Julkalender?!

Vill ni vara med i en julkalender och kanske vinna något fint till er själva eller någon ni känner? Kika in på denna blogg: http://eemma.se/


Det startar imorgon och pågår hela december, kanske hittar ni något som ni vill ha...

Jag kommer iallafall att delta, hur gör ni? =)

Varför?!?!

Idag är det sista dagen att lämna svar på lägenheten jag var och kollade på i lördags. Ska jag vara ärlig så var vardagsrummet fint men köket var litet och jag gillade inte energinerna som fanns där. Man ska kunna komma hem och slappna av och känna att det är fridfullt. Men jag gillade inte stället hur fint än badrummet var. Dessutom är hyra,el och vattenläget inte så lockande samt att man ska betala en massa för att tvätta. Dessutom ligger den så till att inom en snar framtid kommer Uppsalahem bygga hus mitt utanför köksfönstret där man nu har bra utsikt.

Men jag är lite förbryllad över att ingen före mig i kön tackat jag ännu. Jag har plats 7 och ska jag vara ärlig, jag vill ju slippa tacka nej för det får man bara göra 3 gånger under en 6-månadersperiod. Så kan man tacka ja men ändå inte får den så är det ju bättre hahaha.

Så nu tycker jag att de andra ska göra något åt saken annars...


Häng på Arlanda

Fick hänga på Arlanda ett tag idag medan Anna skulle lämna tillbaka sina arbetskläder från det att hon arbetat på securitas. Det tog lite tid så fick ju sitta och filosofera. Passade även på att lyssna på en virrig fransk kvinna som höll på med något vid kvarglömt bagageutlämningen. Hon hade så dålig engelska med att jag inte fattade vad problemet var men det verkade inte han som jobbade det göra heller.


Efter Arlanda drog vi vidare till Eurostop i Arlanda stad och kollade lite. Vill minnas att det var större och med fler butiker förr?! Jaja skulle inte handla något iallafall. Vi fattiglappar/socfall har ju inte mycket pengar över till sånt eftersom riksnormen inte räknar med att folk har interneträkning, telefon och lite annat också. Men jag är inte bitter, jag andas ju förfaaan ;).

Vi fönstershoppade lite på Lager 157 också. Tycker inte de har lika bra grejer i Uppsala som de hade i Örebro. Det var nog tom lite större i Örebro, men men... Lite skulle man nog kunna shoppa, typ baslinnen, leggings och trosor, de är nice! 3-pack för 60 spänn yeah! Blev en tur till Ö&B med, behövde diskmedel.

Boom

Jag gillar verkligen Italobrothers musik. Tror min favorit är Stamp on the ground. Den får verkligen vem som helst på partyhumör, har tom lagt till den i min gymlista i mobilen. Satt och kollade lite på youtube och upptäckte att de har en ny låt som heter Boom.

Italobrothers - Boom

Onsdag = Roadtrip

Inte för att jag gör det varje onsdag haha. Anna vill ha sällskap till Arlanda då hon måste lämna in uniformen hon haft när hon jobbat där. Hon tycker inte det är så jättekul att köra bil och lämnar gärna över det till någon annan som på sommaren när vi ska åka och bada. Inte mig emot då jag älskar att köra bil! hehe

Jag tröttnar tydligen aldrig på det. Så vi tar en liten roadtrip dit och tar med oss lite lussebullar och julmust på vägen hahaha. Bra där, lagom onsdagsnöje ;)


Vad händer?

Just nu ingenting om jag ska vara ärlig. Mellan 6 och 7 är något mellanting och man sitter mest och väntar. Eller jag hela dagen har gått långsamt och det har inte hänt mycket. Har sökt jobb och konstaterat att det fanns 1 att söka. Jag har lyssnat på en jäkla massa musik och dansat runt lägenheten som någon annan med damp typ. Tur grannarna inte är hemma och ser ;)

Så fick dra till gymmet iställe. Det var jäkla skönt. Egentligen gillar jag pass bäst med det är fan inga roliga i början av veckan i den här staden. Förstår inte vad som har hänt? När jag tränade på Friskis innan jag flyttade till Örebro fanns massa bra pass men nu är det inte roligt. Ett roligt på torsdagar men den tjejen kommer att sluta! Jäkla typiskt!

Så har jag fått ta hand om massa måsten för arbetsförmedlingen är ju helt handlingsförlamade. Alltså vad gör de egentligen om dagarna. Ingenting! de fikar hela dagarna och kanske svarar på mail och telefon ibland.

Gammal bild men lite fylledamp ;)

Anna och Tingeling har terapisamtal

Såhär såg det ut i lördags hemma hos mig när jag städade. Tingeling var helt slut efter att ha sprungit från dammsugare och mopp så hon däckade på sängen. Och Anna som har det lite tufft just nu behövde någon att gosa och prata med, så där satt de. Haha ser inte så värst engagerat ut om jag ska vara ärlig =)

Tror jag hade socker/fetma-chock igår

Ja jag syndade grovt igårkväll hos mamma. Åt av hennes och brorsans kebabtallrikar. Det var inte mycket alls men jag fick lite panik och småångest för att jag ens hade testat. Så jäkla gott var det inte och min mage var inte glad efteråt kan jag ju säga. Så trog till gymmet och späkte mig själv på crosstrainern i 40 minuter och gjorde av med ca 450 kalorier. Sen var jag lite lugnare, eller?

Nej knappast, tror jag drabbades av nå socker och fetmachocknär jag kom hem. Kunde inte sitta still, satt och garva och ingenting fungerade som jag ville att det skulle göra. Aja kvällen tog ju slut såsmåningom och jag somnade som ett litet barn haha. Helt slut men var ingen jag kände av innan jag la huve på kudden!

Magen är fortfarande lite kass såhär på morgonen så idag blir det inte ett steg över dieten som jag måste hålla i några dagar till. Kanske drar till gymmet idag med bara för att vara extra säker att allt jag åt igår förbränts hahha.

Känner iallafall att idag är en bra dag!

Dags att gå till tandläkarn

Har haft småångest sen brevet kom i brevlådan. Det känns lite jobbigt nu också men jag tvingar mig själv att gå. Det är trots allt bara en koll och ingen annat. Visserligen måste jag ju ta upp problemet med min visdomstand också. Min förhoppning är att kunna ta bort den inom en snart framtid innan den får sitt nästa "utbrott" dvs inflammation. Det kommer och går, problem är den iallafall. Så det är bara att gå och se glad ut, blir ju belöning efter då jag tycker det är jobbigt men ändå tar mig dit med lite om och men. Bokar dock inte om tiden flera gånger längre innan jag går, kanske får att jag slipper Hitler the tandhygenist som jag hade förr.


Ingen trevlig syn


Detta är vad jag har kvar på kontot när jag betalat alla mina räkningar precis. Eller nej inte alla. Det kommer räkningar på 250 kr till på onsdag som dras som autogiro. Känns sådär lagom roligt måste jag säga med tanke på möhippa, jul och allt!

Snö?

Som typ alla i stan kommenterade på facebook så började det att snöa igår. Hos mig var det nog mest snöslask som kom ner dock. Nu kollar jag ut genom fönstret på morgonen och det är sjutton inte något jag vill kalla snö. Eller ja det är vitt av snö på marken med det är så lite att jag är besviken haha. Det är sol åtminstone!

Nya frisyren och hårfärgen

Som utlovat kommer äntligen en bild på nya frisyren och hårfärgen som inte riktigt blev som jag tänkte från början men jag gillar den. Måste även säga att jag känner mig lite sexigare i den här frisyren haha. Får man säga så? Eller kanske är allmänt mitt självförtroende och att det var en najs förändring? Hursomhelst, I like it! =D


Lång dag

Har varit i Stockholm i stort sätt hela dagen. Det har varit kalas i Huddinge med släkten. Nu är jag helt slut i huve och vettesjutton allt. Guuud vad alla babblar mycket. Jag trodde jag pratade mycket men jag ligger inte ens i toppen när jag är med släkten, alla vill höras och pratar i munnen på varandra och så ska det överröstas så mycket det går... typ. Så kom hem för ett tag sen, sitter nu och ser på sista F1 racet för säsongen.


Smärtfritt?

