Väntan...

Ibland är det sååå tråkigt att bara sitta och vänta. Tiden går sååå långsamt just nu att jag kan bli galen. Ska åka till Anna om ca 1,5 timme och jag är till stor del helt klar att röra på mig. Bara kläderna som saknas men ingen idé att byta om än.

Kvällens planer då.. Ja det blir bara lugnt. Sak till Anna och käka och lite sånt bara. Ingen alkohol what so ever blir det iaf. Har köpt en stor flaska Pomac till tolvslaget men det är det. Vet inte ens om det är nå fyrverkerier på slottet i år. Brukar alltid vara det men förra året blev vi väldigt besvikna när fyrverkeriet uteblev. Måste dock erkänna att jag förblir livrädd för folk som smäller raketer nära mig. Speciellt när de är onyktra.

Varför? Nämligen på grund av nyår när jag var 11-12 kanske kommer inte riktigt ihåg. Men saker är iaf den att någon tänke på en raket som flög precis någon cm från mitt huvud och brände bort mitt hår och smällde mindre än 1 meter bakom mig. Hade jag haft otur kunde den ha smällt i mitt ansikte. Hade inte varit så roligt kanske. Därför är jag numera livrädd att så precis där de smäller. Det är fint men jag håller gärna lite avstånd.


Gott Nytt År!!

Det är galet! Ännu ett år går mot sitt slut och ett nytt är på väg att börja. Jag skulle vilja påstå att detta år har varit jobbigt men lärorikt. Jag har fått se och lära mig saker om mig själv som jag kanske inte visste om. Jag har lärt mig saker andra mycket bättre än jag också trott. Detta år har jag fått kämpa en hel del med massa saker och tror jag kommit ur det som en starkare människa. Visst livet kan inte alltid vara enkelt men varför måste det ibland vara så svårt?

Jag tror dock att nästa år kommer att bli mycket bättre och kanske ännu mer lärorikt.

Gott Nytt År allihopa!


Baka en kaka

Håller just nu på att göra kladdkaka. Inte för min egen räkning utan för att mormor och mamma är sugna. Yes mormor är här igen och ska vara kvar över nyår. Själv ska jag till Anna.

Proppmätt är jag så orkar knappt tänka. En tupplur vore inte fel...

Ikväll ska vi äta lite räkor och lime aioli. Lime aioli det är grejer det! Ica kvantums egna är kanon, både jag och mormor älskar den.


Förvirrad?

Är det bara jag som har noll koll på dagarna? På något sätt så blir det alltid så runt jul och nyår för mig. Det är lite så på sommarlovet också om man inte har något att göra. Dagarna bara går och går och man har noll koll. Verkar iaf ha uppfattat att det är nyårsafton imorron. Helt galet eller? 1 år har redan gått...

För övrigt så är det fortfarande snorkallt och jag måste ut och flytta på vår lilla bil eftersom mormor kommer in till stan och vill ha motorvärmare.

Kallt, kallt och ännu mer kallt

Så känns det ute just nu. Mamma och jag har precis varit på Willys och handlat lite. Mamma ska baka kladdkaka och jag var jätte sugen på naturgodis. Så blev en vända. Men det är iskallt ute. Tror inte det är -10 snarare -20 typ. Var -17 i Örebro tidigare idag när jag pratade med Lina.. Brrrr....

Nu ska jag hoppa in i ett varmt och skönt bubbelbad. Ska passa på och köra hårinpackning också!


Datanörd

Det kanske är vad jag skulle ha blivit. Måste ju ha valt fel någonstanns på vägen. Håller just nu på att installera min brors nya dator och på det så sitter jag och kopplar in router och annat. Hittills har det enda problemet varit att den första rounterna var trasig så vi fick åka till elgiganten idag igen. Nästan så att man är stammis! Jag passade då på att köpa en mackgrill. Gottigott haha..

Men nu funkar allt iaf så det enda jag kan göra är att sitta och vänta på att datorn installerat sig klart. Först då så är det dags att lägga in alla program och annat. säger bara suck för sånt här. Det tar en jävla massa tid! Känner mig dock stolt att jag kan göra detta själv. Vem behöver en karl? haha

Årets julklappar

Måste säga att jag fått många och bra julklappar iår. Inte för att jag inte brukar gilla det jag får men iår känns extra bra. Tänkte därför lista lite av det jag fått.

  • Brödrost
  • Vattenkokare
  • Popcornmaskin
  • Glas från IKEA
  • En jätte fin handväska
  • Presentkort på IKEA som jag köpte sängkläder för
  • Lite småprylar som bla ljus, handdukar, örhängen, bok...
  • Presentkort på Åhléns och Uppsala Föreningen (dvs att man kan handla med den på de flesta butiker i uppsala)
  • Har också fått massa pengar.
  • Bakformar (4 pack olika)

Gav mig själv som egna julklappar i form av en Samsung Jet och en extern hårddisk också.


Church of doom

Vissa bilder kräver att de visas. Detta är en sån bild på Domkyrkan här i Uppsala. Visst är den fin? Tog bilden i lördags när vi var ute och gick längs ån...



Tror det är dags att klä om lilla bloggen inför nyår...

 


Timbaland feat. Miley Cyrus

Hörde denna låt på nån utlänsk radiokanal och undrade vad det var för något. Går inte att missa att det är Miley Cyrus som sjunger dock men det lät inte som hennes andra låtar även fast man kan hinta den lite. Något fick mig iaf att reagera. Hade ingen aning om vad låten hette eller något så jag hade nästan gett upp hoppet om att hitta den när jag faktiskt hittade den på en tjejs blogg som jag var in på.

Det är alltså Timbaland som gjort låten med Miley. Tycker det är en lite skum kombo kanske. Men det är väl inte första gången i musikhistorien något sånt hänt. Tycker dock att låten svänger och på något sätt fastnar den.
Lyssna själva.. Vad tycks?

Timbaland feat. Miley Cyrus - We belong to music


Besvikelse

Ja man kan ju inte vara nöjd jämt eller? Tycker inte att rean nere på stan var nått att ha. Men så är det väl alltid när man för en gångs skull har pengar att handla för? Är ju inte så att de växer på träd när man är student. Okej det gör de inte när man jobbar heller, beroende på vad man jobbar som.

Så blev lite tråk men nödvändigheter som underkläder. Köpte också hårinpackning och mysbyxor på cubus. Har fortfarande presentkort kvar att shoppa upp men de kan man spara en längre tid som sagt så går ingen nöd på mig än så länge.

Jag och mamma åkte till Elgiganten och köpte en ny dator till mig bror så antar att jag kommer ha massor att göra en tid framöver. Denna familj är inga tekniksnillen direkt!

Funderar på att köpa en spikmatta. Kostar 199 kr på Rusta. Borde ju inte vara någon skillnad mot de som kostar 500 kr eller? Någon som köpt på Rusta? Jag tror fortfarande att det gör skit ont men får väl pina mig själv ibland. Straffa mig själv om jag inte är snäll eller nått? haha

Shopping

Snart ska jag ta mig ner på stan för lite mellandagsshopping med Emilia. Var så jädra mycket folk när vi var nere i lördags så hoppas på att det är lite mindre idag annars blir jag galen. Man får smått panik när det är folk precis överallt. För att inte tala om alla köer.

Men det ska bli trevligt. Jag vill ha lite nya saker och har massa presentkort att shoppa upp.

Snow is falling...

Såhär ser det ut utanför mitt fönster just nu. Fint när man är inomhus, kanske inte så kul om man är ute. Tror det blir gympaskorna när jag ska ner på stan.


Måndag och 4 dagar kvar...

... på det här året.

Tycker det är helt galet! Vart har dagarna tagit vägen? Vad har jag gjort? Varför går tiden så mycket snabbare nu när man är vuxen än när man var barn? Frågorna är många kan jag säga. Men det har jag inte lust att tänka på just nu. Tror jag ska försöka göra en lista på vad som varit bra och vad som varit dåligt det här året. Minnen är till för att sammanfattas haha.

Avatar

Fy på mig. Jag har faktiskt inte bloggat på hela dagen. Vet inte vart tiden tar vägen ibland. Vad har jag gjort idag egentligen? Det började väl med att jag tog mig en välbehövlig sovmorron. Hur skönt som helst. Sen har jag snackat skit med mormor innan hon åkte hem. Fick skotta fram bilen när vi skulle åka iväg, dagens träningspass blev att skrapa alla rutorna för det var ett tjockt laget av stenhård is. Tror säkert att vi höll på i 30 min eller mer. Helt galet! när vi äntligen var klara drog jag och mamma först till Elgiganten för att kolla på dator åt Zebban men man får inte så mycket för 3000 kr tyvärr så tror han får spara lite till. Men wow vad nya Elgiganten är stort! Mycket folk var det också så jag och mamma drog vidare till IKEA där jag köpte nya påslakan för presentkortet jag fick av farmor i julklapp. Så tack farmor för de nya supersköna sängkläderna. (mer om vad jag fick i julklapp kommer imorron).

