Alla problem har en lösning

Som om jag inte hade nog med problem så har datorn bråkat sedan igårkväll. Om det har något samband med internetstrulet vet jag inte. Insåg i min felsökning att jag hade 8 GB kvar på hårddisken som är 220 GB stor. Alltså väldigt lite plats kvar att dumpa mina grejer på. Då är det inte konstigt att den gått som en snigel heller på sistone. Så har försökt rensa lite skit men har inte lyckats få bort allt eftersom det tar sån tid. Var ju evigheter sen jag rensade uppenbarligen.
 
Min mail har även krånglat, har inte kunnat läsa mailen på hela dagen. Till slut insåg jag att det var något tillägg i windows update som krånglade. Fick installera om skiten och efter det meddelade datorn om att jag var tvungen att uppdatera både flashplayer och shockwaveplayer. För den som inte fattar vad det är så är det i stort sätt program som styr möjligheten att se videor och liknande animeringar på internet. Så något där gjorde att jag inte kunde använda hotmailen. Men nu är även det fixat. Så får väl fortsätta rensa medan jag inte är hemma sen då.
 
Jag ska iväg på något jätteroligt, närmare bestämt afterwork med några som jag jobbade med på Lst. Vi har fortfarande kontakt och har nu bestämt att ses. Blir dock ingen öl för min del men kanske en cola zero iallafall med tanke på detoxdieten. Just nu är jag väldigt strikt med vad jag stoppar i mig. Men iallafall ett fullt mål om dagen förutom kolhydrater. Ska i vilket fall som helst bli jättetrevligt och det har väl inte med vad man dricker och göra, vi får satsa på vinkväll en annan gång hahaha.
 
Förresten här kommer bilder på mitt nagellack och mina nya örhängen, ha dem ikväll kanske?

31a oktober

Vaknade med den konstiga känslan att det är fredag idag. Men så är det ju inte riktigt. Inte för att det är något speciellt som händer i helgen eller så men ja så kändes det iallafall. Känns fortfarande så iofs. Ska väl ta tag i städningen idag. Det gjorde jag ju inte igår! Dammsuga är ett måste, håller på att bli galen på all kattsand på golvet i badrum och hall. Sen är det massa torra löv som sprids runt i lägenheten.
 
Ska väl försöka lägga upp bilder på hur det orangea nagellacket blev samt på örhängena jag köpte. Hann inte det igår heller. Sen får vi väl se vad dagen bjudet på. Är lite sugen på att göra kålpugging. Får se vad jag gör med det, kanske väntar tills det faktiskt är fredag med den sortens matlagning ;).

Jag förstår inte

Jag förstår inte att denna blivit så stor och populär egentligen men man fastnar ju lite i den på något sätt. Är dock roligare när andra (läs: Filip Forsberg och Martin Janolhs dansar den efter Leksandseger) försöker sig på den. Mycket töntig video måste jag säga och karln är ju inte helt frisk! hahaha

Ny bloggdesign åt Sandra

Har suttit hela dan, eller ja halva iallafall med att uppdatera och greja med Sandras nya bloggdesign. Lite struligt pga att comhem haft problem med internet. Så ena stunden la det av, så fick jag koppla in mobilen, så kom det tillbaka sen försvann det. Det var även en del strul med kodmallarna i bloggen som inte ville göra som jag ville. Efter mycket om och men är designen klar och ligger uppe.
 
Jag är nöjd och Sandra verkar mycket nöjd. Med andra ord en bra dag. Inte mycket städat i lägenheten men tvätten är ren. Så får roa mig med att städa imorgon istället.

Finns inget värre

Det finns inget värre än teknik som inte fungerar. Upptäckte ännu en gång att Comhem har strul med både internet och tv (nu har jag inte telefoni så kan inte säga något). Så jag kan inte se på tv och jag kan inte surfa på mitt internet. Turligt i dagens samhälle så har man en smartphone vilken det bara är att koppla in i datorn och surfa vidare. Det kommer bli min räddning när jag måste spendera 1 dygn på sjukhus om ca 1 månad. Trött på den här ryggen nu måste jag säga.
 
Annars blir väl dagen en såndär tvätta och städa dag. Det behövs verkligen, mitt hem ser ut som kaos. Å andra sidan med tanke på vädret så är jag inte direkt sugen på att gå ut och hitta på någonting så. Då kan jag lika gärna göra lite nytta i mitt hem. Ska väl knåpa ihop en bloggdesign åt Sandra också lite senare.

Äntligen så kanske det ljusnar

Efter mycket tjaffs men mest strul och stress så har jag fått mina pengar och har betalat mina räkningar. Inte direkt mycket tröst men har iallafall nya slantar att lägga på mat och inte mycket annat. Men denna månad får vara så så får jag se fram emot att ha det lite enklare nästa och sen kanske det blir ännu bättre såsmåningom.
 
Till min glädje imorse så hade Lst annonserat ut en ny tjänst, Handläggare inom jämställdhetsfrågor. Jag och min jobbcoach kollade snabbt på det och tänkte yes! Den här tjänsten är perfekt, den vill jag ha. Tyvärr insåg jag när jag kom hem och läste igenom hela annonsen mer noggrannt så insåg jag att jag inte är klassificerad på långa vägar. Det var inte bara jämställdhetsfrågor utan det är social hållbarhet, imigration och massa annat. Tanken var att personen ska utbilda och samordna. Dokumenterad erfarenhet ska finnas. Med andra ord, det är kört. Satsar fortfarande på vikariatet på N****.
 
Var sen på en liten shoppingsväng med mamma. En väldigt liten med tanke på att jag får så ont så fort jag gör någonting. Verkar inte spela någon roll om jag tar smärtstillande eller inte. Shoppade ett par fina fjäderörhängen för 10 kr dock. Visar bild imorgon.
 
Sålänge får ni se bild på de dyraste blommorna jag sett, tror jag. Skitsnygga men de kostade 299 kr också. Ser ut som Orkidéer tycker jag men stod ett annat namn.

29e oktober

God förmiddag!
 
Efter lite utbrott i fredags på att jag inte fått några pengar har jag iallafall nu på morgonen fått beskedet om att jag får dem i eftermiddag. Så paniken har släppt litegrann. Värsta jag vet är att inte ha kontroll över min ekonomi men framförallt att riskera att få in mina räkningar för sent. Visst någon dag hit eller dit tänker ni kanske nu, jag vet, men principen att står det 29/10 så är det då den ska vara betald. Punkt.
 
Och i lördags hände det som typ bara händer mig, jag känner verkligen att jag är inne i ett flow av otur. Skulle gå på bio med Emilia och Anna, paranormal activity 4. Skitläskig för övrigt men det är inte grejen. I slutet av september hoppade jag på en kampanje för tidningen Amelia, har velat testa den men inte gjort det. Med dealen fick man 3 nr av tidningen, 2 biobiljetter och ett halsband. Så far so good. I lördags skulle jag alltså använda en av dessa biljetter och får till svar att den redan blivit använd. Typ va?!?! Ja den blev använd igår till filmen Skyfall i Malmö säger hon i kassan. Mycket märkligt måste jag säga. Så just nu sitter jag i telefonkö till dem för att undersöka vad problemet kan vara. Det är ju väldigt konstigt!
 
Annars har jag möte igen med min jobbcoach i eftermiddag. Inte ett dugg peppad. Vi konstaterade ju sist att det inte fanns så mycket som hon kunde hjälpa mig med egentligen. Jag blev dessutom väldigt stött av att hon undrade om jag skrivit CV:t själv. Vem skulle annars skriva det liksom? Så idag ska vi väl ha lite uppföljning på mitt jobbsök, hur det gick med samtalet till NOKAS förra veckan och kanske kolla på annonser tillsammans. Jag kommer att kräva att vi inte ses en gång i veckan, det är fanimej slöseri med min tid!

Då är Bettan redo för besiktning

Efermiddagen till typ nyss har spenderats i garaget på pappas jobb. Vi skulle dit och byta tuta och bultar på ena däcket på Bettan då det saknades en. När hjul å allt var av insåg väl pappa att handbromsbackarna behövdes bytas. Så jag fick åka in till Biltema igen och shoppa loss och så ut. Medan jag var borta hade Pelle dykt upp, vilket kanske var tur då pappa hade lite problem att få ihop grejerna själv ;). Tålamod är bra... Medan passade jag på att putsa rutor invändigt och städa. Så fint så! ;) Lagom söndagsnöje eller? Nu tänkte jag ta mig ut till Lindsbro och spela plump.