Såg detta i ett skyltfönster inne i stan i fredags så jag var tvungen att ta en bild. Sen när blev det smärtfritt att ta hål i öronen? Visst är vi olika känsliga för smärta men hallå "smärtfritt" var väl lite att ta i? hahaha


Redo för advent

Idag har jag städat och putsa massor i min lägenhet. Det är så rent och fint att jag nästan vill gråta. Okej så "illa" är det inte haha. Sen var det ju dags att göra fint för advent och jul, det var lite roligare. Det blev pricket över i:et när jag satte upp nya gardiner både i rummet och i köket. Ja jävlar var jag och Anna har strykit gardiner idag haha. Sen blev det en ny vaxduk på köksbordet och spislock på spisen. Bytte även mattor på golvet, fick ju ett par vinröda av mormor förut. Ställde även upp min lilla julgran, I know lite tidigt. Kanske tar bort den igen så länge men ville testa hur det blev.

Det blev en liten paus innan strykandet då jag var och kollade på en lägenhet. Den var väl fin och fräsch och hade ett bra lägen men köket var väldigt litet, mindre än det jag har nu. Sen var det kanske inte så attraktivt i slutändan att betala 5900 kr i månaden för en 2a på 55 kvadrat, speciellt inte när det tillkommer el och vattenräkning samt att man får betala 20 kr/timmen i tvättstugan. Tror inte att jag kommer att tacka ja till den iallafall. Ritningen såg bättre ut än vad verkligheten var. Står ju i kö på en 3a i Eriksberg också med en hyra på 5000 kr.

Har precis varit hos farfar och hämtat det sista till köket iallafall, fick både en ljusstake och en julstjärna att ställa i fönstret. Valde dock endast att använda stjärnan då jag redan hade en större ljusstake att ha i rummet. Blev så fint så, jag är jättenöjd!

Före:



Efter:





Nu känns det bättre

Fått ur mig mina frustrationer gånger 100 typ men det känns lite bättre. Inte helt löst men får ta det för vad det är just nu och njuta av det jag kan. Så jag går och lullar med mitt. Fick som sagt lite svamp i torsdags igen.


Igår var det fullt upp från morgon till kväll. Var med mormor runt halva Uppsala känns det. Var på Thun´s en sväng, köpte ett par strumpor och gardiner till min syster. Sen till IKEA där jag köpte tillbehör till några av de julklapparna jag fixat och sedan till Ö&B där jag bara köpte julpapper, snören och så. Efter det så blev det snabbt hem för att slänga in grejerna och ge Tingeling mat. Sedan åkte jag med pappa, han bjöd på mat. Vi åt kycklingwok, jag med jordnötssås men utan ris. Portionerna var sjukt stora så orkade kanske hälften men mmmm gottigt var det. Senare på kvällen var vi på bio. Jag och pappa såg Breaking dawn. Måste säga att den var sävlig, saknade action och jaa det lämnade mig inte med någon längtan till nästa iallafall. Så förstörde alla småbarn som var där allting med att tex skratta till typ haa haa när det var knäpptyst och på helt fel ställe. Jaja det var ändå mysigt.

Dagens bravader delar jag med mig av snart =)

Orkar inte sitta hemma

På senare tid kryper det i kroppen av att sitta hemma mellan dessa 4 väggar. Därför drar jag iväg idag.

Känner inte så mycket för att blogga heller så blir kanske en bloggpaus under helgen...


Ut i skogen igen

I brist på annat drar jag med mormor ut i skogen igen. Det ska vara fint idag så varför inte och det är inte speciellt kallt heller. Så ut i skogen och knata lite samt fika nu när jag kan dricka lite te också. Det kunde jag väl förr med men äckligt te hahaha. Det är iallafall inte lika kallt som förra gången vi var ut och det får jag väl tacka för! Vi hade ju -2 grader sist nu är det +7. Så ska det bli sol istället för dimma. Dessutom slipper jag tung ryggsäck ;)

Varför inte sticka ut i skogen, det är gratis när man inte har ett öre på kontot innan imorgon. Dessutom finns det inga jobb att söka så det suger hårt! Denna vecka har varit bedrövlig rent sagt. Verkar finnas 1 bra vecka och 3 dåliga varje månad. Varför ska det vara sånna jäkla krav?

See you later!

Färgar utväxten

Syster är här och färgar utväxten. Hallelujah äntligen! Skönt när saker man fått skjuta upp blir avklarade. Så nu sitter jag här med blött hår medans det torkar. Tog ett annat märke som skulle vara mer skonsamt för håret och även ge lite nyansskiftningar. Så det blir nog bra, luktar iallafall gott haha.

God morgon, onsdag redan

Jag måste börja ta itu med lite problem. Eller saker som gnager på mitt samvete. Dock är det jäkla jobbigt måste jag säga. Får göra det imorgon typ, då det involverar någon annan. Det verkar hålla mig vaken på kvällarna när jag går och lägger mig numera eftersom det kommer närmare och närmare hela tiden.

Sen typiskt mig, det händer alltid mig. Har ju skickat efter en klänning som jag vill ha på min pappa Thomas bröllop i januari, från nelly.com. Fick besked om att den skickats i måndags men jag har undrat varför jag inte fått något sms från posten om att den inkommit hos dem för utdelning. Sen idag så har jag fått ett mail om att de räknat fel på lagret eller liknande så jag får ingen klänning. Hmm. Sa ni inte att den var skickad? Man skickar väl inte ett mail om att det är skickat om det inte ens lämnat lagret eller då blivit packat?
Så lite panik, vill verkligen ha klänningen!! Vill inte ha den i vinröd heller för det är inte riktigt min färg om man säger så, gillar rött men men njaaa tycker inte det passar mig så jättejätte bra. Till slut hittar jag klänningen på bubbleroom.se iallafall, så nu har jag skickat efter den igen. Dock gillade jag dealen hos nelly.com med att man kan betala i februari, jag som har lite ont om cash. Jaja det löser sig alltid.


Nu kanske jag ska göra mig iordning lite och ta mig till farfar. Ska ner och kolla efter en ljusstake, de hade massor så jag kunde få en istället för att köpa en. Dock är jag inte speciellt imponerad över att behöva gå ut i detta skitväder!

Inge hår kvar på huve

Så känns det iallafall men klart jag har det. Blev lite uppklippt. Såg bra ut och får se hur jag trivs i det när jag får styla det själv ;) Men det känns som om hon verkligen tog mig på allvar och hon var mycket pedagogiskt. Vi höll med varandra på punkterna om hur jag inte ville ha det iallafall och jag känner att det inte blev så även om det är ovant kort. Så tycker man iofs bara man klippt topparna hahaha. Kommer få hoppa in i duschen sen ändå eftersom syster ska färga mitt hår imorgon. Nu ska utväxten väck! Så kommer väl en bild den kanske, blev för mörkt nu så man ser inte så bra...


Tog två väldigt fin bilder på Tingeling idag förresten när hon satt i köksfönstret bland alla blommor.


Äntligen ska jag få klippa mig!

Jag har dragit ut på det så länge nu och det går inte en dag till. Håret är bokstavligen kaos och gör inte som jag vill. Så kl 15 har jag tid på Drottninggatan 2 inne i stan. Jag tycker de är väldigt bra där. Är sugen på en förändring med annan frisyr men det är svårt med lockigt hår tycker jag. Eftersom jag har självlockigt vet man aldrig hur frisyren blir. Dessutom när man söker information på nätet så är det stylade lockar eller permanentat. Det är inte riktigt samma som naturliga lockar tycker jag. Men ska fråga frisören om råd eller tips, gillar jag det inte så får jag väl köra på samma vanliga, inte för att det är något fel men vore kul men en förändring, dock svårt då jag vill ha det ganska långt också, lugg blir kaos om jag inte ska lägga tid på att platta den.

På vägen ska jag även fixa lite ärenden, papper ska in, bok ska hämtas på bibblan ect. 16.30 blir det möte med fastrarna och syster för att spika planeringen inför möhippan så vi har koll på vad som händer.


Dagens pappersgöra klart

Jag blir så trött ibland när saker och ting strular. Har upptäckt en mystisk insättning pengar på mitt konto som jag måste reda ut så inväntar samtal från swedbank som ska undersöka saken och ringa upp så fort de kan. Jag är iallafall säker på att det inte är mina pengar som hamnat på kontot då jag varken sålt något eller haft något som ska sätta in pengar. Det är jag ganska hård på med tanke på att soc kollar ALLT.