Jag har också lagt in massa nummer på min nya mobil idag. Blev verkligen en helrensning av nummer känner jag och det behövdes verkligen! Ut med det gamla säger jag bara. Varför spara nummer man vet att man aldrig kommer använda?

Nu på kvällen har jag varit med pappa och Mia på bio. Vi såg Avatar. Måste säga att jag tycker den är en av de bästa filmerna jag har sett! Det var också min första 3D film och det var lite spännande.. Otroligt hur fort hjärnan anpassar sig. Jag vet man borde kanske inte tänka på sånt när man är på bio men det gjorde jag. Mena från början när jag satte på mig brillorna och ögonen kändes väldigt ansträngda i början av filmen men när man kom i i den så tänkte man inte alls på det. Skit cool upplevelse måste jag säga. Filmen väckte också en hel del tankar. Människor är verkligen ett hemskt släkte! Vi bara förstör och tar allt för givet. Säg inte att det inte är så för folk bryr sig mest om pengar och hur man ska kunna tjäna så mycket som möjligt. Det blir så tydligt när man ser det i perspektiv. Aja jag har gott om tid att filura på detta imorron. Nu ska jag sova.. ciao

Calle Kristiansson

Sitter just nu och lyssnar på Calles skiva på spotify. Måste erkänna att jag tycker den är mycket bättre än Eriks (tyvärr). Varför? Den är inte lika enformig på något sätt. Jag tycker inte att varje låt låter samma sak, eller i stort sätt. Tyvärr gör Eriks skiva det även fast det är okej. Men igen, tvåan gör sig bättre igen. Så tror hellre att jag skulle köpa Calles om jag bara kunde köpa en men nu har jag faktiskt tänkt köpa båda!


Fullt upp

Ingen idé att ligga hermma och tycka synd om sig själv. Tog ett långt bad sen fick det vara nog och jag åkte ner på stan för lite julklappsbyte och fika. Tycker jag fick väldigt fina julklappar. Tack så mycket!

Blev också en sväng i butikerna men jag var inte alls på humör att shoppa och man fick nästan ångest av allt folk. Så kanske nån dag då man mår lite bättre. Köpte iaf en ny mobil, blev en Samsung Jet. Riktigt nöjd är jag och behövde inte betala något för den i butik heller.

Nu börjar jag bli riktigt trött. Så sova vore inte fel men ska spela fia eller kanske yatzy snart med mamma och mormor. Zebban kanske hänger på också.

Det är en förbannelse

Jag och juldagen går bara inte ihop så är det. Antar att det är för att jag så sällan dricker alkohol numera att det blev ännu värre igår. Så idag mår jag som jag förtjänar. Usch usch och usch... Nej alkohol och festande är inte min grej längre.

Måste försöka pigga på mig lite om jag ska orka ta mig till Anna och ha lite julmys. Värsta är väl att hela den här dagen kommer att vara skit. Usch jag vill inte!

Min mormor

Är en jävel på att spela Yatzy. Mamma, mormor och jag har kört några omgångar nu på förmiddan i brist på annat och mormor har vunnit varenda gång. Hon har fått Yatzy varje gång också vad är det här liksom? Man kan ju lugnt säga att hon har haft flow idag. Igår vann jag muahaha... Men måste säga att det är skit kul med sällskapsspel. Man skrattar skit mycket, kanske inte när min bror är med för han är en sån dålig förlorare!

Om en stund ska jag till farmor på lite mat och fler julklappar =) Ska kul intressant.

Efter det så ska pappa köra mig till Anna i Eriksberg. Blir förfest där för utgången ikväll. Jag har faktiskt längtat efter den här dagen för jag brukar alltid ha sjuk kul och bli asfull. Kan vara att min kropp inte riktigt klarar hetsen innan jul och sen är man helt seg i skallen. Vi får se vad som händer ikväll helt enkelt.

Sängdags

Efter en lång och intensiv dag med massa mat är det nu dags att hoppa i säng. Är så trött att jag inte vet vad jag heter snart.

Imorron blir det julmat hos farmor och så blir det utgång på kvällen. Hur, var och när blir morgondagens problem. Det enda jag vet är att jag inte kommer behöva gå ut ensam.

13 år

Vill säga ett stort grattis till min käre bror som blir tonåring idag. Känns jättekonstigt eftersom att han fortfarande i mina ögon är liten. han kommer alltid vara liten iofs men det hör inte till haha. Han ger dock inte sken av att vara 13, han kan ju inte göra något själv! Lathet? knappast han är inte van att lyfta ett finger.. Stackars barn att vara född på julafton men vad ska man göra? Dålig planering kanske?

Jag och Zebban i Egypten 2008.

GOD JUL!!

Jag som alla andra vill passa på att önskar er alla en riktigt God Jul. Hoppas ni får massa roliga paker eller nödvändiga. Jag hoppas också att ni får en trevlig dag med nära och kära! God Jul!!!


Speedshopping

Tror att jag handlat på den snabbaste tiden i före jul kaos ever. Lyckades hitta en parkering direkt med min lilla finbil sen hade jag värsta flytet att de öppnade en ny kassa när jag skulle betala på systemet och sen skulle jag in en snabbis på HM för att köpa avsminkningsservetter. Passade då på att köpa mascara eftersom den var nedsatt i pris.

Nu ska vi fira min bror som fyller år imorron men han ska vara hos sin pappa. Så nu blir det att svulla!

I see you...

Kan säga att Leona Lewis växte i mina ögon med denna låt. Det är för övrigt theme låten till Avatar! Hoppas jag hinner se filmen i mellandagarna då jag hört att den ska vara skitbra!

Leona Lewis - I see you

Är det inte konstigt?

I hela 3-4 veckor när vi suttit med den där jävla uppsatsen har det varit pain och hur jobbigt som helst att ta sig ur sängen på morron. Kan kanske höra med att man är så slut i huve efter en hel dag av hjärngympa på hög nivå? Det har känts som att man emellanåt aldrig är utvilad iaf.

Idag konstigt nog när jag gått upp samma tid om kanske inte lite tidigare än när vi pluggat så vaknar man före alarmet hur pigg som helst. Jag hade liksom hur lång tid som helst på mig att ligga och gosa under mitt varma täcke innan det var dags att kliva upp. Det hör inte till vanligheterna. Tror för övrigt Öbo dragit ner på värmen nu när alla studenter dragit hem för det är svinkallt i rummet och så har det inte varit förr.

Kanske blir bastu på toan när jag kommer tillbaka då när de skruvar upp värmen på max som förra året?

Aja om cirkus 1 timme är jag och Nina på väg hem iaf. Ska bli skönt. Pappa har redan ringt och smsat. Ni vet tips från coachen i trafiken. Men är det någon jag skulle lita på när det gäller trafikråd så är det pappa. Mena har har varit yrkeschaffis i typ alla år jag levt fast han pysslat med olika saker.


Gåshud

Denna låt har alltid och kommer alltid ge mig gåshud när den spelas på hög volym. Freddie Mercury what a man, what a man! För att inte tala om hans röst. Underbar.. Nu ska jag drömma mig bort ett tag i denna låt och minnen. Spelar ingen roll hur många som gör covers av denna låt, orginalet kommer alltid vara bäst.


Jullov!!

Satan så härligt det är!! Helt underbart... Uppsatsen är avslutad och finito för den här gången. Nu får vi invänta en åsikt från läraren. Känner att jag hade riktigt flow idag när vi skrev ihop diskussionen. Känslan är obeskrivlig, jag är enormt lättat.

Vi firade detta med pizza och cola hos Jennie. Jag och Nina passade på att klippa oss. Tror det blev bra men på mig är det lite svårt att se resultatet direkt eftersom det behöver lite tid att lägga sig samt lite hårgrejs i men det känns bra.

Har precis dammsugit och håller nu på att samla ihop alla saker jag ska ha med mig hem. Kläderna slängde jag ihop igår så det är klart men nu är det allt annat som ska organiseras. Måste dessutom slå in Zebbans julklapp/födelsedagspresent. Stackarn fyller ju år på julafton! Thomas julklappar är kvar att slå in också. Efter det blir det middag i form av köttfärssås och spagetti.

Ska bli skönt med en dusch senare och raka benen och lite sånt. Funderar även på att bädda rent i sängen men vet inte om jag pallar det.

Slänger in två vinterbilder från imorse på väg upp till universitetet för sista gången iår.



