Live while we´re young

Sorry jag kan inte hjälpa det, behövs lite 1D här i bloggen ;)

30e september

Sista dagen i september är här. Dagarna går sjukt fort, är det bara jag som tycker det? Tror detta år passerar snabbare än vanligt. Iof vart tog mina tre år i Örebro vägen?

Vet ni att det är sjukt skönt att ligga och dra sig i sängen på morgonen nu när det börjar bli höst. Det är nästan slöseri att försöka ställa alarmet, jag kommer ändå inte upp när jag tänkt mig. Idag är inget undantag, men fick tvinga mig till slut eftersom jag vill duscha innan jag ska iväg.

Idag är det Mickelsmäss i Örsundsbro, för er som inte vet är det en årlig stor marknad som anordnas där. Jättemysigt tycker jag! Så kläder, frukost och ringa pappa kanske så jag får tid på när vi åker.

Ha en trevlig dag!

Hall of fame


29e september

Okej, jag erkänner, jag har vridit på dygnet något fruktansvärt. Eller för att vara mig iallafall. Jag är knappt levande när alarmet, som jag fått börja ställa halv 10, ringer. Är inte sugen på att lämna sängen då alltså. Inatt låg jag fortfarande vaken när klockan visade 02 dessutom. Såhär kan jag inte fortsätta, då blir det jobbigt att ta tag i livet sen när dörrar öppnas. Till mitt försvar har jag varit sjuk hela veckan och behövt sova så jag får jobba på att vända tillbaka dygnet 2 timmar på måndag. På tisdag ska jag nämligen vara på Samariterhemmet kl 11 och diskutera lite kost. Kan inte sitta på röven och göra ingenting, eller jag kan ju inte träna men måste äta på annat sätt.
 
På tal om sömn och sjukdom så kunde jag för första natten på en vecka sova utan att ta nässpay inatt och jag kunde andas. Det är helt klart ett stort plus, känner mig piggare och huvudvärken börjar släppa. Negativa till det är väl att jag är i en period igen då jag har mer ont i ryggen istället. Har märkt att man inte kan få allt på en gång. Kanske vet disken att hens dagar är räknade och att jag snart ska till ryggkirurgen?
 
Måste för övrigt tillägga att smoothies är sjukt bra. Jag som emellanåt har svårt att få i mig frulle, smoothies är perfekt. Massa vitaminer och antioxidanter samtidigt som man blir pigg och mätt. Jag har gjort smoothies på kvällen som jag druckit och gjort så jag får en morgonen efter också.
 
Nu är det höst på riktigt!

Lägenhetsvisning

Emelie hängde med mig på lägenhetsvisningen. Mannen (gubben) som bodde där var jättetrevlig. Han agerade riktig mäklare och vi fick kolla i alla möjliga skåp och vrår. Han skämtade till och med om att han hade blommiga muggar hahaha. Skön snubbe. Lägenheten var väldigt mysig och stor. Sovrummet var gigantiskt, nästan så jag blir orolig över hur jag ska fylla det haha. Visst skulle jag kunna ha skrivbordet med dator där men vill gärna ha det i vardagsrummet eftersom jag spelar all musik på datorn (2012 hallå). Köket var tillräckligt stort och det är jag glad för, inte helt hundra med de gula skåpsluckorna dock men det går ju att måla. Ska de stamrenovera senare så byter de allt och det gör kanske inget. Annars får jag väl måla gult igen innan jag flyttar haha. Minuset var nog storleken men framförallt formen på toaletten, det var liksom smalt och avlångt. Vilket innebär att jag inte skulle få plats med min hylla där heller. Det fanns ett litet skåp bara utöver det, inte en kvinnas dröm kanske.
 
Tänker iallafall tacka ja till den så får vi se, har intresseanmält på en lägenhet på gården bredvid också ifall att. Annars var till och med balkongen stor med eftermiddagssol.

28e september

Idag ska jag på lägenhetsvisning på eftermiddagen. Ska bli intressant, även om jag vet att en person innan mig har tackat ja på den så behöver det inte vara kört. Mena jag var ju 12 på den lite längre upp på min gata och slutade med att jag fick den, dock efter massa strul och lite till fick jag säga ifrån den ändå.
 
Måste göra något åt min dygnsrytm nu alltså. Låg vaken till 02 inatt, kanske senare än det och vaknade helt förvirrad när klockan ringde halv 10. Har tvättid nu så är bara att bita ihop hahaha. Ska även nämnas att jag vaknade 05 och var klarvaken igen sen vid halv 7 av att katten sitter och kräks. Somnade om igen efter det, tack och lov.
 
iPhone 5 släpptes tydligen inatt. Bryr mig inte speciellt mycket måste jag säga, jag tycker att Apple bara tar överpris för sina produkter och jag upplever telefonerna mer krångliga än den jag har.

Looper

Dagen avslutades med bio. Jag och pappa var på förhandsvisning av Looper som har premiär imorgon. Jag tycker den var bra och rekommenderar folk som gillar lite action/fantasy att se. Inte fy skam skådisar heller Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt mfl.

Min första polisanmälan

Idag har jag och mamma spenderat eftermiddagen på Polisstationen (eller verkar heta Polishuset i den här stan nu för tiden). Vi har gjort en anmälan för bedrägeri mot han/hon som lurat oss på pengar genom falsk auktion på tradera. Så nu får vi se vad det leder till i slutändan.
 
Var sedan till mamma och hämtade lite alkohol hon köpt i Tyskland, lite ska hämtas på annat ställe sen men jag dricker ju inte så mycket just nu precis så är ingen stress. Bra att ha ett eget systembolag när pappa får agera bank emellanåt. Det är så jag jobbar.
 
Åkte och samlade in alla pappas pant efter det och pantade så jag kunde köpa nya ingredienser. Nu sitter jag här och har precis gjort en smoothie, dvs middag i mitt fall.

27e september

Lättretad idag av någon anledning. Får försöka skärpa mig helt enkelt och inte bry mig alltför mycket om vad folk säger. Idag sov jag till halv 12, måste vara någon slags rekord, gör aldrig det. Jag må inte vara en morgonmänniska med vid 10 brukar gränsen gå. Visar väl kanske på att kroppen fortfarande behöver vila. Detta gjorde såklart att jag missade telefontiden till sjukresoenheten. Ska tydligen ringa dit för att få ersättning när jag åker till Nacka.
 
Så jag ska väl ta tag i livet nu och dra till pappa och hämta hans pant. Sen ska jag och mamma till Polisen och göra en anmälan. Återkommer...

Vill bli frisk nu!


Jag blir inte förvånad

Det finns en jag känner som lyckas med det som ingen annan lyckas med, alla problem och konstigheter kommer till honom av någon skum anledning. Det är som att han är en magnet för trubbel. Mena han har glömt ryggsäckar i busskuren, gått ifrån en hel resväska med saker utanför hotell i Tyskland, missat flyg, missat båtar, tappat bort det ena och det andra, dansat med bögar som han inte fattat varit bögar och halvdött efteråt när han fått reda på det. Alltså listan kan göras såååå lång och nu är det alltså dags igen.
 
I måndags hjälpte jag honom att köpa en ipad 3 via tradera som han ska ta med ner till Libiyen till en kompis. Så vi vann auktionen, betalade in pengarna direkt för att den ska skickas så snart som möjligt. Idag på förmiddagen får jag ett mail från Tradera där det står att den personen vi köpt ipaden av är avstängd och auktionerna har avslutats. Eeeh okej, bra där att få det 2 dagar senare liksom?! Så jag ringer ju upp Tradera direkt och frågar hur vi ska göra nu. Första steget är att försöka få tag på personen på det nummer som finns i kontaktuppgifterna. Jag kollade upp numret med det verkar inte gå någonstans. Kollar upp snubben via birthday.se och där visar det sig att han använt sig av andranamnet på tradera och inte det han egentligen heter. Så jag får iallafall in lite födelsedata och sånt, kollar upp honom på hitta.se och får ett helt annat mobilnummer så nu får vi se. Jag har även skickat ett mail till honom så får vi se om och när han svarar på det. Annars är nästa steg polisanmälan.
 
