Diskberg

Asså jag har inte orkat diska på flera dagar och det syntes i diskhon kan jag säga. Det är nästan så jag skäms. Dock är det tur att jag bara är en person och inte mer. Då hade jag väl inte sett diskhon för all disk? Jaja det är i stort sätt åtgärdat. Några matlådor och skålar fick inte plats i diskstället.

Tingeling var inte till någon stor hjälp iallafall! ;)


Bakis

Vettesjutton vad som hände igår eg. Jag har aldrig perspektiv på tiden men igår var det värre än vanligt. Fick precis reda på att kl var lite i 01 innan vi ens kom inte på krogen. Så betalade liksom 120 spänn för typ 1 timme. Känns ju värt, nej inte med tanke på att jag återigen inte fick dansa av mig det jag druckit utan blev bjuden på en drink dessutom.

Kanske förklarar att jag idag mår som jag gör. Jag har mått smådåligt. Dels pga att jag är hungrig men också pga att jag är dålig i magen. Har sprungit på toa och gjort nr 2 säkert 5-6 gånger redan. Jag vet lite too much info kanske man så är det. Magen är inte pigg. Har iaf lyckats få i mig lite glass och massa vatten. Vilket till att börja med gjorde att jag mådde ännu mer illa men nu i kombo med att jag nu kollar på GP2 så har jag blivit distraherad från illamåendet och det känns nu ok.

Ska väl lägga mig och försöka sova en stund till snart då det kanske slutat snurra för mig när jag ligger ner. Det är inte roligt! Men summan av kademumman så var det väldigt trevligt igår!

Besviken

Det är nog känslan jag känner just nu. Kan inte hjälpa det. Som om jag inte skulle få reda på vad som var planerat liksom?


Bättre idag

Vet inte vad som hände igår men nu känns det iaf mycket mycket bättre. Det hjälpte en helt del efter pepptalket med syster inatt. Hon ringde vid 02 och tror vi la på 03:40 eller nått sånt när hennes pojkvän kom hem från krogen. Det var lite kul att hon verkligen peppade mig för en gångsskull. Asså då menar jag att jag är stora syster och oftast hjälpt och peppat henne!

Så idag blir det andra bullar! Ikväll blir det utgång. Hade hoppats på lite mer folk men som det blir nu är det jag, Anna och Amelie, kanske Pappa-Micke. Har knappt varit ute på hela sommaren så det ska bli skitkul faktiskt! Så får väl lägga det drickbara i kylen snart! ;)


Ge blod!

Gör som jag och bli blodgivare! Gå in på www.geblod.nu och kolla vad som gäller i ditt län. En sådan liten sak kan förändra livet för någon annan. Så kan du, gör en god gärning. Vem vet du kanske själv behöver blod i framtiden.

Såhär ser det ut i Uppsala just nu. Såklart brist av min blodgrupp men men...

Orkar inte!!

Orkar inte med mitt liv idag!! Går och drar något gammalt över mig så hörs vi imorgon!


Fredag igen då

Asså dagarna går så sjukt fort att jag nästan får ångest! Som jag skrev på facebook tidigare. Hade jag inte suttit och kollar på F1-träning har jag inte fattat att det redan var fredag.

Har jag någonsin sagt att jag får mer och mer ångest ju kortare tid som är kvar av sommaren men samtidigt ökar oddsen för ett jobb eftersom det kommer upp fler att söka.

Nu ska jag promenera till ÖB och köpa lite städgrejer sen hem till mamma och hämta vattenmelon. C-vitamin är tydligen den bästa mediciner för att inte bli hård i magen av järntabletterna jag måste äta som blodgivare. Helst vill jag ha jordgubbar eftersom det är sjukt gott och innehåller jäkla massa järn och c-vitamin!

Roligaste jag läst idag

Hittade detta i DennisM's blogg och kunde inte låta bli att skratta. Kan vara för att jag känner flera araber och vet lite hur de för sig med varandra. Jag har ju hört historier från hemlandet av Osama (mammas ex). Fick roliga syner i mitt inre HAHA förlåt. Ja läs själva!

Den svenska politikern Nalin Pekgul skriver:
”Utåt sett har många muslimer en slags macho-image men den är inte genuin då muslimer är flockhyenor med homosexuella drag. I den homosexuella flocken känner muslimen trygghet. Homosexualiteten i arabvärlden är vida utbredd och en kåt arab lever segregerad från kvinnor. Därför tar araben vad han kan få tag i. En get, ett barn eller en annan man. Allt som har ett hål duger för den kåte araben. Vem som helst kan genomskåda den brunögde araben och dennes sanna natur…”


Hemma

Ojojojoj!! Har helt glömt bort bloggen idag. Det har varit fullt upp kan man lugnt säga. Har knappt hunnit äta!!

Kunde inte somna inatt så låg och rullade till halv 4 säkert. Sen ringde mormor och väckte mig vid 9. Då var jag inte direkt levande. Vid 11, halv 12 döck mormor upp och jag hjälpte henne med lite telefonnummer till olika saker hon skulle säga upp sig från. Vi kollade också ut bilder från fotograferingen som hon ville framkalla och förstora. Så vi åkte och gjorde beställning på det och så blev jag kvar och kollade lite på slutrean på Gina. Inget roligt där heller.

Sen hem en snabbis för att ringa soc. Får jag jobb från den 1 Sept måste jag ha hjälp med försörjning första månaden innan jag får min lön. As simple as that. Kanske 2 månaders hjälp om jag har otur!

Efter det drog vi iväg ut på landet och hälsade på min morbror och kollade in hans nya hus. Stort och mysigt var det! Det avslutades med lite shopping på Willys och nyss mat. Helt trött i skallen nu!


Fin bild på mormor =)


På väg hem från Grisslehamn


Dödade ägget

Tappade såklart ett ägg i golvet igår när jag tänkte steka ett till mackan. Där fick jag för att jag bekymrade mig över att det var ojämt antal kvar i kartongen eftersom jag använder 2 per gång till omeletter. Så då kan man ju alltid tappa ett i golvet så är det problemet löst. Tingeling tyckte det var lite roligare och testade först med att slicka men var tydligen inte så gott och sen försökte hon trampa i det men var ju blött så inte heller det var roligt!



God morgon

Eller ja det är väl snarare lunchtid snart. Jag har iaf hunnit duscha och ätit frukost men kommer behöva äta något litet innan jag sticker iväg. Idag blir det Eckeröbåt med farmor, pappa, Mia, Farbror och så Pelle. Brukar vara riktigt trevligt faktiskt. Som farmor säger: "dags att fylla på med spriten". Det gjorde ju jag redan tidigare i sommar men man kanske kan få hjälp av pappa att komplettera lite. Skulle vilja ha en Likör 43 faktiskt. Är det inte gott med Rosa pantern och Nyp så säg?! haha
---------------------------------------------------------------------------------------
Sen blir jag lite irriterad på The Studio som terroriserade Isabel hela kvällen igår. Asså det hjälper inte att man ringer ner folk flera gånger pga att man vill ge dem en gratis fotografering!! Sen får man faktiskt respektera vilka tider man ringer till folk, mellan 17 och 21 tycker inte jag är acceptabelt! Då får man ringa på dagen!