Dan före dopparedan

Och vart är min julkänsla? Trodde jag hittade den förra veckan när vi hade julmys men nu är det borta igen. Kanske återinfinner sig senare idag när vi är klara med uppsatsen. Pressen att bli klar med den är kanske starkare än att känna efter julkänslan.

Men ska bli sååååå skönt att bli av med uppsatsen för nån vecka iaf. När vi skickar in den idag kan vi inte göra så mycket mer så då är det bara att släppa den.

Så blir det klippning idag också.

Sen måste jag röja det sista här hemma och kolla så jag har allt med mig. Men packade det mesta igår så tror inte att jag missat något som jag vill ha med mig i klädväg iaf. Den blir det kanske petigare med andra småsaker och prylar.


Erik Grönwall

Skivan släpptes i lördags. Jag har inte kunnat köpa den då jag får pengar på onsdag men jag kommer nog göra det i mellandagarna. Till min glädje finns den nu på spotify iaf så jag kan lyssna på den! Låter helt okej faktiskt. Men tror jag kommer vänta med spänning på hans "riktiga" skiva. Då menar jag den andra han kommer släppa med egna låtar då dessa (utom Higher) bara är covers. Inget fel på covers dock.

Har du spotify klicka HÄR för att lyssna på den...


Varför är det så svårt?

Just nu är jag lite irriterad. Det på två saker som jag absolut inte kan styra över på något sätt men ändå så blir jag irriterad på det.

Det första är Klimatmötet som varit i Köpenhamn. Vet inte om det kom till någon surprise att de inte kom fram till något. Kommer de någonsin göra det är min fråga? De rika länderna tjänar inte tillräckligt på det för att vilja göra något åt det. Allt är bara tomma ord! Vi vill... menm vi vet inte hur? Vi ska... men vi vet inte när? Det är bara rent skit snack! Att de ska ha ett möte igen om 6 månader kommer inte heller att hjälpa. Det är vad jag tror.
Vad tror ni?

Den andra är det här med SAAB. Ska det vara så svårt för den svenska regeringen att rädda sitt eget varumärke. En typisk svensk produkt som säljs i hela världen. Jag tror SAAB är nödvändigt för svenskt näringsliv. Varför gör de inget åt saken? Nej varför då när vi kan få fler arbetslösa i det här landet. Finns ju knappt jobb som vi andra kan få. Plan b då, sälj hela skiten till Spyker! De har lagt bud på SAAB en åter igen är folk för giriga och ser hellre bolaget gå in konkurs istället för att tjäna lite för lite på affären. Varför är folk så jälva giriga? Blir så irriterad. General Motors skulle ha svarat angången Spykers bud ikväll men Syper har fått förlänga den "deadlinen" på obegränsad tid. Ska det vara så svårt att acceptera budet bara?
Aftonbladet.se


It´s my mess!

Ibland önskar jag att jag bara kunde lämna mitt rum och låta det se ut som sju svåra år när jag åker hem till Uppsala. Men klart och tydligt så kan jag inte det. Hur kul är det att komma tillbaka när det är kaos? Så nej man måste städa och fixa så man bara kan dumpa sina grejer på golvet när man är tillbaka.

Just nu håller jag på att röja på mitt golv och packa. Ska ta en sväng i badrummet lite senare eller kanske imorron för det går ganska fort. Städade förra veckan liksom. Det är ingen idé att dammsuga förrän imorron kväll. Blir troligtvis att klippa håret också. Linas syster är hårfrissa så för en liten slant stället hon upp.

På onsdag morgon packar jag och Nina våra grejer och drar hemåt.

Telefonköer

Är det något jag hatar så är det att sitta i telefonköer. Det går ju inte snabbt direkt och det är astråkigt. Nu på dan har jag fått ringa till Telenor igen efter att de inte ändrat om mitt abonnemang även fast jag ringde dem och sa att jag ville ändra. Bra sätt att få kunder på? Jag skulle inte tro det!

Men nu är det iaf fixat. Killen som jag pratade med var väldigt hjälpsam och han fixade allt på några sekunder och har fått mail som bekräftat ändringen. Äntligen lite bra service. Har liksom inte haft problem innan men blev besviken när de inte utförde det de utlovade.

Om ni undrar varför jag har så mycket kläder på mig så är det för att universitetet dragit ner på värmen eller nått nu när få studenter finns kvar. Det är iaf min teori. Svinkallt är det!


Slutspurt

Nu är det verkligen slutspurten på uppsatsskrivandet. Idag har vi bara diskussion kvar och sen imorron blir det att kolla igenom och se så arbetet ser bar ut och att vi kan lämna in det till David med gott samvete. Med andra ord så ser vi alla ljuset i slutet av tunneln just nu. Känns skit skönt. Som sagt det känns som man ätit, sovit och levt uppsats de senaste veckorna och ska bli så skönt att kunna släppa!


Rolig fakta?

Det finns 67385 kvinnor som har förnamnet Emma. Av dessa har 45696 namnet Emma som tilltalsnamn.
Det finns 4 män som har förnamnet Emma. Av dessa har 2 namnet Emma som tilltalsnamn.
Det finns ingen eller högst fyra personer som har efternamnet Emma. Bara efternamn som bärs av fler än fyra personer är med i namnsökningen.


Det finns 3900 personer som har efternamnet Hagberg.
Det finns 2 kvinnor som har förnamnet Hagberg. Av dessa har 0 namnet Hagberg som tilltalsnamn.
Det finns ingen man som har namnet Hagberg som förnamn.

Kolla själva vettja: http://www.scb.se/Pages/NameSearch.aspx?id=259432


Tvättning

Nu hänger kläderna på tork. Det börjar nästan bli besvärligt att tvätta i tvättstugan nu. Med 7 maskiner på 4 torktumlare varav bara 1 som fungerar och så har det varit hela hösten. Börjar bli trött på det faktiskt. Hur svårt kan det vara att fixa? Jag vet att jag kontaktat ÖBO i ärendet 2 gånger och det borde ju vara fler som gjort det samma. Så det är jag oerhört trött på! Är inte så kul att det tar 3 gånger så lång tid att torka sina kläder som det ska göra. Förstår inte varför de inte fixar dem på en gång. De borde ju fatta att studenter också vill ha rena torra kläder på sig. Är inte så att man har en hel lägenhet att hänga grejer i.

Aja snart är det iaf gjort och då ska jag ut på ärenden med Nina. Blir lager, lågprismagasinet och Marieberg. För min del är nästan alla julklappar köpta men behöver ändå lite grejer. Så det är bara att passa på!


Julklappar

Nu har jag nästan slagit in alla julklappar. De som återstår är bror min och så Thomas. Sen måste jag fixa med Ninas och Linas paket men vi byter efter julledigheten istället så det är inge bråttom med det. Tycker de blev jätte fina eller vad tycker ni?? =)


Dilemma

Problemet med separerade föräldrar är det konstanta problemet med vart man ska fira julen någonstanns. Och iår så har jag blivit tillfrågad att hänga med till Järlåsa också och fira med Hagbergarna. Fick här om dan höra att farfar ska ha julmat på julafton och sen farmor på juldagen. Idag ringde mamma också och sa att vi skulle ha jullunch hos mormor. Men jag vet inte det har varit så mycket på senaste tiden att jag helst skulle vilja ha det så lugnt som möjligt.

Jag får försöka mig på en kompromiss helt enkelt. Tror därför att jag kommer åka till mormor med mamma eftersom Osama inte är hemma. Han fick åka ner till Libien eftersom hans pappa är jätte sjuk. Så utan Osama kommer inte mamma någonstanns. Skönt att ha körkort med andra ord. Efter lunchen hos mormor får jag väl se om jag hinner upp till farfar en stund och fika senare.

Resten av julen kommer jag nog bara softa på. Inget planerat på juldagen heller mer än att gå till farmor en stund och ev kanske mys och julklappsbyte med tjejerna på kvällen, utgång kanske om jag har tur haha men vi brukar ju inte komma in någonstanns! Inget planerat för nyår heller. Men det löser sig nog på något höger.


Jag vet inte varför...

... men denna låt gör mig jävligt lycklig just nu. Det är nostalgi!! =D

AQUA - Lollipop (Candyman)

Sköööönt

Finns det något bättre än helg och sovmorron? Var iaf skönt att kunna sova tills man vaknade för en gångs skull och inte heller behöva kasta sig ur sängen. Sånt gillar vi =)

Nu ska jag snart bege mig ner på stan och kolla på lite julklappar. Har 2-3 stycken kvar att köpa till. Men det ska lösa sig ganska bra tror jag.


