Känner sorg

Dove hade ett tag denna underbara lotion. Men den slutade tillverkas för något år sedan och jag fick köpa upp ett lager för den är absolut bäst under sommaren och efter sommaren. Håller huden fräsch hela sommaren med tanke på all sol den utsätts för och efter hjälper den till att hålla brännan då den innehåller betakaroten och vitamin E+F. Meeen nu är jag inne på sista slurken på min sista flaska. Känner stor sorg då jag inte hittat något att ersätta den med.
 
Någon som vet vart jag fortfarande kan köpa, let me know!
 

Schek...

Eftersom det är lördag så finns inga måsten. Så jävla skönt att bara chilla. Har hängt på balkongen heeela förmiddagen. Läser ju Femtio nyanser av honom, så glömmer ju tid och rum ett tag. Är lika bra att lapa både sol och värme när man är ledig för i veckorna hinner man inte med mycket av den varan. Igår betalade vi hela resan till Rhodos. Behöver jag nämna att jag längtar skitmycket?
 
Snart kommer Gabi så går vi ut i parken och lägger oss en sväng.
 

Sa någon fredag?

Det är fredag idag, äntligen. Känns som att jag inte varit hemma mycket denna vecka. Jobbat, jobbar och grejat. Har sovit hemma, det är typ allt. Detta kan jag definitivt utläsa ur min katts beteende när jag väl är hemma. Hon springer efter som en svans, där jag är är hon. Jamas det inte i kör till musiken jag spelar på datorn så sitter hon på mig, ligger framför mig eller på mig. Hela tiden denna terror! Detta kan driva vem som helst till vansinne, trust me! Meeeen det är väl bara kärlek...
 
Annars märks det att det är fredag även på jobbet. Efter långa timmars slit hela veckan så börjar nu högen med måsten krympa och försvinna. Idag har det inte heller uppkommit nya måsten som måste fixas... eller jo ett men handlade om en överföring på banken, tog två sekunder typ. Därför sitter jag nu och gör mest ingenting med 1,5 timme kvar innan jag kan gå hem för dagen. What to do?
 
Efter jobbet är schemat fullspäckat som vanligt, måtte jag planera in färre "att göra" samma dagar. Ska till Polisen och hämta ut mitt nya pass. Vågar jag se hur det ser ut? Att dömma av bilden vid ansökningstillfället är det mycket hår på bilden. Vid inte vad som händer riktigt, som om någon osynlig stod precis bakom och höll upp allt hår vid fototillfället. Måste även till Ticket, nu är det dags att slänga fram stålarna och betala resan till Rhodos om ca 1 månad. Snacka om att jag längtar! Efter det står storhandling och biokväll på listan. Gissa om någon kommer sova gott!
 
Edit* glöm det jag sa om att inte ha något att göra. Vissa chefer hittar alltid på något i sista sekund som behöver göras... så bara att jobba lite nu då ;-)
 
Följ mig på instagram: Emmah87

AW och Salsa

Känns som att det börjar bli mycket After Workande på det här stället. En kollega sa att det var länge sen hon var ute såhär mycket. Vi har väl varit ute på roligheter några gånger de senaste månaderna. Jag tror man behöver slappna av lite också. Dock måste det bli lugnt för mig framöver nu. Nolltolerans på alkohol, var inte jättesugen igår heller men lite gick i. Blev mest vatten dock, lika bra haha.
 
Vi började med en Nachotallrik, Corona och Strawberry margerita på Taco bar. Efter det drog vi till Flustret där de hade Salsakurs och dans hela natten. Vi gick väl vid halv 12 nån gång. Vi skulle trots allt jobba idag. Känner mig rätt pigg och fräsch faktiskt. Vaknade i vanlig ordning före 07 imorse. Snoozade väl till lite i 08. Så ja jag unnande mig själv en sovmorgon. Har ganska mycket övertid denna månad som inte har hunnit regleras. Men jag tänker att det är bra att ha att använda sig av under sommarmånaderna.
 