Är det någon annan av er, som jag angav som en kul grej, också blivit terroriserade så ber jag om ursäkt! Jag visste inte att de hade en sådan verksamhet som verkar ännu värre än telefonförsäljare! Så jag tycker det är dåligt av dem. Gratis fotografering och styling visst, de är bra på det de gör men folk borde få välja själva och inte bli tvingade av irritation att svara i telefon!
--------------------------------------------------------------------------------------

Jaja nu är det dags för mig att fixa till mig lite kanske innan det är dags. Visserligen 2 timmar kvar men det kan gå väldigt fort!

Kvällsmys med Tingeling


Angry Birds


Angry Birds


Frågor om mig

SENASTE:
1. Dryck: Vatten
2. Telefonsamtalet: samtalet: mamma
3. SMS: Vindiskussion med syster
4. Sång du lyssnade på: Ulrik Munther - Moments ago 

HAR DU NÅGONSIN:

6. Dejtat någon två gånger: Nej men haft paus mellan
7. Har någon varit otrogen mot dig: Kanske
8. Varit kär: Lite
11. Varit så trött att du somnat sittandes: Ja 

DINA TRE FAVORITFÄRGER:

12. Blå
13. Lila
14. Svart 

I ÅR HAR DU:

15. Lärt känna en ny vän: Ja
16. Fått ditt hjärta krossat: Nej
17. Skrattat så att du har börjat gråta: Det händer ofta! =)
18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Ja
19. Insett vilka som är dina äkta vänner:  Är man vän med en oäkta vän?
20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Jaa (vi är tjejer dah)
21. Kysst en kompis: Ja 

BLANDAT:

22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: De flesta
23. Hur många barn vill du ha, sen i framatiden: En av varje vore trevligt
24. Har du några husdjur: 1 kissemiss, har väl en vattensköldpadda med fast den är hos pappa
25. Vill du ändra ditt namn: Nej, kanske mitt mellannamn
26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Inget speciellt
27. Vilken tid vaknade du idag: Runt 10-tiden
28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Sov
29. Någonting som du längtar till: Att få ett jobb
31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Inget, skulle jag förändra det förflutna skulle jag inte vara den jag är idag. Men skulle vilja ändra något för en annan jag älskar!
32. Vad lyssnar du på just nu: Musik (Paramore - Monster)
33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Johan: Ja
34. Vad gör dig irriterad just nu: Att de inte ringer om intervjuer innan ansökningstiden gått ut haha

OM DIG:

36. Vad är ditt fullständiga namn: Emma Sofia Hagberg
37. Singel/upptagen: Singel
38. Stjärntecken: Oxe
39. Kille eller tjej: Tjej
40. Grundskola: Brantingsskolan
41. Gymnasie: Jällaskolan
42. Högskola/universitet: Både Uppsala och Örebro universitet (examen från Örebro) 
43. Hårfärg: Ljusbrun eg men nu mörk guldblond
44. Långt eller kort: Mellan
45. Längd: 175
46. Vad gillar du gällande dig själv: Lite crazy kanske, mina ögon är fina ;)
47. Piercings: Örhängen räknas väl?
48. Tattoos: Ödla på handleden och ett hjärta på vaden
49. Höger eller vänsterhänt: Högerhänt

DIN FÖRSTA:

51. Operation: Räknas det att jag drog ut visdomständer hos Käkkirurgen? (3 år sedan)
52. Piercing: Tog hål i öronen som liten
53. Tatueringen: Första för 2 år sedan och andra förra våren
54. Bästa vän: Han lever inte längre ='( (Rafael)
55. Sporten du spelade: Fotboll
56. Husdjur: Katt
57. Vaccination du minns: Stelkramp
58. Konsert: Oj ingen aning
60. Alkohol du drack: Blev nog bjuden på öl, annars cider valde jag själv

JUST NU:

61. Äter du: Inget
62. Dricker du: Vatten
63. Är du på väg att: Ringa ett samtal
64. Lyssnar du på:  Eric Saade - Popular (haha)
65. Väntar du på: Ett samtal

DIN FRAMTID:

66. Vill du ha barn: Ja
67. Vill du gifta dig: Vet inte
68. Karriär i åtanke: HR-generalist 

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?

69. Läppar eller ögon: Ögon
70. Kramar eller pussar: Pussar
71. Kortare eller längre:  Längre
72. Yngre eller äldre: Äldre
73. Romantisk eller spontan: Spontan
74. Snygg mage eller snygga armar: Hmm båda?
75. Tatueringar eller piercingar: Tatueringar
76. Känslig eller inte: Lite känslig
77. Ragg eller förhållande: Förhållande
78. Bråkstake eller tveksam: Bråkstake på skoj =)

HAR DU NÅGONSIN:

79. Kysst en främling: Ja
80. Gjort något sjukt spontant: Jo
81. Tappat glasögon eller linser: Nej 
82. Haft sex på första dejten: Är det en dejt första gången man träffas?
83. Krossat någons hjärta: Troligtvis, när man inte vill samma sak
84. Har någon krossat ditt hjärta: Ja
85. Har du blivit arresterad: Nej
86. Dissat någon: Många gånger tyvärr
87. Gråtit när någon dött: Ja
88. Gillat din tjejkompis (mer än som vän): Nej

TROR DU PÅ:

89. Dig själv: Idag ja, imorgon vem vet ;)
90. Mirakel: Vet inte
91. Kärlek vid första ögonkastet: Jo men det har inte hänt än
92. Himlen: Vaddå man kan ju se den bara man kollar upp!? ;)
93. Tomten: Haha nej det slutade jag med för länge sen
94. Att kyssas på första dejten: Nja man ska nog vänta lite
95. Änglar: Jaa för mig morfar är en ;)

SVARA ÄRLIGT:

97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Orka?
98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja om man är ärlig
99. Vad kan du verkligen inte leva utan: Min familj och mina vänner
100. Att posta det här är din 100 sanning: Jodå


Taget från: http://www.mondoblog.se/bexury


Drömmarnas land

Har sovit som en stock större delen av natten. Vaknade väl till nån gång tidigt på morgonen och ville strypa Tingeling för hon levde om. Men la mig ner och somnade om igen. Drömde då konstiga drömmar. Från högstadietiden som jag inte gillar alltför mycket av väl kända anledningar, vart var Friends då liksom?

Men skillnaden i denna dröm var att jag var inte offer utan jag stod upp för mig själv. Nästan talade inför alla idioter (jo jag kallar er det för ni kunde har förstört mitt liv mer) och talade om precis var jag tyckte och tänkte. Tror det handlade om en reunion och att jag var en av de ansvariga för att fixa den. Folk klagade och verkade inte ha mognat ett dugg så jag ställde mig stolt upp och sa: "Jag är inte skyldig er ett jävla dugg"!!

Det kändes riktigt bra. Tror det var ett tecken på att jag gått vidare och att det inte påverkar mig längre. Jag är en stark människa, jag är vacker som jag är och jag kommer få jobba med det jag drömmer om.


Hemma igen

Sådär nu är jag hemma efter vad som känns som en evighet. Har iallafall fått massor gjort idag och det är jag stolt över. Då kan jag såsa resten av kvällen med gott samvete. Idag har jag alltså sökt 4 jobb, 2 till ska sökas men hemsidan där det skulle göras fungerade inte så ska testa snart igen. Jag har dessutom äntligen fått till papprena till examensansökan, de är nu ivägskickade. Jag har skrivit in mig på AF och det verkar inte som att jag kommer gå på möten eller någonting. De kommer att kolla upp mig i slutet av Sept hur allt går. Det är om jag vill så kan jag få träffa en jobbcoach. Jaha..

