25 år

Idag är det 25 år sedan Olof Palme sköts ihjäl. Vad har jag att säga om det? Ja ingenting jag var varken född eller påtänkt. Dock är det intressant att se att så många verkar ha "känt" honom och nu väljer att uttala sig. Sen är det även intressant att läsa det som står där folk är oense om ifall mordet är löst eller om det inte är det. Jag har ingen aning.


Lady Gaga - Born this way video

Lady Gaga brukar ha speciella videos till sina låtar men den nya till Born this way tar nog priset måste jag säga. Hur konstig som helst!

VFUn kommer bli så jävla bra!

Mötet gick kanon. Det kändes skönt att sitta och snacka om allt och ingenting. Både verksamheten och vad jag har läst och så. Jag känner att VFUn kommer bli sjukt rolig och jag kommer få vara med om sååå mycket. Kommer även få mitt eget kontor att sitta och jobba i. Vilket kommer ske framförallt på fredagar då jag har eget arbete. Det kan behövas så man får tid för att sammanställa, reflektera och planera. Jag längtar, det är allt jag kan säga. Det ser även ljust ut för att få ta ett personaladministratörsjobb för att samla erfarenhet när jag är klar och det har jag inga problem med alls för att sedan jobba upp mig till ett konsultjobb och sen kanske ett specialtist jobb. Ojojoj jag vill verkligen börja jobba nu, det känns så roligt allting!

Nej nu ska jag packa mina grejer. Tåget till Örebro går om ca 1,5 timme och så måste jag ju ta mig ner på stan först.


Möte på Akis!

Håller på å gör mig iordning då jag ska på möte med min VFU handledare på Akis (Akademiska sjukhuset). Ska blir trevligt att få ett ansikte på personen som jag pratat med på telefon flera gånger. Men tanke på att hon har barn hemma som hade sportlov verkar hon inte vara så gammal iallafall. Och vi har kommit väldigt bra överrens på telefon så det ska bli trevligt. Dessutom ska vi ev. kolla upp ett rum på avdelningen som jag ska få ha som kontor. Det känns bra. Det enda knorret just nu är väl min boendesituation under dessa veckor, kommer hålla utkik efter lägenheter och ja eventuella jobb också. Ska fixa iordning mitt CV imorgon hade jag tänkt.

Spontanshopping är alltid bäst!

Idag var jag till Gränby och träffade Sandra. Var hur länge sen som helst så var verkligen jättetrevligt. Vi fikade och tog en sväng runt och spontanshoppade lite. Jag köpte ett par nya svarta lackleggings, örhängen och ett par snygga stövlar. Det var kärlek vid första ögonkastet kan jag säga och det blev inte bättre av att jag insåg att de från början kostat 600 spänn men nu kostade 200 kr. Det var bara att köpa kan jag säga! Så nu är jag nöjd och glad för en tid framöver eller ja tills nästa helg då det blir en sväng till Marieberg på lördagen.


Barnarbete

Jo så kallar jag det eftersom mamma satt mig på att dammsuga hela lägenheten eftersom hon ska få besök. Då blir det ju barnarbete eftersom jag är hennes barn hahaha. Men nu är jag iallafall klar. Så jag ska ta mig upp till Gränby och fika med Sandra. Var evigheter sen vi sågs så det ska bli jättetrevligt!!

Amsterdam bokat

Nu är det helt klart. Jag och Emilia drar till Amsterdam några dagar i maj. Ska bli jättetrevligt att få åka iväg en sväng. Älskar att resa. Har varit i Holland 3 gånger redan men har bara passerat snabbt genom Amsterdam alla gånger så nu ska jag se staden på riktigt i 4 dygn. Kommer vara 4 fullspäckade och om jag känner mig och Emilia rätt så kommer det bli skitkul verkligen. Det är liksom som Bill & Bull vilsna i storstaden. Kommer även bo på ett mysigt hotell som ligger väldigt centralt, bara två kvarter ifrån Red Light District och centrum. Avenue heter hotellet och frukost igång (tack och lov) man vill inte leta frukost på tom mage!





Fy bubblan

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen i bloggen. Har fullt upp när jag är hemma. Dagen till ära vaknade jag lika tidigt som alla andra dagar. Åkte ner på stan vid 10 och fixade lite ärenden innan jag träffade Emilia kl 11 för att boka Amsterdam i maj. Så nu är den bokad och klar, nu är det bara till att spara fickpengar tills dess men det ska nog inte vara några problem. Sen shoppade jag lite grann. Köpte en BH och lite smink, plus body butter och hårinpackning. Sen var det mat och fika hos farmor då hon fyller år idag. Åt lite kassler och sallad men ingen fika. Sen har jag varit runt och grejat lite med pappa. Har precis ätit räkor och aioli med mormor och nu är det dags för melodifestivalen...

Hoppas det är bättre ikväll!

Ännu en tidig morgon

Jag förstår inte varför jag vaknar före klockan 08 varje morgon. På ett sätt är det väl bra eftersom jag vaknar och är pigg samtidigt som jag har en hel dag framför mig. Men samtidigt vore det jävligt trevligt med en sovmorgon någon dag. Men icke jag vaknar när jag vaknar utan larm. Idag ska jag även ner på stan tidigare och har även hunnit fixa lite grejer innan jag sticker. Så det löser sig. Idag ska det shoppas lite. Resan till amsterdam ska förhoppningsvis bokas också. Sen ska jag till farmor eftersom hon fyller år.

Converse

Idag blev jag ägare till mitt första par Converse-skor. Var på Thun's med mamma, mormor och Inga-lill. Vi shoppar som sagt en hel del emellanåt hehe. I vilket fall som helst så hittade jag Converse-skor. Har alltid velat ha ett par men de är ju svindyra. Är inte ovanligt att man får betala över 700 spänn för dem. Dessutom så har jag inte riktigt gillat dem då jag fått ont i fötterna för att de varit så "platta" med tunn sula. Men nu kändes de mycket bättre, kanske för att det är ett ex antal kilo mindre på dem eller att de har förändrats? I vilket fall som helst så älskar jag dem. Synd dock att jag inte kan använda dem på ett bra tag =/

Guuud så gott!

Detta var min middag vid sidan om Cambridgekuren idag. Guuud så jäkla gott det var! Det var någon form av ost med räkor och lax i med kaviar på. Den mörka var räkor och den ljusa var lax. Den sista var allra godast. Men de smakade så gott som de kostade, en kostade 15 kr och de var inte stora!

God morgon

Min vana trogen så vaknar jag väldigt tidigt numera och är pigg. Dock låg jag kvar i sängen och myste ett bra tag innan jag gick upp. Har sovit hos mormor i två nätter eftersom Osama sitter vaken vid tv eller dator (som är i gästrummet) hela nätterna och följer vad som händer i Libyen. Men inatt så ska jag sova hemma. Det ska bli skönt att kunna göra mina egna saker, vilket är svårt hos mormor eftersom hon har så litet numera. Sen har jag ju varit så upptagen att jag knappt hunnit sitta vid datorn alls.

Idag ska väl jag och mormor ut på äventyr som vi kallar det. Vi ska ut till Stenhagen och kolla in nya Coop. Sen ska jag hem till farmor och träffa Lotta och Vera som är på besök.

Klippning

Klippte mig idag och blev jättenöjd. Även om jag inte klippte så mycket så känns det bra. Hon förstod sig på lockigt hår och det är vikigt för mig. Hon förstod sig på varvlar och hur man ska klippa det. Så ja jättenöjd och jag kommer gå tillbaka till henne nästa gång. Fick även testa på deras grejs för lockigt hår.

I vilket fall ska jag nu med mamma och mormor på seans. Ska bli intressant som vanligt!

Väntar på mat

Det ska bli så gott att äta mat. Hade tänkt börja upptrappningen idag men det blev igår när jag kom hem till mormor. Hon var så söt och hade gjort värsta planeringen för att allt skulle vara så mysigt som möjligt så fick äta lite kött. Så idag får jag även lägga till sallad vilket ska bli gotteligott faktiskt. Så nu är jag i upptrappningsveckan och njuter av det faktiskt. Sa tack och hej till konsulten igår och han ville inte döda mig utan han var på bra humör och grattade mig till mina -17,3 kilo. Och jag är nöjd eftersom jag vet att det egentligen är lite till då det är "svampveckan" haha. Så nu jävlar!


Allt har även löst sig med VFU, har fått ett riktigt bra och roligt uppdrag som jag ser fram emot. Kommer även få ett eget kontor där jag får hålla till när jag inte är ute på uppdragen. Så ser fram emot VFU sjukt mycket nu!

Sitter och "pluggar"

Sitter i Blåsenhus på Uppsala universitet och "pluggar". Jag, Anna och Emilia sitter tillsammans och det blir lite läsande och mycket prat kan man säga men det går framåt. Måste fördriva tiden med något en dag som denna. Solen värmer som bara den kan jag säga! Men det är snorkallt ute.

Ska iväg och klippa mig klockan 1. Så det blir nog bra!

T.o.m. topp idrottsmän är överviktiga...

