Det måste vara något slags rekord

Känns som allt hände igår på vägen hem från Uppsala. När tåget väl kom var det först försenat typ 10 minuter. Sen till råga på allt så fick vi stå still i Köping i 30 minuter för att ett fyllo vägrade betala och var aggressiv så vi fick vänta på polisen som fick ta ut honom. Och jävlar det var 4 poliser på en snubbe. Lyckades iaf ragga tag på en tjej som skulle åt samma håll som jag så vi delade taxi hem. Men allt sån allt tog resan från Uppsala till Örebro 6 timmar!

Det måste vara något slags rekord. Så idag ska jag roa mig med att skriva till SJ för att få ersättning för att behöva åka taxi från stationen eller ja för att man blir fast på en station i 3 timmar också där man inte kan gå in.

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.

I mitt fall blir det snarare bästa vänner! dags för fotobomb!! =DJag hatar SJ

Jag borde kanske inte skylla på SJ för det gör jag. Det är de som i slutändan skiter till alltihop men Enköpings station är också idioter! Det börjar med att det varit en bilolycka på vägen mellan Uppsala och Enköping där jag måste byta till tåg mot Örebro. Det gjorde att trafiken i båda riktningarna stod still och det går inte heller att göra något åt. Det gjorde att min buss var 40 minuter sen och redan där visste jag ju att jag skulle missa mitt tåg och skulle få stå ute och frysa häcken av mig. När jag kommer fram till Enköping inser jag att tåget till Örebro inte går förren 22.46 Jahaa vad lyckat om 2,5 timme. Jättekul att stå UTE och vänta så länge. Jag ringer då till SJs kundtjänst för att fråga dem om hur jag ska göra och förklarar situationen. Uppenbarligen så har inte UL rapporterat in att bussen varit sent men hon litar ändå på mina ord och säger att jag ska prata med konduktören på tåget som precis ska gå till Västerås om jag ändå kan hänga med så den stationen har öppet till halv 11 iaf. Jag fick åka med även om han nog inte förstod min förklaring då den blev ganska lång.

så nu sitter jag här på Västerås tågstation och väntar på mitt tåg som ska gå 23.02 (om det är i tid). Har jag otur blir jag utkastad 22.30 och får stå ute i 30 minuter och frysa häcken av mig. Jag ska på något övertygande sätt få konduktören att låta mig åka på samma biljett som jag har betalat så jag slipper köpa en ny. Jag ska inte behöva göra det men vem vet vilket humör han är på. Sen fick jag den trevliga nyheten om att sista bussarna från stan i Örebro går halv 12 vilket innebär att jag antingen får gå hem eller så får jag betala 100 spänn för att åka taxi. Det här är inte alls min dag. Till råga på det så ska jag upp tidigt imorgon och göra seminarieuppgift med Lina och Nina. Jo jag känner att jag kommer vara väldigt levande!


Uppdate:
Till råga på allt höll mannen som städar stationen precis på att köra över mig med golvmaskinen. Hade han väntat lite hade jag kunna flytta på mig så han kunnat ta den biten där jag satt men nej nej. För all del kör på bara, du kommer iaf hem ordentligt när du slutar! För att göra det hela ännu värre så sitter det ett väldigt ungt (fjortis) par mitt emot mig och grovhänglar och det har de gjort i kanske 20 minuter nu. GET A ROOM!!! Hu hu nu vill jag hem till mig säng, något som känner för att komma och hämta mig?

Snart dags att åka hem

Sitter just nu och kollar på tv hos pappa. Vi har varit ute i Rasbo och lämnat min nya TV hos Emelies föräldrar så de kan ta med den ner till Örebro på tisdag när Emelie ska flytta. Väldigt smidigt då pappa inte behöver åka ner bara för att köra ner TVn.

Snart är det dags att ta sig tillbaka till Örebro och verkligheten igen. Kommer vara hemma nån gång efter 21.

Mormor gillar också toffsar

Ingen kan väl ha missat Maria Montazami och hennes toffsar. Den som missat det kan ju inte ha sett mycket på TV. Lite ironi där eftersom Maria enligt mitt tyckte sålt sig till diverse olika märken för att få göra reklam i TV. Smickrande med erbjudanden kanske men det känns lite väl mycket när hon är med överallt helt plötsligt. Men i vilket fall som helst upptäckte jag här om dagen när jag var hos mormor att hon hade toffsar hängandes på gardinerna. Nu har hon inte toffsar i hela lägenheten men några hade hon allt. Men vill nog minnas att hon hade dessa även innan Hollywood-fruar gick på tv ens men att jag kanske inte tänkt på det förrän nu.


Hur smarta är de på en skala?

Läste precis på Aftonbladet om protesterna i Egypten. Nu har de tydligen börjat plundra museér och tydligen har två mumier blivit förstörda. Jag förstår inte varför, det hjälper knappast deras situation. Det enda de förstör är det turister kommer dit för att se och delar av sitt eget kulturarv, sin historia. Jag har ändå förstått att egyptier är stolta över det även om det används för att dra in en jävla massa pengar.

Jag var själv i Egypten sommaren 2008. Då bodde vi 1 vecka i Kairo och 1 vecka i Hurghada. Jag har varit på det stora stadsmuséet och sett mumierna och de är faktiskt ganska coolt att de är så väl bevarade. Därför förstår jag inte varför de plundrar muséerna på massa saker som tillhör hela landet. Att förstöra mumier är ju till någon hjälp alls. Det enda som händer är att de förstör något som aldrig kommer kunnas ta tillbaka som det var. Snart börjar de väl hacka sönder pyramiderna och Sfinxen!?

Lite bilder från när jag var i Kairo...

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Det första jag tänker på är att jag biter på naglarna. Det går i perioder när jag inte kan sluta bita, känns som att jag gör allt för att sluta men det går inte. Andra perioder biter jag inte alls. Det är konstigt det där när man kommer in i ett beteende och när man sen kommer av sig så slutar det. Just nu med början samtidigt som jag körde igång med c-uppsatsen har varit hopplöst så hoppas att det mattas av och försvinner nu när den är över. Är inte kul att gå runt med att det gör ont och inte så snyggt att gå runt med tejpade fingrar för att låta bli!

Förkyld, god damn it!

Det är inte sant. Först är det svinkallt här uppe i norrland. Känns iaf som norrland jämfört med Örebro. Sen vaknade jag med huvudvärk, knas i halsen och ont i kroppen. Mysigt värre. Jag har varken lust eller tid att bli sjuk faktiskt. Men men man får tydligen inte alltid som man vill här i livet.

Ska snart ner på stan och träffa Emilia, käka lunch och snacka lite skit. Efter det måste jag shoppa lite, ja det är ett måste. Vit BH eftersökes! Sen kanske man hittar något roligt men känns inte som så stor idé att handla kläder när man snart kanske inte kan ha det iallafall. På måndag börjar jag nämligen andra svängen med Cambridgekuren.

Igårkväll var jag, Emilia och hennes bror på bio förresten. Vi såg Burlesque med Christina Aguilera och Cher. Jag tyckte väl att den var helt okej men det tyckte inte Emilias bror kan jag säga. HAHAHA han trodde att det var en annan film vi skulle se när han glatt tyckte att den filmen kunde vi se. Och reaktionen när han insåg att det inte var så var "Priceless". Men vi höll humöret uppe under filmen iaf.

Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

Tidsinställt inlägg!!!
Jag är nu nere på stan på Dragon Palace och käkar för att fira min syster som fyller år på måndag.

Men till poängen med inlägget.

Om jag fick 1 miljon kronor skulle jag nog till att börja med skrika som en galning. Det första jag skulle göra skulle vara att ta en rejäl shoppingrunda. Sen skulle jag resa massor, massor och massor. För att vara lite duktig också skulle jag nog betela av hela min CSN skuld så jag har den ur världen. Sen skulle jag faktiskt (hör och häpna detta kommer från mig) operera brösten. Det är inte så att jag vill ha några bomber eller så utan ett litet lyft. Ärligt talat så känns det lite som att de tappat formen efter att jag gått ner i vikt och mer kommer jag gå ner. Känns lite klyschigt att säga att jag skulle skänka pengar till behövande men ska jag vara ärlig så skulle jag nog inte det för jag ÄR behövande i mina ögon i vårt samhälle men kanske inte om man jämför med andra. Åh jag skulle vilja ha en egen bil också!! Hmm något säger mig att jag typ spenderat miljonen och lite till.