Har dessutom suttit i kö med försäkringskassan för att kolla hur mycket jag får i aktivitetsstöd. Det ska ju fyllas i på papper till soc. Så det är klart. Dessutom har jag skrivit ut alla kontoutdrag och räkningar samt markerat vart allt är betalat.

Så ska ner med alla papper senare så de hinner gå igenom dem så jag kan få pengar på fredag annars blir det kris. Dock något som jag tycker är lite dåligt med soc är att de sätter in pengarna på kontot efter kl 15. Jobbigt att man tvingas ut och handla med ALLA den 25e när man hade kunnat gå på förmiddagen när det är mindre folk.

Ska fundera om det är någon annanstans jag behöver ringa när jag ändå är i farten. Blev precis uppringd av en snubbe från akademikerförbundet om att uppdatera uppgifter. Erm jag har gått ur hallå. Förklarade läget att jag inte kan betala massa pengar för ingenting eftersom jag inte är berättigad a-kassa eller något sånt. 124 kr är mycket pengar. Han undrade då varför jag inte sagt att jag fortfarande var "student" som de anser att man fortfarande är tills man fått ett jobb för att man ändå ska ha tillgång till deras databas med lönelägen osv. Han skulle kolla upp vad han kan göra och sedan återkomma. Så kanske kan gå in som studentmedlem igen då det är gratis =)

Jisses vad jag känner mig vuxen idag hahahaha

Då har denna dagen passerat

På något sätt har man även fått denna dagen att passera lika snabbt som alla andra. Seg start kanske men hade inge bråttom ur sängen, kanske även har att göra med att jag inte kunde somna igår. Börjar jag redan bli van med sällskap även om personen inte delar min säng? haha

Drog och tränade en sväng också. Körde lite lätt bara pga att jag varit sjukt. Sisådär 10 min på crosstrainerna och så sprang jag 1 km på löpbandet. Försöker lära mig att variera med löpbandet men det är inge roligt alls. Först vet jag inte vart jag ska fokusera och kolla någonstans samtidigt som jag inte strular med fötterna och börjar vingla. När jag sedan går av tycker jag att det är superäckligt för att det känns som om man fortfarande står på bandet.

Jag har sedan tagit det lite lugnt. Läst reklam, ja jag tror jag börjar bli tant på riktigt hahaha. I väntan på att min bror skulle sluta skolan. Skickade även in månadens sökta jobb till mig arbetsförmedlare, så det är gjort. Sen var han hit och jag hjälpte honom med 2 kemiuppsatser som han inte gjort. Det var inte så svårt eftersom jag uppdaterade mig om ämnena igårkväll.

Efter han gick har jag diskat så nu är berget borta från diskhon. Få se vad jag roar mig med resten av kvällen om det blir en trip ut på landet eller soffläge.

Hittade lite nya bilder från Norrlandstripen i somras på mormors kamera:



Jag blir galen

Jäkla hosta alltså. Ska det vara så svårt att försvinna? Förstör ju hela nattsömnen för tusan. Det är rethostan som pajar halsen så jag låter som en nedknarkad kärring. Har gjort det i några dagar nu. Det verkar vara värst på kvällen men det är ju också då hostan är som värst med. Lite på morgonen också men det försvinner efter ett tag. Tänker dock gå och träna iallafall idag för jag kan inte sitta och glo längre. Jag är pigg i kroppen och klättrar nästan på väggarna. Inte som förra då jag var trött och hängig. Hade helt klart en infektion i kroppen då.

Ska försöka dammsuga och tvätta det sista fönstret med på eftermiddagen. Måste även försöka ringa FK för att se vad jag får utbetalt i aktivitetsstöd så jag kan fylla i korrekta siffror på pappret till soc. Hallelujah! Älskar det här med papper haha

Mina favoritskivor just nu!

DEV och Jessie J =D

Bowling

Blev bjuden på bowling idag med Emilia och hennes bror Yohannes. Det var jätteroligt! Förstår inte att man inte spelar det oftare än vad man gör. Mycket snack om att spela mingolf på sommaren osv osv. Jag har bara spelat bowling kanske 5-6 gånger och ja det gick bra. Tror jag har talang när jag orkar fokusera haha. Jag vann iallafall över dem båda. Tror det var en marginal på lite över 40 poäng iallafall. Hann inte ta bild på slutresultatet men men. Har en bild som jag tog med 2 omgångar från slutet.


Behöver vi maskiner hemma till allt?

Satt och kollade runt lite på netonnet tidigare och insåg hur mycket köksprylar det faktiskt finns. Mena glassmaskin hemma är en av de senaste sakerna, något som jag också vill ha pga att man då kan blanda sin glass med den smak man vill och så slipper man alla tillsatser. Sen finns det ju popcornmaskiner, jag hade en men den är död, använde den inte ofta då man lika gärna kan göra i kastrull eller i micron.

Men det roliga som jag faktiskt hittade idag gjorde mig lite förbryllad. Vill vi verkligen att allt ska gå så fort att man inte längre kan göra på det gamla hederliga sättet? Det jag tänker på är dessa två produkter:

Donutmaker, hur ofta äter man donuts egentligen? Tydligen tyckte någon tillräckligt ofta för att göra en maskin som gör små donuts på kort tid. För mig är donuts lite sånt som hört till att gå på en mysig marknad och inte göra hemma bara sådär.

Muffinsmaker, Gör 6 muffins på 6 minuter. Är det jobbigt att göra vanliga muffins? Blev väldigt sugen på att göra muffins nu hahaha. Kommer ihåg när jag skulle vara lite rolig och ha på födelsedagsfika på låg- eller kanske mellanstadiet. Då hade jag karamellfärg i mina muffins så ena smeten hade rosa och andra gröna hahaha.

Hjälp!

Vart tog energin vägen. Visst har jag varit orkeslös hela veckan men idag är det extremt. Kanske är vädret? Har ju inte ens blivit ljust idag känns det som. Man går lite i trans faktiskt. Usch usch usch. Det är inte roligt tycker jag faktiskt. Men men det är som det är. Ska väl ta mig in i duschen snart i brist på annat.

Idag avslutas dieten. Eller ja rena dieten så jag får nu börja äta riktig mat. Som jag längtat!

Seg lördag

Förkylningen håller i sig. Blir väl lite pyssel och tvättande idag. Har tänkt fetta in vinterskorna och sy sömmen i jackan som varit trasig ganska länge nu. Kanske tvätta det fönster som inte kunde bli tvättat, ev ner med grejer i källaren. Det beror på vad jag orkar haha. Skulle behövas diskas med bläää.

Idag har jag fyndat

Jag tycker det iallafall. Cubus på Gränby C har som sagt precis öppnat och de hade 30 % i hela butiken idag, synd då det var 40% igår men men. De hade iallafall inte boleron jag ville ha till senare. Men köpte ett par leggings då mina sitter som stryk så behövde ett par. Får köpa fler sen när jag har mer pengar. Dessutom fyndade jag 2 par koftor. Eg. 3 men den tredje blir en julklapp från mamma ssshh. En grå, svart (såklart) och en vit. De kostade 49 kr istället för 299 kr som jag insåg när jag köpt dem. Bra köp eller? =) Dessutom köpte jag dem i storlek S. WTF liksom =D


God morgon fredag

Förstår mig inte alls på mig förkylning. Nu är jag relativt pigg i kroppen men jag låter som om jag rökt på någon blandat med att vara i målbrottet. Kan kanske då klargöra att det verkar sitta i luftstrupen och inte halsen. Så det är där det gör ont och irriterar. Dessutom har jag spenderat morgonen med att hosta upp grönt slem... mmm mysigt och det delar jag med mig av till er hahahaha.

Idag händer inte mycket. Ska med mormor en sväng till Gränby C och checka Cubus som precis öppnat där. De har tydligen 40% på allt i nyöppningsrabatt. Varför inte då passa på och fynda något nu istället för om 2 veckor till fullt pris.

Klättrar snart på väggarna för övrigt om jag inte kan träna efter helgen!

Paket!!!

Var och hämtade ut mitt paket från Nordic feel iallafall. Var ju tvungen att skicka efter en ny hårprodukt då min håller på att ta slut och blev rekommenderad att testa denna. Nu har jag Bed head, foxy curls men jag tycker att det blir så stelt och håller inte alls borta frizz under dagen. Så denna skulle vara bättre, samma märke Bed head men den heter Small talk istället och ska hålla borta frizz och inte vara lika stel i håret. Jag föredrar att skicka efter på nätet då det blir mycket billigare. Nu blev det 125 kr för denna, i butik i stan eller hos hårfrissan så kostar den närmare 250 kr. Man får spara in där det går. Kan säga att både denna Samll talk och Foxy curls luktar underbart!


