R.I.P skärmen

Officiellt hejdå till gamla dataskärmen. Den har haft ett långt hårt liv, aldrig krånglat. Men nu är det slut.


Säger därför hallå till min nya som inte alls blev så tokig som jag trott.

Sista första dagen

Idag börjar det sista året av plugg. Snacka om att jag är motiverad att göra det bästa av det. Tror aldrig jag varit såhär inspirerad. Man kan ju tycka att sista året är värst men jag ser det som en boost, äntligen ser jag ljuset i tunneln. Det känns underbart att det snart är över även fast jag kommer att sakna det. Framför allt kommer jag vara en av de få i min släkt som tagit ut full examen i en utbildning och det är stort.

Så off till Universitetet. Info föreläsningar 9-12, sen ska jag och Nina iväg och köpa dator med tillbehör till henne och ja lär ju köpa en ny skärm.

Shoppingen igår

Har helt glömt blogga om det över huvudtaget. Nina och jag tog en sväng till Lågprismagasinet, IKEA och Marieberg igår. Det blev en del grejer som det kan bli inför en nystart av termin. Först köpte jag en låda på Lågpris att ha i badrummet på min nya hylla, behöver ju något att samla skit i (bilder kommer när jag kommit i fas med lägenheten). Sen blev den en del smått och gott på IKEA b.la värmeljus, krokar som man kan hänga på dörrar, blev en ny orkidée med kruka samt galgar. På Marieberg blev det Cubus, fick 2 par leggings och en kofta för 470 spänn tycker jag var billigt.

Påminn mig om att jag måste sätta upp en tvätttid om jag ska ha några kläder att gå i. Eller iofs så är det sommarkläderna som är smutsiga och de behövs ju inte i detta höstSverige på ca 12 grader.. MMmmm.


Just my luck

Jag hatar teknik just nu. Det känns som att varje gång jag har, vill eller tänker köpa en ny elektornisk pryl så är det något som pajar. Nu hade jag äntligen tänkt lägga pengar på en ny DVD-spelare med hårddisk som varit trasig i exakt ett år. Den hade fått nå fnatt när jag kom hem och kopplade in den efter förra sommaren. Vad händer nu, jo skärmen till min dator pajar. Den la av bara sådär när vi satt och kollade på tv. Mena tack för den!

Så just nu känner jag mig lite uppgiven faktiskt. Eller man ska väl tänka positivt? Det var ju skärmen som pajade och inte hela bild/grafikkortet. Så istället för att köpa en ny DVD-spelare imorgon kommer jag få satsa på en ny skärm till datorn. Just nu har jag fått låna Emelies och man märker att den inte är helt komportabel med min nyare dator. Mitt grafikkort är lite för fram för denna, men det är en skärm just nu och jag är tacksam.

Så någon som vill skänka mig 1000 spänn eller en ny skärm (platt och max 1 år gammal annars funkar det inte)?


Invigning

Tillbaka i Örebro. Rummet ser ut som Al-Qaida provbombat igen. Det är inte ens ett organiserat kaos den här gången. Men det är skönt att vara tillbaka. Hade lite reunion med Tybble-Maffian igår, massa skvaller och skitsnack.

Hade också invigning av min nya säng inatt. Gissa om det är skön? Den är helt underbar, visst den måste liggas in lite och jag måste vänja mig vid att ligga i en säng av hög kvalitet men det tror jag att jag ska fixa. Så det får 4 av 5 toasts till att börja med!

Ska snart ut på en shoppingrunda med Nina. Ska bli trevligt trevligt. Liten reunion efter sommaren där med.

Väntar

Sitter och väntar på att Emelie med familj ska komma och hämta mig. Då bär flyttlasset tillbaka till Örebro. jag längtar faktiskt tillbaka till mina egna rutiner och mitt egna liv, där jag inte måste anpassa mig efter 3 extra viljor. Känner mig väldigt inspirerad inför det sista året, jag är väldigt redo och känner att jag mentalt mognat en hel del under sommaren och lärt mig en del om mig själv. Jag vet vad jag vill och jag tänker kämpa för att nå dit.

Trött var ordet, eller slutkörd kanske

Japp förkylningen blommade ut med full kraft inatt. Tror jag har hostat lungorna ur mig, vill inte dricka, vill inte äta. Är allmänt hängig och trött. Täppt i nästan, lite ont i halsen. Varför finns ingen hemma att ta hand om mig? Har iallafall varit ute på ärenden med mamma idag. Köpt badrumsmatta, nya små handdukar och en kalender samt smått och gott på apoteket.

Imorgon åker jag tillbaka till Örebro. Jag längtar faktiskt till ett par dagar att bara varva ner, ta det lugnt och gå och småplocka. Tills dess att jag kommit i fas orkar jag inte blogga. Så imorgon eftermiddag eller nått sånt kanske. Då kommer lite bilder och sånt från Cypern iaf.

Borta bra men hemma bäst

Kom hem från Cypern för någon timme sen efter den värsta flygresan ever. Var en pojke som satt bakom mig och skrek hela resan och det var inte lite högt heller. Nästan så jag ville ge mamman skulden för tinitus men hon försökte verkligen få tyst på honom i fyra timmar.

I vilket fall som helst är det skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst.


