Konstigt väder

Det har varit lite till och från molningt hela dagen. Helt plötsligt blir det mulet och börjar regna, nån minute efter det är det återigen blå himmel och sol, asfalten är torr som om det inte regnat. Jag börjar fundera på om jag hallucinerar här i värmen? Men klart asfalten är ju varm så den torkar fort, var ju inte så att det öste ner vatten. Jag är bergsäker på att det åskade nyss också men som sagt inte ett moln på himlen och ja jag vet att det kan vara långt bort.

Aja i vilket fall som helst ska jag strax cykla ner på stan och träffa Anna. Glass i stora lass och så måste jag till bibblan. Bort med all kurslitteratur!

SOMMARLOV!!!

Det officiella sommarlovet har nu börjat. jag blev just klar med mitt PM, det ska visserligen finslipas lite innan jag ska maila in det den 12e juli, jag har i nuläget ca 100 ord för mycket och det är viktigt det där har jag hört så får kolla över det nånannan dag.

Så vad ska jag göra idag då? Just nu sitter jag hos pappa och gör ingenting, ska snart ner till stan, till bibblan och lämna tillbaka böckerna som är sisådär 2 dagar sena men vaffan orka. senare i eftermiddag ska jag träffa Anna på stan och fika, lär bli en glass vid ån och lite uppdatering på hennes arbetsvecka hahaha. jag ska förövrigt lämna tillbaka en partytop som jag köpte på New Yorker förra veckan, vet inte om jag kommer att använda den och då kan jag lika gärna köpa något annat.

Sorgligt att det inte är nå fotboll idag =( man är så van att det är minst en match om dan!

Note: coolt förresten att klockan nu är 11:11 =)

Milo

Här är min mosters hundvalp Milo. Jättegullig och såååå lugn, å andra sidan tror jag att han var utslagen pga värmen idag. Har fortfarande inte lyckats får klarhet i vilken ras han är.




Jag vill... Inte

Jag vill inte inte inte plugga just nu. Snacka ångest! Jag vill ligga ute i solen och steka. Men det får jag inte förrän jag är klar med det jag ska göra idag dvs få ner generella drag för tjänstesamhället och sen gå in djupare på företagsorganiseringen. Analysen får vänta tills imorgon!

Sen dubbelångest, jag måste tvätta. Har ingenting att ha på mig. Eller jo det har jag väl med det vill jag inte ha på mig! Skillnad där. Vill ha mer kläder, nya kläder, fina kläder. Hmm jag tror jag är på lite småkonstigt humör idag? Go och gla kexchoklad säger vi till den ;)

Ser smått nyvaken ut, ser ni brännan?? ;) eller rättare sagt den vitare linjen haha

Envirofone

"Envirofone, tjäna pengar på din gamla mobil" är deras slogan. Går som reklam hela tiden tycker jag så jag bestämde mig här om dan för att kolla upp det på allvar när mamma rensade ur alla gamla mobiler. Men vaddå tjäna pengar på din gamla mobil? Man får ju knappt några pengar alls. tex vi hittade 2 gamla Nokia 5110:or de är inte värda ett dugg på enviro fone, jag har en gammal Nokia 3220 den är värd 26 spänn, min Nokia jag hade innan jag köpte min Samsung är kanske värd 600 spänn och den är väl snart 2 år gammal och min nya Samsung som inte ens är ett halvår är knappt värd 1500 spänn.

Alltså är det inte lite konstigt om de vill att man ska göra sig av med sina gamla mobiler så får man inget för dem, man får knappt något för den som är helt ny. Mena min Samsung kostar ändå 6000 spänn ny. Så nej då skulle jag hellre gå till någon telefonbutik och lämna in dem.

Men ni kan ju gå in själva och se vad era telefoner är värda: www.envirofone.com

Sådär ja

Konstigt att det alltid är samma sak när man ska göra någonting. Att det är så jobbigt att ta tag i något som oftast går väldigt fort. Bara man får tummen ur röven brukar det gå smärtfritt eller relativt smärtfritt iaf. Idag på ca 2,5 timme har jag lyckats knåpa ihop ungefär hälften av det som jag ska ha skrivit tills den 12e juli. Hur underbart är inte det? Visst har jag spenderat några dagar med att hamstra litteratur men det räknas inte, det är ju att få ihop det som är krångligt. Som det ser ut nu får jag sommarlov innan freda vilket är jävla nice.

Så industrialismen är avklarad, nu tjänstesamhället.

Inte sugen alls

Idag är dagen då jag måste sätta igång med PM:et till sommarkursen, jag vill ha det klart den här veckan med. Gissa om jag känner mig motiverad? Inte ett dugg faktiskt men det måste göras, jag satsar fan inte på ett VG heller så bara det blir godkänt så skiter jag i hur dåligt det är. För en gångsskull gör jag det annars vill jag ändå vara nöjd.

Helst av allt hade jag legat ute i solen just nu men jaja blir jag någorlunda klar idag så hinner jag nog ut också.

Red Bull gives you wings?

Såhär såg det iaf ut när Mark Webber (RedBull Racing) körde på Heikki Kovalainen (Lotus) under F1 racet idag. Helt galet! Mark Webber gick dock själv ur bilen och var inte det minsta skadad efter den luftturen. Vilket visar på hur otroligt hållbara bilarna är idag.

Vad händer?

Herre gud jag har inte bloggat på hela dan! tror jag är sjukt eller något? Har inte ens tänkt på bloggen överhuvudtaget heller. Man kan ju tro att jag varit så upptagen att jag inte haft tid men det vore ju en överdrift.

Dagen i korthet:
Sovmorron till 10
Gp2 race
Ut i solen och pluggat samtidigt
Till pappa och sett F1 racet
kollat på tyskland - england
kollat på både twilight och new moon med pappa och mia
kollat på argentina - mexico

Ja det var nog allt. Ätit en skitgod glass också, marianne mint.

Nu sitter jag och lyssnar på musik, snart ska jag sova eftersom jag ska ta tag i mitt liv och plugga imorron.

Dejame verte

Riktigt fin låt som handlar om kärlek såklart. Låten heter "Låt mig se", med andra ord låt mig se den kärlek vi delar. Den är väldigt fin iaf varesig man förstår spanska eller inte. Diego Martin och Raquel del Rosario (sångerska i bandet El sueño del Morfeo) ger den en riktig känsla.

Diego Martin y Raquel del Rosario

Godaste colan!

Coca cola vanilj är helt klart en favorit. Man kanske inte pallar att dricka den ofta men nångång då och då! Synd bara att jag endast sett den på ICA Brantan. Och den är dyr.


Småseg

Känner mig lite småseg idag även fast jag inte drack något igår. Jag var som sagt fyllechaffis om man kan säga så men den här gången var det inte så illa. Var ganska städat igår.

Vi var som sagt ute i Rasbokil, massa mat, skitsnack, kubbspel. Blev också en skogspromenad med de berusade kvinnorna haha. Det var roligt. Var faktiskt skönt att bara ta det lugnt i midsommar. Satt och solade en hel del också. Snart måste jag sola ryggen också annars kommer fram och bak ha olika nyanser.
 

Midsommarafton

Idag är det midsommrafton och det är toppenväder. Inte bara att det är soligt och fint utan det är redan varmt dessutom. Jag älskar det! Då kan man sitta ute och steka, och det är ju underbart att grilla när det är såhär. Samtidigt kan man ju jobba lite med solbrännan hahaha.

