Tre poäng för Forsberg

Jag vet inte varför jag inte riktigt kan släppa det som hände igår. Mina känslor är lite delade faktiskt. Kalla mig nörd men ibland får jag känslan att jag måste spela in en match, så jag gör det och det händer ofta något. Senast jag spelade in matchen var den mot HV71 när Kapstad blev skadad och den innan det mot AIK när Forsberg (igen) blev skadad. (Okej jag har spelat in matchen där det inte händer mycket, men ibland har jag en känsla i magen innan match som jag inte kan ta på).
 
När jag nu går vidare vill jag inte påstå på något sätt att jag är någon hockeyexpert, jag vill påstå att jag oftast är partisk och subjektiv faktiskt. Men det jag vet är att jag kan acceptera andras åsikter utan att hålla med och jag kan se saker från flera vinkar i ett sammanhang.
 
Tacklingar - kommer alltid finnas i hockeyn och de ska finnas där. Respekt precis som Wennerholm säger är nyckeln till det hela.
 
Skador - kommer att uppstå varesig den som tacklar går in fult eller att resultatet blir värre än det var tänkt eller smällen i sig. Det går inte alltid att kontrollera tillfälligheter kring situationerna.
 
Tollefsen har kanske inget "clean record" när det gäller tacklingar i karriären men jag vill påstå att tacklingen egentligen inte var ful i sig. Såhär tänker jag, Tobbe är på väg in i slottet och skjuter på mål, tittar neråt nån sekund kanske precis när han skjutit, i samma veva som Tollefsen kommer farande. Händerna kanske är lite onödigt högt och hårt, plus att han har ingen klubba. Forsberg faller ja, Hersley är där mitt i allt också tillsammans med någons klubba. Om något där gör att Tobbe inte kan ta emot sig och slår huvudet i isen. Ur vinkeln när man ser att han slår huvudet i isen ser det värre ut är tacklingen var och det är inte konstigt om det knockar honom. Känslorna som sköljer över en där och då är inte roliga. Frågar du min käre vän Gabi så var det ett jäkla tjat om att "snälla rör på dig", "gör något" osv osv. Jag har inte sett många matcher då ambulansen kör in på isen och den klumpen i magen är inte kul alltså.
 
Utvisningen och reaktionen efteråt orkar jag inte argumentera för eller emot. Jag är inte domare, jag har inte koll på reglerna men i mitt tycke var det inte jättefult. Reaktionen sedan när någon ligger skadad kanske inte är passande, vem det än riktas mot... att Tollefsen och Wallin precis efter argumenterar och puttar på Linder är direkt osmakligt.
Se länk: TV4play.se
 
Det kommer aldrig att bli kul att se en spelare bli skadad, faktiskt. Jag skulle iallafall inte stå och skratta eller ens säga "rätt åt dig/er" om detta hänt någon av FBKs spelare även om jag inte tål många av dem, lägg till Jämtin på den listan osv. Nej det kommer inte vara okej, eller roligt vem det än drabbar.
 
Det känns förjävligt när en av våra spelare drabbas, det kommer alltid att kännas, kännas värst. Nu känner jag inte Forsberg men i mitt Leksands IF kommer han alltid vara en sann krigare. Därmed även ha en plats i mitt hockeyhjärta som många andra.
 
Tre poäng för Tobias Forsberg var inte mer än rätt igår.
Färjestad ni kan grina vidare!
Bild lånad av dt.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0