Ayia Ayia Ayia (fucking) Napa

Lite kort update from värmen. Allt är superbra, varmt och skönt, massor av sol och bad samt knäppa människor. Man kan säga att vi roar oss för fullt och har kommit på massa knasigheter. Bla så tävlar vi om vem som har mest skadepoäng och liknande när veckan är slut, det är allt från att kräkas till skärsår. Kan säga att Emilia leder just nu följd av Anna sen Emelie och sista jag.

Brände mig på magen och typ bikinilinjen igår så tar det lugnt med solen idag. Barrunda ikväll ska bli skitkul. Vi var ju på poolparty med öppen bar i Lördags. Kan ju säga att vi inte klarar öppen bar, vi behöver betala för oss hehe. Sen har vi också tjänat till oss 2 helrör på GG (GrabbarnaGrus.dk).

Kan säga att jag inte längtar hem just nu iaf. Eller på morgon när jag ligger i min hårda säng och sopbilen kommer runt 07. Hursomhelst kommer jag ha en nice bränna!

Kram på er!

Hej du Sverige!

Nu drar jag till Cypern i en veckan. Så kommer troligtvis inte blogga men vem vet, kanske hittar lite trådlöst internet på hotellet.

Ses nästa fredag!! Ciao

Nu är det inte långt kvar

Färdigpackad. Färdigfixad. Städat.

Om 5 timmar kommer Emelie och hämtar mig. Jag hatar att vänta, känns som om tiden står helt still. Sitter också och funderar på om det är någon idé att sova över huvudtaget. Kommer jag ens kunna sova även fast jag känner mig ganska trött. Brukar alltid vakna var och varannan minut (känns det som) i tron om att jag försovit mig. Ska klura på det en liten stund till sen hoppar jag i sängen. Måste bara beställa taxfree till mormor samt kolla lite saker. Massa kort ska plockas ur min plånbok!

Medans ska jag nog sitta och kolla på dessa bilder och drömma mig bort lite. ÅÅÅh längtar sååå mycket!




Jag saknar

Just nu saknar jag racing som in i bomben!! Formel 1, GP2, DTM... you name it! Är DTM på Zandvoort i Holland i helgen men... Juste pga att canal+ visar DTM kan jag inte se det längre och det suger. Räcker med att de småhöjer Viasatkanalerna hela tiden. Det gör mig väldigt irriterad, mena är man student så är man. I vilket fall som helst så börjar det klia i mina racingfingrar. Fick tom ändra tillbaka till F1motorljudet på mobilen. Så nu hoppas jag på många sms haha.

Iaf nästan 3 veckor utan racing är lite mycket för mig som sagt. ABSTINENS!!

14 timmar

Om 14 timmar ska vi vara på Arlanda, om 15,5 timmar så lyfter planet förhoppningsvis utan problem och ca 20 timmar är vi på Cypern och Ayia Napa. Bara lite onödig fakta sådär, mena vem räknar egentligen? =P

Poängen är att jag inte har packat ett dugg, jag har inte ens ställt fram resväskan. Vad händer med mig som i stort sätt var klar förra veckan? Okej då packade jag visserligen till Örebro så det räknas väl inte. Till saken hör i vilket fall som helst att jag inte gjort ett dugg på 2 dagar, jag har legat och kurerat min förkylning. Fick sms av Anna för ett tag sen där hon sa att hon packat klart, bra att vissa är ute i tid.

I ärlighetens namn börjar jag känna mig lite stressad. Det gör jag alltid när jag ska iväg någonstanns och timmarna minskar. Har alltid gott om tid iaf. I värsta fall får jag väl åka oduschat och med håret åt alla håll imorgon. Men samtidigt, jag tvättar nu, det är kanske klart om ca 1 timme så kan jag packa allt för det tar inte så lång tid att slänga ner sakerna i väskan. Då är klockan typ 17. Lär ju inte sova så mycket iallafall.

Buenos dias

Jag har officiellt vunnit över förkylningen! Wohoo och inte en dag försent heller. Visserligen så har stämbanden tagit lite skada av allt hostande så är fortfarande hes men det får jag väl leva med. Kan ju påstå att jag festat jävligt hårt om så är haha

Idag ska jag fixa de sista grejerna som ska med, jag ska tvätta och packa. Blir upp tidigt imorgon som sagt.

Vi ser ut som dockor!!

Vaxdockor kanske? Eller är det bara jag som tycker det??

Så lite gör så mycket

Just nu känner jag mig lycklig. Varför?

Tror nog att det hör ihop med att i stort sätt alla förkylningssymtomen är borta. Har inte hostat speciellt mycket på hela dagen och det är mer och mer torrhosta bara. Sen är jag nästan inte snorig alls längre å har inte tagit nå nässpray sen imorse.

Att så lite kan göra så mycket! =D
Känner verkligen för att börja packa nu. Har inte varit ett dugg sugen hittills så kanske ska dra till pappa och hämta handdukar.

Vad gör jag?

Svaret är enkelt. Ingenting!

Ligger och lyssna på musik och filosoferar. Det är nog vad jag kommer göra resten av dagen. Lite sugen på Legend of the seeker maraton. Har några avsnitt kvar på denna säsong, insåg att nästa säsong börjar om 2 veckor =D

Nu till något roligare

Det är ju faktiskt bara idag och imorgon kvar sen åker vi!! Jippie!! Snacka om att jag längtar, ska bli så jävla kul att komma iväg, framför allt bort från det svenska pissvädret. Börjar faktiskt bli irriterad!