Så nu sitter jag på kontoret och dricker en Ischai från Espresso House. Så jäkla god den är och tjejen gör den jättebra så är mycket nöjd. Är sjukt glad att det är löning idag dessutom. Hallelujah! Det går åt mycket pengar när man flyttar, inget snack om saken!
 

Stanley Cup Champions!

Säger bara CHICAGO BLACKHAWKS. Grattis Marcus Krüger, Niklas Hjalmarsson, Viktor Stålberg och Johnny Oduya och resten av laget såklart. Men svenskarna ligger ju närmast hjärtat om man får vara patriotisk.
 
Kan ju säga att jag var upp kl 03 imorse för att se matchen. De andra har jag sett reprisen på för jag har helt enkelt inte orkat i veckorna när jag jobbar. Igår kväll tänkte jag att nej, inatt är sista chansen så jag måste gå upp och se matchen. Orkade inte upp till period 1 men sen satt jag i soffan hela vägen. Trodde ett tag att det var kört men tänkte att förfaan det är MITT år så det ska gå. Med världigt kort tid kvar av matchen gör grabbarna 2 mål och helt plötsligt är de mindre än en minut från titeln. Resten är historia! Om jag satt och bölade! Precis som jag gjorde när Sverige vann VM, när Leksand gick upp i Elitserien, numera Swedish Hockey League, när jag fick jobb, när jag fick första lönen och när jag fick förstahandskontrakt på lägenheten. Ni förstår vart jag vill komma. Med tanke på att det är mitt år så borde Vettel eller Räikkönen vinna Formel 1-VM också.
 
Sen det blev klart tidigt imorse har jag gått på något glädjerus. Det var ju ingen idé att lägga sig vid halv 6 när matchen och allt var klart, var dessutom för uppspelt för att sova, så gjorde mig iordning och var på kontoret kl 07. Har hållt mig sysselsatt hela dagen och poff var den slut...
 
Nu längtar jag redan till hockeysäsongen börjar igen!

Ischai är grejen

Älskar verkligen Espresso house´s Ischai. Det brukar vara mitt beroende på sommaren och iår är ingen skillnad. Det är inte speciellt dyrt heller om man dricker en, nån gång då och då. 39 kr för en stor.
 

Så kan man också parkera...

... men det rekommenderas inte! ;-)
 

Jäklar vad det växer!

Grejerna på min balkong växer sjuk fort. Två till jordgubbar håller på att mogna. Tomatplantan har blivit så hög att jag behöver skaffa en ny pinne. Salladen frodas, mammas sallad har inte vuxit lika mycket.
 

Femtio nyanser...

Alla andra verkar ha läst den så nu gör jag också det. Inte riktigt min typ av bok egentligen med romantik och sånt men kan väl inte skada att läsa lite ;-).
 

Ta det piano

Tar det lugnt idag bara för att jag kan och tycker det är skönt. Sov  bra och lagom länge. Åt frukost i solen i Källparken innan molnen kom. Tog en helt underbar långpromenad. Trodde inte att det skulle kännas så skönt att komma iväg och röra på fläsket efter gårdagen. Sånna är bakisdagar, man hoppas de passerar fort så man får sova för man vet att dagen efter är det bra igen. Konstigt att man inte mår sämre ändå med tanke på vilket gift man häller i sin kropp.
 
Efter promenaden satt jag mest och njöt på balkongen, det var inte sol men ändå skönt och det fläktade bra. Till och med Tingeling låg och sov under min stol. Hon verkar helt slut om någon efter den här helgen hahaha. Har precis tvättat klart dessutom. Känns riktigt bra. Snart ska jag ta tag i matlådorna för veckan.
 

Mår som man förtjänar!

Gårdagen var skitkul men det blev lite mycket av allt. Tror inte att jag har mått såhär dåligt på evigheter. Tror det är först nu jag börjar bli människa igen! Här har jag legat större delen av dagen, ja på golvet.
 

Wake me up

Hur bra är inte Aviicis nya låt! Det är midsommarlåten helt klart =D

Glad midsommar

Helgen då alla svennar går bananas! Hoppas ni får den dagen och helgen ni hoppats på. Låter som att det ska vara soligt och fint på de flesta platser i landet. Njut!
 