Friiiii

Nu är jag äntligen fri från plugg i 2 dagar. Det är ju lyx! Måste visserligen läsa arbetet hittills och tänka igenom det lite före måndag men det är inget seriöst plugg. Helgen ska bedrivas på följande sätt. Idag ska jag nog bara slappa. Funderar på att ta mig ner på stan och kolla på lite fler julklappar eftersom klockan inte är så mycket. Annars tar jag det imorron då jag också tänk ta en sväng till IKEA, eventuellt Rusta också men få se om jag pallar! Söndag kommer nog till stor del bestå av städa, tvätta och förbereda packandet så jag slipper hålla på hela nätterna månda och tisda innan jag åker hem på onsda. Längtar efter lite långledigt nu!

Oj oj det är fredag

Helt galet tycker jag. Vad har hänt med den här veckan? Den har liksom rusat förbi på något underligt sätt. Snart dags att dra sig till univestitetet igen för att fortsätta skriva på uppsatsen. Men resultatdelen på kvalitativ metod blir klar idag och troligtvis diskussionerna på både kvant och kval. Känns som att vi är inne i ett flow.

Är bjuden på fest ikväll också. Men jag pallar inte. Känner att jag inte har tid att ligga bakis imorron heller då jag tänkt shoppa de sista julklapparna sen måste här städas och göra fint innan jag åker hem för julen. Jag kommer nog inte ha mycket övers till sånt månda och tisda eftersom det är sista dagarna att slipa på uppsatsen. Så nej blir en lugn kväll för mig och sovmorron hela helgen för det behöver jag.

Where we are

Where are you? Skämt och sido.. Westlifes nya skiva heter Where we are och jag måste säga att det är riktigt bra. Som jag sagt tidigare verkar det inte komma ut skivor som jag inte tycker om. Roliga med Westlife är väl ändå att man kan tycka att "boyband" grejen tog slut när 90-talet gjorde det eller har jag fel? Visst gillar jag deras musik men jag var aldrig ett fan som gick på deras konserter och så. Kommer nog inte hända heller. Men de verkar vara ett band som kommer hålla på ett tag till och lyckas bättre än de andra. Som mamma sa när de uppträdde i idol, "de börjar t.o.m bli gråhåriga".

Anyway, en bra skiva... Jag rekommenderar =)


Isbjörnar?

Tror isbjörnarna marscherar på gator och torg just nu. Detta även fast vi inte kan se dem. Och som de måste trivas! Det är såååå jädra kallt ute asså. Jag brukar aldrig ha vantar eller mössa men nu på vägen hem från universitetet önskade jag att jag hade det. Nästan så man tror att man ska frysa till en isstaty om man står kvar ute för länge. Kanske är att det faktiskt blåser på rätt bra på gärdet ner från universitetet också som gör det. Men kallt är det iaf brrrr.

Gillar snö men kan det inte vara varmt fast snön ligger kvar? Mena lek med tanken.. Snöbollskrig i bikini? haha


Se framåt...

Har kommit till insikt med en sak. Man måste ibland se framåt istället för bakåt. Det förflutna kan inte hjälpa ens framtid. Därför kommer det ibland stunder då man måste låta dåtiden gå och leva i nuet. Man kan inte hänga upp sig på allt som hänt. Idag är jag en starkare och bättre människa. Jag vet att jag har bra folk omkring mig även fast det spökar ibland. Det förflutnas spöke. Jag har bestämt mig att han eller hon inte kommer få hemsöka mig mer. Det är dags att släppa taget och vårda det som är nu och kommer.


The element of freedom

Tänkt slänga in detta inlägg för några dar sen men har helt glömt bort det i allt annat. Det verkar iaf som att detta är ett bra år att släppa sin skiva. Det är flera artister som jag inte haft mycket för som släppt skivor som jag faktiskt gillar.

En av den är Alicia Keys. Jag vet inte varför men jag har inte varit ett stort fan av hennes musik, bara nån låt sådär. Hennes nya skiva The element of freedom är en riktigt skön skiva som man bara kan ligga och slappa till eller faktiskt plugga till också. Det är ett skönt sound. Så den rekommenderar jag!

En av låtarna på skivan är denna: Try sleeping with a broken heart




Trött, tröttare, tröttast!

Att jag är konstant trött nu för tiden kanske inte kommer som en överraskning direkt. Så mycket som snurrar i huvudet så det ibland är svårt att sortera dem rätt. Det är oerhört tröttsamt just nu när man skulle vilja vara helt klar och fokuserad. Måste hela tiden peppa mig själv och intala mig själv "en dag till, en dag till, kom igen en dag till". Tror inte jag är den enda som känner så heller.

Just nu är jag så in i bomben trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna, kanske hänger samman med huvudvärken som vägrar släppa! Helst skulle jag gå och sova redan nu men då vaknar jag typ 3-4 inatt. Kanske inte vad jag vill just nu.

Kanske ska lägga mig framför tvn och bara kolla på nått. Förhoppningsvis kanske man kan sluta tänka för en stund.


Mitt i veckan

Dagarna går fort nu, de bara flyger iväg. På gott och ont. Känns som att det finns så mycket man bör göra innan det är dags att åka hem över julen. Antar att jag kommer få köra storstädning och sånt här hemma i helgen för jag orkar inte på kvällarna, helt slut.

På tal om min skinka så kan jag utan att överdriva säga att den är mörkblå. Varför sola och bli brun när man kan köra på en sten i full kareta och bli blå? Smurf kanske bli mode så småningom?

Idag är det uppsatsskrivande, som vanligt. Vi ska också ha provopponering på en annan grupps arbete. Jag har ingen lust alls med det om jag ska vara ärlig.

Slänger in en liten bild från när jag var i Holland. Gissa vilka fötter som är mina hehe


Ännu en dag till enda

Dagen har varit tröttsam, tråkig, jobbig och omotiverad samtidigt som den varit produktiv, mysig och jävligt rolig. Tänk om alla dagar kunde vara som denna. Mena man kan ju inte ha kul jämt och man orkar inte med tråkdagar hela tiden.

Det var jätte mysigt att alla i korridoren, minus Janne, plus Nike, var med idag. Jag tog på mig att göra knäck och det blev skit gott. tror dock att jag går på sockerkicken just nu eftersom jag aldrig äter så mycket sött och idag var det typ bara sött. Men det var riktigt trevligt, vi bytte julklappar med varandra och snackade massa skit. Tycker vi är ett härligt gäng, synd att det inte varar för alltid haha.

Efter fikat och myset gick jag, Markus, Adde, Anna och Karin ut i snön. Blev snöbollskrig och några svängar nerför tybbletuttarna. Inte för mig dock eftersom jag min första gång åkte på en feting sten och kunde knappt gå efter. Nu kan jag knappt sitta och min vänstra skinka är blå. Men antar att det är smällar man får ta? Skit kul hade vi iaf, man kände sig som ett barn på nytt. (Bilder kommer när jag fått av Markus).


Utanför mitt fönster

Såhär såg det ut utanför mitt fönster för några timmar sen. Massor av snö, hoppas det kommer mer!


Finally

Årets sista examinationsuppgift är avklarad!! Fasen så skönt.. Lite krånglig var den men när man väl tog sig tid och satt med den så gick det väldigt snabbt. Måste dock ta mig tid och läsa igenom den så man fattar var det står och sånt men det är morgondagens problem då den ska in på torsdag.

För att fira lite extra ska vi snart ha julmys i korridoren. Det kommer bjudas på massa gott (se nedan)



Plugg, plugg och lite mer plugg

B-uppsats som vanligt. Detta beskriver kanske vilket liv jag lever just nu. Det suger faktiskt men det är sant. Ibland finns det sånna perioder i livet och det är bara att kämpa sig igenom. I slutändan kommer man till insikt vad man lärt sig under perioden. Det är som sagt inte hur fort man kommer framåt utan på vilket sätt man gör det. Alla motgångar gör en starkare. Men jag känner att ett lov är välbehövligt. Kommer dock inte sluta kämpa förrän jag nått dit och vill och är nöjd med det som åstadkommits. Jag tror att våran uppsats kommer bli bra. Det är klart att man är så insnöad på sitt och kommer få kritik på det man gör men om jag ska jämföra med de andra uppsatserna jag kollat på så tycker jag att våran är bra och strukturerad. I slutändan är huvudsaken att vi i gruppen är nöjda och att våran handledare som sätter betyg på oss tycker att vi gjort det vi ska.

Snööööö

Det är snö och jag får julkänslor... Fan va gött asså. Varit så trött på detta regninga gråa land i evigheter nu! Gör min tillvaro lite ljusare iaf även fast det inte går att komma ifrån uppsatsen. Men nu jävlar är det slutspurten!

