Såhär känner jag mig just nu

Men måste rycka upp mig och vi ska ha lite sent adventsmys!


Luften gick ur mig helt

Brukar inte känna mig såhär. Har varit ganska produktiv idag och har varit på bra humör tills precis för någon minut sen. Känns som att humöret och energin gick i botten helt. Skulle helst vilja hoppa ner i sängen och inte gå ur den förrän imorgon. Kan man inte få lite förvarning? Har ju tom fått massa nya kläder. Kanske känns bättre om jag provar dem en gång till?

Ingen som är intresserad av en jacka förresten? Har använt den 3 gånger innan jag växte ur den. Eller krympte ur den? vad säger man? Den är iaf för stor för mig nu, ångrar att jag inte köpte en storlek mindre iallafall. Bild finns här då jag bloggade om den förut. Inlägget

Måste inse mina begränsningar

Var ju dum och knäade väggen förra veckan. Sen när det precis gått över körde jag ett hårdpass på gymmet för att kompensera med den dag jag inte kunde gymma och värken kommer tillbaka. Sen tror jag inte att en heldag på Marieberg och en utekväll gjorde saken bättre. Med andra ord, jag har fortfarande lite ont även om det är bättre. Jag vill gymma men det är väl bara att inse att det inte går den här veckan. ungefär som en förkylning, bli frisk ordentligt istället för att springa iväg direkt och bli sjuk igen. Så får sitta hemma och uggla veckan ut. Har jag tur kanske jag kan ta ett pass på fredag eller i helgen.

Skit, skit, skit

Tycker inte om att vakna upp och ha drömt något jag inte alls gillar. Vakna av att man blir förföljd av ett liv och människor man lämnat bakom sig. Bara för att man var tvungen att kolla upp fanskapen på facebook. Det är inte värt det om man mår dåligt av det. Jag är stark, jag har gått vidare och jag är lyckligare. Men ändå ska de satans idioterna smyga sig på en när man sover. Man ska alltså inte försöka ta kontakt med sitt förflutna utan leva i nuet och acceptera att man inte kan få delar av vad som var utan att bli påmind om allt. Det går inte att kombinera allt och förbli lycklig. Man måste släppa taget helt annars går det inte. Personer som sårat en även om de fysiskt eller psykiskt inte gjort något, det kanske är det som är problemet. Tyvärr vi kan aldrig bli vänner igen, våra vägar gick åt olika håll för flera år sedan. Det går inte att fixa.


Satan såååå gott

Dagens middag blev lax med blomkålsmos som jag hade lite ädelost i och massa sallad. Men blomkålsmosen var det som tog priset. Tror inte att jag ätit något så gott på jättelänge. Hur kul som helst när matglädjen är tillbaka även fast det är mycket nyttigara och bättre.

Så jävla bra att jag vill gråta

Jag har aldrig varit och kommer kanske aldrig att bli (?) ett Take That fan. Eller håller jag på att bli ett? I vilket fall som helst gillar jag Robbie Williams och kommer kanske alltid att göra? Det är kul att de efter 14 år lagt allt gammalt groll bakom sig och fått en sånhär comeback. Det ger mig tro på människan faktiskt. Jag älskar dessutom deras första låt "the Flood". De var som sagt hos Skavlan i fredags och uppträdde också. Jag fick gåshud och ja det kändes nästan som sån lycka då man vill gråta. Jag vet inte vart det kom ifrån men jag vet att det var äkta.
Lyssna på detta!


Det var ju dumt

Denna låt skulle Anders Fernettes ha sjungit i Melodifestivalen nästa år men har blivit diskad för att den legat ute på nätet i form av en demo gjort av JC (föredetta medlen i N'Sync). Tycker det suger eftersom låten faktiskt är bra. Undra om de får skriva en ny låt till Anders eller om han faktiskt inte får vara med alls?

Don´t stop heter den sjungen av JC från N'Sync. Party party känner jag när jag hör den!

Adventsbak

Gårdagen spenderades ganska bakis men blev lite produktiv även om vi inte hann äta något av det. Jag, Emelie och Gabi spenderade eftermiddagen/kvällen med att baka lussebullar och mjuk pepparkaka, vilken enligt Gabi inte blev så bra. Men vad berättar det hela bättre än bilder ;)

Jag och Emelie gjorde lussebullarna...




Gabi gjorde mjuk pepparkaka...







Såhär såg min form ut efter att Gabi misshandlat den för att få ut pepparkakan! haha


Lussebullarna har sin egen charm kan man lugnt säga men de var goda! Mjuka pepparkakan blev mindre lyckad, därav ingen bild på den. Blev tyvärr torr och smulig men Markus tyckte den var god.

Dagen kunde inte börja bättre!

God morgon allihopa! För det är en god morgon, trots att det är massa snö och skitkallt men jag behöver absolut inte röra en fot utanför dörren idag så det är skit samma.

I vilket fall som helst så kan jag meddela att jag klarade MÅSTE tentan. Fick resultatet imorse när jag loggade in på blackboard. En sten har fallit från mitt bröst, jag har faktiskt varit skitnervös även fast det kändes hur bra som helst när jag skrev den. Man vet ju aldrig. Men godkänd och jag är ikapp poängmässigt under utbildningen. Nu väntas svaren från de senaste tentorna. Grattis till mig Wihooo!

Förresten så hann jag inte blogga igår åd jag var upptagen hela dagen med att baka lussebullar och mjuk pepparkaka med Gabi och Emelie. Nu började vi inte förrän efter kl 14 så det tog sin tid när man sov halva dan eh? Nej jag sov inte ens 5 timmar men det blev sent.

Men idag är jag på banan. Lite bilder från baket igår kommer nog upp under dagen, även från Thanksgiving middagen hos Evelina, vilken var jättetrevlig!

Första advent

Sjukt hur snabbt tiden går nu alltså. Redan första advent. Inte långt till jul och uppsatsen ska vara klar men det behöver vi ju inte alls tänka på en dag som denna.

Är lite bakis faktiskt och trött efter gårdagen. Som för övrigt var riktigt trevlig. Maten var god och Evelina var jätteduktig. Tror jag ska anställa henne som min hemmagfru när jag tjänar massa pengar haha. Sällskapet var det väl inge fel på heller för övrigt. Umgås med underbart sköna människor som jag kommer sakna när studietiden är över men det vill jag inte heller tänka på. Tror jag gjorde en deal med Emelie igår att nästa höst åker vi till Spanien och pluggar. Annars så kan jag väl säga att jag träffade en söt kille igår. Man kan säga att jag fick en helt annan uppmärksamhet från killar igår, eller har jag blivit mer uppmärksam eller ser grabbarna bättre ut helt plötsligt? I vilket fall som helst så kändes det kul att träffa en kille, där jag sa till Emelie att han var söt, för att sedan faktiskt dansa och umgås med honom hela kvällen. Resulterade också i ett nummerbyte =)

Annars idag ska jag snart till affären, vi ska ha lite adventsmys och baka lussebullar. Mys mys!

Detta är för övrigt mitt bidrag till ett lite mer juligt och mysigt hem haha

Thanksgivingmiddag och utgång

Har precis fixat mig. Bjuden på thanksgivingmiddag hos Evelina. Intressant, det är första gången. Sen blir det utgång. Hur skoj som helst då det var evigheter sen! Tjihooo


Lördag finally

Detta innebär shopping hela dagen i Marieberg. Kanske därför jag är uppe så tidigt också, vi sa att vi skulle försöka åka vid 10. Så här sitter jag nu och äter frukost. Och här måste man ju tänka till så man får is sig energi för tagen. Så detta är min frukost:

Soygurt med linfrön, solrosfrån, lite naturella cashewnötter, hasselnötter och mandlar, sen två avocadohalvor med en klick cottagecheese (för att vara korrekt) samt lite lite sallad. Mums!

Fredagsmys!!

Ska snart packa ihop lite grejer, möta upp Emelie och Gabi och dra till Josefin. Blir tacos och idol. Bättre fredagsmys finns väl inte?? Speciellt inte för mig som nu gått sista dagen på upptrappningen. Jag är en fri människa igen haha. Skämt å sido, jag är fortfarande ganska petig med vad jag stoppar i mig men det är inga problem. Nu kan jag äta det jag känner för. Så ikväll ska firas med tacos och trevligt sällskap!

Förresten så är jag jättenöjd med håret även om det känns lite kort i början och att man blir lite handikappad i stylingen. Nästan som att börja om från noll. Men blev ljusare and I like it! =)


Dags att gymma

Hey hoo let´s go... Har inte kunnat träna på 2 dagar pga mitt jädra knä. Okej jag får ju skylla mig själv faktiskt. Men nu är det dags, gymma gymma gymma!! Mmm värme å svettas hahahaha.. Bränna kalorier och fixa magen.. Jajamen!

Men är svinkallt ute så på med vinterklädseln först!

Jag just nu haha


Pratar med mamma samtidigt haha


Fixa håret

Fanny kommer nog närsomhelst och ska fixa mitt hår. Mer slingor och klippning står på schemat. Det behövs verkligen då jag inte klippt mig sen i april nån gång. Kanske var för att jag inte tyckte om när det kändes så kort då. Sköna med lockigt hår är att det inte märks så mycket när man behöver klippa det. Är nog mer jag som gör det när topparna inte vill göra som jag vill.