... enligt BMI iaf. Jag skrev för någon vecka sedan ett inlägg om vad jag tyckte om BMI (kan läsas HÄR). Nu läste jag precis en artikel på Aftonbladet där de skriver att BMI är en bluff. Ändå går ALLA efter BMI. Mena det är det enda de tjatat om de senaste åren när jag gått för att få nya p-piller. Typ det är lite högt ditt BMI det måste du göra något åt. Jo göra något åt är väl helt klart att man måste. Och det har jag gjort.

Lite roligt att de tar upp elitidrottsmän som Peter Forsberg som har ett BMI på 28 vilket är övervikt. Men hallå han är snarare byggt på muskler och kanske lite till vad vet jag men jag tror inte det är fett. Samma med Magnus Samuelsson aka Sveriges starkaste man. Han har BMI på 37 och där kan vi tala om BIFF, jag är tveksam till att han bär runt på massa fett bara utan har är kraftigt byggd och har jävla massa muskler.

Jag anser att BMI kan vara ett bra mått att gå efter men att bara ta hänsyn till det är galet. Kanske ska använda oss av apparaten som de använder i Anna Ankas träningsprogram? För att jämföra så ligger mitt BMI just nu på 25,9 alltså är jag mindre överviktig än både Peter Forsberg och Anja Pärson? Och för att inte tala om Brad Pitt hahaha.

Vart tog tiden vägen?!

När jag nyss kollade på klockan var den typ 10 nu är klockan 14. Vilket betyder att det börjar bli lite bråttom. Om ca 2 timmar måste jag vara helt klar och åka ner på stan. Idag måste jag verkligen stå och banka på dörren hos min Cambridge-konsult. Det eftersom jag har en buss att passa som går kl 18. Sen ska jag puttra hemåt till (M)uppsala. Innan dess måste jag hinna käka, packa det sista, diska och få ut sopor. Dessutom måste jag klä på mig för jag går fortfarande i myskläderna. Så nu får jag väl lägga på ett kål om jag ska hinna utan att behöva springa ner på stan haha.

Vuxenpoäng till mig!!

Har lagt in mobilsvar på mobilen nu. Har inte haft det förut eftersom jag inte tyckt att det behövs men nu när man ska ha kontakt med diverse personer för VFU och söka jobb så är det nog bra att man har ett. Även om man låter så jävla cheesy så kan det inte hjälpas. Det är ett nödvändigt ont när man kommer upp på en viss nivå här i livet.

Pratade precis med min handledare på Akademiska också. Vi har verkligen klickat och det är jätteskönt! Därför känner jag mig inte speciellt nervös inför VFU som jag gjort tidigare under utbildningen. Det är även lite kul att vi ringde varandra precis samtidigt att jag blev rädd när det ringde i örat på mig istället haha. I eftermiddag eller imorgon kommer skissen över vad jag ska göra. Ser ut som jag ska få i uppdrag att följa deras nya beslut för samordning inom landstinget. De kommer då ge mig några frågeställningar att undersöka i processen. Det låter väldigt intressant samtidigt som jag ska gå hänga med lite som en skugga på andra saker också.

Idag är en bra dag känner jag! (förutom att jag måste ut i kylan senare)

Pst... har även lagt in alla räkningar så de dras på fredag =)

Jag blir glad

Nästa helg kommer både Emilia och Anna hit och hälsar på. Det ska bli jätteroligt faktiskt! En tjejhelg helt enkelt men galenheter. Eftersom jag sällan gör något på helgerna numera ska det bli underbart. Sen måste jag visa det söta sms jag fick av Anna när vi planerade lite för denna helg och helgen efter.

Smeknamn sen länge är Karlsson och Anna har lagt till kontrollant Karlsson. Å de blir kk ;)

Ont i hela kroppen!

Har suttit nu nästan hela dagen och funderat på varför jag har så ont i hela kroppen. Det är visserligen mest armar och rygg men också lite i vader och baksidan av låren. Ja det är ju inga normala ställen heller liksom. Nina föreslog att det var träningsvärk men då borde man ju ha tränat vilken jag inte har eftersom jag inte har lika mycket energi att träna med som jag gjorde tidigare under Cambridgekuren. Men så satt jag och tänkte efter igår vad jag egentligen gjorde igår och då kom jag ju på att jag verkligen storstädade här hemma och stod ganska länge och skrubbade tak och väggar i badrummet. Så ja jag har väl fått träningsvärk av det lilla haha. Eller det var faktiskt väldigt jobbigt!

Nu ska jag ta tag i resten av mitt liv och sortera min tvätt. Min tid börjar om 40 minuter och det är lite grejer som ska sorteras om jag säger så. Sen ska jag ha korridorsmöte med kineserna som inte kom igår av diverse olika anledningar och den enda av dem som sagt något är han som jag eg inte har något att anmärka på.

Sanctum var bra

Var på bio igårkväll med Malin och Simon. Vi såg Sanctum och den var väldigt bra. Om jag säger så, en annorlunda film som ändå var spännande och lite läskig samtidigt. För er som inte sätt den vill jag inte berätta så jag förstör något men det rekommenderas i vilket fall som helst.


Ett dykarteam ger sig av till en avlägsen del av regnskogen i Papua Nya Guinea för att utforska de otillgängliga undervattensgrottorna. När de befinner sig hundratals meter under marknivå bryter en tropisk storm ut och vägen upp ur grottorna blockeras. Vattennivån stiger hastigt och dykarna tvingas allt längre in i grottsystemet. I jakten på en annan väg ut växer desperationen och nervpressen gör attdykarna snart visar sitt sanna jag.

Väldigt ledsen just nu

Har precis fått höra att de precis börjat bomba över Tripoli i Libyen. Inte nog med att Osama (mammas pojkvän) har vänner och familj där så fick jag även reda på att min kompis Ashraf är i Tripoli också! Det gjorde mig jävligt ledsen. Jag hoppas hoppas och hoppas att han är okej.

Mina tankar går till alla som förlorat nära och kära där nere!

Skinande rent

Nu är mitt hem skinande rent. Tror inte det varit såhär rent typ ever?! Jag har då aldrig lagt så mycket tid på att städa även om jag städar. Jag har faktiskt rengjort alla väggar i badrummet ordentligt OCH taket. Tror minsann aldrig att taket varit så vitt som där är nu hahaha. Sen roade jag mig också med att dammsuga och torka alla ytor med damm eftersom det bara kommer tillbaka om man ska ta det värsta med dammvippan. Så rummet är fint och Emma är glad efter en väldigt produktiv dag. Dessutomn har jag fått mecka med min säng, insåg när jag dammsög att ena benet hamnat på sne, hur sover jag egentligen??!

Det kommer belönas med ett korridorsmöte kl 18. Yes äntligen får jag ta ut mina aggressioner på idioterna och klistra upp "mina" regler hahaha. Okej det är lite ironi det är ingen belöning. Den kommer senare då jag ska på bio med Malin och Simon. Vi ska se Sanctum.

Vad tycks om min fina dammvippa förresten?? =P

Omringad av ostbågar

Kom precis efter en lagom promenad till först ÖB för att jag skulle fixa städgrejer men de hade inte det jag sökte så gick till Willys på hemvägen istället. När jag är i min bubbla märker jag inte så mycket vilket jag gjorde när jag kom ur den. Hittade egentligen inte det jag ville ha på Willys heller men fick väl ta det som fanns, dvs en dammvippa och badsvampar. Jo jag har tänkt roa mig med att storstäda resten av dagen! Så jag går ut i gången och möts av denna uuuunderbara syn, eller just då blev jag lite rätt. Vart jag en kollade var det ostbågar, ostbågar, ostbågar och lite ostbollar. För att inte tala om att det var MAXI-pack också! Jag var helt enkelt omringad av ostbågar!  Willys snålar INTE med ostbågar denna vecka iaf sen saken är klar. Gissa vad jag blev sugen på?

Så var tvungen att ta en bild som bevis!


Med det ska jag sätta igång och röja här hemma. Hejja!!! =P

HATAR TEKNIK!!!

Just nu gör jag det iaf när det inte fungerar som jag vill eller det ska. Försökte igårkväll att synka min ipod med itunes på stora datorn men det ville icke fungera även om jag installerade om och avinstallerade itunes men ändå kunde den inte identifiera min ipod. Men min lilla laptop däremot, där fungerade den hur bra som helst förutom att jag då behöver synka om den med den datorn vilket innebär att allt som finns på ipoden försvinner och där står Emma utan musik eftersom det inte finns någon på den. Så nu är jag irriterad och fattar INGENTING! I värsta fall får jag väl föra över de låtarna jag vill ha till min laptop och använda den när jag vill lägga till musik men vaffan ska det behöva krånglas för?! Få se om det löser sig, är inte helt redo att radera allt på min ipod än ifall det inte skulle fungera!

Big Brother

Sitter i brist på annat och kollar på Big Brother. Jag vet inte riktigt bra jag ska säga om jag ska vara helt ärligt. Men vart har de hittat alla dessa människor? När de säger socialt experiment överdriver de inte. Men jag tycker nog ändå inte att det verkar speciellt bra. Det roliga är väl att det är så kul efter att ha studerat sociologi/socialpsykologi.

