Not hard to understand

It´s not weird that I find it harsd to trust ppl. Not from the background of one person who I should be able to entrust with my life is constandly lying to my face. And does things I can´t stand at all, things that goes against many of the things I believe in.

It´s not hard to understand why is it??

Jag är kär!

Asså hur söt är den inte? Blev sjukt sugen på att köpa den lilla kissen! <3


Anställningsintervjuer

Idag har jag varit med på två stycken anställningsintervjuer. Mycket intressant måste jag säga. Dock är jag skittrött idag. Så jag kommer nog lägga mig tidigare. Börjar känna mig lite stressad inför nästa vecka. Flytt och Amsterdam.. pfff

Cheesecake (fryst)

Eftersom min cheesecake gjort succé två dagar med olika personer så tycker jag det är hög tid att lägga fram receptet på den, eller?

Ingredienser:
3 ägg
10 st digestivekex
200 g philadelphia ost
2 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
lite smör

en löstagbar form
--------------------------

1. Krossa digestivekexen och ha ner dem i smält smör så det kladdar ihop. Tryck sedan ut i botten av formen.
2. Ta fram 3 skålar och dela upp ingredienserna såhär:
Skål 1: 3 äggvitor, vispa till hårt skum (lägg gulorna i skål 3)
Skål 2: 3 dl grädde, 0,5 tsk vaniljsocker. vispa.
Skål 3: 3 äggulor, 2 dl socker. Vispa pösigt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa.
3. Rör ihop skål 1 och 2 först. Sen rör du ner skål 3 (rör ner i fluffet).
4. Ställ i frysen minst 4 timmar.

-------------------------
Tips 1. Rör man ner lite citronjuice i steg 3 blir det en riktigt god smak på den.
Tips 2. Vispar man skålarna enligt ordningen ovan behöver man inte diska visparna mellan dem.
Tips 3. Färska jordgubbar eller annan frukt kan med fördel serveras till cheesecaken.


Sådär. Hoppas det smakar!

Irriterande som sjutton!

Det är irriterande när man vaknar 30 minuter före alarmet på morgonen. Speciellt när det ska gå i gång kl 06 och man redan måste upp tidigt. Min nya dygnsrytm stör mig en aning faktiskt. Kanske är för att jag redan sover på tok för lite för att vara jag så blir inte bättre av att vakna tidigt.

Idag kommer bli en fullspäckad dag. Först ska jag på chefsmöte på morgonen och på eftermmiddagen har jag två anställningsintervjuer som jag ska vara med på. Ska bli riktigt intressant. Dock gör detta att jag får en oerhört lång dag. Efter det ska jag nämligen träffa Anna och Emilia på stan. Ska planeras lite inför Valborg sen ska jag växla pengar till Amsterdam och har lite andra ärenden också!

Måste även slå en pling till Uppsalahem, Vattenfall och Försäkringskassan. Sen är mina viktigaste måsten inför flytten klara och det är bara att invänta måndagen då jag får nyckeln =)


Idag är ingen vanlig dag

För det är min födelsedag!! Ingen åldersnoja heller. Är bara att köra på, livet blir inte värre än vad man gör det till! Nu drar jag och jobbar... Pusss


Känner mig lite bättre

En glass på IKEA med Anna fick mig på lite bättre humör. Det är surt med mobilen men få se när jag kan lämna in den för lagning.. Kanske får pengar när jag fyller år som täcker det. Sen har jag lite kontakter som har kontakter så kanske kan få den lagad billigare.

Dessutom har jag gjort en cheesecake igen tills imorgon då det blir lite fika på kvällen. Den blev ju succé hos pappa i lördags så lägger upp receptet när jag kommer ihåg hur jag gjorde haha ;)

Jag blir så deppad ibland

Dagen har varit bra över lag. Informationsrik dag på OTM. Gick runt på deras avdelningar. På ena stället visade ena avdelningschefen hur en undersökning av tunntarmen går till och vi fick se video från sonden som patienten för svälja. Mycket intressant måste jag säga. Tänk att sjukvård är så farscinerande!

Sen har jag fixat hemförsäkring.

Men dagens antiklimax var nog beskedet jag fick på the phonehouse. Det kommer att kosta 1000-1300 kr att laga min telefon. Varför händer sånt här alltid mig. Varför pajar mina saker kort efter garantin gått ut? Vet inte om jag ska skratta eller gråta just nu. Vart ska jag få de pengarna ifrån liksom?? =(
Jaja får se vad som blir kvar efter hyror, prylar till hemmet, Amsterdam och alla räkningar...


En ny jobbvecka

Denna vecka ska jag vara på OTM-divisionen på Akademiska sjukhuset. Det är personalavdelningen för onkologi, thorax och medicin. Jag kommer att få en inblick i deras operativa arbete och få följa med på olika uppdrag i några dagar. Ska bli riktigt kul!

Funderar över livet

Sitter och funderar över livets stora frågor. Just nu känner jag att jag inte har så stor koll på vad som händer i sommar men framförallt efter sommaren. Jag tycker inte om att inte veta. Det kommer med största sannolikhet att ordna sig inom en snar framtid men just nu vet man ingenting.


Dagen har varit underbart skön. Emilia kom på eftermiddagen så vi tog en filt och gick jag satte oss på gräsmattan i solen. Vi spelade även lite kubb innan vi blev störda av två barn som tyckte att de skulle vara med. Den ena tjatade mest om sin cykelnycken han tappat. Men är skönt att man får färg direkt nu. Så har det inte varit för mig förut! Nu har jag inte ens börjat med betakaroten. Kanske inte behöver det heller?