Någon som tänkt plocka sju soters blommor och lägga under kudden? Tror fanimej att jag ska testa iår ;-)
 

Pappa pimpar

Såhär pimpar man tavlor hemma hos pappa ;-)
 

Pass och Sangria

Hej, hej, hemskt mycket hej!
 
Full rulle på jobbet. Fulle rulle efter jobbet. Igår var vi och storhandlade inför imorgon. Så nu jäklar kan vi käka. Ska göra min egna potatissallad. Mycket somrig och fräsch. Lägger upp recept imorgon så ni också kan ta del av det. Jag har inte riktigt tid och ork just nu. Håller på att koka alla potatisar tills imorgon, de är godast om de fått ligga kallt under natten först innan man använder dem.
 
Idag har jag även varit till Polisen och fixat nytt pass. Det var verkligen hög tid. De sa att det skulle vara klart på fredag men då gör det ingenting om det tar lite längre tid. Det är trots allt 6 veckor tills vi åker. Måste skicka efter sjukkort från FK också då mitt gick ut igår tydligen. Sen stannade jag och Gabi på Magnusson och drack lite Sangria. Trodde inte jag tyckte om det men uppenbarligen. Nu måste jag greja vidare!
 

Oh Monday

En måndag som alla andra. Jobb, jobb och jobb. Bjöd Gabi på middag så vi kunde skvallra litegrann. Jobbigt nu när vi flyttat så "långt" ifrån varandra. Är ju vana att bo på samma gata, bara att springa över. Nu är det lite krångligare även om det är lätt att ta sig till varann. Vi åt även en glass i solen i parken i närheten av där jag bor. Helt okej måndag trots allt. Nu ska denna vecka avklaras. Måste fixa pass och så ska midsommar planeras. Tänkte inte göra jättemycket men mat och lite sånt måste ju göras iordning i tid denna gång. Så får bli att handla på torsdag, lär ju inte vara den enda som tänker det...
 

Gröna fingrar!

Fick som sagt ett olivträd i inflyttningspresent och det är inte dött än. Det har blommat, tappat massa blommor så det blivit skräpigt på balkongen men nu är det nya på väg.Det går även bra för resten av mina balkongprojekt. Tror nog jag har lite gröna fingrar ändå. En liten genomgång...
 
Köpte en Hibiskusblomma då jag velat ha en huuuur länge som helst. Den får nya skott hela tiden som slår ut med gigantiska blommor.
 
Mamma sådde sallad för två veckor sedan och det går undan.
 
Blev med jordgubbsplanta i veckan och den börjar bära frukt om man får vara så fiffig.
 
Såg idag att min tomatplanta fått sina första blommor.

Idag är en sån dag

Tvätta, diska och städa står på schemat. Dessutom ska den sista kartonger med flyttgrejer tas upp och skit ner i källaren. Skräp ska kastas. No more ungkarlslya säger jag bara!
 

YOLO

Leva livet var det va? Det har jag gjort idag. Sommar, sol, god mat, familj och lite studsmatta.
 
Just nu i soffan...
 

Äntligen helg

Det har varit en tuff vecka med mycket övertid så behöver verkligen en helg där jag i stort sätt inte tänkt göra någonting. Ska väl till Vendel om nån timme och kalasa lite för kusin som fyller 18 år. Helt sjuk, han blir 18 och jag är fortfarande 20 ;-). Men så känns det i mitt psyke iallafall, jag känner mig inte mycket äldre än så i sinnet. Så därför känns det konstigt när alla småkusiner börjar bli stora.
 
Annars har jag roat mig med att testa min epilator på förmiddagen. Körde underbenen och under armarna. Jisses, sistnämda gjorde sketa ont, nästan så jag blev snurrig i kolan. Kanske är tur att jag inte är så känslig för smärta kan jag säga. Benen var inga problem.
 
Nu tänkte jag passa på att gå ut och få lite sol innan den försvinner. Vädret ska tydligen vara ostadigt framöver. Så jäkla typiskt att det inte kan vara fint när man är ledig!
 

