Försöker få tiden att räcka till

 Det har varit fullt upp hela helgen. Hela dagen idag på jobbet har varit sjukt intensiv så det ska bli skönt med 2 dagar ledigt. Troligtvis blir morgondagen allt annat än lugn. Vet ju hur valborg brukar sluta i det här sällskapet. Inte lika tidigt ner på stan imorgon men lär ju åka ner vid lunch för att sitta i parken nån timme, sen hem och fixa till sig för att sedan göra sig redo inför kvällen. Blir väl grillning och utgång.
 
Just nu är jag helt slut. Kom precis hem, har varit och tränat samt handlat mat inför imorgon. Vi som inte riktigt kan planera uppenbarligen och gör allt i sista sekunden. Det blir nog bra. Få se hur jag ska få till allt bara.
 
Två bilder från Hockeymatchen i lördags iallafall. La upp dem igår men då hände nå knas med inlägget så allt försvann och jag orkade inte skriva om. Får lägga in mer bilder och text om det hela en annan gång när jag har lite mer tid. Eventuellt onsdag om jag är bakis, eller ja det är jag nog men vet inte hur mycket ;-).

Rosorna

Insåg att bilden på rosorna jag fick av pappa inte kom med i tidigare inlägg av någon anledning så får lägga in det nu istället då ;-).

God morgon söndag

Träningsvärk from hell skulle jag vilja kalla det. Gårdagens pass var ganska tuff mot arm/bröstmuskler, rygg och rumpa. Det känns underbart på ett sätt med tanke på att det absolut känns som att träningen gjort nytta när man känner av dem men samtidigt är det lite segt att det gör ont när man rör sig.
 
Gårdagskvällen var hur kul som helst. Men det lämnar ju vissa mentala spår hos mig som jag kan bli galen på. Ja en kväll med alkohol och min kropp reagerar alltid med lite viktuppgång. Jag får acceptera läget någonstanns liksom. Känns dock som att en mental spärr börjar byggas upp mot att drick alkohol. Jag verkar ju vara överkänslig mot skiten även om jag knappt dricker något och så ska man gå plus i vikt varenda gång man dricker blir det tillslut inte så roligt. Som sagt, jag är jävligt känslig mot skiten, ibland är det en fine line mellan att jag ska behålla det jag druckit i mig eller kräkas upp det och det beror inte alls på att jag druckit för mycket eller starka saker heller för den delen. Jag dricker typ cider eller vin som inte är starkt alls medan andra dricker starkvin eller sprit. Dricker jag starksprit är det definitivt kört och det vet jag på förhand även om stämningen tar det bästa ur mitt egenkännande ibland. Nu brukar det aldrig vara några problem, jag kan kräkas en gång, dricka lite vatten och fortsätta festa (utan mer alkohol förståss). Förut hade jag världens kräkfobi och fick panik varje gång jag mådde illa men jag har lärt mig hantera det. Visst det är aldrig kul men det känns nästan skönare att få ut allt ibland.
 
Till poängen så drack vi såklart igår. En cider plus kanske 2,5 glas eller ja liten plastmugg Malibou med mjölk och en öl lite senare. Själva drickandet var inga problem. Vi till och med groggade i mjölktetran utanför Globen då vi inte hade nån PET-flaska. Det är idag ångesten kommer och rädslan för vad vågen visar imorgon. Mina känslor får mig att bli trött på mig själv rentutsagt, alltså jag fyllde år igår, när ska man festa till det om man inte kan göra det på sig födelsedag? Så träningsvärk till trots så är väl det enda sättet att bli av med dessa känslor att ta mig ut på en promenad i solen. Att jag faktiskt tränade igår för att kunna unna mig lite verkar inte spela någon roll. Som sagt, det finns hela tiden saker att gå igenom och bearbeta. Samtidigt ser jag ju själv på bilden jag tog igår (se inlägget före) och tycker inte alls jag ser tjock ut eller någonting. Klänningen är dessutom strl 38 och det har jag aldrig haft så länge jag minns. Men som sagt, hjärnan hänger inte riktigt med, för bara 2 år sedan gick jag ju runt i XL på kläder och kunde inte ens ha jeans för jag tyckte det var obekvämt.
 
Tur jag har min sister from another mister som är stort stöd för mig och som uppenbarligen försöker banka in i min skalle att jag är fin och att jag duger som jag är när jag inte själv kan se det. Som när jag har ångest hänger med mig ut på promenad för att det känns bättre då! <3

Dagens outfit

Klänningen är köpt på H&M, 199 kr.

