Musikrecension: 3 album

Jag lyssnar som sagt en hel del på musik och kan egentligen inte säga att en genre är bättre än en annan. Musiken ska tilltala mig och fylla en funktion, på något sätt beröra och påverkar. Gör den inte det så tycker iallafall inte jag om den. Därför tänkte jag nu gå igenom 3 album från 3 snygga svenska brudar som faktiskt gjort mig lite besviken.
 
1. Molly Sandén - Unchained
Efter hennes skiva på svenska, som jag älskar, samt "Why am I crying" från melodifestivalen hade jag stora förhoppningar på denna skiva. Hon har ju en otroligt vacker röst med enorm kapacitet men jag blev riktigt besviken när jag lyssnade igenom skivan. Vad hände liksom? Visst hon har gått ifrån den lilla oskuldsfulla flickan och blivit en lite tuffare kvinna men jag förstår inte. Innehållet känns lite mörkt och den utelämnar den fina rösten som jag lärde mig älska från början."Unchained" är min favoritlåt på skivan efter låten från Melo. Omslagsbilden ser konstig ut, för mycket retuschering? Nedanför ögonen ser inte ut som Molly (?) om man ska jämföra med andra bilder på henne.
Lyssna i Spotify.
 
2. Agnes - Veritas
Det har varit stor hysteri kring hennes singel "One last time". Den har kallats en stor hit, men jag förstår den inte. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Jag gillar att hon hittat en egen stil och inte blivit kvar i Idol-konceptet. Jag gillar det föregående albumet Dance Love Pop bättre, det kändes gladare, mer dansvänligt. Kan också vara därför jag gillar "All I want is you" bäst på nya skivan. Omslagsbilden till albumet är helt klart snyggt och artistiskt gjord! Tyvärr lämnar innehållet mig till stor del oberörd vilket är tråkigt då jag efter "Don´t go breaking my heart" fick goda vibbar för framtiden.
Lyssna i Spotify.
 
3. Moa Lignell - Different path
Ingen kan väl ha missat Moas genombrott i Idol med sin egenskrivna låt "When I held ya". Jag som många andra älskade den och tänkte "Wow när hon får släppa sin skiva blir det bra". Så kom "Whatever they to" en låt som jag gillade, en sån där myslåt som är härlig att ha på i bakgrunden. Det var ett bra tecken på vad som komma skall. När jag väl satt och lyssnade på skivan saknade jag den där magin. Som helhet är skrivan trevlig att lyssna på en kall höstkväll när man sitter i soffan med en temugg men det var det. Vart tog magin vägen? "Last guitar" är en mycket fin låt som jag fastnade för. Vad hände med omslagsbilden? På omslaget till "Whatever they do" är hon ju skitsnygg (även om jag inte är ett fan av håret).
Lyssna i Spotify.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0