Daladerby i Globen

Detta kan vara det sjukaste, häftiga och mest underbara event jag varit på någonsin. Stämningen var magisk och är svår att sätta ord på faktiskt. Tror alla som var närvarande fick ett minne för livet varesig den höll på Leksand, Mora eller var neutral. Det var svårt att inte suga i sig av allt. Kom på mig själv att sitta och le som ett fån i samtliga 60 minuter som matchen spelades. Om jag har träningsvärk i käken idag!
 
Vill påstå att vi fick kanonbra platser också för att få tag på dem för en vecka sedan. Mitt på rödlinjen, långt upp men ändå inte högst upp. Trodde först jag skulle dö av svindel och en säkerhetslina saknade jag men när man väl fick anpassa sig så vågade både jag och Gabi stå upp och hoppa. Djurgården anser sig har hockeysveriges bästa klack, njaaa jag vill påstå att Leksand har det! Folk reste i busslass från hela landet för den här matchen. Som Pelle (pappas kompis) sa över en fika: "Att vara leksing är en svensk folksjukdom". Instämmer helt! På ett bra sätt. Jag kanske har blivit frälst? hahaha. Dessutom har jag märkt stor skillnad i attityden på fansen. Här var det god stämning bland alla även om "drakarna" inte var överlyckliga men bjöd på sig själva ändå. En Morasupporter kom fram till oss och pratade på Donken och han var glad ändå även om de förlorade och kramade om alla leksingar han såg typ. När "Järnkaminerna" är i farten är det krig och jag har då inte träffat nå grisigare och tjurskalligare supporters som de som gästade Almtuna. Tråkigt att det ska vara så även om man brinner för sitt lag. (Nu ska inte alla dras över en kant, känner mycket trevliga djurgårdare).
 
Behöver jag nämna att jag blev aningen starstrucked när jag insåg att jag satt kanske 5 meter ifrån Tommy Salo himself? Han var min hjälte en gång i tiden!
 
Detta kommer nog toppa det mesta 2013 och då har året bara börjat. Det kommer bli ett bra år, jag tror det är ett tecken. Började minst lika bra idag då det blev officiellt att NHL lockouten är över och det snart blir spel på andra sidan pölen.
 
När går nästa stora Daladerby? Och vart? Friends Arena kanske?

Kommentarer
Postat av: Magnus

var häftigt på tv men inte inärheten av live...ja vi hoppas detta år bara blir bättre...kram

2013-01-06 @ 14:04:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0