Learn - Live - Hope


Produktivitet

Har varit nere i källaren med mamma på förmiddagen. Iom att jag flyttar om 1 vecka så tyckte jag att det kanske var dags att gå ner och hämta alla mina grejer. Då vill jag bara säga att det är smockfullt i hela källaren och vi hade ingen aning om vart mina saker fanns någonstanns! Så var bara att börja gräva. Självklart var mina saker längst in och längst underst av alla saker där nere. Men nu är det gjort iaf så det är bara att hämta sen. Har lite ångest inför flytten faktiskt. Det är ju hur mycket grejer som helst! Å som det ser ut är det jag och pappa som kommer få greja mest!

Nu ska jag väl försöka dammsuga lägenheten här. Så långt jag kan iaf sen får mamma ta över eftersom jag jobbar i veckan och inte känner för att städa hela kvällen imorgon eftersom vi ska ha lite kalas här på onsdag när jag fyller år. Räcker med att jag måste baka imorgon! Så kanske ska sätta fart innan Emilia dyker upp på eftermiddagen, då blir det kubbspel i solen.

Hade ny klänning idag

Köpte en ny lång klänning på HM i torsdags när jag shoppade. Tycker om den jättemycket. Hur skön som helst faktiskt. Funderar på att köpa en mörk också men den finns bara på nätet nu.


Dags för kalas

Håller på och förbereder födelsedagslunch. Jag talar för mat hellre än bakverk nu för tiden. Så folket börjar väl dyka upp snart. Men har gjort en cheesecake med lite citron i. Hoppas den blir god men framförallt att den hinner frysa till innan den ska ätas för den blev gjord lite sent. Blir den god lägger jag upp receptet här =)


Vart tar tiden vägen

Kan ju inte säga att jag har sovmorgon direkt. Eller jag kanske vaknar halv 8 av mig själv men är skönt att kunna ligga kvar i sängen tills man själv vill gå upp. Idag har jag träffat Emilia på stan, vi var på systemet inför Valborg. Lika bra att ha det gjort i tid och innan allt tar slut. Passade även på att köpa en svart BH så nu har jag lite framöver. Sen åkte jag hem och solade på balkongen. Så nu har man även fått lite färg. Vid 16 tiden åkte jag iväg på påskmiddag. Mycket trevligt faktiskt! Så jag kom i stort sätt precis hem. Så nu är det lite Indiana Jones och sen sängen. Ska upp tidigt imorgon eftersom det är lite jag måste fixa innan kalaset.


Inte min dag idag

Först tappar tjejen som hyr mitt rum nyckeln. Kanske kan återfås om hon tappade den på bussen men det vet vi på måndag. Sen så pajade min mobil på vägen ner. Touchscreen:en slutade fungera bara. Väldigt irriterande faktiskt. Tur man har backup telefoner men iaf! Har inte lust direkt att lägga pengar på att laga den. Speciellt inte när man har massa andra utgifter den här månaden.

Sen mitt i allt får jag ju chockerande sms från Daniel om att han behöver massa nummer till Emelies familj. Till slut får jag reda på att hon ramlat av en kamel och gjort illa armen. Är nu på sjukhus. Nyss fick jag även ett sms med förfrågning efter SOS:s internationella journummer. Men hallå ge mig lite information kanske? sitter här och är skitorolig just nu jue ='/

Örebro tur och retur

Inte vad jag planerat för min lediga fredag men man kan inte förutse allt. Nu ska jag och pappa åka ner till Örebro eftersom tjejen som bor i mitt rum tappat bort nyckel. Jouren kan ju bara öppna och inte ge henne en nyckel och eftersom det är påskhelg så kan hon inte få någon förrän på tisdag. Så jäkla typiskt alltså! Peppar peppar för att hon bara glömt den i dörren eller nått när hon åkte till jobbet. Jag har inte tid och ork för det här eftersom vi ska ner den 8e och hämta alla saker. Men positivt å andra sidan är att jag kan ta med mer saker redan nu.

Busy bee

Ibland är det så mycket på gång att man inte hinner blogga. Eller ja på jobbet idag var det väldigt lugnt faktiskt. satt nog mest och surfade runt men blogg, twitter och facebook använder jag inte från jobbdatorn. Så blir annat att kolla på där. gick nog mest runt och käkade godis också. Det fanns hur mycket som helst på jobbet och det är lite så att har man börjat så är det kört! Men men det är ju påsk och då får man äta godis =)



Efter jobbet träffade jag Emilia på stan över en lunch och lite shopping. Och shoppa det kan vi. Tror vi kom fram till att Emilia gjort av med ca 3000 kr men då är slingning av hår + klippning inräknat. Själv gjorde jag av med 700 kr och för det fick jag en hel del så jag är nöjd! Sen blev det även en fika med Sandra och massa skitsnack som vanligt men det var mycket trevligt! Sen jag kom hem har jag hunnit med att tvätta all min tvätt så nu har jag underkläder rena ett tag till började bli kris. Kanske är det jag skulle ha shoppat?

Dagarna går sjukt fort!!

Dagen har varit underbar. Har varit på landstingsservice och personalchefen där är toppen. Asså hur rolig snubbe som helst, humor till tusen. Hade inte tvekat att tacka ja om jag fick jobba som personalkonsult till honom. Fick väldigt mycket tips och trix angående vart jag ska söka jobb och lite så. Dessutom så tyckte han att han såg på mig att jag verkligen tycker det här är kul. Det tycker han är en av de viktigaste sakerna med att jobba med människor. ÅÅh jag vill inte att de här veckorna ska ta slut!!! "Bara" 5 veckor kvar nu =(

Hunger


Typiskt

Hade sett fram emot en sovmorgon. Eftersom min bror inte är hemma och min mamma har en tendens att prata högt i telefon långt in på småtimmarna så sov jag i brorsans rum. Hur bra som helst tänkte jag. Och fel fick jag. De började nämligen ganska tidigt med att sopa på gatan så traktorerna har kört varmt fram och tillbaka sen halv 7 kanske. Jävla skit att han har fönster ut mot vägen. Jaja om inte annat får jag sovmorgon på fredag iaf och den tänker jag utnyttja till tusen kan jag säga. Hela helgen tills på måndag faktiskt.