På tal om bränna så fick jag hur mkt färg som helst igår när jag satt ute med Anna. I like! Verkar som betakaroten och förbränna med solarium på våren är rätt väg att gå för mig. Känns positivt inför resten av sommaren!

I vilket fall som helst.

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!!

Trevlig dag

Tycker dagen varit supermysig. Till att börja med satt jag och Emilia och "pluggade" på Ekonomikum, efter det drog vi ner på stan. Där mötte vi upp Anna och gick och betalade våran Cypernresa, skönt att det är gjort =)

Sen tog åt jag och Anna cupido vid ån och snackade massa skit. Sen shoppade vi lite eller jag shoppade och Anna gick och hade ångest över att hon ska jobba och att hon inte skulle frestas till att köpa något. För min del blev det mascara och sminkservetter på HM, en top på New Yorker, 2 linnen på Cubus och en "klänning" på Gina. Nu är det köpstopp för min del den här månaden då jag inte behöver fler grejer. Eller jo jag skulle behöva leggings.

Kom hem, fick vara hemma en stund, visade mina köp för mamma som också fick för sig att shoppa. Så körde ner Osama på stan för han skulle träffa nån kompis sen åkte jag och mamma till Gränby centrum. När vi var klara åkte vi ner på stan för att hämta Osama igen. På vägen ner fick jag tvärnita för en polisbil som kom flygande in i korsningen vid Vaksala torg. Båda jag och mamma tycker att det är lite konstigt att den inte lät någonting men ljusen blinkade ju.

Nu är jag äntligen hemma och tänker inte röra mig en meter från sängen resten av kvällen.

Torsdag

Då var det torsdag igen. Veckorna går jävligt fort alltså, snart är det väl dags för skolstart innan man hunnit blinka.

Sitter just nu på Ekonomikum och "pluggar" med Emilia. Man kan säga att det blir med snacka skit än att plugga. Men det är trevligt. Vi låssas vara jätteseriösa emellanåt så det ser bra ut utåt liksom. Egentligen behöver vi inte sitta här men vi bestämde att det blev bra, bättre att komma iväg och göra något än att sova halva dan även om jag gärna sovit lite längre.

Sen ska vi ner på stan och betala våran Cypern-resa. Äntligen!! Det känns ju som att det verkligen ska hända när man har betalat den. Då kan man se fram emot den på riktigt. Jag håller på längta ihjäl mig faktiskt.

90-talsnostalgi

Är det bara jag som älskar denna låt?

Savage Garden - The animal song

Midsommar

Har fått en hel del förfrågningar angående vad angående vad jag ska göra i midsommar. Första hade jag faktiskt inte planerat något alls. Verkar som att alla man skulle kunna tänka sig fira det med kommer vara upptagna eller inte i Uppsala överhuvudtaget. Samtidigt så känner jag att jag kommit över den där fjortisfylle-midsommaren. Så jag ska med pappa ut i Rasbokil faktiskt. Blir troligtvis fyllechaffis men sak samma jag får grillad mat och det är inte fy skam vill jag lova!

Jag saknar lite de där med att dansa kring midsommarstången men nu känns det som att folk skulle tro jag var knäpp om jag gjorde det. Då menar jag att det känns okej om man är barn eller typ min brors ålder 13-14 år och så om man är vuxen, typ mamma/pappa till ett barn som man dansar med.


Ännu en dag snart slut

Dagen har gått väldigt fort tycker jag, timmarna före seminariet gick väl lite långsammare men resten har rusat förbi. Det är nästan så man undrar om man gjort något överhuvudtaget. Men det har jag ju gjort.

Har varit och handlat med mamma också. Jag köpte en stor vattenmelon eftersom det var väldigt billigt.

Är dock ruskigt trött, har hållit på att somna flera gånger här på eftermiddan/kvällen. Nu är det fotboll igen så blir inget sova, sen som vanligt Sex and the City efter det så blir det sussa kudden.

Imorgon ska jag och Emilia träffas på Ekonomikum och plugga ett tag sen ner på stan i lite ärenden, bla ska vi betala Cypernresan. YAY =D


Huvudvärk

Underbart att starta dagen med huvudvärk eller? Nja det är inte det roligaste jag varit med om men nu har jag pimplat i mig massor av vatten, här vägras det ipren. Hjälper det inte i god tid innan seminariet börjar så måste jag såklart ta en, har haft ont i huvudet på seminarium förut och det är inte kul.

Annars idag är det kursens sista seminarium, WOHO! Sen är det eget arbete som jag redan börjat med och det känns ok. Så nästa vecka kör jag och sen har jag ledigt till början av augusti där jag ska ta tag i PMet för den kursen för att slippa sitta med det i Cypern eller ens ha ångest över det i Cypern ;)

Jag längtar efter att vara ledig!! Sova ut, softa, sola och bada. Har ju inte varit toppenväder direkt. Men jävlar om det ska hålla på såhär i juli!

Ser ljuset i tunneln

Har suttit och funderat över min PM. Har ockå samspråkat och bollat lite ideér med min lärare. Det känns som att jag fått en klarare bild av vad jag vill göra. Känns fortfarande som att vi har ruskigt få sidor att utföra det hela på med jaja det kommer att gå, tror att jag i slutändan kommer att få korta ner det jag skrivit. Så det känns bättre nu. Jag har redan börjat med det hela också vilket gör att jag är ute i god tid. Räknar faktiskt ner dagarna tills jag kan få några dagar med att inte göra någonting. Det är den första lediga veckan som är skönast.

Idag har det faktiskt varit lite kul att läsa eftersom jag haft ett mål med läsningen förutom att ja, läsa.

Ångest igen

Jag förstår inte att jag åter igen känner ångest inför seminariet imorron. Jag har faktiskt läst massor och jag förstår det jag läst (till skillnad från förra veckan). Känner dock att motivationen håller på rinna ifrån mig så har även börjat arbeta på det egna PM:et. Vilken jag med lite tur kan vara klar med redan nästa vecka. Vore inte det skönt så säg. Tror jag har ångest över att jag kommer ha ångest imorron när jag sitter och väntar på att det ska börja med. Kunde de inte vara tidigare än kl 13 liksom? Hela dan är ju borta när man är klar.

Sen kan jag ju säga att solen var väldigt stark den korta stund den var framme. Tror jag bränt brösten de är röda som bara den.

Nää lite fotboll på det här så blir nog allt jättebra!

Att skriva PM

Stadium 1: Stadiet då man inte fattar något. Man har precis läst uppgiften och undrar vad är det är som är frågeställningen? Missade jag ett papper? Missade jag instruktionen? Vilken bok ska jag börja läsa i? Ska jag byta ämne igen?


Stadium 2: Stadiet då man har kommit en bit in i själva infosök-processen. Man känner att man har koll på läget. Man känner att man fattar grejen. Man är övertygad om att ens briljanta verk kommer att ge läraren en spontanorgasm. Det bästa stadiet.


Stadium 3: Stadiet då man kommit alldeles för långt i infosök-processen. Ju mer man läser, desto mer förvirrad blir man. Man inser att problemet inte var så jäkla enkelt som man trodde och att det innefattar sjukt många fler aspekter än vad man trodde. Stadiet då man vill dö.


