Förbereder maten till kvällen

Syster har som sagt studentfest med släken ikväll. Vi ska grilla och jag håller därför på att förbereda min mat redan nu så jag slipper när det är dags att fixa till sig och allt. Blir ett litet laxpaket med smått och gott för min del. Nu börjar ju solen komma fram också så det här blir nog bra!

Mycket bra låt

 

Vilken jävla fredag

Trodde jag skulle ha en lugn fredag och jobba på som vanligt och greja lite med olika saker. ICKE!!
 
Direkt när jag kom på morgonen var det kaos. En snubbe på en av enheterna hade sagt upp sig på morgonen för att han hade fått ett annat jobb, tydligen så visste ingen om att han ens tittade på annat. Det är samma snubbe som varit med under några intervjuer jag varit del av. Så enhetschefen kom ju upp till mig i panik om att det måste läggas upp en annons IDAG. Eeeeh jag var ju den enda personalaren på bygget så vad skulle jag göra, det var inget jag hade gjort förut. Det var bara att göra och göra rätt, lära nytt och lära snabbt. Efter mycket om och men är annonsen iallafall uppe på offentliga jobb. Jag är mycket stolt över mig själv att jag drog detta i land. Men jag känner att det var mycket press och ansvar att lägga på mig som praktikant/trainee meeen jag har klarat det. Sen ska det tydligen ut en blänkare på UNT på måndag. Jag har ingen aning om hur det ska göras men får ju se till att lösa det på något sätt också. Har jag tur kanske de fortfarande har gamla mallar kvar från tidigare tjänster som man kan använda. Problemet är ju att jag inte har något aning om vilka behörigheter jag har eller hur jag hittar saker och ting.
 
För att inte tala om det blev jag även satt på att skriva anställningsbevis som ska skickas ut efter att nästa problem ska lösas. Vi måste nämligen ut med säkerhetskontroller på 3 stycken som redan fått tjänsten på enheten. Grejen är den att jag inte har den behörigheten och ingen verkar veta vem som har den, de som alla vet gör det annars är på semester 2 respektiva 3 veckor till. Lyckat säger jag! Så ser ut som att jag kommer vara ensam de två kommande fredagarna också.
 
Igår var jag jäkligt irriterad när jag kom hem, eller var på väg hem. Både för att jag tycker det är dåligt att endast en person har full koll på sådana här grejer och sen att jag blir lämnad helt själv för att två har semester samtidigt och en är ledig på fredagar. I mitt tycke är jag värd en anställning och jag hoppas de ser hur mycket jag offrar och engagerar mig i verksamheten för deras skull, visst mycket för min också. Det enda jag får är erfarenhet, de får en heltidsarbetande gratis. Och jag känner att jag ofta drar ett stort lass, är ambitiös och jobbar på. Det är inget som jag känt mig stressat över eller känt att jag har för mycket att göra utan att jag t.o.m skulle kunna göra lite till. Igår blev det dock för mycket och jag har sovit sjukt dåligt inatt p.g.a att jag vet att det finns en hel del att göra på måndag som jag inte vet hur jag ska göra egentligen.
 
Jag borde inte grubbla på det nu under natten men så blir det ändå. Aja ska inte hänga upp mig på det nu. Det är måndagens problem. Ikväll ska jag på studentfest så får tänka på den och ha roligt istället!

Fredaaag!!

Äntligen är det fredag! Har visserligen inte jobbat så mycket denna vecka men fytusan för semestertider och kaos i organiseringen! Meeen bara att ta tag i det hela alltså. Det är nu man ska visa framfötterna har jag hört. Känner mig dock inte så pigg. Har fortfarande inte fått i mig någon frukost och jag borde åka om 10 minuter men det lär ju inte bli av. Får dyka upp på kontoret lite senare idag och skippa fikat helt enkelt. Som det känns nu blir det jävligt lugnt på systers fest imorgon men men. Det blir trevligt iallafall!

Såååå borde kanske försöka få någonting i magen nu då!

Torsdag 28 juni

Fatta att det snart är juli och vi har inte haft någon sommarvärme what so ever. Visserligen har jag jobbat med någon ordning får det väl ändå vara. Det har bara varit regn, regn och åter regn. Just nu skiner solen och jag hoppas att den gör det så jag kan gå ut och njuta av den efter jobbet.