Steve Rushton - Gotta get back by christmas

Det bästa av idol Calle

Ja det kommer bli verklighet. Även fast han "bara" blev tvåa i årets idol får han nu chansen att spela in en skiva med de bästa låtarna han framfört under hösten. Jag tycker faktiskt att det inte är mer än rätt. Det var en väldigt jämn final och vem som helst hade kunnat vinna. Jag kommer köpa skivan helt klart. Kommer likaså köpa Eriks som också verkar göra en skiva med hans bästa låtar från hösten. Jag säger att det är en jävla tur för då är det låtar man känner igen. Nackdelen med alla idol-vinnar skivor hittills är faktiskt att skivan inte är så jätte bra. Nån bra låt såklart men ingen som sticker ut. Det om man inte räknar med vinnarlåten från varje år som blivit succé! Jag tycker alla har varit bra på sitt sätt.

Man kan ju tycka att vad är poängen med att komma etta om tvåan nu får göra samma sak? Ja livet är hårt. Tyvärr tror jag alltid att ettan i idol kommer förlora lite på det eftersom de blir fast i ett förutbestämt kontrakt medan tvåan, trean eller vilken annan från säsongen får göra sin grej. Det är därför man kommer ihåg dem. De sticker ut.

Aftonbladet.se

Ibland måste man tänka på sig själv också

En gång för alla vill jag påpeka att jag och min syster inte är lika alls. Rättare sagt så är vi varandras raka motsatser i typ allt. Då menar jag precis ALLT! Även fast hon kan vara ett helvete och väldigt egoistisk, så är hon min syster och jag älskar henne. Men det är dags att växa upp och bli vuxen. Det är dags att sluta skylla ifrån sig och göra något åt saken istället. Jag ifrånsäger mig härmed allt ansvar för jag pallar inte längre. Jag hoppas du förstår.. Men jag kommer alltid finnas här ♥


Så trött så trött

Dagen började kanske inte så bra men det tog sig sakta med säkert. Blev inte så mkt arbete med uppsatsen idag med vi gick igenom för provopponeringen på onsdag. Så då har vi gjort det iaf sen är det bara att köra vidare. Verkar iaf som att vi är i fas med vad som ska göras och vi kommer nog hinna klart i stort sätt innan vi tar jullov. Är skönt att inte behöva ha uppsatsen flåsandes i nacken hela jul och nyår.

Dock hade jag intalat mig att examinationsuppgiften på intervjutolkning skulle vara lättare än jag först trott. Kan ju säga att mina förhoppningar slogs om kull idag efter att vi hade föreläsning i ämnet. Som jag inte var på som jag läste tidigare. Som änglar som min grupp är diskuterade vi lite vad han tog upp och så fick jag anteckningar.
Men det verkar som att uppgiften kommer bli ganska jobbig, ordbajsmässigt. Det måste verkligen vara en A4 sida full med text och inga mellanrum alls.

Hoppas på att det klarnar lite imorron eftersom vi måste tolka våra intervjuer till uppsatsen. Så på så sätt kanske vi kan hjälpa varandra i gruppen på traven men att man sedan får göra uppgiften individuell med sina ord. Det gör mig så trött att det hela tiden kommer in annat när man vill fokusera på sin uppgift i det här fallet b-uppsatsen.


Försovit mig

Jag har verkligen inte hört när alarmet ringde kl 07.45 imorse. Jag har alltså stängt av det i sömnen och det händer typ aldrig. När jag vaknade till medvetande tyckte jag att det var skit konstigt att det inte ringt än och att det var så ljust i rummet. Kollar på klockan och inser att den är 09.50.. PANIK föreläsningen börjar om 25 minuter. Inte en chans att jag hinner... Eftersom jag hade fått springa till universitetet och lukta gammal alkis och utan frukost. Så att komma till andra halvan av föreläsningen gick också bort för det hinner jag inte.

Blir så trött när det här händer för det händer ju inte ens en gång i veckan, månaden, halvåret. Det händer kanske en gång om året att jag försover mig och missar något jag borde vara med på. Men vad kan man göra? Är ju sur på mig själv också eftersom det hade varit en bra föreläsning för examinationsuppgiften som ska vara klar´på torsdag.

Nej det är mycket nu, orkar knappt tänka längre. Men bara att kämpa vidare, peppa peppa det är snart jul!


Varför...?

Varför går tiden så långsamt ibland? Jag vill ju åka hem!! Är så trött på att sitta och vänta nu. I brist på annat sitter jag och slösurfar och dricker varm choklad med grädde. Riktigt mumsigt tycker jag. Är inte alla dagar man kan lyxa till det lite. 1 timme kvar att roa mig tills jag ska åka. Ååååååååååååh nu vill jag hem...


Lucia

Det är helt galet egentligen att det är Lucia idag, mena det innebär ju 11 dagar kvar till jul och det är inte alls långt. Verkar också som att det för en gångs skull i den här landet är fint väder också. För att inte tala om de små snöflingor som faller ner. Önskade dock att jag kunde njuta en dem. Men som jag mår just nu är det lite svårt.

Det blev mycket snack och annat igår. Massa saker som man trodde var begravda djupt inom en kom upp till ytan. Jag hade jätte trevligt igår men på samma gång mådde jag skit dåligt över vissa saker som hände. Men jag väljer att inte skriva så mycket om det här. Vaknade iaf inatt med hjärtklappning och massa tankar som jag inte kunde få ur mitt huvud men till slut så somnade jag iaf.

Kommer skriva om festen senare när jag kommer hem till Örebro istället. Jag känner inte att jag pallar just nu. Åker för övrigt och ca 2,5 timme. Kände att jag ville åka det tidigare tåget.

Anyway, Glad Lucia allihopa. Hoppas den blir mysig...


Nervöst värre

Imorse tog jag mig en sväng till ICA Maxi i Stenhagen eftersom det verkar vara det enda stället som har mitt hårserumgrejs. Asså jag hatar när saker som funkar slutar säljas/produceras. Så eftersom Osama skulle jobba var det bara att kliva upp kl 09 och fara iväg. På vägen dit såg jag att det stod ca 4 polisbilar på andra sidan vägen och verkligen vinkade in alla bilar som körde förbi. Blev nervös bara då och hoppades på att de skulle hitta på något bättre i tid tills jag skulle åka hem igen.

Sprang inte på ICA och sedan systemet eftersom det också finns där ute. (På andra sidan stan om där jag bor om någon undrar). När jag kommer ut från systemet ser jag att det är massa poliser som går runt på parkeringen och ber folk blåsa. Hoppar därför fort in i bilen och gasar iväg haha.

Men turen höll dock inte is sig. Poliserna stod kvar när jag skulle tillbaka så jag blev invinkad och fick blåsa jag med som alla andra. Men satan vad jag var nervös även fast jag visste att jag inte druckit en droppe. Är det inte lite komiskt? Var första gången också så är väl något speciellt över det.

Tycker dock att det är bra att de kör kontroller såhär. Finns ju flera personer som har druckit på kvällen innan och sätter sig i bilen ganska tidigt på morgonen efter. Verkar som de blivit väldigt hårda i uppsala och har kontroller lite överallt.

Nu måste jag sminka mig och klä mig. Släktfest ikväll ute i Järlåsa och farbror L-E kommer och hämtar míg om en timme. Ni vet vi kvinnor behöver lite tid på oss! haha

Fyfaaan asså

Vilken jälva idolfinal. Det här är den bästa säsongen ever. Vilket startfält från allra första början. (Lite deppad då att skivan inte var så jätte bra då de dragit ner tempot i alla låtar). Men kvällens final var en rysare. Måste säga att jag nästan mådde dåligt ett tag och hade hjärtklappning. Var så jävla nervös! Varför? Jag har ingen aning... Och efter satt jag och bölade. Trött eller?

Kan iaf säga att finalen var väldigt jämn. Nästan så att jag vill påstå att Calle gjorde sina två låtar bättre än Erik. Dock var det Erik som gjorde vinnarlåten så superbra att han vann. Jag tror som alla andra år att det hängde på vinnarlåten. För den som gjort låten bästa har vunnit varje år. Jag menar då inte att Erik inte förtjänar att vinna utan tvärt om. Jag önskar honom lycka till på sin resa efter idol. Jag tror iaf att jag kommer köpa hans skiva. Tror faktiskt att jag ska ladda ner vinnarlåten redan nu!

Såhär jämnt kanske det var? (Aftonbladets omröstning om vem som var bäst ikväll)

Älska Shan Banan

Haaa haaa erkänn att han är bra! Tycker han är skit skön....


Idolfinalen 2009

Asså satan vad bra både Erik och Calle är asså. Kommer vara så satans jämnt att jag får gåshud. Det är nästan så jag skulle vilja grina en skvätt för att det snart är slut. Jag skämtar inte, tror denna är den första säsong jag följt från start till slut. Satan vad den har varit bra!!!