Stadium 4: Stadiet då man bara skriver ändå. Copy. Paste. Copy. Paste. Skriver alltså.


Stadium 5: Stadiet då PM:et lämnas in. Inte som det mästerverk som man trodde att det skulle vara. Oftast väldigt långt ifrån. Väldigt väldigt långt ifrån....


Stadium 6: Stadiet då man super och funderar på om man inte skulle skita i den akademiska karriären och istället dra till Thailand och sälja speedos i en giftshop.


Stadium 7: Stadiet då man får tillbaka sitt betygsatta och kommenterade PM.


Stadium 8: Se stadium 6

Källa


Fotbollsmys

Det här inte till vanligheterna att man får sällskap till fotbollen i det här hemmet. Just nu sitter jag, mamma, mormor och Osama och kollar tillsammans. Dock kan man se vem som är intresserad på riktigt dvs jag och Osama. Mormor vill vara expertkommentator och mamma kan väl inte så mycket utan låtsas vara intresserad för Osamas skull. Mena annars när jag kollat på fotboll har det varit ett jädra gnäll fast det är nog värre när jag ser på motorsport.


Ekonomikum

Sitter just nu på ekonomikum bibblan och pluggar. Eller pluggar och pluggar, jag läser lite artiklar. Och när jag läser artiklar så blir det lite här och lite där just nu. Alla är de på engelska vilket gör det lite svårare att förstå något som man redan har lite svårt att förstå. Men det är väl sporten i det hela?

Har precis skrivit färdigt min seminarieuppgift så känner att jag inte orkar göra något mer idag. Eller jag får nog läsa lite mer på artiklar och sånt senare och imorron. Ska träffa mamma och mormor om ca 30 minuter så då får man sitta och slösurfa istället. Ingen idé att åka ner på stan redan, inge kul att fönstershoppa! Får pengar på onsdag tror jag så är mina sista korvöre just nu.

Visst ser jag pigg ut?? haha

Grattis Mormor

Idag fyller Mormor 63 år (bara?). Ja hon är faktiskt väldigt ung. Så vi ska väl äta lite tårta ikväll men framförallt så ska jag och mamma bjuda henne på kinamat. Så vi ska till Dragon Palace på lunchen. Innebär att jag hinner plugga nån timme innan det ska ätas, sen lär man vara i sån matkoma att man inte kommer plugga mycket.


Måndag och nästa sista veckan

Idag är det alltså måndag igen, jag är skit trött som alltid. Dygnsrytmen har såklart blivit helt rubbad under helgen så jag får väl skylla mig själv antar jag. Men en ny pluggvecka drar igång nu, ska iväg till universitetet nån timme och fixa till det sista på seminarieuppgiften tills på onsdag. Vilket är det sista vi går innan egna uppgiften skall göras. Jag vet iaf vad jag ska göra även om jag inte ser fram emot den precis. Men sånt är livet antar jag, just nu vill jag bara ha ledigt och inte tänka på plugg. Skulle bara vilja ligga och dega på en strand någonstanns men det får vänta.

Känns iaf bra att jag ät bättre ute i tid än vissa andra i min kurs. Träffade en kille på snerikes i fredags. Det var för övrigt han som satt med 2 st energidryck och chips på lektionen haha roligt. Dum som jag var sa jag det till honom också men han bara skratta och sa att han var bakis och att han inte hade ätit frukost. Tydligen var han bakis på seminariet också och hade slängt ihop seminarieuppgiften samma morron. Okej ja jag tror jag överanalyserar och tror man måste vara mer seriös än alla andra. Får softa ner lite efter detta haha.

14 år av saknad ♥

Idag är det 14 år sedan min kära morfar lämnade oss. Jag känner fortfarande en stor smärta, för att inte tala om saknad av att han försvann så fort. Känns som att jag aldrig kommer att glömma, aldrig kommer sluta sakna. Skillnaden nu mot tidigare är väl att jag nu lärt mig att leva med det. Kommer alltid finnas saker som påminner om den korta tid vi hade tillsammans. Jag kommer aldrig glömma, vi kommer ses igen. ♥

Faster Åsa 40-år

Nu har jag äntligen fått lite bilder från förra helgen när faster fyllde 40. Det var en galen kväll helt klart men jävlar så kul. Vår släkt är inte som alla andras. I like!

Kvällen började ganska städad!(kul att ögonen ser gröna ut, annars brukar de vara mer bruna)


Vad händer här egentligen??


Tycker det är bra att jag försöker hjälpa till att bära!


Jag och kusin, vet inte riktigt vad som hände =)


Skulle inte vara jag om inte de där fingrarna åkte upp på fyllan!


Pusselipuss - jag, faster och Dennis (systers pojkvän)


Sen var det ju det här med hemgången. Tillbaka till barnstadiet och vattenpölar!

Söndag

Är det bara jag eller går dagarna ruskigt fort? Tekniskt sätt har det redan gått 2 veckor på sommarlovet för mig. Det innebär också att det är 2 veckor kvar på den här kursen sen kan jag andas ut i några veckor innan det är dags för nästa. Det ska bli riktigt skönt faktiskt. Jag längtar tills jag inte behöver tänka på kurslitteratur, bara flyta runt och göra det jag känner för. Nu blir det plugga först och gör något med tiden som bli över.

Idag blir det lite plugg, fotboll, ev tvätta har typ inga underkläder eller byxor/leggings rena så börjar bli lite panik faktiskt. Men är ju inte som hemma i Tybble direkt, här finns 4 tvätt tider om dagen för ganska många hyresgäster. SÅ får springa hela tiden för att se om ingen tagit sin tid.

Over the rainbow

Lyckades ta denna bild på väg nere på stan igår. Visste inte ens att det hade regnat.


Vem fan bryr sig?

Är det bara jag som fullständigt skiter i Viktorias bröllop? Förlåt jag kan inte rå för att det stör mig mer och mer. Efter idag hoppas jag verkligen att det ska bli TYST. Jag vill inte höra mer, jag vill inte se mer. Det är det enda som finns på tv, tidningar och nyhetssidor på nätet osv. Uppenbarligen här hela Stockholm avspärrat också så förstår om de är irriterade.

Nej jag tycker inte om det! Tycker synd att det skapat så mycket hat men fler och fler jag pratar med är emot det. Kanske är våran generation i ett nötskal? Mamma verkar intresserad och typ andra äldre men för mig blir det ett feting NEJ.

Bryggan

Igår var vi på Bryggan vilken är nerikes nationsuteställe på fredagar. Jag känner mig lite kluven till stället faktiskt. Hade väl kul och trevligt men musiken vet jag inte vad jag ska säga om. Träffade massa sjuka människor, varför är det så på nationer?

Blev stoppad av polisen för att jag hade Emilia på pakethållaren och ingen av oss var speciellt nyktra. Så konversationen gick ungefär såhär:
Poliskvinna: Hej hörni hur går det?
Jag: Jorå det går bra jag tar hand om henne.
Poliskvinna: Du vet att det där kan kosta massa pengar?
Jag: Jasså ja med då hoppar vi väl av!

Vilket vi också gjorde och gick till donken istället. Cyklade visserligen hem sen men körde på mindre vägar så de inte skulle råka hitta mig haha.

Hade lite pluggångest på morgonen när jag vaknade vid 06 av att jag fortfarande var full haha. Fick intala mig själv att jag inte skulle göra allt det jag fått för mig att jag skulle göra. Sen kunde jag somna om.

