Efter mycket om och men...

Klänningen jag hittade på H&Ms hemsida verkar inte finnas alls i butik. Jag har varit runt hela Uppsala och min faster kollade i centrala Stockholm. Beställder man den online kommer den ändå inte förrän i mitten av juni och då är det för sent.
 
Så jag och Gabi var till stan för att shoppa idag. Shoppinghumöret var sådär. Vi gick butik efter butik och hittade ingenting, humöret blev inte bättre. På Gina Tricot (handlar aldrig där längre) hittade jag iallafall en ersättare till klänningen jag tänkt ha på festen. Det kan vara så att den blev snäppet bättre till och med.
 

Poängen med demokrati är?

Igår var det som sagt val till EU-parlamentet. Tycker det är förjävligt att 49.8 % av svenska folket har engagerat sig och gått och röstat.
 
Det är faktiskt inte alla som har den rätten. Hur många val finns inte i olika länder där de ändå skiter i resultatet. Eller för den delen länder där de inte har rätt att rösta överhuvudtaget. Jag tycker att man ska ta vara på sin rösträtt. Ta vara på sin möjlighet att vara med och påverka det samhälle vi lever i.
 
Jag är medveten om att det "bara" var EU-val. Men det här "bara" EU-valet påverkar mer än vi kanske vill i vårt land. Mycket som är lag i Sverige baserad på en grund som EU har lagt. I alla lagar så kan man göra dem striktare än EU-direktiv men det är inte tillåtet att göra det sämre.
 
Sak samma. Problemet tycker jag är denna våg att extrema partier som bara vill en sak. Nu finns det mer skrämmande siffror i Europa än i Sverige men att Sverigedemokraterna fått så många procent av rösterna är indirekt ett resultat av att folk inte har röstat.
 
Igår var jag irriterad och upprörd, imorse en släng upprörd men mest besviken på att folk inte bryr sig. Det är ganska lätt matematik egentligen. Får 200 personer rösta, 100 pers gör det och 10 av dem röstar på SD så blir det 10%. Nu är inte ens sån liten grupp representativ för ett helt land men principen, lägg till några nollor då. Så just nu känner jag mig mest apatisk och oroad för vart detta kommer att leda.
 
Dessutom tycker jag inte att de som struntar i att rösta har rätt att klaga på utfallet sen heller. Nu har jag inte gjort något för att försöka ändra på det. Som man bäddar får man ligga.
 
Jag hoppas att flera engagerar sig i Riksdagsvalet i september iallafall. Allas röster är viktiga. Klart ni vet vad ni tycker i vissa frågor. Se vilket parti som känns bäst efter det. Kör valkompasserna som finns på alla stora tidningars hemsidor. Gör något, rösta blankt men snälla strunta inte i det!
 

VIP-shopping

Det var VIP-shopping på H&M imorse. Tro fan på att klänningen inte fanns! Provade iallafall klännigen i en annan färg för att se hur den satt på. Skönt och fin men vet inte om den är så party. Materialet var inte som jag tänkt om jag säger så. Kollade på H&Ms hemsida, leverans i slutet av juni. Ja, då är det ju aningen för sent.
 
Vi var och planerade inför företagsfesten igår. Så vi kollade lokalen igen och lite så. Eftersom jag ändå tagit på mig att tvätta bilen passade jag på att svänga in på ett annat H&M som annars är lite långt ifrån där jag bor. Klänningen fanns inte där heller. Det finns ett H&M kvar i stan, får väl dra iväg dit och kika. Finns den inte, vet jag inte vad jag ska ha på mig.
 
Köpte iallafall två andra saker imorse. Klänning och kofta ;-)
 

Klädkatastrof

Den 4e juni har företaget jag jobbar på en namnfest. Vi byter nämligen officiellt namn då och på den festen är det färgtema som gäller. Vi har tre huvudområden för vår verksamhet, samt administrationen. Färgerna som ska användas på festen är grön, blå och organge/brandgul (lite oklart med nyansen). Såklart fick vi på administrationen dela färg med den verksamhet som inte är så många dvs grönt.
 
Därav klädkatastrofen. Jag har ingenting som är grönt. Det är inte min färg för fem öre!
 
Känns inte heller så värt att köpa kläder bara för en kväll. Jag får nog kolla på en klänning som har lite grönt i sig eller någont sånt. Det måste även vara en klänning som jag kan använda efter festen. Tur att det är ca 2 veckor kvar så man har lite tid på sig att kolla.
 
Det är VIP-shopping på H&M imorgonbitti med 20% rabatt på hela köpet, så får reka lite. Hittade denna på hemsidan så kanske ska prova iallafall. Den var rätt snygg men sen kan jag inte bedöma hur den ser ut på.
 