Idag tänker jag nämligen åka och jobba. Jag är frisk och klättrar på väggarna och jag inte får göra något produktivt snart!

Moi

Kände mig lite ego idag så lägger upp en bild som jag gillar från "Pappa 2s" bröllop i vintras. Känns verkligen som en paparazzibild detta. Tur jag ser neutral ut och inte gör massa grimaser! hahaha

Jag vann!!!

Var med och tävlade om en t-shirt hos hockeysverige.se förra veckan. Man skulle helt enkelt gissa på vilken person som skulle vinna vilket pris i NHL Awards. Jag var lite svenskpartisk vill jag säga. Skulle vilja säga att det var en "fine line" mellan vem jag ville och vem jag trodde. Sista frågan var då såklart hur många priser svenskar tog hem totalt. Gissade på att de svenskar jag redan röstat på samt "Affe" skulle vinna. Han kanske inte vann det pris jag trodde men han vann ett pris så mitt svar var ju rätt hahaha. Så jag har vunnit en t-shirt. Yay! Lite kul eftersom jag sällan vinner någonting och blir lika förvånad varje gång!

Nu ska jag dra mig upp till mamma och sätta ihop hennes nya dator, greja med sladdar och jag vet inte vad. Det lär ta ett tag, sen vidare upp till Gränby och kolla lite. Har suttit inne för många dagar!

Helt ok

Pastan igår var helt ok. Det var lite pestoliknande smak med tomaterna, kräftstjärtar och bönor. Gjorde lite för mycket pasta så fick ha i lite extra pesto men det var gott. Kommer testa igen, kanske finns olika smaker?

Tänkte testa

Fick denna av mormor. Är tydligen någon form av "pastasås". Snarare olja med kryddor, soltorkade tomater och skaldjur i. Det ska tydligen bara blandas ner i pastan. Så håller på och kokar lite nu så ska jag testa. Jag har lärt mig att man måste testa innan man säger att något är äckligt!

Rapportering kommer...

Tips från coachen

Ring inte till tandläkarmottagningen och fråga vad som hänt med din remiss till ortopeden! De kan liksom inte hjälpa till. Vänd dig istället till din husläkarmottagning.

Feberyran är nu total. Kanske ska låta bli att ringa samtal överhuvudtaget?

Swedish house mafia

Gissa vem som fått biljetter till spelningen i Stockholm i november?!?!

JAAAG!!

Sjukt lycklig med tanke på att de splittras efter...

Är sjuk, blää

Bra timing eller not! Vaknade 03 inatt och kände mig ungefär som jag blivit överkörd av något i sömnen. Om roadkill kunde känna något så är det så jag känner mig. Mycket riktigt när jag vaknade vid 06 när det var dags att gå upp hade jag ingen ork över huvudtaget, kunde knappt svälja och huvudet dunkade som sjutton. Hello feber kan jag ju säga. Sååå har fått slänga iväg massa mejl och samtal här på morgonen till diverse kollegor och dela ut lite mer akuta arbetsuppgifter. Lär ju inte jobba imorgon heller.

Hej myggätna knä


Min galna midsommar

Var som sagt med släkten i Järlåsa året till ära och ja ingen släkt kan väl parta och hålla igång som vi gör. Vilket jäkla gäng alltså. Meeen jag älskar er allihop! Blir en favorit i repris på lördag när syster har studentfest. Behöver inte gå igenom alla detaljer kanske men det blev en aning mycket dricka för min del och ja jag var inte den enda kanske. Vissa droppade av tidigt medan vi tappra höll igång till 4 snåret. Då jag skulle cykla hem.
 
Tips från coachen. Cykla inte när du inte ser vägen framför dig eller på en mountainbike när du är van vid en gammal hederlig kärringcykel. Sträckan på ca 6 km tog nästan 2 timmar! Efter ett antal besök i diverse dikeskanter är jag blåslaget och uppkäkad av myggen. Bokstavligen, blåmärken och myggbett har jag gett upp att räkna. Meeen inte värre än så. Hade nog den trevligaste midsommaren på länge och tack till alla inblandade!
 
Lägger inte lite random bilder som jag hittade i min mobil, får fixa bilder av faster Åsa vid ett annat tillfälle.
 
