Asså seriöst

Ursäkta mig men jag betalar inte massa pengar för att gå på bio för att ha ett par grovhånglandes bredvid. Ja jag må låta som en bitterfitta här men det är ju sant. Varför går ni på bio? Ta in på ett hotell istället så slipper folk se och höra erat smackande. Lovar att de satt en kvart före filmen började och verkligen grovhånglade och typ tog på varandra! Övervägde starkt att kasta popcorn på dem men man ska ju inte slösa. Ska det slösas ska det verkligen vara värt det. Under filmen lyckades jag iaf ignorera dem men när lamporna tändes satt de åter igen och höll på. Som Emilia sa "yay vi får porrfilm på köpet". Dock är det inget yay för något vi vill se i en biograf. Okej nu har jag fått skriva av mig iaf.

Filmen i övrigt var jätte bra tycker jag. 3D är fett coolt alltså. Var flera gånger jag reagerade och ryckte till för jag trodde jag skulle få något i huve. Då är det bra! Man blir ju rädd hahaha. Aja nu ska jag sova iaf så få se vad som händer imorron. Mamma och jag ska nog ner till Uppsalahem iaf och kolla på deras tapeter. Få se om de har något kul.


Biodags

Ska på Alice i underlandet 3D om en liten stund. Blir jag, Emelie och Emilia. Sandra har tyvär blibit sjuk och kan inte gå med, krya på dig. Men ska bli riktigt trevligt att få komma iväg.

Dagen i övrigt har bestått av shopping med mamma. Känns som om vi varit runt hela Uppsala. Mamma shoppa och jag gjorde av med 33 kr på sminkservetter och deo haha.

Nu är det dags att fixa sig lite innan det är dags att dra ner på stan.

Så var de två

Tänkte visa hur tatueringarna blev. Är inte helt rättvisa bilder förståss eftersom det tar 2 veckor innan de läkt ordentligt. Men lite försmak på hur det hela ser ut kan jag visa iaf.


Färdig torterad

Har precis gjort klar min andra tatuering. Tror den blir jätte bra, var lite svårt att se ner på benet ohc det gick så fort men det såg helt ok ut. Som sagt man kanske inte riktigt bedömma förrän den läkt ihop iaf. Passade även på att fylla in min ödla och lägga in lite lila i den. Tror det kommer bli kanon, även fast jag tror att vi kommer få lägga i lila i den en gång till eftersom jag började blöda lite. Men sånt är livet när man tatuerar sig. Få se om jag kan ge en lite bättre bild imorron, nu ska plasten sitta på resten av natten.



Packar och grejar

Håller just nu på att packa det sista innan jag ska fara hemåt. Fick sluta tidigare idag så det var skönt. Hur fint väder som helst är det också. Synd att man måste köra bil. Men hellre bil än tåg och buss säger jag bara. Sen ska jag till Gabi och greja lite snabbt med hennes dator. Och efter det bär det nog av. Känner inte att jag behöver stressa heller eftersom jag inte ska tatuera mig förrän efter 21 nån gång. Men lär väl bli att vi åker vid 16 nån gång. Så ses i Uppsala!

Där ser man

Det är tisdag. Har en heldag på universitetet att se fram emot innan jaqg och Emelie drar hem till Uppsala. Vad kan man säga? Ja jag hade hellre legat kvar i sängen än att förhandla idag. Antar att man inte kan få allt här i världen dock.

Någon som missat att Ricky Martin kommit ut som homosexuell? Det pga hans tvillingsöner. Kul för honom, jag har alltid trott han varit lite wannabe homo som han hållit på men trodde inte att han faktiskt var det. Intressant.


Hur ser de vägen?

Det här är en bild tagen av en viss formel 1 förare, Heikki Kovalainen. Den visar hur mycket föraren ser när han sitter i bilen. Med andra ord ser man inte mycket. Tänk dig så att synfältet minskar horisontellt också när de har hjälmen på sig vilket gör att förarna verkligen måste vrida på huve för att se i speglarna. Jag är lite förundrar att de ser vart det kör på banan eftersom de sitter så lågt. Nu har bilen inga däck på sig men annars brukar de se lite grann av framdäcken på vardera sida. Är det inte lite fascinerande?


Seg dag

Den här dagen går så långsamt att jag kan dö. Allvarligt talat! Känns som om tiden står still. Sitter och väntar och väntar. Allt jag gör går så fort att jag inte har mycket att göra när jag är klar. Håller just nu på tvätta. Började en timme tidigare eftersom det var ledigt och nu sitter jag här med hela sängen full av packning samt att jag dammsugit.

Åker hem direkt efter föreläsningen imorron...

Blää måndag

Tror att sömnbristen börjar komma ikapp mig nu faktiskt. Var helt död när jag skulle ur sängen imorse. Snoozade ett bra tag innan jag lyckades samla krafter och ta mig in i duschen. Att det ska vara så svårt? Helt galet. Aja nu är jag uppe iaf, smått huvudvärk innan dagen ens satt igång. Nice! Vi ska få introduktion till arbetsrätt uppsatsen idag så verkar inte bli en alltför jobbig dag med massa lagar och annat att ta in. Så jag ska nog klara mig ganska bra.

Annars idag har jag lite att stå i. Måste tvätta och packa så jag har det klart. Städa rummet kanske så det ser trevligt ut när jag åker hem. Eller helst att det ser trevligt ut när jag kommer tillbaka haha.

För övrigt känns mina armar helt slöa idag. Att bära tv upp och ner för 2 trappor två gånger var inte att leka med måste jag säga. Är ju tungt eller egentligen inte jätte tungt men otympligt. Jag har inte tillräckligt långa armar för att få ett bra tag runt. Nya är på plats iaf så ska väl inte vara helt negativ.

Dags att åka

Skulle ha tatuerat mig på eftermiddagen men Dennis kunde inte komma in till stan. Har därför bestämt mig att åka tillbaka till Örebro redan nu. Varför sitta hemma och häcka när man kan åka. Dessutom är det skönt att åka medan det fortfarade är ganska ljust ute och så är man nere i Örebro i god tid. Så ses längre ner i landet om ca 2-3 timmar.

Skit också!

Inte min dag idag heller. Sov inge vidare inatt, lite smått paraniod att jag skulle försova mig och missa F1. plus att jag svettats som en gris hela natten uppenbarligen men att kroppen inte fattat att det funkar bra om man tar av sig täcket. Insåg sen att jag sovit med min nya supervarma filt över täcket. Inte så konstigt.

Sen var F1 en riktig nagelbitare. Riktigt jävla bra tills. Ja tills Seb Vettel krasha, så nu är jag lite smådeppad igen då. Vaffan att man inte ska kunna se på f1 utan att det ska påverka ens humör när det går åt helvete? Tur att jag inte behöver träffa folk idag hehe. Nerå så illa är det faktiskt inte måste jag säga. Men man blir ju lite nedstämd när det händer tråkigheter för den man hejar på.

Nu ska jag försöka göra mig iordning och gå lite ärenden innan jag och pappa ska åka och hämta min "nya" tv.

Helt slut!

Då är isracing 2010 avklarat. Varit borta halva dagen känns det som. Var med pappa och Mia på studenternas och kollade på SM finalen i isracing. Samma som varje år det är tradition! Säger bara gud vad jag saknat lukten och ljudet. Helt underbart. Efter blev det också Dragon palace som alltid. Tror det är nog med kinamat för ett tag framöver för min del.

Just nu sitter jag typ standby, är fyllechaffis till mamma och Osama. Dödstrött är jag så hade hellre legat och sovit nu. Haha jag vet sisådär 20 i 11 på en lördag. Men i genomsnitt har jag ju bara sovit 10 timmar på 2 nätter. Det är mycket för att vara jag.

Imorgon är det en hel del på schemat också så skulle vilja hoppa isäng snart. Ska bla upp kl 07.30 för att se formel 1, sen ska jag greja och packa lite, åka och hämta tvn, måste upp till HM och införskaffa avsminkningsservetter och gå på apoteket. Sen så blir det troligtvis att tatuera sig och sist men inte minst ska jag ju köra hem till Örebro.

Ny tv

Min tv har varit knasig med ljudet ganska länge och efter film och true blood i veckan fick jag nog. Hittade en bra begagnad tv på blocket så ska nu hämta den imorron. Skit bra eftersom jag har bil ner till Örebro imorgon.

Nu ska jag kolla på f1 kvalet eftersom min klocka inte ringde imorse så jag sov igenom hela skiten. Tur Viasat visar det i repris.

Wihoo!!

God morgon alla!

Sjukt lycklig idag eftersom det var dagen då det var dags att väga sig. Igår när jag gick och la mig var jag sjukt nervös. Tänk om jag blir besviken. Jag vet att där är skillnad, jag vet att jag troligtvis fått mer benmuskler eftersom jag gått en hel del men man vet ju aldrig.

Nu har jag resultatet och jag är väldigt nöjd faktiskt. Har gått ner 5 kilo på ca 3 veckor. Det tycker jag är sjukt bra jobbat. Är ju inte så att jag gått på världens strängaste diet eftersom jag tillåtit mig själv lite godis på helgen. Sjukt nöjd iaf och jag ska kämpa på lite till så får vi se vart det leder. Tror lite i taget är mer min grej är att tappa massor på en gång. Man får ha tålamod och det är inget som sker över en natt.

Busy busy

Det är helt galet vad mycket man kan få gjort på en dag ibland när man andra dagar inte får något gjort. Har varit uppe sen halv 7 idag. Först blev det Formel 1 träning, för att sedan packa de sista sakerna och dra till bussen. Fick snabbt besök av Evelina också.

Verkar vara en sån dag då massor händer för övrigt. Då menar jag både roliga och tråkiga saker för andra människor och inte jag själv. På bussen ner på stan tex satt en liten tjej och bedömde min bagväska och konstaterade att jag spelade fotboll och att jag hade fotbollskläder där i men problemet var väl att enligt henne var det bara pojkar som spelade fotboll så hon frågade sin pappa om jag inte visste det haha. Sen på tåget så hade de extra kontrollanter idag, fick visa min biljett två gånger och även mitt mecenatkort för att visa att jag var student, det var första gången. Var en kille där med som jag tror var rätt för tjejer för han höll på krypa ur skinnet när jag satte mig mitt emot honom och sen kom det två döva tjejer och satte sig brevid oss. Det hela resulterade i att han bytte plats innan Arboga som är första stoppet efter Örebro. Var också en annan kille som hade ryslig otur då han sov när kontrollanten gick förbi första gången och andra gången fick han böta 500 spänn eftersom han är skyldig att hålla utkik efter avgång.