Rea på The body shop

Tycker att deras produkter kan vara lite dyra, eller ja jag har ju inte haft så mycket pengar heller så. Men idag hade de rea på massa produkter så passade på att köpa en showergel som luktade underbart, gurka och mint. Köpte även en ny body butter som luktade passionsfrukt, mycket fräsch till sommaren.
 

Hej HR-chefen

Ännu en dag är till ända. Har handlat lite mat med pappa och ätit sommarbuffé på IKEA. Arbetsdagarna rullar på och nu är det bara 31 dagar kvar till semester. Fick även den roliga responsen på jobbet idag om att jag är företagets HR-chef. VDn och min chef (dvs Ekonomichefen) var inne på kontoret och härjade så jag slängde ut en fråga angående ett brev som vi fått på morgonen, adresserad till HR-chefen. Så jag frågade helt enkelt vem det var och fick "DU" i kör från dem båda och så skrattade vi allihopa. Löneökning nästa? xD
 
Hade även lite sushicravings så fick med en kollega och köpte det. Mums!
 

Reunion med Tybblemaffian

Igår efter jobbet hade vi en underbar reunion av Tybblemaffian dvs tjejgänget från studietiden i Örebro. Alla var tyvärr inte med eftersom alla inte befinner sig på svensk mark just nu men vi hade det trevligt ändå. Började på Hyllan, Saluhallen där vi käkade och drack lite vin. Käkade en jättegod Halloumiburgare, grillad halloumi är det bästa som finns! Sen fick vi vidare till Magnussons för lite Sangria. Inte riktigt min favorit men kan nog lära mig dricka om den är bra gjord, vilket den sista kannan var men jag kände mig lullig tillräckligt för att jobba dan efter. En mjukglass och promenad senare var jag hemma vid 22-tiden.
 
Då testade jag grodperspektivt med kameran hahahaha...
 

Kindergarden

Bästa videon ever! The lonely island feat. Robyn

Det växer!

Mina sallader är nu ca 1 vecka gamla! =)
 

Studentfirande med släkten

Victor tog ju studenten och på sedvanligt Hagbergvis firade vi det natten lång i fredags. Tror jag kom hem nån gång efter 04 på morgonen. Men kul var det och jag har lärt mig att inte festa på rödvin. Rosé eller vitt är det som gäller!
 
Lite bilder kan jag bjussa på iallafall!
 

Behöver klona mig ibland

Så jäkla struligt på jobbet just nu. Jobbat över till kl. 19. Blir så ibland när saker och ting inte kommer in i tid, röda dagar och lite mer strul. Nu blir det fan slutdaltat, jag som ändå fått beröm för att jag inte göra det men nu kan jag inte hålla på att jaga folk varje lönekörning. Det blir att gå på det material och underlag jag har punkt slut. Men någonstanns känns det ju som att man vill göra rätt för de anställda gentemot "cheferna". Då menar jag att kontrollera jag inte att alla underlag till löner och kontrakt gäller så blir de utan lön eller så får jag hålla på och korrigera i efterhand iallafall och det blir lika mycket eller mer jobb i slutändan. Jag vet inte riktigt vad som är värst. Idag känns det som att jag var mindre upplagd för strul än vanligt, förra veckans och helgens bravader sitter fortfarande i kroppen. Men men nu är dagen över och det är bara att gå vidare. Jäklar vad jag har jobbat och löst problem idag. Övertiden kan jag använda sen, är dock orolig för hur mycket strul det kommer att vara inför lönekörningarna inför semestern men å andra sidan får jag ge fan i att dalta då!
 

