Magnus Betnér är KUNG

Var som sagt på Magnus Betnér på Kåren igår. Asså han är sååå jävla bra, så det var skitkul att se honom live. En komiker till på listan som är avbockad nu =). Synd var dock att det var en hel del väntan. Kändes som det aldrig körde igång och pauserna innan han börja var långa. Men det var ju vår favvo DJ från i fredags där så musiken var bäst.

Ja jag vet att hans skämt inte passar alla men jag gillar sån sorts humor, även om det kanske gick lite långt emellanåt ;).Snart ska jag dra mig iväg till universitetet på föreläsning, känner att man kanske borde gå på delkursens sista föreläsning. Dessutom är det på en annan bok som jag inte har här i Örebro än så känns som en bra uppvärmning inför imorgon så jag kommer få umgås en del med den boken. Efter det blir det hem, käka och packa innan vi drar hem till Uppsala för helgen. Nice!

Man måste njuta ibland

Har suttit ute i solen nedanför huset. Man får passa på och njuta och fylla upp energiförrådet när man kan. Asså det är sååå underbart skönt med sol och värme. Det blir mer och mer tydligt för mig att jag blev född i fel land. Tänk att bo någonstanns där man inte behöver frysa på vintern!


Vad skulle korridoren göra utan mig?

I denna korridor görs typ ingenting för tillfället. Alla klagar men ingen gör något åt det. Senaste problemet då. Dammsugaren fungerar inte och detta får jag veta via en lapp på dammsugaren. Frågar ett antal personer om något skrivit till ÖBO angående detta och får jag har inte gjort det, jag vet fortfarande inte vem som skrev lappen för övrigt.

Typsikt att det ska krävas en kvinna till att fixa saker och typiskt att det ALLTID är jag. Jaja problemet måste ju ligga någonstanns så jag öppnar upp dammsugaren och det första jag ser är ju att påsen är full samtidigt som det typ spruckit så massa skit ligger i hela behållaren. Jag byter och tömmer. Dammsugaren får ju igång men suger inte, jag antar redan här att det är stopp någonstanns i slangen. I slutändan visar det sig att stoppet sitter längst ner i munstycket så det är bara att gräva på. Det som kommer ut är inte nice alltså. Men nu jävlar suger dammsugaren som en kung, blir inte den minsta dammtuss eller gruskorn kvar. Är det för övrigt bara jag som tycker det är kul när det rasslar i röret? haha

Så vad skulle min korridor göra utan mig?

Detta drog jag ur munstycket.. usch!

En fixardag

Tog mig lite sovmorgon idag, sket i föreläsningen och låg kvar i sängen. Gisses, snacka om att det är skönt emellanåt. I vilket fall som helst har jag lite att göra idag eftersom jag åker hem till Uppsala imorgon. Rummet måste städas, kläder måste tvättas, kläder ska packas och ja jag har ju en del småplock att ta hand om.

Senare ikväll ska vi på Betnér på kåren, ska bli riktigt kul faktiskt. Längtar!

Angel

Favoritlåten just nu är: Akon - Angel


I’m looking at an angel
And believe me when I say
She got that whole place blowing [x2]
She got that whole place glowing
I’m looking at an angel
And believe me when I say
She got that whole place glowing [x3]
And she’s high in the sky singing
Way above the clouds in the sky singing [x4]

She got wings she got a halo
It seems to me so unnatural
Cos that’s one thing that I just don’t know
What seems to be so incredible
She looked at me took me by surprise yeaaahh
As if she took me by the hand to some foreign land
And had me way up
Way above the clouds in the sky singing [x4]

Singing my song yeah yeah
From dust til dawn yeah yeah
I know you got a lot on your mind
But it won’t be long yeah yeah
It always get better yeah yeah
And I may be wrong yeah yeah
Some never get it across the line before they make it home yeah yeah
Singing my song yeah yeah
From dust til dawn yeah yeah
I know you got a lot on your mind
But it won’t be long yeah yeah
It always get better yeah yeah
And I may be wrong yeah yeah
Some never get it across the line before they make it home yeah yeah

I’m looking at an angel
And believe me when I say
She got that whole place blowing [x3]
I’m looking at an angel
And believe me when I say
She got that whole place glowing [x3]
And she’s high in the sky singing


Hur tänker CSN??

Hittade precis en intressant lista i Emilias blogg angående vad CSN räknar med att pengarna (studiemedlet) vi får ska gå till varje månad och hur det fördelas. Jag kan ju säga redan nu att min och Emilias lista kommer se en aning annorlunda ut (Se hennes här). Så hur ser det ut för mig då tro? Ligger jag i fas med CSNs uträkning? Eller är jag helt ute och cyklar?

Inkomster (kr/mån): 7820 (studiemedel i kronor för fyra veckor)
Utgifter (kr/mån):
Bostad: 3090
Mat, hemlagad: 1620
Kläder/skor: 520
Hygien, hälsovård: 260
Tv/telefon: 770
Kåravgift: 60
Studiematerial: 778
Hemförsäkring: 140
Förbrukningsvaror: 110
Lokaltrafik: 640
Tandvård: 36
Fritid: 400
El: 264
------------------------------------------------------------
Nu ska vi se hur det ser ut för mig (avrundade priser):
Inkomster (kr/mån): 7820 (studiemedel för fyra veckor) numera är det faktiskt 8140 kr/månad
Utgifter (kr/mån):
Bostad: 2560 kr
Mat, hemlagad: max 800-1000 kr
Kläder/skor: 300-600 kr
Hygien, hälsovård: 200-300 kr
Tv/telefon + internet: 800 kr
Kåravgift: betalar inte längre
Studiematerial: 300-1200 kr det beror på om jag inte lyckas låna böcker, litteratur är dyrt
Hemförsäkring: ingår i hyran
Förbrukningsvaror: 100 kr kanske, beror på vad man räknar som förbrukningsvaror
Lokaltrafik: 500 kr
Tandvård: 100 kr med tandvårdsförsäkringen
(Fritid: de pengar som blir över när mina måsten är avklarade)
El: ingår i hyran
Summa: 5810 kr (ibland upp till 6800 kr beroende på litteratur)

Hur kan vi tolka det här då? Jag kan iaf se att jag har billigare hyra än det CSN föreslår, där el och hemförsäkring ingår. Sen måste man äta väldigt mycket enligt CSNs uträkning, menar jag tycker inte att jag snålar med mat direkt och egentligen kan man räkna in hygien och hälsovård i det också eftersom jag köper allt på samma gång (tex toapapper, städsaker, schampoo mm). Jag la också till internet med telefon och tv eftersom jag har mobiltbredband vilket gör att det kostar lite mer. Förbrukningsvaror kan man tolka lite hursomhelst kanske så vet inte hur jag skulle räkna på den. Lokaltrafik så är det mest om jag åker hem till Uppsala och buss i Örebro är inte dyrt och det blir inte av så ofta. Sen det här med shoppingen, jag vill inte köpa för mycket eftersom jag får ångest och inte heller för dyra saker så därför håller jag nere på kostnaden ganska bra.

Det här med studiematerial är egentligen en students största problem tycker jag. Kurslitteratur är svindyrt. Visst jag försöker alltid hålla nere den kostnaden eftersom jag lånar på bibblan eller köper begagnat. Men i stora hela så är det litteraturen som är värst.

Så enligt min lista så har jag mellan 1000-2000 kr per månad att lägga på fritidsaktiviteter för det är ju det jag gör när jag inte pluggar eller?

Jag är dock medveten om att detta inte går ihop för alla men är det inte lite efter vilken livsstil man väljer att leva? Jag tycker inte att jag har för lite pengar på något sätt eller jaa man vill väl alltid ha mer men det är inte så att jag går under på något sätt. Mena jag har mina måsten dvs räkningar, mat och ev kurslitteratur att hantera varje månad, efter det får jag göra vad jag vill med resterande. Jag håller väldigt bra koll på min budget och överskrider den inte heller. Men nu är ju jag van och är fram en familj där vi alltid fått kämpa för att få sista kronorna att räcka.

Trodde man diskuterade på seminarier?