Allt gick fin fint och jag var hemma i tid. Hann släng i mig lite mat sen drog jag och mamma ut på ärenden. Eller som mamma uttryckte det i telefon, hon var ute och rastade mig. Vi var på Chilli, asså snacka om att de har skit fina saker där, hade jag mer pengar hade jag nog shoppat massor men fick nöja mig med en skitskön pläd. Sen drog vi till Media Markt som öppnade igår och det var typ kaos och trafikstockning i alla Uppsalas rondeller. Folk har så kort stubin och gör korkade saker i trafiken istället för att vänta. Jag satt där i skönans ro i ca 20 min innan vi kom fram och jag gjorde världens snyggast parkering. Det var inte mycket utrymme kan jag säga. Men mormors bil är fortfarande hel och utan en enda repa.

Nu sitter jag hos pappa. Vi ska äta lite kycklingwok och se på Så ska det låta tillsammans. Så ser ut att bli en pappa helg. Skönt!

Trött i skallen

Var skit trött igår så den var bara lite efter 22 när jag gick och la mig. Kanske var tur det eftersom klockan ringde 02.20 första gången och då var det till att vakna upp och se F1 träning 1. Sen fick jag sova ca 2 timmar innan det var dags för träning 2 runt halv 7. Så ja nu är jag lite trött i skallen. Men vad gör man inte om man är ett riktigt fan? Mena folk sitter uppe hela nätter för Oskarsgalan och liknande. Skulle de spela fotboll mitt i natten skulle nog folk också kolla. Detta är mitt val så jag klagar inte. Komma se ut såhär hela helgen så kommer inte bli så mycket sovande känns det som.

Träningen är visserligen snart slut. Då ska jag käka, fixa till lite i mitt rum så det inte ser ut som kaos när jag kommer hem samt packa det sista. Slutligen kanske jag ska få mig själv att se någorlunda levande ut när jag ska åka tåg haha.

Bläääää

Asså fyfan jag har inte saknat att vara såhär mätt. Asså det är inte roligt. Ändå är det över 2 timmar sen vi käkade. Usch usch och usch inte roligt alls. Tror jag bara ikväll fått i mig mer kalorier än jag käkat hela veckan. Det är lite skrämmande. Tur då att jag minskat det lite med sammanlagt 1 timmes promenad med Bulten. Men måste ju erkänna att det var rusktig gott och helt värt det. Trevligt som bara den var det också! Blev dock ingen shopping för mig innan vi käkade. Inte sugen hmm..

Nu håller jag på packa. Åker hem med 11 tåget imorron och när jag kommer hem ska jag dra med mamma till Chilli.

Blir så jävla lycklig!

Ibland blir jag bara så lycklig att jag vill sitta och grina i min ensamhet. För en gångs skull är det något som jag kämpat för och åstadkommit helt själv. Förra månaden köpte jag nämligen ett par lackleggins som då satt väldigt tight för jag visst ju att jag skulle gå ner i vikt iom dieten. Men att det skulle vara sån skillnad hade jag aldrig kunnat förutse. När jag satte på mig legginsen nyss sitter de perfekt om än lite löst tom, speciellt i midjan.

Det är sånt här som får självförtroendet att växa. Det har egentligen ingenting med hur mycket jag väger att göra, hur stora kläder jag har utan att jag själv märker att jag mår mycket bättre och ser skillnaden på min kropp. I slutändan är det ju jag som ska vara nöjd med den och jag som ska älska den. Det spelar egentligen inte så stor roll vad alla andra säger. Och det är vi sånna här tillfällen jag vill ge mig själv en riktig klapp på axeln. För det är jag som utvecklas på vägen mot att älska mig själv för den jag är. Först då kanske jag kan låta någon annan älska mig utan att tveka.

Men nu till något trevligare. Ska traska iväg till Nina nu och ta ut Bulten sen träffa Emelie och Gabi vid bussen. Här ska ner på stan och shoppas lite före maten. Eller jag ska nog inte shoppa så mycket vad jag vet men man kanske hittar något roligt. Behöver ny BH om inte annat då de jag har sitter löst runt bröstkorgen nu. Sen blir det Kinamuren.. Wihoo!

Inlägg 1000

Det är är mitt tusende blogginlägg. Grymt bra jobbat av mig själv måste jag säga. Med tanke på att jag inte ens haft den här bloggen i ett år. Vet inte om det är att jag snackar för mycket skit eller om jag helt enkelt har mycket att säga som gjort att jag kommit upp i så många inlägg. Det får ni väl avgöra själva, jag tycker fortfarande att det är kul.

Jag tänkte iaf ge detta tusende inlägg till den tatuering som jag förhoppningsvis ska göra i helgen. Det ser ut såhär och ska symbolisera den absoluta kärlek jag känner för all musik i världen. Det är ju faktiskt sant att jag inte kan välja en musikstil före en annan. Alltså älskar jag musik i allmänhet och skulle inte kunna klara mig utan den.

Spotify invite

Har 6 st spotify invites som jag kan ge bort. Någon som vill ha säg till!

Har nu betalat alla mina räkningar. Känns skönt... Eller ja så skönt det kan kännas när man blir av med hälften av alla pengar man fått in.

Idag händer inte så mycket. Har ansvar för Bultens promenader så ska ut med honom. Måste tvätta mysbyxor eftersom det verkar vara den enda jag använder nu när jag är hemma typ hela tiden. Måste även packa eftersom jag åker hem till Uppsala imorron på dan. Behöver dock inte så mycket med mig eftersom jag bara är borta över helgen.

Ikväll blir det Kina Muren med socionomgänget. Malin fyllde år igår så får man offra en kvälls nyttigare mat.

Ibland går det bara inte

Försökte i säkert 2 timmar att grej med Emelies dator men det ville sig helt enkelt inte. Med andra ord den funkar inte alls som andra datorer eftersom jag formaterat om min några gånger plus flera av mina andra utan problem. Så till sist fick vi helt enkelt ge upp. Mena datorn ville inte ens samarbeta och låta oss öppna honom för att dammsuga bort allt damm. Envis sak den där och måste erkänna att idag var inte jag mest envis. Så få se om jag kan klura ut något.

Visste ni att jag tydligen är förlovad och ska gifta mig? Nej det visste inte jag heller förrän idag. haha

Sådär ja

Nu har man fått lite gjort under dagen iaf. Var först till Nina och hämtade hennes extranyckel eftersom jag ska gå ut med Bulten imorron när hon jobbar. Sen tog jag mig en sväng till solariet och låg där och myste i 15 minuter. På vägen träffade jag Annie som bodde i min korridor förr, alltid lika roligt att träffa på henne. Sen var det hem snabbt för att byta om och gå ut på promenad med Gabi. Ja jag och Gabi är ute och går en hel del men det är skönt och varför inte ta en promenad och bränna lika kalorier samtidigt som man snackar skit liksom? Tycker iaf att det är underbart skönt att komma ut och röra på sig. Så vad ska jag göra när Gabi åker till Brasilien i två månader? buhuu..

Nu ska jag slänga i mig en shake och dra över till Emelie. Dags att göra något åt hennes dator.

What goes around comes around

Blev väckt för ett tag sen av Evelina som inte tyckte att jag skulle sova mer än till klockan 10. Hade det inte varit för att jag hade den mest underbara dröm med en viss person på S. så skulle jag kanske inte brytt mig men nu fick jag en liten tår i mitt öga. Aja inget att sura över, utanför min dörr fick jag ett trevligt välkomnande av resten av korren eller ja, Markus, Karin och Martin iaf, det känns som att de är de personer kvar i korren som man kan lita på. Som man vet vart man har liksom och de är alltid lika trevliga. Andra halvan av korridoren har blivit förstörd tyvärr, sura miner, tråkiga händelser och nyinflytt. Sorry men ingen kommer någonsin kunna ersätta Anna. Som jag saknar väldigt mycket emellanåt även fast det gått ganska smidigt.

Man kan ju undra vad dagen bjuder på. Jag har ingen aning. Hade tänkt gå och sola amen just nu känner jag inte ens för att gå ut. Men måste köpa mjölk för mina sista slantar senare så är väl bara att röra på sig. Förkylningen känns såå mycket bättre vilket är skönt.

Jag är inte galen

Jag kollade på "Fråga doktorn" igår och där var en journalist som skrivit en bok om panikångest. Hon själv fick det för ca 20 år sedan och bestämde sig därför att forska med om det och försöka ta reda på så mycket som möjligt.

Boken heter Jag är inte galen och släpps i mitten av april. Jag kände direkt när jag läste om den att det är en bok jag gärna vill ta mig en titt på. Det har alltid intresserad mig att veta mer om, allra helst när jag själv drabbats av 2 eller kanske 3 panikattacker.

Såhär beskrivs boken:
Om en dold folksjukdom
"Jag trodde på fullt allvar att jag hade blivit galen. Fullständigt knäpp. Det som hände den där dagen för nästan tjugo år sedan var så fruktansvärt att jag trodde att mitt liv var över." Så beskriver journalisten Anna Lithander sin reaktion när hon plötsligt drabbades av panikångest. Ben som darrade, yrsel, tryck över bröstet, en känsla av att inte längre vara med i verkligheten. En skrämmande upplevelse. Att leva med panikångest och den ständiga rädslan för nya attacker inskränker livet.

Men vad sker egentligen i kroppen vid en panikattack? Varför drabbas kvinnor oftare än män? Och är symtomen en reaktion på vårt sätt att leva idag?

Anna Lithander har skrivit en bok om panikångest, som numera klassas som en folksjukdom. Över 200 000 svenskar lider av återkommande panikattacker. Bokens medförfattare, Per Carlbring är docent i klinisk psykologi vid Linköpings universitet och en av Sveriges ledande experter på panikattacker. Här delar han med sig av sina erfarenheter och tipsar om hur man kan hantera panikångest med kognitiv beteendeterapi. Dessutom bidrar en rad kunniga personer i boken med kunskap, tankar och reflektioner kring en av vår tids mer skambelagda sjukdomar.

Det är viktigt att avdramatisera. Problemet med panikattacker är faktiskt både ofarligt och behandlingsbart. Man behöver inte skämmas för att ha blivit drabbad. Boken visar att det går att bli av med panikångest.

