Nattbad
Detox

Beställde hem produkter igår för att köra en 21 dagars detox. Känner mig bra flubber nu när semestern övergår i sin sista vecka. Snart tillbaka till ordentliga vanor både med mat, träning och dygnsrytm. Har inte tränat ett dugg på hela semestern, för det första har det varit för varmt och för det andra har jag inte haft lust. Har blivit några promenader och cykelturer bara. Det blir nog bra!
 

Hårprodukter

Mitt hår är både lätt att underhålla och lätt att styla även om jag har lockigt hår. Vill jag platta det så är det inga problem, ibland med undantag om det är blött och fuktigt. Framförallt behöver jag inte hålla på att borsta håret ofta, det gör jag endast när det är blött. Poängen med inlägget är att dela med mig vad jag använder för produkter till mitt lockiga hår.
 
Den första heter TIGI Catwalk curlesque lightweight mousse.
Efter att jag har tvättat håret har jag i lite mousse när håret är fuktigt. När håret börjar torka är det bara att dra händerna igenom några gånger tills man får ut eventuellt partier som känns lite hårda av mousset. Sen går det lätt att få volym i det om man vill det eller styla om ifall man vill platta håret istället. Denna är bra för att motverka frizz.
 
Den andra heter TIGI Bed Head Small Talk.
Denna är mer en "leave-in kräm" som jag har emellanåt när det är lite torrare ute eller om håret känns livlöst. Skyddar även mot värme och ger volym, perfekt om du vill platta håret. Även denna har jag i när håret är fuktigt. Motverkar frizz till viss del. Luktar dessutom supergott!

 
Hur det än är så trivs mitt hår när det är sval och torr luft. Lite frizz får man alltid räkna med. Speciellt på sommaren eller om man är utomlands där det är fuktigare luft.
 
Ska tilläggas att dessa produkter inte är så dyra heller. Skickade efter nytt från Parfym.se idag, moussen kostar 119 kr och Small talk 79 kr.

Bakis.se

Det var länge sen jag var såhär bakis. Något som skulle bli en lugn grillkväll med kubb blev inte riktigt så lugn. Vi satt långt in på småtimmarna och groggade på min balkong. Men trevligt hade vi!Ny lampa

Snubblade över en ny lampa idag. Gamla lampan jag haft i vardagsrummet kan ha varit den fulaste någonsin. Nu känns det mycket bättre. Den kostade inte heller en förmögenhet.
349 kr, som hittat.

Somebody to you

Denna spelades på hotellet i Alanya. Tyckte det var lite skön sommarfeeling på den. Har aldrig hört talas om The vamps dock så fick ju googla lite. Småpojkar, så kanske inte så konstigt hahaha.

Efter regn...

Såhär mycket regnade det igår, även lite åska och blixtrande. Fick lust att springa ut ;-).Mysväder
Semester och ingen träning

Nu har jag inte tränat på 3 veckor. Men nu är det log med latmaskande. Ställde mig på vågen imorse och den visade lite mer än jag känner mig okej med så från imorgon blir det bättre mat och mer träning framförallt. Börjar väl med en långpromenad idag, det är alltid nått. Gymmet är skittråkigt men det finns knappt några pass just nu så är väl bara att gilla läget.
 
Kanske ska börja med att åka och handla bra mat, har inte mycket hemma just nu.

Materiell kärlek

Råkade köpa en dator i förrgår. Har tänkt på det ett tag men har tänkt vänta tills efter sommaren i alla fall med tanke på att min är supergammal från 05 och låter som en symaskin numera. Men så fick jag nog av att inte kunna göra någonting. I slutet kunde jag inte använda Spotify och då blev jag galen.
 
Så nu har jag köpt en ny. Stora pluset är att jag nu kan koppla in den med HDMI i tvn och kolla på mina serier där. Sen har vi det här med Windows 8. Jag gillar det inte men är väl en vanesak. Måste låta min kompis datanörd ta en koll på den och visa mig lite trix så ska nog jag och datorn bli vänner.
 

Bildbomb: Alanya

 

Alanya

Härlig semester i Alanya. Varmt och skönt. Semestern började lite kaotiskt med 10 h väntan på Arlanda för att något var trasigt på planet sen kom planet inte ut ur hangaren när det var lagat pga fel på dörrarna. 3,5 h flygning ner och 3 h med transferbuss som inte släppte av oss på vårt hotell utan kastade av oss mitt i stora gatan och in i en taxi. En taxi vi var tvugna att betala dessutom. Kontakt med Fritidsresor så fick vi iallafall de pengarna tillbaka men ingen kompensation utöver för allt strul.
 
Hotellet var litet och familjeägt. Personalen var supertrevlig. Däremot hade vi problem med toaletten hela veckan. Den spolade inte vatten ordentligt, bara när den själv ville. Emellanåt fick vi spola ner med vatten från en balja. Damlatas Elegant appartment hotel, rekommenderar det faktiskt.
 