Blodomloppet 2014

Nu börjar uppladdningen för Blodomloppet. Om ca 1,5 timme ska jag springa 5 km. Mitt mål är att göra det snabbare än en halvtimme men vi får se. 14 000 pers är anmälda att springa så kan ju vara folk med barnvagnar i vägen eller nått.
 
Precis nu tittade även solen fram.
 
Wish me luck! (kan behövas, skittråkigt att springa).

Trall

Igår fixade jag och pappa trall på min balkong. Snyggt blev det. Lite mer grönt på balkongen så kommer det bli toppen.

Pappa hade lite bråttom att ta bort möblerna så gann inte med en förebild med möbler. Så ni får före och efter så gått det går ;-).

EU-valet

Det går inte att missa alla reklamkampanjer på TV eller i media angående EU-valet. Valet av kandidater som ska representera Sverige i EU-parlamentet i stort sätt. Det räckte inte med ett val i år alltså ;-).
 
Jag tycker politik är aptråkigt verkligen eftersom jag tycker att ALLA partier ALLTID lovar massor och håller hälften om en det. Jag vet väl egentligen inte vart jag står mer än att jag tycker inte att det funkar så bra för regeringen vi har idag samt att SD aldrig kommer att få min röst.
 
Visserligen har SD en intressant fråga men den löser vi inte igenom att inte ta hit och hjälpa folk. Vi behöver en bättre strategi hur vi ska göra det och hur vi ska integrera dessa i vårt samhälle istället för att segregera dem till förorter. Det skapar "vi" och "dem", istället för oss tillsammans.
 
Fick hem valsedeln i måndags tror jag och kastade den direkt i pappersinsamlingen. Igår tog jag upp den igen eftersom jag kände att jag borde engagera mig, Att inte rösta är egentligen lika med att inte bry sig och då ska man heller inte klaga på utfallet. Alltså, jag har makten att göra skillnad, dags att ta den.
 
Hur ska man då gå till väga?
Jag tyckte Valkompassen på SvDs hemsida var rätt bra. Den säger inte vem du ska rösta på men den tar upp några frågor som man får ta ställning till. Alla har vi ämnen som engagerar oss mer än andra medan vissa bryr vi oss inte så mycket om. Valkompassen kan där vara ett bra verktyg och man kan se vilka partier som får högst procent. Sen kan man gå in på den partiernas hemsida och läsa lite mer.
 
Så gå in på Valkompassen och testa själv.
 
Du har makten att påverka. Ta chansen istället för att strunta i det! Din röst kan göra skillnad.

Byebye fransar

Fick testa på fransförlängning i februari och har fortsatt tills nu. Men efter mycket grubblande har jag bestämt mig för att sluta och ta bort dem helt.
 
Största anledningen till mitt beslut är att jag tycker att jag skulle behöva gå minst var tredje vecka för att fixa till dem. Det blir inte så ekonomiskt och det är heller inte pengar jag vill lägga på att fixa fransar när det finns så mycket annat jag vill ha. Jag tänkte skriva behöver men det enda jag behöver är mat, annars klarar jag mig.
 
Skulle jag göra en lista på allt jag vill ha skulle den bli väldigt lång. Så jag säger bara att det finns annat att lägga pengarna på.
 
På plussidan är att det varit grymt skönt att inte behöva sminka sig eller lägga tid på att tvätta bort mascaran samt att det varit kul att ha riktigt långa fransar.
 
Men som sagt, det ekonomiska talar emot det hela. Tänker på dem som lägger närmast en förmögenhet på det. Jag har ändå fått bra rabatt eftersom min moster gör fransarna.
 
Känns väldigt tomt just nu, fransarna känns jättekorta men jag är ändå nöjd med mitt beslut. Äntligen kan jag dessutom gnugga mig i ögonen utan att fransar flyger all världens väg ;-).
 
Det har iallafall varit grymt kul att få prova men jag har insett att det inte riktigt är min grej. Saknar att få ha på mig mascara och kunna ha på extra mycket när det vankas festligheter. I ärlighetens namn, hur lång tid tar det att ha på mascara eg? Max 5 minuter och så jäkla lite tid har jag inte på morgon!
 

Hej kattägare

Denna gång buzzar jag om Mjau Vaganza, mat och snacks av högsta kvalitet.
 
Maten är uppdelat i portionsförpackningar, vilket gör att man slipper ha en burk öppen i kylskåpet. Det ska också göra det lättare att måtta mängden mat för katter som behöver hålla vikten och ingen mat behöver kastas.
 
Mjau Vaganza innehåller råvaror av hög kvalitet, oxkött, kyckling, lax och krabba har använts i rätterna. Snacksen innehåller omega-3 och nästan inga kalorier.
 
Säljs i vanliga dagvaruhandeln och kostar ca 30 kr för 6 portionspåsar samt ca 20 kr för en snackspåse.

Bildbomb: Aten

 

Hemma

Ska försöka mig på en liten uppdatering här senare idag. Nu måste jag ta tag i livet ;-)

RSS 2.0