Hemma från uni

Hemma igen. Pallade helt enkelt inte att stanns på universitetet. För det första tycker jag att föreläsningen sög och så var jag skit trött. Ingen ork alls i mitt lilla huvud. Så bestämde mig för att gå hem istället. Hade tänkt sola men var inte på humör. Får ta det imorron istället.

För övrigt så har jag grym träningsvärk efter mitt lilla fyspass hemma igår. Vem behöver friskis liksom? haha nerå men det känns bra. Har precis käkat lite och tror jag ska hoppa i säng ett tag. Skit trött!

Orolig som satan

Jag hatar att leva i ovissheten. Speciellt när det gäller ens kompis. Han skrev "Goodbye all" på diverse olika internet sidor i lördags och ingen har hört eller sett något av honom sen dess. Vi har försökt skicka sms utan svar. Vad gör man när personen i fråga inte ens bor i Sverige, man har ingen kontakt med hans föräldrar och framförallt man vet ingenting. Han har varit deprimerad förr och försökt och gjort dumma saker men på senaste tiden har han varit allt annat än nedstämd och deprimerad. Så detta kom som ett slag under bältet, out of the blue, som en blixt från klar himmel. Vad ska man göra?

Har sovit skit inatt pga det här, jag grubbla, tänker, funderar och kan inte riktigt fokusera. Jag har ont i magen av oro och jag kan inget mer göra än att vänta och se vad som händer. Hoppas att han dyker upp förr eller senare.

Ska på föreläsning om ett tag men det är fråga hur länge jag pallar att sitta kvar där. Jag ska försöka men kan inget lova just nu.

En av de dagarna...

... då det känns extra motiverande att ta tag i sitt liv. Har varit ute på över en timmes promenad med Gabi, sen när jag kom in tog jag tag i det lite mer och körde 100 situps, 100 pushups, benövningar för lår och vader samt lite för rygg och sidomuskler. Ja jävlar vad jag fick till det, varför ska man köpa träningskort när man kan köra en långpromenad och träning i sitt eget rum till musik man själv valt? Okej det är faktiskt roligt att komma iväg och träna i grupp det är väl därför man går till Friskis.

Men känner mig grymt duktig idag alltså. Det är nästan så man skulle kunna säga att jag gått i minus idag. Har fått i mig ca 200 kalorier idag och efter en långpromenad och 30 min annan träning har man bränt bort mer än det.

Nu väntar lunch och en skön dusch.


Intressant

Är det bara jag som tycker det här med Handels tänker ta ut sina anställda i strejk under påsken? Detta pga att deras förhandlingar inte fungerar (uppenbarligen). Mena eftersom vi kört hur mkt förhandling som helst i arbetsrätten och sedan senast förra veckan läst om stridsåtgärder dvs strejk. Jätte intressant att kunna kolla upp massa lagar i ärendet. Jag säger då att det är intressant och man har något att tolka med sin lagbok istället för att bara läsa den rakt av. Jag hoppas då inte att det blir strejk för jag mena vart ska man få handla sin påskmat som jag längtar så mycket efter?

Nackdelen med att snön smälter

Iaf när man är ute och går på promenad. Det är ju så att hundar bajsar i snövallarna och alla hundägare tar inte upp bajset. Jag har absolut inget problem med att de lämnar bajs lång upp på en gränsmatta eller it utkanten eftersom när snön smälter eller tom innan det hinner frysa så tar naturen hand om det. Men de som lämnar sitt bajs längs gångvägar så ligger de i snövallarna tills det smälter och när det smälter kommer det fram och ligger på asfalten. Det säger sig själv att det tar ett bra tag innan något försvinner från asfalten och ja går man då promenad måste man hålla koll på fötter och zickzacka mellan bajset. Inte så roligt kanske.

Skön låt

Cookies n Beans - First we take Manhattan

Vulkanutbrott på Island inatt...

... coolt eller vaddå? Jag tycker det är coolt jag har alltid varit fascinerad av vulkaner men det har känts som att nej sånt händer inte nu för tiden. Uppenbarligen gör det ju det! Förstår att det kanske inte är så kul för de som bor där! Men de är väl typ vana? Enligt Aftonbladet så får de ett vulkanutbrott vart 5e år eller något sånt. Det är en hel del. Om jag inte misstar mig så hör denna kontinentalplatta ihop med den som går hela vägen till Haiti och Chile. Skillnadne är väl att plattorna går ihop vid Haiti och Chila vilket ger jordbävningar och de går isär vid Island vilket resulterar i vuklanutbrott, kanske är en biverkning av att plattan rört på sig en del, detta måste forskas i tycker jag =)


Nu blir jag irriterad

På den här bubblande förkylningen eller vad det är för något. Har varit konstig typ tjock i halsen och det typ kliar och sticker sen i onsdags. Det är väldigt irriterande för det hjälper typ inte att försöka hosta eller någonting. Sjukt störande. Sen för att inte tala om att jag är halvtrött i hela kroppen. Nästan så att det är jobbigt att ibland ta sig ut i köket för att fixa frukost. Som igår var det inga problem att promenera till Willys men tillbaka hem var ett helvete, kroppen ville inte alls. Och sen för att inte tala om det här att jag gärna skulle kunna lägga mig och sova en liten stund var och varannan timme men tvingar mig stanna uppe eftersom det inte är bra att sova hela dagen.

Åh jag som hade tänkt skaffa träningskort den här veckan! Skit störande!

Har sökt sommarjobb idag...

... och inte vilket sommarjobb som helst. Som djurvårdare på skansen faktiskt. Hur kul vore inte det? Visst det är mycket att städa och sånt men man får ju hålla på med massa djur samt träffa massa människor. I like! Visar väl också på att jag kanske får användning för min 3åriga jälla utbildning? Mena är man djurvårdare så är man, kanske har glömt lite men känns som att man kan komma in i det ganska lätt för kunskapen finns ju kvar.


3,5 timme senare...

... och jag har inte åstadkommit ett dugg faktiskt. Vart har tiden tagit vägen? Har visserligen suttit och rensat bort massa skit från min dator. Man har mycket skit kan jag säga men flera timmar?! Vad hände med min promenad liksom? Får väl ta den nu!

Tror för övrigt att jag är smått paranoid. Ringde på min dörr för nån timme sen och har inte jag bestämt med någon som ska komma hit öppnar inte jag. Mena det kan ju vara raditjänst haha. Gillar dom inte alls, fulingar! Vill ju inte få skit för korrens tv! Men den här gången fortsatte det ringa på dörren och jag blev ju smått nyfiken så jag går ut i korridoren och så låter det som att Markus (min granne) pratar i trapphuset men dörren till hans rum är öppen och vad ser man, nycklarna sitter i dörren. Då gick det upp för mig att det var Markus som ringde på haha. Så vågade jag faktiskt gå och öppna!

Undra om jag ska gå och köpa mig något gott idag. Mena det är lördag och jag har faktiskt gjort en deal med mig själv att på lördagar BARA får jag äta lite godis och nu har det gått en vecka och jag har varit superduktig och hållt mig till dieten. Så promenat till Willys och tillbaka låter väl inte helt fel? Måste käka först dock, är dags för ännu en shake annars blir det helt fel i tiderna!

Nedräkning!

Om sisådär 5 månader också vi till Cypern och Ayia Napa!! Ja jag vet att jag verkligen är ute i tid med detta men jag behöver något att se fram emot i mitt liv. Och just nu längtar jag så oerhört till solen, stranden och ett blått hav. Det ska bli helt underbart så kommer man tillbaka solbränd och fin lagom tills terminen börjar igen!

Anna, Emelie, jag och Emilia åker den 20e Augusti kl 06.


Jahapp då var det lördag

Och jag frågar mig, jahapp vad ska jag hitta på idag då? Halsen känns helt knas och jag känner att det är något som ligger under och bubblar men samtidigt så känner jag mig inte tillräckligt sjuk för att ligga i sängen heller. Så man kanske ska ta sig ut i solen? Nu när det för en gångsskull är framme efter att ha lyst med sin frånvaro i 2 dar! Sen om jag är helt slut om några timmar och behöver ta en powernap eller nått då får det vara så. Hellre försöka och får gå och lägga sig igen än att ligga och dega hela dagen.

Någon som vill med ut på promenad?


Så ska det låta

Nu är det äntligen dags för lite så ska det låta. Tycker det är ett underbart program för musikälskare i alla åldrar. Jag tänker iaf kolla på det och har dragit med mig Gabi som kommer när som helst. Efter det blir det National Treasure på kanal 5. I like!


Min favolåt just nu

Italobrothers - Stamp on the ground

Det går långsamt...

... men sakta men säkert så går det framåt. Jag har nu sorterat tvätt, tagit ur smutsiga sängkläderna, plockat undan på golvet och kastat alla sopor. Tog också en sväng till ICA och handlade lite. Kanske belönar mig lite ikväll med grönsaker och dipp för att jag varit så duktig i veckan. Det kan väl ändå inte räknas som så onyttigt? Nu håller jag på får i mig lite "mat" dvs chokladshake. Vaniljen tyog slut imorse så nu blir det att börja på chokladen. Vet inte varför men tycker nog att vaniljen är godare, lite mer neutral, förr tyckte jag bättre om choklad. Sen ska jag dra en sväng med snabeldraken (dammsugaren) i mitt rum och kl 17 ska jag tvätta. Kul fredagkväll va?

Älskar att sova

Tror jag har haft en förkylning eller har fortfarande som ligger och bubblar utan att bryta ut som gör att jag har huvudvärk och småvärk i hela kroppen faktiskt så bestämde mig att verkligen sova ut idag och inte hoppa upp ur sängen när jag vaknade. Men blev väckt runt 8-9 nångång av campushälsan som sa att kuratorn jag skulle till idag kl 10 var sjuk, så hon ska återkomma med en ny tid. Så det var bara till att vända på mig och låtsas som om att jag inte vaknat alls och somnade om. Sen vaknade jag klockan 11 och det kändes nice faktiskt. Vad dagen har att erbjuda vet jag inte. Måste iaf ta mig till affären och köpa mjölk. Är typ det som går åt mest i mitt hushåll nu när jag dricker shakes två gånger om dan. Sen skulle jag kanske behöva röja i mitt rum, typ dammsuga och bädda rent i sängen. På tal och det skulle jag behöva tvätta också. Men har ju hela dan på mig så varför stressa. Idag ska jag bara ta det lugnt, lyssna på musik och kanske se på en film.

Dagens citat!
"Det är bättre att vara tyst och låta folk tro att man är korkad, än att öppna käften och bevisa att de har rätt."