Seg dag

Inte helt okej men kämpar på så gott jag kan iaf. Dagen har för övrigt varit väldigt seg även om den varit mycket givande. Förmiddagen bestod av Samverkansmöte. Sen hade jag en paus där jag blev tillfrågad om jag ville gå igenom några CV:n för kandidater till en chefsposition. Det var väldigt kul och intressant faktiskt. Så jag fick göra en bedömning för vilka som skulle kallas till intervju och så. Personalchefen tyckte jag gjort ett bra jobb så det var kul att höra, hon ville spara mina anteckningar också. På eftermiddagen snackade jag massa rekrytering med en personalkonsult. Det var väldigt givande då vi diskuterade utbildning, planen för min rapport osv. Kändes som vi hade ett bra utbyte av information. Ska även få vara med på en intervju vid nästa tillfälle som ges om jag har tid, vilket jag hoppas att jag har.

Kvällen har spenderats med att hjälpa mormor registrera sina kort på nå spärrtjänst där hon kan spärra alla samtidigt genom att ringa ett nummer bara. Sen har jag suttit och kollat upp telefonnummer och telefontider för massa samtal jag måste ringa imorgon. Har även planerat inför kalas i helgen och så flytt av möbler och sånt. Det är mycket att stå i just nu. Dessutom har jag sökt två jobb, känns skönt!


Somnade på soffan

Somnade på soffan igår så jag missade big brother hu hu. Får se reprisen idag kanske om jag kommer ihåg den. Är kanske ett tecken på att jag inte mår så jäkla bra. Magen är fortfarande i uppror. Verkar som det var samma för min bror igår så vet inte riktigt vad det är för något. Turligt nog är det ok fram till lunch sen blir det värre och framförallt på kvällen gör det ont. Skumt det där men jag kämpar vidare. Påst snart och om ungefär 1 vecka fyller jag år.. Om 2 veckor flyttar jag och om 2 veckor åker jag till Amsterdam =)

På schema idag händer inte så mycket. Ska till habilitering och hjälpmedel och se hur deras verksamhet ser ut samt få ta del av deras rekryteringsrutiner.

En intressant dag

Dagen har varit väldigt intressant minst sagt. Sov hur gott som helst inatt, magen är inte helt bra men den har varit ok under dagen när jag inte ätit så mycket. På förmiddagen var jag med i en projektgrupp som grejar med arbetsmiljö ledningssystem. Sen hade jag en trevlig lunch i vårsolen. På eftermiddagen var jag med på en turordningsförhandling. Det var nog mest intressant idag. Tror inte man inser hur komplicerat det är när man läser arbetsrätt. Det är inte heller en speciellt trevlig situation att förhandla om.

Just nu är jag sjukt trött med tanke på magonten osv. Ont i huvudet har jag också så blir ryggläge i soffan.

Piggnat till lite + fest i Rosenhill

Har sovit massor under dagen. Har varit riktigt risig. Magont så det skriker om det. Få se om det blir bättre tills imorgon annars blir jag helt enkelt tvungen att stanna hemma och det vill jag verkligen inte. Så vet inte vad det är. Det var inte dålig mat igår men tror det blev för mycket med paj, möggelost och annat plus alkohol. Min magen mår inte bra, den är i uppror. Har knappt kunnat äta idag.

Här är lite bilder från igår iaf, jag hann inte med så många...




Jag och lillasyster <3



Magsjuk?

Jag tror jag åkt på en kombo av magsjuka och att vara bakis. Jag har kanske sovit 3 timmar sen jag kom hem inatt. Resten av tiden har spenderats på toa. Och förlåt om jag är ärlig men det är inte bara kräk. Det är riktigt risigt faktiskt och det är inte bara bakfylla. Men men kanske får ha kvar det jag stoppat i mig ett tag iaf.

Annars var det riktigt kul igår. Drack inte så mycket och avslutade kvällen/natten med bara vatten faktiskt. Så vet inte riktigt vad som går fel. Tror det är en blandning mellan för lite sömn och full rulle. Längtar till min egen lägenhet och min egen säng nu.


Naglarna fixade

Igår fixade jag håret och idag har jag fixat naglarna. Nu ligger man på top eller? Laddar för kvällen då det blir fest i Rosenhill. Kommer blir kanonkul men släkten Hagberg i farten. Det är ju inte så att vi håller inne på festhumöret och alkoholen haha. Är iaf supernöjd med resultatet!

Före:


Efter:


Nu blir det en stödvila innan det är dags att fixa till sig för kvällen. Sånt kan ta tid, vet ju inte ens vad jag ska ha på mig! Men jag kanske har ett hum om vad jag vill ha iaf?

Lite blondare

Sakta men säkert blir jag lite blondare för varje månad som går eller? Nee men nästan nu var det några månader sedan jag färgade det och det var dags att fixa det litegrann. Ska väl försöka fixa klippning innan jag sticker till Amsterdam också. Men men lite ljusare blev det med slingor men det blir fint i guldig nyans.


Nu ska jag fixa till mig och ta mig till Emilia och planera Valborg samt se på film.