Uppenbarligen inte på våra iaf. Kändes som hela seminariet gick ut på att sammanfatta det vi kommit fram till på frågorna. Och så pratade vår lärare förståss, tror han kompenserar för att det är så några som kommer på hans föreläsningar (undra varför erhm). Rykten har nått mitt öra och sagt att det var ca 15 pers som inte var på hans senaste föreläsning, och jag förstår det. Man går ju bara på de föreläsningar man anser givande, ofta märker man ganska tidigt vilken föreläsare det inte är någon idé att lyssna på. Jag tycker lite synd om honom men samtidigt så är det ju för att jag ska lära mig något av det och det har jag inte gjort. Jag sitter snarare och sover eller funderar på något annat.

Så seminariet idag fick inte många plus i kanten kan jag säga. Detta innebär alltså att jag troligtvis inte går på föreläsningen imorgon heller, tror jag roar mig med att packa och städa istället. Däremot vill jag gå på den på torsdag eftersom den troligtvis blir mer givande (?), det är iaf en annan bok så kanske är bra att gå.

Nu ska jag nog röja i mitt rum, ut med sopor och disk samt ta ett varv med snabeldraken och efter det ska jag belöna mig själv med en isglass! Bra va?

Skönt med promenad

Jag och Emelie har varit ute på promenad nu på morgon. Hur duktiga är inte vi liksom? Brukar aldrig vilja ta mig upp ur sängen tidigt för att gå på promenad men nu blir det andra bullar kan jag säga. Men det känns bra faktiskt, man borde kanske göra det oftare men så blir det inte. Måste säga att det är jävligt kallt ute. Man blir lurad av att solen skiner, tror inte riktigt att man fattat att den inte ger samma värme längre. Så nu måste jag värma upp mig lite.

Annars bjuder dagen på seminarium 3. Ser inte fram emot det om jag ska vara ärlig men det kan vara för att jag tycker uppgiften till den var konsigt och ja jag har inte så mycket koll. Kanske blir det efter att gruppen snackat ihop sig före seminariet. Hittills har vi inte diskuterat någonting. Efter det måste jag röja i mitt rum, typ dammsuga så jag slipper göra det imorgon. Det är ev. snack om att gå och se fotboll ikväll, Örebro - Kalmar. Känns som att det kommer vara sjukt mycket folk, frågan är hur intresserad jag är?

Imorgon blir det Betnér det ser jag fram emot. Ska bli kul, har inte sett honom live förut. Tror det var två år sedan vi var på nå komikershow med Björn Gustafsson, Soran Ismail, Måns Möller och Özz.

Sen bär det av hem till Uppsala på torsdag eftermiddag/kväll. Har inte varit hemma på evigheter nu så ska bli skönt faktiskt. Och ska passa på att vara hemma några dagar så jag slipper stressa också.


Det är verkligen PMS-varning på mig idag

Redan sedan imorse har jag varit lättretlig. Jag hänger upp mig på saker och framförallt känns det som att jag är långsint också. Det bara bygger på och det finns inget jag kan göra åt saken känns det. Inte ens musik som i vanliga fall hjälper gör någon nytta just nu. Känns lite småtrist faktiskt.

Å vad är jag upprörd över kan man kanske undra. Det är allt ifrån att vårat kök ser ut som skit, ingen gör något åt det, plockar undan efter sig själv eller sköter sin städvecka. Jag är irriterad inför seminariet imorgon, inför seminariet nästa vecka, en uppgift som vi ännu inte har fått och att den ligger mitt i den vecka då man ska göra tenta som vi får uppgifter till på torsdag (nån gång).

Det är bara lite av det jag lägger energi på i onödan just nu. Jag orkar inte egentligen men ja så är det just nu. Hela den här dagen har varit skit sen dess att den började, antar att det är en sån dag.

För att tänka lite positivt iaf så skiner solen och vi fick tag i biljetter till Betnér på onsdag och för att inte förglömma att jag slipper sitta på ett tåg med 2 byten hem på torsdagskvällen, för jag får åka bil. =)

Det är iaf gratis att drömma

Verkligheten ser tyvärr lite annorlunda och det är ganska dyrt dessutom. Sitter och dagdrömmer lite om en av de snyggaste bilarna någonsin, Audi R8 GT. Om man bara hade pengarna så hade man varit ägare av denna pärla. Så man får fantisera lite så länge.


Fått svar på mina blodprov

De sa om ca 2 veckor men jag har redan fått svaret på mina blodprov som togs i onsdags. Det var lite nervöst att öppna brevet kan jag säga. Det var inga fel alls på proverna, de hade jättebra värden så antar att jag är frisk då. Så mina extra hjärtslag måste bero på stress eller att jag drack så mycket te i början av terminen vilket jag slutat med och det har minskat. Så jag för försöka stressa mindre och inte stressa upp mig själv över småsaker, det löser sig.

....

Jahapp då får man sitta och vänta igen då? Blev väckt tidigt imorse av ett en av mina grannar, över, under, syd, öst, väst eller norr, ingen aning om vilken granne, men denne tyckte det var jättebra att köra dunkadunka kl 9 på en söndag. Jag anser att ska man respektera folk som tentapluggar på kvällarna på helgerna så borde man väl också respektera dem som inte vill gå upp kl 9 på en söndag?

Så tiden har jag använt till att läsa lite till seminarieuppgiften som vi ska göra imorgon, till seminariet på tisdag. Men måste leta reda på etiska regler hos ett ganska stort rekryteringsbolag. Bara att se glad ut alltså.

Annars längtar jag till formel 1 som börjar klockan 2, kommer bli asspännande nu när säsongen börjar dra ihop sig. Tror att det bara är 4 race kvar efter detta så får man lägga sig i ide till mars sen när det drar igång igen.

Så nu ska jag väl i stort bara sitta och glo tills det börjar, väldigt roligt. Promenad kanske?


2 bra filmer

Kvällen har spenderats framför tvn och två vad det visade sig riktigt bra filmer. Jag och Emelie har kollar på The last song med Miley Cyrus och Remember me med Robert Pattinson. Jag blev faktiskt positivt överraskad av båda filmerna, jag hade egentligen ingen aning om vad de skulle handla om så det kanske var bra. I vilket fall som helst så visade det sig att filmerna inte bara bestod av kärlekstrams utan hade en handling och det gick inte att förutse slutet, redan i början av filmen. Alltså ett bra betyg.

Jag vill rekommendera båda dessa filmer. Inte för krångliga och rörande.


Kul kväll igår

Riktigt kul faktiskt. Kåren har definitivt förbättras. Musiken var helt underbar eller ska man ge cred till DJ:en kanske? Hon och jag skulle kunna bli goda vänner för hon hade grym musiksmak. Så vi dansade asset av oss till stängning och då var jag knappt trött så blev Panpizza hemma hos Gabi och lite skitsnack. Egentligen var jag inte trött när jag gick och la mig heller så hade lite svårt att sova faktiskt.

Idag blir segdeg dag. Formel 1 och film det är grejer det!

Sista festen på ett tag

Dags att dra iväg på den sista förfesten på ett tag framöver som det ser ut. Jag är inte ledsen men det kommer bli tråkigt faktiskt! Vad folk än säger så blir det roligare med alkohol!

Kul med pengar...

... synd dock att de försvinner lika fort. Alla räkningar är betalda och nu är det litteratur och annat som ska inhandlas med pengarna som är kvar. Har jag tur kan jag få tag i böcker på bibblan i Uppsala.

Nu är det formel 1 träning. Med andra ord Formel 1 helg och jag är överlycklig. Det är den bästa säsongen någonsin så man kan inte få nog.

Dagens teknik

För några veckor sedan pajade min bildskärm till datorn, nu har min brorsas bildskärm också pajat. Hur snällt är det liksom? Vilket betyder att jag återigen måste ge mig ut på jakt efter en skärm, det är inte lätt man min bror han samma begränsade budget som jag och hemma finns inget netonnet. Det blir bra det här, i värsta fall får vi väl skicka efter skärmen om vi inte hittar någon bra och billig.

Man känner sig inte så het

Alltså finns det något värre än hår? Just nu tänker jag mest på håriga ben eftersom mina skulle behöva vaxas vilket jag inte har tid med förrän nästa vecka: Jag får alltså se ut som en varulv i 1 vecka till. Okej så hårig är jag faktiskt inte men tillräckligt för att vaxa bort det. Jag tycker att vaxa är bättre än att raka, mena orka!

