklerna. Vänster sida där diskbråcket sitter är ju värst på alla sätt och vis. Hela ryggen och delar av andra funktionsmuskler som kopplas till ryggen blir lidande just nu. Saknar att kunna träna som faan alltså! Måste ta tag i mitt liv igen känner jag. Efter 7 september har jag ju ingen aning om vad som händer om jag inte blir kvar på Länsstyrelsen. Efter massagen bar det av till Lindsbro för lite djurskötsel, skitsnack och plumpspel. Måste rycka upp mig, börjar bli riktigt dålig på det hahaha. Hamnar alltid mitt i, jag vill ju vinna ;). Var rätt dimmigt på vägen och fick till en riktigt bra bild på solnedgången och dimman.

Jag lovar...

Det är en älgtjur!

I regn och rusk

Igår när jag skulle hem drog världens oväder in över stan. Alltså det regnade så mycket och intensivt att det var svårt att komma hem efteråt. Jag åker genom två viadukter på vägen hem och jisses vad där var vatten. Det var knappt så att bilarna kunde komma fram och ännu mindre jag på cykel genom ena iallafall. Så det var ju bara till att åka runt. Jag som redan var sen hem eftersom jag fått vänta ut regnet. När jag närmade mina hemtrakter så var det såklart massa vatten på torget också och här passade jag på att ta en bild iallafall. Men helt sjukt vilka vattenmassor som kom ner på så kort till eller ja det höll väl i ca 1 timme, lika intensivt dessutom.

Hösterbjudande MALIN Hudvård & spa

Sitter och har precis lagt upp ett nytt hösterbjudande för MALIN Hudvård & spa. Gå in och läs mer på facebook eller på hemsidan om ni vill veta mer om salongen.

Ängby park

Var med pappa till Ängby park igår. Där var det en samling raggarbilar och massa folk. Vi tog en fika, pratade med folk och lyssnade på bra musik. Coverbandet som spelade var riktigt bra och körde lite gott och blandat.

Onsdag 15 augusti

Börjar dagen med lite humor faktiskt medan jag försöker vakna till liv. 8 timmars sömn verkar inte göra susen, inte på morgonen iallafall.

Tisdag 14 augusti

Dagen har gått sjukt fort. Nu sitter jag här och ska väl snart börja med middagen. Tanken är att jag ska med pappa till Knivsta efter det. Blir lite raggarbilar och fika innan det är dags att fara hem igen. Måste verkligen försöka vända tillbaka dygnet eller så är det bara så att jag måste sova lite mer just nu och då blir det sängen tidigt. Igår gick jag och la mig före kl 22 efter att jag legat och halvsovit i soffan hela kvällen.
 
Insåg även idag på jobbet att den här staden är mindre än man kan tro. Vi hade två stycken på besök som vi diskuterade retorikutbildning för våra chefer med. Båda har jag träffat tidigare när vi fick hjälp med intervjuteknik och annat på Akademikum innan praktiken började. Roliga var väl att ena kände igen mig också, det är bra (tror jag). Ska bli kul att se vad det blir av det hela iallafall.

It must have been love

Mycket vacker cover av Maria Mena.

Måndag 13 augusti

Idag är en av de där dagarna när saker och ting inte är på topp. Jag har ont och det känns som om det bara blir sämre istället för bättre och jag tycker inte att jag anstränger mig och gör saker för att det inte ska bli bättre. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Har sovit skitdåligt pga smärta, dagen har nog bestått mer av focus på smärtan och mindre jobb tyvärr. Till ryggonten har jag nu även världens huvudvärk och jag äter ju så mycket smärtstillande ändå och den bryr sig inte ett dugg om huvudet typ och jag tänker inte äta mer än jag behöver så det får vara.
 
Det har nu gått 8 månader och lite till och det känns inte som om det kommer närmare en lösning. Det var inte riktigt såhär jag hade tänkt att det här året skulle vara. Trodde inte att det kände bli värre än förra men jag fick ju bekräftelse på att det kan alltid bli sämre även om man hoppas på det bättre ;). Om 2 veckor får jag iallafall ringa till Vårdgarantienheten för att söka få snabbare vård i Stockholm eller något annat gränsande landsting. Det håller jag tummarna för just nu.
 