Sliten är bara förnamnet

Lämnar en jobbig och intensiv vecka bakom mig. Den har innehållit mycket roligt men även massor av jobb. På något sätt har inte nationaldagsledigheten gynnat situationen utan bara lett till stress. Var tidigt på jobbet och gick sent i fredags pga yttre omständigheter dagarna innan som jag inte kunnat styra över. Två festkvällar/nätter med lite sömn har även bidragit till sitt. Nu blir det definitivt lugnt en period framöver. Känner inte för att göra ett dugg på midsommar. Möjligtvis grilla och ha trevligt men inget festande. Orkar helt enkelt inte. Känns som att jag behöver lite längre ledighet för att ladda batterierna. Börjar känna mig lite sliten. Kan inte påstå att senaste tidens förkylning, matvanor och dygnsrytm gjort det lättare heller. Så från idag blir det skärpning, bra hemmalagad mat och sömn får bli prio. Ingen stress och massa måsten runt om, nu får det vara ett tag. En sak i taget!

Finn ETT fel!


I paketet

Pappa fick en glassmaskin och lite tillbehör.

Paket till pappa

Idag är det födelsedagsfirande för pappa. Har slagt in paketen med lite (ingen) hjälp från Tingeling. Kan dock inte avslöja vad han ska få än. Har dock varit riktigt finurligt tycker jag!

Det blir inte alltid som man tänkt

Tänkte att det bara skulle bli vin och skitsnack på balkongen igårkväll men efter lite peppande så drog vi ut på stan. Var hemma någon gång efter 03 imorse dessutom. Fulla var vi och kul hade vi. Skallebank imorse men nu mår jag prima. Så bara att ladda om för studentfirande med släkten imorgon...
 
Hann iallafall plantera tomatplantan innan vi drog ;-)

Grattis alla studenter...

... nu är majoriteten av er arbetslösa och livet blir bara tuffare efter dethär. Skämtåsido, för den som ska fortsätta plugga är gapet ganska stort mellan gymnasie- och universitetsstudier. Been there, done that. För andra är det bara att sätta igång och jobba resten av livet till pensionen och för resten så är det bara att knacka på dörren till Arbetsförmedlingen imorgon för de är inte nådiga.
 
Men jag hoppas iallafall att alla hade en riktigt roligt och lyckat studentfirande. Jag hade skitkul när jag tog studenten och var helt förstörd en vecka efteråt, hade ingen röst typ.
 
Nackdelen igår med alla flak var att kontoret ligger mitt i smeten och såklart där ALLA skulle passera. Så efter nån timme gav cheferna upp och skickade hem oss för det gick inte att jobba, ha möten osv. Så roade oss med att stå på vår lilla balkong och kika.

Sista kvällen som grannar

Imorgon flyttar Gabi från gatan. Detta måste vi såklart sörja med lite vin. Efter ha bott på samma gård över ett år så flyttar hon ny till ett annat kvarter. Inte jättelångt bort men ändå långt liksom.

Gardiner i vardagsrummet

Pappa var här och fixade matta på balkongen. Innan jag hunnit reagera hade han också satt upp gardinerna som farmor sytt åt mig. Ja är det något jag inte tycker att jag vill göra själv så är att att sy gardiner. Så fixade tyget så fick hon sy. Blev riktigt snyggt tycker jag!

Ingen rast, ingen ro

Fullt upp på jobbet. Lönekörning nummer 5 startar imorgon. Det är en del saker att kontrollera innan jag kör ingång med den. När det väl påbörjats är det bara att köra. Men det är skönt, då går dagarna snabbare. Sjukt hur fort tiden går ändå. Snart är det semester! Om en månad måste Rhodos betalas och efter det är det bara att köra. Behöver jag nämna att jag om 2 månader också kommer att bli fast anställd. Inget perkar iallafall på att jag blir utkastad. Det känns helt underbart faktiskt.

Silk-épil Xpressive 7681 WD

Har gått och funderat på att köpa en epilator länge. Känns som är mer långsiktigt sätt att "raka" och "vaxa" ben och annat. Detta är utlägg en gång istället för att köpa nya hyvlar och gå iväg. Nu var det dessutom billigare än den varit förut. Så kommer få skitfina ben framöver. Räknar med att ordspråket "om man vill bli fin får man lida pin" får sättas i bruk. Tretti.se beställde jag den ifrån.