Hell yeah idominläppar

Hittar inte min försvarets läppsyl så får man ta vad man haver. Alltså idomin salva! Känner mig sådär lagom fjortis idag men det är ju ingen som ser iallafall hahaha. Men vad gör man inte? Det är det värsta med att det blir kallt, torra läppar som jag typ tuggar på?

Då är sommartiden slut

Måste säga att jag älskar min Samsung galaxy s2. Definitivt den bästa mobil jag haft, aldrig några problem förutom de jag orsakar helt själv såklart haha. Eller ja det händer inte ofta det heller om jag ska vara ärlig ;). Men när jag får panik över att ställa om klockan så har den gjort det utan att jag behöver reagera. Eftersom jag inte har några andra klockor så har jag inte behövt reagera. Eller ja, dvd-spelaren dock. Den lurade mig som sjutton imorse men då insåg jag ju att det var fel klocka att kolla på. Ordningen av återställd.
 
Så sommartiden är officiellt över, vi hade väl den första snön i fredags för övrigt. Inte mycket på min gata men det kom några flingor. Vinterdäcken har dock suttit på sen förra helgen så det är lugnt. Nu ska jag njuta av dagens F1-race från Indien.

Lördag

Kan inte påstå att jag gör mycket produktivt dagen till ära. Skönt med sovmorgon, tihii ;) när har jag inte det liksom? Stressar väl aldrig ur sängen längre men på något sätt känns det ännu bättre på lördagar och söndagar. Så kollade på Formel 1 kvalet i sängen och sen gick jag upp, typ vid 12. Har sedan i stort sätt suttit vid datorn och lyssnar på musik. Hade tänkt städa men jag kommer liksom inte så långt. Istället sitter jag och kollar på när Tingeling flyttar sig runt lägenheten på diverse soliga hörn och vrår. För en stund sen hade hon däckat mitt på köksgolvet och nu ligger och och trycker i ena hörnet uppe under "sminkbordet". När solen flyttar på sig lär nästa ställe vara sängen ;).
 
Ska steka på lite kyckling snart hade jag tänkt. Börjar smått med lite upptrappning efter detoxdieten som jag kört en månad. Har märkt att jag gått med en hel del extra "skit" i systemet. Är dessutom mycket mycket piggare nu så det har gjort väl på många sätt helt klart!
 
Dagen annars kommer bestå av hockey, Djurgården mot Södertälje vid 16-tiden och senare blir det bio. Paranormal activity 4, jag är beredd och tänker ta med något jag kan gömma mig bakom, den ska tydligen vara rätt läskig.

Changes


Idag funkar det!

Igår funkade ingenting. Ni läste om mina problem och besvikelser haha. Idag känns det mycket bättre och jag har i stora hela ändrat mig och problemet är inte ett problem längre. Testade sätta i patronen i skrivare idag och det funkade direkt. Kanske var att den var lite kall efter att ha legat i bilen ett tag? Angående tröjan så ångrade jag mig också. Det var ganska fin och varm framförallt. Att den är lite stor gör väl inget och den kanske krymper i tvätten. Kostar ju hälften av vad jag betalar för den att skicka tillbaka så. Sen hade vi det här med nagellacket. Det blev jäkla snyggt på faktiskt. Såg inte så glittrigt ut på som jag trodde det skulle bli, ser ut som metallic. Den färgen vill ju jag ha på min bil! Så nu är jag glad över mina köp igen =).

Colorama från Maybelline New York

Har efter mycket om och men varit och hämtat mina paket. Var lite Mission ICA-Tybble varning på den faktiskt. För er som inte vet vad det betyder så är det en Örebro/studentgrej. Det tog alltid en evighet att ta sig till ICA och handla något trots att det var så nära haha. Men nu är det iallafall gjort! Lite besvikelse, ett problem men jävligt snygga färger.
 
Problemet: Har skickat efter en ny patron till min skrivare. Sätter i den direkt så jag slipper krångla med det vid nästa utskrift (trodde jag). Skrivaren säger då åt mig att jag satt i patronerna på fel sätt. Hur många sätt kan man sätta i en patron på kan undras. Tar ut den och sätter in igen, men samma sak. Så använder hjälpfunktionen som säger att det kan vara fel patron, vilket det inte borde för det står samma-ish på den som den jag tog ur. Bara att kontakta kundtjänst som tror jag är helt bakom teknikflötet och säger att jag ska stänga av skrivaren och testa igen. Som om jag inte gjort det? Men de skickar en ny patron ifall att. Uppskattas!
 
Besvikelse 1: Tröjan som jag beställt från H&M satt inte bra. Kan inte riktigt sätta fingret på problemet, passformen var liksom inte bra. Den var nog aningen stor även om det var i M. Värst upptill eftersom jag har större arsle än axlar men ändock passformsproblem. Sen luktade den som en gammal grävling också. Så det får åka tillbaka.
 
Besvikelse 2: Trodde jag skickat efter ett matt oceanblått nagellack men det visar sig att det är glittrigt. Jag tycker inte om när nagellack glittrar! Huu huu huuuu... Skit också. Håller på att måla naglarna med det just nu i ren protest och hoppas på att det ska vara fint ändå. Är ju annars ett fint nagellack och bra märke därav rubriken på inlägget ;)
 
Fick två nagellack till, OOhh gillar färgerna, en annan blå och orange! Läckert värre, nu jäklar ska bli annat än beige och svart på naglarna. Fick med en mascara också från Maybelline eftersom jag köpte tre nagellack, hoppas den är bra eftersom den kostar en del i vanliga fall. Köpte även nackellacks remover, den luktar SKITGOTT! Trodde inte att det var möjligt?!
Bilden visar ingen rättvis bild av färgerna men ca. tar en ny bild imorgon.

Som julafton

Har 3 paket på posten att hämta ut. Det är nästan som på julafton. Både nödväntigt skit och roligt men billigt. Det är så jag jobbar. I samma veva har jag fått veta att det snöar ute i Lindsbro. (för er som inte hängt med så är det där jag hänger emellanåt, ganska ofta hos min andra familj numera). Det är inte långt härifrån så kanske ska ta bilen till posten innan skiten kommer hit! Så nästan som julafton.
 
Kan för övrigt avslöja att jag inte blev miljonär den här gången heller ;)

Den 25e smäller det!

Inte riktigt kanske men för de som inkasserar en lön på 3 gånger min inkomst kanske det smäller. Kan ju hoppas att de har 2 gånger mina utgifter också då för att det ska vara rättvist. Såg att jag fått aktivitetssödet idag iallafall så är inte helt slut på kontot och bostadsbidraget kommer imorgon. Så får se om jag får resten idag eller imorgon.
 
Annars har jag spenderat dagen hittills med att söka jobb. Blev väl 4 stycken totalt. Ingen av dem vill jag väl ha egentligen men jobb är jobb. Iofs så sa jag väl att mitt studentrum i Tybble var 3a på listan över de rum jag ville ha. Som jag sedan fick såklart och visade sig vara den bästa korridoren ever, de första 2 åren iallafall innan den invarderades av äckliga kineser. Jo de var riktigt äckliga! Städa, vad är det? Källsortering, vad är det? Vet ni hur det går till annars kan vi förklara, Jadå (och det syntes att de inte gjorde det iallafall). Sen deras äckliga mat och matladning behöver vi inte diskutera. Det luktade vidrigt och så kunde de koka en kyckling en hel dag, för att äta halva och andra halvan fick stå kvar i kastrullen på spisen i rumstemp resten av natten, för att sedan värmas på och ätas dagen efter. Det jag vill säga är att även om jag skulle få ett jobb som jag kanske på förhand dissar, kanske jag trivs skitbra när jag väl är där.
 
Jag har fortfarande inte skrapat min trisslott för övrigt.
 
Jag har också roat mig med att fylla i ett tjockt häfte med frågor som ska till Nationella Ryggregistret i samband med min operation om en månad. Tänkte det är lika bra att fylla i frågorna nu så jag inte glömmer. Av frågorna att dömma så skulle jag nog inte svara annorlunda om 1 vecka eller ens 3 veckor mer än att jag är mer hoppfull inför förbättring av mitt hälsotillstånd. Tycker det är lite luddigt ställd fråga för övrigt. Mitt hälsotillstånd förutom diskbråck som orsakar diverse humörsvängningar emellanåt (kan tro man är gravid alltså) så mår jag ju bra.
 