Jag kan inte låta bli att fundera hur jag ska göra med mitt ryggproblem och eventuella intervjuer framöver. Mena det känns ju som att jag måste vara ärlig och säga att jag har diskbråck, jag väntar på operation men hoppas ni vill ha mig ändå. Det är en svår situation. Däremot har jag inte låtit smärtan stoppa min jobbinsats, inte ens enda gång har jag klagat på smärta eller försökt undvika arbetsuppgifter pga smärta. Jag har fått bita ihop på plats och bryta ihop senare. Aja jag kan inte göra så mycket iallafall, mer än att hoppas på att ryggen mirakulöst över en natt blir mycket bättre.

Söndag 12 Augusti

Helt sjukt när nästan halva augusti också passerat. Kan kännas i luften att sommaren definitivt går mot sitt slut. En sommar som varit riktigt urusel om man ser till vädret iallafall. Inte många dagar utan regn kan jag ju konstatera. Igår hade jag konstant ont i huvudet, brukar bli så när det är väderomslag. Jag är tydligen väldigt känslig för det här med lufttryck. Då menar jag såklart när det ändras snabbt och inte bara att det ändras.

Så jag gjorde inte mycket alls igår. Hämtade syster i Järlåsa och körde hem henne. När jag ändå var i Gottsunda passade jag på att kolla in skoaffären där, mycket fina skor. Passade även på att besöka den gata och gård som jag en gång i tiden bodde på. Dock är det typ 18 år sedan så det var lite svårt att minnas. Kan konstatera att allt kändes större förr hahaha. Men skogen precis intill gården har ju växt ganska mycket och den lilla hasselbusken som fanns var nu ganska stor och tog mycket plats vid den lilla sandlådan som fortfarande är kvar. Men det var en del minnen som ploppade upp från när jag var i 4-5 års åldern och lekte där. Intressant det där med hur man har svårt att minnas saker som blir så klara och tydligen när man besöker platsen. Kanske visar hur mycket av våra minnen som styrs av bilder?

Kronwall with friends

Drog med mig pappa till Järfälla igår för att kolla på ishockey. Tror inte han ångrar det i slutändan, då han var imponerad av NHL-spelarnas blick för spelet. Måste påpeka att jag någonstans glömt att det var en ishall jag skulle besöka, fick nästan en chock när jag gick in i hallen första gången (vi var där ganska tidigt typ kl. 16). Under matchen var det inte lika kallt, även om det tog ett tag innan mina tår fick liv igen haha.
 
Sen gick tiden ganska fort faktiskt. Autografskrivning, pappa fick sköta kameran där, sa bara till honom att ta så många bilder han kunde (alla blir ju inte bra). I slutändan kan jag väl konstatera att han gjorde ett helt okej jobb men jag måste nog ge honom bättre instruktioner nästa gång hahaha. Annars fick jag mina autografer, jag och alla småkillar i 10-årsåldern och en och annan förälder då. Meeeen är man ett fan så är man =).
 
Matchen i sig startade lite senare än tänkt eftersom det var så många som ville ha autografer vilket resulterade i att NHL-grabbarna inte fick nån isvärmning innan match. Kanske därför det gick lite trögt i starten? I vilket fall så fick vi se några smågrabbar spela mot varandra, om jag minns rätt var det i åldrarna 7-10. Det var sjukt duktiga och stod bra på skridskorna. Nästan bättre än jag själv men till min ursäkt äger jag för tillfället inga. ;)
 
Sen körde matchen igång iallafall. Det var riktigt kul att se grabbarna spela på nära håll, var visserligen i Globen under VM men det blir inte lika intimt som i små ishallar. Tycker att båda lagen spelade bra, man kunde dock se i passningsspel att det varit sommaruppehåll, timingen var inte riktigt där. De bjöd alla på underhållning för fansen som var där! Resultatet blev 4-3 till Kronwalls lag efter sudden. Enda utvisning stod Marcus Krüger för, interference då han "råkade" dra ner en motståndare. Annars var det inte mycket fysiskt spel vill jag påstå även om det blev lite mer fysiskt i andra.
 