VFU i stort sätt klart

Eller det är väl klart vi ska bara bestämma vad jag ska göra eller vad jag ska vara med på. Personaldirektören på akademiska ville att jag skulle få en ordentligt VFU och tyckte att jag skulle få vara med och se hur verksamheten fungerar på olika håll. Så hon tyckte att jag skulle göra en rapport om hur Landstinget i Uppsalas personalorganisering ser ut och hur de gör olika saker. Så det får vi se hur vi gör med. Men VFU är iaf spikat om inget f inte något oförutsätt händer. Jag fick tom frågan om jag ville ha eget kontor haha. Fick även reda på att det finns 3 tjänster inom personaladministration lediga just nu. Gissa om mitt mål är klart?

VFU-möte

Jag är uppe lite väl tidigt för min smak men vad gör man inte när personalchefen på Akademiska fixat och grejat för att klämma in ett möte med mig idag. Jag känner mig ganska lugn faktiskt men samtidigt har jag sovit väldigt oroligt inatt så är nog lite nervös. Eller egentligen inte nervös bara ovetandes och det kan få mig att bli lite orolig och lägga upp olika senarion i huvudet när jag sover. Jag mena jag har inte fått någon hint om vad de vill att jag ska göra eller någonting. Det ända jag vet är att de är intresserade av att ha mig där. Kanske jag är lite orolig för att de är intresserad och att jag inte matchar deras bild, jag är trots allt väldigt ung om man räknar på så sätt.

Det kommer nog gå bra. Lär ju komma en rapport senare. Nu måste jag kasta i mig frukost och gå till bussen om 10 min. Turligt nog kan jag åka samma buss hela vägen från mig, bara att jag måste gå en liten bit.

Dag 6 - Typ av killar jag faller för.

Det här frågan är riktigt knivig faktiskt. Jag har ingen aning om vilken typ jag faller för. Det verkar variera för mig. Det är lite som att det kommer och går om jag tex föredrar blå eller bruna ögon, killar som är pojkaktiga eller mer mogna män. Det där är jättekonstigt och jag kan inte sätta fingret på det. Kan ju se massa söta killar när man är ute och så men ingen som riktigt fastnar ändå. Så svaret är nog att jag faktiskt inte vet.


Diplom från Tradera

Haha var lite roligt att jag hade fått ett mail med ett diplom från tradera efter att ha fått 10 väldigt bra omdömen för mina affärer. Det är alltid roligt så nu har jag fått en gul stjärna!

Sovmorgon utan att sova

Jag har haft sovmorgon idag men ansåg att det inte var så stor idé att sova om jag ändå måste upp skittidigt imorgon på möte. Kommer vara illa nog med att få gå upp ca halv 7 för att ta sig till Akademiska sjukhuset till kl 08.30. Jag som inte ens vet vart ingång 61 är liksom. Men tror det är på undersidan av sjukhuset där bussen går och inte på ovansidan. Jag vet ju vart 50 huset är så logiskt nog borde 61 vara i närheten (?).

I vilket fall som helst har jag spenderat lite tid nå på morgonen med att slipa lite till på min uppsats. Det finns alltid något att göra på den som det ser ut. Kommer säkert hitta ännu mer jag vill ändra efter att den ska skickas in, vilket är ikväll. Lite nervöst men samtidgt skönt att äntligen släppa den ifrån sig.

Snart ska jag över till Gabi och grina lite. Blir typ sista gången på väldigt länge som vi ser varandra. De åker till Spanien och jag blir kvar här och eftersom jag inte är här i helgen när hon flyttar så blir det idag. Känns skitjobbigt om jag ska vara ärlig iom att vi blivit väldigt tajta här på slutet också. ÅÅÅH jag HATAR det här!!! Men jag vet att det inte är sista gången någonsin som vi ses, även om jag inte kan ta mig till Malaga och hälsa på så är det inte slutet. Vi känner varandra så bra nu att det kommer vara vänskap som inte bara kastas bort även om vi inte kommer höras varje dag eller varje vecka.

Någon vis person sa en gång att "Kärleken kommer och går, men vänskapen består".
Peace!!!

Haha så sött, så inte jag!


Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu

Med risk för att låta tjatig kanske men det är lite så mitt live är just nu. Jag är sååå inne på att skaffa mig min Heliga birma nu att jag skulle kunna avlida. Jag skulle vilja ha ett fast jobb här och nu, sen en lägenhet på momangen så jag kan köpa mig en kissemisse. Men den drömmen blir inte verklighet förrän efter sommaren om jag har tur.

Annars känns det just nu som att jag verkligen vill vrida tillbaka tiden så jag kan återuppleva att det roliga som varit och ändra på det som inte varit det. Men då kommer tyvärr allt plugg tillbaka och det orkar jag inte gå igenom igen.

JAG VILL HA ALLA SOM FLYTTAT TILLBAKA!!

På föreläsning

Sitter just nu på föreläsning om rekrytering och urval. Intressant? Njaaa, skulle jag då blogga istället? Eller det är väl intressant men tråkigt. Jag vill nog förstå och se det mer i praktiken än teori. Men det är bra att vi ÄNTLIGEN efter 2,5 år får konkreta föreläsningar för vad vi kan jobba med!

Jävlar alltså

Känner mig helt död. Tråkigaste gästföreläsningen idag så känns skönt att få lite konkret om rekrytering och urvalsprocesser imorgon. Har sen suttit typ hela eftermiddagen med c-uppsatsen och fixat text. Men nu jävlar är det bara lite omskrivning av egna kommentarer och så lägga in sammanfattning och abstract sen är det helt klart!!

Var på träning på eftermiddagen också. Ett medelpass på friskis som började med Waka waka och då blev jag på bra humör men sen gick det neråt för passet var inge roligt eller bra även om jag körde på. Så nej det är verkligen skillnad mellan ledarna som verkligen är påtagligt.

Snart är det sovdags kan jag lova. Orkar inte vara uppe!

Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.

Mina mål just nu känns ganska klara eftersom det är sista terminen på min universitetsutbildning. Jag vill ta examen i vår och gärna få ett jobb precis efteråt. Därför önskar jag att jag får ha min VFU på personalavdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala, känns som att det finns en stor chans att få sommarjobba där till att börja med och förhoppningsvis få anställning. Om inte på den personalavdelningen så har ju Uppsalas landsting flera personalavdelningar att arbete på. Går examen och jobb i lås så kommer även min egen lägenhet vara fixad inom kort. Jag tycker det är ganska realistiska mål faktiskt.

En annan önskning jag har är att min C-uppsats ska tillräckligt bra att klara opponeringen utan alltför mycket komplettering men helst inga alls och när jag ändå håller på och önskar mig saker så vore ett VG inte fy skam heller.

Annars har en dröm sedan jag var liten varit att skaffa en brunmaskad Helig Birma. Det känns som att den drömmen blir mer och mer verklig ju mer jag går mot en examen, jobb och egen lägenhet. Jag menar let´s face it, ett litet studentrum är för litet för mig och en katt och det är inte speciellt snällt mot den. Sen vill jag köpa den av en riktig uppfödare men tanke på avel och sånt, planen är väl inte att till och börja med hålla på med avel själv eller utställning men det känns mer som en garanti att det är en bra katt om man köper från en seriös uppfödare.


