Årets näst sista dag

Jag har väl piggnat på mig. Iofs var jag väl aldrig däckad igår då febern inte blev värre. Har normalt temp. strax över 37 så 38 blir inte så farligt. Var dock rädd att det skulle stiga men icke. Idag har jag inte haft någon feber direkt. Har kurerat mig med glass och granatäpple/hallon juice. Här ska skiten ut med vitaminer, var så säker. Har väl lite ont i huvudet men trotsade det nyss med att göra knäck. Så får väl kolla temp om en stund när man varit i farten. Annars är det hostan som är värst, kanske ska vara glad att den inte stört min sömn iallafall.
 
Planerar nog att gå på bio ikväll ändå. Om inget händer, vilket jag hoppas att det inte gör sååå blir nog duschen om en liten stund för mig. Köpte för övrigt helt underbart sköna mjukisbyxor på Thuns tidigare i veckan. Älskar dem!

Mobilblogg från sängen

Nu säger jag god natt till världen. Har jag tur är febern bortblåst imorgon så jag kan gå på bio. Om inte blir jag lite irriterad. Visst kan väl gå och se filmen i veckan eller nästa helg. Gosar ner mig med Tingeling nu så får vi se. Någon gillar iallafall att jag är som en bastu.



2012, Fuck you!!

Diskbråck hela året (i stort sätt) som pajat ALLT nästan. Matförgiftning dagen innan julafton som förstört i stort sätt hela veckan. Igår kände jag mig bra igen. Vad händer då? Yes, hosta from hell och BAAAAM nu kom febern. Jag säger bara 2012, Fuck you. Kommer inte minnas mycket bra alls. Skulle ändå bara vara hemma på Nyår så är väl ingen förlust. Billigt blir det dessutom!

Förkylning och fiskspa

Jahapp. Såklart åkte man på en förkylning under natten. Jävligt skumt egentligen. Börjad hosta bara sådär igårkväll när jag och Malin låg och kollade på film. Sen har det fortsatt och jag har sovit skit. Förhoppningsvis kanske det inte blir något långvarigt iallafall. Känns att jag haft nog med skit nu. Annars skyller jag på pappa som varit förkyld hela veckan och honom har man ju hängt med såklart.
 
Annars ska jag snart bege mig in till stan. Jag och Emilia ska testa fiskspa. Det är lite skräckblandad förtjusning faktiskt. Fiskar ska alltså nagga på mina fötter först, följt av fotmassage och jag som är kittlig. Framförallt ogillar jag fötter, att hålla på med fötter och att någon annan ska hålla på med mina. Det kommer med andra ord bli intressant. Återkommer.

Gamla bilder

Fick lite bilder av farmor på juldagen när vi var där och åt lunch. Det var från mitt dop en gång i tiden. Okej det är inte så länge sen men det är ett tag sedan iallafall. På bilden håller mamma i mig och så är det pappas mormor.

Dålig uppdatering

Har varit upptagen med så mycket annat att jag inte haft tid att uppdatera bloggen. Inte för att jag tror att det gör så mycket då andra har minst lika mycket att göra för att hinna läsa bloggar.
 
Jag har iallafall haft en bra jul. Till och med juldagen blev lugn då jag fortfarande inte varit helt okej efter matförgiftningen i lördags natt. Har fortfarande inte kunnat äta som vanligt men igårkväll var första måltiden utan att bli illamående efter. Tror detta är första julen då jag gått ner istället för upp hahaha. På gott och ont.
 
Håller på och storstädar här hemma i väntan på Juniorkronornas andra match. Min lägenhet har sett ut som kaos alltför länge nu så det var definitivt dags att göra något åt det. Har varit ute med allt skräp, städat badrum och kök samt röjt undan det mesta som varit ivägen överallt. Nästa steg blir väl dammsugning men först hockey.

Motivation


Mobilblogg: Annandag jul

Mår oförtjänt bra idag. Anledningen är väl att jag inte kunnat dricka som jag brukar på juldagen. Inte för att det är något att stoltsera med. Men det gick bara inte på samma sätt som jag haft svårt att äta och bara dricka vatten. Undrar om jag åkt på nå skit ändå?

Kvällen/natten/morgonen bjöd dessutom på en frisk promenad hem. Missade sista bussen pga kaos i garderoben då alla skulle ut. Öm i hela kroppen är jag.

Har iaf precis duschat och käkat. Snart dags för hockey, Juniorkronorna spelar sin första match strax.

Mitt 2012 i kortversion

Hittade denna listan i Marias blogg, tyckte det var lite roligt så jag kopierade frågorna därifrån.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Måste erkänna att det varit ett väldigt lugnt år men ja jag opererade mig ju får någon vecka sedan och jag har aldrig opererat mig förr så det borde väl räknas? Såg Lady Gaga och Swedish house mafia. Var även på Hockey-VM i Globen. Färgat håret rött och jag ångrar mig nästan för det vill inte gå ur helt.
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga nyårslöften.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i  år?
Ja Sandra och en släkting fick häromdagen. =)

Dog någon som stod dig nära?
Nej, turligt nog inte.

Vilka länder besökte du?
Tyvärr inga, har fått hålla mig i Svea rike iår men nästa hoppas jag att det blir ändring på den saken.
 
Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013?
Ett jobb och en inkomst. En lägenhet som jag inte bor i på obestämd framtid vore skönt.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Inget som sticker ut.

Vad var din största framgång 2012?
Att själv ha fixat 6 månaders trainee på Länsstyrelsen trots att jag hade en agent som skulle fixa det och sen ha utnyttjat tiden till fullo. Lärde mig massor och fick bra omdöme.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Diskbråck har pajat större delen av året.

Bästa köpet?
Biljetterna till Lady Gaga och Swedish house mafia. Det var definitivt årets upplevelser.

Vad spenderade du mest pengar på?
Detta år har det varit smärtstillande medicin helt klart hahaha. Annars är det väl mat! (så tråkigt har detta år varit).

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag blev bra efter operationen, inga komplikationer och kunde sluta med alla piller tidigt. Sen fick jag reda på att jag ska bli moster också. =)

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Swedish house mafia - Don´t you worry child
Gareth Emery ft. Christina Novelli - Concrete angel
Ivi Adamou - La la love
Stiftelsen - Vart jag än går
Norlie & KKV - Där jag hänger min hatt

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Snarare arg, bitter och trött på livet. Men nu är jag glad igen och ser ljuset i tunneln.
 
Hur tillbringade du julen?
Först hos farfar och sen ut till släkten i Järlåsa.

Blev du kär i år?
Nja men lite småbetuttad i nån hockeyspelare kanske hahaha.

Läste du någon bra bok under 2012?
Angelologi - I ändlarnas tecken av Danielle Trussoni. Lite som Da vinci koden.
 
Favoritprogram på TV?
Så mycket bätte har varit bra. Annars kollar jag sällan på TV, vågar jag säga hockey? haha

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Pengar antar jag... Hjälp med biljetten till Lady Gaga betydde mycket.