Bara för att den är så liten och fin får ni en bild på min lilla orkidé ;)

Jag kan vara miljonär!

Fick en trisslott på posten idag för att jag registrerade mig hos Luppo. Det var ju en trevlig överraskning faktiskt med tanke på att jag registrerade mig pga deras erbjudanden. Så jag kan alltså vara miljonär utan att veta om det! Och jag vågar inte skrapa lotten ifall jag skulle bli besviken haha. Så nu sitter vi här, jag och trisslotten.
 
Tror jag ska se gårdagens avsnitt av svenska hollywoodfruar medan jag tänker över saken.

24 oktober

Sjukt trött imorse. Först ville jag inte ur sängen alls men lyckades pallra mig upp iallafall. Tror det tog 2 timmar att göra sig iordning. Eller ja klä på mig haha. Hade tänkt ta mig upp till mamma och greja med hennes dator tidigare. Nästan så det hann bli snudd på mordhot (skämt å sido).
 
Idag är min jobbsökar dag men som sagt går det inte så snabbt just nu. Förstår inte att det inte går så långsamt. Så jag får väl gå hem och ta tag i livet kanske? Inte så pepp på att göra någonting idag så får se vad som händer ikväll. Har pratats om att ses och se film eller nått. Vet inte om jag har lust så som det känns nu.
 
Förresten fick alla som var på Almtuna - Djurgården matchen igår en (ful t-shirt). Almtuna har tydligen en ny sponsor som heter Jöta, förstod inte riktigt vad det gjorde men det spelar väl ingen roll. Det var iallafall ett hjärta på och så stod det Almtuna och Jöta. Nu var det ju så att jag fick en storlek 2XL på min stol och kan inte påstå att jag har någon användning för den haha. Eller ja tänkte inte gå ut med den även om den passat. Så jag får väl tacka Almtuna och Jöta för en ny sov t-shirt alternativt färgahåret/tvätta/städa t-shirt. (bjuder på en skön morgonfripp till den ;))

Jävla typiskt!

Har precis sett sista avsnittet av "Torka aldrig tårar utan handskar" på svtplay. Blev en aning deppad efter det faktiskt. Så himla fin serie att jag dör, tror jag ska ha ett maraton imorgon och se dem alla.

Vaknade nog på allmänt dåligt humör också, lyckats bli irriterad på mamma och hennes dataproblem ett x antal gånger. Pallar bara inte. Det är ALLTID något! Få se om jag tar det idag eller imorgon då jag är på lite bättre humör kanske.

Ska till jobbcoachen strax. INTE ett DUGG peppad för att gå dig men kan ju åka och försöka se glad ut iallafall och se vad hon hittat på idag. Kanske slipper fylla i häften med frågor som jag tycker hon kan hitta info till själv dvs mitt CV, personliga brev eller uppgifter jag har hos AF.

Till råga på allt såg jag Djurgårdens laguppställning inför kvällens bortamatch mot Almtuna (som jag för övrigt ska se på plats) och Gabriel Landeskog spelar inte! Röta också! Har ju lite sett fram emot att faktiskt se honom spela riktig match på nära håll och så kommer han inte spela. Verkar inte vara en skada så vet inte vad det är. Mycket tråkigt är det! Kommer såklart heja fram DIF till seger ändå ;)
bild från difhockey.se

22:a oktober

Blev nästan chockad när jag vaknade imorse och regnet INTE vräkte ner. Man är så van vid det att man knappt sett solen känns det som, nu ska man inte luras för det. Det var kallt ute iallafall. Nu verkar det dock mulna på igen, är inte förvånad direkt.
 
Sitter just nu och läser all reklam som just trillade ner i brevlådan. Känns som om det bara blir mer och mer varje vecka vi kommer närmare jul. Det är nästan så att varje blad skriker SHOPPA!! Åh jag kan inte shoppa så det suger. Jysk har tydligen billiga täcken och kuddar denna veckan. Skulle jag behöva, mitt täcke har jag haft i säkert 15 år men det duger fortfarande och har inte vågat byta ut det. Är egentligen dags men av någon anledning blir man lite snål. Tål att kluras på iallafall, kanske kan åka och klämma och känna lite haha.
 
Håller även på att tvätta, motivationen är inte på topp men det är väl bara att göra't så är det klart sen en vecka framöver. Så är det om man har klädbrist men å andra sidan går jag väl mest i myskläder när jag är hemma.
 
Annars har jag en katt som gör precis allt för att få min uppmärksamhet just nu. Vet inte varför hon blev extra kelig just nu. Vi satt ju och gosade i soffan hela kvällen igår och så har hon legar bredvid i sängen större delen av natten. Ibland önskar jag att jag förstod vad hon sa när hon gick runt och pratade. En riktig pratkvarn är hon!

Frostat av frysen

Sådär ja. Nu har jag varit riktigt produktiv eller nått. Det krävs ju lite planering och omtanke när man frostar av frysen. Är inte så trevligt om allt rinner ut på golvet. Körde lite Örebrostyle där vi körde in kastruller med kokande vatten i frysen på att skynda på det hela. Sååå 3 timmar senare så är min frys äntligen isfri! Känns bra att jag inte har en stor frys, vågar inte tänka på hur lång tid det skulle ta. Men lovar mig själv att från och med nu, frosta av frysen lite oftare. Tingeling var väldigt nyfiken kan jag säga.

Lite Q&A för att jag har tråkigt

1. vem ringde du senast? Enligt min mobil, mamma.
2. hur löd ditt senaste sms och till vem? HAHA Till Gabi, "Mycke suspar idag! Tjohej å jag spelar in xD". (de var i omklädningsrummet och filmade efter att Leksand kört över Malmö igårkväll, ishockey såklart) Behöver ju inte skriva svaret på den haha.
3. föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på, ibland lättare att slänga iväg ett sms och ibland mycket bättre att ringa.
4. vilken är din favoritplats? Förutom att ligga och dega i sängen. Vid havet, antingen en solsemester eller att bara gå längs stranden på Gotland.
5. vad skrämde dig som barn? Jultomten? Ingen aning, har alltid varit sjukt rädd för spindlar dock.
6. vad fick dig att skratta senast? Fråga nummer 2!
7. är du social? Ja det tycker jag att jag är. Umgås hellre med folk än å sitter ensam även om det är jävligt underskattat.
8. är du blond? Ja, naturligt blond egentligen men har alltid färgat mitt hår mörkt då jag inte ansett att jag passar i ljust hår. På senaste har jag väl ändrat uppfattning. Valde dock att testa rött ;)
9. vilken är din favoritglass? Ben & Jerry´s Chocolate fudge brownie, utan tvekan
10. tycker du om att mysa? Mysa är mysigt ;)
11. känner du någon med samma födelsedag som din? Ja det gör jag faktiskt.
12. vem är den roligaste människan du känner? Emilia, det händer alltid något som man inte kunnat förutse
13. nämn något som är riktigt störigt. Störigt? Som i något jag stör mig på? Hmm när grannarna kolla på tv på så hög musik att jag stör mig på reklamen i pauserna.
14. vad har du för ringsignal? Skrillex - Bangarang
15. flirtar du mycket? Omedvetet kanske?
16. Vilken var den senaste bok du läste? Håller just nu på och läsa en bok som heter Angelologi - i änglarnas tecken. Den är typ som Da vinci koden. Riktigt bra och spännande.
17. läser du tidningen? Läser väl UNT och Aftonbladet på nätet.
18. dansar du i bilen? Jo jag diggar som sjutton när jag kan! Folk tror nog jag är galen emellanåt å så sjunger jag högt också!
19. vilken radiostation lyssnade du på senast? Lyssnar inte mycket på radio men lyssnade på Bandit rock igår när jag körde ner syster och hennes karln på stan.
20. vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Min namnteckning.
21. vad ska du göra på lördag? Det kan jag inte säga just nu, tar en dag i taget (klyschor I love it)
22. vilket ord/vilken mening säger du (för) ofta? hockey hahaha
23. känner du någon som heter steve? Nej, det tror jag inte. Får lära känna någon.
24. kollar du på the o.c?  Nej, usch.
25. vilken är den finaste komplimang du fått denna vecka? Mormor tyckte jag passade bra i min nya hårfärg. Som egentligen är den röda jag färgat som håller på att tvättas ur haha.
26. tre ord om varför du senast spydde? arbetslöshet ekonomi ångest

Söndag 21 oktober

Blev inte så jättemycket meckande med bil igår. Det fanns inte tillräckligt med muttrar eller vad nu pappa skulle ha på Volvo så vi (eeeh pappa) bytte bara däck på Bettan så nu gör det inget om det kommer snö iallafall. Så blir till att mecka lite mer nästa helg istället ;).
 