Fryssen

Jag hatar fortfarande att gå upp tidigt. Blir inte bättre med att det är andra dagen i rad precis. Inte heller att det är 3 dagar kvar på denna vecka då jag måste upp tidigt och då supertidigt på fredag för då ska jag på VFU möte på Akademiska sjukhuset. Ska jag vara ärlig känner jag mig inte så nervös. Det känns verkligen som att de är jätteintresserade av att ha mig där och att de vill träffas för att vi ska känna av varandra och att det är lättare att prata face-to-face om vad som kan göras osv. Falsk trygghet kanske men tror det är bättre för mig, då blir jag inte nervös och gör konstiga saker.

Jag måste även säga att jag idag förstår mycket bättre hur man väljer eller rättare sagt INTE väljer folk. Vänner eller hur man vill kalla det. Det har blivit klart för mig. Men inget jag kommer redogöra för i bloggen. Nu ska jag försöka få i mig frukost, är inte alls sugen på någonting.

Dag 3 – Min favorit årstid och varför

Det är helt klart sommaren. Jag har många gånger sagt att jag är född i fel land. Det av anledningen att jag inte tycker om kyla, lite är okej det är väl bara friskt och vintern har väl sina fördelar. Dvs att när det är snö och sol blir landskapet väldigt fint. Annars så är sommaren mer min grej. Jag gillar värme även om jag kanske inte gillar när svetten rinner. Men känns som man kan göra mer på sommaren. Dessutom tycker jag det är finare kläder på sommaren och det är fint att vara solbränd. Nej allt är finare på sommaren med färger och så. Det luktar godare också tycker jag hahaha. Dessutom tycker jag att det är en bra anledning i sig att jag suger på alla vinteraktivitetet. Kan ju inte åka pulka resten av mitt liv?

Så sommaren är helt klart bäst för jag hatar att behöva klä på mig massor för att gå utanför dörren!Jag har bestämt mig!

Nästa måndag börjar jag en andra omgång på Cambridgekuren. Jag känner att även om jag gick ner massor sist och inte gått upp någonting i stort sätt sedan jag slutade så vill jag ner mer. Om man nu ska räkna BMI (som jag för övrigt tycker är bullshit) så behöver jag ner lite till. Och tror detta är det som jag testat som verkligen fungerat och att man inte gått upp direkt. Då har jag ju inte kunnat träna heller så det är bra med tanke på hur jag levt mitt live sen efter jul. Har liksom inte kommit in i mina matvanor ordentligt och kanske är bra så jag inte sitter hemma och äter i min ensamhet när alla sticker härifrån!

Usch fy och blääää

Är det något jag absolut inte tycker om så är det att gå upp tidigt! Jag och tidig morgon går inte ihop på långa vägar faktiskt. Det tar sin lilla tid innan jag rullar ur sängen om man säger så. Har snoozat i 30 minuter idag. Men jag är inte van att tvinga mig upp heller eftersom jag styrt mina egna tider sen november i och med uppsatsarbetet. Men nu är det ju riktiga föreläsningar igen och då blir det knas kan jag säga! Påminnelse till mig själv inför morgondagen då jag börjar ännu tidigare är att ha fixat frukosten på kvällen så jag bara behöver gå upp och hämta det. Vi har nämligen föreläsningar varje dag den här veckan och bara den på torsdag är sen. Bläää

Nu är det dags för frukost!

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.

Det är faktiskt många personer. Kan nog inte sluta tjata om alla kompisar som flyttar en efter en just nu. Men jag skulle faktiskt vilja att Evelina var kvar i Örebro med oss. Hon är så himla rolig och snäll plus att hon är väldigt kramig. Hon är en av dem som jag verkligen gillar för att hon hela tiden är sig själv och säger vad hon tycker och tänker. Det är lite tråkigt bara att vi lärde känna varandra på det sättet som vi gjorde dvs när det var kortare tid kvar innan de skulle ta examen och flytta härifrån. Mena vem ska nu göra jättegoda bullar, kladdkakor mm? Eller bjuda in på thanksgivingmiddag? Vem ska jag dansa turbobugg med?


En annan som jag faktiskt saknar är min granne Markus, eller har är inte min granne längre eftersom han flyttade igår. Det har varit riktigt roligt att bo i samma korridor som honom i 2,5 år. Riktigt rolig och snäll kille som ofta skämtar med en och är väldigt omtänksam faktiskt. Om man säger så så har man aldrig tråkigt när han är i farten. Därför kommer det bli ett stort hålrum efter honom den här terminen. Mena vem ska jag bli väckt av mitt i natten pga efterfest eller väckt av på morgonen till Tomas Ledin? Vem ska jag ha på mig sida när jag får utbrott på kineserna när köket är äckligt? Men framförallt, vem ska sitta och svära när det inte går bra i tv-spelet? Jag känner att den här terminen kommer vara ganska tråkig när jag väl är hemma.


Syssla vi med välgörenhet inatt?

I så fall är det fan sista gången det händer. På det sättet iaf. Jag och Gabi blev uppraggade av två killar på Frimis igår. Man märkte nog direkt att de var yngre än oss men sak samma vi ville bara ha kul och dansa liksom. Det roliga är också det att man direkt märkte vem som var den coola och lite den som bestämde av de här killarna. Om man säger så började han hångla med Gabi och jag såg lite i ögonen på han jag dansade med att han ville göra samma sak men inte riktigt vågade. Sagt och gjort så fick ju jag ta första steget. Och det är ju något som jag senare fick ångra. Först var det okej men sen, vad hände liksom? Vad är grejen med att bitas i tungan? Vad är grejen med att naffsa och bita en på halsen? Och vad fan är grejen med att nypa folk i bröstet? Var är det för respekt?

Någonstanns här var jag tvungen att fråga hur gammal han var med tanke på beteendet. Han var 89:a så det är ingen ursäkt alls tycker jag. Hans kompis var också det. Måste säga att det var lite smickrande att de inte trodde att jag och Gabi var 87:a respektive 86:a. De ville typ se leg för de trodde vi ljög. Asså om man ljuger säger man väl att man är yngre än man är och inte äldre? I vilket fall som helst dumpade jag honom där och då. Hade jag vetat att vi snart var tvugna att gå hade jag nog gett honom en örfil när han nöp mig i bröstet men han förstod väl inte bättre så jag bara gick därifrån.

Hemvägen var också den intressant måste jag säga. Vi satte oss på bussen hem och någonstanns på vägen (åt fel håss) så får någon för sig att vi ska till MAX. Vi hoppar av bussen och börjar gå. Vilse... Jag, Emelie och Catarina hamnar på någons stora tomt, det var en återvändsgränd typ för vi kunde inte komma över ån.. och ville slå Gabi och Daniel som gick åt andra hållet. Kan ju säga att det gick sådär. Försökte övertala folket om att gå över isen men när det gick från å och sjö till hav ville de inte det så vi fick gå tillbaka. Till slut kom vi fram iaf, fick mat och gick hem. Gissa om jag hade ont i fötterna när det var första gången på högklackat på ett tag.

Idag har jag ett rött märke på hakan och ja det finns delar av halsen där jag är ganska öm om jag säger så. Ont som in i helvete gjorde det.
Så till er killar som läser det här: MAN BITS INTE!! och man NYPS INTE heller för den delen!

Nu känns det lite jobbigt

Det går upp för mig mer och mer att alla sticker härifrån och det är inte speciellt roligt vill jag påstå. Förra helgen stack Catarina även om hon kommer upp och festar ikväll. Häromdan stack Evelina även om hon kommer hit och hämtar alla sina grejer idag och ja. Idag flytta Markus, de åkte precis och det är faktiskt lite sorgligt tycker jag. Vem ska jag prata med i korridoren nu? Kan har en känsla av att jag kommer känna mig väldigt ensam framöver. Visst har jag Jin och Janne men de är inte ute och springer så ofta. Spontan-knackar på mig dörr för att höra hur jag mår osv. Det kommer bli tråkigt. Men å andra sidan så kanske det kommer bli lättare för mig själv att släppa taget när jag flyttar till sommaren (förhoppningsvis). Men ja det suger just nu, har inte lust med någonting!