Sen har jag blivit tappad på 4,5 dl blood. Det var ju en upplevelse i sig då min kropp inte ville lämna ifrån sig blod även om hon fått in nålen i ett bra kärl. Hon sa det var ett mysterium hahaha. Jag satt bara och skämtade jag och typ haha får väl gå då. ehh ehh.. Så vad som i vanliga fall tar 5-10 min tog för mig säkert 20 min. Men men de fick det blood de ville. De var dessutom jättenöjda med det. Som jag skrivit i tidigare inlägg om den som hade B i blodgrupp då det är brist på det. Jo självklart har jag då B+ hahaha. Ödets ironi kanske? Men då känns det extra bra iaf. De var supertrevliga och såg verkligen till att ta hand om mig.

Dagen avslutades med en liten sväng på stan med Emilia som för övrigt var mitt moraliska stöd på blodgivningen. Vi kom bara till Cubus eftersom vi träffade en bekant till mig som babblade som sjutton. Sen skulle Emilia fika med en annan kompis och jag skulle köpa medicin till min bror.


Just nu


Inskrivning

Åker till arbetsförmedlingen och skriver in mig. Nu finns ingen återvändo! Hoppas de kanske har något att erbjuda på en gång men fruktar möten som inte ger ett dugg med folk som precis gått ut gymnasiet och inte vet vad de vill med livet. Ciao

De är tillbaka!!!

Blink 182 är tillbaka!! =D Här är deras nya singel Up all night!! Wohooo


Vänt på dygnet

Kunde nog inte slappna av och somna före kl 02 inatt. Helt sjukt ändå var jag ganska trött på kvällen eller det kanske var tristess? Igår var skittråkig! Funderar på att några kvällar framöver köra maraton på filmer i samma serie typ Sagan om Ringen, Harry Potter, Pirates of the Carribean, Twilight, Star Wars, Mumien, ja ni förstår bilden. Det skulle ju innebära att jag har något att roa mig med några kvällar framöver. Dock kommer problematiken in också, det är ju så jäkla tråkigt att kolla på film själv. Jaja får väl lära mig!

I vilket fall så hade jag ställt alarmet på 9 för att komma upp i tid för en gångsskull. Jag vill det i veckorna, så jag kan såsa lite extra på helgerna. Men det resulterade i att jag när alarmet ringde stängde av det och somnade om till lite över 10. Bra där!

Nu är klockan halv 12 och jag har iaf ätit frukost och duschat så det är ett steg på vägen. Nu ska jag fylla i examensansökan och så söka jobb.

Gott & Blandat Salt

Detta är den godaste godisen i Gott & blandat Salt.


Det stör mig dock lite att påsen inte fick heta Salt & blandat längre utan nu heter alla Gott & Blandat sen sött, surt eller salt typ? Det vet jag inte iofs. Så ofta äter jag dem inte hahaha. Men det finns ingen som bara heter Gott & Blandat länge. Ja jag vet det är ett jäkla tjat ;)

Godkänd blodgivare

Jag har blivit godkänd som blodgivare. Det känns bra att man kan göra något för någon annan i slutändan. Dock är jag livrädd nu för att gå och lämna blod. Har planerat att göra det imorgon med Emilia som moraliskt stöd nu när hon inte blev godkänd pga låga järnvärden. Men bra att det är upptäckt så de kan göra något åt det! Så hon kanske får senare. Så imorgon blir jag av med 4,5 dl blod plus lite för blodprov som de alltid ta. Jag mår bra och jag ser inte en anledning till att jag ska vänta.


Vill du dejta? Nej tack!

Ibland förstår jag inte alls logiken. Att fråga några osammanhängande frågor där det ser ut som personen inte ens läser svaren. Sen frågan om vad jag gör 3 gånger på 2 timmar. Till det säga att jag ser bra ut och klämma till med ska vi dejta på det. Skulle jag inte vara intresserad och så av en annan skulle jag nog inte vilja iallafall. Mena konversation och lära känna varandra verkar inte existera sen det att man får känslan av att personen inte ens läser svaren. Asså det är facebook ingen dejtingsite?! Och så vill jag inte ens veta hur personen skulle vara om man dejtade eller ens i ett förhållande när denne frågade om vad jag gjorde 3 gånger på kort tid. Det skulle nog kväva mig. Sen är det så typiskt att man tyck inte kan prata mer för att jag inte vill dejta. Mena visst kanske tog på hans självförtroende men vad ska jag göra?

Någon som tycker jag handlar konstigt??

Lägger upp konversationen:



Amy Winehouse död

Förlåt om jag säger detta, vill inte låta kallhjärtad men... Är det egentligen någon som är förvånad? Jag menar hon har ju haft problem ett bra tag nu mkt av det relaterat till maken tydligen om jag ska tro BBC. Nu lyssnade jag inte på Amy, jag är inte så insatt i hennes liv men det man hör i skvallerpressen är ju det som hörs och syns. Det var ju bara någon vecka sedan hon blev utbuad på scen i Belgrad och fick bryta konserten för hon var så packad.

Tyvärr verkar det som att ännu en stjärna förstörts av rampljuset med droger och alkohol. Tyvärr verkligen... Men jag är inte den som är den så säger iaf R.I.P Amy Winehouse.


Norge

Mina tankar går till alla i Norge men speciellt till de drabbade, deras familjer och vänner. Försjutton var händer med världen? Två grejer på samma dag! Ta hand om varandra... ♥


Livsnjutare

Snacka om livsnjutare. Inga bekymmer där inte!! haha


Photoshoot: The Studio














Bra facit

De som jag fotograferade mig med igår gillade sina bilder mindre än vad jag gjorde. Deras gillar motsvarande inte gilla låg på ca 50 % av bilderna. Jag vill dock påstå att jag är jäkla nöjd med i stort sätt alla mina bilder. Av de 61 bilder jag fick gillar jag 56 och det är väl jäkla bra eller?

Jag tycker bilderna blev skitsnygga. Ursäkta om jag tjatar. Jag kände mig jäkla snygg efter fotograferingen igår. Sist jag kände mig så snygg var på min fasters bröllop 2007. Det är den enda jag velat framkalla en bild på mig själv ifrån. Den bild jag gillar mest ser ut såhär:



Kan säga att mycket har förändrats sedan dess. Vill påstå att jag ser lite äldre ut vilket inte gör så mycket faktiskt. Dessutom lite smalare hehe. Men det är inte huvudsaken. Det är självkänslan! (bilder från igår kommer senare när jag kan bestämma mig vilka jag ska lägga in, annars finns det på facebook)


Gud vad roligt det var idag

Fotograferingen var skitkul. Var en del vänta till att börja med men sen så rullade det på i en jäkla fart. Hade velat haft en stylist som fixade till lite efter hälften av fotona. Det var som sagt ganska varmt och frisyren som de stylat till höll inte så jäkla länge. Vilken innebär att det ser bättre ut på de första bilderna.