Alltså jag är inte förvånad alls egentligen! Sjukt tråkigt med tanke på att jag köpt massor via Tradera utan problem, har även sålt massor. Vet även flera andra som hela tiden köper och säljer utan minsta problem. Så att det skulle bli ett nu borde jag kanske ha förstått. Haha.
 
Fortsättning följer...

26e september

Glad åt löning igår, fattig och halvdeppig idag? Nej jag är inte deppig, jag är van nu.
 
Positivt besked har jag faktiskt att lämna dagen till ära. Efter att ha varit sur och gnällt en hel del på det svenska sjukvårdssystemet i måndags fick jag faktiskt igår min kallelse till ryggkirurgen i Nacka. Hallelujah moment! Tillsammans med massa papper som ska fyllas i, kan säga att jag kommer att överdriva hur mycket problem jag har, iallafall lite, jag har ju ont och vill få saken avklarad. Jag vill inte vänta mer eller gå massa andra behandlingar och skit. Operation PUNKT. Det är jag inställd på om lite nervös också eftersom jag aldrig opererats förut. 19e oktober är det iallafall dags, då är första mötet iallafall. Och som jag är peppad!

Vilken underbar hockeykväll

Hockeyallsvenskan regerar! 32 mål sammanlagt i kvällens 5 matcher. Nu hejar jag inte på alla lag även om man kanske kan tro det emellanåt. Jag håller på Djurgården och Mora så har vi det klart. Sen kanske jag favoriserar Örebro en aning efter några år i staden. Almtuna måste jag ju hålla en tumme för eftersom det faktiskt är mitt hemmalag och så håller jag väl den andra tummen för Leksand eftersom Filip Forsberg spelar där xD. Okej, jag favoriserar inte spelare... eller? Nejdå, jag har ju "tvingats" till en del matcher då pappa håller på dem och så Gabi.
 
Kvällens namn är iallafall Anze Kopitar. Vilken lirare alltså! Tror jag är lite smått nyförälskad i honom och då inte pga hans utseende utan för hans sätt att spela ishockey. ¿Comprende? Okej han är en ödmjuk snubbe också verkar det som, vilket är ett stort plus i mina ögon. Hockeyspelare generellt är mindre divor än fotbollsspelare, tacka gudarna för det ;). Men 1 mål och 3 assists i en och samma match, detta kan bli hur bra som helst (beroende på hur länge NHL lockouten pågår och han stannar).
 
Men Anze Kopitar alltså, lägg det på minnet. Just nu i Mora, vanligtvis i LA Kings.

Blir så trött på Sverige

Ingen har väl missat detta?
Varför Tintin skulle påverkar barn mer än andra böcker förstår jag inte. Visst är det väl ett visst synsätt men inte fan tänkte jag på det när jag läste/lyssnade på Tintin när jag var barn? Handlar det inte lite om hur man faktiskt uppfostrar sina barn och hur de socialiseras i samhället. Barn är väl inte dummare än så? Är det så att vi dumförklarar våra barn och anser att de inte ser skillnaden på nu och då? Vad som är rätt och fel? Tycker allt helt plötsligt riktas mot rasism och diskriminering. Om Tintin ska bort kanske vi ska börja se över Astrid Lindgrens verk? Pippi som gör som hon vill, lyssnar inte på vuxna, bråkar med polisen och sover med fötterna på huvudkudden eller kanske Karlsson på taket som kör sitt eget race. Nej juste den debatten handlar inte om rasism så då påverkas inte barn av det? Hela debatten tycker jag är onödig. Varför ska allt handla om rasism, vem lägger ner en massa tid och tolkar skiten?
 
För att förtydliga det hela så tycker inte jag det är okej att gå och kalla folk negrer och att det är dumma för att de är från ett visst land. Jag förstår mig inte på många religioner men respekterar folk mig så ser inte jag en anledning till att inte respektera dem och deras sätt att leva. Sen att jag tycker att olika religioner skapar problem är en annan sak. Ta "negerboll" t.ex. det är man uppvuxen med men får inte säga längre för att det inte är passande, fine, vi kan väl vara lite politiskt korrekta då. Jag kan säga chokladboll om det är så även om jag inte lägger någon värdering i föregående men det är kanske svårt för de som inte känner mig att förstå.
 
Men vi kanske ska gå igenom hela vårt "kulturarv" för att se hur saker och ting dokumenterats och sedan bestämma om det är okej eller inte. Jag tycker ändå att det är bättre att lära barn att såhär trodde man och ansåg förr i världen men det är inte okej i dagens samhälle. Idag vet vi bättre och accepterar skillnader och olikheter på ett annat sätt. Debatten irriterar mig så orkar inte slösa mer energi på den, tycker att folk gör en större sak av det än det borde behöva vara.

25e september

LÖNING TJOHEJ!!! Eller ja jag är ju medveten om att 2/3 försvinner direkt när räkningarna betalas men man får väl vara lite glad iallafall?
 
Känner mig lite piggare idag. Fortfarande tung i skallen men ingenting mot hur gårdagen var. Halsen känns bättre, det kliar inte som den gjort i flera dagar och kan faktiskt andas genom näsan idag. Har inte hunnit ta nässpray än och tänkte inte göra det än heller, så lite som möjligt!
 
Helt sjukt dock är att det är typ fjärde gången är jag "sjuk", tredje med förkylning, på 7 månader. Åkte på en förkylning i början av traineeperioden, låg hemma i feber efter midsommar, veckan innan Lady Gaga var jag också förkyld även om det var 2-3 dagar sen var det helt borta och så nu igen. Tror aldrig jag varit sjuk så mycket ett och samma år under hela mitt liv, kanske när jag var barn men de senaste 15 åren då. Det är fan dyrt att vara sjuk!

Hallon och banan

Såhär ser kvällens middag ut. En hallon och banansmoothie med lite ananasjuice kommer lastat. Måste försöka få i mig lite mer vätska dessutom. Skitdålig på att dricka vatten när jag är sjuk men framförallt när jag bara går hemma och ännu värre blir det när man sover större delen av dagen.

Dags att kurera sig

Kan ju säga att immunförsvaret är kaos iår. Tror aldrig jag blivit sjuk så ofta som jag är, ryggen och all medicin är nog största boven i dramat så hoppas det löser sig snart. Av någon jävligt konstig anledning har jag blivit sjuk precis dagarna innan "löning" också när man inte har ett öre till övers. Så det slutade ännu en gång med att pappa får rycka ut och köpa medicin till mig. Är inte ett dugg sugen på mat heller och måste få i mig någonting så pappa köpte även grejer så jag kan göra smoothies hemma iallafall. Det är inte jättejobbigt heller. Så nu jäklar ska jag ta död på baskiluskerna med vitaminer och antioxidanter!

24e september

God middag. Tog mig ur sängen för en stund sen efter mycket om och men. Har sovit riktigt dåligt inatt, vaknat flera gånger och har knappt kunnat andas. Känns som att det är skönt att kunna göra det faktiskt. Dagen går då troligtvis i huvudvärkens och nästäppans tecken. Kommer inte göra mycket med andra ord. Ska tillbringa dagen med att läsa, kolla efter lite jobb och undersöka diverse hemsidor till skönhetssalonger för inspiration till mina mostrars nya hemsida som jag kommer att ansvara för.
 
Har inte öppnat nya Amelia än så får väl göra det, fick även nya Må bra förra veckan som jag inte kollat på.

Då har vi shoppat ankor

Eller vi och vi, Malin har shoppat ankor. Stora och fina var de också. 1 hane och 3 honor. Tror nog att jag ska köpa mig en ankunge och placera i Lindsbro. Blev lite sugen!