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta


Jag är en dagdrömmare.
Jag tänker ofta på andra istället för mig själv.
Jag är ett stort Formel 1 fan och har varit sen jag var liten.
Jag tycker det är sjukt roligt att söka efter konstig musik.
Jag är halvgalen och mina utländska kompisar kallar min Crazy swede.
Jag dömmer inte människor innan jag lärt känna dem, visst påverkas man lite av sinnesintryck först.
Jag är den första i min släkt som kommer ha en universitetsexamen.
Jag tror på "if there´s a will, there is a way".
Jag är nog en prylnörd, älskar elektroniska saker även om jag blir galen när de inte fungerar som de ska.
Jag har hela mitt liv velat ha en helig birma katt, vilket jag kommer skaffa när jag flyttar

25 dagar

Fick denna idé från en annan blogg faktiskt. Minns inte riktigt vilken det var dock, ramlade över den när jag sökte efter bakgrundsbilder på google.

Såhär är det iaf. Att man under 25 dagar svarar på dessa saker (en per dag alltså):
Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Nu när jag fått ganska många läsare och jag vet inte ens vilka hälften är skulle jag kunna tro. Vad tror ni om detta? Början från och med imorgon. Men andra ord borde fundera ut 10 fakta om mig själv att dela med mig av.

MMMMmmmm Rafa Nadal

Rafael Nadal är Armanis nya underkläder och jeans modell efter David Beckham och Christiano Ronaldo.. Måste säga jag gillar Beckham men Ronaldo är lite too much.. Däremot är jag väldigt svag för Nadal så detta var en positiv överranskning! =)


Kolla in charmtrollet!

Jag som bebis! =)


Rygg och magmuskler

Efter att jag tränade i tisdags kan jag säga att jag känt av mina arm och bröstmuskler. På ett sätt är det skönt med träningsvärk samtidigt som det fan gör ont alltså. Idag, efter passet igår, så har jag hittat mina rygg och magmuskler kan jag säga. Höll på att inte komma ur sängen hahaha. Få se vad denna dag bjuder på. Lite småfix att greja med.

Uppsatsen ska grejas lite med, typ referenser och vi kom igår på hur vi skulle kunna bygga ut min metod lite och så meningsfel som alltid kommer som man inte tänker på själv.

En ny kärlek...

... vid namn Samsung DVD-HR757. Vann ju den på Tradera här om dagen. Det är en DVD/TV butik i Stockholm som sysslar med att fixa och sälja grejer via Tradera. Jag har ju velat ha en ny med hårddisk hur länge som helst så nu var det på tiden faktiskt. Fick den för 1350 kr. Vilket är ungefär hälften vad den skulle kosta i butik. Jag har dessutom garanti på den ifall något skulle hända. Så nu kan jag äntligen se på DVD i en bra spelare och spela in saker från TV. Den kommer passa perfekt till min nya platt-tv som kommer nån gång i framtiden när någon kan köra ner den från Uppsala.

Helt slut som människa typ

Dagen har rullat fram ganska långsamt fram till mötet med min handledare kl 15. Efter det blev det mer stress. Först så pratade vi på som vanligt på mötet och sen fick jag springa hem för att inte kommer för sent. Gabi och jag var nämligen iväg på ett medelpass på Friskis. Tänkte jag skulle testa eftersom det inte blir så mycket samma rörelser som det blir i gymmet. Det gick bra även om jag inte kunde göra alla rörelser fullt ut. Så får köra nått medelpass i veckan tills knät är helt bra. Nu är jag så trött att jag knappt vet vad jag heter. Skönt trött eftersom det är efter träning men ändå trött.

Fantasifullt namn!


Om man inte har frukost hemma...

... lagar man riktig mat istället och äter en tidig lunch. Så jag har precis lagat kycklingcurry. Blev mumsigt som alltid. Nu väntar jag på att Gabi ska komma över och käka sen får man se vad som händer!

Dagens shopping

Det låter på rubriken som att jag shoppade massor men det gjorde jag inte precis. Det enda jag köpte var faktiskt en jättefin och skön t-shirt på HM rean för 40 spänn. Det är vad jag kallar ett kap. Sen blev det en sväng till systemet.

Vad tycks?


Fotobomb från i fredags

Tidsinställt inlägg!!!!

Jag och Gabi är på stan och shoppar men tänkte bjuda på en fotobomb från i fredags iaf!
Efter mycket om och men

Idag skulle jag vilja påstå att min uppsats är klar. Jag har under en veckas tid finslipat på teoridelen för att göra den mer lättförståelig, delat upp analysen och det har blivit så mycket bättre och mindre rörigt än det var innan (nämde jag att jag fick en snilleblixt här om dagen att ta hänsyn till?) och så har jag fått fixa till slutsats och egna kommentarer utifrån den nya analysen. Jag har visserligen inte skrivit någon sammanfattning eller abstract än men det fixar jag i helgen om min handledare tycker allt är okej.

Med det ska jag nog köka brunch nu sen med Gabi ner på stan. Kanske hittar något roligt eller så inte. Med tanke på att jag köpt en DVD-spelare med hårddisk redan för 1500 spänn kanske jag ska ta det lugnt med shoppande haha.

Nu har jag tröttnat...

... på Internet Explorer. Sen jag formaterade om datorn har det inte gjort annat än att göra mig galen men "popups" om att hotmail inte är säker och swedbank. Det har gjort att jag efter varje steg måste acceptera för att gå vidare. Mycket störande! Har dessutom tyckt att det gått långsamt eller om man kan säga fastnat några sekunder innan man kan klicka vidare på den sidan man är inne på. Jag vet dagens i-landsproblem. Det ska för tusan gå jättefort! Så jag har spenderat en vecka åt det och blivit mer och mer irriterad och nu tänkte jag att det var dags att göra någonting åt det annars flyger datorn genom fönstret snart haha. Naaaww skulle aldrig göra så mot min bebis även om tanken slagit mig några gånger när den krånglar.

 

Så blev Opera tills vidare... Såhär ser min startsida ut när jag öppnar den =D

 

Har spenderat eftermiddagen med att fixa med uppsatsen och blivit störd av Emelie några gånger så hann inte det jag skulle. Men vid 16 skulle vi till Maria och ha Disney-kväll. Jag hann med att se Bambi och Mulan. När jag gick skulle de precis se Ringaren i Nottre Dame. Men måste man plugga lite så måste man. Nu har jag väl i stort sätt gjort klart det så ska gå till Gabi och se Ghostrider. Har velat se den skitlänge.


Typiskt Örebro universitet

Förstår inte att det ska vara så svårt att ge ordentlig information om saker och ting. Ska man ha VFU och ska söka platsen själv vill man kanske i förväg verkligen veta vad som gäller och inte något halvdant att det kommer!

Känns som måndag men är tisdag

Kanske är det för att vi idag har vår (förhoppningsvis) sista första föreläsning på en termin. Det känns lite lagom skumt faktiskt men det ska bli jävligt intressant. Bläddrade lite i boken vi ska ha igår och ja äntligen lite konkret såhär jobbat vi med personal. Det har jag bara väntat på i 2,5 år. Men nu är det här. Och som sagt saker och ting föll på plats igår.

Måste dock säga att jag fortfarande inte är skapt för att gå upp tidigt på morgonen. När alarmet ringde halv 9 tänkte jag aaaaaaaah nej men kommer ju alltid upp eftersom jag måste. Dock känner jag mig nu pigg och glad. Därför började jag morgonen med denna låt och då kan man ju inte annat än att sjunga med!

Natasha Bedingfield - Pocketful of sunshine

VFU så gott som klar!!