Sol, bad, glada miner, fest, solbränna, knäppa människor och knasigheter. Kan det bli bättre. Inte så att jag har höga förhoppningar eller? hahaha Ska i vilket fall som helst bli sjukt kul, mena vad kan gå fel? ;-)


Cred till immunförsvaret

Idag är det enda som återstår av min förkylning i stort sätt lite slemhosta men inget allvarligt som påverkar mig. Hostan gör visserligen att jag är hes men med tanke på hur det var för 2 dagar sen är detta verkligen ett stort steg framåt. Okej jag är lite småsnorig också men ingen täppa så det känns som att skallen ska explodera. BRA!
Peppa peppa! Kommer bli bra det här så när slemhostan är borta har jag tabletter för att dämpa vanlig hosta.

Tiden står still

Varför går tiden alltid fort till att börja med när man längtar till något för att dagarna innan i praktiken stå helt still. Okej egentligen inte för att jag klagar, vill ju bli så frisk som möjligt innan vi åker till Cypern men snälla det kan väl också gå lite snabbare. Är dock tacksam för att natten som nästan fick mig att grina pga halsont men när jag vaknade imorse hade jag ingen halsont alls. Tänk om jag kunde vakna imorgon och min hosta var borta och sen vakna på torsdag och nästäppan har släppt helt. Man kan ju alltid hoppas.

Kommer iaf hoppa isäng tidigt så jag kan sova massor!

Fix och trix

Att ligga helt stilla idag blev det ju inte, jag tror inte att jag kan. Men kanske är för att Ida kom in till stan och har varit här och härjat. Men relativt lugnt har det varit iaf, tillräckligt för att jag ska känna mig piggare. Mindre slemhosta nu, känns bra! Sen har jag färgat min utväxt så jag har lite mindre kontrast till det mörka.


Ryggläge

Det är ryggläge som gäller idag, hela dagen och ingenting annat. Har en förkylning att kurera. Natten har varit förjävlig med slemhosta, ont i lungor och ont i halsen, skulle inte förvåna mig om jag haft lite feber också. dock nu på morgonen är det enda som återstår lite slemhosta och så är jag snorig som i täppt i näsan är ju inte så att det rinner i floder. Dessutom låter jag som jag rökt på något men det är smällar man får ta.

Ska upp till Gränby bara och köpa slemlösande och diarré tabletter till Cypern sen är jag helt färdig.


Konversation på IKEA

När jag och mamma käka på IKEA idag satt det en pappa med två pojkar som kan ha varit 5-6 och 8-9 kanske. Så säger pappan bara sådär "man ska ha ett riktigt jobb, då får man mer pengar än att leva på bidrag". Och yngsta ungen instämmer och säger bara "helt rätt". Asså är det inte lite tidit?? haha


Måndag och 4 dagar kvar

Idag händer inte mycket. Har i stort sätt bestämt mig att ta det lugnt idag också får att kurera förkylningen som förhoppningsvis hinner försvinna tills vi åker på fredag. Blir som sagt mer att göra med att handla de sista grejerna, tvätta och packa de sista dagarna, kontrollera så att allting är med.

Om en stund ska jag köra mormor till Arlanda iallafall. Hon ska upp till norrland i nån vecka.

En röd ros

Igår fick jag en röd ros av min lillasyster. =)


Mår inte bra just nu

Fysiskt alltså, psykiskt har det aldrig känts bättre. Egentligen tänkt vilken skillnad det gör när någon kontinueligt kallar en snygging istället för typ fetto? (inte för att något gjort det men ni förstår säkert vad jag menar). Det kanske är oviktigt vem personen i fråga är, haha för det är lite roligt men det betyder mycket! Och nej det är ingen förälder eller äldre släkting, man kan ju tro det när det kommer till min släkt men vi är inte släkt. Nog om det!

Okej, till min fysiska svacka. Det började i fredags när jag fick ont i halsen. Idag har jag ont i halsen, ont i huve, är småsnorig, nyser massor och jag är trött och allmänt orkeslös. Så typ förkylning light NU!! WHY?!?! Jag har haft hela sommaren på mig men nu med mindre än 1 vecka kvar till Cypern så blir jag "sjuk", med 2 veckor kvar får jag världens tandvärk. WHY?!?!

Nej jag tänker inte låta det här förstöra för mig. Jag ska tänka positivt, jag kommer bli frisk innan vi åker, jag är aldrig "sjuk" speciellt länge så varför skulle jag vara det nu. Så peppa peppa.

American carshow 2010

Hade en jättetrevligt dag. Träffade hur mycket folk som helst, gamla bekanta som man sällan träffar annars. Dagen började med att vi var upp i slottsparken och kollade på massa bilar, både fina och fula kanske säga. Ibland undrar man hur vissa tänker när de ställer ut skrothögar? Vid 16 gav vi upp pga värmen och åkte och käkade, åkte hem och duschade samt tog en liten powernap. Vid 20 bar den av ner till stan då det var cruising genom större delen av staden. Tror klockan var runt 00 när vi åkte från stan till MAX för att käka lite innan vi begav oss till Motorgårn' på landet. Där var det också fest och röj kan jag säga. Runt 03 var vi ganska trötta och åkte hemåt. Vill påpeka att jag var helt nykter hela dagen då det var jag som körde!