Ännnu mer känns det eftersom imorgon troligtvis blir sista utgången på ett bra tag för min del då jag räknar med minst 2 månader på Cambridge + 2 veckor upptrappning. Så nästa gång jag festar är väl juldagen? Vi vet ju alla vad som brukar hända då och antar att jag inte kommer göra någon besviken iår heller hahaha.

Bra då har jag fått vädra mina "håriga" ben! haha

Nu ska jag nog gå och lägga mig, facebook funkar ju inte!

Känns som fredag

Är det bara jag som tycker det känns som fredag idag? Fick en konstig känsla att det var det när jag lämnade en bok på universitetet nyss. Är inte det jättekonstigt. Kanske är för att jag gjort klart första delen av hemtentan och pluggat det jag orkat. Så för mig är det helg men det är inte fredag.

För övrigt mår jag ganska bra, lite ont i huve. Är det något bra på tv ikväll eller ska man fixa sig en rulle?

Såhär blir det framöver

På tal om Cambridgekuren så kommer jag börja på onsdag tror jag, köra så långt jag kan och orkar förhoppningsvis tills jag når mitt mål. Jag och Nina var som sagt på infomöte igår, vägde oss och köpte produkter. Så jag är redo att börja när jag vill dilemmat är väl om jag ska börja innan jag åker hem till Uppsala eller efter?

Om jag kan diciplinera mig själv att köra 3 shakes om dagen i lite mer än 2 månader kommer jag kunna gå ner 1-3 kilo i veckan. Alltså på 8 veckor plus minst 2 upptrappningsveckor där jag väljer mig med mat igen kommer jag kunna gå ner mellan 10-28 kilo. Mitt mål är ca 15 kilo.

Varför jag gör detta?
Jag har testat allt möjligt, ändra om kost, tränat massor men det går för långsamt att gå ner jag kommer få hålla på tills jag dööör. Okej inte riktigt men jag behöver tappa vikt snabbare för att kunna motivera mig själv, för att kunna göra det lättare. Jag gör det för mig, jag måste få vara egoistisk den här gången. Jag vill vara snygg till examen i vår, jag vill kunna ge bästa sidan utåt på VUF i vår. Det är jag mot mig själv nu. Jag har tagit tag i så mycket annat och detta kan jag inte fortsätta putta framför mina fötter så nu är det dags.

Så jag ber inte om att ni ska förstå. Jag ber om erat stöd. Jag vill klara detta så det kommer inte bli något festande för mig framöver. Jag kommer kunna umgås som vanligt men det blir inga filmkvällar MED snacks för mig, inga ostkvällar MED ost, inga biobesök MED popcorn. Ja ni förstår, jag kommer fortfarande kunna umgås men det blir inget ätbart i min mage.


God morgon

Jag har sovit underbart skönt, vakande före klockan och låg och drog mig lite i sängen. Känns mycket bättre idag faktiskt, känner att gårdagen gav mig några svar iaf. Framför allt kan jag slappna av och veta att det inte är något allvarligt och att jag måste försöka stressa ner, eller som jag sa reducera stressfaktorer. Så idag ska jag göra klart hemtentauppgiften jag startade för några dagar sen. Tänkte göra det igår men förståeligt varför.

Fick för övrigt inte ligga och dra mig så länge jag ville imorse. Fanny smsa och sa hon glömt sitt smink. Tjänster och gentjänster så klart hon fick komma in och sminka sig. Eller vi brudar måste ställa upp för varandra. Jag tror iaf på att hjälper man andra så kommer andra vilja hjälpa dig när du frågar. Visst finns det vissa som säkert hjälper andra för att försäkra sig om att de får hjälp men det är inte samma sak enligt mig iaf. Jag hjälper för att jag vill och förväntar mig ingenting tillbaka MEN det är ju trevligt om folk uppskattar ens hjälp och hjälper mig nån annan gång. Det var väl inte så svårt?

Nee nu är det dags för lite frulle och sen har jag en hemtentauppgift att ordbajsa mig igenom.

Vad är det för fel på mig?

Just av denna anledning gillar jag inte att gå till doktorn när man inte kan få konkreta svar. Kom nyss hem från vårdcentralen. Tror detta är en av de konstigaste upplevelserna i mitt liv. Har ju aldrig direkt varit sjuk så har inte varit till läkaren.

Men till att börja med så fick jag komma in till distriktsläkarnen som ringde mig imorse. Hon pratade lite och ville hur jag skulle förklara hur jag kände mig. Så hon sa att det lät som att det kunde vara extraslag jag pratade om. Så rätt som det var så, nu ska vi lyssna på dina lungor och lite hjärta så ta av dig allt på överkroppen.. Öhhh jaa kändes ju optimalt att klä av sig bara sådär men okej. Så hon lyssnade och sa att hon tycker det lät ganska bra men kunde höra att jag var lite stressad men fråga om det kanske var sjukhus miljön och ja så blir det ju alltid för mig. Bara man går in så stiger pulsen och hjärtat rusar. Sen skickades jag vidare till EKG som var i ett annat rum. Där en ny kvinna säger åt mig att ta av mig alla kläder, jahapp, förklarar lite hur hon kommer göra och så. Där ligger jag alltså med tuttarna i vädret medan hon sätter på alla sensorer. Jo jag vet hon har nog sätt ett antal bröst, men för mig var det konstigt. Hon säger till mig här att det ser bra ut, okej tänker jag, hur kan det SE bra ut när det inte KÄNNS bra. Hon tar blogtryck, typ mörbultar min stackars arm 2 gånger för hon fick error den första. Sa även där att blodtrycket såg bra ut. Jag får klä på mig och gå ut och vänta igen medan hon går och pratar med "min" läkare.

Jag får komma in till min läkare väldigt snart. Hon säger att över lag såg allting bra ut men de kunde se extraslag på EKG. Så hon frågar lite om min familj och så, om jag röker, dricker kaffe osv om jag är stressad. Vilket jag inte upplevt mig som, men sant det var mycket med visdomstand, sjukdom, Cypern, 3 dagars när jag kom till Örebro, lite C-uppsats på det, fysiologisk stress? Iaf så säger hon till mig att hon ska skicka en remiss till sjukhuset på en 24-timmars EKGtest. Förhoppningsvis inom en månad. Sista hon gör är att skicka mig till labbet där de tar diverse blodprov. Jag lovar det var 5 rör och 1 litet konstigt. Första gången jag tar ett blodprov så det var lite obehagligt.

Så nu går jag med en blå arm, ett plåster på det andra och jag är inte ett dugg klokare. Så säger hon åt mig att leva som vanligt, träna osv. Jo jag ska försöka, tack så mycket. Såhär i efterhand är jag glad att jag tog tag i det. Hade det slutat efter en vecka hade jag kanske struntat i det men nu när det hållit på i nästan 2 veckor så var det väl dags.

Detta kallar jag service

Skrev mail till sjukvården här i Örebro lite sent igår kanske för att jag inte ansåg att mitt tillstång behövde akut vård samt att det kan vara enklare att få med allt man vill säga i text när man får fundera lite. Imorse ringde de upp mig iaf och jag har fått tid nu direkt halv 11. Känns jättebra, även om de inte kan göra något åt det så känns det som att jag vill kolla så det inte är något allvarligt. Är lite paranoid med vissa saker efter att min "bonus" farfar vägrade gå och kolla sig när han var dålig, sen blev han praktiskt taget tvingad till sjukhuset för prover där det visa sig att han hade cancer som var för långt gången för att botas.

Så även fast jag inte går till vårdcentral och annat mer än nödvändigt känner jag nu att jag måste det eftersom jag börjar bli orolig. Senast jag var på undersökning på vårdcentral kan jag inte ens minnas. Jag var på mottagningen för säkert 3 år sedan för att lämna urinprov men that´s it. Så det här ska bli intressant.

Cambridgekuren

Nu jävlar har jag tagit intiativet att nå min målvikt. Imorgon ska jag ner på stan, på informationsmöte angående Cambridgekuren där jag också kommer att köpa min första uppsättning. Så den 4e oktober börjar jag med den, vilket kommer innebära 1 månad av 3 shakes per dag, no more, no less. Sen ska jag försöka träna så mycket jag orkar också. Om inte annat kommer det bli minst en promenad per dag. Nu jävlar ska jag vinna över mig själv. Wish me luck!