Idag är en jävligt bra dag. Kollade nyss min seriösa mail och hade fått ett av Personalchefen på Akademinska sjukhuset i Uppsala. De är intresserade och vill gärna att jag har min VFU hos dem. Så nu är det bara att spika ett möte och komma fram till vad som ska göras. Känner att steget mot examen blev lite kortare nu =D


Härliga gymtider

Var på gymmet tidigare idag. Kändes skönt att få komma dit även om jag var irriterad för att jag kände mig begränsad och inte kunde köra som jag ville. Knät gjorde lite ont när jag skulle värma upp och så. Vilket innebar att kondition inte var att tänka på för fem öre. Sen hade jag lite ont i ryggen precis över svanskotan, det heter ländryggen va? Sak samma. Kunde ju inte köra max på magmaskinerna heller. Men körde på ändå och struntade i smärtan. Så kommer nog allt känna av magen och armar imorgon ska vi se. Men ryggen känns iaf bättre nu, inte alls lika stel så det var väl bra att jag gjorde något åt det. Knät känns inte av nu så det tog väl inte alltför mycket skada hoppas jag.


Sjuuuuuukt

Idag börjar sista terminen som student. Lovar att efter examen kommer jag inte sätta min fot innanför universitetets dörrar och det ska bli såååå skönt!! Dessutom har vi ingen föreläsning idag, den är imorgon så idag kan jag fortsätta greja lite med uppsatsen. Det är inte mycket kvar som ska göras nu. Känns sååå jävla skönt det också. Sen kan jag släppa (ursäkta) skiten tills opponeringen (när den nu är). Ska försöka njuta av denna termin, något säger mig att den kommer gå fort men det kommer bli intressant med personalarbete och sen VFU på det.

Så nu blir det frukost, lite uppsatsarbete och sen drar jag och Gabi till gymmet. Har inte kunnat sätta min fot där sen slutet av novemeber pga mitt knä men nu känns det bra så jag ska börja lite lugnt. Blir ju inte 30-40 minuter på crosstrainern om jag säger så. Vill definitivt inte få ont och så kan jag inte träna på evigheter sen heller.

En bild på mig och min kusin Vera Valeria från julafton.. Gullunge =)


Irriterad

Känner mig riktigt irriterad över att de tagit bort MTV från det "analoga" kanalerna. Mena vaffan snart kommer man få betala för alla jävla kanaler utom SVT1 ,2 och TV4. Nej för några år sen försvann Eurosport och jag blev jätteledsen och nu tar de bort MTV. Inte för att jag kanske kommer lida så mycket av det eftersom jag inte bryr mig så mycket om deras skitserier. Men ibland vad det bara skönt att ha kanalen på i bakgrunden när man plugga. Men nej nej det går ju inte. Efter ZTV var den i stort sätt den enda kanalen med musik. Jävla skit!


Klump i magen

Samtidigt som jag mår så jävla bra så känner jag samtidigt en klump i magen. En klump som inom någon vecka kommer få ut sin rätt. Jag kan inte sätta fingret på det men tror det är saknad. På samma gång så faller mina egna puzzelbitar på plats mer och mer. Jag har räknat ut att det är 140 dagar till examen! Det är helt jävla galen!

Haha förresten sprang Markus precis in i mitt rum och var tvungen att berätta en sak. Våra kinerser är nog det vidrigaste som finns. På spisen har det stått en kastrull (utan värme på) sen igårkväll. Först ser det skitäckligt ut, det luktar skitäckligt och vi sa att inte en chans att någon är så äcklig att den kommer äta det där nu. Jojo nu kom kinesen ut och satte på plattan för att äta upp det. Då har det stått i rumstemperatur i minst 13 timmar. Så jävla äckligt!!! Bläääää Och dessa människor lämnar han mig med om en vecka. Få se om jag överlever...

Nu ska jag knåpa lite på min uppsats. Dela om teoridelen för att slippa så mycke upprepningar. Inget hårt jobba så jag kan softa igenom det.

Bakisdag = shopping och filmmys

Jag har mått riktigt bra idag även om jag bara sovit sisådär 4 timmar eller nått. Men det är väl inget som brukar göra så mycket när det bara är en natt. Därför har dagen spenderats inne i stan med Gabi, Catarina och Daniel. Vi har fikat på Waynes coffee, shoppat lite och så avslutade vi på Gröna grodan men en jättegod sallad.

Om ett tag blir det filmmys till The experiment.

Förresten kolla det snygga linnet jag köpte på HM-rean!! =D

En härlig kväll

Igår var jättetrevligt även om vi inte kom ut på krogen överhuvudtaget. Vi var kvar hos Gabriella hela kvällen och hade skittrevligt. Vi bestämde oss någon gång vid midnatt att vi hade så roligt där att vi inte tyckte det var värt att betala 100 spänn på kåren. Tror vi var ut och rumlade vid 3 tiden och skulle ha korv men jag hade verkligen ingen tidsuppfattning. Det slutade iaf med att PUBlicum stängde precis när vi kom så jag och Gabi gick tillbaka till henne där vi käkade och städade undan. När jag kom hem imorse var klockan iaf 05.40. Hehe ojsan! Var väl i säng till 6 och sov till 11.

Få se när jag lägger upp bilder på gårdagens upptåg då det blev så att vi använde Gabis camera men jag vet att det finns en del fina bilder där. Tills vidare får jag visa några Daniel tog och la upp på facebook.Partydags igen då!

In i dimman. Ses imorgon! pussss


Såhär källsorterar vi i min korridor

Inte alla men uppenbart vissa av oss. Är så trött på denna korridor nu att jag kan spy. Känns extra påtagligt av någon anledning när det är min egen städvecka. Efter ett ANTAL lappar i köket, korridorsmöten så fungerar det ändå inte. Att det ska vara så svårt att förstå? Tar man hit kompisar som inte vet, visa då!

Det här hittade jag när jag skulle tömma soporna och det var så komiskt att det förtjänade en dokumentation. Såhär källsorterar vi i min korridor, uppenbarligen:

Kolla, kartong i sortering för tetrapack...


Så varför inte en mjölktetra i vanliga soporna?


Å så lite äggskal och sallad i metalhinken!


Men kolla här!! en glasslåda i komposten. Undrar hur lång tid det tar för den?

Idag tar socionomerna examen!

Och jag får sitta hemma. Gick inte att försöka gå som Emelies flickvän den här gången hahaha. Hon tog sin syrra istället men det är lugnt. Vi ska ju festa ikväll istället så vi klarar oss nog ett tag till. Dock måste jag erkänna att det känns konstigt i magen. Jag har försökt att inte tänka på det men faktum är ju att de nu är klara och kommer flytta härifrån. Känns tråkigt för vi har haft jävligt kul tillsammans alltså. Synd att man inte har det umgänget som vi haft i min egen "klass". Det har helt enkelt inte blivit så. Mycket hör nog ihop med att vi levt exakt samma liv under denna termin och inte varit "låsta" till respektive dvs pojk/flickvän eller familj. Det blir lite annorlunda då. Vilket man kan förstå och det är inget konstigt.

Sista dagen på höstterminen

Då är den äntligen här. Sista dagen på höstterminen är här. Det känns lite konstigt faktiskt. Denna termin har gått så jäkla fort alltså. Från att i September dragit igång med uppsatsarbetet direkt med PM och planering för att sedan ha en kurs i teori och sen en i metod. Därefter har man konstant sen 15e november suttit med uppsatsen dag in och dag ut. Det känns väldigt konstigt. Även om min uppsats inte är helt klar så är den väldigt nära helt klar. Det är lite finputsning som återstår och att få till alla delarna där de ska vara. Men att den faktiskt är så klar som den är är helt galet egentligen. Kan dock inte låta bli att tänka på de två veckorna som gick till annat plugg för att vi blev lurade av utbildningsansvarig. Hade jag kunna använda de veckorna senare hade jag hunnit klart med uppsatsen i tid men men. Det är inte ett nederlag, jag anser att uppsatsen kommer vara mycket bättre efter lite mer bearbetning samt att nu har jag de poängen från början av utbildningen som jag saknade tidigare. Det ser inte heller ut som att personalarbetes kursen som börjar på måndag (med föreläsning på tisdag) kommer bli lidande då uppsatsen i stort sätt kommer vara klar innan dess.

Hold it against me

Britney Spears nya singel är släppt. Hold it against me heter den och är en produktion av svenska Max Martin (as always). Nytt sound för Britney?

Vad tycks?