Här kommer lite bilder på bilar i slottsparken iaf, glömde bort att fota så blev inte så många.







Nu åker jag...

... American carshow here I come! Det enda som inte hunnits med är att torka håret men det är ju varmt och sol ute. Enligt mig är det helt perfekt väder, sol och varmt. Ska vi slå vad om att pappa kommer klaga?? hahaha. Nu ska vi se, Camera? Check!

Taskigt kroppen, taskigt!

Från tandvärk till halsont. Ibland undrar jag varför jag förtjänar allt på en gång? Jag menar jag har varit ledig i stort sätt HELA sommaren och nu 1 vecka innan vi åker till Cypern blir jag typ sjuk? Än så länge har jag visserligen bara ont i halsen och är lite trött och hängig men iaf. Jag har varken tid, lust och ork att vara sjuk den kommande veckan! Och har dessutom inte massa pengar att lägga på medicin för att genomlida den, har redan fått betala en del för tanden. Tror nog iaf att det var pappa som hade för kallt i bilen på väg hem från Örebro för det var då halsonten började. Jaja blir väl mot apoteket senare.

Har i vilket fall som helst inte tid att ligga och tycka synd om mig själv idag, American car show i slottsparken om ett tag!

Spelkväll

När man har dåligt med cash och är student vad gör man en fredagskväll? Jag vet inte vad ni sysslat med men själv har jag spenderat kvällen hos Emilia och med massor av sällskapsspel. Jag, Emelie och Emilia hann igenom ett par innan det var dags att åka hem. Först spelade vi nått björnspel som var Emilias, nått konstigt kortspel som var så förvirrande att det bara blev en omgång, efter det spelade vi FF med Bert, det var nog roligare när jag var yngre haha. Vi tog en snabb runda True och false, men det gick ganska fort eftersom vi nog inte förstod oss på det. Efter det var vi nog fast med Uppsalaspelet i någon timme, ungefär som Monopol men med Uppsalagator och lite annorlunda. Sist men inte minst spelade vi Så kan det låta (tror jag det hette, Emelie du får rätta mig annars) och höjdpunkten måste ha varit när jag ritade en tjur och Emilia gissade på "är det en kanin". Kände mig lite förolämpad där! hahaha

I vilket fall som helst har det varit en trevlig kväll. Synd att man inte gör det oftare, men det ska det bli ändring på!

Nu ska jag gå och lägga mig, måste upp ganska tidigt imorgon, vi ska nämligen på American car show.

Fredag den trettonde

Är det idag. Inga missöden hittills direkt eller. Saken man öppnar läskburken med gick sönder så fick använda en kniv för att få upp den. Annars så vann jag Monopol, spelad mot Zebban och hans kompis Lukas. Getingen i fönstret hade dock inte lika mycket tur och fastnade i ett spindelnät och fick slåss med spindeln, dock kom den loss till slut.


Örebro och tillbaka

Sådär nu har jag och pappa varit iväg till Örebro med grejer. Tror klockan var efter 15 innan vi kom iväg så kl var säkert efter 18 när vi kom till mitt rum efter att ha hämtat sängen. Så blev till att lassa in alla grejer. Pappa grejade med sängen medan jag kutade runt utan att ha koll på någonting. Till slut lyckades jag iaf hitta alla grejer som skulle med tillbaka till Uppsala, saker som ska med till Cypern. Pappa fick bygga ihop badrumshyllan också medans och den passade perfekt. Nu ska jag bara fixa gummipluttar till den så den inte glider runt alltför mycket på golvet eftersom den är i hårdplast.

På tal om min nya säng så älskar jag den. Satan så skönt, kommer sova som en kung i den. En av mina bästa investeringar hittills måste jag säga. Bra där!
Tog med gamla bäddmadrassen hem också, fanns ju bara jättetunna till sängen jag sovit i. Madrassen är dock lite bred men det får duga, blir iaf mjukare.


Ramadan

Igår började Ramadan. Som ni kan gissa så påverkar min familj av detta pga Osama. Jag vet att jag inte helt förstår vad det innebär och riktigt varför man gör det. Eller det gör jag väl kanske. Som jag fattar som är det en av islams huvudpelare och något som de ska genomgå. Har förstått att det också symboliseras samma sak som kristna firar när de firar jul. Men eftersom jag inte är kristen så betyder egentligen inte julen något speciellt för mig mer än att man träffar hela släkten, äter mat, kollar på Kalle Anka och öppnar julklappar. Det religösa i det hela har nog aldrig jag upplevt.

Islam känns dock mer seriöst med massor av "regler" för hur man ska vara, hur man ska leva än tex kristendomen. Jag kan ha fel, jag är som sagt inte ett dugg religiös, men det är så jag upplevt det och upplever fortfarande efter vad Osama säger.

Då frågar jag mig lite varför är Ramadan så viktig att man måste göra den när man annars inte läser Koranen, man ber inte de 5 gånger om dagen som man bör som muslim? Varför måste man göra en sak men kan bortse från annat. Osama ber aldrig, har går aldrig till moskén eller något sånt men Ramadan ska han genomföra och vara grinig på oss för att han inte får äta. Men skit it´ då?? Jag antar att det är något jag inte förstår. Kan det höra ihop med att jag inte tror på något speciellt, umgås inte med något med direkta religiösa åsikter?