Något du önskade dig men inte fick?
Systemkamera.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Hade några polare över på fest.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ett jobb.

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Halt och lytt. Haha skämt å sido men detta år vill jag helst lämna bakom mig. Det jag ser är konstant smärta, pillerätande och kämpande för att visa vad jag går för ändå. Utan resultat som det känns.

Vad fick dig att må bra?
Att kunna åka ut till Lindsbro, till min andra familj på landet. De galna hockeykvällarna med Gabriella. Vi må vara galna men roligt har vi, mental ålder 15 emellanåt hahaha. De ljuspunkter med vänner och familj som man minns.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Några av kollegorna på Lst som jag fortfarande träffar.

Tack Ulrik

Detta var definitivt en juldänga som behövde ett ansiktslyft. Tack Ulrik för att ha gjort det riktigt bra, på engelska dessutom!

Juldagen 2012

Idag är det juldagen igen. Dagen som jag kanske sett fram emot mest sen jag fick min operationstid. Idag är det exakt 1 månad sen jag opererade mig och jag känner mig i stort sätt lite bra som innan jag fick diskbråcket. Det är väl lite tid kvar på läkningen än men i stora hela.
 
Idag är iallafall dagen då det är dags att röja ordentligt, same procedure every year! Så är jag och tjejerna ikväll. Vet inte riktigt vart vi ska än men jag har piggnat till efter i söndags och även om jag inte åt mycket igår känns det som att jag är på banan.
 
Först bär det dock av till farmor vid 2 för att fira lite mer jul. Efter det blir det hem och svida om till party-outfiten och dra iväg till Emilia och föra lite. Juldagen brukar gå så jäkla fort så pass på säger jag bara! hahaha. Vi lär inte höras av förrän imorgon och då lär jag vara rätt bakis om jag säger så.
 
Kvällens outfit.

Mobilblogg: Julafton

Tror inte jag har ätit så lite någon julafton men har fått i mig en del iallafall. Har öppnat julklappar och jag har fått en del användbart. Får återkomma med vad och bilder imorgon. Snart bär det av vidare till släkten i Järlåsa.



Så söt man kan vara!


God Jul!!!


Som en ny människa

Efter att ha varit totaldäckad hela dagen igår så mår jag nu som en helt ny människa. Kan nog säga att det var någon form av matförgiftning. Vad jag kan ha fått i mig som ingen annan ätit är dock en mysterium. Kan inte komma på något konstigt eller annorlunda jag ätit, förutom att jag höll på med hundmat i samma veva som vi bakade julgodis men vaffan jag tvättade väl ändå händerna?! Aja gjort är iaf gjort. Mådde pyton igår, fick inte i mig mycket näring alls igår utan mer vätska. Syntes på vågen idag kan jag säga. -1,5 kilo sen jag vägde mig i lördags. Mesta är nog vätska också då jag förlorade en hel del igår. Hade även febekänningar på kvällen men det visar väl även det på hur påverkad kroppen blir av att tappa för mycket vätska och näring. Tvingade i mig en shake på kvällen för att få i mig lite måsten. Tror det har gjort susen iallafall. Så idag mår jag som en prinsessa efter att ha sovit 12 timmar. Återstår dock att se hur mycket jag kommer kunna äta idag men något är bättre än inget. Ska nu börja med lite frukost.

Det går trögt

Jag lever, jag mår mycket bättre sedan halv 11 tiden. Har fortfarande varit rädd att äta något men håller just nu på att peta i mig lite. Går trögt kan man säga. Inte för att jag blir illamående utan mer för att jag inte är så sugen. Men måste äta något nu då jag har ont i magen pga att den är ekande tom. Något är iallafall bättre än inget en dag som denna. Lyckades även slumra till en liten stund, en timme kanske då är helt tung i skallen. Vaknade av ett bang ifrån köket och hittade beviset nedan. Så jäkla typiskt. Blir en dag att överleva detta, hade tänkt städa men det får nog vara. Ska tvätta kl 17 så det räcker väl.

Matförgiftning

Jag måste ha ätit något olämpligt igår. Kan däremot inte riktigt sätta fingret på vad det kan vara. Jag mådde inte illa när det började men kände mig konstig. Slutade med att jag tvingade mig själv att spy och sen har det fortsatt. Mer ofta i början sen har det avtagit och bytts ut mot annat magproblem. Detta som är rensning av systemet? Har inte vågat äta än så mår väl lite sådär eftersom magen är helt tom. Sen har jag kanske sovit 2 timmar. Verkar inte vara magsjuka iallafall.



Det tar tid ibland

På väg ut till Järlåsa och släkten för lite julfika. Innan dess har jag tänkt hinna med en snabbis på Willys och köpa lite grejer inför morgondagen samt systemet då jag vill ha julcider till på juldagen. Blir ju ingen dricka alls på julafton för min del eftersom jag kör så får lägga allt krut på juldagen istället. Har hållit på och göra mig iordning hela förmiddagen känns det som och nu håller jag på att bli klar. Sminket sitter och har precis kört sista lagret med nagellack. Sen ska väl kläderna på bara sen är jag redo. Ska ju även dela ut alla chips idag hahaha.
 
Köpte förresten en skitsnygg klänning på H&Ms rea igår. Vet inte om det är min stil egentligen men man får väl prova något nytt. Ska det vara så svårt att få fejjan att se normal ut när man ska visa kläder i provhytten förresten?! (hade såklart helt fel leggings å BH på mig vid tillfället men det fixas till xD).

Jag tar risken... eller?


Chipsleveransen är här!!

Marris kom precis förbi med min chipsbeställning. Eller ja det är inte jag som beställt chips men eftersom hon säljer dem så får jag vara mellanhand, blir nog bra detta!

Första julklapparna

Vi hade det julfirande som blir hos mamma igår. Så jag och syster öppnade våra julklappar. Fick vägglyktor, en fin lampa jag kan ha i fönstret när ljusstakten ryker, en pajform och några andra såsaker samt 4 st förvaringsbrukar till skafferiet. Tyckte de var skitsnygga från Chili. Största problemet var vilken burk jag skulle ha till vad då de var olika stora, största passade bäst till spagetti.

Bäst att fynda innan jul

Idag har jag varit hos moster på lite behandling. Fixat till ögonbrynen samt vaxat benen så ju är jag redo inför juldagen hahaha. Vaddå vi är ju 4 singelbrudar som ska ut och partaja ;-). Hittade även julklapp till lillkusin även om jag inte köpt den än, eftersom jag ska ha med pappa på tåget så får det vänta tills ikväll. Fyndade även en BH till mig själv, 49 kr är inget att bråka om. Så jag slog till helt enkelt. Ibland kan det vara bättre innan jul än i mellandagarna. Då är folk som galna förresten så man vill inte shoppa alls haha. Nu saknas bara ett midjeskärp sen är jag klar inför julen, fyndade ju en lång blus tidigare i veckan!