23e september

Ojojoj är det söndag nu igen? Vart tog veckan vägen kan man undra? Börjar känns mig lite krasslig dessutom. Vaknade igår med täppt näsa och så känns halsen inte helt hundra. Det kliar och svider lite och känner mig lite tröttare än vanligt. Blir till att proppa i sig vitaminer! Har sovit dåligt i 2 nätter dessutom.
 
Åkte ut till Lindsbro igårkväll. Var så god mat att jag fick en riktig matkoma, gick därför och la mig i ca 30 minuter och sov haha. Så jäkla trött blev jag alltså. Fick sällis av lillkissen så det var mysigt. Nu ska jag se årets sista GP2 race sen är väl tanken att jag ska med Malin på ankbytardag eller något sånt. Hon ska köpa en ny anka iallafall.
 
GubbHedlund ;) haha

This is how we party

Hade faster Ann å faster Åsa på besök igår. Tanken var att vi skulle dricka vin och snacka lite skit men borde ju ha vetat att det aldrig blir bara så. Några glas vin, öl, cider, drink och shots senare så var vi i gasen på riktigt. Det hela slutade dock vid midnatt eftersom Ann skulle upp och jobba. Jag förstår inte hur hon klarar det och det är inte första gången heller. Festa det kan vi helt klart!
 
Åsa körde en annorlunda version av att pluta med läpparna! haha
 
Jag å Ann var inte sena med att härmas ;)
 

Don´t you worry child cover

Riktigt bra cover på Swedish house mafias senaste låt "Don´t you worry child". Sjukt fin röst (synd dock att hon inte har så mycket utstrålning i sina videor).
 
There was a time, I used to look into my fathers eyes
in a happy home, I was a king I had a golden throne
those days are gone, now the memorie's on the wall
I hear the songs, from the places where I was born

Upon a hill across the blue lake
that's where I had my first heartbreak
I still remember how it all changed
my father said

Don't you worry, don't you worry child
see heavens got a plan for you
don't you worry, don't you worry now

Don't you worry, don't you worry child
see heavens got a plan for you
don't you worry, don't you worry now

There was a time, I met a girl of a different kind
we ruled the world, I thought I'd never lose you out of sight
we were so young, I think of her now and then
I still hear the songs, reminding me of a friend

Upon a hill across the blue lake
that's where I had my first heartbreak
I still remember how it all changed
my father said

Don't you worry, don't you worry child
see heavens got a plan for you
don't you worry, don't you worry now

(See heavens got a plan for you)

Don't you worry, don't you worry child
see heavens got a plan for you
don't you worry, don't you worry now

Skogen suger!

Då menar jag på ett bra sätt, eller jag är helt slut efter en heldag i skogen. Man blir allt trött av friskluft! Mormor och jag hittade så mycket svamp att vi fick blunda för hälften och säga vi tar det nästa gång. Helt galet vad det börja komma upp svamp. Hög tid att plocka trattisar, vi fick en hel del gula också. Så satt vi i vanlig ordning och fikade mitt ute i skogen. Ingen fästing denna gång heller, det är ett under med tanke på att vi var mer nere i gräs och ris än ovanför. Mormor fick tydligen en sist på ryggen som hon fick åka till vårdcentralen och ta bort.
 
Denna hittade jag iallafall ;)
 
Nu sitter jag och väntar på att faster Åsa och faster Ann ska dyka upp. Vin och tjatter ska kvällen bjuda på, helt okej faktiskt. Såhär ser snacksbordet ut just nu, bara vinglasen som saknas!

Ut i svampskogen

Sitter och väntar på mormor. Vi ska ut en sväng i skogen idag. Sist hittade vi massa gula kantareller, få se var vi hittar idag. Sen är det bara och införskaffa lite snacks till kvällen och röja lite. Fastrarna kommer på besök och kanske några till. Här ska drickas lite vin.
 
På återseende!
 
P.S. Helskumt, drömde att jag var ute med några kompisar och festade med Swedish house mafia innan spelningen här i Sverige. Det var grymt drag kan jag lova hahahaha.

Almtuna - Leksand

Igår var det äntligen dags för lite hockey live igen. Det är ju mycket bättre än på tv även om det kan vara sjukt underhållande. Det är klart att stämningen gör en hel del! Inte helt otippat så vann Leksand över Almtuna med 3-2. Jag tycker att matchen var stundtals mycket bra men emellanåt var det dräll med puck fram och tillbaka i båda lagen. Pappas största problem under matchen var att han hade dålig mottagning på mobilen så han inte kunde använda facebook men också att spelarna lämnar sina klubbor på isen när de tappas eller går av. Jag vet inte om jag tycker att det är något att diskutera, fokus på matchen och domaren (eller spelare) får ta upp klubban vid avblåsning.
 
Såklart blev det även lite bilder.

Musikrecension: 3 album

Jag lyssnar som sagt en hel del på musik och kan egentligen inte säga att en genre är bättre än en annan. Musiken ska tilltala mig och fylla en funktion, på något sätt beröra och påverkar. Gör den inte det så tycker iallafall inte jag om den. Därför tänkte jag nu gå igenom 3 album från 3 snygga svenska brudar som faktiskt gjort mig lite besviken.
 
1. Molly Sandén - Unchained
Efter hennes skiva på svenska, som jag älskar, samt "Why am I crying" från melodifestivalen hade jag stora förhoppningar på denna skiva. Hon har ju en otroligt vacker röst med enorm kapacitet men jag blev riktigt besviken när jag lyssnade igenom skivan. Vad hände liksom? Visst hon har gått ifrån den lilla oskuldsfulla flickan och blivit en lite tuffare kvinna men jag förstår inte. Innehållet känns lite mörkt och den utelämnar den fina rösten som jag lärde mig älska från början."Unchained" är min favoritlåt på skivan efter låten från Melo. Omslagsbilden ser konstig ut, för mycket retuschering? Nedanför ögonen ser inte ut som Molly (?) om man ska jämföra med andra bilder på henne.
Lyssna i Spotify.
 
2. Agnes - Veritas
Det har varit stor hysteri kring hennes singel "One last time". Den har kallats en stor hit, men jag förstår den inte. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Jag gillar att hon hittat en egen stil och inte blivit kvar i Idol-konceptet. Jag gillar det föregående albumet Dance Love Pop bättre, det kändes gladare, mer dansvänligt. Kan också vara därför jag gillar "All I want is you" bäst på nya skivan. Omslagsbilden till albumet är helt klart snyggt och artistiskt gjord! Tyvärr lämnar innehållet mig till stor del oberörd vilket är tråkigt då jag efter "Don´t go breaking my heart" fick goda vibbar för framtiden.
Lyssna i Spotify.
 
3. Moa Lignell - Different path
Ingen kan väl ha missat Moas genombrott i Idol med sin egenskrivna låt "When I held ya". Jag som många andra älskade den och tänkte "Wow när hon får släppa sin skiva blir det bra". Så kom "Whatever they to" en låt som jag gillade, en sån där myslåt som är härlig att ha på i bakgrunden. Det var ett bra tecken på vad som komma skall. När jag väl satt och lyssnade på skivan saknade jag den där magin. Som helhet är skrivan trevlig att lyssna på en kall höstkväll när man sitter i soffan med en temugg men det var det. Vart tog magin vägen? "Last guitar" är en mycket fin låt som jag fastnade för. Vad hände med omslagsbilden? På omslaget till "Whatever they do" är hon ju skitsnygg (även om jag inte är ett fan av håret).
Lyssna i Spotify.

Nu är det höst på riktigt

Tänkte vänta ett tag med att säga hej hösten men får nog göra det nu iallafall. Solen kanske värmer lite men det är inte mycket. När det är skönt att dra på sig en halsduk när man går ut säger det kanske en del om vädret. Jag har ju blivit riktigt fryssen (alt. frusen) av mig. Nackdelen med att bränna bort sitt fettlager månne? På gott och ont så är det väl värt det i slutändan.
 