Då var kalas 1 avverkat

Nu har gästerna gått hem och jag laddar om för en kväll i Globen.
 
Det har varit riktigt mysigt. Tingeling var nöjd och glad då hon fick massor av uppmärksamhet. Fick massa bra presentkort inför flytten om en månad och lite blommor. Jättefin rosbukett av pappa. Tårtan blev såååå bra! Känns dock som att jag skar mer kiwi och jordgubbar än jag behövt hahaha.
 
Bildbomb med andra ord ;-)

Lekdags ;-)

Tingeling har så många leksaker att hon inte vet vart hon ska börja leka.

Idag är ingen vanlig dag

Hurra, hurra, hurra, hurra, för idag är det min födelsedag!!
 
Har börjar morgonen med ett träningspass på Friskis. Det passet visste vart det satt kan jag säga. Var vikarie idag igen och kan ju säga att jag är inte alls besviken. Satan vilket bra pass och jobbigt var det. Precis som det ska vara. Fan vad jag älskart! Nu känns det som att jag kan äta lite cheesecake senare med gott samvete hahaha.
 
Släkten kommer väl vid 13-tiden. Känns som att jag har gott om tid på mig då jag städade och förberedde det mesta igår. Det är i stora hela bara kiwin och jordgubbarna som ska på cheesecaken men är ingen idé att ta ut den i frysen än på ett tag så får väl skära bitarna iallafall och ställa fram porslinet = papptallrikarna. Mitt i sluttkaoset och att jag inte köpt massa poslin så fick det bli en nödlösning som la familia gick med på för att vara hos mig.
 
Kvällen kommer att avslutas i Globen. Finaste Gabi bjöd mig på Hockeymatchen i födelsedagspresent!

H&M VIP-shopping

Var på H&M:s VIP-shopping med Gabi imorse. Som vanligt hittade jag inte mycket när jag verkligen ville ha nya kläder men köpte iallafall en BH och denna skitsnygga klänning till sommaren. Var lite skeptiskt först inför mönstret men måste kanske erkänna för mig själv att jag gillar't! =)

Vaddå bortskämd?

Det är lätt att tro att Tingeling är en aning bortskämd. Förstår inte hur det kommer sig?
 
Städade upp dessa från olika vrår och hörn runt lägenheten...

Storstädning zzzz

Storstädning på g. Inte precis vad jag är sugen på en fredagseftermiddag men det är bara att ta tag i det. Har ju själv valt att jag vill träna imorgonförmiddag innan det är dags för kalas så då är det som det är. Återkommer senare när jag har något roligare att skriva efter dagen. Eller bloggade jag ens igår? Vad gjorde jag igår? Hmmm

Fixat naglarna

Var till min moster på Salongen efter jobbet och fixade naglarna. Det behövdes verkligen. Det är inte klokt hur fort de växer, sen såg det katastrof ut eftersom min nagelolja varit slut.
 
Före:
 
Efter:

Lunchpromenad

Var ut på en promenad längs fyrisån med en kollega på lunchen idag. Ska bli en god vana med promenad innan maten framöver, när det är fint väder. Sa någon översvämning?

Snygg bikini

Ramlade över en skitsnygg bikini, ingen aning om vart den går att köpa. Någon som vet?

Middag med mormor

Eftersom mormor åker till norrland imorgon och blir borta ett tag, vem vet hur länge (?), så bestämde jag mig för att bjuda hem henne på middag idag för att fira lite att jag fyller år på lördag. Gjorde rostade rotfrukter i ugnen, fläskkotlett och lite grönsker och en jättegod senapssås till. Mormor var iallafall nöjd. Fick även hjälpa henne med lite tekniska saker med hennes mobil. Hon ska ju så långt upp i norrland att nätet går över på Finland om man inte ställer in Telia.
 
Mycket skumt väder för övrigt. Det har varit som och regnat om vartannat. Först har det inte varit ett moln på himlen och så kommer världens mörkaste moln och det öser ner. Jaja, så länge det är uppehåll imorgon när jag ska gå till jobbet.
 
Fick en fin lykta med ljus i. Öppnade den inte helt eftersom jag ändå ska flytta snart.

Ge mig vår

Gillar inte alls att mötas av nyheten att det ska regna i stort sätt hela veckan. Efter helgen vill man bara ha mer sol, mer och mer. Gick en kvällspromenad igårkväll vid 19-tiden och det var hur härligt som helst. Kunde varit lite mindre blåsigt men man kan inte få allt här i världen. MEN bara för man vill ha vår och lite varmare väder betyder inte det regn! Jag fyller år på lördag och har bestämt att det ska vara fint väder. Så det så!

