Den onda cirkeln

Var på massage igår. Och det var riktigt jävla skönt. Jag tror att man borde unna sig det mer än man gör. Eller jag har iallafall inte prioriterat det. Eftersom jag nu är riktigt stel i ryggen och vissa muskler har nog fått slita mer än andra. Det kanske är dags att inse att träning inte är det enda som behövs för ett stillasittande jobb.
 
Nu är träning och motion bra för oss vilket yrke vi än har men jag tänker såhär. Det finns en anledning till att många med kontorsjobb får problem med olika delar av ryggen, det finns musarm osv. Träning är bra för att stärka upp de muskler som under långa dagar måste hålla upp oss i en bra position framför skrivbord/dator. Men någon gång måste även de musklerna få slappna av. Massage är då ett bra sätt att knåda ut dem och låta dem vila efteråt.
 
Nu kanske inte alla har en lika värdelös säng som jag har (det är en annan historia, lång historia). Kort och gott, jag fick en säng som är för mjuk, det var något leverantören i Örebro gjorde när jag hämtade ut dem som gör att jag inte kan byta den och betala mellanskillnaden i Uppsala. Det går liksom inte att bevisa att det inte är jag sov skruvat fel och grejer.
 
Hursomhelst. En bra säng är också A och O för att ryggen ska kunna slappna av och återhämta sig på natten. Det kan ju inte riktigt min göra. Så stel ländrygg och typ axlar får jag leva med. Eller så går jag helt enkelt och tar en ryggmassage lite då och då. Nu är det ju faktiskt så att det är min moster som har salong, så borde inte finnas någon ursäkt till att inte göra det.
 
Tror detta är bra i ett långsiktigt perspektiv. För en friskare rygg, varesig du har ett aktivt eller stillasittande jobb, varva träning med en massage lite så och då för att slippa den onda cirkeln. Det är faktiskt inte skönt att ha ont i ryggen. Trust me, I know. Snart 1 år sedan jag opererade diskbråcket efter att ha gått i 11 månader men konstant smärta. Maxdos Citodon är inte att rekommendera faktiskt!
 
Meeko får titta in i detta inlägg. Motsatsen till grumpy cat ;-).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0