Problemet är löst

Jag får låna mormors bil så jag kan åka fram och tillbaka nästa helg. Helt underbart att slippa ta tåget!


Pissväder

Det är grått, trist, tråkigt och framför allt blött. Det är sånna här dagar som gör att man ibland blir lite smått trött på livet faktiskt. Pallade inte vara kvar på föreläsningen idag, orkade inte fokucera på det vi skulle göra så jag och Lina drog. Satt och filosoferade ett tag och ringde diverse samtal, terra Jennie och lite sånt. Sen gick jag till solariet och la mig en kvart tror jag. Var underbart skönt att ligga där i värmen. Ville inte att det skulle sluta. Tror faktiskt att jag ska krypa ner i sängen ett tag. Har ingen ork att göra något.

Förvirrad...

Jag känner mig ganska konstig idag. Jag tror jag grubblat över diverse saker hela natten. Vaknat om vartannat men jätte konstiga tankar. Hur vet man när man kan lita på någon? Det har hänt så konstiga saker på senare tid att jag börjar förlora tron på folk. Hur undviker man att bli inblandad i saker med personer man bryr sig om och vill hjälpa? Det är väl så att alla har vi vår väg att gå, saker att lära oss. Vi har väl blivit tilldelade våra liv för att lösa problem vi inte gjort något åt i det förra. Ja jag tror på tidigare liv och jag tror på liv efter detta. Det är inget konstigt och jag vet att jag inte är ensam. Dock är jag långt från lika "illa" som andra. Jag vill helst inte skylta med det. Men just nu känner jag min klyven. Kan man bli utnyttjad och veta att man kanske blir det utan att göra något åt det eller är det falsk alarm och känslorna som spökar av tecken. Jag orkar inte en gång till... jag känner mig vilsen.

Söt klänning

Tror att jag gått och blivit lite tjejig på sista tiden. Problem och saker som jag inte brytt mig om förr har blivit mer och mer viktiga. Hade aldrig klänningar när jag var yngre och knappt kjol heller men nu ser jag allt fler söta saker omkring mig. Kollade på bonpix.se idag och hittade denna klänning.

Tycker det är jätte söt som sommarklänning. Gillade nog den med rosa, grått och svart mest men blå, gul va inte fy skam heller men lite mer färg än jag är van att ha på mig. Men man kanske ska ha ljusa klara färger på sommaren? Den fanns i grön, gul också men grönt funkar inte för mig iaf. Tyvärr verkar flera gilla den i rosa eftersom det är tillfälligt slutsåld =(

Vad tycker ni? Hemsk? Söt? Okej?

Nu ska planeras

Försöker få ihop det så jag kan åka bil Uppsala-Örebro om 2 veckor. Det för att jag nästa helg tänkt åka hem till Uppsala för att se på isracing på studenternas. Det är en tradition jag och pappa har och jag tycker det är jätte trevligt att åka iväg på det. Känns kul att umgås och det känns extra roligt nu när vi inte ses så ofta. Det är helt enkelt en av de sakerna vi alltid gjort tillsammans =). Sen kommer problemet, Påskveckan. Då jag måste åka tillbaka till Örebro för 2 dagar föreläsning måndag och tisdag för att sedan åka tillbaka till Uppsala över påsk. Så nu ska jag försöka ragga tag på en bil i två dagar. Få se hur det går!

Såhär är det

Jag och flera andra har många gånger diskuterat när nästa Harry Potter film kommer att ha premiär och nu har jag iaf luskat ut ungefär när. Såhär är det att den har biopremiär den 19e November i Storbritanien så då brukar den ha premiär här några dagar efter. Så jag gissar nån gång 24-26e november kanske?


ÅÅÅH Längtar!!!

ECLIPSE KOMMER VARA SÅ JÄLVA BRA!!!!


Sovmorron!

Tog mig en sovmorron idag faktiskt. Kände att jag inte orkade ställa alarmet nu när man fick en dag "ledigt" mitt i veckan. Så sov väl till 10 istället för alla andra dagar jag vaknat 8. Kände mig utvilad och pigg. Undrar vad dagen bjuder på då? Funderar på att ta mig ner på stan till Friskis och förnya mitt träningskort. Känns som att jag vill komma igång och träna nu när det går så bra med allt.

Vägde mig nämligen igår hos Emelie. Ja jag vet att det inte är helt rättvisande eftersom man bör väga sig på morgonen plus att jag hade ätit mat inte långt före då Emelie bjöd sen så ska man helst använda samma våg hela tiden och då bör jag gå efter den hemma i Uppsala. Men iaf så visade den att jag gått ner 4-5 kilo på lite mer än 1 vecka och det är väl inte fy skam? Aja nu är det dags för frulle.

Mys tisdag

Tisdagskvällen har jag spenderat hos Emelie. Först skulle jag hjälpa henne få Word på datorn men det var ju en hel procedur och gick inte helt som jag tänkt mig så får kolla på det någon annan dag igen. Dels hann jag inte heller för att Gabi, Maria och Malin döck upp för att kolla på film. Och sedvanligt när det gäller oss så blev det ju något att äta till också. Malin och Maria hade med sig chips och dipp, men blev inget för mig, väldigt stolt faktiskt. Är inte det lättaste när alla runt omkring en sitter och mubbar liksom. Sen blev det filmtajm i form av Twilight och New Moon så behöver man inte se dem på ett tag iaf. Eller inte förrän det är dags för Eclipse på bio iaf!

Nu ska jag hoppa i säng iaf, skit trött!

Usch vilken dag

Det har känts såååå mycket längre än det har varit. Kanske för att våra föreläsare var väldigt svår att förstå man fick koncentrera sig som attan. Kvinna med stark amerikansk brytning för den som undrar. Vet inte om jag tycker att hon var jätte bra heller. Det var lite långdraget och hon pratade mest om det hon gett ut på OH innan. Visserligen fick vi göra lite frågor men vet inte om jag lärde mig jätte mycket av det heller. jo vi fick en kortare lunchrast, ytterst jobbigt måste jag säga, visserligen fick vi sluta mycket tidigare så ska kanske inte klaga allt för mycket.

Kan ju säga att min kropp är full av vårkänslor. Jag känner mig allmänt glad och lycklig faktiskt. Älskar när det blir vår och solen tittar fram. Vårfloden har väl inte kommit farande än så behöver inte klaga på att bli blöt om fötterna. Säger bara mer sol till folket!

Då var det morgon igen

Är det bara jag eller går dagarna sjukt fort helt plötsligt? Samtidigt som jag hinner med mycket på dagarna nu när jag vaknar så tidigt så känns det också som att det finns en hel del dödtid där jag inte har något att göra alls. Varför ska det vara så? Blir ju smått rastlös faktiskt.

Insåg just att Isracing SM på studenternas är nästa helg. Woine woine åka hem 2 helger i rad? då det är helgen före påsk. Jag vill ju gå, går varje år! Det är liksom min höjdpunkt varje vår och efter isracingen blir det alltid underbart väder. Får klura på den.

Nu måste jag klä mig lite grann och käka frukost. Föreläsning om diskriminering står på schemat idag.

Behöver ett sommarjobb

Känns som att jag inte gör annat än att kollar efter sommarjobb. Flera gånger om dagen säkert. Det känns som att jag börjar få slut på idéer var jag kan söka någonstanns och det är ju inte så att de bara ploppar upp en massa på platsbanken heller! Aja får väl fortsätta tills det ger något, har sommarkurser som backup men man vet ju aldrig och helst slipper jag ju leva på CSN i sommar också!

JAG TAR VILKET JOBB SOM HELST! (nästan)

Vuxna människor

Ibland kan man undra vad det är för fel på folk. Varför kan man inte försöka underlätta för andra istället för att skita i allt. Köra sitt eget race utan att ta hänsyn till någon annan. Vi hade korridorsmöte idag igen. Största problemet är fortfarande städningen. Jag förstår inte att det ska vara så svårt? Som vanligt valde en viss person att inte närvara. kl 18 när mötet skulle börja gick han bara demonstrativt ut, verkligen ut genom dörren också. Skit samma vi var iaf 6 st av 8 närvarande. Så vi började spåna på ett nytt system mot vad vi har haft nu då en har haft i uppgift att ta hand om hela köket och ja när vissa inte sköter det så falerar verkligen allt och vi andra bli lidande. Det vi kom fram till var att man skulle ha mindra sysslor att skönt varje vecka som tex att ta ut sopor, torka spis och bänkar eller dammsuga och moppa golven. Dessa sysslor kommer såklart variera efter schema så man inte behöver göra samma sak jämt. Med det nya schemat så kommer man också ha 2 veckor då man inte gör något alls. Alla var med på detta utom en viss person som kom tillbaka för att dricka te. När han sedan fick frågan om varför han inte var med och vad han tyckte fick vi till svar att han inte brydde sig, att han inte skulle vara med och att han kör sitt eget race dvs vill han ockupera en hel diskho en hel vecka så göra han det och skiter i ifall vi andra blir lidande. Asså varför bor man med folk när man håller på så? Det roligaste med det är att han också är äldst i korridoren och nästan 40 år gammal. Man blir bara så trött ibland! Jag hoppas iaf att det nya städschemat ska funka bättre eftersom när 2 personer skiter i det som ska göras så blir det bara mindre saker som vi andra kan lösa och hantera på ett lättare sätt.


Ny vecka igen då

Och surprise surprise jag har ingen föreläsning idag. Och surprise surprise jag är uppe tidigt IGEN. Har vaknat kl 8 hela helgen och idag verkar inte vara något undantag. Så det har tydligen blivit min egna väckningstid. Idag hade det dock varit skönt att ligga kvar i sängen men har lovat Emelie att hänga med till Marieberg då något i hennes laptop gått sönder. Så vi ska åka så tidigt som möjligt för då kommer vi hem tidigt igen. Aja inget att göra så nu är det dags för frukost och så måste jag klä på mig lite.

Varför är filmmusik så bra?

Ramlade över en lista men massa filmmusik på spotify. Inte vilken som helst utan det är hur den är komponerad utan sång. Får man gåshud eller får man gåshud. Jag tycker det är helt underbad med filmmusik från större filmer som Star Wars, Sagan om Ringen, Harry Potter och Titanic. På något sätt berör musiken en på samma sätt som de anger stämningen i en viss scen i filmen. I like!

Tycker denna är riktigt bra. Heter "Love theme" och är från Star Wars filmen Attack of the clones.


