Blir så trött på Sverige

Ingen har väl missat detta?
Varför Tintin skulle påverkar barn mer än andra böcker förstår jag inte. Visst är det väl ett visst synsätt men inte fan tänkte jag på det när jag läste/lyssnade på Tintin när jag var barn? Handlar det inte lite om hur man faktiskt uppfostrar sina barn och hur de socialiseras i samhället. Barn är väl inte dummare än så? Är det så att vi dumförklarar våra barn och anser att de inte ser skillnaden på nu och då? Vad som är rätt och fel? Tycker allt helt plötsligt riktas mot rasism och diskriminering. Om Tintin ska bort kanske vi ska börja se över Astrid Lindgrens verk? Pippi som gör som hon vill, lyssnar inte på vuxna, bråkar med polisen och sover med fötterna på huvudkudden eller kanske Karlsson på taket som kör sitt eget race. Nej juste den debatten handlar inte om rasism så då påverkas inte barn av det? Hela debatten tycker jag är onödig. Varför ska allt handla om rasism, vem lägger ner en massa tid och tolkar skiten?
 
För att förtydliga det hela så tycker inte jag det är okej att gå och kalla folk negrer och att det är dumma för att de är från ett visst land. Jag förstår mig inte på många religioner men respekterar folk mig så ser inte jag en anledning till att inte respektera dem och deras sätt att leva. Sen att jag tycker att olika religioner skapar problem är en annan sak. Ta "negerboll" t.ex. det är man uppvuxen med men får inte säga längre för att det inte är passande, fine, vi kan väl vara lite politiskt korrekta då. Jag kan säga chokladboll om det är så även om jag inte lägger någon värdering i föregående men det är kanske svårt för de som inte känner mig att förstå.
 
Men vi kanske ska gå igenom hela vårt "kulturarv" för att se hur saker och ting dokumenterats och sedan bestämma om det är okej eller inte. Jag tycker ändå att det är bättre att lära barn att såhär trodde man och ansåg förr i världen men det är inte okej i dagens samhälle. Idag vet vi bättre och accepterar skillnader och olikheter på ett annat sätt. Debatten irriterar mig så orkar inte slösa mer energi på den, tycker att folk gör en större sak av det än det borde behöva vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0