Det var varmt och skönt hela veckan. Vet inte riktigt hur varmt det var men på väggen på ett hotell i närheten av stranden läste vi 32 grader i skuggan en dag. Det var ändå lugnt, upplevde det inte så jättevarmt, det var jobbigare på Cypern.
 
Lite besviken på utelivet men kan även bero på att alkohol inte är så billigt i Turkiet samt att fotbolls-VM tog bort lite av partystämningen faktiskt.
 
Med fin bränna är jag hemma igen. Semester i ytterligare ca 2,5 vecka.
 
Bildbomb kommer i nästa inlägg.
 

Hemma och lever

Tänkte mest skriva att jag är hemma från Turkiet nu. Det med blandade känslor faktiskt. Är alltid skönt att vara utomlands ett tag men även skönt att komma hem.
 
Skriver lite mer senare. Idag blir det sol och bad i Sverige istället eftersom det tack och lov är ganska varmt.

Fast på Arlanda

Fast på Arlanda. Vårt flyg är försenat pga att något är trasigt och reservdelar behövs. Det är det enda vi vet i stort sätt. Få se när vi kommer härifrån.Hejdå Sverige

Då var det äntligen dags. Alarmet är ställt på 04.00. Kl 04.30 kommer hämtningen till Arlanda.
 
Drar till Alanya 1 vecka. Lär inte blogga så mycket under tiden. Ciao.
 

Semester!!

Hej då kontoret. Ses 4 augusti ;-).Tröttheten har ett namn; blodbrist

Förra veckan var jag och tog blodprov på Blodcentralen efter att jag hade lite lågt järnvärde i februari. Provsvaren igår var väl inte direkt bättre. Jag har tydligen väldigt lågt hemoglobinvärde, låg på 116 och jag har legat runt 132 alla år jag lämnat blod. Något är inte helt rätt alltså. De tycker jag ska kolla upp det med Vårdcentralen (vem har tid med det nu?).
 
För er som inte vet vad det innebär citerar jag NE.se; "Hemoglobin, ett syrebindande protein som finns i hög halt i de röda blodkropparna (erytrocyterna) och ger blodet dess röda färg. Hemoglobinet har förmåga att ta upp och binda syre och att avge det..."
 
Enligt pappret jag fick hem från Akademiska sjukhuset var även värdet på de röda blodkropparna lågt. Kanske inte konstigt om det är få röda blodkroppar så finns det dåligt med hemoglobin. Detta kan kanske förklara varför jag känner mig så trött när jag inte pressar mig själv i gymmet. Jag har väl inte riktigt orka max där heller senaste tiden, kanske förklaring på att jag var död hela helgen efter monsterpasset i fredags? Många av symtomen stämmer också in på hur jag känt mig den senaste tiden.
 
Jag var såklart in på vårdguiden 1177 och läste följande:
"Man kan få ta provet om man exempelvis känner trötthet, svaghet, yrsel eller har värk i muskler. En orsak till sådana symtom kan vara att man har för låg halt av hemoglobin i blodet. Brist på hemoglobin brukar i vardagligt tal kallas för lågt blodvärde, eller blodbrist."
 
"Hemoglobin är ett järnhaltigt protein som ger blodet dess röda färg. Det behövs för att blodet ska kunna transportera syre från lungorna till kroppens organ. Samtidigt hjälper hemoglobinet kroppen att göra sig av med koldioxid i blodet genom att transportera den till lungorna där koldioxiden försvinner med utandningsluften."
 
Att läsa orsaken till varför hb är lågt är ju som att ge sig själv alla sjukdomar i världen. Troliga anledningen till denna brist är att jag helt enkelt varit dålig på att äta mat med mycket järn i. Hemoglobin kan inte bildas om det är brist på järn, folsyra eller B12 vitamin. De sista två vet jag att jag får i mig varje dag i form av multivitamin. Tycker dock inte att jag ändrat min kost speciellt mycket sen tidigare, förutom att jag äter polentagröt till frukost istället för keso. Det har jag gjort sen i vintras nån gång.
 
Men får väl ta och äta järntabletterna jag fick av Blodcentralen och boka in en tid på VC efter Turkiet och göra ett nytt test. Är det fortfarande väldigt lågt får jag väl gå vidare och se vad det beror på. Ingen idé att göra en stor grej av det nu.
 
Jordgubbar är bra!
 

Vad ska jag skriva

Bra namn på ett inlägg... eller inte. Vet dock inte vad jag skulle döpa det till.
 
Jag är trött som tusan just nu. 3 dagar kvar till semestern och det ska bli så jäkla skönt. Dras fortfarande med träningsvärk efter fredagen men det blir bättre varje dag.
 
Fullt ös denna vecka, bara att köra på och det blir långa dagar. Förhoppningsvis kan jag sluta tidigare på fredag när det väl är klart!
 
Annars har jag inte mycket annat just nu. Ambitionen att se fotboll går det sådär med, somnar alltid.

RSS 2.0