Sen är det väl lite uppsatsplugg som vanligt och så ska jag gymma kl 2. Blir lite lugnare än sist nu när jag haft problem med knät men jag måste iväg om jag ska vara mer "onyttig" i helgen. Bjuden på Thanksgivingmiddag imorgon följt av utgång. Vi ska visserligen shoppa på dagen så man kommer röra på sig en hel del! =)

Köttfärsgratäng med zucchini

Detta måste vara ett av de godaste recept jag någonsin testat. Nu när jag måste vidga mina vyer och försöka hålla mig ifrån de värsta kolhydraterna var denna jättebra. Nästan som en lasagne fast utan pasta. Så därför tänkte jag dela med mig av det =)

4 portioner, tar ca 1 timme att tillaga.

Ingredienser:
500 gram nötfärs
2 st zucchini
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
olivolja
salt och svartpeppar
3 dl krossade tomater
1 st lagerblad
oregano
1,5 dl grädde
riven ost

Tillagning:
1. sätt ugnen på 200 grader
2. Skär zucchini i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 30 minuter.
Skölj och torka av.

3. Hacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök och vitlök i olivolja, salta och peppra. Tillsätt tomater, lagerblad, oregano och grädde. Låt koka en stund.

4. Varva sås och zucchini i en form. Strö över riven ost. Gratinera i ca 30 minuter.
Servera med en sallad.


Jag struntade i lagerbladet och oregano och hade i lite rosmarin istället och det blev gott.

Sämsta ursäkten någonsin!

Alltså ÖBO borde får första pris i sämsta hyresvärd någonsin. Min granne ringde till dem idag angående att vårat internet inte fungerar hemma. Det försvann tisdag morgon förra veckan vi fick tillbaka det för några timmar i tisdags eftermiddag och morgonen efter var det borta. Så hon ringde och frågade vad som var problemet nu då eftersom det återigen inte fungerade. "Jo mössen har bitit av sladden".. Alltså är inte det en av de dummaste ursäkterna någonsin? Är inte ÖBO lite dåliga på att kolla så saker och ting är helt isåfall? Så min granne frågade när fixar ni det då? och fick till svar att det hade kunnat fixas i eftermiddag men det har inte gjorts så jag vet inte.

Asssååå ååååååååååååååååååh!!! Trött blir man! Jag förväntar mig någon form av ersättning, så är det bara!

Söker lägenhet

I Uppsala såklart. Det är dit jag vill när jag är klar i vår. Jag vill bo i Uppsala samtidigt känner jag mig inte så kräsen om jag så måste pendla för att ta mig till jobbet det gör inte så mycket.

Därför har jag lite mer intensivt börja kolla efter en lägenhet. Dock finns det inte så många ute just nu, lite tråkigt men det brukar komma efter jul och nyår.

Dock tycker jag att det är kul att kolla vart jag hamnar i kö. Denna lägenhet tex som är helt ny, tror inte ens de helt gjort klart den men det ligger väldigt centralt kommer jag på plats 4 av 192 och det tycker inte jag är illa alls! Sen om jag vill bo i den är en annan femma. Alltså ja jag skulle kunna göra det men inte nu mena bara hyran på den är ca 9500 kr.


Varför måste det vara så kallt?

Jag tycker det är svinkallt. Min vana trogen så är mina fingrar iskalla efter nån timmes uppsatsskrivande. Hur kul är det? Minus 3 grader ute och mitt element är inte ens ljummet. Gissa om jag skaffar ett element i helgen? Jo det kommer jag, no more isbitar säger jag bara.

Sen läste jag att det troligtvis blir vargavinter i år också. Kul, jättekul. Även om jag inte måste gå ut som vill jag ut så jag kan ta mig till gymmet! Handla kanske är trevligt? Tror jag ska skaffa mig en pulka faktiskt!

Nej ge mig lite värme så är jag nöjd, gärna lite sol också när jag ändå är i farten! =)
Nu blir det att läsa in mig på analysmetod.

Money money money

"löning" äntligen säger jag. Eller inte för att jag fått leva på nuddlar men iaf. Alltid kul med lite mer pengar ett tag även om ca hälften går till räkningar men sånt är livet.

Känner mig på bra humör idag, känner att det kommer hända lite saker iaf, inte som igår då det bokstavligen kändes som att jag trampade vatten. Kanske mår otoligt bra över att helgen närmar sig då jag har massor av roligt inplanerat.

Idag eller imorgon ska Fanny fixa mitt hår, lördag blir det shopping i Marieberg med T-maffian och på kvällen är jag bjuden på thanksgivingmiddag hos Evelina, efter det blir det åtgång någonstanns och på söndag blir det adventsmys med julmust, glögg och lussebak =)

Sådär det är väl motivation nog eller? Så nu kör vi två produktiva dagar så kan jag ta helg med gott samvete!

Vinter och snö

Snart är det även första advent. Sjukt hur fort tiden går. Hursomhelst är det dags att byta till en mer vintrig bakgrund i bloggen. Tjihooo =)


Ganska onödigt

Jag känner såhär i efterhand att det var jävligt onödigt att knäa badrumsväggen igår. Har haft satans ont i knät hela dagen idag. Mest när jag går och typ böjer det. När jag står är det inte så illa men haltar fram som en annan tant. Kanske passar ihop med mitt "pensionstränande" (ja har ni reklam i spotify så kan ni inte ha missat reklamen). Detta är en dag då man konstant försöker och kämpar men det går så jädra långsamt och fortfarande har det inte hänt något. Med andra ord en sjukt oproduktiv dag även fast jag inte gjort något annat än gjort något.

Varför tar det sån tid?

Väntan kan vara oerhört jobbig ibland. Speciellt just nu, jag är ganska nojig. Gjorde ju en omtenta för två veckor sen idag, vilken är a och o för att jag ska få fortsätta nästa termin. Känns som att man inte kan lägga ut alltför mycket kontakter till VFU innan man vet. Så jag hoppas resultatet kommer snart, även om jag är ganska säker på att jag är godkänd vill man ha det framför sig. Sen hade jag en komplettering på första tentan eftersom jag var sjuk, den vill jag också ha resultat på. För att inte nämna metodtentan som vi hade senast.

Alltså sitter jag och väntar på resultaten på tre tentor. Vilka är väldigt viktiga att jag klarar för att minska pressen på mig själv och att vara helt i fas med allting. Hoppas det kommer denna vecka.

ÅÅÅÅÅHHHHH

Det är fan inte sant. Igår vid halv 2 kanske på eftermiddagen fick vi tillbaka internet i huset. Men jag var på möte och lite andra saker, sen ishockey på kvällen, så tror ni jag hann utnyttja att det var tillbaka? Nej det gjorde jag inte och vad ser jag när jag gick upp. INTERNET FUNGERAR INTE IGEN?!?!!? Vaffan är det här liksom? Ska det vara så svårt? Jag börjar bli lite lack, för det är ju bara vårat hus. Vad har vi gjort?

Har aldrig varit såhär under de snart 2,5 år som jag bott här. Det är inte okej, undra om vi får någon ersättning. Att ÖBO tar på sig sommarstädet vore inte helt fel! Haha skämt å sido. Vårat kök är så jävla äckligt iaf och ingen verkar vilja ta hand om det så kommer vara fördjävligt att städa innan sommaren. Vill påpeka att jag är upptagen då i vilket fall som helst så kommer inte att delta!

Idag ska jag få ihop ännu en artikel till min tidigare forskning och så läsa in mig på dimensioner till min analys så jag vet hur jag ska bygga upp allt.

Ishockeydags

Nu drar jag på ishockey. Känns som jag har hur mycket kläder som helst på mig. Polotröja som jag aldrig använder annars under en t-shirt sen har jag strumpbyxor under mina jeans och extra strumpor. Det händer heller aldrig för jag har inte kunnat ha jeans hahahaha. Nu ska halsduk, vantar och mössa på tillsammans med jacka och vintersjor. Jävlar om jag fryser nu alltså!

Juste biljetterna! =)

Cambridgekuren: Upptrappning

Är mitt i vecka 2 på upptrappningen. Det går kanon! Ska försöka ta det här igen i siffror. Jag hade gått ner 13,4 kilo samma dag som jag tog mitt första riktiga mål. 4 dagar senare då jag hade min sista invägning hos min konsult hade jag gått upp 1,6 kilo, vilket jag visst att jag skulle iom att man fyller på med vatten i kroppen igen. Så slutgiltiga viktnedgången på nästan 6 veckor är 11,8 kilo och jag är sjukt stolt. Under upptrappningen har jag även gått ner lite även om det går lite långsammare. Jag gymmar också 3-4 gånger per vecka så jag har ju byggt upp en del muskelmassa istället. Men det gör inte så mycket eftersom jag fortfarande ser förändringar på kroppen.

Den här erfarenheter har gjort mig mycket starkare i psyket. Förut klarade jag hungerskänslor väldigt dåligt, blev ofta sugen på saker för att jag var lite hungrig men nu vet jag att det inte är något idé. Jag skakar bort det och dricker vatten istället. Något som det också har gjort är att ändra mitt tänk angående mat och kost. Kanske han man blivit lite skadad men det kommer passera.