Listan i spotify hittar du HÄR

Lång dag

Det känns iaf väldigt lång. F1 racet var väl okej, tycker inte att regeländringarna har gjort racingen bättre?! men kanske inte sämre heller egentligen. Var dock nervös hela racet igenom pga att avgasröret på bilen i vilken föraren jag hejar på gick sönder och det påverkade en hel del så han åkte ner från 1a till 4a. Så länge ut som han skulle åka ner till 8:e plats men han kämapde på och slutade 4:a iaf. Var lite deppad efter racet men tog mig en promenix till ÖB och Statoil för att hämta min bok och köpa diskmedel.

Diskmedel leder fram till nästa irritationsmoment just nu. Det verkar inte vara en jävel som försöker hålla rent på det här stället. Köket ser jätte äckligt ut och folk som springer där ute är typ irriterade och på dåligt humör när man ser skiten. Dessutom så har ingen brytt sig om att köpa diskmedel, så vad diskar man då med? Så jag tog tag i saken när jag ändå skulle bort till Statiol. Så nu har vi diskmedel, vi ska ha korridorsmöte imorgon och det är en del sura miner och folk som är trötta på det här med att vissa aldrig sköter sig eller ockuperar halva köket med sin disk.

Mer sol

Nu verkar det som att våra snöiga dagar är bakom oss. Det har varit sol till stor del hela veckan här i Örebro och idag är ingen skillnad. Jag tycker att det är helt underbart!

Sitter nu och kollar på första F1 racet för säsongen. Fyfan vad bra, är så lycklig!

Vann rätt låt?

Ja rätt låt vann i melodifestivalen igår. Jag vill nästan påpeka att det är första gången den låt jag verkligen håller på har vunnit. Melodifestivalen har alltid slutat med besvikelse då ett annat bidrag alltid har vunnit. Men den här gången så kan jag fira på riktigt! Dock har detta års melodifestival inte varit lika bra som föregående år men kan dock inte låta bli att känna en viss tomhet nu när det är över.

Kvällen igår i övrigt var jätte mysig. Vi blev hur många som helst kändes det som. Först var det jag, Emelie, Evelina och Joel som käkade tacos. Gud sååå gott det var, finns det något godare än tacos? Joel hade också gjort en jättegod egen tobleroneglass, snacka om att han kommer behöver bjuda på den ofta! Sen kom Malin och Simon, Katarina med pojkvän och kompis och så kom Joels bästa kompis Oliver också. Så det var fullt hus.

Måste säga att även fast igår troligtvis nästan blev lika mycket kalorier som jag ätit på hela veckan i övrigt så var det värt det. Eller okej så mycket åt jag inte för tacos är inte onyttigt då jag inte tog någon ost och ytterst lite gräddfil, glassen behöver vi inte ens nämna för där var grädde, toblerone, blockchoklad och massa annat, sen åt jag lösgodis också men inte så mycket, var inte sugen helt enkelt. Och under hela kvällen drack jag bara vatten och en liten cola zero när alla andra drack vin, cider, grogg och öl you name it. SÅ med andra ord tycker jag att jag gjorde bra ifrån mig!

Melodifestival final

Får nog passa på och skriva nu för om ca 30 minuter ska jag gå över till Emelie. Vi har bestämt att vi ska äta lite Tacos och ha trevligt ikväll till Melodifestivalen. Ja det är ett måste OCH tradition för oss. Nu blir det tydligen massor av folk som ska komma så få se vad som händer känns inte som att de är lika nördiga som jag och Emelie iaf. Ska bli intressant.

Ja vem hejar jag på då? Anna såklart! Skulle kunna leva med att Salem eller Darin vinner. Kanske skulle kunna acceptera att Saade gör det men det känns lite barnsligt att skicka honom till STORA Eurovision. Hade det varit Junior Eurovision sure skicka honom bara. Det är en bra låt men känns inte som ett moget bidrag att skicka om ni förstår hur jag menar.

Lördag

Vaknade hur tidigt som helst av mig själv och var jätte pigg så var ju bara att stiga upp. Jag vet ju att ifall jag skulle somna om skulle det kunna förstöra hela dagen. Vet inte varför det blir så men man är inte lika pigg när man vaknar. Så blev att vänta ett tag innan tredje formel 1 träningen börja. Det är kärlek!
Idag är det motorsport i stort sätt hela dagen. Nu porsche cup,  sen F1 kval och efter det GP2 race. efter det måste jag pallra mig iväg till Statoil och hämta ut min bok. Snabbis till Willys blir det nog också.

Kvällen bjuder på melodifestivalen hos Emelie. Blir tacos och gott gott. För min del första gången på en vecka. Men jag kan ge mig själv det eftersom det är melodifestivalen och lördag hehe.

Fredagsmys

Emelie är på väg hit och vi ska kolla på Sagan om ringen i brist på annat. Kanske blir lite popcorn också men just nu är jag proppmätt. Tror min magsäck blivit mindre eller nått? Åt lite blodpudding och massa sallad och herregud mätt mätt och mer mätt haha. Aja som sagt nu blir det fredagsmys.

Helg!!

Underbart med helg igen. Okej jag har faktiskt inte haft så myclet den här veckan. Dagens föreläsning var helt värdelös. Alla vi gick vid lunch. Så det var inte bara jag vilket kändes lite bättre för min del faktiskt. Man vill ju inte svika laget hehe. Nu är det dags för lite lunch. Blev lite sent har inte alls varit hungrig.

Fredag

Idag startar F1 på riktigt sitter just nu och kollar på första träningen. Helt underbart, förstår inte hur jag klarat mig hela vintern men på något sätt har det gått iaf. B-uppsatsen kanske är en förklaring till det, har varit så upptagen att jag kanske inte hunnit tänka på hur mycket jag missat det. Men nu kan jag se fram emot en säsong som sträcker sig till november!

Efter träningen ska jag till universitetet två timmar iaf sen tillbaka hem för andra träningen. Sen skiter jag alltså i eftermiddan. Anledningen till det är faktiskt att jag sett fram emot idag så länge och så flyttar de en heldag föreläsningar till idag. Då blev jag lite sur men så är det.


Sjukt stolt

Är kanske inget nytt att jag denna vecka påbörjat min diet. Det innebär 2 shakes herbalife och ett vanligt mål GI style per dag. Dvs att jag äter mat utan kolhydrater som pasta, potatis, ris och bröd så min mat består till stor del av grönsaker till någon form av kött. Måndag räknas dock inte eftersom jag åt lite popcorn med Emilie på kvällen så det är min 3e dag idag.

Till poängen till varför jag känner mig sjukt stolt över mig själv iaf. Jag var hos Evelina nu på kvällen för att se Criminal minds och de hade köpt massa lösgodis och så hade de popcorn. Jag åt inte ett dugg av det jag höll mig ifrån. Kändes lite jobbigt först men sen insåg jag faktiskt att jag inte var sugen. Visst hade det varit gott men det var inte värt det efter de här dagarn. Har som sagt lovat mig själv gott gott på lördag som belöning plus att det är melodifestival final.

Så nu ska jag ge mig själv en klapp på axeln och gå och lägga mig. Natti

Sanningen om matmyterna

Myt 1. Blåbär innehåller mer antioxidanter än andra frukter
Antioxidanter, som ska skydda från cancerframkallande fria radikaler. är på allas läppar i dag. Blåbär har blivit hyllad som en av de största källorna. Men egentligen är inte bären hälsosammare än annan frukt.
– Även om blåbär ligger i toppen på listan, så har forskarna upptäckt andra källor som är ännu bättre, till exempel mörk choklad, säger näringsfysiologen Angela Dowden till Daily mail.
Blåbär är bara rika på en sort av antioxidanter, som också finns i andra frukter exempelvis druvor. Den röda vindruvan ligger inte bara högre upp på listan, den är dessutom billigare än blåbär.

Myt 2. Fettsnål mat hjälper dig att gå ner i vikt
Äter du bars i stället för riktig mat och väljer du helst lågkalorivarianter före fetare mat? Fettsnåla alternativ och färdiglagade rätter är alltid lockande när man försöker gå ner i vikt. Men inte nog med att de ofta är fullproppade med socker, kolhydrater och syntetiska sötningsmedel, de kan också innehålla lika många kalorier som "fetare" livsmedel.
– Det kan vara bättre att ta en mindre portion av standardrätten med mer fett men mindre socker, säger Angela Dowden.


Myt 3. Nattmaten gör dig fet
Får du dåligt samvete för att du äter sent på kvällen eller till och med på natten? Kalorier är kalorier, oavsett om du ätit dem på morgonen, dagen eller natten. Studier som har gjorts på apor visar att djuren inte ökar i vikt oavsett om de äter 6 procent eller 65 procent av maten på natten.
Men att undvika att äta på kvällen kan ändå vara ett steg i rätt riktning, menar Angela Dowden.
– Människor tenderar att äta snacks hela kvällen framför tv:n, speciellt om de har ätit väldigt lite under hela dagen.


Myt 4. Ägg höjer kolesterolet
Trots att ägg innehåller kolesterol, så kan vår kropp variera hur mycket kolestrol den själv producerar. Helt enkelt, kroppen producerar mindre kolesterol om vi äter ägg. Studier vid University of Surrey har funnit att, efter att ha ätit två ägg om dagen under 12 veckor, hade ingen av testpersonernas kolesterolnivåer höjts.
Och samtidigt som ägg är relativt kalorisnåla (75 i ett kokt ägg), innehåller de också D-vitamin, B12-vitamin och andra näringsämnen.


Myt 5. Margarin är dåligt för hjärtat
Det var sant, förr. Margarin var tidigare fullpackat med transfetter som höjer det onda kolesterolet, vilket bromsar nedbrytningen av fett i kroppens fettceller, och minskar det goda kolesterolet. Vilket ökar risken för hjärtsjukdomar och diabetes.
Men efter att stora reaktioner från konsumenter har margarinet gjorts om och innehåller nu mer hälsosamma, fleromättade och enkelomättade, fetter.
Näringsfysiologen Angela Dowden menar att margarin är ett nyttigare alternativ än smör.


Myt 6. Koffeinfritt kaffe påverkar inte din energinivå

Man kan ju tro att koffeinfritt kaffe ska var just det - fritt från koffein. Men sanningen är att det innehåller koffein - även om det bara är lite, 5 mg jämfört med den ordinarie halten, 90 mg eller mer som i bryggt kaffe.
Dessutom har forskning visat att koffeinfritt kaffe kan göra dig sömnigare än inget kaffe alls. Dr Crystal Haskell, på Northumbria university, har upptäckt att en koffeinhalt på mindre än 10 mg faktiskt gör att människor känner sig mer trötta och får sämre minne. Hon menar att det beror på att kroppen förväntar sig att få en hög dos koffein när man dricker kaffe.