Det är som sagt skitkul att alla är så trevliga när de möts. De kommer de inte att vara hela tiden haha. Kommer inte sitta och längta till nästa söndag direkt. Men finns det inget annat finns en viss risk att tv11 kommer vara igång.

Jag har tråkigt!

Jag sitter här och har skittråkigt just nu. Vet inte vad jag ska hitta på. Har roat mig med att läsa igenom mina tre examinationsuppgifter (ja jag räknar dem som tre även om man kan säga att det är två då den ena har två frågor) och gått igenom min c-uppsats lite. C-uppsatsen har jag även skickat till min handledare för att hon ska få kolla in alla förändringar innan jag ska sitta med den en sista gång på torsdag och skicka in den på fredag. Varför dra ut på det längre än nödvändigt liksom? Så just nu känns det bra!

Så vad ska jag roa mig med nu liksom? Skulle verkligen behöver storstäda mitt rum men det hade jag tänkt roa mig med heeeela dagen imorgon. Gör jag det idag, vad gör jag då imorgon så nej. Jag städar icke idag! Får väl leta reda på något väldigt töntigt dataspel och spela. Har tröttnat på sims2 nu och även backpacker blev tråkigt så jag inte kunde spara det jag gjort och fick börja om varje gång och åkte typ till samma städer.

Annars så vill jag säga Grattis till min Emilia som fyller år idag!!! Idag är hon faktiskt 1 år äldre än mig i siffror men det talar väl inte hela sanningen när jag också fyllet år snart! =)

Asså Melodifestivalen?!

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om årets Melodifestival. Det är nästan pinsamt. Låtarna är väl över lag ganska dåliga faktiskt. Det är som att det saknas passion eller något? Många av namnen känns det som att de gått vidare endast för att de har stora välkända namn. Jag förstår ingenting om jag ska vara helt ärlig. Och upplägget?! Jag tål fortfarande inte Marie i rutan det är faktiskt 1,5 timmes pina. Bästa låtarna i hela skiten hittills är iaf Swingfly och så the Playtones från igår. Det är vad jag kallar glada låtar!

Så vad gör vi med melodifestivalen. Är 4 deltävligar plus andra chansen så jävla bra egentligen? Känns ju som att det var bättre kvalitet på låtarna när vi hade en final på 10 bidrag bara. Mena sen vi införde det systemet vi har nu så har det inte gått speciellt bra tycker jag!


Måste tillägga att det är synd att Dead by April sålde sig till SVT och melodifestivalen. De är sååå mycket bättre än det. Även om jag måste säga att deras version med Lena PH och hennes dansa i neon var bättre än orginalet!

Hugo Boss

Har hittat min nya parfym. Så jäkla gott den luktar. Har varit på jakt efter en ny ett bra tag men man orkar ju inte lukta igenom hela parfymeriet liksom! Men hittade ett litet prov i en av alls mina lådor och testade lite. Guuuud så gott den luktar!! Hugo Boss Pure Purple!! Det är grejer det kan jag lova, det luktar inte för mycket men inte heller för lite. Det känns även som en lite mer mogen doft än de jag använder nu dvs Jennifer Lopez även om jag gillar dem också.


Sovmorgon

Skönaste som finns är de dagar då man vaknar och bara ligger kvar i sängen och myser. Det är inte alla dagar som är så men denna morgon var det. Känner att detta är en bra dag, vet inte om det har att göra med att jag hade en väldigt trevligt kväll igår när jag chattade med en kompis från Brasilien. Hon är helt underbar! Snacka om att jag fick skvaller för en livstid. Nej det går inte man kan aldrig få nog av skvaller. Tror jag kom i säng efter 02 iaf.

Idag är INGENTING planerat under dagen faktiskt. Tänker bara ta det lugnt. Ska till Simons syster Sandra ikväll och kolla på Melodifestivalen, Simon och Malin ska med såklart haha. Ska bli jättetrevligt!

Lite shopping

Kan man inte shoppa på stan så får man göra det på nätet. Skickade efter tre klänningar från HM i måndags och de kom idag. Och de var jättebra, lite lite stora kanske men det kommer lösa sig efter första tvätten tror jag annars är det inte så illa, det går att fixa till med ett skärp runt midjan. Så nu har jag lite nya kläder iaf till i vår och sommar. Alla 3 för 200 spänn!

Killar vad händer?

Har fortfarande inte börjat plugga, vet inte vad jag håller på med riktigt. Men har tänkt börja nu faktiskt och det var därför jag hittade denna roliga grej. Asså det finns inget bättre än att tjuvlyssna på folk som sitter i närheten av en eller går förbi i korridoren och jag antecknade något som jag tyckte var väldigt skoj från två killar som gick förbi mig igår.

Kille 1: Mina läppar är så torra!
Kille 2: Jasså?
Kille 1: Ja, de är nästan som två daggmaskar som ligger och torkar på asfalten en varm sommardag.

Asså allvarligt killar! Det var något av det roligaste jag hört! hahaha =)

Kollar lägenhet

Det är sånt man får roa sig med om man inte har något annat för mig. Känner ju inte att jag behöver stressa med pluggandet precis eftersom jag är ute i så god tid för en gångsskull! MEN vore ju skönt att ha det gjort men då blir frågan vad jag ska roa mig med. Så sjukt uttråkad nu för tiden! Så lägenhetssökande blir det ett tag framöver som det ser ut nu när jag pratat med Uppsalahem och Arbetsförmedligen. Vill ju inte ta en lägenhet om jag riskerar att inte ha någon direkt inkomst efter maj. Arbetsförmedlingen sa att det då låg på socialtjänsten och inte på dem längre. Jahapp det är så det nya Sverige fungerar för jag får ju inte A-kassa.

Var inte alls på humör igår

Ska jag vara ärlig så var jag lite nere igår. Hade inte lust med så mycket alls när jag kom hem efter att ha suttit på universtietet och pluggat. Känns som att jag bevisat för mig själv att jag inte pluggar någe bra där, eller kanske beror på vart jag sitter. Eftersom jag satt i förrgår och skrev ihop en annan examinationsuppgift på 1,5 timme och då var jag jävligt intensiv men satt i ett grupprum i bibblan så var inte så mkt som kunde störa. Igår satt jag i korridoren i teknikhuset och ja, först och främst gick det förbi folk hela tiden och de var inte tysta direkt sen var det mer intressant att lyssna på vad killarna bredvid snackade om så ja en fjutti liten uppgift tog 4 timmar! Men den är iaf klar men ska väl ses över innan jag lämnar in som allt annat men den är klar 1 månad i förväg så no stress. Juste jobbade faktiskt på uppsatsen också så nu är all tidigare forskning inne och lite av den ska kopplas till i resultatet sen är det bara att läsa igenom några gånger och fixa mina "man" skrivningar, dock var de flesta i resultat/analys där jag skrivit och skrivit utan att tänka så mycket. Men det gör jag på bussen hem till Uppsala nästa vecka för att ha något att roa mig med i 4,5 timme.


Vilka idioter!

Jag har i större del av dagen suttit och pluggat på universitetet, jag sitter fortfarande här dessutom men ska gå hem snart så fort jag knutit ihop säcken på uppgiften. Men var tvungen att skriva av mig först. Är så himla irriterad på vad vissa människor kan slänga ur sig och vilket synsätt man har på människor. Killarna som suttit bredvid skulle jag sammanfatta som idioter. Okej inte alla fyra men iaf tre av dem. Asså de satt och talade om kvinnor som att vi inte är värda ett jävla dugg, även om andra personer i deras klass. Men något som fick mig att reagera är när den ena talar om en "fit" brud som gick i klassen och sa nånting om utseendet varav en annan kille frågar vad hon är för storlek. "Ja är hon storlek 42, alltså tjock?" Vaffan man är väl inte tjock när man är storlek 42? Man är visserligen inte pinnsmal heller men vaffan är det för jävla snack?

Blev väldigt irriterad över den kommentaren att jag nästan hade lust att gå fram och klappa till honom riktigt hårt. Synd att det ska finnas skitstövlar som är så trångsynta och sätter människor i fack. Jag förstår helt klart varför han var singel! Det är också svårt att förstå att han är över 25 och har dessa värderingar. De andra två var iaf bara 20 och 21. Jag blir mörkrädd. Det är inte konstigt att tjejer bantar med de mest konstiga metoder och mår psykiskt dåligt och är osäkra. Nej fyfaan för vissa killar alltså! (nu vet jag att det finns tjejer som är minst lika dumma i huvudet och ytliga men just nu är det inte poängen)


Ont i ryggen

Har haft ont i flera dagar nu men detta tar nästan priset. Har fått ta en ipren precis så kanske lindras lite om ett tag. Jag får väl skylla mig själv också. Har sett ett mönster mellan att jag sitter timmar i sträck framför datorn och pluggar och min ryggont. Jag blir ju så inne i det jag håller på med att jag glömmer att ta de där små pauserna och sträcka på mig. På gott och ont så gå jag verkligen in i de uppgifter jag tar mig an. Men förhoppningvis kan jag avverka de återstående examinationsuppgifterna i eftermiddag så jag får helt ledigt över helgen. Det var ett tag sen jag inte pluggade på helgen måste jag säga så det ser jag fram emot!