På besök hos Emelie

Var till Emelie igårkväll och såg inför Eurovision och snackade lite skit. Första man möttes av när man kom fram till hennes port var dessa. Gissa vilken som är Emelies? xD

Får hjälpa brännan på traven

Valde faktiskt att sola lite solarium idag. Hade en period när jag bodde i Örebro då jag började sola en gång i veckan eller så för att få lite grund inför sommaren så jag inte skulle bränna mig lite lätt. Nu tror jag att min hud anpassat sig till att vara i solen på ett annat sätt även om jag är noga med att smörja in mig, speciellt utomlands. Men att sola lite innan samt att äta betakaroten har hjälpt mig mycket. Så solade 10 minuter idag, så blir det kanske 10 minuter till nästa helg. Det behövs faktiskt inte så mycket.

Somliga går med trasiga skor

Andra går barfota. Dessa två gick förbi mig påväg från gymmet.

Lunchdags!!

Dagens lunch. Gotti gott!!

Första mjukglassen

Idag mötte jag upp Anna och Emilia på stan för lite tjejsnack. Och om det snackades! Vi köpte oss en varsin glass och satte oss nere vid ån som alla andra uppsalabor så fort det blir varmt och lite sol. Det är sjukt egentligen hur tomt Uppsala kan vara för att sen vid vårtid säga smack och var kom alla människor ifrån? Det är fullt på varenda uteservering och fik. Vi lättade iallafall lite tankar och känslor som varit och kommer framöver. Lite planer för Valborg lades fram. Känns som om det blir ganska lugnt till Valborg ändå, men blir kvar i Uppsala iallafall.
 
Lite vatten i ån eller?

Sömn och godis

Tänk vad lite... erm mycket sömn kan göra. Det är ingen idé att räkna antalet timmar jag sov under gårdagen samt under natten. Nästan så jag fått ihop ett dygn sen i torsdagseftermiddag kan jag tänka mig. Det har definitivt behövts iallafall. Idag känner jag mig som en ny människa faktiskt. Huvudvärken är borta, det enda som sitter i är i stort sätt bieffekten av att sova så mycket som jag har gjort, huvudet känns lite stort och tomt. Annars är jag på banan, lite aktivering på detta blir bra. Var dock smart nog att inte träna imorse även om jag var sugen.
 
Tror en bidragande faktor till det snabba tillfrisknandet var hektot smågodis jag köpte igår. Det gjorde mirakel men min annars trötta kropp. Frågar ni mig kanske det är bra att sockerchocka kroppen ibland. Äter typ aldrig sötsaker numera då det rubbar viktnedgången som funkar sådär i mina ögon men får gilla läget. Så länge jag kan träna och känner mig piggare och friskare så får jag väl stå på den här vikten ett tag, rätt som det är kanske jag droppar. Kommer dock införskaffa en våg som inte vara mäter vikten som står på den utan analyserar mängden fett, vätska osv också.
 
Annars gosade jag med min kisse igår. Otroligt hur djur kan känna när man inte mår riktigt bra. Någonstans mellan alla sovstunder vaknade jag med ansiktet begravt i Tingelings håriga mage och någon form av tvångshållning. Vad gör hon då? Ingeting faktiskt utan gillar läget, kurrar och sover vidare hon också. Imorse vaknade jag av att jag använde katten som huvudkudde med ena armen uppe under hennes huvud. Reagerar hon på denna behandling? Icke, hon kurrade och sov vidare som om inget hade hänt. Min kärlek till denna knasboll går inte att beskriva i ord, just nu är hon mitt allt!

SM-Guld

Grattis Skellefteå AIK, iår var det ert år att visa vart skåpet ska stå efter 3 sm-finaler i rad. Ni har bjudit på härlig hockey hela slutspelet (kan bara uttala mig om det) och ska bli kul att följa er som motståndare med Leksand nästa säsong.

Sjukdag

Min chef tyckte jag skulle gå hem igår efter att jag vissnade helt på eftermiddagen. Jag var helt slut i huvudet och kände mig varm och trött. Var nästa så att jag inte orkade ta mig upp för trapporna till chefens kontor. Efter 3 dagar av jobbig huvudvärk så tog det väl ut sin rätt på något sätt. Han sa åt mig att stanna hemma och vila idag iallafall så det är jag.
 