Myt 7. Frukt och grönt ska förvaras i kylen

En vattenmelon som stod i rumstemperatur hade dubbelt så mycket betakaroten och 20 procent mer lykopen, både antioxidanter, efter två veckor än en melon som förvarats i kylskåp under samma tid. Det säger forskare i Oklahoma i USA. Även bananer och persikor blir mer näringsrika om de försvaras i 20 grader.


Myt 8. Ät lite och ofta för att gå ner i vikt

Vad är egentligen bäst, att äta tre rejäla måltider eller sex små om dagen?
En australiensisk forskare, Dr Michelle Palmer, har jämfört viktminskning hos människor som äter på både sätten och fann att de gick ner lika mycket. Skillnaden var att gruppen som åt sex små mål om dagen var mer benägna att gå upp i vikt igen.
– Att äta lite och ofta kan kontrollera hungern, men risken med att äta ofta är att du stoppar i dig fler kalorier, säger näringsfysiologen Angela Dowden.


Myt 9. Råa grönsaker är mer näringsrika än kokta
Länge har den allmänna sanningen varit att när grönsaker kokas försvinner en del av nyttigheterna. Men det är nödvändigtvis inte sant. Morötter är ett typexempel.
– När de kokas, uppstår en skada på cellerna vilket frigör tre gånger så mycket betakaroten, en antioxidant som skyddar vår hud, säger Angela Dowden.


Myt 10. Vitt kött är mer fettsnålt än rött
Många som vill gå ner i vikt väljer kyckling som proteinkälla. Men fågel kan vara fetare är en mager köttbit.
– Myten kommer troligen från den tid när slaktarna lämnade mer fett kvar på skivorna. Nu är fetthalten nästan densamma, säger Angela Dowden.
En magert utskuren biff innehåller så lite som 5 gram fett per 100 gram, medan kycklinglår kan ha upp till 9 gram per 100 gram.


Text kopierad från: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6760782.ab

Det där med brandvarnare

Vi har iaf fått bekräftat hur det låter när en av ÖBOs brandvarnare går igång. Nån gång mitt på dan började det tjuta som in i helvete i korridoren. Jag verkade vara den enda där när jag tittade ut så gick ner mot köket tänkte att det var säkert någon som brända maten eller nått men då lät det mindre. Så gick därför tillbaka upp mot mig och konstaterade att det kom från Markus eller Karins rum. Efter en liten stund in i mitt detektivarbete tittade Markus ut som ett frågetecken så ja då var det bara Karins rum kvar. Så fick ringa henne då hon var på universitetet och säga att brandvarnaren lät som in i helvete i hennes rum. Kan ju säga att det var falskalarm så det skrek om det. Inge rök ingenting när Karin kom hem och stängde av den. Tror jag fick tinitus på köpet för fyfasen vad den lät. Inte en chans att man inte skulle vakna av den.

Skönt iaf att det inte var något allvarligt i hennes rum. Egentligen blev jag inte ens rädd jag undrade mest vart det kom ifrån. Hade säkert varit lite skillnad om korridoren fyllts med rök eller nått sånt. Men är det inte lite konstigt att den började pipa av bara den helt av sig själv? Det var ju inte snart slut på batterier pip iaf.

Vettel vinner VM

Det är inget nytt att Formel 1 säsongen börjar nu till helgen. Eller tekniskt sätt har den redan börjar eftersom alla team, förare och grejer är på plats i Bahrain. De har också börjat ge intervjuer för helgen och annat. Med andra ord så börjar det bli dags, det drar ihop sig på riktigt och på lördag och söndag smäller det. Jag är så exalterad att jag skulle kunna spricka, rastlös till tusen och jag kan inte göra mycket annat.

Det är så många förändringar inför denna säsong, regler, förare och annat. Tror inte riktigt att något vet vad som kommer hända första racet. Tror absolut inte att det är bara jag som känner såhär.

Men på förhand tänker jag tippa Sebastian Vettel som mästare, inte bara för att jag håller på honom utan för att han är grymt bra. Och jag är inte den enda att tippa honom som segrare i slutet av året ->Läs här<- Han var tvåa förra året och vann sitt första race i en "skit bil" året innan. Får de till allting så vinna han VM.

Jag ser fram emot den bästa F1 säsongen på länge!


Torsdag och sovmorron

Riktigt skönt att kunna sova till jag vaknade idag. Tycker därför det är riktigt skönt att jag inte sov halva dagen iaf eftersom jag måste upp tidigt imorgon. Tror jag har lärt mig det där med att sova rätt timmar nu, förrut kunde jag sova alldeles för länge och det resulterade såklart i att man blir slö i skallen och typ orkeslös. Är det inte lite intressant det där att sovar man för mycket eller för lite så blir man helt knas? Fast på olika sätt...

Dagen då? Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. Är inge vidare fint väder heller så känns inte så lockande med en promenad direkt. Men skulle behöva gå bort till Statoil och hämta mitt paket. Fortfarande lite upprörd att det kommer så långt bort och inte till ICA som ligger nära. Aja får hålla kolla på vädret, så länge det inte är för kallt eller regn/snöar är det ok.

Finns det något mer 90-tal än...

Beautiful life med Ace of Base?

Ser ni någon?


Vad ska man tro?

Diagrammen under visar en undersökning från MSN samt Aftonbladet angående vilken låt som är populärast inför finalen av melodifestivalen på lördag. Det är också ganska klart och tydligt att flest läser aftonbladet och inte på MSN. Om man ska snabbt jämföra de två så enligt MSN så håller de flesta på Eric Saade men om man kollar på aftonbladet så håller de flesta på Anna. Enligt båda sajterna ligger Salem al Fakir tvåa och efter är det väl Darin skulle jag gissa. Enligt mig skulle inte MSNs undersökning väga in lika mycket som aftonbladet eftersom fler har röstat där och det ger en mer rättvis bild. Men kort och gott man vi väl säga att det troligtvis kommer stå mellan Anna, Darin, Salem och Eric i finalen? Vad tror ni?


Uppe med tuppen

Är det inte underbart att vara uppe tidigt så säg? Soligt och fint är det redan så man känner sig lite lycklig iaf. Ska dra masa mig iväg till Uni till klockan 8 faktiskt. Då ska vi knåpa ihop en liten opponering på grupp 12:s Rättsfallsanalys. Det känns som att de gjort den väldigt bra (2 sidor) och vi ska komma med något bra och något dåligt. Njaa kan bli klurigt.

Dagens höjdpunkt dock är att jag och Nina ska sola efter. Mer UV till folket!!

Efter det ska jag nog försöka ta mig en promenad bort, långt bort till Statiol på Österplan och hämta mitt paket på posten där.

Vägglöss

Läste precis om vägglöss på aftonbladets hemsida. De typ gömmer sig i möbler och annat och suger blod av en på nätterna. De har tredubblats de senaste åren och att de blir vanligare och vanligare i och med att vi åker utomlands så mycket. 

Är det bara på mig som det kliar på hela kroppen av att läsa detta?

Radiotjänst på G i Tybble

Öppna på egen risk?! Ja jag är då inte hemma he he =D

Färdig

Har precis läst klart tredje twilight boken. Och den fjärde ligger och väntar på mig på posten. Skickade efter den när jag började komma till slutet. ÅÅh jag vill fortsätta nu men orka ta sig ända bort till Österplan det är ju hur långt som helst, varför kom den inte till ICA? Aja får ta det imorron! Så snart Lina kan vi ha vår Twilight diskussion haha.

Förhandling x2

Idag har vi haft massa förhandlingsövningar. Först på förmiddagen då man kunde tävla och vinna pris, vilket var en påse daim så var lika bra att min grupp inte vann. Slut med godsaker i veckorna för min del nu och jag har märkt att det funkar så då tänker jag fortsätta! Efter lunch hade vi en förhandlingsövning till. Tycker att båda gick väldigt bra faktiskt. Måste erkänna att det är lite kul också men klurigt.

Synd att jag måste gå upp tidigt imorron för att skriva opponering på ett rättsfall. Kommer bli jobbigt men får komma hem ganska snabbt.

Tisdag

Föreläsning nu med massa förhandlingsövningar och vettesjutton allt de hittar på. Helst ska det hittas på dagen innan och så förväntas det att man ska se och vara förberedd. Få se hur det här gå!

Underbar dag

Den här dagen har varit helt fantastisk. Jätte fint väder, varmt och skönt. Tog en timmes promenad med Emelie på eftermiddan. Solen värmer verkligen nu, precis vad jag behöver. Kan man bli annat än glad liksom? Sen blev det lite käka och efter det så har jag bara suttit här och kollat lite jobb. Har precis duschat också så jag slipper göra det imorron, känner inte att jag vill gå upp sådär extra tidigt för att duscha. Snart kommer väl Emelie hit för övrigt. Ska se svenska hollywoodfruar och så är det Boston teaparty efter det. Sen blir det nog snark för min del. Ses imorron, önskar mig sol och fint!

Två avklarade, en kvar

Sådär ja nu har jag klarat av två av mina tre måsten idag. Den ena var att gå till Willys, heölt underbart att gå och jag blev vara 350 kr fattigare även fast jag fick tre kassar med mat! Älska Willys eller vad? Sen har jag sökt sommarkurser, man behöver en plan b nu när det är som det är med sommarjobb. Blev en hel del kurser faktiskt men hellre för många så man kan välja vilken man känner för eller har reserv om det inte blir av. Sökte dessa kurser så är det någon annan som vill söka och joina mig kanske? haha (Emilia jag vet att du vill gå Geografi och sport!)


Spring is in the air

Underbart skönt väer ute. Jag bara njöt när jag tog mig till Willys. Helt underbart! Lite blött här och där men det får man väl tåla om det ska vara så. Känenr mig på lysande humör idag och ingenting kan stoppa mig!! =D Min termometer visar att det är 18 plus men det tror jag knappast haha. Visserligen sitter den i solen då jag har eftermiddagssol men 18 grader tror jag inte på. Min termometer visade -10 när det var -20 liksom så den kan man inte lita på. Billigt skit! Tror jag ska öppna mitt fönster på vid gavel och sätta mig och sola lite. Solen står perfekt snart! ÅÅÅÅH I like!!