Körde syster med karl ner på stan innan jag drog ut till Lindsbro igårkväll och spelade plump. Första omgången gick åt h*lvete medan jag kom 2a den andra omgången. Sen var jag skittrött så var till att åka hem. Förresten, sjukt glad över att Leksand körde över Malmö med 6-0 igår!! =D
 
Dagens mission är att frosta av frysen innan ishockeyn ikväll ;).Ska dessutom fixa med massa papper som ska lämnas på lådan under dagen.

Några skönhetstips

Dessa är inte mina tips utan jag hittade dem här och tyckte de var så bra att jag ville dela med mig av dem. Så all cred till Elina! =)
 
 
HÄR KOMMER NÅGRA BRA SKÖNHETS TIPS FÖR BÅDE HUD OCH HÅR.

Vi börjar med en hår mix som gör under och snabbar på tillväxten för håret om du vill ha längre hår.

Det du behöver:
1. ca 4 dl 100 % Ricinolja eller laxerolja (utan tillsatta ämnen)
Detta är viktigt att den är helt ren från annat så att inte onödiga ämnen tas upp i hårbotten.
2.E vitamin olja (funkar med kapslar med som du skär upp och tar ut oljan ur) du behöver antingen två kapslar eller 1 msk olja.
3. Använd en applikator flaska som du lägger allt i så blir det lättare att applicera i håret.
4. Massera in blandningen med fingrana i hårbotten i några minuter varje kväll eller varannan kväll och sov sedan med en duschmössa och duscha sedan på morgonen så överskottet av oljan försvinner.

Detta kommer garanterat snabba på håret att växa sig längre.

Nästa tips är så enkelt som HONUNG,
Honung är både bra för hud och hår och är en riktig naturligt fukt bindande kräm. Till ansiktet som en ansiktsmask, hjälper alla sorters hud och är speciellt bra för acne hud då den lugnar men också väldigt bra för torr hud eftersom den bilder fukt bra.

1. Smeta bara på honungen i ansiktet som en ansiktsmask och låt sitta i 10-15 min och sedan skölj av med ljummet vatten
2. Om du har en liten blemma eller finne kan du mixa en liten klick med honung och havs salt! (måste vara havs salt) och dutta på blemman, så ska det göra underverk.

Du kan också som sagt använda detta till håret om du blandar det med ditt balsam så blir det en perfekt hårmask som gör håret glansigt och hälsosamt. Men se till att den består till mestadel av balsam och lite mindre honung så det inte blir för mycket.

 

ÄPPEL CIDER VINÄGER är en jättebra och naturlig exfoliering, det är det näst bästa efter en dyr kemisk peeling utan att behöva besöka SPA.

1. Blöt ner en bomulls tuss eller pad i vinäger och dutta vinägern över ansiktet (undvik ögonen och läppar) låt det sitta i 30-40 min innan du rensar bort det och tar på någon bra fuktighets givande kräm.

 

CITRON är en annan grej som är bra för till både det ena och andra. Om du har gula naglas så ska du stoppa fingrarna i citronjuice så kommer du få fina naglar och fläckar och annat kommer avlägsnas. Om du blandar citronjuice med natriumbikarbonat och borstar tänderna med det så kommer ni genast se vitare tänder då det fungerar som en naturlig blekning för tänderna.

 

Några tips såhär på lördagskvällen för ett litet hemma spa kanske..


20e oktober

God förmiddag kanske jag ska börja med. Har sovit som en gris inatt. Var hemma hos Emelie igår då Catarina och Ellinor dök upp (Gabi vad också där ;)). Orkade dock inte längre än till 23-tiden så då gick jag hem och däckade i stort sätt direkt och vaknade vid halv 10. Hur skönt som helst.
 
Nu på förmiddagen har jag även fått lite jobb gjort till mina mostrars salong. De byter ju namn på salongen och så nu så var till att informera om detta på facebook-sidan och hemsidan. Sen gjorde jag även en skylt om att priserna på behandlingar kommer att höjas från den 1:a december och en sida till skylten framför dörren om att salongen bytt namn. Så kändes bra att vara lite produktiv såhär på morgonen. Jag har ju annonserat lite för salongen förr. Den byter alltså namn från MALIN Hudvård & spa till Malin´s & UlRica´s. Så kommer vara lite jobb med nya hemsidan och så framöver men det blir kul. Tillsvidare är det www.malinspa.se som gäller.
 
Snart ska jag iväg med pappa och mecka med Bettan. Byta däck, byta tuta, ev. byta olja och så ska vi väl fila lite och ha på rostbehandling på några ställen. En riktig pappa/dotter-dag alltså. Kvalitetstid eller vad kallas det? Då meckar vi bil! ;-)

Min belöning

Efter dagen kände jag för att unna mig en ny tröja då jag fick den för halva priset.

Operationstid är bokad

Kan säga att jag och Anna var i Nacka med god marginal, 1 timme och 15 minuter för att vara exakt. Trafiken min pappa pratade om fanns inte på vägen ner och vill inte påstå att det var så mycket på vägen hem heller. Så där satt vi i bilen och käkade frukost i skönan ro. Snackade om allt och ingenting kan man säga.
 
När det väl var dags att gå in så såklart tog det lite längre tid för mig i kassan eftersom det inte fanns plats för fler stämplar i mitt häfte, killen fick alltså börja stämpla om alla för att få plats och skriva under allt. Är numera stolt ägare av ett frikort, det ni! Eller stolt och stolt, nu kan jag springa på sjukhus och vårdcentraler hur mycket jag vill till i slutet av januari, GRATIS! På landstingets bekostnad heter det kanske?
 
Sen in till väntrummet där jag knappt hunnit sätta mig ner när läkaren kom. Han pratade lite och konstaterade att jag hade ju ett stort diskbråck, visade mina röntgenbilder vilket var mycket intressant. Jag fick göra en del övningar och han försökte provocera fram lite rörelser som inte gick så bra pga smärta. Vips säger han att ja det blir operation på det här, jag sätter upp dig på förtur. Varpå han läser in diagnos och lite sånt i datorn, vet inte om det är någon slags journal, arkiveringsgrej.
 
Jag får därefter gå in till en operationscoordinator som pratar lite om operationen och ger mig lite fler papper som jag får ta med mig ner till narkosläkaren (som är nästa steg i processen). Där pratar han lite om hur det går till med narkos inför operationen, att jag inte får äta 6 timmar innan och inte dricka något 2 timmar innan operation. Att jag kommer få dropp i handryggen, ligga kvar på uppvaken efter och måste spendera 1 natt på sjukhuset. Fy säger jag åt det, jag vill ju åka hem så fort som möjligt, har hört att sjukhusmat inte är så roligt. Meeen har man opererat sig får man väl äta glass och godis om man är sugen?
 
Från narkosläkaren vidare in till coordinatorn igen. Hon pratar lite till om att hon kommer skicka in alla papper som jag behöver ha koll på så att jag inte behöver vänta på det. Sista steget är ett blodprov på labbet innan jag får åka hem. Operationsdatum blir 27 november, alltså om lite mer än en månad. Kan ske tidigare om det blir ett återbud. Blodprovet togs att världens otrevligaste kvinna innan jag och Anna åkte hem igen.
 
Det känns som om en sten lyfts från mitt bröst. Jag är väl lite nervös samtidigt som att det ska bli skönt att slippa smärtan, har fått så länge att jag knappt minns hur det är att inte ha ont. Jag vet även att jag inte överdrivit min smärta när kirurgen sa att det var ett stort diskbråck och att han förstod att jag hade ont och sa operation innan jag ens behövde börja köra mina förberedda snyftarhistorier.

Mot Nacka

Håller på och grejar med det sista. Snart drar jag och Anna till Nacka Ortopedmottagning. Där blir det till att tala med en ryggkirurg så får vi se vad som händer sedan. Som jag sagt förr och jag säger det igen, operation är det enda jag går med på i dagsläget. Är trött på att leva såhär, jag behöver det för min fysiska och mentala hälsa.
 
Återkommer när jag är hemma igen! =)

Portelloglass?