Sov mellan 17-19.30 igårkväll, var vaken för att se på hockeyn sen somnade jag om vid 23-tiden och sov till halv 10 imorse. Jag behövde det uppenbarligen. Ingen feber iallafall men helt slut i kroppen och fortfarande huvudvärk. Tog en ipren och en alvedon nyss och hoppas att det gör någon skillnad. Som sagt, blir en lugn helg i vilket fall. Ska lulla runt lite och börja rensa bort prylar i det här hushållet. Börjar bli hög tid att börja om jag ska kunna flyttpacka framöver. Dock känns det mest som att det funkar att kasta ner saker i lådor och gå vidare, det är rensningen som tar tid.
 
Gick iaf till VV-mötet och vägde mig innan pappa hämtade mig och min kära cykel då det inte fanns en chans att jag skulle orka cykla hem. -0,9 kilo, helt okej men tanke på hur sänkt jag blev av uppgången utan anledning. Känns som att jag kan ha hittat en bättre balans nu mellan kost och träning. Kan jag ligga på minus ett halvkilo i veckan vore det bra men får kanske inse att jag bygger muskler också. Är troligtvis därför det märks mer på kläderna än på vågen.

Dagens lunchsällskap

Det var mycket trevligt vill jag lova. Fick tala ut ordentligt om allt jag burit inom mig en längre tid.

Detta har jag lärt mig idag

Bara så att ni vet! Så det är helt okej att fixa tuttar eller vad man nu vill göra och få sjuklön de dagarna man måste vara hemma och sjukskriven ;-).

Ny leksak på kontoret

Fick paket adresserat till mig idag!
 
Någon som vet vad det är? ;-)

Måndagshumor


Hello Monday


Helt vanlig söndag

Ja jag vet att det är måndag morgon men min morgon igår var mycket mysigare så väljer att uppdatera om den istället. Mådde väl inte så jättebra när jag vaknade kl 07 efter att ha somnat efter 03. Men det blev bättre... Formel 1 racet började kl 09 så jag och Tingeling låg i sängen och mös (läs: myste? vissa svenska ord låter fula alltså) under större delen av racet. När det gick mot sitt slut delade vi på lite frukost tillsammans, dvs lite Keso då det var vad min mage accepterade vid den tidpunkten. Nog för att Tingeling äter en del konstiga saker men Keso... jaja så är det. Var roligt att se hur hon hanskades med "klumparna" iallafall. Verkar ha varit en ny upplevelse för henne så får nog inte äta ifred i framtiden heller. Sen passade vi på att leka en sväng innan vi kröp ner i sängen igen och sov i kanske 1,5 timme. Efter det kände jag mig som människa igen, F1-racet gick liksom i slowmotion!

Blanda inte vitt och rött vin

Rubriken säger kanske sig självt efter gårdagskvällen. Sista gången jag dricker vitt och rött vin under samma kväll, eller jag ska nog inte dricka rött överhuvudtaget men tanke på bieffekterna samma kväll eller dagen efter. Jag får helt enkelt hålla mig till att dricka vitt, det blir bäst fylla på det samt att jag mår mycket bättre dagen efter.
 
Nog med gnäll. Är på banan iallafall idag. Ska tvätta snart, tråkigt men måste då jag inte tvättat på 2 veckor. Lyckades få upp 3 bilder från igår på Instagram iallafall. (Emmah87)

Inte alltid som man tror

När vi åkte upp till Leksand var vi såklart in och köpte knäckebröd. Köpte en stor låda med vad som vi trodde var flera förpackningen med bröd. Ni vet sånna trekanter typ.
 
Till vår förvåning upptäckte vi detta när vi öppnade kartongen haha. Aja har gott om knäckebröd framöver iallafall! =)
 

Kvalitetstid med pappa

Efter jobbet blev det iväg och handla lite mat så man klarar sig framöver. Blev även lite kvalitetstid med middag med pappa. Testade på indiskt idag och det var skitgott!
 
Kan ju tro att man äter för två med tanke på portionen!

Afterwork

Igår hade vi lite afterwok med jobbet. Alla jobbar ju så utspritt och vill ofta hem direkt på fredagar så vi valde att köra igår istället. Sen händer det alltid saker i den här branschen så slutade med att det var vi i järngänget, dvs som spenderar mest tid på kontoret som gick till Pipes of Scotland och käkade. Testade också på ett jättegott fruktöl, det är definitivt min grej. Det var ungefär som torrcider om ni frågar mig. Tycker vanlig cider är väldigt sött så föredrar torrcider och nu fruktöl. Liefmans hette det om någon vill testa.
 