Den perfekta julklappen

Inte till mig med till lillkusin Vera såklart. Fick reda på att jag inte behövde köpa LEGO då det redan var fixat på annat håll så fick söka reda på någon annat. Har hört (eller jag märkte det när vi var på kalas också) att hon är inne i en fas med mycket pysslande. Då tänkte jag att denna var perfekt!
 
Stora skaparlådan. Från 3 år.
En låda fylld med roliga pysselsaker som tar fram din kreativa sida. Måla, rita eller skapa i lera, Lådan innehåller allt du behöver för att komma igång. Observera att all färg är giftfri och ofarlig. Kan dock lämna fläckar på vissa material. Ta med en mamma eller pappa, eller varför inte en kompis och skapa tillsammans. Innehåll: 24 kritor, 4 burkar lera, 6 burkar målarfärg, 12 färgade tavelkritor, 12 vita tavelkritor, 6 jumbo gatukritor, 3 fiberpennor, 1 leklera-maskin, 6 leklera-mallar, 16 formar, 3 modelleringsknivar, 3 spiralmallar, 1 mallhållare, 1 fästplatta, 3 figurmallar, 1 pensel, 4 svampar, 80 pappersmallar och 14 ark ritpapper.

Dyrt med LEGO

Nu har jag aldrig köpt mitt eget LEGO så har ju inte sett nån prislapp på det. Nu när lillkusin önskar sig LEGO i julklapp/födelsedagspresent har man insett att det inte är billigt. Bara ett startkitt kostar 200 spänn. Skiljer lite mellan butikerna så får hålla ögonen öppna helt enkelt. Insåg dessutom att LEGO och Duplo inte riktigt är som på min tid. Är mycket mer olika gubbar och andra saker nu ändå.
 
Jäklar vad man byggde med LEGO alltså. Jag har mitt kvar i källaren någonstanns, förstår att man spar det med dessa priser och det är ju något som inte går sönder i första taget heller. Pappa och jag får väl gå ihop och köpa. Är väl dags att göra det imorgon så allt är klart sen. Måste även fixa allt inför juldagen och bakisdagen efter det.

"Skilsmässobarn" och dåligt samvete

Vet inte hur jag ska börja detta inlägg på ett bra sätt egentligen. Men att vara ärlig över situationen är väl ett sätt, jag vet att jag är långt ifrån ensam att känna såhär när det kommer till högtider.
 
Kan börja med att förklara varför jag satt "skilsmässobarn" mellan två citationstecken. Tror de flesta förstår vad det innebär att vara skilsmässobarn och att det finns många tillfällen då det faktiskt är riktigt jobbigt att hela tiden behöver välja en förälder framför den andra. I mitt fall känns det som tre föräldrar och tre familjer.
Kort beskrivning: mamma och pappa var aldrig gifta men gick åt olika håll innan jag ens fyllt två år. Mamma träffade den man som jag i stora hela växt upp med tills de skilde sig när jag var 19 år.
 
Under större delen av uppväxten löste sig detta med varannat år-principen men har blivit jobbigare de senaste åren. Jag känner numera ingen stress inför allt som ska göras inför julen med julklappar och sånt (kanske för att jag heller inte har råd att köpa några, dubbelångest) utan snarare vad jag ska göra med mig själv och hur JAG ska hinna med att göra alla glada och nöjda.
 
På julafton samlas pappas sida av släkten alltid hos farfar, resten av släkten samlas ute i Järlåsa och senaste åren blir mamma kvar hemma själv, då resten av den sidan släkten har sina egna firanden på sina håll. Inte svårt att lista ut vart den största ångesten ligger där kanske? Man har hört om gubbar och tanter som sitter hemma själv på julen och det ska man inte behöva göra tycker jag. Att då min egen mamma ska behöver göra det smärtar mig mycket. Jag vill såklart ha julmys med henne med men samtidigt träffa alla andra. Hur gör man?
 
Det var ju lite enklare när man bodde hemma att ha julmys hemma innan man åkte iväg eftersom lillebror även fyller år på julafton. Sista åren har det knappt blivit det heller då han åkt till Järlåsa dagen innan eller liknande. Förra året åkte jag ut dit efter jag varit hos farfar. Känns jävligt stressigt... men vad gör man inte?
 
Iår känns det extra kaosartat, då det inte verkar som att det blir julmys med mamma alls. Syrran hämtar sina julklappar redan idag, brorsan åker väl till Järlåsa idag eller imorgon. Mamma sticker iväg med morbror redan lördagkväll (som det låter). Så inte ens en liten stund med oss alla blir det och det är sjukt tråkigt.
 
Kan bara säga att jag inte längtar till julen längre, det är jobbigt som tusan. Det är inte mysigt längre på något sätt. Känns förstört även om jag inte lägger skulden på någon, det som händer... händer... Är bara jävligt jobbigt att hinna med allt och alla. Att ingen ska behöva vara ledsen eller känna att man inte bryr sig. Ibland önskar jag att jag kunde dela mig i tre delar lagom till jul. Ska fan inte behöva skaffa karl heller bara för att få en anledning att fira jul någon annanstans! Kanske skulle bli ännu värre dessutom att hinna med hans familj och min egen över en julhelg. (tack mer ångest till mig!).
 
Kanske ska jag sitta ensam hemma nästa jul, i ren protest?

Bilbo och Sagan om ringen-trilogin

Jag visste att det skulle göras nyöversättningar av Bilbo och Sagan om ringen-böckerna då många efter filminspelningarna av trologin inte var nöjd med den svenska upplagan. För den som inte läst böckerna så heter t.ex. både Bilbo och Frodo Bagger och inte Baggins i böckerna. Jag ställer mig ofta frågande när visst böcker översats varför namnen också ändras. Ett namn är väl ändå ett namn?
 
Därför blev jag lite överraskad igår när jag kollade upp böckerna, vill gärna ha dem med hårda pärmar och inte pocket som jag har nu, att Bilbo har blivit omdöpt till Hobbiten, ja varför inte, den heter ju The hobbit på engelska. Mest reagerade jag på är att han heter Bilbo Secker i nyöversättningen. Vad hände där liksom? Då var väl Bagger mycket bättre och mer likt. Vågar man ens kolla på vad de döpt alla andra till? Både i den boken och i trilogin.
 
Blev lite besviken faktiskt. Får nog hålla kvar till de versioner jag har eller införskaffa dem på engelska helt enkelt. Måste säga att jag gillar omslagen iallafall, det verkligen ut som en bokserie och att de faktiskt reflekterar innehållet. Sjukt snygga!

Ketchup med stevia

Har kört mer Felix mindre socker och mindre salt ganska länge och när jag igår var tvungen att köpa ny ketchup så valde jag att testa den med stevia. Betyget såhär i efterhand: Ingen skillnad, precis lika god som vanligt. Så smaken har inte påverkats så är väl bara bra att man inte får i sig mer socker än man behöver. Stevia är dessutom naturligt "socker" som finns i en växt från Paraguay, och inte något konstgjort ämne som många lightprodukter innehåller. Sen kan man alltid diskutera vad som är bättre eller sämre, socker eller sötningsämnen.