Framförallt vill jag påstå att det gjort underverk för mitt självförtroende. Jag mår mycket bättre, jag känner mig snyggare och det är a och o i sammanhanget. Det är ett väldigt stort steg i att älska mig själv för den jag är och det behöver jag verkligen. Vill säga tack till alla som stått ut med mig, mitt matprat och ja framförallt ni som stöttat mig och peppat mig. Alla snälla kommentarer senaste tiden är guld värda!


Helt slut!

Pluggat hela förmiddagen. Körde gärnet på gymmet med Gabi och sen stressa hem för att duscha, fixa mig och ja allt på mindre än 30 minuter för att sen dra på möte med mig handledare. Mötet gick för övrigt riktigt bra. Min handledare förstår mig verkligen och kommer med smarta grejer som jag tänkt på men inte kunna sätta ord på. Vi verkar vara på samma sida. Om inte annat så bekräftar hon att jag tänkt rätt i det som jag gjort och tänkt samtidigt som hon ger mig något att tänka på. Bra skit det där. Tror uppsatsen kommer bli kanon!

Men just nu orkar jag inte plugga mer idag. Tar nya tag imorgon. Så blir lite Harry Potter, middag och sen på ishockey med Gabi och Catarina. Trevligt trevligt! Leksand mot Örebro för den som undrar (hejar inte på någon kan jag säga men en kul grej).

Plugg, gym, möte, plugg och ishockey

Det är ungefär så min dag kommer att se ut. Inte så roligt kanske men vad ska man göra? Är inne i ett uppsats-flow och det får icke störas av annat än nödvändiga saker. Men man måste ha lite kul också, därav både ishockey och gym. Men faktiskt man kan inte sitta och skriva från morgon till kväll och behöver en paus så blir att gå till gymmet.

Längtar till på lördag. Jag vill shoppa! =D

Misery business

Alltså jag måste få tummen ur arslet snart och skriva klart tidigare forskning till min c-upsats. Det är bara lite kvar och så ska det skickas till min handledare. Ska ha möte med henne imorgon så vi får upp en plan över fortsättningen.

Jag vill ju dra till gymmet också men det blir det inte förrän jag gjort klart detta och skickat det. Som en belöning. Träning är skitkul, uppsats är inte så kul men måste göras. Så arbeta, belöning, arbeta och belöning. Här blir det ingen belöning i något ätbart! Glöm det!

I helgen blir första gången jag festar dvs dricker alkohol på 2 månader. Kan bli intressant! Så det är vad jag ser fram emot just nu. Sen ska jag shoppa på lördag har jag tänkt. Prova massor och massor av kläder, bara för att jag kan och har mindre storlek nu är förr =D muahahaha

Jay Smith (•‿•)

Allvarligt det bästa som hänt i idols historia... Framför också den bästa låten någonsin i idol. Vinner han inte är det skandal men vill jag att han ska vinna och förstöras? Oddsen talar inte direkt för att han ska slå stort när han vunnit. Bara Agnes har eg lyckats på den punkten.

Go Jay!

Otroligt dåligt!

Vi har fortfarande inget internet hemma. Hur dåligt som helst eftersom flera i min korridor ringt flera gånger men inget görs åt saken. Nu är det iaf måndag och gör de inget åt det nu så ringer jag på allvar och skäller ut dem. Såhär får det försjutton inte vara. Vi är studenter och vi behöver tillgång till internet vi ska inte behöva gå iväg för det!

Projekt Tradera

Håller på att fixa och greja för att lägga upp saker på Tradera för försäljning. Isabel gav mig idé att försöka sälja de kläder jag inte kan ha istället för att kasta dem. Mena mycket att det jag har är knappt använt och jag orkar faktiskt inte släpa allting hem till Uppsala när allt slängs då iaf så kan jag lika gärna göra ett försök och sen göra mig av med det. Har även skor och andra saker som jag inte vill ha.

Så nya projektet att roa mig med i uppsatspauserna är detta projekt. Är lite att gå igenom faktiskt. Enda problemet just nu är väl egentligen det här med att skicka grejerna. Kommer ju få införskaffa lite grejer!

Studenter är idioter...

Studenter är idioter (jag generaliserar)! Någon idiot hade tagit ut min tvätt ur maskinen, turligt nog ren, men hallå jag har bokat 2 maskiner 11-13. Vilket innebär att man får faan vänta tills den som tvättar är klar. Det fräcka är ju att denne person lagt in sin egen tvätt. Tänk om jag hade haft en maskin till att stoppa in? Då hade dennes kläder rykt det säger jag bara. Räcker med att en annan tog ena maskinen jag bokat och stoppade in kläder 30 minuter innan min tid börja, tänk för fan. Nu var det tur för denna person också att det fanns en annan ledig och obokad som jag kunde ta.

Varför fungerade allt så bra första 2 åren men nu fungerar ingenting?

Någon som märkt att jag börjar bli trött på studentlivet?

Då var det söndag

Håller just nu på att tvätta kläder för fullt. 4 maskiner blev det. Har inte tvättat på länge så är inte konstigt faktiskt och sängkläderna åkte i också. Känns som jag tvättar sängkläder jätteofta men jag tycker att det är dags att byta efter ca 2 veckor!

Måste till ICA och köpa lite grönsaker men det får jag göra när jag hängt tvätten på tork.

Sen blir det till att fortsätta plugga. Kan säga att man inte är så motiverad när det är så mörkt, grått och trist men måste göras.


Sorterat kläder

Har tillbringat kvällen med att sortera ut massa kläder som jag inte kan ha längre och som har legat i mina lådor tillräckligt länge utan att användas. Det har fått mig att inse att de inte är något att spara så istället får jag köpa något nytt. Blev en hel stor skopunktenpåse med massor av grejer.

Planerad shopping

När vi får pengar på torsdag har jag tänkt shoppa följande: En stavmixer och ett konvektorelement.

Frågan är vilken jag ska välja och där är här jag vänder mig till ER. Jag är lite velig emellanåt även fast jag vet ungefär vad jag vill ha har jag svårt att bestämma vad som är bäst.

Från Jula:
Konvektorelementet kostar 179 kr och har storlek 590x420x110 mm.

Melissa Stavmixer med bägare 129 kr

Menuett stavmixer med tillbehör 199 kr


Från Clas Ohlson:
Konvektorelement 199 kr och har storlek 500x330x95 mm

Bosch Stavmixer 149 kr (just nu pris)


Grejen är väl egentligen att jag inte kan bestämma mig vilken stavmixer som är bäst, märket bosch, billigare eller den med alla tillbehör, behöver man dem eg. eller tar de bara plats?
Nu när jag kollar på det så känns Julas element mycket snyggare och det är lite större, det är även billigare, vad tror ni?

Lördag

Känns konstigt att det redan är lördag. Det känns inte som lördag alls. Jag vet inte vilken dag det känns som förresten så det är väl lördag. Har världens träningsvärk i magen så blir minimum skrattande idag för det gör ont haha.

Internet är fortfarande inte tillbaka även fast jag kom fram till support igår. De sa att tekniker skulle kolla på det. Tyckte också att det var ÖBO som skulle felanmäla eftersom vi i vanliga fall inte har något kundnummer, var tur att jag hade ett eftersom jag haft erbjudande om snabbare internet gratis i 6 månader. Så få se när det är åtgärdat.

Idag ska jag spendera dagen med att sammanfatta min tidigare forskning. Måste få in den idag då jag inte alls var på humör igår och grejade med annat till analysen istället. Är viktigt att något görs varje dag så i vilken ordning det görs just nu är sak samma.

Är även cocktailparty hos Maria ikväll men i ärlighetens namn är jag inte alls sugen. Kan inte dricka alkohol än eftersom jag är mitt i upptrappningen heller. Jag vet jag har festat utan förut men idag har jag inte lust. Få se kanske blir sugen, beror också på hur långt jag kommer med tidigare forskningen. Skulle behöva tvätta och städa också.


Favoritskivor just nu

Okej har inte köpt dem än utan är spotify och nerladdat ex från bandets hemsida =) Men jag vill ju ha den riktiga skivan av de som jag tycker är bra så kommer fortfarande köpas.



Det där med julklappar

Det är samma ångest varje år tycker jag. Vad ska man köpa? Vem ska man köra till? Varför har jag inte mer pengar? Ja jag har helt enkelt inte råd att köpa massa julklappar till folk och det ger mig ångest. Jag brukar dra ner det till mamma, pappa, Thomas, Ida och Zebban ungefär sen byter jag julklappar med kompisar också. Det som ger mig ångest är att jag eg. skulle vilja ge till farmor, farfar, Inger, mormor och ja jag får varje år något av min faster och farbror men jag har inte möjlighet att ge något tillbaka. Mena när jag var mindre så gjorde man massa saker på slöjden och sånt som man gav bort men hur kul är det nu? Jag är dock medveten om att dessa personer inte förväntar sig eller vill att jag ska köpa något men man skulle ändå vilja ge något. Det är ju ändå jul och alla gillar presenter. Helst skulle jag vilja säga att köp inget till mig eller dyka upp när alla öppnat sina paket.