Neee nu vill jag grina.................... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh

Hemma i Uppsala

Kom visserligen hem för nån timme sen men tiden har bokstavligen sprungit iväg. Satt och pratade med mamma om allt och ingenting och vips hade det gått 1,5 timme. Sen var det ju dags att käka också. Asså jag ska skaffa mig en bil, så mkt skönare att köra/åka bil hem än buss och tåg. Fick springa ner till ica sista minuten för att köpa lite snacks till idolfinalen.

På tal om idolfinalen... Vem vinner?
Personligen spelar det absolut ingen roll. Har som sagt gillat Calle sen audition och han har bara blivit bättre. Erik å andra sidan var det först kul eftersom vi gick i skolan ihop och han har visat att han är en grym sångare. Alltså säger jag bara "må bäste man vinna"!


Visdomsord för mig

Om din svårighet kan övervinnas, varför bekymra dig?
Om den inte kan övervinnas, varför bekymra dig?


Fredag at last

Som jag längtat efter den här dagen men det är inte över än. Fortfarande 6 timmar av arbete kvar. Och jag har tänkt ta mig igenom dagen med den här sången i minnet. Mena det kunde vara värre...


This made my day

Efter allt elände så behövde jag verkligen detta. Såg precis att Anna uppdaterat i sin blogg (vilket inte händer allt för ofta) och vad får man se? Kanske den roligaste "historia" jag hört på länge. Grejen med den är faktiskt att den är sann också. Haha Tack Anna du gjorde min dag!

Bara för det tänker jag dela med mig av det...

Tar det aldrig slut?

Det här är en jävla skit vecka där ingenting går som det ska. Har något med den här jävla uppsatsen funkat? I måndags fick vi inte ut enkäterna eftersom det inte fanns nå folk på universitetet (typ) sen igår det här med SPSS i datasalarna och idag hör och häpna höll vi på att missa den sista lektionen i SPSS. Tack T och M för att ni sa något! Så vi hann inte alls skriva allt vi skulle idag.

Känns som att någon eller något försöker motarbeta oss hela tiden! Nu orkar jag inte ens bli förbannad eller irriterad. Känner mig bara allmänt uppgiven. Tycker att vi får alldelse för lite hjälp och stöd också. Jävla krav på vad man ska göra men liten verkstad i gengäld.

Blir inge slappande nu heller. Ska tvätta om ca 1 timme. Måste städa hemmet mitt och packa eftersom jag åker till Uppsala i helgen. Blir fest med Hagbergarna på lördag. Var också tänkt att åka till Stockholm och hälsa på faster och nya kusinen med men jag tror tyvärr inte att jag kommer hinna det. Har en examinationsuppgift i intervjutolkning att skriva på  som ska vara klar i veckan. Och med det tighta schema vi har kommer det inte finnas mycket tid att skriva på den i veckan.

Försoven

Fyfaan asså jag vaknade för 10 minuter sen och vi ska träffas och fortsätta med uppsatsen om 20 min. Lite stressigt eller? Fick straff nog för att jag försov mig dock. Vaknade med världens sendrag som nu kommer jag få halta fram hela dagen. Jätte kul! Så måste försöka få något i magen sen springa iväg.

Förresten blev jag antagen till Arbetsrätten. Inte för att jag trodde att jag inte skulle det men skönt att ha det bekräftat så nu har jag accepterat det och vet vad jag gör en termin framöver.

Extern Hårddisk

Nu har jag skickat efter en ny extern hårddisk. Har velat göra det jätte länge men det har inte blivit av. Jag ska nu sälja min gamla till Anna så jag passar på. Har som sagt för mycket skit och den hårddisken jag har har blivit för liten nu när jag efter flera missöden inte vågar lite på att det jag hamstrat på mig inte ska försvinna.

Denna har jag skickat efter: Western Digital wd1tb 1TB


Universitetshelvete!!

Vet inte om jag ska skratta, gråta eller bryta ihop faktiskt. Med detta hektiska schema som vi har den här delkursen med föreläsningar, handledningar, SPSS lektioner, examinationsuppgifter och b-uppsats skrivande finns inte tid för missöden. Den här veckan har vi varit med om två och det är bara onsdag. Ena var kanske vårat eget fel men det gick att lösa men vi var ändå med i fas med schemat.

Idag är vi dock inte det efter att SPSS i datasalen där vi satt inte var förnyat. Vi har alltså suttit och kodat in våra enkäter i 2 timmar för att sedan inte kunna spara något av det. Hur kan 3 av 4 datasalar ha ett program som de inte uppdaterar så man kan använda? Och varför blir vi inte informerade om det? Den enda datasal där det funkar har de lektion mellan 9-16 varje dag.

Hur tänker universitetet? Kan ju inte bara vara vi som har det här problemet? Det är ju flera utbildningar och flera klasser som skriver uppsatser samtidigt. Hur kan de ha EN datasal där man kan koda in enkäter som man MÅSTE ha med i uppsatsen. Varför inte boka den salen och säga nu kan ni koda in era enkäter idag eller i alla fall informera från början att det bara finns en datasal att göra det i. Alltså måste man sitta efter klockan 16.

Jag är så förbannad just nu att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv. Förbannad på administrationen på universitetet. Jag förstår inte hur de planerar, vi är inte övermänniskor direkt! Sen kan lärarna komma och säga att de har så mycket att göra att de inte ens kan rätta tentor eller uppgifter i tid. Det är tamefan okej!

Man kan bara göra det bästa av situationen ja men man blir så himla trött!


Ny pluggdag

Självklart ska den vara lite trist och grå och tråkig som alla andra. Jag förstår inte vad det är med det tråkiga vädret i det här landet?! Man blir konstant trött och deppad liksom. Inte konstigt att allt man ska göra tar dubbelt så lång tid mot vad det borde?

Skicka mig hit liksom!


Sovdags

Är så trött att jag inte vet vart jag ska ta mig till. Tror jag suttit i 30 min och bara stirrat på dataskärmen. Med andra ord ett gott tecken på att jag bör hoppa i säng istället. Vi bestämde att ta en timmes sovmorron imorron men jag orkar inte hålla mig uppe iaf. Skönare att vakna tidigt av sig själv imorron kanske? Kommer jag behöva då vi har en del jobb framför oss imorron. Men vi har ca 2,5 dag på oss och tuta och köra nu med uppsatsen tills ett utkast ska vara klart på freda.

Jag vet att det är en massa tjat om den där uppsatsen här i bloggen just nu men det är typ mitt liv. Sa till tjejerna idag att det enda positiva med uppsatsen just nu är ju att man är så upptagen varje dag att man inte hinner göra av med några pengar. Det är ju sant. Men måste ändå påstå att jag har lätt för att släppa tankarna om uppsatsen när jag är hemma iaf och inte behöver göra något direkt på den.

Aja sängen nu. God natt ZZZzzzz

Rated R

Måste rekommendera Rihannas nya album. Jag har inte varit så stort fan av hennes musik men denna skiva är riktigt skönt. Lite som hon säger själv, den är mer mogen. Gillar faktiskt hennes nya sound. Skivan är med Susan Boyles riktigt skön att lyssa på när man pluggar.


Varning för godtrogenhet på Facebook

Intressant artikel som jag hittade på nätet. Värd att läsa och ha i åtanke kanske? DN.se

På schemat

Idag är det andra lektionen i SPSS som ligger på schemat på förmiddagen. Antar att vi ska lära oss fler knep när det kommer till att koda in enkäter. Tycker att det var riktigt roligt sist faktiskt. Eller kanske bara är jag som är lättroad? Det var kul att för en gångs skull få vara lite praktisk.

Efter det måste vi ut med våra egna enkäter så det blir klart nån gång. Förhoppningsvis fick Lina sin intervju gjord och skriven igår så vi ligger i fas med schemat vi gjort upp för veckan för att klara det här med uppsatsen.

Eftermiddagen bjuder nog på kodning av enkäterna. Så vi får in dem i datan och kan börja skriva analysen.

Nokia nörd?!

Jomenvisst!! Jag har faktiskt kommit fram till att det är så. Som tidigare inlägg angående ny mobil fick mig att tänka på de jag har haft. Det är bara Nokia rakt igenom. Det är som att man började med den klassiska 5110, för att uppgradera sig till en 3210. Efter den kommer typ telefonen som alla haft nån gång i livet (somliga har den fortfarande) 3310. Efter den började typ finesserna komma. Min första med färgdisplay var 3510i vilken efter ett tag blev en 3220 som hade kamera och blinkade (wow) men då var det så. Efter det gick det fort fram till en 6233 (som jag fortfarande har kvar som musikmobil) och senaste tillskottet för ca 1,5 år sedan men bättre kamera och hela finesskittet för den tiden 6220. Det är ju helt galet egentligen. Hur många telefoner är det inte? Jag fick min första telefon i 6an då var jag 14 år!! Så jag har använt 7 mobiler på 8 år! Det är galet =D



Så ni inser ju vilken omställning det kommer bli för mig att byta till en Samsung. Och jag har faktiskt bestämt mig för att det blir en Samsung Jet S8000 efter jul/nyår som belöning för en genomförd b-uppsats.