Den kommer nog spelas flitigt på krogen skulle jag kunna tänka mig. Den har potential men jag är inget Britney-fan så jag får vänta och se. Den kanske växer på mig?

Att vara åhörare på uppsats-opponering...

... är faktiskt inge vidare roligt. Man känner sig som ett pucko. Man måste se ut som att man faktiskt sitter och lyssnar och tycker det är intressant. Eller ja det var väl intressant att lyssna grejen är väl att respondenter, opponenet och examinator läst uppsatsen och det har inte jag som åhörare. Så jag får ju bara höra de små delarna som tas upp och av det försöka skaffa mig en uppfattning. Det fanns några tillfällen när jag ville ge dem båda lite tips men vågade faktiskt inte öppna munnen för det är väl inte därför jag är där liksom. Dessutom var jag den enda åhöraren.

Jaja det var ett måste och nu är det gjort. Det innebär att jag faktiskt kan fokusera helt på min egen uppsats hela dagen imorgon tills det är dags att göra sig iordning för kvällen vilket lär bli sent eftersom det är fest med socionomerna och de ska på examensceremoni först och sen ut och käka med sina respektive familjer.

Äntligen frisk!!!

Känns hur underbart som helst!! AAAAH nästan så jag vill skrika av lycka faktiskt. Men av respekt mot grannarna så är jag nog lite tyst. Tror jag ska terra Markus om ett tag dock. Har redan skickat ett sms till resterande partyglada. Jag har blivit lovad lunch inne i stan idag eftersom de inte ansåg att de hade tid igår. Få se när den lunchen blir av, kl 2 kanske?

Jaja jag roar mig med att läsa uppsatsen. Fortsätta gå igenom den menar jag =P eftersom det inte blev så mkt efter att ha hjälpt Emelie igår och så fick jag gå till ica för att handla lite och matlagningen tog sin tid. Sen orkade jag faktiskt inte mer på kvällen även om jag inte gjorde så mycket.

Men åååååh

Har glömt köpa grädde till matlagningen så nu måste jag gå ut igen!! Störigt som sjutton! Jaja ska jag få någon mat idag är det väl bara att lyfta på häcken igen och gå! Kan jag köpa lite kakao också på en gång eller nått. Ikväll blir det nämligen broccoligratäng men skinka i =)


Socionomerna har examensfest

Och jag är inte inräknad alltså. Ganska förståeligt eftersom jag inte är socionom även om jag börjat med socionombeteende på senare dagar. Det är väl både bra och dåligt kanske? Men mest bra! I vilket fall så sitter jag ensam hemma ikväll medan de festar och har roligt. Men de förtjänar de, min fest kommer ju så småningom den också.

Uppsatsmötet gick bra. Några få små justeringar för att göra uppsatsen lite bättre sen så är det bara att köra på med korrekturläsning i massor. Men klar blir jag så det innebär att jag får gå vidare med Personalarbeteskursen som börjar på måndag.

Annars har jag inte gjort mycket idag. Var över till Emelie och fixade hennes hår, hon ville ha lockar och jag gav henne lockar. Det var då ett jädra gnäll om att håret blev så kort ;). Ja man kan ju inte både ha lockigt och långt utan extensions liksom. Jag tycker det blev bra men klart det är ovant för henne.


Illamående

Det händer inte ofta men ibland är jag så hungrig när jag vaknar på morgon att jag är illamående och det är inte roligt alls. Man vill helst ligga kvar i fosterställning och hoppas på att det går över. Vilket det inte gör förrän man fått något i magen. Då är det jävligt långt till köket vill jag lova. Man hoppas att ingen ska se en på vägen. Nu blir ju extra ynklig när jag mår illa eftersom jag har kräkfobi. Så ligger och skakar och vet inte vart jag ska göra av mig själv.

Nu har jag iaf försökt tvinga i mig lite mat och mår lite bättre men går långsamt. Dessutom är det typiskt nu när jag ska upp tidigare på möte med min handledare. Ett möte angående det sista fixet på uppsatsen. Är så trött på den jäveln nu alltså. Nej jag ska kämpa på här nu så jag kommer iväg någon gång.

Här bor jag...

Örebro. Staden som Gud glömde (om man tror på Gud). Jag börjar verkligen undra vad sjutton det är för fel på den här staden. Jag flyttade hit från Uppsala hösten 2008 för att studera på universitetet.

Redan på våren 2008 blev en lärare på universitetet knivskuren av en elev och avled. I större delen av min tid här så har en våldtäktsman härjat och det blev bara värre och värre. Man vågade fan inte gå utanför dörren när det började bli mörkt. Jag som i Uppsala gått hem från stan, från krogen mitt i natten för att det tar kanske 25 minuter (när man är nykter). Denne våldtäktsman åkte till sist fast och erkänner konstant nya fall av försökt till eller våldtäkter. Han är nu uppe i 14 stycken eller något sånt. Helt jävla sjukt.

Och så nu är denna kvinna, Eva, som var retoriklärare på universitetet som jag har varit och lyssnat på. Det var en föreläsning om att "Tala inför andra". För mig var denna föreläsning väldigt givande eftersom jag hatade att tala inför andra men Eva var helt lysande som jag minns det. Därför känns det lite jobbigt när man fått höra att hon blivit bortförd av en kollega som hon (enligt rykte) hade en relation med. Så läser man idag på Aftonbladet att de hittat delar av hennes kropp.

Jag trodde bara att sånt här hände på tv, typ Criminal Minds eller CSI. Jag trodde aldrig att det skulle hända här av alla ställen. Det finns fan onska överallt. Män som inte kan låta oss kvinnor vara ifred. Jag blir så trött på det! Finns det ingen respekt alls?

Mina tankar går till hennes barn, familj och kollegor!!

Ber om ursäkt

Mitt bloggande nu är ganska lågt. Kan höra ihop med att jag inte mår så jävla bra. Orkar inte ens sitta vid datorn nån timme innan jag måste röra på mig. Jag är fortfarande beroende av att sova nån timme under dagen för att klara dygnets alla vakentimmar. Annars skulle jag nog ha vänt på dygnet helt by now. Annars är det väl så att jag faktiskt inte gör så mycket att blogga om, tjänar inget till att flera gånger om dagen blogga om mitt tillstånd eller hur? Så denna veckan har jag bestämt mig för att ta det helt lugnt. Sova om jag behöver, ingen ansträngning alls så ska nog det här gå vägen. Faktum är att det känns bättre idag även om huvudvärken börjar komma. Men precis när jag vaknade kändes allt underbar för jag hade inte ont någonstanns!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra om jag ska vara helt ärlig. Har några punkter från min handledare att tänka över angående hur vi nu kan göra uppsatsen ännu lite bättre eftersom vi har tid på oss. Visst vi har tid men finns orken? Målet var ju att allt skulle vara färdigt på fredag vilket i mitt tillstånd inte kommer bli så men uppsatsen är iaf så klar att jag får gå vidare med personalarbeteskursen. Men kommer ju få sitta lite då och då fram till 24e januari med uppsatsen också som det ser ut. Jag vill ju göra den lite bättre om utrymme finns och vi vet vad som kan göras. Men just nu är allt åååååh så jobbigt!


Amsterdam

Sitter och roar mig med att kolla priser för flyg och hotell till Amsterdam i början av Maj. Som jag vet nu är det jag och Emilia som tänkt åka iväg en sväng sen funderar jag även på om jag ska åka ner till Emelie, Gabi och Catarina i Malaga också under våren. Låter som att jag borde skaffa mig ett extrajobb imorgon! haha

I vilket fall som helst har jag en jävla tur att jag har holländska kompisar som kan hjälpa till och som jag kan fråga om olika saker.

Fairytale gone bad

Sjukt bra låt med Sunrise Avenue!!! Jag är lite galen i den just nu =D

God morgon eller nått

Vettesjutton om det är någon god morgon. Halsont som tusan så ska snart till vårdcentralen och göra halsprov. Nu är jag nämligen sjukt trött på det här jag vill bra frisk, jag orkar inte och jag har inte tid att hålla på och fjanta.