Här vill jag också påpeka att jag aldrig varit någon som önskat mig en hel lista med saker. Jag vet att det inte finns resurser till det i familjen. Iår önskar jag mig faktiskt ingenting. Eller visst det finns saker som jag vill ha tex en bil eller ny DVD-spelare men det är inte realistiskt att önska sig. Så min enda önskan är egentligen pengar, att spara eller att lägga på saker jag vill ha. Kommer behöva nya kläder, behöver redan nya kläder men får använda de jag har tills vidare.

Julen är mysig men det ger mig ångest varje år!

Då var det fredag igen

Jag ska snart till gymmet med Gabi. Asså satan vad skönt det är att träna! Det är riktigt skönt och det har blivit såååå mycket lättare att hoppa, springa och greja men alla kilon som man tappat. Nästan så jag känner mig som en träningsnarkoman just nu men som sagt, livrädd att gå upp och det har jag inte gjort utan har gått ner lite till. Går självklart inte lika fort som på ren kur men sakta men säkert så.

Jag vet snart kommer jag sluta tjata om vikt, träning och mat. Man blir ju så inne i det liksom. Kom på mig själv att kolla innehållsförteckningen på allt jag ville ha på Willys igår. En del stoppade jag tillbaka och tänkte herregud vad har man stoppat i sig? Ja man är lite extrem just nu som sagt. Det blir bättre. Beställde ju en Jägermeister av mormor som ska åka båt idag.

Men jag tror på rätt mat och träning så kommer det inte vara några problem alls.

Så nu måste jag slänga i mig lite mer vatten, bra att grunda lite innan man sticker. Sen blir det uppsatsarbete för hela slanten. Tidigare forskning ska läggas in på ett snyggt sätt, grejer till analysen ska fixas till och kategoriseras samt att jag ska bygga på teorin till analyskategorierna.


Sådär ja...

Tillbaka från friskis en aning svettigare, tillbaka från Willys en aning fattigare men lite mat rikare samt att jag tillagat en underbar middag. Testade för första gången kycklingfärs och kryddade med curry, till det hade jag lite räddisor, blomkål och broccoli. Inte helt fel måste jag säga. Lär bli samma imorgon eftersom det inte var någon idé att dela på färsen. Men får göra lite andra grönsaker istället. kålsallad kanske?

Nu blir det tv-kväll. Repotage om Harry Potter och lyxfällan eller criminal minds.


Bra Emma

Jag har lyckats spänna mitt lånekort på bibblan. Det är första gången jag lyckas med denna bedrift för övrigt så det är inget som brukar hända. Jag har en skuld på 100 spänn som jag måste betala eftersom jag inte lämnat in böcker i tid eller rättare sagt glömt låna om dem. Skärpning! Så nu får jag snällt gå upp till bibblan och betala så jag kan låna på mitt kort.

Jävla ÖBO

Man kan ju lugnt säga att ÖBO inte är örebrostudenternas bästa vän. Är något någonsin helt okej? Svaret är nog dessvärre nej. ÖBO gör inte mycket rätt, eller mycket för att underlätta för oss studenter. Just nu är jag inne på tredje dagen utan internet hemma. Skickade in en felanmälan igår och idag har jag skickat mail till min bovärd. Händer något? Nej inte direkt, alltså ett svar eller samtal är inte så svårt för att säga att de försöker lösa problemet eller något. Nejnej ingen svar alls. Dessutom tycker ju jag att de borde sätta igång värmen i elementen nu när det faktiskt är minusgrader, redan när det blir nollgradigt faktiskt. Det blir rått och kallt inne men det verkar de inte fatta. Vi studenter ska frysa när vi sitter hemma och försöker plugga. Jag tycker inte att det är speciellt kul att sitta och skriva c-uppsats, då mina fingrar blir lilablå och iskalla. Så jag kommer införskaffa mig ett sånt där element som blåser varmluft när jag får pengar. Vill inte ÖBO sätta på värmen så får de skylla sig själva när man använder elen som ändå ingår i hyran så jag bryr mig inte. Hörde dessutom att ett annat hus har varit utan varmvatten i några dagar pga en elpatron av något slag. Vilken de måste beställa och sen byta ut. Alltså kommer de vara utan varmvatten några dagar till.

Jag tycker inte att detta är acceptabelt, jag är glad att jag snart flyttar härifrån!


Howdyhay

God morgon kanske man ska säga? Ja jag är student och min dygnsrytm är lite senare än alla andras kanske? Jag känner ingen press att dra mig ur sängen klockan 08 för att inte ha piggnat till eller få någonting gjort förrän efter 10 iaf. Så jag vaknar 09, snoozar till halv, tar mig sen upp, äter frukost och lägger upp en plan för dagen. Sen kör jag!

Bion igår var hur bra som helst, grinade t.o.m en liten skvätt. Mysigt med bio när det är kallt ute. Men dåligt att alla bussar i den här stan slutar gå före 00 så vi fick ta taxi hem. Vi var visserligen fyra stycken så blev inte så dyrt.

Idag ska få lite ordning på min artiklar, hämta tidigare fortskning på bibblan och sammanställa det. Behöver lite stuktur nu. Känns dock som att vi jobbar helt baklänges med uppsatsen men det är det bästa sättet för mig. Så ska leta kategorier i artiklar, sammanställa tidigare forskning sen träffa min handledare igen för att se hur vi ska gå vidare. Kan ju säga att det nu är en hel del skillnad mot hur jag först tänkt utforma uppsatsen men det kommer bli bra =)

Harry Potter and the Deathly Hallows del 1

Snart är det biodags. Längtar , längtar och längtar lite till. Jag kan inte beskriva hur länge jag väntat på nästa Harry Potter film då förra inte var någon höjdare. Jag värmet upp med att lyssna på cd-bok. Då har jag kunnat lyssna och jobba med andra saker samtidigt, vilket är skönt.

Hatar dock att vänta. Filmen börjar 21.30. Evigheter dit, nu väntar jag på att få sällskap innan vi drar ner på stan.

Vad tycks om mitt snöbollsljus?

Det är ett riktigt ljus gjord som en snöboll. Tyckte den var lite häftig faktiskt. Synd jag bara köpte en. Jag tänkt också högt i affären, då jag tänkte det vore trevligt om den luktat något. Men fick man ju äta upp direkt av mormor. "En snöboll luktar ju inte, för hur luktar snö?"

Skön låt, sjuk video

Säger bara Marit Bergman - Green light

Irriterande

För andra dagen i rad fungerar inte mitt internet. Sitter just nu på mitt mobila internet igen. Känns ju jävla typiskt när jag borde roa mig med att söka artiklar på nätet. Lägligt liksom tills det att c-uppsatsskrivandet dragit igång. Har iaf felanmält det hos ÖBO få se vad de gör åt saken. Om det kommer idag eller nästa år för att fixa det. Visst att internet varit nere förut men det har varit nån timme, igår var det hela jävla dagen och det fungerar fortfarande inte.

Nu är jag inte helt dum så har testat olika nätverkssladdar och tom testat koppla in sladden i min laptop men de känner inte av att det sitter en sladd i ens. Alltså är det vägguttaget eller leverantören som är problemet. Så nu har jag felanmält så hoppas jag att det kommit tillbaka när jag varit och gymmat. Mena tänkte kontakta stadsnätet igår men de hade ingen felanmälan utan det hade deras leverantörer. Jaha vad trevligt det enda jag vet är att jag har stadsnätet i hyran men ingen aning om vilken leverantör ÖBO använder sig av.

Lax och brysselkål

Vill påstå att lax aldrig varit så gott som det är just nu. Jag är helt lyrisk när jag kan stoppa i mig något annat än Cambridgematen. Så två dagar i rad har det blivit lax eftersom det är vad jag har i frysen just nu. Ska till min konsult imorgon så får jag fråga honom lite mer hur man får äta under upptrappningen. Mena ska jag äta kyckling eller kött vill man gärna ha nån sås till men det kanske man inte får så därför måste jag ju kolla. Tur att lax ändå är saftigt och mumsigt. Igår åt jag 3 brysselkål idag blev det det dubbla. Mat är livet!


Fika på stan

Ska snart ta mig ner på stan och ta en fika med min faster. Hon är här i stan på konferens och tänkte passa på att träffas. Tycker det är jättekul eftersom hon bor i Stockholm och vi ses bara när någon fyller år eller om det är något annat speciellt. Så att hon nu har konferens i Örebro är perfekt. Ska bli väldigt trevligt sen ska jag ta mig till Willys och handla lite eller om jag tar det imorgon eller på torsdag. Känner att jag vill kolla lite med min konsulent innan jag handlar. Ev. blir det träning ikväll också. Är lite sugen!

God morgon!

Sitter här och äter fruskost samt läser nyheterna. Jag tycker det är en bra vana och så hänger man ju faktiskt med på vad som händer i världen. Mena hur skulle det se ut om man inte kunde ett dugg?