Jag och syster just nu


Nästan så man fått en ny "plastmormor/farmor"

Alltså den omtanken och kärleken som hon lägger ner på mig är (inget negativt menat) förvånande. Jag menar hon är högt uppsatt i landstinget men hon bryr sig om en som om man vore ett barnbarn. Hon vill att jag ska vara nöjd och glad och att allt ska flyta på. När jag kommer till henne med något så ringer hon de samtal som jag egentligen ska göra. Idag dessutom kom hon springande med ett papper med en annons. DAT-divisionen på Akis söker nämligen en personalkonsult. Personalchefen har jag redan varit i kontakt med dessutom. Så hon tyckte verkligen att jag skulle söka och att det nog skulle passa mig perfekt. Det var iaf lite kul att höra.


Ännu en jämställdhetsfråga

Läste en intressant artikel på E24 där de diskuterar varför så få män tar upp pappaledighet. Även om antalet ökar så är TCO ändå inte nöjda med att det är så få som inte tar ut mycket allt. Det är många som inte ens tar ut en månad. TCO:s ordförande menar då att utvecklingen går i snigelfart.

Då kan jag säga såhär... vill bara poängtera att jag tycker det är bra om pappor också vill bara lediga med sina barn. Det är inte det som jag har en synpunkt om. Det som retar mig lite är att det verkar vara ett sånt stort problem när det inte utvecklas snabbt till männens fördel, speciellt när det är en man som sitter och säger att män inte är helt jämställda. Men hallå arbetslivet är INTE jämställt! Se bara på löneskillnader! I veckan satt jag och kollade på läkarlöner, finns en snubbe som får 82000 kr i månaden medan närmaste kvinnliga kollega ligger på 65000 kr. Nu är väl inte läkare helt optimala att jämföra eftersom det kan skilja lite beroende på vad de gör för avdelningen de jobbar på. Men i vilket fall som helst. Hushållet förlorar ju mer pengar om han är ledig än om hon är ledig mer. Det är inte konstigt att män i slutändan inte tar ut så mycket ledighet som de skulle kunna.

På det sättet kanske man kan se hur allting går hand i hand. Vart är början och slutet på en cirkel liksom? Jag må vara trångsynt inom detta området kanske men jag tror ändå att det ena påverkar det andra och jobbar man med jämställdhet för båda könen som kommer kanske kvinnor tjäna mer och män vara pappalediga mer. Eller?

Artikeln kan läsas här: http://www.e24.se/makro/sverige/fler-pappor-foraldralediga_2745375.e24

Äntligen fredag!!

Idag är det fredag. Det innebär fredagsmacka på jobbet och idag är det bara halvdag. Jag har faktiskt jobbat på så bra under denna vecka att jag inte har mycket att skriva in i rapporten. Det är lite mer teori men väntar fortfarande på boken om kompetensbaserad rekrytering något jag anser Landstinget måste fokusera mer på. Men lite ifrån gårdagen ska läggas in i metod, inledning men även lite Granberg i teorin. Sen här det helg. Först bär det av till systemet, sen lite shopping på stan och efter det ska min syrra fixa mitt hår och ikväll blir det planering av valborg och film hos Emilia.


Positivt överraskad

Provade en klänning på HM igår lite bara för att. Det var en längre klänning. Jag ville se hur den såg ut eftersom jag fått för mig att det skulle se ut som en "hej kom och hjälp mig" iom att jag har breda höfter och så. Men nej det såg bra ut måste jag säga. Blev nästan lite förvånad men mest positivt överraskad. Jag såg både smal och lång ut i den, tyckte jag själv iaf. Synd bara på färgen då den var ljuskorall/vit randig. Kan visserligen vara snyggt till sommaren när man fått lite bränna. Den kostade ju bara 149 kr så ska kolla om den kanske finns i någon annan färg.


HLR

Idag har jag haft väldigt roligt vill jag säga. Morgonen var väldigt seg då det kändes som jag skulle somna på det möte jag var på men fick hålla i ansiktet och le bara för att. Men det var jobbigt samtidigt som jag hade ont i huvudet. Eftermiddagen då bjöd på roligare saker. Var på en kurs i hjärt och lungräddning. Det är ju hur bra som helst att kunna så nu kan jag använda en hjärtstartare om det skulle behövas. Dessutom har jag fått "hångla" med Mini Anne i några timmar hahaha dvs träningsdockan ;).


Dagens funderare

Måste bara säga att det gör fysiskt ont i mig att vara uppe vid den här tiden på dygnet. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Kroppen protesterar och vägrar fungera som den ska. Har väldigt ont i magen av någon mystisk anledning men så brukar det vara för mig när jag ska upp tidigt. Ska idag till Enköping, därav tiden. Tar ca 1 timme med buss och jag måste ner till stan först.

Annars så vaknade jag med en fundering som jag kommer försöka få svar på under dagen eller ja kanske inte finns något svar men:
Vad säger diskrimineringslagen om de med tatueringar och piercings?

Shoppingsugen så jag kan dö

Asså man ska inte sitta och kollar runt på diverse klädsiter. Man blir så jävla sugen att shoppa. Och just nu är jag inne på massa söta sommarklänningar. Jag har aldrig varit såhär när det kommer till klänningar men nu jävlar är jag på g haha. Synd bara att det är köpstopp för mig just nu efter helröret tidigare i månaden, plus att jag ska fixa naglarna på lördag och på knyt med släkten Hagberg på kvällen. Blir bra det här haha. Närmar sig nästa utbetalning iaf.

Hälsoekonomi

Idag har jag varit på en föreläsning i hälsoekonomi. Det var riktigt intressant med diskussioner om vart man ska investera sina pengar i företaget. För som det är i nuläget kostar korttidssjukskrivningar massor. Det är dessutom riktigt onödigt. Tydligen är den genomsnittliga sjukfrånvaron i Sverige 2-4 % av totalt 230 arbetsdagar per år. Det är 4-9 dagar. Lite kan tyckas men det är dessa dagar är per anställd då med sjuklön och produktionsbortfall för företagen. Jaja det var iaf nice. Gratis lunch fick man också i form av en stooor macka med rostbiff och potatissallad i.