Inge bostadsbidrag den här terminen

Har sökt bostadsbidrag. Idag kom beslutet. De kommer inte betala ut något under hösten för att jag pluggade under sommaren och hade en beräknat högre inkomst pga det. Visserligen är det ingen stor förlust för mig eftersom jag får 100 spänn i månaden men principen. Jaja får utbetalt from januari istället.

På universitetet

Sitter just nu på universitetet och glor. Skulle sälja en kursbok till en tjej så fick gå lite tidigare. Och som vanligt orkar jag inte gå hem för att vänta igen efter 30 minuter. Så här sitter jag och kollar på folk medan jag väntar på min egen föreläsning. Eller kanske att folk ska börja anlända?

Hoppas det blir en bra föreläsning iaf. Är med "Uppfinnar Jocke" så brukar vara lite sisådär när han är igång men vi får se helt enkelt. Efter föreläsningen har jag tänkt att sola lite. Tror jag behöver lite solenergi nu när det är grått och trist.

Tror dessutom att jag måste ringa vårdcentralen angående min ojämna hjärtrytm till och från om dagarna. Det kanske inte är hjärtat men något är inte helt rätt så borde kolla upp det. Har snart hållit på i 2 veckor. Jag börjar bli orolig och har svårt att sova på kvällarna.

Sant och falskt om fettförbränning

Har du koll?
Chili, kanel, bastubad – metoderna för högre fettförbränning är många. Vilka fungerar egentligen? Läkare Yvonne Linné ger klarhet i frågan.

”Äppelcidervinäger ökar förbränningen”
Falskt! Det finns ingen vetenskaplig bevisning för att äppelcidervinäger påverkar förbränningen på något positivt sätt.

”Ätardagar ökar förbränningen”
Falskt! Det stämmer inte. Äter du mer än du gör av med går du upp i vikt.

”Jag förbränner mer om jag badar bastu”
Falskt! Nej, du förbränner ingenting extra på att bada bastu. Att du svettas på grund av yttre hetta ger ingen kaloriförbrukning utöver den du har annars när du sitter still.

”Vissa livsmedel, som till exempel senap och chili höjer förbränningen? ”
Sant! Det finns en del studier som stödjer det. Frågan är hur mycket som behövs för att det ska vara märkbart. Det vet man för lite om. Ät senap och chili för att det är gott, inte för att öka din förbränning.

”Förbränningen ökar när man fryser”
Sant! Men det är marginellt och inget som gör någon egentlig skillnad. Det är ingen idé att gå runt att frysa i tron om att det ska ge positiva effekter på vikten.

Källa

Veckans nyheter haha


Josh Groban in my ♥

Det är något speciellt med denna mannens musik som sköljer en våg av harmoni genom kroppen. Det går helt enkelt inte att förklara. Han är bara bäst. ♥♥♥♥♥

Josh Groban - Hidden away

Var tog min inspiration vägen?

Haft noll inspiration till någonting hela dagen. Nu är det middagsdags och det blir inte alls bättre. Känner inte för att laga mat heller, vad vill jag laga förresten? Har iaf tvättat, bäddat rent i sängen samt tvättat mina fönster som jag säkert inte gjort på hela tiden jag bott i mitt rum här i Örebro. I know, shame on me men det har inte varit så skitigt. Såg igår att det var dags, inte roligt att kolla ut genom att skitigt fönster.

Nej tror jag ska ta mig till ica och köra en färdigrätt idag och sen fortsätta kolla på Legend of the Seeker. Har säkert sett 4 avsnitt redan idag. Beroendeframkallande eller? =)

No more "svartskalle"

Passande inte sant? Nejdå det är faktiskt ett internskämt hemifrån. När jag kom hem i julas (alltså förra året) så hade jag färgat håret mörkt. Hade tänkt mörkbrun men det blev typ svart och färgen har suttit som berg sedan dess. och jag har fått färga utväxt. Iaf så det första Osama (mammas sambo) säger till mig är: ååh jävla svartskalle. Ska komma från rätt person tyckte jag men okej =)

Iaf nu i helgen så har jag gjort något åt det. Fanny har varit jättesnäll och fixat mitt hår, både lördag och söndag. Jag är sjukt nöjd, blev jättefint och trivs massor. Är det att överdriva om jag säger att jag känner mig snyggare? För det gör jag. Tack Fanny!

Före:


Efter:


Vad tycker ni? Bilder är som vanligt inte helt rättvis eftersom det är svårt med ljus och så.

Dagen efter valet

Jag kan nog fortfarande inte fatta vad som hänt. Känner mig lite tom faktiskt. Känns som att det värsta tänkbara faktiskt inträffade? Eller det kanske är för tidigt att säga men varken Rödgröna eller Alliansen är speciellt imponerade. Inte jag heller med tanke på SD människosyn, jag ville tro att de var bättre än alla ville säga men nej det är de inte. Hoppas de som röstade på SD är beredda att ta de jobb, som svenskar hittills inte velat ha, i framtiden. Jag är inte det, jag har inte pluggat 5 år för det. Jag hoppas inte heller att folk blir sjuka och utbrända av allt jobbande, de har inte mycket tid på sig att bli friska om de inte vill leva på minimun. Är det något jag kan väl så är det att kämpa för de ynka korvören man får varje månad, att aldrig ha råd att göra sånt många tar som en självklarhet. Jag kommer att klara mig, men jag vet många som kommer få kämpa, som redan kämpar och har alltid kämpat.

Ärligt talat... Jag vet att jag inte borde blogga om det nu, få lite distans till allt men det går inte. Jag måste får ur mig mina känslor NU. Rätt eller fel. Jag hatar inte folk men jag känner bara var detta nödvändigt? Sverige kommer snart vara som USA och gillar vi USA? Jag tycket Obama var något att det bästa som hände USA, och han försöker ändra det.

Vågar man för övrigt sätta på tvn överhuvudtaget idag? Läsa tidningen eller liknande? Allt jag vet är att jag är sjukt trött på politik. Jag vill inte se, höra, känna, smaka eller lukta...

Låt mig vara!

Valvaka 2010

Sitter här och har börjar kolla på valvakan. Jag vet inte riktigt vad jag ska få ut av det egentligen men jag ska kolla på det (så länge jag orkar) med Emelie, Gabi och Evelina. Jag har gjort lite kladdkaka, Emelie hade lite godis och ja vem vet vad som dyker upp. Just nu är det ca 45 minuter kvar att rösta så det har inte riktigt börjat. Tror faktiskt att jag är ganska nervös, jag vet inte riktigt för vad men jag känner mig lite nervös.

Kan det bli konstigare?

Efter min dröm imorse trodde man kanske inte att dagen kunde bli konstigare? Men jo det kunde den.

När jag och Emelie var på Coop fick jag ett samtal från ett Örebronummer jag inte känner igen. Jag svarar och får till svar: Hej det här är Thomas Bodström, jag har tyvärr inte tid att ringa till alla personligen... blabla någonting om socialdemokraterna. Samtidigt skrattar jag och säger till Emelie att det är Thomas Bodström som ringer. Hennes reaktion är mer varför skrattar du.

Så fick jag ju förklara att det var någon form av inspelning som ringde upp. Jag vet ju att det inte var Thomas personligen som ringde men tycker ändå att det är lite coolt att mitt nummer blev utvalt till en sådan uppringning. Mena det är inte så att mitt nummer är vida känt eftersom det är väldigt nytt.


Drömmar

Det här jävla valet alltså. Finns det någonstanns där man får vara ifred? Nu smyger det in i mina drömmar också. Jävla skit alltså, jag är ju klar, jag har ju röstat.

I vilket fall som helst, drömmen:
Jag är på väg till universitetsbibblan och utanför står massor av folk, jag tänker inte mer på det. Men när jag kommer närmare ser jag att det är de rödgröna partierna som står och delar ut massa saker såhär på slutklämmen. När jag ska passera och gå in är det någon som tar tag i mig och det är ingen mindre än Mona Sahlin. Minns inte exakt vad hon säger till mig med något med här får du en present från oss rödgröna, är du redo att rösta på söndag. Varav jag med ett leende svarar att jag redan röstat. Så hon frågar åt vem min röst gick och jag svarade; Jag valde att rösta med hjärtat, rösta för de som betyder något för mig och inte för mig själv. Sen går jag och hon står kvar och kollar efter mig.