Målskyttar var:
1-0 Ronnie Smith (Mattias Norström, Daniel Rudslätt)
1-1 Daniel Andersson (Marcus Nilsson, Marcus Nybladh9
2-1 Johnny Oduya (assist, vet inte, visst knappt att det blev mål)
2-2 Dimitrij Naumov i powerplay (assist, vet inte)
3-2 Gabriel Landeskog (Jacob Josefsson, Marcus Krüger)
3-3 Niklas Bergekrans (Mikael Karlsson, Philip Jonsson)
4-3 Gabriel Landeskog (sudden)
 
Tycker det var ett kul och jättelyckat event. Var hur mycket folk som helst och jag kommer garanterat gå nästa år också om jag kan. Längtar ännu mer till ishockey säsongerna börjar nu!
 
Här följer fotospam från gårdagen, enjoy!
 

Minus 1 kilo

Har ju börjat köra strikt med dieten denna vecka. Det innebär att jag dricker en shake till frukost, äter lunch som vanligt, en shake på eftermiddagen samt middag utan kolhydrater. Någon dag har även lunchen varit minimal på kolhydratssidan med hjälp av fitnessnudlarna. De funkar helt ok tycker jag. Det har iallafall resulterat i att jag gått ner 1 kilo den här veckan. Egentligen mer om man kollar på vågen men jag räknar med en del vätska också. Det känns bra och det känns toppen att det funkar utan att köra ren Cambridgekur som jag kört förr.
 
Håller även på och kollar igenom alla bilder från gårdagen när jag uppenbarligen vart fjortis för en dag hahahaha. Men mer om det i ett annat inlägg ;)

Fredag 10 Augusti

Hallelujah det är fredag. Glad som tusan idag att jag fick en kort vecka. På måndag blir det att köra på som vanligt nu när jag får nya arbetsuppgifter äntligen. Min alkohol och drogpolicy som jag skrivit ihop och fixat till kommer gå upp till Landshövding och Länsråd nästa vecka för granskning och efter det blir det till MBL med facket och arbetsmiljöombuden. Kul! I know det kanske inte är något att skryta om men jag tycker det för min del. Det är första gången jag gjort det och är glad över hur bra den blev. Min chef vad nöjd och glad till att börja med.
 
Så nya arbetsuppgiften blir att kolla på arbetsmiljöpolicyn och även den tycker jag är intressant då den även är kopplad till hot och våld på arbetsplatsen samt risker. Roligt är det. Framförallt är det bra att få erfarenhet av så mycket som möjligt!
 
Annars så kommer jag åka till Järfälla direkt efter jobbet och jaga hockeypojkar hahahahaha. Eller ja jag ska kolla på ishockey iallafall. Järfällas A-lag ska spela mot ett gäng NHL-spelare (svenska) och det kan bli sjukt kul. Sen är det ju en del NHL-spelare som ska delta som jag gillar också, inte helt fel. Det blir bra det här. Har lurat med mig pappa också, han har nog ingen aning om vad han gett sig in på eller jo det har han nog haha. Han brukar nog bara ignorera mina bravader ;).
 
Ha en trevlig fredag allihopa! Bilder kommer imorgon kan jag lova =D

Den nya dieten!

Proteinshake och diverse meloner!
 
HAHA Skämta!!!! Eller...?

Såhär kan det se ut när mormor fotar

Tror mobilkamera med knapp i displayen blev lite för mycket och detta var vad jag fick bild på när mormor provade min Samsung galaxy s2. Hon har nämligen skickat efter en hon också till nya abonnemanget. Aj aj jag som trodde jag redan hade fullt upp med allas datorer!