Fyllechaffis

Var fyllechaffis åt pappa i lördags så jag och Gabi fick inviga min balkong med alkoholfritt bubbel. Jaja kommer väl tid till att köra riktigt bubbel med framöver! =) Mysigt var det! Inget gnäll över min middag nu, jag var inte så hungrig... okej.
 

Spenderbyxorna på

Idag drag jag en shoppingsväng efter jobbet. Har ju knappt nå kläder att ta på mig när det börjar bli varmt. Resultatet av viktnedgång och lång tids arbetslöshet gör sig påmint. Undan gick det också, kanske lite för snabbt. Insåg nu när jag kom hem att kassörskan på Lindex knappat in 2 bikiniöverdelar istället för en som jag faktiskt köpte så får gå tillbaka imorgon. Annars är jag väldigt nöjd med mitt fynd. Det var dessutom 20% på alla badkläder. Köpte dessutom ett par shorts och ett par leggings, hittade på två linnen inne på Cubus också. Fixade även present till pappa som fyller år imorgon =).

Frälsarkransen

Skrev om frälsarkransen i tidigare inlägg som vi hittade på under promenaden tillbaka till centrum från Gamla Uppsala. I detta blogginlägg kan du läsa lite mer men hänvisar till hemsidan till dem som vill läsa mer om pärlornas betydelse. Någon har verkligen lagt ner en del tid på detta!
 
Pärlorna... Läs mer här.

Enhetsdagen

I tisdags hade vi enhetsdag på jobbet. Vi är fyra stycken på min enhet, aka järngänget, det är typ alltid vi som är på kontoret och servar alla enheter som jag säger så.
 
Dagen började med fika och lite prat vid Odinsborg i Gamla Uppsala. Vi tog en sväng in i kyrkan då chefens dotter är döpt där. Blev en sväng in på muséet, följt av en sväng upp på högarna för att kolla på utsikten. Efter det gick vi Eriksleden tillbaka till stan, vilket var en sträcka på 6 km. Jag jag har ingen aning om hur lång tid det tog men fick fick se och lära oss en hel del nytt om Uppsala på vägen. Vi hittade på någon meditiationsplats, Frälsarkransen med massa stenar som betydde olika saker. Skriver om det i ett annat inlägg då jag tog bilder på alla stenar.
 
När vi kom in till stan åt vi jättegod lunch på resturangen Lingon. Efter det promenerade vi upp till Botaniska trädgården och kollade lite samt tog en fika. Här passade vi på att gå igenom en kortlek med olika frågor och påståenden som är till för att lära känna varandra och sätta igång diskussioner om arbetsrelaterade ämnen. Efter det blev det bowling på Bowlaget. Ester vann, jag hade nog min sämsta bowlingrunda ever. Har aldrig haft så låga poäng så får skylla på förkylningen eller något. Kom turligt nog inte sist iallafall.
 
Dagen avslutades med skaldjursfat och skumpa på Hambergs. Älskar skaldjur och deras aioli var "to die for". Satan så gott är det enda jag kan säga. Efterrätten ska vi inte tala om! Jag vet inte riktigt en vad det var med gott var det!

Salsa afterwork

Jag har ju knappt hunnit uppdatera om allt som hänt sedan förra fredagen så kommer bli maraton i blogginlägg denna helg. Så det är bara att hänga med. Kommer skriva många nu och tidsinställa dem.
 
Kan börja med Salsa afterworken på Flustret förra fredagen (24/5). Var där med 3 kollegor och hade jätteskoj. Eftersom jag varit och fortfarande är lite förkyld tänkte jag knappt gå först, sen tänkte jag bara gå och käka. Det slutade med att jag var kvar halva natten och kom hem vid halv 2 (skulle ju flytta dan efter). Träffade på en kille som var jätteduktig på att dansa vilket gjorde att jag kunde släppa kontrollen och bara hänga med. Ester filmade nästan hela dansen för hon var så imponerad över mina danskunskaper och det är ett klipp på över 8 minuter (!). Men kul var det. Som tur var mådde jag riktigt bra dagen efter, om man tänker på bakfylla, förkylningen var en annan sak.
 
Tog bara nån bild å så blev det suddigt pga dåligt ljus.

RSS 2.0