Det som mest fångade min uppmärksamhet är väl detta tjaffset om att Mona Sahlin avgått. Det är inte konstigt, folk har ju redan dömt ut henne, att hon inte klarar uppgiften. Det är inte lätt att kämpa emot det. Okej nu är jag c-uppsats skadad redan så jag blir lite irriterad. När en kvinna väl får en stark position så är det fan ingen som tror på henne iaf. Jag måste ju erkänna att jag själv inte så henne som en lika stark stadsminister som Reinfeldt. Men varför tänker vi såhär? Känns så jädra svennebananigt. Mena tom Finland har en kvinnlig president liksom men i Sverige vill vi inte ha kvinnor som högsta huvud. Jaja nog in det..  Jag tycker iaf synd om Mona, jag tycker ändå hon gjort sitt bästa, och allt kan inte skyllas på henne. Få se vilken ny karismatisk ledare de väljer.

Sen till det värsta kanske. Zlatan vann guldbollen, men vaffan liksom?! Det är väl inte konstigt att han får den när det typ bara är hans som spelar när svenska landslaget spelar. Mena det är Zlatan och ett gäng annonyma grabbar som hela tiden får stå i hans skugga. Det är alltid Zlatan hit, Zlatan dit. Gör Zlatan någonsin fel, gör Zlatan någonsin en dålig match? Uppenbarligen inte (?). Jag tycker inte han är bra jämt men det tycker experterna. De har redan bestämt sig för att älska Zlatan. Nu vill jag påpeka att jag inte hatar Zlatan men ogillar att det är hans som får all uppmärksamhet när vi har fler duktiga spelare.

Nu kanske jag ska ta tag i mitt liv. Hoppas att mitt "riktiga" internet börjar fungera. Annars får jag sitta på det mobila och söka artiklar.

Cambridgekuren: dag 42

Idag började den riktiga upptrappningen. Nu är vi på g. Ja jag vet jag åt lite i lördags när mamma fyllde år men nu är det verkligen på riktigt. Kommer trappa upp varje dag och göra om det två veckor framåt. Detta har iaf resulterat i att jag gått upp 1 kg i vätska antar jag och ja det är ju lite mer i magen också. Men man går upp ca 2 när man börjar med upptrappningen, det är normalt.

Jobbigaste med det är att gå ifrån 3 måltider var 5e timme till att sprida ut 4 st över dagen. Man är liksom inte hungrig egentligen men måste i. Man får INTE fuska, det här är viktiga grejer och jag ser väldigt seriöst på det här. Ska jag vara ärlig är jag livrädd för att gå upp igen. Jag känner faktiskt att jag trivs mer med mig själv nu och det är också viktigt. Men vill som sagt ner lite till så imorgon blir det gymmet.

Inlägg 1600

Börjar faktiskt tro att jag snackar lite väl mycket här i bloggen. Denna blogg är ungefär 1 år och 6 månader gammal. Så uppskattningsvis gör jag 90 inlägg i månaden och över 20 i veckan. Det är väl bra jobbat iaf haha.
Vet inte riktigt vad jag vill säga med detta inlägg men det visar kanske poängen. Jag skriver det jag känner för just då och det måste inte alltid ha en poäng.

Peace! 

Det där med hårprodukter

Jag blir galen när de hela tiden tar bort produkter som fungerar. Eftersom jag har lockigt hår måste jag ha i något som gör att det inte blir så stort och frissigt. Därför är det skitjobbigt när man konstant måste byta. Vanligt mousse som man kan köpa i affären tycker jag inte om eftersom det blir så hårt (håret alltså), dessutom blir det alltid kladdigt om det blir fuktigt eller regnar ute. Hade ett mousse som jag älskade eftersom det var lätt och klibbade inte men det slutade tillverkas. Senaste två åren har jag kört med Sunsilks serum för lockigt hår och det har väl fungerat okej. Nu har de slutat med det också så jag måste försöka prova mig fram till något nytt. Grejen är den att det inte är så kul att testa något nytt när det kostar minst 50 spänn och det inte finns någon garanti för att det funkar. Är man student så är man. Någon annan som har samma problem?

Har iaf köpt denna produkt, Hype by Mood. Vilket tydligen är helt ny och ska vara för lockigt hår.

Eat and sleep?


Då kör vi...

15e november, starten på uppsatsskrivandet. Det är det enda jag kommer ha att roa mig med fram tills den 22a december. Det här ska fan gå om jag får ner något varje dag. Eller 1 sida varje dag blir 25 dagar ca eftersom det kommer bli ca 25 sidor när uppsatsen är klar. Det skulle vara 5 veckor men 1 vecka kvar att finslipa på detaljer innan min handledare måste godkänna den. Lite julfirande på det för att finslipa det sista innan den ska vara inlämnad den 31 december. Då finns ingen återvändo och opponering kommer ske andra veckan i januari.

Ja så ser närmaste framtiden ut för mig. Kommer bli intressant och lärorikt säkert men jobbig.

Idag börjar det med att jag ska strukturera upp arbetet ordentligt med en mindmap, skriva ut mina tidigare forskningsartiklar och sammanfatta dem på ett bra sätt, sen har jag möte med min handledare kl 15 då vi ska gå igenom hur jag ska utföra det här. Nu kör vi!

Det är vad jag kallar urladdning

Har inte blivit mycket bloggande idag alls. Jag har helt enkelt inte haft tid. Formel 1 loppet tog helt på mina krafter. Men det var det fan värt, bästa säsongen ever slutade på det bästa sätt det kunde. Vettel som var 15 poäng efter ettan inför detta race vann hela skiten. Snacka om att jag är lycklig efter att ha följt killen i flera år, sen 2005 om jag minns rätt. Var så lycklig att jag satt och grinade och skakade av lycka. Jag vet att många av er har svårt att förstå detta men det är min allra största passion här i livet.

Sebastian Vettel är med detta den yngsta världsmästaren i Formel 1 någonsin och det är inte dåligt!


Och vad händer nu då? Jag känner mig tom... 119 dagar till första racet nästa säsong. Vad ska jag göra tills dess? Jo jag vet iofs att jag har en ganska rolig (ironi) uppsats att skriva på i 6-7 veckor framöver, förhoppningsvis få lite ledigt över jul och nyår för att sedan redovisa och förhoppningsvis få min uppsats godkänd i början av januari.

Har man tur...

... så kan det se ut såhär när man är på väg uppför Carolina/Slotts backen i Uppsala. Soligt och fint med snö. Men backen är inte rolig det kan jag säga. Nästan som vårt eget Mount Everest haha


Förresten börjar jag bli sjukt nervös. Sista Formel 1 racet om nån timme. Efter den bästa säsongen någonsin vill jag inte att det ska ta slut men det gör allt förr eller senare. Det kommer vara ett riktigt spännande race. 4 stycken kan fortfarande vinna mästerskapet, 2 har dock bättre chans än de andra men allt bestäms idag. Allt jag hända och jag kommer nog inte ha så mycket naglar kvar när detta är över är jag rädd! Go Vettel!

Två bilder från förra helgen



Grattis mamma

Mamma fyller år idag. Så kommer bli lite firande av henne snart med mat och fika. Men blir inte mycket för mig eftersom jag fortfarande går på diet. Men blir lite kött och vitlökssås till middagen iaf. Det är vad jag kan offra just nu. Men det känns bra, räkorna igår gjorde inte mycket väsen av sig heller så verkar som min mage gillade det.

Snart ska jag hämta mormor som varit på teater. Sen är alla samlade!

Riktigt kul!

Tack för alla kommentater jag fick igår. Roligt att se att nytt folk dykt upp och följer min blogg. Om jag ska vara ärlig så har jag nog inte haft så många som nu. Och det verkar som att ni kommer tillbaka. Men vill bara påpeka att jag inte har någon ambition att bli storbloggare på något sätt men kul att folk ändå kommer tillbaka. Kanske inte bara skriver massa skit alltså? haha
Kommer forsätta vara så kan jag lova, jag följer inga mallar. Jag är jag =)

Fattar ingenting

Då menar jag idol igår. Hur åkte Elin ut? Mena hon sjöng bättre än både Olle och Weise! Och att Linnea också hängde löst, jag förstår inte. Känns hur konstigt som helst faktiskt. Men men det är ju resten av svenska folket som röstar. Jag tänker inte lägga pengar på tv4 som endast vill tjäna pengar.

Annars så har jag haft en bra morgon. Fick sova lite längre vilket var skönt sen tog jag en promenad till pappa. Nu har jag bänkat mig framför tvn och Formel 1, här kommer jag nog sitta nån timme framöver.

Idol-paus

Jag är lite kluven fortfarande vad jag tycker om årets startfält. Kanske är för att jag inte har en favorit? Det känns lite som att jag ändrar mig varje vecka så ja jag är en aning velig av mig när det kommer till idol.

Vem åker ut idag då? Jag skulle gissa på Weise eller Olle =( vill inte!