Morgon hos jobbcoachen

Har kommit hem från jobbcoachen precis. Kände mig inte så pigg på att gå dit faktiskt efter att ha fått byta coach för tredje gången. Visst var hon trevlig och verkar vilja mitt bästa meeen, jag tycker fortfarande inte att jag fått någon hjälp och det sa jag till henne. Sen att jag missat 1 månad pga operation och sjukskrivning är en annan femma. Varför de envisas om att man ska komma dit och att det inte räcker med att ta det på telefon eller mail fattar jag inte. Nu ska hon iallafall försöka fixa så jag får förlängt 1 månad pga detta. Hoppas att det inte går, jag är trött på folk som ger förhoppningar och att det ska lösa sig och så hjälper de nada. Nej jag klarar mig själv. Punkt.
 
Fick dessutom reda på att min förra coach slutat och att han blev sjukskriven. Konstigt när man stressar och struntar i att äta lunch. Det kommer aldrig vara eller bli en hälsosam livstil.

Skit också

Tvingas till jobbcoachen imorgon. Till en tredje person som jag inte ens träffat innan dessutom. Det suger något så oerhört mycket. Hur ska jag kunna få hjälp då jag får en ny person att börja om med hela tiden?
 
Aja skit samma. Sitter och väntar på det samtal som kanske betyder något iallafall. Jag vet inte om jag kan säga så mycket, då jag egentligen inte har 100 % koll heller. Det handlar iallafall om 1 års internship på ett privat nystartat företag i Stockholm, det verkar dessutom även vara med lön. Som sagt, väntar fortfarande på samtalet. Kanske vet mer senare...

18e december

Helt sjukt! Hur kan det vara 18:e december redan, det är 6 dagar kvar till julafton och mindre än 2 veckor kvar av det är året. Sa det förra året men säger det igen. Vart har 2012 tagit vägen? För mig personligen ett skitår men det verkar sluta bättre iallafall. Det kan bara bli bättre efter det här dessutom.
 
Dagen till ära ska jag nog söka lite jobb, kontakta min jobbcoach och fråga varför han inte hört av sig på över 3 veckor som han skulle och så handla en sväng med mamma. Eventuellt ska jag väl sätta ihop crosstrainern också.
 
Insåg precis när jag tog en snabb sväng ut i köket att jag kanske borde diska och städa där. Spisen ser fortfarande ut som kaos efter det att vi gjorde knäck. Det var förra veckan. Satan så lat jag är ibland alltså. Behöver kanske inte nämna att jag inte dammsugit sen innan operationen heller. Inte så skitigt ändå men börjar definitivt bli hög tid att ta tag i det, nu kan jag inte skylla på att jag är nyopererad iallafall!
 
Ha en bra dag!

Dåligt humör idag

Känner mig på riktigt uruselt humör idag, irriterar mig på allt. Eller ja det har mest varit mamma tyvärr då hon varit i närheten. Kan inte riktigt förklara varför, en så dag bara antar jag.
 
Men får väl rycka upp mig nu då det är dags att gå på hockey. Almtuna - Leksand i ishallen, men först MAX.

The hobbit

Precis hemkommen efter att ha sett The hobbit på bio. Tycker den var grym jag, nästan så jag blir sugen på att läsa boken nu bara för att. Nästan ännu mer sugen på att sitta hela dagen imorgon och spela tv-spelet dessutom hahaha. Yes jag känner mig riktigt jävla nördig faktiskt.
 
Känner nästan för att se den igen, känns som att jag satt halva filmen och var orolig för vart denna del skulle sluta. I och med att jag läst både boken och spelat spelet så har jag bra koll på handlingen från början till slut. Men som helhet satt jag och njöt. Peter Jackson är så jäkla duktig alltså. Verkar som de fått handlingen på denna att gå ihop med trilogin på ett bra sätt dessutom. Längtar redan efter resten...
 
Måste dock säga att några av dvärgarna var mycket snyggare i filmen är jag föreställde mig att de skulle se ut efter boken. Eller, ja så är det. Min favorit var iallafall Aidan Turner som spelar dvärgen Kili även om Thorin inte var fy skam heller ;).

Usch för snöslask

Något jag ogillar lika mycket som regn är snöslask. Blir ju så jäkla blöt om fötterna och det spelar knappt någon roll alls vad man har på fötterna om det inte är gummistövlar. Det är lite kallt med gummistövlar just nu också. Tog en promenad in till stan och träffade Anna. Krävs lite uppdatering ibland om vad som händer och sker. Jobbande människor och sjukdom har ju gjort att vi inte hunnit ses på nån vecka. Men jäklar vilken uppdatering det blev. Såå lär leva ett tag till.
 
Nu hemma och ser hockey medan jag tvättar. Blir Hobbit på bio ikväll med, ska blir kul att äntligen se den. Har längtat sen de gjorde trilogin faktiskt! Vad jag hört av andra lär jag inte bli besviken heller. Peter Jackson kan han!

Allt skapar debatt


December och januari

Folk säger att januari månad är den värsta på året och att det är skralt i kassan. Nu ska jag inte jämföra att det är så i min kassa varje månad men jämförelsevis... Jag vill ändå hävda att december är värre. Är det inte då de flesta shoppar sina julklappar för övrigt? Jag ska köpa julklappar till två personer, ja bror fyller ju år och så lillkusin Vera ska ju få såklart. Hur många har jag köpt? Ingen... Däremot har jag fått lägga pengar på mig själv för en gångsskull. Jag som är i behov av en hel del saker har fått passa på när jag hittat det jag behövt till ett bra pris men det känns ändå i kassan. Fyndade ett par vinterstövlar som sagt, jättevarma och äkta och bra kvalitet på dem. Sen köpte jag 2 par jeans häromdagen då de kostade 99 kr styck på H&M. Ingenting att snacka om egentligen så jag köpte ett par blå och ett par svarta.
 
Hittade en skitsnygg tröja på Lindex, som bara verkar finnas kvar på stan då den inte ens finns kvar på webbshoppen. Så låna till den eller skita i den, det är frågan. Det är något jag får klura på helt enkelt! Den är inte jättedyr egentligen men tillräckligt just nu. Ligger dessutom ute med pengar tills imorgon så det kanske kan lösa sig, frågan är om jag orkar ta mig ut idag. Känner mig bakis även om jag inte gjorde något igår haha.
 
Men det vill jag ändå säga att december är minst lika illa som januari!

Rejäl sovmorgon I like

Sitter just nu och äter brunch. Eftersom jag kom hem sent inatt unnade jag mig en rejäl sovmorgon. Mitt försök att vrida tillbaka dygnet går sådär kan jag säga. Eller problemet är vanligtvis inte att jag lägger mig försent utan snarare att jag inte vill vakna av mig själv och ställer jag alarmet är jag död och sover ändå 1 timme till.
 