Över lag var jag riktigt nöjd men bilderna. Jag vart nästan lite chockad över att det faktiskt var jag, så bra var de även om jag inte gillar helkroppsbilderna eftersom jag varit så uppsvälld på senare tid men men. Ska jag vara ärlig så köpte jag faktiskt ALLA bilder. Det vart billigare än att bara köpa 10 st i ett paket. Så ja 2000 kr fattigare än jag men inte på en gång för de pengarna har jag inte. Tackar därför mormor så mycket för att hon löste ut mig till att börja med.

Ni får en bild från toan innan... Vettesjutton varför jag spärrar upp ögonen så haha.



Efter åkte jag till pappa och käkade mat och så kollade vi på film... The last airbender. Hyfsad film. Men kanske inte mycket mer än så. Den skulle nog fått en efterföljare men som Eragorn verkar det inte bli av.

Hårprodukter och Makeup

Asså jag brukar inte sminka mig så jäkla mycket till vardags men mascara är ett måste för att man ska se någorlunda levande ut. Dessutom har jag lockigt hår vilket innebär att hårprodukter är ett måste för att det inte ska stå åt alla håll och kanter.

Men nu sitter jag här och måste ta mig in till stan, om ca 1 timme, och får inte göra någonting. Inget smink, inget grejs i håret och ja ingenting. Jag känner mig naken haha. Nejdå inte riktigt men det ser ut som kaos. Vill inte gå ut. Mormor ringde nyss och sa hur illa hon såg ut eftersom hon inte får fixa sig haha. Hon är för rolig alltså!

Jaja... naturligt var "looken". Det bjuder jag på haha.



Varför?

Som vanligt när jag planerat att göra något så ringer mormor och vill ha hjälp eller sällskap. Det gjorde hon mycket riktigt idag också. Så vi har varit på Plantagen, Coop forum, Akvariehobby, till mamma på fika och så hem till henne på middag. Väldigt god middag också om jag får säga så. Lite gott och blandat kan man säga.



Det betyder att jag inte har hunnit kolla ut några kläder tills imorgon. Jag har inte hunnit raka benen! Och inga smycken kan jag kolla ut eftersom jag inte vet vilka kläder de ska matchas till. Okej jag har väl en hum och 2 outfits vilka jag även på ungefär vet vilka smycken som passar till det. Har inte så mkt att välja på iofs.

Lär inte hinna göra något åt saken nu heller eftersom jag snart ska iväg på Speedway med pappa. Så blir att göra inatt eller så får jag ta mig ur sängen tidigare imorgon och göra det. Känns skönt att jag bara behöver duscha och tvätta mig innan jag sticker ner på stan till kl 13. De ringde och sa de skulle styla hår och allt sånt också. Kul!

The studio

De ringde till mamma igår och erbjöd henne att ta med upp till 4 vänner och fota sig av en professionell fotograf. Mamma ville inte men lyckades på något sätt lura in mormor i det som tvingade mig. Så imorgon ska jag fotograferas. Det är inte riktigt så som det låter eftersom man måste ta med sig 3 ombyten med smycken och annat. Hur ska jag lyckas välja ut 3 outfits? På plats kommer de att styla en så det får man. Detta är gratis tydligen.

Men sen förstod jag varför. Det är inget tvång att köpa bilder såklart men ska man gå igenom det hela och så vill man väl ha någon bild med sig hem? Ja precis. Där kommer kruxet, arbetslös och fredag innan löning på måndag = lite pengar. Vilket jag har iallafall. Kanske kan få mormor att hjälpa lite men det är ju svindyrt.

Skickade ett email angående vad bilder kostar och fick detta till svar:
Hej Emma!
Väljer man att köpa de digitala bilderna kostar dessa från 395:- och nedåt ju fler man köper. Köper man till exempel ett paket på 10 bilder kostar dessa i stället 179:- st o.s.v. Observera att priserna gäller per person.

Alltså 1 bild kostar ca 400 kr. Vill man köpa 10 st så kostar det 179 kr x 10 = 1790 kr.

Småpotatis! Billigare att be någon annan fota en. Som min nya header tex. den tog Gabi när hon var här på besök och vi var ute och kollade in Uppsala.

Jaja få se hur det blir med bilder, synd att de var så dyra. Annars får jag väl njuta av fotograferingen och se hur bilderna blir. Finns ingen garanti för att jag gillar dem iaf ;)


Kubbspel, skitsnack och blodgivning

Det har min kväll handlat om. Emilia kom hit och spelade kubb mot kvällskvisten. Det gick inge bra alls, för min del alltså. Emilia vann alla gånger utom en och då kan man inte riktigt säga att jag vann heller det var mer hon som förlordade. Nu körde vi inte så många gånger egentligen. Låter som att vi spelade halva kvällen men nej vi körde bäst av 3 två gånger. Alltså blev det 5 omgångar totalt. Såhär dålig som jag var idag har jag aldrig varit!

Ja vi diskuterade jobb igen. Hett samtalsämne på senaste och vad vi ska göra när vi får vår första lön dvs om och när vi får den haha. Och sådär höll det på om och om igen. Tills vi gick till ICA och köpte varsin cola light och gick upp till mig istället. Där kollade Emilia igenom diverse tidningar jag hade liggandes (och kastade). Jag kollade snabbt igen HM katalogen och konstaterade ganska snabbt att det inte är mitt mode i höst/vinter.

Sen diskuterade vi blod. Vi var ju och testade oss och väntar på resultatet. Så vi var inne på geblod.nu och konstaterade att vi inte vill ha blodgrupp B ifall man skulle råka ut för en olycka eftersom det är brist i hela länet på det. Allra bäst just nu är det att ha AB men 0 (noll) går också bra för det är alltid stabilt då flest har den blodgruppen. Och för att klara ut ännu ett frågatecken som diskuteras så kan Noll GE till ALLA men kan BARA FÅ av NOLL.

Nyss konstaterade jag att jag än en gång lyckats glömma min vattenflaska i frysen. Hur svårt kan det vara? Vill jag ha kallt vatten måste jag ju ta ut den i tid annars får jag ju inget kallt vatten iaf. Ju små slurpar medan isen tinar.


Något som irriterar mig

Något som verkligen irriterar mig är när jag går in på sidor och det är videor på sidan som startar direkt. Vill jag se videoklippet så klickar jag väl på det själv? Kanske bara är jag? Tycker iaf inte om när det startar helt tiden speciellt inte om man ska in på flera sidor som har videor direkt. Kul att se samma reklam om och om igen innan man kan stoppa skiten.

Så nu har jag sagt det så nu kan jag återgå till och göra en ny header till bloggen. Tröttnat på den jag har men gillar fortfarande bakgrunden =)

Moderna fondvalet

De ringde mig nyss. Snubben som ringde pratade så fort att jag fatta först inte vart han ringde infrån mer än att det handlade om pensionsparande. Så han babblade på om diverse fonder och procent hit och dit (jag fattar fortfarande nada). Så säger han att för 600 kr i månaden förs mitt sparande över till dem och jag kan själv med en inloggning kolla hur det ligger till med mina pengar och om jag vill uppgradera till bättre fond (jag fattar fortfarande ingenting). Det låter väl bra säger han sen, och ska vi spela in då så kommer papper hem till dig. Du är inte tvingad till något, du kan säga ifrån via telefon, sms eller email inom 14 dagar om du inte vill. På dag 15 aktiveras du hos oss. Grejen är att de skickade en folder med information typ.

