Hamnade i Leksand

Har inte hunnit blogga tidigare under helgen. Fullt upp och helgen passerade såklart för snabbt.
 
Hamnade i Leksand i fredags efter jobbet. Åkte med några vänner m. familj. Leksand Tifo Crew firade 10 år och jisses vilket tifo. Det var riktigt kul att vara delaktig och få fira denna dag med andra leksingar. Ångrar inte att jag åkte upp även om halva lördagen var förstörd när jag kom hem vid 02.
 
Lördagen började lite segt men sen var det ut på massa ärenden med mamma och mormor. Blev en jäkla massa affärer och lite shopping. Behövde också handla en del mat. Började röja hemma innan pappa och Pelle kom hit för att de matchen mellan Brynäs och Leksand. När de åkte hem gick jag typ och la mig.
 
Idag har varit fullt upp. Se tidigare inlägg.
 
Helgens höjdpunkt var trippen till Leksand. Aftonbladet har lagt upp en video av Tifot som pågick matchen igenom i stort sätt. All cred till gänget som jobbat dag och natt med detta. http://tv.aftonbladet.se/webbtv/sport/ishockey/article58485.ab

Helgens värsta. Insåg på fredagsnatten att mitt busskort var spårlöst försvunnet. Ett busskort jag precis betalt in ett månadskort på som börjar gälla imorgon. Ingen aning om vart det kan ha tagit vägen. Turligt nog hade jag registrerat mitt kort hos UL, så kunde spärra och beställa ett nytt med samma innehåll. Jävla tur! Inte kul att behövs lägga ut 865 kr för ett nytt busskort när jag precis betalat 790 kr för det. Lånar pappas tills mitt kommer. Skulle komma inom 5 arbetsdagar.

Första advent

Idag är det första advent, 25 dagar kvar till julafton. Det finns alltså några dagar kvar för julkänslan att infinna sig men det blir väl som alla andra år. Jul är inte så speciellt längre för mig. Däremot är det mysigt att kunna fixa lite hemma. Jag är glad över att lämna gråa och tråkiga november bakom mig.
 
Så idag har jag storstädat hela lägenheten, tagit fram alla vinterkläder, satt upp alla ljusstakar och annat. Det blev även en sväng ner till tvättstugan och så har jag strykt gardiner. Senaste två timmarna har jag spenderat i soffan med lite glögg, lussebullar och pepparkakscookies. Har sett fredagens avsnitt av Grimm och Constantine.
 
Nu ser vi fram emot december med lite stabilare väder men framförallt snö!

Vart är Tingeling?


Nu ska spelas hockey

Idag var jag och Gabi till XXL och köpte "hockeyutrustning". Eller ja, kanske inte hel utrustning men skridskor, hjälm, hockeyklubba och puck. Så nu kan det börja snöa och bli kallt så vi kan ut och åka skridskor och leka hockeyspelare. Kommer bli hur kul som helst! Var dock väldigt länge sedan jag stod på ett par skridskor. Kommer se förjävla roligt ut första gången vi går på is tror jag. Men lär bli bättre, har varit riktigt bra på att åk skridskor en gång i tiden ;-).
 
Mamma sa förresten att min bil inte var en "shopping-bil". Tjii, fick plats massor i bak!

Har även åsikter till att de i butik kallade det klassiska "tefatet" för UFO-format stjärtlapp. Eh va?!

Då var helgen över... igen

Helgerna passerar på tok för fort. Eller så är det jag som gör för mycket saker på helgerna. Har lovat mig själv att nästa blir lite lugnare. Igår var jag på hockeyresa hela dan, vi lämnade Uppsala kl 09.30 och var hemma igen runt 23. Men kul hade vi. Det är ett härligt gäng att åka buss med. Dock lite tråkigt att det inte blev någon ölprovning. Vi ska föra fram våra åsikter kring det. Matchen i sig var bra, efterspelet mindre kul (för vissa). Går inte in mer på det.
 
Dagens härligaste var snön som föll i Falun. Kan vi inte få snö i Uppsala snart? Var massor när vi passerade Tierp på vägen hem. Kan du så borde du inte stanna på McDonalds i Valbo i alla fall. Dålig service och kall mat. Ordförande fick en leksak som plåster på såren. Uppsalaleksingars nya maskot ;-)

Hockeyresa

Idag är det dags för hockeyresa igen. Uppsalaleksingar åker upp till Leksand. Det blir lite förfest med tävlingar, mingel och ölprovning med The beer factory. Ska bli riktigt skoj. Känner mig lite stressad då bussen åker från Uppsala vid halv 10. Bussarna från mig går ju minst sagt dåliga tider dessutom. Antingen precis i tid eller i god tid före.
 
Så äter frukost nu, så ska jag göra mig iordning och packa väskan. Har tänt lite ljus och lyssnar på julmusik. Mysigt. Bara snön som lyser med sin frånvaro.
 
Ha en bra lördag!