Det går framåt..

... med uppsatsen. Kanske blir lite längre jul i alla fall. Så man slipper åka tillbaka till Örebro i mellandagarna eller direkt efter nyår. Känner inte riktigt att jag har lust med det. Arbetet går iaf framåt och lägger vi manken till så kommer vi bli klara i tid. Som sagt 11 arbetsdagar kvar innan man åker hem.

Idag har vi fixat klart enkäterna och börjat gå ut med dem. Men precis som jag trodde skulle det inte finnas många att lämna till efter kl 14. Lite knepigare att komma åt studenter som jobbar extra samtidigt som de pluggar. Men det ska gå!
Sen har vi även utfört en intervju och den har jag renskrivit. Snacka om att det är ett pyssel. Måste klaga på att intervjupersonen mumla för mycket haha. Fick spola tillbaka och lyssna flera gånger men blev riktigt bra. Och var kul när jag körde igenom det allra sist och man verkligen kan följa med i manus vad som ska sägas. Så idag har jag bidragit med mitt strå till stacken =)

Dags att fixa lite mat och sen ska jag bara dega framför tvn!

Ny vecka igen

Nu är det 12 arbetsdagar kvar före jul. Tiden går med andra ord sjukt snabbt! Redan på freda ska första utkastet på uppsatsen vara färdig.

Sitter nu som vanligt och pluggar på universitetet. Känns lite som det är mitt andra hem just nu, eller ska man säga tredje? Vi ska få ut enkäterna idag iaf så får vi se hur det går efter det. Troligtvis kan de sista intervjuerna bli klara också.

Sen är det bara att koda in dem i SPSS och att skriva rent intervjuerna. Efter det är det bara att lägga in nästa växel.

Vill ha ny mobil!

Har suttit nu på kvällen i brist på annat och dregglat efter en ny mobil. Börjar faktiskt bli trött på de jag har. Den äldsta (Nokia 6233) av dem älskar jag fortfarande och använder typ mest?! Kanske för att jag tycker mediaspelaren är bättre och varför ha en iphod eller mp3 när man kan ha allt i mobilen? Jag och den nyare (Nokia 6220) klickade inte riktigt. Media spelaren var inge bra och vissa funktioner från min gamla saknar jag som tex att radera fler sms än ett åt gången. Tänk dig själv om man har 700 st att radera?!

Denna har jag iaf trånat efter ett tag: Samsung I8000 Omnia II
Fick dock inse ganska snabbt att jag är student och inte har massa pengar att lägga ut men samtidigt varför lägga ut massa pengar på något jag redan har? Detta är en surfmobil och en med stor display så man kan kolla på film. Det har ju jag min lilla laptop till. Så helt onödigt.



Jag vänder istället blicken till denna: Samsung Jet S8000
Den har det jag behöver och är inte alldeles för fancy. De ser ju nästan likadana ut dessutom. Kanske kan göra en liten deal men min bror så han kanske köpa min nyagamla (6220) för en billig slant. Eller Emelie kanske är trött på sin 3310 nu?


Smått och gott

När jag var och shoppa på den nya affären i krämaren i fredags hittade jag mycket. Blev lite julklappar och smått och gott. Inte dyrt alls var det där. Fick höra att butiken kommer bli kvar där men med varierande utbud. Hur roligt som helst tycker jag. Gillar affärer med småplock för lite pengar =D.

Något som jag faktiskt köpte till mig själv var detta fina fat(?) som jag valde att använda till att ställa ljus på. Köpte två silverljus som det stod X-mas på. Tyckte det blev fint!


Söndag

Säger då det. Även fast man knappt gör något under helgen så rullar timmarna på sakta men säkert. Man går och lägger sig och vips är det en ny dag. Redan söndag är det. Heltknas. Vad som också är galet är att det nästan bara är 2 veckor kvar av plugga före jul. Ser det ut som jul ute? Nee!

Ska snart iväg på lite ärenden till bla Ö&B och Willys. Tänkte också ha lite storkok ikväll så jag har matlådor i veckan. Eftersom den lär tillbringas till stor del på universitetet och det går inte att handla massa. Så frukt måste också inhandlas.

Vilken trist dag...

Denna dag går såååå långsamt. Jag har typ varit uppe i 2 timmar bara men det känns som jag varit uppe längre. Skulle gärna lägga mig och kolla på nån film men det innebär tyvärr att jag troligtvis måste fightas med min DVD-spelare i hundra år först. Den har blivit helkostig helt enkelt. Det är inte så jätte roligt att sitta vid skrivbordet heller.

Blir det bättre av att vädret är trist? Nej det är grått, mörkt och tråkigt igen. Jag börjar verkligen tro på växthuseffekten nu. Eller den har ju alltid funnits där men den del som blivit för mycket. Mena de senaste åren har vi haft superkorta vintrar och somrarna har varit gråa och tråkiga med. Det har liksom blivit något mittemellan väder. Varken varmt eller kallt, sol eller snö.

Tror jag ska roa mig med att göra en julig blogglayout istället.

Finn ett fel i den här bilden:


Superfinal

Det kommer bli superfinal i idol nästa vecka. Calle och Erik!! Mena jag blev typ kär i Calle redan under audition men jag trodde aldrig att han skulle klara det såhär bra! Erik har jag också tyckt varit toppen och det är extra kul eftersom vi gick i skolan tillsammans (parallellklass iaf). Visst var väl Tove bra men jag tycker juryn valde konstiga låtar till henne. Och omvänd psykologi, att hålla på klaga att åååh de gjorde det så svårt för mig jag fick kämpa och det var svårt. Livet är svårt, deal with it!

Tycker däremot att det är töntigt med folk som hoppar på andra för att de håller på Erik, Calle eller Tove. Vem har sagt att det BARA är småtjejer som röstar på Erik. Varför kan det inte vara småpojkar som röstar på Tove? Jag tycker det är töntigt med folk som inte kan följa spelets regler. Varför röstade ni inte mer då?

Jag röstade faktiskt på Erik igår eftersom jag tyckte att han förtjänade en plats i finalen och inte att Tove förtjänade den mindre. Jag hade förväntat mig Tove och Erik i final och inte Calle. Men jag gillar läget.

Jag kommer iaf se på finalen med Sandra och se hur det går. Tror ändå Erik vinner hela skiten! Varför? För att han förtjänar det. Har skulle inte vara i final och få hyllningar av juryn gång efter gång. Varför skulle Kiss hylla honom och lägga honom på sin hemsida om han inte var bra?

Typiskt svenskt att inte kunna vara glad för andras skull?

Godaste chokladen..

... just nu iaf. Riktigt god är den Marabou Winter. Smakar lite pepparkaka måste jag säga. En ny smak men samtidigt inte för söt. Det var typ det som var problemet med den med smarties i, för sött. Så passa på och köp en förpackning och smaka. Det är limited edition!


Blir så förbannad!!

På all den här skiten om både grisar och nu kor. Hittade denna artikel på aftonbladet.se. Det är ett flertal kor som drunknat och behövts avlivas pga att deras lilla hage bara varit lervälling. Varken kor eller kalvar verkar ha mat eller vatten heller. Vad är det för människor som får ha hand om djur egentligen? Jag blir så jävla förbannad!! Man har alltid blivit tillsagd att köpa svenskt kött för att de svenska djuren har det så bra. Ja uppenbarligen inte alla djur?! Detta är helt sjukt och vad gör djurskyddsmyndigheten åt det här? Även fast det finns lagar verka de inte följas. Nej flera inspektörer borde åka runt på gårdarna oftare.

Även fast jag är djurvän och blir så ledsen och arg när jag ser sånt här kommer jag inte bli vegetarian. Jag tänker inte skylla ifrån mig eller komma med massa argument varför eftersom det är min ensak. Jag gillar kött och jag äter det lika mycket som jag äter fisk, kyckling och annat. Med det vill jag säga att jag inte heller har något emot vegemat men att jag gillar kött och därför äter jag det.

Men som sagt. Jag blir fortfarande jävligt arg när vissa idioter får ha djur och gör på det här sättet, det är samma som vissa idioter får bli föräldrar medan andra som inte kan, kan få vänta år. Då måste de för övrigt gå på kurs för att bli "godkända". Kanske alla skulle?