Jag undrade och jag kunde få fundera på saken eftersom jag tänkt gå igenom fondsparande och sånt med farfar senare när jag fått ett jobb. Jovisst säger han, jag kan ringa tillbaka om nån timme. Under tiden kan du ringa farfar och ge honom adressen till våran hemsida där kan han gå in och kolla. Foldern med information kostar dock ca 300 kr att ladda ner för att man ska bli medlem via säljare.

Jasså säljare, där trillade paletten ner!!! Hur kan det vara gratis att skicka hem skiten och sen kasta den? Nej det där går jag inte på alltså! Sen ska man betala 600 spänn för deras tjänst som är att gå in på internet och se hur det ligger till ev. ändra. Som en bekant sa, det kan man göra gratis på annat håll.

Dessutom verkade inte mina ord med att jag var arbetslös ringa någon klocka. Kan ju inte betala för en tjänst jag inte har råd att betala för från början. Nej jag anser att det inte är värt 600 kr / året. Jag pratat med farfar sedan instället.

Säljaren ska allt för höra när han ringer upp mig igen. ÄR så trött på säljare som BARA vill sälja sitt skit. Kanske kan ge honom tipset att snacka lite långsammare om folk ska fatta vad han vill sälja.


Priceless

Min moster tittade in här om dagen för att se hur jag bodde och hämta nyckel eftersom jag matat deras katter. Så hade hon deras hund Milo med sig så jag stängde in Tingeling i badrummet en liten stund. Min moster ville kolla på henne lite snabbt och där stod hon i handfatet helt uppburrad. Så jäkla rolig såg hon ut. Så vi stängde dörren igen och strax efteråt gick min moster igen. Så jag öppnade dörren och ja där satt ju Tingeling fortfarande med raggen haha. Lyckades även fånga roligast minen på bild då hon skeptiskt kollar ut genom dörren för att se om hunden är kvar. Sen gick hon runt i lägenheten med ragg hur länge som helst tills hon däckade i soffan. Sötnosen då.



Tvättdags

Efter två missade tider i tvättstugan fick jag nu tvinga mig ur sängen så jag skulle hinna. Så tvätten är nu sorterad och bara att gå ner med. Det blir bra det här. Sen går och handla lite och så kubbspel med Emilia på eftermiddagen! Lagom tycker jag!

Juste måste ju dammsuga och gå ut med massa sopor också. Men det gör jag under tiden.

Naglarna fixade

Fixade ju naglarna dagen och valde en lite fräckare blå färg. Hur cool som helst tyckte jag men smaken är ju som baken =) Efter det fikade jag med pappa på Waynes coffee. Han sa fikat kostade som en middag hahaha.


Mail från Proffice

ÅÅÅH fick mail från Proffice för en stund sedan. Det var angående tjänsten som är i Uppsala som HR generalist. Det är mitt drömjobb seriöst att få jobba med flera olika HR-frågor och inte bara administrativt eller rekrytering.

Det stod att de tyckte mitt CV var intressant och ville ställa några kompletterande frågor. Vilka var när jag är tillgänglig att börja arbeta samt mitt löneanspråk för att arbetet fortfarande skulle vara intressant.

Vilket jag svarade på och strax efter jag svarat fick jag svar igen med tack för uppgifterna och vi hör av oss igen inför en eventuell intervju!! GAAAAH!!

NU HÅLLER VI TUMMARNA!! Det är tydligen fler tjänster de söker också och inte bara en, känns bra! Emilia fick också mail så vi slåss om samma. Tänk vad kul det vore om vi båda fick på samma ställe? =)


Diskuterar löneanspråk med Emilia hahaha


Ajajajaj

Nästan så jag glömt hur det känns efter att ha sluppit mensvärk i ca 3 månader nu. Men it´s back och det med besked kan man säga. Bara att ta en ipren och se glad ut.

Dock känner jag mig lättade. Känns skönt att reda ut saker med en vän. Får sluta gå och hålla på saker utan stå på mig och "slåss" för min sak från början istället. =)

Nu ska jag platta håret för orkar inte duscha nu igen och tvätta det. Det ser ut som kaos. Då blir det plattången som gäller!

Det är ju hemskt

Sitter och lyssnar på lite nostalgimusik från 90-talet då det slog mig. Macarena har ju hemsk text förtusan. Den var ju hur populär som helst i mitten av 90-talet. Alla dansade ju Macarenadansen (ni vet vad jag pratar om om ni gick på discon då). Då förstod ma ju inte men nu gör man det om man kan engelska. Asså hon sjunger ju typ om att hon var otrogen mot sin kille med hans kompis när han inte var hemma, och typ är glad för det hahaha.

Texten i låten:
When I dance they call me macarena
and the boys they say that I´m buena
they all want me, they can´t have me
So they all come and dance beside me
move with me jam with me
and if your good i take you home with me
A la tuhuelpa legria macarena
Que tuhuelce paralla legria cosabuena
A la tuhuelpa legria macarena Eeeh, macarena
A-Hai 2x
Now don´t you worry ´bout my boy friend
the boy who´s name is Nicorino
I don´t want him, ´cause sent him
he was no good so I - hahaaaa
Now, come on, what was I supposed to do ?
He was outta town and his two friends were soooo fine

Hejja hejjja

6 jobb sökta. Känns bra. Finns fler att söka! Men det får bli senare. Ska gå ut och "springa" en vända nu sen duscha och ner på stan och träffa tjejgänget och diskutera våra problem hahaha. Känns som att alla har problem med något så är bra att träffas och tala ut om det!


Gaaah motivera mig!

Hur motiverar man sig själv att söka jobb som man egentligen inte vill ha?

Inkomst och erfarenhet är väl två bra saker men... får man verkligen till ett bra personligt brev när man inte vill ha tjänsten. Om ev. intervju hur man gör man ifrån sig. Kanske ska gå skådiskurs? hahaha

Skämt å sido... AAAH kan inte Proffice bara ringa och ge mig mitt drömjobb som jag sökt hos dem?

Är det för mycket begärt kanske?

Vill inte motivera mig med sötsaker direkt. Blä blä och bläääää... även om det vore gott(?). Nej det ska man förtjäna innan man ens tänker på det!

Lyckades få till en ganska cool bild på väg hem från Norrland. Var så jäkla dimmigt på sina ställen och ja såhär såg det ut vid Höga kustenbron som vi såklart var tvugna att köra över. Man såg knappt någonting!


God morgon

Ny dag, nya möjligheter. Erm jag försöker lösa några kursproblem som uppstått. Jag är ju van att läsa 30 poäng heltid, 20 veckor. Men kurserna jag kollat på är 15 poäng, 20 veckor men takten är 50 respektive 100 %. Alltså är ena kursen hälften av poängen jag brukar läsa men studietakten är hälften under 20 veckor. Den andra kursen är också hälften av det jag brukar läsa men den är heltid i 20 veckor. Skumt det där så söker nu tag på CSN för att klargöra detta.

Annars så "försov" jag mig imorse. Hade tid i tvättstugan kl 10. Så nu måste jag gå ner och se om det finns någon annan tid. Det kan bli problematiskt eftersom det verkar som att alla tider är upptagna nu när många har semester.