Nu ska jag fortsätta med maten!


Ingen rast och ingen ro

Det är mitt i tredje VFU-veckan. Har jag vant mig vid att gå upp tidigt än? Nej! Att det ska vara så svårt att vänja om sig. Det är inte så att jag inte vaknar för det gör jag. Vet om inte annat att jag inte har så mycket val än att gå upp. Vill ju inte att folk ska tro att jag är lat eller så för det är jag inte, bara inte morgonmänniska. Men i vilket fall som helst så borde det lösa sig med att sova. Kan ju säga att jag inte direkt kan sova på helgerna heller då 3 av 4 helger består av F1 tidigt på morgon. Och ja jag vet det är mitt eget val but I´m just saying how it is.

Men jag är på jävligt bra humör idag av någon anledning. Jag förstår mig inte på det själv faktiskt med tanke på att det fortfarande är skitväder. Det är grått och trist dagarna i ända. De dagar då det varit sol har jag inte kunnat njuta eftersom det varit på eftermiddag kväll då man måste fixa middag. Men jag känner att detta kommer bli en bra dag. Jag kommer att få massor gjort.

Förvirrad

Jag verkar ha tappat det här med dagar och tid helt. Ett möte som jag trodde var på fredag är imorgon och jag trodde jag skulle vara i Enköping imorgon och på torsdag men det är bara på torsdag. Skulle ha varit på fredag och men bestämdes att det var bättre att sätta ihop allt effektivt på en dag istället. Vilket jag är tacksam för eftersom jag ska vara i Enköping halv 9 å det tar ca 1 timme att åka buss från Uppsala. Vi vet ju sen tidigare hur Emma och tidig morgon fungerar. Om inte annat så är VFUn skitkul och jag har lärt mig massor. Nu blir det att dega i soffan resten av kvällen. Å ja jag ska stötta en kompis också för hon är lite deppad.

Sovmorgon fast ändå inte

Är det inte typsikt att man ska till "läkaren" den enda dagen som man får sovmorgon? Speciellt när besöket tar typ 5 minuter. Lite frågor, blodtryck och så klart. Så nu är jag skyddad från oönskade barn 1 år till haha. Hon var iaf riktigt glad åt min viktminskning så det är ett plus. Så nu sitter jag hos pappa och ringer runt till lite myndigheter inför flytten, skriver ut lite papper och jaa allmänt chillar bara. Anledningen till att jag åkte hit istället för till mamma är att pappa har bättre högtalare i datorn så man kan lyssna på hög musik med lite bas =P-. Petitesser I know men jag är musikberoende så vad gör man inte. Börjar inte förrän kl 13 idag då det är personalmöte på primärvården som jag ska vara med på sen så ska jag vara med när de går igenom lönebildning för läkare. Det har inget med mitt uppdrag att göra men det är sjukt intressant! På måndag får jag ev. vara med på en förhandling om övertalighet.

Fick dessutom det trevliga beskedet att jag får en ny säng. Lämnade ju in den gamla för leverantören ville kolla på den, ifall det var ett produktionsfel eller så. Nu kom beskedet iaf att jag får en ny. Kanon! Den kommer jag ta hand om mycket bättre kan jag säga.

Nej nu ska jag iväg och fixa lite mat till lunchen, fanns inte mycket i skafferierna på det här stället ;)


Vad är det för fisk?

Sitter och kollar, eller ja lyssnar på tekniskens värld på STV2 just nu (ja jag börjar bli gammal nu, kvällsnöjet no 1). Det handlar om nått stort korallrev. De pratade om nått djur som lever där och jag tror det är en fisk för de visade fiskar när han pratade om det. Tydligen är den äldsta fisken en hona och den näst äldsta i gruppen hannen. När honan dör blir hanen helt plötsligt hona och nästa fisk blir könsmogen och då hane. Är ni med? Bra det är inte jag. De menar att på så sätt finns det alltid en partner att para sig med och de behöver inte konkurrera. Men hur funkar det egentligen? Från att vara hane och para sig med en hona till att helt plötsligt själv bli hona och para sig med en hane. Ja det är förvirrande hahaha. Har hört om djur som är tvåkönade eller inte ens könsbestämda men att byta bara sådär? Ja why not?!


Då var det måndag igen

Är det bara jag eller går veckorna sjukt fort? jag börjar få lite småångest faktiskt ju längre tiden går. Inte pga VFU arbetet utan snarare allt som kommer efter det. Jobb, framtiden och allt sånt. Jag gillar inte att inte veta vad som kommer hända. Helst vill jag ha en plan nått år i förväg men det funkar inte riktigt så.

Dessutom hatar jag fortfarande att gå upp tidigt. Kommer jag någonsin vänja mig? Det går lite bättre och jag är mindre trött i slutet av dagarna men jag är inte glad när jag gått upp. Är det en kronisk sjukdom tro? Det är iaf tur att jag brukar piggna till och se levande ut till jag kommer ut på jobb iaf annars vore det åt helvete.

I vilket fall som helst så är det en ny vecka. I två dagar nu ska jag vara hos primärvården och lära mig mer om deras organisation och framförallt samla in material angående deras rekryteringsrutiner. Det börjar bli lite tjatigt men what to do liksom? På onsdag och torsdag ska jag vara på Enköpings lasarett, tror det kommer bli kul då de har lite mer planerat vad jag ska göra som det ser ut just nu. Ska få vara med på anställningsintervjuer. Tror det är nyttigt inför när jag själv ska söka jobb.

Champion


Tvättmaskinen åt mina sockor!