Valuta för pengarna var det

Har precis suttit i telefon med syster. Vi hade pratat i 2 timmar och 15 minuter när vi la på. Oj vart tog den tiden vägen? Och vad har vi prata om egentligen? Ja svaret är väl allt och ingenting. Det var lite pengar, lite möhippa, lite julklappar, lite kläder, lite styling (vi har tydligen tänkt styla oss lite lika til bröllopet) sen pratade vi om praktiska saker kring bröllopet. Hur vi kommer dit och hur vi kommer hem. Vi verkar vilja ha det planerat i tid hahaha. Men det är skönt att ha allt fixat innan det blir för tight inpå. Sen blev det även lite inför nästa vecka då vi ska träffa fastrarna på stan och spika möhippeplaneringen. Sen ska jag och syster färga håret på varandra. Det är mycket nu hahaha.

Men dessa 2 timmar är helt gratis då vi båda ingår i Telenors familjedeal. Ingen uppkoppling eller minutavgift. Så ja det gäller att få valuta för pengarna om man säger så haha. Vi skulle säkert ha kunnat prata längre om det varit så. Men någonstanns måste man sätta sin gräns xD

Helt klart är iallafall att det återstår en del saker som måste falla på plats innan jag kan vara helt lugn. Dock har jag ordnat mig själv en stylist dagen till ära. Alltså till bröllopet. Är ju inte varje dag ens pappa hmm 2 (?) gifter sig. Det är bara lite praktiska saker som ska fixas till det men är ju så långt fram i tiden ännu.

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska trotsa mig kliande hals och dra på ett styrkebaspass kl halv 6. Jag vill jag vill jag vill. Har ju massa energi i kroppen som vill ut.


Som jag väntat å här är du din jävel

Jag menar såklart årets förkylning. Det är nästan så att jag är chockad att det dröjt så länge innan jag åkt på det. Började smått igår morse men jag viftade bort det efter 3 däckade nätter. Men inatt då jäklar. Gjorde ont när jag la mig och vaknade mitt i natten, så låg och msnade med en vän till stax efter 05 istället ha. Det sitter långt inne i halsen känns det som än så länge. Kan ju hoppas på att det blir lindrig och bara påverkar talförmågan. Kanske för en gångsskull får vara tyst hahaha. Jobbigt att svara i telefon på morgonen iaf, lät som man rökt på något.

Iallfall så har AF äntligen hört av sig och gissa. Kvinnan som skulle svara mig ang traineeprogrammet hade hållit på och svara men sedan tryckt bort och inte skickat iväg skiten. Här har jag alltså suttit och väntat i 3 veckor. Vilket hon skrattade och skämtade bort per telefon. Asså ni hanterar människors liv dvs framtid ni måste börja ta detta på allvar. Det är för mycket slarv på AF. Som min handläggare hade glömt sista steget att skicka iväg till min jobbcoach så jag fick ingen. Visst mänskliga faktorn men för sjutton, någon måste styra upp deras rutiner. Iallafall så kommer de 2 introduktionsveckorna hållas de 2 före jul. Alltså 9-23e. Jag tror inte det är aktivitet hela dagarna eller varje dag så det är nog lugnt.

Juste ang min förkylning också. Pga dieten så kan jag varken äta tabletter för halsen eller någon form av medicin. Enstaka ipren fungerar men man ska ta det lugnt. Bara i nödfall. Superkul verkligen!

Måste skriva av mig

Denna eftermiddag blev mycket jobbigare än jag tänkte mig. Har varit på bra humör hela dagen och nu är jag helt skakig i hela kroppen och orkar ingenting. Jag hade precis en liten panikattack. Det är inget jag lider av, jag har haft 2 förut i mitt liv och de har passerat. Jag vet även att det inte är farligt men det är jäkla läskigt.

Jag mår sjukt dåligt av den livssituation jag nu befinner mig i. Jag önskar inte detta till någon och jag förstår verkligen de som blivit utförsäkrade av anledningar som de inte själva rår över. Lika lite rår jag över min situation. Jag gör allt i min makt för att komma härifrån men att stå utanför AF och böna och be på sina bara knän kommer inte att hjälpa mig. Gör de något för att hjälpa överhuvudtaget?!

Jag försöker vara stark, kämpar mig igenom det hela, tänker att snart snart är det min tur. Men emellanåt kommer hela verkligheten fallande som en stor sten över en och det hjälper inte hur stark man vill vara. Men blir mosad till marken med all värdighet man ändå tycker att man har. Det hjälper heller inte att kura ihop sig i ett hörn och tycka synd om sig själv, vilken skillnad gör det?

Sen allt oförstående. Jag vill inte ha någons sympati eller att någon tycker synd om mig. Det här är livet, vissa har det jävligt lätt, massa jäkla fallskärmar längs vägen och förstår inte vad riktigt jävla jobbigt är, när man får kämpa för allt. Sen är det vi som ALLTID får kämpa, vad det än handlar om. Hur blev det så? Vem bestämde det? Satt någon och pekade ut vilka som skulle få slita för sista brödsmulan i livet? Jag känner mig som den brödsmulan just nu. Och så sitter folk och säger: "varför mår du dåligt du har ju bara varit arbetslös ett halvår?". Ja men förlåt mig så mycket att jag är en social människa som mår ruskigt dåligt av att bli socialtavskärmad från normalt liv. Jag träffa hellre massa människor än å sitter hemma. Jag gör hellre en gärning för välden är å lägger mig ner å dör utan fight.

Jag har en oerhörd ångest inför framtiden. Speciellt inför varje månad när pengar kommer in och räkningar ska betalas och pengar går ut. Jag har ångest inför julen, jag har ångest inför möhippan. Hur ska jag kunna delta i allt detta? Och folk räknar med mig. Är det något i mitt liv jag har stenkoll på så är det min ekonomi och försöker göra allt i min makt för att saker och ting ska bli så billigt som möjligt. Men hur jag än vänder och vrider så går skiten inte ihop. Jag har haft turen i oturen med en räddande ängel ett tag så jag kunnat införskaffa saker så jag slipper frysa ihjäl i vinter osv osv. Men det varar inte för evigt men mycket ligger nu i planeringen och vad jag har räknat med och på som verkar ändra sig kvickt och då har jag INGA fallskärmar.

Jag vill inte påstå att det är värre denna gång. Jag har klarat mig på mindre än existensminimum förr och än är jag inte död. Varför skulle det inte det nu. Svaret på den är nog min stolthet, jag skäms över att behöva låna pengar egentligen över att ens behöva diskutera pengar framkallar en stor ångest. Ni skulle bara veta hur jobbigt jag tycker det är att bara fråga mina föräldrar om 100 kr eller ens 200 kr. Det är nästan som att frågan måste planeras ett tag i förväg och jag känner pulsen öka när jag pressar fram den. Varför är något så litet något som framkallar så mycket känslor hos många?

Nu ska jag slänga mig på sängen ett tag...

Iväg och kolla på klänning

Ska ju som sagt på bröllop i januari. Det är heller ingen restriktion i klädseln över huvudtaget. Tom tärnorna ska ha svarta kortklänningar och stå framme i kyrkan. Då tänker heller inte jag vara den som är den. Jag kommer verkligen kolla på en klänning som jag vill ha och som jag kan använda vid flera tillfällen. Jag har hittat en som jag vill ha på Vila, få se om den finns i butik eller bara på nätet. Annars en på bonprix.se men den måste ju skickas efter. Men tänkte ändå gå en sväng och kolla in utbudet när jag ändå måste till Gränby.

Klänning från Vila respektive Bonprix.se

God förmiddag

Jag vet inte vad det är för fel på mig just nu. Känns som om jag sover och sover men ändå får jag massor gjort varje dag. Är det det som kallas effektivitet eller vad? haha De tre senaste kvällarna har jag somnat som en stock i stort sätt i samma veva som jag lagt huvudet på kudden och jag har inte varit vid medvetande på hela natten även om det blir ett eller två toabesök. Igår tog nog priset dock, jag somnade även fast Gabi låg i soffan med lampan tänd och knappade som sjutton på sin laptop. Intensivt chattande? Jomenvisst. Jag somnade iallafall. Dessutom verkar jag inte heller ha varit vid medvetande någon av de tre senaste dagarna då hon gått upp på morgon. Har vaknat till liv strax efter hon gått till jobbet eller precis när hon ska gå.