Jisses vilken tid det tar

Har suttit i flera timmare med att installera program och uppdateringar på datorn. Än är det inte klart heller. Kommer nog ta några dagar innan allt är i ordning om man säger så. Men huvudsaken är att det verkar må lite bättre av formateringen och det är huvudsaken. Så förhoppningsvis när det inte behövas de närmaste 12 månaderna!

Sprit mot förkylningen funkar faktiskt

Men tror nog inte att det är att rekommendera sig kur mot förkylning iaf. Man måste ju tänka på levern också. Iofs är det nog kört för den efter mina år som student i vilket fall som helst haha.

I vilket fall som helst mår jag bättre idag än jag gjort på hela veckan och det är skönt. Enda som återstår är lite ont i halsen. Gårdagen var skitkul iaf. Först var det jag, Daniel och Catarina hemma hos mig och förfestade eftersom resten av socionomerna hade klassfest så vi mötte upp dem på stan. Gick sedan till Strömpis.

Något som dock stör mig samtidigt som det är kul är att jag upplever att jag fått ett helt annat intresse från killar på dansgolvet. Nu även av de som jag tycker är något att hänga i julgranen, dessvärre så har de jag inte ens vill komma i närheten blivit ännu värre. Men det stör mig att man ska behöva ändra sig, i mitt fall gå ner i vikt, för att få detta intresse. Jag anser att man ska kunna vara den man är men det är ju inte så i denna sjukt utseendefixerade värld.

Idag ska jag roa mig med att formatera om min dator.

En jäger för förkylningen!

SKåååål!!!


Shopping!

Marieberg är ett jävla bra ställe ibland när man vill åka iväg och shoppa. Ännu bättre när man har bil dessutom för bussen är alltid proppfull och den tar evigheter. Så idag fick Daniel vara chaffis. Även om det var lite suckar, pust och stön emellanåt så tror jag innest inne att han faktiskt gillar att umgås med oss tjejer. Dessutom har han och jag lite gemensamt då jag gillar bilar och sånt. Det visa sig inte minst igårkväll då vi kolla på Let´s dance någon han inte tyckte var så kul så gav honom en bok med kultbilar så var han lugn ett tag haha.

I vilket fall som helst så köpte jag bara två svarta baslinnen på cubus, mina gamla funkar inte längre de är för stora samt ett par svara leggings. Blev ett diadem på HM och så en ny ljuslykta till väggen på Chilli. Mamma ville ha min så fick införskaffa en ny. Tycker den är jättefin även om det inte var den jag ville ha från början.

Vad tycks? =)


Glad idag

På något sätt vaknade jag och kände mig ganska glad. Även om jag inte ens visste vilken dag det var och att jag fortfarande inte är helt frisk. Skitsamma, orkar inte tycka synd om mig själv faktiskt. Så dagen ska spenderas med shopping i Marieberg. Det får väl vem som helst på gott humör? haha


Fredagsmys

Idag blir det lugnt och fredagsmys hemma. Efter en vecka av "sjukdom" för det vill jag nog påstå att det är med varierande feber och förkylningssymtom, ska det iaf bli skönt att inte behöva göra någonting. Catarina och Daniel kommer hit och ser på Let´s dance med mig sen vet jag inte vad de hittar på. Kanske blir en tidig kväll för dem också eftersom vi imorgon ska åka till Marieberg på dan.

God morgon

Vaknade med 26.4 grader i mitt rum. Tänkte det var lite väl varmt faktiskt. Glömde extra elementet på på högsta flåset igår. Hör inte till vanligtheterna att man kan sova utan täcke i dessa tider men ändå slog det mig inte att jag glömt något. Eftersom jag fortfarande är lite krasslig. Idag dock mindre huvudvärk, ingen värk i kroppen men mer ont i halsen istället. Men ser ut som att det är på bättringsvägen iaf!

Dessutom kan jag gladerligen säga att jag inte känt av mitt knä på nästan en vecka nu. Det är inte illa pinkat men får hålla mig från träning ett litet tag till så det får lite mer tid på sig så får jag börja smått sen å cykla eller något.

Satan så skumt

Febern har nu försvunnit och jag har inte ens tagit någon ipren eller något för att minska den. Den har försvunnit av sig själv lika snabbt som i söndagsnatt. Känner mig därför lite piggare och har fått en hel del gjort hittills även om det går lite långsammare än vad det har gjort förut men jag har fått till strukturen på analysdelen nu och jag är mer nöjd med det jag åstadkommit nu än jag var innan. Det känns som att det nu är lättare att se likheter och skillnadet i mitt material. Om jag orkar får jag väl pallra mig iväg till Willys och handla lite iaf så jag klarar mig denna vecka och några dagar nästa för längre än så vill jag inte vara sjuk. För det är fortfarande kvar i kroppen det känner man. Men kanske på bättringsvägen nu då då?

Tror ändå jag ska köra klart delen jag håller på med och sen gå och lägga mig en liten stund för att sedan fortsätta. Känns som att det blir lite lättare nu när jag kommer in i uppsatstänket igen. Men mitt huvud behöver paus också.

Urk!!!

Idag mår jag inte bra. Vaknade med feberfrossa, huvudvärk, svullna ögon, ont i halsen och ont i större del av kroppen. Dagen kommer med andra ord inte bli rolig för nu måste jag verkligen jobba ordentligt med det som är kvar på uppsatsen idag och imorgon. Sen ska den skickas in till min handledare över helgen så då får jag lite ledigt iaf. Så det är väl bara att sätta igång, frågan är hur jävla bra det kommer bli men jag har inget val jag måste! Om inte annat för mig egen skull för att slippa jobba dubbelt senare...

Sjukt trött på snön

Jag börjar bli riktigt trött på all snö nu. Nu vill jag ha vår och bort med skiten. Dessvärre ser det ut att dröja eftersom det konstant kommer mer och mer snö. Lite deppigt faktiskt!

Kan man ha temporär ADHD?

Jag har svårt att sitta still och fokusera på det jag håller på mig. Det går en liten stund sen måste jag göra något annat. Jag orkar inte hålla på med samma sak för länge och helst vill jag skutta runt emellan varven. Kanske är lika bra att jag och Gabi tar en promenad till ÖB nu och så får jag fortsätta sen. Jag har iaf kommit en liten bit på vägen men inget analysarbete än. Blir en uppesittarkväll kanske?

Jag ser ut som en Alien!

Känns som att hela fejjan är svullen men det är ögonen. De har varit så sen i söndags så antar att det är en del av förkylningen eller vad sjutton det nu är som jag lider av som förstör mitt liv. Jag har som sagt en del att hinna med men det går i snigelfart. Huvudvärk och pluffsiga ögon är ingen trevlig kombination då ögonen känns väldigt tunga, vad gör man mot det liksom?

Förresten hur kommer det sig att män bara märker när man inte gjort något eller i mitt fall nu med svullna ögon så reagerar de direkt men fan inte när jag fixat till mig dvs annorlunda sminkning, klippt och färgat håret. Kan man inte säga "vad fin du är" istället för "hur ser du ut?".

I vilket fall så blir det nog inte mer än fix med uppsatsen idag och en promenad till Ö&B när jag gör paus och ev. kanske jag ska gå till Willys också eftersom jag inte har mycket mat alls hemma. 

Gör mig sjuk på riktigt

Kan jag inte få bli ordentligt sjukt istället för något halvdant. Jag hatar att oftast när jag blir sjuk så är jag inte tillräckligt dålig för att ligga i sängen hela dagen men samtidigt så mår jag så dåligt att jag inte kan göra något vettigt. Efter knaset här om natten har jag fått dras med en huvudvärk som inte försvinner, allmän trötthet som gör att jag inte orkar mycket samtidigt som det kryper i kroppen som jag för övrigt är öm i. Det gör liksom ont om man kommer åt mig. Helskumt! Jag önskar bara att jag kunde få bli liggande någon dag och inte kunna göra något eller så vill jag bli frisk pronto. Har inte tid med det här fjantet! Till ica och införskaffa C-vitamin överdos (!) och lite frukost.