Det positiva med hösten är väl ändå alla fina färger. Älskar när träden börjar ändra färg på löven, lönnen är ju alltid först ut och så brukar väl björk och asp följa tätt efter. Lönnen utanför "jobbet" (där jag inte är längre) började ändra redan i slutet av augusti. Ett tecken på vilken dålig solsommar vi haft. Hoppas på en kall vinter med massa snö så vi får en fin sommar nästa år. Ge mig gärna ett jobb snart också så jag kan utnyttja några semesterdagar i solen till jul och nyår!
Gillar verkligen funktionen att lägga in Instagrambilderna direkt. Mindre krångel.

20e september

Det betyder att det idag är dags att lämna in alla papper så att jag får pengar på tisdag. Mycket knapert på kontot just nu eller ja, jag har tom fått nalla lite på sparkontot för att köpa medicin. Vilket var precis vad jag gjorde igår. Köpte medicin, fick (av Emelie) världens godaste smoothies på Naked juice bar, Raspberry riot.
 
Köpte även ett par skor till vintern (pappa sponsrar). Men jag blev helt kär i dem och de var supersköna att gå i även med min rygg. Måste ju räkna med att få gå ett tag till med ont så blir ju inte skorna mindre bekväma när ryggen är fixad. Skorna ser ut som kängor men de är lite tjejmodell och kilklack, perfa! (fick dock inte till någon bra bild som gör dem rättvisa men på ett ungefär)

Sängläge

Tänkte blogga om dagens bravader men jag orkar inte. Nästan så jag knappt orkade lassa in maten i munnen liksom. Så ni får bilder och sånt imorgon istället.

19e september

Jag har tagit det här med sovmorgon på största allvar. Skämtar inte när jag säger att jag vaknar vid 10-tiden varje morgon. Men det är sjukt skönt att kunna sova ut. Är inte så att jag går och lägger mig sent heller utan jag behöver nog sova. Imorse blev jag väckt av att mobilen ringde men ett nummer jag inte kände igen så svarande inte eftersom jag var nyvaken. Sen får jag ett sms från samma nummer och det är tydligen bror min som lånat kompisens telefon. Han har låst sig ute och behöver hjälp att komma in hemma. Eftersom jag är en sån snäll syster så går jag med upp till mamma (det är inte så långt mellan oss) och låser upp åt honom. Till min förvåning fick jag även pengar som han lånade av mig för flera veckor sedan, räknade inte riktigt med att få tillbaka dem men var välbehövliga 25 kr i min ficka såhär 1 vecka innan löning.
 
Förstod först inte varför brorsan ringde till mig och behövde nyckel så fick ju ringa till mamma. Då är kvinnan på väg ner till Tyskland för att köpa sprit med Benny. Men hallå, så har hon inte sagt något till mig! Billigt är bra! Hade ju kunnat lägga in en liten beställning liksom! Det gjorde jag nu iallafall haha. Så räknar med att hon kommer hem med minst 2 stycken bag-in-box vitt vin till mig imorgon. Jag vet att jag inte dricker speciellt mycket just nu eftersom jag går på smärtstillande men man måste ju hamstra till sig ett lager innan vintern kommer haha. Okej har fortfarande inte öppnat Jägern Gabi köpte i Tyskland i vintras, eller Likör 43 som jag köpte förra sommaren på Eckeröbåten eller någon av de andra likörer eller vin som jag köpte nu i somras på båten. Hmm juste pappa köpte ju lite vin till mig när han åkte å jag fick av kollegorna. Hmm behöver jag ens ha mer? Sprit ska man ha men dricks gör det ju uppenbarligen inte i det här hemmet. Pappa köpte mig 24-pack cider när han åkte båt innan jul förra året och jag har fortfarande några burkar kvar och så har jag tappat bort några på diverse fester. Det är kanske ett bevis på hur lite jag festat detta år pga just ryggen, de gångerna jag gjort det har det spårat helt och jag har mått skit dagen efter.
 
Jaja nog om det. Nu ska jag äta lite lunch, sen kommer Emelie förbi en sväng och hänger eftersom hon är sjukskriven just nu då hon opererade handleden förrförra veckan.

Vinst för DIF

Det var en bra match, fram och tillbaka och lite upp och ner. Efter 6 mot 3 i de 2 sista minutrarna lyckades Djurgården iallafall vinna med 2-1. Skönt. Imorgon blir en hockeyfri dag för min del då det blir ut till Lindsbro och greja. På torsdag blir det hockey på plats i Gränby ishall när Almtuna tar emot Leksand. Pappa och Gabi ska med, de är Leksingar så får väl heja på Almtuna jag då bara för att ;)

Söker jobb

Alltid lika roligt att sitta och söka runt på diverse olika jobbsökarsidor för att hitta något roligt att söka. Kanske är humöret som spökar lite men är inte ett dugg sugen på något av de jobb som kommit. Har tvingats söka några som jag fått anvisning om från AF men annars är det inte mycket som finns att söka. Ska väl sitta och uppdatera mitt CV på diverse olika sidor, har inte gjort det på ett tag. Längtar mer tills jag kan börja laga mat och det närmar sig hockeystart!

18e september

Bra att man glömmer bort när man bokat tid i tvättstugan känner jag. Nu hade jag turligt nog bokat 12-15 så jag har inte missat den. Inte så att jag har så mycket kläder att tvätta ändå efter en vecka degandes framför tv eller dator. Tänkte köra sängkläder idag så de vill jag ju gärna tvätta.
 
Köpte biljetter till Leksand - Almtuna igår. Så på fredag blir det äntligen hockey på plats och inte framför tvn. Tror jag ska jaga Jihde litegrann hahaha. Så mycket som vi gaggat på twitter förtjänar han kanske ett hej på plats? Annars planerade jag in lite vin hos mig med fastrarna på fredag, ska bli trevligt.
 
Blev även medtvingad på föräldrarmöte för min bror igår. Mamma sa att det handlade om gymnasievalet och att jag behövde gå på det eftersom jag ska hjälpa bror min komma fram till vad han vill med livet (vet ju knappt jag). Hur man nu ska veta det när man är 16 år är en bra fråga, speciellt när man saknar intressen och ens motivation i skolfrågan hahaha. Kan ju säga så att det var värdelöst, det handlade mer om klassen, nationella prov i vår och allmänn information i klassrummet. Sen fick vi gå till Aulan och lyssna på nån dam från Akademiska sjukhuset som pratade om vad möggel i lokaler och andra emissioner gör för hälsan. Det var även någon kommunsnubbe där som skulle lugna föräldrarna och svara på varför deras barn fick gå kvar i lokaler som inte blev godkända, pga möggel eller vad det nu är, i våras. Han hade ju inga svar, bara bortförklaringar. Roliga var dock att se alla gamla lärare som jag också haft som verkar vara kvar hahaha. Detta offrade jag en hockeykväll för! Jaja får njuta extra mycket ikväll istället när det är Djurgården - Södertälje.

Friends mot mobbing!

Införskaffade denna mössa häromdan. Willys har en kampanj där man får en mössa och stödjer Friends arbete mot mobbning. Det man gör är att köpa några varor av ett antal olika kända märken som Ekströms, Paulúns, BOB m.fl. så får man en mössa och några kronor skänks direkt till Friends.
 
Jag stödjer denna kampanj eftersom jag vet vad mobbing gör med människor, det kan rent av förstöra liv för all framtid. Tror dock att det kommer försvinna helt lika mycket som det blir fred på jorden men det är för en god sak och det ger oss kanske en bättre förståelse och möjligheten att se tecken på mobbing så vi kan agera tidigare.