Hur konstigt som helst alltså.


Nu måste jag få i mig lite frulle sen ska jag med Emelie till ÖB och så ska väl Fanny titta förbi senare och greja mer håret.

Steg 1 avklarat

Nu har vi gjort lite lätt ljusare slingor i håret. Så man ser en nyansskiftning. Tanken är att vi ska ha i lite mer slingor imorgon. Så det blir säkert bra. Det går ju inte att ha i hur mycket som helst. Man vill ju inte att håret ska vara för markerat av slingor eller randigt av dem.

Verkar dessutom som att Multikvinna fungerade även fast den smakade bajs. Känner mig mycket piggare. Inget piggar upp mer än en riktig vitaminöverdos!

Men snälla!!

Tycker det är en aning pinsamt när en "vuxen" (20+) kvinna går upp halv 7 på en lördag för att se på ett visst tvprogram. Hade ingen aning om vad det var så fick googla och fick upp detta:
"****** är ett barnprogram för små barn med den amerikanska musikgruppen *****. Programmet innhåller mycket musik och dans och fantasifull problemlösning. En av seriens målsättningar är (enligt skaparen) att ge små barn positiva manliga förebilder."

Moget, väldigt moget!

Det får mig att vilja hjälpa personen i fråga för erkänn det är inte helt normalt.

Fixa hårdags

Fanny dyker nog upp när som helst och ska fixa mitt hår. Nu ska det mörka bort, känns bra. Jag är redo att gå vidare, ny fas i livet. Eller nått? hahaha Och oroa er inte det är ju inte så att jag kommer gå från mörk till blond direkt =D eller kan kanske man kan men blir nog inte snyggt och jag vill absolut inte vara blond! Inte för att det är fel men att vara blond, men det är inte jag.

Lördag 18e september

Vart är solen? Vart kom detta skitväder ifrån? Regnar som bara den, vilket betyder att jag inte kommer gå många meter utanför min dörr. Tror det längsta är till Emelie som bor ca 100 meter bort om det ens är så långt, jag och avstånd funkar inte så bra faktiskt, det jag tycker är nära är längre bort och det jag tycker är längre bort är ganska nära.

Då inte för att tala om den huvudvärk jag fortfarande har. Började igår efter seminariumet, var lite bättre under kvällen men fick ta en ipren vid 04 när jag var upp på toa och nu är den fortfarande kvar. Inte så att det gör jätteont men det känns. Jävla skitväder, måste vara nå tryckvåg som går över Örebro just nu. Så lite vitaminer på det här, ipren och så frukost.

Sen kommer Fanny hit och det blir till att fixa hår.

Höstdepp??

Jag tror faktiskt att berocca hjälpte en hel del förra hösten. Jag var oftast pigg och reagerade inte lika mycket på väder och vind som man brukar göra på hösten när det blir mörkare. Men nu känner jag att efter några dagar av regn och rusk så är jag tröttare, hängigare och har allmänt mindre ork även om det kanske inte riktigt påverkar mig helt. Men det är jättesvårt att ta sig upp på morgon och jag blir trött snabbt på kvällen även fast jag kan hålla mig vaken. Så det blir till att börja med Berocca igen och se vad som händer.

I väntan på seminariumet

Sitter just nu på universitetet och väntar på seminariumet. Otroligt drygt att det är sent på eftermiddagen. Har också varit och röstat, känns bra. Var en ny upplevelse måste jag säga. Känns dock inte som att det var lika seriöst på universitetet, inte så privat liksom. Om man ville skulle man kunna kollat vad folk röstade på när de tog sina röstkort men jag var så upptagen med annat att jag inte brydde mig faktiskt.

Dags att vara en god medborgare och rösta!


Drygaste fredagen på länge

Det är faktiskt sant. Har seminarium kl 15-16.30 vilket jag måste sitta och vänta hela dagen på. Det är väl drygt om något. Sen har jag tänkt ta tag i röstandet och de har bara öppet 11-14 alltså kommer jag få tillbringa minst 1 timme på universitetsområdet och göra vaddå? Plugga? Orka! Det är ju fredag!

Sen har jag upptäckt det mest konstiga sömnmönstret hos mig själv. De dagar då jag går och lägger mig relativt tidigt efter 23 så verkar jag sova ännu längre på morgon. Igår kväll tvingade jag mig själv sitta uppe till efter 00 och vaknade före 09 av mig själv. Ingen idé att försöka förstå alltså?

I vilket fall som helst verkar det som att jag ska sitta och glo de kommande 3 timmarna innan det bär av till universitetet. Drygt!

Dags att shoppa

Malin kommer och hämtar upp mig och Emelie och ca 40 minuter. Då bär det av till Marieberg och massa shopping. Eller jag behöver skor och typ nå kofta/cardigan. Har ju ingenting varmare än t-shirts och ja träningsjackor men hur kul är det på en skala?

Sover bort mitt liv

Nejdå det gör jag väl inte egentligen men idag kändes det extremt. Hade tom ställt klockan på 9, snoozade 3 gånger varav varje gång 10 minuter och jag hann somna om under dessa. Efter sista ringningen somnade jag också om och vaknade lite efter 10. Det är inte bra.

Fast jag har inget att göra idag direkt (förtom att jag struntade i föreläsningen kl 8 imorse) så jag kunde gott och väl sova. Jag har ju skrivit klart PMet till C-uppsatsen, Läst de sidor vi ska ha läst och så gjorde ju jag och Nina vår del av seminarieuppgiften igår. Så just nu har jag inte så mycket att göra mer än kolla på litteratur till uppsatsen då.

Just nu regnar det som bara den, blir nog inge Willys för mig i första taget. Emelie och jag ska till Marieberg senare så får kanske ta willys där?

Nu har kissemissarna fått komma hem

Kattvakten till de som äger katterna var här på eftermiddagen. Lite sorgligt faktiskt men det är bra att de fick komma hem igen. Det var mysigt så länge det varade, snacka om att jag längtar efter min egen lägenhet så jag kan ha katt nu!

Bor jag i ett parfymeri?

Något som blivit mer och mer klart för mig de senaste veckorna är att jag verkar bo i ett parfymeri. Palestinierna som är våra utbytesstudenter för iår eller denna termin(?) verkar ha på sig hur mycket som helst. Mena måste man ha hela flaskan på sig? Det luktar inte bättre, trust me. Man får nästan ont i huvudet när man går ut i korridoren eller köket när de har varit eller är där. Ska det vara så? Jag har förövrigt upplevt att det väldigt ofta är så med utlänningar, sponsrar alla parfymmärken eller? De luktar alltid skitmycket! Parfym är ju svindyrt!

2 övergivna "kattungar"?

Grannen och några kompisar hittade häromdan 2 st kattungar varav den ena hade halsband med telefonnummer. Ägarna verkar vägra svara och katterna är verkligen underbara. Sånt stör jag mig lite på så hoppas ägarna har en jävligt bra anledning till detta. Men just nu lever katterna ett toppenliv iaf, alla vill kela och gosa samt att de springer fritt i våran korridor.

Bara för att visa hur underbart söta och gosida de är tog jag lite bilder igår.Bästa låten just nu

B.o.B feat Haley Williams of Paramore - Airplanes

9 timmar

Helt galet, jag har sovit 9 timmar inatt. Ville absolut inte upp när klockan ringde heller så det var nog tur att jag ställde en klocka. Föreläsningen är kl 1 så är ju inte bråttom någonstanns än men bara för det kan jag inte sova bort dagen, eller?

Jag måste faktiskt plugga lite innan dess så inge tid att sova mer. Behöver nog inte sova mer heller. På tal om att sova så måste jag har sovit jävligt bra, håret stod åt alla håll och kanter när jag vaknade. Inte kul så nu blir det hästsvans för orkar inte duscha igen.

Titta han badar!

Mormor lärde mig att man inte vattnar orkidéer som andra blommor. Något som jag toktorska på med den som lyckades dö i somras. Dock tror jag mycket att den inte gillade flytten Uppsala-Örebro sen Örebro-Uppsala igen. Men denna verkar ta sig jättebra å så fin är den. Kan jag ha köpt den för ca 2 veckor sedan? Då hade den 3 blommor som var öppna och nu voila!