Snart hemma i Örebro

Måste säga att det är riktigt skönt att åka buss. Jag har i stort sätt sovit hela vägen. Det tyder också på att jag inte är helt kry men jag kämpar på. Just nu är jag i Eskilstuna så är inte mycket kvar. Längtar hem till min säng men också alla vänner som inte kommer ha så mycket val annat än att umgås med mig nu när det inte är lång tid kvar. *snyft* Tybblemaffian splittras snart!

Nattblogg

Tänkte slänga in ett snabbt nattinlägg innan jag hoppar i säng. Imorgonbitti åker jag tillbaka till Örebro med Swebus. Har så mycket packning att det är skönt att slippa släpa även om det tar längre tid.

Dagen har som vanligt bestått av sista minuten ärenden innan jag åker hem samt att jag hjälpt mormor med att handla saker till nya lägenheten som hon fick nyckeln till idag.

Jaja natti natti då. Hörs på bussen! (kanske)

Konstigaste natten på länge

Igår gick jag och la mig efter Arn. Största anledningen till att jag hoppade isäng så tidigt var att jag ville upp tidigt idag eftersom jag måste upp ännu tidigare imorgon. Jag somnade nästan direkt efter att ha läst nån sida i Andreas Carlssons bok. Men jag har nog inte sovit mer än 20 minuter när jag vaknar och jag mår jättedåligt verkligen. Fryser, dunkande huvudvärk och varm som bara den. Jag smyger upp och hittar mamma och Osama i köket, uppenbarligen kunde de inte heller sova. De konstaterar att jag ser hemsk ut och känner på min panna. Feber tyckte de också. Typiskt tyckte jag, tog en ipren och gick tillbaka till sängen. Där kunde jag naturligtvis inte somna, snurrade och snurrade. Gick upp på toa för att ta tempen och verkligen få bevis på att ja det är feber och inget annat. Ibland när jag får huvudvärk kan jag även bli väldigt varm och trött. Men nej 38.2 visade termomenter. Skit också, jag har inte tid med det här!!! Lyckades iaf somna om efter 03 nån gång.

Idag när jag vaknade kände jag mig mycket piggare, mamma kom också in för att kolla till mig. Eftersom jag har en del att göra idag var jag tvungen att ta mig upp och duscha iaf. Kände mig inte så fräsch efter natten. Det första jag gjorde innan jag klev upp var ändå att kolla febern och termometern stod på 36.5. Jaja tänkte jag, nu har jag ftt hypotermi istället haha. Men fatta även att det inte är någon idé att ta temp direkt när man går upp för det är lite missvisande eftersom kroppstempen sjunker när man sover. Så jag hoppa in i duschen och efter kollade jag igen. 36.9. Men andra ord fortfarande ingen feber.

Detta var verkligen en skum en nattsgrej. Är väl tur det. Skämtade lite och sa att kroppen gick till attack mot nuddlarna som jag åt igårkväll. Har inte ätit sånt på väldigt länge. Dock kommer jag få ta det lite lugnare idag det kan ju komma tillbaka när man minst anar. Men just nu är det okej.

Skönt med promenad

Tog på eftermiddagen en promenad till pappa. Till att börja med var det mulet men så kom solen fram en liten stund. Precis vad jag behövde känns det som. Jag blev liksom lite glad av det. Dock varade det inte så länge eftersom solen höll på att gå ner precis då.


Sova för mycket är värre än att sova för lite

Jag anser inte att jag är trött och behöver sova hur mycket som helst. Jag är inte sjuk direkt och sängarna här hemma är dessutom inte speciellt sköna. I flera nätter har jag sovit säkert 10 timmar, vaknar som en zombie och orkar inte göra speciellt mycket på hela dagen. Skulle inte vilja påstå att jag vänt på dygnet eftersom jag är dödstrött vid 23 tiden och går och lägger mig vid midnatt. Problemet är sen att jag vaknar efter 10 och det är inte bra alls.

Varför känner man sig så seg, nästan sjuk av att sova för mycket när man klarar sig hur bra som helst hela dagen om man sovit för lite? Jag måste verkligen ta tag i det här. Imorgon måste jag upp tidigt då jag har ärenden inne i stan sen på tisdag går min buss 08.10 så då måste jag vara uppe i tid.

För övrigt börjar mitt knä äntligen bli bättre. Var ju ute på promenad igår, hade endast lite ont efter att ha suttit still i en biosalong i 2 timmar. Idag känns det inte alls så det blir bättre och bättre. Snart får jag kanske hoppa in i gymmet igen även om jag får ta det lugnt. Kan ju nämna något väldigt positivt. Jag har inte gått upp ett dugg under jul och nyår när jag varit hemma, känns ju som att jag inte gjort annat än å äta. Men nu blir det tillbaka till rutiner, mina rutiner.

Rolig första dag på nya året?

Sitter och skriver mail till diverse myndigheter och företag angående vår VFU/Examensarbete i vår. Nu har alla pusselbitar fallit på plats och jag kan ta tag it det. Jag vill helst skaffa eget i Uppsalatrakten och inte bli tilldelad något i Örebro. Så det roar jag mig med i brist på annat. Har gått så långt att jag t.o.m skrivit till svenska kyrkan. Men jag vet att de har ett kontor i Uppsala där jag var och intervjuade en kvinna min första termin på PV i Uppsala innan jag flyttade till Örebro. De har ju personalavdelning som vilken annan organisation som helst och betyder inte att man behöver vara kristen på något sätt mer än att de gärna ser att man är döpt iallafall haha.

Snart ska jag fixa lite käk. Blir mums mums tacos idag också!

Första inlägget 2011

Höll på att skriva 2010. Undrar hur lång tid det kommer ta att vänja sig den här gången? Jag misstog mig redan inatt så det började bra haha. Annars var gårdagskvällen hur trevlig som helst, var nog länge sen jag skrattade så mycket faktiskt. Helt underbart. Vi åt och åt och åt, drack vin och spelade spel. Eftersom jag är livrädd för fyrverkerier så stannade vi inomhus. Det gick bra eftersom Anna bor högst upp, på 7e våningen, och vi hade utsikt över hela stan så smällare fick vi ta del av GRATIS. Sjukt eg hur mycket pengar som går upp i rök på mindre än 15 minuter.

Hemresan är nog den mest intressanta jag varit med om på länge måste jag säga. Hade snöat en hel del och bussarna hade lite svårt att ta sig fram. Till råga på det så var chaffisen lite stressad också. Det gjorde att han körde en aning för fort och höll på köra ner stolpar och hela busshållplatsen när den fick sladd och vek sig dubbel. Det var lite läskigt faktiskt. Kan ju säga att kommunen inte gjort mycket för att få undan snön från vägarna. Sen väl inne i stan var jag tvungen att byta buss då Anna bor på andra sidan stan från mig och även där jag planerar att bo i framtiden om jag inte får en bra lägenhet på "min" sida. Bussen var i tid, kors i taket, men vägarna var fortfarande svårkörda och jag tyckte de körde alldeles för fort. När bussen kommer upp till de 4 mackarna (en korsning med 4 mackar som låg vid gamla E4:an, vilket är mer än halvvägs hem till mig) så vänder bussen utan förvarning och kör tillbaka in till stan, där vi blir stående i ca 25 minuter för att "ingen buss fick köra". Alltså de kunde ha förvarnat innan han vände så hade folk kunnat hoppa av och gå sista biten hem, men nej nu fick vi sitta på stan och vänta. Jag var dessutom skittrött och hade världens huvudvärk.

Lite efter 03 var jag hemma iaf. Hoppade nog i säng direkt. Idag har jag mer huvudvärk än dagen efter juldagen och jag drack bara lite vin igår. Skumt det där, men å andra sidan så har jag inte mycket planerat för dagen. Jag funderar på att de en liten promenad innan det blir mörkt. Med andra ord börjar det bli ont om tid haha.

RSS 2.0