Jag tycker Portello som läsk kan vara god att dricka lite då och då. Smaken är lite svårt att sätta fingret på. Idag på Dollar store såg jag har de hade dem som isglass, typ som Calippo. Blev väldigt sugen på att köpa men hade ju smält innan vi kommit hem och jag kunnat spara dem i min frys.

Trött tjej

Klockan ringde 06 imorse. Då var det vara att ta sig ur sängen, göra sig iordning och packa ihop alla saker som skulle med dvs shakes och vatten i mitt fall. 06.40 gick jag till bussen till Stabby, fick gå en liten bit till Nelins där jag skulle bli upphämtad. Där fick jag faktiskt stå och vänta ett bra tag innan resesällskapet anlände. När vi väl var på G gick det i en rasande fart. In på Strömsholm, undersökning och röntgen av Ebba. Allt såg bra ut och rehabiliteringen fortsätter som vanligt och återbesök för röntgen igen om 1 månad.
 
På vägen hem passade vi på att ta en sväng förbi Dollar store, fanns mycket fint därinne men fick nöja mig med kuvert, rakhyvlar och kattmat haha. Hittade ett par jättefina muggar som jag ska köpa om det blir så att jag hänger med vid nästa återbesök också. Ett stopp på MAX blev de så att de andra kunde käka och så Biltema. Alltså Biltema i Västerås har 2 våningar, hur mycket grejer som helst! Kanske är tur att det är några mil dit ändå ;).
 
Har varit hemma nån timme nu men är helt slut. Trött efter att ha gått upp tidigt, trött för att jag rört mig en hel del som jag inte brukar och trött i huvudet för Lukas har haft mundiarré och pratat konstant från det att vi lämnade Uppsala vid 08 tills det att vi kom tillbaka 16 haha. Så jag kommer somna ovaggat ikväll om man säger så.
 
På tal om det så är det bara att ta sig upp tidigt imorgon också. Har tid hos ryggkirurgen i Nacka kl 11. Anna hänger med som moraliskt stöd och vi måste väl åka vid halv 9. Pappa säger att det varit väldigt mycke trafik den här veckan och jag är hellre ute i god tid än att få stressa, speciellt när man inte kan påverka trafiken ändå.

Tidig kväll, tidig morgon

Nu är det dags att hoppa i säng för min del. Imorgon bär det av till Strömsholms djurklinik med Ebba. Det innebär att jag måste upp kl 06 för att hinna göra mig iordning och ta bussen till Librobäck till halv 8. Det är ju på andra sidan stan så behövs lite tid. Så kommer nog inte palla att blogga på morgonen. Dessutom så suger det att det inte finns några bra app för android och det är skitsvårt att blogga med mobilen.
 
Men uppdatering kommer väl någon gång under dagen iallafall.

Diamonds


Bragd är att överdriva

Jag som många andra såg fotbollsmatchen mellan Sverige och Tyskland igår. Like många gånger förr när Sverige mött Tyskland så började det precis på samma sätt det gick åt helvete. När 15 minuter gått stod det 2-0 till tyskarna och när första halvlek var slut stod där 3-0. Och någon minut in i andra stod det 4-0. Av kommentarer både på twitter och facebook blev svenska laget sågat vid fotknölarna! Jag var en av dem, jag funderade även på att bojkotta matchen och gå och lägga mig istället. Men under andra halvlek hände något. Det är fortfarande svårt att sätta ord på det. Källström ger Zlatan en fin passning som resulterar i ett mål, sen Källström med en passning till Lustig några minuter senare som går in mellan benen på Tysklands målvakt, vid stolpen. Det kom även ett antal till bra chanser efter det. Elmander sätter även han bollen i mål och det står 4-3 helt plötsligt. Några till bra chanser för Sverige kommer och på tilläggstid sätter Rasmus Elm 4-4. Vad hände egentligen? Ja det kan man helt klart undra. Såg kommentarer på twitter om att det kanske var medvind på den sidan av planen eller någonting eftersom alla mål kom där i första och sen alla utom ett i andra. I vilket fall som helst var det ett sjukt bra lyft av de svenska spelarna, vilken arbetsmoral! Jag vill påstå att Källström har en hel det beröm att ta emot för det. Han började lägga upp de passningar som saknades i första perioden, tycker det är konstigt fortfarande att han fick börja på bänken men jaja så är det iallafall.
 
Att tala om en bragd tycker jag dock är att överdriva. Om vi hade vunnit så, ja då kanske man kan tala om det men nu är det ju faktiskt bara 1 poäng men det är bättre än ingen mot just Tyskland på bortaplan. Jag tycker vi ska vara stolta och glädjas över vad grabbarna lyckades åstadkomma med tanke på hur matchen började men i mina ögon är det inte en bragd. Vill ni se en bragd tycker jag istället ni ska se tillbaka på en tunering i vintras och vad ett annat ungt svenskt landslag lyckades med i Calgary ;).

Årets julklapp

Nu tänker ni "åååh här ska det listas vilken julklapp som är bäst att ge bort" men så fel ni har (eller ja det går väl). Jag talar om min egen önskelista till julafton. Förutom det självklara som ett jobb, ett jobb och ja ett jobb, okej pengar funkar med. Men nu talar jag om något som man kan klämma och känna på. Stort och tungt ska det vara eller nått. Inte mjukt iallafall. Håll i er nu, detta är vad jag önskar mig i julklapp!
 
TADAAAAA...
... och jaa det är en gjutjärnsgryta!! Det är faktiskt det enda jag önskar mig iår. Vore mysigt med en Onepiece men ska vara realistisk också. Tack vara den fina sponsringen med pengar förra julen har jag faktiskt kunnat göra saker under detta år som jag inte hade kunnat annars och det tackar och bockar jag för. Så i nuläget så önskar jag mig inte så mycket mer än detta och pengar så jag kan göra någonting kommande år om det även då är knapert på både jobb- och pengafronten. Vill tillägga att jag önskat mig denna av pappa så ni andra som tänker "jahaaa en sån köper vi!", så nej den är upptagen. Jag vill inte ha fler än en =).

16 oktober

Har varit hos jobbcoachen på morgonen. Skulle inte vilja påstå att det gav så mycket. Fick fylla i ett häfte med frågor och så som jag lika gärna kunnat göra hemma. Så ja jag vet inte vad jag ska få ut av att ha en jobbcoach om jag ska vara ärlig men men. Bad iallafall om en eftermiddagstid till nästa gång, tänker inte tvinga upp mig ur sängen, nu när det börjar bli kallt och oskönt att gå upp, för ett möte på max 30 minuter.
 
Om nån timme kommer iallafall Anna förbi och snackar lite skit. Det behövs ibland måste jag säga, man måste få avreagera dig med någon som förstår. Tills hon kommer ska jag väl roa mig med att se på program som jag missade igår kväll då jag åkte ut till Lindsbro. Torka aldrig tårar utan handskar bland annat. Riktigt bra serie baserad på Jonas Gardells bok med samma namn. Första avsnittet berörde iallafall mig.
 
Får passa på att softa idag då resten av veckan är späckat schema kan man säga. Imorgon är det bara å söka jobb, skicka cv å annat till min jobbcoach och sånt viktigt. Torsdag blir det ner till Strömsholms djursjukhus, eller kanske heter djurklinik, dit på återbesök med Ebba iallafall. Vi åker väl från stan senast halv 7. Oh herre hur ska jag vakna och vara levande tills dess? Måste även ta mig till Librobäck. Fredag är det Nacka å vi måste åka från stan senast kl 9.

Då var det klart

Headerna är färdig och uppe, ny bild på sidan och uppdaterad text. Kände att det var dags att göra det då man inte alltid kan hänga kvar i det som var. Man måste våga se framåt också.
 
Med det åker jag nu ut på landet. Pallar inte sitta och ruttna här inne i stan idag så passar på. Lär väl vara hemma i god tid då jag ska till Jobbcoachen imorgon bitti. Hur tänkte jag när jag tackade ja till kl 09 liksom? Man blir mycket morgontrött av bristande rutiner måste jag säga. Men blir väl bra med tanke på att jag troligtvis måste upp tidigt på torsdag och på fredag. Får unna mig sovmorgon innan jobbsökarmaratonet på onsdag ;).
 
Ska passa på att klippa barret också!
 