Något jag reagerat på är dock hur olika det kan vara, religion till religion men också kulturer. Det är inte konstigt det är svårt att anpassa sig när allt som man tror på inte är samma. Ta tex som i Arabländerna, Osama berättade att när killarna ska gå och hälsa på en kompis får tjejerna inte följa med, aldrig. Så är det bara. När man har gäster så får en kvinna inte tilltalas med ett namn utan de måste säga min mor eller min syster, för att tilltala någon med namn är nedvärderande. Jag skulle känna mig nervärderad om man inte tilltalade mig vid namn. Men som sagt, som kvinna reagerar man väl på hur andra kvinnor har det. Varesig de tycker det är rätt, fel, accepterar det och lever det som kommer inte min åsikt att ändras. Det är lite som en dokumentär jag såg, muslimsk familj där dottern var lesbisk eller bi, sak samma. Pappas åsikt till det var att han inte hatade henne men hon var värd mindre än ett djur för honom för djur gör inte så.

Nog om det... Trevlig Ramadan för de som måste!

Då är det bara att vänta

Har packat klart, har duschat, har fört över pengar till privatkontot. Ja vad behöver man göra mer liksom? I min värld så är jag i stort sätt klar, förutom att jag inte klätt på mig eller sminkat mig än. Så det är bara att vänta och se om det blir Örebro idag eller om det blir imorgon. Nu när allt är klart åker jag helst idag, men skulle väl inte vara världens katastrof om det blev imorron.

Lite frukost på det här kanske? Nu när tandvärken är borta, lite öm i tandkött och käkar men inget som hindrar mig från att äta.


Är man någonsin klar?

Har spenderat eftermiddagen och delar av kvällen med att packa och sortera grejer. Tanken som slog mig mitt i är dock; blir man någonsin klar? Då menar jag vissa saker vet man inte om man behöver men skulle kanske behöva och vill då inte packa nu. Så med andra ord har jag inte lyckats packa så mycket jag önskat men jag har ändå packat en hel del. Hur det går ihop vet jag inte. Det jag vet är att jag packat de saker som jag vet att jag definitivt inte kommer att använder under kvarvarande tid hemma och veckan i Cypern. Med andra ord har jag iaf lyckats med något. Ändå kommer den krypande känslan av att jag missat något. Det skulle inte vara hela världen eftersom jag får åka bil ner sen.

Shopping och packning

Har spenderat förmiddagen med att shoppa med mormor. Eller rättare sagt först var vi till skroten med en gammal tv, sen blev det IKEA, Rusta, Windells bilplåt, Ö&B, till min moster med grejer och sen hem. Så nu är massor att städgrejer och annat som ska ner till Örebro köpt. Kommer troligtvis få spendera söndagen när jag kommer tillbaka efter Cypern med att tvätta. Har hört att man ska se framåt och inte bakåt så är vad jag gör hahaha.

Det är väl snart dags att börja packa också. Vet fortfarande inte om vi åker imorron eller på freda, i vilket fall som helst måste allt vara klart till imorron. Detta innebär att jag måste planera vad som ska med till Cypern redan nu. Dock gör det inget om lite extra saker blir kvar här hemma eftersom det löst sig med skjuts ner till Örebro efter, Emelies snälla föräldrar kör ner oss.

Förresten så blev det lite shopping på stan igår. Köpte ett linne/tunika för 29 spänn. Det är lite stort dock så har fått göra en knut på banden och har man skärp till så är det helt ok. Går visserligen att gå utan också, superskönt! Jag tycker iaf att det var värt 29 spänn!

Planering

Ska snart åka ner på stan och träffa Anna, Emilie och Emilia. Ska planeras lite inför Cypern, snacka lite skit och sen fika (om jag kan dvs). Sitter just nu och har suttit i 25 minuter och försökt få i min lite spagetti och köttfärssås som till stor del är nermosad till barnmatnivå men det går bara inte. Skitjobbigt. Jaja bara att kämpa på, tänker inte låta det förstöra mitt humör idag iaf!

Senare ska jag nog ta mig till IKEA och köpa hyllan till badrummet.

Nej nu ska jag kämpa vidare med maten, måste få på mascara med innan bussen går om 20 minuter.

Borde ta tag i mitt liv

På torsdag eller fredag (beroende på när pappas bil blir klar på torsdan) så åker jag ner till Örebro med massa grejer. Har som sagt en hel del som jag inte använt och inte kommer att använda. Planen är iaf att åka hem med alla saker som inte behövs med till Cypern. Eftersom 3 dagar efter vi kommer hem så börjar nya terminen, även fast jag har haft min första föreläsning på tisdan så lär det bli omgående flytt tillbaka till Örebro på söndan.

Så jag borde ta tag i mitt liv och börja packa grejer, planera eller något. Men känner inte att jag har lust med det idag faktiskt. Även fast jag är uttråkad så har jag noll motivation att börja. Kort och gott kan man säga att jag borde planera vad jag vill ha med mig till Cypern och resten ska packas. Man kan ju tycka att packa för en vecka i sol och värme inte ska vara så svårt men packa är ett helt företag för mig då jag alltid blir paraniod och tror jag missat något.

I vilket fall som helst ska jag träffa Anna, Emelie och Emilia på stan imorgon och prata lite Cypern-grejer. Är ju onödigt om alla har med sig samma saker. Sen finns det en lista som måste göras på grejer som jag måste komma ihåg att ta med mig från Örebro också.