Pantene Pro-V

Nu är det ca halvtid till Pantene pro-V kampanjen via Buzzador och jag tänkte köra en liten avstämning. Nu har jag och även några av de jag delat ut produkterna till hunnit använda dem.
 
Vad tycker jag?
För min del så älskar jag dem! Jag har använt den produkt som är för normalt/tjockt hår. För det första måste jag säga att de luktar sjukt gott, har till och med fått komplimanger för att mitt hår luktar gott och det är ju kul att höra. Vore tråkigt om det luktade illa hahaha. Jag upplever att mitt hår är mer livfullt utan att bli trassligt, i mitt fall frizzigt då jag har lockligt hår och brukar behöva en del produkter för att få bukt med det. Inte just nu. Hårinpackningen har varit superbra för håret. Det har blivit lent och glansigt. Testade även värmeskyddssprayen för någon vecka sedan när jag ville platta håret och tyckte den var bra. I vanliga fall brukar jag inte använda några produkter alls då jag upplevt att det förstört effekten och det håller sig inte eller så är det jobbigt att ens platta det för att det "klibbar". Denna produkt var toppen, effekten höll i sig och jag upplevde att håret vart mjukt och glasigt. Måste även tillägga att mitt hår fick ett helt annat naturligt fall än när jag vanligtvis plattar det. I like!
 
Vad har de som provat produkterna sagt då?
En kompis till mig fick prova för normalt/tjockt hår och har varit väldigt positivt till produkten. Hon kan inte riktigt sätta fingret på det kanske men att det känns annorlunda mot det bättre hållet. Min mamma fick testa för färgat hår eftersom hon vill färga bort sitt gråa hår men upplever att färgen inte håller. Nu upplever jag inte att hon klagat på det utan mer att färgen håller så bra att utväxten syns mycket bättre hahaha.
 
På onsdag ska jag lämna iväg provet för fint hår till en kompis som tycker att hon aldrig får volym i sitt hår. Så får väl göra en lägesrapport efter att hon fått testa den.

17e september

Jäklar vilken tur man kan ha ibland. Vaknade med panik, inte konstigt jag hade svårt att sova och visste jag hade glömt bort något. Mycket riktigt, bilen stod ju parkerad på torget. Där är det fri parkering lördag från 18 till måndag kl 08. Kl. var ca 8.45 när jag insåg mitt misstag. Var bara att springa ner och hoppas för kung och fosterland att jag inte hade fått böter. Turligt nog så hade jag inte fått det. Ibland har man sånt jäkla flyt. Men bara ibland. Nu ska jag göra mig iordning för att dra på möte på arbetsförmedlingen. Inte peppad kan jag säga, få se vad de har att säga denna gång. Jag gör ju allt JAG kan i dagsläget och de INGENTING. Regnar gör det också, överväger att ta bilen faktiskt men då var det ju det här med parkering. Onödig utgift eller cykla i regnet, vi får se.

Myskväll i Lindsbro

Har inte hunnit blogga om gårdagskvällen så gör det nu istället.
 
Tillbringade kvällen i Lindsbro där det var singstar på g. Gosade även med lillkissen som börjar bli lite bättre. Hon låg i min tröja i flera timmar och sussade. Kände mig lite som en extra mamma haha. Blev även jättegod pistaschglass framför The Jeff Dunham show. Så jävla rolig alltså, vi känner nog till Achmed the dead terrorist (Silence, I kill you).

Satan så god!


16e september

God eftermiddag kanske jag ska börja med. Här sitter man fortfarande i nattsärken och degar. Att klä på sig är överskattat. Tror jag gått och blivit ett riktig soffpotatis på en vecka haha. Men har fått massor gjort på den tid jag varit ur sängen. Har sorterat massa papper, jag brukar vilja ha ordning på alla mina räkningar i en pärm men i lataste laget hamnar de alltid på hög i någon månad innan jag sätter in dem. Nu var det dags tillsammans med lite försäkrings-, arbetsförmedlings- och andra inkomst papper. Passade även på att söka nytt bostadsbidrag när jag ändå hade alla uppgifter framför mig. Var ju tvungen att göra det så snart som möjligt. Insåg även att jag har en studieskuld på 267 000 kr. Istället för att få panik för detta försökte jag se det som en investering. Problemet är att investeringar förhoppningsvis resulterar i någonting. 1 år efter examen sitter jag fortfarande här utan fast jobb, inte riktigt så jag planerat det hela. Meeen jag ger inte upp i första taget.

Nu kanske jag ska klä på mig och ta en promenix till Årstahallen med Gabi (nu när jag tvingat henne med mig måste jag väl sätta fart). Ha en fortsatt trevlig söndag!

Älskade knaskatt


Lördagsfika och medicin

I know, har brist på fantasi när det gäller rubriken just nu.
 
Har iallafall fikat och snackat skit med Anna på eftermiddagen. Det är alltid roligt att uppdatera läget när båda har fullt upp på olika håll. De har gjort det jättemysigt på kondis på torget där jag bor. Har inte varit där på flera år eftersom jag bodde några år i Örebro. Det var verkligen dags. Efter det gick vi hem till mig en sväng och spionerade på mina grannar på facebook hahaha. Måste ju hålla koll på läget ;). Har en ny granne en våning upp och han verkar vara lika gammal som mig men han hade låst sin profil hahaha. Kanske lika bra, det är inte hälsosamt. Min ena granne är för övrigt kompis med min farbror så är kul att vi bor på samma våning. Insåg även att två till av mina grannar och jag har gemensamma vänner. Alltså den här staden är för liten, ta mig härifrån!
 
Var till apoteket också och skulle ta ut mer smärtmedicin. Fick Citodon men Alvedonen kommer på onsdag, tur jag har kvar då. Vill inte leva på endast Citodon, det är inte bra grejer alltså! Mot smärtan kanske det funkar och man sover jävligt bra efter man tagit dem men de är inte så bra för kroppen i längden så hoppas kallelsen till sjukan kommer i veckan.
 
Just nu är det Djurgården - Troja-Ljungby (vad är det för namn på ett hockeylag egentligen) på tv.

15e september

Jahapp då har halva september också gått. Vart tar detta år vägen kan man undra? Det känns som om hela året rusat förbi, trots smärta så har man lyckats ta sig igenom en dag i taget. Ännu ett år som arbetslös också, är tur att jag haft 6 månaders trainee annars hade jag väl ruttnat helt. Eller man kommer ju in i lunken efter ett tag, denna vecka har varit hemsk på så sätt. Har varit van med att gå upp och ha mina rutiner men nu har det inte blivit något. Varför ska man upp halv 7 om man ändå inte har något att gå upp till. Tror det är först när man har 16 timmar att göra något vettigt av utan att det får kosta pengar som man faktiskt uppskattar att ha fullt upp under veckorna och kan göra vad man vill på helgerna.

Läste den positiva nyheten om att mannen som rånade Johnny på tunnelbanan och lämnade honom på spåret har blivit gripen. Det är bra att han åkte dit och jag hoppas han får ett hårt straff för det. Det är i mitt tycke inte bara ett grovt rån utan nästan mordförsök att lämna någon sådär. Johnny lär inte få ett helt normalt liv igen.

Hjälp polisen hitta det här äcklet

Alltså hur lågt får en människa sjunka. Att stjäla andras saker är illa nog men att lämna någon på ett spår i tunnelbanan efter att ha rensat personens fickor är lågt! Tillsammans kan vi hjälpa till att sprida bilden så att han åker fast. Det är inte okej att bete sig på det sättet!
 
Se klippet från efterlyst här:

14 september

Regn och rusk, kan morgonen sammanfattas med. Det har väl egentligen inte påverkat mig så mycket eftersom jag legat kvar i sängen till typ nyss. Hade ingen lust att gå upp alls. Vaknade vid 07 första gången sen vid 10. Men no stress idag. Till och med katten har hållit sig lugn och legat på soffan och sovit hela morgonen. Blir imponerad ibland. Har inga planer alls för dagen heller. Tänkte kanske vara lite mer seriöst i mitt jobbsökande men sen blir det nog till att läsa eller titta på tv. För övrigt är det bara skit på tv, förundras dem som kan sitta hela dagar framför tvn och faktiskt kolla på någonting. Kanske ta tag i någon av filmerna jag har liggandes på hög för att jag ska se dem, någon gång.