Ha en trevlig eftermiddag och kväll hörrni! =)

Headerproduktion

Tänkte det var dags med lite förnyelse i bloggen så tänkte göra en ny header under dagen och greja lite med presentationen. Bakgrunden gillar jag faktiskt så mycket att jag inte vill byta ut den och det är ju ett steg i rätt riktning kan tyckas när det gäller mig ;)
 
Så kika in senare om ni är nyfikna på hur det ser ut!

15e oktober

Halvtidsmarkering på denna månad kan man väl säga? Visst det är 31 dagar denna månad men måste ju inte vara så petig. Huvudsaken är att halva månaden gått, det är lite mer än 1 vecka kvar till löning. Det är 4 dagar till min tid i Nacka och det är typ 1 vecka tills det blir hockey live i ishallen då Almtuna tar emot Djurgården. Nu skiter jag i Almtuna, det går inte så jäkla bra för dem. Nej jag och Gabi ska hejja fram DIF till seger. Punkt. Att se Landeskog på is igen efter Järfälla för fett najs, och Murray då, träffade ju honom där också xD. Men hockey är bäst på plats få är det bara även om det kan vara spännande på tv med såklart! Så är det kanske med all sport pga atmosfären!
 
Igår hade jag värsta urladdningen. Har känt att det varit något på G i några dagar och har liksom inte kunna sätta fingret på det. Jag har väl varit pigg och så men väldigt nedstämd. Så igår brast det bara... av en sak jag läste på facebook... jag kan lika gärna berätta här nu också eftersom alla andra verkar skriva eller skrika det vitt och brett åt alla håll och kanter även om det varit lite "hysch hysch" och säg ingenting. Meeen...
 
JAG SKA BLI MOSTER!!!! Sjukt kul ska det bli även om det är lite svårt att ta in. Tror faktiskt att jag fattade det igår när mamma skrek ut till alla hon kände på facebook att hon skulle bli moster för första gången och det var då det brast. (Till min syster som jag vet kommer läsa detta så NEJ jag är inte sur, avis eller något annat. Det ska bli jättekul och jag ser fram emot att vara barnvakt åt den lilla skiten, se bara till att INTE ploppa ut den på min födelsedag, okej?? ;) =).)
 
Så egentligen anledningen bakom min reaktion att jag satt och storböla och kände mig helt misslyckad vet jag inte. Kanske för att jag trodde att min utbildning skulle ta mig någonstans, att jag inte 16 månader efter examen fortfarande skulle sitta arbetslös och leva på existensminimum när alla runt omkring mig roar sig och kan hitta på saker, spontant och bara sådär. Jag trodde kanske inte att jag som 25 år gammal fortfarande skulle vara beroende av att mamma och pappa stöttar ekonomiskt i den mån de kan varje månad eller att min farmor skulle vara den som får gå in och hjälpa till med sterilisering och försäkring på MIN katt. Att man varje månad måste bråka med diverse myndigheter som inte verkar kunna kommunicera med varandra. Jag kan ju inte låta bli och undra vad det är för fel på mig! Jag som verkligen jobbar stenhårt på att söka jobb, gör bra intryck på intervjuer och faktiskt var väldigt omtyckt när jag fick chansen att jobba i 6 månader på traineeplatsen men kunde inte vara kvar pga ekonomiska skäl. Det är alltid ekonomin eller så är det erfarenheten. Så min fråga är egentligen, hur ska jag få erfarenheten när jag aldrig får chansen. Varför ska jag behöva kämpa så jävla hårt hela tiden och det går inte. Till råga på det blir jag ju utkastade från min lägenhet om 3 månader kanske pga renovering. Eftersom jag har korttidskontrakt får jag inte tillfällig bostad medan utan jag står på gatan.
 
Så igårkväll så sög mitt liv ganska hårt! Idag känner jag mig lite mer avslappnad pga urladdningen men är kanske inte så glad som jag skulle vilja vara, kan vara vädret också, vad vet jag. Livet är iallafall inte lätt, så mycket kan jag konstatera. Eller i mitt tycke är det samhället som suger mest. Det är samhället som gör att det ser ut såhär. Yes där här ni det, tankarna hos en av många akademiker som går arbetslösa. Och att vi på arbetsmarknaden på ena sättet läggs till ynga arbetslösa medan vi på andra inte räknas till unga och outbildade som det ska fokuseras på suger. Jag hoppas innerligt att det vänder snart, jag vill inget hellre än att jobba stjärten av mig tills jag fyller 80 år om det så är.

Söndag idag igen

Jag lever. Gårdagen vet jag inte riktigt vart den tog vägen. Sov iofs ganska länge, var uppe en stund och la mig och degade i sängen igen och somnade en stund. Sen dök Anna upp och var kvar länge, Emilia kom också senare på kvällen. Vi satt och pratade och diskuterade allt och ingenting känns det som. Både seriöst och mindre seriöst på småtimmarna. Var ganska trött i skallen när det var dags att sova så behövdes inte mycket för att somna direkt. Vaknade 7 imorse, mindre trevligt men behövde ju inte gå upp. Såg F1 racet från sängen. Nu är jag iallafall uppe.
 
Har nog fått börja inse att det är dags att dra in på Tingelings matranson litegrann. Inte så att hon är fet och så om man känner till hull men ställde oss på vågen och hon väger ca 4,5 kilo. Jag vill inte ha en katt som lider av fetma, där går gränsen. Klart att hon är större än när hon kom till mig eftersom hon var liten då och så gör sterilisering sitt men då vägde hon 3 kilo så 1,5 upp sen sept förra året. Så nu blir det till att hålla koll en tid framöver! Ingen panik men vill inte att det ska bli värre.
 
Förutom det känns det återigen som att dagarna rullar på i en faslig takt. Inte långt till konsultationen hos ryggkirurgen nu. Jag ser fram emot det även om det känns pirrigt.

Hittade lite fina klänningar


R.I.P Chevelle

Vila i frid världens sötaste och goaste kissemiss. Du blev sjuk och lyckades inte bli helt frisk. Nu har du fått en plats i katthimlen bland alla andra änglar!

12e oktober

God förmiddag kanske jag ska säga, det är ju inte så att jag stressar ur sängen på morgonen direkt. Känner mig sjukt shoppingsugen. Men vet att det inte är någon idé eftersom jag ändå inte har pengar till att shoppa. Skittråkigt är vad det är. Börjar bli ruskigt trött på de kläder jag har just nu, ingen variation alls. Ingen rolig färg och inga roliga plagg för den delen. Jaja vad är väl en bal på slottet?
 
Idag vet jag inte alls vad jag ska roa mig med om jag ska vara ärlig. Ta tag i lite småärenden kanske. Har lite att styra upp inför tiden hos ryggkirurgen om 1 vecka. Börjar kännas lite pirrigt faktiskt. Mena visst har jag för länge sen ställt in mig på och bestämt mig för att operation är det enda alternativet, det är det enda jag kommer att gå med på. Det kommer vara stenhårda förhandlingar på den punkten, eller nej, det går inte att förhandla om det. Ändå är jag såklart nervös inför vad det kan innebära och att jag faktiskt aldrig opererats i hela mitt liv, jag har inte spenderat mycket tid på sjukhus överhuvudtaget. Jag har fått åkt in till akuten två gånger pga stukad fot, ena gången natten till nyårsafton 1999 och andra var efter klassresan 2003. Var visserligen till käkkirurgen 2008 i två omgångar för att ta bort visdomständer men det tycker inte jag är samma sak.
 
Det blir nog bra det med ska vi se, bara jag blir av med denna smärta så blir jag glad! Just nu förstör den mycket i mitt liv. Då menar jag vääääldigt mycket också.

Säkert en bra idé... men!

Hittade en annons via facebook på denna lampa. Såhär står det till annonsen:
"Rogivande nattlampa som projicerar en vacker stjärnhimmel i rummet"
 
Min fråga är hur ska jag kunna sova när jag har lampan tänd? Jag vet att en del barn (och vuxna) har svårt att sova när det är mörkt så visst idén med en nattlampa, skitbra. Men hela rummet och hela taget som en stjärnhimmel var väl lite väl mycket kan jag tycka!? Jag skulle iallafall inte kunna sova med den! Söt var den iallafall.

11e oktober

Jahapp då har snart halva denna månad gått också. Förstår inte riktigt vart tiden tar vägen? Kan säga så mycket som att det är iallafall inte skönt ute just nu. Känner mig lite glad över att jag tog mig ner i källaren och hämtade varmare kläder igår. Det kommer att behövas helt klart. Det utlovas nollgradigt eller minus framöver, det är inte så jäkla kul. I vanliga fall när jag fått en skön sommar kan jag ändå se fram emot vintern på sånt att att ja, låt den komma det är okej. Iår vill jag hoppa över vintern helt och hållet.
 