How can we be lovers if we can't be friends

Lite trött på karlar just nu. Bestäm er!
 
 

Bilägare

Igår var vi till en bilhandlare i Täby och det blev en deal. En ljusblå Volvo C30 för att vara exakt. Idag har jag även fixat med försäkring och från 1/2 nästa år har jag en parkering. Tills dess får jag använda pappas andra parkering.

Jag är jättenöjd. Skitsnygg. Går jävligt bra och den är billig i drift (allt är relativt). Det är en 2008 dessutom. Nästan nya vinterdäck och väldigt bra sommardäck. Ända problemet är väl att vi inte hittar låsmuttern så vi kan byta till vinterdäcken. Börjar bli dags. Hoppas försäljaren återkommer idag.

Blev även riktigt glad när jag insåg att jag kunde koppla in telefonen. Så kan köra Spotify istället för CD.

Pärlan!

Mysigt med ljus

Hittade en stor lykta på IKEA.👍

Idag är en såndär dag

Ingenting har gått som jag vill idag. Jag är trött, känner mig uppsvälld som en ballong och till råga på allt har jag glömt både matlåda och plånbok hemma. Behöver jag nämna att det dessutom är pissväder ute? Mörkt, grått och blött. Dåligt humör är bara förnamnet.

Tanken på att åka och kolla på bil efter jobbet gör mig inte på ett dugg bättre humör just nu. Tänker mer på hur jag ska kunna pruta på bilen om det verkligen är så att jag bestämmer mig för att ta den. Känner inte att jag är i fas att socialisera med folk idag, då brukar jag dra mig undan så jag kan sura ifred.

Dessutom var ena gardinen jag skickat efter för kort?! Hur kan den vara för kort när jag har mätt?! Suck.

Jaja, humöret kanske blir bättre när det är dags att åka till Täby.

Fredag med aw

Spontant mötte jag upp Gabi på Stationen för ett glas vin. Tanken var ett glas och lite skitsnack en stund. Det slutade med 3 glas vin, en ceasarsallad och mycket skitsnack. Riktigt mysigt.

Köpte med en liten godispåse och cola hem. Så nu ligger jag i soffan framför lite allsvensk hockey med Tingeling på magen. Riktigt trött är jag. Att det blev lite sömn förra helgen har hängt med hela veckan. Blir en tidig kväll. God natt.

Helgens bästa köp

Fattar inte att jag stått ut med att ha alltid på badrumsgolvet i nästan 1,5 år. I söndags hittade jag på en duschhylla på Jula (149 kr) och kunde inte vara mer nöjd. Hur bra som helst!

Funderar på bil

Sitter i tankar om det inte är dags att köpa en bil. Börjar tröttna lite på att låna av andra och inte kunna åka vart jag vill och när jag vill. Har suttit länge och i omgångar och kollat. Ibland är det gamla billiga bilar och ibland lite nyare dyrare men ändå billiga i drift. Just nu är jag inne på Volvo C30. Har hittat två som är värda att kolla på. De ligger mellan 60-80.000 kr i pris. Troligtvis blir det ett besök till bilhandlaren i veckan. Måste ju ha pappa med mig så jag inte blir lurad.
 

Roadtrip till Ullared

03.00 ringde alarmet igår morse. Eftersom jag var trött som bara den i fredags gick jag och la mig innan kl 21. Det gjorde att jag hann sova många timmar. Det behövdes med tanke på den 6 h bilresa ner till Ullared. Ca 04.00 hämtade jag upp resesällskapet och vi började våran resa söder ut. I Jönköping gjorde vi ett stopp vid Kinnarps arena för att tända ett ljus för Stefan Liv. Vid 10.20 var vi framme vid varuhuset Gekås. Vi hade inga problem med att hitta parkering, det var skönt.
 
Vi haffade en kundvagn sen var det bara att gå in. Trodde jag skulle få panik där inne, sjukt stort och folk var som galna i början. Vet inte om folk älskar städsaker och rengöring men det var galet. Speciellt där all kosmetika var. Sen lugnade det ner sig lite eller så vande vi oss med att det var folk och kundvagnar överallt. Det var bara att andas och ta det lugnt, en sak i taget. 5 h var vi där inne, då även ca 30 min lunchpaus. Det var en del saker vi inte kollade på där inne, kläder (bortsett från träningskläder) kändes inte aktuellt. Det kändes tantigt faktiskt. Sen struntade vi i hemelektroniken och det mesta av heminredningen. Det var kaos bland alla handväskor också så orkade inte.
 
Sen var det bara att bege sig hemåt igen. Det blev lite träningskläder, julklappar och lite fynd. Älskar tomtarna jag köpte, så söta! Blev middag på Donken i Jönköping i samband med tankning. Vid 23 var vi hemma i Uppsala igen, helt slut. Vill inte säga aldrig men det kommer nog dröja innan jag åker tillbaka.

RSS 2.0