Är upprörd just nu. Har precis tvättat massa tvätt, det behövdes verkligen. Känns som man inte gör annat än byter kläder i veckorna. Men i vilket fall som helst så har tvättmaskinen ätit upp mina sockor. Det är stora hål i dem och jag är jätteledsen för de är varma och mysiga. Speciellt som det är väldigt kallt på golven här hemma hos mamma. Jag fryser ofta om fötterna så då är dessa sockor jättebra. Tänker dock använda dem iaf, de får se ut som stryk tills det blir mer varmt och jag kan kasta den och köpa nya i höst/vinter.


It made my day

Det är lite konsigt ibland hur vissa saker kan påverka ens humör. I ärlighetens namn är det precis vad Formel 1 gör med mig. Visst jag är Vettelfan, jag vill att han vinner men det är inte allt. Dagens race var helt jävla underbart. Det går inte att beskriva hur roligt det är när mycket händer racet igenom. Jag känner verkligen att de nya reglerna och nya däcken har jag en stor och bra förändring för sporten. Det betyder också att jag är på jävligt bra humör idag. Inget kan stoppa mig muahahaha.

Dålig på att blogga

Vet inte vad det är med mig nu för tiden. Det är som att jag inte har tid över för att blogga men samtidigt var gör jag egentligen? Idag har jag varit på kalas iaf, både faster och farbror har fyllt år. Så var bara att samla släkten och äta lite gott. Nu ska jag snart iväg på bio med Emilia. Vi ska se "Let me in". Blir nog bra, tror den är bättre än den svenska (låt den rätte komma in).


God morgon

Har precis kollat på Formel 1 träning. Nu ska jag ner och döda mig själv i gymmet. Och nej jag är nog inte helt frisk. Det är inte humant att gymma vid den här tiden på dygnet men det är ett måste just nu. Har inte tränat på 2 veckor då nu jävlar!

VG = WTF

Jag har inte tänkt på det förrän nu. Fick ju resultatet för Personalarbeteskursen häromdagen och jag fick ju VG. Asså hur nice avslutning är inte det? Dessutom slog det mig att mina enda VGn på universitetet är i Arbetsrätt och Personalarbete. Dvs de kurser som verkligen har betydelse för mitt framtida arbetsliv. Okej C-uppsatsen är väl också av vikt men den är jag stolt över iaf iom att jag inte fick så mycket komplettering på den ever opponering och att jag fick gå upp senare med den var lite pga att jag fick offra tid till en annan tenta.

Jag säger bara.. EXAMEN OM TVÅ MÅNADER HERE I COME!! =D

Ögonen går i kors

Sitter här och degar i pappas fåtölj medan han sitter och leker med sin nya skrivare. Är lite avundsjuk, jag vill också ha en ny teknisk pryl att pilla på haha. Jag vet jag kanske är lite udda, det är skitkul att pilla på nya saker å då ska vi inte tala om vad jag tycker om att sätta ihop IKEA-möbler för det är ju skitkul på riktigt. Så får shoppa möbler på IKEA när jag flyttar. Problemet är väl bara att jag inte vet vart jag ska få plats med dem eftersom jag har tillräckligt redan.

Annars så har kvällen varit lugn. Har kollat på tv och premiärbloggat på www.f1news.se, äntligen kanske man kan säga. Så den som vill läsa mina tankar om Formel 1 kan läsa det där. Smickrande faktiskt att jag fått möjligheten att blogga där. Ska försöka göra det mer aktivt men det har varit mycket med VFU, flytt och annat på senare tid.

För er som tror jag är galen när jag säger detta då tror ni nog rätt. Är nästan så jag inte fattar själv att jag säger det men... jag har tänkt gymma imorgon mellan Formel 1 träning 3 och kvalet. Vilket är ungefär kl 8 på morgonen. Vad gör man inte? Måste ju vara effektiv när jag ska på kalas kl 13.


Nu är det helg!

Efter en lagom fartfylld vecka så är det nu helg. Dessutom är min förkylning mycket bättre. Det verkar ha hjälpt att sova under dubbla täcken i tvä nätter. Det har iaf varit varmt och skönt så det kan man inte klaga på. I helgen ska jag sova hos pappa eftersom det återigen är formel 1 tidigt på morgonen. På tal om det så är väskan packad och jag väntar på att han ska komma och hämta mig. Det ser inte ut att ske honom den närmsta framtiden =P

Geminventering

Det är sånt här jag sysslar med när jag har fått nog av att tänka och skriva. Har sorterat en hel burk med gem i olika färghögar. Är det detta som kallas färgterapi? I vilket fall som helst så är det nu gjort. Sitter på ledningskontoret idag och skriver på rapporten. Är bra att få skriva in det som hänt löpande så att allt kommer med och att jag inte glömmer bort det. Speciellt det som ska vara under metod, det andra materialet finns ju kvar. Nån timme kvar sen får jag gå hem och då är det helg.



Vill ni veta hur många det fanns av de olika färgerna? I know you want to! haha
- 11 svarta
- 12 vita
- 17 oranga
- 9 röda
- 15 orangeröda
- 21 mörkblå
- 11 ljusblå
- 8 lila
- 10 rosa
- 15 mörkgula
- 14 ljusgula
- 16 mörkgröna
- 22 ljusgröna

Ps detta har gjorts med min egen dator och inte den på kontoret. Man får ju ha lite skam i kroppen haha

Det rullar på

Idag har varit en väldigt oproduktiv dag måste jag säga. Kom till tandvårdens kansli vid halv 9. Vid kanske halv 10 hade vi inte mer att gå igenom varpå jag ändå hade lite att uträtta så satt och letade telefonnummer till massa myndigheter och sånt som jag måste kontakta inför flytten. Åt lunch med folket på kontoret innan jag drog hem. Hemma blev det massa samtal till alla så nu är det fixat. Under helgen ska jag skriva ut, kopiera och skriva på massa papper så jag kan skicka iväg på måndag. Efter det drog jag ut med bilen en sväng med Anna. Det blev en tur till Chilli och kolla på grejer sen till Röda korset för att se om det fanns något användbart. Nu har jag precis lagat mat och käkat. Planerar inte att göra så mycket mer ikväll eftersom jag inte är så pigg.