Nu ska jag ta mig till universitetet, ska lämna lite böcker på Campusbokhandeln och så greja lite med uppsatsen medan jag väntar på att Lina ska komma mer böcker som jag ska låna över helgen.


Tävling hos DennisM

Jag är med och tävlar om en kamera hos DennisM. Som man kanske kan se i min blogg så är jag i behov av en ny bra kamera då min är ganska dålig och klumpig vilket gör att många bilder tas med mobilen istället. Eftersom jag tar examen om någon månad så har jag önskat mig två saker, en bra kamera och en bil. Helst vill jag nog ha bilen men behöver även en kamera. Speciellt när jag åker till Amsterdam i Maj.

Kameran är en Sony cybershot DSC-HX5.. en skitsnygg kamera tycker jag eller?

Klicka på bilden om du också vill tävla om denna supersnygga kamera hos DennisM!!!


400 spänn rikare!! Katching!!

Eller nästa vecka iaf. En tjej vill köpa mina böcker så hon skulle sätta in pengar på mitt konto när hon får pengar nästa vecka och då skickar jag böcker till henne. Det är finfint i min lilla kassa. Har ju redan sålt en bok för 500 spänn den här månaden också så blev 500 kr i resekassan direkt. Då där ligger just nu pengar till Amsterdam och lite fickpengar. Hur kul som helst! Men pengarna för böckerna innebär att jag nu inte behöver ta av de pengarna jag får till att klippa mig, kände att det var dags att ta tjuren vid hornen och gå till en riktig salong även om Fanny som klippte mig senast gjorde det bättre än flera andra. Har nämligen kommit fram till att klippa upp det i olika längder inte fungerar för sig så då har jag rett ut det också. Inge lugg och inget uppklippt, det blir att topp och ändra färg som gäller för mig hahaha.

Dessutom är jag nu klar med examinationsuppgiften 1 vecka i förväg så vad ska jag göra nu? Får inga böcker av Lini förrän imorgon vid lunch. Tror jag ska spela lite sims2 men jag tröttnar ju efter sisådär 1 timme, så länge kan ett dataspel roa mig. Jag gillar de gamla Harry Potter spelen som jag lämnat i Uppsala. De är roliga men de sitter man med en hel dag så har man klarat ut hela spelet istället!


Liten examinationsuppgift

Sitter i bibblan och skriver klart detta temas examinationsuppgift. Arbetsmiljö är sjukt intressant tycker jag och väldigt underskattat känns det som efter dagens seminarium. Det finns mycket att säga och det finns flera olika aspekter att diskutera och något som passar alla och det är inte ofta det är så. Jag tyckte det lät skittråkigt först men jag har blivit motbevisad av mig själv och ser verkligen fram emot att snickra ihop denna uppgift nu.

Annars så har jag turen att fått 1 och kanske 2 böcker sålda. Eller de säljs väl imorgon om det är så. Vilket i så fall skulle betala för min klippning nästa vecka. Håret börjar bli risigt i topparna så det är dags.


Dags för seminarium

Nu är det snart dags att dra iväg på seminarium om arbetsmiljö. Det är rätt intressant och efter fallet så finns det en del att diskutera skulle jag vilja påstå. Så man kanske kan få ut något av detta seminarium. Sen har jag tänkt sätta mig på universitetet och göra klart examinationsuppgiften. Lite miljöombyte kan väl inte skada? haha

Dag 25 - Min favorithögtid

Sista dagen är här. Hoppas det varit kul att läsa. Det har varit lite klurigt att skriva emellanåt tycker jag.

Min favorithögtid är nog julen eller midsommar, räknas det som högtid? Julen är nog för att jag tycker det är mysigt och att det alltid varit förknippat med att träffa större delar av släkten på en gång eftersom det är uppdelad och alla bor inte precis runt hörnet även om många gör det. Det är mysigt när alla ses, snackar skit och äter god mat. Nackdelen med julen är dock att det innebär mycket stress för många vilket jag tycker är synd.

Annars är midsommar jättemysigt när det är fint väder. Man kan grilla, spela spel och bara har trevligt. Ja ni kan ju ser vad jag värderar väldigt högt här i livet. Gemenskap är ordet!


Till examensfesten eller ceremonin?

Lite too much kanske? Haha sitter och kollar på lite klänningar till examen. Vora ju kul att hitta en fin klänning som är lagom liksom. Dessa är faktiskt lite väl mycket även om de var skitsnygga, tycker jag. Var är det med mig och alla dessa klänningar på senare tid? Tror jag slagit i huvudet hårt eller så ja kanske blir mindre "grabbig" med åren. Vänta bara tills jag är 30 där är det säkert sillisar, botox och läppar hahaha.



Dags att göra en checklista

Känner att jag har en del på G och som ska avverkas den kommande veckan innan jag kan åka hem till Uppsala nästa onsdag. Måste säga att jag längtar hem ganska mycket nu. Jag åker ju faktiskt inte hem så ofta och tror det känns ännu mer nu när jag sitter här på mitt rum helt själv i stort sätt hela dagarna.

Denna listan är egentligen inget måste utom två eller tre saker. Resten har jag tid på mig att utföra.

1. Seminarieuppgift - Check
2. Seminarium imorgon
3. Examinationsuppgift arbetsmiljö
4. Två examinationsuppgifter om HR och referenstagning
5. Tidigare forskning till c-uppsatsen.

Seminariet har jag imorgon kl 11. Sen ska examinationsuppgiften på arbetsmiljö vara inne nästa onsdag men jag sitter och har börjat med den nu faktiskt så ser ut att bli HR och referenstagning i helgen och så fixa det sista på c-uppsatsen nästa vecka. Det betyder då att jag skulle ha gott om tid för resten av kursens teman och jag behöver inte direkt plugga när jag är hemma!

Gud sååå söta! =)


Vill hylla... September

Jag har inte gillat den musik hon gjort tills jag såg Så mycket bättre. Där blev det liksom wow, för mig som för större delen av svenska folket. Men det är ju lätt att göra Mikrofonkåt till en jävligt bra låt liksom men sen gjorde hon egna tolkningar av flera låtar och de är också bra. Nu i veckan släpptes dessutom hennes nya album med nån låt från förra skivan men i största allmänhet känns det som hon verkligen ryckt upp sig musikmässigt. Kanske hon inte riktigt visste hur hon ville låta före Mikrofonkåt? Nu gör hon det... Love CPR är väldigt bra!


Dag 24 - Mitt favoritprogram, och varför

Jag måste säga att jag på senare tid blivit besatt av alla former av matlagningsprogram men även frågesporter. Annars vet jag inte riktigt vilket mitt favoritprogram är. Just nu känns det mest som att jag kollar på tv för att fördriva tiden. Tills jag tröttnar och går och lägger mig jättetidigt och numera vaknar jag jättetidigt också. Men annars finns inget program som jag följer slaviskt.

Att få perspektiv

Tror det är först idag som jag faktiskt insåg att det faktiskt syns ganska mycket att jag har gått ner i vikt. Av någon konsigt anledning så ser man det inte riktigt själv även om andra kommenterar. Men idag stod jag och studerade mig själv i spengeln och tänkte "Oj vilken skillnad" och typ "är det verkligen jag?". Därför tog jag två bilder och ja 15,5 kilo gör skillnad det är helt klart! Kanske inte fotade med de mest figurvisande kläderna men det är iaf en väldig skillnad. Jag är väldigt mycket mer nöjd med mig själv nu!

Plugg pluggeliplugg plugg

Nu blev det genast lite roligare. INTE! Har seminarium på onsdag med ett sjukt tråkigt fall med frågor att läsa igenom. Jag har inte lyckats ta mig igenom hela skiten EN gång ens. Det är inte för att jag inte orkar eller nått det är för att det känns så jädra dötrist. Varför ska det vara enkelt liksom?

Alla ♥♥♥-dag

Behöver jag uttrycka vilken töntig dag jag tycket att detta är? Nej antar det så jag får väl nöja mig med att säga att det är årets absolut töntigaste dag. Så nu har jag fått ur mig det och kan gå vidare. Tack jag för Grapefruktens dag den 25e. Det ska firas! hahaha


Nej nu ska jag ta tag i den sista delen av min uppsats. Eller analysen då, det fungerade inte igårkväll hjärnan ville inte samarbete med mig så gör den idag och sen får jag lämna den tidigare forskningen till nästa vecka när jag lämnat in PMet som ska göras till nästa onsdag.

Puss på er! Haha

Dag 23 - En låt som får mig att gråta

Det vet jag faktiskt inte. Finns flera låtar men tror det beror väldigt mycket på humöret jag är på just när jag lyssnar på låten. Tror inte jag minns någon såhär på rak arm faktiskt. Så det frågan får vara tills vidare. Kanske lägger in ett inlägg senare när jag ginar till en låt. Det är nästan enklare. Men kan säga att Queens "Who wants to live forever" inger en viss känsla. Speciellt på högsta volym!

Uppdatering:
Detta är en jävligt fin låt som nästan får mig att gåta. Kanske för att jag blir väldigt berörd av texten och troligtvis för att jag förlorat någon jag älskar.

Shirley Clamp - Jag fick låna en ängel

Man blir förvånad!