Jag just nu..

Sitter just nu och kollar på fotboll (Tyskland - Serbien) samtidigt som jag har H&Ms chokladmask i ansiktet. Känns så jädra skönt i ansiktet efter och man känner sig fräsch. Synd man ska täcka igen alla porer med smink senare.

Erkänn att jag är jävla snygg! hahaha

Fredag!!!

Idag fick jag t.o.m sovmorron tills mamma kom in och gapade vid lite i 10. Aja shit happens, jag kan ju säga att jag inte har hennes busskort iaf. Jag åker inte buss, jag cyklar! Enda gången jag åkt buss är när jag skulle ner till min moster och då hade jag syrrans kort faktiskt.

Iaf så spelades det minigolf igår. Tycker det är kul och lite soft faktiskt men av någon anledning börjar jag alltid starkt och tappar koncentrationen i slutet även fast det inte var så illa igår. Kan det vara så att de sista banorna är svårare? Aja jag gick runt på 67 poäng iaf och Anna på 88 poäng. Blir det fint väder i helgen drar vi väl med oss Emelie och Emilia med kanske? Men det är sagt att det ska bli regn =(

På tal om vädret, varför är det dåligt när man är ledig för? Jag vill ha sol!!!

Går lite lättare nu

Känns som att det rullar på även fast jag hellre skulle ligga på någon gräsmatta och sola eller nja nu har solen försvunnit. Passade på att sitta kvar på universitetet efter föreläsningen och jobba med nästa seminarieuppgift. Då jag vägra köpa böcker för 2,5 veckors plugg så får jag sitta med det ex som finns på bibblan. Tror nog bara att det vad jag på hela stället, noll konkurrens om böckerna med andra ord.

Tror jag ska ta mig en powernap nu för jag är sjukt trött, orkar knappt hålla ögonen öppna och det är inte bra. Eller jag tänker inte plugga mer idag iaf men ska träffa Anna senare i eftermiddag. Vi ska spela lite minigolf, få se hur det går, är ju ett tag sen.

Imorgon tänker jag ge mig själv en välförtjänt sovmorgon. Och med gott samvete tänker jag inte plugga heller faktiskt. Ska bara njuta av en ledig dag, inte tänka på något plugg. Har varit mycket den senaste veckan och inte mycket tid för avkoppling.

Föreläsning no. 2

Sitter just nu på den andra och sista föreläsningen för denna sommarkurs, seminarie på det vi går igenom idag är på onsdag nästa vecka och sen är det eget arbete 5-6 A4 där man ska "diskutera" ett litteraturområde som ska vara klart 12e juli. Det känns skönt för då behöver jag inte ta mig upp kl 8 och cykla till andra sidan stan hela tiden. Samtidigt som jag vet att jag kan klara av det här arbete på 3 dagar kanska eftersom det inte är värre än de hemtentor vi brukar skriva.

För övrigt är jag sjukt trött. Kunde inte somna igår, sen vaknade jag mitt i natten av att jag typ blivit skjuten i armen. Vaknade och hela armen var bortdomnad. Fick smått panik och trodde jag skulle dö. Hade värsta frossan ohc låg och skakade ett bra tag. det var nästan så illa att jag ville väcka mamma. Men gjorde inte det. Till slut lyckades jag iaf somna om och när klockan ringde kl 8 var jag ganska död.

Bröllopet med stort B

Det kungliga bröllopet närmar sig med stormsteg. Det är nu bara någon dag kvar, jag har uppmärksammat en hel del åsikter i ämnet samt att jag och andra diskuterat det en hel del. Jag måste därför lätta lite av mina tankar om det.

Varför är har det blivit värsta grejen? Det är väl kul att de ska gifta sig men vaffan ska de använda våra skattepengar för? Och "svenska folkets present" 1000 jävla glas?! Jag kommer då inte ihåg att jag skrev upp mig på någon lista för att ge dem glas, vad ska de med så många till förresten?

Jag har varit varken för eller emot monarkin men nu börjar jag faktiskt ifrågasätta det hela. Egentligen kostar det bara staten massa pengar. Som jag och Emilia kom fram till idag, hela kungafamiljen är ju bidragstagare. Bidragstagare av högsta klass tom, vi upptryckte det lite som bidragstagare lyx? Det är sagt att de ska få pengar för arbeten de gör men det görs också massa privat och vad sjutton är det här med att staten betalar kungens parkeringsböter?

Det känns som att listan kan göras lång men jag nöjer mig med detta. Jag tycker iaf att monarkins tid är på väg att rinna ut. Tycker inte tillför landet mer än att vara just Kungen & Co, då kan vi väl lika gärna slopa det hela, eller?

Men som sagt kul att de äntligen ska och får gifta sig. Men all hype runt det hela går mig på nervera och när de diskuterar att intresset inte är så stort som de trott med flera rum lediga på hotell osv. Men hur kul är det för allmänheten? Är ju bara det fina folket som får komma iaf. Känns mer som att det kostar än det smakar.

Hur gick det här till?

Nu är jag hemma. Trött som bara den är jag, tror jag kan falla ihop när som helst. Just nu vill jag bara sooova men får hålla mig uppe ett tag till, först är det mer fotboll och efter det två avsnitt av sex and the city.

Seminariet då? Ja jag förstår inte att jag haft ångest för det hela förmiddagen, det var hur lugnt som helst. Jag blir istället lite irriterad på upplägget på seminarieuppgiften. Varför ge oss 3 frågor att läsa in oss på, säga att vi ska välja en fråga om vi ska skriva om i ett PM på 2 A4 sidor samtidigt som vi ska förbereda en kort presentation av alla frågorna, när seminariet gick ut på att kritisera och diskutera det vi läst i boken, det författaren säger. Varför inte säga det innan? Men verkar inte som att någon lagt alltför mkt tid på det och pratet flöt på även om det blev tyst emellanåt.

Efter matchen blev det en del ärenden på stan för min del medan jag väntade på Emilia och Jocke. Vi gick vidare till Pitchers där vi käka nachotallrik, drack cider och kollade på fotboll. Säger bara jävla skit att Spanien förlorade, vad hände egentligen? Jag ska helt enkelt inte heja på några lag eller personer iår det går ju bara åt helvete samtidigt som de lag jag inte gillar går och vinner om inte spelar den bästa fotbollen jag sett så långt i VM. Ja jag talar såklart om Sebastian Vettel's resultat i F! (går inge vidare), Spaninen nu i VM (förlust) och så Tyska fotbollslandslaget (de vann och spela VMs bästa match hittills).


Hatar att vänta!

Seminarium om ca 1 timme, måste cykla om ca 30 minuter. Men känns som att hela förmiddan varit ett enda långt väntande och jag hatar det. Eftersom jag är ganska nervös inför det här seminariet också blir man lite extra stirrig. Man vet liksom inte vad man har att förvänta sig, eller rättare sagt vad läraren förväntar sig. Jag har iaf gjort mitt bästa, jag har inte riktigt fattat sambanden mellan saker och ting men sånt är livet. Ingen kan säga att jag inte försökt. Något som dock stör mig lite är att jag verkar ha jävla svårt för att släppa arbetsrätten, i allt jkag läser så tolkar jag in lite arbetsrätt, jävla LAS och MBL alltså!