I min korridor...

Måste säga att det ibland är roligt att bo i korridor. Eller det kanske beror på vilka man bor med? Iaf så är det såhär i min korridor. Det är kärlek! eller typ hahaha.

För en stund sen knackande Markus och Martin på min dörr bara för att kolla så jag mådde bra. Mena hur gulligt är inte det? Själv tänkte jag vad vill ni nu? Vad har ni druckit? Hör liksom inte till vanligheterna att detta händer även fast vi har en god sammanhållning.

Men det var kul. Tack för ett gott skratt =)

Winter wonder land

Hur mysigt är det inte att lyssna på julmusik redan? Kunde visserligen vara lite varmare i mitt rum men man får gosa till det och tänka ljus. Det är visserligen kallt ute också. Det är väldigt fuktigt samtidigt så vi har fått jätte mycket frost. Det är visserligen ganska fint tycker jag eftersom det blir lite ljusare och det ser lite ut som snö. Då blir jag glad. Nej till slasket helt enkelt.

Nu ska jag äta frukost sen ner på stan ett tag. När jag kommer hem måste jag städa rummet. Al Qaida har varit och provbombat igen.

Såhär ser det ut i Örebro just nu.




Plugg och mys

Tror faktiskt att jag varvar plugga och mys just nu. Eller idag blev det inte så mycket plugg, vi fikade istället. Lina hade gjort pepparkakor och hade julmust och choklad med sig till universitetet idag. Mycket mysigt.
Såhär kan det för övrigt se ut när vi pluggar (vi sätter trender):
  

Efter det hade vi handledning på b-uppsatsen. Så nu är det bara att köra på med enkätutdelning på måndag och förhoppningsvis intervjuer också. Då får man lite mer att arbete med sen dvs kodning och sammanfattning. För att därefter ta nästa steg i skrivandet.

Kom för övrigt hem från en trevlig kväll med lussekatt bak och glögg hos Jennie. Var mycket mysigt. Och med mamma Lina i spetsen går det som en dans. Blev jätte goda bullar och massa skit snack. Juste vi ställde upp och klädde Jennies gran och blev kanon. (Första blev dock lite mörka eftersom Jennie dränkte dem med ägg)

Imorron ska jag ta mig ner på stan och kolla på lite julklappar. Jag skulle vilja köpa så många och till så många men som student har man faktiskt inte de pengarna och jag tycker det är jätte tråkigt. Funderar för övrigt att ställa upp min lilla julgran på sönda.

Nu ska jag nog hoppa i säng faktiskt! God natt...


10 månader

Idag har jag haft mitt körkort i 10 månader! Det är sjukt vad tiden går snabbt. Känns som om det var igår jag satt och hade min uppkörning. Inte för att tala om då hur mycket man hunnit med på det här året och samtidigt hur mycket man velat göra men inte hunnit. Det är helt galet att det är mindre än en månad kvar av det här året! Shit vad tiden går fort. Snart kommer jag vara gammal haha.


Men HALLÅ?!?!

Vad är det för pucko som börjar spela musik högt som fan före klockan 07 på morron? Var ju inte liksom lugn musik heller. Nej nej dunka dunka och party! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH. Jag som kunnat sova till 08.40 liksom, nej då blir man väckt före 07. Ytterst trevligt tycker jag. För en gångs skull kunde jag inte avgöra varifrån det kom heller. Så har verkligen ingen aning. Måste säga att det inte hör till vanligheterna kanske därför jag blir så irriterad. Men man kan väl tänka ibland liksom?

Dåligt morgonhumör? You bet! Har dock inte tid att låta det förja mig resten av dagen. Nu måste jag klä mig och så käka frukost. Den dra mig till universitetet för att fortsätta skriva på uppsatsen och sen har vi handledning.

Susan Boyle

Ja vad ska man säga om denna kvinna? Vet inte ens om hon vann Britain's got talent eller hur det blev. Har faktiskt inte följt henne haha. Men såg videoklippet när hon chockade alla med sin röst. Det var jätte kul att se faktiskt hur mycket första anblicken av en människa kan betyda så mycket. Mena jag tänkte lite själv, vad är det här nu då?, när hon kom in i bild. Juryn verkar ha gjort det samma haha för de var mäkta överraskade när hon öppnade munnen.

Man kanske kan säga att hon är den manliga Paul Potts?

Hon har iaf släppt en skiva nu som heter: I dreamed a dream. Har lyssnat på den på spotify nu på eftermiddagen. Asså wow, vilken mysig skiva. Precis en sån man bara kan slappa till. Jag var väldigt skeptisk först men när jag väl lyssnade på den så fick jag snabbt ändra mig. Jag är som sagt en allätare i musik och tycker det är kul när man hittar något nytt. (Måste faktiskt erkänna att jag gillar Kents nya skiva mer och mer, vad har hänt med mig?)

Iaf så rekommenderar jag denna skiva! En julklapp kanske? Riktigt fin är den iaf.


Last Christmas förstörd igen!

Iår har tydligen gruppen Alcazar bestämt sig för att förstöra Wham!s låt Last Christmas. Jag måste säga att de lyckats väldigt bra. Den är verkligen superdålig!! Och videon sen. What´s with allt rosa liksom? Julen är väl för helvete inte rosa? Bara för att Andreas är gay behöver ni inte ha en rosa julgran och rosa pepparkakor?! För att inte hänga upp sig på allt annat gulligull? Fasen så töntigt! Och versionen på låten är ju så mesig att jag får kväljningar. Var finns julstämningen i den liksom?

Måste dock påpeka att jag i vanliga fall inte har något emot Alcazar. Jag lyssnar faktiskt på lite av deras musik men det här var det värsta jag hört på länge. Sorry!

Lyssna (och se) själva vettja!


Låt mig sova!

Satan var jag sover skönt just nu. Man liksom längtar efter att få krypa i säng på kvällen samtidigt som man inte vill gå upp på morron. Upp kommer jag såklart men det är inte utan att jag får intala mig själv att jag måste. Stegen in till badrummet är nog värst tills jag står i duschen. Då brukar jag vanligtvis piggna till och det är skönt måste jag säga. Älskar att duscha. Men egentligen så badar jag helst. Tyärr har vi studenter inget badkar, kanske ska sno ett? haha Tror inte att Öbo skulle uppskatta det faktiskt.

För övrigt har jag kommit på anledningen till mina sömnproblem i helgen. Det är nämligen fullmåne idag. Jag är en såndär person som känner av det väldigt väl varje månad. Vissa månader har jag skit svårt att sova de tre nätterna när det är på väg att bli fullmåne, är och passera fullmåne. Andra månader kan jag ha skitsvårt att sova 1-3 nätter före själva fullmånen och då sover jag som en stock sen.

Nu ska jag äta frukost och sen är det seminariedags. Lite nervös eftersom läraren verkar ha varit på grillningshumör igår. Får hoppas att hon har en bättre dag idag! Efter det är det fortsatt skrivande på uppsatsen.


Christmas tree

Lady Gaga möter julen. Då kan det låta ungefär såhär. (Vet inte om jag ska skratta eller gråta?!). Hur som helst så är det en skön låt. Nice beat liksom haha

Lady Gaga feat Space cowboy - Christmas tree
 


Känns bra

Vi sitter och kör järnet med B-uppsatsen just nu. Det går framåt och det känns jätte bra. Känns också som att alla bidrar till sin del och är delaktiga idag. Och det är såå otroligt skönt att jag inte kan beskriva det i ord faktiskt.

Så ja just nu känns det riktigt bra och det är en oerhörd lättnad och ett tryck som lyfts från mina axlar.

Igen måste jag säga att det känns SJUKT SKÖNT!!!


På banan igen

Har sovit otroligt gott inatt. Inte vaknat en enda gång vilket jag gjort flera gånger de föregående nätterna. Det är nästan som om det varit något som jagat och plåga mig i det undermedvetna. Bad iaf om hjälp igår och det verkar ha hjälpt. Dock fortfarande inga svar men så länge det är bra så får det vara så.

Idag drar skrivandet på Uppsatsen igång på allvar och jag är redo. Nu jälvar kör vi! Underbara Nina gjorde ju ett upplägg igår så att vi vet vart vi ska börja. Jag har kopierat och skrivit ut massa papper så nu finns ingen återvändo. Min svarta färg tog dock slut så nu måste jag skicka efter en ny.

Måste ha skrivit ut sjukt mycket den här terminen då jag köpte ny patron när vi började. Tur att svart inte är så dyrt. 149 kr faktiskt.

Nu måste jag äta frukost, packa väskan och göra mig klar. Ska fanemej visa min goda sida idag!

RSS 2.0