Förresten hittade jag ännu en bild från Halloween som jag gillar... The fallen angel >.<


Blev inte bara fönstershopping

Har varit en dag med full rulle som vanligt. Jag är skittrött måste jag påpeka. Till att börja med skulle jag bara träffa Emilia och fönstershoppa. Men mormor ringde och bad mig köra min mosters bil för att byta lampor då hon blivit stoppad av polisen. Snäll som jag är ställde jag upp direkt så ner på stan hämta bilen, hämta Emilia och till Novation. Där blev vi kvar ett tag och snackade skit med min pappa två (Thomas) och testade lyfta massa däck. Ja jag och Emilia ville bevisa att vi inte alls var så svaga och skulle klara av ett extrajobb där. Sen lurade mormor oss till Chilli där vi kollade på en soffa hon ska köpa och lite andra saker. De har mycket fint där måste jag säga. Sen äntligen ner på stan och lämnade tillbaka bilen, så kunde jag och Emilia äntligen börja vår fönstershopping. Den gick bra tills vi kom till New Yorker. Där köpte jag en partytop som jag velat ha sen i somras men lämnade tillbaka den, smart nu kanske eftersom den hade varit för stor. Jag köpte också en t-shirt bara för att den var cool, eller var det humor? Kan inte riktigt bestämma mig.


Räkor och aioli

Första målet mat på ungefär 1 och en halv månad är i magen. Mormor bjöd mig på räkor och aioli. Kunde inte blir bättre måste jag säga. GUUUUUUUUUUUUUUD SÅ GOTT det var!!! Var nästan så att jag inte ville sluta tugga på maten för att det skulle ta slut. Gudomligt är allt jag kan säga. Nu längtar jag verkligen efter att få äta riktig mat.

Fönstershopping

Ska ner på stan snart och träffa lilla Emilia. Vi ska fönstershoppa och snacka massa skit. Jag vill prova lite kläder bara för att. Måste också till Thomas med min mosters bil en snabbis och byta lampor på den. Sen blir det shopping tills vi inte orkar mer!

Sova är överskattat

Visserligen fick jag gå och lägga mig ganska tidigt igår kväll men sova på morgonen är tydligen överskattat. Blev väckt i vanlig ordning när Osama skulle till jobbet och Zebban till skolan. De är inte möss direkt så mycket kan jag säga. Men tänkte jag kan ju somna om när de gått, trodde jag. De bestämde sig mamma för att prata i telefon och hon är ju absolut inte tyst. Här är det obligatoriskt att skrika i telefon. Roliga var att hon försökte vara tyst men så gick hon ut på balkongen och pratade högt som vanligt. Men vad bra för balkongen är precis utanför mitt fönster så nej jag somnade inte om. Men låg kvar i sängen eftersom det var mycket skönare än att gå upp.

Cambridgekuren: dag 38

Alltså jag tror det skett ett mirakel efter att jag påbörjade denna vecka. Jag tappade en hel del i vikt på någon dag. Så i dagsläget med några dagar kvar på ren kur så har jag tappat 13,4 kilo vilket är helt galet. Jag todde det inte riktigt själv först men vågen ljuger inte. Den har inte gjort det hittills så varför nu? Då vill jag säga att tiden jag väger mig på inför upplägg i bloggen är samma tid som hos konsulten för att det ska bli någorlunda jämnt.

Då jag tänkt trappa upp på måndag har jag bestämt mig för att ändå fira lite imorgon med mormor. Så kommer bli lite räkor och aioli för min del. Räkor har jag kunnat äta under ren kur men valt att inte göra för att komma ur ketosen men har nu lärt mig att den riskerar jag mest att komma ur vid överkonsumption och ja att jag äter kolhydrater vilket jag inte kommer att göra.

Men allvarligt kan man få en bättre första måltid efter dieten än detta? Kommer bli hur najs som helst. Återkommer väl med det imorgon.

Nu har jag slappat

Finns det något bättre än ett varmt bubbelbad när det är kallt ute? Det var jättemysigt att bara ligga och guppa samtidigt som jag lyssnade på Harry Potter och dödsrelikerna på ipoden. Jag orkar verkligen inte läsa efter flera veckor av intensivt plugg så är skönt att kunna lyssna när man gör något annat. Och jag vill gärna ha "läst" boken innan onsdag då det är biopremiär. Jag ser fram emot det som bara den! Ska bli otroligt kul faktiskt.

Nu ska jag se om det finns något roligt att se på tv.

Aldrig en stund

Har varit på vift hela dagen som det brukar vara när jag, mamma och mormor är i farten. Kom hem för en liten stund sen jag och jag kan säga att jag är helt slut. Helst skulle jag vilja lägga mig och sova ett tag. Men känns som att jag borde kunna gå och lägga mig tidigt istället och få sova lite längre imorgon då mormor åkt hem för att tvätta och greja innan hon kommer tillbaka. Men verkar aldrig som att det bara blir en liten stund när vi är ute och far.

Imorgon som annars kommer bli en väldigt seg dag. Har liten sak planerat inför imorgon kväll men det får ni veta senaste =D

God morgon

Jag har sovit så himla bra inatt. Mormor och jag hade vår sedvanliga skrattattack igårkväll så har jag sovit som en stock. Vet inte varför det blir så men det är otroligt skönt, alla behöver skratta.

Det är hur mycket snö som helst och vi ska snart bege oss ut i trafiken. Mormor ska på fotbehandling först och jag ska passa på och lämna tillbaka böcker på bibblan. Sen ev till Maxi och jaa det blir massa ärenden när vi är i farten. Imorgon är det prat om att vi ska ta en sväng till Thun's.

Är skönt att få några dagar hemma och ladda batterierna innan arbetet med C-uppsatsen börjar så ska försöka tänka så lite på plugg som möjligt.


Hemma i Uppsala

Kom hem utan förseningar. Eller ju 3 minuter i Västerås till Sala men tåget var försenat 3 minuter där också så det var i stort sätt samma sakl. Så nu är jag hemma. Det enda jag hört ett bra tag nu är att jag blivit jättesmal och håller på att försvinna. Samtidigt som på skämt det försöks fresta mig med diverse saker. Måste säga att jag blev lite sugen när mamma bakat bullar precis innan jag kommit hem men nej jag ska inte ha. Ev. lovade jag mormor att vi kunde äta lite räkor och aioli på lördag då jag ändå ska börja trappa upp på måndag å det är okej enligt LCHF som jag vill köra med efter.

Just nu sitter jag och installerar min brors dator. Den har varit trasig så nu är det dags att installera allt på den igen och ja det tar sin lilla tid kan man lugnt säga.

Där satt den!

Tentan gick som på räls, tog faktiskt bara 1 timme att skriva den men har varit ockuperad med lite annat. Jag ville göra vågen när jag såg frågorna, såååå jävla skönt.

Nu drar jag hem till Uppsala. Pga snön så är det lite kaos i den här stan så måste ta en mycket tidigare buss för att vara säker om inte annat får jag ringa taxi. Och får hoppas på att tåget håller alla tider annars blir det kaos ännu mer.

Så nu håller vi tummarna för tentan, sen hemtentan som jag också lämna in idag samt att jag kommer hem utan större förseningar.


Tentar

Tidsinställt inlägg!

När ni läser detta sitter jag troligtvis på universitetet, i bunkern och skriver tenta. Den går förhoppningsvis bra så jag kan känna mig lättad efteråt och att jag gjort mitt bästa. Går tentan snabbt så åker jag hem till Uppsala idag men går den långsammare så blir det imorgon.

Snart dags att sova

Efter en fullspäckad tvkväll med Halv åtta hos mig, I form med Anna Anka, House och kanske Bartenderskolan om bilden slutar hacka så ska jag snart gå och sova. Måste upp tidigt imorgon och skriva tenta. Jag är lite nervös faktiskt, jag brukar inte vara den men det är som sagt en del som står på spel. Men jag vet att jag har pluggat, kanske överpluggat dessutom så jag kan det som jag pluggat på. Dessutom är det en tenta på A-nivå, de kräver inte så mycket mer än rätt och kort svar. Så jag tror det det kommer gå bra.

God natt!

Fick värsta julkänslan nu jue

Sitter inne och myser med tända ljus, snön fortsätter att falla och så lyssnar jag på julmusik. Var nästan så jag började räkna hur lång tid det var kvar till jul men det är ingen idé att tänka så, jag har en C-uppsats att ta mig igenom innan jag ens börjar fundera över något sådant men det var en otroligt skön känsla vill jag lova.. Ååååh myyys =)

1 down, 1 to go

Metodhemtentan är finito.. skönt! Nu kan jag koncentrera mig på att repetera inför tentan imorron. Egentligen tror jag inte att det behövs så mycket men jag är lite nojjig faktiskt eftersom det är en del som står på spel den här gången. Jag måste klara tentan, punkt slut! Men i och med att jag föreläst om teorier, sett begrepp i andra böcker som jag inte reagerat på förr och drömmer om teorierna så bör anses att något fastnat.

Det betyder med andra ord att JAG FÅR ÅKA HEM IMORGON!! =D

Lär få räkna med förseningar dock, vi alla vet väl hur SJ fungerar när det inte är fint väder! Men vågar inte boka biljetten än eftersom det ska göras med mina priopoäng och jag vet ju inte hur lång tid tentan tar imorron! Men inte fan lär jag sitta med den i 5 timmar, det gjorde jag väl inte ens med arbetsrätten?

Nu är det vinter!