Efteråt gick jag och Sasha vidare till Interpool där vi spelade Shuffleboard (tror jag det hette), kändes lite som en blandning mellan boule och curling. Kul var det, och såklart kom tävlingsmänniskan i mig ut och lekte haha. Vann båda omgångarna vi hann spela. Är man naturbegåvning så är man ;-).

Livets ironi

Idag på förmiddagen ringde en tjej från ett ganska nystartat rekryteringsförtag i Stockholm till mig. Hon hade hittat mitt CV på arbetsförmedlingen och tyckte jag passade bra in till två tjänster de håller på att söka på deras kontor och undrade och jag ville komma på intervju. Den ena var Team manager och den andra Team recruiter. Kan inte låta bli att känna "WOW" här.
 
Då hon talat in på mitt mobilsvar, ringde jag upp henne på eftermiddagen för att höra lite mer, eller egentligen mest för att tacka för visat intresse och bekräfta att jag inte är tillgänglig och vill komma på intervju då jag har ett jobb som jag trivs bra med.
 
Kan dock inte låta bli att tänka över ironin i det hela. Här har jag suttit sedan sommaren 2011 och inte gjort annat än sökt jobb var och varannan dag. Jag har ingen aning om hur många jobb jag faktiskt sökt under det senast året. Av dem hörde man inget ifrån majoriteten av dem. Nu när jag sedan lite mer än 2 månader har ett jobb, mitt inne i stan, som jag trivs jättebra med så trillar det in en del intressanta jobb i inkorgen och nu ringer denna tjej och vill erbjuda mig intervjuer för två tjänster som jag inte ens sökt. Dessutom trodde jag att jag var inaktiverad på arbetsförmedlingen. Varför ringde ingen när jag verkligen ville att någon skulle ringa och vara intresserad av att ta in just mig på intervju?
 
När det flyter på går det mesta vägen och när det går emot så går precis allt fel. Är lite orolig över hur länge det kommer att flyta på. Jag antar att det är just, Livets ironi.

Tuff vecka

Förkyld, dåligt tålamod samt strul med lönekörningen.

Så jäkla mogen

Skulle ha varit en bedrift att få en bild med alla grabbar i laget men fick klara mig med fyra stycken. När folk letade autografer ville jag och Gabi hellre föreviga det hela på bild. Kommer säkerligen bli ett litet kollage på väggen i nya lägenheten också.

Det är bara att gå

Bestämde mig i fredags för att inte köpa något nytt busskort så från och med idag går jag till och från jobbet. Såklart 5 min innan det var dags att gå imorse började det att snöa! Nu får vädret ge sig, vår vill jag ha. Dessutom börjar jag nog bli förkyld. Har vaknat med ont i halsen hela helgen men en halstablett har gjort susen. Idag var det lite värre men har handlar lite grejer på apoteket. Bäst att stoppa skiten innan det blir värre.
 
Humor på hög nivå förresten! xD

Snöoväder

Jag trodde det var slut med snön nu och att våren äntligen skulle komma men icke. Såklart har vintern inte gett upp en och gav tillbaka med besked på eftermiddagen idag men världens snöoväder, solen sken till och med samtidigt emellanåt.
 
Kan ni se Gränby centrum?

Segsöndag

Drömmer så mycket konstigt under nätterna nuförtiden. Vet inte om min hjärna går på högvarv eller något? Anledningen till det är väl också svårt att säga något om kanske? Är ju inte neurolog eller så hahaha.
 
Idag tar jag det väl piano i stora hela. Försökte äta frukost i lugn och ro men frukost har aldrig varit min måltid på dagen. Kan liksom inte sitta och njuta, vill helst bara att den ska bli gjord så jag kan gå vidare med dagen. Kanske beror på att vi aldrig ätit frukost tillsammans i min familj? Hos pappa brukade vi väl ha finfrukost men det har bara varit varannan helg under uppväxten. Sen känns det ju helt värdelöst att försöka göra godfrukost till sig själv, är jag och Tingeling liksom.
 
Jag och Gabi var ut på en promenad. Blev ingen lång idag men tillräckligt så man fick ut och röra på sig lite och få lite friskluft. Det sägs ju att man ska röra på sig minst 30 minuter om dagen eller ett visst antal steg. Just nu sitter jag och väntar på att pappa ska komma, måste ut en sväng och handla lite mat och köksgrejer.
 