Hur tråkigt får det vara?

Nu har jag suttit och glott framför datorn heeela dagen. Jag börjar bli lite trött, så är väl dags att ta sig ut på lite ärenden kanske. Behöver handla lite mat och såg att mitt tvättmedel nästan är slut.
 
Finns inga jobb att söka heller så verkar som att det inte finns något annat att göra än att avvakta tills efter mötet med AF på måndag. Någon som har tips på en bra film eller varför inte ens tv-serie? Borde kanske läsa något, en bra bok kanske?
 
Jaja ut i solen en sväng. Ska hämta min parfym också, fick precis sms om den! Tjohej!

13 september

Arbetslös men framförallt sysslolös tar kål på mig. Tror min hjärna håller på att krympa till mikroskopisk storlek redan efter 3 dagar hemma (om man inte räknar med helgen). Det är äntligen torsdag idag vilket betyder att det imorgon är fredag (logiskt nog). Sen helg så att folk är hemma och kan aktivera mig lite.

Fick brev från vårdgarantienheten häromdan så väntar nu på min kallelse från Nacka närsjukhus, må den komma snabbt. Så nu ska jag ringa sjukreseenheten (?) och få lite information om hur och vad jag kan få hjälp med för att ta mig till Nacka när det är dags samt att jag lär slå en pling till vårdcentralen då mina smärtstillande håller på att ta slut. De får inte ta slut! Annars har det varit 2 bra dagar om jag ska se till hur mycket smärtan påverkat. Igår hade jag världens huvudvärk och jag trodde skallen skulle explodera, eftersom jag tar så mycket piller ändå så tänkte jag faan inte ta några till för huvudet. Det resulterade i att jag hävde i mig massa vatten istället och fick springa på toa minst 1 gång i timmen hela kvällen.

Dags för frulle och söka lite jobb (som inte finns).

Får väl skylla mig själv...

... när jag slänger upp alla kläder på sängen istället för att lägga undan dem direkt!

Hockeyallsvenskan

För oss hockeyintresserade drar Hockeyallsvenskan igång idag. Kan säga att jag längtat efter ishockey igen, har följt så många matcher av European trophy som jag kunnat men annars känns det som att jag levt på reprismatcher på Viasat hockey hela sommaren hahaha.
 
Idag är det iallafall dags, först ut, Leksand mot Karlskrona. Gabi hejar ju på Leksand och jag har kanalen, har iofs inget emot att se matchen så. Jag känner att jag måste välja sida någon gång för just nu så kan jag inte påstå att jag stödjer något lag varesig i elitserien eller allsvenskan. Nej, jag slåss inte om platserna för att se Almtuna spela.
 
I dagsläget handlar det väl också om vad som händer vid lockout i NHL, vilket i dagsläget ser ut att bli mycket troligt. Känns inte som om någon av gubbarna vill ge med sig och det tycker jag inte att spelarna ska heller. Eftersom jag är personalvetare och troligvis kommer få genomleva några förhandlingar i mitt yrkessamma liv framöver så är det inget konstigt alls. Det är ju samma som när sjuksyrrorna går ut i strejk liksom fast tvärtom, att sjukhuset inte släpper in dem. (det var för er som inte förstår vad det handlar om). '
 
Allsvenskan har iallafall öppnat för att ta in de NHL-spelare vid lockout. Jag kan ju inte låta bli att tycka Djurgården är det lag som behövde det beskedet. De har haft otur med skador och så under European trophy. Nils Andersson blir ju borta till jul så varför inte sätta in Niklas Kronwall där? Djurgården har fler spelare som brinner för klubben och har sagt Djurgården eller inte alls. Vad är det för fel på Almtuna liksom? Det är nära till Stockholm hahaha. (okej jag kanske är lite partisk ändå men klart man vill ha bra sportlig aktivitet i staden/länet). Så på så vis är det inte konstigt att Djurgården är mest positiva över beskedet samtidigt tycker jag det är bra av t.ex. Leksand och Malmö Redhawks att inte vilja ta in några. Det kittlas dock lite i magen över tanken på Kronwall, Murray och Karlsson i samma lag!
 
Jag funderar bara över balansen i helheten. Visst ta in bra spelare men är det inte lite synd om de yngre killarna som får flytta på sig då? Borde det finnas någon gräns för antalet NHL-spelare? Nu tror ju inte jag att klubbarna är hur dumma som helst och suger in så många spelare de kan komma åt men det är en intressant tanke. Hursomhelst vet vi nog inte svaret på frågorna, vilka och var förrän på lördag då lockouten är ett faktum, har svårt att se att det skulle lösa sig på de få dagar som är kvar.
 
Kan säga att intresset för Hockeyallsvenskan stigit med detta beslut iallafall. Det är alltid kul att se NHL-spelarna på nära håll. Jag var både i Globen i våras och i Järfälla i somras och kollade. Lyckades även knipa några autografer hahaha. Varför inte liksom? =)

Svampplockning

Mormor och jag drog ut till skogen idag. Vi hittade massor med kantareller. Jag älskar kantareller så jag klagar inte. Vi satt och fikade i skogen också, det är alltid mysigt! Hitta andra skitstora svampar med.
 
Bara att rensa nu då ;).

Detta är sååå Tingeling! haha


DKNY Be Delicious Fresh Blossom

Skickade precis efter min favoritparfym från Donna Karan. Min tog slut för ett tag sen och har försökt använda någon annan istället men den går inte att ersätta så hittade den till ett bra pris hos Glossme.

10 september

Första dagen som sysslolös. Eller ja, inte helt sysslolös är jag väl. Började dagen med att tvätta. Ska snart iväg och handla lite innan jag drar mig ut till Lindsbro. Ska jag inte ha något att göra så kan jag iallafall försöka göra nytta därute istället. Hörde rykten om stängsling och buskklippning.

Nu sitter den på väggen


Kulturnatten i bilder

Emilia och jag gjorde det mesta utav kulturnatten och hamnade på diverse olika ställen och bara för att göra lite sport av det hela checkade vi in på alla ställen vi var på via facebook hahaha. Nu har vi varit kulturella för ett helt år framöver. Tänkte dela med mig av kvällen i bilder. (Och nej vi hann inte med alla saker på listan).
 
Första stoppet var Medicinhistoriska- och Psykiatrihistoriska museet i Ulleråkerområdet.
Kan inte ha varit en trevlig upplevelse att gå till gynekologen förr i världen.
 
Här framställdes medicin.
 
Emilia fann sin blivande man, han var redan uppklädd dessutom. Så såg läkarna ut på 1800-talet, de opererade även i dessa kläder. Inte konsigt att operationer medförde en del infektioner och dödsfall dessutom. Inte så hygieniskt.
 
Toalettpapper från förr i tiden på psyket.
 
Nästa stopp blev slottet för att försöka få biljetter till nattvisningen med ficklampa. Det visade sig att vi inte var de enda som var intresserade av att besöka slottet!
Domkyrkan.
 
Jag och Emilia.
 
Gunillaklockan.
 
Häftig effekt blev det. Först solnedgången som var brandgul och så det röda håret. =)
 
 
Längst där nere ligger Botaniska trädgården.
 
Vi gjorde en liten paus på stan med middag på Donken. Innan vi fortsatte till Gustavianum där det skulle vara en debatt i ämnet "Vad är medvetande?". De pratade mest om när tekniken kan bli smartare än oss och om det är möjligt att maskiner kan få ett medvetande. Jag tar inte ställning i frågan. Killen i svart (mitten till vänster) har skrivit Zlatan-boken.
 