Var lite frost när jag vaknade i morse, sen började det snöa och nu nån timme senare är där mer snö.




God tisdagsmorgon

Ny dag nya möjligheter. Eller ja tentaplugg kallas det men ja låter lite finare kanske? Jobbade på riktigt bra igår så har bara en fråga kvar till idag och sen blir det lite repetition inför imorgon. På tal om det har jag sovit som en litet barn, så jädra skönt och jag har tom drömt om den där tentan, alla sociologiska konstiga teorier har jag rabblat i sömnen, det ni... är ett gott tecken faktiskt! Så läser jag igenom anteckningarna några gånger till kommer jag definitivt vara förberedd. Det innebär också att jag kan åka hem till Uppsala imorgon! Aah har hemlängtan faktiskt har inte varit hemma på över 1 månad nu.

Nej lite frukost, sen dra igång med sista frågan som kanske kan bli lite klurig beroende på hur hjärnkontoret funkar.

Cambridgekuren: dag 35

Helt galet att det nu har gått 5 veckor. 5 veckor utan riktigt mat, gissa om jag saknar det mycket just nu? Så det börjar kännas att jag snart nått det mål jag satt upp vilket var 6 veckor men jag ville väl gå ner minst 10 kilo på de veckorna. Nu med 1 vecka kvar har jag gått ner 10,7 kilo vilket hag tycker jag sjukt bra jobbat.

Men som sagt fortfarande svamp, men börjar trappa av. Och det är klart att när man börjar komma ner i vikten så går det lite långsammare att blir av med. Sen har jag gymmat 2 gånger och ska gå imorgon med. Kan vara skönt att komma iväg mellan hemtenta plugg och inför salstentaplugg.

Satan vilken ryggvärk

Trodde inte att man kunde få så ont i ryggen av att verkligen lägga manken till och sitta vid datorn och plugga flera timmar om dagen, lägg då till att jag troligtvis spenderar lika mycket tid framför datorn när jag är klar. Men sak samma, min rygg mår inte bra just nu så imorgon blir det gymmet och lite träning av ryggmuskler tror jag. I vilket fall som helst har det varit en sjukt produktiv dag, har hunnit med hur mycket som helst utan att stressa och tiden har rusat iväg.
Tillbaka till gamla tekniken när det gäller tentaskrivning också. Funkar bättre än det förra där jag övergav det och fick komplettering. Nu är jag tillbaka på banan. Men det är inte roligt för fem öre. Om jag säger såhär, tentan är inte svår det är bara så tråkig att man konstant måste knuffa ut alla andra roligare tankar ur skallen. Fokus har liksom inte varit konstant på en sak. Det är nästan så man får självmordstankar när man sitter med den.
Känns iaf som att jag har gjort bra ifrån mig idag, klapp på axeln. Det känns dessutom inte som att jag blir kvar i Örebro tills på fredag heller vilket är skitskönt. Har jag tur kan jag åka hem redan efter salstentan på onsdag! Lämna in hemtentan då eller ta hem och skicka med posten.

Såhär såg jag ut för typ 1 timme sen haha

Den jobbiga veckan

Har precis fått ut hemtentan. Den är "doable" men skittråkig om man säger så. Så det är bara att sätta igång.. Visserligen känns det skönt eftersom jag har 2 tentor denna vecka. Så det är ingen omöjlighet utan fokus som krävs nu så kommer detta gå hur bra som helst. Tänk positivt det är metod tenta som hemtenta och inte i sal, har därför tillgång till ALLA böcker hela tiden!

Så nu blir det frukost sen drar jag igång!


Kan inte sluta skratta!


McFly + Taio Cruz = ♥


Nu jävlar!

Alltså jag börjar bli så jädra trött på det här. Vaknade upp till nyheten av ett ännu en kvinna blivit våldtagen under helgen. Vaffan är det här liksom? Vad är det för fel på er män?? Ja jag vet det är inte alla som våldtar men har inte ni någon medkänsla? Är det så svårt att kanske säga till sina vänner att det inte är acceptabelt? Hade det varit tvärt om å vi kvinnor gick runt och våldtog då jävlar hade det säkert funnits hur många åtgärder som helst säkert gratis också. Men vad gör vi? Ska vi behöva hålla oss inne? Alltid behöva se oss över axeln flera gånger när vi går någonstans? Alltid hänga ihop i ett jävla kollektiv för att vara säker?

Nej jag är så jävla trött på folk som inte kan visa respekt, respekt för att vi är människor, personer precis som de själva. Vi har också rätt att leva utan att våra liv ska bli förstörda för all framtid. Jag vet hur det är att leva med en sån person och man förstår inte vad de upplever. Ni ska bara veta hur mycket det påverkar och hur lång tid det tar att ens kunna leva igen, att acceptera sig själv. Att se sig själv som värdefull. FATTAR NI INTE VAD NI GÖR?!?!

"Partydags"

Korridorsfest är alltid kul. Ska bli intressant att se vad det är för folk som dyker upp. Mena på egna fester blir det oftast samma personer eftersom man festar med sina kompisar. Nu är det ju en hel korridor med annat folk och deras kompisar. Ragga kanske? hahahaha

Jag kommer som sagt inte dricka iaf men det var roligt på Halloween så varför skulle det inte vara det idag? Jag har stora förhoppningar men kan ju inte bli lika bra som våra fester? ;-)

Självförtroende och självkänsla

Det är sjukt på vad flera kilo ner kan göra. För det första fick jag ta lite kläder av Emelie då mina egna festkläder är lite stora nu. Och Emelie som normalt haft en storlek mindre än mig typ, hennes kläder sitter skitbra samtidigt som den där jädra magen är borta och neggrorumpan. Alltså jag känner mig skitsnygg, tror aldrig jag känt mig såhär bra i mig själv någon gång. Trust me det kommer bara bli bättre jag ska ner mer men inte med hjälp av Cambridge utan träning, blod, svett och tårar om så ska behövas!

Dessa kilon har gjort underverk på min självkänsla och mitt självförtroende och så är det bara!

Och ja det är korridorsfest hos Emelie så jag måste ju fixa till mig nu när jag har kläder som passar =)

Rastlös

Pluggar men det kryper i kroppen. Det här är nog jag fast det inte syns haha


Taskigt!

Det är helg, jag tentapluggar och alla andra roar sig och festar. Finns det ingen rättvisa? Det är med andra ord hårt att ligga på topp! Hemtentan kommer ut på måndag och så salstenta på onsdag. JAG VILL HEM!!! Jag vill ha höstlov, jag vill ha jullov!! Får jag det? NEJ..

För övrigt har jag sjukt mycket träningsvärk idag, känns att jag körde på som fan igår.

Saknar min underbara, helsköna familj just nu! Då menar jag ALLA! (vi har stark sammanhållning i hela släkten, de är min familj) <3



Eftersom jag är sociologiskt skadad så måste jag ju lägga in en bekräftelse på att familj i dagens samhälle inte bara inräknar kärnfamiljen dvs föräldrar och barn utan också andra släktingar kommer här en definition:
"Familj är inom sociologin en grupp av individer som förenas genom släktskap. Detta släktskap är ärftligt, men kan även utsträckas till att omfatta juridiska förhållanden, som till exempel giftermål, partnerskap eller adoption." - Wikipedia

Work it!

Alltså jag kommer bli träningsnarkoman eller något. Vet ni hur jävla underbart det är att gymma. Denna gång gick det dessutom mycket bättre att träna, fick upp ett bättre flås och ja blev en hel del annat än kondition. Friskis gymmet kommer vara mitt andra hem under vintern känns det som! Något som också är kul är att allting blir såå mycket lättare ju lättare jag blir. Testade push-ups idag å sista jag gjorde det ville jag dö men nu gick det lätt även fast jag är otränad.

Nu duscha och plugga.. Formel 1 träning om ca 2 timmar. Efter det ner till stan och hämta Elin och Anna. Sen hem plugga lite till, F1 träning 2 och fredagsmys framför idol! =)

Emelie, Elin, jag och Anna på Halloween för 2 år sen ♥

Fredag!!

Helt sjukt att det är fredag redan. Denna vecka har gått sjukt fort kanske för att det varit den veckan då jag har haft mest att göra typ ever. Men det är en annan femma faktiskt. Och tro mig det är inte över nu har jag helgen på mig att lära in allting men det ska inte vara så stora problem faktiskt. No stress!

För övrigt kommer Elin och Anna hit till Örebro idag och hälsar på mig och Emelie. Men eftersom jag måste plugga på dagarna så kommer de sova hos Emelie å jag får umgås med dem på kvällarna typ. Sånt är livet.

Sen är det dubbel tentavecka nästa med metod mån-fre och sociologi på onsdag 8-13. Finns viljan finns ett sätt och jag klarar det. Sen åker jag hem till Uppsala över helgen. Mamma fyller år på lördan och det är tydligen fars dag på sönda.

Nu ska jag dra till gymmet!

Bugatti veyron 16.4

Gjorde ett test på facebook som heter "Vilken bil kommer du ha?"

Svaret blev: Bugatti veyron 16.4

Asså jag tror att jag överlever =D Är den inte nice så säg?