Måndag

Då var det ny vecka igen och äntligen kommer vi ha lite att göra. Måste erkänna att det varit lite långtråkigt att inte ha något att göra på typ evigheter. Men sånt är livet ibland antar jag. Imorron har vi alltså föreläsning och förhandlingsövning. Jag tycker faktiskt att förhandlingsövningarna är roliga när man jobbar med och mot rätt personer.

Vad ska jag göra idag då? Jo jag ska söka lite fler sommarjobb, sökte tre stycker igår och nu kanske det kommit upp fler som man kan söka annars för jag försöka gnugga min geniknöl så kanske jag kommer på någonstanns jag kan söka. Sen ska jag anmäla mig till sommarkurser, har en hel uppsättning med olika kurser men tänkte söker jag många så är chansen till att jag får ihop två stycker större. Man måste ju läsa 13,5 p eller nått sånt mellan vecka 26-32 för att få CSN. Jag måste gå till Willys och handla också, finns inte mycket här hemma att äta. Eller jo i frysen finns massor men har inge sallad och sånt. Så man kanske ska sätta fart?

Ska testa...

Har tänkt testa ett nytt schampo och balsam. Var kampanj på dem så kunde inte låta bli. Det går ju på reklam hela tiden med tréseme och syoss dvs reklam för produkter från frisörer. Mena om de nu ska vara så mycket bättre än "vanliga" produkter så måste jag ju testa och se om jag märker någon skillnad. Mitt överhår har länge varit torrt och lite slitet så detta shampo kanske kan ändra på det? Har använt det en omgång nu och luktar gått iaf!


Yesterday



Toni Braxton släppte för ett tag sen sin nya skiva och det finns en låt på den som jag bara älskar. Tycker att den är jätte fin och innehåller mycket känsla. Låter heter iaf "Yesterday".

Toni gjorde också denna låt till en "duett" med en annan artist och jag har svårt att bestämma mig vilken version jag tycker är bästa så lägger upp dem båda.

Toni Braxton - Yesterday


Toni Braxton feat. Trey Songz - Yesterday


Tror det lutar mot att den sista är lite bättre...

Visst är den söt?

Här är min nya lilla söta DVD-spelare som jag fick av pappa. Den får vara komplement för min inspelningsbara DVD-spelare ett tag framåt eftersom den fortfarande är trasig och reservdelarna har inte kommit. Så vi tog hem den igen eftersom det fortfarande går att spela in och kolla på hårddisken. Dock lite krångel men det får man ta så länge det funkar. Men den spelar som sagt inte skivor längre så då får denna lilla sötnos göra jobbet! =D


Söndag

Då var det söndag igen. Vet inte riktigt vad jag ska roa mig med idag faktiskt. Har tvättid kl 13 visserligen och låter som att jag och Emilie ska kolla på film. Men mer än det så låter det inte som att det blir väldigt produktivt. Som det ser ut just nu har jag inte heller någon lektion imorron. Börjar bli smått trött på att aldrig ha några lektioner. Känns som vi inte haft någon på evigheter, sisådär 2 veckor plus.

Gårdagskvällen var mycket trevlig. Var hos Evelina med resten av Tybblemaffian (haha) och kollade på andra chansen. Vill ännu en gång påpeka att jag tycker den ÄR helt jävla onödig! Den är bara till för att svt vill ha mer pengar. Det är ju bara enformight och tråkigt och man får höra en låt hundra gånger typ. Usch usch usch.

Nu ska jag försöka få något i magen!

Alice

Vet inte hur många som vet att det är Avril Lavigne som gör ledmotivet till Alice i underlandet som kommer på bio snart. Jag tycker att låten är riktigt bra. För mig är Avril lite upp och ner, gillar några låtar men har svårt för henne på det sättet att jag inte tycker att en hel skiva håller måttet för att jag ska köpa den. Iaf så är denna låt Alice den första singeln på Avrils kommande album.

Avril Lavigne - Alice

Hemma igen!

Hemma igen i Örebro. Resan tillbaka gick bra, tåget blev 7 minuter sent så det var lugnt. Sköna var att jag slapp gå av på hela resan så inget byte i Enköping. Kan säga att det var underbart! Undra varför de inte gör så oftare? Mena resan blev billigare än vad jagf brukar betala. Visst det tog 1 timme mer men jag tar det eftersom jag slapp oroa mig för om bussen skulle bli sen eller om jag skulle få stå och frysa i Enköping i väntan på tåget. Så nu har jag provat två nya vägar till och från Örebro. Föredrar nog tåg i slutändan, buss är inte riktigt min grej så länge. Kanske med skönare säten som de till Eckerö!

Vad ska man hitta på idag då? Måste ta mig till Willys och handla lite mat, är helt tomt i mina skåp, inte i frysen dock så det är skönt. Sen måste jag ta tag i att sy hålet i mina mjukisar!

Snart så...

Snart så drar jag tillbaka till Örebro. Förstår inte att det alltid ska vara sån lång väntan när man ska göra någonting. Men nu slipper jag konka på all packning iaf och det tycker jag om. Fick ju en väska till med mig hem eftersom vi hämtade tillbaka min DVD-spelare eftersom hårddisken i den fortfarande funkar men att de ska fortsätta leta reservdelar åt oss så får vi lämna in den igen. På tal om det, ni kanske minns msn konversationen mellan mig och pappa där han sa han hade en liten present? Han har köpt mig en lite DVD-spelare som får kompensera för min andras handikap ett tag framöver eller tills jag kan köpa en ny med hårddisk.

Aja dags att packa ihop dator och det sista som ska med. Thomas kommer om ca 15-20 min och hämtar upp mig och min bror...

Det gick ju bra

Gick hur bra som helst hos tandläkarn. Tror det finns en anledning att jag fick byta till den här tanten. Tycker hos är jätte bra, försiktig och säger vad hon gör så att jag kan förbereda mig på det värsta. Men det känns inte så tokigt att ligga där. Förstår inte att man ska vara så töntig innan! Aja det är väl som det är.

Hade inga hål, tack för den! Så slipper jag åka tillbaka haha. Fick också beröm att jag skött om tänderna riktigt bra sen sist. Tom så bra att hon inte tycker att jag ska använda munskölj med extra flour som jag gjort ett tag nu utan byta till ett "vanligt". Hon tycker även att jag ska kämpa på med tandtråden även fast jag tycker det är äckligt så jag ska väl försöka att ta mig i kragen lite till då och köra tandtråd oftare också. På tal om visdomstanden så har den inte vuxit ut tillräckligt för att kunna göra något åt den så får vänta ett tag till.

Så see you next year folktandvården...

Nu måste jag packa ihop mina grejer, åker tillbaka till Örebro i eftermiddag.

Fredag

Det känns helt knäppt att det är fredag igen. Jag har smått ångest över att jag ska vara hos tandläkarn om 1,5 timme. Usch jag hatar det verkligen. Men men är bara att pallra sig dit och se glad ut och hoppas på att allt är som det ska.

Angående solduschen så förblir jag skeptisk. Visst har jag fått färg det är inte det, snarare att det är så ojämnt. Mitt ansikte och mina händer och armar jag fått jätte mycket färg, kanske inte lite mycket som benen, magen och bröstet även fast jag försökte så jag skulle få mer färg där. Ryggen vet jag inte riktigt med eftersom det är svårare att komma åt och dra ut färgen där så är det lite ljusare. På tal om händer förresten så har mina händer fått jätte mycket färg. Nästan så man undrar om jag blivit bränd på riktigt. Aja som sagt var första gången testa på, tar väl ett tag innan man fattar. Men som sagt jag förblir skeptisk, det finns inga genvägar till en snygg bränna bara olika bra snabba lösningar. Positivt är väl att det blev jämnare än om man ska kladda med brun utan sol.


Sveriges värsta bilförare

Idag är det dags för Sveriges värsta bilförare igen. Asså jag tycker det är skit kul att se hur de håller på i trafiken. Jag blir så förundrad att de kan vara så dåliga som de är. Är nästan så man undrar om de fick körkortet i cornflakes paketet eller som jag sa till Emilia, kanske sög av kontrollanten så han glömde att de kugga hahah. Måste säga att det blivit roligare sen jag själv tog körkort också. Nästan så man blir sugen på att testa och se hur man själv skulle reagera och köra.

Så kl 20 på Tv4 är det två avsnitt på rad =D

MALIN hudvård & spa

Tänkte passa på att ge min moster lite smygreklam för sin business som precis öppnat vid stadshuset i Uppsala. Som namnet skvallrar om håller på med hudvård och massage och sånt. Lite av det hon erbjuder är klassisk ansiktsbehandling med allt som hör till det, frans- och brynfärgning samt plockning, Helkroppsmassage och andra massager som indian head massage och hot stone massage, rengörande ryggbehandling, pedikyr på fötter, fotmassage och annan behandling, vaxning av diverse kroppsdelar samt solduschning.

Jag var där för nån timme sen och testade på att solduscha. Alltid något jag velat testa men tyckt att det kostar för mycket så har inte gjort det. Sitter och inväntar lite resultat då det tar nån timme. Fattade inte först att det är som brun-utan-sol så det måste sjunka in i huden. Direkt efter tyckte jag att det var ett stort skämt för jag tyckte inte det var nån skillnad, lika blek som annars liksom men nu ser jag att färgen börjar komma =D Men kommer med en uppdatering angående det imorron för att ge det en rättvis syn i dagsljus.

Jag lägger inte in det här bara för att hon är min moster utan också för att jag vet att hon är väldigt duktig. Så titta gärna in och kolla på vad som kan erbjudas.

MALIN Hudvård & spa, Vaksalagatan 18B, Uppsala, Tele: 018-222122


Helt galet!

Var precis in på min internetbank för att kolla lite med pengar och hur mycket jag gjort av med nu när jag varit hemma och jag fick en chock!! Jag har gjort av med ca 1500 kr på 1 vecka! Visserligen så har jag åkt bussen hem från Örebro med det, betalat tandläkarn, köpt ny mascara och avsminkningsservetter på HM, två koftor på Gina, fyllde på ett busskort, var ute på krogen och inträdet kostade ju en del sen bjöd jag Anna på Donken efter, vinet på systemet, var på bio och på kina resturang med syster sen är det lite smått och gott från Willys, coop (fick köpa lim till mina skor) och ica. Så om man räknar på allt jag gjort på kort tid så är det inte så farligt och det är ingen fara på taket heller eftersom jag la undan en del från förra månaden och jag behöver inte köpa nån kurslitteratur denna. Sen kommer det bli en hel del plugg resten av månaden så kommer inte ha tid att shoppa så det är lugnt iaf. Men man blir lite chockad när så mycket pengar försvinner på en gång som inte är räkningar.