Per Morbergs rosévin var riktigt gott till grillat!
 

Mormors födelsedagspresent

Mormor fyllde år i torsdags. Nu är hon pensionär på riktigt! Så åkte till henne på middag direkt efter jobbet. Av oss alla fick hon en ny cykel. Mamma och Osama var och hämtade den efter middagen så det var bara att bygga ihop det sen. Säger ju att jag inte behöver någon karl som ska göra saker åt mig. Kan själv! Så byggde ihop cykeln med lite hjälp av Osama när jag behövde ett per extra händer.
 
Såklart fick mormor en matchande hjälm också, vi planerar dock att pimpa den lite. Oj vad vi skrattade kan jag säga. Men ung i sinnet ska man väl vara. Mormor blev iallafall jätteglad och nu återstår det att se hur mycket hon kommer cykla på den ;).
 
Det blev iallafall en invigning i kvällssolen!

Mognare Jedward-sound


Glad midsommar!!

Ville hoppa in här i bloggen och önska alla en Glad midsommar!!
 
Själv kommer jag spendera dagen och kvällen på landet. Håller på och packar för fullt, är ju en del som ska med då jag sover kvar inatt. Bussen går 12:30 så det är ingen panik någonstanns men man vill ju inte behöva slänga ihop allt. Har valt att fixa till mig på plats, orkar inte hålla på nu. Dessutom kommer jag ha nån timme på mig innan vi ska till Rosenhill och grilla.
 
Så Glad midsommar på er!!

Måndag 18 juni

Snart är det midsommar. Känns det? Nej! Det känns ungefär som veckan innan julafton, man var osäker på vilken årstid det var. Det känns väldigt tråkigt. Jag hoppas verkligen att det blir fint väder på fredag iallafall, blir mycket tråkigt annars.

Dagen har passerat obehindrat. Började dagen med att skriva ut CV som kommit in och diarieföra dem, skickade vidare till berörd chef. Efter det har jag grejat med fakturor, varit med vid upphandlingsmöte för företagshälsovården och slutligen hade jag en intervju på eftermiddagen. No biggie!

Snowwhite and the huntsman

Varit på bio idag och sett ovanstående film. Över lag tycker jag att den var bra men ska tilläggas att Kristen Stewart är en usel skådespelerska. Har hon två miner som hon kan göra eller vad? Hon kändes precis lika överspelad som i Twilight-filmerna även om det funkar där. Dessvärre lär hon få massa roller iallafall eftersom hon redan blivit känd i Twilight. Jaja, var inte helt bortkastade pengar iallafall då den var snyggt gjord.


Dagarna går sjukt fort just nu

Jag hinner inte med någonting känns det som. Jobb och sen går jag hem, lagar mat och sover. Okej inte riktigt men det har varit avslutning på slottet i onsdags, var hos Emelie och kollade på fotboll i fredags och igår var jag knappt hemma heller.

Har haft massa intervjuer hela veckan. Det är skitkul och intressanta människor träffar man.


I fredags blev det vin med ost och kex hos Emelie framför fotbollen. Tråkigt att Sverige är ute, det var en bra match men vi hade inte marginalerna med oss helt enkelt.


Igår var jag ute i Järlåsa och käkade. Det bjöds på svärdfisk (ja ni läste rätt). Det var första gången kan jag säga. Jag skulle vilja beskriva det på följande sätt: konsistensen påminde om fläskkotlett men det smakade fisk. Sammanfattningsvis kanske inte det godaste jag ätit men tror det blev en liten krock i den nya upplevelsen så skulle testa igen.



Äkta kärlek ;)


Bubbel, snittar och sommaravslutning

Idag har vi haft sommaravslutning med jobbet. Vi var i landshövdingens trädgård som det kallas på baksidan av Uppsala slott helt enkelt. Där bjöds det på bubbel och snittar, det var riktigt jäkla gott som husfrun Elisabeth fixat. Vi tackade av pensionärer, hade prisutdelning för stegtävlingen och lite allsång. En trevlig eftermiddag helt enkelt.

Landshövding Peter Egart



Gissa innehållet i denna coola flaska


GB Glass 88

Denna är definitivt en favorit tillsammans med Nogger.


