Kulturnatten i bilder

Emilia och jag gjorde det mesta utav kulturnatten och hamnade på diverse olika ställen och bara för att göra lite sport av det hela checkade vi in på alla ställen vi var på via facebook hahaha. Nu har vi varit kulturella för ett helt år framöver. Tänkte dela med mig av kvällen i bilder. (Och nej vi hann inte med alla saker på listan).
 
Första stoppet var Medicinhistoriska- och Psykiatrihistoriska museet i Ulleråkerområdet.
Kan inte ha varit en trevlig upplevelse att gå till gynekologen förr i världen.
 
Här framställdes medicin.
 
Emilia fann sin blivande man, han var redan uppklädd dessutom. Så såg läkarna ut på 1800-talet, de opererade även i dessa kläder. Inte konsigt att operationer medförde en del infektioner och dödsfall dessutom. Inte så hygieniskt.
 
Toalettpapper från förr i tiden på psyket.
 
Nästa stopp blev slottet för att försöka få biljetter till nattvisningen med ficklampa. Det visade sig att vi inte var de enda som var intresserade av att besöka slottet!
Domkyrkan.
 
Jag och Emilia.
 
Gunillaklockan.
 
Häftig effekt blev det. Först solnedgången som var brandgul och så det röda håret. =)
 
 
Längst där nere ligger Botaniska trädgården.
 
Vi gjorde en liten paus på stan med middag på Donken. Innan vi fortsatte till Gustavianum där det skulle vara en debatt i ämnet "Vad är medvetande?". De pratade mest om när tekniken kan bli smartare än oss och om det är möjligt att maskiner kan få ett medvetande. Jag tar inte ställning i frågan. Killen i svart (mitten till vänster) har skrivit Zlatan-boken.
 
Vi tänkte gå till Katolska kyrkan och lyssna på vad som händer i biktstolen, det visade sig att vi fått fel tid och att det var meditation istället, något om kontakt med Heliga Birgitta. Vi kände inte för att vara med på det. Försökte smita ut men det slutade med att vi fick spela ett spel med en jättetrevlig kvinna från Ghana.
 
När vi kon ut hamnade vi på ett Galleri längs Kungsgatan som visade tavlor av nakna människor. Mycket intressant. Roligast var nog en familj med 2 döttrar som kom in. Ena dottern utbrister "Men usch var äckligt EN SNOPP!!!" (typ skriker ut det). Varpå pappan svarar "Det tycker du nu men kanske inte när du blir äldre!". Hahahaha bra där pappa!
 
Vi var även på Biotopia och letade zombies. Jag höll på att göra ner mig när en zombie skrek till i något som jag trodde var en svart tavla på väggen men icke. Det var ett hål med nät över! De som var utklädda och målade var inte så läskiga dock.
 
Kvällen avslutades på Uppsala konstmuseum.
Keramik från Ekebybruk.
 
Funderar på att måla någon av dessa väggar hemma!
Tror nog denna var lite coolare!
 
Lyssna till kroppen annars skriker den, lyssna till själven annars blir den tyst
- Kajsa Haglund

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0