Var ut på landet igår när ingen ändå var hemma eller frisk nog att hänga med mig. Gör inget iofs då vi hade riktigt trevligt. Var eldningsvakt och diskuterade dagens samhälle. Jag blir mörkrädd ibland när jag tänker på det. Undra vad folk ska hitta på nästa vecka? Ännu roligare (läs: intressant) är när diverse konstiga grupper ploppar upp på facebook hela tiden. Det går ju bara runt runt men folk får iallafall vädra sin åsiker än om alla inte är mkt att hänga i granen, ibland näst intill omogna som tusan.
 
Passade även på att gosa massor med mammakatt! Innan jag åkte hem till mig egen buse.

Nu får ni lägga av!!!

Jag är så jäkla trött på att ALLT iår, eeh idag, ska ha en rasistisk underton eller tolkning, eller något annat olämpligt för den delen. Allt som varit svensk tradition eller är en del av det ska nu förbjudas eller redigeras. Det har varit Tintin, pepparkaksgubbar, stjärngossar, julkalendern eller som idag så tar delar i Kalle Anka som alltid visas på julafton bort.
 
Säger bara: GE ER NU FÖR I HELVETE!!!!

Caviar Manicure

Den nya grejen inom manikyr har väl ingen missat när det ser ut som man har kaviar på naglarna. Jag tycker det är ganska spännande tänk även om jag är skeptisk till hur bra det egentligen sitter. Kan vara för att jag tycker att det är konstigt att ha massa grejer på naglarna, räcker inte lack och någon stickers liksom? Dock tror jag att det kan vara snyggt och jag är lite sugen på att testa. Sen är jag lite frågande till dessa "fiskägg" på läpparna som finns på vissa reklambilder. Det måste ju vara jobbigt om något. Jag skulle nog slicka mig om läpparna hela tiden, typ som att ha socker när man ätit en munk? hahaha
 
Något som har testat? Hur känns det? Sitter det bra?
Bilderna lånade från eleven.se

Beneath your beautiful


Fisk SPA inbokat

Emilia och jag har bokat in oss på Fisk SPA i mellandagarna. Har varit lite nyfiken på att testa men har inte blivit av eftersom det är så dyrt. Eller ja, allt är relativt men har man inte mycket att skryta med i pengaväg så är det dyrt att lägga några hundra på att fiskar naggar på ens fötter haha. Men nu är det inbokat och klart. Bara att invänta datumet. Tiden går ju fort så det är snart dags haha. Julen är inte långt borta och jag har fortfarande ingen present till min bror (sov även fyller år på julafton) å så min kusin.
 
Tillbaka till fisk SPA:t. Någon som testat? Hur kändes det?

Julfint hos mig

Nu är det iallafall julfint hos mig. Duken är på plats och jag har införskaffat en julblomma.
 
Jag och Gabi roade oss med att göra knäck. De är inte så vackra, ser ut som 5-åringar varit i farten men de var jävligt goda. Få se om jag kan sova i tid, sockerhög som jag är.

Grabbar och shopping?!

Att karlar ofta inte är speciellt sugna att gå och shoppa är kanske något som många känner igen. Min bror är precis likadan, skillnaden är bara att man får tvinga honom prova saker som han behöver. Så jäkla envis är han. Dagen till ära var han i behov av vinterskor, går inte att gå med sneakers hela vintern och speciellt inte när det är flera decimeter snö på dåligt plogade trottoarer. Det hela slutade iallafall med att han satt på sin plats och jag och mamma försökte hitta skor som han kunde acceptera att använda. "Gubbskor" eller "är jag 40+" var de vanligaste kommentarerna till mammas förslag och det förstår jag hahaha. Tillslut och efter mycket om och men blev det ett par lite högre sneakers med foder i. Men jag skrattade gott åt hans stil. Engagemanget är rörande!

Att hitta ett par jeans

Känner mig sjukt deppad just nu. Åkte ner på stan en sväng för att kolla efter ett par svarta jeans till hyfsat pris. Var inne på H&M och känns som de hade bättre utbud i våras så blev inget där. Gick in på Lindex och kollade runt. Hittade ett par svarta och de satt hur konstigt som helst. Är väl något fel på min kropp eller något som gör att jeans aldrig passar bra. Jag vill ändå ha normal midja fast de är smala i benen. Verkar inte vara helt lätt att hitta. Efter detta gav jag upp faktiskt. Sååå blev inga jeans för min del. Ville inte åka hem tomhänt så köpte en vattenfast mascara (bra nu på vintern) och sminkborttagning.

2 veckor har gått

Idag får jag egentligen ta bort plåstret på ryggen. Det som nu i två veckor har suttit för att skydda operationssåret. På något sätt vill jag dock inte ta bort det. Konstigt kanske men känns som en trygghet på något sätt. Även om jag vet att såret borde vara läkt så sitter det ju precis där man har byxorna. Kanske är rädd för att det ska skava? Stygnen sitter dessutom på insidan så hur mycket kan det vara att se? Får klura på det, kanske ska vänta någon dag innan jag tar bort det. Idag är iallafall första dagen utan några smärtstillande tabletter. Det känns sjukt bra. Trött på allt vad piller heter efter detta år!

Be curious. Not judgemental



Typisk förkylning

Vaknade i lördags med ont i halsen och kastade i mig en baffucin, igår vaknade jag med nästäppa och direkt dit med nässprayen. Sen har jag fortsatt nysa och nysa. Undra hur många hjärnceller jag kan ha kvar efter igår och idag? Med tanke på att jag inte ens kom ihåg vilken tid jag hade tvättstugan så kanske det talar för att jag tappat en del. Inte så mycket täppt dock, behövde inte spray för att sova inatt men tog imorse bara för att. Eller behöver jag tillägga att jag typ sov 10 timmar? Så ja jag har nog drabbats av en förkylning trots allt även om den är ganska mild. Sms:a med Anna igår och hon ligger hemma i feber igen stackarn! Hoppas dock på att bli frisk innan helgen men till jul borde det ha lagt sig. Inte kul att festa till det på juldagen och inte kunna andas hahaha. Kan rekommendera dessa om man är förkyld dock, pappa tipsade om dem en gång när jag var förkyld och det blir faktiskt lättare att andas osv.
 
Annars blir ryggen bättre och bättre. Fortfarande öm såklart men det är inte konstigt, de har ändå varit in och grävt (eller vad de gjort). Har lite problem att böja mig ner fortfarande för då stramar det men blir nog bra det med till slut. Imorgon är det två veckor sedan, vart tar tiden vägen?

Att fota med en linslus

Ibland är det inte helt enkelt att ta bilder på grejer i det här hushållet. Har nämligen en liten linslus som gärna vill vara med på ett hörn och sitta mitt i vägen för det som jag faktiskt vill fota. Här är tre exempel från tidigare idag när jag skulle fota mina nya skor.

Nya vinterstövlar

Drog med pappa till Thun´s idag. För de som inte vet eller hört talas om det är det en butik som säljer märkekläder, skor och lite annars smått och gott till hushållet och det är lite billigare än i vanliga affärer. Har varit på jakt efter bättre skor som håller i den här kylan. Är det något jag fryser om så är det fötterna. Då får man väl söka sig dit där det finns bra skor än att köpa på skopunken kanske. Passade även på att köpa lite varma sockor. Så nu fick jag ta en del av mina sparpengar till detta men vad ska de annars användas till om inte till saker jag verkligen behöver. Tyckte iallafall att de var riktigt snygga.