Dagen ska spenderas med att söka jobb. Ska väl möta gänget på stan halv 5 men tills dess är det jobbsök som gäller. Tror jag ska söka allt jag kan hitta även sånt som jag inte är utbildad för så får vi se. Då menar jag inte att jag ska söka typ jurist eller nått utan arbeten som inte kräver utbildning.

...

När det verkligen gäller så inser man vilka som är ens riktiga vänner och inte några som bara sticker eller slutar höra av sig pga skitsaker! Choose your battles and move on...


Musikdag

Det känns som att idag är en sån dag då man hittar MASSOR av bra musik. Snubblade nyss över en ny med Mohombi. Anledningen till att den kanske inte är så känd i Sverige ännu kan vara att det inte är hans låt utan han är med som feature till franska gruppen Les Jumo. Denna låt skulle dock kunna vara hans egen! Så jäkla bra att jag blir lyckligare än lyckligast! Vilken skillnad bra musik gör! Denna är numera min ringsignal också Jedward fick kliva åt sidan tihiii..

Vad tycker ni?

Les Jumo ft. Mohombi - Sexy - http://youtu.be/O7F1gkcMEv8 
(gick tyvärr inte att lägga in med bästa kvaliten i bloggen)

Millionaire

Jaha då går Jabih från idol gjort solo debut. Han har ju varit duo med Eddie i Rebound tidigare. Hans låt Millionaire är väl helt ok tycker jag. Kanske växer om man lyssnar mer på den men definitivt något som kommer gå hem på dansgolvet.

Är det bara jag som tycker han är lite Sveriges svar på Enrique Iglesias? Tycker de har lite samma stil.

Jabih Jaber - Millionaire

Harry Potter

Känner mig lite ledsen för att jag precis sett sista filmen. Nu är det slut! Vad ska man se på bio nu? Då menar jag filmer som fortsätter i flera delar. Det finns en tjusning i att se fram emot nästa. Sista twilight kommer ju snart med men den är inte alls lika wow som Harry Potter och Sagan om ringen varit. Jo jag grät faktiskt en skvätt i slutet bara för att det är slut, gjorde det samma under sista Sagan om ringen-filmen.

Filmen i sig då... jaaa vad ska jag säga. Den var bra men allt gick så jäkla fort. Den var ganska annorlunda från boken också. Eller det största jag minns är att Ollivander i boken inte känner till dödsrelikerna utan bara staven men i filmen kände han till allt. Sen var det väl lite smågrejer som var annorlunda men det fungerade ändå. Så jaa det var en bra film.


Inlägg 2222

Tyckte det var lite cool eftersom jag precis upptäckte det. Men det är inte riktigt poängen med mitt inlägg hahaha.

Tingeling är hemma.
Farmor har haft henne under veckan när jag varit borta. Det resulterade i att hon gått och köpt en transportbur, leksaker, vitaminer, kattsant och lite annat. Hur snäll farmor har man inte? Tingeling har tur hon! Just nu springer hon mest runt och kollar in reviret skulle jag tro. Men min lilla sötnos är iaf hemma! Det är huvudsaken.

Kul att det är fler än jag som tänker på denna när man säger namnet på sin katt! haha

Glömde kameran

Tänkte lägga upp fler bilder från Norrland men insåg att kameran är kvarglömd i mormors bil. Mamma ringde och sa den var hos henne så får väl gå och hämta den någon gång när jag orkar. Just nu gör jag inte det. Måste till farmor först och hämta Tingeling. Fick höra att hon varit väldigt social hos farmor NOT hon har legat och sovit hela dagarna typ. Jäkla latmask till katt man har asså!

Förresten är det skitkul att så många hittat till min blogg när jag varit borta. Är uppe i nästan 150 unika nu! Så får väl skärpa mig lite och blogga mera =)

Kan ju börja med en fråga.
Skulle du kunna flytta upp till norra norrland för kärlekens skull?

Mamma och vi diskuterade det där uppe med tanke på att de knappt har något mer än skog, mygg och vilda dur. Deras enda shopping ställe är GKs vilket ska vara ett lågpris varuhus men det är det inte och kläderna var skitfula dessutom. Annars får man åka över till Finland och där var det inte billigare kan jag säga. Visst är naturen underbar men behövs det inte mer? Vad tror ni?


Informationssamhället

Haha det är så sant. Så fort man diskuterar något nuförtiden så tar någon upp sin mobil för att kolla upp det!

http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=485457


Panik och ångest

Ska jag vara ärlig börjar jag få panik angående framtiden. Jag försöker att inte låtsas om det men på kvällen kommer det krypandes som ett monster under sängen. Jag tror ni vet känslan. Mena hur kul är det att söka massa jobb och man får knappt komma på intervjuer. Sökte ju 6 st förra veckan och som det ser ut resulterade det i nada intervjuer. Kunde ju ha önskat 1 eller 2 iaf. Det får mig att undra vad är det för fel på mig? Jag har en universitetsexamen för i helvete. Trodde det skulle lösa ett och annat men uppenbarligen inte. Nu sitter jag med min lägenhet, räkningar och MASSA ångest istället för hur i helvete jag ska kunna försörja mig själv. Det är inte ens skön känsla direkt. Tror att det påverkar mig som person, känner mig inte lika glad som jag brukar vara. Det suger dessutom att behöva säga nej till saker för att jag måste spara de slantar jag har. Jag har helt enkelt inte råd. Och familjesituationen som den är, vart ska jag få hjälp ifrån? Pengar växer inte direkt på träd heller.

Känns som att jag får skriva in mig på Arbetsförmedlingen på måndag. Inte för att det skulle ge mig pengar eftersom jag inte har rättigheter till A-kassa eller vad det heter nu men det kanske är ett steg i rätt riktning i rop på hjälp? Jag vet inte vad jag ska säga. Så mycket skulle lösa sig om jag fick ett jobb, praktik vad sjutton som helst som ger lite erfarenhet och pengar i slutändan kanske.

Jag VILL INTE behöva söka en plats på en universitetskurs med platser över i höst. Eller ska man se det som att jag måste göra det och stå ut för att betala mina räkningar? Allvarligt trodde jag att VFU-perioden skulle resultera i något positivt. Kanske inte jobb där men en merit för jobbsöket men det har resulterat i EN jävla intervju på 10 ansökningar. Och säg förfaan inte att jag inte vidgar mina vyer. Söker till alla hålor med pendlingsavstånd från Uppsala. Snart får jag väl söka mig till ICA eller vad fan som helst. Men där får man väl inte heller jobb?

Jag vet inte. Det jag vet är att jag får 6000 kr på fredag som jag ska leva på till slutet av augusti till att börja med sen får jag se hur det går med allt. Visst är jag van att leva på lite pengar men 6000 är åt helvete det vanliga 8200 är iaf 2200 kr mer. Det gör en jäkla skillnad.

Blev nog inte klokare över att skriva av mig detta. Ska klura ut hur jag ska göra med att ev. äta kinamat före bio ikväll. Bara det är just nu hög ångest. Jag vill men är det värt det mot ångesten över pengar jag kommer att ha?


weheartit.com


Kom precis hem

Har kört hem från Norrland inatt så är ganska trött. Kanske sov 1 timme medan mormor körde. Ganska skönt iaf att vi kunde byta av varandra. Men i vilket fall som helst är det drygt att spendera 13 timmar i en bil! Jaja ska försöka sova lite. Mat hos pappa ikväll om jag orkar. Eller ja orkar gör jag väl men orkar jag ta mig hem sen?