Vi tänkte gå till Katolska kyrkan och lyssna på vad som händer i biktstolen, det visade sig att vi fått fel tid och att det var meditation istället, något om kontakt med Heliga Birgitta. Vi kände inte för att vara med på det. Försökte smita ut men det slutade med att vi fick spela ett spel med en jättetrevlig kvinna från Ghana.
 
När vi kon ut hamnade vi på ett Galleri längs Kungsgatan som visade tavlor av nakna människor. Mycket intressant. Roligast var nog en familj med 2 döttrar som kom in. Ena dottern utbrister "Men usch var äckligt EN SNOPP!!!" (typ skriker ut det). Varpå pappan svarar "Det tycker du nu men kanske inte när du blir äldre!". Hahahaha bra där pappa!
 
Vi var även på Biotopia och letade zombies. Jag höll på att göra ner mig när en zombie skrek till i något som jag trodde var en svart tavla på väggen men icke. Det var ett hål med nät över! De som var utklädda och målade var inte så läskiga dock.
 
Kvällen avslutades på Uppsala konstmuseum.
Keramik från Ekebybruk.
 
Funderar på att måla någon av dessa väggar hemma!
Tror nog denna var lite coolare!
 
Lyssna till kroppen annars skriker den, lyssna till själven annars blir den tyst
- Kajsa Haglund

Kulturnatten

Idag är det kulturnatten här i stan. Jag och Emilia har planerat att göra det mesta utav den. Vi träffades vid lunch över en fika och planerade vad vi skulle gå och kolla på. Den först anhalten på resan börjar snart. Ska göra mig iordning och hämta Emilia. Blir Medicinhistoriska och Psykiatrihistoriska museet först. Det kommer troligtvis avslutas med en rundtur på slottet med ficklampor kl 22:00. Fortsättning följer...

8 september

Gårdagen var ganska emotionell. Det är alltid jobbigt att säga hejdå till folk man kommit nära och jobbat intensivt med en längre tid. Jag är sedan tidigare riktigt dålig på separationsmoment också. Men tror jag klarade det ganska bra ändå. Det är ju inte så att jag grinade mig till sömns iallafall. Var rätt slut så somnade ganska fort. Men kan lite kort beskriva gårdagens händelser, sista ordet angående att jobba kvar inte är sagt.
 
Började morgonen med att sortera material från personaldagen. Sen städade jag mitt skrivbord på massa saker och lämnade tillbaka saker till den som jag lånat dem av. Fixade även med dokument som jag varit ansvarig för så att de kan användas av mina kollegor. Hade MBL med personchefen, länsrådet och två fackliga representanter. Ena representanten som även är ordförande, la upp en förfrågan om möjligheten att anställa mig med nystartsjobb. Hon ansåg att alla gillar mig och vill ha mig kvar och att det finns behov för avlastning på olika delar av enheten. Fick beskedet av länsrådet att det absolut ska tänkas över. Tillbaka vid mitt skrivbord efter mötet kom Försvarsdirektören upp och pratade lite, han ville inte heller att jag skulle gå. Fick en jättefin bok av honom, Upplänsk form, lite konst å recept från Uppland. Han hade även skrivit "tack för hjälpen med rekryteringarna, lycka till i framtiden" i den. Här blev jag nog rörd för första gången och hade lite svårt att inte bli tårögd. Jag tycker det var väldigt omtänksamt, han hade inte behövt göra det men gjorde det ändå. Efter det gick vi på lunch allihopa på min enhet, eller nästan alla av de som jag jobbat med. Det var kul att så många hängde med. Vi var på Korfu och jag åt Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor. Min chef skrattade för att jag valde det till min sista måltid då hon bjöd på vad jag ville haha. Under lunchen fick jag en bukett blommor och tre böcker till, Hitta Uppland - guiden till naturen och kulturen (har kollat på boken på akademibokhandeln så det var kul, Carl Linneus (nån bok med Carl von Linné har inte riktigt undersökt den och en bok om kvinnors entreprenörsskap då och nu (den verkar intressant). Höll ett litet tack tal också. Det hör ju liksom till vid så fina tillfällen haha. Men jag är glad att jag fått lära känna de personer jag lärt känna på Lst.
 
Tillbaka på kontoret hade jag bara ca 30 minuter på mig innan jag skulle vidare. Delade ut lite av mina pennor och grejer till kollegorna som behövde. Sen kom Tina till mig och sa att det var dags för gruppgråt. Hon tog mig i armen och ledde in mig i Susannes's rum där hon och Åsa redan var. Gulliga som de var hade de köpt mig en vinflaska och skrivit på lappen att jag inte fick glömma bort dem. Så kramades vi lite innan det var dags för mig att packa ihop alla mina saker och gå. Det blev såklart en sväng förbi alla rum med kollegor som jag jobbar med på vägen ut. Gick även förbi Rättschefen som önskade mig all lycka och även han hoppades på att jag kommer tillbaka. Sist men inte minst var jag ner till Lilian i receptionen och lämnade in mitt passerkort. Det var där och då jag förstod att jag verkligen skulle lämna bygget. Tror nästan jag sprang till bilen med gråten i halsen men jag fällde ingen tår. Sen raka vägen till Stockholm, Globen och Career Days. Fick visitkorten till HR-chefen för Vaxholms kommun så jag kan skicka mitt CV samt att jag hittade ett jobb att söka via Stockholm stad. Det bar hemmåt med Anna vid min sida lyssnandes till svenska klassiker i bilkön genom stan tillbaka hem.
 
Nu håller vi tummarna för att de väljer alternativet att anställa mig med nystartsjobbstöd!

 

7e september

Sista dagen på Lst. Tråkigt tråkigt tråkigt. Överväger att ha på mig vattenfast smink hahaha. Men så illa ska det väl inte vara? S slåss iallafall för min sak idag på MBL så hoppas faktiskt att jag slipper vara med på den. Hon har nästan hotat med namninsamling. Kul att mina kollegor tror på mig när cheferna inte gör det. Eller min chef har väl trott på mig och stöttat mig men kämpar kanske inte tillräckligt för att ha mig kvar trots nystartsjobb.
 
Igår var det personaldag iallafall. Riktigt trevlig var den, jag hade skitkul. Vi gjorde en spelplan som vi i mitt lag även invigde. Kan säga att det äts en hel del på personaldagar även om tanken var att vi skulle jobba. Det var macka på morgon, fanns hur mycket frukt och godis som helst hela dagen igenom. Vi fick jättegod mat, grekiska biffar med klyftpotatis, tzatziki och sallad. Enda negativa med den var oliverna i salladen, förstår inte att det är så vanligt förekommande. Jag anser att de flesta inte tycker om oliver och att de borde ligga vid sidan om. Tillbaka till spelplanen, tyckte vi var riktigt kreativa faktiskt. Vi ritade en tärning på en av godisarna å så tog vi olika godisar till spelpjäser. Såhär såg det ut:
 
Kvällen avslutades hos Tina. Ost, kex och rödvin, PÅ EN TORSDAG haha. Det var hon, jag och Susanne. Vi kolla på bilder från Tinas bröllop, hennes dansresor runt i Sverige (hon är en mycket berest kvinna så mycket kan jag säga). Vi snackade även lite om allt möjligt. Hon och hennes son påminde mig om hur min mamma och bror beter sig mot varandra. Inte på ett dåligt sätt men det blir ju samma, Tina är lite äldre än mamma kom vi fram till och henne son ett år yngre än min bror. Hennes dotter är 2 år yngre än mig haha. Det var iallafall en riktigt trevlig avslutning. Det blir även fler gången, de tänker inte släppa iväg mig i första taget ;) haha.