Sen blir det hockey (som vanligt). Tre kronor möter Lettland, ska bli kul att se vad Filip Forsberg kan göra i landslaget. Tycker helt klart han förtjänar att få chansen. Fullt upp för grabben!

Mycket intressant bok

Jag och Emilia kikade in på Akademibokhandeln i jakt på något nytt att läsa. Jag brukar oftast bara kolla in böcker som jag lägger till en lista med böcker jag vill läsa. Sen försöker jag låna dem på bibblan. Just nu är problemet att jag fortfarande inte fått tummen ur och betalt min förseningsavgift så kan inte låna böcker alls. Måste få det gjort nästa vecka. Har så jäkla ont i vaderna så orkade inte gå till Stadsbibblan när jag var inne i stan.

Blev visst nya skor

Har lunchat med Emilia inne i stan. Blev Sushi på East City. Har varit sjukt sugen på sushi jättelänge så nu fick det bli. Sen tog vi en sväng på stan, köpte lite betakaroten tabletter inför solsäsongen. Klart man ska fixa fin bränna igår igen, eller nu ska vi inte överdriva. Det gick INTE att få bränna i Sverige förra sommaren då det antingen regnade eller var för kallt för att sola mer än en stund i taget. Lyckades iallafall shoppa ett par skor, inbillar mig att jag behövde fler. I like!! =D

Bra start

Sovit som en stock inatt men som vanligt när det är lönekörningar och man rabblar lönearter hela dagarna så rabblar man OB-tillägg i sömnen också. Galet egentligen vad enformighet gör med min annars så kreativa hjärna! xD
 
Annars så mår jag mycket bättre. Accepterar läget eller vägrar att ge upp undrar ni kanske? Jag ger aldrig upp när det kommer till mina mål. Det kommer svackor men de som varit med ett tag vet att jag ALDRIG ger upp när jag gett mig fanken på något. Envis som en oxe, jomenvisst är jag oxe! Lat är dock inte en av mina sidor, ja ibland precis som alla andra är man väl lite lat och bekväm.
 
Har precis kommit in från en timmes powerwalk i solen. Det värmer i både kropp och själv just nu. Körde lite reggaeton i lurarna dagen till ära. Ibland måste man bryta möstret och jag har lyssnat på samma spellista i spotify alltför länge nu så fick bli något annat.
 
Nu blir det dusch och lunch, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Borde börja rensa saker, räknade ut att det bara är 6 helger kvar tills jag flyttar varav jag vet att det inte kommer bli mycket rensande och packande under en av dem och kansle 2 med den jag fyller år.
 
Tog lite bilder iallafall.
 
Bra solplatser ;-)

This is me now

Nu kanske inte t-shirts visar formen direkt men vill påstå att man ser STOOOR skillnad från föregående inlägg så jag borde väl inte vara missnöjd egentligen. Jag har ett jobb som jag trivs jättebra med, första handskontrakt på lägenhet, gosigaste katten, familj och vänner som finns där när jag behöver det. Vad mer ska man önska sig egentligen? Känns som jag måste sortera rätt mina prioriteringar!

En tillfällig formsvacka

Var vägning hos viktväktarna idag igen. Det gick sådär kan jag säga, nog för att det har varit påsk men såhär lite godis och annat som jag ätit denna påsk borde det ha gått bättre. Och att en dag av roligheter ska påverka så mycket sänker mig otroligt mycket just idag. Känns som att jag kämpat i 6 veckor för något som grusats pga kanske den bästa dagen på året (kommer nämligen bli svårt att slå det som hände i lördags).
 
Behöver nog inte beskriva hur besviken och arg jag kände mig efter vägningen. Det känns som att jag gör allt jag kan, följer alla points och recept för att nå målet men ändå funkar det inte. Varför är det som att jag kämpar och kämpar och det händer inget? Jag börjar faktiskt bli riktigt frustrerad. Visst jag har inte så jäkla långt kvar till det som sägs vara normal men något borde jag ju faaan tappa. Ännu mer frustrerande är det ju när jag pga den där jäkla muskelbristningen inte kan träna heller.
 
