Kroppshets och åsikter

Ni kanske inte har missat att Molly Sandén släppt en ny låt, med tillhörande musikvideo där hon helt enkelt kastar kläderna och visar att jag accepterar mig själv som jag är, gör det ni också. Att hon haft dåligt självförtroende pga att folk sagt elaka saker om henne men nu fick det vara nog.
 
Jag har precis som många andra bildat mig en uppfattning om detta och börjat funderar lite. Det är bra att hon gör detta för att sätta ner foten mot den kroppshets som finns, att alla ska se likadana ut, dvs smala. Media och den industrin pressar ner det i våra halsar hela tiden. Är du inte snygg och smal duger du inget till. Samtidigt tycker jag inte att det ska behövas! Varför är vi så elaka mot varandra? Varför ska det ena vara bättre än det andra?
 
Det är nog debatten som väckts i det här som gör mig lite mörkrädd. Läste några kommentarer under bilden där Molly sitter naken med speldosan i händerna (Molly Sandén World på Facebook). Vad håller ni på med? Hur många kommentarer kommer det inte från män om att "sådär ska en riktig kvinna se ut". Ni har ju helt missat poängen och jag förstår att smala tjejer sparkar bakut bland kommentarerna.
 
Jag säger såhär, alla har vi våra preferenser för vad vi tycker är snyggt och attraktivt. Det är helt okej, vi är olika och tycker olika. För hur skulle det vara om alla gillade samma? Kris kanske. Att sitta och säga bland kommentarer att "mulliga" tjejer är finare är ju att hacka ner på en smal tjej att du är inte tillräckligt snygg. Vissa bryr sig inte för att de inte bryr sig om vad en främling säger medan andra tar väldigt illa vid sig. På samma sätt som det finns tjejer som inte kan bli "smala" så finns det smala tjejer som kämpar med att lägga på sig vikt. Det är ju det här som gör att vi hela tiden jämför oss med andra och många mår inte bättre.
 
Jag har alltid tyckt att Molly varit en fin tjej, och nu blivit en fin kvinna. Jag fattade först inte varför folk gett sig på henne men så kom jag på min egen barndom, mina skolår och det blev logiskt. Vi hackar på andra för att vi är avundsjuka och mår dåligt själva och det ger en tillfällig tillfredsställelse. Mår man bra i sig själv behöver man inte bry sig om hur andra ser ut. Tro mig, jag älskar att sitta och kolla på folk på stan men jag skulle aldrig hacka ner på någon för deras utseende. Jag är mest intresserad av tanken bakom klädval, hårfärger osv. Men det är jag.
 
Jag har själv kämpat med min självbild hela mitt liv. Jag har accepterat att jag aldrig kommer att bli jättesmal hur jag än kämpar med min vikt. Den pendlar lite upp och ner. Jag vill hitta en vikt eller kropp som JAG är nöjd med sen får andra säga vad de vill. Just nu mår jag väl aningen sämre eftersom jag slappnade av med mat, träning och alkoholen flödade under semestern. allt verkar ha satt sig runt mage och midja. Inte kul, bara att jobba på nu. Påverka det du kan och låt andra göra vad de vill. Vi är olika och har olika förutsättningar. Tror det är viktigast att försöka vara hälsosam, på vilken sida om skalan man än befinner sig.
 
Var snälla mot varandra. Tänk på vad ni skriver, i vilken kontext (situation) ni skriver det. Vilket värde ligger i det vi skriver. Personligen så gillar jag inte ytliga komplimanger, speciellt inte från folk jag inte känner. Det blir väldigt opersonligt. Men jag säger som Stampen pappa: "om du inte kan säga något rart, så säg ingenting alls".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0