Frusna själars land

Det är sjukt kallt ute. Var som sagt i Lindsbro igårkväll. När vi lämnade placet vid 02 på natten visade termomentern -24,5 grader ute. Det är inte mänskligt! Vart livrädd att Bettan skulle vägra starta, hon var ju så snäll och gick igång på dagen när pappa och jag grävde fram henne ur all snö som fallit sen 26e november då jag åkte in på operation. Har inte fått köra bil sedan dess och då har hon fått stå. Har man en bil årskull -95 så vet man inte riktigt vad man får i sånna här väder. Men hon har inte gjort mig besviken hittills. Det var inte lite snö hon skulle grävas ur heller. Inatt vart hon lite grinig men startade ändå.
 
Tillbaka till landet! Såhär mycket visade termometern lite efter 23 och då var vi långt ifrån att åka hem ändå. Nattugglor är vi hela bunten!
 
Vid midnatt fick vi något ryck så jag, Sandra å Sabine satte igång och göra Cupcakes, vart jordgubbssmak och det är inte riktigt min grej måste jag säga. Jordgubbar visst, ja jordgubbssylt men allt annat i jordgubbssmak får bort.
 
Hemåt rullade vi till slut iallafall! Insåg här att jag behöver en bättre kamera. Mobilen fångade inte riktigt upp hur fin skogen var i helljuset!

En dag som lektant

Tur man har tålamod och är lite påhittig. Är inte så lätta att motivera barn på ca 7 och ca 9 år att göra fina pepparkakor. Sen får man räkna med lite svinn och att de inte är perfekta. Dock verkar de ha haft ganska roligt när de fått något att göra. Just nu sitter de och kastar i sig mat. Tror inte jag sett dem äta så mycket.

Så morgontrött!

Det är helt sjukt hur morgontrött jag är även om jag sovit hela natten. Jag är nattuggla så har inga problem att hålla mig vaken om jag måste men försöker ju ändå hålla rytmen. Hade ställt alarmet på kl 9 för att slippa stressa. Vad händer, jag somnar ändå om och vaknar av konstiga drömmar kvar i 10. Bra att det inte var kvart i 11 iallafall för då hade det varit panik.
 
Annars då. Barnvakt på landet står på schemat idag. Första frågan jag ställde till mig själv var "vad sjutton ska jag ha på mig"?! Kan ju räkna med mer snö än i stan, att det är mer kallt än i stan. Kanske är lika bra att packa mer än nödvändigt för en gångsskull. Ryktas om att vi ska baka peppakakor (läs äta degen). Jag har ca 15 minuter på mig att slänga ihop detta om tidsschemat ska hålla, tar ju en viss tid att gå till pappa liksom. Vill inte dö av svettningar på vägen heller så lär ha ombyte med mig istället!
 
Förresten bjöd en viss Leksandsveteran på rumpchock igår och folk är inte sena med att kopiera bilder och sprida. Jag tänkte hålla mig lugn men gör alla andra det så hänger jag på. Han lär få leva med detta ett tag men slänger man av sig kläderna när kamerateamet är på plats får man väl skylla sig lite själv, eller? hahaha
 
Med det måste jag stressa vidare...

Förstår inte

Tycker denna klänning till stor del är skitsnygg men sen ser man ner på "kjolen" och undrar vad händer där? Det känns som att designern i sista sekund bestämde sig för att göra en långklänning istället för att kortare variant med snedskurning. Så det ser lite konstigt ut i konstuktionen på något sätt. Bara för att har jag klippt av bilden lite för att visa hur jag menar...
 
Vad tycker ni?

Varför ha en vanlig ljusstake?

Varför ha en vanlig ljusstake när du kan köpa en i roliga färger och blingbling? =)
 
Varför ha en adventsstjärna i pappa när man kan ha en i neon? =)

#Hockeymotcancer

Viasat har precis startat en julinsamlingskampanj på facebook med deras profiler Niklas Jihde och Ola Wenström. Detta i förmån för Barncancerfonden.
 
Eftersom hockey ligger mig varmast om hjärtat och inte fotboll så valde jag Team Jihde. Inte för att det spelar någon roll i slutändan då det viktigaste är att man bidrar. Jag brukar göra det till rosa bandet, även prostatacancer och hjärt -och lungfonden så måste jag (enligt mig själv) även lägga en slant på alla barn.
 
Jag skänkte 50 kr efter min förmåga. Det känns bra! =)
 
Vill du göra samma sak? Direktsida till Jides insamling eller Wenströms insamling.

Dygnsrytmen är fortfarande knas

Min dygnsrytm har fortfarande inte fixat till sig efter operation och alla smärtstillande tabletter. Har iallafall bestämt mig för att dra ner helt på morfinpreparatet från imorgon. Jag vill ut och gasa i snön och det får jag inte så länge jag äter tabletten. Mår så bra att den inte behövs heller.
 
Sover som en gris gör jag ändå. Somnar väl vid 01-02. Vaknar till av katten vid 06-07 å somnar sen om till 10-11. Halva dagen har ju gått innan jag tar mig upp haha. Men får göra något åt det då jag sa till min handläggare på FK ang min sjukskrivning att hon kan göra sjukbedömning tills idag bara då jag i stora hela känner mig frisk förutom att jag är öm i ryggen, blir trött av att sitta för länge (hur konstigt det än låter är det skönare att stå/gå) samt att jag inte får bära tungt. Så det är en bra milstolpe tycker jag.
 
Gårdagen var för övrigt riktigt trevlig och mysig. Underbart när man får låna företagsbiljetter och så är matchen toppenbra. Västerås tog tidigt ledningen, slappnade av så att Almtuna kunde komma tillbaka och fick sen kriga till sig det sista målet som gjorde att de vann med 5-4 till slut. Kul att se Backlund och Berglund in action. Berglund verkar ha ett förjävla humör dessutom haha.
 
Tog mig en promenad hem efter matchen, är ju 20 min gång hem till mig bara från ishallen. Stannade dock hos mamma på vägen och åt varma mackor innan jag knatade hemåt och kröp ner i sängen.

Hockey ikväll

Tror jag börjar få abstinens av att endast se hockey på tvn. Var allt för länge sen jag var i ishallen och kollade nu. Ska visserligen och se Leksand - Almtuna den 19/12 men det är långt dit. Fick alltså ett ryck att gå ikväll då Almtuna tar emot Västerås. Är någon form av derby, jag har inte koll på vad de kallar det. Tyckte det vore kul att se Backlund och Berglund spela nu när det verkar som att NHL-lockouten är påväg att ta slut (jag hoppas det iallafall). Så kollade runt efter biljetter, ingen panik det fanns massor. Nästa steg var att hitta någon att gå med, pappa brukar gå på hockey men var inte alltför sugen att betala för att se två lag han inte håller på. Känner att jag och pappa är stabila i att stötta (inte) vårt eget hemmalag dvs Almtuna.
 