Satan så töntigt!

Ramlade precis över denna artikel på aftonbladet.se som säger att Anna Bergendahl kommer diskas i finalen av Melodifestivalen om hon har sina converse på sig på scen. Hur töntigt är inte det. Visst det är ett stort märke men vad gör det för skillnad? Är de för snygga för att visas upp eller vaddå? Finns det nån regel som säger att man inte får ha vad man vill? Trodde det var ett fritt land vi lever i? Nej jag blev riktigt förbannad när jag läste detta. Det är helt jävla sjukt. Det börjar bli strul och skit även i melodifestivalen. Kan inte saker och ting få vara som det är utan att folk måste tjaffs om minsta lilla. Jag tycker det är töntigt att man inte ska få ha ett annat företags märke i en stor direktsändning. Men självklart, Svt tål väl inte att andra tjänar pengar på deras event också!

Jag anser att hon borde få ha skorna på sig. Punkt slut!


Varför är det så svårt?

Jag har kommit in i nån sova-länge-på-morgon period just nu. Visserligen har jag inte kommit i säng förrän efter 01 heller. Känner att jag måste ändra på det här om jag ska palla med nästa vecka då jag tror vi har flera föreläsningar dvs heldagar att jobba sig igenom. För att inte tala om att jag imorgon måste upp ganska tidigt om jag ska hinna till tandläkarn klockan 10.

På tal om tandläkarn. Är det bara jag som får nå tvångssyndrom veckan innan man ska dit. Man gnider oerhört mycket på tänderna, som att det skulle hjälpa att borsta flera gånger om dagen eller borsta extra länge? På något sätt blir det alltid så för mig så sen när jag kommer till tandläkarn har jag gnidit sönder hela käften! Riktigt bra det! Men känner ändå att jag vill gå dit nu och se över min visdomstand. Förhoppningsvis kan vi göra något åt den så fort som möjligt.

Skön dag

Dagen har spenderats med att surfa lite på datorn. Läsa i min bok. Läser tredje twilight-boken just nu. Äntligen har det lossnat lite i den och det är lite action. Tycker den var seg i början, lite mycket historier hit och dit men förstår att det behövs för fortsatt handling. Vet inte om jag tycker att böckerna är så överilat bra som det verkar. Det har blivit så stort helt plötsligt. Visst böckerna är väl bra och värda att lösa men att de blivit så stora och populära är galet!

Var ner på stan och fikade med Emilia och Sandra idag. Riktigt kul va det och oj vad vi snackade skit. Var in en snabbis på Gina också och köpte 2 koftor, en vit och en svart, 49 kr styck. Nice!


SOL!!

Snacka underbart! Efter nästan en vecka med snöstorm så är det äntligen sol. Nu ska jag ut på en långpromenad om ett tag. Ska bara käka något. Ingen aning om hur kallt det är men jag antar att det är lite kallare än föregående dagar. På något sätt är det lite kallare när det är klart än när det snöar men samtidigt måste jag säga att solen värmer en hel den. Ska bli skönt! Fast en sån här dag hade jag hellre gått i skogen!

Inga skor kvar

AAAAAAAAAAAAAH ännu ett par av mina skor har pajat. Var ute och åkte lite idag poch undrade varför jag blev så blöt om hälarna? När jag kollade så upptäckte jag att hela sulan börjat lossna. Skorna klarade uppenbarligen inte en utekväll hahaha. Aja ska se om de går att limma. Kommer behöva göra samma sak med mina vinterstövlar. Så just nu är det bara mina sneekers som är hela! Inte bra när det snart blir slask. Har varit på skopunkten och hittade ingenting heller. Kanske bara ska skaffa gummistövölvar på en gång?

Hallå

Är det bara jag eller går den här dagen otroligt långsamt? Jag har suttit och läst och läst och klockan är bara 17. Tog mig ut en sväng men som sagt det snöar och snöar. Kommer det någonsin att sluta? Kunde det bara vara uppehåll lite längre skulle jag faktiskt hinna ut innan jag får skotta sig fram igen.

Blev ingen fika med Emilia och Sandra. Sandra kände sig trött och orkade inte efter jobbet. Blir så ibland men få se om det blir nån annan dag innan jag åker hem igen. Vet inte om jag åker på fredag eller lördag än men det löser sig. Vet inte ens hur vädret kommer vara och om jag vågar lita på att tågen inte är inställda. Det känns lite osäkert och då är alternativet buss i 4 timmar igen och då går bussen bara från Uppsala klocka 08 på morron.

För övrigt börjar jag få lite smått ångest angående tandläkarbesöket på fredag. Förstår inte att man ska vara så fjantig men tycker verkligen inte om att gå dit. Det har blivit bättre med åren men det är fortfarande samma hjärtklappning när man kliver in och det håller i sig tills jag går därifrån. Det positiva med denna gång är att det är min tandläkare jag ska till och inte min tandhygenist. Hon vill typ ta död på mig varje gång så det är en lättnad.

Tisdag

Vaknade typ 05 imorse av världens konstigaste dröm. Den slår nog allt jag drömt hittills. Önskar dock att jag kunde missas mer än bara småbitar men antar det är vad som händer när man somnar om. Så nu ska jag försöka hitta på något att göra idag. Har huvudvärk igen, jävla visdomstand!, så känner inte direkt för att göra något. Är visserligen inplanerat en fika med Emilia och Sandra senare. Det ska bli kul, tror jag ska ta en sväng på stan samtidigt när jag ändå är där nere. Ska se om det finns något roligt att kolla på på bokrean.

Stor bil eller vad?

Tror denna bil är en av de största jag sett körandes på vägen. Den brukar stå på våran gata med jämna mellanrum.


Tråkdag

Dagen har gått såååå jätte långsam. Har suttit massor framför datorn i brist på annat. Känns skit tråkigt att OS är över men man får väl börja längta till nästa. Har ishockey VM att se fram emot, som är i maj tror jag. Annars har jag kollat på film idag, blev först Ice age 3, asså de filmerna är underbara, sen såg jag klart på zombieland. Tvingade ut mig själv i ovädret ett tag men gav upp då det blåste som bara den.

På tal om film var Percy Jackson och kampen om åskviggen rätt så bra. Saknade lite krig mellan gudarna bara. Han kom helt enkelt för tidigt =P. Jag hade gärna sett att de hunnit börja kriga så hade han kommit in mitt i och stoppat dem men nu kom han precis när de skulle sätta igång. Annars fick jag och syster världens skratt attack innan filmen börjat. Vi var visserligen ensamma i salongen så var väl okej. Men visade kanske på hur trött vi var och tycker lite synd om Dennis eftersom det var honom vi skrattade åt men seriöst. Har aldrig sett någon som kan moffa popcorn som han!

10 saker du inte visste om mig

Blev lite inspirerad av Sandras och Emilias listor tidigare men har tagit mig några dagar att verkligen få ner det jag ville få in. Men nu tror jag att jag är nöjd med den lista jag knåpat ihop.

1. Är skit rädd för spindlar. Tycker de är det äckligaste som finns. Jag får typ panik om det finns en i närheten. Kommer ihåg på min gymnasieskola att de hade en i samma rum som reptilerna och kan säga att jag inte gick längre in i det rummet än jag behövde för att hålla på med ormarna och ödlorna. Sen en dag så sa de att spindeln rymt så den var någonstans i rummet. Gissa vem som inte gick in där mer på den terminen.


2. Anser att jag mognat mycket som person av att flytta till Örebro.


3. Jag har kräkfobi. Jag får typ panik när jag själv är illamående och jag tål inte om någon står och hulkar bredvid mig. Då mår jag också illa så är det någon som håller på att spy får jag alltid kuta därifrån. Kommer ihåg när jag var mindre när mina syskon var magsjuka eller när någon annan satt på toan och spydde. Jag fick sätta på min walkman med musik i öronen så jag inte kunde höra.


4. Jag är tidsoptimist. Då menar jag att jag alltid kommer för tidigt istället för försent. Beroende på vad det är förstås men i vanlig ordning är jag alltid där ett tag för tidigt och ännu tidigare om jag inte vet vart jag ska vara.


5. Ibland när jag behöver tänka så kan jag gå till kyrkogården och sätta mig vid minneslunden. Det är alltid lugnt och fridfullt där.


6. Jag tror på livet efter döden. Det för att jag varit med om vissa saker som kanske skulle skicka vissa människor till psyket. Man kan inte förklara allt med vetenskap!


7. Jag tror inte på att det finns en eller någon gud. Jag tror på ödet och att ens beslut påverkar det man gör. Jag tror därför inte heller på tur och otur, jag anser att det är slumpen och ödet som gör att ibland blir det ”rätt” och ibland ”fel”.


8. Innan jag dör vill jag åka till Nya Zeeland.


9. Jag har alltid varit fascinerad av vulkaner. När jag var yngre ville jag jobba med att utforska och studera vulkaner när jag blev stor. Nu har jag insett att det är en svår business att jobba med och att man måste ha en jävla tur om man ska tjäna några pengar på det.


10. Jag tycker att det är attraktivt med män i race overall. Kanske är en skada efter att ha kollat på bilracing hela mitt liv. Det går inte att förklara men rätt person så är det sjukt snyggt!


Slutar det aldrig att snöa?

Det snöar och snöar och snöar lite till. Kommer det någonsin att sluta? Jag är iaf så trött p åall snö nu att jag kan kräkas. Det skulle visserligen inte hjälpa speciellt mycket men iaf. Det är inte kul längre när massor blir inställt pga all snö och det är jätte komplicerat att ta sig någonstanns. Mena mormor vill inte ens komma in till stan och umgås för att hon inte vill köra i vad enligt henne är klass 1 varning på vägarna. Så med det blir det inget Thuns heller.

Känner mig för övrigt som en zombie. Som vanligt fick jag typ anpassa mig efter alla andra igår. Fick kanske sova runt 02 och blev väckt 07 när min bror skulle upp för han skulle ju sitta i vardagsrummet och se på tv även fast han har tv i sitt rum. Lyckades visserligen somna om när han gått men det var inte heller bra. Så idag lär jag få dras med huvudvärk. Lycklig jag blir! För att inte tala om att jag inte har någon aning om vad jag ska sysselsätta mig med idag!

RSS 2.0