Jaja morgondagens problem eller senare ikväll åtminstone. Är jag hungrig tro?

Uppdatering

Glada nyheterna är att jag inte har ont ont i visdomstanden eller tandköttet. Andolex verkar ha gjort sitt och lite ipren också. Men eftersom jag haft en liten infektion så har jag fortfarande ont i käken. Rättare sagt jag har problem med att öppna munnen tillräckligt för att få in mat och får jag inte förstora bitar kan jag inte "placera" dem så jag kan tugga enkelt vilken i sig är lite prooblematiskt eftersom det gör lite ont när jag använder käkarna.

Med andra ord. Det går framåt och blir bättre. Det är väl huvudsaken?

Skämtade lite med mormor om att det var den nya dieten. Visdomstandsdieten, slå den ni. Blir mycket soppor och annat flytande nu samtidigt som jag inte känner mig sugen på mat.


Usch vad det regnar!

Började nyss ösregna. Ännu en dag som man inte ens vill sticka ut huvudet. Är det inte lite ironiskt att för att ha några veckors sol och värme måste man få lida med 4 veckors regn och rusk. Jag anser efter denna jävla kalla vinter förtjänar vi mer sol och värme. Eller? Jag är då trött på att jag inte kan göra något pga av det här skitvädret. Just nu har vi ingen bil heller så man kan inte åka iväg, jaga solen eller något.

Mindre än 2 veckor kvar till Cypern nu. Gissa om jag längtar?


Sängkläder

Är det bara jag som tycker det är svårt att hitta sköna sängkläder? Kanske är jag som är känslig men jag tycker inte att jag hittar sköna när jag ska handla. Ofta tar det flera tvättar innan nya sängkläder blir sköna och vem vill sova med dem om de inte är sköna? Man hinner ju aldrig ligga in dem heller. På något sätt är alltid de gamla som jag fått med mig hemifrån skönast för att de nästan är helt utslitna. Framförallt så är de mjuka och sköna. Mina favoritsängkläder är med motiv Snobben som jag fick när jag var mycket yngre. Av uppenbara anledningar så kan jag inte längre ha dem i min egen säng så istället har min bror fått använda de. Måste dock erkänna att jag använt dem nu under sommaren när jag varit hemma.

Jag tycker iaf att det ska finnas sängkläder som är sköna och med bra kvalitet för studentpriser. Mena let´s face it, oftast är de dyra mycket bättre än de billiga.

Östervåla/Skogsvallen

Hade skit kul på skogsvallen i Östervåla igår. Artister som uppträdde var Eva Eastwood, The Boppers och The Refreshments. Även fast jag var nyker vill jag påstå att jag dansade asset av alla. Tror jag bevisat att jag kan ha jävligt kul utan att dricka någonting och bara vara mig själv.

Eva Eastwood


The Boppers


The Refreshments

♥ Andolex

Det är bra jävla grejer. Hela käften är bortdomnad!

På något sätt gjorde det mig på jävla bra humör också. Nej jag har inte druckit upp hela flaskan, bara halva muahahaha. Nej inte det heller. Faktiskt så gurglade jag bara 15 ml. Poff sa det och känseln försvann.


Vet inte hur länge sen det var nu men det håller i sig ett bra tag kan jag lova. Till min stora lycka! Ja jag vet jag ska sluta tjata om min tanden men det händer inte mkt annat.

Känner mig nästan på partyhumör mitt i detta. Men inge party för mig, ska vara fyllechaffis (tror jag) pappa verkar inte ha bestämt sig om han ska dricka eller inte. Med till Östervåla ska jag iaf.

Nej lite Jokk bärdryck på dethär så. Ciao

I smärtans land

Tror det är där jag befinner mig just nu. Igår hade jag jättesvårt att sova pga tanden, körteln under hakan hade tom svullnat upp och det brukar tyda på infektion men tandläkaren tyckte inte att jag hade det, hur hon nu hann se det på de 2 sekunder som jag fick gapa.

Tror jag har lite feber också, känner mig varm men man vet aldrig, kan vara inbillning. Så blir att knapra ipren och gurgla andolex och hoppas att det blir bättre. För att få i mig någon form av näring sitter jag nu och surplar i mig köttsoppa med väldigt små bitar kan jag säga.

Bästa låten just nu!

Eddy Wata - I like the way (balkanian short mix)

Otursförföljd

Jag börjar seriöst tro att jag är otursförföljd, inget verkar gå som jag planerar. I börjar av sommaren, bara sådär, blev det glapp i kontakten på mobilen där man sätter i hörlurar. Telefonen är inte så jädra gammal så nu måste den in på lagning. Sen så idag utan förvarning så verkar det ha blivit glapp i strömsladden till laptopen. Jag man tackar, jag som har överflöd med pengar och har råd att köpa en ny. För att inte tala om att datorn är långsamt som in i helvete  (förlåt) å jag skulle behöva uppdaterar till mer arbetsminne. Sen den här visdomstanden. Fick vänta 35 minuter på att få komma in när jag var hos tandläkaren för att hinna sätta mig och gapa en gång då hon konstaterade att de inte kunde göra något åt det. Positiva är väl att det inte var en infektion bara irriterat tandköttblabla pga att tanden är lite vass precis när den kommit upp. Med andra ord måste jag vänta lite till innan jag blir av med den. Så blir flytande föda för min del i helgen då eftersom jag inte kan tugga.