Men i allmänhet hatar jag ändå att vänta. Jag blir lätt rastlös. Känns ibland som att jag heller skulle kunna gå upp supertidigt och vara zombie men få det överstökat så fort som möjligt. Aja har haft gott om tid att fixa till mig iaf. Juste jag orkade inte bry mig om det heller. Håret står åt alla håll och jag orkar inte. Det är som det är. Tror jag strejkar för att alla vill vara så perfekta på ekonomikum! 



Morgonruffs någon? haha

Saknar mitt långa hår!

Ju mer jag kollar mig själv i spegeln desto mer saknar jag det långa hår jag hade för inte så länge sen. Är det inte konstigt att man vet att man behöver och man vill klippa sig men samtidigt är man aldrig nöjd. Egentligen är jag väl nöjd, Jennie klipper jätte bra och jag har blivit av mer stor del av mitt slitna och torra hår nu. Men samtidigt saknar jag mitt långa fina hår. Nu blir det mer lockar och jag tycker jag får stort huvud hahaha.

Men från och med nu så kommer jag inte klippa det på så länge jag kan, jag har också bestämt mig för att sluta färga det på ett tag nu. Jag tror jag behöver det. Kunde jag gå från att alltid ha uppsatt hår, eftersom jag tyckte mitt hår var fult till att faktiskt inse att det är fint med lockigt hår och har för det mesta utsläppt så borde jag väl kunna inse att min nya ljusare hårfärg är fin den med?


Lite lyx

Har varit på min mosters salong och fixat till mig lite. Eller kan man säga att jag fått lida pin? Jag har iaf varit där och vaxat mina ben. Tycker inte att det var så jättefarligt faktiskt. Tror att jag har ganska hög smärttröskel, har fått prov på det flera gånger. Men tror det blir jättebra. Just nu är jag helt prickig på benen men vad jag hört så ska det inte vara så fint väder imorron. Får inte sola och hålla på på ett dygn pga att hårsäckarna är öppna eller vad hon snacka om. Ingen risk!

Imorron ska jag först tvätta på morgonen, sen iväg på seminarie kl 13 och ca kl 16 ska jag och Emilia träffas på Pitchers, där ska vi käka lite, dricka öl/cider och kolla på fotboll. Imorron spelar nämligen Spanien. Äntligen.

Tror jag ska ta en powernap nu har så jävla ont i huve. Vädret kanske? grått och tråkigt = noll motivation. Jävla skit sommar!

Terroristen!

Det är den nya benämningen på min kära syster. För andra dagen i rad dök hon upp kl 06 imorse. som hon säger det: "det är så tråkigt i dundebo" och "jag vill ha någon att prata med". Jo jag kan umgås och jag kan prata men inte den tiden på morron! Man känner sig helt död i skallen. verkar som jag har ett inbyggt larm när hon är på ingång med. Hon gjorde egenligen inget annat än att öppna dörren och jag vaknade. Och när hon sett att jag är vaken är det kört!

Så Terroristen och Stinky är mina syskon från och med nu!


Mindre ångest nu

Har lyckats få ihop seminarieuppgiften. Jag tror det blev bra, om inte annat förstår jag mer än innan. Det som återstår är att göra en generell kort förklaring av de frågorna som jag valde bort. En kortis med andra ord och det hinner jag göra imorron.

Tror jag höll på bli uppäten i lördags, har myggbett över hela benen och jag håller på bli galen för det kliar som satan! Har nån på armarna med och en på axeln. Man kan tro att jag gick naken men jag lovar jag hade byxor på mig och en långärmad tröja.

Ny dag, ny vecka.. nu kör vi

Då är det ny vecka igen. Förra vart väl helt okej, för denna vecka önskar jag mig bättre väder. Trött på regn och rusk, jag vill ha sol så man kan vara ute. Om inte annat lite bättre väder för att höja pluggmotivationen.

Idag är det iaf jag och finansiell utveckling efter andra världskriget som gäller. Måste säga att jag har lite ångest inför seminariet på onsdag men det är troligtvis för att jag inte riktigt förstår det jag läser och då är det lite jobbigt att sitta med 20 pers till och se ut som en idiot. Speciellt då vi ska ha förberett en liten presentation av de 3 frågorna till seminariet men vi ska skriva själv på en. Är ju klart man tar den fråga som är lättast. Eller för min del den fråga jag förstår men jaja. Sånt är livet!

Så nu ska jag hoppa på cykeln och ta mig till pappa. Finns inte ens chans att man får pluggro här.


Saknat mig?

Det var som sagt 40-års fest i Järlåsa igår. Hade hur kul som helst och det blev kanske en aning för mycket alkohol i en person som sällan dricker numera. Det fick jag sota för idag och det slog till hårt. Har legat däckad hela dan, eller mellan rundorna till toaletten iaf, har helt tappat räkningen. Önskade iaf att jag kunde få dö istället så ni kan nog gissa hur bra jag mådde. Det är först nu..

Formel 1 dags!

Natteravn

Asså den här låten är bäst just nu. Eller kanske inte allra bäst, jag har svårt att bestämma mig. Men jävla bra är den iaf, det är liksom så att man t.o.m bortser från att det är på danska. Skön som bara den är den. Party låten no1 just nu =)

Rasmus Seebach - Natteravn

Fotbolls-VM i Sydafrika

Snart börjar det. Inte långt kvar innan första matchen drar igång. Jag är då jätte lycklig eftersom jag älskar VM, EM också men VM är bättre. Kan man säga fotboll på högsta nivå? Egentligen är väl Champions league bättre på det sättet eftersom det bara är topplag (oftast). Så gruppspelet i VM är väl inte det mest intressanta, det är när åttondel och kvarten börjar. Det är där det blir stenhårt. ÅÅH jag är så lycklig. Kommer försöka se så många matcher jag kan faktiskt. Har ett helt schema uppritat hemma. Dagens matcher är väl inte de mest efterlängtade heller. Imorron är det väl sådär men på söndag smäller det med både England och Tyskland tror jag, Tyskland spelar iaf.

Tråkigt dock att inte Sverige är med men vi spelade inte bra så vi förtjänar inte heller att vara i VM. Kommer definitivt inte hålla på Danmark iaf, det för jag bara inte.

Lagen jag kommer heja på är såklart Spanien och Holland. Spanien vinner VM!

Hur överlevde man...

... sina egna skolavslutningar? Kom hem från min brors för en stund sen och jag är helt seriös när jag säger att det är något av det värsta jag gjort. Inte nog med att jag var skit trött (tror jag håller på bli sjuk), stod jag där och kallsvettades som en gris, nös konstant och var allmänt uttråkad. Det är helt enkelt inte lika mysigt i jumpasalen som i kyrkan.

Träffade massor av mina gamla lärare där. Känns ju uppmuntrande att de fortfarande inte kommit vidare eller rättare sagt de är kvar på samma ställe fortfarande. Det enda roliga är väl att en av mina första lärare, som min bror och syster också haft, nu blivit vice rektor.

Men måste säga att det var tråkigt iaf.

Fy bubblan

Varje gång jag måste gå upp tidigt blir jag påmind om hur mycket jag hatar det. Speciellt när jag vet att jag måste gå ut. Som nu, jag har lovat bror min att gå på hans skolavslutning. Det i säg är väl ingen fara egentligen men just nu är det grått, tråkigt och regningt ute. Motivationen att ens gå utanför dörren är väldigt låg.