Uppdaterar med senare om jag piggnar till eller imorgon.

Typiskt

Försökt få snurr på internet här uppe men mitt mobila går över på Finlands nät vilket gör att det blir svindyrt! Samma med mobilen. Så jäkla typiskt. Har iaf fått låna ett annat mobilt internet så länge. Tänkte att jag skulle ladda upp lite bilder från nattens körning.

På tal om den så var det till att börja med inte så illa som jag trott. De första 80 milen var ok även om vi tog bensträckare lite då och då. Sen fick jag tvinga mig själv att sova i baksätet i bilen. Kurade ihop mig och sov ca 40 min kanske. Sen var det ett helvete. Skulle inte ha sovit alls så hade jag kanske varit piggare. Men men det var en upplevelse och en erfarenhet rikare. Så på ca 15 timmar körde vi 113 mil och sov mindre än en timme men blev ett antal stopp på vägen. Gissa om jag är trött nu.





Nu sticker vi

Har inte hunnit sova men det är ett annat problem. Får helt enkelt stanna längs vägen om det blir akut. Vilket vi kommer att få göra iaf ca halvvägs. Eller ska se hur långt vi kommer. Så nu ska jag bara byta om, ut med packningen i bilen. Hämta upp mamma sen bär det iväg. Osäker på om jag ska ta med en bok eller inte. Inget för uppresan men hemresan kanske. Och där uppe kan ju inte vara fullt ös hela tiden.

Vet inte hur mitt internet fungerar där uppe, får se om jag kan uppdatera bloggen under tiden. Kameran är iaf laddad så blir ett antal bilder uppifrån iallafall. Få se om jag och mamma hitta döda varandra innan vi kommer hem. Ciao


Blodgivning



Det resulterade i följande... och Emilia fick ett litet plåster!


Stressad

Börjar känna mig lite stressad. Tanken är ju att mamma och jag ska åka till Norrland i lagom tid dvs inte för sent och inte för tidigt. Som det är just nu är kl halv 12 och jag har typ kommit ur sängen för ett tag sen och duschat. Om 1 timme ska jag träffa Emilia på sjukhuset. Vi ska kolla om vi får lämna blod. Som vi säger, sommarens goda gärning. Sen måste jag packa. Jag har ingen aning om vad jag ska packa faktiskt så har lite panik. Men kan ju säga att det kanske underlättades direkt när jag insåg att det inte ska vara nå vidare bra väder uppåt under dagarna och inte speciellt varmt heller. Jaja då är det bara att packa kläder för mellan 11-17 grader också kanske något för om det blir lite varmare men sommarkläder verkar det inte vara någon idé att ta med. Usch jag vet aldrig vad jag ska packa. Kanske också för att jag inte tycker att jag har så mkt kläder haha.

Jaja käka, klä på sig, smink och så måste jag dra!

Norrland imorgon

Det är bestämt nu. Imorgon eftermiddag/kväll styr jag och mamma bilen mot Norrlands vildmark haha. Det är 104 mil som ska avverkas innan vi kommer upp till Neistenkangas. Vi blir väl kvar i 2 nätter innan vi åker hem igen på fredag. Vi ska alltså hämta mormor och få lite semester samtidigt. Kommer bli tufft att köra upp iaf eftersom mamma inte har körkort men får ta många pauser och powernaps om så behövs. Det blir nog bra. Tur det är ganska ljust uppåt på nätterna.

Det innebär att farmor får ta hand om Tingeling nästa vecka. Vi bestämde att det var bättre att hon var där än att farmor ska springa hit varje dag. Dessutom är Tingeling så sjukt sällskapssjuk att en vecka själv skulle bli döden för mig när jag kommer hem igen haha. Nästan så hon är orolig att jag försvinner nu.

Sen på eftermiddagen ska jag och Emilia till blodgivningscentralen på ett första möte med blodprov och intervju för att se om vi får lämna blod.


Trevlig dag igår

Efter lunch åkte som sagt jag, pappa och Mia till Västerås på powermeet. Det innebär massa raggarbilar och ja fulla människor. Det är en del av kulturen en alla är jättetrevliga och roliga faktiskt. På vägen hem passade vi på att ta ett dopp i Wik efter en lång varm dag. Kvällen avslutades med bio. Vi såg X-men - first class. Kan ju säga att det förklarade en hel del till de befintliga filmerna.

Min katt är en stjärna

Funderade över vart Tingeling tagit vägen. Letade och letade överallt. Av en slump tittade jag in i badrummet och vad hittade jag? Jaa se själva! Haha så jäkla söt hon är...



Godmorgon!


Tror jag måste lära henne att man inte sover i toan! hahahaha

Powermeet i Västerås

Ska snart dra mig mot Västerås med pappa och se på lite raggarbilar hehe. Ja jag tycker faktiskt att det är kul, det innebär även att jag måste offra F1 kvalet och se det senare. Men men så blir det ibland. Som det ser ut är kvalen inte så jättespännande iaf innan jag vill se vad som händer.

Nya sängkläder

Nu har jag äntligen tvättat och lagt nya sängkläderna i sängen så får ni se en bild. Fint va?


Produktiv dag

Kanske för att jag varit vaken sen kl 06 vad vet jag. I vilket fall som helst har jag tvättat 6 maskiner tvätt på morgonen. Efter det har jag suttit och sökt 6 stycken jobb faktiskt. Känner mig jävligt duktig. Eller ja det är ju för min egen skulle så såklart är jag duktig. Två av dem vill jag dessutom ha jätte jätte mycket. De är i Uppsala dessutom vilket är ett plus. Söker mest i Stockholm eftersom det är där jobben finns men kommer det upp något i Uppsala så känns det lite bättre.

Just nu är även lillasyster här. Mot att jag ska hinna köra ut henne på landet så har hon diskat och håller nu på och dammsuger min lägenhet. Tycker det är en bra deal hahahaha. Så ska väl köra henne snart och sen fixa mig lite för det är kalas hos farfar senare. Dessutom måste jag till IKEA en snabbis och lämna tillbaka ett badrumsställ som inte alls funkade som jag tänkt mig och så behöver jag ett till örngott till de nya sängkläderna. Trodde det var 2-pack men det var bara 1. Blir svårt till två kuddar.

Ge blod

Jag har bestämt mig för att ge blod. Även om det faktiskt skrämmer mig då jag är sjukt nålrädd. Men kände att jag måste göra något nu när det är blodbrist i hela landet. Tro mig det har tagit lång tid att verkligen ta tag i det här. Jag är dessutom väldigt intresserad av att höra vad jag har för blodgrupp något som jag i dagsläget inte har någon koll på alls. Mamma vet inte heller även om vi spekulerat i vad jag kan ha. Så på måndag när de öppnar ska jag dit och jag drar med mig Emilia hahahaha.

Paaiiiinnn!!