Trodde jag skulle till mamma och baka bullar idag men det blir inget av med det så nu får vi se vad jag ska roa mig med istället. Ska väl iallafall ta en sväng på diverse jobbsökarsidor. Har inte hunnit det under veckan så några lär väl ha kommit upp kan jag hoppas!
 
Såhär ser förövrigt min katt ut när något sitter och äter i hennes närhet! Haha

Pretty girl

Föredetta Love Generation numera Stockholm Syndrome (lägg det på minnet) har släppt sin första singel "Pretty girl". Åhhh jäklar nytt sound, kaxigare, rockigare, poppigare, vad vet jag men I LIKE IT A LOT!!!!! Såååå jäkla bra att jag nästan lyssnat på låten på repeat hela dagen. Ooohh yeah, mina grannar måste älska mig nu! Vill verkligen ha låten som ringsignal typ! Sen är de ju sjukt snygga också! haha
 
Har försökt hitta låten på youtube men än så länge verkar hela låten bara finnas i spotify (möjligtvis itunes också då). Så jag hoppas att nu har Spotify så ni kan lyssna på denna underbara låt!
 

Dessa kom med posten

Fick två biobiljetter och ett halsband med posten idag. Hade helt glömt bort att jag skulle få gåvor när jag valde att testa några nummer av Amelia. En tidning som kanske inte riktigt föll mig helt i smaken även om den har haft några bra repotage. Fick även mitt Citygross-kort efter flera månaders väntan, inte lika rolig dock ;).

10e oktober

Har nu suttit med detta inlägg öppet i säkert 1 timme utan att ha börjat skriva. Det jag tänkt skriva är som bortblåst och jag kommer inte på vad det var. Aja kanske inte var så viktigt ändå.
 
Kan berätta om lägenhetsvisningen igår. Lägenheten var superfin. Alltså det var ett ungt par som bodde där och de hade bott ca 2 år. När de skulle flytta in fick de göra om allt i lägenheten för det hade aldrig gjorts. Kan säga såhär mycket att jäklar vilken bra smak den bruden hade! Det var nästan så att hon tagit min vision om hur jag skulle vilja att min lägenhet såg ut. Badrummet var stamrenoverat för något år sedan också. Enda problemet är egentligen att den ligger på fel sida om ån, ni som kan Uppsala förstår vad jag menar ;). Men annars en lägenhet precis i min smak. Gillar den som tusan alltså. Det blev ju ett självklart JA på den. Tyvärr är det ett pucko före mig i kön som också tackat ja, det innan den kollat på den dessutom. Hoppas att den inte har cash muahahaha.
 
Idag kommer jag inte längre ifrån min växande tvätthög så det är bara att ta tag i den. Ska väl fixa med lite papper, ringa lite samtal och kolla om det finns lite jobb att söka. På den fronten är jag verkligen på g. Kan inte minnas att jag sökt så många jobb under samma månad förra året!

Egen företagare?

Fick precis ett samtal från Cambridge viktprogram. Var säkert en vecka sedan jag skickade ett mail till dem om att jag var intresserad av att veta mer om att bli rådgivare själv. Ni som hängt i bloggen länge vet att jag kört Cambridge och att det är det sätt som funkat bäst för mig att gå ner i vikt och att jag mått bäst under tiden. Till det behöver man iallafall en rådgivare som man går till för att köpa produkterna, få information, rådgivning och hjälp. När jag insåg att Uppsala som en så stor stad bara har två rådgivare i stan tänkte jag att det kanske var något för mig. Har ju intresserat mig på ett helt annat sätt för kost och hälsa nu än jag gjort förr i livet.
 
För att bli rådgivare måste jag bli egen företagare iallafall och så måste jag genomgå olika steg av utbildning. Tjejej jag pratade med skulle skicka lite mer information och så till min email. Det är ju inte direkt något man hoppar på men det känns intressant. Hon sa även att Uppsala som en sån stor stad har definitivt marknad för det också. Det tål att klura över helt enkelt. Sen hur stora pengar man tjänar på det kan jag i dagsläget inte svara på heller.
 
Återkommer i ämnet när jag vet mer... (klicka på loggan för att läsa mer på hemsidan)

9 oktober

Comhem bestämde sig tydligen för att köra underhåll idag med. Så jag har varken tv, internet (eller tele) till kl 15 idag. Som tur är har jag nu lärt mig hur man kopplar ihop mobilen med datorn och får mobilt internet istället. Det tackar jag för. Säger det, ni som inte har smartphones, den möjligheten hade ni inte haft. Aja komma kanske inte vara hemma förrän dess iallafall så det blir nog bra. Så länge det inte drabbar mitt och Gabis hockeykväll. Då hade jag bokstavligen mordhotat comhem igår. Tycker det är dåligt med information för vad de gör eller inte gör. Ska det vara så svårt? Fick ju sms igår om att underhållet vad klart men då var det ju ingen idé att gå hem och sätta sig framför datorn direkt.
 
Aja iväg på dietrådgivning nu sen till min moster, träffa Anna och gå på marknad efter det.
 
Ha en trevlig dag!

Te och teburkar

Kom ju på att jag faktiskt laddade upp bilden på mina teburkar som jag köpte på marknaden i instagram. Så jag kan ju faktiskt visa dem även fast jag inte är hemma vid min dator. Bra va? Tyckte de var skitsöta, är nästan så jag vill ha flera! Men det har jag tyvärr inte råd med just nu. En annan gång! Köpte Guava/Kaktus och Päron/grädd te.

Så sjukt irriterande

Comhem har tydligen bestämt sig för att köra underhåll av både tv, tele och bredband hos mig och det ska pågå till kl. 22. En sån sak borde man kanske informera om tycker jag, vilket jag även påpekade för killen när jag ringde och frågade. Sååå jag har inget internet så kan inte ladda upp bilder från dagen i bloggen, är just nu hos mamma. Kan inte heller se på tv då hela utbudet påverkats, så försöker se på tv hos mamma men det är inte så lätt när mormor och annat främmande är här som sitter och snackar hur mycket skit som helst. Känner inte att jag vill vara delaktig i det tjattret. Men ska väl dra mig hem snart och sova hade jag tänkt. Är helt slut, det tar på krafterna ibland. Imorgon blir det full rulle också. Ska på dietrådgivning, marknad med Anna, fixa ögonbrynen hos min moster, hämta ett paket på Gränby C, lägenhetsvisning och kvällen avslutas med ishockey med Gabi hos mig.

8e oktober

Vet inte om jag skulle vilja påstå att oktobers första vecka passerad snabbt men nu är den iallafall förbi. Står inför en ny vecka med nya möjligheter. Sökte som sagt 6 jobb i lördags som jag hoppas resulterar i någonting. Alla utom ett av dem vill jag verkligen ha, det sjätte kan jag väl överleva genom om det skulle vara så.
 
Håller just nu på att göra mig iordning. Ska ta mig ner på stan och träffa en jobbcoach. Måste erkänna att jag inte riktigt vet hur det ska hjälpa mig och är därför skeptisk men vem vet det kanske blir skitbra. Kan i vilket fall som helst vara skönt att bolla lite idéer med någon som är insatt i arbetsmarkanden för det verkar ju inte riktigt arbetsförmedlingen vara, hjälp av dem får man iallafall inte. Så jag känner att jag får väl vara öppen för nya saker idag och se vart det leder, jag har trots allt ingenting att förlora på det, snarare att vinna. Vi tar ett steg i taget så får vi se vad som händer. Jag känner att jag är på krigsstigen nästan, känner ett jävlar anamma. Vissa dagar mår jag rysligt dåligt och jag önskar inte denna situation på något, trots det är vi många. En av anledningarna till att jag valde att inte se partiledardebatten igår, bara en massa jävla skitsnack. Skapa fler jobb hit och dit. Vad spelar det för roll om ni skapar flera jobb för ungdomar, när vi unga med en examen knappt får chansen. Ibland hatar jag konsumentsamhället och önskar att jag levde när vi brukade jorden eller när man slet sönder sig inom industrin. Det känns inte som att man var utanför på samma sätt då som nu, konsumentsamhället är inte gjort för låginkomsttagare, så är det bara. Därför kan jag bli så förbannad på folk som faktiskt missköter sina jobb eller fifflar med siffror och systemet för att slippa jobba när de finns de som inte vill något hellre än att komma ut i samhället och göra skillnad.
 