Vart är min bil? Ja juste jag har ingen, bara att ta cykeln alltså!


Sony Ericsson MBS-200

Förra veckan köpte jag denna högtalare som man via bluetooth ansluter till mobilen. Den gör att istället för att behöva lyssna på mobilens sämre högtalare kan man bara bära med sig denna lilla sak. Man slipper sladdar också eftersom den laddar precis som en mobiltelefon. Självklart går det att ha via sladd också men man behöver inte. Denna version har också till skillnad från föregångaren en volymknapp så man själv kan höja och sänka. Den kostade 399 kr på netonnet. Jag var och hämtade den på lagershoppen i Örebro, skickar man efter på nätet kostar det lite till för frakt.

Nu har jag iaf testat den och jag tycker den är helt underbar. För att vara så liten och endast en högtalare så är det väldigt bra ljud. Perfekt att ta med till stranden i sommar eller vilken piknik som helst faktiskt. Har inte testat hur länge batteriet håller men det är ju lite så med nya saker också att det tar några laddningar innan den når sin fulla kapacietet.

Idag bara för att testa kopplade jag ihop den med min lilla laptop som har inbyggd bluetooth. Det blev också hur bra som helst. Men andra ord funkar den inte bara med Sony Ericssons telefoner!

Så vill du ha något till mobilen eller laptopen som ger bättre ljud när du är ute på äventyr, då rekommenderar jag denna.



Uppfriskande

Har precis varit ute på över 1 timmes lång promenad. Det var hur skönt som helst. Tror jag behövde rensa tankarna och systemet. Det var i vilket fall som helst helt underbart. Kvällspromenader är hur skönt som helst. Konstigt att man inte gör det oftare. Tror jag ska försöka gå varje kväll eller de kvällar då jag inte cyklar till universitetet iaf.

Jag har syndat... igen..

Varför? Jo jag har köpt två nya par skor idag. Jag som redan har en helt del skor, eller rättare sagt jag tog en bag med skor med mig hem nu till sommaren. Tycker det är ganska bra jobbat faktiskt. Och idag köpte jag alltså fler. Gissa om mamma är glad? Tror inte hon var så överlycklig precis.

Är det inte konstigt?

ÄR det bara jag som tycker att man ofta fastnar i sin kontext. Jag menar att man antingen är sociologiskt lagd och kör på det, man blir ju lite färgad. Sen går man över till ett annat ämne som tex arbetsrätt. Det är ett annat sätt att tänka, sätt att handla och sätt att göra, massa ord och termer man inte förstår alls till att börja med. Efter ett tag vänjer man sig och allt blir återigen en självklarhet.

Jag kände mig så idag igen. Hela föreläsningen idag kunde lika gärna ha varit på grekiska eller något annat språk. Mena även fast det var på svenska så blev det mest massa ord och fraser som jag inte kunde lägga någon innebörd i. Jag förstod helt enkelt inte ett dugg av vad min föreläsare sa till oss idag och man kan kanske säga att uppmärksamheten på vad han sa inte var 100 heller.

Varför blir det så egentligen? Är man för fast i sin egen kontext och verklighet att det tar ett tag att anpassa sig till något helt nytt. För ekonomi och finans är något helt nytt för mig. Jag har varken intresserat mig för det eller lyssnat när man pratar om det. Och nu när jag måste försöka förstå det känns det som jag tagit något alldeles för svårt för mig. kanske skulle jag ha valt något som är mer som det jag läst förut? Eller kanske är det tjusningen av att våga testa något nytt?

Jag ska klara det här och jag ska klara det galant. Jag ska lära mig alla finansiella termer, regleringar och allt vad det nu heter. Jag ska chocka mig själv och visa att det inte är omöjligt att byta ämnesområde. Jag är då medveten om att den kurs jag läser nu på sommaren bara innehåller 2 föreläsningar och 2 seminarier plus en egen uppgift. Det är lite kort tid för att helt komma in i det men jag ska fan försöka. Om inte annat ska jag göra mitt bästa.

Ge mig styrka!

Jag är sååå omotiverad att ta mig till föreläsningen idag. Inte bara pga att jag måste bestiga mount everest på vägen (carolina/universitetsbacken) utan också att det är tråkväder och jag skulle vilja sova. Jag sover skit och är konstant trött känns det som. Helst skulle jag vilja lata mig hela dagen men det går inte eftersom även om jag sket i föreläsningen måste jag ändå läsa kurslitteratur ohc skriva seminarieuppgift. Jag blir så lycklig! SUCK!!!

Ojojoj

Introduktionen till nya kursen var helt okej. Som vanligt var där en blandning mellan sköna och konstiga människor. Så nu har jag lite jobb framför mig. Böcker ska läsas och jag har en seminarieuppgift att skriva tills på onsdag, efter det så har jag ännu en seminarieuppgift att göra till onsdagen efter det. Sist men inte minst på kursen ska vi skriva ett PM på 5-6 sidor. Det ska handla om något som har med Sveriges finans, företag och samhälle att göra. Tror jag ska skriva om industrialismen, lagom komplicerat tycker jag och det känns som att jag kan en del om det redan.

Jag var också förbi norrlands nation och skriv in mig så nu kan jag parta på nationerna och dricka billig öl! Träffade också en trevlig kille där, han var lika vilsen som jag var då den vanliga ingången inte var öppen. Vi gjorde sällskap en bit på vägen hem och vi har väl sagt att vi ska träffas igen. Kul. Mormor hade senare jätte kul åt detta när hon läste mitt horoskop och det stod nånting om kärled den 9/6 vilket är idag. Ett tecken? Vi får se vad som händer.

Sen spenderade jag säkert 2 timmar åt att hjälpa mormor fylla i papper till försäkringsbolaget, var nån gubbe som körde in i henne i rondellen förra veckan och det blev en buckla på bildörren.

Vi var även ner på stan, till min mosters salong, och gjorde lite andra ärenden. Dagen avslutades med att mormor bjöd mig och mamma på Thaibuffé. Gott gott!
Nu är jag helt slut och tänker nog inte röra mig ur sängen resten av kvällen!

Ekonomisk historia

Idag börjar första sommarkursen för min del. Ska läsa Ekonomisk historia, typ globalisering, hur man gjort för att få igång ekonomin efter krigen och hur de stora företagen etablerat sig. Det kan bli jävligt intressant men också tråkigt kanske? Det beror nog helt på hur föreläsaren är, vad som ska göras men verkar inte som att det kommer bli allt för intensivt så jag överlever. Har introduktion och föreläsning idag, föreläsning imorron, seminarie nästa onsdag, föreläsning nästa torsdag, seminarie näst nästa onsdag och sen är det ett PM (som jag inte riktigt vet vad det är vi ska göra) som ska vara inlämnat 12e juli.

Men vad gör man inte för sysselsättningens skull? Eller? Kom ju fram till att jag älskar att plugga så mycket så why not ta en sommarkurs liksom? Eller inte, snarare att jag vill överleva sommaren utan SOC ångest!