Girl on fire


6e september

Idag är det äntligen dags för personaldagen som för jobbat med i flera veckor känns det som. Måste åka till jobbet lite tidigare idag också eftersom jag ansvarar för att all personal kommer iväg med bussarna som blivit beställda åt oss. Så yes hönsmamma är i farten ;). Jag och ekonomichefen hjälps åt, det kommer bli bra. Jag ser fram emot dagen faktiskt. Hur mycket jag själva kanske kommer bidra med till Lsts värdegrund är oklart. Men känner jag att jag har något smart att säga så kommer jag såklart att framföra det. Får hänga med Landshövdingen annars ;) hahahaha.

Efteråt har jag blivit bjuden på lite vin hos en kollega. Jättetrevligt att bli inbjuden. Insåg igår att mina kollegor är gamla nog att vara antingen min mamma eller mormor/farmor. Men det har inte spelat något roll, vi har klickat ändå.

Imorgon är sista dagen, jag ska försöka att inte gråta men det är lite jobbigt faktiskt att säga hejdå till alla underbara människor som jag lärt känna nu under 6 månader. Det känns som om de tagit emot mig med öppna armar från dag ett.

Jaja nog med sentimentaliteter (är det ens ett ord? haha). Nu måste jag fixa till mig lite sen ta cykeln till jobbet. En del som måste fixas innan bussen går.

En helt vanlig dag på jobbet

Eller kanske inte. Idag har jag fixat namnskyltar och grupplistor till dagen imorgon. Både stora och små så att folk inte kan missa vilken grupp de ska sitta i. Jag och några kollegor har dessutom kopierat upp allt material som ska delas ut och lagt det i mappar. Jag har dessutom suttit hela dagen med den kortlek som ska användas. Den innehåller värdeord. Så har suttit och skurit ut dessa och det har varit 8 A4 sidor med 6 kort på varje som skulle klippas upp, det till 18 grupper. Med andra ord en hel del kort, är för trött i huvudet för att göra matten men ni förstår. Skrev ut dem i diverse olika färger för att det skulle bli lite roligare, det uppskattades av chefen!
 
Fick en trevlig överraskning idag också. En kollega som även är ordförande för ST på Lst pratade med mig om att jag jättegärna vill se mig kvar. Hon sa att alla tycker mycket om mig och att alla tycker det är jättetråkigt att det är min sista dag på fredag. Jag och Tina kommer lämna två stora hål efter oss, hon uttryckte det på så sätt att det varit roligt att få komma till jobbet och arbeta med oss. Hon har även frågat min chef om varför det inte går. Hon är fast besluten om att jag är mycket bättre än att hitta ett annat "stolpskott" till organisationen. Ska påpekas också att det finns behov att ha mig kvar och att det är de som förlorar på att låta mig gå. Så, summan vad kademumman, hon kommer iallafall att slåss för mig och ta upp det hela igen på MBLen på fredag och påpeka att jag kan gå in under nystartsjobb vilket innebär att jag inte blir kostsam för organisationen.
 
Vi får se vad som händer i den frågan. Det är väldigt kul att vara uppskattad och att folk verkligen säger vad de tycker och tänker. Nästan så att de är bättre på att sätta ord på vad jag är bra på än vad jag själv är haha. Skulle jag bli tillfrågad om att vara kvar är svaret givet. Ja jag älskar jobbet och jag älskar mina kollegor. Jag vill lära mig med, ta mer ansvar och utvecklar och hjälpa dem att utvecklas och ta sig igenom denna organisationsförändring.

5e september

Helt sjukt egentligen. Sista veckan och det är då man får jobba övertid 3 av 5 dagar. Blev kvar på jobbet till lite efter 17 igår för att göra klart lite saker inför imorgon. Det är lite stressigt just nu om man säger så. Troligtvis får jag bli hemma och fixa material idag och inte hänga med ut till lokalen och ställa den iordning. Vet inte om jag klagar direkt, då slipper jag ju bära och greja, vilket är bättre för ryggen. Idag lär det alltså också bli full rulle och jag kan inte gå hem förrän allt är klart. Imorgon när personaldagen är blir det också sent hem eftersom vi är några som måste vara kvar och plocka undan efter oss.

Dags att sätta fart alltså ;)

Till alla oss som älskar ishockey


3e september

Påbörjar nu min sista vecka på Länsstyrelsen. Det känns verkligen skittråkigt att dessa underbara 6 månader snart är över. Helt sjukt hur snabbt tiden rusar förbi egentligen. Tror jag får ta den sentimentala biten senare i veckan, kommer nog inte ha tid. Vi har en personaldag på torsdag som ska fixas och förberedas. Allt måste göras idag och imorgon, eventuellt lite på onsdag förmiddag också eftersom vi ska åka ut till lokalen vi ska vara på och ställa iordning allting på eftermiddagen. Lär bli en sen torsdag också då vi måste röja undan efter dagen också.
 
Börjar dagen med denna låt.

Bildbomb: Lady Gaga i Globen

Bilder från var jag tror är det bästa konsert jag någonsin varit på! Det var som en popmusikal rakt igenom, en kväll jag inte kommer glömma på ett bra tag framöver...Donera hårprodukter?

Insåg igår att jag har massa olika hårprodsukter stående på golvet i badrummet. Kan ju undra om man använder alla eller varför jag köpt nytt när det gamla inte är slut. Det är en bra fråga. Tror jag köpt på mig när det var billiga eller nått sånt. Pantene pro-v fick jag ju iom att jag buzzar om dem, precis efter att jag köpt nya Syoss eftersom mitt hår inte är lika slitet längre. Har Syos schampoo och balsam för torrt och skadat hår också. Sen provade jag Tresemme bara för det var billigt men behövde mer balsam då håret blev så frizzigt så det tog slut så antar det är mitt nödschampoo om allt annat tar slut. Sen valde jag att testa Respons produkter för mer glans.
 
Intresseklubben antecknar antar jag men så är det iallafall hahaha. Skulle kunna donera lite ;)

Mörk dag i nyhetssverige

Möttes att detta när jag gick in på aftonbladet för en stund sedan. Bara dödsfall och ett mord högst upp! Vad händer i världen kan man ju undra?

2a september

God morgon. Vet inte riktigt vart lördagen tog vägen. En rejäl sovmorgon följt av en show på Brantingstorg med min släkting Johan Ståhl, som är trollkarl. Efter det till Stenhagen för att shoppa lite, Tingelings torrfoder finns bara i stor påse på ICA Maxi. Hem för lite F1 kval, GP2 race 1, lite soffmys med Tingeling och ishockey DIF mot BIF (djurgården och brynäs för er som inte visste det). Jag och Gabi gjorde raggmunk, färgade hår och såg på Avengers medan vi moffade chips och dipp.
 
En bra, lugn och skön lördag helt enkelt.

 

1 september

Trött jag blir på negativa människor just nu. När inte ens jag är negativ som uppenbarligen har allt gåendes emot mig för tillfället borde väl inte andra vara det heller. Jaa livet är tufft ibland, var det någon som trodde något annat? Man har faktiskt lite ansvar också, att se vad man själv kan göra inte bara vara negativ. Det är bara att acceptera att man ibland så göra det bästa av situationen. Jag har fått sitta ensam många dagar under det senaste året pga ryggen och/eller pga att jag inte har råd att göra saker. Det har inte påverkat mig mycket, kanske gett mig ett nytt perspektiv på livet som inte alltid är en dans på rosor. Livet blir inte bättre än man gör det ;).
 
I know, detta är mitt nya jag som försöker se positivt i det negativa. Livet är inte över än så det är bara att hänga med och lära sig något av det!
 
En släkting till mig, Johan Ståhl, är trollkarl. Han kom 2a i VM iår och är jätteduktig. Har ska uppträda på Brantingstorg strax och jag tänker gå ner och kolla trots att det regnar. Det finns paraply att tillgå och han kommer ju inte uppträda hur länge som helst. Tycker det är kul att det går bra för honom och att han ställer upp på sånt här.

RSS 2.0