Sitter och grejar med uppsatsen. Ja det känns som att det aldrig tar slut men det är ju inte så att jag sitter och "råpluggar" eller nått. Det är helg så jag skriver lite, tar en paus, skriver lite, tar en paus. Ja så håller jag på. Sen är det lite roligt att se på tv i form av svenska rally och just nu ishockey Sverige - Finland som gör att det går framåt men inte så fort. Men no stress liksom. Det är inte mycket kvar alls. Så ikväll kommer det enda återstående vara att lägga in lite text om forskning i Sverige.

För övrigt så har jag reagerat på att jag med kompletteringtext nästan skrivit 1000 ord. Så snart är jag uppe i 16.000. Det är helt jävla galet. Jag är nästan förvånad över att jag satt ihop skiten helt själv!

Det här med BMI

Detta gör jag för att visa en liten skillnad som jag upptäckt när jag kollat olika sidor om BMI. Jag säger inte att jag är smal på något sätt, jag står för den jag är och jag har heller aldrig klankat ner på någon annan angående deras vikt varken upp eller ner. Jag har alltid varit överviktig men framförallt har jag alltid varit kraftigt byggt och det kommer jag inte ens ifrån nu när jag tappat över 15 kilo i vikt, jag blir inte av med mina höfter och inte heller de breda axlarna eller vida bröstkorgen. Det är ingen som kan tränas eller ätas bort! Så nu kan vi gå över till poängen med inlägget.

Först gjorde jag en koll på recept.nu där man kunde kolla BMI och den sidan kändes verkligen extrem i vart gränserna gick.

Enligt denna skulle jag vara väldigt överviktig då kvinnors normala BMI tydligen går vid 23,8 vilket jag tycker är helt sjukt. Trodde det var kvinnor som hade mer underhudsfett än män hur ska vi då även kunna ha mindre BMI? Tycker det är kul att det verkligen säger att jag måste gå ner 9 kg till för att bli normalviktig. Hur sjutton skulle jag se ut då liksom? Till saker hör den då som ni ser bör midjemåttet vara under 88 cm. Min midja är 90 cm, så minus 2,5 cm så skulle jag vara "normal" också. Vilket leder vidare till nästan mått.

De har faktiskt ett mått som ändå försöker ta fasta på detta med olika kroppsbyggnad. Och kollar man på testet och resultatet på denna så saknar jag 0,05 för att vara "normal" åter igen. Därför tycker jag det är jävligt kul när det står att jag är i riskzon för hjärt- och kärlsjukdom och för tidig död.

Sen har jag använt de mått som används på hemsidan för Cambridgekuren. Det är lite skillnad i gränser om man säger så.

Enligt denna är jag inte speciellt överviktig. Men ändå lite men jag anser att det även hör ihop med min kraftiga kroppsbyggnad.

Denna undersökning från Kellogg's är däremot roligast.

Här är det samma sak egentligen men det roliga jag testade var att dra ner vikten för att se när jag skulle bli normalviktig enligt den och det är på strax över 76 kilo. Det roliga är att den säger att jag "är överviktig och lider av fetma. Det kan vara en bra idé att tala med din läkare." Alltså seriöst det är ca 3-4 kilo som ska bestämma skillnaden mellan liv och död eller?

Med det säger jag att man kanske ska ta BMI med en nypa salt. Inte att man ska skita i det totalt men man måste ha lite synt förnuft också. Jag tror inte att jag skulle se frisk ut om jag gick ner till 70 kilo tex pga hur jag är byggd medan andra som är väldigt tunna i kroppen skulle det märkas mer på om de hade 26 i BMI. Ha då i åtanke att jag gått från BMI 31,7 till ca 26 och jag är väldigt nöjd!


Söndagssysselsättning

Vaknade ännu en gång före 8 imorse. Vad har jag gjort med min dygnsrytm liksom? Gick visserligen och la mig strax efter 11 också så det förklarar kanske en del. Därför så tänkte jag att jag skulle passa på att tvätta innan alla andra vaknar och det blir kaos i tvättstugan. Antar att det är fler som tvättar på söndagar nämligen.

Dag 22 - Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln

Det kunde vara värre! haha

Skämt å sido så är jag mycket mer nöjd nu än vad jag var för någon månad sen. Men blir man någonsin helt nöjd med sig själv? Antar inte det eftersom de andra tycker är hur vackra som helst ser inte riktigt det själva ibland. Jag mår nog ganska bra med mig själv nu. Det är som det är, jag är den jag är och det är det som är grejen. Man ska kunna bli accepterad för den man är och man ska kunna älska sig själv för den man är. Det gör jag mer nu!


Piiinsamt

Jag hade ju opponering på min c-uppsats i torsdags. Och satt därför igår och grejade med uppsatsen, mest det som jag fått som feed-back av opponenterna faktiskt för de kom med bra åsikter på saker som jag hade glömt eller missat. Tog dessutom tag i lite av de kompletteringarna examinatorn gav mig. Men jag har mest suttit idag och verkligen gått igenom analyses som var snurrig och oklar. Men JISSES var jag använt "man" hela tiden. Det ska inte finnas några man när man skriver uppsatser om man inte talar om en man förstås. Ja ni ser ju hur denna meningen blev, hur ska jag skriva annars liksom? Att använda "man" är verkligen talspråk där folk tar för givet att det vet vem den man talar om är men inte i en uppsats där ska det vara "man-fritt". Så jag förstår att det var snurrigt i analysen. Pinsamt dessutom att jag trots korrekturläsning missat alla dessa man.

Kan ta ett exempel på en mening som visar varför det kan bli krångligt: "Det citatet säger är att när man skulle rekrytera en ny medarbetare blev det en man av den anledningen att man inte hittade en kvinna som var lika bra."

Så nu ska min uppsats bli "man fri" sen så ska jag tydliggöra mina citat med vad artikeln som den är tagen ifrån diskuterar för att man ska få en helhet. Sen är det en liten sammanfattning om forskningsläget i Sverige som ska in sen är uppsatsen klar klar klar.


Snurrigt värre!


Mucho shoppingsugen

Jag är så shoppingsugen att det kliar i fingrarna på mig nu. Det är helt galen men jag har varken pengar eller möjlighet att göra det just nu eftersom jag lagt undan alla pengar jag kan till Amsterdam. Så det blir ingen shopping förrän jag får pengar men man kan väl drömma? Hittade några jättefina klänningar på Nelly.se. Dock undrar jag varför alla klänningar känns så festliga. Finns det inga vanliga vår/sommarklänningar som är lagom? Kanske inte har kommit än vad vet jag?

Det här med vinter och snö

Jag har uttryckt hur mycket jag inte tycker om det tidigare. Sanningen är nog snarare att jag inte gillar det när det är storm och snön vräker ner och man måste ut i skiten. Dessutom allt som kommer med det att bussar är sena eller att tågen inte går. Jag ni förstår nog vad jag menar, massa snö och man måste ta sig någonstanns är ingen höjdare! Sen är det inte alls kul när all snö ska bort för då är det allting slaskigt och blött så man borde införskaffa gummistövlar men nej tack.

Men som det är idag är vintern helt underbar. Solen skiner, det är blå himmel OCH det än ca 10 minusgrader. Då är det perfekt. Det är nästan så att jag nu skulle vilja ut i skogen och vandra faktiskt men det finns inte mycket till mysig skog här tycker jag. En av anledningarna jag tycker det är tråkigt att mormor sålde sitt hus, där var det bara att traska ut i skogen som man kände till väl.

Missat dag 19 och 20, idag är det 21

Jag har haft så mycket för mig att jag glömt det jag hållit på med i flera dagar nu dvs svarat på frågor som är förutbestämda. Så jag svarar på de jag missat nu tillsammans med dagens.

Dag 19 - En bild på det jag köpte senast.
Jag kan ärligt talat inte minnas vad jag köpte senast. Eller jo det kanske jag gör förresten om jag ser tillbaka bland mina bilder för det var nog mitt Lady Gaga linne! Så fint så! =)


Dag 20 - Min favoritfilm
Den här är verkligen svår. Jag har så många filmer som jag verkligen tycker om. Eller rättare sagt älskar men bara för att vara sån så måste det vara den enda kärleksfilm som jag orkar med. TITANIC. Synd bara man inte orkar se den så ofta eftersom den är väääldigt lång!

Dag 21 - En bild på mig själv tagen utav någon annan.
Från min fasters bröllop!


Jag visste att hon var dum i huve!

Asså det är helt sjukt. Min examinator igår hade kollat över min tidigare forskning, inte för att det jag hade var dåligt, utan hon tyckte att jag skulle använda mig av svenska forskning. Jaha tyckte de sa att det var vetenskapliga artiklar vi skulle använda oss av men okej. Jag kollade nyss på de förslagen hos gett mig för jag tänkte fine får väl lägga in lite om skiten då. Det är bara det att jag inser att det är tre stycker tjocka jävla avhandlingar. Jippie typ för jag har ju inte annat att göra!? Så jag mailar henne och undrar om hon vill att jag ska läsa igenom tre avhandlingar för att lägga i min uppsats som jag anser har nog med tidigare forskning som är relevant för mitt arbete.