Nog om det. Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst på den här banan. Finns ju många som håller med om att samhället anpassas mer och mer till den som har mer. Men just idag väljer jag att njuta av det lilla. En naturel bonaqua och höstmarknad.

Behöver jag säga mer?

Ludwig Blomstrand och Alexander Wennberg

Söndag 7e oktober

Börjar känna mig lite smått paranoid. Datorn gav ifrån sig ett konstigt läte tidigare på dagen och jag fick genast panik typ. Så sitter nu och för över så mycket jag kan komma över till min externa hårddisk, iallafall bilder och sånt som det är svårt att få tillbaka. Jag har varit med om en datorkrash förr och det är inte roligt. Annars har jag väl en tvättid kl 15 som jag inte direkt ser fram emot men det måste väl göras, kan inte ens minnas när jag tvättade senast.

Biodags


Det är lördag

Jag har sjukt ont i huvudet och är inte sugen på att göra mycket. Har iallafall varit en sväng till affären och hunnit få lite ljus från den numera sällsynta solen. Har även sökt 6 stycken jobb, 2 stycken vill jag verkligen ha och de andra får jag väl överleva om jag skulle komma så långt. Just nu är pengar och erfarenhet prio, första jobbet kan väl inte vara en dans på rosor från början och vem vet kanske trivs skitbra ändå.

Tänkte nog ta mig en värktablett och slänga mig på sängen nu ett tag. Om jag orkar kanske läsa lite, har äntligen kommit igång med läsningen på boken jag påbörjade i somras. Det har gått lite trögt men kanske för att det tagit den ca 100 sidor att dra igång så man vill fortsätta.

Something called love


Skyfall

Adele gör låten till nya Bond-filmen. Jag älskar Adele och låten är riktigt bra, mystisk och låter verkligen som just en Bond-låt.

5e oktober

God förmiddag!
 
Kan ju börja med att jag sover sjukt kasst om nätterna, konstiga drömmar förföljer mig (typ). Jag ligger mest och snurrar och har en olustig känsla typ rastlöshet och stress. Kan inte riktigt sätta fingret på det hela men någonstans kommer verkligenheten som man försöker skjuta ifrån sig ikapp. Tror det i mitt fall är nu. Idag är det 1 månad sedan jag jobbade min sista dag på Länsstyrelsen. Saknar alla sjukt mycket. Det verkar för övrigt ha sjukt mycket mer att göra nu med två personer mindre. Har tänkt höra av mig dit idag för att höra lite hur det gått med Landshövdingens inriktningsbeslut med verksamheten och så, jag är faktiskt fortfarande intresserad och nyfiken. Vill dessutom fortsätta hålla koll med dem inför framtiden.
 
Annars var det kanelbullensdag igår. För mig blev det inte en enda bulle. Satt och såg på när pappa åt två under dagen, fick iofs se på när han åt lunch också. Jag kör ju min detoxmånad och hittills har det resulterat i minus ca 2 kilo. 1 vecka av 4 är med det nästan avklarad men den har inte varit jobbig då jag har så mycket annat i huvudet att tänka på att det känns befriande att inte behöva tänka på att göra mat tre gånger om dagen.
 
Idag ska jag roa mig med att städa lägenheten, det behövs verkligen. Tingeling har nog kastat ut hela kattlådan i badrum och hall känns det som när man kommer där och går barfota. Sen är det massa grejer ivägen överallt som stör mig. Eftersom det även för en gångsskulle är sol dag tänkte jag gå ut i parken och sätta mig en sväng.
 
Slänger in en bild på Gabi, Emelie och mig från Halloween för något år sedan. Saknar Tybblemaffian alltså, sjukt kul hade vi? Vart tog Örebrotiden vägen?

Borlänge och tillbaka

Har dagen till ära varit med pappa och jobbat. Det har blivit en sväng till Borlänge och tillbaka. Dagen bjöd på en hel del sol när vi kom uppåt i landet, kan säga att det var jävligt skönt även om solbrillor hade varit nice. Trodde inte att det skulle behövas med tanke på regnet i den här stan. Lite miljöombyte, känns skönt. Roade mig med att läsa ut mina två nummer av Amelia, perfekt tills nästa nummer kommer.

Färdigshoppat

Eller?
Ne fick faktiskt ett nytt kort förra veckan vilket gjorde att detta vägrade genomföra köp via internet och då var det bara å klippa skiten och börja använda det nya istället. Sånt går inte att acceptera i dagens moderna samhälle!

3e oktober

Idag har jag lite ont i huvudet. Inte så konstigt heller då det är 3e dagen av diet & detox. Brukar kännas de första dagarna men hittills har det varit lugnt. Har varit ganska stilla hemma också så har inte tagit någon smärtstillande för ryggen. Märker ju stor skillnad när man inte rör sig så mycket så behöver man inte proppa sig full av preparat men att man genast bli beroende av dem för att kunna "leva". Även om livskvaliteten just nu är rysligt låg. Hade en lowpoint igår men idag är det snarare ett jävlar anamma i tanken. Så ska roa mig med att söka jobb och jag ska göra det så jävla bra! Ska visa dem vilken bra medarbetare de går miste om!
 
Annars är jag så jävla taggad, Gabriel Landeskog är klar för spel i DIF. Det äger helt klart! Och jag har biljetter till matchen mellan just DIF och Almtuna. Mitt nya liv, lägger hellre pengar på ishockeybiljetter är krogrundor. Kanske är bra? Krogrundor är både mer smärtsamt och ohälsosamt än ishockey. Eller ja som jag och Gabi går bananas kanske det inte är så hälsosamt det heller? ;)
 
Nu är jag iallafall redo för en ny dag, med eller utan huvudvärk. Med eller utan motgångar.
 
Stay strong and Keep on fighting!

Sååå jag!


Mina köp på mickelsmäss

Insåg att jag inte bloggat någonting om mina köp på Mickelsmäss i söndags. Kanske för att det inte var värsta fynden. Eller ja, jag köpte 7 par strumpor, 1 par ullstrumpor för vintern och nya fårtofflor, de är skönast.
 
Köpte mest diskreta strumpor men kände att jag behövde dessa också ;)

Besegra bröstcancern

Stöd Rosa bandet mot bröstcancer denna månad. Finns att köpa produkter samt rosa band lite här och där. Hela Sverige verkar engagera sig i detta. Bra för vi vill inte bli av med våra mammor, systrar, farmödrar, mormödrar eller väninnor i förtid. Vi vill nog inte drabbas själva heller. Så köp ett rosa band iallafall. Bär det med stolthet även om det är rosa (riktat mot män). Jag kommer iallafall, likt alla andra år köpa ett band och försvarets på apoteket.
 

2a oktober

Idag är ingen bra dag. Kan inte sätta fingret på det riktigt men det känns i grova drag som att det vore sjukt skönt att bara hoppa ut från en klippa. Känner mig sjukt trött på livet just nu! Vad har jag gjort för fel liksom? Varför duger inte jag?

1a oktober

Nu kan man säga att det verkligen är höst. Med tanke på vädret har det väl inte varit någon sommar direkt kanske utan mer än lång vår som gått in i höst redan tidigt. Vi pratar mycket om väder, iår kanske mer än någonsin, typiskt svenskt kan tyckas. Men har man fyra årstider har man alltid något att klaga på, för varmt, för kallt, regnigt eller till och med för soligt för vissa.Jag tar hellre sol och värme varje dag i veckan med en regnskur på eftermiddagen än konstant mulet, mörkt och grått framförallt hatar jag kyla. Men! Har gått med på att det får bli en riktig vargavinter iår bara jag får en ordentlig sommar nästa år. Det är väl inte för mycket begärt?
 
Annars börjar jag idag ta tag i mitt liv igen. Ställde mig på vägen imorse och var lite överraskad att jag inte gått upp mer i vikt än jag gjort dessa månader av nästan obefintlig fysisk aktivitet. Om inte annat känner jag mig jävla flubber i kroppen och det tycker jag inte om. Trodde inte jag skulle tvingas göra detta igen men är ett måste. VLCD var det på obestämd framtid. Eller så kanske jag bestämmer mig efter mötet med ryggkirurgen, kanske inte är så bra att köra på så vid operation, för kroppens skull.
 
Detta gillar jag iallafall med hösten.

RSS 2.0