Kontraktet är skrivet

Idag skrev jag på kontraktet till lägenheten. Pratade även med dem som bor där idag och det ser ut som att jag kan flytta in den 2a maj. Det är inte så långt dit så kanske överlever här hemma haha. Men det är kul att något händer.

Dagen i övrigt har varit ganska dryg. Var på folktandvårdens kansli och pratade med personalchefen där, läste lite papper och ja vid 11 var jag väl klar. Fick erbjudande om att vara provkanin på deras introduktionsutbildning för att se om något var oklart och så. Det var lite kul faktiskt. Men vid halv 1 var jag klar och hade käkat lunch. Så drog till stan och träffade Anna över en fika. Var även in till min moster och bokade in en tid för att fixa till mina naglar nästa vecka.

2-minutersregeln

De senaste dagarna har jag vaknat 2 minuter innan klockan ska ringa. Det är lite störande faktiskt eftersom tidiga mornar inte är min starka sida. Jag håller ju på ställa om mig från 8 timmars sömn eller mer till 7 timmar eller oftast mindre och det är tufft som det är. Inte konstigt att jag somnade nån timme på eftermiddagen igår. Men det är lite drygt faktiskt. Är inte bättre heller att vakna upp till detta gråa och trista svenska väder. Bläää

Idag ska jag iväg till folktandvårdens kansli där jag ska hänga med personalchefen hela dagen. Det är också hennes kontor jag fått ta över på ledningskontoret. Ska vara där idag och imorgon sen är det eget arbete på fredag vilket behövs. Har en del att skriva in angående inledning, teori, metod och resultat nu efter två förvaltningar inom landstinget. Sen är det helg!! Och jag längtar som sjutton! Även om det inte blir sovmorgon då det är F1 tidigt på morgonen igen.


Vårtecken?

Idag såg jag snödroppar i rabatten. Det för mig är ett tecken på att det börjar bli vår. Det tillsammans med tussilago men några sånna har jag inte sett till än. Kanske inte så konstigt eftersom jag varit mycket i stan, på olika kontor och byggnader och där brukar man inte finna blommor om de inte är köpta. Dessvärre kan jag inte säga att det märks på vädret, det är grått, trist, mulet och kallt. Inte konstigt att en förkylning är på g att blossa upp. Skulle inte förvåna mig om det är lagom till helgen heller. Troligtvis det som gjorde att jag slocknade på sängen i nästan två timmar.

Dagarna går fort

Varför går dagarna så fort. Känns konstigt att det bara är 2 månader kvar till examen. Ungefär 6,5 vecka kvar på VFUn. Det har med andra ord nästan gått 1,5 vecka redan och det är helt galet snabbt. Det har också varit mycket roligt och lärorikt så jag klagar inte. Nu ska jag iväg och träffa ännu mer nytt folk och höra vad de har att dela med sig av. Ska dessutom träffa folk på divisionen där jag ska vara 2 veckor i sträck bara för att få en annan inblick i hur det operativa arbetet ser ut.

Matlagning och städning

Sådär nu har jag lagat middag till hela familjen, städat köket och pysslat. Jag och mormor hjälptes åt en del med städningen men annars så har jag grejat själv. Dessutom har jag kunnat ringa lite samtal. Nu blir det soffläge resten av kvällen för min del. Jag vet inte riktigt vad som går på tv längre men det blir big brother kl 22 iaf sen sova. Imorgon ska jag gå igenom massa rekryteringsrutiner för läkare och chefer på Akadeimiska sjukhuset. Det är riktigt kul att nu komma in på det som jag ska arbeta med.

Hetsäter bananchips

De är inte så jäkla goda egentligen så vet inte varför de ska ätas. Sitter i massa telefonköer och måste ha något att göra. Har insett att min nya bovärd inte är mycket bättre än min gamla. Jag pratade med henne för ca 1 vecka sen, hon visste att jag skulle flytta och vara i Uppsala från 25e mars. Nu fick jag reda på att hon troligtvis har skickat kontraktet till lägenheten till Örebro iallafall. Men vaffan är det så svårt? Speciellt när jag försökt skicka mail till henne som hon inte svarat på då jag inte kan sitta i telefon hela dagarna. Men testade att ringa nu när jag slutade tidigt men hon har gått för dagen. Så jäkla typiskt. Tror hon slängde på luren och sprang hem eftersom det var upptaget först. Jaja får ringa Comhem och Försäkringskassan istället, borde ringa ang. hemförsäkring och el också men det är inte lika akut just nu. Hade tänkt åka till pappa och träna men blev en promenad hem istället så jag är helt slut. Jaja positiva är att jag inte behöver sätta mig och plugga utan jag kan mest dega resten av eftermiddagen.


Lite ångest

Jag har lite ångest idag angående min telefonräkning som komma skall. Det för att jag varit tvungen att ringa en hel del samtal för att fixa saker och ting denna månad och har man ingen annan telefon än mobilen så är det den man måste använda. Tror jag räknade ut att räkningen kommer ligga på ca 600 kr vilket är en av de högre beloppen jag någonsin haft faktiskt. Känns onödigt mycket men samtidigt kan jag inte göra något åt det. Så får passa på att använda mammas hemtelefon så mycket som möjligt tills 7e då allt nollställs.