Svaret jag får tillbaka har gjort mig så förbannat att jag skrivit ut det ena efter det andra trevliga ordet om henne. Hon skrev följande:
Hej Jenny... jag vill inte att du ska sätta sig in i hela avhandlingen, det räcker med att läsa de avslutande delarna för att få en inblick i vad det handlar om. Det bör bara ta några timmar att göra. Sen lägger du inte det lite kort i din uppsats och kanske kan använda till att koppla i ditt resultat.
Men vad faaan... Sen när heter jag Jenny?? och några timmar, tror hon att fixa till i analysen går på en pisskvart eller? Jag hade faktiskt en avgränsning av tidigare forskning för i helvete!!

Nej nu är jag riktigt irriterad. Fixar lite småsaker i uppsatsen sen får vi se hur jag känner mig.

Lady Gaga - Born this way

Nya singeln är här. Den släpps idag. Från kl 12 på dagen kommer radio börja spela den och efter kl 15 kan man köpa den på itunes. Jävla tur då att nu nu här kan lyssna på den i förväg (om ni vill).

Perez Hilton la nämligen upp den på sin hemsida för en liten stund sen.. Klicka här!

Så lyssna, lyssna, lyssna.. I mitt tycke är den skitbra och det verkar vara soundet som är i tiden då massa nya låtar är i samma stuk men inte alls Lady Gaga kvalitet!

"Don´t be a drag, just be a queen..."

Snöstormshelvete

Detta är ingen bra morgon. Eller den började väl bra tills jag kämpat mig igenom snöstormen till universitetet och jag höll på att dö. Jag är skittrött i hela kroppen efter träningen igår och att jag inte kan äta förrän kl 10 gör en jävligt matt. Så kämpa mot vädrets makter var inte roligt alls idag så jag gick hem. Tänker inte gå utanför dörren förrän det blir vår! Okej skämt å sido. Tills det slutar snöa och blåsa iaf. Vilket kanske är på måndag men jag har ju allt jag behöver här hemma så no stress!

Lite distans

Jag var lite nere i tidigare inlägg som man kanske är efter en bedömning. Antingen jätteglad eller inte alls. Men jag kanske överdrev lite. Opponeringen gick faktiskt bra, jag ska bara komplettera lite småsaker och jag har ingen begränsad tid på mig att göra det så får ta det när det är lite mindre att göra så ska det nog bli kanon! Sen gick min egen opponering jättebra, fick beröm att jag var en bra opponent och det är positivt.

Efter firade jag med att gå och sola faktiskt och jisses vad jag fick mycket färg på en gång. Fick till och med fräknar i ansiktet haha. Ska väl iväg och träna lite om 1,5 timme men är inte så jävla sugen på att gå ut i det här skitvädret om jag ska vara ärlig. Kan det sluta snöa eller kan de komma och skotta snö så man kommer framåt när man går!


Opponeringen gick okej

Kom ut från opponeringen för ett tag sen, behövde lite tid på mig att reflektera över det hela. Det var inte farligt eller något. Fick bra feed-back och lite grejer att komplettera men ändå känns det som att luften gick ur mig när jag gick ut från rummet. Det är nästan så att jag känner mig tom och nu på kort tid måste jag peppa mig för att jag själv ska göra min opponering. Mena egentligen vad hade jag väntat mig? Att både opponenter skulle stå och göra vågen åt mig uppsats och skriva VG utan komplettering. Det är inte riktigt så det funkar liksom. Det är inga stora kompletteringar heller för den delen så jag vet inte varför jag gnäller, det var bra och konkreta synpunkte på hur jag kunde göra analysen tydligare, en del som jag fått kämpa med faktiskt så det kommer bli bra!

Så nu ska jag läsa igenom uppsatsen jag ska opponera på lite till. Kolla igenom ordentligt så jag inte missat något. Känns som jag gjort lite annorlunda en de som opponerade på mig men det var för att få en struktur på den hela anser jag. Eftersom jag har samma examinator då som nu vet jag ju hur hon ser på det hela.


Bra start på dagen!

Jag borde inte blogga för jag har egentligen inte tid men det går snabbt eftersom jag är bra på att ordbajsa typ. Men till poängen. Dagen började på bästa tänkbara sätt. Fick bekräftelse på att jag kommer att ha praktik i Uppsala på Akademiska sjukhuset från slutet av mars till slutet av maj. Hur jävla nice är inte det OCH jag har fixat det helt jävla själv. Man blir imponerad. Känner hur jävla mycket jag mognat och växt de senaste månaderna!

Aja nu måste jag fortsätta greja och fixa till mig. Opponering på min c-uppsats kl 10. Har inte varit nervös men nu är jag nog lite men samtidigt har jag klarat mig igenom så mycket på senare tid. Poängen med opponering är ju inte att slakta någon även om det känns jobbigt om någon säger saker om ett arbete man lagt ner typ blod, svett och tårar på.

Hoppas dagen sluta lika bra som den började!


Vilket ras!

Nu jävlar händer det grejer!! Ser ut som att denna sväng med Cambridgekuren blir kortare än jag har tänkt mig. Efter dagens vägning visade det sig att jag tappat 3,7 kilo och det på 9 dagar bara. Helt jävla underbart, jag älskar när min kropp jobbar med mig och inte emot mig vilket det känns som det gjort hela mitt liv. Kanske har jag hjälpt den på traven men fan aldrig igen så mycket kan jag säga redan nu. Så blir nog bara 2 veckor ren kur till och sen 1,5 veckas upptrappning. Det är nämligen bara 3,7 kilo tills jag någ det mål jag satte upp när jag började allra första gången.

Bara lite kul sådär som jag tänkte på. På ca 1 vecka har jag tappat mer än jag vägde när jag föddes. Det ni! haha


Ace of Base - All for you

Nytt från Ace of Base även om det inte ser ut att vara alla ursprungliga medlemmar med. Dock kan man verkligen uttyda det klassiska Ace-of-base-soundet. I like!!


Föreläsning - arbetsmiljöarbete

Denna föreläsning är intressant med samtidigt tråkig. Går det? Grejen är att vi har ju läst arbetsmiljölagen förut men nu är det mer hur man använder den i praktiken på arbeteplatsen och historia bakom varför den skapades. Föreläsaren är bra, vilket är kors i taket på den här universitetet nu för tiden. Men ändå så kan jag inte låta bli att göra allt annat än att lyssna. Det känns som att jag har så många andra saker snurrandes i mina tankar. Väntar på att en examinationsuppgift ska komma ut idag på en bok som jag ikväll måste skicka till Uppsala så lite stress där. Sen måste jag tvätta då jag inte har så mycket kläder att använda nu när jag gått ner ännu lite mer. Det som var för stort men funkade förut gör inte det nu, det hänger. Sen så har jag båda uppsatsopponeringarna imorgon, på min egen och på Glenns och ikväll måste jag även in till stan och fixa mer käk. Är även sugen på att shoppa lite. Men men få se vad som händer!

Dag 18 – Vad jag åt idag.

Ja det blir inte speciellt svårt för mig eftersom jag går på strikt diet i upp till 3 veckor till beroende på hur nöjd jag känner mig! Så alla dagar är det samma. Ja kan kännas tråkigt kanske men dessa är de goda alternativen faktiskt och jag är nöjd tills vidare!

Frukost: Cambridgekurens gröt
Lunch: Cambridgekurens vaniljshake
Middag: Cambridgekurens gröt

Kan ju säga att man uppskattar BRA mat på ett helt annat sätt när man kört denna kur fullt ut. Var helt lyrisk första dagen på upptrappningen första gången då jag åt räkor och aioli! Mmmm haha

Tror det är tisdag

Jag har ingen koll alls på dagarna numera. Det beror inte på att jag inte gör någonting utan mer att jag bara är allmänt snurrig. Men antar det är inget att göra åt det så länge jag går på föreläsningar och seminarier rätt dagar iallafall.

Idag är det seminarium 2 kl 11. Innan dess ska jag träffa Nini och Lini och gå igenom det vi kommit fram till. På tal om det så har jag även lagt på det är med att säga nini när jag pratar om lina och är med nina och lini när jag är med lina och pratar om nina. Väldrig förvirrande det där. Snart för jag döpa om dem till ini 1 och ini 2 hahaha.

Efter ska jag till Nina iaf och fixa slingor i håret. Ska bli skönt att ljusa upp det idag och den här gången har vi en slinghätta så det kommer bli bra tror jag! Eller jag klagade inte förra gången vi gjorde slingor heller så även om de blev stora och väldigt ljusa på vissa ställen men då fick vi ju improvisera också i plastpåse haha.

Jaja måste slänga i mig frukost nu innan jag ska springa iväg! Ciao

Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

Oj. Jag vet inte om jag vill byta liv med någon annan. Mena varför skulle andras liv vara bättre än mitt eget? Men om jag verkligen skulle välja iaf för att det ska vara kul. Hmm.

Varför inte testa hur det är att vara KUNGEN för en dag? Vore kanske kul att se vad han verkligen gör. Mena är det någon som vet vad de har för sig mer än att resa runt? Egentligen skulle jag nöja mig med att bara vara en prao-elev eller något för en dag men varför inte vara Kungen. Nackdelen är väl att jag skulle behöva dela säng med Silvia tihiii ;-).