För alla oss

Sara Löfgrens Unibetlåt här i fullversion inför EM2012. Tagga inför Sveriges match ikväll ;).




Varmt eller kallt
Vått eller torrt
I alla väder så älskar vi sport
Vi samlas ihop,
gula och blå
Tillsammans så ska vi mot vinsterna gå

Med matchen igång får man lyckorus
Vi ser våra hjältar i läktarens ljus
Inget som slår,
känslan man får när kampen är över och segern är vår

Hela matchen lång
Våga satsa
för att vinna
Sjung med i hela Sveriges läktarsång

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
Är vi gula och blå

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
Ska vi segrande stå


Match efter match
Mål efter mål
Spänningen stiger med svenskarnas vrål
Sång efter sång
Minut för minut
Kampen den börjar nu gå mot sitt slut

Längtan till guldet är störst av allt
Lyckan den sprider sig överallt
Inget som slår
Känslan man får
När kampen är över och segern är vår

Hela matchen lång
Våga satsa
för att vinna
Sjung med i hela Sveriges läktarsång

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
Är vi gula och blå

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
Ska vi segrande stå

Eckerö

Var en sväng till Eckerö med pappa och farmor igår. De drack så jag fick såklart vara nykter och chaffis till dem. Det var dåligt väder när vi åkte men sen blev det värsta sommarvädret. Fick nöja mig med alkoholfria drinkar på båten men de var rätt goda ändå ;). Köpte lite i taxfree också så har lite att dricka framöver. Kan behövas till midsommar och systers studentfest om inte annat ;).


Sinead


Intervjuer

Har inte bloggat på några dagar. Har inte varit hemma eller så har jag varit upptagen med annat.

Kan ju börja med att säga att jag fått en helt del eget ansvar ppå "jobbet" nu. Har även börjat vara med och delta vid intervjuer, ja jag intervjuar också om jag vill in med någon fråga. Det känns väldigt bra faktiskt. Jag trivs så jävla bra att jag börjar få separationsångest redan och då är det ändå mer än 3 månader kvar men tiden går ju så jäkla snabbt. Måste ju utgå ifrån att när praktiken är slut så är min tid på Länsstyrelsen slut. Men jag vill gärna stanna om jag får. Jag känner att jag har mer av mig själv att ge och utvecklas inom.

Var på Eckerö igår, postar lite mer bilder och så senare. Ska snart iväg och luncha med Emilia och innan dess har jag lite pappersgöra att fixa som måste skickas in idag.

Snyggt Dead by april!!

Nya musikvideon till Crossroads. Tycker det är en riktigt snygg gjord video.

Dead by April har berättat att låten handlar om att stå inför ett vägskäl och svårast är det att göra det naken – därför har alla som är med i videon, från bandmedlemmar till statister, bar överkropp.


1 år med knasbollen

Idag är det exakt 1 år sedan jag fick Tingeling den lilla knasbollen. Tänkt hur fort tiden går egentligen. Även om det inte varit det bästa året i mitt liv så kan det bara bli bättre. Jag firar dagen med att åka ut på landet och dricka vin medan Tingeling får vara kvar hemma och äta tonfisk. Tror inte hon klagar dock =)


Då och nu - stor skillnad!

Sitter och går igenom massa fotoalbum på datorn eftersom Gabi behövde några och har helt klart kommit till insikt om hur mycket jag faktiskt har förändrats. Så kommer lägga in några nu och då bilder. Skillnaden mellan dessa är 2 år bara och minus ca 20 kilo. Jag tycker det är jobbigt att se hur jag tillåtit mig själv att se ut, men det kommer aldrig bli så igen! Jag vill fortfarande gå ner mer men jag är nöjd med hur jag ser ut idag (i stort sätt). Känner mig lite som fula ankungen som blivit en svan =)







Nu har jag inte bloggat igen

Jag vet inte riktigt anledningen heller. Jag har väl helt enkelt inte orkat eller haft något att skriva om. Jag vet inte ens vad jag gjorde i fredags efter jobbet... hmmm. Igår åkte jag direkt ut på landet, var bara hem och lämnade lite grejer och gav katten mat. Var och klippte mig också. Kan säga att såhär kort hår har jag inte haft på evigheter. Känns sjukt konstigt men det växer ut.

RSS 2.0