Giant Microbes

Jag var tvungen att lägga in ett inlägg om detta. Vet inte hur jag ramlade över dem men var en sjukt konstig idé, mena vem vill ha ett gose-djur som liknar Klamydia? Och hur sjutton vet man hur halsont och hosta ser ut? Hittades på Coolstuff.se

Nallen - i viss konkurrens med valpen och apan - har länge dominerat mjukdjursscenen. Trenddjur, exempelvis pingvinen, bryter sig in då och då men på det stora hela har mjukdjursutbudet varit oförändrat det senaste halvseklet. Tills nu.

Plötsligt har branschen öppnat sina ögon och skådat det som inte går att skåda utan mikroskop. Den nästan osynliga, pyttelilla världen med djur så små att de inte längre kallas djur utan organismer. De bor i och omkring din kropp. De är inte alltid jättemysiga i verkligheten men om man förstorar dem en miljon gånger och syr dem i plysch, då är det en helt annan historia.

Vilken sjukdom har du en relation till, eller till vem vill du ge en originell krya-på-dig-present? Vill du göra din hosta eller ditt magsår till din nya kramgoa vän? Blanda och ge bland fettceller, ebola och löss. Och det bästa av allt är att du inte ens behöver tvätta händerna efteråt!

Varje mikroorganism är mellan 14 och 20 cm vilket motsvarar en förstoring på en miljon gånger. Du får med ett kort med verkliga bilder och information om hur organismens liv ter sig i dess naturliga omgivning.

Följande mysiga (och absolut naturtrogna) rackare finns tillgängliga:


Som befarat...

... fick jag nog inte ut ett dugg av dagens seminarie mer än idéer till min c-uppsats. Det är väl bra iofs men jag vill ju lära mig något på seminarierna. De som nu ska vara obligatoriska, men ingen närvaro tas.

På tal om c-uppsatsen fick jag en snilleblixt idag, så frågeställningen har löst sig. Tills vidare iaf, hinner säkert ändra den ett EX antal gången antar jag. Men som sagt, PMet är ju inte den färdiga uppsatsen, det är ett sätt att veta vart man ska börja och vad man vill göra. Man måste börja någonstanns.

Mitt huvud känns ganska proppat med information just nu. En powernap hjälpte inte direkt mot huvudvärken så det får väl vara eller nått? Bara att filosofera vidare och läsa lite Clegg senare.


Ny vecka, nya uppgifter

Sitter och försöker få lite struktur på min vecka. Egentligen känns det ganska självklart vad jag ska ta tag i men känner att det kan gås igenom lite mer. Seminarum 1 om ca 45 minuter, jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Det blir säkert bra. Sen hem och sätta ihop mitt PM så det är klart.

Igårkväll spenderades med förförståelse i uppsatsämnet. Känns som att jag hittat bra böcker och avhandlingar men det kommer ta lite tid att läsa för texten var skitliten.

Måste också gå och rösta, känns som att jag vill förtidsrösta så man slipper stå i kö med hela Tybble på sönda.

Sen lästa jag lite lönestatistik för nyexaminerade personalvetare på kära Emilias blogg. Kändes ganska bra då det ser ut på följande sätt och stiger också ganska bra med åren:

- 25.000 privat
- 24.000 statligt
- 23.000 kommunalt

Nu måste jag packa mina grejer och dra till universitetet.

Inget att blogga om

Idag har jag faktiskt inget att blogga om. Har varit en extremt händelsefattig dag. I stort sätt har det varit motorsport på tv hela dagen även fast jag haft massa störningar på kanalerna. Sen har jag tvättat och ja det är väl det. Vet inte vart tiden tagit vägen om jag ska vara helt ärlig. Det har rullat på och jag har inte reflekterat så mycket över det.

Men imorgon är det tillbaka till allvaret. Seminarium 1 på morgonen och på eftermiddagen ska mitt uppsats-PM sättas ihop. Känns som att min kladd nu kan bli verklighet. Så kan jag lägga just den biten på sidan ett tag och bara samla ihop litteratur och fakta att använda mig av.

Vad har jag märkt av det här med att köra C-uppsatsen själv. Ja än så länge har det väl inte riktigt dragit igång men faktur kvarstår ju att jag är ensam att göra ALLT medan andra kan dela upp uppgifterna och kan därför jobba lite snabbare. Men jag jämför mig inte men andra, vi har olika förutsättningar och jag är sjukt motiverad att få till det här. Detta kommer bli kanonbra efter att jag hittade en helt lysande D-uppsats som gav mig många ideér. Men ja det kommer bli jävligt tufft och det är jag medveten om, vilket gör att all ledig tid läggs på förarbetet.

Mcfly in my ♥

Mcfly har tydligen gjort en cover på Taio Cruz's Dynamite och jag älskar den!


Valet 2010

Roar mig med att försöka förstår politiken lite mer. Kollar på diverse partiers hemsidor och försöker förstå vad de vill. Eller egentligen har jag väl kollat på 4 partier. Dessa är Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Det som utmärker sig är att de röda har väldigt krångliga hemsidor, tycker det är svårt att veta vad de egentligen vill. Som det ser ut har de 4 frågor som är i stort sätt samma/lika vilka de fokuserar på. Det får mig att undra är det det enda ni står för?

Moderaterna däremot har en lista med 25 punkter över vad de vill göra. Mycket enkelt och lättläst. Uppskattas av mig som inte direkt gillar politik och vill ha det lättöverskådligt.
Samma med Sverigedemokraterna, de har 13 punkter vilka kort och gott säger det här vill vi. Också väldigt lättöverskådligt.
Både dessa har en mix med olika saker som de vill istället för 4 som i stort sätt hänger ihop. Det visar att de vill ha mer än jämställdhet, bättre skola och mer jobb.

Skulle jag rösta för mig själv just nu skulle jag vilja ha ett parti med mycket som Moderaterna står för med en del av det Sverigedemokraterna vill. Jag är inte rasist på något sätt och har inget emot invandrare men jag tycker det är konstigt att Sverige ska ta emot alla när inte tex Danmark och Finland tar några. Vi kan ju knappt ta hand om de vi har så på något sätt måste det begränsas och som det låter på Moderaterna vill de ha mer invandrare eftersom de vill ha bättre svenskaundervisning osv.

Däremot ska jag rösta för andra dvs att jag tänker på alla utom mig själv typ så skulle det bli sossarna eller vänster.

Så jag frågar mig. När är det okej att vara "egoist"? Man kan ju inte leva hela sitt liv genom att göra allt för alla andra... Jag har några dagar till på mig att suga på karamellen och som det ska sugas!


Loverkiller

Är namnet på Darins nya skiva. Jag har inte varit något direkt fan av Darin förut, inte nu heller kanske men jag tycker att nya skivar är helt okej. Nej den är mer än okej det är faktiskt bra!

För att inte tala om att framsidan är sjukt snyggt gjord...


Mina favoriter är helt klart "Microphone", "Lovekiller" och "Ok (dangerous game)".

Varför är man inte nöjd

Jag sitter och funderar på varför man aldrig är nöjd, man vill ständigt ha mer eller nyare saker. Är det typiskt konsumptionssamhället? Jag börjar verkligen tro det, vi är bortskämda med att ständigt ha nyare, förbättrade produkter att välja på. Samtidigt finns det så mycket att välja på att man kanske inte kan välja? Och är vi verkligen helt nöjda när vi gjort vårat val? Får liksom känslan av att man ändå tänker, det kunde vara bättre men jaja det fungerar, det är iaf bättre än det jag hade.

Jag känner lite så angående min ipod. Jag har alltid velat ha en ipod, tror jag get mig själv förhoppningar om att de är så jädra bra eftersom alla har en? Och därför vill jag också ha en? Men nu när jag har en så funderar jag nästan mer på vad jag stör mig med den istället för hur bra den är. Okej jag tycker fortfarande om den osv men det finns vissa funktioner som jag bara frågar mig varför? Egentligen tycker jag inte det är så jättebra ljud i den heller, har man högsta volym så blir man fortfarande störd av bilar och andra ljud när man är ute och går för att inte tala om när man åker buss. Nog om det.