Ang. hårfärgen

Färgen blev riktigt snygg faktiskt när håret torkat ordentligt men som jag sa innan så vill jag inte ha det mörkt längre. Jag är verkligen inne i en fas där jag vill ha det ljusare. Någon sa också att det passade mycket bättre till mina ögon. Då känns det som ett självklart val då jag ser mina ögon som min främsta tillgång! =)

Men imorgon ska det i med slingor då det kommer bli kanon tror jag. Dock är jag irriterad. Andra gången jag köper ett paket slingor och det finns ingen slinghätta med även om det står att det ska finnas en i förpackningen så nu måste jag iväg och fixa en sån eller köpa nya slingor. Som jag typ måste göra iallafall eftersom de slingor jag hade var för blont till ljusbrunt hår och det har jag ju inte. Så nu blir det kontroll av förpackningen på plats innan jag köper den!

Skumma drömmar

Har haft riktigt konstiga drömmar inatt. Sånna där som man vaknar upp ifrån och undrar om man gått i sömnen eller gjort något dumt på riktigt och att det inte är en dröm. Iom dieten nu så äter jag ju inget annat än den specialmat jag köper. Stoppar man i sig något annat riskerar man att gå ur ketosen som är den process som bara bränner fettet i kroppen. Det var detta jag drömde. Typ att jag lagade mat åt familjen och råkade provsmaka det jag lagat för att det inte skulle smaka illa. Det är efter det jag inser vad jag gjort och tänker på något sätt att jaja skit samma nu har jag kommit ut ketosen iaf så är det bara att köra. Så jag typ proppar i mig mat, godis, chips och annat onyttigt. Helt jävla galet! Dessutom är det bara första veckan av 3 jag har inte tid med sådana drömmar än haha.

Förresten bara sådär. Jag stod och studerade mig själv lite i spegeln efter jag duschat imorse och man börjar fan se mina revben! Sitter nu och studerar mina fingrar och inser hur smala de blivit. Jag har alltid haft små händer och därmed korta fingrar så de har sett lite knubbiga ut och nu börjar de se riktigt smala ut. Hmm I like... Tror jag!

Ha, lite kul. Alla dessa saker plockade jag på mig på Campusmässan förra veckan. Hmm vilken färg gillar jag mycket för tillfället?

Dag 16 – Innehållet i min väska.

Just nu måste jag erkänna att det är helt soprent i min väska eftersom jag knappt använder väska under vinterhalvåret, då jag stoppar allt i mina stora jackfickor istället. Så jag fick väl ta en bild på allt jag hade där istället! Gäller att improvisera ibland!


Nycklar
Plånbok
USB-minne
Pengar
Reflex
Vantar
Läppglans
Lipsyl
Mint-tabletter (kan smaka illa i munnen emellanåt när man kör Cambrigdekuren)
Överfallslarm (ja i Örebro vet man ju inte när det behövs)
Grej till kundvagnar - för jag storshoppar ju så ofta =P
Cykellysen
Tampong
3 busskort (onödigt kanske men fick ett av Gabi å sen är det andra till Uppsala bussarna)

Vad har jag gjort idag egentligen?

Svaret är nog i stort sätt INGENTING! Jag har inte gjort ett dugg även om jag varit uppe sen kl 10. Jag har mest lullat runt liksom. Jag satt och pratade med Janne ett bra tag på förmiddagen. Sen tog jag mig till Willys och köpte hårfärg vilket tog sin tid eftersom jag inte visste vad jag ville ha mer än att den inte skulle vara för mörk den här gången. Köpte gyllenbrun för att få en varmare nyans i håret. Sen kom jag hem och har typ suttit i chock då en av de bästa F1-förarna just nu råkat ut för en ruskig olycka och brutit både arm, ben och annat tråkigt. Så han är ju knappast med i säsongsstarten om en månad. Det är massa rykten om att han kanske måste amputera armen också och då lär det ta tid innan han kommer tillbaka kan jag säga. Det är så jävla tråkigt!!! I väntan på mer nyheter om det så har jag färgat håret. Jag tror det blir snyggt men jag är ju van vid att det har varit ganska ljust nu ett tag och denna färg blev lite mörkare än planerat även om den var finare och varmare brun är jag hade innan jag gjorde slingor. Men jaja kanske inte gör så mycket eftersom jag ändå ska göra slingor för att ljusa upp det i veckan. Hade ju en hemsk utväxt i olika nyanser och då finns det inte så mycket att göra än att starta från noll. Asså den jättemörka nyansen i underhåret sitter som berg i över 1 år nu vad fan (för Ninas skull) BORT!!

Nu ska jag roa mig med lite anteckningar inför imorgon då vi ska göra seminarieuppgiften.

Melodifestivalen 2011

Ingen kan väl ha missat att det var första omgången av Melodifestivalen igår. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vad är det för kvalitet egentligen? Visst tycker jag att de bästa låtarna gick vidare men samtidigt hur bra är de jämförelsevis. Man kan ju säga att det verkligen var dance-tema på låtarna. Något man skulle kunna festa till faktiskt och det kändes lite icke-svenskt. Inte för att det är ett problem.

Men till de nya programledarna kanske. Älskade Maries klänning! Vill också ha!! Men jag tål inte henne. Det går verkligen inte och jag kan inte sätta fingret på det men nej jag vill inte se eller höra henne. Rikard tycker jag däremot gjorde ett bra jobb.


Dag 15 – Någonting jag ångrar

Oj finns nog en hel del som man inte är helt stolt över och ångrar. Kommer väl inte på några exempel just nu men... hmm. Kan väl säga att jag ångrar att jag inte oftare berättar för folk vad de betyder för mig. Man borde göra det oftare men det blir som att man tar det för givet!

Kommer vara smalare och mer vältränad

Har kommit fram till att denna ensamhet kommer göra mig väldigt gott på ett sätt. Det gäller att tänka positivt har jag hört hahaha. Mena för att komma iväg och träffa folk går jag till friskis och tränar. Det blir två plus! Sen så med dieten går jag ner i vikt samtidigt som jag får vara social och tränar. Mena jag sitter inte hemma och tröstäter direkt. Dock känner jag att det börjar lätta lite. Jag känner mig inte alls lika ensam som jag har gjort i några dagar. Kanske var för att Daniel kom förbi en snabbis och snackade lite efter att ha kört gänget till flygplatsen.

Jaja i vilket fall som helst ska man inte låta nackdelarna gå före fördelarna så jag ska vara positiv och se vad som händer framöver. Jag får helt enkelt tvinga mig på folk varesig de vill eller inte! =) Men jag anser faktiskt att jag är trevligt sällskap och inte nån vresig översittare och kräver uppmärksamhet. Eller?

I vilket fall som helst ska jag ta mig till friskis nu och gå på ett medelpass!

Tappat en hel del redan

Det är nu 5e dagen på denna omgången av Cambridgekuren. Har inte uppdaterat så bra angående den känner jag när jag velat blogga om så mycket annat haha. Känns som att jag använder bloggen som sällskap just nu och alla snälla kommentarer är välkomna!

I vilket fall som helst bestod de tre första dagarna av till och från huvudvärk även om jag drack massor av vatten. Ena dagen, i torsdags, drack jag t.o.m. mer än de 3-4 liter man ska dricka om dagen. Kan vara för att jag sprang iväg på en medelpass på friskis och svettades ut en hel del. Jag hade inga problem att träna förra gången heller när jag körde kuren men antar det är individuellt då jag hört andra som knappt orkar gå upp för trappen hem. I vilket fall som helst kände jag mig inte så hungrig under dessa dagar även om man kan göra det. Så det var skönt att jag inte påverkades så mycket. Igårdagen vill jag påstå att jag piggnade till lite men är för att kroppen igår endast började bränna fett och huvudvärken försvann för mig. Idag ställde jag mig på vågen bara för att kolla och jag har tappat över 2 kilo faktiskt även om mycket säkerligen är vätska, men man tappar ju 1,5 - 3 kilo i vecka på ren kur så är inte helt omöljigt!

Förresten så har jag reflektera över att jag gärna sover lite längre nu när jag går på kuren också. Har hört att man tappar massor i vikt om man sover bra och det hjälper kanske att jag sover väldigt gott om nätterna och senaste nätterna har jag faktiskt sovit mellan 8,5-9 timmar.

Jahapp det är lördag

Frågan är vad jag ska roa mig med idag? Känns som att det blir jag och datorn för hela slanten faktiskt. Vem ska jag annars umgås med liksom? Men jag får roa mig med att fortsätta skriva opponering. Så ska jag gå igenom den uppsatsen igen och kolla så jag inte hittar något annat och kan koppla ihop delarna mer än vad jag kan nu när jag bara läst igenom den en gång och börjat finkamma lite mer. Annars tror jag faktiskt att jag ska gå till friskis och köra ett medelpass senare och sen blir det Melodifestivalen ikväll.