Over you

Säger bara: VILKEN JÄVLA UNDERBAR LÅT!!! måste nästan grina faktiskt... Hade aldrig hört talas om den innan jag råkade ramla över den på youtube. Youtube <3

Papermoon - Over you


There is nothing to say
About the things we've gone through
No more aces to play
I played that's what you've done too

You have broken my heart,
but that wasn't enough
You have torn it and cut it to pieces

I can't love anymore
Since you walked out that door
How I wish it wasn't true
I'd be over you
Somewhere deep in my heart
I will make a new start
Then I'll know it for sure
That I'm over you

I was here in your arms
I thought that I belonged there
But you made up your mind
I could not believe it
I could not believe it's true
That you hurt me this way
You have broken my heart into pieces

I can't love anymore
Since you walked out that door
How I wish it wasn't true
I'd be over you
Somewhere deep in my heart
I will make a new start
Then I'll know it for sure
That I'm over you

I can't love anymore
Since you walked out that door
How I wish it wasn't true
I'd be over you
Somewhere deep in my heart
I will make a new start
Then I'll know it for sure
That I'm over you
That I'm over you

Ingen inspiration

Jag har faktiskt nada inspiration till att blogga just nu. Det händer inget speciellt. Känns som en av de där mittemellan-dagarna. Börjar ny kurs imorron så kommer ha lite att göra några veckor framöver men that´s it. Fest till helgen i Järlåsa, faster fyller 40.

Ingen inspiration till någonting faktiskt. Sover inge vidare heller, ligger mest och rullar så är ganska trött.

Jäklar...

... vad dålig jag har varit på att blogga idag. Men jag har haft så mycket för mig att jag inte hunnit. För att göra lång story kort så har jag varit på Akis (det gick bra), sen hemma ett tag och försökt sova eftersom klockan bara var lite i 9 när jag kom hem igen, men det gick inte eftersom min syster ringde och pratade och pratade. Fick se mig besegrad och gick upp igen vid 10. Bråkade lite med Zebban innan jag stack iväg och tankade och åkte till Apoteket. Trevligt att hinna dit innan alla pensionäret ockupperade stället, köpte också lite lunch i form av pastasallad på ICA. Åkte hem, käkade, mormor kom förbi, fikade. Sen åkte jag, mormor och mamma ner på stan till nå guldhandlare för mamma skulle kolla nå gammal tändare hon fått sen vidare till nå blombutik där mormor gick och sa att allt var fint eller så klagade hon högljutt. Diskret är inte en egenskap som passar in på mormor inte. Blev en sväng till min mosters salong på stan också. Jag bokade lite tid för att vaxa mina ben nästa vecka.

Efter det mötte jag upp Emilia på stan. Vi shoppade lite, köpte 2 linnen, 1 klänning och 1 bolero. Hittade också ett par snygga skor på skopunkten men ska åka till stora affären imorron istället för lilla på stan och se om jag kan hitta något annat också. Sen åt vi en jätte god sallad och snackade en jävla massa skit. Det hela rundades av med en promenad och en cykeltur hem.

Nu är jag helt slut, fötterna värker! Så tror jag ska lägga mig i ett varmt bad, köra en liten ansiktsmask å hårinpackning...

Inte människa

Blev väl väckt sisådär lite över 06. Men ska man ha bil får man väl offra sig? Ska snart iväg till Akis på undersökning. Sen får vi helt enkelt se vad som händer...

Så kan det gå

Har känt mig lite halft rastlös hela dagen faktiskt. Kalaset tog sin tid och jag försökte hoppa över mycket men lite kladdkaka och grädde blev det. Dock säger jag att man aldrig lär sig, min mage pallar inte grädde så här sitter jag nu med magknip.

Har dessutom burit och grejat med sängar och annat idag. Mamma och jag har sprungit upp och ner till källarförrådet ett x antal gånger.

För övrigt har jag nu min stora gamla laptop tillbaka. Han har dock sina begränsningar när det kommer till dagens teknik men den snurrar fortfarande iaf och det är skönare att surfa runt på den än den lilla hela tiden.

Kalas

Idag är det kalas, igen... Varför fyller alla år hela tiden när man försöker hålla en viss diet? Tror inte att fikabröd skulle ingå. Har iaf den glada nyheten att jag gått ner 3 kilo den här veckan. Måste erkänna att jag dissade herbalife och körde på nutrilett istället plus att jag rörde mig mer. Var ute och sprang i spåret och lite sånt. Ska till gyn imorron så hon kanske inte dödar mig om hon ser att jag gått ner och så om hon får höra om min plan för sommaren så blir hon kanske lite gladare? Aja det ska nog gå bra iaf.

Nu måste jag slänga i mig något litet och upp till Gränby snabbt innan jag cyklar vidare till pappa. Ciao

Stationerad

Har varit hemma i Uppsala i flera timmar nu men har inte haft tid att blogga. Har helt enkelt haft lite annat för mig.

Först kom pappa vid 12 tiden och hämtade mig, vi tog det lugnt i vår takt. Först åkte vi till Net-on-net's lagershop som finns i Örebro. Vi gick runt där ett bra tag och kollade runt på diverse grejer. Köpte högtalare till mobilen som går via bluetooth, tänkte det är perfekt till playan, grillningen och Cypern i sommar (review kommer när jag testat den). Sen stannade vi på MAX och käkade innan vi drog hemåt, älskar deras kycklingsallad alltså.

Väl hemma så kollade vi först min punkterade cykel, vilket visa sig att det inte var en punka utan en student som helst enkelt bestämt sig för att sno min ventil. Så jag och pappa tog en från en skrotcykel i förrådet. Så min cykel är som ny.

Hann packa in mina saker och var hemma ett tag innan jag drog till Järlåsa. Till pappa Thomas, hämtade upp syster med pojkvän på vägen. Vi åt på Jarlis, valde chicken bits som hade skit god sås. Trevligt var det iaf.

Nu sitter jag mest och gör ingenting, lovade bort mig som fyllechaffis till syster och pojkvän men lite svarta pengar är väl andra fel? haha Så får se när de vill bli hämtade...

Men andra ord, som vanligt full rulle!

Väntar...

Har packat klart, har städat klar och nu sitter jag och väntar. Väntar på att pappa ska komma och hämta mig och alla saker. Det är galet var mycket skit jag har med mig. Funderar ens på om jag kommer använda allt och jag lär ju köpa nytt under sommaren med. Det som skall packas in i bilen nu är en stor resväska, en mindre resväska, en bagväska, en påse med herbalife grejer, en skolväska med lite grejer, sen ska blommor och lite matgrejer med samt att cykeln ska på. Erkänn jag är duktig. Kommer bli en regäl rensning innan jag åker till Cypern. Som det är sagt ska jag köpa en ny säng i sommar, då har pappa och jag tänkt fixa det i slutet av Juli, början av Augusti då han har semester. Så antar att mycke av min packning samt blommor kommer åka med då.

Nu skall grillas och vinas

Om ca 15 minuter skall vi i korridoren samlas och planera kvällen. Troligtvis kommer det iaf bli grillning för de som vill vara med. Sen kommer det bli vin för mig iaf, såg att Markus hade massa öl och Martin hade nog också öl. Med andra ord, det blir som det blir, vi har inte planerat så noga men jag känner mig redo. Dock är jag inte så stolt över fakta att jag inte ätit ett dugg på hela dan, eller jo jag provsmakade min hemmagjorda snickers och det fick nog ses som brunch och senare på eftermiddagen kan jag bara minnas ett glas mjölk. Fy på mig! Men ska försöka få i mig något ätbart innan jag börjar dricka iaf, så jag lovar jag kommer leva när denna kväll är över.