Varje gång vi går och se dem spela är det ju (oftast) Leksand som motståndarlag. Pappa är leksing sedan barnsben antar jag, han brukar springa med sin mugg eller sin Leksand stars t-shirt. Han blir t.o.m. mobbad av kompisar för att han fiskar med ett drag med leksandmärke på. Nu har även Gabi hängt med i det hela som såklart också är leksing. Hade en period då jag hejade på motståndarlaget bara för att jävlas.
 
Iofs hejade jag på Almtuna när de mötte Djurgården sist. Det var inte meningen när vi köpte biljetter och gick på matchen men DIF supportrar gick oss på nerverna och var allmänt grisiga. Sååå vi ville helt enkelt att AIS skulle ge dem på moppo, vilket de också gjorde å vi kunde skratta gott.
 
Som ni ser är jag ingen manisk supporter av något lag i varken Elitserien eller hockeyallsvenskan men det är sjukt kul men hockey. Jag har istället, precis som i fotbollen och annan sport, favoritspelare istället som av en eller annan anledning imponerar på mig med sitt spel eller som har karaktär framförallt.
 
Nog med det. Pappa fick låna biljetter av Herr Larsson så vi ska gå på match. Så bara att klä på sig och göra sig iordning. Detta ska bli sjukt kul!
 

The best revenge is happiness

Ringde till mamma för att jävlas nyss. Bara för att frågade jag om hon skulle med på promenad för att se hur hon skulle reagera. Hon känner mig tillräckligt väl uppenbarligen för att komma skulle så hon sa hon pratade i telefon och om hon kunde ringa upp eller om det var något viktigt, så la hon till ska du ut och gå?
 
På gott och ont tror jag att jag är en ganska lätt person att läsa av, både känslomässigt och åsikter. Det jag lärt mig av livet är att man inte blir lyckligare av att låtsas eller göra något som man egentligen inte vill. Missförstå mig rätt, ibland måste man såklart offra sig lite, för husfriden men över lag. Ibland handlar det faktiskt om att ställa upp för någon annan. Det är kanske inte något man tycker är kul men det är väl i slutändan kul och värt att hjälpa eller göra något för någon man bryr sig om? Men det florerar så mycket skitsnack i tjejgrupper att jag kan bli galen. Var ärlig istället och då menar jag inte "in-your-face"-ärlig. Det finns faktiskt sätt att vara ärlig och öppen på utan att vara översittare eller trampa folk på fötterna. Nu kan jag även ta om någon inte vill ha min åsikt. En mycket bra vän till mig uttryckte häromdagen att våran relation är som mellan två systrar och att jag säger saker ibland hon egentligen inte vill höra men behöver få sagt till sig.
 
Jag förespråkar en öppen relation. Man ska kunna säga det man tycker eller känner, visst personen kanske inte alltid tycker det är så trevligt men kan då säga det. Om det behövs får man då möjligheten att be om ursäkt eller förklara sig. En öppen dialog är A och O vare sig det är mellan familj, vänner eller i en relation. Skitsnack och att gå bakom ryggen på folk gör ingen glad i längden.
 
Så jag har lärt mig att vara ärlig rakt av och jag vet att det är något som mina vänner uppskattar hos mig. Det blir inget skitsnack utan jag säger som det är. Sen krävs det "two to tango", så är inte andra parten öppen för dialog kan inte jag göra så mycket mer. Som sagt, jag är nog lätt att lära känna och få grepp om men jag själv har lite svårt att släppa in nya människor bara sådär. Trust-issues I know, men det är något man får lära sig. Finns en låt vars text lyder "once bitten, twice shy", man tänker alltså över en extra gång vem som är värd ens förtroende.
 
Den biten har jag jobbat hårt med och är med redo att ge ut mig själv till andra. Att lite på folk från början istället för att de måste bevisa att jag kan lita på dem. Ge och ta heter det väl, jag väljer ge och få. Ger jag så per automatik om man omger sig av rätt personer så får man utan att behöva ta.
 
Dessa lärdomar som idag gjort att jag uppskattar saker på ett annat sätt och känner mig lycklig är den bästa revanschen. Jag gav inte upp. Jag tänker inte ge upp.

Är inte alls för gammal!

Köpte mig själv en chokladkalender. Bästa är att jag idag får öppna 5 luckor på en gång!

Promenad i snöstorm

Idag trotsade jag snöstormen kan jag säga. Ringde mamma och frågade om hon skulle med ut och gå en sväng. Hennes första reaktion var om jag var knäpp och skämtade. Nej sa jag och sa jag kunde gå själv om det var så. Jag behövde iallafall ut och röra på mig. Sagt och gjort, fick med henne iallafall. Dock med en hel del gnäll från hennes sida haha. Och jag skämtade lite om att detta nog blev anledningen till att jag togs bort från testamentet. Skämt å sido så var det riktigt skönt. Tror dessutom att vi var ute när det var ganska lugnt.
 
Har som sagt kommit en del snö sedan dess och det blåser en del. Tror ingen i detta avlånga land har missat all kaos som har rapporterats om. Busstrafiken står still i stan iallafall tills vidare.

Att vara tvärtom

Folk gnäller på vädret, allt från snö, kyla, SJ, UL, you name it. Men inte jag! Jag försöker få med mig mamma ut och gå en liten promenad. Känner mig sjukt rastlös att jag i protest inte ens kan sitta med jämn vikt på båda skinkorna som det står på "skötselreåden" efter ryggoperation. Hur kul är det, tror inte ens jag satt så när jag inte var nyopererad och det var inte pga smärta utan att det är skönare att dega på ena skinkan i taget. Så nu vet ni det. Nu ska jag försöka sitta rakt, stå rakt med lagom svank osv. Det är svårare än man tror.
 
Ska även tillägga att jag tycker övningarna jag måste göra 1-3 gånger om dagen x3 repetitioner är skittråkiga. Behöver jag nämna att de gett mig träningsvärk dessutom. Helt sjukt seg i magen i gårdagens övningar. Hur är det möjligt men det är ju som situps liksom. Har inte ens gjort sånna sen jag inte kunde träna.
 
I vilket fall som helst behöver jag en promenad om jag inte ska bli galen. Satt inne hela dagen igår, varför vet jag inte riktigt men fick inget gjort så då fick det vara helt enkelt och det känns direkt. Benen och kroppen spritter av energi så snökaos eller inte... JAG ska ut!

En vecka har gått

Helt knas när man tänker på det. Idag har det alltså gått en hel vecka sedan operationen. Förutom problem med magen så mår jag riktigt bra. Såret ömmar mindre och mindre var dag som går och jag är helt fri från de symtom jag dragits med tidigare. Ska väl dock tilläggas att jag inte vill friskförklara mig själv än. Kämpar på med mina tabletter, idag är det sista dagen med morfinpreparatet två gånger om dagen och det kanske är bra för magen. Jobbar även vidare med sjukgymnastens övningar, tror bannemej att jag fått träningsvärk i magen också.
 