Skriver opponering

På torsdag är det klart. Jag ska opponera på en annan persons c-uppsats och någon ska opponera på min. Så sen kl 13 idag har jag suttit och läst och börjat kommentera och markera saker i uppsatsen jag ska opponera på. Det som slagit mig är att man hittar en helt del att ifrågasätta eller be personen att förtydliga. När jag läser min egen ser jag ingenting. Den är helt felfri. Det är det naturligtvis inte men det visar kanske på hur bra opponering är eftersom någon som inte alls är insatt eller ser på det med andra ögon får chansen att fråga saker. Nu ska man ju inte fokusera på småsaker. Jag lägger den största vikten på förståelse av texten, om det saknas motiveringar för saker och ting och om det är något som verkligen sticker ut och ser konstigt ut. Den uppsats jag har saknar nog mest motiveringar till vissa saker men jag har inte hunnit igenom hela. Jag orkar inte det idag. Men annars är det inte roligt att läsa en uppsats där det bara finns saker att anmärka på. Mena man vill ju inte vara taskig, lika lite som man vill att någon ska klaga på ens egen uppsats vill man väl klaga på de andras. Jag tycker det är jobbigt men försöker att markera det jag tycker är riktigt bra också!

Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.

Unnar min en paus i c-uppsats opponeringsskrivandet och lägger in dag 14 av 25.

Kunde inte bestämma mig för vilken bild så det blev två men de är tagna i stort sätt för exakt 1 år sedan. Den ena före min systers 20 års fest och den andra är nog från en random utekväll!


Ingen motivation alls

Just nu känns det som att jag mest sitter och stirrar på skärmen framför mig. Vet inte vad det är för fel. Ingen motivation alls. Det är lite såhär jag blir faktiskt när jag inte har folk att umgås med. Speciellt när det sista veckorna varit väldigt intensivt så blir tomheten mer påtaglig nu. Är tur att jag är på diet för jag skulle nog kunna äta konstant pga tristess men nu måste jag försöka roa mig med något annat. Det roliga är att inte ens se på film är roligt. Nästan så jag funderar på att åka hem den här helgen också men jag vet att det inte är någon idé egentligen eftersom jag ändå måste vara tillbaka på måndag för att göra seminarieuppgift 2. Jag borde även ta tag i och läsa Glenns c-uppsats som jag ska opponera på på torsdag sen borde jag läsa igenom min egen uppsats och kolla ifall jag hittar några fel i den. Orkar läsa 60 jävla sidor uppsats?! Eller orka läsa 3 kapitel till seminariet. Funderar på att ta mig till gymmet men var ju och tränade igår så kanske ska ta det lite lugnt iom att jag bara får i mig 470 kalorier om dagen. Kanske ska ta mig till solariet en snabbis? Äsch många borden just nu men ingen ork eller lust.

Dag 13 – Mitt drömbröllop.

Tidsinställt inlägg... Något att läsa medan jag är och tränar!

Ska jag vara helt ärligt så har jag ALDRIG drömt om något bröllop överhuvudtaget faktiskt. Jag har altid varit så pojkflickig att jag snarare haft drömmar om min framtida lyxbil än mitt bröllop. Jag är inte ens i dagsläget säker på att jag vill eller ens kommer att gifta mig. Men har hört att man aldrig ska säga aldrig. Men som det ser ut just nu så har jag ingen dröm om ett bröllop. Skulle det vara så vill jag nog helst ha ett litet mysigt är ett stort med hur mycket som helst. Men hur det går ihop med min släkt vet jag inte eftersom vi är hur många som helst haha.


Party all night (sleep all day)


Nu är jag kapten!

Nu är det jag som är kapten i korridoren. Mina ord är lag typ haha. Nej nu jävlar ska jag styra upp den här korridoren. Om jag så ska spika upp regler på allas dörrar så de ska förstå. Det är nämligen årsstädning av korridoren i maj och det kommer vara ett helvete som det fortsätter att vara såhär. Så nu har ju Markus lämnat över kaptens bandet till mig så nu jävla ska här bli andra puckar. Jag tror jag ska börja med att skicka ett mail till bovärden och se vad hon har att säga om det hela. Jag har ju rätt att bekymra mig över läget eller?

Juste fick även den svenska flaggan av Markus!

Storm på Närkeslätten

Fy vad det blåser ute. Det är nästan stormvarning vill jag påstå. Kommer inte bli kul att ta sig upp till universitetet senare och lämna tillbaka en bok. Antar att det inte läg bli roligare att ta mig till Friskis och träna ikväll men jag vill gå. Han som har medelpasset kl 17.30 är skitbra! Dessutom pallar jag inte sitta hemma ensam och ruttna en kväll till. Igår klättrade jag nästan på väggarna till slut.

Förresten, sjukt var det tog igår. Solade bara 15 minuter och känner mig redan brunare och fräschare! Sånt tycker jag om =)

2 år

Idag har jag haft mitt körkort i 2 år. Tiden går verkligen fort. Det är helt galet. Minns fortfarande hur nervös jag var precis innan, när vi satt utanför och väntade på att få köra upp. Det är lite overkligt men så fort vi började köra iväg så släppte det faktiskt och jag tänkte inte alls på det. Jag var nog mer avslappnad än jag någonsin varit. Sen blev jag bara lite nervös när han frågade om jag hittade tillbaka. Jag minns framförallt glädjen när han sa att jag klarat det och att jag fått körkort. Det är galet. Jag var väldigt stolt över mig själv den dagen.

Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.

Egypten =)


Lite att göra idag

Känns inte som jag är så motiverad till livet idag. Alla har nu stuckit och flyttat härifrån. Jag känner en tomhet, det kanske går över men just nu är det så. Känns nog extra jobbigt efter att den sista tiden tillsammans kryddats av värsta dramat. Och nu är det typ helst tyst. Ja förutom att jag nu har ännu en kines i korridoren eller två, jag är inte säker på att det bara är en som flyttat in i rummet. I vilket fall som helst ska jag maila ÖBO om det. Såhär kan de fan inte göra! Speciellt när de inte ger dem instruktioner med såhär funkar det när man bor i korridor på engelska.

Har seminarium om 1,5 timme typ. Det ska bli intressant. Tror som alla andra gånger att det inte kommer vara speciellt svårt att ta sig igenom det. Brukar gå ganska lugnt och smidigt. Idag känns det bara extra jobbigt.

Funderar på att gå och sola efter, tror jag behöver lite UV-ljus. Sen måste jag väl börja plugga ordentligt. Hittills har jag dubbeljobbat med uppsatsen och prioriterat den men nu är den inlämnad. Nu ska jag bara fixa ihop en opponering till på torsdag.

Dessutom ska jag ta mått på kroppen den här gången. Skulle ha gjort det igår men glömde. Det för att se i cm hur mycket jag minskat med dieten och inte bara på vågen!

Huvudvärk

Haft huvudvärk i stort sätt hela eftermiddagen. Känner mig dessutom lite hungrig. Jag håller verkligen med min konsult på cambridgekuren, jag är en kvällsätare. Jag var inge hungrig alls under dagen fram till lunch som jag åt halv 4 eftersom det måste gå 5 timmar mellan måltiderna för att sprida ut dem över dagen. Sen har det bara blivit värre. Men som sagt de 3 första dagarna är värst. Så kommer bli bättre såsmåningom! Sen är jag sjukt trött också så det bidrar nog också.

Shit också!!!

Fick precis veta att vi fått tider för opponering av uppsats. Det kommer ske nästa torsdag och jag känner mig nog lite nervös faktiskt. Men vaffan jag har klarat så mycket den sista tiden så inte sjutton kommer detta vara något problem. Men  blir en heldag på universitetet som det ser ut iallafall. De flesta uppsatser som tillåts gå upp på opponering brukar iaf bli godkända även om det inte känns så kul just där och då.

Dag 11 – Någonting jag oroar mig för

Denna väver jag ihop med gårdagens punkt som jag var för upptagen för att hinna med. Dag 10 var att lägga upp en bild på vad jag hade på mig.


Jag oroar mig för att inte få jobb när jag är klar med min utbildning. Jag tror det är det största. Helst skulle jag vilja ha det klart så fort som möjligt så jag kan säga upp min lägenhet här och söka reda på en hemma. Jag känner nämligen inte för att flytta hem till mamma igen, eller någon annan släkting heller för den delen. Jag vill ha min egen lägheten, kök och sovrum. Eller kanske ska säga att jag inte vill ha mitt matrum, sovrum och vardagsrum i ett och samma rum. Jag är nog mest orolig för framtiden än det som är bakom mig.

In med det nya och ut med det gamla

Idag har jag blivit platt-tvägare på riktigt. Och min tjockis åker ut. Turligt nog blev den såld direkt. La ut den på blocket igårkväll och vid lunch idag ringde en dam och ville ha den. Så 200 spänn till i resekassan. ÅÅh jag är så glad för tvn, erkänn platt-tv är ju snyggare!

Före:


Efter:

Nu kör vi

Orkade inte blogga igår. Var dessutom inte hemma speciellt mycket under dagen men nu blir det andra bullar. Känner att jag har en del att skriva om idag.

I vilket fall som helst börjar jag idag men en andra sväng av Cambridgekuren. Sen får vi se hur långt jag orkar denna gång. I vilket fall så blir det minst 4 veckor!

RSS 2.0