Ser mer och mer ut som att jag får nöja mig med den billigare sängen...

Tid 13.40

Lika bra att ta sig till tandläkaren. Även fast det inte gör jätteont nu efter en ipren men jag har ju inte tuggat något mat idag heller så. Bara att pallra sig dit, i bästa fall kanske jag kan få en tid till att ta bort fanskapet.

Har varit hos min moster nyss också och vaxat benen, skönt att ha det gjort innan cypern så behöver jag inte tänka på det i all packnings/flytta tillbaka till Örebro stressen.

Gå till tandläkarn eller inte?

Sitter och överväger om jag ska försöka få en tid eller inte. Samtidigt som jag har ont så vet jag inte om jag har tillräckligt ont för att vilja gå. Jag vet jag känner mig heltöntig men jag hatar tandläkarn. Men vore ju bra om nån kunde kolla på den, om ´möjligt slipa till den så att den inte skaver i kinden. Just nu känns det som jag håller på bli uppäten innifrån (skämtåsido).

Dock känns det bättre efter en ipren så känns inte som jag fått en inflammation än iaf. Usch finns det något värre än att ha ont i munnen, ja okej då ont i magen är inte heller så kul men efter det. Jag tål smärta väldigt väl, jag kan gå och ha ont utan att gnälla om det. Men munnen och magen är inte kul.

Jaja måste ju ringa och avboka mammas tandläkartid i vilket fall som helst så får väl rådgöra lite med den jag talar med så får hon avgöra om jag behöver en tid eller inte. Nu har jag ont i magen också!


Visdomständer = problemtänder

Har fått problem med ena visdomstanden i överkäken nu. Tror det var ca 3 år sen sist jag hade ont såhär. Då gick jag nästan en vecka och inbillade mig att det skulle bli bra om jag lät det vara. Åt ipren mot smärtan men fick till slut tvinga mig till tandläkaren när tungan hade svullnat så jag hade svårt att stänga munnen och svälja. Det slutade med att de fick spola ur massa var i mitt tandkött och jag fick äta penicillin i 10 dagar.

Nu tror jag det är tredje dagen med värk och det gör ont när jag tuggar och sväljer. Kanske är dags att gå till tandläkaren imorgon bara för att. Om det inte är nå inflammation av något slag måste jag be dem att fila lite på visdomstanden som ploppat upp för den är väldigt vass så varje gång jag ler eller tuggar skaver den mot insidan av tandköttet eftersom man har mycket senor och muskler där.

Så här kan jag inte ha det iaf. Men jag och Emilia räknade ut att om jag får tid imorron eller på måndag så hinner jag med en Penicillinkur innan vi åker till Cypern. Dock lär jag bli sjuk därnere isåfall eftersom immunförsvaret kommer vara i obalans i några dagar.


Internetlös dag

Dagen har till att börja med spenderats i Lyssnarängen. Jag och Emilia var snabba att dra ut och sola när det för en gångsskull var fint väder. Gick dock inte att bada eftersom vattnet var grönt av alger. Så blev att duscha men framförallt bättra på brännan.

Sen var jag en sväng till pappa och hämtade grejer. Bla nya leggings och en ny klännning som jag beställt på ellos. Efter det bar den hemåt en snabbis och in i duschen innan jag drog till Rixos och åt mat. Eller sallad rättare sagt, skitgott! Lika bra som Cupido om ni frågar mig.

Efter det blev det en snabbit till apoteket och ICA Maxi. För att spendare några timmar hos Emilia och Sex and the City maraton. Nu känner jag mig ganska trött.

In med det nya och ut med det gamla

Nya bloggdesignen är uppe. Jag är riktigt nöjd faktiskt. Innan många kanske börjar säga att den är lik den gamla så vill jag bara säga att det är min stil. Jag anser att mina ögon är det finaste jag har och vill också visa dem. Sen är min favoritfärg fortfarande lila så åt den nyansen kommer det att vara. Mixade med färg på "bodyn" men kände att vit ändå är bäst.

I vilket fall som helst är jag nöjd och det är väl huvudsaken?? ;-)

Ännu mer regn

Alltså när jag sa att vi behövde regn efter värmeböljan och allt den fina sommarvädret menade jag inte regn i 3 veckor på raken. Varför är det aldrig lagom av någonting? Det här börjar bli ganska deprimerande faktiskt. Vad gör man om man bor i stan när det är såhär? Ingen inspiration alls faktiskt. Börjar bli rätt så trött på att bara sitta inne.

Jaja nu har jag fått klaga av mig lite iaf. Får väl hoppas på att det bli bättre snart. Annars vet jag inte vad jag gör. Ljusglimten i mitt liv just nu är Cypern om mindre än 3 veckor. Å det kan väl inte regna hela tiden tills dess?

Sitter för övrigt och knåpar på en ny bloggdesign. Tror headern är ganska klar även fast lite text ska in. Sen måste ju fundera ut vad jag vill ha för färgschema i bloggen, mörk, ljus eller färgglatt. Men känns som man vill ha lite färg utan att det ska slå folk i ansiktet när de kommer in och ska läsa bloggen.