Märkligt detta. Men vill därmed påstå att jag inte är en krånglig person att bo med så det så. Jag sover och störs inte av lite oljud. Klagar sällan (vad jag vet) och hänger inte upp mig på småsaker. Börjar jag bli redo för ett riktigt samboliv månne? hahaha

På tal om å sova... Tingeling verkar somna på de mest konstiga ställen:



God morgon...

En intresseanmälan

En bra sak kom iallafall fram efter samtalet med Uppsalahem tidigare idag förutom att de ska skicka någon som fixar mitt fönster. Jag har möjlighet att söka lägenheter som inte har alltför hög hyra i och med att jag får aktivitetsstöd nu när jag hänger på AF. Eller ja jag väntar på deras beslut iallafall. Det är ett toppenbesked för mig som inte vet hur länge jag kan bo kvar i den här lägenheten. Det innebär ju att jag har möjlighet att faktiskt söka en lägenhet jag vill bo kvar i ett tag och inte tvingas nödsöka något skit i Gottsunda tex.

Så jag har gjort en intresseanmälan på en 2a, lite längre upp på gården där jag bor nu. Den är nyrenoverad sedan slutet av 2010. Det är ju så att den lägenheten jag bor i nu ska renoveras och därför bor jag på korttidskontrakt då denna var den enda möjligheten när jag skulle tillbaka till Uppsala. Jaja nog om det, balkongläge är väster, perfa! Blir dyrare hyra såklart men jag går inte arbetslös för alltid. Gillade planlösningen på lägenheten, är nästan så att jag redan skulle veta hur jag vill ha möblerat, iallafall i framtiden då jag kan köpa de möbler jag själv vill inreda med.

Lägger in lite bilder på den samt bilder från Uppsalahem på hur det ser ut i lägenheter i samma område som blivit renoverade redan.






Efter mycket om och men

Fick upp alla fönter utom 1 litet luftningsfönster som Uppsalahem kallar det. Har felanmält det så få se när de kommer och kollat till det så jag kan tvätta det. I vilket fall som helst så är de stora fönstren rena och det är huvudsaken. Det är där skiten suttit så man ser det. Och jävlar vad där var skit. Vet inte hur många gånger jag fick byta vatten. De som bodde här innan mig tvättade nog inte fönstren en enda gång medan de bodde här och frågan är ju om de innan dem gjorde det. Fy, inte ens såhär skitiga var mina fönster i Tybble och de blev tvättade när jag flyttade efter 3 år. Vet inte när de tvättats innan.

Men man märker att det är ett gammalt hus och att det är slitet. Det är hur mycket repor som helst på glasrutorna som kom fram när smutsen försvunnit istället. Jaja hellre rena med lite repor än skitiga så man knappt ser ut =).


Planerar att tvätta mina fönster

Problemet verkar vara att öppna så jag kan tvätta mellan. Uppsalahem verkar inte ha den smartaste konstruktionen på sina fönster. Dessutom verkar de ha målat över skruvarna så de sitter som berget. Det går inte att skruva loss dem i all färg. Har testat mina små sidofönster nu. Ena går inte upp andra fick jag kämpa som fan med skruvarna. Vad gör man?

Är inte konstigt att de är så jäkla skitiga då om man inte kommer in i dem?! Nej kan ju ringa ner till kontoret och kolla med dem iallafall så får jag se vad de säger. Vaffan jag vill ju kunna komma in i mina fönster. Jag vill ju inte ha den skitiga!!! GAAAH

Får lite mer damp här!

...


Busy busy

Jäklar vad jag sökt jobb idag. Blev totalt 8 stycken. Känner mig riktigt stolt faktiskt. Få hålla tummarna nu att det resulterar i någonting. En intervju åtminstone annars blir jag ledsen. Så nu är det ingen press på mig att jag måste söka mer denna veckan även om alla jobb man kan hitta är bra att söka.

Även en low point nu på eftermiddagen. Först lite panikångest inför hur jag ska klara mig nästa månad men det kanske löser sig. Det är lite omständigheter som måste redas ut annars sitter jag på pottan eftersom jag planerat efter en situation. Var till friskis även fast jag inte riktigt kände för dem med huvudvärk hel eftermiddagen och pallade kanske 25 min av passet innan jag fick se mig besegrad. Tog sedan 15 min att cykla hem, något som oftast går på under 10 min. Helt slut nu så blir inte många steg till ikväll. Får se det positiva i att jag rörde lite på mig iallafall.

Måndag, fredag, måndag, fredag, måndag

Det är typ så mina veckor känns nu för tiden och jag arbetar inte ens. Hur ska det bli när jag verkligen börjar arbeta? Veckorna passerar fort men helgerna är ännu värre. Har sovit som en gud inatt så kan inte klaga. Somnade som en stock när jag släckte lampan och reagerade knappt när Gabi stack hemifrån imorse. Det är vad jag kallar djupsömn hahaha. Men det var underbart efter en helg av tidiga mornar och fulla dagar.

Idag har jag haft värsta flowet på morgonen. Har hunnit med att söka 6 jobb och ett till är på g men hemsidan muckar så jag blir galen. Kanske är något tillfälligt måndagförmiddagsproblem för kommunen. Jag hoppas på det annars får jag ringa och säga att jag inte kan skicka in min ansökan, vad gör jag? Emilia kommer vid 1-tiden då ska vi söka mera jobb är det tänkt (om det kommer ut några att söka idag dvs). Dessa jag sökt nu kom ut i torsdags eller fredags då jag haft fullt upp. Men nu behöver jag inte ha ångest över att skicka in en kort lista till min tant på AF iallafall.

Diska lite på detta kanske?

Marmeladgodis

Min present till mamma blev hemmagjort marmeladgodis. Gjorde det och pysslade igårkväll före och efter grejandet med svampen. Det var faktiskt inte så krångligt. Mamma är en av de få jag känner som gillar marmeladgodis så blev bra. Dock blev det inte riktigt som jag tänkt det. Enligt receptet ska man använda en påse frukpektin men det finns inte på påse längre så tog på flaska. Dock hade jag ingen aning om måtten så fick ju testa och hoppas att det fungerade. Tyvärr så fanns det ingenting beskrivet om vad jämförelsen mellan påse och flaska. Det blev godis till att börja med, jättefint. Men sen blev det rinnigt och stelnade inte alls. Så fick ta med det som fanns. Det gick iallafall att äta och mamma tyckte det var gott. Så ska maila personen som skrivit ner receptet i boken och försöka få lite hjälp.



Fars Dag

Fars dag idag. Grattis alla pappor!

Varför firar man mors och fars dag egentligen? Klart man tycker om sina föräldrar men hmm, det är ju de som gjort en. Man ska alltså fira dem för att de fått så fint/fina barn? Haha skämt å sido. Det är väl trevligt men som allt annat görs det större än vad det är. Köp köp köp. Allt ska ligga i det materiella.

Själv ska jag träffa min pappa en snabbis idag men bjuda honom på middag en annan då idag inte är rätt tillfälle för detta. I vilket fall som helst så tycker jag att pappa ska uppmärksammas lite extra idag =)

Annars så fyller mamma år idag så ska till henne senare idag. Ibland önskar jag att jag kunde klona mig själv men jag är bara en person.


Rensa svamp

Anna kom hit igårkväll och hängde lite. Passade på att utnyttja hennes hjälp till att rensa all svamp som jag plockade. Det var tur det eftersom jag plockat en del. Gick ganska snabbt och smidigt. Så skulle de förvällas och in i frysen då jag inte kan äta dem än. ÅÅÅh älskar svamp, vi satt och rabblade upp massa saker man kunde använda svamp till haha.



Inte vilse i skogen

Jag ville bara visa att jag fortfarande lever och att jag är hemma igen. Jag har varit hemma ett tag faktiskt. Kan ju säga att över 3 timmar i skogen, med mormors tunga packning på ryggen och en påse med svamp som knappast blev lättade ju mer tiden gick så är jag nu helt slut. Det var inte fullt så kallt som jag räknat med men även om det faktiskt var -2 grader när vi klev ur bilen i Vendel. Höll ju igång och grejade hela tiden, men det var kallt om tårna, måste ha bättre strumpor till nästa gång. 