Torsdag 9 Augusti

Har sovit som en stock men samtidigt drömt skitkonstigt. Det gjorde nog att jag hade skitsvårt att komma upp ur sängen imorse. Även om klockan ringde lite i 07 så var jag inte uppe och ur sängen förrän lite över och då hade jag stängt av alarmet. Kanske inte så bra, tur att syster ringde. Har en period just nu då jag känner mig trött och sliten av någon konstigt anledning. Gjordes kanske inte bättre av att man vaknade med mensvärk, mmm lovely. Nästan så man glömmer hur det känns på 3 månader. Aja äter ju smärtstillande iallafall så blir nog inte långvarig värk.
 
Nu är jag igång och jobbar iallafall. Gårdagen gick smärtfritt och passerade relativt snabbt. Håller just nu på att jobba igenom två tjänster som blivit överklagade. Jag säger bara orka! (till de som överklagar alltså). Jag förstår att det är skittråkigt att inte få en tjänst men man måste ibland acceptera det. Sen att överklaga en tjänst som är på 5 månader kan ju tyckas onödigt. Vi får se hur det blir med den saken, vi väntar ju fortfarande på domen till överklagan på en annan tjänst från tidigare i våras.
 
Sökte ett annat riktigt bra jobb igår också. Tror aldrig jag skrivit ihop en så bra ansökan förr. Vet inte vart inspirationen kom ifrån. Eller jag kan väl gissa med tanke på att jag fått en helt annan bild av arbetet efter de här 5 månaderna. Förr hade jag ingenting att skriva om i mitt CV, vad hade jag gjort egentligen. Och framförallt vem är jag och vad kan jag tillföra? Tror jag rätat ut många sådana frågetecken dessa månader vilket gjort att jag kunnat formulera en bra ansökan. Dessutom är jobbet i stan så jag skulle inte behöva pendla. Det kostar en del pengar att pendla samt att det tar massa tid.
 
Nej, nu är det dags att dra till "jobbet".

Vi har det bra vi här bak i bilen


Onsdag 8 Augusti

Back to business!
 
Nu är semestern slut och det är dags att ta tag i livet igen. Sjukt segt att komma upp men får väl skylla mig själv när jag inte somnade förrän efter halv 2. Gick bara inte att sova. Blir en kort vecka så lär överleva. Just nu kan jag säga att jag genast längtar tillbaka till sovmorgon, lördag. Först får jag väl se efter vad chefen har förberett för mig. Har ingen aning om vad jag ska göra just idag men det ser jag nog på plats. Chefen är tillbaka imorgon och jag hoppas jag får lite besked om framtiden. Det vore så sjukt skönt att veta i god tid.

Skittråkigt att tvätta!


Alla vi som älskar glass

Vilken är er favorit?

88:an, 183 kcal

After eight, 185 kcal

Ananassplit, 100 kcal

Calippo cola, 92 kcal

Calippo refresh, 90 kcal

Cola split, 92 kcal

Cookie, 315 kcal

Cornetto classico, 248 kcal

Cornetto jordgubb, 195 kcal

Cornetto citron, 198 kcal

Daimstrut, 347 kcal

Dansk nougat, 306 kcal

Fotballisimo, 85 kcal

Frutz citrus rush, 72 kcal

Frutz Raspberry passion, 78 kcal

Glassbåt, 192 kcal

Lakritspuck, 162 kcal

Lollipop, 144 kcal

Magnum classic, 260 kcal

Magnum java, 256 kcal

Magnum mayan mystica, 286 kcal

Magnum vit choklad, 258 kcal

Nogger, 200 kcal

Oatly, 94 kcal

Piggelin, 52 kcal

Päronsplit, 83 kcal

Sandwich, 165 kcal

Snickers bar, 288 kcal

Solero strawberry banana smoothie, 98 kcal

TipTop, 376 kcal

Vaniljpuck, 94 kcal

 

Ser ut som om man borde äta Pigelin bara eller ja, isglass generellt! Men Magnumglassarna är ju sjukt goda de också ;) hahahaha. Älskar all glass men kanske inte ska överkonsumeras xD


Tisdag 7 Augusti

Sista dagen på semestern. Imorgon kör vi igen, även om jag bara har 4 veckor kvar på praktiken då. Känns lite sorgligt faktiskt. Hoppas in i det sista att de vill ha kvar mig. Jag känner att jag gör en skillnad och att kollegorna tycker väldigt mycket om mig. Igår ringde en av dem och frågade hur det var med mig, att de saknade mig. Chefen hade glömt att informera om att jag fått 2 dagar extra ledigt! Men jag har ju underbara, kompetena och roliga kollegor så jag längtar tillbaka, lite över 2 veckor har varit helt perfekt.
 