Tänker också på det här med tatueringar. Känns som att när man väl gjort en så vill man ha fler. Eller är det faktorn att jag känner den som gör dem personligen och kan därför få dem billigare och nästan när jag vill. Jag har två stycken, jag är jättenöjd med dom. Men samtidigt vill jag ha fler, det är lite så att jag får för mig emellanåt att nej nu måste jag ha en ny. Varför? Jag tycker ju själv att det inte är snyggt när man har hela kroppen full med tatueringar. Nu får ju alla såklart göra som de vill.

Det känns samtidigt som att man väljer vad man vill investera i. Jag tex köper hellre teknikpsylar, kläder eller skor men man borde kanske lägga pengar på heminredning och annat. Mena finns det något tråkigare än att leta efter gardiner, sängkläder eller badrumsgrejer?

Okej nu har jag nog fått ut det jag vill ha sagt eller det kanske finns mer men jag tror ni förstår poängen. Vad tycker ni om det här?


Detta måste vara den roligaste tatueringsskiss jag sett!

Seriöst vem vill tatuera in en surfande sushi på en japansk våg men regnande körsbärsblommor liksom??Funderingar just nu...

Ny tatuering? Vad för motiv? Vart? Långt hår? Uppklippt? Hårfärg? Slingor? Egentligen vill jag slippa färga utväxt hela tiden. Har färgat håret ganska länge nu men vill försökta sluta.
Får acceptera att jag har ljust hår egentligen.


Synd

Ibland är det synd att det är olika sortiment på butiker runt om i Sverige. Var i Linköping förra helgen och såg en fin kofta/cardigan på Gina, men hann inte köpa den innan de stängde. Var ju tvungen att kolla om jag hitta nån bättre men tänkte jag kan köpa den hemma i Örebro. Var nere på stan idag med Gabi en sväng och nej, samma fanns inte, kanske kommer?

Annars är det segdag idag, motorsportbubblan håller på att fyllas.

Blir så glad när det blir bra!

Fick nya sängkläderna idag. De är superfina verkligen, lite hårda kanske men inte lika illa som många andra så några tvättar så blir det nog bättre. Skyddet till sängen blev också kanon. Enda som var dåligt var de extra örngotten så de åker tillbaka å så ska jag beställa ett par andra som jag har köpt förut.

Insikter bara studenter har?

Läste precis vad en kompis skrivit på facebook och tyckte det var så bra att det förtjänade en plats i min blogg. Känns som att det är typiskt studenter att komma fram till något sådant!

"Rödluvan lyssnade inte på sin mamma, Pinoccio var en lögnare, Robin Hood var en tjuv, Tarzan gick utan kläder och lekte med sin "apa", och snövit levde med 7 män, den slampan. Pippi jagades av soc och Emil söp sig full i unga år. Detta här har jag växt upp med. Sedan klagar dom på hur man har blivit."

Håller ni med? =)

Definitivt höst

Lite tråkigt att löven börjar bli röda redan. Men det är väl ett tecken på att det verkligen är höst nu. Finns ingen återvändo, bara att acceptera. Varför får jag känslan av att vi kommer få en superkall vinter igen?


I rymden finns inga känslor

Kom precis hem från bion. Säger bara att filmen var helt underbar. Jag gillar inte svenska filmer i vanliga fall men denna var helt fantastisk. Verkligen bra skådespeleri och regi, musik, ja allt var bra. Det var liksom ingen töntig typ Cops humor i den utan väldigt verklighetstrogen.

Rekommenderar denna film så jävla mycket! Se den! Helt värt 95 spänn!


Har man ingen skylt så gör man en

Har suttit och knåpat på en skylt att hänga på dörren inför städveckorna i korridoren. Idioterna kom inte ens på mötet, det var jag, Markus och Martin där och vi är då inte i behov av att veta hur det fungerar i korridor. Usch jag är trött på det här nu, börjar starkt överväga att kolla på något annat!

Jag vet det är ingen fancy skylt jag gjort men den fyller fan sin funktion! =)

Tror jag tog hem hela bibblan men verkar som de har några böcker kvar till nästa vända!

Såhär kan det se ut till att börja med när man ska skriva uppsats!

Föreläsning no. 2

Good morgon!

Tekniskt sett är det kanske inte en god morgon. Kollade ut genom fönstret och där är skitväder, grått, tråkigt och kanske regningt. Men det ska inte få förstöra min dag, har en del att uträtta. För övrigt är jag allmänt PMSig och har världens magvärk men sånt är livet som kvinna, eller? Inte vanligtvis för mig men nu jävlar så (jag vet att några glädjer sig åt detta).

Ikväll blir det bio, jag går utan sällskap om det ska vara så! Men först föreläsning i grupp och team-uppbyggning? Kan man säga så?

Äter för övrigt världens godaste frukost. Te (Rabarber grädd), Activia och 2 hårdmackor (havre) med italiensk salladskrydda på (tar mig tillbaka till högstadiet). Förresten så har jag köpt Lätta med aktiv bakteriekultur, hoppas jävlar att det är bra för det smakar nada!

Hörs!

Myskväll med Tybblemaffian

Blev fotboll hos mig ikväll. Tror nog Evelina var mest fast i matchen medan vi andra snackade. Men det var ändå mysigt som det alltid är. Känns som jag inte varit ensam en enda kväll sedan jag kom tillbaka till Örebro. Det är nog förresten sant om jag tänker efter. Kommer bli konstigt när folk är borta och upptagna i helgen. Visserligen kan jag då leva i min Formel1 bubbla i lugn och ro.

Tog lite random ljusbilder i brist på annat. Det är vid sånna här tillfällen jag önskar att jag hade en systemkamera, annars är jag inte så petig med bilderna.

Sverige - San Marino

Ingen supermatch såklart. Men efter allt snack om det "nya" kärleksfulla Sverige så måste man ju kolla lite. Kommer bli ett öga på fotbollen och det andra på idol. Mena erkänn auditions är det bästa på hela idol!

Vinner inte Sverige med tvåsiffrigt är det FAIL! Kanske inte kan vara svårt att spela mot dåliga lag. Jaja heja Zlatan gånger 11 för det är tydligen bara honom vi har på plan, eller ja kanske någon som heter Wernbloom.

Jävlar vad man är produktiv

No more slacker. Nya inställningen till livet är underbart. Jag sover kanon, jag får saker och ting gjorda när jag är vaken samtidigt som jag hinner umgås med mina underbara vänner. Varför har jag onte varit såhär effektiv förut? Känns som jag slösat bort stora delar av mitt liv på att lata mig, eller vara mindre aktiv iallafall. Precis som igår har jag idag hunnit med massor och klockan är bara 15. Det är ju hur underbart som helst.

Jag har iaf pluggat idag, kollar på teorier till c-uppsatsen (men ska till bibblan imorgon då jag ändå har föreläsning), fixat med massa räkningar (uppenbarligen är det jobbigt att sätta dem i pärmen varje månad så det görs två gånger i halvåret) sen har jag rensat massa lådor på skit i rummet. Jag förstår inte hur man kan samla på sig så jädra mycket skit, att man intalar sig själv att det här kommer jag använda någon dag men nej det gör man inte för har det legat i samma låda i över 2 år utan att användas så är det uppenbarligen inte så jävla användbart.

Nu ska jag knåpa ihop en lista över färskvaror som ska handlas på willys, sen drar jag. Sen blir det korridorsmöte och efter det blir det fotboll.

Antar att ni märkt att jag bytt bakgrund på bloggen, denna känns mycket bättre.


God morgon

Okej jag har varit uppe i över en timme men iaf. Har iaf duschat, letat upp tv10 på tvn. Ja lite smått och gott. Nu har jag kommit till bloggen och då tar det sin lilla tid.

Dagen består iaf av att plugga kap 2 till föreläsningen imorron, handla på willys och eventuellt ta mig till bibblan och hämta böcker. Tror det låter lagom. Känns som en seg dag men blir kanske bättre när man fått mat i magen. Kl var säkert halv 2 när jag somnade inatt, var väldigt uppe i varv.

Shopping på Ellos.se

Shoppat loss lite på Ellos nu på eftermiddagen. Detta har jag skickat efter, hoppas det blir bra; Påslakanset, extra örngott och toppklädsel (ångrar att jag inte köpte till förra sängen så nu är det fixat).

Inge bio ikväll

Någon var ju absolut tvungen att se på Biggest loser Sverige, som om det inte går att se på internet sen. Aja blir onsdag istället (?). Så jag får väl roa mig med något annat ikväll, ingen aning om vad som finns på tv.