Vet inte vad det är men blir jävla bra bildljus när man står vid fönstret =)


Det gick!

Nu har jag packat alla mina saker i resväskor, elelr skorna fick ligga i en annan väska, blir lättast så tror jag faktiskt. Så till stor del är jag klar med allt. Tänkte dammsuga golvet innan jag sticker imorron, det blir lättast när jag fått ut alla grejer, bäddat sängen och så.

Har också gjort egna snickers idag, Markus och Martin gav tummen upp så antar att de var bra. Ikväll vet jag inte riktigt vad som gäller, tror det blir grillning på baksidan och lite dricka på det. Kommer bli great!

Packa, packa, packa

Jo jag håller på och försöker packa ner hela mitt rum i 2 resväskor. Dessa 2 resväskor ska jag försöka överleva på hela sommaren. Eller försöka, det är typ allt jag äger så har klarat mig på det hittills. Kruxet är kanske att min kläder täcker min säng just nu, har inte ens hunnit till skor och andra prylar. 2 resväskor en stor och en mindre, tror ni jag kommer att lyckas?

Queer as folk night

Kommer spendera kvällen med att se så många avsnitt av Queer as folk som jag hinner med. Det för att jag knappast kommer kunna kolla så mycket under sommaren hemma, så länge jag inte kan ta tillbaka min gamla stora laptop från pappa i sommar. Varför? Ja serien är inte direkt Osama säker, han skulle dö haha.

Liten bild från Visby... bääää haha

Sjukt skönt!

Tog på mig träningskläderna och tog tag i dagens träningspass. Blev en runda i spåret. Satan så härligt men samtidigt var det jobbigt som satan med alla backarna. Känner mig helt slut så man kanske ska stoppa något i magen?

Det är iaf underbart vad ett "fyspass" kan göra...

Bergsklättring

Eller nja lite iaf hahaha. Det roade jag mig med sista timmarna på Gotland. Finns det något roligare än att klättra runt bland klipporna och leta fossiler? Troligtvis haha men jag kan roa mig ganska länge med detta. Har alltid kunnat.








Svenska fotbollslandslaget

Jag kände att jag behöver lätta mitt hjärta nu ungefär 1 vecka före VM börjar. Ett VM där Sverige inte kommer att vara med. Vi förtjänar inte heller att vara med så som vi spelade i kvalet men nog snackat om det. Tycker hur som helst att det är jävligt tråkigt, men fotbollen kommer vara på högsta nivån i vilket fall som helst. Jag kommer heja på Spanien och Holland som jag alltid gjort. Men sak samma det är inte det jag vill prata om... än.

Men något som fick mig att reagera var en artikel jag läste på aftonbladet. Spelarna säger kort och gott att de klarar sig bra utan Zlatan (som inte vill spela i landslaget länge och experter verkar deppa ihjäl sig över det). De har också skapat en poll med ungefärlig fråga "Tar vi oss till EM utan Zlatan?". Nästan 70 % av ca 18 700 personer anser att vi gör det. Spelarna som spelat två matcher nu och Sverige har faktiskt vunnit, måste dock påpekas att jag inte sett matcherna så kan bara bedöma efter vad andra sagt. Det känns iaf som att Sverige klarar sig utan Zlatan!

Ja visst han är Sveriges bästa spelare enligt de flesta, men det har inte fungerat i landslaget. Varför? Kanske för att landslaget inte kan rätta sig efter Zlatans sätt att spela fotboll hela tiden, det blir ju fel. Rätta mig om jag har fel men det är ju bara Zlatan, Zlatan, Zlatan inför varje match. Vart tog resterande 10 man i startelvan vägen för att inte nämna de som sitter på bänken. Nej jag tror det är bra för svensk fotboll om vi spelar utan Zlatan, om han nu är så överlägsen alla andra, funkar det inte om han ska vara på top och få alla bollar. Det begränsar våra spelmöjligheter.

Så tyvärr Zlatan jag tycker du kan sitta hemma och följa Sveriges matcher från soffan i ditt lyxhus!

Sommarlov!!

Godkänd på uppsatsen, VG på arbetsrätten! Nu tar jag sommarlov! Detta ska firas med bio ikväll, Sex and the City 2 skall ses.

Nu måste jag få något i magen har inte "ätit" sen kl 14. See you later!

De vet hur de ska tjäna pengar

Fick mail idag om nå Twilight movie night. Där de kommer visa första, andra filmen följt av den tredje och nya som har premiär. Det är alltså som Lucia movie night ungefär, man får lite snacks, dricka och popcorn, de kommer dessutom ha lite utlottningar och tävlingar i pauserna. Vad kostar det här kalaset då kan man undra?

Jo jag var faktiskt in på sf.se och kollade. Det kostar 275 spänn! Det är ju helt galet! Då kan man lika gärna ha maraton hemma och sen åka ner på stan och se den nya som har premiär. Så gjorde vi innan New Moon hade premiär. Och seriöst ska man kolla på film hela natten kan jag av egen erfarenhet säga att man inte är så pigg fram emot 4-5 på morron då de visare den tredje.

Den som vill får ju självklart gå, jag tycker inte att det är värt pengarna. Lucia movie night däremot är bättre eftersom man får se tre filmer man inte sett innan.


Vet ni att...

Vet ni att jag skulle vilja ändra färg på Spotify?

Det kan ju inte bara vara jag som tycker det är skit tråkigt med den grå färg som är på spotify? Skulle det inte vara lite roligare om man kunde göra den mer personlig? Mena det kan man med winamp, windows media player och andra program. Man kan tex göra windows på sin dator personligt om man har Vista iaf, vet inte hur windows 7 fungerar. Antingen skulle man kunna ha skinns i spotify som jag kan välja av och ta den man gillar bäst, eller varför inte kunna ladda ner skinns? Det borde ju gå att fixa. Jag tycker iaf att standardfärgen är skit tråkig! Det var iaf en tanke som jag ville dela med mig av haha.


Skivan med den långa titeln

Det är såklart Erik Grönwalls album som släpps imorron. Det heter Somewhere between a rock and a hard place, vem kom på det liksom? För den som har premium på spotify så har man kunnat lyssna på den redan idag. Det har jag också gjort. Och vad tycker jag om den då kan man undra?

Jag är väldigt besviken. Definitivt ingen wow känsla och absolut inget nytt. Jag hade förväntat mig mer men det är väl bara att acceptera läget. Sorry Erik, jag såg verkligen fram emot din skiva, kommer säkert spela den på spotify men jag kan inte köpa den =(


Sommarstädning

Har varit iväg på morgonen till Nina och skrivit klart opponeringen till morgondagen, då det är opponering på arbetsrättsuppsatserna. Känner dock att våran tid suger, vi har 16-19, skit kul! Kalla mig partisk men vår uppsats är iaf inte värst.

Just nu håller jag på att sommarstäda lite. Man kan lika gärna börja med det man kan göra. Så har precis gjort klart badrummet så nu är det skinande rent där inne. Funderar nu på om jag ska köra mitt fönster och sen låta resten vara för är ingen idé att damma nu det är för mycket saker. Kanske ska kolla och börja planera vad jag ska ha med mig hem. Kommer mest bli kläder men man vet aldrig om man hittar något annat roligt!

RSS 2.0