NVIVO worksop

Sitter just nu på universitetet på NVIVO workshop. Blev lite stressigt på morgonen med att boka biljetter till Harry Potter. Alltså jag kan inte förstå att så några är medlem i Bioklubben när det inte kostar någonting? Aja det har löst sig så att alla kommer nog kunna få biljetter men vi kommer inte kunna sitta bredvid varandra.

Så nu blir det att jobba av här innan jag drar vidare hem och gör de sista instuderingsuppgifterna till tentan.

Vill åka iväg på en racinghelg

Senast jag var iväg på en racingevent på riktigt var 2 år sedan nu när jag var på A1gp och innan det DTM. Alltså det var så jävla grymt. Nu börjar det rycka lite i mitt racinghjärta att dra iväg. Fungerar på att gå på F1 i Monaco nästa år. Har ju sån tur att jag har släktingar som bor inte långt därifrån. Tyvärr är man ju student och det är knappast gratis att gå på F1!!




Fan vad jag är grym!!

Kom hem för ett tag sedan efter den sedvanliga varannan-vecka-till-konsulten-trip. Vägning som vanligt och ja jag känner mig sjukt stolt över mig själv. Klapp på axeln. Totalt har jag nu på 4 veckor tappat 9,2 kg!!! Det är sjukt bra jobbat eftersom jag vet att jag kunnat gå ner mer men jag byggt muskelmassa istället i och med alla promenader. Sen är det som sagt "svampveckan" som vi döpt om det till i Cambrigdekurtermer. Nu är det bara att tuta och köra 11 dagar till och sen börja med upptrappningen.


Underbart att gymma!!

Jag är helt överlycklig. Visste inte att man kunde bli så lycklig av att komma iväg och träna. Helt jävla underbart alltså. Och som jag körde på!! Trodde inte att en sån ork fanns i min kropp, sån kämparglöd, sån passion! Det här kommer bli sååå jävla bra när jag går över till upptrappning om mindre än 2 veckor.

Kan säga att jag bränt mer är 250 kalorier, fatta inte först hur man skulle ställa in så ena maskinen visa kalorier först men sen så på slutet förstod jag men på ena trampmaskinen. Tänk er då att jag får i mig ca 470 kalorier om dagen. Nej blir nog gym på fredag också!

Nu ska jag fixa ihop en gymspellista på ipoden så är jag redo! =D

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut...

... skämt åsido. Jag drömde något jättekonstigt, har aldrig varit med om något liknande. Först följde jag nån jädrs tråd runt hela världen kändes det som typ Kina, Regnskogen, Australien, Grand Canyon, Nordpolen för att till slut komma fram till något som ser ut som en stor byggnad där man förvarar flygplan, typ hangar. Där går snöret av och jag håller den i handen typ jahapp. Då öppnas de stora dörrarna till byggnaden och jag ser att det står någon där inne, men ser aldrig dennes ansikte innan jag vaknade. Hur skum som helst.

Sen drömde jag om Webers 4 handlingstypologier i ett religion exempel. För mina exempel på tentor slår ju redan allt eller?? haha

Nu ska jag käka lite, göra mig iordning och sen dra till gymmet faktiskt. Ska bli riktigt kul att se vad jag orkar. Har ju lyckats pusha mig själv ganska bra på promenader hittills dvs att ta samma sträcka på kortare tid.

Prenumeration

Jag brukar inte prenumerera på tidningar i vanliga fall. Det var väldigt länge sen jag typ fick hem Okej tidningen och sånt. Men nu känner jag att ska jag få en nytändning i mitt liv efter Cambridgekuren så vill jag ha lite hjälp. Så har bestämt mig för att prenumerera på tidningen Må bra. Har kollat i den förut och jag tycker den har bra reportage, tips och framförallt mycke bra recept. Och recept och nytänk angående mat är ju bara förnamnet av vad jag behöver. Jag behöver tips på ny mat eftersom jag fastnat i en fas där jag bara ätit samma. Så till att börja med så testar jag 3 nummer för 129 kr.


Pluggelipluggplugg

Överlevde cellprovtagningen, var inte så farligt, kändes knappt så nu håller vi tummarna för att det ser bra ut!

Nu ska jag återgå till min favoritsysselsättning, nämligen att plugga. Har nu kommit till ännu fler sociologiska termer och teorier. Har ca 10 kapitel att svara på instuderingsfrågor till. Hallelujeh. Nu behöver inte alla dessa vara klara idag utan jag har ju imorgon på mig innan jag vill kunna börja plugga på dem.

Samma kritik - olika kön


Omänskligt tidigt

Jag har efter mycket om och men lyckats ta mig ur sängen. Lite huvudvärk har jag nog även fast jag drack hur mycket vatten som helst igår så blir nog att pimpla idag också. Känner mig trött och seg faktiskt men så brukar jag alltid vara när jag får tvinga mig ur sängen. Ge det lite tid och jag kommer vakna till.

Anledningen till att jag är uppe redan (9 är mer min tid) är att jag har seminarium om en halvtimme. Och efter det (usch) till gyn för cellprov. Ja jag vet att det inte är farligt men det är knappast roligt. Sen blir det mer plugg. Instuderingsuppgifter hjälper så jävla mycket, tycker alla kurser borde ha.

Förresten så provade jag ännu några jeans och jag kan ha dem allihopa nu!! Wiiieeee =D

Cambridgekuren: dag 28

Det är helt sjukt vad tiden går fort. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle klara av detta så länge. Faktum är att det inte alls är påfrestade. Jag känner mig lite pigg som jag brukar vara eller kanske piggare eftersom jag inte kommit in i någon höstdepp. Jag känner mig inte heller begränsad, eller att jag inte orkar saker. Jag går numera en promenad om dagen på 45-60 minuter i rask takt. Nästan så att jag känner att mina promenader går lättare och läggare med att jag blir lättare. Jag kan också känna att jag bygger muskler när jag går, jag har orken att kämpa lite till.

Om 2 dagar är det invägning. Som det ser ut nu på vägen har jag tappat 8,6 kilo men då känns det som jag i stort sätt stått still de två senaste dagarna. Ja, precis som för ungefär en månad sen när jag skulle väga mig för första gången efter att jag började på kuren (det var 3e dagen) så hade jag gått upp istället för ner. Varför, min kropp är tydligen som en svamp veckan/dagarna innan jag ska ha mens. Men så sa han ju att det var för kvinnor och att man därför inte går ner lika mycket under 1 vecka i månaden för att sedan gå ner mer efter. Sen tror jag faktiskt att alla promenader bidrar till ökad muskelmassa också. Kanske ska sluta gå så mycket?

Men i vilket fall som helst så är jag inte orolig, jag vet ju vad som gäller. Är man kvinna så är man! Men efter det här är det bara 2 veckor kvar på ren kur, 2-3 veckor på upptrappning sen Hello ny livsstil. Har införskaffat träningskort som sagt, nya friskis är hur fräscht som helst så kommer bo där hehe. Har tänkt att ta mig till gymmet en sväng på onsdag förmiddag och köra lite lätt, man måste ju börja någonstanns!

Jävla cool färg

Kollade ut genom fönstret för en liten stund sen (ja nu är det kolsvart och kl. är inte ens 5) och såg detta. Alltså himlen var liksom blålilarosarödorange. Säg det flera gånger om du kan?? hahaha


Dagens i-landsproblem

I och med att jag gått ner en hel del i vikt de senaste veckorna har jag problem. Största problemet är faktiskt underkläderna, jag skämtade om att jag hade troshäng och det börjar bli ett problem på riktigt nu. Nästan så man får byta flera gånger om dagen för att de ska sitta bra hahaha. Sen nu har vi det här med BH. De sitter fortfarande bra över bysten men fan runt är det katastrof, sitter inte åt över huvudtaget. Underkläder är inte speciellt billigt heller vad jag minns, så jaa man kanske ska gå utan?

Förresten har jag inte visat skjortan som jag köpte för 2 veckor sen måste det ha varit. Alltså jag kan inte fatta själv att jag har något rutigt på mig, i vilket parallellt universum var det möjligt innan jag köpte den? Men jag gillar den som fan, mer och mer varje gång jag har den på mig!


Mer plugg

Idag ska jag försöka lägga lite mer tid på Tricks of the trade och Urvalsdelen som vi ska behandla till seminariet imorgon. Läste i torsdags men vet inte om det gav mig så mycket. Helgen har som sagt tillbringats med att göra instuderingsuppgifter till resttentan. Det är 4 olika böcker till den och jag har avverkat 2 av dem så det borde ses som godkänt. Roliga är att jag känner igen mycket så det här ska gå, det ska gå bra.

Men som sagt denna delkurs är inte över riktigt än och jag börjar bli lite orolig inför den tentan faktiskt. Brukar inte stressa upp mig utan gilla läget men nu känns det jobbigare eftersom det är metod av alla saker, det tar lite tid att ta till sig.

Har dessutom skapat mig en skön dygnsrytm just nu, är trött vid 11 tiden på kvällen så går och lägger mig strax därefter vilket resulterar att jag vaknar av mig själv runt 8, halv 9 och är pigg. Det gör det lättare att fokusera hela dagen!

RSS 2.0