Håller just nu på med min favoritsysselsättning (not), jag tvättar. Men det måste göras och det är skönt att ha lite valmöjligheter efter semestern ;) hahaha.

Fotoalbum: Lördag 4/8

 
Hur man smugglar in sprit på krogen a la Anna: Kissprovrör!
 
 
 

The dark knight rises

Gårdagen avslutades med bio med pappa.

Jag ber om ursäkt

Vill be om ursäkt till familjemedlemmar och vänner som jag gjorde oroliga under natten till söndag. Jag var både arg och besviken när jag lämnade krogen ensam och tänker väl inte mer är dit blicken nådde.
 
För att göra historian kort så hände typ följande, minnet är lite suddigt. Men jag var iallafall kvar på krogen förvånansvärt länge med tanke på min rygg men kände inte av den så mycket tills det verkligen blev för mycket och jag ville gå hem. Jag visste ju att jag var ganska onykter då och ville ha någon med mig men inte. Arg och ledsen drog jag helt enkelt. Det slutade med att jag någonstanns längs ån ramlade och slog i huvudet litegrann, såklart framför nån überskristen kvinna som i det stora hela tvingar mig till akuten. Jag kan ju ha fått hjärnskakning! Så hon kör upp mig till akuten, hur jag gick med på detta minns jag inte. Jag var inte ensam på akuten så mycket kan jag säga. Jag var måttligt irriterad och skickade iväg sms till mina vänner om att jag hoppas det var nöjda nu och att jag satt på akuten. Men drog därifrån, var ju inget blodspill eller någonting, jag ville hem och sova. Från akuten ner till stan igen är ganska luddig, minns inte riktigt det men ringer mamma. Hon blir såklart orolig. Hämtar upp min cykel på stan och rör mig hemmåt. Fortfarande så arg att tårarna sprutar, kan gissa att jag inte slängde ur mig så trevliga grejer i telefon. Sen dog den såklart. Vid Vaksala torg stannar en polisbil vid sidan om mig, två kvinnliga poliser. Jag står ju fortfarande och grinar och är upprörd så jag klämmer väl ur mig något om att mina vänner lämnat mig och låtit mig ta mig hem själv i det här skicket, att det inte är okej osv osv. Det hela slutar med att de kör mig hem iallafall. Väl hemma så ringer jag hem igen varpå min bror svarar och säger att mamma cyklat ut för att leta efter mig. Ni hör ju hur det låter!
 
Yes, ni har hört rätt, 25 bast och kan fortfarande uppenbarligen inte hantera alkohol! Men det gick bra i slutändan.
 
Jag skriver ut detta av flera anledningar. Låt aldrig era kompisar gå hem själv från krogen, eller för någon form av kommunikation i så fall, jag gör alltid det och det är troligtvis anledningen till att jag blev så ledsen, besviken och upprörd. GE FAN I SOCIALA MEDIER NÄR NI DRUCKIT! Jag ångrar sjukt mycket de saker jag skrev i stridens hetta, det var jävligt dumt. Cykla inte hem när ni druckit om det möjligtvis inte är en trehjuling ni har, det slutar inte bra alltså. Kanske borde skriva att drick inte överhuvudtaget men det vet jag ju själv att det gör man. Varannan vatten är bra!
 
Ta hand om varandra för tusan!