Håller även på att fixar med musiken till Cypern. Spotify preminum is the shit, vilket innebär att datorn åker med och vi kan köra utan internet.

Snart lär jag väl få tid över till att planera packningen också om det fortsätter såhär...


Gör man inte till sig själv gör man till andra

Har precis gjort klart Emilias nya bloggdesign och även hennes nya blogg. Hon har bytt från blogspot till blogg.se. Vi är väldigt nöjda med den även fast det var lite pill emellanåt.


Vad tycker ni??

Ny design kanske?

Hittade precis en bild på hur min blogg såg ut precis i början när jag gjort den. Även fast bakgrunden ändrades ett par gånger. Jag känner mig sugen på att göra något nytt med bloggen nu. Känn som att även fast jag älskar denna design så vill jag hitta på något nytt. Vore väl kul till sista året på universitetet (förhoppningsvis).

såhär såg bloggen ut för väldigt länge sen, känns mig inspirerad att lägga in lite färg.


Ny säng fixad

Pratade med butikschefen för Jysk Lillån i Örebro imorse. De har lagt undan en säng till mig till nästa vecka då jag ska ner med packning och massa sånt. Så kommer kosta mig lite mycket som denna vecka. Otroligt skönt för då slipper man krångla med att få ner den från Uppsala.

Så säger bara.. Jippie ny säng, så Markus kan få sin tillbaka haha xD

Jag funderar...

... på om jag ska köpa en sån här hylla och ställa i badrummet.


Vi har ju så dåligt med förvaring i badrummet. Blir ju alltid så att allt hamnar på handfatet och det ser stökigt ut eller hur? Så jag tänkte köper man denna kan man köpa nå korg att förvara smågrejer som text smink och lite sånt i plus att man kan lägga handduk eller nått längst ner. Ska nog klura lite till på den, kostar som sagt bara 249 spänn på IKEA.

HAHA måste ses!


Vet ni att...

Vet ni att min gammelfarfar Fred jobbade för röda korset under andra världskriget?

Det är faktiskt sant. Han fick köra ner till Tyskland, Polen och allt vad det heter och hämta fångar och sånna som vad skadade. Tänk er själva att köra bil när de krigar runt omkring en? De körde vita bussar med kors på så att flygplanen skulle kunna se dem och inte skjuta. Läskigt eller vad?

Han har dessutom skrivit memoarer om det. Ska bli intressant att läsa någon dag.

Jag tycker iaf att det är lite coolt. Framför att kul att veta att någon i släkten faktiskt gjort något!

Typiskt

Mamma och mormor åkte till gotland tidigt imorse och kommer hem om en vecka. Det är för att de ska flytta ut alla möbler och allt i min gammelfarmors lägenhet nu när den blivit såld. Det betyder att jag är kvar hemma med Osama och Zebban, Zebban åker visserligen till sin pappa ikväll så det kommer bara vara jag och Osama hemma.

Men vad händer? Jo mamma hinner inte hemifrån innan jag får ta hand om Osama. Kan han någonting eller? Har har blivit dålig i magen och har diarré. Vad gör de mot sånt i hemlandet? Jo åker till apoteket, varför kan han inte göra det då? Nej jag får ta hand om det, så har proppat i honom lite resorb och ska åka upp och fixa blåbärssoppa och stoppande tabletter. Trodde man blev hård i magen av järntabletter? Aja det är iaf typiskt!

Jag har bestämt mig

Efter mycket om och men har jag bestämt mig för att inte läsa geografi och sport-kursen i sommar. Eller rättare sagt den börjar på måndag men jag ska inte gå. Även fast kursen verkar intressant och jag vill verkligen läsa den så känner jag att det blir för stressigt. Detta pga att min lärare komprimerat kursen på 5 veckor till 1,5 vecka, dvs det som man skulla ha gjort på 5 ska nu göras på 1,5. (Det har han gjort för att han och hans fru skulle ha barn i slutet av maj.) Jag anser inte att jag har motivation till det just nu. Sen måste jag också tillägga att det blivit så mycket krångel med PM:et som vi ska skriva att det inte heller är värt det, kändes inte så kul längre.

Så jag kommer inte att läsa den. CSN kommer inte heller vara något problem eftersom jag klarat alla poäng hittills i år och jag har redan blivit beviljade för kommande år. Så klarar jag alla de poängen är det lugnt. Jag ser samtidigt inte varför jag inte skulle klara dem.

Japp då har jag lättat mitt hjärta =P

Kul kväll igår

Gårdagskvällen var riktigt kul. Först tacos hos Anna, sen förfest med mojito och vin, grogg mm. Dock var det otroligt dålig musik ute, är inte ofta vi springar fram och tillbaka mellan dansgolven. Sen så var det massa trassel när vi skulle hem, med Annas lapp som "försvann" men sen hittades. Kul att hela familjen fortfarande var vaken när jag kom hem runt 03.

Jag kunde iaf inte sova. Jag låt och rullade och rullade. Massa tankar började snurra i skallen och ville inte sluta. Egentligen var de inte sammanhängande saker heller, tvärtom allt möjligt. Så vid halv 8 gick jag upp och la mig i ett bubbelbad, låg en stund tills jag kände mig väldigt trött. Tog mig och upp la mig i sängen och somnade väl innan 9 och klockan ringde och väckte mig 12. Så ja jag är ganska trött.

RSS 2.0