Har så jäkla ont i ryggen att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv. Sitta, ligga, stå det blir inte bättre. En jäkla bra massage är vad jag behöver. Så är lite trist på så sätt att man blir begränsad i vad man ska göra under dagen. Ligga ute och pressa i solen är ingen höjdare då det blir värre av hårt underlag. Skönast är det nästan att kura ihop sig i fosterställning för att sträcka ut ryggen. Får såhär emellanåt och nu är det väl en sträckning efter fotbollsspelandet utan skor i helgen. Typiskt säger jag om det! Men har tagit ipren och hoppas att det blir bättre annars vet jag inte vad jag ska göra, måste ju tvätta senare också. Bara att stå ut alltså?

Bad behavior

För alla oss som älskade Jedward i Eurovision song contest. Här är deras nya låt!! =D


Shopping som vanligt då

Fullspäckad dag som vanligt men skön då man slipper tänka alltför mycket. Dagens är fixade så nu vettefan vad man ska roa sig med. Var på Norrlands Nation och betalade kårleg för sommaren och han som är kurator där verkar inte ha sett en kvinna i shorts och linne på ett tag. Han var helt till sig, strulade och grejade väldigt nervöst. Tyckte nästan synd om honom faktiskt.

Mamma och jag åt lunch på IKEA och shoppade lite "nödvändigheter" där. Köpte ett jätteskönt och fint påslakan. Typiskt nog fanns det inte på hemsidan så tar en bild så fort jag bäddat i det i sängen, typ imorgon haha. Presentkort är bra!

Vi tog även en sväng till ÖB då jag insåg att mitt tvättmedel var väldigt slut och det är ju ett måste! Så det var bara att köpa. Skönt att man kan köpa ett paket på 1,8 kg för 20 kr som räcker hur länge som helst för mig.

Sen drog vi ut på landet där det blev ett dopp i poolen. Vilken i mitt tycke var svinkall som vanligt. Jag tycker att en pool borde värmas upp mer när solen skiner men inte denna pool. 20 grader var det. Tidigare hade jag kanske inte brytt mig men tror man bli mer badkruka med åren hahaha. Snart kommer jag väl bara "Anna-bada" dvs doppa tårna i kanten.

Tillbaka i stan = ärenden att utföra

Ja då är man på banan igen. Ska snart iväg till stan och lämna grejer hos min moster. De efterfrågade lite ny musik till salongen så det har jag fixat. Men det måste jag även ta mig ner på stan och betala min kåravgift för sommaren. Har glömt det alltför många gånger redan. Sen måste jag till MediaMarkt och fixa nya brännskivor. Insåg att de tog slut igår, inte som planerat kan jag säga. Mamma insisterar också på att vi ska luncha på IKEA så det är väl bara att göra det. Sen ska det bli kul att sätta sig ner och söka lite jobb. Jag känner att today is the day. Har dock inte kollat än med risk att bli besviken men men det tar vi senare. Nu ska jag sminka mig lite och sen drar vi!


Nedräkning

Om ca 5 timmar får jag åka hem! Även om det varit skönt så har det nästan varit för långtråkigt. Det har inte funnits så mycket att göra om dagarna. Speciellt inte eftersom det varit grått och mulet sen i söndags. Dessutom är ungarna väldigt självgående och behöver mest ha något här och något som lagar kvällsmat. Så på dagarna sitter jag mest framför tvn. Det finns eg inget bra att se på men man sitter där ändå för det inte finns något annat. Internet är väldigt bristfälligt så får se hur länge det håller i sig den här gången. T.o.m mobilen verkar emellanåt hamna i radioskugga så att det inte går att ringa till den. Så det är inte så att den inte fungerar det är bara problem med mottagningen här ute.

Hoppas det blir lite bättre väder framöver. Det är nästan svårt att välja kläder nu haha. Det som stör mig mest är att eftersom internet spökar går det inte att söka jobb som jag hade hoppats.

Roadtrip?

Mormor har fått för sig den underbara idén om att jag och mamma ska ta hennes bil och åka upp till norrland och hämta henne. Visst skulle det kunna vara kul att få se lite av Sverige men när jag säger att mormor är i norrland så är hon verkligen i norrland. Hon är så långt upp att på andra sidan älven är finska gränsen. Det säger kanske en del om hur högt upp hon befinner sig. Tror det tog 13 timmar med bussen till Övertånio och sen efter det var det något timme med bil. Det innebär alltså kanske 12-14 timmar med bil upp och sen lite lång tid ned om inte mera! Det kallar jag sträckkörning. Tror det längsta jag kört i en sväng är ner till Örebro vilket är ungefär 2,5 timme. Få se hur det blir, samtidigt som det vore kul så vore det lite jobbigt (?). Är ju inte så att jag och mamma kan byta av varandra då hon inte har något körkort.

Simba

Inte de bästa bilderna kanske men tagna med mobilen igårkväll...


Landet och skitväder

Jag vet inte om jag skulle klara av att bo på landet när det är dåligt väder. Vad ska man göra liksom? Okej det är en annan sak om det är ens eget hus då finns det väl alltid saker att göra har jag hört. Just nu sitter jag typ här framför tvn och vet inte vad jag ska göra. Internet är bristfälligt dessutom och kopplar ner hela tiden vilket gör mig galen. Ungarna är ju så stora att de roar sig själva. Ena har varit i Tierp över natten, andra åkte till Gävle imorse och tredje är väl någonstanns i krokarna och leker med en kompis. Katten vill inte gosa med mig, det verkar bara vara ok på kvällar och nätter då det är ett jäkla gosande. Simba som är en gigantisk katt är lite jobbig att ha och göra med emellanåt. Ska se om jag kan få till en bild på honom men det är en jäkla skillnad jämfört med lilla Tingeling. Marsvinen är inge kul heller. De var väl roligare när man var yngre kanske? Jaja få se om jag kan hitta på något att göra.

Internet

Har äntligen fått internet att fungera. Det är inte perfekt men det är lite iallafall. Det försvinner emellanåt så få se. Dessutom så fungerar inte mitt mobila internet här ute. Det är första gången jag är på ett stället och det inte kan koppla upp sig. Nästan så jag är lite chockad faktiskt. Just nu verkar alla sova så vet inte riktigt vad jag ska syssla med. Skitväder är bara förnamnet idag. Var så mörkt när jag vaknade att jag trodde det var natt fortfarande. Jaja kort uppdatering iaf. ska sätta mig vid TV där det iaf finns massor av kanaler!

Shame on me



Med den bilden drar jag nu till landet. Kommer hem på tisdag (tror jag) och jag vet inte hur tillgången till internet är så få se om jag kan blogga om det som händer. Om det händer något men ska nog försöka dra med mig Isak och Emilia ut i skogen iaf. Haha detta kan bli roligt! Vem vet, kvällsdopp om jag hittar till badplatsen?


Rinner bort

Det är varmt och det är kvavt som sjutton. Jag vet man ska inte klaga eller ja vi svenskar är ju aldrig nöjda med vädret ändå men just nu är det jäkla jobbigt måste jag säga. Att svetten rinner är underdrift det kommer i floder känns det som men bara i ansiktet (?). Det är lite jobbigt när man försöker tvätta, städa och diska. Så jag funderar allvarligt på att vänta med duschen till precis innan jag ska iväg eller till efter jag gjort klart allt och inte behöver göra mer än att vara och gå till bilen då. Kan säga att tabletterna jag tar för förbränningen inte gör saken bättre eftersom de höjer kroppstempen men samtidigt är jag inte sötsugen mellan måltiderna!


RSS 2.0