Mådde som jag förtjänade igår

Efter en underbart kul lördagskväll/natt som slutade på ett mycket annorlunda sätt så mådde jag helt klart som jag förtjänade igår morse när jag vaknade. Bakis.se är bara förnamnet om man säger så. Blir helt klart problem när jag inte kan dansa och göra av med det jag häller i mig utan blir sittandes. Dessutom verkar det som att drinkar och cider/öl bjöds åt höger och vänster. Kan glädja mig åt att jag inte drack någon shot iallafall.
 
Det tog ganska lång tid innan jag kunde få ner något i magen som stannade där. Låg och mådde riktigt risigt och kollade på OS. När jag väl började kunna äta stekte jag ett ägg som jag nästan inte fick ha själv iallafall. Klart Tingeling skulle ha sin del av kakan ;)

Massage och stretching

Igår var jag på massage och stretching hos en tjej som var jätteduktig. Hon har jobbat med svenska skidlandslaget så man märkte att hon visste vad hon gjorde med det problem jag har. Hon sa iallafall att det var en typisk idrottsskada och ingenting som uppkommit pga att jag gått ner massor i vikt eller (som Emelie pikar) pga ålder haha).
 
Massagen var sjukt skön. Stretchingen däremot var smärtsam som tusan men det behövdes verkligen! Idag har jag värre träningsvärk än jag haft på länge kan jag lugnt säga. Dock verkar det som om smärtan i benet, alltså strålningen ner i benet gett med sig en aning. När hon sa att det kunde sätta igång en ännu värre retning på nerven är den redan var och att jag skulle ha skitont idag förberedde jag mig på det värsta. Meeen såhär lite ont, förutom träningsvärken som kommer ge med sig när jag kommer igång lite mer, har jag inte haft på länge!
 
Tror nästan att det är ett mirakel. Hoppas att det håller i sig och att detta var precis vad jag behövde för att den värsta smärtan skulle släppa. Om så är fallet kan man ju undra varför jag inte gjort det tidigare! ;)
Fortsättning följer...

Färgglada naglar!


En dag i sommarens tecken

Sjukt härligt väder var det igår. Hann dock inte pressa så mycket som jag velat. Jag och Sandra låt på gräsmattan och läste ett tag. Hon körkortsteori och jag, Angelologi - Änglarnas tecken. Den har potential men har inte kommit så långt än. Rapport kommer när jag är klar ;).
 
Men vi plockade massa hallon medan de andra höll på flytta malins möbler till huset där hon ska bo. Jag är ju lite invalido så får hålla mig på sidan. Gick runt med min nyfunna vän, käppen! hahahaha
 
Sen gjorde jag och Sandra hallon och rabarberpajer, satan så gott det var alltså. Jag älskar ju syrligheten, äter ju rabarberna som de är annars! Målade naglarna i lite roliga färger (visar i nästa inlägg) och så avslutades kvällen med plump. Jag vann inte kan jag säga, men det var nära! =)

Från inbakad fläta till...

... hockeyfrilla?? Det blev iallafall lite volym på skiten! hahaha

Ut på landet

Det är det värsta med sommaren och att bo i stan, man längtar ut på landet. Som tur är har ju jag gått och skaffat mig en andra familj som bor på landet. För det är precis så alla känns, det har blivit min andra familj. Det är riktigt skönt att åka ut och vara den man är. Inget konstigt alls.
 
Med det får ni en bild från senaste bröllopet i familjen ;)

Myspys


Fitnessnudlar

Dagen har kommit. Har haft mitt paket från Fitnessguru.se hemma i nästan 2 veckor och har inte vågat testa än faktiskt. Har börjat dricka shakes på morgon och nån gång under dagen.
 
Ser lite skumt ut faktiskt, små knutar ;)
 
Gjorde en röra på lax och Creme fraiche franska örter.
 
Tycker att nudlarna tog åt sig smaken väldigt bra. Konsistensen var ungefär som al dente kokt spagetti tycker jag. Så för mig är det en hitt! Testa om ni vill dra ner på kolhydraterna, jag tycker även att jag blev mätt. Sen återstår det kanske att se hur länge jag är det ;)

RSS 2.0