Har sedan jag kommit hem grejat lite med en hemlig present till mamma som fyller år i morgon när jag kom hem (visar mer imorgon). Nu ska jag ser på F1 kvalet som jag spelade in innan Anna kommer och hjälper mig rensa svampen. Så blir det till att fixa till den och frysa i massa småpåsar så jag inte behöver tina så många på en gång.

Lite bilder från skogen. Blev en kasse var med svamp =)



Ut i skogen

Ska snart iväg med mormor ut i skogen och plocka svamp. Enligt diverse vädersiter skulle det ju vara sol och 7 plusgrader idag. Jag säger jahapp, vart är det vädret då? Det jag ser utanför mitt fönster är grått och dimmigt samt att termometern visar 0.6 grader. Det är inte okej. Så tycker mormor att jag överdriver när jag tänker dra på mig dubbla leggings under ett par vindtäta byxor, 2 par strumpor, varav ett par lurviga, sen har jag linne, t-shirt och tjocktröja. Över det har jag planerat regn/vindjacka samt en dunväst. Lär ju bli dubbla vantar också, halsduck och kanske mössa? Haha jag skrattar åt mig själv faktiskt. Men WTF jag har hellre lite för mycket på mig och kanske får ta av mig än att gå där och frysa!

Men tror ändå att jag kommer frysa ihjäl! haha Få se om jag överlever svampplockandet och kommer hem igen på eftermiddagen ;)

Dove visible effect

Måste rekommendera denna hudlotion som jag köpte här om dagen. Jag har inte jättetorr hud men jag blir ganska torr på typ smakben, lår och överarmar under höst/vinter. Det är ett mysterium varför det är så. Jag har iallafall haft problem med att hitta tillräckligt bra lotions för detta. Då denna kostade 15 kr istället för 38 kr denna vecka på Ö&B så tänkte jag att jag kunde ju testa iallafall.

Den var superbra, den återfuktade verkligen och gjorde det ganska länge utan att kladda. Jag hatar att fetare lotions ofta tar lång tid på sig att torka men denna gjorde inte det. Men samtidigt så fick man verkligen känslan av att kroppen fick det den behövde. Står ju på den att den går ner i alla tre hudlager och återfuktar från grunden. Dessutom luktade den supergott, inte för mycket men lite och det räckte.

Så ska nog till Ö&B och köpa på mig någon till innan den blir dyrare =)

Glad tjej! =D

Jag skrev i ett tidigare inlägg om hur mycket jag älskar Marimekkoskålar. När vi var till Oves utanför Gävle idag och shoppade så hittade jag en stor för 49 kr. En stor kostar ju i vanliga fall typ 4-500 spänn på Åhléns och Jag hittade den för 350 kr på Iitalaoutleten i Örsundsbro Jag trodde inte att det var sant?!?! Jag var nästan i chock. Först hittade jag vit och svart. Ja då blev det såklart en vit, den svarta var inte så snygg, såg nästan mörkgrön ut. När jag sedan gick längre in i butiken så hittade jag den i lila. Asså LILA, min färg för tusan! =D Jäklar vad jag är glad nu! Den ska såsmåningom stå på vardagsrumsbordet men lite nötter i eller nått.

Till Gävle

Nu far jag, mormor och mamma till Gävle. Vi ska till Oves och shoppa lite. Det blir nog trevligt som det oftast blir. Det eller så kan man reta gallfeber på någon av dem eller både. Kommer och går samtidigt som vi alltid har jävligt roligt. Så kommer väl hem någon gång på eftermiddagen. Ciao

Rensar mormors kamera

Sitter och rensar bilder på mormors kamera. Hon är inte så teknisk så är jag som får bränna över dem på skiva och tömma minneskortet när det är fullt. Det är en massa bilder från när hon var i norrland. Hon var typ där hela sommaren, så kom hon hem i någon vecka innan hon åkte upp i någon månad igen. Som det låter kommer hon åka upp över jul och nyår igen. Jag tror jag kommer åka upp en vecka någon gång efter nyår och bröllopet.

Hittade iaf denna söta bild så var tvungen att dela med mig =)

Hittade gummistövlar

Tjohej jag slipper bli blöt om fötterna på lördag nar jag ska ut i skogen och plocka svamp med mormor. Hittade ett par gummistövlar på mixmix när vi var där. Inte de snyggaste och mest bekväma kanske men på lördag men en tjock strumpa och lite så så blir de perfekt. Dessutom var det halva priset på 129 kr och mer vill jag inte lägga på stövlar som jag knappt kommer använda. Köpte dessutom lite smått och gott till hemmet och det blev totalt det stövlarna skulle ha kostat. Mycket nöjd. Hittade även en julvaxduk på Ö6B som jag var lite sugen på men när jag var där utan smakråd så tvekade jag. Så jag tog en bild av den istället.

Det var väl inte så hemskt eller? =) (Mormor och mamma tyckte inte det när jag visade bilden)

Torsdag igen då

Godmorgon! Det är nämligen en mycket god morgon. Jag har sovit som en prinsessa bortsett från att det tog en stund att sova men jag skyller på fullmånen. Den brukar påverka lite men inte så mycket denna månad tydligen, det tackar vi för!

Lite roligt med datumen idag. Den 11e i 11e 2011??

Nu ska jag packa ihop lite grejer. Ska med mormor och shoppa lite. Jag behöver även ett par gummistövlar tills på lördag och jag vill inte lägga ut en förmögenhet på dem heller. Ö&B blir nog bra =)

Vill bara visa minsta skrutten som vi var barnvakt till igår. Benjamin som är lite över 1 år. Åh nästan så jag blev sugen på å skaffa barn haha. Vad är det för fel på mig nu då? =) ;)


Uppe före tuppen

Såhär mörkt var det imorse när vi åkte iväg. Nångång efter 6-tiden då vi inte åkte direkt. Så solen börjar gå upp lite smått långt bort. Men det var inget som märktes direkt, det var kolsvart för ögat.

Nightwish - Storytime

Trodde inte att Nightwish skulle göra mer musik så det var en positiv överraskning då en person visade detta för mig tidigare idag. Jag gillar dem, inte alla låtar kanske men en del. Ser fram emot albumet och ja jag gillar denna låt. Det är Nightwish men ändå lite nytt (?) går det haha.


Present

Linda, mamma till barnen vi passade idag fick ju inte ge oss några pengar för det så hon köpte en present istället. Vad sjutton liksom? Vi passar väl inte barnen för att få någonting, varesig det är pengar eller gåvor. Jaja glad är jag iallafall =). Pappret var så fint så ville knappt öppna den.


Detta fanns inuti. Tyckte det var ett bra påhitt bara sådär. Jag har funderat på att köpa några gånger själv men har tänkte sen. Eftersom jag inte har någonstanns att ha det.


Så fick stå uppe i kryddhyllorna så länge =)

Vad har jag gett mig in på?

Sitter just nu i Sigtuna med mormor. Vi är barnvakt åt tre vildar på 1, 3 och 6 år. Fick gå upp kl 05:30 imorse så börjar bli ganska yrött. Få se hur detta går. Vet ju inte hur länge det blir heller. Lär vara lagom trött ikväll och jag har tänkt träna.

Skriver av recept

Sitter och skriver av recept i en bok jag lånat av mormor. Finns några riktigt bra i den. Har även sorterat massa recept jag skrivit ut i en pärm. Det är bra att ha. Tänkt på det flera gånger men nu blir det äntligen av. Samlar lätta recept man kan laga när man vill ha inspiration eller att det ska gå snabbt. Även andra recept såklart. Tanken är att denna pärm sedan ska stå i köket.

Och ja det finns även en del julgodis i boken som jag just nu skriver av hahaha. Då jag inte har så mycket pengar så tycker jag det är trevligare att göra lite godis att ge bort i jul än ingenting när jag alltid får.


Tingeling verkar dock inte lika road men hon tycker väl att det är tillräckligt att bara ligga bredvid och sova. Hon var ju ivägen på bordet ;)

Roar mig med det roligaste som finns

Eller inte. Jag leker hemmafru åt mig och Gabi igen. Så jag tvättar våra kläder. Jag höll på att bli galen på att jag inte hade några rena leggings eller byxor som jag kan ha för den delen. Så fick springa ner och se om det fanns något tid att tvätta. Lika bra att få det gjort.