Att jag blir arg, besviken och alla andra känslor riktas ju bara mot mig själv. Varför är det så jäkla lätt att se alla andra men inte sig själv? Är det något jag inte älskar så är det mig själv och mitt eget utseende. Får jag beröm så tror jag inte på det eftersom jag inte själv tycker det. Skulle vilja se mig själv genom någon annans ögon, det kanske skulle ändra på ens sätt att se saker. Just nu känner jag bara att jag vill skita i allt, varför lägga energi och pengar på något som ändå inte fungerar som jag hade förväntat mig? Varför reagerar inte min kropp bättre på bättre mat och vanor. Nej det ska stå och stampas på samma jävla fläck. Fanns en anledning att jag tvingades köra VLCD (very low calory diet) genom Cambridge, det verkar vara det enda som funkar men då får man ge upp ännu mer.
 
Jag vet inte vad jag ska göra. Helst skulle jag vilja vinna massa pengar för att kunna operera om mig men jag vet att jag säkerligen inte skulle vara nöjd då heller. När blev jag så fixerad vid mitt utseende, det känns som att det bara blir värre och värre. Kanske skulle behöva gå och prata med någon på riktigt? Vet inte vad jag ska säga och göra längre. Dagar som denna blir jag totalt sänkt. Jag har faktiskt varit rädd för min reaktion varje gång jag ska på invägning, dvs varje jävla vecka är torsdagar ett stort moln av ångest.
 
Jag kanske inte borde gå varje vecka?
 
För att söka lite tröst kan jag ju lägga upp en bild som visar hur jag såg ut när jag var som störst och det är ca 20 kilo sedan. Så jag har ju gått ner men jag vill fan inte att de sista kilona ska dröja tills jag fyller 30 eller 40. Kanske måste jag acceptera att jag inte är tjock längre och att jag aldrig kommer kunna bli modellsmal, jag har inte den kroppstypen. Men det är jälka svårt när man hela tiden får kastat i ansiktet på sig snygga och smala tjejer överallt, snygga kläder är bara snygga om man är smal... Samhället is a bitch!
 
Samtidigt har jag aldrig gett upp när det kommer till svårigheter förr och tänker troligtvis inte göra det nu heller. Skulle jag lägga mig och dö varje gång jag fått en motgång skulle jag ha gjort det för över 10 år sedan. Det är inte min grej.

Kycklingwok med ananas

Fick ju som sagt en gjutjärnsgryta i julklapp av pappa och den har inte blivit använd än. Tänkte att det var ett ypperligt tillfälle idag när jag tänkte göra wok. Kunde inte ha mer rätt i det. Blev toppenbra och maten blev riktigt jäkla god. Ska ha ananas i kycklingwok oftare, blir en sötsur känsla över det hela sen lite sting med grönpeppar.
 
Måste erkänna att jag är en riktig pärla i köket ;-).

Trött och sliten?

Idag är det typ så jag känner. Känns som hela dagen på jobbet gått i slowmotion men jag har faktiskt fått mycket gjort så är väl bara en känsla. Ville inte alls upp ur sängen imorse, önskade mig tillbaka till tiden då jag hade påsklov som alla andra. Har hjälpt bror med biologi efter jobbet, så nu hoppas jag på att han blir godkänd iallafall. Svåra är ju att få att att låta som att han har skrivit det. Då menar jag inte att jag skriver arbetet åt honom utan mer hjälper honom med vad han ska skriva och med för fina ord så låter det ju inte som hans. Verkar som att astronomi och nått med svenska återstår sen ska han väl fan inte ha några rester kvar. Stör mig att han skiter i det när det gått så snabbt att göra.
 
Snart är det hockey. Ska bli intressant att se vad det blir för match. Både Leksand och Örebro är ju redan klara för Elitserien men borde ju ändå vilka gå för att vinna kvalserien eller diverse rekord som finns. Samtidigt tror jag att det var en rejäl urladdning för både lagen i lördags, om inte en rejäl fylla hahaha.

Lycklig i själen

Blir så lycklig i själen varje gång jag går in i köket och ser denna på kylskåpet.
 
Har fortfarande stora svårigheter att smälta alla intryck från lördagen. När jag idag berättade om alla händelser kände jag att jag skulle kunna säga det hur många gånger som helst. Nästan så att det känns som att jag skulle kunna hålla ett långt föredrag om det.
 