Annars har jag idag sjukt ont i magen. Känns som om tarmarna håller på att krama ur sig själva. Pga det känner jag mig även uppsvälld men det är kanske en inbillning som mycket annat. Nej nu har jag ett telefonsamtal att ringa innan jag måste ta mig iväg och jobba. Idag blir det 9-15 sen ska jag till pappas gym och träna, jag behöver det verkligen innan jag avlider haha.

Bildbomb: Isracing 2011










Grattis bloggen 2 år

Idag är min blogg 2 år gammal. Bloggade på annan plattform före så det räknas inte så ja den är 2 år. Dock känns det som att jag inte haft så mycket tid för min blogg på senare tid. Man har ju så mycket att göra om dagarna och är helt slut på kvällen. Känns som det varit fart och fläkt i snart 2 veckor i sträck. Hoppas det lugnar ner sig så jag har tid att göra lite annat också. Det vore trist om jag inte kunde göra något av det andra jag tycker är roligt. Just nu är det att blogga om F1 på f1news.se men det kommer i veckan hoppas jag. Vet inte riktigt vad jag vill blogga om än och det krävs lite mer planering där än i min blogg här. Men håll utkik om du är intresserad av det.

Annars kan jag redogöra för att jag vaknade med halsont imorse och ja jag är grymt seg i hela kroppen. Skitväder också, 15 grader my ass!! Så jag skulle helst vilja gräva ner mig i sängen igen och kanske vakna till när det blir vår på riktigt men det är en annan femma antar jag. Ska försöka roa mig med att lägga in bilder från i fredags innan jag ska till mormor och bära däck. Ville till pappa och gymma men får se om jag orkar med det senare. Juste mår lite småilla också så ska ta en ipren och hoppas på att det går över.

Lite fakta: på 2 år har jag hunnit med 2025 inlägg. Inte illa ;)

Sunrise Avenue

Tror jag fått ett nytt favvoband på riktigt. Hur bra som helst nu när jag lyssnat på båda deras album. Fairytale gone bad och nu Hollywood hills måste vara deras stora hits men det finns flera guldkorn. Vettesjutton vad jag är inne på för sorts musik just nu men som vanligt stor bredd och variation på allting. Omväxling förnöjer heter det väl. I vilket fall som helst. Kolla upp bandet på spotify pronto! =)


Gårdagskvällen

Det var hur trevligt som helst igår. Var lite högre klass på tävligen när det var internationella förare med. Det är dock med lite sorg i hjärtat som jag insåg att det var Peter Koij som avled efter krash i Västerås i onsdags. RIP Peter! Sen hade man VIP-pass vilket innebar tillträde till Racebaren och VIP-tältet bakom läktarna. Och hjälp vad massa fulla gubbar man hittade där nån timme in i tävlingen. Kan undra om de såg något alls. Nu får vi hoppas på att Studenternas IP får anordna VM i isracing framöver! Det var en väldigt lyckad tävling på alla sätt tycker jag.

Hinner dock inte lägga in bilder nu då jag ska åka ner på stan och luncha med Emilia och planera inför Amsterdam om en månad och efter det ska jag ut och äta med farmor, pappa, mia och kanske någon mer. Men lägger in tre bilder iaf.



Då var det helg!!

Nu är jag hemma hos pappa. Vi ska väl käka snart innan det är dags att ta sig ner på stan och se på isracing. Känns lite som årets höjdpunkt men det är inte riktigt så kanske. Eller det finns många höjdpunkter på mitt år och detta är en av dem. Fick även den glada nyheten att vi har VIP. Fräckt är inte det då!?! =)

Sista dagen på administrativt centrum idag. Kommer nästan sakna att behöva gå förbi vakten varje gång jag ska in på området och gå med att synlig bricka på kläderna dagarna i ända. På måndag blir det Akademiska sjukhuset som gället. Det har varit en mycket trevlig arbetsvecka och jag har träffat massa underbara människor. Tror jag skulle trivas inom landstinget.

Trevligt kväll!

Första april

Sjukt vad tiden går fort just nu. Jag hinner knappt tänka känns det som! Men det är äntligen fredag. Jag somnade typ till big brother igår, minns inte om jag såg klart det. Så trött var jag så inatt har jag iaf sovit fler timmar vilket kanske är bra. Men nu förstår jag varför de som arbetar längtar till fredag. Jag längtar till sovmorgon så jävla mycket just nu så det är en bra fråga om jag kommer gå upp ur sängen över huvudtaget imorgon hahaha.

Men vad sjutton hände med vädret liksom? Det är ju ny snö på marken. När började det snöa liksom? Var helt torrt vid 20 tiden när jag var ute igår. Det känns ju så jävla onödigt dessutom. Trodde de sa att det skulle bli 15 grader tills på söndag. Jag är fortsatt skeptisk måste jag säga. Ge mig mer sol, jag klarar inte detta väder.

Sen är det första april idag. Är det meningen att man ska lura folk alltså? Kan inte den traditionen försvinna? Är det kul att lura folk? Jag tycker att det finns en gräns för vad som är okej att luras om och tyvärr så vet jag att många går över den gränsen varje år. Så idag får jag som alltid vara på vakt haha. Pallar inte att bli lurad faktiskt, det tycker jag inte om =)

Sen måste jag göra något åt mina alarmtider. Nu har jag fått sitta i nästan 10 minuter helt klar för att åka och bussen går om ca 30 minuter. Ska det gå så fort att fixa sig så får jag nog ändra tiden på alarmet från 06.50 till 07.15 eller nått. Det är inte kul att vara trött och så får man sitta och vänta ett bra tag innan man kan komma iväg.


RSS 2.0