Väntar på nya mobilskalet

Köpte nytt skal på tradera i söndags. Som jag vet blev det skickat igår så jag hoppas det kommer idag. Tyckte det var superfint. Lite bling men ändå inte too much. Vill ha det lite diskret iallafall och inget som skriker ut "kolla min telefon". Ville egentligen ha ett vitt men någon annan budade över mig i sista minuten men fick det svarta iallafall å det kanske passar mig bättre iallafall? =)


Sömn gör underverk

Har sovit gott inatt så mycket kan jag säga. Tror även att jag sovit för mycket då jag är lite seg i skallen. Planerar dock inte att använda den speciellt mycket idag. Ska eventuellt se om det finns tid i tvättstugan så jag kan slänga in min svarta tvätt och mina träningskläder. Har inte så många uppsättningar så blir till att tvätta ofta istället. Men får göra något åt det när det är dags att shoppa lite kläder i slutet av månaden. AAAh längtar =D

Ska väl kolla om det kommit upp några roliga jobb att söka. Behöver ju knappast sitta varje dag numera för att arbetsmarknade verkar ha stannat upp helt. Eller ja det finns några jobb som jag inte kan söka för att det inte är någon idé men det är annorlunda ;)

Kors i taket också. Ingen träningsvärk alls idag. Annars brukar passet jag var på igår vara döden dagen efter med. Förra veckan kunde jag knappt sätta mig på toan haha. Vilket var lite jobbigt med tanke på att jag får springa hela tiden när man måste dricka så mycket med dieten.

Vill passa på att tacka så mycket för alla snälla kommentarer om mina naglar igår. Alltid roligt med kommentarer =) Kanske fler läsare kan göra samma sak, haha. Vet ju att jag har en del men blir inte mycket kommentarer ;)

Jag och Emilia i Amsterdam i våras... vill resa NU!


Var jag inte död innan så är jag nog död nu

Full rulle hela dagen. Varit till min moster och fixat naglarna. Efter det en sväng med Emilia på stan, lite småshopping blev gjort och en icketypisk svensk fika dvs utan tilltugg bara te eller kaffe. Varför envisas vi svenskar med att det måste ätas bakverk för att fika. Tjejen i kassan kolla konstigt på oss när vi inte ville ha något till. Ska det vara så?

Efter det blev det snabbt hem för att packa träningsväskan. Så nu är jag precis hemkommen från ett pass på friskis som definitivt dödat mig. Så sover jag inte inatt så är det något seriöst fel på mig hahaha. Imorgon blir det ganska lugnt så kan ju ligga kvar på morgonen om det krisar ;)

Valde denna färg på naglarna =)

Hemsk natt, slut som människa

Tom så trött tydligen att jag skriver hela inlägget för att sedan inte ens spara det och gå tillbaka till huvudmenyn. Bra där, så publiceras inga inlägg så jag försöker igen.

Har haft en bedrövlig natt. Även fast jag var skittrött igårkväll och somnade framför tvn ett tag, inte länge kanske 10 min. Kunde ändå inte somna när jag lagt mig i sängen och släckt lampan. Tankarna ville liksom inte sluta snurra och klockan blev 1 och den blev 2 innan jag somnade. Vid 5-tiden vaknade jag igen, gick på toa och försökte somna om. Men det gick inte så låg vaken igen men massa tankar snurrandes tills Gabi gick upp. Sov väl inte direkt när hon greja heller iofs till ca kl 8 men sen sov jag kanske mellan 8-9. Jag kan alltså räkna antalet timmar jag sovit på ena handen och det är för lite för mig.

Känner mig nästan sjuk faktiskt. Det är inte så roligt. Men bara att bita ihop, ska snart ner på stan till min moster och fixa naglarna, sedan ta en liten sväng på stan innan jag ska hem och kolla om det finns lite jobb att söka. Ikväll blir det baspass på friskis. Kan jag inte sova ikväll så börjar jag grina.

Älskar Marimekkoskålar!

Något som är svindyrt men ack så jäkla snygga är Marimekkoskålar från Iitala. Helt galet! Hade de inte varit så dyra så hade jag troligtvis haft ett antal nu. Jag har en liten ljusblå som jag fått av pappa, som han fick som gåva genom lyssnarklubben eller något liknande. Men jag gillar den. Brukade ha nötter i den och ha den framme på bordet. Det blir liksom lite finare och att de finns i olika färger skadar inte alls. Visst tycker jag inte att alla färger är snygga men det lär ju finnas en färg för alla =)

Några av mina favvofärger =)
  
  

Moa ägde fredagsfinalen

Jag har varit lite skeptisk till Moa under hela idol men den egenskrivna låt hon framförde på audition var skitbra så jag blev faktiskt glad när de skulle göra auditionlåtar på fredagsfinalen. Mena vilken annan låt skulle Moa välja liksom? Så jäkla bra är det och skulle den släppas som singel så tror jag att det skulle gå bra för den, jag skulle tveklöst köpa den på något sätt iallafall.

Moa Lignell - When I held ya

Tänd ett ljus eller fler

Pappa och jag har precis varit på minneslunden och tänt lite ljus. Det värmer och smärtar att det finns så mycket saknad. Det är ju även massor av kärlek. Att tända ett ljus för den man saknad är ju en akt av kärlek. Det var väldigt fint på minneslunden och det var mycket folk. Framförallt är det ingen stress och rofyllt.




Ett mindre oväntat besked med ändå tragiskt

En tråkig nyhet har precis nått mig. Kanske var tur att jag inte hunnit iväg till gymmet för nu har jag inte alls lust för det så går imorgon istället. Mormors syster, mammas moster är inte med oss längre. Har träffat henne några gånger men kan inte säga att vi har någon kontakt direkt men jag vet vem hon är och den troliga anledningen till hennes bortgång. Något som hon valt helt på egen hand. Det är ändå tråkigt och tragiskt.

R.I.P Monica!


Fick rosor igår

Fick jättefina rosor av mina fastrar igår. Inser nu att jag kanske måste skaffa en vas av något slag. Nu fick jag kapa lite på längden och ställa dem i ett ölglas hahaha. Men det blev bra ändå, kan nästan tro att det är en vas iallafall. Fick ställa dem i fönstret eftersom jag märkt att Tingeling brukar köra racing över köksbordet. Anledningen till att jag hitta mina papper och saker på golvet emellanåt.


Om jag ska vara helt ärlig

Jag är så jäkla trött på dessa 8-9 plus grader, gråmulet, halvregnigt och rått. Mena hur roligt är det egentligen? Är det någon som tycker att det är underbart att vakna upp, dra upp persiennerna och se detta gråa, trista landskap? Jag är så rysligt trött på det iallafall. Nästan så jag kan kräkas, inte konstigt att jag sovit över 10 timmar de tre senaste nätterna (om man tar bort störningsmoment som Tingelings upptåg på nätterna och Gabis ca 1,5 timme att göra sig iordning). Vilket jag tar mig igenom ganska bra ändå men klart jag vaknar då och då under dessa perioder men vänder mig om och somnar igen.

Nu är det så att jag VILL HA SNÖ. NUUUU!!!! Helst -10 grader och snö för då slipper man slask som är det värsta jag vet och det brukar dessutom alltid vara fint väder runt det gradantalet och det känns mindre kallt eftersom luften blir torrare. Jag fryser nämligen mer nu än den veckan det var närmade 0 grader. Konsigt? Inte ett dugg tycker jag.

Så ge mig snö nu!


Snart kommer folket

Snart kommer syster och fastrarna hit. Känns som om jag inte gjort annat än å vänta hela dagen. Syster är sen som vanligt, kors i taket ;) Tror jag ska gå ner till ica och köpa mig en loka och lite mer gurka. Var lite sugen på eftermiddagen så åt upp det som var kvar av Gabis. Men kanske blir bra om jag ändå ska möta dem på torget.

Så få se om vi kommer på nå bra planer ikväll.

Pimp my vattenflaska

Köpte en vattenflaska på friskis igår eftersom jag är så trött på att gå runt med en liten PET-flaska som jag får fylla på hela tiden. Nackdelen är ju att många har flaskor från friskis då de har 2 olika färger att välja på. Dock hade jag lagt märkt till att de flesta har en rosa flaska så jag valde en vit även om jag helst velat ha en rosa också =). Så idag har jag roat mig med att rita lite på den så att risken för att någon annan ska "råka" ta min flaska är minimal.

