T.o.m. topp idrottsmän är överviktiga...

... enligt BMI iaf. Jag skrev för någon vecka sedan ett inlägg om vad jag tyckte om BMI (kan läsas HÄR). Nu läste jag precis en artikel på Aftonbladet där de skriver att BMI är en bluff. Ändå går ALLA efter BMI. Mena det är det enda de tjatat om de senaste åren när jag gått för att få nya p-piller. Typ det är lite högt ditt BMI det måste du göra något åt. Jo göra något åt är väl helt klart att man måste. Och det har jag gjort.

Lite roligt att de tar upp elitidrottsmän som Peter Forsberg som har ett BMI på 28 vilket är övervikt. Men hallå han är snarare byggt på muskler och kanske lite till vad vet jag men jag tror inte det är fett. Samma med Magnus Samuelsson aka Sveriges starkaste man. Han har BMI på 37 och där kan vi tala om BIFF, jag är tveksam till att han bär runt på massa fett bara utan har är kraftigt byggd och har jävla massa muskler.

Jag anser att BMI kan vara ett bra mått att gå efter men att bara ta hänsyn till det är galet. Kanske ska använda oss av apparaten som de använder i Anna Ankas träningsprogram? För att jämföra så ligger mitt BMI just nu på 25,9 alltså är jag mindre överviktig än både Peter Forsberg och Anja Pärson? Och för att inte tala om Brad Pitt hahaha.

Kommentarer
Postat av: Nina

Men det säger väl sig självt att man inte kan se en vältränad man som överviktig/fetma. BMI tar inte hänsyn till muskelmassa. Men om man däremot inte har så mycket muskler utan mer fett så är BMI en bra indikator på att det kanske är lite för mycket av det goda. BMI är skapat i all välmening, precis osm det går att läsa i artikeln, sedan att det utnyttjas hit och dit i syften osm kanske inte riktigt är etiskt okej, det är en helt annan femma tycker jag.

2011-02-23 @ 18:02:57
URL: http://finanina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0