Annars är idag en såndär seg dag. Somnade om och vaknade vid lunchtid och efter det har det inte hänt mycket. Fick ett ryck nyss och grejade en del på mina mostrars salongs hemsida och facebook samt att jag gjort en skylt för månadserbjudande. Med det anser jag att dagens jobb är gjort och jag kan dega lite till haha. Tiden verkar gå ändå så hittar säkert något att roa mig med. Ska väl kolla på datorer åt min bror och min moster så får vi se vad jag kan hitta.

Keep calm & dream on


 

Hur kallt får det bli

Har varit på språng hela dagen känns det som. Gick upp till mamma efter 10-tiden för att möta upp syster och se lite bilder. Då var det ganska skönt ute iallafall så man överlevde de 10 minutrarna det tog att gå upp. Vi snacka massa skit och grejade innan vi gick upp till Gränby för att käka lunch. Efter tog jag och syster en snabb sväng i affärerna, blev mycket barnkläder kan jag erkänna hahaha. Ingen shopping dock. Gick hem till mamma igen och degade efter det. Kom hem lagom till att börja med middagen och sen har jag legat som ett stök med matkoma utan dess like. Jag är inte van att äta pasta till middagen längre men tänkte att min mage behövde lite fibrer för att lugna ner sig. Mycket riktigt känns det nu helt okej. Måste säga att jag hatar känslan av att vara proppmätt!
 
Nu är det iallafall kallt som satan ute igen. Har tänt ljus inne och funderar på att ta mig en dusch för att värma upp mig lite och mysa ner mig framför tvn med varm choklad senare. Annars får man se ut som en eskimå när man ska utanför dörren. Men det heter väl att det inte finns något dåligt väder bara dåliga kläder?

It´s a boy

Syster har precis varit på första ultraljudet och det är en pojke. Jag visste det, ibland har man på känn alltså. Och tjiii på mamma som började prata om tvillingar när jag bara hävdad att syrran är fet hahaha. Men inga tvillingar bara en frisk och kry pojke, hoppas det fortsätter så!

Adventsfyrverkerier på Uppsala Slott

Varje år på första advent tar sig Uppsalabor upp till Slottsgården för att blicka över Botaniska och den fyrverkerishow som visas upp. Samma sak detta år och som vanligt var man inte själv däruppe. Hur kommer det sig för övrigt att det alltid blir snorkallt första advent? Tycker det är samma visa varje år med frusna tår.
 
Lyckades fånga en del av det på bild. Mycket stolt över att ha fått med hjärtat!

Good works bracelets

Skulle vilja ha ett Good works armband i julklapp. Eller ja med tanke på vad de kostar så har jag inte råd att köpa ett själv men tycker att de är sjukt snygga. Har velat ha ett länge men har inte blivit av. Helst vill jag nog ha ett svart faktiskt men skulle jag ha flera skulle jag absolut välja lite färg och blingbling.

En diagnos är en diagnos

Inne på andra dagen med magont nu, ja det är en av biverkningarna med mina mediciner så det är bara att härda ut tills jag får trappa ner skiten. Det tog ca 5 dagar i våras när jag var tvungen att äta Diclofenac flera gånger om dagen innan problemen uppstod vilket gjorde att jag fick andra tabletter så är inte ett dugg förvånad. Såhär säger 1177.se:
 
Gastrit - irritation i magslemhinnan
Gastrit betyder inflammation i magsäckens slemhinna. Besvären då kan likna såväl magsår som känslig mage. Värken är ofta sugande eller molande mitt i magen eller högt upp mellan revbensbågarna. Då mår man också ofta illa eller har en brännande känsla bakom bröstbenet. Magsäckens slemhinna kan vara extra känslig, eller så har den blivit påverkad av olika ämnen. Det kan till exempel vara läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller så kallade cox-hämmare, även kallade NSAID, som till exempel ibuprofen och diklofenak. Man kan också få besvär av alkohol, kaffe, starkt kryddad mat, citrusfrukter eller nikotin. Stress kan förvärra besvären ytterligare.
 
 
Det är precis de besvären jag dras med just nu så det är väl inte superroligt. Tror visserligen att inflammation är att överdriva men visst är slemhinnan irriterad alltid. Kanske måste hitta något bra man kan äta för att lindra besvären. Har hört att yoghurt är bra pga PH-värdet och bakterierna samt banan. Vill inte tvingas ta ytterligare medicin mot medicinen liksom. Det är iallafall inte kul att gå runt och ha ont i magen hela tiden. Gör inte jätteont men tillräckligt.

Tråkigare kan man inte ha det

Kan inte beskriva med ord hur uttråkad jag känner mig just nu. Det är precis samma sak när jag är sjuk, jag är inte tillräckligt dålig för att bli sängliggande men inte tillräckligt bra för att göra saker. Nu får jag inte bara åka iväg och göra saker säger farbror doktorn så då får man ju lyssna då jag är livrädd för att få tillbaka problemen.
 
Det finns inget roligt på tv. Ingen är typ hemma så jag kan tvinga hit dem och umgås med mig. Det är inte så skönt ute så känner inte för att gå ut en sväng. Eller jag skulle vilja gå en sväng till Willys och köpa något gott men vet inte om jag orkar det. Kan iofs gå ner till ICA men det blir ju lite dyrare att shoppa där, räcker med att jag tvingades handla där på dagen då jag behövde blåbärssoppa och mjölk.
 
Har försökt sova en sväng men lyckades inte, har precis kollat på hockey och det lämnade inte mycket till övers eller ja det var kul sålänge det varade. Nu behöver jag något nytt att roa mig med och det pronto. Därför tänkte jag att Willys och sen ner i sängen för att se Så mycket bättre vore perfekt. Kanske ska satsa på det ändå?
 
Har även satt upp min adventsljusstake och stjärna. Så nu har jag inte det att göra imorgon heller. Får roa mig med adventsfyrverkerier på slottet istället.

Rehabilitering

God middag!
 
Jag kör på som vanligt med mina övningar som sjukgymnasten anvisat, 3 gånger om dagen. Tror nästan att det börjar ge mig träningsvärk men jag är inte säker. Kan även vara att jag numera kan röra mig mer än förr. Fördelen är att jag har mindre ont ju fler dagar som går och jag blir mindre stel också.
 
Nackdelen just nu är att alla tabletter jag måste ta resulterar i att jag har lite ont i magen. Inte så konstigt kanske när man får runt på 12 piller om dagen, utspridda men ändå. Har köpt lite blåbärssoppa så hoppas det hjälper lite iallafall. Annars är det bara att fortsätta en vecka till och börja trappa ner. Just nu äter jag nog mest pillren för att jag måste annars hade jag inte behövt, tror jag.
 
Var ute på en kort promenad när solen ändå var uppe. Kändes hur skönt som helst måste jag säga. Det är underbart att kunna röra sig igen utan att vara i konstant smärta! Nästan så att jag vill påstå att jag fått mitt liv tillbaka. Visst är inte hundra procent än men än sålänge känns allt toppen.

RSS 2.0