Före:


Efter:


Inte största skillnaden kanske men tillräckligt för att man ska se =) samt att ifall färgen kladdar (vilket den inte ska göra) så får jag det inte på mig då det är i springorna.

Freeedag!!!

Känns som om det är måndag så är det fredag igen snabbt som sjutton (?). Idag känner jag mig lite seg faktiskt man kan höra ihop med att jag låg kvar i sängen så länge samt att det är SKITVÄDER!! GRRR är så trött på grå, tråkig höst nu. Ge mig snö och -7 till -10 grader. Då brukar det vara perfekt. Pallar inte detta skit längre. Plus att mitt hår är kaos för att det är så fuktigt och det gillar jag inte!

Dock blir det lite röj ikväll. Ska ladda kameran hehe. Eller ja blir nyktert röj för min del men vi brukar ha kul iallafall. Fastrarna kommer hit och syster, vi ska planera m*****a. =) Så få se vad vi kan komma fram till. Det är svårt vintertid och speciellt när en, ja jag är überfattig verkligen. Men hade det varit lite varmare väder så hade det ändå varit lättare. Att gifta sig i januari alltså?! haha


Helt slut

Har varit ute på vift hela dagen. Var hos min syster i Gottsunda och kollade på lägenheten. Den var väl okej, stor balkong men annars var hela lägenheten väl använd om man säger så. Barnen som bodde där innan har rita på väggar och allt. Jaja inte min lägenhet, men de ska ju få omtapetserat. Måste även påpeka att det är skitkul att kolla i skafferier och kylskåp hos folk. I mitt hem finns inte mycket men hon min syster fanns det en jäkla massa gott gott.

Sen har jag tränat så är extra trött från det tror jag. Det var ett roligt pass med intressant musik och så. Synd att hon var vikarie så jag kan inte välja det passet varje vecka. Annars är allt bra! Fredag imorgon tjohej!

Torsdag redan

Veckorna går och går och går. Måndag sen är det fredag och snabbt som sjutton passerar helgen också. Denna vecka verkar inte vara något undantag från det.

Jag håller på å gör mig iodrning för att åka till syster och se på deras nya lägenhet men framförallt för att hjälpa henne plugga. Jag vet inte ens vad jag ska kunna hjälpa till med men ja är det något jag kan så är det att plugga. Måste börja hjälpa bror min med spanskaläxan också då det tydligen inte går så jättebra. Få se om han kommer hit nästa vecka då det är lov nu.

Efter så ska jag dra till friskis. Antingen ett SB pass eller så blir det gymmet. Få se när jag tröttnar på å hänga i Gott(brott)sunda. Måste erkänna att jag inte precis är överlycklig att min syster flyttade dit. Känns som en garanti för att bli rånad, nedslagen eller våldtagen. Peppar peppar!

Önskelista

Har suttit och funderar lite på en önskelista till vad jag skulle vilja ha eller behöva i julklapp. Jag brukar ha jättesvårt att komma på något om det verkligen inte är något konret jag behöver. I år känns det dock ganska givet då i stort sätt alla mina kläder har blivit förstora. Sen har jag väl även några saker som jag skulle vilja ha, inte för att jag måste men det vore trevligt.

1. Nya kläder (helst då presentkort som kan användas på flera olika butiker)


2. En OBH Nordica glassmaskin (nice att kunna göra glass utan tillsatser)


3. En Per Morberg docka (älskar Per!)


4. En bra elvisp (min förra funkar men låter illa pga lussebullsbak)

5. Liten teflonkastrull (behöver en liten så man slipper ha stora till gröten)


Sen är såklart pengar mycket välkommet då jag inte direkt att överflöd av den varan =)

Kvällen är räddad!

Idag blir det en riktig kväll framför tvn till sängdags!

19:00 Vem vet mest - SVT2
19:30 Halv åtta hos mig - TV4
20:00 Extra! Extra! - TV3
21:00 Den stora matresan - Kanal7
22:00 True blood - SVT1

Vad skulle jag annars göra liksom? Kvällarna är ju då jag kollar på tv varesig det är bra eller dåligt men det är trevligt när det är något intressant iallafall =)


Söker jobb

Sitter på/i blåsenhus och söker jobb. Lite chockad över att det faktiskt fanns jobb att söka. Eller ja jag har sökt två och sex totalt denna vecka vilket är mycket jämfört med de två senaste då det blev en per vecka. Så glad gubbe på den =)

Nu är det slut på jobb så nu blir det att slösurfa på någon rolig sida ;)

Good morning sunshines

Ingen sol hos mig men heter det inte något i stil med sol i sinne... blabla? Jaja är på gott humör hursomhaver. Har nu gått vidare och ser fram emot nya möjligheter istället för nederlag. Håller på å göra mig iordning för att dra till Blåsenhus och söka lite jobb med Emilia. Eller ja vi får se hur mycket jobb som går att söka till att börja med. Dock skönt att komma från lägenheten ett tag. Det regnar iallafall inte ute just nu.

Har lite att göra innan jag drar iväg men det är lugnt. Jag hinner iallafall. Inga direkta måsten idag heller ;) Så nu kör vi! =D


What doesn´t kill you makes you stronger

Har spenderat dagen med att "hantera" mig själv. Eller jag har behövt lite egen tid, och någon som förstår. Det gör inte mamma så det är ingen idé att prata med henne om detta tyvärr. Finns visserligen flera som inte förstår känslan och slänger ur sig onödiga kommentarer men det är bara att ignorera.

Jag vet att det inte är mitt fel att det är otroligt svårt med jobb just nu och de få jobb som kommer ut är det otroligt hård konkurrens om. Jag borde inte ta det personligt för såklart finns det de med mer erfarenhet än vad jag har. Men det är klart man blir ledsen.

Jag är trött på att leva på samhället, leva på existensminimum. Inte kunna göra någonting förutom att betala räkningar, nödvändigheter och så är det slut med pengar den månaden. Ja jo jag kan ju träna också. Hade jag inte kunnat det hade jag blivit galen. Jag ber inte om medkänsla eller att någon tycker synd om mig, jag ber om förståelse.

Ibland är det extra jobbigt bara och man behöver tid för sig själv för att kunna hantera det igen.

Refrängen i denna låt av Kelly Clarksson hjälper en del:

Värdelös

De ringde precis från KI, eller ja de ringde egentligen för en stund sen men behövde ett tag till att samla tankarna och lyssna på lite musik. Sjukt hur man kan känns sig helt värdelös av att få svaret vi har valt en annan sökande. Speciellt när de tydligen inte ansåg att jag gjorde något fel och gillade mig jättemycket men... Troligtvis erferenheten som vanligt, jag börjar bli så jävla trött på detta nu. Kanske är bättre att gräva sin egen grav istället? Suck, det blev bara skit av denna dag. Tror jag ska gå upp till mamma och lägga mig i ett bad.


Första november

Det är redan den första november. Det känns helt sjukt om jag ska vara ärlig. Tiden har gått sjukt fort, vart har detta år tagit vägen? Trodde att tiden som arbetslös skulle passera hur långsamt som helst men nu har det snart gått ett halvår. Det är 4 månader iallafall.

Vad kan jag rapportera annars då? Jo jag börjar verkligen störa mig på grannarna ovanför mig. Jag hör inga andra grannar i hela trapphuset, förutom när de är just i trapphuset, men grannarna ovanför pff. Vad håller de på med egentligen. På kvällarna låter det som om de möblerar om och grejar, varje kväll när vi ska gå och lägga oss. Det är inte så att vi går och lägger oss kl 21 heller utan snarare runt 23. Igår var nog ännu värre. Tyckte jag hörde lite konstiga ljud och så. Säger till Gabi, öööh jag tror grannarna har sex, varpå hon tror det samma. Vi har alltså hört och tolkat samma sak. Kan säga att de höll på ett tag också, sängen dunkade och ja de måste ha vrålat på ganska bra. Funderar nu på att lägga en lapp i deras brevlåda haha. Asså jag hörde inte ens studenter när jag bodde i studentrum något som är mycket vanligt om man ska tro andra studenter. Men jag hörde inget!

RSS 2.0