- Känslan att gå in genom dörrarna på Tegera arena (nej har inte varit där förr).
- Gåshuden när Stiko Per Larsson framförde bröder på isen innan match.
- Hur jag och Gabi får svepa ölen för att hinna i tid till andra perioden, uscha.
- Känslan när första målet sitter, när andra och tredje sitter.
- Känslan av att veta nu är det klart.
- Känslan när hela Tegera började sjunga "Vi är tillbaka".
- Känslan när spelarna typ slutar spela när det är 30 sekunder kvar av matchen och börja jubla och fira, Rögle brydde sig inte ens utan lät dem.
- Känslan när Jensa Bergenström grinar i intervju med Niklas Jidhe, så äkta.
- Känslan när spelarna åker runt isen hur länge som helst och tackar alla fans.
- Känslan när alla får springa ut på isen och festa med alla andra.
- Att spontant få vara med i en tv-intervju. (vad sa jag egentligen?)
- Känslan när spelarna kommer ut på isen igen för att fira med sina fans.
- Att få krama och känna lite på spelarna. (hö hö)
- Hur Jon Knuts reagerar på Gabis fråga om hur många öl han druckit. - "VA?! Luktar det??"
- Känslan av att känna sig sjukt liten mellan bröderna Bibic.
- Allsången, symbiosen mellan spelare och fans.
- Hur alla spelare bjöd på sig själva på scen in på natten.
- Vad söt Joonas Rönnberg var utan skägg, kände knappt igen honom haha.
- Hur Almen Bibic står upp och kör "Vart är drakarna".
- Att Jacke Blomqvist såg jävligt packad ut med bar bringa och gapade till "En gång leksing, alltid leksing". Det passar verkligen in på honom efter denna säsongen.
- Att Filip Forsberg körde Gangnam style med Tobias Forsberg på scen. (Saknar Janolhs dock)
- Känslan av att få Oscar Alsenfeldt över sig i en stagedive! (tur grabbarna runt var starka annars hade jag blivt mos haha)
- Hur alla spelare spexade och var öppet berusade haha.
- Att känna sig som hett villebråd bland alla yngre grabbar på "efterfesten". De försökte sig på både mig och Gabi med tjiii det gick inte. Svårtflirtade som fan med hockeyspelare i närheten.
- Doften av svettiga armhålor in på natten glömmer man inte heller så lätt.
- Ölkaggarna på alla fulla 40plusare framför scen. De knuffade runt en rätt bra!
- Kvinnan som frågade mig om jag sett hennes man... ööööööh
- Att hela Tegera var fylld med så mycket glädje och kärlek!
 
HELA LEKSANDS IF OCH ALLA SOM STÖTTAR DEM ÄR VÄRDA ALL DENNA GLÄDJE!!
 
Av alla saker jag listat upp var nog det bästa att få dela detta med min sister från another mister, partner in crime och "bror" haha... Gabi såklart!! Vad skulle vi göra om vi inte vore så knasiga som vi är? Nästa år blir det ännu värre, definitivt ännu fler hockeyresor för oss!
(borde även ge pappa lite cred som stod ut med oss i 15 timmar)

Detta har jag gjort idag

Pewww inga jäkla aprilskämt här inte!
 
Har förutom att städa lägenheten, diskat, varit hos farmor och ätit gädda samt gått promenad och solat, hjälpt min käre bror med sina läxor. Borde kanske kalla dem rester för han har inte gjort dem förr. Dagen till ära var det religion på schemat. Jag tyckte det var skittråkigt förr och det är lika tråkigt idag. Han skulle svara på frågor om islam och buddism. Eftersom jag är intresserad av historia borde jag vara lite intresserad av religion men icke, det är öken!
 
Tingeling ville vara med på ett hörn också. Hon verkade inte riktigt fatta att hon var ivägen! Hon är som en annan, ska vara med där det händer hahaha.

Sköna med att vara ledig

Det sköna med att vara ledig är såklart att man inte måste ta sig ur sängen av att en klocka ringer. Dock är jag så jäkla inne i mina dygnsrutiner att jag ändå inte sover länge på morgonen. Vanligtvis på lördagar vaknar jag ungefär samma tid som jag annars går upp. På söndagen kan jag sova kanske 1 timme längre. Efter denna helg är dygnet kaos så vill inte veta hur trött jag kommer vara imorgon. Helt klart värt det egentligen med tanke på vad som hänt. Ska försöka lägga upp lite bilder senare men insåg att det är 300 bilder som togs, eller egentligen mer men så många gick att behålla. Blev inte mycket bilder under matchen denna gång utan mer innan och efter.
 
Annars fick jag iallafall sällskap på kudden imorgon. Tingeling tyckte inte att det räckte med att vara lilla sked idag så hon kröp upp och la sig nästan på mitt huvud. Sötnöten! <3

RSS 2.0