Har varit en väldigt produktiv dag iallafall. Det enda jag inte hunnit med (orkat) är att ta mig till Willys men det kan jag göra imorgon. Eftersom vi inte har någon föreläsning då heller. Känns bra att jag varit så produktiv idag när jag var borta i helgen. Känner att jag är i fas med det parallella plugget dvs C-uppsatsförarbete och litteraturläsning till denna delkurs.

Det irriterar mig att Sverige - San Marino visas på tv10. En kanal som också är en betalkanal för den som undrar. Varför ska jag ha den när den visar sånt som jag kan se på Viasatsport iaf. Eller allt utom just denna match uppenbarligen. Istället kan jag på tv4 sport se matchen mellan Holland och Finland live. Är inte det en aning konstigt? Comhem verkar dessutom inte ha fått upp kanalen på sin webbsida, antar att man inte kan beställa den då heller? Aja får sitta snällt och vänta på reprisen som visas kl 22 på Viasat fotboll (eller sport).

Photobomb: Ayia Napa 2010

Stranden


Tror bara det var vi som tyckte det var komiskt?

Hotellet


Poolpartyt


Vet ni vad?

Valet närmar sig och efter helgen tror jag att jag vet precis vad jag ska rösta på. Det har varit en jädra diskussion kan jag säga. Tycker det är roligt att höra på när "insatta" med åsikter, olika åsikter, diskuterar med varandra. Mena självklart är de man själv gillar bättre än någon annan.

I vilket fall som helst gick det upp ett ljus för mig imorse. Känns bra.

Dagen kommer bestå av:
1. Fortsätta leta information, avhandlingar och liknande till mitt C-uppsatsarbete
2. Läsa kurslitteratur
3. Handla
4. Gå en promenad
5. Sola
6. Troligtvis bio ikväll

Planerar också att köra en bildbomb från Cypern eftersom jag inte hunnit med det! =)

Fyfaaaan sååå äckligt!


Back to reality

Var precis och hämtade våran underbart mastiga huvudbok till denna delkurs. Eller jag har kollat lite på första kapitlet som vi skulle ha läst till fredagens föreläsning, vilken jag inte var på. Det känns ganska lugn, jag förstår det jag läser iaf. Klart det tar lite längre tid eftersom det är på engelska men känner ändå att det går bra. Dock har jag lånat den svenska versionen av boken som visserligen är gammal ifall jag fastnar eller inte förstår. Kanske är bra till tentan om inte annat.

Så imorgon drar det igång på allvar! Yeeehaaaa

Hemma igen

Kom precis hem från Linköping. Det har varit en mycket trevlig helg med tjejerna. Känns som att det bjudit på det mesta. Känns framförallt bra att jag besvisat för mig själv att jag fortfarande klarar 2-dagarsfyllor. Så efter att ha festat 3 gånger denna vecka efter att ha sagt att jag ska ha Cypern-detox får det bli nästa vecka. Inge mer alkohol för mig på ett tag känner jag.

Kan iallafall säga att Jägermeister+RedBull=Is the shit!!! Mmm

Att man aldrig lär sig

Dagen innan jag åkte till Cypern ringde en kille till mig angående internet i Örebro. Nånting att de höll på bygga ut stadsnätet där jag får bredband i huran i dagsläget vilket jag också förklarade för honom. Han erbjöd ändå att testa Bahnhof snabba bredband (vilket är en av deras samarbetspartners tydligen) i 6 månader gratis och vill jag inte fortsätta ha det så måste jag senast 1 månad innan det går ut säga upp det. Okej tänkte jag, prova något som är gratis och jag kan avsluta när jag vill, jag var noga med att fråga honom igen angående detta, så sa han "ja självklart bara så länge du vill".

I tisdags fick jag ett brev på posten av Bahnhof och där står inte riktigt det som vi kom överrens om på telefon. Varpå jag redan då känner, nej det här ska sägas ifrån på en gång så jag ringer kundservice men där är det en jävla kö. Så istället slänger jag iväg ett mail till dom där jag beskriver läget och att jag känner mig lurad. På morgonen i onsdags hade jag ett mail från kundservice där det stod att de skickat mailet vidare till rätt person att hantera det och att de återkommer så snart som möjligt.

Idag fredag har jag fortfarande inte fått något svar av kundtjänst på Bahnhof. Förvånad? Nej inte ett dugg när jag tänker efter. De bryr sig inte om kunder, bara hur många det är som betalar för deras tjänster..

Jag blir så trött att man aldrig lär sig, tror att det ska vara annorlunda den här gången. Varför skulle det vara det när alla andra 357935 gångerna inte är det. Aja får se hur det blir med det här. Vet inte om jag tycker internet är snabbare heller så. Helt enkelt jag har blivit lurad och gått på det bara för att det var "gratis".


Music is life

Nästan hela listan är nu avklarad. Det som återstår är att packa till Linköping imorgon och lägga in musik på iPoden. FÖr i ärlighetens namn är det väl musiken som är något av det viktigaste? Jag vet inte vad jag skulle göra utan det?


Ett stycke förfest

Blev förfest hos mig bara sådär igår. Det var sagt att folket skulle vara hos Markus som bor vägg i vägg. Eftersom han skulle träna till halv 9 så fick folk min tillåtelse att börja hos mig. Jag hade som sagt inte ens tänkt gå ut överhuvudtaget. Sen började massa folk droppa in och jag blev mer peppad. Slutade med att jag fick i min 2 glas vin och en gin&tonic. Vid 23 drog vi till gratisbussen ner på Strömpis. Där dansade vi som tusan fram till kl 02 då gratisbussen gick tillbaka hem. Allt som allt slösade jag bort 40 kr på inträde. I like!
Gabriella ville att vi skulle se arga ut så det gjorde vi!

I vilken ordning ska jag göra allt?

Att göra idag:
1. Slänga massa skräp
2. Tvätta kläder
3. Handla mat
4. Boka biljett till Linköping
5. Städa rummet
6. Lägga in nya låtar på ipoden
7. Gå ner med saker i källaren
8. Packa till Linköping
9. Sola
10. Diska

Allt dessa skall hinnas med, gärna med god marginal tills dess att jag ska sova. Tvätt-tiden börjar klockan 13 så tills dess kan jag inte hålla på att springa iväg iaf. Känns som att jag kan få punkt 1, 5, 7 och 10 klar under tiden jag tvättar. Måste vänta på att Emelie vaknar för att kunna boka biljetter (ja hon bad om att få sova några timmar till eftersom vi var ut igår). Handla mat får jag göra efter samtidigt som det känns onödigt att göra det nu när jag inte kan handla allt iallafall. Ska jag inte vara hemma på hela helgen kan jag ju inte köpa färskvaror, så jag måste handla på måndag i vilket fall som helst. Packa kan jag inte göra förrän jag vet vad jag borde packa och har rena kläder såklart. Ipoden får jag leka med senare eftersom den inte är synkad med denna dator än. Skulle vilja ta en sväng till Solariet på studentgatan och sola, få se om jag hinner.

Sådär jag tror jag fick ihop det iallafall. Dock måste jag klura lite på det där med handligen, fördelen är ju att jag inte får lika mycket kassar att släpa på om jag tar 2 omgångar.


Val 2010

Var inte på DN.se och gjorde deras test angående vem man ska rösta på i valet. Jag vet som sagt inte vem jag sidar med, känns lite 50/50 så jag har svårt att fatta ett beslut och det börjar bli bråttom faktiskt. I vilket fall så ramlade jag över tre frågor som påverkade mig så gjorde en printscreen av dessa. Inte så konstigt att jag reagerade om man tänker efter.

Undersökningen visade i vilket fall som helst att jag borde rösta på sossarna men det var ju inte självklart eller?

Då var det dags igen

Idag är det ännu en info föreläsning angående C-uppsatsskrivandet. Det är också klart och bestämt jag skriver den själv så troligtvis inge jul och nyårsfirande för min del men that´s life. Å andra sidan så har jag nog inte firat något av dem "ordentligt" på några år. Familjen är som sagt lite splittrad även fast vi är nära, i hjärtat <3

Men jag klarar detta... Jag är bra förberedd så oroa er inte, kommer bli så jävla bra. Måste få ner det jag vill göra i text först bra =)

RSS 2.0